Test af de 11 bedste ismaskiner

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 08.09.2021

Hvem elsker ikke is? Og hvad er da bedre end altid at have mulighed for selv nemt og hurtigt at kunne lave isen hjemme? Hvis du godt kunne tænke dig at lave din egen is, kan der være gode fordele i at investere i en ismaskine.

ismaskine
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Der findes rigtig mange forskellige ismaskiner på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste ismaskiner, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

ismaskine

forbruger-test.dk

4.52 25

Sage BCI600 The Smart Scoop ismaskine 

Sage BCI600 The Smart Scoop ismaskine

Testresultater

Denne ismaskine fra Sage BCI600 er kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk.

Gode ting ved Sage BCI600

 • 12 forskellige indstillinger
 • Kan holde isen kølig i op til 3 timer
 • Smart LCD skærm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Mere information om Sage BCI600 The Smart Scoop ismaskine. 

Denne ismaskine fra Sage er helt eminent. Den er udviklet i samarbejde med en verdensberømt kok, Heston Blumenthal. Den har 12 forskellige indstillinger, så du kan lave lækker sorbet, yoghurt, gelato eller helt almindelig is, og det alt sammen kan ske på blot en time. 

Alle indstillinger kan styres på en LCD skærm. Her kan du indstille tid, temperatur og følge med i isens proces. Maskinen er nedkølet til -30 grader, hvilket betyder, at du opnår et mere ensartet resultat. Med maskinen kan du efterfølgende holde isen nedkølet i op til 3 timer, så hvis du får gæster, kan I gå til og fra isen. Du kan dermed også lave den lidt på forhånd, så du ikke skal stå ude i køkkenet, når gæsterne kommer. 

Udvalgte specifikationer

 • Producent: Sage
 • 200 watt
 • Bredde: 39 cm
 • Farve: sølv
 • Dybde: 26 cm
 • Vægt: 16 kg
 • Materiale: rustfrit stål
 • Kapacitet: 1 liter

Wilfa ICM-C15

Forbrugertest, Wilfa ICM-C15

Af fordele ved ismaskinen fra Wilfa kan der udover den fordelagtige pris nævnes, at den både er elegant i designet, særdeles brugervenlig, rummelig og bidrager til både en god og helt perfekt cremet is.

Ismaskinen er i flere uafhængige test placeret i toppen, herunder kan nævnes; Forbrugerrådet Tænk og det svenske Råd & Rön.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af Wilfa ICM-2SB XL

Gode ting ved Wilfa ICM-C15:

 • Ismaskinen er fuldautomatisk med kompressor
 • Tidløst og elegant design
 • Brugervenligt – kan betjenes af alle
 • Display i LCD
 • Den færdiglavede is kan holdes kold i en time
 • Løsdele tåler opvaskemaskine

Mere information om Wilfi ICM-C15

Ser man på anmeldelserne fra de forskellige forhandlere af Wilfa ismaskinen, modtager den gennemgående ros fra brugerne og scorer stort set altid karakterer i toppen i brugernes egne bedømmelser.

Ismaskinen Wilfa ICM-C15 kan betragtes som en fuldautomatisk ismaskine med inkorporeret kompressor. Det betyder, at du med Wilfa ismaskinen kan forvente, at den effektivt og hurtigt fryser ingredienserne og derudfra danner en rigtig god og cremet is. Dette er både ifølge testmagasiner samt private brugere.

Med ismaskinens 150W motor omdannes ingredienserne til is i løbet af én time. Beholderens kapacitet rummer 1,5 liter, og dette betyder, at maskinen kan lave is til fem til seks personer ad gangen. Derudover kan isen holdes kold af maskinen efterfølgende i op til en time.

En betydelig fordel ved maskinen er, at den er nem at betjene og har et brugervenligt display i LCD, som indebærer en digital timer, hvilket gør, at maskinen kan betjenes af alle. Ofte kan ismaskiner være både lidt klodsede i deres design og fylde rigtig meget, hvilket Wilfa maskinen ikke er.

I kundernes bedømmelser er det nemlig tydeligt, at der sættes stor pris på maskinens elegante design – hvor det rustfrie stål bidrager til maskinens elegante og tidsløse udseende.

Wilfa ICM 2SB XL

Forbrugertest, Wilfa ICM 2SB XL

Ismaskinen Wilfa ICM 2SB XL er sammen med andre forskellige mærker afprøvet og vurderet af det danske Forbrugeråd Tænk, hvor konklusionen af denne test lyder, at ismaskinen fra Wilfa klarer sig rigtig godt og placeres som topscorer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af Wilfa ICM-2SB XL Ismaskine

Gode ting ved Wilfa ICM 2SB XL :

 • Indeholder kompressor
 • XL beholder kan rumme 2 liter is
 • Flot design i børstet stål
 • Funktion der efterfølgende holder isen kold
 • Ingredienser kan tilføjes undervejs i lågets åbning

Mere information om Wilfa ICM 2SB XL

Wilfa ICM 2SB XL udstråler professionalisme med sit stilfulde udseende i sin rektangulære form. Designet er en flot grå farve, hvor materialet er børstet stål. Displayet og knapper er lettilgængelige fra toppen, hvor maskinen således styres fra.

Derudover er beholderen til ingredienserne placeret ved siden af. Wilfa ICM 2SB XL er udstyret med det smarte LCD-display, som indebærer både timer og mulighed for at få vist alle informationer.

Som navnet antyder, er der tale om en ismaskine med særlig stor kapacitet. Wilfa ICM 2SB XL’s beholder kan rumme op til 2 liter is, hvilket kan betragtes som temmelig meget i forhold til mange andre ismaskiner.

Derudover indebærer maskinen en kompressor, hvormed isen selv køles ned. Det betyder, at man ved brug af denne maskine ikke er afhængig af den efterfølgende tid i fryseren og man skal ikke have et fryseelement i fryseren længe før brug, som ved en maskine uden kompressor.

Ydermere sørger maskinens motor for at indtage den rette mængde luft, således at isen kan holdes fri for iskrystaller.

Wilfa ICM 2SB XL er særdeles brugervenlig og enkel at bruge. Ingredienserne skal blot tilføjes i beholderen og derefter trykkes på start, en time efter står du med din færdiglavede is. Den hurtige proces af tilblivelsen af den store mængde is skyldes maskinens motor opererer med 180 watt.

Derudover er en fordel, at der i maskinens låg er en åbning, hvilket gør, at man undervejs kan tilføje ingredienser, hvis man ønsker at tilsætte smag eller andet.

Ydermere kan det nævnes, at maskinen indebærer en smart funktion, der kan holde isen kold, og dermed sikre, at isen holdes ved den rette temperatur, indtil den skal spises. Dette bidrager yderligere til, at der ikke er behov for plads i fryseren.

Wilfa ICM 2SB XL kan anvendes til alle typer is. Dette indebærer både den velkendte flødeis, mælkeis, yoghurtis eller sorbet, hvilket gør, at maskinen betragtes som en alsidig model.

Derudover er det en betydelig fordel, at maskinen selv giver signal, når isen er færdiglavet, da man dermed godt kan forlade maskinen og bruge tiden på noget andet under isproduktionen.

Nemox Dolce Vita

Nemox Dolce Vita, forbrugertest

Ismaskinen Nemox Dolce Vita er en rummelig ismaskine uden kompressor. Det betyder, at fryseelementet i maskinen skal fryses, inden maskinen anvendes.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af Dolce Vita

Gode ting ved Nemox Dolce Vita

 • Is på cirka 30 minutter
 • Velegnet til flødeis, sorbet og yoghurtis
 • Aftagelig skål
 • Kan producere en liter is ad gangen
 • Fornuftig pris

Mere information om Nemox Dolce Vita

Ismaskinen er testet af både Tænk og Råd & Rön, hvor den er placeret som topscorer. Generelt klarer ismaskinerne fra Nemox sig godt i alle tests, hvor det kan være en fordel, at Nemox netop er specialiseret i ismaskiner, og har dette som primære og eneste fokus.

Nemox Dolce Vita er god til både den klassiske flødeis, men også til sorbet og yoghurtis. Med skålens kapacitet kan der fremstilles lige under 1 liter is, mere bestemt 0,9 liter is. Derudover er skålen aftagelig.

Som et minus kan det nævnes, at brugsanvisningen kan være lidt udfordrende at tyde. Maskinen er dog alt i alt et rigtigt godt bud på en ismaskine til lejlighedsvis brug, og den fås til en ganske fornuftig pris på nettet.

Ifølge producenten af Nemox Dolce Vita kan ismaskinen fremstille en portion is på 20-30 minutter, men testen tyder nærmer på 30 minutter eller måske lidt over, hvis man ønsker en fast konsistens i sin is. Da ismaskinen ikke indebærer en kompressor, kan den ikke holde isen kold efterfølgende.

Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskine

forbrugertest, Nemox Gelatissimo Exclusive

Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskine

Det italienske mærke, Nemox, er kendt for at producere ismaskiner i særdeles høj kvalitet og med dertilhørende skåle med stor kapicitet.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af Nemox Gelatissimo Exclusive

Gode ting ved Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskinen

 • Fremstiller hurtigt 1 liter is
 • Kompressor
 • Kan holde isen kold
 • Kapacitet til fremstilling af 1,5 liter is
 • Høj kvalitet samt god brugervenlighed

Mere information om Nemox Gelatissimo Exclusive Ismaskine

Dette afspejles derfor også i prisen. Ismaskinen kan anvendes af privatpersoner, men vil formentlig primært egne sig til professionelt brug grundet prisklassen.

Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskinen er udstyret med en særlig effektiv samt selvstændig kompressor, hvormed du kan fryse isen i maskinen og dermed kan undgå at skulle stille isen i fryseren.

Skålen er stor – hele 1,7 liter, hvilket betyder, at der kan produceres 1,5 liter is ad gangen afhængigt af, hvilken type is der er tale om.

Man kan forvente, at produktionskapaciteten som regel er omkring 200-300 milliliter mindre end skålens kapacitet. Skålen er produceret i aluminium og kan desuden aftages, så der er mulighed for at sætte isen i frysen hvis nødvendigt og dermed gemmes til senere.

Dog har maskinen også en hold-kold-funktion, så isen kan holdes kold, til den umiddelbart efter produktion serveres.

Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskinen er en god robust model på 12 kilo, hvilket gør, at man kan være sikker på, at den står fast under brug. Maskinen er hurtig og fryser forholdsvist hårdt, hvormed du hurtigt få lavet din is lækker og cremet.

Der kan laves 1 liter is på cirka 30 minutter, hvorfor det tager lidt længere tid at lave 1,5 liter is. Dog afhænger varigheden også af, hvilken type is der er tale om.

En fordel ved denne ismaskine er derudover, at der medfølger et opskriftshæfte med inspiration til 31 forskellige opskrifter på flødeis, sorbet og yoghurtis, som man kan lave med netop Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskinen.

Nemox Gelato Chef 2200

Nemox Gelato Chef 2200, forbrugertest

Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskine

Nemos Gelato Chef 2200 er topscorer ved både Forbrugerrådet Tænk og det svenske Råd & Rön. Ismaskinen kan en kapacitet på 1,5 liter med indbygget kompressor, så ismaskinen fryser isen automatisk.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af Nemos Gelato Chef 2200

Gode ting ved Nemox Gelato Chef 2200 ismaskinen

 • Praktisk konstruktion
 • God brugervenlighed
 • Kompressor
 • Is i allerhøjeste kvalitet
 • Nem at rengøre
 • En kapacitet på 1,5 liter

Mere information om Nemox Gelato Chef 2200

Modellen har en praktisk konstruktion, der i modsætning til mange andre maskiner ikke har placeret rørearmen i midten. Det betyder, at man nemmere kan få isen ud af denne model, og det er dermed også nemmere at gøre maskinen ren.

Rørearmen på Nemos Gelato Chef 2200 er monteret i låget og kan nemt afmonteres og vaskes op i hånden. Skålen, som kan rumme de førnævnte 1,5 liter, er aftagelig, hvorfor det er nemt at få isen ud af skålen, og ydermere gør det bare rengøring af både maskine og skål nærmest let som en leg.

I testen roses både maskinens design og dens brugervenlighed, hvor den ydermere udmærker sig på lyden, da det er særlig støjsvag. Derudover bemærker Forbrugerrådet Tænk kvaliteten på isen som Nemos Gelato Chef 2200 producerer, hvilket de ikke mener kunne være bedre.

Af den grund placeres ismaskinen i den absolutte top.

Et minus og en begrundelse for, at maskinen ikke er kåret som testvinder, er begrundet med tiden som den bruger på isproduktionen. Nemos Gelato Chef 2200 er ganske enkelt for langsom. Testresultaterne viste, at det tog en time at producere blot 600 milliliter is.

Ønsker man en is med rigtig høj kvalitet, og har man tid samt tålmodighed, så kan Nemos Gelato Chef 2200 være det rette valg.

Modellen er produceret i to farver; en rød og en hvid. Den vejer 10 kilo, og der medfølger både skål, is-spatel og et hæfte med opskrifter på alverdens is.

DeLonghi ICK 6000 ismaskine

Forbrugetest, Delonghi ICK 5000

Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskine

DeLonghi ICK 6000 ismaskinen er en kraftfuld maskine med en særdeles god ydeevne. Den er anbefalet af tyske Testmagasin, Guter Rat og Haus & Garten. Ismaskinen er produceret i det genkendeligelige design, som kendetegner DeLonghi.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af DeLonghi ICK 6000

Opsummerende er fordelene ved DeLonghi ICK 6000:

 • Kompressor/li>
 • Let aftagelig skål i rustfrit stål med en kapacitet på 1,2 liter
 • Kort tilberedningstid på kun 20-40 minutter
 • Løsdele tåler opvaskemaskine
 • Opskriftbog

Mere information om Delonghi ICK 6000

Den leverer ligeledes mærkets kendte italienske kvalitet og gode is. Det italienske mærke af ismaskiner er kendt for netop at fremstille både blød og cremet italiensk is af særlig høj kvalitet.

Med skålen i maskinens kapacitet på 1,2 liter kan den fremstille omtrent 700 milliliter is. Skålen er let aftagelig og er produceret i rustfrit stål, den kan nemt lirkes ud af maskinen, når isen er færdiglavet.

DeLonghi ICK 6000 ismaskinen indebærer en selvstændig kompressor samt en motor med 230W. Dette betyder, at du er uafhængig af plads i din fryser, da hele maskinen sørger for hele køleprocessen. Derudover er det kompressoren, der søger for, at isen er færdigtilberedt på kun 20-40 minutter.

Dette afhænger selvfølgelig af portionsstørrelse og den type is, som du ønsker at lave. Af forskellige typer is er det muligt både at lave både sorbet, yoghurtis samt den klassiske flødeis. Det lufttætte låg på maskinen bidrager til, at temperaturen i skålen holdes stabil og kold indtil servering.

