De 17 bedste stavblendere: Test-og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 15.12.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Når man godt kan lide at lave mad, så er det en stor fordel at have mange forskellige køkkenmaskiner, så man kan udfordre sine evner, og så man nemmere kan lave mad, uden at man skal bruge lang tid på forberedelserne.

 

Mixer, forbrugertest

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige stavblendere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste stavblendere, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Mixer, forbrugertest

forbruger-test.dk

4.48 21

Bamix Swissline stavblender – Favoritten blandt forbrugerne

Bamix Swissline stavblenderBamix Swissline stavblenderen er er sand favorit blandt forbrugerne. Det kommer blandt andet til udtryk hos Skousen.dk, hvor stavblenderen er blevet vurderet til 4,9 ud af 5 mulige stjerner.
Hos WhiteAway er stavblenderen også populær hos forbrugerne. En kunde skriver sådan om produktet: ”Pludselig går det op for mig, hvor meget jeg har manglet en Bamix!”.

Gode ting ved Bamix Swissline stavblender

 • Populær blandt forbrugerne
 • 18.000 omdrejninger i minuttet
 • 2 forskellige hastigheder
 • Høj kvalitet

Mere information om Bamix Swissline stavblender

Hvis du vil have en stavblender, der har en høj præcision, er fyldt med power og leverer lynhurtige omdrejninger, bør du vælge denne stavblender fra Bamix. Her får du Schweizisk kvalitet til en fair pris.

Stavblenderen er fremstillet med en kraftig motor med en effekt på 200 watt, men har samtidig et moderne og minimalistisk udtryk, hvilket betyder, at du sagtens kan have den stående fremme på køkkenbordet, uden at den tiltrækker sig for meget opmærksomhed. 

Med Bamix Swissline kan du fremtrylle en mayo på rekordtid, lave den perfekte humus eller piske flødeskum på mindre end 20 sekunder.
Når du er færdig med at bruge den, kan du rengøre den på ingen tid. Du skal bare skylle den med varmt vand. 

Gordon Ramsey har anvendt netop denne blender til at vise, hvordan du kan lave en hjemmelavet mayonnaise på ingen tid… Vær som Gordon – vælg en stavblender fra Bamix.

Bamix Swissline stavblender vs. markedet

Swissline stavblenderen blander sig med nogle af de dyrere stavblendere på markedet. Men hvordan adskiller den sig fra de andre produkter i samme prisklasse?
Bamix Swissline adskiller sig især gennem kombinationen mellem råstyrke og design. Den ligner ikke en stor, kraftfuld og kluntet maskine, alt kraften er nemlig gemt i denne kompakte og flotte stavblender. Den adskiller sig ligeledes gennem de mange flotte anmeldelser. Forbrugerne er vilde med netop denne stavblender, og det bliver du helt sikkert også, hvis du vælger den.

Bamix Mono

Forbrugertest, Bamix Mono

Hvis du synes, at ovenstående model lyder tiltalende, så vil du også kunne lide denne stavblender. Den er nemlig af samme producent, hvilket betyder, at det er en blender i topkvalitet.

De helt store fordele ved denne er, at den er praktisk, nem at rengøre og fylder ikke meget i køkkenet.

Videoanmeldelse af Bamix Mono

Gode ting ved Bamix Mono

 • Knuser frosne ting nemt
 • Vægt: 1,46 kilo
 • Når op på 17.000 omdrejninger i minuttet
 • Bruger mindre strøm end normalt

Mere information om Bamix Mono

På den måde skal man altså hverken døje med brugen af blenderen, mens man heller ikke konstant skal flytte rundt på den i køkkenet, da den ikke optager meget plads i køkkenskabet.

Når man skal rengøre den, holder man blot det nederste af blenderen under vandhanen – så det tager kun få sekunder at få den ren.

Når man ser på ydeevnen, så scorer den højt. Den kan nå op i 17.000 omdrejninger i minuttet, og du behøver derfor ikke at frygte, at den ikke kan knuse frosne ting ordentligt.

Denne model har en DC motor, der bruger 140 Watt, hvilket betyder at den bruger mindre strøm sammenlignet med andre blendere. Det betyder dog ikke, at du skal gå på kompromis med styrke eller kvalitet.

Med blenderen medfølger der 4 knive og en kande, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at bruge den, når du kommer hjem. Fordi blenderen har en høj kvalitet, kan du også regne med at have en god blender, der holder i op til 25+ år.

Bamix Superbox

Forbrugertest,bamix superbox

Har du allerede fået et godt indtryk af Bamix, så skal du læse med her. Denne blender er en kraftig 200 Watt blender, som også er yderst effektiv i køkkenet.

Denne model er ligesom de andre svær at opslide samt nemt at rengøre, og det er kun en fordel, hvis man ofte står i et travlt køkken, hvor man skal nå mange ting på én gang.

Videoanmeldelse af Bamix Superbox

Gode ting ved Bamix Superbox

 • Højde: 34 centimeter
 • Vægt: 0,94 kilo
 • Strøm: 200 Watt
 • Mærke: Bamix

Mere information om Bamix Superbox

Denne blender har også SliceSy, hvilket betyder, at den kan snitte, rive og hakke effektivt, så du ikke selv skal døje med at lave kartofler eller rive grøntsager.

Derfor medfølger der 2 snitteskiver samt 3 riveskiver, der alle er i forskellige størrelser, så du kan variere din madlavning. Vælger du denne stavblender får du en række værktøjer, som du kan læse herunder:

 • Multifunktionsblad – bruges til at knuse isterninger og lignende og er derfor perfekt til smoothies og supper
 • Hullet piskeskive – bruges til lavning af dressing med mere
 • Almindelig piskeskive – bruges til lavning af flødeskum og lignende

KitchenAid Stavblender

Forbrugertest, kitchenaid stavblender

Der er mange, der kender til KitchenAid, da det er et anerkendt mærke indenfor køkkengrej og køkkenmaskiner. Denne model har derfor også fået gode anmeldelser fra forbrugerne.

