Bedst i test – læs om de bedste DK webcam

Udgivet 27.03.2020 | Senest redigeret 15.02.2021 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Du kan bruge et webcam til mange ting. Det kan være, at du spiller rigtig meget computer, hvor du gerne vil streame dig selv og dine skærme, og det har du brug for et godt webcam til. Du kan også bruge et webcam til at holde kontakten vedlige med familiemedlemmer eller venner, som du ikke har mulighed for at være fysisk sammen med i hverdagen. Sidst men ikke mindst, vælger flere og flere også at bruge et webcam i stedet for et overvågningskamera. 

Du kan altså bruget et webcam til at løse flere forskellige ting. I dag findes der et rigtig stort udvalg af webcams på markedet med forskellige funktioner. Det kan derfor være svært for dig at finde rundt i, hvilken model der egentlig passer bedst til dig. Derfor får du her et overblik over nogle af de bedste webcams i test og et par gode råd til webcam køb.

forbruger-test.dk

Trust Exis webcam 640 x 480 pixel – webcam med skarpe billeder 

Trust Exis webcam 640 x 480 pixel

Dette Trust Exis webcam er perfekt til dig, som har brug for et webcam til at foretage live opkald, videokonferencer, optage videoer eller online chat. Her får du nemlig en god opløsning af billedet, så dem på den anden side af skærmen tydeligt kan se dig. 

 

Tjek prisen på Trust Exis hos Prisjagt her 

En anden fordel ved dette kamera er, at det ikke behøver nogen installation af drivere. Det betyder, at du kan bruge dit webcam med det samme – og uanset hvilken computer du har. Det eneste du skal gøre, er at justere på holderen så den passer på din bærbare computer eller computerskærm. Desuden er der indbygget mikrofon, så du ikke skal spekulere over at købe sådan en ved siden af.

Designet er enkelt, sort og med et rundt hoved, som kan passe til alle bærbare såvel som stationære computerskærme.

Logitech webkamera HD Pro C920

Logitech webkamera HD Pro C920

Det næste webcam i denne test af webcam er dette HD Pro C920 fra det populære mærke, Logitech. Logitech er kendt for at levere nogle af de absolut bedste produkter på markedet, når det kommer til computerudstyr til enten kontor, hverdag eller gaming.

 

 

Tjek prisen på Logitech HD Pro C920 hos Prisjagt her

Du får både topkvalitet og et lækkert design, som vil passe ind i alle indretninger og stilarter. Der bliver lagt stor fokus på brugervenlighed, så alle produkter er lette at have med at gøre. 

 

Alt dette er altså ingen undtagelse, når det kommer til dette HD Pro C920 webcam. 

Logitec C525 HD webcam – når du ønsker at være i fokus 

Logitec C525 HD webcam

Det næste webcam i denne webcam test er et bærbart kamera, som i særdeleshed egner sig til at foretage videoopkald i HD og optage videoer i klare farver, og hvor selv de mindste detaljer bliver taget med. 

Med dette Logitec C525 HD webcam er du altid i fokus. Funktionen autofokus sørger nemlig for en super skarp gengivelse, selvom du flytter dig rundt i et lokale, sidder helt tæt på kameraret eller holder forskellige genstande eller dokumenter op foran kamerarets objektiv. Alt dette gælder naturligvis også, selvom der skulle være svag belysning i det lokale du opholder dig i. 

Udover den høje billede- og videokvalitet vil du også opleve, at din stemme går klart og tydeligt igennem, selvom der er støj fra dine omgivelser. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Denne model har 360 graders radius, så du hurtigt kan ændre på de vinkler, du ønsker at filme. 

Sådan et smart kamera har du nok lyst til at have med mange steder hen, og det kan du roligt gøre. Du kan nemlig folde det helt sammen, så det er nemt at have med, og samtidig vil objektivet blive beskyttet mod ridser og stød, når det ligger i din taske.

HAMA Webcam HD Spy Protect 16:9 – højopløst HD kvalitet 

HAMA Webcam HD Spy Protect

Med dette webcam vil du igen opleve høj kvalitet i forhold til både lyd og billede. Derfor er det en god løsning for dig, som ønsker at bruge dit webcam til videochats, videomøder eller lignende.

