Test af de 14 bedste affugtere

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 29.03.2021

Har du problemer med svamp, husstøvmider eller lignende i dit hjem? Eller er der bare høj luftfugtighed i hjemmet? Så kan affugteren være en god løsning, da denne, som dens navn antyder, kan affugte boligen, således de forskellige ulemper ved høj luftfugtighed i boligen bliver elimineret.

Forbrugertest, affugter
Vi samler alle test for dig. Forbruger-test.dk anmelder ikke produkterne. Vi samler eksterne anmeldelser sådan, at du kan vælge det rigtige produkt.

Der findes rigtig mange forskellige affugtere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste affugtere, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Forbrugertest, affugter

forbruger-test.dk

4.46 28

Woods M10

forbrugertest, Woods M10

Den første model, der gennemgås, er fra Woods, og der er tale om deres model M10.

Denne har høstet mange roser fra forbrugerne, hvilket blandt andet kommer af den innovative udvikling og affugterens effektive virkning. Det er ikke den største model, mens dens vægt heller ikke er specielt høj af en affugter at være.

i samarbejde med PriceRunner

Video anmeldelse af M10 affugter

Gode ting ved Woods M10

 • Meget neutral affugter
 • Lavt støjniveau på kun 42 dB
 • Affugter rum på op til 40 kvadratmeter
 • Arbejder mellem 5-32 grader
 • Vandtank med kapacitet på 2 liter

Modellen støjer minimalt i flot design

Modellen her slår sig også på at være meget støjsvag, hvormed man altså ikke vil blive generet af modellen.

Modellen er også flot designet i sin aflange form og meget enkle, hvide farve, hvilket gør, at man let kan få modellen til at passe ind i enhver lejlighed, uden at den vil komme til at stikke ud i indretningen

Brugervenligheden på modellen er også i top, og man styrer den ganske simpelt via. et smart-touch panel, som er let at finde ud af, hvormed man hurtigt lærer at benytte maskinen.

Derudover er der på modellen også en smart timer-funktion, der gør, at man kan planlægge affugtningen. Her indstiller man bare timeren, hvorefter maskinen vil sørge for at starte til det givne tidspunkt.

EvaPolar evaLIGHT afkøler – scorer højt i mange tests

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Denne luftfugter fra Eva er super godt anmeldt og anbefalet af mange forskellige magasiner og brugere. Den er meget miljø- og klimavenlig, hvilket netop også er det, den scorer højt på. Det betyder også, at den er økonomisk i anskaffelse og drift. Den giver et super behageligt og sundt indeklima, som er optimeret i forhold til andre affugtere. Den har en patentbeskyttet filterteknologi, som forhindrer bakterier og svamp i at udvikle sig. Den sænker temperaturen med op til 10 grader, så rummet kan være køligt samtidig. 

Den bliver rost for at have en teknologi, som holder. Ifølge dem selv skulle den også kunne modvirke tør hud og tørre øjne. Dette er nok svært at kunne bevise, men der er ingen tvivl om, at du får dig en rigtig god affugter med denne her.

Derfor skal du vælge evaPolar LIGHT

evaPOLAR LIGHT er godt anmeldt og testet af mange forskellige. Derfor kan du finde en masse viden om affugteren, inden du køber den. Mange er tilfredse med den, så du kan roligt købe den. Den afkøler, renser og affugter et rum. Den dækker op til 3m2, så du kan stille den på dit værelse, hvis du gerne vil have et køligt rum. LED-lyset kan indstilles, så det passer til din indretning og stil. 

evaPOLAR LIGHT vs. markedet

Designet er lækkert, og evaPOLAR har et LED display, hvor du kan indstille affugteren. Den har hele 20 hastighedsfunktioner, så der er nok at vælge mellem. Lydniveauet er 33-53 dB på mindste og højeste funktion. 53 dB virker meget højt, men med 20 forskellige hastigheder er det nok uundgåeligt. Så må du vælge en med et lavere tempo, hvis du vil undgår for meget larm. 

Udvalgte specifikationer

 • Farve: Hvid
 • Lyd: 33-53 dB
 • Hastigheder: 20 muligheder

WOOD’S MRD-10 luftaffugter – Populær hos forbrugerne

 • WOOD'S MRD-10 luftaffugter4,7/5 stjerner hos brugere på WhiteAway
 • 4,7/5 stjerner hos brugere på Skousen

Woods affugter vil hjælpe dig til at undgå fugtskader og bekæmpe skimmelsvamp. Dette er netop også, hvad brugerne nævner, at den er god til: At fjerne fugt! Luftfugteren er oplagt til lofts- eller kælderrum, hvor der netop kan være meget fugt, men kan også bruges på badeværelset eller lignende. Luftfugteren arbejder i temperaturer fra +5 til +35. Denne affugter er bedst til mindre rum på maksimalt 40 m2. Dette kan være et badeværelse eller mindre kælderrum. Derudover har affugteren en vandtank med 2,7 liters kapacitet. Affugteren stopper automatisk, når den er ved at være fuld. Den ligger på 48 dB, så den larmer ikke meget, men er én af de mere diskrete i lydniveau.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi Wood’s MRD-10

Woods affugter dækker over et mindre område, men derudover er den god på mange fronter, og brugerne er rigtig glade for den. Stilmæssigt er den meget afdæmpet, hvilket kan være rart, hvis du ikke ligefrem ønsker at skabe fokus på din affugter. 

Den scorer højt hos hele 84 brugere på WhiteAway, som har et højt, generelt tilfredshedsniveau med affugteren. En bruger nævner: ”Min kælder er vældig fugtig, men affugteren gør sit arbejde godt!”

Wood’s MRD-10 vs. markedet 

Woods er meget gennemsnitlig og kan det meste, som andre affugtere også kan. Den scorer højt på udseende, da den er hvid, smal og vejer meget lidt. Den er derfor nem at transportere, hvis du skal bruge den i forskellige rum og gå fra kælder til loft. Den har en tank på 2,7 liter, hvilket er meget godt.

Udvalgte specifikationer

 • Farve: Hvid
 • Max arbejdsområde: 40 m2
 • Luftmængde 100 m3/t
 • Tankvolumen: 2,7 liter
 • Antal trin: 4
 • Lydniveau: 48 dB(A)
 • Vægt: 10 kg

        

       ELECTROLUX EXD16DN3W affugter – effektiv og populær

       • ELECTROLUX EXD16DN3W affugter4/5 stjerner hos 2 brugere på Skousen
       • 4,5/5 stjerner hos 2 brugere på WhiteAway

       Denne affugter fra Electrolux er effektiv og fleksibel. Det er vigtigt med et sundt og godt indeklima, særligt hvis nogen har allergi, ellers kan man også udvikle allergi, hvis indeklimaet ikke er godt. Affugteren er på hjul, så du nemt kan skubbe den rundt. Du kan indstille på den, hvornår den skal starte, hvis du for eksempel er på arbejde imens eller af sted. Dette er super smart, hvis du ikke er til stede til at sætte den i gang. Du kan indstille den til 24 timer frem. 

       FORHANDLER

       TOTAL PRIS

       GÅ TIL

       2.104,00

       Vandtankens kapacitet er på 3 liter, og den slukker automatisk inden, den bliver fyldt. Et display på toppen viser fugtigheden i rummet. Den har tre indstillinger for blæserfunktionen. Den er god til at bruge til fugtige rum eller til at tørre vasketøj hurtigt. Dette kan for eksempel gøres med turbo funktionen.

       Derfor bør du vælge Electrolux 

       Electrolux er hurtigtørrende og effektiv. Brugerne er lidt splittede, så nogle nævner, at den er støjsvag, mens andre nævner, at den larmer. Den er dog stadig meget godt anmeldt. Den er smart, da den kan indstilles til at starte, når du ikke er hjemme. Derfor kan du vælge netop denne model, hvis det vil være smart for dig at kunne indstille den. 

       Electrolux vs. markedet

       Affugteren har en Turbo-Dry funktion, som gør, at overskydende damp hurtigt bliver fjernet. Det reducerer fugten til 45 %, og derefter blæser den for at tørre. Designmæssigt er den diskret, ligesom så mange af de andre. Den fylder dog lidt mere, men den har hjul, så den nemt kan transporteres. 

       Udvalgte specifikationer

       • Farve: hvid
       • Tankvolumen: 3 liter
       • Kapacitet: 16 liter/døgn
       • Vægt: 13,9 kg

       WOOD’S MRD-20G affugter – Lydsvag og effektiv

       • WOOD'S MRD-20G affugter4,6/5 stjerner hos brugere på WhiteAway
       • 4,6/5 stjerner hos  brugere på Skousen

       Denne affugter fra Woods kan arbejde på et meget stort område – helt op til 100 m2. Den kan arbejde i temperaturer ned til 5 grader. Affugterens vandtank har en kapacitet på 4,2 liter, og den stopper automatisk, når den er ved at være fuld, så du ikke skal bekymre dig om netop dette. Lydniveauet er kun 48 dB, hvilket er en fordel, så du ikke skal høre på den larme hele tiden. Særligt hvis du bruger den i rum, hvor du opholder dig, men også i det hele taget. Hygrostatstyringen sørger for, at MRD arbejder, når den skal, og ellers at den slukkes. Dette holder strømforbruget nede, og gør, at den er sikker.

       FORHANDLER

       TOTAL PRIS

       GÅ TIL

       Derfor anbefaler vi Wood’s MRD-20G

       Wood’s MRD-20G er god til store loftsrum, og tanken har en kapacitet på helt op til 4,2 liter. Den er meget diskret i designet, da farven er hvid, og den er neutral i sit udseende, hvilket er en fordel. Derudover er den populær hos brugerne. En bruger siger for eksempel: ”Virkelig effektiv affugter – meget lydsvag og utrolig effektiv”. Brugerne er begejstrede for, hvor godt affugteren virker, og at den er støjsvaj. 

       Wood’s MRD-20G vs. markedet

       Denne affugter gør ikke meget væsen af sig, men kan måle sig med nogle af de rigtig store affugtere. Den er udstyret med vaskbart filter, som fjerner støvpartikler fra luften. Den kan også bruges til at tørre vasketøj hurtigt, hvor en af hastighederne har føneffekt. Den er derfor en rigtig pålidelig og god affugter, som vil stille de fleste behov. Den er også god, hvis du har et lidt større rum, som skal affugtes. Ellers kan du sagtens investere i en mindre og lidt billigere, selvom prisen også er overkommelig. 

       Udvalgte specifikationer

       • Farve: Hvid
       • Max arbejdsområde: 100 m2
       • Luftmængde: 187 m3/t
       • Tankvolumen: 4,2 liter
       • Antal trin: 2
       • Lydniveau: 48 dB
       • Vægt: 13,5 kg

              

             Sandstrøm SDH20L19E affugter – Enkel at bruge

             Sandstrøm affugter hjælper dig med at holde luftfugtigheden på et minimum i dit hjem. Den er udstyret med en timer og med automatisk stop, som mange af de andre luftfugtere. Vandtanken kan klare helt op til 3,8 liter pr. dag, så den har en rimelig stor kapacitet. Den kan dog bedst kun affugte rum på max 40 m2. På én dag kan den affugte op til 20 liter fugt fra lokalet, hvor den står i. Den er altså rimelig effektiv. Den er mest oplagt til mindre eller mellemstore rum, hvis den skal fungere optimalt. Derudover vejer affugteren 13,3 kilo, så det er smart at have den stående i et rum. Den har dog hjul, så du kan flytte den rundt i det rum, eller hvis du skal trille den over i et andet rum. Lydniveauet er ret lavt på 46 dB.

             FORHANDLER

             TOTAL PRIS

             GÅ TIL

             Derfor bør du vælge Sandstrøm

             Sandstrøms affugter er godt anmeldt, og en af brugerne nævner: ”Enkel at bruge. Tog mig 5 min at sætte den op og aktivere den.” En anden skriver at ”Efter 5 dages brug, super affugter til lav pris, anbefales, den har sænket luftfugtigheden fra 85 til 60, relativt rolig lydniveau”. Sandstrøm rækker dog ikke til store rum, hvorfor man skal huske at bruge den på mindre eller mellemstore rum, hvor den egner sig bedst. 

             Sandstrøm vs. markedet

             Sandstrøm er en ganske fin luftfugter til en meget rimelig pris. Brugerne er glade for den, og den er rimelig effektiv. Designmæssigt er den flot, hvid med fine afrundede former, og den er rimelig diskret. 

             Udvalgte specifikationer

             • Farve: Hvid
             • Lydniveau: 46-48 dB
             • Vandtanks kapacitet: 3,8 liter
             • Anbefalet størrelse: 40 m2
             • Timer: Ja
             • Vægt: 13,3 kg

             KGK 20L Affugter – lille og praktisk til de små hjem

             Bor du i en mindre bolig som et lille hus eller en lejlighed og har fugtighedsproblemer, så er det en god idé at investere i en affugter fra KGK – nemlig KGK 20L Affugter-modellen. Denne model har en masse at tilbyde. For det første er KGK 20L Affugter-modellen let håndterlig, da den blot vejer 14 kilo og har et praktisk bærehåndtag, så du kan komme let omkring med den. Derudover har den et enkelt og stilrent design af høj kvalitet som sikrer, at affugteren kan være diskret i dit hjem. Det er noget, som de fleste sætter pris på. 

             FORHANDLER

             TOTAL PRIS

             GÅ TIL

             KGK 20L Affugter-modellen er udstyret med en hydrostatstyret affugtningsautomatik. Dette sikrer en brugervenlig håndtering, da du med hjælp af en drejekontakt kan vælge mellem syv forskellige luftfugtighedsværdier. Nemmere bliver det ikke. Den hydrostatstyret affugtningsautomatik sikrer også en stor luftkapacitet. 

             Udover ovennævnte tilbyder KGK 20L Affugter-modellen følgende specifikationer:

             • Enkel og lige til konstruktion – perfekt til vedligeholdelse
             • Mulighed for indstilling af udblæsningsretning – sikrer dig den bedste affugtning
             • Automatisk overfyldningsbeskyttelse – en ting mindre at skulle tænke på angående optimal funktion
             • Automatisk slukning når ønsket og indstillet luftfugtighedsværdi er opnået
             • LED-display til tjek af driftsstatus 

             Der er mange funktioner at komme efter ved investering i denne affugter fra KGK.  Nu du er på udkig efter en affugter perfekt til de mindre hjem, så kan KGK 20L Affugter siges at være yderst ideel. Dette er især på grund af dens mange lækre funktioner, der gør den let at håndtere, montere og generelt have med at gøre. Du behøver ikke at være teknisk anlagt eller en gør-det-selv-type for at have med denne affugter at gøre. Desuden er prisen på KGK 20L Affugter også fordelagtig, så det er blot med at slå til, hvis denne model af affugter virker som noget for dig.

             KGK 33L Affugter – professionel affugter i topkvalitet

             KGK 33L Affugter – professionel affugter i topkvalitet

             Står du og mangler en affugter? Er det også et større areal, som du skal have affugtet? Det kan også være, at du har fået vandskade og har brug for tørring eller, at du har brug for tørring efter byggeri? Uanset, hvad din grund er til at være på udkig efter en affugter, så kan affugteren fra KGK model KGK 33L Affugter klare jobbet for dig. KGK 33L Affugter-modellen kan egne sig til de mindre erhvervsopgaver lige så vel som privat. Desuden er denne model velegnet til udlejning, da den har timetæller. Modellen her fra KGK er en robust affugter med sine 27 kilo, så det er altså ikke en maskine, som du lige uden videre slæber rundt på. Til gengæld er affugteren her praktisk og driftssikker.

             KGK 33L Affugter-modellen har en affugtningskapacitet på 33 liter og kan dække et areal på omkring de 180m². Denne model er altså en affugter, der kan finde ud af at tage fat og affugte godt på et større areal. Det er også derfor, at den sagtens kan bruges i forbindelse med erhverv.

             i samarbejde med PriceRunner

             Der er dog andre specifikationer at glæde sig over ved KGK 33L Affugter-modellen. For eksempel har den:

             • Betjeningsvenligt styresystem
             • Robust konstruktion – nem at vedligeholde
             • Såkaldt ”hot gas”-funktion – kan virke helt ned til 5°C

             Det er altså mange funktioner som er med til at gøre 33L Affugter-modellen fra KGK til en yderst praktisk og effektiv affugter. Derudover er prisen på denne affugter fra KGK også fordelagtig i forhold til maskines mange specifikationer, og derudover er det yderst praktisk, at den kan bruges i mange situationer. Har du brug for affugtning i dit private hjem eller i forbindelse med erhverv, så kan denne affugter klare begge jobs. KGK 33L Affugter-modellen kan på mange måder siges at være en professionel affugter. 

             Woods AD20 Hybrid

             Forbrugertest, Woods AD20

             Modellen her adskiller sig lidt fra de foregående modeller, da der er tale om en hybrid model, hvilket vil sige, at denne model besidder to forskellige funktioner.

             Modellen her kombinerer noget to af de bedste ting fra denne produktkategori, da den både kan affugte og rense luften.

             i samarbejde med PriceRunner

             Video anmeldelse af AD20 Hybrid

             Gode ting ved Woods AD20 Hybrid?

             • Effektiv hybridmodel
             • Kan måle luftkvalitet og -fugtighed i det givne rum
             • Kan benyttes i store rum på op til 80 kvadratmeter
             • Har 4 hastighedstrin
             • Lavt støjniveau

             Smarte sensorer og brugervenlig betjening

             Når denne affugters sensorer opfanger, at luftfugtigheden bliver for høj, hvilket f.eks. kunne være i forbindelse med, at man hænger vasketøj op, bruger vaskemaskinen eller lignende, vil maskinen selv starte affugtningen, således luftfugtigheden kommer tilbage på det rette niveau.

             Affugteren er udstyret med et elektronisk display, hvorpå man kan holde øje med luftfugtighed og temperatur i lokalet. På baggrund af dette kan man så indstille luftfugtigheden på netop den luftfugtighed, man end måtte ønske at have.

             Dette skal dog være en luftfugtighed mellem 30 % og 85 %, da modellen ikke kan affugte til hverken højere eller lavere værdier. Der er også en timer-funktion indbygget på modellen.

             Affugterens specifikationer

             Modellen har et driftsområde på 4-32 grader, hvilket er meget standard for denne type af affugter. Der er den ekstra fordel ved modellen, at den har et indbygget afrimningssystem, som gør, at man let kan benytte den i en kold kælder, uden at den vil tage skade af det.

             Woods DS28F affugter med miljøvenligt kølemiddel

             Woods DS28F affugter

             Denne affugter har et simpelt og nordisk design, og den passer derfor ind i de fleste hjem. Den kan affugte områder på helt op til 140 m2 og er derfor særdeles effektiv og velegnet til større rum som kældre, vaskerum og garager. Desuden anvender den et miljøvenligt kølemiddel.

             Gode ting ved Woods DS28F:

             • Miljøvenligt kølemiddel, der overholder EU’s miljøkrav per 2020
             • Opgraderet med intelligent afrimningssystem
             • Automatisk afrimning og beskyttelse mod skimmel
             • Tankvolumen på 10,4 liter
             • SMF-filter, der er effektivt mod støv, mug og skimmelsvampesporer
             • Affugter områder på op til 140 m2

             i samarbejde med PriceRunner

             Effektiv affugter med høj kapacitet

             Affugteren har en tankvolumen på 10,4 liter. Det anbefalede arbejdsområde for affugteren er 10-70 m2. Den kan dog maksimalt affugte et område på helt op til 140 m2. Modellens kapacitet og rækkevidde giver dig derfor god mulighed for at affugte store områder. Affugteren er udstyret med et intelligent afrimningssystem, i-Eco-Defrost, som hurtigt og effektivt affugter.

             Affugteren måler 343x406x527 mm og vejer 24 kg. Den er dog nem at flytte på, da den kommer med hjul. Det giver dig mulighed for at rykke affugteren rundt helt afhængigt af dine behov. 

             SMF-filter mod små partikler

             Affugteren er udstyret med et SMF-filter, der er effektivt mod mindre partikler såsom støv, mug og skimmelsvampesporer. Det hjælper dig med at holde din luft ren, og samtidig forlænger det levetiden på flere af affugterens vitale dele. Skifter du dit filter én gang om året, tilbyder Woods desuden en 6 års totalgaranti.

             En miljøvenlig affugter

             Modellen overholder EU’s miljøkrav per 2020, da den anvender det særligt miljøvenlige kølemiddel R290. Den er derfor en ideel løsning for dig, der tænker på miljøet og gerne vil anvende miljøvenlige produkter. Affugteren er desuden miljøcertificeret efter ISO 14001.

             Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

             Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

             Outlet section for .dk

             Woods DS36F

             Forbrugertest. Woods DS36F

             Selvom denne model er større end den først præsenterede model, er den stadig i den lille ende, men der er tale om en meget kompakt model, hvilket vil sige, at en stor funktionalitet er samlet på meget lidt plads.

             Det samme er gældende for kontrolpanelet, der også er ganske kompakt, hvilket også er med til at øge brugervenligheden, da den herved bliver lettere og enklere at styre.

             Video anmeldelse af Woods DS36F

             Gode ting ved Woods DS36F

             • Kompakt model
             • Modellen har hjul, således den på trods af tung vægt kan flyttes let rundt
             • Affugte rum på op til 190 kvadratmeter (mest optimalt fra 10 til 90 kvadratmeter
             • To hastigheder
             • Vandtank på 10,4 liter

             Woods MRD14 affugter – en slank og let model

             Denne model er meget diskret i både design og størrelse. Den er let og slank og kan affugte et område på op til 60 m2. Den kan derfor nemt anvendes i blandt andet dit badeværelse, i din campingvogn eller i dit sommerhus.

             Gode ting ved Woods MRD14:

             • Affugter 14 liter i døgnet
             • Kan tilsluttes vandslange og dermed udlede vand direkte til dit afløb
             • Simpelt og tidløst design
             • Vejer kun 11,5 kg
             • Renser luften og fjerner dårlig lugt
             • Praktisk og kompakt
             • Tankvolumen på 2,7 liter

             Affugter store områder og har flere forskellige funktioner

             Modellen her er meget lidt, men som nævnt er den kompakt, hvilket også afspejler sig i, at den er i stand til at affugte et ret stort areal på hele 190 kvadratmeter.

             I de 190 kvadratmeter er der taget højde for modellens maksimale ydeevne, men hvis man vil have den mest optimale drift, bør man benytte modellen i rum på 10-95 kvadratmeter for at få mest ud af modellen.

             Uanset størrelsen af rum har modellen her en automatisk afrimningsfunktion og automatisk beskyttelse mod skimmel, hvilket kan være en fordel, hvis man har problemer med dette et sted i sin bolig.

             Udover dette har modellen fra Woods også to forskellige hastigheder, hvormed det er muligt at affugte rummet. Dermed er det muligt at speede lidt op på affugtningen, hvis der måtte være behov for dette.

             Hvis man ikke ønsker at koble affugteren direkte til afløbet, er det en mulighed at benytte en vandtank, og vandtanken til denne model har en kapacitet på 10,4 liter, hvormed der kan opsamles meget fugt, inden det er nødvendigt at tømme vandtanken.

             En flytbar løsning

             Affugteren måler 190x305x483 mm og vejer kun 11,5 kg. Du kan derfor nemt flytte affugteren rundt alt efter dine behov. Affugteren har et maksimalt arbejdsområde på 60 m2. Det anbefalede arbejdsområde for affugteren er dog 2-40 m2, og den er derfor optimal til at benytte i dine mindre rum.

             Modellens tankvolumen er på 2,7 liter, og affugteren slukker automatisk, når vandbeholderen er fuld. Anvender du affugteren som en permanent løsning i for eksempel dit badeværelse, har du dog også mulighed for at tilslutte en vandslange til affugteren og dermed udlede vandet direkte til dit afløb. Sådan sikrer du dig, at dit rum affugtes effektivt hele døgnet.

             Automatiske funktioner

             Modellen kan affugte cirka 14 liter i døgnet, og ved hjælp af det elektroniske hygrostat kan du nemt indstille affugteren til at ramme din ønskede luftfugtighed.

             Affugteren kan arbejde fra en minimumstemperatur på 5⁰C til en maksimal temperatur på 35⁰C. Affugteren har en indbygget termostat, der medvirker til, at affugteren automatisk slår fra, når temperaturen falder under 5⁰C. Når temperaturen stiger, starte affugteren automatisk op igen. Modellen giver desuden en effektiv varmepumpeeffekt, idet den i drift afgiver mere varme, end den bruger af energi.

             Woods DS15F

             Woods DS15F, forbrugertest

             Denne model fra Woods lever i høj grad op til rygtet fra de canadiske brands, der består i at udvikle driftssikre og effektive affugtere.

             Der er tale om en kompakt maskine, der arbejder ganske effektivt, og den kan hurtigt affugte et givent rum. Modellen her har et maksimalt arbejdsområde på 100 kvadratmeter, hvilket altså er et forholdsvist stort rum.

             Video anmeldelse af Woods DS15F

             Gode ting ved Woods DS15F

             • Effektiv og driftssikker model
             • Stort arbejdsområde
             • Arbejder under et bredt temperaturinterval
             • God kapacitet
             • Mulighed for direkte afløb
             • Energivenligheden er i top
             • Hastighedsindstilling
             • Mulighed for 6 års garanti

             Kapacitet og indstillingsmuligheder

             Modellen her er udstyret med en vandtank, som fugten fra rummet opsamles i ved affugtning, og denne tank har en kapacitet på 10,4 liter.

             Hvis man vælger at benytte den medfølgende tank, kan det være en fordel at være opmærksom på, at affugteren her stopper med at affugte, når beholderen er tom.

             Modellen har også forskellige indstillingsmuligheder, hvilket eksempelvis er gældende for hastigheden på modellen.

             Den har to forskellige hastighedstrin i affugtningen, hvilket vil sige, at man kan indstille den i forhold til det behov for affugtning, der end måtte være.

             Specifikationer og energivenlighed

             Modellen leveres med et anti-mug filter, der er meget effektivt. Filteret kaldes et SMF-filter, der sørger for, at der opfanges støv, svampesporer og lignende forskellige partikler, der kan have en skadende effekt på indeklimaet.

             Derudover er der også den fordel, at hvis man registrerer sit køb ved Woods og udskifter filtrene minimum en enkelt gang årligt, har man seks års garanti på modellen.

             Woods MRD17 affugter med 4,2 liter tankvolumen

             Denne model fjerner effektivt dårlig lugt og fugt. Den anbefales på et arbejdsområde op til 40 m2, og affugteren kan derfor være nyttig i dit badeværelse, men også i større rum som i din kælder, i dit vaskerum eller endda i dit sommerhus.

             Gode ting ved Woord MRD17:

             • Lavt støjniveau på kun 38-40 dB
             • Afrimer automatisk
             • Automatisk beskyttelse mod skimmel
             • Kan anvendes på område op til 80 m2
             • Slukker automatisk, når vandtanken er fuld
             • Kan tilsluttes medfølgende afløbsslange og dermed sikre effektiv døgndrift
             • Simpelt og overskueligt kontrolpanel

             Lille, men kraftfuld affugter

             Affugteren måler 240x356x539 mm og vejer 12,5 kg. Der er derfor ikke tale om en hverken stor eller tung affugter, men tag endelig ikke fejl af denne model. Affugteren er kraftfuld og kan fjerne helt op til 18 liter vand om dagen. Modellen kommer desuden med hjul og kan nemt skubbes rundt i dit hjem.

             Modellen er effektiv og kan anvendes på et arbejdsområde på op til 80 m2. For maksimal effektivitet er det anbefalede arbejdsområde dog 2-40 m2. Affugteren er desuden lydsvag.

             Sikrer det gode indeklima

             Affugteren har udblæsning i toppen, hvilket betyder, at den giver god luftcirkulation. Denne egenskab gør den særledes brugbar i vaske- og tørrerum. Udblæsningen bidrager desuden til et godt indeklima, hvor mug og skimmeldannelse modarbejdes. På kontrolpanelet kan du bestemme luftfugtigheden for affugterens arbejdsområde, og modellen slukker automatisk, når den ønskede luftfugtighed er nået. Du kan desuden hele tiden aflæse den aktuelle luftfugtighed på affugterens kontrolpanel, der er både simpelt og nemt at anvende.

             Affugteren kan operere i temperaturer mellem 5C – 35C. Affugteren slukker automatisk ved 5C og starter igen, når temperaturen atter overstiger 5C. Affugteren starter desuden også automatisk op efter strømsvigt.

             Outlet section for .dk

             Generelle råd til valg af affugter

             Værd at vide om affugtere

             • Affugtere har længe været anset som en luksus vare, eller en nødvendighed her i Danmark, men det er nu blevet ret essentielt blandt den danske befolkning, grundet vores varme somre.
              Affugtere skaber ikke bare ekstra komfort, men kan være en god støtte for folk med astma eller støvallergier.

             Nu er du blevet præsenteret for en række af affugtere fra nogle forskellige producenter, mens du også er blevet præsenteret for en række af årsager til, hvorfor de forskellige modeller kan være en fordel at investere i.

             På trods af dette kan det stadig være udfordrende at samle trådene med nogle generelle ting, der er vigtige at være opmærksom på ved valg af affugter, hvilket især er gældende, hvis ikke nogen af de ovenstående modeller falder i netop din smag.

             Hvis du går og overvejer at opgradere dit hjem, så kan du klikke på disse links, for at komme til vores artikler om opvaskemaskiner, espressomaskiner eller elkedler!

             Men du bør ikke fortvivle, da du her får nogle af de bedste, generelle råd til valg af affugter.

             Først og fremmest er det vigtigt at have et øje for behovene i forhold til affugteren. Hvor stort et rum skal den kunne affugte?

             Under hvilke temperaturer arbejder modellen? Dette er to meget hovedsagelige dele at have øje for ved valg af affugter, da der i produktbeskrivelsen ved alle affugtere er en angivelse af dette, man bør tage højde for i udvalget.

             Ved at et rum på 25 kvadratmeter skal opvarmes, og temperaturen i det givne rum typisk er omkring 20 grader, kan det være en fordel at finde en affugter, der kan affugte dette område under den givne temperatur.

             Der findes ikke specielt mange affugtere til privat brug, der kan benyttes i temperaturer på mindre end 5 grader.

             Derfor er det vigtigt, at man bliver rådgivet grundigt af en fagmand, hvis man skal benytte affugtere i rum, hvor temperaturen er under 5 grader. Disse modeller er nemlig kondensaffugtere, som ikke virker, når temperaturerne bliver for lave.

             Derudover kan man også holde øje med modellens størrelse og vægt, således det undersøges, hvor fleksibel modellen er, og fleksibiliteten er især vigtig at overveje, hvis der skal flyttes meget rundt på affugteren.

             Størrelsen betyder også en hel del, da det er vigtigt, at modellen er i stand til at stå i det rum, man har tiltænkt, uden at den er i vejen i det daglige i det givne rum.

             Skal modellen f.eks. stå i et vaskerum, er det vigtigt, at den ikke kommer til at stå i vejen for det, man skal lave i vaskerummet.

             Hvis modellen ikke kan passe ind og få et permanent sted at stå, kan det være en fordel med en fleksibel model med hjul under, således man let og hurtigt kan flytte rundt på den.

             Et hygrometer er også indbygget i nogle af modellerne, og denne måler luftfugtigheden i et rum, hvor nogle modeller så er så intelligente, at de selv tænder og slukker, når luftfugtigheden stiger over en given værdi.

             På de fleste modeller er det sågar også muligt at definere disse værdier selv. Dette er ikke integreret i alle modeller, hvilket er vigtigt at være opmærksom på, hvis man ønsker, at affugteren skal være meget selvhjulpen forstået på den måde, at man ikke jævnligt skal indstille, tænde og slukke den.

             Affugteren kan ydermere blive selvhjulpen, hvis man tilkobler den et afløb, således man ikke skal tømme en vandbeholder.

             Det kan dog være, at modellen ikke kan placeres tæt ved et afløb, hvor det så kan være en fordel med en vandbeholder. Man kan både få modeller med slange til afløb, mens man også kan få modeller, hvor det er et tilkøb, såfremt man hælder mere til at benytte vandtanken.  

             Råd til at få mest muligt ud af din affugter

             Når man så har en affugter, kan det være interessant at vide, hvorledes man får denne til at fungere mest optimalt. Først og fremmest er det vigtigt, at man benytter affugteren alene, således den selv kan få lov at arbejde med luften og ekskludere fugten.

             Det er samtidigt vigtigt, at man ikke opvarmer det givne rum, mens affugteren kører.

             Opvarmning i et fugtigt rum vil nemlig resultere i, at luftfugtigheden gradvist vil stige, hvormed affugtningens effektivitet vil falde i takt hermed. Derfor er det vigtigt ikke at sørge for temperaturstigninger, når affugteren er i gang.

             Placeringen af affugteren er også vigtig. Det anbefales, at man som vidt muligt placerer affugteren centralt i det rum, man ønsker affugtet. På den måde kan affugteren bedre stå optimalt i luftcirkulationen og sørge for en mere effektiv affugtning.

             Derudover er det også vigtigt, at den står på et stabilt underlag. Det er også vigtigt, at man under affugtning holder ventilation slukket og vinduer lukket, da der herigennem kan komme fugt ind, hvilket er med til at forlænge processen for affugtningen.

             Åbne vinduer og aktiv ventilation vil altså til ineffektiv affugtning.  

             Derudover kan det også være en fordel at placere affugteren så højt som muligt i lokalet, da den fugtige luft oftest stiger til vejrs.

             Det er netop denne luft, der er interessant for affugteren at få ind i systemet, således det er muligt at få fugt udvundet fra luften.

             Derudover er det vigtigt at sørge for, at luften i rummet på en eller anden måde cirkulerer og ikke er for stillestående, da det i så fald kun vil være luften inde i selve affugteren, der vil blive affugtet.

             Som tommelfingerregel siger man, at affugteren kun skal køre til et tidspunkt, hvor der er 12-15 % fugt tilbage i byggematerialer, hvorefter det er vigtigt at få slukket modellen.

             Bliver fugtniveauet lavere, kan det give problemer for byggematerialerne, hvilket især er gældende for træ, der kan blive for tørt. Trækonstruktioner kan i værste fald begynde at revne, såfremt luftfugtigheden bliver alt for lav.

             Se også Affugter test – her er de 6 bedste skrevet af bomagasinet.dk.

             Se også denne lignende artikel på vores side: Bedste aircondition og klimaanlæg – her er alt, hvad du skal vide

             Læs også: Test af de 5 bedste stegepander

             Denne side er anmeldt af: Alexander S. Bang Rating 10/10

              

             Vores skribent og research-team

             Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.