Test af de 7 bedste Yogamåtter

De fleste kender til yoga. Yoga kommer oprindeligt fra Indien, og det er udarbejdet gennem en filosofi om at forene krop og sind. Yoga er blevet en meget populær aktivitet og det er godt for kroppen og mentaliteten, og mange bruger det især til at stresse ned.

Yogamåtte
Udgivet 08.04.2019|Senest redigeret 23.09.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Der findes rigtig mange forskellige yogamåtter på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste yogamåtter, der er på markedet anno 2020, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Yogamåtte

forbruger-test.dk

4.64 25

Eko Tex

eko tex, yogamåtte

Den første yogamåtte, som vi skal kigge på i denne liste, går under navnet Eko Tex. Denne måtte fås i farverne blå, gul og lilla, og den befinder sig i midten af prisskalaen. Her er tale om en god all-round-måtte, som egner sig fint til de fleste yogatyper. Eko Tex er en god måtte i høj kvalitet, og den har også gode egenskaber, som kan hjælpe dig på vej med din yoga.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Eko Tex

 • Prisvenlig yogamåtte i god kvalitet
 • Skridsikker, så du står godt fast på måtten
 • All-round-måtte, der er velegnet til de fleste yogaøvelser
 • Fremstillet uden latex og andre allergifremkaldende stoffer

Om Eko Tex

Den er først og fremmest skridsikker, hvilket er en vigtig egenskab for en yogamåtte. Du risikerer nemlig at komme galt afsted, hvis du glider med din yogamåtte under yoga, og i værste fald kan du blive skadet.

Med denne skridsikre måtte, kan du dog lave selv de mere komplekse øvelser, helt uden at falde eller glide.

Ekotex, yogamåtter

Måtten er fremstillet i PVC, og den er også fri for latex og andre allergifremkaldende stoffer. Du kan derfor sagtens anvende måtten uden frygt for at få røde pletter eller irriteret hud undervejs, og du kan i stedet holde fokus på din yoga.

Det ses ofte hos meget billige måtter, at disse indeholder mange allergifremkaldende stoffer, og du bør også forsøge at anskaffe dig en måtte uden disse. Eko Tex kan derfor være en mulighed for dig.

Måtten vejer desuden kun 1,1kg og har målene 185 x 60 x 0,5cm, og den er derfor let at have med rundt alle steder, og du bliver ikke træt af at skulle bære på den.

Måtten tåler også maskinvask på 40 grader, og du skal derfor ikke døje med rengøringen af denne.

Casall Nano Grip

Casall Yoga

Næste produkt på listen kommer fra Casall, som er kendt for at lave en bred vifte af produkter. De har også bevæget sig ind på yoga-markedet, og de har produceret deres model ved navn Nano Grip. Denne yogamåtte befinder sig i midten af prisskalaen, og den fås i sort.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Casall Nano Grip

Gode ting ved Casall Nano Grip

 • Miljøvenlig og skridsikker måtte
 • Fremstillet i termoplastisk gummi (TPE)
 • Perforeret overflade giver god skridsikkerhed

Om Casall Nano Grip

Denne måtte har et navn, som afslører dens kerneegenskaber. Dette er en meget smal måtte, som er utroligt skridsikker. Måtten har en tykkelse på kun 5mm, hvilket gør den let at have med mange steder.

Den fylder ikke meget i hverken tasken eller under armen, og med en vægt på små 860 gram, så kan de fleste også sagtens bære den. Måtten har desuden også god plads til at udøve yoga på med sine 183 x 61cm.

Nano Grips store skridsikkerhed kommer i øvrigt fra den perforerede overflade, som sørger for, at du ikke glider rundt på måtten. Selvom måtten har god skridsikkerhed, så får du dog stadig en måtte med en dejlig, blød overflade til at stå på.

Du går derfor ikke på kompromis med følelsen af måtten, selvom måtten også er skridsikker. Derudover Nano Grip produceret i genanvendeligt termoplastisk gummi, hvilket er et mere miljøvenligt materiale.

Du kan derfor sagtens investere i denne måtte, uden at skulle døje med moralske tømmermænd.

Casall Nano Grip– specifikationer

 • Tykkelse: 5mm
 • Vægt: 860g
 • Mål: 183 x 61cm
 • Materiale: Genanvendeligt termoplastisk gummi

CPro9 Træningsmåtte

CPro9 Træningsmåtte

Næste produkt i rækken kommer fra cPro9, som er kendte for at lave en masse varieret sportsudstyr. De har derfor også produceret en yogamåtte i flere forskellige designs, og denne befinder sig i den dyre ende af prisskalaen.Den er udstyret med huller til ophæng, så den kan bruges sammen med et stativ.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved CPro9 Træningsmåtte

 • Praktisk og tyk måtte fremstillet i blødt skum
 • Ophængshuller giver mulighed for opbevaring på stativ
 • Praktisk måtte til studiet
 • Holdbar strop medfølger og gør transporten lettere
 • Måtten forbliver blød, selv efter lang tids anvendelse

Om cPro9 Træningsmåtte

Måtten kan både anvendes af enkeltpersoner, men man kan også med fordel anvende disse, hvis man skal bruge måtter til et helt hold af yogaudøvere. Den er nemlig udstyret med huller til ophæng, så den kan bruges sammen med et stativ.

Dette gør det både lettere at opbevare måtten, men du kan også opbevare flere af samme slags og på denne måde spare en masse plads i studiet.

Måtten er fremstillet i blødt skum, og med en tykkelse på 15mm får du en tykkere og meget blød måtte. Måtten er utroligt slidstærk, og den beholder sin originale form længe. Skummet gør også, at måtten aldrig bliver hård at lægge eller stå på selv efter længere tids anvendelse.

CPro9 træningsmåtten kommer også med en 100% aftagelig holdbar strop, som du kan spænde på den sammenrullede måtte for at gøre transporten meget lettere. Transport er i forvejen intet problem, da måtten har en samlet vægt på sølle 1kg.

Selvom måtten er meget let, så har du dog stadig hele 183 x 61cm at lave øvelser på, og dette er derfor en af de større modeller på markedet.

cPro9 Træningsmåtte – specifikationer

 • Tykkelse: 15mm
 • Vægt: 1kg
 • Mål: 183 x 61cm
 • Materiale: Blødt skum

Eurosport High Quality

Eurosport High Quality

Den næste måtte på listen kommer fra Eurosport, og den er det dyreste produkt på listen. Den befinder sig i den dyre ende af prisskalaen, og det må derfor også forventes, at dette er et produkt af højeste kvalitet. Måtten fås i sort, og den er velegnet til brug i styrkecentre og studier.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Eurosport High Quality

 • God og praktisk måtte i høj kvalitet
 • Udstyret med huller til ophæng og kan derfor fint anvendes i fitnesscentre og studier
 • Pladsbesparende opbevaring med ophængshuller
 • Fremstillet i blødt skum, der holder formen længe
 • Skridsikker måtter forhindrer skader
 • Let at rengøre

Om Eurosport High Quality

Denne model har nemlig huller til ophæng, og den er derfor en god investering, hvis man har et fitnesscenter eller et hold med yogaudøvere. Man kan nemlig hænge den på stativer, og dette kan være med til at spare en masse plads.

Det kan også være en mere hygiejnisk løsning, da måtten ikke skal ligge på gulvet, hvor den ellers ville opsamle snavs og bakterier. Man kan selvfølgelig også sagtens investere i sådan en måtte til eget forbrug, da måtten har mange gode egenskaber.

Først og fremmest er denne model fremstillet i blødt skum, og med en tykkelse på 16mm får du en solid og blød måtte.

Måtten er desuden skridsikker, så du kan være sikker på, at du står fast under dine øvelser.

Det bløde skum holder også sin form utroligt længe, og du vil ikke opleve, at det strækker sig efter lang tids brug. Dette er en fordel, da måtten så kan være en god investering på lang sigt.

Dette er dog en kortere måtte af slagsen, og den har et overfladeareal på 140 x 60cm. Den passer derfor fint til langt de fleste øvelser, men enkelte øvelser kan blive svære at udføre grundet den kortere længde.

Eurosport High Quality – specifikationer

 • Tykkelse: 15mm
 • Mål: 140 x 60cm
 • Materiale: Blødt skum

Yogamåtte PGM

Yogamåtte PGM

Den sidste måtte på listen er en begyndervenlig yogamåtte. Den er først og fremmest prisvenlig og et godt valg til dig, der gerne vil prøve kræfter med yoga. Den befinder sig i den billige ende af prisskalaen, og dette betyder, at man går på kompromis med enkelte egenskaber. Dog får du en yderst god måtte, som kan dét den skal, og du kan sagtens anvende den uden problemer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Yogamåtte PGM

 • Pris- og begyndervenlig yogamåtte
 • Slidsikker og beholder sin originale form i lang tid
 • Anti-slip-overflade giver skridsikre egenskaber
 • Hygiejnisk måtte med lukket cellestruktur
 • Antibakteriel egenskab afviser fugt, snavs og bakterier

Om Yogamåtte PGM

Den kan fås både i sort og blå.

Denne yogamåtte er en fin måtte, der kan bruges overalt, hvad enten det er i studiet, i haven eller i stuen derhjemme. Måtten er fremstillet i et latexfrit materiale, og den er meget blød og behagelig at stå og ligge på.

Måtten har god slidstyrke, og den vil altså beholde sin originale form i lang tid, så du kan bruge den tit og ofte. Selv ved mere krævende stillinger og øvelser vil måtten holde formen, og du kan derfor give gas uden at skulle bekymre dig om slitage af måtten.

Denne model er i øvrigt et meget godt valg i forhold til hygiejnen, fordi den har en lukket cellestruktur. Dette betyder, at måtten er antibakteriel, og du skal derfor ikke døje med hverken fugt, snavs eller bakterier.

Måtten er desuden udstyret med en anti-slip-overflade, så du kan være sikker på at stå fast, mens du laver dine øvelser. Derudover har den god stødabsorbering, så du ikke risikerer at få skader gennem overbelastning.

Måtten kan også let rengøres efter brug, og det kræver kun en smule varmt vand.

Yogamåtte PGM – specifikationer

 • Tykkelse: 5mm
 • Vægt: 1,1kg
 • Mål: 180 x 60cm

Yoga Design Lab Combo Travel Mat

yoga design lad travel, yogamåtte

Vi skal nu kigge på en lidt anderledes yogamåtte. Denne yogamåtte kommer fra Yoga Design Lab. Dette er en producent, der har helt styr på, hvad de laver, og de er også kendt for at producere måtter i høj kvalitet. Vi skal kigge på deres Combo Travel Mat, og dette produkt befinder sig i den dyre ende af prisskalaen.

Video Anmeldelse af Yoga Design Lab Combo Travel Mat

Gode ting ved Yoga Design Lab Combo Travel Mat

 • Praktisk og luksuriøs yogamåtte
 • Lav vægt og medfølgende holdbar strop gør transporten meget nemmere
 • Fremstillet i genanvendeligt naturgummi med dertilhørende mikrofiber-overflade
 • Skridsikker og blød at stå på
 • Miljøvenlig og bionedbrydelig
 • Tåler skånsom maskinvask i koldt vand

Om Yoga Design Lab Combo Travel Mat

Man får også meget kvalitet for pengene, og det kan være en god investering til yogatimerne. Dette er den ultimative travel-måtte, og du får også en holdbar strop med for at gøre transporten endnu nemmere.

Denne yogamåtte kan, først og fremmest, klare mange forskellige yoga-opgaver. Den er både velegnet til Hot Yoga, Bikram samt Pilates. Med sine 178 x 61cm har du rigeligt med plads til at lave dine yogaøvelser på.

Derudover fås denne model i et væld af forskellige designs, og disse er alle meget forskellige. Denne måtte er desuden utroligt praktisk, da den har et indbygget håndklæde i sig. Du slipper derfor for at tage håndklæde med til yoga, og du kan i stedet nøjes med Combo Travel Mat.

Måtten er fremstillet i både genanvendeligt gummi samt en absorberende mikrofiber-overflade.

Denne kombination af materialer giver dig både en absorberende samt skridsikker måtte. Vil man have endnu bedre grip til fødderne, så kan det anbefales at sprøjte en smule vand på måtten, så du kan stå endnu bedre fast end før.

Måtten er derudover et mere miljøvenligt valg end mange andre modeller, og du kan derfor sagtens investere i én, uden at skulle døje med moralen. Den er nemlig også bionedbrydelig og fremstillet uden giftig lim. Derudover er måtten også silikonefri, og farverne er vandbaserede.

Combo Travel Mat tåler også maskinvask, så du har lettere ved at rengøre denne efter træning. Dog skal du være opmærksom på, at måtten kun tåler skånsom maskinvask i koldt vand. Du må derudover ikke tørre måtten i en tørretumbler, men du skal i stedet hænge måtten til tørre.

Yoga Design Lab Combo Travel Mat – specifikationer

 • Tykkelse: 3,5mm
 • Vægt: 900g
 • Mål: 178 x 61cm
 • Materiale: Genanvendeligt naturgummi

Yoga Design Lab Combo Studio Mat

yoga design lab studio, yogamåtte

Yoga Design Lab har lavet flere forskellige slags yogamåtter. Denne måtte har navnet Combo Studio Mat. Den deler mange ligheder med forrige model på listen, da de kommer fra samme producent, som tilbyder varer i høj kvalitet. Den er også i høj kvalitet, og den befinder sig derfor også i den dyre ende af prisskalaen.

Gode ting ved Yoga Design Lab Combo Studio Mat

 • Praktisk og luksuriøs yogamåtte
 • Medfølgende holdbar strop gør transport af måtten let
 • Lavet i naturgummi og overflade i mikrofiber
 • Skridsikker og blød at stå på
 • Miljøvenlig og bionedbrydelig
 • Tåler skånsom maskinvask i koldt vand

Om Yoga Design Lab Combo Studio Mat

Lige som Combo Travel Mat, så dette også en kombo-måtte. Kombo betyder, at det er en kombination af yogamåtte og håndklæde, og du skal derfor ikke have et håndklæde med for sig, når du skal dyrke yoga.

Denne måtte har en overflade fremstillet i mikrofiber, som er absorberende og blødt at stå på. Derudover er måtten fremstillet i naturgummi, som er 100% genanvendeligt. Dette betyder også, at måtten er en miljøvenlig måtte, og du kan derfor investere i den med god samvittighed.

Foruden at være fremstillet i miljøvenligt materiale, så er den også bionedbrydelig, fri for silikone og fremstillet uden anvendelse af giftigt lim. Derudover er farverne på designet vandbaserede, så du kan være fri for moralske tømmermænd.

Måtten er utroligt praktisk, både fordi det er en kombo-måtte, men også fordi den har en medfølgende holdbar strop. Denne strop gør transporten endnu lettere, og du kan derfor snildt have måtten med alle steder.

Combo Studio Mat er i øvrigt en stor model af slagsen, og med sine 178 x 61cm har du rigeligt med plads til at lave øvelser på.

Måtten har en samlet vægt på 1,8kg, og den er derfor dobbelt så tung som Travel-udgaven. Dette skyldes, at måtten er beregnet til anvendelse i studiet, og du får i stedet en mere skridsikker måtte, som er god til både Bikram, Hot Yoga og Pilates.

Vil man stå endnu bedre fast på denne måtte, så kan man også sprøjte en smule vand på måttens overflade, så du ikke risikerer at glide pga. tørre og glatte fødder og hænder.

Denne måtte tåler desuden maskinvask, så du har lettere ved at rengøre den efter brug. Du må dog kun vaske måtten i koldt vand på et skånsomt program. Derefter skal måtten hænges til tørre, og du må ikke tørre den i tørretumbleren.

Yoga Design Lab Combo Studio Mat – specifikationer

 • Tykkelse: 3,5mm
 • Vægt: 1,8kg
 • Mål: 178 x 61cm
 • Materiale: Genanvendeligt naturgummi

Reebok Yogamåtte – en helt gedigen god måtte til prisen

Reebok Yogamåtte

Testresultater

Denne Reebok yogamåtte har fået 4 ud af 5 hos brugerne på Matas. Derudover står den til at være den mest solgte på Matas’ hjemmeside. 

Om Reebok Yogamåtte

Denne måtte er netop skridsikker, hvilket giver dig en tryghed under træningen. Måske kan du genkende denne måtte fra fitnesscenteret, hvor den ofte bliver brugt. 

Yogamåtten egner sig perfekt til yoga, hvor måtten ikke skal være tyk, men hvor man tværtimod gerne vil have god kontakt med gulvet. Den er 4 mm og giver dermed en god føling med gulvet, samtidig med at den giver den dæmpning du har brug for. 

Måtten er 173 cm lang og 61 cm bred, hvilket er en meget gennemsnitlig størrelse. Dermed kan du rulle den sammen og putte den under armen. Måttens farve er sort, og den er dermed neutralfarvet, hvilket gør, at den passer ind ethvert sted og giver oplevelsen af et professionelt design. Hvis du helst ikke vil stå ud i et lokale, kan du vælge denne farve, som blender godt ind med alle andre. 

Måtten er ikke så dyr, så til prisen er den god, og den kan alt det, den skal kunne. 

Udvalgte specifikationer

 • Farve: sort
 • Længde: 173 cm 
 • Bredde: 61 cm 
 • Tykkelse: 4 mm
 • 2 huller til ophæng

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Casall yogamåtte – behagelig yogamåtte

Casall yogamåtte

Testresultater

Denne yogamåtte fra Casall er godt anmeldt med 4,4 ud af 5 stjerner hos 7 brugere på Pricerunner.

Om Casall Yogamåtte

Casall yogamåtte er meget behagelig med 2 lag TPE for at sikre maksimal komfort. I yoga er du både aktiv, men du lægger også ofte passivt på måtte. Derfor er det vigtigt med ekstra komfort, da du skal bruge lang tid på din yogamåtte – og nogle gange lang tid i en liggende eller siddende stilling. 

Du er i god kontakt med gulvet, når du laver yoga med denne måtte. Dette er vigtigt, når du laver yoga, da du gerne skal kunne mærke, hvor du er, og hvad du laver. Måtten hjælper dig med dette, da den er 4 mm tyk. 

Måtten er fri for TVC, latex og chlorid. Du skal derfor ikke bekymre dig, når du lægger dig på måtten. Det er vigtigt at passe godt på os selv og på verden, hvilket denne måtte afspejler. Måtten kan nemt rengøres med en våd klud, eller den kan hænges til tørre, når du er færdig med træning. 

Casall er et anerkendt mærke, og du er sikret kvalitet, når du køber denne måtte. Den er lidt dyrere end for eksempel Reeboks yogamåtte. Denne yogamåtte giver dig dog den optimale komfort, og forholdet mellem pris og kvalitet er meget afbalanceret. 

Udvalgte specifikationer

 • Farve: sort, pink
 • 185 cm lang
 • 61 cm bred
 • 4 mm tyk

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Sådan vælger du den rette yogamåtte

Når du skal vælge din yogamåtte, så er der mange ting at tage stilling til. Skal du have en dyr måtte med mange gode egenskaber? Eller er du mere til en pris- og begyndervenlig måtte, som kan dét den skal?

Det kan være svært at vælge, og du kan derfor få en masse gode råd og information, om hvilke overvejelser du bør gøre dig, før du køber en yogamåtte.

Først og fremmest kan du tænke på dit niveau som yogaudøver. Er du øvet eller nybegynder? Det kan nemlig være smartere for nybegyndere at vælge en mere simpel model, da det egentlig bare gælder om at komme i gang.

Er man mere øvet, så har man nok også en del flere krav, og du kan derfor begynde at tænke over måttens egenskaber frem for prisen og udseendet. Hvis du er nybegynder, så kan du med fordel finde en måtte, der er både skridsikker og stor nok.

De fleste yogamåtter har skridsikre overflader, og derfor burde det ikke være en større opgave at finde sådan én. Derudover har yogamåtterne mange forskellige størrelser, og det kan have betydning for, hvilke øvelser du kan lave på din måtte.

Vil du f.eks. gerne lave flere forskellige slags yoga og øvelser, så kan en større måtte være løsningen.

Skal du i stedet nøjes med simple og mere grundlæggende øvelser, så kan du i mange tilfælde nøjes med en mindre model. Det er dog her heldigt, at mange billige modeller også fås i store udgaver.

Kan du lide at være aktiv og pleje dit selvvære. Tjek også vores test-guides af skridttællere, løbeure og løbesko her.

Hvilket materiale er der brugt til at fremstille måtten?

Derudover skal du også tænke på, om du skal have øget komfort i din yogamåtte. Yogamåtter bliver nemlig fremstillet i forskellige materialer, hvad enten det er PVC, skum eller naturgummi.

Der er forskel på disse materialer, og enkelte af disse vil være at foretrække. Det er især vigtigt at være opmærksom på materialet, hvis du f.eks. har allergi. Mange af de dyrere måtter får nemlig deres høje pris gennem fremstillingsmaterialet.

Hvis du ingen allergier har, så har du et noget større udvalg at gøre godt med, og du kan derfor beslutte dig for, om du skal have en blød eller lidt hårdere måtte.

De fleste måtter fås i blødt materiale, men der er forskel på, hvor skridsikre måtterne er, og hvor langtidsholdbart materialet er.

F.eks. vil naturgummi være en god og langvarig materialeløsning, hvorimod enkelte skummodeller kan have forkortet levetid.

yoga

Dernæst skal du overveje, om du er villig til at betale mere for praktiske egenskaber. Du kan nemlig få holdbare stropper med til mange modeller, og disse kan gøre transporten lettere for dig.

Derudover kan du få måtter, som er kombinationsmåtter. Sådanne modeller kombinerer både et håndklæde og en yogamåtte, og du kan derfor nøjes med kun at have sådan én måtte med til yoga.

Denne type måtte er som oftest belagt med en mikrofiber-overflade, som giver måtten absorberende egenskaber.

Det betyder også, at du ikke skal bekymre dig om at glide i sved, når du er godt i gang med øvelser. Mikrofiber-overfladen vil nemlig bare suge fugten til sig, og du kan stå fast hele vejen igennem.

Du kan også overveje, om du vil have en mere miljøvenlig model. Der findes mange måtter, hvor producenterne er gået på kompromis med prisen, og måtten bliver derfor mindre miljøvenlig.

Du skal være forberedt på, at miljøvenlige måtter godt kan koste lidt ekstra. Til gengæld kan du lette byrden på miljøet ved køb af disse, og du kan dyrke yoga med moralen i god stand.

Rengøring af yogamåtten

En sidste ting at overveje er rengøringen. Hvis man er den dovne type, så kan det være en god idé at få fat i en måtte, som tåler maskinvask. De fleste måtter, som tåler maskinvask, skal dog vaskes på skånsomme programmer og med koldt vand.

Det er dog, alle dage, nemmere at smide en måtte i vaskemaskinen, end det er at vaske den op i hånden. Sidstnævnte er tilfældet med mange modeller, og det er ikke alle, der orker dette.

Hvis du er ligeglad med at skulle vaske din måtte op i hånden, så kan der dog være penge at spare, eftersom dette er en mere praktisk egenskab.

Det er også vigtigt at nævne, at selvom mange måtter tåler maskinvask, så er det de færreste, der tåler en tur i tørretumbleren. Tag i stedet at hænge din måtte til tørring manuelt, så slipper du for at ødelægge materialet.

Alle kan dyrke yoga – også dig!

Jo, den er god nok. Alle kan dyrke yoga.

Selvfølgelig kan det være sværere for nogle, men det gælder om at være vedholdende og give det en chance.

Hvis du kunne tænke dig at komme i gang med at dyrke yoga, så er der flere ting at være opmærksom på. Først og fremmest skal du have fat i en god yogamåtte, og du kan derfor drage fordel af ovenstående information.

Yoga

Når du har styr på selve yogamåtten, så gælder det om at komme i gang. Man kan dyrke yoga mange steder. Det er meget populært at dyrke yoga i hold, og det kan være rart for nybegyndere at starte på et hold, hvor der er flere udøvere på samme niveau.

Så føler man sig knap så udsat, og hele holdet kan hjælpe og støtte hinanden til fremgang. Der er endnu en fordel ved at dyrke yoga i hold, nemlig at du også får undervisning af en træner eller ekspert på området.

