Test af de 10 bedste Vaffeljern

Der er ikke noget, der er så lækkert som en nybagt vaffel. Dessertvaflen kan bringe masser af varme ind i en kold hverdag. I mange familier bruges den lækre vaffel som en nem og hurtig snack, men den kan også laves som en sund udgave der kan spises til aftensmaden.

Vafler
Udgivet 15.04.2019|Senest redigeret 09.09.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Der findes rigtig mange forskellige vaffeljern på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste vaffeljern, der er på markedet anno 2020, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Vafler

forbruger-test.dk

4.59 29

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell

Wilfa, vaffeljern

Wilfa WAS-623 Bell er blevet testet af to norske forbrugerplatforme, Klikk.no og Dinside.no. Men det er også blevet anmeldt af den svenske avis, Expressen.se og det danske magasin, Familie Journalen. Alle steder scorer det gode resultater. Det bliver fremhævet, at det altid leverer et godt resultat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell

 • Du får et vaffeljern med en god ydeevne og en effekt på 1400 watt
 • Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell kommer med plader med en slip-let belægning
 • Vaffeljernet har luftspalter på oversiden, så dejen altid fordeles jævnt på pladen
 • Du får en justerbar termostat, så du altid kan lave den helt perfekte vaffel
 • En indikatorlampe lader dig vide, når produktet er varmt og vaflen er færdigbagt

Om Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell

Der lægges vægt på, at Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell er et børnevenligt produkt, lige såvel som det er yderst brugervenligt.

Det betyder, at du ikke skal frygte for de små nysgerrige fingre, lige såvel som du trygt kan lade dine børn bage deres egne vafler efter en lang skoledag.

Efter en sådan kan der nemlig være behov for lidt sødt, hvilket især også er velset, når man har en legekammerat med hjemme på besøg.

Altid en god tilberedning

Vaffeljernet er udstyret med en funktion, der sørger for, at dejen altid fordeles jævnt på pladen. Den har nemlig i overfladen det, der kaldes for luftspalter, og disse gør, at luften i dejen kan slippe ud, således den får lettere ved at fordele sig jævnt på den kegleformede plade.

Derudover er selve pladen udstyret med et slip-let belægning, og det betyder to ting.

Det er let at få vaflen fri, når den er færdig, men vaffeljernet er også meget nemt at rengøre, da fedt og snavs ej heller sætter sig fast i belægningen. Det sørger for, at produktet får en meget længere levetid.

Der er derfor ikke nogen grund til at skulle investere i endnu et vaffeljern efter en kortere årrække, idet dette vil kunne holde i mage år ud i fremtiden – hvis du selvfølgelig sørger for at vedligeholde det med blandt andet rengøring, hver gang det har været i brug.

Smarte funktioner

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell er udstyret med en justerbar termostat, som gør det muligt for dig at vælge et varmeniveau på mellem 0-7. Hvis du er en rigtig habil vaffelbager, kan du desuden også indstille termostaten til at stå på halve intervaller.

Når produktet har nået til indstillede temperatur, giver det dig et signal om, at det er klar til at bage din vaffel. Du kan derfor altid være sikker på, at du bager under de bedste forudsætninger.

Signalet kommer til udtryk via to indikatorlamper, der er placeret på hver side af produktet ved den justerbare termostat.

Når Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell har nået den ønskede temperatur, vil lamperne lyse op, og når vaflen er færdigbagt, vil der lyde en bip-lyd.

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell kommer desuden i et design bestående af rustfrit stål. Det er en smule stort i størrelsen, hvilket dog ikke er noget problem i forhold til opbevaring, da det kan stå på højkant og derved fylde meget mindre i bredden.

Med produktet følger der en ske, der sørger for, at du placerer den rette mængde dej på pladen, og du undgår derved, at der løber dej ud og sætter sig fast på siden af vaffeljernet.

OBH Nordica Elite Single 6953

Obh nordice, vaffeljern

Dette er et vaffeljern, der er blevet testet på sin evne til altid at levere et godt og tilfredsstillende resultat. Men der har især også været et stort fokus på brugervenligheden og de funktioner, som produktet er udstyret med. OBH Nordica Elite Single 6953 giver rigtig god værdi for pengene.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved OBH Nordica Elite Single 6953

 • Du får en meget hurtig bagningstid, hvorfor alle kan spise varme vafler på samme tid
 • OBH Nordica Elite Single 6953 kommer med en justerbar termostat, der har 5 niveauer
 • Vaffeljernet har en 1,2 meter lang ledning, så du har stor frihed i forhold til placering
 • Produktet har en slip-let belægning på pladerne for hurtig og nem rengøring
 • Du får et vaffeljern med en god ydeevne, selvom det kun har en effekt på 1000 watt

Om OBH Nordica Elite Single 6953

OBH Nordica Elite Single 6953 roses især af testpanelet for, at det har en yderst effektiv evne til at levere nogle lækre og sprøde vafler på ganske kort tid.

Det er i hvert fald noget, der fremhæves af Dinside.no. Dette ekspertpanel giver desuden produktet flere rosende ord med på vejen.

Det er således et vaffeljern, der holder hvad det lover, og derfor skal du ikke være bekymret for, hvorvidt du får investeret i et godt produkt.

Med OBH Nordica Elite Single 6953 er dine penge således godt givet ud.

Du får hurtigt en lækker vaffel

OBH Nordica Elite Single 6953 er et af de vaffeljern, der er hurtigst til at varme op til den optimale temperatur, når man ser på andre produkter i samme klasse. Bagningen af vaflerne klares også meget hurtigt.

Det fremhæves derfor af testpanelet, at vaffeljernet rent faktisk kan bage helt op til tre vafler på blot 3 minutter. Det er meget hurtigt, hvorfor det især er effektivt i den familie, hvor der er flere, der skal spise på samme tid.

