Find priserne på de 3 bedste stokerfyr

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 16.09.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Pillefyr

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Et træpillefyr er den praktiske og miljøvenlige opvarmningsmetode til din bolig. Det er en løsning, som består af en brænder, et brændkammer, et betjeningspanel og en beholder til de uundværlige træpiller.

Anlægget er populært hos mange boligejere, som ønsker en varmekilde, som kan spare penge, og som er venlig mod miljøet.

Der findes forskellige udgaver og modeller af pillefyr. Herunder finder du de bedste modeller på markedet, som har forskellige egenskaber, og som henvender sig til forskellige behov.

Pillefyr

forbruger-test.dk

4.43 23

Langå stokerfyr – Bedst i Test

Bedste testvinder

Udvalgte specifikationer

 • Brændehovedet er i stand til at rengøre sig selv
 • Fyret kan placeres tæt op ad væg
 • Mulighed for trådløs app styring
 • Du kan skabe den mest økonomiske drift og mest fornuftige forbrug af træpiller

Mere om Langå Pillefyr

Langå Pillfyr er den nyeste og mest moderne model på markedet. Den er designet til at give dig som forbruger og boligejer den mest problemfrie og effektive anvendelse med produktet. Fyret er nemt at betjene og er derudover enkel at rengøre.

Den store designmæssige fordel er, at der ikke findes rør eller ledninger på bagsiden af konstruktionen. Dermed kan du placere fyret tæt op ad væggen, så det fylder mindst muligt i dit hjem.

Som noget særligt er det muligt at betjene fyret ved hjælp af en app, så du kan skabe den mest intelligente opvarmning af din bolig. Appen giver dig mulighed for trådløst at ændre temperatur, eller du kan lave ugeprogrammer i forhold til dine kommende varmebehov.

Uanset hvor du befinder dig, kan du skabe den optimale drift og varme i hjemmet, når du har et Langå træpillefyr.

Produktet er skabt til at give dig den største frihed og den mest effektive drift. Den er udstyret med høj driftssikkerhed, som ikke forringes i tilfælde af, at du ikke har fået rengjort fyret.

Pros

 • Trådløs styring
 • Økonomisk drift
 • Høj sikkerhed
Cons

 • Den er ikke total selvrensende

 

Udgået produkter

Metro Therm Compact 20 – brugervenlighed i top

Bedste brugervenlige valg

 

Udvalgte specifikationer

 • Simpel at gøre ren
 • Selvrensende og højtydende
 • Nem at installere i boligen
 • Kompakt og enkelt design
 • Høj virkningsgrad på cirka 90%

Mere om Metro Therm Compact 20

Når du vil have den bedste og mest økonomisk drift med dit fyr, skal du vælge Metro Therm Compact 20. Det er én af de nyeste modeller på markedet, som er udviklet til at give dig de største besparelser på varmeregningen.

Uanset om du før har haft pillebrænder i husstanden, eller om du står overfor at investere i løsningen for første gang, er MetroCompact 20 det rette valg.

Det kompakte design egner sig til en hvilken som helst type bolig, og den har en simpel og så godt som vedligeholdelsesfri anvendelse. Installationen af produktet foregår effektivt, da det er muligt at tilslutte fyret til de fleste varmeinstallationer.

Fyret er fuldt modulerende, så du kan hele tiden kan få den varme, fyret er programsat til. Med automatisk rens og den selvkørende drift er fyret det rette valg for dig, som vil spare på varmeregningen og samtidig undgå mest muligt arbejde med dit træpillefyr.

Pros

 • Kompakt
 • Simpel at rengøre
 • Høj brugervenlighed
Cons

 • Har ikke den højeste ydeevne

 

Metro Therm Metrocompact 12 – Bedste investering


Udvalgte specifikationer

 • Side-by-Side konstruktion for en nem og ubesværet betjening
 • Økonomisk model med lang levetid
 • Smart og stilrent design
 • Energiklasse A+

 

Mere om Metro Therm Metrocompact 12

Det har stor betydning for dig at finde et fyr, som både er effektiv, nem at vedligeholde, og som er billig i drift. Metro Therm Metrocompact 12 er én af de bedste og mest økonomiske investeringer du kan gøre dig, når du vil have et moderne pillefyr.

Den er nem at betjene for både kendinge og nybegyndere med opvarmningsformen. Det enkle og kompakte design matcher enhver bolig, så det er muligt for de fleste boligejere at spare mange penge på varmeregningerne år for år.

Metro Therm Metrocompact er et selvrensende og fuldt modulerende pillefyr, som har en høj ydeevne på op til 90-92%.

Pillefyret er intelligent designet og er skabt til at tilpasse sig boligens varmebehov, så du undgår at forbruge mere brændstof end nødvendigt. Med den store askeskuffe er det nemt at gøre fyret rent efter behov.

Scotte Mini stokerfyr – Bedste danskproducerede model

Testresultater

Scotte Mini er Danmarks mest solgte fyr til træpiller, og der er solgt mere end 50.000 anlæg på europæisk plan. Fyret har opnå AA mærkning i forhold til den gældende miljøordning.

Udvalgte specifikationer

 • Frit valg mellem 2 størrelser af brændere
 • Indbygget tænding med automatisk tænd/sluk
 • Version 7 styring
 • Virkningsgrad på 91-93%
 • Høj kvalitet og stor ydeevne
 • Dansk produceret produkt med høj kvalitet og adgang til service
 • Nem rengøring og brugervenligt design

Mere om Scotte Mini stokerpillefyr

Når du bor i en lille bolig, har du brug for et fyr, som både matcher dit varmebehov, og som er designet i henhold til pladsen i dit hjem. Scotte stokerfyr er kompakt designet med sammenbygget silo og kedel.

Siloen kan indeholde op til 175kg træpiller, og modellen har en 20 liters akseskuffe, som gør det nemt og enkelt at rengøre fyret.

Som noget særligt er Scotte Mini danskproduceret og er skabt i bedste kvalitetsmaterialer. Foruden kvalitetsgarantien kan du med et dansk fyr få adgang til den rette service, som kan have stor betydning for dig i fremtiden.

Du har mulighed for at tilkøbe en masse forskelligt udstyr og reservedele til dit Scotte produkt, så du hele tiden er i stand til at skabe den optimale virkning og drift med dit fyr.

Woody pillefyr & Black Star kedel – Bedste totalløsning

Udvalgte specifikationer

 • Optimal virkningsgrad hele året
 • Pladsbesparende model
 • Høj driftssikkerhed
 • Kvalitetsmodel med lang levetid

Mere om Woody pillefyr & Black Star kedel

Woody er designet med de højeste standarder i EU i forhold til økonomisk drift. Den fungerer med mini el tænding, som sørger for automatisk start/stop. Den er designet med de bedste og nyeste, teknologiske løsninger på området, så det er muligt for dig at få glæde af dit pillefyr i mange år ud i fremtiden.

Det innovative fyr er skabt til den moderne familie og deres behov for frihed og fleksibilitet. Fyret er nemt at rengøre, da det er et selvkørende og selvrensende anlæg.

Som noget særligt er kvalitetsfyret udstyret med teknologi, som gør det muligt for dig løbende at opdatere dit fyr, så du altid kan skabe den mest driftssikre anvendelse.

Uanset hvilke varmekilder din bolig fungerer med, er det muligt at installere et Woody pillefyr og Black Star kedel. Dermed kan du spare mange penge hvert år på dit varmebudget.

Woody står bag flere anerkendte modeller af pillefyr, og mærket er kendt for at følge med tiden og hele tiden udvikle nye produkter i takt med, at teknologien forbedres, og der skabes nye produktmuligheder.

Du finder stort omfang af tilbehør til dit Woody produkt.

Atmos DC30GSP kombifyr (30kW) – Bedste model til det store varmebehov

Mere om Atmos DC30GSP kombifyr (30kW)

Det bedste pilletyr afhænger af individuelle forhold. Fyrets kapacitet skal matche størrelsen på din bolig og dermed dit varmebehov. For dig med et stort varmbehov er det nødvendigt med et fyr, som har en høj kapacitet, og som er driftssikkert bygget til disse forhold.

Med Atmos DC30GSP får du et fyr, som både kan fungere med træ og med træpiller. Den er skabt til dig, som har brug for meget varme i hjemmet, og som har brug for stor effekt. Uanset hvilken brændstoftype du vælger, får du et fyr med en effektivitet på mere end 90%.

