Test af de bedste løbebånd i 2021 – eksperternes anbefalinger

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 07.09.2021
Billede af flere løbebånd
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Sidder du ned hele dagen på kontoret, og er du for træt til at bevæge dig ned i det lokale fitnesscenter, når du endelig kommer hjem fra arbejde – eller skole for den sags skyld?

Så står du måske og mangler et løbebånd til stuen, kælderen eller soveværelset. På den måde slipper du for at skulle ud i vejret, hvis du har brug for at forbrænde kalorier eller få sved på panden.

Før du køber et nyt løbebånd, anbefaler vi, at du gør dig nogle overvejelser.

Sådan vælger du det rigtige løbebånd:

 1. Hvad er formålet med din træning?
  Løbebånd er typisk designet til bestemte formål, så du gør klogt i at tænke over, hvad målet med din træning er. Ønsker du at give din fedtforbrænding et spark, styrke dine muskler, forbedre din kondition eller noget helt fjerde?
 2. Ønsker du en simpel eller avanceret maskine?
  Når du har gjort dig tanker om målet med din løbetræning, kan du afgøre, om du bør have en simpel eller avanceret maskine. En avanceret model har flere funktioner såsom indbyggede træningsprogrammer og måling af puls og kalorieforbrænding. Undersøg også gerne løbebåndets hastighedsspænd. 
 3. Skal løbebåndet bruges af flere?
  Hvis løbebåndet skal bruges af andre end dig selv, er det en fordel med funktionen brugergenkendelse. Tag også højde for, hvilke mål I hver især har med jeres træning, da det kan det være afgørende for købsbeslutningen. Husk at sørge for, at løbebåndet har de rigtige mål, så det passer alle brugere. 
 4. Hvad skal løbebåndet koste?
  Dit budget har selvfølgelig betydning for, hvilket løbebånd du ender op med. Når du sætter dit budget, er det en god idé at tænke langsigtet. Det kan på sigt ofte betale sig at investere i kvalitet frem for at købe en billig model, der kun holder i få år. 
 5. Læs anmeldelser og testresultater
  Før du foretager et køb, er det altid en god idé at læse anmeldelser af produktet fra eksperter og brugere. Find også gerne testresultater som dem, du ser ovenfor. Det forbedrer dine chancer for, at du ender op med et løbebånd, hvor både kvalitet, funktioner og sikkerhed er i orden. 

 

Skab dig gerne et overblik over markedets modeller ved at skimme eller nærlæse en guide. Så har du noget at sammenligne dit udsete løbebånd med. 

Har du mulighed for det, er det en god idé at prøve løbebåndet før dit køb. Køb gerne løbebåndet hos en specialiseret forhandler, så du kan få god vejledning undervejs. Du kan finde mere inspiration til det bedste valg af løbebånd til dig her.

Billede af flere løbebånd

forbruger-test.dk

4.7 64

Sole F85 Løbebånd – Testvinder & Vores anbefaling


Sole F85 løbebånd

Løbebåndet er testvinder og bliver rost hos forbrugerne.

Det svenske magasin “Bäst i test” har kåret produktet som testvinder og kalder løbebåndet: “Det bedste løbebånd på markedet i 2019”.

Testen er Skandinaviens største test af løbebånd, hvor der blev testet 9 forskellige modeller.

Det er også forbrugernes favorit hos Aktiv Træning, hvor løbebåndet har vundet den fornemme læserpris.  Treadmilldoctor har også anmeldt dette løbebånd til at være det ”bedste køb”.

Hvis du stadig er i tvivl om det er et godt løbebånd, så læs med her. Vi har masser af argumenter endnu!

Se priser og tilbud på Sole F85 Løbebånd her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse:

Detaljer:

 • Kontinuerlig effekt: 4 HK
 • Længde x bredde x højde: 207 x 93 x 144 cm
 • Løbeplade: 152,4 x 55,8 cm
 • Trænings programmer: 10 stk
 • Max stigning: 15 %
 • Max hastighed: 20 km/t
 • Vægt: 127 kg
 • Max personvægt: 180 kg

Mere om Sole F85 Løbebånd

Som der ses i ovenstående video, kan løbebåndet foldes så det intet fylder i hjemmet. Dette er især smart hvis du bor i en lejlighed.

Løbebåndet har en stor og bred løbeflade, overskueligt display, som kan justere stigning og hastigheden. En meget kraftig motor som kan klare en tophastighed på 20 km/t og en stigning på op til hele 15%.

Displayet er meget brugervenligt, og giver dig informationer omkring hastighed, stigningsprocent, tid, distance kalorieforbrug og selvfølgelig også din puls.