Du har måske hørt historier om, at nogle mennesker oplever at deres webcam bliver hacket. Det skal du slet ikke frygte med dette HAMA Webcam HD Spy Protect, som har en lukbar linse til at beskytte mod netop hackerangreb. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du vælger at investere i denne model, kan du hurtigt komme i gang med at bruge det. Det er nemlig super let at koble til din stationære eller bærbare computer. 

Logitech C270 HD Webcam – reducerer baggrundsstøjen 

Logitech C270 HD Webcam

Med dette Logitec webcam får du et alsidigt kamera med støjreduktion, indbygget mikrofon og højtopløselige billeder. Sidder du i et rum med dårlig belysning, vil den indbyggede software justere billedet, så det stadig står skarpt og med tilstrækkeligt lys. 

Støjreduktionen gør, at din stemme vil komme klar og tydelig igennem til modtageren på den anden side af videosamtalen, selvom du opholder dig et sted, hvor der kan være larm fra omgivelserne. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Stabilitet og fleksibilitet beskriver meget godt dette webcam. Du kan nemlig fastgøre kameraet til din skærm, på en hylde eller hvor du ønsker, at det skal placeres under optagelse eller opkald. Derudover byder kameraret på flere forskellige muligheder i forhold til tilpasning, så du hurtigt og nemt kan flytte fokus.

Logitech Webkamera USB 2.0 3 MPixel 720PLogitech C270 HD Webcam

I dag er det lettere end nogensinde før at holde kontakten med mennesker, som du ikke har mulighed for at se så ofte af logistiske årsager. Det kan vi blandt andet takke smartphones, tablets, computere og specielt webcams for. I dag kan du nemlig – med hjælp fra dette Logitech USB 2.0 3 MPixel webcam – til hver en tid føre en samtale med din bedste ven på den anden side af jorden i så høj kvalitet, at det næsten føles som om, at I står over for hinanden. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Den høje kvalitet kommer af en støjregulering, som vil lukke lyde og larm fra dine omgivelser ude, når du snakker. På den måde kommer din stemme klart og tydeligt igennem til modtageren via den indbyggede mikrofon. Dine venner og familie vil også kunne se dig, præcist som du ser ud på grund af 3 megapixel billeder.

Logitech C930e HD – et webcam perfekt til erhverv 

Logitech C930e HD

Vil du gå all in på kameraudstyr? Så skal du vælge dette Logitech C930e HD webkamera. Det er det nyeste og mest komplette webcam på markedet lige nu. Her får du alle de funktioner og justeringer, som du har brug for, når du skal arbejde fra dit skrivebord. Med dette webcam kan du både panorere, zoome og vippe, så du kan bruge det til mere professionelt videooptagelse, demonstrationer, præsentationer og live-videoer på dit arbejde. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det er også helt perfekt, hvis du skal holde et videomøde, hvor du med forskellige funktioner også kan justere billedet alt efter, hvor meget og hvor lidt du vil vise. Ydermere er dette webcam faktisk certificeret kompatibelt med Skype for Business, som giver dig forskellige ekstrafunktioner under møder eller andet i relation til erhverv. 

Dette C930e HD webcam fra logitech er altså helt perfekt til dig, som har brug for et komplet webcam til dit arbejde. 

Logitech BRIO 4K Ultra HD 

Logitech BRIO 4K Ultra HD 

Ligesom ovenstående webcam egner dette sig også mest til erhverv. Det kan specielt gavne dig, som har brug for at streame klare videoer med mange detaljer, eller hvis du skal afholde eller deltage i forskellige videokonference eller online møder. Du skal ikke tænke over, om solen kommer til at genere eller om der modsat ikke er nok lys. Kameraet vil altid justere belysningen, så du kommer til at blive fremhævet i højest mulig kvalitet. 

Sikkerheden er også i top, når du bruger denne model. Du låser kameraet op med face-id, som du i forvejen kender fra forskellige smartphones. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med dette Logitech BRIO 4K Ultra HD webcam får du altså: 

 • Justerbart synsfelt 
 • 4K-optagelse
 • Jævn streaming 
 • Certificeret brug til erhverv 
 • Beskyttelse af privatliv 
 • 5X HD zoom 
 • Flere monterings- og justeringsmuligheder 

LifeCam Studio for Business 

LifeCam Studio for Business

Med dette webcam vil du opleve klarhed og detaljer via optagelse i høj opløsning med flotte farver og klar lyd, så det er som om, at du selv er til stede. Du kan stille skarpt på et bestemt motiv med autofokus, eller du kan filme fra forskellige vinkler med den præcise glaslinse. Uanset hvilke lysforhold du bruger dit LifeCam under, vil kameraet tilpasse sig, så du kommer til at være i fokus og i høj kvalitet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Den indbyggede mikrofon gør, at din lyd vil komme helt klar igennem til alle modtagere, selvom der skulle være baggrundstøj fra det rum du sidder i. 

Intel RealSense Depth Camera D435

Intel RealSense Depth Camera D435

Dette er et USB-fungerende kamera, som har et bredt optagelsesfelt. Det er ideelt til brug for uddannelser, redigering eller erhverv. Du vil opleve en helt perfekt opløsning, så det ligner virkeligheden. Kameraet har dobbelt indbyggede stereo-mikrofoner så din lyd kommer klar og tydelig igennem. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.682,00

Dette webcam tilsluttes via et USB kabel, og er udstyret med infrarød laserprojektor, som vil belyse forskellige objekter og gemme dem. Derudover har det en stor optagelsesvinkel, som du selv kan justere, så det kun er det, du vil have med der bliver optaget. 

Se vores artikel om: Oculus GO testoversigt – De bedste VR briller på markedet

Sådan vælger du det rigtige webcam 

Som du kan se, findes der rigtig mange forskellige modeller, som du kan vælge imellem. Det kan være, at du i forvejen har en computer med et indbygget webcam, men at du gerne vil have det skiftet ud med et i højere kvalitet. Du kan med garanti finde et, som passer perfekt til dine krav og behov. Derfor kan det altså godt betale sig, at du sætter dig ind i de forskellige funktioner og modeller. 

Det handler bare om at vide, hvad du egentlig skal kigge efter, når du starter din søgen: 

 • For at indskrænke dit søgefelt og gøre processen kortere for dig, kan det være en god idé, at du starter med at fastlægge et budget. På den måde er du allerede fra start klar over, hvilke typer du kan kigge efter, og mange modeller vil allerede her blive udelukket. 
 • Du kan med fordel overveje, hvad du skal bruge dit webcam til. Skal du bruge det til at afholde online konferencer på arbejdet? Skal du bruge det et par gange om måneden, når du skal snakke med dine venner eller familie, som bor langt væk fra dig? Det kan være, at du skal bruge det, når du skal optage imens du gamer? Uanset hvad formålet er, så findes der et webcam, som egner sig perfekt til det. 
 • Det kan også være en god idé at gøre op med dig selv, hvor høj opløsning og videokvalitet du har brug for, at dit webcam har. Jo højere opløsning desto skarpere billeder. Det kan specielt være en god idé med høj opløsning, hvis du skal bruge kameraet på dit arbejde. Det giver et mere professionelt og seriøst udtryk, hvis du er med til et online møde i høj kvalitet. 
 • Skal der være indbygget mikrofon? Mange webcams har indbygget mikrofon, og det kan være en god idé at vælge, for så slipper du nemlig for at sidde med et headset på. Det kan være irriterende for mange mennesker at skulle sidde med headset på – specielt hvis du gamer eller sidder til et møde som varer flere timer.

  Hvis du vælger et webcam med indbygget mikrofon, bør du også være opmærksom på, om mikrofonen har støjreduktion. Med støjreduktion vil mikrofonen frasortere baggrundsstøj, så det kun er din stemme, som kommer tydeligt igennem til modtageren. 
 • Dit webcam kan blive tilsluttet gennem et USB-kabel eller trådløst gennem Wi-Fi. Vælger du den sidste løsning, vil dit internetsignal påvirke kvaliteten af billet og lyden på dit webcam. 

Når du har overvejet ovenstående punkter, er du klar til at starte jagten på dit webcam. Du kan finde mange forskellige modeller online, hvor du kan få det leveret lige til døren. Hvis du mener, at du har brug for mere professionel hjælp og vejledning til at finde det perfekte webcam for dig, så kan du overveje at køre ud til en fysisk butik. Her vil der helt sikkert være medhjælpere, som kan være endnu mere behjælpelige med at finde et webcam, så du er sikker på at komme hjem med det webcam, som lever op til alle din krav og behov. 

Se også Webcam – En guide til køb af det rigtige webcam skrevet af Føniks Computer.

Denne side er anmeldt af: Jesper S. Paulsen Rating 5/5

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her