De 7 bedste Vinduesvaskere: Test-og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 11.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Rengøringen af vinduerne kan ofte være en forholdsvis krævende opgave, da det kræver tid og omhyggelighed for at opnå det bedst mulige resultat. I denne guide får du et indblik i en række af vinduesvaskere, som du kan bruge til at rengøre dine vinduer effektivt og hurtigt.

vinduesvasker

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige vinduesvaskere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste vinduesvaskere, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

vinduesvasker

forbruger-test.dk

4.73 22

Leifheit Dry&Clean

vinduesvasker

Leifheit har også udviklet forskellige vinduesvaskere, og denne Dry&Clean-model er en af dem.

Den udmærker sig på en række af forskellige områder, mens den også ligger i et ganske fornuftigt prisleje, hvor de fleste kan være med.

Denne vinduesvasker udmærker sig især på resultatet, der ifølge producenten og forbrugerne er ganske godt.

Gode ting ved Leifheit Dry&Clean

 • Godt resultat grundet bedre sugeevne og nyudviklet gummilæbe
 • Aftageligt mundstykke
 • 360 graders model
 • Mulighed for rengøring af vandtank
 • Lang driftstid

Mere information om Leifheit Dry&Clean

Først og fremmest er modellen her udstyret med en øget sugeevne, hvilket gør, at modellen suger vandet op en hel del mere effektivt, hvormed man altså mindsker risikoen for, at der sidder vand på ruden efter rengøringen.

Det giver et bedre resultat. Det bedre resultat kommer ikke udelukkende af den øgede sugeevne, da det også giver en bedre effektivitet, at der på modellen er kommet en forbedret gummilæbe på vinduesvaskeren.

Den giver en bedre kontaktflade mellem vasker og vinduet, som sørger for en mere effektiv rengøring med et godt resultat.

Modellen her har også en lang driftstid, der ligger på 35 minutter ved fuld styrke. Det kommer blandt andet af, at modellen er udstyret med en optimeret standby-funktion, hvilket gør, at modellen kan benytte længere tid på en opladning.

Det har naturligvis også noget at sige, at modellen her er udstyret et bedre batteri, som giver den optimerede kapacitet.

Modellen er ligeledes blevet produceret på Leifheits egen fabrik i Europa, således man kvalitetssikrer produkterne under produktionen.

Det viser også, at virksomheden ikke har tænkt sig at gå på kompromis med kvaliteten, hvormed du som forbruger altså er sikret et godt produceret produkt, der jævnfør kvalitetssikret produktion med de rigtige materialer, har en god holdbarhed.

Øvrige specifikationer

Modellen er udstyret med et mundstykke på 28 cm, hvilket er en ganske stor arbejdsvidde og giver gode muligheder for, at man kan rengøre flere vinduer på kortere tid. Men hvad så hvis mit vindue er smallere?

Eller hvis jeg har sprossede vinduer, dannebrogsvinduer eller lignende?

Så skal du ikke fortvivle for denne model har aftageligt mundstykke, hvilket vil sige, at man kan skifte mundstykket til et mindre på 17 cm, så det er muligt at kunne rengøre alle typer af vinduer – også når de er opdelt i mindre sektioner.

Derudover er der tale om en 360 graders model, hvilket vil sige, at den også kan benyttes på hovedet, hvilket vidner om en øget fleksibilitet.

Det er også med til at gøre modellen en hel del lettere at bruge, da man kan bruge den fra alle vinkler. Sidst men ikke mindst skal det også nævnes, at det er muligt at rengøre vandtanken for skidt og snavs, således man giver vinduesvaskeren de bedste forudsætninger for at arbejde effektivt.

Det er sværere for vinduesvaskeren at opsamle vandet effektivt, hvis tanken er fyldt med skidt.

Her skal det også nævnes, at materialet, vandtanken er lavet af, ikke har godt af at være i kontakt med forskelligt skidt konstant, hvorfor det kan være en fordel at tømme og rengøre den efter brug.

Kärcher WV 5 Premium – uden efterladte striber

 • Kärcher WV 5 Premium4,4/5 stjerner hos pricerunner.dk

Denne vinduesvasker fra Kärcher er super populær blandt forbrugerne, hvilket ses med de 4,4/5 stjerner, den har fået hos netop forbrugerne på sammenligningssiden Pricerunner. Dette er altid et godt kvalitetsstempel at gå ud fra, da forbrugerne netop afprøver produktet og bruger det til dagligt. De er i virkeligheden de bedste dommere. På Google får produktet også 4,6/5 stjerner, hvor en glad forbruger skriver følgende: ”Super glad for min Kärcher, vinduerne bliver rene.”

Nogle forbrugere beskriver dog, hvordan produktet ikke kan starte efter opladning. Der er 2 års garanti på produktet, så hvis dette skulle ske med din, kan du returnere og få en ny inden for de 2 år.

Gode ting ved Kärcher WV 5 Premium

 • Sikrer drypfri vinduer
 • Effektiv
 • Genopladeligt batteri
 • Skubbebredde: 28 cm
 • Aftageligt batteri

Mere om Kärcher WV 5 Premium

Kärcher WV 5 Premium er batteridrevet og sørger for, at det snavsede vand bliver suget væk, så vinduerne bliver efterladte helt rene, og der ikke bliver sorte striber på vinduerne. Kärcher kombinerer en sprayflaske med mikrofiberklud og en vinduesskraber med sug, hvilket gør den så effektiv. Det er de bedste fra to verdener. Den kan anvendes på spejle, brusekabiner, vinduer eller andre glasflader. 

WV Premium udgaven er ergonomisk. Håndtaget er blødt, og gør, at den er behagelig at bruge. Derudover kommer den med et LED display, som viser dig status for opladning. Den kommer med et mindre mundstykke, hvis du får brug for det til små ruder eller lignende. Dette er smart, hvis det kan være svært at komme omkring med det større mundstykke. 

Der er tænkt i at gøre WV Premium lydsvag, så din oplevelse bliver den bedste, når du skal rengøre dine vinduer eller lignende. 

Det snavsede vand opbevares in en beholder, som tømmes hurtigt og nemt, uden at du behøver at blive beskidt, når du gør det. 

Anvendelsesområder

Når du nu har investeret i dette produkt, vil du naturligvis gerne bruge det så mange steder, som overhovedet muligt. Men bliver du lidt i tvivl om, hvor det kunne være? Kärchers vinduesvasker kan bruges på følgende områder, blot for at give nogle eksempler:

 • Vinduer
 • Bondegårds vinduer
 • Glatte overflader og overflader af glas
 • Spejle
 • Fliser
 • Glasborde
 • Brusekabine

Så er det bare om at komme i gang med din nye vinduesvasker, hvor arbejdet bliver optimeret og gjort super effektivt. Det er slut med at være et uoverskueligt projekt at vaske vinduer. Nu kan du gøre det på kort tid og effektivt, mens du gør det.

Vileda Windowmatic

vinduesvasker

Denne model har været på markedet nogle år efterhånden og har høstet mange roser fra forbrugerne, hvilket især kommer til udtryk i det resultat, modellen giver.

Dette er nemlig særdeles godt og grundigt, og det kræver ikke en ekstra indsats af brugeren.

Modellen her udmærker sig også ved, at den er ret billig, og blandt andet derfor er den en god løsning for de fleste.

Video Anmeldelse af Vileda Windowmatic

Gode ting ved Vileda Windowmatic

 • God pris
 • Efterlader et godt resultat
 • Ganske fleksibel model
 • Jævnt fordelt sugeevne
 • Lang driftstid

Mere information om Vileda Windowmatic

Modellen her fra Vileda har en meget fleksibel hals, hvilket gør, at man let kan komme ud i kanter og hjørner af vinduerne, uden at kontaktfladen mellem vindue og vinduesvasker slipper.

Hvis ikke halsen er så fleksibel, kan det være svært at komme ud i alle afkroge af vinduerne, uden at kontaktfladen slipper. Hvis kontaktfladen slipper, bliver vandet ikke suget så godt op, hvilket har en negativ påvirkning på resultatet.

Dette undgås ved denne model, da den har den fleksible hals, som gør, at kontaktfladen ikke så let slipper, selvom man fører vaskeren ud i hjørnerne af vinduerne.

Modellens sugeevne er fordelt jævnt ud over hele mundstykket, således sugeevnen i kanterne er lige så god, som det er inde i midten.

Ved nogle modeller vil man desværre opleve, at sugeevnen er bedre tættere på den centrale del af mundstykket, hvormed det skidt og vand, der befinder sig i yderkanten af mundstykket, ikke vil blive samlet op med samme effektivitet.

Det giver ikke et godt endeligt resultat. Det undgås ved denne model, fordi sugeevnen er fordelt, så sugeevnen i yderkanten af mundstykket er lige så godt, som det er i midten.

God batteritid og andre brugsmåder

Modellen her er ganske gennemsnitlig, hvad der angår driftstiden, hvilket ikke skal ses negativt.

De flestes behov kan sagtens blive dækket af denne batteritid, og det tager derudover heller ikke specielt lang tid for modellen at lade op, hvis det skulle blive nødvendigt undervejs i en vinduesrengøring.

Driftstiden er på 20 minutter, hvilket er svarende til omkring 8 mellemstore vinduer, hvilket kan opfylde de flestes behov. Er der flere vinduer, kan man eventuelt dele rengøringen op i to, således modellen kan oplade i mellemtiden.

Modellen kan ikke kun benyttes på vinduer, da den også er mulig at benytte på andre jævne overflader, såfremt man har brug for effektiv rengøring her.

Eksempelvis er det muligt at benytte den til spejle, glasborde eller køkkenborde, såfremt disse skal rengøres. Modellen er god, hvis man gerne vil undgå, at der ligger rester af vand, efter at man har aftørret overfladen.

Det er især gældende på glasoverflader, der ikke altid ser pæne ud, når de er blevet aftørret. Kører man også vinduesvaskeren over overfladen, vil man dog opleve, at vandet er væk, hvormed man får et bedre resultat.

Hvad skal man være opmærksom på ved valg af vinduesvasker?

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Kärcher WV 2 Plus

vinduesvasker

Den første vinduesvasker, der gennemgås, er WV 2 Plus modellen fra Kärcher. Kärcher har lavet forskellige vinduesvaskere, og denne model lever også op til de ambitioner, Kärcher har om at skabe nogle brugervenlige og gode produkter til forbrugeren.

Gode ting ved Kärcher WV 2 Plus

 • God sugeevne
 • Sprayflaske til vaskemiddel medfølger
 • Godt håndtag med god komfort
 • Lav vægt
 • Kort opladningstid og driftstid

Mere information om Kärcher WV 2 Plus

Det er selvfølgelig alfa og omega, at vinduerne, efter en tur med vinduesvaskeren, er helt rene og klare, men det skal dog i forbindelse hermed nævnes, at vinduesvaskeren ikke kan gøre alt arbejdet for dig.

Det anbefales, at man sprayer rengøringsmiddel på ruden, hvorefter man med en våd klud kører hen over vinduerne for at få det værste snavs væk fra vinduerne.

Derefter kan man så køre vinduesvaskeren over ruden, hvor så vandet gerne skulle blive fjernet, og et rent vindue vise sig.

Her giver denne model fra Kärcher et særdeles godt resultat, da sugeevnen er i top, således alt vandet fjernes fra vinduerne.

På den måde undgår man også, at der løber små render af vand over ruden, som afgiver nogle spor, hvormed ruden ikke er så ren, som man måske kunne ønske sig.

Den gode sugeevne samt gode kontaktflade sørger for, at vinduerne bliver gjort godt rene.

Video Anmeldelse af Kärcher WV 2 Plus

God komfort under benyttelse

Det forholder sig også sådan, at modellen her har et særdeles godt håndtag, som giver muligheder for at få et ganske godt greb omkring vinduesvaskeren.

Det er grundet den opbygning, håndtaget har, som ligger meget godt i hånden, hvilket gør, at arbejdet er mere komfortabelt at udføre.

Det gode greb gør også, at det er lettere at komme godt rundt på vinduerne. Modellen udmærker sig ydermere på dens lave vægt, hvilket man måske ikke ser som en udfordring ved første indskydelse.

Her skal man så dog bare have for øje, at hvis man skal bruge den i lang tid, vil det kunne mærkes, at modellen ikke er tung.

Det giver en god komfort, da den lette vægt også sørger for, at man kan benytte modellen over længere tid uden at blive alt for træt i kroppen.

God batteritid

Modellen her kører på batteri, og det er herfor en fordel at undersøge batteritiden, således man nogenlunde ved, hvor længe man kan benytte modellen på en opladning.

Det er muligt at benytte modellen i op til 25 minutter, inden den skal lades op, og det er i gennemsnit svarende til, at man kan rengøre 9-10 mellemstore vinduer.

Det er en ganske gennemsnitlig driftstid for en vinduesvasker, og det er også tilstrækkeligt til de flestes behov.

Modellen her udmærker sig dog fra andre modeller ved, at den har en meget hurtig opladningstid, som ligger på 108 minutter.

Det kan lyde af en hel del, men det er en opladningstid, der er omkring 30 minutter kortere end sammenlignelige modeller.

Dermed kan man altså hurtigt få ladet modellen op, hvis man skal bruge den i mere end 25 minutter, eller hvis man har glemt at få den ladet op mellem to omgange.

 

Electrolux WS71-4CR

vinduesvasker

Denne model fra Electrolux har en af de samme forcer som den ovenstående variant, hvilket er gældende for, at den kan benyttes på forskellige overfalde, hvormed det ikke kun er vinduer, der kan blive rengjort med denne metode.

Modellen her kommer med flere forskellige typer af mundstykker, som hver især er passende til forskellige typer af underlag såsom fliser, spejle og naturligvis også vinduesruder.

 

Video Anmeldelse af Electrolux WS71-4CR

Gode ting ved Electrolux WS71-4CR

 • Antidryp-system
 • Brugervenlig model
 • Blødt håndtag
 • Medfølgende klud og sprayflaske
 • Lang driftstid og kort opladningstid

Mere information om Electrolux WS71-4CR

Modellens mundstykke er udstyret med gummiblade, som er fremstillet af naturgummi, hvormed det bliver muligt at undgå rester på den rengjorte overflade.

Materialet sørger for, at der ikke kommer nogle striber på overfladen. Derudover vil denne type af gummiblade også sikre, at man ikke kommer til at opleve, at der
drypper vand fra vinduesvaskeren.

Drypper der vand fra gummibladene, kan det give anledning til negative konsekvenser.

De består i, at man bliver nødt til at køre over området endnu en gang, mens det også kan være, at man ikke opdager det, hvormed vandresterne vil efterlade nogle spor.

Dette vil altså ikke ske med naturgummiet, som gummibladene på modellen er produceret af.

Modellen er også udstyret med litiumbatterier, hvilket giver modellen en særdeles lang driftstid. Modellen her kan køre hele 60 minutter på en opladning, så det er muligt at rengøre en hel del overflader på en enkel opladning.

Derfor egner modellen sig også godt, hvis man har nogle større behov og skal benytte modellen længere tid ad gangen.

Batteriet tager alt i alt to timer at lade op, hvormed forholdet er 1:2, når man ser på driftstid kontra opladningstid.

Det vidner om et effektivt batteri. Batteritilstanden er mulig at følge med i på fronten af maskinen, da der er en LED-indikator, som viser, hvornår man skal oplade modellen.

På den måde er man aldrig i tvivl om, hvornår man bør oplade vinduesvaskeren i forhold til, hvornår den skal benyttes igen.

Støjsvag med antidryp-system

Modellen her er også støjsvag, da dens lydniveau ligger på 60 dB, hvilket er svarende til en ganske almindelig samtale.

På den måde vil modellen ikke virke generende, når man bruger den, hvilket er ganske vigtigt, når man har naboer tæt på sig. Hvis den larmede for meget, ville man skulle tænke over, hvornår man måtte bruge den i forhold til en husorden eller naboens behov.

Når den ikke larmer, kan man benytte den, når man vil, hvormed man kan rengøre, når man har lyst.

For at sørge for, at der ikke drypper noget af maskinen, når man bruger den, er modellen udstyret med et system, så der heller ikke drypper vand fra maskinen.

Det gør, at man kan bruge modellen i alle retninger, føre den i S-form og meget andet, uden at den vil dryppe.

Derved kan man rengøre alle overflade med fuld kontrol uden at skulle frygte for, om modellen vil begynde at dryppe, når man drejer på håndtaget.

 

Leifheit – vinder af Plus X Award

 • Leifheit – vinder af Plus X Award4,3/5 stjerner hos Pricerunner
 • Bedst i test hos Plus X Award

Leifheit vinduesvasker er drevet på batteri. Den er populær blandt forbrugerne på Pricerunner, hvor den scorer 4,3/5 stjerner. Dette er et tegn på, at forbrugerne er glade for produktet. Eksperterne er også glade for den, da den har vundet som bedst i test i Plus X Award. Denne pris er meget eftertragtet og kendt, da det er verdens største pris for innovations produkter inden for teknologi, sport og livsstil. Det er en tysk pris, hvor panelet af dommere er fra 80 forskellige industrier, 23 partnere og mere end 700 internationale brands deltager i konkurrencen. Produktet skal have en Plus X faktor, som er det kendetegnende ved prisen. 

Prisen bliver givet til produkter med innovativ tænkning, ekstraordinært design, funktionelle systemer eller kvalitet. Siden 2003 er prisen blevet uddelt. Dette gør Leifheit vinduesvasker til et meget anerkendt produkt, som tilbyder mange gode funktioner.

 

Gode ting ved Leifheit

 • Plus X Award vinder
 • En del af Click systemet fra Leifheit
 • Kan dreje 360 grader
 • 35 min batteritid
 • Høj sugestyrke

Mere om Leifheit

Denne vinduesvasker er en del af Leifheits Click system. Her kan du tilkøbe andre redskaber, som alle passer til den samme stang. Dette vil spare dig penge i længden, og er derfor en god idé at investere i, hvis du skal bruge flere produkter. 

Leifheits vinduesvasker med 28 cm mundstykke kan drejes 360 grader, så du bedst muligt kan rengøre dine vinduer. Den kan endda også bruges på hovedet. På den måde kan du nå rundt i alle hjørner, da vinduesvaskeren er meget fleksibel. Vandtanken kan rengøres for mug og smuds. Denne udgave har en forbedret sugestyrke og gummilæbe, så du får den mest optimerede vinduesvasken. Den er derfor super effektiv og nem at bruge. 

Batteriet kan holde i 35 minutter ved fuld styrke. Med en automatisk standby funktion er du sikret en længere driftstid.  

Du behøver ikke blot bruge vinduesvaskeren til vinduer, den kan også bruges til brusekabiner, spejle eller andre glatte og glasoverflader. Prisen er i den dyre ende, men til gengæld får du kvalitet for pengene og 3 års garanti, hvis noget skulle ske med produktet. 

Leifheit kommer her med mange gode funktioner, med en 100 ml vandbeholder og 28 cm arbejdsbredde. Den kører på batteri og kan monteres på teleskopstang. På den måde kan du også nå de høje vinduer. 

Leifheit er anbefalet af både forbrugere og eksperter.

Vileda 146753 – lang arbejdstid

 • Vileda 1467534/5 stjerner hos Pricerunner

Med sine 4/5 stjerner er Vileda 146753 et populært produkt hos forbrugerne. En glad forbruger skriver ”fremragende” om produktet. Det er da også helt forståeligt, da Vileda er en super effektiv vinduesvasker.

 

Gode ting ved Vileda 146753

 • Flot design
 • Materiale: Gummi
 • CE, WEEE, GS, TÜV Rheinland godkendt
 • Lang arbejdstid: 40 min
 • Batterioplader medfølger
 • Kan klare op til 60 m2 på én batteritid
 • Ergonomisk håndtag

Mere om Vileda 146753

Vileda 146753 er super effektiv, og den har da også en rigtig lang arbejdstid. Batteriet kan holde hele 40 minutter og tager derefter 3,5 timer om at lade op igen. Du kan derfor nå et stort areal, og hvis du skal i gang med hele husets vinduer, kræves dette da også. 

Vileda er smart, da den er uden ledning og kører på batteri, så du kan tage den med overalt i huset eller udenfor huset. Den er god til at rengøre vinduer, fjerne kondens fra vinduer og rengøre spejle efter et bad. 

Sugestyrken går gennem mundstykket og fjerner vand effektivt, og efterlader ingen striber. Hovedet er fleksibelt, så du kan komme rundt i alle hjørner. Den er let at holde ved og behagelig med et ergonomisk håndtag, så oplevelsen bliver så behagelig som mulig. Det bliver ikke nemmere for dig at rengøre dine vinduer. 

Det mest kendetegnende ved Vileda er dens design. Designet er rødt og blåt og super flot. Den giver glæde med sine farver og er til dig, der godt kan lide, at dine produkter har lidt glød og farve. Det kan hurtigt alt sammen blive sort og gråt. 

Du skal også vælge Vileda for en god lang arbejdstid, hvilket også er en klar fordel ved netop denne vinduesvasker. 

Der er ingen tvivl om, at du vil blive glad for Vileda og for, hvor hurtigt dine vinduer nu kan blive rengjorte. Det bliver sandsynligvis gjort lidt oftere fremover.

Noget af det, man ofte kigger efter på en batteridrevet maskine, som vinduesvaskeren er, er driftstiden kontra opladertiden.

Især driftstiden interesserer man sig meget for, da den er fortællende for, hvor længe man kan benytte modellen pr. opladning. Skal man gøre mange vinduer rene ad gangen, kan det være en fordel med en model med en lang driftstid, således man ikke skal vente på, at modellen lader op.

Derudover interesserer man sig også en del for lydniveauet, hvilket dog ikke er den faktor, der bør være mest afgørende, da modeller i denne produktkategori sjældent larmer specielt meget.

Det er dog en faktor, der kan være en fordel at have øje for, hvis man er følsom over for lyde, har kæledyr, skal tage hensyn til naboer eller lignende.

Men grundet det faktum, at vinduesvaskere er batteridrevne, og at modellerne er forholdsvis små, vil de sjældent larme så meget – sjældent mere end et lydniveau svarende til en almindelig samtale.

Vinduesvasker

Forskellige overflader

Det kan også være en fordel at undersøge, hvorvidt de forskellige modeller er i stand til at blive benyttet på andre typer af overflader end blot på vinduer.

Nogle modeller egner sig nemlig også til andre flade underlag såsom glasborde, spejle, fliser, almindelige borde af forskellige materialer og lignende.

Det kan være en fordel, hvis man gerne vil bruge den til at rengøre andre overflader eller har specifikke problemer med, at rester fra vand efter en overtørring med klud efterlader nogle spor.

Her skal man dog være opmærksom på, at der ved nogle af modellerne er et behov for nogle andre mundstykker for at kunne benytte modellen på forskellige underlag.

Dette bringer os naturligt videre til en af de næste ting, man bør være opmærksom på ved valg af vinduesvasker.

Det er nemlig vigtigt at undersøge, om der med modellen følger andre mundstykker i andre størrelser og/eller til andre underlag.

Skal man eksempelvis rengøre vinduer af forskellige størrelse eller typer, hvor der er behov for mindre mundstykker, men hvor det samtidigt kan være en fordel med større mundstykker, kan det være en fordel at finde en model, hvor der medfølger mundstykker i forskellige størrelser.

Ønsker man at bruge modellen på forskellige underlag, kan det være en fordel, at man finder en model, der har nogle mundstykker, der er specialiserede i forskellige underlag, da man herved opnår et bedre resultat.

Hvis du er interesseret i andre produkter, så se også vores test-guides om Toastmaskiner, Stegetermometre, Mælkeskummere og meget mere.

Værd at vide om vinduesvaskere

 • Når man pudser vinduer, er det vigtigt, at man gør det meget grundigt, og selvom det kan se perfekt ud, når man er færdig, er der en risiko for, at vinduet nærmest ser beskidt ud, når lyset fra solen falder ind på vinduet i den ’forkerte’ vinkel.
  Hvis man gerne selv vil lave sit rengøringsmiddel eller ikke umiddelbart har et liggende, kan det være en fordel at benytte eddike.

Hvordan vedligeholder man sine vinduer bedst muligt?

Vinduer af træ skal gerne vedligeholdes omkring to gange årligt, hvilket dog også kan afhænge af forskellige ting, hvorfor der nogle gange vil være et større behov for vedligehold end andre gange.

Derfor kan det være en fordel at have øje for overfladen og vedligeholder der, hvor der er behov for det.

Vedligeholdelse kan blandt andet bestå af en omgang maling, da maling også indeholder nogle forskellige ingredienser, om vil være beskyttende for træet.

Vinduerne tager sig også pænere ud, når de er nymalet. Det er vigtigt, at man maler vinduerne, når der ikke er så meget dug i luften, da malingen derved vil få bedre fat.

Dernæst kan man også bare gå med almindelig overfladebehandling, hvis ikke man finder behovet for en omgang maling.

Vinduesrammer af aluminium

Aluminium kræver ikke på samme måde som træ udvendig vedligeholdelse, hvorfor det blot er vigtigt, at man jævnligt får rengjort rammerne.

Hvis der skulle være nogle ridser i aluminiumsrammen, kan dette poleres væk med polermiddel. Der er altså ikke så store vedligeholdelseskrav til aluminium som materiale sammenlignet med eksempelvis træ.

Vinduesvasker

Vedligehold indvendig og af tætningslister

Vinduerne har ikke krav på specielt meget vedligehold inde fra, da de ikke er udsat for de samme belastninger som delene uden for.

Det er dog vigtigt, at man rengør delene inden for, således de bliver ved med at se skarpe ud hele tiden. Tætningslisterne kan godt komme til at se en smule trælse ud, hvis de bliver beskidte, hvorfor det også kan være en fordel at rengøre dem jævnligt, således de også forbliver pæne og rene.

Derudover kan det også være en fordel, hvis man vælger at smøre hængslerne/beslagene en gang i mellem, således de bliver ved med at glide godt, når vinduerne åbnes og lukkes.

Dette er dog også noget, man kan gøre efter behov, når eksempelvis vinduet begynder at knirke i forbindelse med åbning.

Generelle gode råd til vinduespudsning

Det kan være, at man har lagt meget tid og rigtig mange kræfter i vinduespudsningen, men alligevel er det ikke sikkert, at man opnår det ønskede resultat.

Det er nemlig vigtigt, at dette gøres på den helt rette måde og med de rette midler. Nedenfor er det listet op, hvad du skal bruge til rengøringen:

 • En spand, vaskebalje eller lignende
 • Vand med opvaskemiddel og eventuelt eddike
 • En svamp eller klud
 • En skraber
 • Et viskestykke

Hvis vinduerne er ekstra beskidte, kan det være en fordel, at man benytter noget lidt varmere vand, det dette bedre kan opløse meget skidt.

Derudover kan man også tilføje eddike, da det kan gøre rengøringen en smule mere effektiv. Derudover kan det også være en fordel at benytte en blød børste, da denne bedre kan skrubbe skidt løs fra ruden.

Det er også vigtigt at være opmærksom på vejret, hvilket især er gældende, når det er meget varmt.

Når det er meget varmt, kan det risikeres, at vandet fordamper hurtigere, end man kan nå at tørre det væk. Det medfører så, at vandet kan nå at tørre ind og efterlade de uønskede striber på vinduerne.

Er du interesseret i andre redskaber til hjemmet, så se vores test-guides om Induktionskogeplader, Termokander, Køkkenvægte og meget mere.

Vinduesrengøring i lejligheder

Når man bor i en lejlighed, kan det være udfordring at rengøre vinduerne, og det er ikke altid, at man lige har lyst til at ofre penge på en professionel vinduespudser.

Herfor får du nu 3 gode råd til, hvordan du kan rengøre vinduerne, selvom du bor højt oppe.

 1. Vask den del af vinduet, du kan nå – stress ikke over det, du ikke kan nå
 2. Forlæng armen med nogle redskaber. Her er det eksempelvis muligt at erhverve sig en teleskoparm til sine rengøringshjælpemidler. Denne kan være en fordel, således man vil kunne nå de dele af vinduet, man ikke kan nå med armen.
 3. Invester i svampe med magneter, hvor man kan føre en svamp med magnet på indersiden, hvor så vampen med magneten på ydersiden vil følge efter. Derved kan man også vaske vinduerne på begge sider på samme tid.

Vinduespudsningen er altså lidt sværere og lidt mere krævende, end man skulle tro, og det er vigtigt at lægge meget arbejde bag, såfremt man gerne vil have nogle rene vinduer, hvor der ikke er nogle striber.

Der findes mange forskellige tips og tricks til at opnå det gode resultat, men det er ikke altid, at disse metoder giver et godt resultat eller er effektive nok. Derfor kan det være en fordel med en vinduesvasker, der gør et godt stykke arbejde på ganske kort tid.

FAQ

Hvilken vinduesvasker er den bedste og nemmeste at bruge?
En af de bedste vinduesvaskere på markedet, som til med er utroligt let at bruge, er modellen WV 2 Plus fra Kärcher. Vinduesvaskeren indeholder en lang række fantastiske fordele, som gør den til et super køb. Den har blandt andet en god sugeevne, et godt håndtag og en lav vægt.
Hvordan vælger jeg en vinduesvasker?
Når du skal vælge en vinduesvasker, bør du gå efter en model, som roses for dens vaskeegenskaber. Dertil bør du vælge en vinduesvasker, som er komfortabel at arbejde med og som ligger godt i hånden. Ligeledes bør vinduesvaskerne ikke have en høj vægt, da det kan gøre arbejdet ekstra hårdt.
Hvorfor er der streger på mine vinduer, efter at jeg har gjort dem rent?
En af grundene til, at der kommer striber på dine vinduer, efter at du har rengjort dem, er, at der har været for meget kalk i det vand, som du har rengjort med. Det problem kan du fjerne ved at hælde lidt husholdningseddike i vandet, som du pudser med.
Hvornår bør jeg rengøre mine vinduer udvendigt?
I teorien kan du rengøre dine vinduer udvendigt i alt slags vejr. Dog kan det være en fordel at gøre det i solskin, da solens lys gør det nemmere for dig at spotte skidt og snavs på ruden. Direkte sollys kan dog også tørre vandet hurtigere ud og efterlade striber.

 

Se også denne lignende artikel på vores side: Terrassevarmere – de bedste i tests og alt hvad du skal vide, inden du køber

Se også denne artikel på bedste10.dk: VINDUESVASKER TEST – SÅDAN FÅR DU RENE VINDUER


 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Læs hvordan du bedst muligt gør dine vinduer rene
Telegraph – Debat
Nemme tips til pudsning af vinduer
Jysk – Debat

Vinduesvaskere: De bedste i test

 • Kärcher WV 2 Plus
 • Leifheit Dry&Clean
 • Electrolux WS71-4CR
 • Kärcher WV 5 Premium
 • Leifheit
 • Vileda 146753

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme