Studie PC testoversigt: Her er de 7 bedste

Udgivet 17.04.2020 | Senest redigeret 23.02.2021 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Hvis studiestarten er lige om hjørnet, og du stadig mangler at finde den bedste studie PC, er du landet på det rette sted. Her giver vi dig intet mindre end 10 bud på en studie PC, som har klaret sig godt i tests eller hos forbrugerne.

I denne testoversigt har vi valgt at fremhæve flere computere fra forskellige mærker. Derved kan du helt sikkert finde den, som passer bedst til dig.

Vi har forsøgt at fremhæve de bedst mulige bærbære computere til dig ved at basere vores valg på objektive tests, der ikke har foretaget af hverken salgssider eller fabrikanterne selv. Hvis du leder efter en PC inden studiestart, så kig med herunder.

forbruger-test.dk

Lenovo ThinkPad L580 – Bedst til prisen

Lenovo ThinkPad L580 - Bedst til prisenTestresultater

Denne flotte bærbar computer fra Lenovo er blevet vurderet af Lenovos kunder til intet mindre end 4,5 ud af 5 stjerner. Og med denne flotte kundeanmeldelse og den ganske lave pris giver vi gerne denne studie PC en plads i vores testoversigt.

Om Lenovo ThinkPad L580

Dette må være den bedste studie pc 2019 til prisen (eller i hvert fald én af dem). De flotte kundeanmeldelser og den gode pris taler i hvert fald for sig selv – her får du noget for pengene.

Hvis du gerne vil have en billig studie PC, som stadig kan klare alle dine opgaver, er dette en meget god kandidat.

Med en Lenovo ThinkPas L580 får du ikke blot en studie PC, der kan klare de mest almindelige opgaver. Nej, du får faktisk en kraftig bærbar computer med hele 8 GB RAM. Herudover har denne studie PC en masse smarte features, som du vil komme til at elske. Med dette vidunder kan Lenovo for eksempel prale af at have designet en god fingeraftrykslæser, et IR-kamera og en virtuel assistent.

Lyder det for godt til at være sandt? Se nogle af de vigtigste specifikationer herunder

Udvalgte specifikationer

 • Tommer: 15,6
 • GB RAM: 8
 • Styresystem: Windows 10 pro
 • Batteritid: Op til 11 timer
 • Vægt: Fra 2,3 kilo

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

  MacBook Pro 13,3” – Premium valget (bedste studie PC i 2019)

  MacBook Pro 13,3” - Premium valget (bedste studie PC i 2019)Testresultater

  Du går stort set aldrig galt i byen med en MacBook. Men hvad siger eksperterne? Denne MacBook Pro 13,3” er blevet anmeldt til 4 ud af fem stjerner hos Laptopmag.com.

  Om MacBook Pro 13,3”

  Et produkt fra Apple er ikke blot vores premium valg, eller blot den bedste studie PC i 2019. Produkter fra Apple er også blevet kåret som bedste studie pc i 2017 og 2016.

  Men hvorfor bør du investere penge i en MacBook Pro til studiet?

  Dette er uden tvivl et ret dyrt valg, og så skal man jo også have noget for pengene. Men det får du også i en MacBook Pro.
  Den har en Core i 5 processor, 8 GB ram og en vildt smart touch bar.

  Det er en perfekt studie PC, hvad angår ydeevne, design og funktionalitet. Så hvis du vil have det bedste af det bedste, bør du overveje at betale lidt ekstra for din studie PC. Så kan du nemlig blive den heldige ejer af en MacBook Pro. 

  Udvalgte specifikationer

  • Tommer: 13,3
  • GB RAM: 8
  • Styresystem: Apple MacOS Catalina 10.15
  • Batteritid: Op til 10 timer
  • Vægt: 1,37 kilo

  i samarbejde med PriceRunner

  Dell XPS 13 – Giver Apple kamp til stregen

  Dell XPS 13 – Giver Apple kamp til stregenTestresultater

  Denne lækre computer fra Dell, får 6 ud af 6 stjerner i testen, der er bragt af Jyllands-Posten i samarbejde med LydOgBillede.dk. I testen beskrives denne PC således: ”… En vellykket maskine, der de fleste ultrakompakte maskiner – herunder MacBook – kamp til stregen.

  Om Dell XPS 13

  Dette er en af de dyrere maskiner på vores oversigt. Men du får virkeligt også kvalitet for pengene. Som du kan se herover, er eksperterne virkeligt imponerende, og det vil du sikkert også blive.

  Dette er den perfekte studie PC, da den passer godt i rygsækken, har et lækkert design og er ganske kraftig. Herudover bliver den kaldt ”den perfekte rejsekammerat”. Dell PC’en er nemlig ganske kompakt og vejer blot 1,29 kilo.

  Hvis du vælger denne computer, får du et batteri, der holder hele dagen og en lækker 3K touchskærm, som du kan bruge til noter, apps og meget andet.

  Den fremragende skærm gør det muligt for dig at arbejde hensigtsmæssigt, ligegyldigt om du er ude i solen, eller i et mørkt lokale. 

  Udvalgte specifikationer

  • Tommer: 13,3
  • GB RAM: 8
  • Styresystem: Windows 10 pro
  • Vægt: 1,29 kg

  i samarbejde med PriceRunner

  ASUS ZenBook – mest populære hos Proshop

  ASUS ZenBook – mest populære hos ProshopTestresultater

  Nu rykker vi en smule ned i prisklasse – men ikke i popularitet. Asus ZenBook er blevet anmeldt af 17 forbrugere hos Proshop. Forbrugerne giver computeren hele 87 ud af 100% i tilfredshed. Så hvis du vil have en sand kundefavorit, kan dette være din nye PC. 

  Om ASUS ZenBook 

  Asus ZenBook er den perfekte til dig, der vil have en studie PC til en nogenlunde pris, men som stadig kan klare samtlige opgaver.

  Dette er den mest populære bærbare computer hos Proshop.dk – og dette er virkeligt et kvalitetsstempel, da den er oppe imod rigtig mange gode konkurrenter.

  Hvis du vælger Asus ZenBook som din nye studie PC, får du en ganske let PC. Den kompakte computer har et smart design, og den 14 tommer store HD skærm giver dig masser af gode muligheder. Helt klar et godt valg den til studerende, som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten.

  Udvalgte specifikationer

  • Tommer: 14
  • GB RAM: 8
  • Styresystem: Windows 10 home 64-Bit
  • Vægt: 1,09 kilo

  i samarbejde med PriceRunner

  Microsoft Surface Laptop 3 – Den bedste Windows PC i 2019

  Microsoft Surface Laptop 3Testresultater

  Vil du have skolens smarteste studie PC? Microsoft Surface Laptop 3 er kåret som ”bedste køb” af Englands største testmagasin, Which.co.uk. Her får laptoppen en score på hele 85/100%. Eksperterne hos Which roser særligt Microsoft Surface Laptop 3 for det smarte design, den lynhurtige hastighed, den innovative skærm og de fremragende højtalere. Kort fortalt skriver de: ”It’s the best Windows laptop of 2019”. 

  Det er ikke kun i England, at eksperterne er vilde med modellen. Hos magasinet Laptopmag.com bliver Microsoft Surface Laptop 3 kåret som “redaktionens valg”. Her bliver computerens elegante design, gode performance og komfortable tastatur rost til skyerne. 

  Herudover bliver denne PC rost af både forbrugere og ekspertmagasiner i ind- og udland:

  Derfor bør du vælge denne

  • Elegant design
  • Fremragende performance
  • God batterilevetid (11,5 timer)
  • Komfortabelt tastatur

  Om Microsoft Surface Laptop 3

  Microsoft Surface Laptop 3 er til dig, der vil have en studie PC udover det sædvanlige. Her får du et elegant design og en høj ydeevne, der kan klare samtlige opgaver både i skole- og fritiden. 

  Med denne PC får du en daglang batterilevetid på helt op til 11,5 timer. Derved skal du ikke bekymre dig om manglende stikkontakter i klasseværelset længere. 

  Microsoft Surface Laptop 3 har en flot og skarp PixelSense touchskærm, som er let at anvende, og som kan hjælpe dig med at udtrykke dig kreativt.

  Computeren giver dig mulighed for at multitaske, ligegyldigt hvilke arbejdsopgaver du er i gang med. Med den kraftfulde 10th Gen Intel® Core™ eller AMD Ryzen™ processor får du et naturligt flow mellem dine browsere samt en hurtig ydeevne på samtlige af dine hverdagsapps.

  Microsoft Surface Laptop 3 vs. Markedet

  Microsoft Surface Laptop 3 er hverken den billigste eller dyreste PC på markedet. Du får en af 2019’s bedste PC’ere til en relativt skarp pris, som helt sikkert kan forsvares, når man kigger på computeren kraftfulde indre og elegante ydre. 

  Er Microsoft Surface Laptop 3 2019’s bedste PC til studiet? Køb den til din skolegang og vurder selv, om du er enig med eksperterne fra Which.co.uk.

  Udvalgte specifikationer

  • Tommer: 13,5
  • GB RAM: 8
  • Styresystem: Windows 10 Pro
  • Batteritid: Op til 11,5 timer
  • Vægt: 1,265 kg

  FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  GÅ TIL

  12.572,29

  Huawei Matebook X Pro – Kåret som “bedste køb”

  Huawei Matebook X ProTestresultater

  Huawei Matebook X Pro er endnu en favorit hos Englands største testmagasin, Which.co.uk. Her scorer computeren 81/100%. Magasinet giver den titlen ”bedste køb” og opsummerer bedømmelsen sådan: ”This is an excellent laptop that doesn’t put a foot wrong in any significant way”.

  Også hos magasinet Notebookcheck.net får Huawei Matebook X Pro ros. Her scorer den hele 87 ud af 100 mulige procentpoint. I bedømmelsen kalder de computeren for ”kompakt” og ”top niveau”. 

  Herudover bliver Huawei Matebook X Pro rost af både forbrugere og eksperter på:

  Derfor bør du vælge denne

  • God performance
  • Lækkert, tyndt design
  • Fremragende højtalere

  Om Huawei Matebook X Pro

  Huawei Matebook X Pro er udstyret med en af markedets smarteste og mest brugervenlige touchskærme. Denne er skabt af et ultratyndt Corning Gorilla Glass, der giver dig mulighed for at scrolle og zoome uden problemer. Herudover er skærmen belagt med en anti-fingeraftryk belægning, som holder skærmen fri for fedtede fingre.

  Huawei Matebook X Pro har et let og elegant design og med en vægt på blot 1,3 kilo, kan du let have den med i tasken. Det elegante design gemmer dog stadig på en masse kraft.
  Huawei Matebook X Pro er udstyret med en Intel Core i7 processor og hele 16 GB RAM, hvilket sikrer, at du kan bruge den til alt fra studieopgaver til gaming.

  Hvis du vil bruge computeren til streaming eller gaming, kan du især nyde godt af den unikke 3K LTPS-skærm, som er har en opløsning på 3000×2000 og kan vise video i både HD og 4k.

  Huawei Matebook X Pro vs. Markedet

  Flere ekspertkilder mener, at Huawei Matebook X Pro skiller sig ud fra andre populære computere gennem sin smarte skærm. Eksperter hos techmagasinet PCmag kalder skærmen ”udsøgt”. Udover den skarpe billedkvalitet roser de den fremragende mulighed for betjening med touch. 

  Hvis du vil have en kraftfuld PC med en unik skærmteknologi, så vælg Huawei Matebook X Pro.

  Udvalgte specifikationer

  • Tommer: 13,9
  • GB RAM: 16
  • Styresystem: Windows 10 Pro
  • Batteritid: Op til 12 timer
  • Vægt: 1,33 kilo

  FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  GÅ TIL

  HP Elite Dragonfly – Bedste miljøvalg

  HP Elite DragonflyTestresultater

  HP Elite Dragonfly er sammen med 24 andre laptops blevet testet af eksperterne hos Pricerunner.dk. Og her opnår denne laptop en fremragende placering. HP Elite Dragonfly bliver fremhævet som det bedste miljøvalg, når du skal vælge en ny laptop. Eksperterne siger således om computeren: ”Dragonfly er en forholdsvis hurtig, meget let og kompakt computer, der er fremstillet udelukkende af genbrugsmaterialer”. 

  Udover eksperter, er Pricerunner også stedet, hvor forbrugere giver sine ærlige meninger tilkende. HP Elite Dragonfly er blevet vurderet af en række kunder og har opnået en høj score på hele 4,6/5 stjerner.

  Hos Dustinhome.dk kalder de denne model for ”Verdens sikreste pc”. 

  Derfor bør du vælge denne

  • Bygget af miljøvenlige materialer
  • Høj sikkerhed
  • God byggekvalitet
  • Vejer under 1 kg

  Om HP Elite Dragonfly

  Hos forhandleren bliver denne laptop beskrevet som den sikreste i verden. Computerens sikkerhedsfunktioner danner et forsvar, som altid er aktivt. De centrale sikkerhedsløsninger indbefatter alt fra BIOS til browseren samt styresystemet, der er under konstant udvikling for at kunne beskytte aktivt imod trusler. 

  HP Elite Dragonfly er udstyret med 16 GB Ram og en effektiv Core i5 processor. Den bliver af flere ekspertkilder fremhævet som et fremragende valg til erhverv, hvor både effektivitet og sikkerhed skal være i top.

  Sidst men ikke mindst er HP Elite Dragonfly bygget af genbrugsmaterialer og er derved det mest miljøvenlige valg i denne oversigt. Udover de bæredygtige materialer får du her også en PC, der vil holde i mange år og på den måde reducere dit forbrug.

  HP Elite Dragonfly vs. Markedet

  HP Elite Dragonfly adskiller sig tydeligvis fra andre computere gennem sin bæredygtige natur. Men hvad andet er anderledes? 

  Modellen adskiller sig ved at være en af de letteste laptops på markedet. Med en vægt på blot 0,99 kg kan du altid finde plads til denne i tasken.
  Du kommer dog også til at betale for dette design. Her har vi en af de dyreste laptops på markedet. Så er den pengene værd? Hvis vi kigger på de mange smarte funktioner, det kraftfulde indre, elegante design og den høje sikkerhed, kan det være en god investering. 

  Hvis du blot leder efter en normal computer til dit studie, er HP Elite Dragonfly nok ikke valget for dig. Vælg denne, hvis du går højt op i sikkerhed, eller hvis du skal bruge en PC til erhvervsmæssige formål ved siden af dit studie.

  Udvalgte specifikationer

  • Tommer: 13,3
  • GB RAM: 16
  • Styresystem: Windows 10 Pro
  • Batteritid: Op til 13 timer
  • Vægt: 0,99

  FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  GÅ TIL

  20.262,00
  31.044,00

  Tidligere anmeldte produkter – nu udgåe

  Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

  outlet section button for DK sites

  Lenovo V145

  Lenovo V145 – billig studie PCTestresultater

  Af Techburns.com bliver denne billige studie PC vurderer til 7,6 ud af 10 stjerner. I forhold til den lave pris, er dette en ganske god score, og derfor er Lenovo V145 kommer med i vores testoversigt. Computeren bliver rost for sin holdbarhed, sikkerhed og det gode keyboard.

  Om Lenovo V145

  Hvis du leder efter en billig studie PC, som stadig kan klare alle studierelaterede opgaver, er Lenovo V145 det perfekte valg for dig.

  Her får du et smart lille computer med 8 GB ram og en 15,6 tommer skærm. Computerne er intet specielt, men til en lav pris, er dette uden tvivl en computer, der giver dig meget for dine penge. Udover en ret effektiv computer, får du også en computer, der lever op til flere miljømæssige standarder. Den er blandt andet Energy Star kvalificeret.

  Udvalgte specifikationer

  • Tommer: 15,6
  • GB RAM: 8
  • Styresystem: Windows 10 home 64-bit
  • Batteritid: op til 5 timer
  • Vægt: 2,1 kilo

  Lenovo Ideapad C340

  Lenovo Ideapad C340 – Holdbar og kraftig studie PCTestresultater

  Denne PC fra Lenovo bliver vurderet til 4,6 ud af 5 mulige stjerner hos Google Shopping.

  Om Lenovo Ideapad

  Hvis du vil have en computer, som du både kan bruge til studier, streaming, spil og alt andet, kan du vælge Lenovo Ideapad C340.

  Her får du en smart computer, der har et 360 grader flipdesign. Udover denne smarte feature, får du en kraftfuld PC med 8 GB ram og en Core i5 processor.

  En anden smart feature, som denne computer har, er, at du kan tegne på skærmen med en dertil indrettet pen. Dette giver dig uendelige kreative muligheder. Du kan tegne grader, skrive noter eller noget helt tredje. 

  Udvalgte specifikationer

  • Tommer: 15,6 
  • GB RAM: 8
  • Styresystem: Windows 10 Home 64-bit
  • Batteritid: Op til 8 timer
  • Vægt: 2 kg

  Lenovo s340

  Lenovo s340 – Studie PC med stor skærmTestresultater

  Denne Lenovo computer er et stort hit blandt forbrugerne. Den har fået 4,5 ud af 5 stjerner på mere end 3.500 anmeldelser hos Google Shopping.

  Hos PriceRunner er Lenovo S340 blevet anmeldt af forbrugerne mere end 3300 gange. Her scorer den 4,6 ud af 5 mulige stjerner. 

  Om Lenovo s340

  Denne studie PC fra Lenovo kan du få til en ganske fornuftig pris, og den er perfekt til dig, der gerne vil have en kraftfuld studie PC, som stadig er til at betale.

  Hvis du vælger denne PC, får du en computer med Windows 10 styresystem, en lang batterilevetid og en Core i5 processor.

  Den store skærm og kraftfulde processor sikrer, at computerne også let kan bruges til både spil og streaming, når skoledagen er slut. Derved får du en rigtig god all round computer, hvis du vælger en Lenovo s340.

  Udvalgte specifikationer

  • Tommer: 15,6
  • GB RAM: 8
  • Styresystem: Windows 10 home 64-bit
  • Batteritid: Op til 10 timer
  • Vægt: 1,8 kilo

  Acer Aspire 3

  Acer Aspire 3 – solid og populær studie PCTestresultater

  Acer Aspire 3 er en ganske solid og meget populær PC, der passer perfekt til studie og arbejde. Acer Aspire 3 bliver vurderet til 4 ud af 5 stjerner hos Google Shopping. Dette er den gennemsnitlige score på mere end 1.500 anmeldelser. 

  Om Acer Aspire 3

  Hvis du leder efter en studie PC, som er kompakt, men stadig har en tilstrækkelig ydeevne til at klare alle basale opgaver, kan Acer Apsire 3 være en god kandidat.

  Den er ikke blot effektiv og kraftfuld, den er også en fryd for øjet. Så hvis det er vigtigt for dig at have en stilren computer med på studiet, har du måske fundet din nye studiekammerat i denne PC.

  Denne PC sikrer dig en god forbindelse til skolen netværk. Du får en trådløs standard 802.11ac forbindelse, som giver dig en hurtig og stabil forbindelse til wi-fi og andre netværk. 

  Udvalgte specifikationer

  • Tommer: 15,6 
  • GB RAM: 8
  • Styresystem:  Windows 10 home 64-bit
  • Batteritid: Op til 7 timer
  • Vægt: 2,1 kilo

  HP elitebook 840 G1

  HP elitebook 840 G1 – en bæredygtig studie PCTestresultater

  HP elitebook er en topscorer inden for klimavenlige computere. Herudover scorer den 4/5 mulige stjerner af forbrugerne hos Proshop. Derfor har vi valgt at fremhæve den som en af de bedste bæredygtige studie Pc’er.

  Om HP elitebook

  Denne HP elitebook er markedsleder inden for ”refurbished” området. Den egner dig meget godt til både studie- og kontorbrug. Den er til dig, der gerne vil have en studie PC med en bæredygtig IT-profil.

  Udover at være bevidst om dit forbrug og klimaet, får du også en ganske fin PC, som er blevet renset og opdateret med den nyeste tilgængelige software, så den føles som ny.

  HP EliteBook 840 G1 har 8 GB ram og en intern lagring på 256 GB. Den er udstyret med en Intel Core i5 processor, som får de fleste programmer til at køre uden problemer.

  Udvalgte specifikationer

  • Tommer: 14 
  • GB RAM: 8
  • Styresystem: Windows 10 pro 64 bit
  • Batteritid: Op til 3 timer
  • Vægt: 1,49 kilo

  Acer Swift 5

  Acer Swift 5 - TestvinderTestresultater

  Jyllands-Posten og tech-siden LydOgBillede har bragt en test, hvor denne Acer Swift PC klarede sig meget godt. LydogBillede.dk giver computeren 5 ud af 6 stjerner og kalder den en ”frisk fluevægter”. De fremhæver især den fremragende touchskærm og den effektive processor.

  Om Acer Swift 5  

  Acer Swift 5 vejer mindre end 1 kilo, hvilket vi sige, at du i hvert fald ikke får rygskader, hvis det er denne PC, der skal med i skoletasken.

  Dette er, hvis vi skal lytte til eksperterne, den bedste studie PC 2018 (og den holder sig godt). Computeren kombinerer to ganske vigtige komponenter: Et stilfuldt design og en god ydeevne.

  Acer Swift 5 er alt, hvad du nogensinde vil få brug for i en studie PC. Og med en skærm på hele 15,6 tommer er der også plads til masser af noter.

  Den effektive touchskærm gør det muligt at betjene dine favorit apps ved at bruge fingeren, hvilket ikke blot er praktisk – det er også virkeligt smart.

  Denne computer kan holde strøm hele dagen (selv til de lange forelæsninger), Acer Swift 5 har nemlig en batterilevetid på helt op til 11 timer. 

  Udvalgte specifikationer

  • Tommer: 15,6
  • GB RAM: 8
  • Styresystem: Windows 10 Home 64-bit
  • Batteritid: Op til 11 timer
  • Vægt: 0,99 kg

  outlet section button for DK sites

  Testkilder

  Vi tror på, at alle tekster, der fremhæver produkter, skal være transparente og skabt med udgangspunkt i en grundig research.
  I den ovenstående testoversigt har vi fremhævet en masse produkter, som vi ikke selv har testet. Det betyder dog ikke, at vi ikke kender til dem.
  De fremhævede produkter er fundet gennem grundig research, hvorfor vi kan være sikre på, at vi kun anbefaler dig de bedste computere inden for forskellige kategorier.
  For at være så transparente som mulige, vil vi her indvie dig i vores kilder og derved også, hvordan vi har udvalgt de ovenstående 10 produkter. 

  • Jyllands-Posten.dk og LydOgBillede.dk

  Jyllands-Posten bragte i 2018 en gennemarbejdet test, der var foretaget af magasinet LydOgBillede. Her fandt de frem til nogle af de bedste PC’ere til studiet. Vi har fundet et par af vores fremhævede produkter i denne test. Se testen her.

  • Laptopmag.com

  Vi har læst grundige anmeldelser hos computermagasinet Laptopmag. Deres udtalelser har vi blandt andet brugt til at videregive viden om Apple MacBook pro. Se deres anmeldelser af produktet her.

  • Techburns.com

  Dette er et britisk magasin, der elsker alt, hvad der har med teknologi at gøre – også PC’ere. Vi har brugt deres kompetente anmeldelser til at videregive viden om flere af produkterne fra Lenovo. Vil du blive klogere? Så tjek denne anmeldelse af Lenovo V145.

  Vi har dog ikke kun lyttet til eksperter i denne testoversigt. Vi har også lyttet til forbrugerne. Vi har udelukkende valgt at fremhæve produkter med gode kundeanmeldelser. Og det er der en meget god grund til.
  Vi er af den mening, at slutbrugeren altid vil kunne vurdere et produkt bedst muligt (og så objektivt som muligt). Vi har fundet forbrugeranmeldelser hos: 

  • PriceRunner
  • Google Shopping
  • Wupti
  • ProShop

  Gennem disse anmeldelser og de ovenstående kilder, har vi kunne bringe dig 10 ideer til en god Studie PC. Vi har forsøgt at fremhæve forskellige mærker og prisklasser, så der var noget for enhver smag. Hvis du endnu er i tvivl, kan du blive klogere herunder. 

  Hvordan vælger du en god studie PC?

  Hvis du stadig er en smule i tvivl om, hvilken PC du skal vælge til studiet, får du nogle tips her. Den bedste PC for én er ikke nødvendigvis den bedste for en anden. Og derfor skal du stille dig selv nogle spørgsmål for at finde frem til, hvad der er vigtigst for dig. Du kan overveje disse spørgsmål: 

  • Hvad er det vigtigste for dig? Design, ydeevne, brand eller størrelse? 
  • Hvilke opgaver skal din studie PC kunne klare? 
  • Skal computeren både bruges til studie og fritid? 
  • Hvor længe tænker du, at du vil have computeren? 
  • Foretrækker du IOS eller Windows?

  Når du har fundet ud af disse ting, er du nået rigtig langt.

  Nogle vælger udelukkende at vælge ud fra brand. Den størst grund til dette er, at mange brands er gode til at skabe loyale forbrugere. Så hvis du allerede nu har en MacBook, og gerne vil have en ny studie PC, er der en stor sandsynlighed for, at du vælger en MacBook igen. 

  Du bør uden tvivl huske at tænke over, hvad du skal bruge computeren til, og hvor længe du skal bruge den. Hvis du påtænker at bruge denne studie PC i mere end tre år, kan det være en god ide at investere lidt ekstra. Hvis du vælger at købe en billig studie PC, skal den nok kunne klare de fleste opgaver i et par år, men du skal ikke regne med, at den kan holde sin ydeevne i mere end tre år.

  Hvad skal en god studie PC kunne?

  Hvis vi kigger på specifikationerne, hvad skal en god studie PC så kunne? For os har det været vigtigt at fremhæve kraftfulde studie computere.

  Du bliver simpelthen træt af at have en sløv computer, som er både langsom og ustabil. Derfor har vi fremhævet en del computere med en core i5 processor og minimum 6 GB ram. Disse specifikationer sikrer dig, at du har en computer, der både kan bruges til studie og fritid.

  Hvad koster en god computer til studiet?

  Hvis du vil ud at købe den nye MacBook til studiet, kommer det til at være meget dyrt. Men hvis du derimod vælger en billig, men effektiv, Lenovo koster det ganske lidt.

  Det er uden tvivl et spørgsmål om individuelle præferencer. En Lenovo til 3.500 kroner kan sagtens klare dine studieopgaver lige så godt, som en MacBook til 15.000 kroner.

  Hvis du ikke går op i design eller brand, bør du uden tvivl kigge efter en studie PC til prisklassen fra 3.000 til 8.000 kroner.

  Hvor finder du din nye studie PC billigt? 

  Vi har forsøgt at fremhæve nogle billige forhandlere, så du kan finde din næste studie PC til en god pris. Hvis du gerne vil spare endnu flere penge, kan du overveje at vente til tilbudsdage med at købe computeren.

  Du vil ofte kunne spare hundrede eller endda tusindvis af kroner, hvis du køber elektronik til januarudsalg eller på mærkedage som Black Friday.

  Hvis du er heldig, kan du finde computere, der er sat ned med helt op til 50%. Hvis du finder så gode tilbud, har du to muligheder.

  Enten kan du købe en billig studie PC, som nu er blevet endnu billigere. Det kan være, at du nu kan finde en nogenlunde god PC til omkring 2.000 – 2.500 kroner.

  Du kan dog også vælge at få mere kvalitet for pengene. Det kan være, at du har forelsket dig i en PC til 9.000 kroner, som nu er sat ned til omkring 5.000 kroner.

  Vi har forsøgt at vise dig 10 bud på en stærk studie PC, og nu skal du blot træffe et valg om, hvilken af de fremhævede, der vil passe bedst til dig, dit studie og din fritid. 

  Se også denne artikel på datalife.dk: BEDSTE STUDIE COMPUTER: 12 BEDSTE STUDIE PC

  Læs også: Bedst i test – læs om de bedste DK webcam

  Denne side er anmeldt af: Lucas F. Dam 10/10

  Vores skribent og research-team

  Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

  Find mere information her