Videoanmeldelse af KitchenAid Stavblender

Gode ting ved KitchenAid Stavblender

 • Strøm: 180 Watt
 • Mærke: KitchenAid

Mere information om KitchenAid Stavblender

Ikke nok med at den er robust og brugervenlig, så har den også et fint design, som er elegant og tidsløst.

Blenderen har en lav effekt sammenlignet med nogle af de andre stavblendere, men det placerer den dog ikke dårligere. Den placerer sig nemlig højt, når man snakker om gode blenderegenskaber.

De store fordele ved blenderen er, at den har tre udskiftelige blade samt fem forskellige hastigheder, hvilket gør det muligt at kunne bruge den til mange forskellige ting.

Derfor kan den også både bruges til at knuse is eller skære kød alt afhængigt af, hvilken situation man står i. Vælger man denne model, så får man også en masse ekstraudstyr med i købet.

Til sidst skal det nævnes, at blenderen er støjsvag. Blenderen fås i forskellige farver, og du har derfor gode muligheder for at finde en farve, der passer ind i indretningen og ind i dit køkken. I købet medfølger bl.a.:

 • Piskeris
 • Minihakker
 • Blenderkande

Braun MQ3025 Spaghetti

Forbrugertest, Braun MQ3025

Til trods for at denne model har et sjovt navn, så kan du dog være sikker på at få en god blender, hvis du vælger denne model.

Den ligger i den lidt dyrere prisklasse, men ofte skal man også huske på, at kvalitet og pris i nogle tilfælde går hånd i hånd.

Videoanmeldelse af Braun MQ3025 Spaghetti

Gode ting ved Braun MQ3025 Spaghetti

 • Strøm: 700 Watt
 • Mærke: Braun

Mere information om Braun MQ3025 Spaghetti

Den har en kraftig motor med en effekt på 700 Watt, og den kan derfor fungere som en god hjælper i ethvert køkken.

Denne blender kan hjælpe med mange forskellige arbejdsopgaver alt afhængigt af, hvad du har behov for, og det er lige meget om det er hjælp til at piske, hakke eller blende forskellige ingredienser.

Da produktet kan bruges til flere ting, så kræver det, at man nemt og hurtigt kan skifte mellem udstyret, og med den smarte EasyClick+ funktion er det intet problem.

Udstyret klikkes hurtigt af og på, så du ikke skal døje med, at udstyret er svært at få på. Derudover har den PowerBell Plus teknologi, hvilket betyder, at knivene kan håndtere både hårde og hele ingredienser.

Dette kan især være medvirkende til at nedsætte tiden i køkkenet, da man derved ikke behøver at stå og skære ingredienserne i mindre stykker inden brug af blender. Den smarte teknologi kan også sikre finhakning.

Selvom blenderen er en af de dyrere modeller, så kan det altså ofte betale sig at bruge lidt flere penge end først forventet, hvis man ønsker sig en god og solid blender.

Blenderen har også et godt greb, så maskinen er nem at holde ved under brug, og man behøver derfor ikke at være bange for at ende i uheldige situationer.

Dualit Håndblender

Forbrugertest, Dualit håndblender

Er du på jagt efter en kvalitetsblender, så kan det være, at du skal gå på kompromis med prisen. Denne model ligger ikke i den billige prisklasse, og det betyder, at man måske skal bruge flere penge end forventet, hvis man ønsker en god og solid blender.

Videoanmeldelse af Dualit Håndblender

Gode ting ved Dualit Håndblender

 • Strøm: 700 Watt
 • Mærke: Dualit

Mere information om Dualit Håndblender

Modellen har en motor på 700 Watt, og den kan bruges til mange forskellige opgaver – derfor kan den også kaldes et multifunktionsprodukt.

I købet medfølger der en lang række tilbehør, som gør det muligt at bruge blenderen til meget mere end blot til de opgaver, som den traditionelle blender er udarbejdet til.

Blenderen er i krom, hvilket gør den meget stilren og enkel i sit udseende, og den har flere forskellige hastigheder, som du kan justere alt efter behov.

Derudover skal det ergonomiske aspekt nævnes. Modellen ligger godt i hånden, og derved kan den for mange føles mere sikker at bruge, da man ikke føler, at den nemt kan smutte ud af hånden. I købet medfølger:

 • Blenderstav
 • Ballonpiskeris
 • Mikserkande
 • Minihakker – har et påfyldningshul så du løbende nemt kan tilsætte ingredienser

Smeg 50’s style HBFO2RDEU

Forbrugertest, Smeg's 50's style

Ønsker du, at dit køkkenudstyr passer ind i din indretning, så kan det være, at denne stavblender passer godt ind. Producenten har stor fokus på at udarbejde produkter, der har et retrodesign, hvilket både gør modellen sjov og attraktiv.

Videoanmeldelse af Smeg 50’s style HBFO2RDEU

Gode ting ved Smeg 50’s style HBF02RDEU

 • Højde: 41,4 centimeter
 • Vægt: 2,1 kilo
 • Strøm: 700 Watt
 • Mærke: Smeg

Mere information om Smeg 50’s style

Udover det elegante design kan blenderen hjælpe dig med madlavningen i hverdagen. Blenderen har en motor med en kraft på 700 Watt, og derfor kan du være sikker på, at den selv kan klare de hårdeste ingredienser.

Derudover har den et FlowBend system, som er med til at sikre, at du altid får et godt hakke- og blenderesultat. Derudover har blenderen flere forskellige hastigheder samt en turbofunktion, så du kan være helt sikker på, at du altid kan opnå den rigtige tekstur alt afhængigt af, hvad du blender, og hvilket resultat du ønsker.

Med i købet medfølger der:

 • Kartoffelmoser der kan være behjælpelig med at lave kartoffelmos
 • Skærehoved
 • Piskeris til flødeskum og lignende
 • Bæger så du altid har et bæger ved hånden

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Bamix Swissline XL

Forbrugertest, bamix swissline

Man kan have en tendens til at vælge den første og bedste maskine, man finder, hvis man ikke synes, at man har god tid til at undersøge de forskellige muligheder.

Det er dog bare ikke altid den bedste løsning, hvis man leder efter et bestemt produkt eller en bestemt maskine.

 

Videoanmeldelse af Bamix Swissline XL

Gode ting ved Bamix Swissline XL

 • Højde: 34 centimeter
 • Meget nem at rengøre
 • Vægt: 0,94 kilo
 • Strøm: 200 Watt

Mere information om Bamix Swissline XL

Denne stavblender er dog udarbejdet af en producent, som er meget anerkendt, når det kommer til stavblendere.

Den er i høj kvalitet, og derfor kan den også klare lidt af hvert alt afhængigt af, hvad man skal bruge den til.

I forhold til rengøring scorer den også mange point, da den er nem at rengøre, mens det også siges, at den er svær at slide op med en vurderet levetid i op til 25+ år. I forhold til effektivitet scorer stavblenderen også højt.

Den bruger 200 watt med en ydeevne på omkring 18.000 omdrejninger i minuttet, og det betyder altså, at du nemt og hurtigt kan knuse alt fra frosne grøntsager og bær til isterninger.

Fordi den har gået så gode anmeldelser, så er der mange professionelle kokke, der også har denne model som en af favoritterne – herunder kan Gordon Ramsay nævnes, som har brugt produkter af mærket Bamix i mere end 18 år.

Køber man denne stavblender, kan man godt allerede gå hjem og bruge den med det samme. Med i købet får man nemlig en bordstander, processor og et bæger med låg, der slutter tæt.

På den måde er man helt sikker på at få en god start med den nye køkkenmaskine. Derudover medfølger der også nedenstående værktøjer:

 • Piskeskive der typisk bruges til flødeskum med mere
 • Hullet piskeskive som bruges til dressing
 • Multifunktionsblad som hovedsageligt bruges til supper og smoothies

Phillips HR1604/00

Forbrugertest, Philips HR1602

Hvis du leder efter en enkel og prisvenlig blender, så er denne model noget for dig. Denne model ligger nemlig i den billigere prisklasse, men det betyder også, at man skal gå på kompromis med nogle ting.

 

Videoanmeldelse af Philips HR1604/00

Gode ting ved Philips HR1604/00

 • Strøm: 550 Watt
 • Mærke: Phillips

Mere information om Philips HR1604/00

Modellen har altså ikke smart udstyr, hvilket betyder, at der hovedsageligt er fokus på de opgaver, som en traditionel blender er udarbejdet til.

Denne blender kan altså kun hjælpe dig med nemt og hurtigt at lave supper eller smoothies, og for nogle kan det være nok.

Den har en motor med en effekt på 550 Watt, og knivene sørger derfor for at blende og skære selv de hårdeste ingredienser.

Da den er enkel, passer den til langt de fleste forbrugere. Den har et slankt greb, hvilket er en stor fordel, da den på den måde passer ind i de fleste hænder, og derfor er det også nemmere at tage godt fat, så man kan undgå ulykker eller uheldige situationer.

Modellen har kun en enkelt indstilling, men i købet medfølger et bæger på en halv liter, så man får alligevel noget for pengene.

Med hensyn til rengøring af blenderen scorer den højt, da blender og stav nemt kan skilles fra hinanden, så man får en nem og let rengøring.

Til sidst skal det nævnes, at den ikke støjer meget i brug. Alt i alt er det en god stavblender, der kan bruges til de mest basale opgaver – man skal dog huske at bevæge den meget rundt under brug, da det ellers kan være svært at blende alle klumper væk. 

Braun MQ9097 stavblender

Braun MQ9097 stavblender

Denne stavblender fra Braun kan nærmest alt, og er proppet med den seneste nyeste teknologi. Den har bl.a. ActiveBlade Technology, SplashControl technology og POWERBell Plus Techology. 

Alt dette er mere en flotte ord, da f.eks. SplashControl sørger for, at du ikke spilder på dit tøj.

Motoren er på 700 watt, så den kan klare det meste. Du kan lave alt i den, da du får blenderskåle og piskeris med til den. Uanset hvad du skal lave i dit køkken, så klarer den det for dig.

Alle delene er lette at tage af og på, da den har EasyClick funktion.

Philips Stavblender Avance Collection HR1673

Philips Stavblender Avance Collection HR1673

Bladene er lavet i rustfrit stål, og den har anti-sprøjt klingeværn. På den måde skal du ikke bekymre dig, uanset hvilket hastighed du har sat den på. Hvis du har travlt, har den også en turbofunktion.

Du benytter ledning til den. Ledningen har en længde på 1,2 meter. 

Denne stavblender kommer med et bægerglas på 1,2 liter, piskeris og hakkerpåsætning. 

Uanset hvad du skal lave af mad i dit køkken, så er Philips Stavblender Avance Collection HR1673 din allerbedst ven, da du kan lave alt med den.

Når du er færdig, kan alle aftagelige dele komme i opvaskemaskinen.

 

Phillips Avance HR1673/90

Forbrugertest, Philips Avance

Hvis du er på udkig efter en utrolig kraftig stavblender, så er denne model noget for dig. Den har en effekt på 800 Watt, og derudover har den titaniumsbelagte knive, hvilket betyder, at knivene er omkring 6 gange hårdere end almindelige knive.

