Yogamåtte test-guide: De bedste yogamåtter til øvede og begyndere
Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.
De fleste kender til yoga. Yoga kommer oprindeligt fra Indien, og tager afsæt i en filosofi om at forene krop og sind. Yoga er blevet en meget populær aktivitet, som mange bruger for at afstresse og give plads til ro og afslapning.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere
Det er blevet populært med træning i hjemmet – om det er almindelige styrketræningsøvelser eller yoga. Uanset formen på din træning, har du brug for at kunne stå fast på gulvet og lægge dig ned på en behagelig og funktionel overflade.
Det kan en yogamåtte hjælpe dig med. Der findes rigtig mange forskellige yogamåtter på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge den helt rigtige for dig.
Når du skal købe en ny yogamåtte, skal du først og fremmest overveje, hvad du primært skal bruge måtten til. Det smitter nemlig af på hvilke funktioner og egenskaber, du skal kigge efter. Du kan få både tykke og tynder måtter, naturlige og syntetiske, store og små samt tunge og lette i vægt. I denne oversigt har vi samlet 7 af de bedste måtter ifølge eksperterne.
Vi giver dig de bedste forudsætninger for at vælge lige præcis den måtte, der kan opfylde dine personlige præferencer og behov.
Indholdsfortegnelse
Det skal du overveje, før du køber en yogamåtte:
- Hvor tyk skal en yogamåtte være?: Den typiske yogamåtte har en tykkelse på mellem 4 og 6 millimeter. De tynde måtte giver dig en bedre fornemmelse af underlaget, hvilket kan sikre en bedre balance, når du laver dine øvelser. En ulempe kan være, at den tynde yogamåtte ikke er lige så komfortabel, som en tykkere model. Du risikerer at få ondt i knæene.–
- Yogamåttens mål: Du skal kunne lige helt udstrakt på din nye yogamåtte, så du skal kigge på en måtte, der er længere, end du selv er. På den måde når hverken hoved eller fødder kanterne på måtten.–
- Yogamåttens materiale: Der findes både klassiske og miljøvenlige yogamåtter. De klassiske er ofte fremstillet af PVC, hvor de mere grønne alternativer bliver lavet af naturgummi og bomuld. Førstnævnte bliver dog frarådet til personer med allergi.–
- Yogamåttens overflade: Du kan købe din yogamåtte med mange forskellige slags overfalder, herunder ru, glat eller riflet. Hvis du har tendens til at få det meget varmt, når du træner, er den glatte overflade en dårlig ide – den er ikke lige så skridsikker, som en riflet. Hvis du fx dyrker hot yoga, skal du altid vælge en yogamåtte med en mere ru overfladestruktur.
I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.
Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på: Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.
Sådan udvælger og vurderer vi produkter