Det er meget forskelligt, hvordan man bedst lærer, og nogle har nemmere ved at lære fra en person end fra en video.

Vil du hellere dyrke yoga i rammerne af dit eget hjem, så kan du med fordel google dig til en masse gode videoer, som også kan bruges af nybegyndere.

Der findes nemlig mange gode videoer på nettet, og det er derfor utroligt let at komme i gang.

Derudover har du en fordel med videoguides, da du har muligheden for at spole tilbage og sætte videoen på pause, hvis du bliver i tvivl om, hvordan du skal komme ud i en bestemt position eller stilling.

Det er nemlig ikke nødvendigvis let fra starten, og det kan her være en fordel med pause-funktionen.

Det er også en god idé at gøre dette, da du får en langt større fordel ved at sætte fokus på at have den rigtige form, frem for at holde en forkert form i længere tid. Det samme princip gælder også inden for f.eks. styrketræning.

Når du har gjort op med dig selv, om du skal træne på hold eller for dig selv, så kan du med fordel huske på følgende råd, når du skal dyrke yoga for første gang:

Opvarmning

Ligesom det er vigtigt at varme op i alle andre sportsgrene, så er det også vigtigt at varme op før yoga.

Opvarmning har flere effekter, men hovedsageligt forsøger man gennem opvarmning at undgå at skade sig selv. Kroppen skal have lov til at bevæge sig lidt, før man forsøger at springe i en svær yoga-stilling.

Dette er især vigtigt, hvis man f.eks. døjer med stive lemmer og led, da yoga er en meget krævende disciplin i forhold til smidighed.

Hvis du ikke varmer op inden, så risikerer du at sprænge et ledbånd eller skade dig selv.

Sæt derfor fokus på det første minut af din yogatræning. Det er vigtigt at holde fokus på, at kroppen skal i gang med at bevæge sig, frem for at forsøge at presse både muskler og led.

Dynamisk opvarmning

Efter første minut af din opvarmning, burde din krop være mere smidig, og du kan trygt og sikkert gå videre til dét, som kaldes dynamisk opvarmning.

Som nybegynder bør du starte med at sætte fokus på forskellige områder og lave simple øvelser hertil. Det kan f.eks. være ryggen, nakken, benene eller armene.

Derudover skal du også, i sand yoga-stil, have fokus på din vejrtrækning. Vejrtrækning er generelt vigtigt, når man dyrker yoga, og ofte vil du opleve, at visse øvelser udføres i takt med enten ind- eller udånding.

Det kan være en god idé at vænne sig til at trække vejret i takt med forskellige øvelser og bevægelser.

Fokus på at være afslappende

Undervejs skal du også huske på, at yoga ikke skal være stressende. Tværtimod, så skal yoga gerne være afslappende for dig. Du bør derfor forsøge at finde en balance mellem at presse dig selv, uden at du er ved at gå til.

yoga

Hent inspiration

Dynamisk opvarmning tager ca. 10 minutter i alt, og du kan finde en masse gode eksempler på øvelser på nettet, hvis du ikke selv kender til nogle.

Når opvarmningen er slut, kan du med fordel forsøge dig med sværere og mere krævende øvelser.

Hvis man dyrker yoga på egen hånd, så er det ikke sikkert, at man har fået tillært sig positioner og øvelser, og man kan i stedet søge inspiration andre steder.

Hvis du allerede har fået tillært dig enkelte stillinger, så kan du med fordel prøve kræfter med disse her.

Gå heller ikke glip af vores test-guide af cykelcomputere og proteinpulver.

Læs også TEST af yogamåtter – sådan vælger du den rette udgivet af iform.dk.

Se også denne lignende artikel på vores side: Test af de 7 bedste hårkure

Læs også: Nyt glattejern? Find de bedste i test her

Se vores artikel om: Romaskine test 2020 – testoversigt over de bedste romaskiner til hjemmebrug

Læs også: Test af trampoliner fra Berg – En oversigt over de bedste Berg trampoliner

Denne side er anmeldt af: Selam J. Lauridsen Rating 10/10

 

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Find mere information her

Debat om Yoga
Politiken – Debat