Test: Anmeldelse af Japansk kokkekniv fra Qknives 2021

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 23.03.2021
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

På redaktionen har vi testet den japanske kvalitets-kokkekniv fra Qknives, som er en del af Original Serien.

Japanske knive er efterhånden blevet en populær installation i køkkenet hos madentusiasten – eller hos dig, der sætter pris på ordentlige redskaber.

I japan er kniven et æret redskab, så kokkene vælger deres knive med omtanke og respekt for de råvarer, der skal arbejdes med. De japanske knive ligger ikke nødvendigvis i den dyre ende af prisskalaen, men de bliver ofte anset som langt bedre redskaber end ganske almindelige køkken- og kokkeknive.

Derfor kan det være et rigtig godt køb, hvis du slår på at være kvalitetsbevidst og giver holdbarhed værdi.

I denne artikel dykker vi ned i både funktionalitet, skarphed, design og holdbarhed på kokkekniven fra Qknives.


Udvalgte fordele:

  • Unikt design
  • 67 lag carbonstål
  • Vandafvisende skaft
  • Høj score på Rockwell-skalaen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Japansk Kokkekniv fra Qknives – Original Series

Du vil finde mange, der mener, at den absolut vigtigste kniv i køkkenet er kokkekniven. Kniven har en alsidighed, der gør redskabet til det mest anvendte rundt i de danske køkkener.

Vi har haft kniven med hjemme, og den kan bruges til næsten alle arbejdsopgaver – om du står med grøntsager, kød eller skal lave en lækker tatar.

Æstetikken på kniven er også helt unik. På knivbladet kan du se alle de lag stål, produktet er smedet af. Du får samtidig en kniv i et moderne og tidløst design, som rent stilmæssigt kan smelte sammen med det meste køkkengrej.

Prismæssigt er det er også en god idé at kigge nærmere på kniven fra Qknives. Sammenlignet med lignende produkter i samme kvalitetslag, ligger produktet typisk 100-250 kroner under.

 

Hvad skal du være særligt opmærksom på, før du køber din nye kokkekniv?

    1. Brug – hvad skal kniven bruges til i køkkenet?
    2. Knivens skaft – er det ergonomisk og holdbart?
    3. Knivens blad – hvor ligger den på rockwell-skalaen?

    67 lags carbon stål

    Den alsidige kokkekniv fra Qknives er smedet efter damascus metoden og er produceret i 67 lags carbonstål, der ofte bliver anvendt til de dyreste knive fra Japan. HCR’en på knivbladet stiger, når en kniv er smedet med så mange lag stål. Det betyder, at du får et redskab med bedre hårdhed og holdbarhed.

    Det er to egenskaber, der er særligt eftertragtet i en køkkenkniv, hvor du nødig vil opleve pludselig sløvhed, når du skærer, eller revner i skæftet og på knivbladet.

    På rockwell-skalaen befinder kokkekniven fra Qknives sig på 62, hvilket er et meget fornuftigt niveau. Du kan sammenligne med en almindelig europæisk kokkekniv, der typisk ligger på 55 HCR.

    På den måde giver den høje HCR på knivstålet en garanti for, at din kokkekniv fra Qknives har en længere levetid, fordi den holder kniven skarp og funktionsdygtig. Du skal naturligvis stadigvæk passe godt på dit værktøj og pleje det regelmæssigt.

    Skæfte i pakkatræ

    Det er vigtigt, at du har et godt tag på din kniv, når du skal arbejde med den i køkkenet. Kokkekniven fra Qknives har et skæfte, der er lavet af pakkatræ – et træpulver, der er presset sammen, så det bliver både hårdt og slidstærkt. Det er meget almindeligt at bruge pakkatræet til køkkenknive, særligt i Asien.

    Du får et robust skæfte, som ligger vældig rart i hånden, og samtidig er materialet vandafvisende. Det er en kvalitet, vi finder særligt brugbar. Den kan vise sig uvurderlig i et køkken, hvor du ofte arbejder med våde ingredienser og råvarer.

    Vi giver Kokkekniven fra Qknives vores varmeste anbefalinger. Du får høj stålhårdhed, upåklagelig funktionalitet, et skarpt design, et holdbart skaft, og så kan du bruge den til mange forskellige opgaver i køkkenet.

     

    Specifikationer:

    • Kniven er 33 cm
    • Bladet udgør 20,5 cm
    • Vægt: 224 gram
    • 67 lags carbon stål smedet efter Damascus metoden
    • Et skaft i pakkatræ
    • 62 HRC på rockwell-skalaen

     

    Hvad er rockwell-skalaen?

    Når du skal måle hårdheden af stålet på en køkkenkniv, er rockwell-skalaen den mest anvendte metode. Kniven får en karakter alt efter, hvordan stålet bliver testet.

    På rockwell-skalaen får kniven altid et “HR”, hvilket står for “hardness rockwell”. Den bliver også tildelt et bogstav, hvorunder det mest anvendte inden for køkkenknive er et C    heraf HRC.

    Kniven får også en tal-karakter, som indikerer kvaliteten af redskabet. En europæisk køkkenkniv får typisk en vurdering på 50-55 HRC, hvorimod knive i bedre kvalitet, og med en højere stålhårdhed, får tildelt et højere tal. Kokkekniven fra Qknives har en HRC på 62, hvilket er i den høje ende af skalaen.

     

    På første billede kan du se hele knivsættet fra Qknives. 

    forbruger-test.dk

    Vores skribent og research-team

    Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

    Find mere information her