Test af svømmeveste – hvilken svømmevest skal du købe?

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 10.03.2021
Test af svømmeveste – hvilken svømmevest skal du købe?
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Svømning er både sjovt og sundt, og derfor er det ekstremt vigtigt, at man allerede fra barnsben bliver fortrolig med vandet. Til det formål er svømmeveste en rigtig god opfindelse, for med en svømmevest kan dit barn blive tryg i vandet. Svømmeveste er fremstillet af flydeelementer, der holder dit barn oppe, så det frit kan boltre sig i svømmehallen.

Svømmeveste er dog ikke kun for børn. Mange voksne lærer aldrig at svømme helt korrekt, og nogle voksne mennesker lider af vandskræk. Det kan også være, at man som voksen har været ude for en ulykke, der gør, at man svømmer dårligt. Svømmeveste er også vigtige for voksne. Især hvis du er kano- eller kajakentusiast er det meget vigtigt, at du har svømmevest på, så du undgår ulykker.

Uanset om du skal have en svømmevest til dit barn, eller om du som voksen skal bruge lidt ekstra hjælp til at blive rigtig tryg ved svømning, er det vigtigt med den helt rigtige svømmevest. Det store spørgsmål er selvfølgelig hvilken svømmevest, du skal vælge.

I denne artikel vil vi gennemgå ni forskellige svømmeveste, der alle skiller sig ud fra mængden. Vi vil gennemgå svømmeveste til helt små børn, og svømmeveste til voksne. Vi vil også gennemgå specifikke mærker:

 • Konfidence-svømmeveste
 • Splash About-svømmeveste
 • Aqua Sphere-svømmeveste
 • Speedo-svømmeveste
 • Mad Wave-svømmeveste
 • IST-svømmeveste
 • Cruz-svømmeveste.

Vi kommer ikke nærmere ind på Beco-svømmeveste i denne test, men du kan med fordel selv undersøge Beco-svømmeveste. I denne test vil vi kun gennemgå de mærker, som er nævnt ovenfor.

Hvis du og din familie lever et meget aktivt liv og gerne vil lære dine børn at blive trygge i vandet, er I nok også interesserede i, hvilke våddragter der er de bedste på markedet. Hvis I er en familie, der elsker dykning, er I måske også interesserede i paddleboards. Hvis I er det, skal I selvfølgelig også vide, hvilke paddleboards eller SUP-boards I skal vælge.

Test af svømmeveste – hvilken svømmevest skal du købe?

forbruger-test.dk

Go Vintage Moby – svømmevest, der er bedst i test

Go Vintage Moby svømmevest, der er bedst i testDenne svømmevest fra Splash About er testvinder i kategorien Bedst til Rejser med et- til seksårige. Derfor kommer den ind som nummer et på vores liste over svømmeveste til børn. Udover at være testvinder har Vintage Moby også den særlige feature, at den har YKK-lynlås, der lukkes med velcro, så dit barn ikke selv kan åbne lynlåsen. 

Derudover har Vintage Moby et indlæg af 2 mm neopren, der giver optimal opdrift og varme. Vintage Moby beskytter også dit barn mod solens stråler og giver dit barn fuld bevægelighed ved armene på trods af den robuste konstruktion. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Der er punkterfrie flydeelementer fordelt på vesten, og de sikrer, at dit barn opnår den optimale position i vandet. Vintage Moby er let og nem at have med i svømmehallen, stranden eller på ferien.

Der er med andre ord en lang række features, der gør Vintage Moby fra Splash About til et rigtig godt valg, hvis du skal have en svømmevest til dit barn.

Udover at være praktisk er Vintage Moby også flot. Den er designet i en lyseblå farve med et sødt hvalprint og er derfor perfekt til at give din lille søn eller datter en god oplevelse med vand og svømning.

Særlige features:

 • testvinder
 • 2 mm neopren, der giver opdrift og varme
 • beskytter mod sol
 • sikrer fuld bevægelighed
 • punkterfrie flydeelementer
 • let og praktisk.

Aqua Sphere til børn – bedste svømmevest uanset prisen

Aqua Sphere til børn bedste svømmevest uanset prisenAqua Spheres svømmevest til børn er kåret som den bedste svømmevest uanset prisen på hjemmesiden vandklar.dk. Derfor kommer den ind som nummer to på denne liste over de ni bedste svømmeveste på markedet.

