Persondatapolitik

Hos forbrugertest forstår og respektere vi vigtigheden i vores besøgendes privatliv på internettet. Dine oplysninger, navn, adresse, e-mailadresse, kreditkortoplysninger eller anden personlige data, bliver derfor hverken videregivet eller solgt til nogen anden tredjepart, uden din tilladelse. Dog med undtagelse ved nødvendigheder, såsom færdiggørelse af transaktioner eller køb på hjemmesiden.

Vi stræber efter at du som besøgende på Forbruger-test.dk, skal føle dig tryg i din færden på siden, når du benytter dig af formularer og andre onlineværktøjer, der er mulighed for at benytte på vores hjemmeside. Du kan uden bekymringer og helt trygt klikke på alle de links der er at finde på Forbruger-test.dk.

Hvilke oplysninger bliver registreret når du besøger Forbruger-test.dk

Som sagt så er der ingen af dine oplysninger, der bliver videregivet eller solgt til en tredjepart. For at give den bedst mulige brugeroplevelse og gode service, bruger vi blot oplysninger, som hvilke sider du besøger, til internt bug.

Tilmelder du som bruger dig vores nyhedsbrev, konkurrencer, vælger at deltage i brugerundersøgelser og quizzer eller bruger vores formularer på siden, gemmer vi de opgivet oplysninger. Køber du produkter gennem Forbruger-test.dk vil der blive indsamlet og behandlet en række personlige oplysninger om dig.

Disse oplysninger vil det typisk være:

  • Hver besøgende vil få et unikt bruger-id, som kan identificere den enkelte bruger ved tilbagevendende besøg på side
  • Tekniske oplysninger omkring hvilken enhed, du som bruger, har besøgt siden på
  • IP-adressen på den enhed, som du har besøgt Forbruger-test.dk på
  • Hvor du geografisk har opholdt dig under besøget af siden
  • Hvilke forskellige landingssider, du har været inde på, på Forbruger-test.dk
  • Alle de oplysninger der bliver opgivet ved brug af formularer og andre værktøjer på siden
  • Betalingsoplysninger og andre oplysninger i forbindelse med køb af produkter gennem Forbruger-test.dk

Vi beskytter dine personlige oplysninger

Oplysninger som vi indhenter gennem dine besøg, bliver hos os opbevaret forsvarligt og sikker på vores webserver og i de sikkerhedskopier der bliver taget. Andet, som besøgsstatistik og datastatistik bliver gemt hos Google Analytics på deres server. Google Analytics er kendt for deres høje sikkerhed, og derudover er de verdens største udbyder af denne tjeneste.

For at dine oplysninger, som bruger, ikke bliver overgivet til en tredje part, har vi opstillet tekniske og organisatoriske tiltag, som gør at dine oplysninger ikke er tilgængelig for en tredjemand. De eneste, der har adgang til ovenstående oplysninger er Forbruger-test.dk’s ejer, samt sidens tekniske administrator. Dog bliver oplysningerne kun brugt i tilfælde af, at det er relevant for vores arbejde.

For at sikre dig, at dine personlige oplysninger bliver behandlet forsvarligt, og ikke bliver misbrugt, opbevare underleverandører alt personfølsom data så det lever op til persondataforordningen. For at opbevare vores data, skal man blive godkendt ved at kunne validere at man har en persondatapolitik, der lever op til alle persondatalovens krav, samt udstede en gyldig dataaftale til os.

Vi er ikke en hjemmeside som videresælger dine personlige oplysninger. Det ville kun ske i tilfælde af at det det skulle være nødvendigt, for at kunne fuldføre en bestilling af et produkt. I dette tilfælde ville der blive oplyst f.eks. navn og adresse til den samarbejdspartner, eller tredje part, der skal udføre din bestilling og leverance på vegne af Forbruger-test.dk.

Hvad bruger vi dine oplysninger til?

På Forbruger-test.dk har du mulighed for en række forskellige tjenester, hvor nogle af dem kræver at man opgiver visse personlige oplysning. Herunder er det oplysninger som for eksempel; adresse, telefonnummer, e-mailadresse, og så videre.

Alle disse oplysninger, kan du være helt tryg ved, at de bliver behandlet helt fortroligt i overensstemmelse med persondataloven samt vores generelle forretningsbetingelser.

Alle oplysninger som bliver brugt, bliver udelukket brugt til at gøre din brugeroplevelse bedre på Forbruger-test.dk. Alt sammen kun for at imødekomme dig når du besøger vores side, så vi kan give dig den bedste service. Der bliver ikke bedt om flere oplysninger end hvad vi har brug for, for at give den bedste service. Vi videresælger ikke dine personlige oplysninger, ligesom vi ikke indhenter data, på vegner af andre.

Dine oplysninger gemmes med forskellige formål, alt efter:

  • Har du besøgt hjemmesiden – Her bliver der gemt oplysninger omkring dit besøg på hjemmesiden, hvilke sider du har kigget og klikket på. Oplysninger bruges til at forbedre fremtidig besøg på hjemmesiden. Oplysningerne gemmes hos vores samarbejdspartner Google Analytics.
  • Tilmelding af vores nyhedsbrev – vores nyhedsbreve bliver sendt ud via e-mail. Derfor vil vi gemme din mail og navn, så vi kan blive ved med at sende dig dit ønskede nyhedsbrev. Navnet gemmes så vi kan personliggøre vores mail til dig.
    Når vi sender vores nyhedsbreve ud, anvender vi Active Campaign. Deres server er lokaliseret i kontrollerede omgivelser som kun medarbejderne har adgang til. De lever op til de regler, der er stillet af persondataforordningen, for at have lov til opbevaring af e-mailadresser og anden persondata.
  • Ved udfyldning af kontaktformularen – Bruger du vores kontaktformular, vil vi gemme oplysninger, som navn, e-mail og eventuelt telefonnummer. Dette gør vi for at vi senere kan kontakte dig og vende tilbage til med svar på henvendelsen. Derudover gemmer vi også øvrig data, som er blevet skrevet i kontaktformularen. Denne data bliver gemt hos os og i vores mailsystem. Som host bruger vi one.com og som mailsystem anvendes Active Campaign. Alle vores samarbejdspartnere overholder persondatalovgivningen.

Cookies på Forbruger-test.dk

Når du besøger vores hjemmeside, indsamler vi oplysninger, omkring hvordan du bruger siden, i en cookie. Denne cookie hjælper blandt andet med at identificere din enhed tydeligt, derudover gemmer den også dine indstillinger og valg på hjemmesiden.

Dette gør det muligt for os at indsamle oplysninger om hvilke sider du har kigget på, så vi kan målrette annoncer fra samarbejdspartnere. Alt i alt, så er det for at vi kan yde dig den bedst mulige service.

Ønsker man som bruger ikke at vi skal bruge disse oplysninger, kan man manuelt gå ind på sin computer, hvorfra man kan slette cookien i indstillinger, i det browserprogram du bruger. Dette kan gøres på flere måder alt efter hvilket browserprogram du anvender. Du kan her, se hvordan du sletter dine cookies.

Hvad er cookies?

Cookie er en tekstfil med data, som gemmes på den enhed du besøger Forbruger-test.dk på. Cookien indeholder kun tekst og ingen koder. Det betyder at vores cookies altså ikke indeholder virusser, ransomware eller andre skadelige koder. Uden koder i vores cookies sikre vi at den data de indeholder, ikke ødelægges eller bruges.

Hvad sker der hvis du sletter eller blokere vores cookies?

Ved at slette eller blokere vores cookies, kan man risikerer at hjemmesiden ikke længere vil virke lige så optimalt, som anvender man cookies. Det kan ske at der kan være indhold som du ikke længere har adgang til eller er tilgængeligt.

Det betyder også at man ikke vil få vist annoncer for Forbruger-test.dk, på de sociale medier, Google og andre hjemmesider med tilknytning til googles annoncenetværk.

Hvilke cookies anvender Forbruger-test.dk

Som nævnt tideligerer anvender vi cookies til at indsamle statistikker omkring dine besøg på vores hjemmeside. For at kunne annoncere på dine sociale medier profiler bruger vi cookies fra Google, Facebook, LinkedIn og Instagram.

Der lægges derfor ene eller flere cookies ind fra nedenstående samarbejdspartnere, ved besøg på Forbruger-test.dk:

  • Google Analytics – besøgsstatistik med registrering af hvilke sider på Forbruger-test.dk, som du besøger
  • Google Ads – entydig identifikation af dig til brug ved retargeting-annoncering med AdWords
  • Facebook – identifikation af din brugerprofil på Facebook i forbindelse med deling af indhold, samt til brug ved retargeting-annoncering
  • Instagram – identifikation af din brugerprofil på Instagram i forbindelse med deling af indhold, samt til brug ved retargeting-annoncering

Derudover bruger vores Content management system WordPress, også forskellige cookies, så det kan holde styr på de forskellige besøg af vores hjemmeside, og ikke mindst de valg du tager på hjemmesiden.

Indlejret videoer og andet indhold fra tredjeparter

Udvalgte artikler på Forbruger-test.dk kan indeholde indlejret indhold, såsom videoer. Her har udgiveren af det indlejret indhold mulighed for at lægge cookies på og indsamle data om dig på samme måde som forklaret ovenover. Det vil sige at den samler cookies, ligesom hvis du besøgte den pågældende hjemmeside direkte

Disse udgivere har derfor muligheden for at lægge cookies ind, og indlejrer ekstra tredjeparts sporing, og overvåge dit brug af det indlejrede indhold, samt identificere din brugerprofil på det pågældende websted.

Vi anvender nedenstående indlejret indhold på Forbruger-test.dk:

  • YouTube – Indsamling af besøgsinformationer og identifikation af eventuel brugerprofil på YouTube. Du kan læse mere om YouTubes privatlivspolitik her.

Hvor længe gemmes mine oplysninger?

Der er en tidsbegrænsning på hvor længe man må opbevare data, om de besøgende på en hjemmeside. Dataen vil derfor altid blive slettet når den tidsgrænse udløber. Desuden opbevarer vi kun din data, så længe den er relevant for os. Har den opsamlet data omkring dig ikke nogen relevans for vores arbejde, bliver det slettet fra vores system med det samme.

Vi kan derfor ikke give en præcis tidsramme for hvor længe din data opbevares, grundet at det kan være forskelligt.

Kontaktoplysninger på den dataansvarlige

Som EU-borger og på grund af persondataloven, har du ret til at gøre indsigelse mod registreringen af dine personlige oplysninger. Derudover har du også ret til at få oplyst hvilke informationer vi helt konkret har registreret omkring dig. Er disse oplysninger ukorrekte, kan du kræve at få dem rettet.

Mener du at din persondata bliver behandlet i strid mod lovgivningen, kan du få slettet dine persondata. Dette kan blive aktuelt hvis dine oplysninger ikke længere er nødvendige for os at gemme.

Som sagt samarbejder vi med tideligere nævnte virksomheder. Disse virksomheder må ikke opbevare og anvender oplysningerne om dig til egne formål. De behandler dem udelukkende kun på vores vegne. Derfor samarbejder vi kun med EU eller andre lande som kan give dine oplysninger tilsvarende beskyttelse.

Mener du som bruger at disse samarbejdspartnere overtræder ovenstående, skal du henvende dig direkte til dem.

Hvordan får jeg indsigt i den data Forbruger-test.dk gemmer om mig?

Ønsker du at vide hvilke oplysninger vi opbevare omkring dig, mener du at det skal rettes eller slettes i, eller skal det ske i en af de tredjepartsystemer vi anvender, til at opbevare din data i?

Så kan du kontakte:

Forbruger-test.dk
Att.: Den dataansvarlige
Øster Alle 56
2100 København Ø

Klagehenvendelser

Du kan indgive din klage over vores opbevaring af dine personlige informationer, ved at rette henvendelse til datatilsynet.

Derudover kan du også læse mere om dine klage muligheder som borger her.