Der er mulighed for at tage låget af, mens maskinen kører, på denne måde kan man nemt tilføje ingredienser undervejs, eksempelvis knas i form af chokoladestykker og nødder.

En nævneværdig fordel er, at både skål, låg samt maskinens yderligere aftagelige dele kan puttes direkte i opvaskemaskinen. Selve maskinen rengøres ved nemt at tørre af med en fugtig klud. Maskinen er i forhold til andre ismaskiner i den tunge ende og vejer hele 14,5 kilo.

For at fremhæve en fordel ved den tunge vægt er det, at den står solidt og fast, mens maskinen kører. Samtidig står den på skridsikre gummifødder, og kan dermed godt forlades, mens den kører uden grund til bekymring.

Til ismaskinen fra DeLonghi medfølger en isske, hvormed man nemt kan blande ingredienserne i skålen, inden maskinen sættes i gang, og derudover skrabe den færdiglavede is ud af skålen. Derudover får man en opskriftbog, så man fra start har inspiration til at lave forskellige typer is.

Som en lille sidegevinst kan ismaskinen ydermere bruges som køler til drikkevarer, hvis ikke man har fået lavet isterninger eller har behov for nemt og hurtigt at nedkøle drikkevarer.

Nemox NXT1 L’Automatica

Nemox NXT1 L’Automatica

Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskine

Modellen Nemox NXT1 L’Automatica klarer sig rigtig godt i det danske forbrugerråd Tænks test af 16 forskellige maskiner. Både evner i forhold til isfremstillingen, brugervenlighed samt rengøring er testet, og her får modellen en flot placering i toppen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af Nemox NXT1 L’automatica

Gode ting ved Nemox NXT1 L’Automatica:

 • Moderne og flot udseende
 • Kompressor søger for nedfrysning
 • Tåler opvaskemaskine
 • Elektronisk display
 • Skål med kapacitet på 1,7 liter
 • Holder isen kold med smart funktion

Mere information om NXT1 L’Automatica

Nemox NXT1 L’Automatica ligger i den dyrere ende af prisskalaen, men man får til gengæld også en moderne og flot maskine. Derudover er modellen en god størrelse, hvor der er mulighed for at lave en god mængde is, da maskinens skål har en kapacitet på hele 1,7 liter.

Med en vægt på 10 kilo er den lidt mindre end mange andre maskiner og dermed let at flytte rundt på i køkkenet. Derudover har maskinen en lang ledning, så man ikke er afhængig af en placering nær ved en stikkontakt.

Formålet med Nemox NXT1 L’Automatica er at eliminere iskrystaller og dermed fremstille den bedst mulige is. Isen vil undervejs fordeles jævnt, da den under omrøring optager luften korrekt og iskrystallerne udelukkes. Dermed får isen den bedste kvalitet.

Modellen har en indbygget kompressor, hvormed frysningen af isen gøres lettere og sker helt automatisk. Dette gør, at man ikke behøver at lægge isen i fryseren, inden den kan nydes – Nemox NXT1 L’Automatica klarer nedfrysning helt af sig selv.

Med fokus på brugervenlighed er modellen udstyret med et elektronisk display, der nemt giver brugeren overblik over både isens temperatur samt tid. Man kan godt forlade maskinen, mens den kører, da den selv vil give besked, når isen er færdig.

Derudover kan maskinen efter endt tilberedning sørge for, at isen holdes kold. Dette gøres ved den ekstra smarte hold-kold-funktion, hvor isens idealtemperatur bibeholdes.

Ved Nemox NXT1 L’Automatica har producenten derudover haft fokus på, at den let skal kunne rengøres. Derfor kan de fleste dele også puttes direkte i opvaskemaskinen, så oprydningen nemt er klaret.

DeLonghi ICK 5000 ismaskine – Testvinder

DeLonghi ICK 6000 ismaskine, forbrugertest

Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskine

Denne ismaskine har flotte resultater fra testene. Den er testvinder og kåret som bedst i test ved forbrugerådet Tænk og er derudover også topscorer ved det svenske Råd & Rön. I begge tests anmærkes maskinen som den bedste ismaskine med inkorporeret kompressor.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af DeLonghi ICK 5000

Opsummering af fordelene ved DeLonghi ICK 5000:

 • Is af højeste kvalitet
 • Skålen kan nemt aftages
 • Kompressor
 • Hold-kold-funktion

Delonghi ICK 5000

At ismaskinen er udstyret med en kompressor betyder blandt andet, at den kan bruges til produktionen af alle typer is. Både mælkeis, flødeis, yoghurtis samt sorbet, hvor den selv vil sørge for at fryse isen.

Den færdiglavede is kan med den smarte hold-kold-funktion ydermere holdes kold, indtil man er klar til at nyde isen, på denne måde er man fri for at have isen i fryseren. Samtidig er det medfølgende låg lufttæt, hvilket også bidrager til, at isen holdes kold og har en stabil temperatur.

Maskinen vejer 12 kilo og har skridsikre gummifødder, hvorfor den står helt fast. Af denne grund kan man godt lade maskinen køre, mens man går fra den, og dette kan siges at være en fordel, da modellen er relativ langsom i produktionen af isen i forhold til mange andre modeller.

Ser man bort fra den tid, det tager maskinen at lave isen, er den en af de bedste valg på markedet, da kvaliteten af isen er helt i top. DeLonghi er netop kendt for at lave en cremet og blød italiensk is af højeste kvalitet.

Den italienske DeLonghi ICK 500 har en motoreffekt på 230 Watt, men er dog som før nævnt forholdsvis langsom. Skålen, der medfølger, har en kapacitet på 1,2 liter og er i rustfrit stål. Skålens kapacitet kan rumme omkring 700 milliliter is ad gangen, men dette kan svinge lidt afhængigt af isens type.

Skålen samt de restende løse dele kan nemt rengøres, da de tåler opvaskemaskine. De resterende dele af maskinen skal blot rengøres med en fugtig klud, også er de klar til næste portion is.

Med maskinen medfølger en bog med opskrifter med mange inspirerende og spændende opskrifter på, hvordan du får den lækreste hjemmelavet is i DeLonghi ICK 500 ismaskinen.

Sådan får du det bedste resultat med brug af din ismaskine

En nævneværdig fordel ved at have en ismaskine og dermed selv lavet sin hjemmelavet is er, at man kender til hele ingredienslisten og ved nøjagtigt, hvad isen indeholder.

Når man køber en færdiglavet is i isboden eller i et supermarked, kender man ikke med til produktionsprocessen og kan dermed ikke vide på samme måde, hvad der nøjagtig tilsættes.

Det er blot en af fordelene ved en ismaskine. Der er derudover flere fordele ved at investere i en ismaskine og lave sin egen hjemmelavet is.

Fremstil is lige efter din smag

En anden stor fordel ved en ismaskine er, at du nemt og hurtigt altid kan lave en is lige efter din smag og lyst. Det er så nemt blot at udvælge de ingredienser og smage, som man har lyst til, tilsætte dem i ismaskinen og efter kort tids venten har du frisklavet, hjemmegjort is.

Om du er til friske frugter eller bær efter årstiden, forskellige typer chokolade, nødder, gård æg eller fuldfed fløde, mulighederne er mange, og valget er dit helt eget. Brugen af kvalitetsvarer samt friske råvarer kan betale sig og vil afspejles i isens resultat og smag.

Det er blot at prøve sig frem, kaste sig ud i isprojektet og på denne måde finde frem til sin favorit is, hvad end det er sorbet, yoghurtis eller de mere klassiske mælke- og flødeis.

Med øvelse kan man mestre kunsten i at lave den helt perfekte is. Er du helt ny i projektet om at lave hjemmelavet is i ismaskine, bør du være opmærksom på, at selvom skålen har en kapacitet på eksempelvis 1 liter, vil mængden af færdiglavet is, som nævnt i beskrivelserne af maskinerne overfor, ofte blive væsentlig mindre. Dette skyldes, at når ingredienserne fryses, vil de udvide sig.

ismaskine

Bør jeg vælge en ismaskine med kompressor eller uden kompressor?

Som udtrykt i beskrivelserne af testene overfor er der mulighed for både at vælge en ismaskine med kompressor og en ismaskine uden kompressor. Ved valget af en ismaskine med kompressor, får du en maskine, der stort set laver hele arbejdet selv.

Den vil udover selv at røre massen rundt også fryse massen ned og kan i de fleste tilfælde i maskinerne ovenfor også holde ismassen kold efterfølgende. Ved valget af en ismaskine uden kompressor, er den ligeledes i stand til at røre ingredienserne sammen, men der er behov for en fryser til at fryse massen ned.

Hvis du er interesseret i andre hvidevarer, så kan du her læse vores artikler om opvaskemaskiner, bordopvaskemaskiner, minikøleskabe, blendere og juicere!

Med en ismaskine uden kompressor kræver det mere tid, da det ofte vil tage 18-24 timer at fryse den ideelle is i fryseren efterfølgende.

Altså findes der to typer af ismaskiner. Man bør derfor i valget af en ismaskine gøre op med sig selv, hvilket behov man har. Har man behov for at kunne producere is ofte og i større mængder, kan det betale sig at investere i en god ismaskine med høj kvalitet.

Det kan være svært at vurdere, hvad der gør ismaskinen god, og det er derfor altid en god idé at se på, hvilke test der er foretaget af forskellige ismaskiner. I opdelingen af de to typer af ismaskiner med en ismaskine med kompressor og en ismaskine uden kompressor kan der være stor forskel i både maskinernes pris, størrelse samt funktion.

Af denne grund er det vigtigt at forholde sig til, hvor meget man ønsker at investere i ismaskinen afhængigt af sit behov.

Begge typer ismaskiner skulle være i stand til at producere de forskellige typer af is. Den største forskel ses i prisniveauet. Ismaskinen uden kompressor er væsentlig billigere end ismaskinen med kompressor. I ismaskinen uden kompressor er der ofte blot et integreret fryseelement i skålen, denne type ismaskine fylder mindre, og man kan dermed måske nemmere have plads til denne type i køkkenet.

Samtidig er tilberedningstiden værd at nævne, da det kræver væsentlig længere tid med en ismaskine uden kompressor. Denne kræver, at fryseelementet har været i fryseren et døgn, inden isen produceres, og at isen kommer i fryseren ligeså længe, efter den har været i maskinen.

Måske man så kan tænke, hvorfor det overhovedet kan betale sig med en ismaskine uden kompressor, når isen alligevel skal i fryseren efterfølgende. Det er fryseelementet i ismaskinen uden kompressor, der gør forskellen i forhold til ikke at benytte en ismaskine. Dette medvirker til, at isen undgår at krystallisere og gør massen kold, inden den puttes i fryseren.

En ismaskine med kompressor vil som oftest både være dyrere og fylde en del mere. Isen er derimod også klar efter kort tid, og man kan dermed nemt og hurtig stå med en færdiglavet is. Derfor er det værd at forholde sig til, hvilket behov man har, inden man køber ismaskinen.

Lav den bedste is – Gode råd til at lave en helt fantastisk is

En stor fordel ved en ismaskine er, at man altid vil have muligheden for at lave en is lige efter sin smag og mulighed for at lave et væld af kombinationer i smage, som butikkerne ikke nødvendigvis kan tilbyde, også er der altså bare ikke noget som helt nylavet is. Der er dog nogle punkter, som man i produktionen af isen med ismaskine bør være opmærksomme på for at kunne opnå den bedst mulige is.

Som gennemgået ovenfor findes der mange forskellige typer ismaskiner, hvor nogle har flere funktioner end andre. Selve fremstillingen er dog det samme, hvor maskinen selv blander ingredienserne, når blot de er tilsat og samtidig køler ingredienserne ned.

Det er under blandingsprocessen, at der tilføjes luft til ismassen, hvormed der sørges for, at der ikke dannes iskrystaller, som nogle måske forbinder med en gammeldags hjemmelavet is.

Den tid som ismassen kræver i maskinen for at få rette konsistensen afhænger af, hvilken type ismaskine man vælger, men vil som oftest være omkring en halv til en hel time. Derefter vil du stå med en blød og creme is, som typisk er noget blødere, end hvis du har en liter is frossen i fryseren, som man kan købe i supermarkederne.

Konsistensen vil minde mere og de kugler is, som man kan købe i isboder eller en lækker italiensk is. Ønsker man isen mere fast, kan man, efter den har kørt i ismaskinen, vælge at putte den et par timer i fryseren.

Hvis man oplever, at isen ikke vil fryse eller, at mikser-åren har problemer med at køre rundt, bør man forholde sig til, om det kan skyldes nogle af følgende muligheder. Hvis åren ikke vil dreje rundt, kan det skyldes, at blandingen bliver kold for hurtig. En anden grund til åren kan komme i problemer er, hvis man tilsætter ingredienserne ude i siderne på maskinen og ikke i midten.

Derudover kan åren komme i problemer, hvis der er store klumper i massen. Hvis isen ikke vil fryse, og er for blød, bør man først og fremmest sikre sig, at isen har kørt længe nok i maskinen. Derudover er det vigtigt, at skålen ikke er overfyldt, da dette vil gøre fryseprocessen længere og kan give problemer, når isen udvider sig, da man kan risikere, at den flyder over.

Ydermere bør man være opmærksom på ingrediensernes temperatur. Er ingredienserne for varme, kan det tage længere tid at fryse dem ned. For, at maskinen fungerer optimalt, bør man sikre sig, at skålen holdes ret op, står den skævt i maskinen, kan ingredienserne glide ud til siden, og vil dermed ikke bevæge sig med mikser-åren rundt, og frysningen af ismassen bliver dermed ujævn.

Det bør bemærkes, at det godt kan være lidt dyrt at lave en hjemmelavet is, og det vil ikke altid være billigere at lave den selv i forhold til, når man køber en færdiglavet i supermarkedet – dette afhænger selvfølgelig af, hvilken is man plejer at købe. Til gengæld har man ved en hjemmelavet is mulighed for selv at afgøre, hvilke ingredienser der skal bruges, og dermed også både hvor sund eller usund isen skal være.

ismaskine

Vil man gerne spare på kalorierne, kan man anvende sukkerfrie eller fedtfattige ingredienser. Dog kan man i nogle tilfælde kunne se en forskel på resultatet, både når det gælder smag og konsistens. Eksperter hævder dog, at en kaloriereduceret is sagtens kan smage rigtig godt alligevel. Man må tage den for, hvad den er og bare lade være med at sammenligne den med en flødeis.

Eksperterne kommer med en række gode råd til at lave en fantastisk hjemmelavet is. Det følgende er eksperternes bedste tips til at opnå det bedste resultat med den hjemmelavet is. Skal isen opbevares i fryseren foreslår eksperter, at isen opbevares i midten af fryseren, da det er der, temperaturen er mest konstant.

Samtidig mener de, at man opnår det bedste resultat ved brug af så friske ingredienser som muligt og samtidig så få holdbarhedsfremmende tilsætninger som muligt. Eksperterne anbefaler, at en hjemmelavet is spises inden for en uge.

Det er derudover en god idé at undgå alkohol i sin is, selvom dette kan smage godt. Alkohol har ikke godt af at blive frosset, hvorfor det bør undgås som en ingrediens i din is, eller også bør der blot tilføjes en smule. Ligesåvel som almindelige fødevarer ikke bør fryses igen, hvis det først er optøet, gælder det sammen isen.

Isen bør ikke fryses, hvis den først er smeltet, da dette udgør en sundhedsrisiko.

Is med kvalitet

Isen smager bedst, hvis den spises, mens den er helt nylavet, hvilket også er en af fordelene ved at have en ismaskine. Over tid vil isens kvalitet altså blive uundgåeligt forringet. Nedenfor er der listet nogle råd til, hvordan man bedst muligt passer på sin is, så både den gode smag og konsistensbevares længere tid – altså nogle gode råd til at bevare isens kvalitet.

Først og fremmest bør man forholde sig til isens temperatur. En svingende temperatur gør ikke noget godt for isen. Dette kan særligt blive et problem i sommervarmen, hvor der er en stor kontrast mellem isens og luftens temperatur. Isen vil derfor smelte hurtigere om sommeren.

Når isen smelter, dannes der vand, da det er små iskrystaller, som smeltes. Dermed vil der opstå større iskrystaller, hvis isen igen lægges på frys, da det dermed både er is og vand, der fryser. Isen vil derfor blive mere iset og føles hårdere næste gang, man spiser af den, og måske vil der forekomme synlige iskrystaller.

Det er derfor en god ide kun at tage den mængde is op, som skal spises for at undgå, at der dannes iskrystaller, og at kvaliteten forringes i de genfrosne rester, og derudover kan det som førnævnt også udgøre en sundhedsrisiko, hvorfor man bør holde sig fra det.

Har man frosset isen efter, den har kørt i ismaskinen, bør man ikke spise den direkte fra fryseren, hvis man ønsker den bedste oplevelse samt konsistens. Det anbefales, at man tager isen op af fryseren 20 til 40 minutter før servering, og samtidig lader den tø op i køleskabet, således at optøningen forløber nænsomt.

Isen vil på denne måde blive blødere, og optøningen vil ske stabilt og ikke kun i det yderste is, som hvis det tøede op på køkkenbordet. Skal isen opbevares i fryseren, er de ultimative bedste forhold en temperatur på minus 18 grader. Dog vil du aldrig få isen så lækker, blød og cremet, som når den lige har kørt i ismaskinen.

En is der er frosset eller genfrossen, vil ikke være nær så blød og cremet. Dette skyldes, at de små luftbobler, der dannes når isen laves, vil smelte, når den spises første gang. Dermed forsvinder luften, når den genfryses, og der vil forekomme større iskrystaller, hvorfor isen bliver hård.

ismaskine

Spændende ingredienser til din hjemmelavede is

Som nævnt er en fordel ved at lave sin egen hjemmelavede is, at man helt selv bestemmer hvilke typer ingredienser, man ønsker, at sin is skal indebære. Mulighederne er mange, dog har folkene over hele verden stadig en forkærlighed for de mest typiske og klassiske is-varianter, hvorfor vaniljeisen ligeledes er den mest populære smagsvariant i verden.

For danskerne er det chokoladeisen, der er favoritten, og denne er dermed den mest populære is. Af nøddetyper som ingrediens i isen er det pekannødden, som er mest populær, og den mest populære frugt er ikke overraskende jordbær, som man også ofte ser rundt i isboderne.

Ofte bliver isen betragtet som en særlig usund spise og med god grund, da der ofte udover sukker også er fløde tilsat i den traditionelle, cremede is. Hvis man selv laver isen, vælger man selv ingredienserne og har derfor mulighed for at gøre isen sundere.

Samtidig kan man tilsætte ingredienser, som i sig selv er sunde. Dette kan være forskellige frugter, grønsager, bær eller nødder, som alle indeholder en række sunde næringsstoffer, der er sundhedsfremmende.

Nedenfor introduceres til en række muligheder for sunde ingredienser som din is smagsvariant kan tage udgangspunkt i. Alle ingredienser er fordelagtige for din sundhed og passer fremragende i fremstillingen af is.

Det vil være et udgangspunkt i blandt andet sunde frugter, bær og nødder samt såkaldte ”superfoods”. Ingrediensernes styrker i forhold til brug i fremstilling af is vil blive fremhævet, og derudover vil ingrediensens sundhedsfremmende egenskaber blive gennemgået, således at man kan få et indblik i, hvad ingrediensen kan bidrage med udover smag.

Vanilje

Vanilje er en klassisk ingrediens i isen og som sagt en smagsfavorit verden over. Det er altså en smagstype, som de fleste godt kan lide, på trods er dette bliver den klassiske smag ofte overset, også når det gælder hjemmelavet is. Dette kan skyldes, at den måske betragtes som ”for almindelig”. Dog kan man med fordel selv prøve at kaste sig ud i at lave en vanilje is, da vaniljen i sig selv er en sund fødevare.

Det er ikke sikkert, det er noget som alle ved, men vaniljen kommer faktisk fra en plante, der er beslægtet med den velkendte orkide, som man finder mange steder rundt i de danske hjem. Dette er også grunden til, at vanilje smagen kan have smagstoner, som er blomsteragtige og eksotiske.

Både smag og duft fra vaniljen stammer fra stoffer i selve vaniljefrøene, som også er sunde. Vaniljen er i Sydamerika samt Asien traditionelt set blevet anvendt som et naturlægemiddel. Ifølge forskere har selve duften fra vanilje i sig selv en helende virkning, da denne virker både beroligende samt angst dæmmende og kan dermed bidrage med ro i både krop og sind.

Når man spiser vaniljen, vil den desuden bidrage til øget velvære, og den er sundhedsfremmende. Dette skyldes, at vaniljen ydermere både er kolesterolsænkende, antiinflammatorisk samt fordøjelsesfremmende. Af denne grund kan vaniljen blandt andet reducere risikoen for at udvikle åreforkalkning samt reducere risikoen for at få blodpropper.

Derudover påvirker vaniljen også cellerne på den måde, at de regenererer hurtigere.

Vaniljen siges også at kunne bidrage til øget blodgennemstrømning i hovedbunden, som kan være forebyggende til at undgå hårtab. Laveren har ligeledes godt af vanilje, da den netop kan hjælpe leveren med at restituere hurtigere, hvilket kan være særlig relevante og godt i tilfælde, hvor der drikkes store mængder alkohol.

Altså bliver det tydeligt, at vaniljen udover sin luksuriøse, søde og runde smag også kan bidrage med sundhedsfremmende egenskaber til din is. Man kan derfor med god grund kaste sig ud i at lave sin egen hjemmelavet vaniljeis. Der er dog et lille minus ved vaniljen, da priserne på vanilje gennem de seneste år er steget revaldigt, og det kan derfor godt gå hen og blive en dyr fornøjelse.

ismaskine

Jordbær

Jordbær er ligesom vanilje og chokolade en af de mest klassiske og populære issmage og klare favoritter. Særligt om sommeren spiser mange danskere de søde jordbær, dette da det er i sommerperioden, at jordbærrene har aller bedst smag og er sødest.

Udover at de søde jordbær smager dejligt, er de også meget sunde. Af denne grund bør du måske prøve at tilsætte jordbær i din hjemmelavede is, selvom det er en klassisk smag, man også ofte ser i supermarkederne.

Laver du isen selv, ved du dog præcist, hvad der er tilsat, og du kan dermed sikre dig, at det er de gode friske jordbær og andre råvarer, der bliver anvendt. Jordbær har i forhold til mange andre bær den fordel, at de ikke indeholder særlig meget frugtsukker. Med jordbærret indtager man dermed ikke så meget sukker, som man ellers ville gøre.

Jordbær har derudover den sundhedsmæssige fordel, at de har et højt indhold af C-vitamin. C-vitaminet er med til at styrke immunforsvaret, hvormed man bliver mere resistent over for virus og bakterier. På trods af, at jordbærret er et vandigt bær, indeholder de en del kostfibre, som blandt andet bidrager til at sikre den naturlige tarmfunktion.

Derudover har jordbær et stort indhold af kalium, som findes i kroppens salte. Kalium er særlig vigtigt for cellerne og for at opretholde funktionen i cellerne, heriblandt muskelcellerne omkring hjertet og samtidig er det med til at regulere vores blodtryk. Ydermere indeholder jordbær mange antioxidanter og ellagsyre, som viser sig at have forebyggende egenskaber mod kræft.

Med jordbærret i den hjemmelavet is får du altså sommerens søde toner og friske smag. En smag som mange forbinder med sommer og sol, og som er en klassisk ingrediens i is. Derudover er der, som nævnt, en del fordele for ens personlige sundhed ved at spise jordbær, og man kan derfor med god samvittighed tage en ekstra portion af den lækre hjemmelavet jordbæris fra ismaskinen.

Appelsin

Appelsin er en fordelagtig ingrediens at anvende til at lave is af flere grunde. Selvom mange mennesker kan finde dem irriterende at skrælle, kan det være besværet værd. De er praktiske, da de er i sæson hele året, og om vinteren er de fyldt med lækker saft og massere sødme.

Dermed kan appelsinen både bidrage med det syrlige, som kendetegner citrusfrugten og appelsinen, derudover kan de lækre modne appelsiner bidrage med sødmen.

En anden grund til, at det kan være fordelagtigt at bruge appelsinen som ingrediens i din is, er på grund af dens sunde egenskaber. For det første er appelsinen med til at styrke dit immunforsvar, kan forbygge forkølelse og bidrage til at beskytte mod knogleskørhed.

Appelsinen indeholder ydermere rigtig mange C-vitaminer, som er særlig gode til netop at styrke immunforsvaret. Derudover indebærer appelsinerne en type af antioxidanter, som kan være med til at beskytte kroppen mod kræft. Der er foretaget forsøg, der viser, at appelsinens saft øger blodets evne til selv at rense kroppen.

Det er appelsinens indhold af kalk, som styrker knoglerne samt skelettet, hvor kombinationen af C-vitamin samt kalk, mindsker risikoen for at udvikle knogleskørhed. Ydermere siges det, at appelsin kan bidrage til at forbrænde fedt og omdanne denne til energi i stedet for at opbevare det i kroppen. Appelsiner indeholder både fiber, kalium, vitaminer og cholin som alle hjælper på hjertehelsen.

ismaskine

Blåbær

Blåbær som en ingrediens i din is kan ligeledes have både fordele for smagen i din is, men den kan også have helbredsmæssige fordele. Blåbær er måske ikke en smagsvariant, man typisk finder i isboden eller fryseren i supermarkedet, men den kan være værd at overveje at eksperimentere med i isen. Blåbær er anerkendt som et såkaldt super-bær, hvor det ligger helt i top, hvad angår blåbærrets indhold af antioxidanter.

De små, runde, blåbær kan hjælpe til at bekæmpe eventuelle betændelsestilstande i kroppen. Derudover indeholder de fenoler, som kan bidrage til at beskytte hjerne mod for tidlig aldring og vil derudover hjælpe til at styrke hukommelsen. En af de antioxidanter som blåbær indeholder kaldes resveratrol, og denne øger kroppens eget forsvar mod den modbydelige sygdom kræft.

Blåbærret indeholder en yderst højt indhold af både C- og E-vitamin, og disse bidrager til at styrke immunforsvaret samt hjerte og kredsløb. Derudover er E-vitaminet særligt vigtigt at få igennem kosten, da det beskytter kroppens celler mod nedbrydning og både blodpropper samt åreforkalkning. Som en bonus viser blåbærret også positive effekter på hudens udseende, og det har gavnlig virkning på fordøjelsen.

Blåbær er kendt ved deres milde og aromatiske smag. Man bør dog være opmærksomme på, hvilke blåbær man køber, da flere bær må markedsføres som blåbær, og blåbærret dækker over en række af arter. Derudover smager de ikke ens, og indholdet af antioxidanter vil også variere.

Der findes de blåbær, der kaldes almindelige vilde blåbær, som har blåt frugtkød, også findes der amerikanske blåbær, som har lyst frugtkød. Fødevarestyrelsen formoder, at de fleste blåbær, som man finder på det danske marked, er amerikanske blåbær.

I forhold til de sundhedsmæssige effekter bør man dog gå efter de vilde blåbær med blåt frugtkød, da farvestyrken i bærrene giver et praj om indholdet af antocyaniner. Indholdet af antioxidanten antocyanin er lavere i de amerikanske blåbær, men er stadig et udemærket valg til isen og giver ligeledes sundhedsmæssige fordele på trods af, at indholdet er lavere end de vilde blåbær.

Valnødder

Valnødder er en ingrediens, som man ofte ser i juleperioden rundt på julebordene, i slikskålene eller i kage, men valnødderne er også en fordelagtig ingrediens at bruge i sin hjemmelavet is. Valnødder har en blød og rund smag, som kan give isen et godt pift og dejlig crunch.

Valnødderne har et højt naturlig indhold af fedt, ligesom de fleste andre nødder også gør. Der er tale om den rigtig gode fedt, og derudover indeholder valnødderne også en hel del Omega 3, som man ellers naturligt indtager eksempelvis gennem fisk. Omega 3 er godt for sin sundhed, og fedtsyrerne har en del sundhedsfremmende virkninger i kroppen, herunder kan nævnes, at det er blodtrykssænkende, inflammationssænkende samt styrkende for både hjerte og hjerne.

Derudover kan det hjælpe til at reducere risiko for depression, som mange danskere desværre bliver udsat for i dag.

Valnødderne er faktisk så sunde, at de er den nøddetype, som indeholder aller flest antioxidanter. Ydermere kan valnødderne bidrage til bedre nattesøvn, dette kan begrundes med indholdet af stoffet melatonin. Dette stof er kroppens naturlige søvnstof, som det ikke er alle mennesker, der selv producerer tilstrækkeligt af. Det kan særligt være i travle og stressede perioder, at det ikke produceres naturligt i kroppen.

Af flere sunde fordele kan det nævnes, at valnødderne indeholder både B6-Vitamin samt magnesium. B6-vitaminet hjælper kroppen til at omdanne næringsstofferne i kroppen til energi, hvor magnesium kan hjælpe til at styrke knoglerne.

De mange fordele ved valnødderne illustrerer, at man af både de smagsmæssige og sundhedsmæssige fordele med god grund kan vælge at tilsætte valnødder i sin hjemmelavede is.

Pekannødder

Pekannødder er både rig på B-vitamin og det gode fedt ligesom valnødderne. Man bør dog, hvis man tilsætter nødder i sin is, forholde sig til, at de generelt er fede og derfor indeholder mange kalorier. Det betyder, at selvom nødder betragtes som sunde, er de ikke ligefrem slankende, hvis man indtager for store mængder, og de bør derfor spises med måde.

Blander man nødderne i isen, vil dette være en fornuftig mængde at indtage. Af alle nødder er pekannødden i dag blevet en favorit i isen.

Pekannødder er, hvis man ser bort fra kalorierne, sunde, da de indeholder mange sundhedsfremmende egenskaber. Blandt andet kan pekannødderne bidrage til at styrke huden og give en flotte glød, hvilket skyldes det høje indhold af fedt og zink. Derudover gør det høje naturlige indhold af det gode fedt, at pekannødderne ydermere har en kolesterolsænkende effekt.

Pekannødder er god for sin tarmflora, da de er rige på kostfibre og dermed kan sætte gang i maven og skubbe maden hurtigere igennem systemet.

Endeligt rummer pekannøddernes indhold mange B-vitaminer og magnesium. B-vitaminerne har positiv effekt på muskler, hjerne, hjerne samt synet, hvor magnesium er godt for knoglerne samt hormonbalancen og nervecellernes funktion. Derudover er magnesium med til at bidrage til, at du lettere kan falde i en dyb, behagelig samt rolig søvn.

Brug pekannødderne i din is og få fordele på både smag med den blide og nærmest karamelagtige sødme og på din generelle sundhed.

ismaskine

Aroniabær

Aroniabær er måske ikke et bær, som du før har smagt eller overhovedet kender til. Bærret er ikke særlig kendt i Norden. Det stammer fra Nordamerika, men er efterhånden ved at have vundet indpas i Europa også. Aroniabærret hører ligeledes under de sunde råvarer, da det indeholder en del antioxidanter og store mængder kalk.

Kalket er gode for dine knogler og dine tænder, og det er derfor en vigtig ting at indtage. Aroniabærret betragtes som en ren sundhedsbombe. Dette er netop på grund af sit indhold af antioxidanter og vitaminer.

Antioxidanterne kan bidrage til at bekæmpe de skadelige frie radikaler. Disse bliver dannet i kroppen i stressede perioder, når man ryger, færdes i forurenet luft eller spiser dårlig mad. Bærret har gavnlige effekter på hjerte og blodkar og er derfor også populært at indtage som kosttilskud, dette er ikke nødvendigt, hvis blot man indtager det gennem kosten – eksempelvis i sin is.

Aroniabærret kan både anvendes i smoothies, men er også velegnet i din hjemmelavet is. Det er en god ide at bruge hele bærret, da de mange gode stoffer fra bærret sidder i skrællen. Aroniabærret kan bidrage med en lidt syrlig smag til din is, hvorfor de er særlig velegnet i en is, der i forvejen har godt med sød, således balancen i isen kan udjævnes.

Tranebær

Tranebær er ligeledes et lidt surt bær, der derfor kan egne sig godt i en i forvejen sødme fyldt is. Tranebær indebærer en række sundhedsfremmende egenskaber, da de indeholder både antioxidanter samt næringsstoffer. Af næringsstoffer kan der blandt andet nævnes A-vitamin, C-vitamin, magnesium, kalium, calcium, natrium, kostfibre med mere.

Mange kender måske tranebær som et bær, der kan være god til at forebygge blærebetændelse. Dette har sit ret, da tranebærret både er godt til at forebygge blærebetændelse og ligeledes helbrede, hvis blærebetændelsen først har ramt.

Dette skyldes, at bærret indeholder proanthocyanidiner, hvilke vil sørge for, at de blærebetændelsesfremkaldende bakterier ikke vil sætte sig fast i blæret og ligeledes få dem til at løsrive sig. Derudover indikerer forskning, at tranebær ligeledes kan have en behandlende, forebyggende eller på anden måde gavnlig effekt på sygdomme såsom mavesår, hjerte-kar-sygdomme eller kræft.

ismaskine

Spinat

Spinat bliver ofte betragtet som en kedelig grønsag, som forbindes med diverse salater eller grønsagsretter. Dog har spinaten gennem de seneste år fået noget af et populær-boost. Dette er med god grund, da spinat er rigtig sund og dermed indeholder flere sundhedsfremmende næringsstoffer og vitaminer.

Spinaten kan derfor ud over den flotte grønne farve bidrage til din sundhed, hvis du tilsætter dette i din hjemmelavede is.

Det er særligt indholdet af antioxidanter samt indholdet af C-vitaminer, der er højt i spinaten. C-vitaminerne bidrager til at styrke immunforsvaret og kan derudover have gavnlig effekt på opbygningen af kroppens led og sener og derudover bidrage til kroppens optagelse af jern.

Antioxidanterne i spinaten styrker ligeledes immunforsvaret. Derudover kan spinaten være særlig gavnligt for folk, der kæmper med livstilssygdomme, da spinaten kan være en god kilde til en sundere krop. Ydermere indeholder spinat antiinflammatoriske stoffer, der er gavnlige for kroppens tramfunktion og kan være med til at reducere mulig inflammation i selve tarmvæggen.

Der er flere forskellige typer af spinat, og de findes både friske og på frost, helbladede og hakket. Alle typer er gode kilder til de førnævnte nærringstoffer. Skal isen spises rå eller anvendes i is, bør man vælge den friske spinat. Spinaten er en alsidig grøntsag, der altså både kan spises rå eller tilberedt og anvendes i alverdens salater, retter og kødretter og også som en ingrediens i din hjemmelavet is.

Avokado

Avokado er en, for mange, velkendt kilde til den gode fedt og store mængder af den, hvorfor avokado kan være med til at styrke kroppen og dens sundhed. Fedtstoffet i avokadoen betegnes som den umættede fedttype, som kan bidrage til at reducere risiko for at blive ramt af hjerte-kar-sygdomme.

Derudover har den umættede fedt gavnlige effekter på hjernen samt hjernefunktionen. I for store mængder kan man sige, at avokadoen vil blive knap så sund, dette skyldes, at den har et højt kalorieindhold, og kroppen har ligeledes ikke godt af at indtage uanede mængder fedt. Det er dog særdeles fordelagtigt at spise avokadoen i mindre mængder.

Du vil ved avokadoen opleve en mættende effekt, hvilket kan begrundes med dens indhold af kostfibre. Derudover indeholder avokadoen folsyre, som kan bidrage til at styrke sin hukommelse og ydermere beskytte mod Alzheimers.

Af vitaminer rummer indholdet i avokadoen både A-vitamin, B-vitamin samt E-vitamin, som kan være med til at styrke huden og samtidig har antiinflammatoriske stoffer. Disse stoffer er med til at holde betændelsesniveauet i kroppen nede. Dette kan fremhæves som en særlig fordel, da disse betændelsestilstande kan lægge til grund for en række sygdomme.

Avokadoen i din hjemmelavet is kan bidrage med en mild nøddeagtig smag, og den har derudover den effekt, at isen med avokadoens konsistens kan blive dejlig cremet. Man kan for ekstra smag med fordel tilføje lidt mynte og lime i isen, da den kan blive meget mild, hvis avokadoen bruges som eneste smagsgiver.

Andre muligheder kan være at lave en avokado-is med chokolade eller med kokos. Elsker du avokado, vil du helt sikkert også blive vild med avokado i din hjemmelavet is.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Nemox Gelato Grand ismaskine

Forbrugertest, Nemox Gelato Grand Ismaskine

Nemox Gelato Grand ismaskinen anbefales af Louisesmadblog.dk, som den danske madblogger Louise star bag. Louise fremhæver denne italienske ismaskines brugervenlighed, da hun var særlig glad for denne egenskab.