Aqua Spheres svømmevest giver dig en lang række fordele og tekniske features. Den har en lang række indstillingsmuligheder, en god pasform og komfort. Der er et stort håndtag på ryggen, så du altid har god sikkerhed og kontrol med øvelser. Vestens udformning giver god bevægelighed og sikrer, at flere svømmeformer kan komme i spil. Aqua Spheres svømmevest til børn giver god opdrift både foran og bagpå, og det giver dig rigtig god mulighed for at hjælpe dit barn.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Udover alle disse særlige features udmærker denne svømmevest sig også ved at være en favorit blandt kunderne, hvor den får fem ud af fem stjerner.

Det, der adskiller Aqua Spheres svømmevest fra Vintage Moby, er håndtaget på ryggen. Håndtaget giver dig som forældre en helt særlig grad af kontrol. På den måde har du altid et godt tag i dit barn, og så kan du og dit barn føle jer mere sikre.

Særlige features:

 • bedste svømmevest uanset prisen
 • god opdrift både foran og bagpå
 • stort håndtag på ryggen
 • mange indstillingsmuligheder
 • sikrer god bevægelighed.

Konfidence Original til børn – svømmevest med justerbar opdrift

Konfidence Original til børn svømmevest med justerbar opdrift

Den originale svømmevest til børn fra Konfidence er en justerbar svømmevest, som dit barn kan vokse i. Det vil sige, at du ikke behøver købe en ny svømmevest til dit barn i lang tid. Derudover giver den god bevægelighed til armene og er fremstillet i det bløde materiale neopren. En sidste feature ved svømmevesten fra Konfidence er de udtagelige flydeelementer, så du selv kan justere opdriften.

De udtagelige flydeelementer er virkelig, hvad der kendetegner den originale svømmevest fra Konfidence og gør den til en svømmevest, dit barn kan bruge i rigtig mange år. Modsat Vintage Moby og svømmevesten fra Aqua Sphere kan du selv bestemme, hvor meget opdrift svømmevesten skal have. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Konfidence-svømmevest er fremstillet i en mørkeblå farve, der giver den et professionelt og maritimt udtryk. Med Konfidence-svømmevesten kommer dit barn hurtig til at svømme som en fisk i vandet.

Særlige features:

 • justerbar, så dit barn kan vokse i den
 • god bevægelighed for armene
 • fremstillet i blødt materiale
 • udtagelige flydeelementer, så opdrift kan justeres.

Cruz – svømmevesten, dit barn vil elske

Cruz svømmevesten, dit barn vil elske

Denne svømmevest fra Cruz er enhver lille piges drøm. Den er designet i en pink farve og har en stor enhjørning på ryggen. Derudover har denne svømmevest en gennemgående lynlås på fronten med en ekstra velcrolukning. Svømmevesten har også en polstret skridtsele med klikspænde, så dit barn har det komfortabelt og kan føle sig sikker.

Udover disse særlige features har denne model også fået gode kundeanmeldelser. Sammenlagt giver kunderne svømmevesten fra Cruz fem ud af fem stjerner, og det er en præstation, der taler for sig selv.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Ligesom de andre svømmeveste til børn er denne svømmevest fremstillet i det bløde materiale neopren, der skaber opdrift. Dog er det ikke med denne model muligt at indstille svømmevestens størrelse, og du kan heller ikke tage flydeelementerne ud. Det gør altså, at dit barn ikke kan bruge denne svømmevest helt så længe som f.eks. svømmevesten fra Konfidence.

Det er også meget vigtigt at påpege, at denne svømmevest ikke er velegnet til sejlads, da den ikke kan give tilstrækkelig opdrift, i tilfælde af at dit barn falder overbord. Til gengæld er denne svømmevest meget velegnet til svømmehaller og pools.

Særlige features:

 • velcrolukning
 • polstret skridtsele med klikspænde
 • gennemgående lynlås på fronten.

Speedo – svømmevest til børn i alderen et til seks år

Speedo svømmevest til børn i alderen et til seks årSpeedos svømmevest med krokodilleprint er en svømmevest, som din søn eller eventyrlystne datter vil elske. Svømmevesten er holdt i en grøn farve og har et flot krokodilleprint, som sikkert bliver en stor succes hos dine børn.

Svømmevesten giver børn en følelse af uafhængighed i vandet, og det giver dem lysten og overskuddet til at lære at svømme rigtigt. Lynlåsen i svømmevestens front sikrer god pasform, og selvom den ikke er onesize, kan svømmevesten fra Speedo bruges af børn i alderen et til seks år. 

Lynlåsen har også den effekt, at det er nemt for dit barn at tage svømmevesten på. Modsat andre svømmeveste er der ikke en ekstra velcrolukning på denne model. Du kan derfor risikere, at dit barn selv tager svømmevesten af under svømningen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Svømmevesten er fremstillet med skumindsatser, der sikrer god opdrift, så dit barn kan slappe af og blive komfortabel ved svømning. Du kan altså være helt sikker, når du giver dit barn den krokodilleprintede svømmevest fra Speedos på.

Du kan også få denne model i en mere pigevenlig model med et flot koalaprint.

Særlige features:

 • kan bruges af børn i alderen et til seks år
 • vesten giver opdrift og en følelse af uafhængighed i vandet
 • lynlåsen sikrer god pasform.

Mad Wave Aqua Hero – svømmetest til børn i alderen to til tre år

Når dit barn er i alderen to til tre år, er det et godt tidspunkt at gøre barnet rigtig fortrolig med svømning. Egentlig skal man tage børn med i svømmehal, fra de er helt små, så de kan lære at begå sig i vand. 

Ligesom svømmevesten fra Aqua Sphere har Aqua Hero et stort håndtag på ryggen, så du kan have et godt og fast tag i dit barn, imens I øver jer på at svømme. Det giver dig en bedre kontrol over situationen, og dit barn vil føle sig sikrere og mere komfortabel.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Modsat de andre svømmeveste på denne liste har Aqua Hero ingen lynlås, men bliver derimod holdt sammen af en række klikspænder. Det sikrer, at dit barn ikke selv kan tage svømmevesten af, og det sikrer, at svømmevesten ikke selv kan falde af. Klikspænderne gør også, at du kan justere svømmevestens størrelse, så dit barn kan være så komfortabel som overhovedet muligt.

Svømmevesten er designet i meget kraftige farver, der gør den nem at se. Det betyder, at Aqua Hero er velegnet til udendørsbrug, hvor det er ekstremt vigtigt, at dit barn altid kan ses tydeligt.

Særlige features:

 • håndtag på ryggen
 • holdes sammen af klikspænder
 • designet i stærke farver.

Konfidence Youth til børn – svømmevest til de 8-14-årige

Konfidence Youth til børn svømmevest til de 8-14-årigeHvor de andre svømmeveste på denne liste har været til børn i alderen et til seks år, er Youth-svømmevesten til børn og unge i alderen 8 år og helt op til 14. 

Den har mange indstillingsmuligheder, og derfor kan du sikre dit barns komfort. Vestens udformning sikrer større bevægelighed og giver mulighed for, at flere svømmeformer kan bringes i spil. Der er et stort håndtag i ryggen, så du kan sikre større stabilitet og sikkerhed i vandet, og svømmevesten har god opdrift både foran og bagtil.

Svømmevesten har mange justerbare stropper, der gør, at det altid er muligt at indstille svømmevesten, så dit barn har det godt i vandet. Det store håndtag på svømmevestens ryg gør det muligt for dig at bevare kontrollen, og det giver både dit barn og dig større tryghed.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Youth-svømmevesten er lavet til større børn, fordi det aldrig er for sent at lære at svømme. Det kan godt være tabubelagt, at man som 12-14-årig ikke rigtig føler sig komfortabel ved svømning, men med en Youth-svømmevest fra Konfidence bliver din søn eller datter hurtigt meget dygtigere.

Youth-svømmevesten fra Konfidence kommer både i en flot lyserød og lilla model og i en mørkeblå/blå version.

Særlige features:

 • svømmevest til store børn
 • vestens udformning giver god bevægelighed
 • stort håndtag i ryggen
 • god opdrift både foran og bagtil.

Konfidence til voksne – svømmevesten til de modige voksne

Konfidence til voksne svømmevesten til de modige voksneKonfidence-svømmevesten til voksne har en god fleksibilitet på grund af dets materiale, og takket være de udtagelige flydeelementer kan du selv justere opdriften efter dine egne behov. Konfidence-svømmevesten til voksne er svømmevesten til de modige voksne.

Der kan være mange årsager til, hvorfor man som voksen ikke er blevet helt komfortabel med at svømme. For nogle handler det om vandskræk, og for andre skyldes det måske et fysisk handicap eller en ulykke. Der er mange årsager, men med svømmevesten til voksne fra Konfidence kommer du snart til at føle dig tryg i vand.

Svømmevesten er fremstillet i et blødt materiale, der gør det behageligt for dig at være i vandet. Materialet kradser dig ikke og sikrer dig god bevægelighed, så du kan koncentrere dig om dine svømmeøvelser. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Som voksen kan man selv fornemme, hvor meget opdrift man har behov for, og derfor kan du udtage flydeelementer i denne svømmevest. Jo bedre og mere sikker du bliver, jo mindre opdrift har du behov for. Svømmevesten til voksne er med andre ord designet til at give dig kontrollen.

Det er aldrig for sent at lære at svømme, og med svømmevesten til voksne kan du komme til at vokse som menneske.

Særlige features:

 • svømmevest til voksne
 • god fleksibilitet pga. materialet
 • udtagelige flydeelementer, så opdrift kan kontrolleres.

IST til voksne – svømmevest til den aktive voksne

IST til voksne svømmevest til den aktive voksneSnorkling kræver det rette udstyr, og med en snorklingvest fra IST får du den bedste og sikreste svømmevest. Snorklingvesten er fremstillet med samme teknologi som en dykkervest og er derfor en svømmevest i absolut topklasse.

Snorklingvesten sikrer, at du hele tiden ligger komfortabelt, når du snorkler. Du justerer helt selv, hvor meget opdrift du vil have, ved at puste i indblæsningsventilen eller lukke luft ud med udblæsningsventilen.

Snorklingvesten er fremstillet i et komfortabelt materiale, der gør vesten behagelig at have på, og med den kraftige farve er den nem at se på lang afstand.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Snorklingvesten fra IST skiller sig ud fra resten af svømmevestene på denne liste, fordi den er fremstillet i et slidstærkt materiale, og den er derfor egnet til udendørsbrug. En almindelig svømmevest kan ikke give dig den opdrift over længere tid, der er nødvendig, når man skal snorkle. På samme måde er snorklingvesten for stor til brug i f.eks. en svømmehal, hvor du risikerer at støde ind i folk og være til gene for andre.

Hvis du er et inkarneret udendørsmenneske, der elsker at snorkle og svømme, er denne vest uden tvivl noget for dig. Den holder dig flydende i vandoverfladen, så du stabilt og komfortabelt kan snorkle.

Særlige features:

 • produceret med samme teknologi som en dykkervest
 • indblæsnings- og udblæsningsventil sikrer justering af opdrift
 • fremstillet i slidstærkt nylon
 • kraftig farve sikrer synlighed
 • egnet til udendørsbrug

Svømmeveste til ethvert behov

I denne artikel har vi gennemgået ni forskellige svømmeveste både til børn og voksne. På den måde kan du bedst foretage et valg som forbruger og vælge lige præcis den svømmevest, der passer til dig og dine behov.

På vores liste har vi forsøgt at samle svømmeveste til ethvert behov, og hvis du som voksen gerne vil overvinde din vandskræk eller genoptræne din evne til at svømme, skal du vælge svømmevesten til voksne fra Konfidence. Hvis du derimod er forælder og gerne vil lære dit barn at svømme fra en helt ung alder, skal du vælge en af de mange svømmeveste til børn i alderen et til seks år. 

Uanset hvem du er, kan du lære at svømme med en svømmevest. I denne testartikel har vi givet dig forudsætningerne for at vælge den svømmevest, der passer til dine behov.

FAQ

 1. Hvilken svømmevest er bedst til prisen? Aqua Spheres svømmevest til børn er kåret som bedste svømmevest uanset prisen på hjemmesiden vandklar.dk.
 2. Hvilken børnesvømmevest er bedst til udendørssport? Aqua Hero fra Mad Wave er designet i stærke farver og spændes ind med klikspænder og er derfor mest velegnet til udendørssport.
 3. Hvilken svømmevest kan bruges længst tid? Den originale svømmevest til børn fra Konfidence er justerbar, hvilket vil sige, at dit barn kan bruge vesten i mange år.

Test af svømmeveste – her er de testartikler, vi har refereret til

I denne testartikel har vi refereret til en række andre tests og artikler fra andre hjemmesider. I det følgende vil vi gennemgå de artikler og hjemmesider, så du kan få et overblik over, hvilke eksperter vi læner os op ad.

Forbruger-test.dk

I denne artikel har vi refereret til artikler fra vores egen hjemmeside. Forbruger-test.dk er en hjemmeside, hvor vi gennemgår de bedste produkter på markedet, så du kan vælge de produkter, der passer bedst til dig. I denne artikel har vi refereret til en artikel om de otte bedste våddragter på markedet. Derudover har vi refereret til en artikel om markedets bedste paddleboards og SUP-boards.

Dgi.dk

DGI er Danmarks Gymnastik og Idrætsforbund og udgiver på deres hjemmeside mange artikler om korrekt brug af sportsudstyr. I denne artikel har vi refereret til en artikel fra DGI, om hvorfor svømmeveste er vigtige,  når du skal sejle i kajak eller kano.

Denne side er anmeldt af: Signe J. Østergaard Rating 5/5

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her