Dette vaffeljern er ydermere udstyret med en indikator, der lader dig vide, når en vaffel er færdigbagt. Det sker via en lampe, der lyser grøn. Det sikrer dig, at du altid får en lækker og sprød vaffel.

Selvom det er muligt for dig at indstille temperaturen mellem fem forskellige niveauer, så anbefaler testpanelet, at du altid sætter denne til at stå på et af de to øverste hak – så får du det bedste resultat.

Smukt design og gode specifikationer

OBH Nordica Elite Single 6953 kommer i et design bestående af børstet stål. Det giver et både flot og minimalistisk udtryk, hvorfor produktet vil passe ind i ethvert køkken.

Derudover er vaffeljernet også designet, således det kan placeres på højkant, når det ikke er i brug. Derfor er det let at opbevare i et skab, uden det tager for meget plads.

Vaffeljernet kommer med en 1,2 meter lang ledning, og det giver dig en god frihed, hvis du ikke lige har en stikkontakt i nærheden.

Derudover er pladerne belagt med en slip-let belægning, som gør det let for dig at få vaflerne fri samt rengøre pladerne.

OBH Nordica Elite Single 6953 giver desuden 4 hjerteformede vafler på én gang og har en effekt på 1000 watt. Netop derfor får produktet gode anmeldelser.

Det er nemlig en af de modeller, der bruger mindre energi på trods af, det laver en stor mængde vafler på kort tid.

Sage Smart Waffle

sage, vaffeljern

Vil du gerne have et vaffeljern, som er blevet testet godt igennem, når det kommer til både sine funktioner, sin brugervenlighed og sine slutresultater? Så bør du bestemt tage et nærmere kig på Sage Smart Waffle. Dette er et produkt, der frem for de tynde hjerteformede vafler bager nogle tykke belgiske vafler, og derfor ligger det også i den lidt dyrere ende af prisskalaen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.699,00

Videoanmeldelse af Sage Smart Waffle

Gode ting ved Sage Smart Waffle

 • Du får flere justerbare knapper, så du selv kan indstille bagningstiden
 • Produktet kommer med flere forudindstillede programmer
 • Et letlæseligt LCD-display lader dig kende til indstillinger og status
 • Sage Smart Waffle har en slip-let belægning og kommer med en effekt på 1000 watt
 • Du får et produkt med et termisk, isoleret varmeelement, som giver en jævn varmefordeling

Om Sage Smart Waffle

Produktet kommer med en del flere og smarte funktioner end så mange af sine konkurrenter, som der findes på markedet på nuværende tidspunkt, og derfor har det nogle gode indstillinger, der altid sikrer helt perfekte vafler.

Sage Smart Waffle er blevet testet flere steder. Gastromand.dk har blandt andet testet og anmeldt dette produkt, og det samme gør sig gældende med det norske magasin, Dinside.no.

Begge testpaneler er enige om, at dette er et vaffeljern, der klarer sig særdeles godt, og det fremhæves derfor, at Sage Smart Waffle er en meget professionel model, der egner sig godt til privat brug.

Produktet får ydermere ros for sin gode evne til altid at lave nogle sprøde, belgiske vafler samtidig med, at modellen også er ganske brugervenlig og meget nem at have med at gøre, når det kommer til for eksempel rengøring.

Når man sørger for, at rengøringen er i orden, kan man også være sikker på, at man har et vaffeljern, der kan holde mange år ud i fremtiden.

Den gode rengøring forlænger nemlig levetiden, og du vil derfor med dette produkt få rigtig god værdi for dine penge.

Mange gode muligheder

Sage Smart Waffle er udstyret med et smart LCD-display. Dette gør det let for dig at betjene vaffeljernet lige såvel, som du let kan overskue de to forskellige indstillinger, som du kan vælge mellem.

Du kan selv justere indstillingerne ved hjælp af to justerbare knapper samt to knap-funktioner. På den højere side af vaffeljernet kan du justere tilberedningen af din vaffel mellem en lys og mærk model alt efter, hvad du foretrækker.

De to knap-funktioner, der er placeret ved siden af, tilbyder desuden en ’restart-funktion’ samt en ’a bit more-funktion’. Denne funktion giver vaflen 30 sekunder mere, hvorfor den lige får lidt ekstra varme og bagningstid.

På den venstre side af produktet er det muligt at justere mellem fire forskellige forudindstillede programmer.

Du kan derfor vælge, om du ønsker belgiske vafler, klassiske vafler, chokolade vafler og kernemælks vafler. Der er også et femte program, og det har du selv mulighed for at indstille.

En brugervenlighed der er i top

Dette er en vaffeljern, der ligger i den lidt tungere ende af skalaen med en vægt på hele 5 kilo.

Det betyder dog, at Sage Smart Waffle altid står solidt placeret på et køkkenbord, og det står således godt fast under brug. Der er ligeledes indbygget en nedtælling i vaffeljernet, og denne indikerer, hvor lang tid der er tilbage af bagningen af dine vafler.

Mens Sage Smart Waffle varmer op, er der en lampe i LCD-displayet, der lyser blåt. Når vaffeljernet er klar til at bage dine vafler, skifter lyset til en gul nuance. Derfor ved du, hvornår du er klar til at få den perfekte bagning af dine vafler.

Pladerne i vaffeljernet er udstyret med en non-stick belægning.

Denne sikrer en nem rengøring, idet skidt og rester ikke kan brænde sig fast i belægningen, og den gør desuden også, at der ikke er nogen grund til, at du anvender fedtstof, når du skal bage dine vafler.

Du kan derfor få en mere sund udgave af vafler ved ikke at gøre brug af blandt andet smør.

De mange specifikationer

Sage Smart Waffle kommer med en drypbakke rundt om pladerne. Det betyder, at den overskydende dej kan løbe ned i denne frem for at sætte sig fast på ydersiden af produktet.

Der følger desuden også en ske, der gør det lettere for dig at vurdere, hvor meget dej der skal anvendes til en enkelt bagning i vaffeljernet.

Sage Smart Waffle består desuden af rustfrit stål samt BPA-fri plast.

Derudover er det udstyret med et termisk isoleret varmeelement. Dette sikrer en jævn varmefordeling, således du altid får en vaffel, der er færdigbagt alle steder og består af den samme mængde dej alle steder.

Grundlæggende er alle testpanelser tilfredse med dette produkt. Dog er det kun den lidt højere pris, der kan betragtes som værende et minus ved Sage Smart Waffle.

Cloer CL1445

Cloer, vaffeljern

Er du på udkig efter en model, der er yderst populær blandt de mange forbrugere, så kan Cloer CL1445 være den model, som du leder efter. På nuværende tidspunkt findes der ikke nogen ekspertvurderinger på dette produkt, men det betegnes alligevel som værende en af de bedste modeller anno 2020.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Cloer CL1445

 • Du får et produkt med en non-stick belægning, som sikrer en nem rengøring
 • Vaffeljernet har en effekt på 930 watt, og det er derfor yderst energibesparende
 • Cloer CL1445 har en samlet vægt på 2,3 kilo, og det er dermed let at flytte rundt med
 • Du får 5 justerbare indstillinger, der altid giver dig de bedste belgiske vafler
 • Produktet er let at opbevare, da det kan placeres på højkant i skabet

Om Cloer CL1445

I dag er markedet på køkkenmaskiner generelt meget stort, og det kan være derfor, at der endnu ikke foreligger nogle ekspertvurderinger om lige præcis det her produkt.

Det er således et meget travlt område, og derfor må man i nogle tilfælde blot stole på de forbrugeranmeldelser, som det er muligt at finde online.

Hertil må det også siges, at det jo netop er forbrugerne, der bruger produkterne i løbet af deres hverdag, og derfor kommer de i mange tilfælde i bedre berøring med de omtalte produkter, end det gør sig gældende med eksperterne, som blot tester dem af i en kort periode.

De traditionelle, belgiske vafler

Cloer CL1445 kommer med nogle kraftfulde støbeplader, og disse sørger for at forme vaflerne som de traditionelle belgiske vafler, som vi kender til. Dette vaffeljern kan bage hele to belgiske vafler på samme tid, og de får en tykkelse på cirka 1,7 centimer.

Selve pladerne er udstyret med en non-stick belægning, og det gør, at vaflerne ikke kan sætte sig fast ved bagning lige såvel, som du ikke behøves at bruge et fedtstof, når du bager. Du kan derfor med fordel spare på både smør og olier.

Belægningen gør det desuden let for dig at rengøre produktet, idet madrester og skidt ej heller kan brænde fast i belægningen, og det sørger for, at du får et produkt med en forlænget levetid.

Cloer CL1445 har en effekt på 930 watt, hvilket er under gennemsnittet. Derudover vejer produktet 2,3 kilo og har en pris, der ligger i den billige ende i forhold til de konkurrerende modeller, som der findes på markedet på nuværende tidspunkt.

God brugervenlighed

Cloer CL1445 kommer med en trinløs og justerbar funktion til indstillinger, der går fra 1-5. Så ønsker man lyse og bløde vafler, skal man vælge trin 1 eller to, mens man skal vælge trin 4 eller 5, hvis man gerne vil have mørke og sprøde vafler.

Modellen kommer i rustfrit stål, og så kommer det med en kabelopbevaring, der findes under produktet. Det betyder, at du slipper for at have en løs ledning til at rode.

Ovenpå Cloer CL1445 forefindes der to lamper, der kan lyse henholdsvis rød og grøn. Når den røde lamper lyser, fortæller det dig, at vaffeljernet er tændt, mens den grønne lampe, når den lyser, indikerer, at vaffeljernet er optimalt varmet op og dermed klar til bagning af vafler.

Dette vaffeljern betragtes som værende i den lille ende af skalaen, og det betyder, at det er yderst let at opbevare, når det ikke er i brug. Det er derfor også en god model, hvis man ikke har meget plads til opbevaring i sit køkken.

Cloer CL1445 kan ydermere placeres på højkant, så det fylder mindre i bredden, når det stilles på plads i skabet.

Steba We 20

steba, vaffeljern

Dette er en model inden for vaffeljern, der egner sig særdeles godt til at lave belgiske vafler. Ved første øjekast kan Steba We 20 godt virke en smule bemærkelsesværdi. Det skyldes ikke mindst det specielle design, vaffeljernet er udformet i. Dog er der tænkt på enhver detalje med dette produkt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Steba We 20

 • Du får et vaffeljern i et meget flot design
 • Steba We 20 giver altid nogle veltilberedte vafler
 • Vaffeljernet indeholder flere smarte løsninger
 • Produktet er let at anvende
 • Du får et praktisk vaffeljern, der er let at opbevare

Om Steba We 20

På oversiden findes der en mindre åbning, som er særdeles praktisk. Heri kan der nemlig fyldes den dej, der skal bruges. Det betyder, at man kan lave vafler helt uden at åbne op for vaffeljernet.

For at gøre det hele endnu bedre, følger der en tragt med, således man ikke risikerer at gøre bordet eller resten af produktet snavset, hvis man rammer ved siden af med dejen.

Tragten kan opbevares på vaffeljernets underside, når den ikke er i brug, og derfor vil den aldrig være i vejen eller tage en masse plads under opbevaring.

Med til Steba We 20 følger der desuden også en smart doseringsske, således det altid er sikret, at du får hældt den rette mængde dej ned gennem tragten.

Dog bemærkes det, at doseringsskeen kan virke en smule nærig, idet den ikke helt kan fylde en hel vaffel op.

Indersiden på Steba We 20 består af konveks, og det er også en smule anderledes i forhold til så mange andre vaffeljern, som findes på markedet på nuværende tidspunkt. Dog er det særdeles praktisk, idet det sikrer en effektiv tilberedning.

Håndtaget på Steba We 20 skal løsnes, inden der åbnes for vaffeljernet, og dermed er der ingen fare for, at man kommer til at åbne for produktet, før en vaffel er færdigbagt.

Det er let at opbevare dette produkt, idet det kan stilles på højkant, og så er det også muligt at vikle ledningen op på undersiden.

Steba We 20 kommer desuden med farveindikatorer, der fortæller, hvornår jernet er klar til brug, og hvornår en vaffel er klar til at blive spist.

Et minus er dog, at Steba We 20 godt kan blive varmt under bagningen, dog er håndtaget køligt, så det stadig er muligt at åbne og lukke for jernet uden at brænde fingrene.

Det er ikke muligt at regulerer på varmen, men produktet er selv indstillet til at gøre sit arbejde godt, hvorfor der altid laves nogle gode vafler.

Wilfa WAD-518

Wilfa, vaffeljern

Vil du gerne have en model, der er blevet testet af flere magasiner og i alle tilfælde har scoret gode point, så kan Wilfa WAD-518 være den model, som du leder efter. Vaffeljernet er nemlig blevet testet af to forskellige ekspertpanelser. Det er eksperter fra henholdsvis Hytte Magasinet og den online forbrugerside, Klikk.no. Eksperterne er positivt overraskede over de gode evner, som dette vaffeljern kommer med.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Wilfa WAD-518

Gode ting ved Wilfa WAD-518

 • Med Wilfa WAD-518 kan du bage helt op til to vafler på én og samme tid
 • Wilfa WAD-518 kommer med nogle små luftspalter, der sørger for en jævn fordeling
 • Du får en non-stick belægning, der sikrer dig en nem rengøring
 • Vaffeljernet kommer med en justerbar termostat
 • Produktet kommer på nogle skridsikre gummifødder, så sikkerheden er i top

Om Wilfa WAD-518

Wilfa WAD-518 er en meget flot model, hvorfor den kan passe ind i ethvert køkken uanset stil og design. Modellen kommer i en lys, hvid farve med nogle mørke detaljer. Der skabes således nogle smukke kontraster.

Modellen er desuden det, som der kaldes for et dobbelt vaffeljern, og det betyder, at det er muligt at bage op til 2 vafler på én og samme tid. Det er især en fordel i de større familier, hvor alle gerne vil have en lun vaffel på samme tid.

Vaflerne består af 5 hjerter, når de er færdigbagte. For at sikre en meget jævn og god bagning, hvor dejen er fordel godt ud, findes der nogle små spalter med luft, der lader luften slippe ud af dejen.

Vaffeljernet kommer desuden også med en non-stick belægning, og det gør, at produktet er let at rengøre. Og det er let at få vaflerne ud, uden de går i stykker. Det er desuden også noget, der er med til at forlænge levetiden.

God brugervenlighed

Wilfa WAD-518 er en meget let og overskuelig model, der er nem at betjene for alle uanset erfaring med vaffeljern-modeller.

Øverst findes der en kontrollampe, der kan lyse rød, og en der kan lyse grøn. Disse indikerer, hvornår vaflerne er helt færdigbagte, således det er sikret, at du altid får nogle gode og sprøde vafler.

Modellen er desuden udstyret med en justerbar termostat, og det betyder, at du selv kan regulere den temperatur, som du ønsker, at dine vafler bages ved.

For at sørge for at sikkerheden er i top, kommer Wilfa WAD-518 desuden med nogle skridsikre fødder. Det betyder, at vaffeljernet står solidt placeret på et køkkenbord – også under brug.

Når Wilfa WAD-518 ikke er i brug, kan det placeres på siden, således det ikke fylder meget ved opbevaring i for eksempel køkkenskabet.

Stor begejstring

Eksperterne fra Hytte Magasinet er særdeles begejstrede for denne model. De fortæller, at dette er et af de vaffeljern, der formår at levere det bedste bage-resultat, når der sammenlignes med andre dobbelte modeller.

Den justerbare termostat får også meget ros med sig på vejen, idet den sikrer den bagning, som du ønsker og så er den let at betjene.

Dog fortæller testpanelet også, at man skal være påpasselig, når man fylder dej på vaffeljernet. Det flyder nemlig ud over siderne, hvis der kommer for meget dej i, og det kan godt sætte sig fast på ydersiden og dermed være svært at få af selv under en grundig rengøring.

Eksperterne fra Klikk.no roser også denne model meget. De fortæller, at vaflerne med Wilfa WAD-518 altid kommer ud med en veltilpasset sprødhed og smag, og så er der også nogle fine detaljer på modellen.

Her kan det blandt andet nævnes, at non-stick belægningen er effektiv, og så følger der faktisk også en smart ske med. Denne hjælper dig med at dosere den rette mængde dej hver gang.

WILFA SWA-516 vaffeljern med justerbar temperatur

Wilfa SWA-516 er et vaffeljern, som har en hel del smarte funktioner, der kan være med til at skabe de perfekte vafler. Der er derfor god grund til, at netop denne model er repræsenteret her på listen.

Det er et vaffeljern, som laver en simpel og klassisk hjerteform, med 5 hjerter. Du får derfor en god stor vaffel, som kan deles op i 5 hjertestykker. Du kan være sikker på at få et vaffeljern, som kommer i topkvalitet og ikke koster det hvide ud af øjnene.

En af de særligt smarte funktioner, som følger med ved denne model, er, at den har en justerbar temperatur. Det betyder, at du altid selv har mulighed for at indstille temperaturen, så vaflen bliver lavet efter din smag. Det er en rigtig god måde at sikre at vaffeldejen bliver bagt på den måde, du foretrækker.

Ud over det, har Wilfa SWA-516 også en dobbelt non-stick belægning, hvilket gør det ekstra let at tage vaflerne af, når de er færdige. Det betyder, at du ikke skal bruge ekstra olie eller smør for at få vaflerne af. Desuden er det også med til at gøre det ekstra let at rengøre maskinen efter brug.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Wilfa SWA-516 vaffeljern:

 • Justerbar temperatur
 • Dobbelt non-stick belægning
 • Hjerteform
 • Signallampe
 • God kvalitet
 • Billigt vaffeljern

Om Wilfa SWA-516

Wilfa SWA-516 vaffeljern er et særligt godt vaffeljern, hvis du vil have mulighed for at lave lækre vafler på kort tid. Det er et oplagt valg, hvis du har nogle særlige præferencer til dine vafler og gerne vil kunne justere, hvordan slutresultatet ender du.

Du får et vaffeljern, som er i rigtig god kvalitet og kan holde dig i lang tid fremover. Det betyder, at du har et vaffeljern, som kan holde til lidt af hvert. Desuden fås modellen til en rigtig favorabel pris, så du ikke behøver at spendere en formue på at få et godt vaffeljern.

Lav den perfekte vaffel

Hvis du går meget op i, hvordan din vaffel ender ud, er det en stor fordel med denne model fra Wilfa, fordi du selv kan justere temperaturen. Med en justerbar temperatur, kan du selv indstille varmen på vaffeljernet og derved også, hvordan dejen til din vaffel bliver bagt.

Nogle foretrækker for eksempel en vaffel, som er lidt blødere i midten. Her er det oplagt at sætte temperaturen en smule lavere, mens det er en god idé med en højere temperatur, hvis du gerne vil have, at dine vafler får en lidt mere sprød overflade.

Smarte funktioner

Udover en justerbar temperatur funktion, har denne model også andre smarte egenskaber. Den har for eksempel en dobbelt non-stick belægning, som gør den særligt let at arbejde med.

Modellen Wilfa SWA-516 har også en signallampe, som viser dig, hvornår dine vafler er færdige. Du behøver derfor ikke stå og holde øje med vaffeljernet, men kan sagtens lave andre ting samtidig eller slappe af, mens vaffeljernet klarer arbejdet.   

Åviken Elegance 910 vaffeljern med dobbelt form

Dette vaffeljern fra Åviken har en hel del fordele, hvid du gerne vil have et godt vaffeljern, som laver perfekte vafler til hele familien. Det er et særligt populært vaffeljern, som kommer i en rigtig god kvalitet og kan holde i mange år fremover.

Denne model er et oplagt valg, hvis i er en større familie, som har brug for at lave mange vafler på en gang. Det er nemlig et vaffeljern med dobbelt form, så der kan lavet mere end en vaffel ad gangen. I sparer derfor en hel del tid, fordi der ikke kun kan laves flere vafler på en gang.

Ud over det har vaffeljernet også en non-stick belægning af teflon, så den er både let at bruge og rengøre. Du kan derfor altid få vaflerne ud af formen uden, at de hænger fast. Dette betyder også, at der ikke er meget at rengøre efter brug.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Åviken Elegance 910 vaffeljern:

 • Dobbelt form
 • Belægning af teflon
 • Enkel betjening
 • Termostatstyring
 • Hurtig opvarmning

Om Åviken Elegance 910 vaffeljern

Dette vaffeljern er en af de mest populære modeller blandt større familier, som har brug for at få lavet flere vafler ad gangen. Det kan ofte tage lang tid, hvis der kun er plads il at blive lavet en vaffel ad gangen, og der er flere, som skal have. Derfor er det en stor fordel, at der her kan lavet to ad gangen, så processen går en hel del hurtigere, og alle kan nå at spise vaflerne sammen, mens de er varme.

Vaffeljernet er også særligt effektivt og bliver varmet op på mindre end 7 minutter. Herefter kan du lave vaflerne, som allerede er færdige efter 2 minutter.

Formen på vaflerne er en firkløver, som kan deles op i mindre stykker eller spises som en stor vaffel. Der er også en non-stick belægning på vaffelformen, så det er let at frigøre vaflerne, når de er færdiglavet. Det betyder også at vaffeljernet holder sig ren i længere tid og derfor ikke behøver meget rengøring.

Kontroller selv varmen på vaffeljernet

En af de smarte funktioner, som følger med ved Åviken Elegance 910 modellen, er, at der er termostatstyring. Det betyder kort sagt, at du selv kan styre temperaturen på vaffeljernet og derfor tilpasse det efter dine egne behov.

Nogle kan bedst lide vafler, som stadigvæk er en smule svampede inden i midten, og her er det for eksempel en god idé med en lavere temperatur. Foretrækker du derimod en vaffel, som er meget sprød uden på, er det oplagt at bruge en lidt højere temperatur. Det handler altså om at vurdere, hvilken temperatur der fungerer bedst til at lave den perfekte vaffel for dig.

Det er også en fordel, hvis i er flere i familien, og gerne vil have vaflerne lavet på forskellige måder. Her er det blot om at skifte temperaturen, så alle kan få en vaffel, som passer til deres egen smag.

Bodum Bistro 11547-01 vaffeljern med hurtig opvarmning

Denne vaffeljernsmodel fra Bodum er både hurtig og let at betjene. Vaffeljernet har en dobbeltform, så der kan laves to belgiske vafler ad gangen. Det er derfor en super god løsning, hvis i er en større familie, som har brug for at lave nok vafler til hele familien ved morgenbordet.

Det er et vaffeljern, som er formet, så du kan lave perfekte belgiske vafler. De to forme, gør det muligt at lave mange vafler ad gangen. På den måde, kan hele familien få mulighed for at spise vafler sammen, mens de stadig er varme.

De er et vaffeljern, som bliver varmet rigtig hurtigt op, så du kan få vafler på ingen tid. Der er derfor ikke særlig lang ventetid og i kan hurtigt nyde nogle lækre vafler. Udover det, er det også enormt let at bruge og kræver hverken erfaring eller særlige evner.

Gode ting ved Bodum Bistro 11547-01 vaffeljern:

 • Let betjening
 • Hurtig opvarmning
 • Dobbelt form
 • Termostatstyring
 • Termostatlys
 • Kompakt og let at opbevare

Om Bodum Bistro 11547-01 vaffeljern

Dette vaffeljern er som sagt en oplagt mulighed, hvis i er en større familie, som sætter pris på et lækkert morgenmåltid sammen. I kan lave to vafler ad gangen, hvilket betyder, at det er hurtigt og let at lave nok vafler til hele familien.

Modellen har også en non-stick belægning, som gør det let at få vaflerne af efter, de er færdige. Dette betyder også, at vaffeljernet holder sig rent i lang tid og derfor kræver meget lidt vedligeholdelse. Du behøver derfor ikke bruge smør eller olie, når du laver vafler, da de let kan tages af uden.

Ud over det er der også termostatstyring, hvilket betyder, at du helt selv kan styre temperaturen på vaffeljernet. Du kan altså bestemme om vaflerne skal laves ved høj eller lav temperatur, hvilket betyder rigtig meget for slutresultatet. Foretrækker du for eksempel en vaffel, som er en smule svampet inden i, bør du indstille jernet til en lavere temperatur. Foretrækker du derimod en sprød kant på din vaffel, er det en god idé at lave den på høj temperatur. Det afhænger derfor rigtig meget af dine præferencer.

smarte funktioner

Ud over termostatstyring og non-stick belægning har denne vaffeljernsmodel fra Bodum også andre smarte funktioner.

Der er for eksempel en termostatbelysning, som viser dig, hvornår vaffeljernet er kommet op på din ønskede temperatur. På den måde ved du altid, hvornår den er klar til brug og behøver ikke prøve dig frem. Desuden er der også belysning, som viser om vaffeljernet er tilsat strøm eller ej. Dette kan være en stor fordel, fordi du derfor ikke glemmer at slukke for strømmen til vaffeljernet. På den måde sparer du strøm og undgår farlige situationer, som kan opstå ved at lade en vaffeljern stå og varme, mens du ikke er hjemme eller holder øje.

Der er altså ingen tvivl om, at dette er et vaffeljern, som har en hel del smarte funktioner, der kan gøre det lettere at lave vafler.

Cloer CL0271 vaffeljern til sprøde isvafler

I modsætning til mange af de andre vaffelmodeller nævnt på denne liste, er dette en model, som bruges til at lave sprøde isvafler. Du kan derfor ikke lave belgiske vafler med dette vaffeljern, men derimod dine egen lækre hjemmelavede isvafler. Det er en super god måde at tage en isdessert til et nyt niveau.

Med dit helt eget vaffeljern til isvafler, kan du imponere både gæster og dine børn ved at lave hjemmelavede isvafler med is i. Vaflerne bliver lækre og sprøde, hvilket uden tvivl kan få is til at smage en hel del bedre. Det er helt sikkert en bedre metode at lave vafler derhjemme frem for at købe dem færdiglavede i supermarkedet, hvor de desværre ofte er en smule bløde eller tørre.

Det er et vaffeljern, som er enormt let at betjene og kommer i et enkelt og flot design. Jernet er formet, så det let kan pakkes sammen og gemmes væk i et køkkenskab uden, at det fylder meget.

Gode ting ved Cloer CL0271 vaffeljern:                                      

 • Enkelt og flot design
 • Brugervenlig
 • Trinløs termostatstyring
 • Optisk slutsignal
 • Indvendig hængel og drypbakke
 • Non-stick belægning
 • Pladsbesparende design

Om Cloer CL0271 vaffeljern

Vaffeljernet fra Cloer har en hel del fordele, som gør den til et rigtig godt valg, hvis du vil have et vaffeljern til isvafler.

Den har for eksempel trinløs termostatstyring, så du selv kan indstille temperaturen på maskinen. Dette betyder, at du selv kan styre, hvor brune og sprøde vaflerne skal være. Der er stor forskel på, hvad folk foretrækker, og derfor er det en super smart egenskab. Du kan altså let indstille den efter præferencer, så du kan lave vaflerne nøjagtig som du eller andre ønsker.

Ud over det, er det også et vaffeljern, som kræver meget lidt rengøring og vedligeholdelse. Den har blandt andet en indvendig hængel og drypbakke, hvilket er med til at spare dig en hel del tid på rengøring efter, du har lavet vafler. Derudover har den også en non-stick belægning, hvilket betyder, at der ikke ender med at sidde en masse vaffeldejsrester efter brug. Du slipper derfor for at rengøre selve vaffelformen.

Let at opbevare

Det er et lille og kompakt vaffeljern, som ikke fylder meget i køkkenet. Mange vælger muligvis at lade være med at købe et vaffeljern, fordi de tænker, at det tager for meget plads op. Dette er ikke tilfældet her, da selve maskinen er designet, så den kan støtte på kanten og derfor let kan gemmes væk inde i et køkkenskab uden at fylde.

Ud over det er der i designet også gjort plads til kabelopbevaring, så den kan pakkes pænt væk sammen med jernet og ikke fylder ekstra. Det er derfor intet problem at få plads til netop denne vaffeljernsmodel i dit køkken, hvad end den skal stå i et skab eller på bordet.

Der er altså ingen tvivl om, at dette er et godt vaffeljern, hvis du sætter pris på en sprød og lækker isvaffel med din is.

Læs også: Test af de 7 bedste Brødristere

Gode tips til forskellige vafler du kan lave med dit vaffeljern

Der er rigtig mange, der er glade for de helt traditionelle vafler, og det er da også disse, som de fleste kender til.

Derfor er det selvfølgelig også disse, som der er mange, der forbinder et vaffeljern med. Dog er der mange flere muligheder for at lave nogle gode og sprøde vafler, når man har et godt vaffeljern.

Du kan for eksempel bruge dit vaffeljern, når du skal lave en god omgang morgenmad.

Du kan nemlig slippe for at bruge for eksempel panden, når du skal lave en omelet. Du pisker bare dine æg sammen og putter dine yndlingsingredienser i, og så hælder du det hele ud over dit vaffeljern.

I løbet af nogle få minutter vil din vaffel være klar. Det er således tidsbesparende for dig.

Hvis du er på udkig efter andre maskiner til køkkenet, så kunne det også være relevant for dig at kigge på vores test-guides om toastmaskiner, brødristere eller røremaskiner. Vi har udarbejdet test-guides om de bedste køkkenmaskiner indenfor hver kategori, så du kan vælge den rigtige.

Du kan også bage brownies i dit vaffeljern. Du skal blot blande dine ingredienser sammen og hælde dejen op i vaffeljernet. Dejen skal bage i cirka 5 minutter – hold dog gerne øje med den undervejs.

Brug gerne en gaffel for at se, om dejen er færdig. Kommer gaflen op uden dej på, er din brownie færdig. Denne metode er bedst i de vaffeljern, der egner sig til belgiske vafler.

Du kan også bage dine madpandekager i dit vaffeljern. Det samme gør sig gældende med mange andre aftensmadsretter.

Lav igen den dej, som du skal bruge til dine madpandejager og placer dem i dit vaffeljern. Efter kort tid vil de være klar. Det er meget tidsbesparende i forhold til at skulle vende pandekagerne frem og tilbage på en almindelig pande.

Lav også en sandwich-vaffel i dit vaffeljern, som er spændende til blandt andet frokost. Du skal bruge en opskrift, der ikke indeholder meget sukker, så det bliver til en brøddej frem for en vaffeldej.

Dejen hældes så i vaffeljernet og bages som en almindelig vaffel. Herefter kan du bruge brødene som en sandwich, du skal bare fylde de ting i, som du gerne vil blande i.

Du kan faktisk også lave nogle gode småkager med dit vaffeljern. Du skal blot mikse den dej sammen, som du godt kan lide og bage den i dit vaffeljern i den størrelse, som du ønsker. På den måde sparer du den tid, du bruger på at opvarme din ovn.

I vaffeljernet skal dejen nemlig kun have cirka 3 minutter – du bør dog holde øje med dejen undervejs.

Har du familie fra udlandet, og får du dem på besøg inden for den nærmeste tid, kan du også bruge dit vaffeljern til at lave nogle lækre Hash Browns til dem.

Disse er inspirerede af det amerikanske morgenmadsbord. Hash Browns er små pandekager, som der puttes noget revet kartoffel i. Dejen mikses sammen, og så skal den bages i 7-8 minutter på medium varme i vaffeljernet.

Bruger du dem fra en pose, du har taget op fra fryseren, skal de blot have et par minutter mere i vaffeljernet for at blive klar til at spise.

3 opskrifter på gode vafler

Det kan derfor nu ikke komme som nogen overraskelse, at der findes mange gode metoder, når man vil lave nogle gode vafler også. Derfor findes der en lang række gode opskrifter, som du kan benytte dig af, når du ikke blot vil lave de helt almindelige vafler.

Prøv dig for eksempel frem med havregryns-vafler, vafler med avocado og laks og belgiske vafler med chokoladesauce.

Havregrynsvafler passer godt til den forbruger, der gerne vil have nogle vafler, der er lidt sundere end den helt normale variant. Disse kommes der nemlig nogle flere fibre i, og derfor vil de automatisk også mætte mere.

Havregryns-vaflerne er dog lige så hurtige at tilberede som de almindelige vafler, og derfor kan du have et lækkert måltid klar på under 30 minutter.

Det eneste, du skal bruge er:

 • 50 gram havregryn
 • 150 gram hvedemel
 • 1 æg
 • 2,5 deciliter mælk
 • 1 knivspids salt
 • sukker
 • syltetøj

Du skal starte med at tage en skål frem og hælde havregryn og mælk sammen. Herefter skal du lade blandingen stå, indtil mælken har blødt havregrynene op. Normalt tager det cirka 10 minutter.

Når det er sket, hælder du melet i blandingen og pisker det hele sammen med en håndmikser. Synes du, at dejen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere mælk.

Konsistensen skal være mindre tyk end en normal kagedej, men den skal alligevel være tykkere end den dej, man bruger til traditionelle pandekager.

Når du er tilfreds med dejen, tager du dit vaffeljern frem, smører det med smør, hvis der er behov for det, og bager vaflerne indtil de er gyldne og brune. Du kan herefter servere dem med sukker og syltetøj.

Du kan også lave vafler, der ikke er en decideret dessert. Det gør du blandt andet ved at bytte vaflen ud med en madvaffel, der kan bruges til for eksempel frokost eller som tilbehør til fisk.

Det lyder måske som om, at det er besværligt, men det er slet ikke tilfældet.

Du skal bruge:

 • 100 gram almindeligt mel
 • 50 gram linse- eller anden grovmel
 • 20 gram sesamfrø
 • 20 gram hørfrø
 • 30 gram olie
 • 5 små æg
 • lidt salt
 • mayonnaise
 • koldrøget laks
 • avocado

Du skal starte med at blande mel, salt og frø sammen i en stor skål. Når dette er gjort, tilsætter du æggene et ad gangen og rører massen til den er lind og flydende.

Så tilsætter du olien, og har du et vaffeljern med en non-stick belægning, så er det dog ikke nødvendigt med smørelse. Idet der er olie i dejen i forvejen. Når du har bagt vaflerne, lader du dem køle af eventuelt på en rist.

Så smører du de afkølede vafler med mayonnaise, tynde skiver af avocado og laks. Og så er de klar til servering.

Den belgiske vaffel er en klassiker, og det har den længe været. Heldigvis er det noget, som man let kan lave selv. Du skal dog være opmærksom på, at det kræver et specielt vaffeljern, som der er designet til at bage belgiske vafler.

Når du er færdig med vaflerne, kan de spises med enten chokoladesauce og vaniljeis.

Det eneste, du skal bruge, er:

 • 2 æg
 • 3 deciliter mælk
 • 250 gram hvedemel
 • 1,5 teskefulde vaniljesukker
 • 70 gram sukker
 • 75 gram mørk chokolade
 • ¼ liter piskefløde
 • smør til tilberedningen

Du skal starte med at lave chokoladesaucen ved at hælde fløden i en gryde og koge den op. Når fløden koger, skal den fortsat koge ved en jævn varme i cirka 3 minutter, mens du konstant rører i gryden.

Du skal så finhakke chokoladen, tage gryden med fløden af blusset og hælde chokoladen i. Rør i gryden indtil chokoladen er helt smeltet og tag så fat på de belgiske vafler.

Start med at hælde mælk og æg i en stor skål, pisk blandingen sammen med en håndmikser og tilsæt herefter de tørre dele såsom mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker.

Rør massen sammen, smelt smørret og tilsæt det i blandingen, opvarm vaffeljernet og bag dine vafler. Server herefter de belgiske vafler med den hjemmelavede chokoladesauce og eventuelt en kugle vaniljeis.

Historien bag vaflen

Der findes rigtig mange forskellige typer af vafler rundt omkring i hele verden. Dog er det ikke nogen hemmelighed, at det især er i Europa og USA, at de er populære.

Det skyldes, at selve vaflen faktisk har en meget lang historie bag sig, og det på trods af, at den har udviklet sig over tid og i takt med kontakten med de mange forskellige kulturer og madvaner.

Når der ses tilbage i historien, findes der en form for vaffel, som der går helt tilbage til middelalderen. Her bestod den dog blot af mel og vand.

Med korstogene skete der dog noget nyt, idet der med disse begyndte at komme flere forskellige typer af ingredienser op igennem Europa.

Det blev derfor pludselig muligt at blande de mere søde smagsvarianter i vaflerne. Her blev det særligt populært med honning og orange-aromaer.

Tager man et kig på det, der skete efter middelalderen, finder man også de første opskrifter, som der faktisk blevet skrevet ned. Disse kan findes i Paris, og her ses det, at opskriften er blevet videreudviklet.

Nu indeholder den nemlig også æg, olie, salt, mel og endda også vin i nogle tilfælde. Man begyndte også at bage vaflen med to opvarmede jern, og så blev der placeret en skive ost i midten af dejen.

Denne metode minder således mere om de typer af vafler, som vi spiser i dag. I dag kommer vaflen også med et meget velkendt mønster, og det er et, der kan dateres helt tilbage til det 16. århundrede.

Her begyndte bagerne nemlig at designe vaflerne med fine detaljer og individuelle tegn og mønstre. Det kan således være herfra, at ideen om de hjerteformede vafler stammer fra.

I løbet af det 17. århundrede blev vaflen stadig produceret og spist i massevis. Her var den også blevet tilgængelig for de almindelige borgere, men især også de lidt bedre borgere, idet ingredienser som for eksempel sukker blev tilføjet.

På denne tid var det en meget dyr ingrediens. Den almindelige borger kunne således ikke få råd til sødestoffer som for eksempel sukker og honning.

Når den almindelige borger skulle nyde en god vaffel, blev den således i stedet bagt med nogle billigere og til dels også dårligere ingredienser, som de kunne betale for. Det gjorde selvfølgelig også, at deres vafler var mindre delikate.

Op igennem det 18. århundrede kom der igen nogle nye ingredienser til Europa fra andre og mere spændende verdensdele.

Efter kort tid var det især Tyskland, der udmærkede sig inden for vaffelbagningen. Her begyndte man nemlig at putte både gær, kardemomme, muskatnød, nelliker og chokolade i vaflerne.

Som tiden gik, opstod der hurtigt flere og gode variationer af vafler. Især i Tyskland og Frankrig men også i Belgien skød det op med gode opskrifter.

Dermed bredte vaflen sig ud til hele verden, og i 1725 er der noget der tyder på, at ordet ’vaffel’ for første gang blev anvendt på engelsk.

Gå heller ikke glip af vores test-guide om minihakkere og Airfryere, som du finder her.

Læs også vores artikel om: Bærbar computer test 2020 – find de bedste her

Læs også Vaffeljern test – her er de 5 bedste vaffeljern udgivet af bomagasinet.dk.

Denne side er anmeldt af: Esther O. Kruse Rating 10/10

 

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Find mere information her

Find ud af mere om den nordiske vaffeldag
Lokalavisen – Artikel
Find ud af hvorfor kun to ud af seks vaffeljern består en test
Politiken – Artikel