 

Videoanmeldelse af Philips Avance HR1673/90

Gode ting ved Philips Avance HR1673/90

 • God ydeevne!
 • Mærke: Phillips
 • Speed-touch knap!

Mere information om Philips Avance HR1673/90

Køber du denne stavblender, kan du derfor være sikker på at få en stavblender, der har en særlig god ydeevne sammenlignet med andre modeller, samt at den er yderst driftssikker.

Ikke nok med at den har andre knive end andre modeller, så har modellens knive også en anderledes form.

Blenderhovedet er trekantet i stedet for rundt, og alt dette tilsammen betyder, at man får et mere ensartet resultat, når man blender samt en meget hurtigere blending – det er især vigtigt, hvis man ofte har travlt.

De smarte knive sikrer også, at du kan blende ekstra fint, men det kan ofte kræve, at man kører lidt længere med blenderen. Knivene og den kraftige motor tilsammen gør, at den kan klare langt de fleste råvarer.

Stavblenderen har et bølgeformet blenderhovedet, hvilket er designet til at undgå, at man sprøjter over hele køkkenet under brug. Derudover har blenderen et ergonomisk design, og du kan derved sikre et godt greb under brug, så du ikke skal frygte, at blenderen kan glide ud af hånden.

Blenderen er brugervenlig, da den nemt kan betjenes via den smarte SpeedTouch-knap. Knappen gør det muligt at øge hastigheden på knivene, når man bruger blenderen.

Knappen har altså en slags turboboost, og knappen kan du bruge til at finde det hastighedsniveau, som du har brug for til den pågældende madlavning.

Vælger man denne model, så får man med købet mange ekstradele, så man kan bruge den til mange arbejdsopgaver uden at skulle investere i mange dele derudover.

Afmontering eller montering af ekstradele på blenderen kan ske nemt og hurtigt med et enkelt tryk på en knap på blenderen.

Alt i alt får du altså en brugervenlig og alsidig blender, der kan klare mange forskellige arbejdsopgaver. De medfølgende dele kan komme i opvaskemaskinen:

 • 1000 milliliter XL-hakker som typisk bruges til at hakke større mængder såsom eksempelvis kød, urter, løg med mere
 • Minihakker der kan bruges til mindre opgaver
 • Bæger med praktisk hældetud og måleangivelser på 1200 milliliter
 • Piskeris til andre arbejdsopgaver – kan nemt monteres og afmonteres

Bosch MS8CM6110 – Kraftfuld og stille stavblender

Bedst i test hos Tænk

Forbrugertest, Bosch MSM88160

Denne model har fået gode anmeldelser fra forbrugere, hvilket kun er en stor fordel, når man skal vælge en ny stavblender. Forbrugerne på Amazon har vurderet den til 4,5 stjerner. I deres anmeldelser skriver flere, at stavblenderen er rigtig god i drift og er støjsvag i forhold til, hvor kraftfuld den er.

Mere information om Bosch MS8CM6110

Denne model er god til blendning af hårde råvarer, da den har en kraftfuld motor på 1000 Watt. Det er en opdateret udgave af MSM-88160-modellen, hvor blandt andet motoren er blevet opdateret fra 800 watt. Derudover er den blevet lettere i vægt, så den er mere behagelig at bruge. I brug er blenderen vibrationssvag, så du behøver ikke at frygte, at blenderen er svær at håndtere grundet den kraftfulde motor.

Blenderen har 12 hastighedsindstillinger, som alle er forskellige, og det betyder, at man nemt og hurtigt kan tilpasse blenderen til den mad, man skal lave. Det kan dog kræve, at man kender blenderen godt, og derfor kan det være en fordel at sætte sig godt ind i, hvordan den skal bruges, inden man prøver den første gang.

Blenderen er også udstyret med en turbo-knap, så du nemt kan øge hastigheden, hvis du i en kort periode har brug for ekstra kraft – måske hvis der er en råvare, der er meget frossen og kræver yderligere kraft og hastighed.

Derudover er blenderen lavet i rustfrit stål, hvilket er værd at nævne i forhold til vedligeholdelse, da det er dejligt nemt at gøre rent. Blenderen har også en særlig kniv, som kan sikre, at du får et ensartet resultat hver gang, blenderen bruges. Dens mikserfod er også designet til at undgå sprøjt, så du ikke skal døje med at rengøre køkkenet efter brug.

Ønsker du en blender, der er nem at håndtere, så har denne blender et SoftTouch håndtag og store knapper, der understreger brugervenligheden. Derudover er det nemt at afmontere og montere ekstradele grundet en særlig patenteret kliksammenføjning.

Til sidst skal det nævnes, at den har en ekstra lang ledning, så man ikke er tvunget til at stå op mod stikkontakten under brug. Blendertilbehøret kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Der medfølger følgende udstyr i købet: 2 låg, målebæger med låg og måleskala, piskeris til lavning af flødeskum og lignende i rustfrit stål ligesom blenderen, XL-hakker der er god at bruge til urter, nødder, ost og lignende.

Fordele

 • Meget alsidig
 • Kraftfuld
 • Støjsvag
 • Godt sikkerhedsgreb
Ulemper

 • Hovedet varmer up forholdsvist hurtigt
 • Lidt tung og stor for små hænder

Specifikationer:

 • Effekt: 1000 Watt
 • 12 hastighedsindstillinger
 • Alle dele kan gå i opvaskemaskinen
 • Lavt støjniveau
 • SoftTouch håndtag med let betjening
 • Udstyr: Piskeris, minihakker og praktisk målebæger

Braun MultiQuick7 stavmikser MQ 7000X – ergonomisk håndtag

Udvalgt af Forbruger-test

Forbrugertest, Braun multiquick

Braun MultiQuick7 stavmikser MQ 7000X får gode anmeldelser af forbrugerne på Amazon, hvor blandt andet den store beholder får stor ros, mens det ergonomiske håndtag også giver pluspoint hos forbrugerne. På Rtings.com får stavblenderet en blandet anmeldelse. De giver stor ros for at stavblenderen kan blende varm mad uden problemer og for at være super nem at gøre ren. De kommenterer, at stavblenderen har lidt sværere ved meget hård mad og is, så det er en fordel, hvis du primært skal bruge den til blødere madvarer.

 

 

Mere information om MultiQuick7 stavmikser MQ 7000X

Denne model ligger i en prisklasse, hvor mange kan være med, og det betyder ikke, at man skal gå på kompromis med kvalitet eller ydeevne. Blenderen er designet i rustfrit stål, og derudover har den et unikt hoved, så du nemt kan bruge den med én hånd og holde en skål med den anden. Dette forhøjer brugervenligheden markant.

Ergonomisk håndtag
Stavblenderen fra Braun er dejligt rar at holde ved, når du skal blende diverse retter, fordi den har et ergonomisk håndtag. Den har Smart Speed, så du kan justere hastigheden udelukkende ved at justere trykket på knappen, så du ikke behøver give slip på håndtaget for at justere indstillingerne. Den medfølgende skål kan rumme 600 ml og er i BPA frit plastik, så du er sikret mindre kemi i din madlavning.

Kraftfuld motor
Knivene er i rustfrit stål og kan skære igennem det meste lige fra bløde bær til mere hårde grøntsager, og de er vinklet modsat af hinanden, så de er mere effektive. Den kraftige motor er blevet opgraderet fra tidligere modellers 750 W til nu at have 1000 W, så den vil ligeledes være en god hjælp til at blende din hjemmelavede mad. Blenderen har et nemt EasyClick system gør det nemt at skille den ad, og tilbehøret går i opvaskemaskine, hvilket er et stort plus.

Der er også tænkt på, at sprøjt skal undgås med SPLASHControl-teknologi. Den er desuden udstyret med en børnesikring, som er patenteret, og det kan give dig færre hovedbrud, når dine børn går på eventyr i køkkenet.

Fordele

 • Nem at gøre ren
 • Stort udvalg af tilbehør
 • Kan blende varm mad
 • Populær blandt forbrugerne
Ulemper

 • Ikke den bedste løsning til at knuse is
 • Laver lidt skummet konsistens på smoothies

Specifikationer:

 • Effekt: 1000 Watt
 • Hastighed: trinløs med turbofunktion
 • Vægt: 1286 g.
 • Skål: Ja, 600 ml
 • Ekstra udstyr: kan tilkøbes
 • Støjsvag

Multiquick MQ725

Forbrugertest, Braun multiquick 725

Denne blender scorer gode anmeldelser af flere grunde. Ligesom ovenstående model har denne model også Smart-speed teknologi, så du selv kan styre blenderens kraft i brug. 

Dette er især smart, hvis man i kort tid har brug for en øget hastighed, hvis man eksempelvis skal blende noget, der er meget hårdt.

 

Videoanmeldelse af Multiquick MQ725

Gode ting ved Multiquick MQ725

 • Strøm: 750 Watt
 • Mærke: Braun

Mere information om Multiquick MQ725

Derudover har blenderen også hårde blade, der er i rustfrit stål samt et unikt hoved, så du nemt kan bruge blenderen med én hånd.

Håndtaget er blødt, og hastighedsknappen er ekstra stor, så du ikke skal være bange for, at blenderen er svær at håndtere. Rengøring af blenderen er også nem, så den er ekstrem brugervenlig. Med i købet medfølger:

 • 600 milliliter bæger – er god at blende eksempelvis saucer og supper i
 • 350 milliliter bæger – er god til at hakke urter og oste i
 • Anti splash piskeris i rustfrit stål – er god til at piske flødeskum med

Bamix Home Baking 493585

Forbrugertest, bamix home baking

Er du vild med at bage, så skal du have fat I denne model. Modellen har en 200 Watt AC-motor og er meget alsidig.

Blenderen har 2 forskellige hastigheder, og i købet medfølger en lang række tilbehør, så man ikke selv skal ud og bruge en masse penge på forskelligt ekstraudstyr.

Er du interesseret i produktet kan det købes her.

Videoanmeldelse af Bamix Home Baking 493585

Gode ting ved Bamix Home Baking 493585

 • Højde: 39 centimeter
 • Vægt: 4,2 kilo
 • Strøm: 200 Watt
 • Mærke: Bamix

Mere information om Bamix Home Baking 493585

Motoren kan klare alle ingredienser, og du behøver derfor heller ikke at frygte, at du ikke kan bruge blenderen til det, som du har behov for.

Blenderen har en god størrelse, og du kan derfor bruge den både i store og mindre skåle, mens den også kan bruges til pander. Rengøring af blenderen er nem, da man blot skal bruge varmt vand og et minut eller to.

Blenderens støjniveau er lavt, og den minimale vibration gør, at den føles sikker i brug. Du behøver derfor ikke at være bange for, at den smutter ud af hånden, når den bruges. Med i købet medfølger der meget tilbehør, så du kan udfordre dig selv eller din partner:

 • Multifunktionskniv samt flere forskellige blade og skiver
 • Kødhakker og processor
 • Blandingskander i flere forskellige størrelser (400 ml, 600 ml og 1 liter)
 • Bordstander og SliceSy
 • Opskriftbog på flere sprog så du kan komme godt i gang med bagningen

Carrera stavblender CRR-554

Forbrugertest, Carrera stavblender

Leder du efter en brugervenlig og kraftig blender, så er denne maskine noget for dig. Den har en kraftig motor på 800 Watt, så du kan være sikker på, at den kan hjælpe dig med diverse opgaver i køkkenet.

 

Videoanmeldelse af Carrera Stavblender CRR-554

Gode ting ved Carrera Stavblender CRR-554

 • Højde: 42,3 centimenter
 • Vægt: 0,99 kilo
 • Strøm; 800 Watt
 • Mærke: Carrera

Mere information om Carrera Stavblender CRR-554

Derudover har den 5 forskellige hastigheder samt turboboost, så du selv kan bestemme hastigheden. Turboboosten kan bruges i kort tid ad gangen, hvis du får behov for ekstra kraft i kort tid, når du plender.

Brugstid og hastighedsindstillinger kan du justere via det smarte LCD-display, som stavblenderen er udstyret med.

Derudover skal det også nævnes, at modellen har et ergonomisk komfortgreb, så du behøver ikke at være bange for, at der sker et uheld, når blenderen bruges.

Den er nem at bruge og rengøre og har også oplyste knapper, så du kan være helt sikker på, at du trykker på den rigtige knap hver gang.

Electrolux Expressionist Stavblender ESTM7500-s

Forbrugertest, electrolux expressionist

Har du mest af alt brug for en blender, der kan mange ting, som samtidigt også har et flot og elegant design, så er denne model den rette for dig.

 

Videoanmeldelse af Electrolux Expressionist Stavblender ESTM7500-s

Gode ting ved Electrolux Expressionist Stavblender ESTM7500-s

 • Højde: 38 centimeter
 • Vægt: 1,75 kilo
 • Strøm: 700 Wayy
 • Mærke: Electrolux

Mere information om Electrolux Expressionist Stavblender ESTM7500-S

Modellen er fremstillet af rustfrit stål, og de titaniumsbelagte knive gør, at du har gode muligheder for at blende mange forskellige ting.

Den har en kraftig motor på 700 Watt, og TruFlow gør det muligt at du kan skabe fantasiske blenderresultater på meget kort tid.

Derudover kan du være helt sikker på, at du har en blender i mange år, hvis du vælger at investere i denne model, da materialerne sikrer stærk holdbarhed. Med modellen medfølger:

 • Minihakker og piskeris som matcher maskinen i rustfrit stål
 • Bæger med tilhørende låg

Gode og lækre opskrifter til stavblendere

Hvis man ikke før har ejet en stavblender, så kan det være svært at finde ud af, hvad den egentligt skal bruges til.

Dog kan det være en stor hjælp i køkkenet, da man med en stavblender hurtigt kan spare dyrebar forberedningstid, hvis man i forvejen har en travl hverdag.

Hvis du er i tvivl om, hvad du kan lave med en stavblender, så kan du herunder få inspiration og gode bud på lækre opskrifter, der er specielt udarbejdet til brug af en stavblender.

Nem og lækker bananmilkshake

De fleste kender til at have overmodne bananer til at ligge i køkkenet, og det kan være fristende blot at smide dem ud, da de ikke længere er gode at spise som snack.

Dog kan de bruges til mange andre ting, og eksempelvis kan man vælge at lave en nem og lækker bananmilkshake ud af dem.

Enten kan du bruge dem, som de er, eller også kan man fryse bananerne, så du altid kan lave en lækker milkshake, når du har lyst eller tid til det.

Du skal bruge:

 • 2 (over)modne bananer
 • 4 deciliter vaniljeis
 • 2 deciliter sødmælk
 • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du:

Skær eventuelt bananerne i mindre stykker hvis du ønsker at spare sekunder. Put resten af ingredienserne i et bæger og blend derefter til at derefter til at det får den rette konsistens. Eventuelt kan du selv tilføje små chokoladestykker eller andet, som kan gøre milkshaken endnu mere spændende, hvis du har brug for lidt ekstra sukker på en hård eller travl dag.

Hjemmelavet basilikumpesto

De fleste kender til pesto, og mange bruger det også som en slags dressing eventuelt på pasta eller på brød.

Ofte bruger man også pesto til tapas, og er man særlig vild med pesto, kan man med fordel kaste sig ud i at lave det selv for at være helt sikker på, hvad der egentligt er i, og hvad man egentligt putter i munden.

Du skal bruge:

 • 1 deciliter olivenolie
 • 50 gram ristede pinjekerner
 • 1 bundt frisk basilikum
 • Omkring 2 fed hvidløg
 • 50 gram revet parmesanost
 • Lidt salt, peber og citron

Sådan gør du:

Først kan du starte med at finde alle de nødvendige ingredienser frem, så du nedsætter tilberedningstiden.

Derefter skal pinjekernerne ristes, så de kan give en god smag til pestoen. Når de ristede pinjekerner har fået en brun og fin farve, hældes de i et bæger med resten af ingredienserne.

Derefter skal det hele blendes godt til det får den rette konsistens. Det er individuelt, hvor groft eller fint man ønsker det, og derfor kan du også selv bestemme, når du er tilfreds med resultatet.

stavblender

Hjemmelavet ketchup

Hvis du ikke er vild med pesto men derimod ketchup, så kan det være, at du skal prøve kræfter af med denne opskrift.

Ketchup er et hit blandt store og små, så opskriften kan du finde frem til mange forskellige anledninger.

Derudover smager hjemmelavet ketchup meget bedre, end det man køber, da man selv kan bestemme hvilke ingredienser, der skal i. På den måde kan man også selv putte forskellige ting i, hvis man ønsker at udfordre den klassiske ketchupsmag.

Det skal du bruge:

 • 1 lille æble
 • 500 gram friske og modne tomater
 • 1 helt løg
 • Omkring 2 fed hvidløg (alt efter behøv og ønske)
 • En halv tsk. kanel
 • En halv tsk. spice-krydderi (stødt allehånde kan også bruges)
 • Omkring 125 gram brun farin
 • Cirka 1 deciliter lagereddike

I nogle tilfælde kan man ikke altid opstøve modne tomater, og står du i den situation, kan du bruge flåede tomater uden saucen.

Sådan gør du:

Start allerførst med at skære tomater, æbler, løg og hvidløg i gode, grove stykker. Derefter skal det hældes i en gyde med krydderier og eddiken.

Hold øje med det og kog det indtil at æblerne er møre. Stavblenderen skal derefter bruges, indtil du synes, at du har en god puré.

Puréen skal smages til med farin og lagereddike. Oplever du, at ketchuppen er for tynd, så kan du eventuelt jævne den med maizena alt efter behov.

Når du er tilfreds med konsistensen, så skal blandingen hældes i skoldede glas samt sættes i køleskabet, så det kan holde sig længere.

Frugtruller – kan bruges som sjove snacks til børn

De fleste kender til at have et barn, der er sulten, når man har hentet ham eller hende fra daginstitution. Klokken er dog for mange til, at man kan servere barnet et stort måltid, da der er aftensmad indenfor et par timer.

Når man står i den situation, kan det være smart at have nogle sunde snacks, der ikke fylder meget i maven, så barnets sult kan stilles i tiden op til aftensmaden.

Frugtruller kan nemt og hurtigt laves, og de kan også puttes i madpakken, hvis barnet er vilde med dem.

Det skal du bruge:

 • Omkring 4 blandede frugter (eksempelvis æble, pære, fersken)
 • En halv kop vand
 • Eventuelt 1 spiseskefuld honning
 • 1 tsk. citronsaft

Sådan gør du:

Start med at skræl frugten for derefter at skære den i tern. Fjern alle kernerne så de ikke irriterer. Derefter skal frugten i en gryde med vandet.

Vandet skal koge, og når det koger, skal du tilsætte citronsaft og honning. Derefter skrues der ned for varmen (middelniveau), indtil frugten er let at mose – altså gennemkogt.

Brug derefter din stavblender, indtil du er tilfreds med konsistensens af frugtpuréen. Derefter skal det hændes ud på en bageplade med bagepapir.

Sørg for at laget er tyndt – omkring en halv centimeter tykt. Massen skal bages ved en lav temperatur (65-80 grader) i 8-10 timer.

Når tiden er gået tages badepladen ud. Lad det nedkøle. Derefter rulles de tynde frugtlag sammen, og du kan med fordel skære det i mindre stykker, så det er nemmere at håndtere.

stavblender

Sødkartoffelsuppe (spicy)

Når man bor i Danmark, så skal man ofte være opmærksom på vejret. På de kolde dage kan man få lyst til en lækker og varm suppe, så man kan få varmen, når man kommer hjem fra en hård arbejdsdag.

Trænger du til en velsmagende og lækker suppe, som kan laves nemt, så er denne opskrift noget for dig. Tilberedningstiden er på 15 minutter og forberedelsestiden ligger på omkring 55 minutter.

Det skal du bruge:

 • 1 fed hvidløg (pillet)
 • 900 gram sødekartofler (Skal være skrællet og skåret i skiver)
 • 3 spsk. Olivenolie
 • 1 hakket rødløg
 • 1 hakket gulerod
 • 2 hakkede selleri
 • 2 forårsløg
 • 1 spsk. Stødt spidskommen
 • 1,2 liter vegetabilsk bouillon
 • En halv tsk. chilisovs

Sådan gør du:

Start med at opvarme ovnen til omkring 200 grader. Derefter skal kartoflerne og hvidløg på en bradepande, hvor en smule olivenolie hældes over.

Det skal bages 30 minutter – indtil kartoflerne bliver bløde og gode møre. Imens skal den resterende olie varmes i en stor gryde, hvor løg, selleri og gulerod skal svitses i omkring 10 minutter – husk jævnligt at røre i blandingen.

Derefter skal de møre kartofler og eventuelt saft tilsættes i gryden med grøntsagerne. Dertil tilføjer du spidskommen og chilisovsen, og bringer det i kog. Det skal simre i 20 minutter under låg.

Efter 20 minutter fjernes gryden fra varmen, og nu skal din stavblender bruges til at blende og samle massen.

Blend i omkring 2 minutter alt afhængigt af ønske og stavblender og sæt den tilbage på varmen for at varme den igennem. Rør eventuelt en creme dertil eller spis den med brød ved siden.

Sådan kan du sikre dig, at du vælger den rette stavblender

Der findes nemlig en stavblender til ethvert behov og til enhver arbejdsopgave, og det kan derfor være en god idé at overveje allerførst, hvilke behov og ønsker du har til en stavblender, så du på den måde nemt kan indsnævre markedet markant.

Eksempelvis kan du overveje, om du kun har brug for blendermuligheden, eller om du også får brug for, at din stavblender kan bruges som piskeris til eksempelvis piskning af flødeskum eller lignende.

Allerede i dine første overvejelser kan du altså indsnævre markedet, da du hurtigt vil vurdere, om du har brug for en stavblender eller en multifunktionsmaskine.

Når du ved, hvad du har brug for, så kan du begynde at overveje dit budget.

Se vores test af printer, gryder, stegepander og kaffemaskiner!

Har du ofte brug for en stavblender, kan det være en god idé at investere flere penge i det end først forventet, da du derved kan få en bedre og mere solid stavblender, men har du kun brug for en stavblender engang imellem, så kan det være, at du kan nøjes med en af de billigere modeller.

Dertil kan du også overveje, om du i forvejen har et favoritmærke indenfor køkkenmaskiner, eller om du ønsker, at stavblenderen skal passe ind.

Der er nemlig nogle, der foretrækker at have produkter fra det samme mærke, lige gyldigt om man har brug for en ny røremaskine eller en ny stavblender.

Når du har gjort dig overvejelser omkring dine behov og din ønskede pris, kan du begynde at bevæge dig ud på markedet. Eksempelvis kan du allerførst starte med at spørge venner eller familie om gode råd, så du også har det at gå ud fra.

Måske kan din mor anbefale en god maskine eller et godt brand, som du kan undersøge, inden du bevæger dig ud på markedet.

Når du bevæger dig ud på markedet, er det dog vigtigt, at du giver dig god tid, så du kan være sikker på, at du finder den rette model.

Det kan nemlig være fristende at købe den første og billigste model, man finder, men det er dog ikke altid den bedste løsning, hvis man ønsker en stavblender, der kan noget specielt, eller hvis man ønsker en blender, der holder i mange år til trods for hyppigt brug og rengøring.

Eksempelvis kan du bruge noget tid på at sammenligne de forskellige modeller, hvis du finder nogle, som du bedre kan lide end andre, og derved vil du have nemmere ved at finde frem til den rette.

stavblender

Hvis du synes, at det lyder uoverskueligt selv at skulle finde frem til den rette stavblender, så kan du med fordel enten tage din mor med under armen eller selv besøge en fysisk butik, der har et stort sortiment af stavblendere.

Butiksmedarbejderen vil nemt kunne guide dig igennem de forskellige produkter, så du hurtigt kan få et overskueligt overblik.

På den måde kan du også sammenligne fordele og ulemper, og du har også muligheden for at mærke maskinerne i hånden, hvilket er en stor fordel, så man nemt kan fornemme, hvilken størrelse du ønsker.

Efter de ovenstående faser vil du forhåbentligt stå tilbage med den rette stavblender i hånden, og du kan derved hurtigt gå i gang med at prøve forskellige opskrifter af for at finde dine yndlings.

Husk dog altid at læse brugsvejledningen inden brug så du er helt sikker på, at du bruger den efter bogen.

Ved at kende til indstillingerne og ekstraudstyret i forvejen så har man også et større kendskab til, hvilke opskrifter man kan kaste sig ud i, og hvilke opskrifter der måske ikke passer til den stavblender, man har købt.

Sådan kan du sikre, at din nye stavblender holder i mange år til trods for jævnligt brug

Selvom mange stavblendere i sig selv har en god holdbarhed, så kan man også selv gøre meget for at sikre, at den nyindkøbte stavblender holder i mange år.

Jo mere man bruger noget, jo mere slid får det også, og det gælder også for en stavblender. Aller-først skal man sørge for at bruge den ordentligt.

Ligesom beskrevet ovenfor er det vigtigt, at man kender til de forskellige indstillinger og ha-stigheder, som sin stavblender har, så man kan bruge den optimalt.

Derudover skal man sikre, at den passer til ens behov, så man ikke får købt en for billig stavblen-der i forhold til, hvor mange timer man bruger den.

Se vores test af printer, gryder, stegepander og kaffemaskiner her!

Mange blendere er i stor grad vedligeholdelsesfrie, og det er en stor fordel, hvis man ønsker at nedsætte tilberedningstiden i køkkenet.
Mange af stavblenderen har en nem og hurtig rengøring, hvilket er en stor fordel.

Man skal dog huske på, at en stavblender er en elektronisk maskine, og den skal derfor ikke udsættes for vand.

Nogle dele fra nogle modeller kan tåle maskinvask, men det er vigtigt, at man undersøger dette, inden man tager chancen.

På den måde kan man også sikre, at man ikke skal ud og have fat i nyt ekstraudstyr eller lignende, hvis man kommer til at putte det i opvaskemaskinen ved en fejl.

Derudover skal man også sørge for, at den er helt ren, inden man putter den ind i skabet. Det kan være svært at rengøre en stavblender helt inde ved bladet, da det er skarpt.

Nogle skyller den kort under vandet, men det er vigtigt at dobbelttjekke, at der ikke sidder madre-ster under bladet eller på andre steder af stavblenderen, så det hverken kommer til at lugte, og så det ikke sætter sig inde i maskinen og påvirker den generelle drift.

stavblender

Har du ikke brugt stavblenderen i noget tid, kan det også være en god idé at gøre den rent inden brug, så man er helt sikker på, at den er ren og sikker at putte i maden.

Alt i alt kan en stavblender være en god køkkenassistent, og derfor kan man også finde en stav-blender i mange danske hjem, da suppe er en populær ret – især i vintermånederne.

Sørg for at opbevare stavblenderen et sted hvor børn eller dyr ikke kan komme til den, så man på den måde undgår ulykker.
Derudover kan det også være en god idé at have styr på ledningen, så den ikke ligger og fylder eller irriterer inde i skabet.

Når ledningen er pakket godt sammen, kan man også sikre, at den ikke går i stykker, da der ikke kan stå noget ovenpå den.

Inden man køber en stavblender skal man dog huske på, at den ikke altid kan erstatte en alminde-lig blender, da en stavblender primært skal bruges til at blende mindre ting og ikke store ting.

Hvis du er interesseret i at læse mere om køkkenudstyr og køkkenredskaber, så klik på disse links for at komme til vores andre artikler!

Læs også: Test af de 8 bedste håndmixere

 

Værd at vide om Stavblendere

 • Husk væske i blandingen for ikke at overophede stavblenderens motor
  Vask altid stavblenderen efter brug

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Stavblendere: De bedste i test

 • Bamix Swissline stavblender
 • Bamix Mono
 • Bamix Superbox
 • KitchenAid Stavblender
 • Braun MQ3025 Spaghetti
 • Dualit Håndblender
 • Smeg 50’s style HBFO2RDEU

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme