Guide: Løbeveste – 6 funktionelle og gode løbeveste til aktiv træning

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 13.04.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

funktionelle og gode løbeveste

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Løb er ikke en sportsgren, der kræver en masse udstyr. Alligevel er der enkelte ting, der er gode at have, når du er en aktiv løber. Du skal selvfølgelig have et par gode løbesko og godt træningstøj, men en løbevest kan også være en rigtig praktisk ting at eje.

Med en løbevest kan du have din telefon og dine nøgler med på turen, og du kan blive synlig i mørket. I vores guide har vi udvalgt 6 gode løbeveste til dig, der elsker at være aktiv.


Newline Core Gilet Løbevest 

Redaktionens anbefaling

Core Gilet Løbevest

Core Gilet Løbevest fra Newline er en ideel løbevest til herre til de måneder på året, hvor vejret er mildt. Vesten er let, så du kan bevæge dig frit og ubesværet med den på. I ærmegabene er der elastikkant, så vesten sidder godt til, men du samtidig har stor bevægelsesfrihed.

Vesten er udstyret med justerbare snøre i underkanten, så du kan tilpasse den til din krop. Du kan vælge at lade den sidde løst, men du kan også stramme den godt ind, hvis du foretrækker en vest, der sidder godt til og ikke flagrer.

Core Gilet Løbevest fra Newline er både vindtæt og åndbar. Den er god at bruge som et ekstra lag i din påklædning, når temperaturen kræver det. Samtidig er den også let nok til at bruges som løbevest om sommeren.

 

Det er vigtigt at huske på sikkerheden, når du løber. Løbevesten har reflekterende detaljer både foran og bagpå, så du nemmere kan ses i mørket, hvis du f.eks. løber om aftenen eller tidligt om morgenen.

Vesten har en brystlomme med lynlås, hvor du sikkert kan opbevare vigtige ting som din telefon, din pung eller dine nøgler. Fordi lommen sidder foran, er den nem at komme til, selv mens du løber.

Core Gilet Løbevest fra Newline har et simpelt og alsidigt design, der gør at du kan bruge ud over al slags træningstøj, og du kan endda også bruge den over dit almindelige tøj. Den har flere smarte funktioner, men ligger alligevel prismæssigt et sted, hvor de fleste kan være med. Derfor er det Core Gilet Løbevest fra Newline vi peger på som redaktionens anbefaling.

Fordele

 • Vindtæt og åndbar
 • Reflekterende detaljer
 • Simpelt og alsidigt design
 • Let løbevest
Ulemper

 • Der er kun én lomme

Specifikationer:

 • Materiale: 100% polyester
 • Vaskes på 40 grader
 • Lynlåslomme fortil
 • Reflekterende logoprint

Master Run Reflective LED og refleks Løbevest 

Det budgetvenlige valg

Run Refleks LED Løbevest

Hvis du hovedsageligt er på udkig efter en løbevest, der er udstyret med reflekser, så du kan føle dig sikker, når du løber i mørket, er Master Run Reflective LED Løbevest det rette valg for dig.

Løbevesten er EN13356 godkendt og er både udstyret med reflekser og LED. Rundt i kanten har den to forskellige LED lysfunktioner som der medfølger 2 stk CR-2032 batterier til. Resten er vesten er refleksiv, så du skal nok blive set, selv på afstand.

Master Run Reflective LED Løbevest har en meget dyb halsudskæring, så den kommer ikke til at sidde og genere dig under din løbetur. Den er også helt åben i siderne, så du kan bevæge dine arme frit. Vesten har spænder for neden og kan strammes og løsnes efter behov.

 

Det er en meget let løbevest, hvilket gør den ideel til brug om sommeren, når det er varmere i vejret. Med et par løbeshorts, en t-shirt og løbevesten, kan du sagtens klare selv de varmeste dage. Vestens lethed og kompakte størrelse gør dog også, at den er nem at tage udover stort set alt tøj. På den måde kan den sagtens bruges om vinteren med en langærmet, tyk trøje under.

Prisen på Master Run Reflective LED Løbevest er meget lav, så alle kan være med. Det er et oplagt valg, hvis du ikke har prøvet at løbe med en løbevest før, men gerne vil prøve det af.

Der er ingen lommer eller nogle ekstra funktioner i vesten, men for dig der løber kortere ture og ikke har brug for at have en masse ting med, kan det faktisk være en fordel. Derfor peger vi på Master Run Reflective LED Løbevest som det budgetvenlige valg.

Fordele

 • To slags LED lys
 • Medfølgende batterier
 • Stort refleksivt område
 • Meget let vest
Ulemper

 • Ingen lommer
 • Ingen ekstra funktioner

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: 100% polyester
 • EN13356 godkendt 
 • Justerbar i bunden

Nike Aeroloft Løbevest 

Perfekt til den stilbevidste

Aeroloft Løbevest

Nike Aeroloft Løbevest er i en klasse for sig. I vesten er Nikes egen Aeroloft teknologi anvendt, som sikrer at du som løber holdes varm i kølige omgivelser, uden at du bliver for varm. Et meget let lag dun giver vesten en isolerende funktion. Samtidig aktiverer bevægelse ventilation i vesten, så varme fra kroppen kan komme ud gennem små laserskårede huller i dunkamrene.

Nike løbevesten til herre har også et lækkert og klassisk design, der gør at den passer til alt. Du kan endda bruge den sammen med dit almindelige tøj, når du ikke løber, hvis du har brug for et ekstra lag, der varmer.

 

Udover at være både varmt og åndbart, er vestens stof også strækbart. Det giver dig en masse bevægelsesfrihed og gør, at vesten sidder mere behageligt på din krop.

Løbevesten fra Nike har to lynlåslommer foran, hvor der er god plads til opbevaring. Her kan du f.eks. have dine nøgler eller din telefon liggende under hele løbeturen uden at bekymre dig for, om noget ryger ud.

Vesten er lavet med et minimalt antal syninger. På den måde er der ikke noget, der generer og f.eks. gnider mod dine arme, når du løber.

Flere steder på løbevesten er der små reflekterende detaljer. Der gør det nemmere for bilister og andre trafikanter at se dig, hvis du løber mens det er mørkt. De reflekterende detaljer er diskrete, så de ikke ødelægger vestens design og overordnede look.

Nike Aeroloft Løbevest har en pris, der ligger i den høje ende. Til gengæld for du også smarte funktioner og teknologi for pengene.

Fordele

 • Smart Aeroloft teknologi
 • Varm, men samtidig åndbar
 • Reflekterende detaljer
 • Lynlåslommer
Ulemper

 • Høj pris

Udvalgte specifikationer

 • Materialer: polyester, elastan og gåsedun
 • Vaskes ved 30 grader (skånevask)
 • Lynlåslommer
 • Reflekterende detaljer

Craft Master Løbevest 

Godt valg til kolde dage

Master Løbevest til damer har et meget smart og alsidigt look. Den har en simpel sort farve, som gør at den sagtens kan bruges til hverdag og ikke kun til løb.

Samtidig er løbevesten fremstillet i et let materiale, så den er behagelig at have på, på løbeturen. Den er let foret, så den varmer godt på en kold vinterdag. Bag på vesten er der en lille lomme, hvor du kan opbevare dine nøgler eller andre småting. Lommen har en lynlås, så dine ting ligger sikkert under løbeturen.

 

 

Master Løbevesten er designet specifikt til kvinder. Før i tiden blev mange løbeveste solgt som unisex veste, men mange kvinder oplevede, at de var store over skuldrene og i livet, da de egentlig var designet mest til mænd. Siden er flere mærker kommet efter det problem, og i dag kan du både få Nike løbevest til damer, Craft løbevest til damer og altså også Master Løbevest til damer. Med løbevesten, der er specielt lavet til kvinder, får du en vest, der sidder godt til, så du ikke er generet af flagrende materiale, mens du løber.

Rent prismæssigt ligger Master Løbevesten i den lave ende. Den har ikke en masse ekstra funktioner, men hvis du alligevel ikke tænker, du får brug for dem, er vesten bestemt et godt valg. Den er særligt egnet til dig, der er på udkig efter en løbevest, fordi du har brug for det ekstra lag til at give noget varme. Du kan f.eks. kombinere løbevesten med et par gode, varmende løbetights.

Fordele

 • Giver en god varme
 • Har en lynlåslomme
 • Lavet specielt til kvinder
 • Smart og alsidigt look
Ulemper

 • Lommen sidder bagpå, og kan derfor være svær at nå

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: 100% nylon
 • Vaskes ved 40 grader uden skyllemiddel
 • Lynlåslomme bagpå

Master Run Reflective Løbevest 

Til løberen, der går op i sikkerhed

Master Run Reflective Løbevest er endnu et bud på en løbevest, der hovedsageligt har til formål at gøre dig synlig i trafikken – og det gør den i dén grad! Løbevesten er EN1150 godkendt og har både et stort neongult område og et gråt refleksivt område over brystet.

Vesten har en gennemgående lynlås, så den lukker til, og derved også kan give en smule beskyttelse for vind og kulde. Løbevesten har en forholdsvis løs facon, så den ikke strammer ubehageligt om din krop, mens du løber. I ærmehullerne er der en elastik, så de sidder godt til og ikke flagrer.

 

Master Run Reflective Løbevest er udstyret med en smart lynlåslomme, hvor der er plads til en lille jakke. Det er rigtig smart, når du er ude at løbe i overgangsmånederne, hvor det kan være svært at vurdere, hvor varmt det egentlig er. Du kan også opbevare andre ting i lommen, såsom din telefon, dine nøgler eller en proteinbar.

Løbevesten er lavet i et let materiale, så den er ideel til at tage udenpå dit løbetøj uanset årstiden. Kombinér den med varme løbebukser og en langærmet trøje i de koldere måneder, og brug den med shorts og t-shirt, når det bliver varmt.

Prisen for Master Run Reflective Løbevest ligger helt i den lave ende, så alle kan være med. Den praktiske lynlåslomme hæver lige løbevesten lidt over andre løbeveste, der hovedsageligt har til formål at være refleksive. Den har ikke andre smarte funktioner og heller intet for, der giver dig varme. Kan du undvære det, er Master Run Reflective Løbevest, dog et rigtig godt og prisvenligt bud på en løbevest.

Fordele

 • Stort refleksivt område
 • Let materiale
 • Lynlåslomme med god plads
 • Gennemgående lynlås, så vesten kan lukkes til
Ulemper

 • Intet for

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: 100 % polyester
 • Refleksive områder
 • EN1150 godkendt

Newline Gilet Løbevest 

Bedst til de blæsende dage

Newline Gilet Løbevest er vindafvisende og har en særligt høj krave. På den måde beskytter vesten dig godt på blæsende dage, og er med til at holde dig tilpas varm. Samtidig er vesten også åndbar, så den bliver ved med at være behagelig at have på, også som du løber dig til varmen.

Bagpå vesten sidder der en refleks, så du nemt kan ses af trafikanter, når du løber i mørket. Der sidder også små refleksive detaljer på forsiden af vesten, så du også kan ses forfra i mørket.

Vesten er også udstyret med en lynlåslomme, der sidder foran på brystet. Det gør det nemt for dig at få fat i de ting, du opbevare i lommen, mens du løber.

 

Newline Gilet Løbevest er en løbevest til kvinder, så både størrelsen på skuldre og talje passer til den kvindelige figur. I underkanten af vesten sidder der en justerbar snøre som du har mulighed for at stramme ind og løsne efter behov.

Prismæssigt ligger løbevesten i midten i forhold til de øvrige løbeveste i vores guide. Du får også en vindtæthed, der ikke er i de billigste løbeveste og lynlåslommen foran er en praktisk tilføjelse.

Fordele

 • Vindtæt
 • Har en høj hals
 • Refleksive detaljer
 • Kan justeres i underkanten
Ulemper

 • Kun én lomme

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: 100% polyester
 • Farve: grøn
 • Refleksive detaljer

 


Sådan vælger du en løbevest

Hvis du overvejer at investere i din første løbevest, er der flere ting, du bør tænke over. Løbeveste findes nemlig i rigtig mange versioner og udformninger, og det er vigtigt, at du får valgt den løbevest, der passer bedst til dig og dine behov.

Du bør f.eks. vælge din løbevest ud fra:

 • Kapacitet: hvor meget plads har du brug for i løbevesten? Skal du både kunne have vand, mad og ekstra tøj med på din løbetur, bør du vælge en løbevest med en stor kapacitet.
 • Flaske eller reservoir: som udgangspunkt kan du bære vand i en løbevest på to måder; i flasker, der typisk sidder foran på vesten eller i et vandreservoir, der fungerer som en stor pose med et sugerør i. Flaskerne er nemmere at fylde op undervejs, men til gengæld kan der være mere vand i et reservoir, og det er nemt at drikke vandet gennem sugerøret mens du løber.
 • Størrelsen: det er en god idé at prøve din løbevest på, inden du køber den. En løbevest skal sidde tæt til kroppen, så den ikke rykker sig mens du løber.
 • Andre funktioner: er der ekstra funktioner, du har brug for i en løbevest? Det kan f.eks. være flere lommer, reflekser eller muligheden for at sætte vandrestave fast på vesten.

 

Kilder: Rei.com, Shape.com og Relentlessforwardcommotion.com

Den bedste løbevest

I guiden peger vi på Newline Core Gilet Løbevest som redaktionens anbefaling, men det kan være svært at udvælge én løbevest som den bedste. Løbeveste kan nemlig være meget forskellige og have hver deres fordele og ulemper.

Nogle løbeveste har en højere komfort og sidder mere behageligt på kroppen under løbeturen, mens andre har en større kapacitet og flere lommer. Ved nogle løbeveste er der også mere fokus på vægtbalance og ved andre er fokus på sikkerhed og synlighed.

Den bedste løbevest til dig kommer an på , hvilken type løber du er, hvor lange ture du løber og hvilke specifikke behov du har. Det kan også være, du er glad for et bestemt mærke, og måske helst vil gå efter en løbevest fra Fusion, Nike eller Newline.

Vi har samlet seks af de bedste løbeveste i vores guide, og vi har sørget for at udvælge nogle forskellige udformninger, så der er noget til enhver smag. Du kan finde endnu flere guides, tests og oversigter over løbeveste på nettet.

Kilder: Cleverhiker.com og Runandbecome.com

Derfor har du brug for en løbevest

En løbevest kan især være en god investering for dig, der elsker at løbe lange ture, der strækker sig over længere tid. Det kan dog også være et rigtig godt køb for dig, der nyder kortere ture, men gerne vil have mulighed for at have vand og andre nødvendigheder med dig på en måde, der ikke er generende for dit løb.

Med en løbevest kan du pakke de mest nødvendige ting foran, hvor du nemt kan få fat på dem. Det kan være en vandflaske, din telefon eller en proteinbar. Bag på løbevesten kan du opbevare de ting, der er rare at have med, men som du ikke nødvendigvis får brug for. Det kan være en let løbejakke.

Du kan også få en løbevest med lys eller en løbevest med refleks, der øger din synlighed, når du løber i mørke. Det gør det mere trygt og sikkert for dig at tage en aftentur.

Kilder: Ellis-brigham.com og Rei.com


FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en løbevest?
Før du køber en løbevest, bør du overveje hvor stor kapacitet, du har brug for, hvorvidt den skal være med vandreservoir, samt hvilken størrelse, du skal bruge
Hvilken løbevest er den bedste?
I oversigten peger vi på Newline Core Gilet Løbevest som redaktionens anbefaling, men den bedste løbevest til dig, kommer an på dine specifikke behov.
Hvordan vælger man en løbevest?
Du vælger den rette løbevest ud fra hvilke funktioner, du har brug for, den type løber du er og hvilket budget du har til rådighed.

 

 

 

funktionelle og gode løbeveste

forbruger-test.dk

Vores skribent og research-team

Find mere information her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme