De 8 bedste stempelkander: Test-og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 15.12.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

De danske kaffedrikkere indtager cirka fire kopper kaffe om dagen. Vi har dog hver vores måde at brygge kaffe på. Den mest populære måde, må siges at være filtermetoden, men i de senere år, har været brygningsmetoder vundet frem – f.eks. stempelkanden. I denne guide, giver vi dig derfor et overblik over de bedste stempelkander.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige stempelkander på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste stempelkander, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

forbruger-test.dk

4.56 16

Bodum Chambord – Stempelkande i guld med plads til 4 kopper

 

Denne stempelkande fra mærket Bodum klarer sig godt i tests. Den er kåret som bedst i test hos flere amerikanske magasiner. Buisnessinsider.com skriver følgende om stempelkanden: ”Der er mange franske stempelkander lige så simple, men få lige så elegante som Bodum Chambord”. Denne stempelkande er også anbefalet af Yourbestdigs.com. Derfor anbefaler vi denne stempelkande.

Gode ting ved Bodum Chambord:

 • Den har plads til fire gode kopper kaffe
 • Elegant og håndlavet stempelkande
 • Stempelkanden tåler maskinopvask

Mere om produktet Bodum Chambord:

Vil du gerne invitere vennerne over til en elegant kop kaffe? Så bør du overveje at servere kaffen med denne Bodum Chambord stempelkande. Det er en af de mest elegante og simple stempelkander på markedet. Du kan sagtens servere kaffe til 4 personer med denne stempelkande. Den har nemlig en kapacitet på 4 kopper – eller 0,5 liter. 

Med denne stempelkande kan du servere fire kopper af god kaffe med en masse aroma. Du skal selvfølgelig bruge de rigtige bønner, men du har helt klart en favorit allerede. Denne kaffe får du, når du har presset stemplet i bund i denne smukke Bodum stempelkande. Den er endda håndlavet, og dette giver den elegant følelse. 

Denne stempelkande er lavet af glas og solid messing. Der er flere lag krom omkring den. Samtidig tåler den opvask, så du skal ikke bøvle med at vaske den op i hånden. Denne stempelkande kan fås i to forskellige farver: guld eller krom. Begge farver udstråler elegance.

Alt i alt byder denne stempelkande til en god hyggestund med dine nærmeste. Med denne stempelkande kan du roligt servere den bedste kaffe – uden at gå på kompromis med udstråling og design. 

Bodum Chambord vs. markedet:

Denne stempelkande er relativt billigt. Det betyder dog ikke, at du kommer til at gå på kompromis med kvaliteten eller brugervenligheden. Epicurios, hvor stempelkanden er kåret som bedst i test, skriver følgende om stempelkanden: ”Sammenlignet med dens konkurrenter viser denne Chambord reel værdi ved at levere førsteklasses stil og seriøs kaffe til en meget rimelig pris”.

Derfor er denne stempelkande for dig, som gerne vil tilføje en stilet, prisvenlig og seriøs stempelkande til dit køkkensortiment.

Udvalgte specifikationer ved Bodum Chambord:

 • Type: Stempelkande
 • Mærke: Bodum
 • Kapacitet (kopper): 4
 • Kapacitet (liter): 0,5 liter
 • Tåler opvaskemaskine: Ja

Bodum Termopres – Stempelkande i rustfrit stål til 8 kopper

 

Denne stempelkande fra Bodum får gode anmeldelser af flere amerikanske magasiner. Coffeeurban.com skriver om Bodum Termopres: ”En mester af elegance når det kommer til udseende. Et blik på den og du vil allerede være solgt til ideen om at eje den”. Magasinet lægger desuden fokus på, at den laver fin kaffe, er værdi til din boligretning og nem at gøre ren. Derfor anbefaler vi Bodum Termopres.

Gode ting ved Bodum Termopres:

 • Designet i rustfrit stål
 • Den holder længe på varmen
 • En stempelkande i god kvalitet

Mere om produktet Bodum Termopres:

Her er stempelkanden, du også kan bruge i din boligindretning. Det er en trykpres kande fra mærket Bodum i rustfrit stål. Hermed vil den være smuk i enhver indretning, samtidig med at den er yderst funktionel. Der er plads til 8 kopper i denne stempelkande. 

Oplever du gang på gang glasbrud på din pressebrygger? Denne stempelkande er løsningen. Ved at købe denne får du den smarte termo-funktion. Samtidig kombinerer du med trykpres kanden elegance og de bedste materialer. Dette giver en perfekt funktion. 

Bodum Termopres er designet i dobbeltsidet rustfrit stål. Det betyder også, at den holder varmen meget længere end en single-glas trykpres kande. Denne kande er også nem at gøre ren, da den godt må komme i opvaskemaskinen. 

Designmæssigt har den ikke den normale cylinder form. Denne stempelkande har en sjælden form, som er fremkaldt af fine kurver. Det er en stempelkande, som er smuk at se på. Det ydre lag på kanden har en unik glans, som skjuler de fleste ridser. Derfor vil den altid se ud som om, du lige har pakket den ud.

Bodum Termopres vs. markedet:

Denne stempelkande er ikke alt for dyr. I forhold til markedet skriver det amerikanske magasin Coffeeurban følgende: ”Modsat mange stempelkander i rustfrit stål er denne ikke for dyr. Den er heller ikke for billig. Lige den rette overkommelige pris for alle, som ønsker at eje en fransk stempelkande af høj kvalitet”. 

Magasinet lægger også vægt på, at du med denne stempelkande også kan gøre den stil en smuk genstand i din boligindretning. Det kan du på grund af det smukke design i det elegante rustfrie stål.

Udvalgte specifikationer ved Bodum Termopres:

 • Type: Stempelkande
 • Mærke: Bodum
 • Kapacitet (kopper): 8
 • Farve: Blank
 • Materiale: Rustfrit stål

Bodum Chambord stempelkande – 1 liter

 

Denne stempelkande er en klassiker. Det tidsløse danske design i en fantastisk kvalitet er grundene til hvorfor denne Bodum stempelkande er blevet populær.

Når det kommer til stempelkander, så er denne Bodum Chambord stempelkande en klassiker.

Videoanmeldelse af Bodum Chambord

Gode ting ved Bodum Chambord

 • Glaskande lavet af borosilikat
 • Miljøvenlig bryggemetode
 • Kanden er indrammet i rustfrit stål
 • Kapacitet: 1 L
 • Tåler opvaskemaskine

Mere information om Bodum Chambord

Når det kommer til stempelkander, så er denne Bodum Chambord stempelkande en klassiker. Siden 70’erne, hvor Bodum begyndte at producere den, har den vundet diverse designpriser. I dag er den blevet et designikon for selv samme virksomhed.

Udover de rosende ord, så synes vi også, at størrelsen er perfekt, hvis du gerne vil skænke et par kopper kaffe, hvis du får besøg af familie eller venner. Eftersom, at glaskanden kan rumme 1 liter, så kan du nemt skænke et par store kopper kaffe.

Denne Bodum Chambord er fremstillet med øje for kvalitet og design. Selve glaskanden er lavet af borosilikat, hvilket er en form for rent glas – og du vil derfor kun kunne nyde smagen af kaffen derfra.

Selv rammen på stempelkanden er lavet i rustfrit stål – hvilket både gælder stellet, samt de forskellige dele.

At bruge en Bodum Chambord til at brygge kaffe med, er ligeledes et tegn på miljøvenlighed, da der hverken anvendes papirfiltre eller kapsler. Den sorte hank samt stålet er ligeledes designet og produceret med øje for miljøvenlighed.

Ligeledes kan alle delene skilles ad, så du nemt kan rengøre stempelkanden, men også de med følgende dele. Alt sammen kan puttes i opvaskemaskinen også.

Skulle der dog ske et uheld, kan du altid købe en reservedel gennem Bodum eller hos en af de mange forhandlere, som sælger Bodum produkter.

Denne Bodum Chambord har en kapacitet på en 1 liter, hvilket svarer til 8 små kaffekopper, eller alternativt 4 store kaffekrus.

Espro Press P7 – 1 liter

 

Denne stempelkande er en kombination af en termokande, og en stempelkande. Du får dermed det bedste fra to verdener, og et produkt i tidsløst design, så vil den kun kunne pynte i boligen.

Denne elegante stempelkande fra Espro er produceret i et fantastisk design, som helt bestemt ville passe ind i vores køkken.

Videoanmeldelse af Espro Press P7

Gode ting ved Espro press P7

 • Æstetisk design
 • Kan også bruges til te
 • Kanden er indrammet i rustfrit stål
 • Kapacitet: 0,9 L
 • Tåler opvaskemaskine

Mere information om Espro Press P7

Designet på denne stempelkande også rigtig rubrust og har følelsen af kvalitet. Yderligere, så vejer den heller ikke særlig meget, hvis betyder, at du kan tage denne stempelkande med overalt.

Vi kan også godt lide det nymoderne filter, som Espro har produceret. Mange producenter bruger et metalfilter, som kan virke lidt gammeldags, men Espro bruger et helt nyt filter. Det består af to dele, som begge har indbygget filter.

Når du presser på stempelkanden, og efterfølgende har brygget kaffen, så vil du opleve at der ikke er noget grums i den kaffe du skænker. Hvilket er fantastisk.

En Espro Press P7 er en fantastisk og elegant stempelkande på 0,9 liter. Den holder kaffen helt varm gennem de indbyggede dobbelt vægge i rustfrit stål.

Denne termo-stempelkande fra Espro kan også holde kaffen varm i lang tid, og ligeledes så bliver kaffen heller ikke ekstraheret – du er dermed at sikker på at få en lækker kop kaffe, også efter en time.

Denne Espro P7 stempelkande har en kapacitet på en 1 liter, hvilket svarer til 8 små kaffekopper, eller alternativt 4 store kaffekrus.

Eva Solo Nordic Kitchen – Stempelkande i stål og træ med kapacitet på 1 liter

 

Denne stempelkande fra Eva Solo får gode anmeldelser af forbrugerne. Den får 4,3 stjerner baseret på i alt 8 anmeldelser hos den britiske forhandler Amazon.co.uk. Her skriver en glad forbruger følgende om stempelkanden: ”Den ser fantastisk ud og holder kaffen varm i evigheder”. Derfor anbefaler vi Eva Solo Nordic Kitchen stempelkanden.

Gode ting ved Eva Solo Nordic Kitchen:

 • 2-i-1 stempel- og termokande
 • Kommer med et elegant håndtag i egetræ
 • Den har et praktisk og minimalistisk design

  Mere om produktet Eva Solo Nordic Kitchen:

  Her er stempelkanden, du også kan bruge som termokande. Dette er nemlig en slags 2-i-1 produkt fra mærket Eva Solo. Den fungerer sådan, at du fylder stempelkanden præcis ligesom en helt almindelig stempelkande af glad. Herefter holder kandens funktionelle tolagskonstruktion din kaffe varm.

  Selve kandens tud er helt og aldeles drypfri. Samtidig har kanden et meget behageligt egetræshåndtag, som giver dig et godt greb, når du serverer kaffe. Alt i alt er brugervenligheden i top ved denne Eva Solo Nordic Kitchen. 

  I forhold til rengøring, så er det kun selve stemplet, der tåler at komme i opvaskemaskinen. Selve termokanden har nemlig et håndtag af egetræ. Dette kræver, at den skal vaskes op i hånden. Kanden kan rumme op til 1 liter kaffe, hvilket svarer til omkring 8 kopper. Hermed kan du godt invitere flere gæster ad gangen, uden at skulle fylde stempelkanden op hele tiden.

  Med Eva Solo Nordic Kitchen kan du altid servere din kaffe og te på den stilfulde måde. Eva Solos Nordic Kitchen serie er inspireret af den skandinaviske designtradition, som er meget minimalistisk. Derfor passer kanden ind i de fleste køkkener. Den kan både være dekorativ i køkkenet og på spisebordet. 

  Eva Solo Nordic Kitchen vs. markedet:

  Denne stempelkande ligger prismæssigt lidt højere end andre stempelkander på denne liste. Det gør den bl.a. fordi den har en stor kapacitet på 1 liter. Derudover er det et 2-i-1 produkt. Som nævnt er dette både en termokande og en stempelkande. Den har et behageligt håndtag, der er lavet af egetræ, imens den også er fuldkommen drypfri. Derfor er brugervenligheden i top. Alt i alt er denne stempelkanden lidt dyrere, men dertil får du også flere funktioner og en brugervenlig kande.

  Udvalgte specifikationer ved Eva Solo Nordic Kitchen:

  • Type: Stempelkande
  • Mærke: Eva Solo
  • Kapacitet (kopper): 8
  • Kapacitet (liter): 1 liter
  • Materiale: Rustfrit stål og eg

  Stelton EM Stempelkande – 1 liter

   

  Denne stempelkande er en designklassiker i en nyfortolkning lavet af selveste Erik Magnussen, som bl.a. har designet en del produkter fra hhv. Georg Jensen, Stelton m.fl.

  Han har ligeledes modtaget ”The Red Dot”, en anerkendelse indenfor produktdesigns. Derfor er Stelton stempelkande et must, hvis du leder efter én hvor design og kvalitet går hånd i hånd.

  Videoanmeldelse af Stelton EM

  Gode ting ved Stelton EM

  • Kan både brygge te og kaffe
  • Designet af danskeren, Erik Magnussen
  • Kanden er indrammet i rustfrit stål
  • Kapacitet: 1 L
  • Termokande og stempelkande

  Mere information om Stelton EM Stempelkande

  Dette er et redesign af den første stempelkande fra 1977, hvor der er blevet tilføjet et par moderne funktioner som gør den både tidsvarende, samt velegnet til fremstilling af stempelkaffe.

  At stempelkanden også fungerer som en termokande er ikke nogen hemmelighed. Det giver mulighed for dig at holde kaffen frisk ved den optimale temperatur i flere timer. Ligeledes er kanden dobbelt isoleret, hvilket gør at kaffen ikke bliver kold. Dette er aldeles en god idé, hvis du har gæster på besøg.

  Udover de rosende ord, så synes vi også, at størrelsen er perfekt, hvis du gerne vil skænke et par kopper kaffe, hvis du får besøg af familie eller venner. Eftersom, at glaskanden kan rumme 1 liter, så kan du nemt skænke et par store kopper kaffe, og hvis du har noget kaffe tilovers, så skal du ikke frygte at kaffen bliver kold.

  Denne Stelton EM stempelkande er fremstillet med øje for kvalitet og design. Selve termokanden er lavet i rustfrit stål, og fåes i mange forskellige farver, så du kan nemt finde en der passer ind i dit køkken. Vi anbefaler ligeledes, at selve kanden vaskes op i hånden.

  Udover at have et fantastisk design, så er kanden også dobbelt isoleret med en yder- og inderkande. Det gør at kaffen holder varmen i længere tid, og ved den mest optimale temperatur. Udover at kunne brygge kaffe, så kan du også vælge at lave te på den.

  Denne Stelton EM stempelkande har en kapacitet på en 1 liter, hvilket svarer til 8 små kaffekopper, eller alternativt 4 store kopper kaffe.

  Le Creuset Stempelkande i stentøj

  Le Creuset stempelkanden har et rustik design og er lavet af stentøj. Det er derfor en solid stempelkande med fokus på retrodesign, og ligeledes holder din kaffe varm.

  Eftersom den er lavet af stentøj, så er overfladen ikke så modtagelig overfor kalkpletter i forhold til stå og glas. Dette fantastiske stempelkande fra Le Creuset kan kun overraske, hvilket den har gjort.

  Videoanmeldelse af Le Creuset

  Gode ting ved Le Creuset

  • Kan både brygge te og kaffe
  • Tidsløst design
  • Kanden er lavet af stentøj
  • Kapacitet: 0,8 L
  • Nemt at rengøre

  Mere information om Le Creuset Stempelkande i Stentøj

  Denne elegante stempelkande fra Le Creuset er helt sikkert noget for dig, som elsker kaffe, rustik charme og en rengøringsvenlig stempelkande. Eftersom den fåes i forskellige farver – sort, rød, creme eller grå, så vil du helt sikkert kunne finde en farve der passer ind i dit hjem.

  Vi kan også godt lide at stentøjets effekt på temperaturen passer perfekt til brygning af stempelkaffe. Når vandet holdes i stempelkanden, som er lavet af stentøj, vil det automatisk nedkøles et par grader – så det faktisk opnår den optimale temperatur på 93-96 grader.

  Denne Le Creuset stempelkande er fremstillet med øje for kvalitet og design, specielt hvis du elsker et retrodesign. Selve termokanden er lavet i stentøj, og fåes i mange forskellige farver, så du kan nemt finde en der passer ind i dit køkken. Vi anbefaler ligeledes, at selve kanden vaskes op i hånden.  Det er derfor ganske nemt at rengøre denne stempelkande, eftersom det er stentøj.

  Udover at have et fantastisk design, så er kanden også rigtig god til at holde på varmen, fordi den er lavet af stentøj. Det gør at kaffen holder varmen i længere tid, og ved den mest optimale temperatur. Udover at kunne brygge kaffe, så kan du også vælge at lave te på den.

  Denne Le Creuset har en kapacitet på en 0,8 liter, hvilket svarer til 6 små kaffekopper, eller alternativt 3 store kopper kaffe.


   

  Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

  Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


  Espro Travel Press

  Du skal aldrig gå ned på kvaliteten af din kaffe – også selvom du er på farten. Med denne Espro rejsekrus med indbygget stempel, så kan du få en fantastisk kaffe, mens du er på farten.

  Livet er for kort til dårlig kaffe, også selvom du er på farten. Med dette rejsekrus fra Espro kan du få friskbrygget kaffe hvor du vil, og når du vil.

   

  Videoanmeldelse af Espro Travel Press

  Gode ting ved Espro Travel Press

  • Kan både brygge te og kaffe
  • Tidsløst design
  • Kanden er indrammet i rustfrit stål
  • Kapacitet: 350 ml
  • Få frisk kaffe med overalt

  Mere information om Espro Travel Press

  Når vi er på farten, så skal kaffen også holde varm i flere timer. Hvis du f.eks. kører langt i bil, bus eller tog, så vil du gerne kunne tage et sip af din kaffe i ny og næ. Dette holder Espro helt klar til, da termokruset holder din kaffe eller te varm  i mellem 4-6 timer.

  Hvis du stadig ønsker at have filterkaffe med på farten, så kan du faktisk også dette. Der er nemlig inkluderet en lille pakke med papirfiltre, som du kan bruge til at brygge filterkaffe med. Er du dermed til te, så kan du bruge det indbyggede filter til løste.

  Denne Espro Travel Press fungerer som en rejsekrus med indbygget stempel. Om du er til en god kop kaffe eller te på farten, det er op til dig, da den brygge begge typer. Hvis du foretrækker filterkaffen, som kan du faktisk også tage det med på farten. Du kan nemlig bruge specialdesignede små filtre, så du kan få din yndlingsfilterkaffe med på farten.

  Koppen kan rumme 350 ml kaffe efter du har brugt stemplet til at brygge kaffe. Kaffen kan ligeledes holde sig varm i 4-6 timer. Udover så har den et dobbelt filter, hvilket giver en god kaffesmag samt sikrer at der intet bundfald eller grums forekommer.

  Vigtige ting ved køb af stempelkande

  Materiale

  Når du skal købe en stempelkande, skal du huske at kigge på hvilke materialer den er lavet af. De fleste stempelkander er lavet af glas. Hvis du vælger en af disse, så skal du vurdere hvor godt glasset er beskyttet mod knubs og stød. Du kan også finde stempelkander som er lavet af stål, og bl.a. er mere modtagelig overfor stød og slag.

  En producent som Bodum, der primært laver stempelkander i glas, er nemme at finde en ny glaskolbe til. Hos de andre producenter er det dog lidt sværere at finde en erstatning, hvis uheldet er ude.

  Filtreringsgrad

  Det er også en god idé, at holde øje med kvaliteten af selve filtret eller stemplet. Stemplet bør nemlig sidde stramt i kanden, når du trykker det ned. Hvis det ikke gør det, så er der en sandsynlighed for, at der kommer grums i din endelige kop. Yderligere, så bør metalfilteret i stemplet virke stærkt.

  Design

  Design er ofte et personligt valg. Nogle foretrækker den traditionelle stempelkande, hvor kanden er i glas. Andre vil gerne have en termo-stempelkande, som er lavet i rustfrit stål, og passer til et nymoderne køkken. En stempelkande i en fantastisk kvalitet og design, er faktisk ikke så dyr igen, og vil nemt kunne holde flere år i køkkenet. Så du bør derfor vælge en der er flot at kigge på og som passer til dit hjem.

  Husk at se vores robotstøvsuger, printer, trådløs router og løbeur test-guides!

  Størrelse

  Hvis du er typen som drikker lidt kaffe i løbet af dagen, og samtidig gerne skænker en kop til en ven eller to, så bør du bestemt overveje en stempelkande. En stempelkande er en enkel måde at brygge kaffe til større selskaber. Til gengæld, hvis du kun skal lave en kop til dig selv, så er en 1-liters stempelkande lige i overkanten. Her kan du alternativt vælge en mindre stempelkande, eller få en ekstra. Eksempelvis, så laver Bodum stempelkander i forskellige størrelser.

  Sådan laver du den perfekte stempelkaffe

  En stempelkande i sig selv, er ikke svær at bruge. Brugervenligheden er meget høj, det eneste du faktisk bare skal gøre er at trykke ned på stemplet og viola! Dog er der stadig ting du skal være opmærksom på, når du bruger en stempelkande til at brygge kaffe i.

  Mængden af kaffen, trækketiden samt temperaturen på vandet er afgørende for, om du får en god kaffe eller ej. Her får du derfor en lille guide til, hvordan du brygger god kaffe på en stempelkande.

  • Hovedreglen er, at der går 7 gram kaffe til en kop. I dette tilfælde, hvor vi primært har taget udgangspunkt i anmeldelser af stempelkander med en kapacitet på 1 liter, så skal du bruge 56 gram kaffe.
  • Hæld derefter 1 liter varmt vand i din stempelkande. Vandet skal have en temperatur på mellem 93-96 grader. Hvis varmet er varmere, vil du få en kaffe som smager brændt og bitter.
  • Rør dernæst i kaffen, og lad den trække i 4 minutter. Du kan evt. fjerne overskudende skum med en ske.
  • Pres dernæst filteret ned og vent et minut indtil kaffen har lagt sig i bunden.
  • Dernæst kan du nyde en god kop kaffe fra din nye stempelkande.

  Yderligere er der andre faktorer som du også skal fokusere på for at brygge en god kop kaffe med en stempelkande.

  stempelkande

  Bryggeratio

  Afhængig af bryggemetoden, og opskriften du bruger, så smager kaffe bedst ved en kaffe/vandratio på mellem 1:14 og 1:18. For at sammenligne det med noget, så er en espresso-ratio 1:2. Den perfekte ratio, afhænger også af hvordan du foretrækker smagen af din kaffe. Nogle kan godt lide deres kaffe som tjære og meget mørk, mens andre vil have den mild og balanceret.

  For at finde den perfekte balance, kan du evt. benytte dig af en vægt, hvor du afmåler hvor meget kaffe du kommer til at bruge. Den samme tilgang er værd at bruge til en stempelkande, da du vil få den perfekte smag.

  Trækketid

  Trækketiden når du brygger kaffe på en stempelkande, er også ekstrem vigtig. Et af myterne, når man bruger en stempelkande, er at kaffen kun skal trække fire minutter – nogle gange mindre! Dette er ikke helt korrekt, da trækketiden afhænger af de andre parameter såsom vand, hvor groft du har kværnet dine bønner samt om du rører i kaffen inden du bruger stemplet. Derfor er fire minutter langt fra nok. Vi anbefaler, at du venter mellem 6 og helt op til 14 minutter inden du bruger stemplet. Dermed vil bønnerne trække længere tid i vandet, og du vil få en mere intens smag.

  Kværn fint

  En anden myte er hvordan kaffen skal kværnes. Mange mener at kaffen altid skal kværnes groft, hvilket passer meget godt, hvis man følger logikken. Når du bruger groft kaffe i din stempelkande, så er det lettere at undgå at få grums i kaffen, når den er brygget.

  Du kan dog bruge kaffe som er mere fint, uden at der kommer grums i koppen. Her skal du dog fokusere på trækketiden, så kaffen har tid til at bundfalde sig, og ligeledes stemple langsomt.

  Hvis du er typen, som primært bruger groftmalet kaffe i en stempelkande, så er der en stor chance for, at der ikke forekommer nok ekstraktion. Udover det, så skal du faktisk kværne mere kaffe, for at opnå den samme styrke i forhold til når du bruger finmalet kaffe.

  Derfor synes vi, at du skal kværne kaffen, som når du laver filterkaffe. Ikke for fint, men heller ikke for groft. Dermed får du en mellemting, og du skal derfor ikke ud at købe kaffe oftere, da den holder længere.

  For at få den bedste smag, bør du selv kværne kaffen derhjemme, fremfor i supermarkedet. Friskmalet kaffe har en meget bedre smag, når du skal brygge kaffe. Du opnår endda også den bedste aroma ved friskmalet kaffe. Derfor bør du tage et kig på vores kaffekværn test-guide, for at finde de bedste kaffekværne lige nu.

  Rengøring

  Hvis du synes at kaffen i din stempelkande smager dårligt, så er manglede rengøring måske den primære årsag. Hvis der er rester af harsk kaffeolie i stempelkanden, så kan det hurtigt give en dårlig smag til den efterfølgende kaffe du brygger. Derfor skal du sikre dig, at både din kande og stempel er helt rene inden du bruger dem.

  Rigtig mange af stempelkanderne i dag kan skilles af, og det betyder at du hurtigt og nemt kan rengøre alle dele. Dette bør derfor være en prioritet for dig, når du bruger din stempelkande fremrettet.

  Rens overfladen

  Når du brygger kaffe med en stempelkande, så vil der opstå noget skum på toppen af kanden. Dette form for skum er urenheder fra kaffen. Du skal derfor fjerne dette, evt. med en lille teske, for at opnå den mest rene mulige kaffesmag.

  Temperatur

  Det anbefales at bruge vand på en temperatur mellem 92 og 96 grader. Hvis vandet er varmere, så vil du få en mere brændt smag. Derfor er det en god idé at bruge vand på en temperatur på cirka 92 grader til f.eks. mellemristet kaffe.

  FAQ

  Hvilken er den bedste stempelkande til hjemmebrug?
  Du kan finde mange forskellige stempelkander på markedet, der alle har forskellige, gode funktioner og designs. En af de bedste stempelkander til hjemmebrug er uden tvivl Bodum Chambord stempelkanden. Den har et smukt, guld design, og er desuden anbefalet af mange anerkendte magasiner rundt omkring i verden – eksempelvis USA.
  Hvordan vælger jeg en stempelkande?
  Når du skal vælge den perfekte stempelkande, skal du have fokus på effektivitet og funktionalitet. Det betyder, at din stempelkande skal være let at bruge i hverdagen, og den skal desuden være effektiv og hurtig til at lave kaffe. Hav altid fokus på dine egne behov, når du vælger stempelkande.
  Hvordan fungerer en stempelkande?
  Skal du brygge en lækker kop kaffe på en stempelkande, skal du hælde varmt vand i kanden og røre rundt med en ske, indtil kaffen er opløst og der ikke er andet end klumpfri, sort kaffe tilbage i kanden. Nu er du klar til at nyde din hjemmebryggede kaffe.
  Er det det værd at købe en stempelkande?
  Det er helt op til dig selv at bestemme og vurdere, hvor vidt det er det værd at købe en stempelkande. Er du typen, der elsker at stå op og lave din egen hjemmebryggede kaffe, men har du ikke tid til det helt store, så er stempelkanden lige dig.

  Se også denne artikel på bomagasinet.dk: Stempelkande – her er de 5 bedste


   

  Anmeldelse af Stempelkande

  Vores skribent og research-team

  Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

  Stempelkander: De bedste i test

  • Bodum Chambord
  • Bodum Termopres
  • Bodum Chambord stempelkande
  • Espro Press P7
  • Eva Solo Nordic Kitchen
  • Stelton EM Stempelkande
  • Le Creuset Stempelkande i stentøj

  Bedøm denne artikel

  Klik på en stjerne for at bedømme