Atmos kombifyr er en økonomisk model og har en garanteret lang levetid, så du kan få varmet din bolig billigt og miljøvenligt op i mange år ud i fremtiden.

Det lave strømforbrug og den simple rengøring gør det muligt for enhver boligejer at få fuldt udbytte og glæde af fyret.

På trods af den høje kapacitet er fyret smart og intelligent designet. Den er udstyret med 2 brændkamre, som er placeret ovenpå hinanden for et mere pladsbesparende design.

Derfor er et pillefyr en god investering

Opvarmningsformen med et pillefyr kan spare dig for mange penge, når du bor i et velisoleret hus. Det er en relativ billig og budgetvenlig investering, som efter få år kan betale sig tilbage i forhold til de penge, du ellers ville have brugt på at få din bolig varmet tilstrækkelig op fra andre varmekilder.

Sammenholdt med at få fjernvarme eller lagt gas ind i boligen, er et pillefyr en væsentlig billigere løsning på både kort og lang sigt.

Det er billigt at fyre med træpiller, som tilmed er et miljøvenligt produkt. Dermed kan du både spare penge og bidrage til et bedre miljø. Eftersom der ikke er afgifter på biobrændsel (såsom træ, halm og organisk affald), er træpiller iblandt de billigste opvarmningsmaterialer.

Der er flere årsager til, at du som boligejer kan få glæde af et pillefyr:

 • Du sparer penge på både kort og lang sigt
 • Der findes forskellige modeller, som matcher forskellige behov
 • Det er en billig og miljøvenlig opvarmningsform

Se også denne ligende artikel på vores side: Test af de 8 bedste Indbygningsovne

Der findes forskellige modeller på markedet, som henvender sig til forskellige behov. Der kan være individuel forskel på, hvor kraftig et pillefyr du ønsker sammenholdt med størrelsen på din bolig.

Du skal vælge model, som i størrelse og kapacitet matcher dine behov i forhold til størrelsen på din bolig.

Der er forskellige ønsker for et fyr til træpiller. Når du vil finde den bedste model til dine behov, skal du først og fremme finde den model, som i kapacitet modsvarer dit varmebehov. Hvis du har et lille varmebehov, skal du vælge en mindre model og omvendt.

Selvom du har et stort varmebehov, kan du finde pladsbesparende modeller, når du vælger iblandt de nyeste produkter på markedet.

Se også denne artikel på jv.dk: Nordjysk pillefyr vokser heller ikke ind i himlen

Testkilder

Når det kommer til pillefyr, er det ikke kun design, ydeevne og effektivitet, som har betydning for at træffe det bedste valg af model i forhold til dine behov.

Det er vigtigt, at dit fyr lever op til de anbefalinger, som findes på området for biobrændsel. I Danmark bliver området reguleret af energistyrelsen, SparEnergi, som har udarbejdet en række råd til at vælge de mest miljøvenlige og sikre træpillefyr til private beboelser.

Testanmeldelsen er udarbejdet på baggrund af de anbefalinger, som SparEnergi har i forhold til valg af træpillefyr.

Én af anbefalinger lyder på, at du skal vælge de mekaniske modeller, hvor du har mulighed for at indstille effektiviteten af fyret i forhold til dine varmebehov samt i forhold til de aktuelle temperaturforhold. De anmeldte produkter er alle nye designs, som gør det muligt at brugerindstille dem i forhold til individuelle varmebehov.

Modsat gas- og oliefyr egner et pillefyr sig til både små og store boliger. Du kan vælge imellem forskellige nyere modeller, som gør det muligt at afbrænde selv små mængder træpiller.

Når du vil finde den bedste model af et træpillefyr, anbefales det at vælge iblandt de nyeste produkter på markedet. Med dem kan du være sikker på at få glæde af den nyeste teknologi på området, så du kan opnå den største effektivitet med dit fyr.

Se vores artikel om: El ladcykel test – her er de bedste elcykler med lad

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Stokerfyr: De bedste i test

 • Langå stokerfyr
 • Metro Therm Compact 20
 • Metro Therm Metrocompact 12

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme