Stempelkande test – De 5 bedste stempelkander

Udgivet 28.11.2018|Senest redigeret 18.03.2019
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

En kop kaffe om morgenen. Det er hvad de fleste danskere starter dagen med, udover den obligatoriske morgenmad selvfølgelig. Faktisk drikker vi så meget kaffe i Danmark, at vi har det tredjestørste kaffeforbrug i verden, hvilket siger noget om, hvor meget vi elsker den mørke drik herhjemme.

De danske kaffedrikkere indtager cirka fire kopper kaffe om dagen. Vi har dog hver vores måde at brygge kaffe på. Den mest populære måde, må siges at være filtermetoden, men i de senere år, har været brygningsmetoder vundet frem – f.eks. stempelkanden. I denne guide, giver vi dig derfor et overblik over de bedste stempelkander.

Vi har fundet de 5 stempelkander som har klaret sig bedst i test blandt forbrugermagasiner og kundeanmeldelser. Derfor får du det bedste overblik over, hvilken kaffemaskine du skal vælge, og som passer til dit budget.

DENNE STEMPELKANDE TEST INDEHOLDER: forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af testvindende stempelkander fra anerkendte og populære forbrugermagasiner, samt forbrugeranmeldelser. Udover testen, så bringer vi også guides til, hvordan du får mest nytte af din stempelkande samt hvordan du laver den bedste kop kaffe. Du finder også en liste over alle de benyttede testkilder der ligger til grund for denne artikel.

Vi gør dig opmærksom på, at Forbruger-test.dk ikke selv tester produkter. Vi laver i stedet en samlet oversigt over de produkter, som klarer sig bedst i test. Artiklen skal derfor fungere, som en vejledende guide til dig.

Kaffe er noget ganske særlig. Den fantastiske duft af kaffe om morgen er nok noget af det bedste der findes. Kaffe kan brygges på forskellige måder. I denne test vil vi sætte fokus på stempelkander, som er en enkel måde at brygge kaffe på. Der kan dog være stor forskel på kvaliteten af diverse stempelkander – både når du kommer til brygning, men også design og brugervenlighed. Specielt det sidste er afgørende for, hvordan din kaffe kommer til at smage.

Udover kvaliteten af dine kaffebønner samt hvordan stempelkanden brygger din kaffe, så skal du også have fokus på, hvordan dine kaffebønner er blevet malet. Hos Forbruger-guide.dk har vi bl.a. en guide til de bedste kaffekværn, så du kan finde en god måde at male kaffe på, og dermed få en bedre smagsoplevelse.

For at give dig det bedste overblik over stempelkander, har vi derfor samlet de 11 bedst i test stempelkander lige nu. De har det til fælles at de alle klarer sig godt i anerkendte forbrugertests, samt har fået positive anmeldelser blandt brugerne. Du skal dermed ikke bruge lang tid på at søge efter den rette stempelkande, der passer til dit behov og budget – vi har nemlig samlet de bedste stempelkander for dig! Hvis din maskine allerede er på vej til dig, så kan du i stedet tage et kig på de bedste tips og gode råd til din stempelkande ved at klikke her.

Denne artikel bringer dig test af følgende stempelkander:


Bodum Chambord stempelkande – 1 liter

Denne stempelkande er en klassiker. Det tidsløse danske design i en fantastisk kvalitet er grundene til hvorfor denne Bodum stempelkande er blevet populær.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 L
 • Glaskande lavet af borosilikat
 • Kanden er indrammet i rustfrit stål
 • French Press-system – til fyldig og særlig kaffe
 • Miljøvenlig bryggemetode
 • Filter af rustfrit stål
 • Tåler opvaskemaskine
 • Doseringsske inkluderet
ForhandlerTotalprisLæs mere
279,00 Læs mere
299,95 Læs mere

Derfor skal denne stempelkande være vores:

Når det kommer til stempelkander, så er denne Bodum Chambord stempelkande en klassiker. Siden 70’erne, hvor Bodum begyndte at producere den, har den vundet diverse designpriser. I dag er den blevet et designikon for selv samme virksomhed. At den er populær ses også tydyeligt hos brugerne, men også hos eksperterne. Hos bl.a. Coffeeness og Smartson, er den blevet kåret som bedst i test, hvor de roser det elegante design og kaffens smag. Udover så mener de også, at filteret er ”let at anvende, og nemt at presse ned”, samt at den er nem at rengøre, da du bare kan putte alle delene i opvaskemaskinen.

Udover de rosende ord, så synes vi også, at størrelsen er perfekt, hvis du gerne vil skænke et par kopper kaffe, hvis du får besøg af familie eller venner. Eftersom, at glaskanden kan rumme 1 liter, så kan du nemt skænke et par store kopper kaffe.

Om Bodum Chambord stempelkande:

Denne Bodum Chambord er fremstillet med øje for kvalitet og design. Selve glaskanden er lavet af borosilikat, hvilket er en form for rent glas – og du vil derfor kun kunne nyde smagen af kaffen derfra. Selv rammen på stempelkanden er lavet i rustfrit stål – hvilket både gælder stellet, samt de forskellige dele.

At bruge en Bodum Chambord til at brygge kaffe med, er ligeledes et tegn på miljøvenlighed, da der hverken anvendes papirfiltre eller kapsler. Den sorte hank samt stålet er ligeledes designet og produceret med øje for miljøvenlighed.

Ligeledes kan alle delene skilles ad, så du nemt kan rengøre stempelkanden, men også de med følgende dele. Alt sammen kan puttes i opvaskemaskinen også. Skulle der dog ske et uheld, kan du altid købe en reservedel gennem Bodum eller hos en af de mange forhandlere, som sælger Bodum produkter.

Denne Bodum Chambord har en kapacitet på en 1 liter, hvilket svarer til 8 små kaffekopper, eller alternativt 4 store kaffekrus.

Testet og vurderet af: 

 • Coffeeness – Testvinder
 • Smartson – Testvinder


Espro Press P7 – 1 liter

Denne stempelkande er en kombination af en termokande, og en stempelkande. Du får dermed det bedste fra to verdener, og et produkt i tidsløst design, så vil den kun kunne pynte i boligen.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 0,9 L
 • Produceret i rustfrit stål
 • Holder kaffen helt varm
 • Drypfrit låg
 • Æstetisk design
 • Filter af plastik
 • Tåler opvaskemaskine
 • Let nok at tage med overalt
 • Kan også bruges til te
ForhandlerTotalprisLæs mere
759,00 Læs mere
859,00 Læs mere

Derfor skal denne stempelkande være vores:

Denne elegante stempelkande fra Espro er produceret i et fantastisk design, som helt bestemt ville passe ind i vores køkken. Den hjælper også med at holde kaffe varm i en del timer, eftersom den er designet med dobbelt vægge, der er din sikkerhed for at du får en varm og lækker kaffe i lang tid.

Udover designet, så er denne stempelkande også rigtig rubrust og har følelsen af kvalitet. Yderligere, så vejer den heller ikke særlig meget, hvis betyder, at du kan tage denne stempelkande med overalt.

Vi kan også godt lide det nymoderne filter, som Espro har produceret. Mange producenter bruger et metalfilter, som kan virke lidt gammeldags, men Espro bruger et helt nyt filter. Det består af to dele, som begge har indbygget filter. Når du presser på stempelkanden, og efterfølgende har brygget kaffen, så vil du opleve at der ikke er noget grums i den kaffe du skænker. Hvilket er fantastisk.

Om Espro Press P7 stempelkande stempelkande:

En Espro Press P7 er en fantastisk og elegant stempelkande på 0,9 liter. Den holder kaffen helt varm gennem de indbyggede dobbelt vægge i rustfrit stål.

Denne termo-stempelkande fra Espro kan også holde kaffen varm i lang tid, og ligeledes så bliver kaffen heller ikke ekstraheret – du er dermed at sikker på at få en lækker kop kaffe, også efter en time.

Denne Espro P7 stempelkande har en kapacitet på en 1 liter, hvilket svarer til 8 små kaffekopper, eller alternativt 4 store kaffekrus.

Testet og vurderet af: 


Stelton EM Stempelkande – 1 liter

Denne stempelkande er en designklassiker i en nyfortolkning lavet af selveste Erik Magnussen, som bl.a. har designet en del produkter fra hhv. Georg Jensen, Stelton m.fl. Han har ligeledes modtaget ”The Red Dot”, en anerkendelse indenfor produktdesigns. Derfor er Stelton stempelkande et must, hvis du leder efter én hvor design og kvalitet går hånd i hånd.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1 L
 • Kan både brygge te og kaffe
 • Kanden er indrammet i rustfrit stål
 • Designet af danskeren, Erik Magnussen
 • Termokande og stempelkande
 • Tidsløst design
 • Dobbelt vægge – holder kaffen varm
 • Brygger cirka 8 kopper kaffe
ForhandlerTotalprisLæs mere
279,00 Læs mere
279,00 Læs mere
349,95 Læs mere

Derfor skal denne stempelkande være vores:

Denne Stelton stempelkande er simpelthen en klassiker. Den er designet af den anerkendte danske designer, Erik Magnussen, som har vundet utallige priser for sine designs. Denne Stelton EM stempelkande er ingen undtagelse, og hvis du ligesom mig elsker et produkt hvor designet spiller en stor rolle, så bør du helt sikkert overveje denne stempelkande. Dette er et redesign af den første stempelkande fra 1977, hvor der er blevet tilføjet et par moderne funktioner som gør den både tidsvarende, samt velegnet til fremstilling af stempelkaffe.

At stempelkanden også fungerer som en termokande er ikke nogen hemmelighed. Det giver mulighed for dig at holde kaffen frisk ved den optimale temperatur i flere timer. Ligeledes er kanden dobbelt isoleret, hvilket gør at kaffen ikke bliver kold. Dette er aldeles en god idé, hvis du har gæster på besøg.

Udover de rosende ord, så synes vi også, at størrelsen er perfekt, hvis du gerne vil skænke et par kopper kaffe, hvis du får besøg af familie eller venner. Eftersom, at glaskanden kan rumme 1 liter, så kan du nemt skænke et par store kopper kaffe, og hvis du har noget kaffe tilovers, så skal du ikke frygte at kaffen bliver kold.

I denne video kan du se, hvor nemt det er at bruge en stempelkande fra Stelton.

Om Stelton EM Stempelkande stempelkande:

Denne Stelton EM stempelkande er fremstillet med øje for kvalitet og design. Selve termokanden er lavet i rustfrit stål, og fåes i mange forskellige farver, så du kan nemt finde en der passer ind i dit køkken. Vi anbefaler ligeledes, at selve kanden vaskes op i hånden. Til gengæld kan stemplet nemt komme i opvaskemaskinen. Det er derfor ganske nemt at rengøre denne stempelkande.

Udover at have et fantastisk design, så er kanden også dobbelt isoleret med en yder- og inderkande. Det gør at kaffen holder varmen i længere tid, og ved den mest optimale temperatur. Udover at kunne brygge kaffe, så kan du også vælge at lave te på den.

Denne Stelton EM stempelkande har en kapacitet på en 1 liter, hvilket svarer til 8 små kaffekopper, eller alternativt 4 store kopper kaffe.

Testet og vurderet af: 

 • Coop.dk – Forbrugeranmeldelser – 5/5 (fremragende)


Espro Travel Press – Tag kaffen med på farten

Du skal aldrig gå ned på kvaliteten af din kaffe – også selvom du er på farten. Med denne Espro rejsekrus med indbygget stempel, så kan du få en fantastisk kaffe, mens du er på farten.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 350 ml
 • Kan både brygge te og kaffe
 • Produceret i rustfrit stål
 • Holder kaffen varm i 4-6 timer
 • Dobbelt filter – intet grums
 • Tidsløst design
 • Få frisk kaffe med overalt
ForhandlerTotalprisLæs mere
329,00 Læs mere
339,00 Læs mere

Derfor skal denne stempelkande være vores:

Livet er for kort til dårlig kaffe, også selvom du er på farten. Med dette rejsekrus fra Espro kan du få friskbrygget kaffe hvor du vil, og når du vil. Med dette rejsekrus har Espro taget det bedste fra deres termokande, og puttet det i en to-go version. Vi synes i hvert fald, at det er skønt, at deres stempelkande nu findes i en rejseversion.

Når vi er på farten, så skal kaffen også holde varm i flere timer. Hvis du f.eks. kører langt i bil, bus eller tog, så vil du gerne kunne tage et sip af din kaffe i ny og næ. Dette holder Espro helt klar til, da termokruset holder din kaffe eller te varm  i mellem 4-6 timer. Derfor kan vi kun anbefale den, hvis du skal rejse langt, og samtidig gerne vil have noget varmt at drikke.

Hvis du stadig ønsker at have filterkaffe med på farten, så kan du faktisk også dette. Der er nemlig inkluderet en lille pakke med papirfiltre, som du kan bruge til at brygge filterkaffe med. Er du dermed til te, så kan du bruge det indbyggede filter til løste.

I denne video kan du se hvordan en Espro Travel Press fungerer i praksis.

Om Espro Travel Press stempelkande:

Denne Espro Travel Press fungerer som en rejsekrus med indbygget stempel. Om du er til en god kop kaffe eller te på farten, det er op til dig, da den brygge begge typer. Hvis du foretrækker filterkaffen, som kan du faktisk også tage det med på farten. Du kan nemlig bruge specialdesignede små filtre, så du kan få din yndlingsfilterkaffe med på farten.

Koppen kan rumme 350 ml kaffe efter du har brugt stemplet til at brygge kaffe. Kaffen kan ligeledes holde sig varm i 4-6 timer. Udover så har den et dobbelt filter, hvilket giver en god kaffesmag samt sikrer at der intet bundfald eller grums forekommer.


Le Creuset Stempelkande i stentøj – 1 liter

Le Creuset stempelkanden har et rustik design og er lavet af stentøj. Det er derfor en solid stempelkande med fokus på retrodesign, og ligeledes holder din kaffe varm. Eftersom den er lavet af stentøj, så er overfladen ikke så modtagelig overfor kalkpletter i forhold til stå og glas.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 0,8 L
 • Kan både brygge te og kaffe
 • Kanden er lavet af stentøj
 • Nemt at rengøre
 • Tidsløst design
 • Stentøjet holder kaffen varm
 • Brygger cirka 8 kopper kaffe
ForhandlerTotalprisLæs mere
459,00 Læs mere

Derfor skal denne stempelkande være vores:

Dette fantastiske stempelkande fra Le Creuset kan kun overraske, hvilket den har gjort. Den er bl.a. blevet topscorer hos Coffeeneess, hvor den roses for den nemme rengøring, eftersom overfladen ikke er så modtagelig overfor kalkpletter.

Denne elegante stempelkande fra Le Creuset er helt sikkert noget for dig, som elsker kaffe, rustik charme og en rengøringsvenlig stempelkande. Eftersom den fåes i forskellige farver – sort, rød, creme eller grå, så vil du helt sikkert kunne finde en farve der passer ind i dit hjem.

Vi kan også godt lide at stentøjets effekt på temperaturen passer perfekt til brygning af stempelkaffe. Når vandet holdes i stempelkanden, som er lavet af stentøj, vil det automatisk nedkøles et par grader – så det faktisk opnår den optimale temperatur på 93-96 grader.

I denne video kan du se, en anmeldelse af Le Creuset stempelkanden.

Om Le Creuset stempelkande:

Denne Le Creuset stempelkande er fremstillet med øje for kvalitet og design, specielt hvis du elsker et retrodesign. Selve termokanden er lavet i stentøj, og fåes i mange forskellige farver, så du kan nemt finde en der passer ind i dit køkken. Vi anbefaler ligeledes, at selve kanden vaskes op i hånden.  Det er derfor ganske nemt at rengøre denne stempelkande, eftersom det er stentøj.

Udover at have et fantastisk design, så er kanden også rigtig god til at holde på varmen, fordi den er lavet af stentøj. Det gør at kaffen holder varmen i længere tid, og ved den mest optimale temperatur. Udover at kunne brygge kaffe, så kan du også vælge at lave te på den.

Denne Le Creuset har en kapacitet på en 0,8 liter, hvilket svarer til 6 små kaffekopper, eller alternativt 3 store kopper kaffe.

Testet og vurderet af: 

 • Coffeeness – Topscorer – 4.5/5 (fantastisk)

Testkilder – Disse sider har vi vurderet i vores stempelkande test

Her på Forbruger-test.dk foretager vi ikke selv de forskellige tests, hvilket i stedet bliver gjort af en række uafhængige testmagasiner. Det er på baggrund af uafhængige undersøgelser, at vi har skrevet en artikel, hvor du kan få et overblik over de bedste løbehjul. Yderligere, er vores anbefalinger også baseret på diverse kundeanmeldelser. Det er selvfølgelig ikke kun løbehjul vi har testet. Du kan selvfølgelig også finde flere gode tests af diverse husholdningsprodukter, elektronik-produkter, samt bolig- og fritidsprodukter.

Coffeeness

Coffeeness er en tysk hjemmeside og blog, hvor personerne bag simpelthen elsker kaffe. Udover at skrive spændende artikler om kaffe og kaffekultur, så tester de også rigtig mange kaffeprodukter. Alt fra kaffemaskiner og stempelkander til kaffebønner og espressomaskiner. Skribenterne har virkelig en stor viden omkring kaffe, og det er derfor vi har valgt at videregive deres test om stempelkander.

I deres stempelkande test har de bl.a. kåret Bodum Chambord som testvinder, hvor de bl.a. fremhæver det fantastiske design og den nemme rengøring som de vigtigste parameter. Yderligere, så har de også testet Le Creuset stempelkanden, som også scorer høje karakterer i deres test.

For at finde stempelkande testen fra Coffeeness kan du klikke lige her.

Smartson

Smartson er en svensk forbrugerhjemmeside, som laver test af forskellige produkter. De tester også en del produkter indenfor hvert emne, og vurderer på forskellige parameter. I forbindelse med stempelkande testen har de vurderet på følgende parametre.

 • Kvalitet
 • Kapacitet
 • Funktioner
 • Design
 • Værdi for pengene

I deres stempelkande test, bliver Bodum Chambord kåret til testvinder, mens Stelton også får rosende ord med på vejen. Hos Bodum fremhæver de det flotte design samt muligheden for at skille alle delene ad – så den nemt kan rengøres.

Hvis du er interesseret i at læse testen, så finder du den på dette link.

Forbrugeranmeldelser

I vurderingen af stempelkander har Forbruger-test.dk også taget et kig på diverse forbrugeranmeldelser, blandet andet hos Wupti og Coop. Anmeldelserne her har ofte en fordel, da de er blevet testet i rigtige brugssituationer hos brugerne. Yderligere, kan der være ulemper ved de officielle tests, da disse kun fokuserer på bestemte parametre og ikke tager højde for en brugssituation over længere tid.


Vigtige ting ved køb af stempelkande

Materiale

Når du skal købe en stempelkande, skal du huske at kigge på hvilke materialer den er lavet af. De fleste stempelkander er lavet af glas. Hvis du vælger en af disse, så skal du vurdere hvor godt glasset er beskyttet mod knubs og stød. Du kan også finde stempelkander som er lavet af stål, og bl.a. er mere modtagelig overfor stød og slag.

En producent som Bodum, der primært laver stempelkander i glas, er nemme at finde en ny glaskolbe til. Hos de andre producenter er det dog lidt sværere at finde en erstatning, hvis uheldet er ude.

Filtreringsgrad

Det er også en god idé, at holde øje med kvaliteten af selve filtret eller stemplet. Stemplet bør nemlig sidde stramt i kanden, når du trykker det ned. Hvis det ikke gør det, så er der en sandsynlighed for, at der kommer grums i din endelige kop. Yderligere, så bør metalfilteret i stemplet virke stærkt.

Design

Design er ofte et personligt valg. Nogle foretrækker den traditionelle stempelkande, hvor kanden er i glas. Andre vil gerne have en termo-stempelkande, som er lavet i rustfrit stål, og passer til et nymoderne køkken. En stempelkande i en fantastisk kvalitet og design, er faktisk ikke så dyr igen, og vil nemt kunne holde flere år i køkkenet. Så du bør derfor vælge en der er flot at kigge på og som passer til dit hjem.

Størrelse

Hvis du er typen som drikker lidt kaffe i løbet af dagen, og samtidig gerne skænker en kop til en ven eller to, så bør du bestemt overveje en stempelkande. En stempelkande er en enkel måde at brygge kaffe til større selskaber. Til gengæld, hvis du kun skal lave en kop til dig selv, så er en 1-liters stempelkande lige i overkanten. Her kan du alternativt vælge en mindre stempelkande, eller få en ekstra. Eksempelvis, så laver Bodum stempelkander i forskellige størrelser.

Sådan laver du den perfekte stempelkaffe

En stempelkande i sig selv, er ikke svær at bruge. Brugervenligheden er meget høj, det eneste du faktisk bare skal gøre er at trykke ned på stemplet og viola! Dog er der stadig ting du skal være opmærksom på, når du bruger en stempelkande til at brygge kaffe i. Mængden af kaffen, trækketiden samt temperaturen på vandet er afgørende for, om du får en god kaffe eller ej. Her får du derfor en lille guide til, hvordan du brygger god kaffe på en stempelkande.

 1. Hovedreglen er, at der går 7 gram kaffe til en kop. I dette tilfælde, hvor vi primært har testet stempelkander med en kapacitet på 1 liter, så skal du bruge 56 gram kaffe.
 2. Hæld derefter 1 liter varmt vand i din stempelkande. Vandet skal have en temperatur på mellem 93-96 grader. Hvis varmet er varmere, vil du få en kaffe som smager brændt og bitter.
 3. Rør dernæst i kaffen, og lad den trække i 4 minutter. Du kan evt. fjerne overskudende skum med en ske.
 4. Pres dernæst filteret ned og vent et minut indtil kaffen har lagt sig i bunden.
 5. Dernæst kan du nyde en god kop kaffe fra din nye stempelkande.

Yderligere er der andre faktorer som du også skal fokusere på for at brygge en god kop kaffe med en stempelkande.

Bryggeratio

Afhængig af bryggemetoden, og opskriften du bruger, så smager kaffe bedst ved en kaffe/vandratio på mellem 1:14 og 1:18. For at sammenligne det med noget, så er en espresso-ratio 1:2. Den perfekte ratio, afhænger også af hvordan du foretrækker smagen af din kaffe. Nogle kan godt lide deres kaffe som tjære og meget mørk, mens andre vil have den mild og balanceret.

For at finde den perfekte balance, kan du evt. benytte dig af en vægt, hvor du afmåler hvor meget kaffe du kommer til at bruge. Den samme tilgang er værd at bruge til en stempelkande, da du vil få den perfekte smag.

Trækketid

Trækketiden når du brygger kaffe på en stempelkande, er også ekstrem vigtig. Et af myterne, når man bruger en stempelkande, er at kaffen kun skal trække fire minutter – nogle gange mindre! Dette er ikke helt korrekt, da trækketiden afhænger af de andre parameter såsom vand, hvor groft du har kværnet dine bønner samt om du rører i kaffen inden du bruger stemplet. Derfor er fire minutter langt fra nok. Vi anbefaler, at du venter mellem 6 og helt op til 14 minutter inden du bruger stemplet. Dermed vil bønnerne trække længere tid i vandet, og du vil få en mere intens smag.

Kværn fint

En anden myte er hvordan kaffen skal kværnes. Mange mener at kaffen altid skal kværnes groft, hvilket passer meget godt, hvis man følger logikken. Når du bruger groft kaffe i din stempelkande, så er det lettere at undgå at få grums i kaffen, når den er brygget.

Du kan dog bruge kaffe som er mere fint, uden at der kommer grums i koppen. Her skal du dog fokusere på trækketiden, så kaffen har tid til at bundfalde sig, og ligeledes stemple langsomt.

Hvis du er typen, som primært bruger groftmalet kaffe i en stempelkande, så er der en stor chance for, at der ikke forekommer nok ekstraktion. Udover det, så skal du faktisk kværne mere kaffe, for at opnå den samme styrke i forhold til når du bruger finmalet kaffe. Derfor synes vi, at du skal kværne kaffen, som når du laver filterkaffe. Ikke for fint, men heller ikke for groft. Dermed får du en mellemting, og du skal derfor ikke ud at købe kaffe oftere, da den holder længere.

For at få den bedste smag, bør du selv kværne kaffen derhjemme, fremfor i supermarkedet. Friskmalet kaffe har en meget bedre smag, når du skal brygge kaffe. Du opnår endda også den bedste aroma ved friskmalet kaffe. Derfor bør du tage et kig på vores kaffekværn test, for at finde de bedste kaffekværne lige nu.

Rengøring

Hvis du synes at kaffen i din stempelkande smager dårligt, så er manglede rengøring måske den primære årsag. Hvis der er rester af harsk kaffeolie i stempelkanden, så kan det hurtigt give en dårlig smag til den efterfølgende kaffe du brygger. Derfor skal du sikre dig, at både din kande og stempel er helt rene inden du bruger dem.

Rigtig mange af stempelkanderne i dag kan skilles af, og det betyder at du hurtigt og nemt kan rengøre alle dele. Dette bør derfor være en prioritet for dig, når du bruger din stempelkande fremrettet.

Rens overfladen

Når du brygger kaffe med en stempelkande, så vil der opstå noget skum på toppen af kanden. Dette form for skum er urenheder fra kaffen. Du skal derfor fjerne dette, evt. med en lille teske, for at opnå den mest rene mulige kaffesmag.

Temperatur

Det anbefales at bruge vand på en temperatur mellem 92 og 96 grader. Hvis vandet er varmere, så vil du få en mere brændt smag. Derfor er det en god idé at bruge vand på en temperatur på cirka 92 grader til f.eks. mellemristet kaffe.

Hvis du vil have flere tips og trick til brygning af stempelkaffe, kan du med fordel tage et kig på denne video.

https://youtu.be/st571DYYTR8

forbruger-test.dk

4.56 16
Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Simon Lundgaard

Simon har en bachelor inde for netværksteknologi og IT, hvor han har dannet sig en grundig viden inde for det område. Simon har de sidste 12 år arbejdet med opsætning og vedligeholdelse af hjemmesider. Han har primært sørget for at strukturerer de forskellige hjemmesider, så de er så brugervenlige som muligt.