Test af de 10 bedste Elevationssenge

Der har de seneste år været en stor udvikling inden for elevationssenge, og der findes nu elevationssenge i forskellige prislejer, så alle kan være med. Hvis du er interesseret i, hvilken type seng der passer bedst til dig, så læs med i artiklen.

Udgivet 30.04.2019|Senest redigeret 18.03.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks

Der findes rigtig mange forskellige elevationssenge på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste elevationssenge, der er på markedet anno 2020, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

forbruger-test.dk

 

Senses Nova Elevationsseng

elevationsseng

Den bedste støtte du kan få i en seng, er en støtte som er lavet til dig personligt. Det er det samme med tøj, det passer bedre hvis det er syet til dig. Dette er bl.a. noget som Senses Nova tilbyder, da det er en opgraderet udgave af den tidligere nævnte elevationsseng, Senses Lux.

Senses Nova kommer med et dobbelt fjedringlag, hvilket yder ekstra komfort for forbrugeren, da mere støtte giver en bedre nattesøvn. Fjedrene i sengen om omgivet af den populære hybrid skum, som kan følge madrassen i alle sine bevægelser. Denne skum kan holde sin form i lang tid, og er ligesom resten af sengen, i højeste kvalitet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Senses Nova Elevationsseng

 • 7 komfortzoner og hybridpolsting
 • Dobbelt fjedrelag
 • God åndbarhed
 • Dansk produceret motor
 • Let justering af højde

Den bedste sovekomfort

Senses Nova er en fantastisk elevationsseng, som sikrer den kvalitetsbevidste forbruger den bedste nattesøvn. Motoren i denne seng tillader, at man kan indstille sengen præcis som man vil, hvis man ønsker at ligge på andre måder end helt fladt. Lige meget hvordan man ønsker at ligge, så er det muligt med elevationssengen fra Senses Nova. Derudover får du selvfølgelige også den bedste støtte muligt, grundet opbyggelsen af denne madrasserne og fjedrene i denne seng.

Sengen indeholder 3 madraslag, som alle hjælper til en støttende og ventilerende nattesøvn, samt en dansk produceret elevationsmotor, som kan hjælpe dig hvad enten der skal ses fjernsyn eller soves. På dette billede kan man se opbyggelsen af sengen, og hvordan madrassen er lavet med pocketfjedre i stedet for rent skum.elevationsseng

Sengens komponenter

Sengens boxmadrasse er en særdeles veludviklet madrasse, som kan siges, at være en væsentlig opgradering af mange andre elevationssenge på markedet. Dette er selvfølgelig i takt med sengens andre komponenter, som alle er udviklet til, at være af den højeste kvalitet.

Motoren i sengen er udviklet til at yde den bedste performance, og kan gøre det hele, alt imens den forbliver lydsvag, så ikke aftenerne skal forstyres af knirkende motor lyd, når sengen køres i stilling. Sengen er omgivet af en ramme fyrretræ fra Sverige på 20 cm, hvilket sikrer sengens holdbarhed, hvad enten du udsætter den for.

Opbyggelsen af springmadrassen

Spring madrassen i Senses Nova er på samme måde som boxmadrassen, også opbygget af pocketfjedre. Dette giver et utroligt sammenspil mellem de forskellige lag, og sikrer en utrolig komfort af hele kroppen, hvilket specielt kan mærkes i skulder, nakke og ryg. Resultatet af dette er en helt speciel type støtte og komfort, som ikke kan findes i mange andre elevationssenge.

Fjedrenes opgave i sådan en type seng er, at skabe en tilpasset form for komfort, så kroppen kan kompenseres i tryk, uden at man umiddelbart lægger mærke til det. Madrassen har desuden hele 7 komfortzoner, fremfor de almindelige 5.

Fordele

 • Meget høj kvalitet
 • Syv komfortzoner
 • To forskellige topmadrasser

 


Physio Elevationsseng

elevationssenge

Physio elevationsseng er en helt speciel type elevationsseng. Den er nemlig udviklet i samarbejde med en lang række ortopædiske eksperter og fysioterapeater, hvilket har resulteret i en helt fantastisk ergonomisk seng. Sengen giver den kræsne forbruger, en komfort og støtte som man ikke ser mange andre steder.

Derudover kommer den moderne elevationsteknik oven i, så du kan ligge og side med samme komfort og støtte. Sengen vil altid tilpasse sig din krop, hvilket reflekteres i din evne til, at få et godt grundlag for en god nattesøvn i denne seng.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Physio er også god til dig, som allerede har problemer med ryggen, da den yder din ryg support hvor den har brug for det. Det er dog værd at pointere, at en god seng er væsentligt mere end bare støtte og komfort. Sengen er nemlig også opbygget af flere åndbare lag, så du kan nyde din nattesøvn, uden at blive for varm.

Gode ting ved Physio Elevationsseng

 • Designet af ortopædiske eksperter
 • Tilpasser sig din vægt
 • God åndbarhed
 • Stabilt fundament i træ
 • Højeste komfort

Elevation

En af de vigtigste områder på en elevationsseng, er selvfølgelig elevationsmotoren. Det er denne som får sengen til at bevæge sig som brugeren ønsker, og denne kan bevæge sig hurtigt og langsomt med meget eller lidt lyd. Sengens ramme er lavet af solidt træ, og skaber en platform for en solid nats søvn. Derfor er der også 25 års garanti på sengens ramme, samt eventuelle brud på fjedre i sengen.

Elevationssengen kommer med en lang række indstillinger for, hvordan man ønsker at ligge. Sengen styres af en trådløs fjernbetjening, som du altid kan have liggende i skuffen eller på natbordet. Den tråløse fjernbetjening hjælper du bl.a. også af med besværet der kommer med ledning.

Madrassen

Det midterste lag af sengen kaldes for springmadrassen, og bliver af mange beskrevet som det vigtigste lag i en seng. Det er bl.a. her, at sengens essentielle fjeder teknologi træder i kraft. Physio benytter sig af sin egen version af pocketfjedre, som er fjedre  der er omgivet af skum. Denne skum er delt op i to forskellige lag hvor det ene er lavet af Gelpulse skum og det andet af Flofom skum.

Dette er en ny type skum som kan behandle tryk og varme, på en måde som ikke tidligere er set. Det er skabt som et alternativ til den mere klassiske Memory skum, som ofte kan føles hård og varm.

elevationsseng

Physion elevationsseng kommer også med en topmadras, som er lavet af latex med perler indbygger i stoffet. Dette hjælper på åndbarheden af madrassen, og har en kølende effekt. Når man investerer i en seng, er det ofte en god ide, at finde en seng der ikke bliver for varm og fugtig, når man ligger i den. Dette sikrer imidlertid også et bedre indeklima i sit soveværelse, da sengen kan klare den varme og fugt, vores kroppe udgiver i løbet af natten.

Sengen fra Physio kommer desuden i et klassisk og stilrent design, som passer ind i de fleste hjem. Derudover stråler sengen også af kvalitet, så man kan være stolt af at have den stående i sit hjem.

Fordele

 • 500 Anatomic Pocketfjedre pr. kvadratmeter
 • Topmadras med gelperler
 • Trådløs fjernbetjening

 


Venus No. 1

elevationssenge

Når man snakker elevationssenge i god kvalitet, så snakker man også tilpasset støtte og komfort. Dette får man ved køb af den populære Venus No. 1, da den også kan tilpasses og justeres til, at passe perfekt til dit behov. Venus lægger fokuset på høj komfort og kvalitet, hvilket har resulteret i en seng, som kan konkurrere med andre senge på markedet, langt over dens prisklasse.

Sengen indeholder bl.a. de populære pocketfjedre som giver en fantastisk komfort, da de kan tilpasse sig kroppen på forskellige punkter – fx får din skulder og nakke én slags støtte, imens dine føder får en anden.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Fjedrene i denne seng er også omgivet af en speciel type skum, som kan hjælpe til øget komfort og støtte, og skummen er endda udviklet i Danmark.

Gode ting ved Venus No. 1

 • Produceret i Danmark
 • Hybrid polstring
 • God åndbarhed
 • Elevationsmotor med app og lys fra Danske Linak
 • Højeste komfort

Den bedste søvn du får

Der er mange faktorer som afgør, om du får en optimal nattesøvn. Dette er bl.a. sengenskvalitet, varme, fugt, støtte osv. Derfor fandt vi Venus No. 1 elevationsseng, som tilbyder en exceptionel nattesøvn uden at være exceptionel dyr.

Denne elevationsseng kan tilpasse perfekt efter din krop, og vil følge dine bevægelser i løbet af natten. Elevationsmotoren i denne seng er skabt, af danske Linak som befinder sig i Sønderjylland. Dette er et firma som gentagne gange ses på denne liste, hvilket også fortæller om kvaliteten af deres produkter.

Derudover er sengen bygget op omkring en ramme af fyrretræ, hvilket giver sengen et solidt fundament. Rammen har en tykkelse på 20 cm. Sengen kan styres direkte fra din smartphone, så du altid kan justere sengen til at ligge i, eller side oprejst.

Det er også muligt at tænde et blødt lys under sengen, som gør det perfekt til de sene nattetur rundt om i huset.

elevationssenge

Speciel type madras

Madrassen på Venus No. 1 har et midter lag af som udgør størstedelen af komforten i sengen. Denne er skabt af smidigt hybridskum, som allerførst giver en fantastisk komfort, men også forlænger produktets levetid i forhold til andre mærker på markedet.

Denne hybridskum er skabt og produceret i Danmark ligesom elevationsmotoren. Hybridskummen egner sig godt til en elevationsseng, da skummet er designet til, at følge formen og bevægelserne af elevationssengen.

Denne springmadrasse har 7 komfortzoner som mange af de andre elevationssenge på denne list, i stedet for de normale 5.

Topmadrassen i denne seng er det øverste lag, og dermed det lag du ligger på. Derfor er det essentielt at topmadrassen matcher kvaliteten af resten af sengen. Gode topmadrasser transporterer kroppens varme og fugt væk fra kroppen og ud i lokalet, og dette er også tilfældet for sengen fra Venus.

Fordele

 • Solid dansk produceret seng
 • Hybrid polstrin
 • Dansk produceret motor

 


Tempur Spring

elevationssenge

Denne seng fra Tempur kommer i et klassisk og elegant design, som passer ind i ethvert hjem. Elevationssengen tillader en tilpasning af hver side af sengen, så både du og din partner kan få lige præcis den ligge-position, i gerne vil have.

Sengen kan personligøres med tilvalg af den type sengegavl og sengeben, der passer bedst til dit hjem. Derudover kommer sengen selvfølgelig i en række forskellige farver, så sengen ikke behøver at ligne nogen andres.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med Tempur Spring er det dig der bestemmer hvordan sengen skal være. Hvad enten du vil side op eller ligge ned, så så er Tempur Spring for dig. Dette viser sig også i elevationsfunktionen i sengen, som kan tilpasses til alt fra tv i sengen til en god nattesøvn.

Gode ting ved Tempur Spring

 • Produceret i Danmark
 • Mange elevations positioner
 • Kommer med Trådløs fjernbetjening
 • Kan benyttes med via en app
 • Højeste komfort

Fantastisk elevation

Med elevationsmotoren i Tempur Spring kan man ligge præcis som man vil, når man vil. Dette kan gøres utroligt let ved hjælp af den medfølgende trådløse fjernbetjening, eller ved download af den dedikerede app, så sengen kan styres fra din telefon.

Sengen kommer med mulighed for, at hæve og sænke fod- og hoved positionen, så du kan bruge din seng til enhver lejlighed. Hvad enten der skal ses serier i sengen en søndag formiddag, eller der skal spises morgenmad i sengen, så kan du indstille positionen til begivenheden.

Elevationsmodulet er placeret i en massiv sengebund der er lavet af træ. Dette giver sengen et solidt fundament, så du ikke skal være nervøs for en ustabil seng. Sengens bund er desuden opbygget af de populære pocket fjedre, så der sagtens kan udskiftes madras, hvis det ønskes.

elevationsseng

Kvalitets komponenter

Tempur Spring er opbygget af forskellige niveauer og dele, alle med et specifikt formål og kvalitet. Placeret i den massive træbund er der to individuelle elevationsbunde, så de to personer der ligger i sengen, hver især kan få den elevation de ønsker sig.

Elevationsbunden er en Tempur Spring Box Adjustable Elevationsbund, og giver sengen muligheden for, at hæve og sænke ryggen og benene, og dermed forbedre kroppens komfort og støtte i løbet af natten. Bunden af sengen er bygget op ved hjælp af en række fjedre, så den er universel i forhold til alle Tempur madrasser.

Oven på elevationsbunden kommer der to Tempur Supreme Elevationsmadrasser, som giver den bedste forudsætning for en god nattesøvn. Madrassen kan vaskes ved 60 grader, og har aftageligt betræk. Materialerne i Tempur er fremstille af Tempurs egne fabrikker, så de er sikret en kvalitet, man ikke kan få andre steder.

 

All-round god elevationsseng

Alle delene i elevationssengen fra Tempur, er med til at give en uovertruffen god oplevelse, hvad enten det er til natten, eller siddende oprejset i sengen. Betrækket på madrassen kan afmonteres og vaskes, så sengen kan forblive frisk igennem sin levetid.

Fordele

 • Solid dansk produceret seng
 • Multi justeringsbar
 • Kan styres fra en app

 


Senses Mayan

elevationsseng

Med Senses Mayan for du en uovertruffen elevationsseng, som der kan justeres alt efter dine behov og ønsker. Derudover kommer sengen også med en fantastisk støtte og komfort med alle sine 7 komfort zoner, og en exceptionel god topmadrasse som producenten kalder Mayan Green. Topmadrassen sikrer en allergivenlig nattesøvn, hvilket også har gjort den til et populært valg hos mange der er på jagt efter en elevations seng.

Udover at være et populært valg for mange allergikere, er elevationssengen Senses Mayan en utrolig komfortabel løsning, til dig som er på jagt efter en god seng. Elevationsmodulet tillader en nem justering af hoved- og fodpositionen, så du kan tilpasse din liggeposition, alt efter hvad du foretager dig i sengen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Dette produkt adskiller sig en smule fra de andre produkter som Senses har i deres produkt sortiment, da betrækket er en smule grovere i overfalden, men stadig med præcis samme støtte og komfort som man kender fra deres andre produkter.

 

Gode ting ved Senses Mayan

 • Antiskrid indbygget
 • Kan hæves i hoved- og fodende
 • Kommer med Trådløs fjernbetjening
 • Elevationsmotor har 5 års garanti
 • Træramme for stabilitet

En uovertruffen søvnoplevelse

Der er mange gode grunde til, at Senses Mayan er en fantastisk elevationsseng. Det er dog specielt detaljerne ved dette produkt, som skaber den høje kvalitet – for uden en høj kvalitet, vil man ikke få en fantastisk nattesøvn.

Senses har ikke taget nogen genveje ved produceringen af denne elevationsseng, og det kan mærkes i alle aspekter af produktet. Ikke alene er sengen god at ligge i, men den er også et pænt møbel og så er den produceret i Danmark.

Dette garanterer også den kvalitetsbevidste forbruger om en god kvalitetskontrol og fornuftige arbejdsvilkår forbundet med sengen. Dette resulterer også i seng der kan bruges i mange år efter den er købt, og hvis den behandles ordentligt, så holder den endnu længere.

elevationsseng

Elevationsmodulet

Som mange andre elevationssenge på vores liste, så er elevationsmotoren til denne seng produceret af danske Linak. Dette er et yderst højt kvalitetsstempel, da Linak leverer motorer til mange af de mest populære elevationssenge. De leverer en stor portion af deres motorer til hospital senge der skal kunne hæve og sænke, så det er produkter der kan holde til lidt af hvert.

Sengen er baseret ud fra en ramme af massivt træ, hvor rammen er en tykkelse på 20 cm – dette giver sengen et solidt fundament, hvilket giver en lang levetid, og er et symbol på sengens kvalitets bevidste design.

Derudover er der 5 års garanti på motoren fra Linak, samt hele 25 års garanti på sengens ramme og fjederbund.

Spring- og topmadrassen

Springmadrassen er der hvor sengens egenskaber ligger, og er nøglen til den bedste nattesøvn. Springmadrassen i Senses Mayan kommer med 220 stk. pocket fjedre pr. kvadratmeter, som giver en uovertruffen støtte og komfort. De mange fjedre pr. kvadratmeter, giver en utrolig støtte, til alle kroppens essentielle områder.

Mellem fjedrene er der den populære latex, som også kan findes i mange af de andre produkter på listen, som sikrer en åndbar og behagelig søvn. Latexen sørger også får et smidigt underlag, som kan følge elevationsmotorens bevægelser uden problemer. Dette sikrer også en ligge-oplevelse som bliver ved med at være fantastisk, lang tid efter du har købt sengen.

Topmadrassen der følger med Senses Mayan hedder Mayan Green, og er skabt af ren natur latex. Dette sikrer i forbindelse med latexen i springmadrassen, at du får en utrolig behagelig oplevelse, uden at kroppen bliver for varm. Madrassen har desuden fået et Rainforest-Alliance- certifikat, som tegn på sin bæredygtighed.

Fordele

 • Allergivenlig
 • 7 komfortzoner
 • Dansk produceret motor

 


Jupiter Wood

Elevationsseng

Hvis du er på jagt efter en seng, du kan justere til at passe til dine behov? Så kan elevationssengen Jupiter Wood måske være sengen for dig. Du får en utrolig kvalitet for pengene, og en elevationsseng som passer ind i de flestes soveværelse. Value for money er essensen af denne seng, og med justeringsmulighederne som elevationsmodulet tillader, så får du en seng som du ikke kan undvære.

Udover det ydre stilrene design, så kommer Jupiter Wood med en kerne af pocketfjedre og polyether skum, som ikke alene former sig efter din krop, men også giver en absolut optimal støtte til alle kroppens sarter dele.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Sengen tillader justeringen af hoved- og fodende, så du altid har tilpas støtte, ligemeget om du sidder oprejsts eller ligger ned for at sove. Sengen kommer desuden med en latextopmadrasse, som hjælper sengen med, at komme af med fugt og varme fra kroppen.

Gode ting ved Jupiter Wood

 • Dansk produceret elevationsseng
 • Latextopmadras
 • Leveres med egetræsben
 • 5 komfortzoner
 • Motor fra danske Linak

Solid støtte

Hvis man har en almindelige seng, og gerne vil opgradere til noget bedre, for at få en bedre nattesøvn, så kan man roligt forsøge sig med en seng som Jupiter Wood. Sengen kommer med en fremragende springmadras, som danner grundlag for sengen med sine 5 komfortzoner.

Dette hjælper både din nakke, skuldre, hofte og ben. Hvert af disse områder har ofte behov for individuel støtte, og her kan Jupiter Wood skabe sig en fordel i forhold til andre senge.

Madraskernen er bygget op omkring de populære pocketfjedre, der hjælper på ideen om den individuelle støtte til kroppen – med andre ord, så er det pocketfjedrene der sørger for, at dine skuldre får anderledes støtte end dine ben.

Dette er specielt vigtigt når man sover om natten, da man har en tendens til, at bevæge sig relativt meget når man sover.

Elevationsmotor og komponenter

I denne seng får du en yderst effektiv motor, som kan klarer det meste til hverdagen. Den er endda lydsvag, så det ikke er generende for en eventuel partner, hvis du beslutter dig for, at ændre din position i sengen.

Sengen kan let og hurtigt betjenes med en fjernbetjening som er trådløs, så du ikke behøver at bøvle med ledninger der stikker ud fra sengen. Alt dette hjælper Jupiter Wood med at overbevise dig om, at så snart du har prøvet sengen, så går du aldrig tilbage til din almindelige seng igen.

