Test af trådløs router

Det er i dag de færreste, der kan leve uden en router. Det handler om at finde en, der sikrer en god internetforbindelse, der både er hurtig, sikker og problemfri, og for mange er internettet i dag en essentiel ting i hverdagen.

Router, forbrugertest
Udgivet 05.03.2019|Senest redigeret 18.03.2019

TEST AF ROUTER INDEHOLDER:

forbruger mandVi gør dig opmærksom på, at forbruger-test.dk ikke selv tester produkterne.

Vi laver i stedet en samlet oversigt over produkterne, så du kan vælge det rette produkt for dig. Artiklen skal fungere, som en vejledende guide til dig.

I denne guide vil du finde:

 1. En gennemgang af de bedste trådløse routere, som er på markedet anno 2019
 2. En guide til, hvordan du finder den bedste trådløse router til dit hjem
 3. En vejledning til, hvordan du bedst placerer din trådløse router i dit hjem for at få den bedste ydeevne

Nogle bruger internettet til at arbejde på, andre bruger det til at underholde sig selv, og så er der dem, der er afhængige af det blandt andet i forhold til den måde, som lys og lyd styres på i deres hjem.En trådløs router kan forsyne flere enheder på én gang, hvad enten der er tale om stationære, bærbare, tablets eller smartphones og eventuelt også en printer eller ekstern harddisk.

Når man skal have en router, skal den selvfølgelig være trådløs, således den ikke bidrager til at give et rodet udtryk i hjemmet.

En trådløs router er uundværlig med den tid, som vi lever i, den er praktisk, og så kan den faktisk også være ganske pæn i ens indretning.

Dog er der en meget stor forskel på de mange trådløse routere, som der i dag findes på markedet. Og derfor kan det være svært at beslutte sig for, hvilken man skal vælge at investere i for at sikre sig selv, at man får et produkt, der stemmer overens med ens ønsker og behov.

Herunder får du derfor et overblik over de trådløse routere, der er blevet testet som værende de bedste på markedet på nuværende tidspunkt.

Du vil have mulighed for at finde trådløse routere i forskellige prisklasser, således du kan finde en, der stemmer overens med dit budget – det vil sige, at alle kan være med, og alle har mulighed for at få en god og sikker internetforbindelse i hjemmet.

Til sidst i denne guide vil du blive præsenteret for de bedste muligheder for blandt andet placering af din trådløse router, når du vil sikre dig selv den bedste forbindelse, og du vil blive introduceret til, hvordan du vælger den trådløse router, som passer bedst ind i dit hjem i forhold til dit forbrug og dine behov.

Hvis din router ikke præsterer som den skal, så kan de her læse vores artikel om Wi-fi forstærkere!

Router, forbrugertest

forbruger-test.dk

4.68 22
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

Archer C20

Forbrugertest, Archer C20

Er du på udkig efter en god trådløs router, så bør du tage et kig på Archer C20 Dual Band Router. Det kan nemlig være den helt rette router for dig og den forbindelse, du efterspørger.

Denne trådløse router har i mange tests lagt helt i toppen som værende en af de bedste router, der er at finde på markedet på nuværende tidspunkt – og det endda til en helt fornuftig pris. Alle kan således være med, når det kommer til den trådløse router, Archer C20.

ForhandlerTotalprisLæs mere
206,00 Læs mere
242,00 Læs mere
Archer C20 kommer med hele 750Mbps, hvorfor du kan være sikker på et produkt, der opfylder alle behov.

Routeren kommer desuden med hele tre antenner, hvilket også tyder på et produkt med en enorm ydeevne, som også gør sig godt til de helt store familier, hvor der er et større behov for mere internet.

Hvis du er typen der gerne vil spille på din gaming pc, så kan vi klart anbefale denne router!

Den trådløse router kommer i et smart, sort design, hvorfor den kan matche ind i enhver indretning.

Routeren er således yderst moderne og smart at se på, og derfor vil den ikke komme til at virke hverken rodet eller forkert placeret i et hjem.

Den falder naturligt ind, og med sin kompakte størrelse vil den heller ikke kræve masser af plads, hvorfor den ikke kommer til at være i vejen på noget som helst tidspunkt.

Dual Band Router har som sagt en samlet hastighed på helt op til 750 Mbps eller 300 Mbps på 2,4 GHz og 433 Mbps på 5 GHz. Men det er ikke det hele.

Den trådløse router understøtter også 802.11 ac og har en 1 x RJ45 WAN-port lige såvel, som den har en 4 x RJ45 Lan porte. Det er således en router, der kan opfylde ethvert behov.

Den næste generation af Wi-Fi

Den trådløse router kan mange steder leveres med den næste generations Wi-Fi-standard, som er 802.11ac. Denne er bagud kompatibel med 802.11n, og så er den også hele 3 gange hurtigere end normale trådløse N-hastigheder.

Du får derfor med Dual Band routeren en høj effektivitet og en robust sikkerhed, hvorfor det er den perfekte måde at accelerere et hjemmenetværk og få så meget som overhovedet muligt ud af forbindelsen.

Dual Band Teknologi

Det moderne Dual Band netværk gør det muligt for dig at tilslutte flere enheder uden problemer. Og med de eksisterende trådløse hastigheder giver Archer C20 dig en fleksibilitet i to dedikerede netværks.

Det giver dig en helt fantastisk ydeevne. Det betyder, at de helt simple online processer såsom at sende en e-mail eller surfe rundt på diverse landingssider kan håndteres af 2,4 GHz båndet, mens de mere krævende aktiviteter såsom online spil eller HD-video-streaming kan behandles af 5 GHz båndet.

Bedst af alt kan det hele finde sted på samme tid.

Gode tilslutningsmuligheder

Med Archer 20 får du en enorm frihed. Foretrækker du for eksempel de kablede forbindelser, får du med den trådløse router nemlig hele 4 x RJ45 LAN porte og 1 x RJ45 WAN port.

Det betyder, at du bliver givet de mest optimale muligheder for at få så meget ud af din trådløse router som overhovedet muligt.

Archer 20 understøtter desuden IEEE 80211ac/n/a for 5GHz og IEEE 802.11b/g/n for 2,4GHz. Du skal derfor aldrig være bekymret for, hvorvidt der er forbindelse i dit hjem, og om den forbindelse kan tænkes at være usikker og/eller langsom. Det er nemlig aldrig noget, som du vil komme til at opleve.

Fordele ved Archer C20

 • 3 antenner sørger for en jævn fordeling af netværk
 • Et højt sikkerhedsniveau
 • Farven og udseendet gør routeren nem at integrere i hjemmet
 • De to forskellige dataoverførselshastigheder sikrer en konstant god forbindelse
 • De to former for tilslutning gør det muligt med kablede forbindelser

Google Wi-Fi

Forbrugertest, google wifi

Google har løsningen til det hele. Og det gør sig bestemt også gældende, når det kommer til en smart, trådløs router. Der er nemlig allerede nu en lang række af internationale eksperter, der har gennemtestet og prøvet sig frem med den nye model Google Wi-Fi.

Og her er vurderingen klar! Alle er nemlig enige om, hvordan de skal bedømme den trådløse router. Det fremhæves især, at der er tale om en yderst og meget velfungerende trådløs router.

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.090,00 Læs mere
Og der kan findes rigtig mange fordele ved den på plus-siden, og det på trods af, at der på rigtig mange områder blot er tale om en helt almindelig trådløs router – det er det dog på mange måder slet ikke. Den her trådløse router har meget mere at byde på.

Det er især ekspertkilder såsom blandt andet teknologisiderne Cnet.com og Techradar.com, som der er blevet taget udgangspunkt i.

Og så har det også været muligt at finde anvendelig viden fra for eksempel Expertreviews.co.uk og Tomsguide.com samt den kendte computerside, Pcworld.com.

Det er således en lang række forskellige eksperter med hver deres vidensområde, der har været inde og finde ud af, hvad der kan siges om den nye Google Wi-Fi. Der er således grundlag for meget valid viden, som man ikke skal være nervøs for at tage udgangspunkt i.

Hvis dit internet ikke helt er godt nok til at trække trådløse højtalere, så kan de her læse om de bedste bluetooth højtalere på markedet!

Du får et helt netværk

Den nye Google Wi-Fi kan nemlig på mange måder betragtes som værende ikke blot en trådløs router men et helt netværk i sig selv. Og det betyder, at den med lethed kan erstatte enhver anden gammel router.

Google Wi-Fi fungerer nemlig i perfekt overensstemmelse med det eksisterende modem, som der forefindes i hjemmet. Og på den måde eksisterer der også et samspil med den eksisterende internetudbyder.

Det er lige meget, hvilket modem og hvilken internetudbyder der er tale om hjemme hos dig. Google Wi-Fi kan kobles sammen med alle modeller og alle systemer.

Det er muligt at tilegne sig Google Wi-Fi i flere forskellige pakker. Det er gjort således, det er sikret, at forbrugeren altid får den mest optimale løsning i sit hjem.

Det er nemlig forskelligt, hvilken forbindelse man har behov for, for eksempel i forhold til, hvor stort et hjem man har.

For at sikre at man altid har en solid og sikker forbindelse, skal man således vælge Google Wi-Fi pakken, der passer til sit hjem.

De forskellige pakker indeholder enten 1 eller 3 mesh-pakker – og det er her, hvor man skal være opmærksom på at vælge ud fra den størrelse, som ens hjem har.

Begge tilbyder Dual Band Wi-Fi og en øget sikkerhed. Så lige meget hvilken pakke du vælger, kan du være sikker på at få den bedste kvalitet. Med denne router kan du holde de perfekt filmaftener, men dertil skal du naturligvis bruge en god projektor!

Mesh kan beskrives som værende det ultimative nøgleord for et system, der er en lille smule anderledes i forhold til en almindelig trådløs router.

Mesh er nemlig et helt trådløst system i sig selv, som består af en række små routere, der med signaler fra forskellige satellitter arbejder sammen om at sikre dig den absolut bedste stabilitet. Det giver ydermere dig den bedste og bredeste dækning.

Derudover har Google Wi-Fi også et om noget anderledes udseende i forhold til de helt traditionelle trådløse routere. Her er der nemlig tale om nogle små, runde objekter i stedet for en upraktisk og stor kasse.

Den bedste dækning i alle rum

Der er en lang række eksperter og medier, der har været inde og tage et kig på Google Wi-fi med henblik på en anmeldelse. Og der hersker ikke nogen tvivl.

Samtlige anmeldere giver nemlig den trådløse router topkarakter. Hos Cnet.com begrundes dette blandt andet med, at Google Wi-Fi giver en helt fantastisk dækning i hele hjemmet – uanset hvilket rum, som man befinder sig i.

Det skyldes den meget stærke Wi-Fi-dækning, som kommer fra mesh-systemet.

Ifølge eksperterne er hastigheden også i en klasse for sig. Og det samme gør sig gældende med brugervenligheden, hvorfor enhver familie vil kunne finde ud af at anvende den nye trådløse router.

Det bliver af eksperterne forklaret, at de aldrig har oplevet en trådløs router, der er så let at anvende, og så er den som et plus også meget nem at sætte op, hvorfor man ikke skal bruge flere timer på at rode rundt med den, før man får sig en god og sikker forbindelse.

Prisen er desuden også et enormt plus, for faktisk er Google Wi-Fi billigere, end det gør sig gældende med andre trådløse routere, der også er udstyret med et mesh-system.

Aldrig har det været lettere

Google Wi-Fi kommer med en meget let og simpel facon, og det er også noget, som der har fanget mange eksperters opmærksomhed.

De har nemlig aldrig set en trådløs router med en sådan udformning. For eksempel forklares det på Techradar.com, at Google Wi-Fi er det mest simple og det mest lettilgængelige mesh-system, som der findes på markedet på nuværende tispunkt.

Og de roser bevæger sig også videre over til blandt andet brugervenligheden, der også menes at være noget af det mest optimale, som der er at finde inden for de ofte mere avancerede mesh-systemer.

Som et minus til denne model skal det dog nævnes, at det er påkrævet, at man har oprettet sig en Google Konto, og det da det ikke er noget, som alle har i forvejen, kan det kræve lidt ekstra tid og teknisk snilde. Det kan dermed være en besværlighed.

Som en tilføjelse hertil skal man også være i besiddelse af enten en smartphone eller en tablet, førend det er muligt at sætte hele systemet op. Har man ikke det, kan det yderligere føre til en problematisk situation.

Af eksperterne nævnes det også, at Google Wi-Fi ikke er den mest avancerede trådløse router, som der findes på markedet på nuværende tidspunkt.

For eksempel er den ikke udstyret med USB porte, selvom det i mange tilfælde synes at være normalen i dag. Og så er det heller ikke muligt at foretage en helt masse indstillinger på sin Google Wi-Fi lige såvel, som signalet kan være en smule kort.

Fordele ved Google Wi-Fi

 • Du får et helt netværk i stedet for kun en enkelt router, det giver dig den bedste forbindelse
 • Routeren kommer i forskellige pakker, således du kan få den, der passer bedst til størrelsen af dit hjem
 • Du får et billigt men meget brugervenligt mesh-system
 • Du får en meget enkel og brugervenlig model, der kan passe ind i ethvert hjems indretning
 • Routeren er meget let at bruge, og så er den ifølge eksperterne også yderst stabil

Linksys EA6900

Forbrugertest, Linksys EA6900

Er du på udkig efter en trådløs router, som ligger i toppen, når det kommer til diverse anmeldelser? Så bør du tage et nærmere kig på Linksys EA6900.

Denne er nemlig blevet testet godt og grundigt igennem af en lang række eksperter, og disse er alle om noget begejstrede for denne model. Faktisk er de så glade for den, at de har valgt at give den hele 4 ud af 5 mulige stjerner.

ForhandlerTotalprisLæs mere
788,00 Læs mere
824,00 Læs mere
Når det så er sagt, så skal det også tilføjes, at det ikke har været muligt at finde nogle negative anmeldelser om denne model.

Og det er også selvom, at det er forskellige typer af eksperter, som der har været inde og kigge lidt nærmere på Linksys EA6900. De stammer både fra for eksempel testsiden, Trustedreviews.com, computermagasinet, Pcmag.com og den berømte teknologiside, Techradar.com.

Der er således tales om flere forskellige vidensgrupper, der alle har set forskelligt på Linksys EA6900, men alligevel er de alle nået frem til den samme og meget positive konklusion.

Et meget hurtigt internet

Selvom at den trådløse router Linksys EA6900 kommer i et meget mere moderne og stilrent design, end det normalt gør sig gældende for sådanne modeller, så har det ikke været med til at nedsætte funktionaliteten og hastigheden.

Routeren har 3 mere eller mindre diskrete antenner på bagsiden, og derfor kommer de ikke til at synes meget synlige, når routeren placeres i hjemmet og skal passe ind i den resterende indretning.

Med denne router er du fuldt udrustet til at lytte til top kvalitetsmusik, uden problemer. Hvis du mangler det perfekte headset, så kan du læse om de bedste på markedet her!

Linksys EA6900 er desuden designet til at give et meget hurtigt internet, og derfor er det målt til at være næsten helt op til 4 gange hurtigere, end hvad der normalt gør sig gældende for en router af denne kaliber.

Linksys EA6900 er en trådløs model, og så anvender den 802.11ac. Det gør, at den er både lige så moderne og lige så hurtigt, som det overhovedet er muligt for en trådløs router af sin størrelse.

Det betyder, at modellen gør sig perfekt ind i de lidt større hjem, hvor der ofte er mange, der skal bruge en god, sikker og stabil forbindelse på én og samme tid.

De tre antenner, som routeren er udstyret med, sikrer nemlig en jævn fordeling af signalet, og det betyder, at alle familiemedlemmer kan både streame, downloade, surfe og spille samtidig.

Og det er lige præcis en sådan funktion, som der efterspørges i mange hjem, hvor man ofte kan opleve en ustabil og langsom forbindelse, hvis der er mange om buddet på samme tid.

Den trådløse router er desuden udstyret med et sikkerhedssystem samt en mulighed for at styre den og det tilhørende netværk via sin mobil. Med denne router bliver man således givet de absolut bedste muligheder for brugervenlighed og effektivitet på én og samme tid.

Den hurtigste på markedet

Ifølge eksperterne fra Pcmag.com er Linksys EA6900 en af de hurtigste modeller inden for trådløse routere, som der findes på markedet på nuværende tidspunkt.

Og det med god grund. Linksys EA6900 er nemlig designet således, den giver det aboslut hurtigste internet. Fokus har derfor helt fra begyndelse været at give et så effektivt internet som overhovedet muligt. Og lytter man til eksperterne, så er det også lykkedes.

Ifølge Pcmag.com leverer Linksys6900 nemlig det aboslut hurtigste netværk, og så fungerer det desuden også rigtig godt, når man vil fjernstyre det fra sin mobiltelefon.

Hvis man er en ivrig bruger af internettet, og man derfor har en lang række forskellige enheder i sit hjem, som er afhængige af internettet, vil Linksys EA6900 derfor være et rigtig godt match.

Brugervenligheden er helt i top

Men Linksys6900 giver ikke kun et hurtigt internet og en stabil forbindelse. Ifølge eksperterne fra Techradar.com og Pcmag.com samt en lang række andre kilder, er den trådløse router nemlig også helt i top, når det kommer til brugervenligheden.

Den er nemlig utrolig let i brug, og så er den påsatte brugerfalde så responsiv, at der ikke kan findes noget negativt at sige om den. Der findes desuden også nogle yderst smarte genveje, som kan bruges til de mange software-funktioner.

Dog ligger modellen i den dyre ende af skalaen, hvorfor den kræver lidt flere penge, end det gør sig gældende med så mange andre modeller.

Når det kommer til prisen, har Linksys6900 således svært ved at konkurrere med de mange andre trådløse routere, som der findes på markedet på nuværende tidspunkt.

Derudover kan modellen hurtigt blive varm under brug lige såvel, som der desværre er oplevet problemer, når det kommer til modellens 2,4 GHz tilkobling.

Disse problemer ligger dog i klassen af småproblemer, og derfor skal de ikke være med til at definere de mange fordele, som der kommer med Linksys EA6900.

Fordele ved Linksys EA6900:

 • Modellen kommer med tre antenner, hvorfor det er sikret, at signalet fordeles jævnt ud i hele hjemmet
 • Routeren er udstyret med ac-teknologi, der giver dig de bedste muligheder
 • Du kan styre routeren fra din mobiltelefon, hvorfor den er yderst effektiv og brugervenlig
 • Modellen har et meget højt sikkerhedsniveau
 • Ifølge eksperterne er det den hurtigste router, som der forefindes på markedet på nuværende tidspunkt

ASUS RT-AC87U

Forbrugertest, ASUS RT-AC87U

Hvis du gerne vil have en ny trådløs router, som kun får topkarakterer af en lang række eksperter fra de største teknologimagasiner, som der findes i verden, så kan det være, at denne model, ASUS RT-AC87U er den helt rette for dig.

Routeren belønnes med lutter topkarakterer af eksperterne, som stammer fra for eksempel Cnet.com, Techradar.com og Trustedreviews.com.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.238,00 Læs mere
1.410,00 Læs mere

Alle anmelderne har således enten teknologi eller forbrugertests som omdrejningspunkt, og derfor kan du med denne router være sikker på, at den er blevet gennemtestet på alle tænkelige måder, hvad enten der er tale om de teknologiske instanser eller den brugervenlighed, som er en nødvendighed i de fleste familier.

Dette er således en router, der ligger helt i toppen, og derfor vil du med denne heller ikke blive skuffet på noget som helst tidspunkt. Den yder det, som den lover, og du kan derfor være sikker på en forbindelse, der er både stabil, hurtig og sikker.

Og det er lige præcis de tre ting, som der i dag efterspørges, når man leder efter en ny trådløs router til ens hjem.

Den er stærk på hurtighed

Selvom ASUS RT-AC87U på mange måder er en helt traditionel router med et klassisk udseende, en kasseform, som det kendes fra andre modeller og trådløse antenner, som er placeret bagpå, så kan denne model alligevel noget mere.

Det er nemlig en yderst stærkt trådløs router, der sørger for et meget hurtigt internet. ASUS RT-AC87U kommer nemlig med det, som der kaldes for en meget høj overførselshastighed med 2234 Mbps.

Og det er faktisk en af de højeste, som der forefindes på markedet på nuværende tidspunkt. Med ASUS RT-AC87U kan du derfor være sikker på en meget hurtig forbindelse, der ikke kommer til at sænke dig i dit arbejde, som kræver en rigtig god forbindelse.

ASUS RT-AC87U har desuden også Dual Band samt et 802.11ac system, og så findes der også et ganske særligt Protection-system, som der kan fås til lige præcis denne trådløse router.

Dette beskytter en hvilken som helst computer, tablet, smartphone eller andre enheder, som der kobles på internettet mod diverse angreb.

Du gives derfor med ASUS RT-AC87U de bedste forusætninger for at have dig en sikker forbindelse, hvor du ikke skal frygte for dine personlige oplysninger.

Så du kan roligt slå dig ned foran sofaen og se en god serie, hvis du mangler inspiration til den rette chaiselong, så klik her for at læse vores artikel om dette!

Mere om den høje sikkerhed

Alle de tre ekspertpaneler, som der før blev nævnt, Cnet.com, Techradar.com og Trustedreviews.com giver ASUS RT-AC87U rigtig gode karakterer. Og det er noget, som blandt andet Cnet.com begrunder med, at der her er tale om en trådløs router med en yderst stærk ydeevne.

Modellen kommer nemlig med en meget hurtig hastighed i forhold til Wi-Fi og hertil kommer, at den også er udstyret med en meget stor rækkevidde.

Det betyder, at det er muligt at få sig en hurtig og sikker forbindelse i alle rum i ens hjem. Der er således ikke nogle områder, der er at foretrække, når man skal på internettet.

En stor del af hjemmet bliver således dækket med denne router, ASUS RT-AC87U.

Noget der også fremhæves livligt af blandt andet Cnet.com, er det sikkerhedssystem, som ASUS RT-AC87U kommer med.

Det sørger nemlig i modsætning til så mange andre trådløse routere for, at ens enheder er beskyttet mod både virusser og diverse malwares.

Sådanne ubehagelige ting holdes således på afstand fra ens hjemmenetværk og det giver en meget stor tryghed – især hvis der er børn i familien, som godt kan komme til at klikke sig lidt forvirret rundt i ny og næ på diverse sider, når de surfer rundt.

Denne model vil derfor være det absolut bedste valg, hvis man har et stort fokus på sikkerhed og beskyttelse af ens personlige oplysninger og data.

En hjemmerouter i topklassen

ASUS RT-AC87Us høje hastighed bemærkes desuden også af de øvrige eksperter fra Techradar.com og Trustedreviews.com. Og faktisk er det noget af det første, som der bliver lagt mærke til.

Der hersker desuden også bred enighed om, at dette er den helt perfekte hjemmerouter, da der her er tale om en af de mest komplette modeller, som der findes på markedet på nuværende tidspunkt.

ASUS RT-AC87U indeholder således alt, hvad man har behov for og alt det, som man normalt efterspørger i en trådløs router, og derfor får denne model særligt mange plus-point, når det kommer til vigtige faktorer som for eksempel ydeevne, software, sikkerhed, stabilitet og rækkevidde.

Der er dog også nogle minusser ved modellen, som der skal nævnes. ASUS RT-AC87U er nemlig en noget dyr router, hvorfor den for nogle familier kan være en lidt større omkostning, end hvad der forventes af en trådløs router.

Det omfattende sikkerhedssystem og den hurtige hastighed følger således med den lidt højere pris. Og så er det også en nødvendighed at investere i diverse kompatible Wi-Fi-enheder for at kunne få glæde af den stærke hastighed, som modellen kommer med.

Har man sådanne i forvejen, er det dog ikke noget problem, som man skal lade sig bemærke af.

Fordele ved ASUS RT-AC87U

 • Dette er en router, som er yderst moderne, og som kommer i et meget klassisk design
 • Modellen kommer med 4 antenner, hvilket sikrer en jævn forbindelse i det meste af hjemmet
 • Du får en meget høj hastighed med hele 2234 Mbps – det er meget højere end mange andre trådløse routere
 • Du bliver givet den bedte form for sikkerhed med et omfattende og avanceret Protection-system
 • Ifølge eksperterne får du med ASUS RT-AC87U den mest komplette router, som der findes på markedet

D-LINK DIR-810L

Forbrugertest, D-LINK DIR

Er du på udkig efter en billig, trådløs router, der dog yder det, som den lover? Så kan det være, at du bør tage et lidt grundigere kig på testvinderen, D-LINK DIR-810L. Denne router ligger nemlig flere steder i toppen over at være den bedste til sin pris.

Og den pris er ikke særlig høj, derfor kan den for mange familier være det mest ideelle og optimale valg. Det er dog ikke den bedste router, som der findes på markedet, hvis blot der skal måles på kvaliteten, den vindende titel kommer således fra, at det er den bedste router til sin pris på markedet.

Man får derfor rigtig meget værdi for pengene, hvis man alligevel ikke er interesseret i en masse specifikationer og smarte features men blot vil have en god, sikker og hurtig forbindelse i sit hjem.

Billigste på markedet

D-LINK DIR-810L er den aboslut billigste trådløse router, som der forefindes på markedet på nuværende tidspunkt. Og derudover kan den alt det, som der spørges efter, når man leder efter en ny og god router.

Det er ikke en router, som giver den bedste ydeevne, men når der måles på prisen og den kvalitet, som man får for pengene, så går den i front.

Så mangler du en router, der kan bare en lille smule mere end de mest banale og basale behov, og vil du samtidig gerne investere i en, som ligger inden for næsten ethvert budget, så kan D-LINK DIR-810L være den helt rette model for dig.

D-LINK DIR-810L understøtter 802.11ac-standard teknologien, og det er den, som man i dag foretrækker i de fleste nyere routere. Stilmæssigt er modellen her desuden også rigtig fin. Den fylder ikke meget, og så har den et meget simpelt design.

Det betyder, at den kan komme til at passe ind i ethvert hjem uden at bryde for meget med den eksisterende indretning.

Den er således ej heller dominerende på nogen måde, hvorfor du nemt kan finde en helt fin placering til routeren i dit hjem, uden at du skal bekymre dig alt for meget i forhold til æstetikken og den opmærksomhed, som du er bange for, at D-LINK DIR-810L tager fra dine andre fine ting.

Kompakt til det lille hjem

D-LINK DIR-810L måler kun 16 x 12 centimeter, og den er derfor i den lille skala. Derfor er det også lettere at integrere den i enhver indretning, som man har i sit hjem.

Hvis det ønskes, er den endda også mulig at skjule, idet der findes mange fine ting, der kan bruges som skjuler.

På den måde gør denne router sig også godt i de mindre hjem, og det også fordi, at rækkevidde på forbindelsen ikke er så bred, som det gør sig gældende med de lidt større, mere avancerede og også dyrere modeller.

Denne er derfor ideel til det lille hjem, den lille lejlighed, eller hvor man nu ikke har så mange kvadratmeter, som der skal være dækket ind med en god og stabil forbindelse. Mange studerende er derfor især glade for denne model.

Det er med denne trådløse router muligt at hente en app ned – og det er hvad enten, du kører med en smartphone, der benytter sig af iOS eller Android. Appen hjælper dig med at konfigurere routeren.

Og så bliver det med appen også lettere for dig at opdatere systemerne. Det er således en lille boks, der alt i alt udgør et rigtig godt køb, hvis du er på jagt efter et godt og stabilt internet til dit lille hjem.

Flere funktioner

D-LINK DIR-810L kommer med en Dual Band funktion. Og det betyder, at både 2,4 GHz og 5 GHz nettene kan bruges samtidig.

Det sikrer dig en god forbindelse, hvad enten du blot skal surfe lidt rundt på nettet eller er i gang med et lidt større download.

Her vil den forbindelse slå til, som der er behov for. Det vil sige, at de hastighedsfølsomme enheder sendes videre til 2,4 GHz frekvensbåndet, mens blandt andet computeren og fladskærmen så kan benytte sig af det lidt kraftigere 5 GHz. Det fører til en oplevelse af en mere stabil forbindelse.

Routeren har i alt 4 Lan porte og en enkelt WAN port.

Du kan derfor med denne nå op på hastigheder på helt op til 100 Mbps. På det trådløse netværk vil du opleve en hastighed helt oppe omkring 733 Mbps, der fordeler sig med 300 Mbps på 2,4 GHz nettet samt 433 Mbps, som fordeler sig på 5 GHz nettet.

Når du køber D-LINK DIR-810L får du selvfølgelig også en instruktionsbog med. Denne fortæller, at du kan opsætte D-LINK DIR-810L via en hvilken som helst browser, og det hele foregår endda via en dansk installationsguide.

Du har også mulighed for at downloade en app, som både kan fås til Androis og iOS, der kan give dig de samme funktioner i forhold til installation og vejledning.

Desværre er D-LINK DIR-810L ikke udstyret med nogle USB-porte ,som det ellers gør sig gældende med så mange andre trådløse routere, som der forhandles på markedet på nuværende tidspunkt.

Fordele ved D-LINK DIR-810L

 • Du får hurtige hastigeder på helt op til 733 Mbps, selvom selve routeren er så lille
 • Du får en Wi-Fi standard, som hedder 802.11 b/g/n/ac
 • Det er den bedste router, som der forefindes til den billigste pris på nuværende tidspunkt
 • Du får med hele 4 antenner en stabil og jævn forbindelse, der kan dække dine få kvadratmeter
 • D-LINK DIR-810L er vurderet bedst i test i mange forskellige tests, hvor der er fokus på værdi for pengene

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh

Forbrugertest, Ubiquiti amplifi HD mesh

Modellen Ubiquiti AmpliFi HD Mesh er også blevet vurderet og testet af en række eksperter. Og der hersker ingen tvivl om, at dette er en rigtig god trådløs router.

Den belønnes blandt andet med aboslut topscore af alle hold af eksperter, og det er selvom, at holdet inkluderer eksperter der både beskæftiger sig med teknologi, forbrugertests og computer.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.299,00 Læs mere
2.858,00 Læs mere
Det er således en flok, der har en viden inden for en række forskellige felter. Der er tale om eksperter fra tech-magasinerne, Techradar.com og Tomsguide.com samt PC magasinet, Pcmag.com.

Så vil du have en gennemtestet trådløs router, der ligger i toppen, så er det måske denne, Ubiquiti AmpliFi HD Mesh, du bør investere i.

Kommer med en mesh-router

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh ligner ikke en helt traditionel router, men det er det bestemt heller ikke. Denne kommer nemlig med det meget moderne og avancerede mesh-system og et unikt design, der blandt andet består af et touch-panel.

At routeren kommer med et mesh-system betyder, at dennes indre er opbygget af en række mindre routere med satellit-signaler. Det giver en meget bedre dækning og en større rækkevidde. Ubiquiti AmpliFi HD Mesh giver således en meget jævn og stabil forbindelse.

Denne model kan anvendes alene, lige såvel som den kan kobles sammen med andre routere. Det gør man blandt andet, hvis man har et behov for at øge rækkevidden.

Det kan for eksempel være en nødvendig i meget store hjem. Har man et mindre hjem, vil denne model alene være mere end nok til at give en god forbindelse.

Den gør det muligt for dig både at spille og streame på én og samme tid uden, at der opleves langsomme eller forsinkede forbindelser i form af for eksempel hak.

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh understøtter desuden Dual Band, og så kommer det også med det meget anvendte 802.11ac system, som også er trådløst.

En æstetisk smuk router

Alle de adspurgte eksperter giver Ubiquiti AmpliFi HD Mesh meget gode karakterer, da det på alle punkter er en meget velfungerende router. Derudover er den også meget flot og kommer i et stilrigt design, hvorfor den gør sig godt ind i ethvert moderne og nyt hjem, hvor der er fokus på udtryk og indretning.

Den er således pæn at se på med sit rene design, og derfor kan den på sådanne punkter konkurrere med Google Wi-Fi.

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh kommer med et mesh-system, og det er også yderst velfungerende. Det er bredt nok til at kunne dække det hele af et almindeligt hjem, hvorfor der ikke er nogle områder, som vil give en bedre forbindelse frem for andre.

Derudover roser Techradar.com Ubiquiti AmpliFi HD Mesh for at være meget let at sætte op, hvorfor den ikke koster nogle problemer i forhold til installationen.

Den kommer desuden med en tilhørende app, og den er også meget let at anvende. Ubiquiti AmpliFi HD Mesh er derfor meget brugervenlig, hvilket er en fordel i mange familier.

Et stabilt netværk

Ubiquiti AmpliFi HD Mesh er desuden også en meget stabil router – i hvert fald hvis man spørger eksperterne. Det gør, at der ikke opleves mange udfald i signalet, og det er lige præcis det, som der er mange, der efterspørger.

Alle tre eksperter er også enige i, at der skal herske begejstring for designet, brugervenligheden og ydevenen, og så mener Tomsguide.com også, at det smarte farve-touch-display er godt og meget anvendeligt.

Hertil fremhæver Pcmag.com ,at Ubiquiti AmpliFi HD Mesh også er meget brugbar, idet den kommer med hele 4 Lan porte.

Der er dog også nogle mindre minusser ved Ubiquiti AmpliFi HD Mesh. Prisen er for det første et væsentligt parameter, idet Ubiquiti AmpliFi HD Mesh er meget dyr.

Derudover er selve mesh-systemet godt nok, men det er ikke det bedste, som der findes på markedet. Og så savner eksperterne desuden også en mulighed for at kunne fifle rundt med flere indstillinger, hvorfor Ubiquiti AmpliFi HD Mesh måske er for simpel.

Fordele ved Ubiquiti AmpliFi HD Mesh

 • Det er en flot router med en godt mesh-system
 • Modellen er stilfuld og kan passe ind i ethvert moderne hjem
 • Routeren kan anvendes alene lige såvel, som den kan kobles sammen med flere routere
 • Du får med denne både Dual Band og en smart touch-display i farver
 • Det er en stabil router med en høj dækkeevne, hvis du spørger eksperterne

Apple AirPort Extreme

Forbrugertest, Apple AirPort Extreme V1

Apple AirPort Extreme har også vundet flere bedst i test. Og en lang række eksperter fra både Pcmag.com, Cnet.com og Techadvisor.co.uk er enige om, at modellen skal have 4 stjerne ud af i alt 5. Apple AirPort Extreme er desuden også en brugerfavorit på Amazon.com, hvor den i gennemsnit scorer 4,4 stjerner ud af også 5 stjerner.
Vil du gerne have en absolut favorit blandt både eksperter og almindelige brugere, så kan Apple AirPort Extreme være den rette trådløse router for dig.

Høj brugervenlighed

Apple AirPort Extreme er designet, så den er både pæn og enkel at se på, og det bliver fulgt til dørs af en brugervenlighed, som er i bedste Apple-stil.

Modellen har en lidt utraditionelt udseende i forhold til normale trådløse routere, idet den er både enkelt, slank og høj frem for blot at være en firkantet, sort boks.

Og så er Apple AirPort Extreme desuden også designet, så den giver hele 3 gange så hurtig en forbindelse samt et meget stærkere signal. Det må siges at være nogle høje ambitioner, som Apple AirPort Extreme skal leve op til.

Apple AirPort Extreme har lige som andre routere både 2,4 og 4 GHz frekvenser, som gør det muligt for den enkelte enhed at tilslutte sig den mest optimale frekvens.

En smartphone vil således ikke forstyrre ved det Wi-Fi, som en computer skal bruge og omvendt. Apple AirPort Extreme kommer med hele 6 diskrete antenner, og du er således med denne model sikret en jævn forbindelse til hele dit hjem, hvor der ikke er nogle områder, som vil være bedre dækkede end andre.

Desuden kan man tilslutte Apple AirPort Extreme til både sin iPhone, sin iPad eller sin Mac. Apple AirPort Extreme er derfor meget kompatibel med andre Apple-produkter.

Stilfuldt design

Apple AirPort Extreme er en meget stilfuld og moderne router, og så understøtter den de nyeste Wi-Fi-teknologier.

Det giver den en god ydeevne, og som Cnet.com nævner, så er brugervenligheden også værd at bemærke. Den er nemlig helt i top.

Derudover kommer Apple AirPort Extreme med rigtig god support med god firmware og mulighed for diverse opdateringer.

En simpel router

Med Apple AirPort Extreme er enkelthed et yndet nøgleord. Og her går Pcmag.com endda så langt som til at kalde modellen for ’idiotsikker’. Det betyder, at den kan anvendes af alle, uanset hvor erfaren en bruger man er med Apple-produkter eller trådløse routere generelt.

Der findes dog desværre også nogle minusser ved Apple AirPort Extreme. Modellen byder nemlig ifølge eksperterne ikke på de helt store forbedringer i forhold til de tidligere modeller.

Og så er der også tale om en meget simpel router, som endda kan virke en smule for simpel for den erfarne bruger. En sådan vil nok foretrække en model med flere funktionere og muligheder i forhold til at foretage diverse indstillinger.

Fordele ved Apple AirPort Extreme

 • Routeren kommer i et klassisk Apple-design, som er meget moderne og giver et enkelt udtryk
 • Den er designet til at give 3 gange så hurtig en Wi-Fi-forbindelse
 • Du har mulighed for at drage fordel af både 2,4 og 5 GHz frekvenser
 • Modellen har hele 6 antenner, som giver et meget stærkt signal
 • Ifølge eksperterne er modellen ’idiotsikker’, hvorfor den kan anvendes af alle uanset erfaringsgrundlag

ASUS RT-AC68U

Forbrugertest, Asus RT AC87U

I alt har fem testpaneler vurderet ASUS RT-AC68U, og de er alle begejstrede for modellen. Det er eksperter fra Trustedreviews.com, Tomsguide.com, Expertreviews.co.uk, Techradar.com og Cnet.com, der er tale om her.

Med denne router kan du anskaffe dig et alarm system der kører over Wi-fi, uden problemer, da den leverer på et stabilt og konstant niveau.

Så vil du have en trådløs router, der er testet godt igennem, så er ASUS RT-AC68U det rette valg for dig og din familie.

ForhandlerTotalprisLæs mere
899,00 Læs mere
938,00 Læs mere

Er du erfaren?

ASUS RT-AC68U passer til den mest krævende og erfarne forbruger. Så har du høje forventninger til din router, er ASUS RT-AC68U svaret.

Modellen er trådløs, og så inkorporerer den også Broadcoms nye chipset. Det sikrer dig den aboslut hurtigste hastighed ud fra de nyeste teknologier.

ASUS RT-AC68U er desuden udstyret med TurboQAM, og det er med til at øge hastigheden yderligere. Det skyldes, at hastigheden højnes på hver af de tre data-streams.

Hvis man kigger på designet, så er ASUS RT-AC68U en model, der skal stå op. Og med det slanke og lige udtryk gør den sig også godt i den position.

Den har et karbonfiber-udtryk, og derfor passer den ind i ethvert hjem med fokus på det lidt mere rå og rustikke. Det er desuden også noget, som de tre antenner er med til at tilføre modellen.

Den kan alt

Ifølge eksperterne er der her tale om en meget stærk router, der kan det hele. Med denne router kan du sikkert få dig et alarm system, som kører over din Wi-Fi forbindelse, da den kan holde et stabilt og konstant højt niveau.

Modellen er i den højere ende af prisskalaen, men det menes dog at være retfærdigt idet ydeevnen, rækkevidden og alsidigheden i en hel klasse for sig selv i toppen.

Derudover det meget let at sætte ASUS RT-AC68U op, hvorfor den er meget brugervenlig. Og eksperterne fra Techradra.com og Cnet.com er generelt enige i, at der skal gives mange plusser til modellen.

De synes, at ASUS RT-AC68U er en meget moderne router, der har alt, hvad man har behov for, og så præsterer den også meget godt på faktisk alle parametre.

Også designet får især kommentarer fra Tomsguide.com. Her menes det, at der er tale om et yderst velgennemtænkt design, som er med til at give routeren mere værdi, idet den kan pryde mange danske hjem.

Ulemperne

Der findes dog også nogle ulemper ved ASUS RT-AC68U. Her er eksperterne nemlig enige i, at modellen er meget dyr, og derfor vil den af mange familier være udelukket prismæssigt.

Og så har den nok også lidt for mange funktioner i forhold til, hvad den gennemsnitlige bruger har behov for.

Det er også en ulempe, at ASUS RT-AC68U ikke kan hænges op på væggen, idet den har den nyeste teknologi, og det er med til at gøre, at nogle brugere ikke vil få det absolut maksimale ud af modellen.

Fordele ved ASUS RT-AC68U

 • Modellen er det perfekte valg for den erfarne og avancerede bruger
 • Den kommer med det nyeste chipset fra Broadcom
 • Routeren har en meget høj hastighed og ydeevne
 • Den kommer i et råt design med rustikke materialer og 3 antenner
 • Ifølge eksperterne er det en meget stærk router, der kan det hele

Den bedste trådløse router til dit hjem

Det kan være svært at finde den helt perfekte router til sit hjem, og der er mange at vælge imellem. Dog er der nogle ting, du bør have med i dine overvejelser.

Tænk på prisen. Vælg først og fremmest en router, som du har råd til, og vær også sikker på, at prisen ofte følger med kvaliteten.

Dermed ikke sagt at en billig router er af en dårligere kvalitet, men måske har den ikke en lige så bred ydevene og rækkevidde, eller også kommer den ikke med den nyeste teknologi eller en masse forskellige, smarte funktioner.

Som en gennemsnitsforbruger er der ikke nogen grund til at investere i den dyreste model.

Du skal også tænke på routerens udseende. Den skal stå fremme i dit hjem, og derfor er det vigtigt, at du synes, den kan stemme overens med det udtryk og den indretning, som du fører. Er det ikke tilfældet, kan du hurtigt komme til at fortryde dit køb.

Vælg derfor en router der er moderne og stilmæssigt til at holde ud til at kigge på.

tighed. Her skal du især tænke på, hvor mange som I er i familien, og hvor meget I anvender nettet.

Tænk også på hvad I bruger internettet til. Der er for eksempel behov for en højere hastighed, hvis der spilles meget, mens en mindre er nok, hvis der kun surfes.

Du skal derfor tænke på de behov, som I har i jeres familie.

Hav også et generelt fokus på den rækkevidde, som hver enkel router kommer med. Bor du i et mindre hus, kan en enkel med en lille rækkevidde være nok, mens der er behov for nogle lidt stærkere modeller eller eventuelt flere styks for at opnå den samme effekt i et større hjem.

Alle vil jo gerne have en god og stabil dækning i hele hjemmet og i alle rum.

Du skal vælge enten Dual Band eller Single Band. En router med Dual band tilbyder net på flere frekvenser, mens du kun får det på en enkelt med Single Band. Igen skal du derfor overveje, hvor meget og til hvad, I bruger internettet til hjemme hos jer.

Er det ikke medtænkt, kan I risikere en langsom og ustabil forbindelse.

Har du behov for USB porte? Nogle routere har op til flere af dem, mens andre ikke har en eneste. Du skal derfor tænke på, hvad du gerne vil koble til din router, og om du overhovedet har behov for at koble den sammen med noget som helst.

Har du en printer, kan det for eksempel være smart med en USB port.

Alle routere kommer også med hver deres fokus på sikkerhed. Og det er derfor vigtigt at gøre sig nogle overvejelser i forhold til, hvor sikkert et hjemmenetværk man gerne vil have.

For nogle er det nok med det helt basale, mens andre har brug for yderligere beskyttelse blandt andet af deres personlige data.

Det kan for eksempel være smart med et system, der beskytter netværket mod virusser.

Skal det så være router eller mesh? Hvis en almindelig router ikke er nok til dit hjem, for eksempel hvis det er meget stort, kan der være behov for et mesh-system. Det er effektivt på mange punkter og kan dække alle hjørner i alle rum.

Sådan placerer du den

Mange har behov for meget hurtigt internet i deres hverdag, og for at få det, kan det være vigtigt at gøre sig nogle gode og grundige overvejelser i forhold til, hvor man placerer sin router.

For det første skal routeren og antennerne især gerne stå frit, så den kan afgive og modtage det bedste signal.

Mange forsøger ofte at gemme den væk eller skjule den, fordi den ikke pynter i hjemmet, men det er ikke altid en fordel for signalet, som kan blive svækket.

Derudover skal routeren også have mulighed for at trække kølig luft ind, og det er også lettere, hvis den står frit.

Det kan også være en fordel at placere den nær de rum, hvori man skal bruge et godt netværk.

Det være sig for eksempel på et kontor eller i en stue. Ofte er det nemlig sådan, at jo længere man kommer væk fra sin router, jo mere forringes ens signal.

Hvis du synes, at din router er langsom eller ustabil, kan det skyldes, at der er for mange enheder koblet på den på samme tid.

En router kan kun håndtere et vist antal enheder på én gang, og derfor kan det være en fordel at koble dem fra, som der alligevel ikke er i brug.

Man skal også løbende holde sin router opdateret, idet der ofte kommer nye teknologier til. Derfor er det smart med en app, som kan fortælle, hvornår der er behov for en opdatering af systemet.

Du kan også selv teste din forbindelse blandt andet via en netforbindelse eller diverse apps.

Og så er det ikke nogen hemmelighed, at det er de nyeste routere, der giver den bedste forbindelse.

Bliver du ved med at opleve en langsom, hakkende og usikker forbindelse, kan det derfor være tid til, at du gør dig en investering i en ny og moderne router, der er udstyret med den nyeste teknologi, som der forefindes på markedet på nuværende tidspunkt.

 

 

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Simon Lundgaard

Simon har en bachelor inde for netværksteknologi og IT, hvor han har dannet sig en grundig viden inde for det område. Simon har de sidste 12 år arbejdet med opsætning og vedligeholdelse af hjemmesider. Han har primært sørget for at strukturerer de forskellige hjemmesider, så de er så brugervenlige som muligt.