Videoanmeldelse af Nemox Gelastissimo Exclusive

Gode ting ved Nemox Gelato Grand

 • Kompressor
 • Brugervenlighed i top
 • Nem at rengøre
 • Kan producere en liter is ad gangen
 • Aftagelig skål medfølger

Mere information om Nemox Gelato Grand

Brugervenligheden gør det nemt at starte med at bruge maskinen, og derudover fremhæves det, at oprydningen efterfølgende hurtigt er overstået, da maskinen er nemt at rengøre.

Som et lille minus ved maskinen kan det nævnes, at det for nogle kan være lidt svært at tilsætte ingredienser gennem låget, da det doseringshulet er meget lille.

Maskinen er rummeligt og kan med sin 1,5 liter store skål producere op til 1 liter is ad gangen. Den italienske ismaskine er særlig god til produktionen af mælkeis, sorbet og flødeis, hvilke er italienernes foretrukne typer af is.

Hele fremstillingsprocessen kan foregå i maskinen, og man er ikke afhængig af fryseren, da Nemox Gelato Grand ismaskinen har indbygget en kompressor. Skålen kan dog nemt aftages, så man har mulighed for at opbevare isen i beholderen i fryseren, indtil den skal serveres.

Der medfølger både den aftagelige skål og den indre skål i rustfrit stål, hvor det er valgfrit, hvilken skål man foretrækker at producere isen i.

Nemox Gelato Duo Mio

Forbrugertest, Nemox Gelato Duo Mio

Denne ismaskine er en pladsbesparende ismaskine med hele to isskåle. Den er det perfekte køb for dig, der hellere vil lave to mindre portioner is, måske med forskellige smage, frem for en stor portion.

 

Videoanmeldelse af Nemox Gelato Duo Mio

Gode ting ved Nemox Gelato Duo Mio:

 • Holder isen kold i op til to timer
 • Aftagelig skål
 • To isskåle
 • Lavt støjniveau

Mere information om Nemox Gelato Duo Mio

Der medfølger to skåle med en kapacitet på 1 liter hver. Dette betyder, at du kan få to portioner is af cirka 600 milliliter. Samtidig vejer maskinen kun 2,5 kilo og er derfor håndterbar for alle brugere.

Maskinen er anbefalet af flere brugere og får gode anmeldelser. Blandt køberne er der masser af ros til maskinen. Den roses for at være både nem at anvende og for dens støjniveau, da den ikke larmer synderligt, mens den kører. Derudover er skålene nemme at rengøre efter brug.

Ifølge producenten bag Nemox Gelato Duo Mio producerer ismaskinen de 600 milliliter is på omkring 40 minutter. Derudover kan skålene holde isen på -10 grader i helt op til to timer.

Da beholderne er gode kølere, kan de derfor også bruges som isspand og vin- eller champagnekølere, så har man pludselig flere funktioner i sin ismaskine.

 

 

Værd at vide om ismaskiner

 • Mange tror at det er meget svært at lave is, men med disse ismaskiner er det ganske simpelt at gøre det i dit eget hjem.
  Du kan sågar få det i hvilken som helst smag du kunne tænke dig. Kun fantastien sætter grænsen!

Beskrivelse af tests og kilder

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Forbrugerrådet Tænk har testet og anmeldt flere af de ismaskiner, der indgår i denne test. De har testet Sage BCI600, de har udnævnt som bedst i test, og Wilfa ICM 2 SB XL, de har placeret som topscorer. Tænk har testet dem ud fra kriterier som fremstilling af is, brugervenlighed, rengøring og støj. 

Testen er opdateret den: 9. juni 2021
Du kan se testen her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Råd & Rön har både testet Nemox Dolce Vita og Nemox Gelato Chef 2200, og de er begejstrede for dem begge. Særligt Nemox Gelato Chef 2200 udemærker sig som topscorer. Ismaskinerne er testet ud fra kriterier som brugervenlighed, fremstilling af is, støj og overordnet kvalitetsindtryk.

Testen er opdateret den: 14. maj 2020
Du kan se testen her

Guter Rat

Tyske Guter Rat er et uafhængigt forbrugermagasin, der tilbyder kompetent information om produkter og tjenester indenfor en lang række områder.

Guter Rat har lavet en test af fire forskellige ismaskiner, hvor DeLonghi ICK 6000 ismaskine bl.a. indgår. Her roser de maskinen for at lave lækker, cremet is, selvom det er tidskrævende.

Testen er udført: juni 2012
Du kan se testen her

Haus & Garten

Det tyske magasin Haus & Garten leverer både nyheder, tests og anmeldelser af produkter indenfor hus, have og forbrugerstof.

Haus & Garten har bl.a. testet DeLonghi ICK 6000 ismaskine i en test, hvor de sammenligner fem forskellige ismaskiner. De anbefaler DeLonghi ICK 6000 som et godt valg til forbrugerne.

Testen er udført: marts 2015
Du kan se testen her

Louisesmadblog.dk

Madbloggeren Louise Dam driver louisesmadblog.dk, hvor hun deler opskrifter og andre indlæg, der handler om mad. Hun anmelder og tester også køkkenmaskiner, som hun har meget erfaring med at bruge.

Louise Dam har testet Nemox Gelato Grand ismaskine og lavet en grundig anmeldelse af den. Hun er især imponeret over, hvor brugervenlig den er, og hvor nem den er at rengøre.

Anmeldelsen er opdateret den: 2. februar 2018
Du kan se anmeldelsen her

Se også Ismaskine test 2020 – Find de bedste ismaskiner – Testvinder Guide skrevet af forbrugsguiden.dk.

Se også denne lignende artikel på vores side: Den helt store pastamaskine test – her er de bedste pastamaskiner

FAQ

Hvilke ismaskiner er de bedste?

Nogle af de bedste ismaskiner, som er på markedet lige nu, er blandt andet modellerne Sage BCI600 The Smart Scoop ismaskine, Wilfa ICM-C15 og Wilfa ICM 2SB XL. Maskinerne bliver blandt andet rost for deres effektivitet og brugervenlighed, hvilket gør det nemt for dig at lave dine egne lækre is.

Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en ismaskine?

Når du skal købe en ismaskine, så bør du først og fremmeste overveje, hvilke dimensioner maskinen skal have. En ismaskine er formentlig ikke et redskab, som du kommer til at bruge hver eneste dag. Dermed kan det være praktiske med en mindre maskine, som nemt kan gemmes væk.

Holder ismaskiner isen frossen?

Nej, de fleste ismaskiner holder ikke isen frossen. Lige så snart af isen er færdig, så vil den begynde at smelte inden i maskinen. Dog er ismaskinen isoleret, hvormed smeltningen sker over længere tid. Dog er det en god ide at putte isen i fryseren, når den er færdig.

Er en ismaskine pengene værd?

Hvis du har en forkærlighed for is og elsker at være kreativ i køkkenet, så kan en ismaskine helt bestemt være pengene værd. Med en ismaskine får du muligheden for at lave alverdens lækre is, som du og dine nærmeste kan nyde, lige når I har lyst.

Denne side er anmeldt af: Patrick N. Jepsen Rating 10/10

Anmeldelser af ismaskiner

4,7 baseret pa 23 anmeldelser fra forskellige platforme

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Ismaskiner: De bedste i test

 • Sage BCI600 The Smart Scoop ismaskine
 • Wilfa ICM-C15
 • Wilfa ICM 2SB XL
 • Nemox Dolce Vita
 • Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskine
 • Nemox Gelato Chef 2200
 • DeLonghi ICK 6000 ismaskine
 • Nemox NXT1 L’Automatica
 • DeLonghi ICK 5000 ismaskine