Motoren er bygget af danske Linak, som der gentagende gange er blevet nævnt her på siden. Det danske firma leverer kvalitets komponenter til kun de allerbedste elevationssenge, så du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt dine elevationsseng kan tåle, at blive brugt.

Rammen på sengen består af massivt træ på 12 cm, som sikrer et solidt fundament i sengen.

Madrasserne

Jupiter Woods vigtigste lag er springmadrassen hvis man tænker på komfort. Det er i dette lag, at al støtten kommer fra, og det er her, at meget af kvaliteten ligger. Springmadrassen er opbygget af de såkaldte pocket fjedre, som fordeler støtten ud til kroppens forskellige punkter.

Fjedrene er polstret med 25 mm polyether skum, som giver fjedrene den bedste mulighed for at give komfort. Derudover er springmadrassen opdelt i 5 komfortzoner, for at fordele komfort og støtte korrekt.

Madrassen er opdelt i to forskellige kerner, hvilket tillader, at to personer kan få to forskellige slags støtter. Dette er specielt fordelagtigt, hvis man bruger sengen med en partner, som ønsker en anden slags støtte end dig.

Topmadrassen som kommer med sengen, er det øverste lag og dermed, det lag som man ligger på. Topmadrassen er en latextopmadrasse med en 40 mm kerne, som er lavet for at give den bedste ventilation og komfort under varme og fugtige forhold.

Fordele

 • Solid dansk produceret seng
 • 5 komfortzoner
 • Kommer med egetræsben

 


Hamilton Elevationsseng

elevationsseng

Hvis du leder efter en elevationsseng til en overkommelig pris, så kan dette muligvis være sengen for dig. Hamilton elevationsseng er testens budgetmodel, og vi har valgt den, fordi den har rigtig mange af kvaliteterne fra de andre dyrere modeller vi ellers har fundet, men den er markant billigere.

Sengen kommer med mange lækre detaljer, og der er ikke gået ned på kvalitet trods prisen. Elevationssengen fra Hamilton kommer i et dansk produceret design, så du kan være sikker på, at den passer perfekt ind i det klassiske eller stilrene hjem.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Denne seng kan være perfekt for dig, som tidligere har haft problemer med at sove ordentligt om natten, og måske ikke har råd til de dyrere modeller på listen. Hamilton vil garantere for rammerne, der danner en sund nattesøvn.

Udover ”bare” at få en god nattesøvn, så får du også en række funktioner i elevationsmodulet, som man ikke normalt ser på en model til denne pris.

Gode ting ved Hamilton Elevationsseng

 • Dansk produceret
 • Vendbar madras
 • Trådløs fjernbetjening
 • 5 komfortzoner
 • Okin motor

Madrassen på Hamilton

Det der gør en elevationsseng god, er selvfølgelig, til dels, elevationsmotoren i sengen. Hvis ikke denne motor er stærk nok, lydløs nok og kan betjenes let, så vil sengen ikke få stor succes. På elevationssengen Hamilton, sidder der en motor fra firmaet OKIN, som er anderkendt i det meste af verden.

Til denne seng har de leveret en yderst effektiv motor, som er næsten lydløs og yderset pålidlig. Dette mærkes især ved de glidende bevægelser motoren laver, når senge positionen indstilles.

Sengen kommer også med en madrasse som indeholder de klassiske 5 komfortzoner, som alle tager hensyn til fx nakke og skuldre. De 5 komfortzoner er et klassisk element i en god elevationsseng, og selvom Hamilton ikke koster det samme som de andre på listen, så besidder den alligevel samme teknologi. Der medfølger endda en topmadras på 60 cm, som sikrer en endnu mere fuldbyrdet komfort gennem din nattesøvn.

Alt dette sørger for, at enhver der beslutter sig for at købe denne seng, vil få en god nattesøvn, samtidig med en krop som ikke lider overlast under natten.

elevationsseng

Ekstra funktionalitet

Som noget ekstra så kommer Hamilton sengen med en madrasbremse, der skal sikre end uovertruffen oplevelse når elevationsmotoren benyttes. Dette er et kæmpe plus for helhedsoplevelsen ved en elevationsseng, da det ofte er en feature, som kun befinder sig i væsentlig dyrere modeller.

Dette er uden tvivl den elevationsseng i vores test-guide, som tilbyder mest value for money – så hvis du er på jagt efter en seng der har, næsten, det hele, så er Hamilton noget for dig. Mærket Hamilton er produceret af den danske virksomhed Lepong, som også forhandler en lang række andre produkter.

Fordele

 • Dansk produceret
 • Vendbar madras
 • Bedste budget seng

Senses Lux Elevationsseng

elevationsseng

Elevationssengen Senses Lux er en fantastisk seng med en række forskellige komfortzoner, som giver forbrugeren en utrolig komfort og støtte. Sengen kommer med moderne fjedre som befinder sig i springmadrassen for at give den bedste nattesøvn som muligt.

Madrassen er også udstyret med åndbar og ventilerende skum teknologi, som bibeholder en tilpas temperatur igennem hele natten, hvilket også resulterer i bl.a. en roligere nattesøvn, samt mindre sved igennem natten.

Gode ting ved Senses Lux Elevationsseng

 • 7 komfortzoner og hybridpolsting
 • 25 års garanti
 • God åndbarhed
 • 3 madraslag
 • Let justering af højde

Elevationsmotoren

I enhver elevationsseng er det elevationsmotoren som er omdrejningspunkt for hele sengen. Hvis ikke denne er i orden, vil forbrugeren ikke få den bedste oplevelse af produktet. Senses Lux elevationsseng har en motor som er produceret i Danmark, hvilket er et kvalitetsstempel, på et marked hvor mange komponenter kan være importeret udenlands fra.

Kvaliteten af produkterne smitter af på levetiden af sengen, og ligeledes i kvaliteten af nattesøvnen. Motoren kan styres direkte fra en telefon med appen Linak Bed Control, dette gør det muligt, altid at kunne justere hvordan sengen skal formes.

Madrassen

Denne seng er af høj kvalitet, ikke kun på grund af elevationsmotoren, men også på grund af madrassen. Springmadrassen er bygget op på en speciel måde, med fjedre i midten som fundament, og herefter med specielt skum omkring det, for at opnå en helt særlig komfort. Skummet er desuden udviklet til, at kunne følge formen i en elevationsseng, lige meget hvor meget du kører frem og tilbage.

Skummet tillader desuden også for en behagelig temperatur i sengen, da alt overskydende varme og fugt kan transporteres frit igennem madrassen, så du får den mest optimale nattesøvn.

Topmadrassen

En topmadrasse er et ekstra lag man kan tilføje sin seng, så man ikke ligger direkte på sengen. I en Senses Lux kan du tilføje forskellige typer topmadrasser, så den er tilpasses forbrugeren. Der kan bl.a. tilføjes en Celsius Lux Topmadrasse og en Latex Lux split Topmadras, for at gøre din nattesøvn endnu bedre. Topmadrassen er relativt let at skifte ud, så den kan let skiftes i fremtiden.

Fordele

 • Solid dansk produceret seng
 • Moderne pocket fjedre
 • Dansk produceret motor

 


Dunlopillo Natura Elevation 

elevationsseng

Denne seng fra Dunlopillo er en af markedets bedste elevationssenge. Sengen er designet helt klassisk og stilrent, hvilket betyder at den passer ind i stortset alle hjem.

Sengen er skabt med naturmaterialer, for at give dig den bedste nattesøvn. Dette giver også sengen en række sublime egenskaber, som gør den utroligt åndbar samt allergivenlig.

Den er baseret på den åndbare naturlatex kerne, der gør den anderledes end de andre fra markedet. Udover den eksklusive latexkerne, har sengen også hele 7 unikke komfortzoner.

Køb Dunlopillo Natura Elevation her.

Gode ting ved Dunlopillo Natura Elevation

 • Speciel latex kerne
 • Allergi venlig
 • Naturmaterialer
 • 7 komfortzoner
 • Højeste komfort

Materialer der sikrer en god nattesøvn

I modsætning til mange andre senge på markedet, både elevation- og kontinental senge, så er denne seng fra Dunlopillo skabt af naturmaterialer, istedet for syntetiske materialer. Derudover er kernen bygget op omkring en speciel type latex, i modsætning til fjedre som man ser hos mange af konkurrenterne.

Dette resulterer i en kerne som er utroligt åndbar og fleksibel, og ikke mindst allergivenlig. Kernen er også vendbar, så du kan vende den med jævne mellemrum. Dette anbefales for en længere levetid af sengen.

Naturmaterialerne i denne seng giver en temperatur styrende og åndbar oplevelse hele året, hvad enten det er koldt om vinteren eller varmt om sommeren. Det betyder at man ikke skal bekymre sig om, at ligge i en varm og fugtig seng igennem hele sommeren.

Elevationssenge er ofte skabt af mere syntetiske materialer, hvilket giver Natura Elevation en klar fordel over sine konkurrenter.

Sengens kerne af natur latex

Når vi sover, er det ofte med mange bevægelser og ryk igennem natten. Dette betyder altså, at vi skifter stilling og position mange gange på et par timer, når vi ligger ned. Dette kan være problematisk for mange senge, da det kan være svært at tillade fri bevægelse når man ligger fladt. Der vil ofte opstå en mindre kløft, hvor det er svært at bevæge sig, når man først er faldet ned i.

elevationssenge

Dette kan undgås med sengen fra Dunlopillo, da sengens kerne er opbygget af natur latex. Dette tillader fuld support af kroppens bevægelser, da sengen ikke ”åbner sig op”, og fjerner din bevægelsesfrihed. Det giver også en god støtte af kroppens ømme punkter, da kernen altid tilpasser sig din krop.

Kernen materiale passer også perfekt til elevationssenge, da materialet kan følge justeringerne i en elevationsseng uden problemer – samtidig med, at det fortsat giver fantastisk støtte.

Kvalitet og design

En seng fra Dunlopillo er ofte et solidt valg hvis du skal have en god seng. Producenten er kendt for at lave senge der kan holde i årevis, uden at miste sin form. Dette betyder, at du kan ligge på midten af sengen eller på kanten af sengen, uden at være bekymret for, om sengens struktur pludselig ændrer sig. Dette er specielt en essentiel del hvis du deler sengen med en partner, da man hver især kan få den støtte man har brug for.

Hvis du vælger at købe en seng fra Dunlopillo, så kan det gøre med ro i sindet, da producenten giver 15 års garanti – så sikre er de på deres produkter. Sengen er lavet af nogle af de bedste materialer på markedet, hvilket sikrer en langtidsholdbar seng, der ikke skuffer.

Natura Elevation har en god solid motor der driver elevations mekanikken, og sikrer stabil og lydløs brug. Sengen kommer med en trådløs fjernbetjnening, så du ikke skal bekymre dig om ledninger.

Fordele

 • Naturlatex-kerne
 • Allergivenlig
 • 15 års garanti

 


Hästens Novoria Elevationsseng

elevationsseng

Denne elevationsseng fra Hästens er ikke bare en hvilken som helst seng. Novoria modellen fra Hästens er på enhver måde et luksuriøs justerbar seng, og er den øverste luksus man kan få fingrene i inden for senge. Sengen er opbygget med store lag åndbare naturelige materialer som fx bomuld, uld og krøldhår for eliminere chancen for statisk elektricitet og sikre god komfort.

Sengen fra Hästens kommer med to forskellige systemer baseret på fjedre, der ikke alene giver den bedste komfort og støtte til din krop, men også holder din krop i en korrekt position, efter du er faldet i søvn. Dette kan opsummeres i mange områder når denne seng bliver omtalt.

Der er ikke et område, som ikke er optimeret til maksimal komfort. Dette er dog også klart reflekteret i prisen, som gør den væsentligt dyre end mange andre produkter på denne liste.

Køb Hästens Novoria her.

Gode ting ved Hästens Novoria Elevationsseng

 • Bygget med organiske materialer
 • Komfort både når du sidder og ligger i sengen
 • God åndbarhed
 • Luksus produkt
 • Højeste komfort

Naturlige materialer med moderne teknologi

Når en seng kommer med en pris som denne, så kan man være garanteret, at det ikke kun er eksklusivitet man betaler for. Sengen er bl.a. opbygget af bomuld, uld og krølhår for at give sengen en god eftergivenhed. Derudover er Hästens senge også skabt med hestehår, for at give en stabilitet og lethed som ikke ses andre steder.

Novoria er en justerbar seng, som betjenes med en trådløs fjernbetjening, som du altid kan have liggende på natbordet. Den trådløse fjernbetjening sørger for, at der ikke skal bøvles med ledninger omkring sengen. Motoren der driver Hästens Novoria er fremstillet med fokus på miljøvenligt design og bruger derfor næsten ingen energi ved standby.

Elevationsseng

Madrassen

Hästens er kendt for sine historik inden for producering af senge, og har opbygget sig et ry for at være en af, hvis ikke den, bedste producent af senge i verden.

Denne seng er ingen undtagelse. Den kommer med en sammensætning på 13 cm pocketfjedre, som er specialbygget af Hästens. Dette kommer bl.a. forbrugeren til gode hvis sengen benyttes af to personer, hvilket den ofte gør når den købes af par. Dette kan Hästens også imødekomme, da sengen kommer med to forskellige fastheder, så både du og din partner kan sove trygt, med hver den fasthed i sengen, som i foretrækker.

Derudover kan der tilvælges en lang række forskellige topmadrasser til denne seng. Dette er et gennemgående tema ved valg af seng, da en topmadras er lettere at skifte ud end selve sengen. Det er derfor igen vigtigt, at vælge den topmadras der passer ens præferencer bedst.

Madrassen der kommer i Novoria kan vendes, og dette anbefales at gøre med jævne mellemrum, for at forlænge sengens levetid. Derudover kommer sengen i størrelser fra 90 x 200 til 210 x 200.

Fordele

 • Ekseptionel kvalitet
 • Højeste komfort
 • Flot design

 


Hvorfor bør jeg vælge en elevationsseng?

Man kan let komme til at spørge sig selv, hvorfor man i alverden skulle ofre så mange penge på noget så banalt som en elevationsseng. Dette er et forståeligt spørgsmål, da det er de færreste som ofrer 20-40 tusinde kroner på en seng – men der er trods alt noget om galskaben.

I modsætning til en elevationsseng, så er en almindelig seng mere eller mindre flad. Dette kan være helt acceptabelt for nogen, men lige så uudholdeligt for andre.

Elevationssenge bliver populært brugt hos bl.a. hospitaler, fordi det er vigtigt, at patienter både kan ligge helt ned, men samtidig ligge eller side op med en væsentlig hældning.

Dette kan fx perspektiveres til en person som har problemer med vejrtrækning, som klart vil drage fordel af, at ligge med hovedet hævet en smule. Dette vil resultere i lettere vejrtrækning, og en roligere nattesøvn.

Hvis du er interesseret i flere produkter til hjemmet, så se også vores test-guides om Nespressomaskiner, Vaffeljern og Køle-fryseskabe lige her på siden.

Rygsmerter

Mange mennesker har en tendens til, at bruge meget tid i sengen, det kan fx være dem som plejer at bruge de første par timer en søndag morgen i sengen, hvor der både bliver set lidt tv, men også spist morgen.

Dette kan være problematisk med en almindelig seng, da den er helt flad – og alt håb om ryg støtte kommer fra, hvor mange puder der kan stables op bag dig. En elevationsseng derimod kan med et enkelt klik fra en fjernbetjening eller app, køres i stilling til lige præcis den hældning der ønskes.

elevationssenge

Dette er også muligt, hvis du ønsker én slags hældning til dig selv, og en anden slags hældning til din partner. De fleste elevationssenge kommer nemlig med 2 elevationsmadrasser, som hver især kan styres individuelt.

Ud over det luksuriøse aspekt ved en elevationsseng, så er der også visse helbreds problemer, som potentielt kan løses. Mange mennesker døjer hver eneste dag med smerter i nakke, ryg eller lænd, og kan ikke nyde en god nats søvn, fordi en almindelig seng ikke kan yde den rigtige støtte og komfort.

Her kommer en elevationsseng ind i billedet. Elevationsmodulet kan hæve og sænke forskellige sektioner af sengen, der kan løsne trykket i din ryg. Dette fungerer fx ved, at fodenden hæves en smule ,hvilket hæver dine ben højere end 0 grader. Dette vil løsne op i lænden, da den nederste del af rygsøjlen vil blive trukket en smule fra hinanden.

Dette alene kan være nok til, at du ikke bare får en bedre nattesøvn, men også en bedre daglig dag, da du potentielt kan ligge 8 timer med et lettet tryk på din rygsøjle.

Hvilke kriterier skal du vælge en elevationsseng ud fra?

Vi har nu forklaret hvorfor du bør vælge en elevationsseng, samt hvilke elevationssenge som vi mener, er de bedste på markedet. Hvis der stadig hersker tvivl om, hvilken slags elevationsseng er den rette for dig, så kommer vi her med en række kriterier, som du selv kan bedømme ud fra.

 • Pris
 • Funktioner
 • Materiale valg
 • Design

Prisen vil for størstedelen af alle forbrugere spille en rolle i, hvilken type produkt der bliver købt. Dette kan spejles tilbage til, hvor stort et budget der er til rådighed. 9/10 gange vil højere pris betyde højere kvalitet, og det er såmænd også en god tommelfinger regel at tage udgangspunkt i. Dog mener vi, at vi har givet alternativer til de helt dyre produkter, som fx elevationssengen Hamilton.

elevationsseng

Funktionerne i moderne elevationssenge er mere eller mindre ens, og ændrer sig ikke meget, når man bevæger sig op og ned af pris-stien. Dog kan man med fordel, hvis man ønsker specielle funktioner, sætte det som et vigtigt kriterie når der skal vælges seng. Dette kan fx være graden af elevation der kan opnås i fodenden, hvis man døjer med rygsmerter.

Materialerne der er brugt i en given seng, kan være alt afgørende for, om det er den rigtige seng for dig. Hvis man lider af allergi eller lignende, så vil første prioritet være, at vælge en elevationsseng der er lavet af allergivenlige materialer, så det ikke generer din nattesøvn. Det samme gælder ved valg af dyne og hovedpude.

Til sidst, og måske mindst vigtigt for nogen, og mest vigtigt for andre, er designet. Designet kan være alt afgørende for nogle forbrugere, da det afgører hvorvidt det er en seng, som man vil have stående i sit soveværelse.

Dog kan det argumenteres, at størstedelen af de testede produkter ligner hinanden mere eller mindre.

Hvis du er interesseret i at læse om andre produkter, så se også vores test-guides om Pulsure, Termokrus eller gasgrill lige her på siden,

Værd at vide om Elevationssenge

 • Elevationssenge er især fordelagtige for personer med søvnbesvær eller rygproblemer, da den øgede støtte og komfort kan afhjælpe mange af disse problemer.
  Når man skal finde sig en elevationsseng, så er det essentielt hvilken type motor der sider i. Man ønsker sig generelt en motor med så lydløs en motor som muligt, så det ikke larmer om aftenen.

 

Denne side er anmeldt af: Andreas I. Steffensen Rating 10/10

 

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Forbruger-test.dk indsamler anmeldelser af produkter i Danmark. Vi har mere end 1000 tests og opdaterer ugentligt med nye.

Find mere information her

læs omkring hvordan en forkert seng kan ødelægge din krop
Politiken – Debat
Læs hvordan vandsengen blev erstattet af elevationssengen
Politiken – Debat