Ydermere følger et trådløst pulsbælte, drikkedunk og en tube silikone til vedligeholdelse af maskinen.

Som nævnt tidligere, er løbebåndet meget brugervenligt hvis du bor i lejlighed. Båndet står på 4 hjul, så du nemt kan flytte det frem og tilbage.

Det bedste løbebånd til forbrugeren der vil bruge det i hjemmet.

Odin T8 Løbebånd – Bedste løbebånd fra Apuls

 • Anbefalet af stort dansk sundhedsmagasin

Odin T8 Løbebånd

Odin T8 Løbebånd er blevet testet hos det store danske sundhedsmagasin Sport og Sundhedscenter, og eksperterne er meget imponerede over, hvad modellen kan.

Eksperterne forklarer, at her er tale om et højkvalitets-løbebånd, som passer til såvel den seriøse som den afslappede løber. Det kommer med en solid og holdbar konstruktion, og det noteres, at det føles meget robust – selv når man går hårdt til den.

Herudover modtager produktet ros for at have en rigtig stærk motor, og så er det muligt at løbe helt op til 20 km/t. Det er meget, vurderes det. Yderligere er eksperterne glade for, at man kan anvende smartphone og tablet til modellen, og displayet er rigtig godt, forlyder det.

Se priser og tilbud på Odin T8 Løbebånd her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Detaljer

 • Længde x bredde x højde: 180 cm x 86 cm x 139 cm
 • Længde x bredde x højde (sammenslået): 110 cm x 86 cm x 156 cm
 • Træningsprogrammer: 12
 • Max stigning: 15%
 • Max hastighed: 20 km/t
 • Løbeplade: 140 cm x 51 cm
 • Vægt: 89 kilo
 • Vægtkapacitet: 150 kilo

Mere om Odin T8 Løbebånd

Odin T8 Løbebånd har som nævnt en høj maxhastighed på 20 km/t, og disse høje hastigheder kan du kombinere med forskellige intervaller for stigning. Max-stigningen ligger på 15 %, som både vil udfordre kondien ved løb og gang. Der findes 12 forud-programmerede træningsprogrammer, man kan benytte sig af, hvis man ønsker et professionelt input.

Herudover er Odin T8 Løbebånd meget moderne, hvad angår teknologi, for her er mulighed for at koble både tablet og smartphone til. Dermed er der selvfølgelig også en tilhørende app, hvor man kan få det meste ud af sin træning. Tilslutningen sker via Bluetooth.

Den foretrukne enhed kan tillige anvendes til at levere underholdning til løbeturen, og dette assisteres af de indbyggede højtalere i displayet, hvor man kan afspille sin egen musik. Denne tilslutning sker via AUX-stik.

Når du er færdig med træningen, kan du let pakke båndet sammen, så det ikke fylder så meget og bliver lettere at opbevare.

Masterfit TP100 Løbebånd – Bedst til prisen

Masterfit TP100 løbebånd

Igen et super godt løbebånd – denne gang er prisen dog skruet ned. Med en pris på langt under 10.000kr er dette løbebånd en af de billigere i denne test-guide. I forhold til prisklassen er dette absolut et godt løbebånd, som både kan bruges til den professionelle løber og den mere afslappede fritidsløber.

Som ovenstående model kan dette løbebånd også slås op, så det kan være i din lejlighed eller i dit hus. Båndet er især ideelt til dig som løber mindre ture og passer til alle løbsniveauer.

Tophastigheden er 15 km/t og båndet har helt op til 15 stigningsniveauer. Som noget helt ekstraordinært har båndet hele 12 forudindstillede programmer og 3 manuelle. Dette gælder alt fra fedtfobrændning- til det rene konditionsprogram som udvider dine lungers kapacitet.

Se priser og tilbud på Masterfit TP100 Løbebånd her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Detaljer:

 • Kontinuerlig effekt: 2,5 HK
 • Længde x bredde x højde: 183 x 87 x 142 cm
 • Trænings programmer: 15 stk
 • Max stigning: 15%
 • Max hastighed 18 km/t
 • Løbeplade 50 x 140 cm
 • Vægt: 84 kg
 • Vægtkapacitet: 125 kg

Mere om Masterfit TP 100 Løbebånd

På displayet kan man se alle de vigtigste data som distance, kalorier, puls og stigningsprocent. Håndtagene er udstyret med pulsmålere som især er brugbare til det pulsbaserede indbyggede program.

Det er super fedt at man har mulighed for at tilkoble sin mobiltelefon til løbebåndet, hvorfor du kan høre din yndlingsmusik fra de indbyggede højttalere mens du træner.

Alt i alt et super fedt løbebånd, hvor der er meget value for money!

NordicTrack Commercial 1750 – professionelt og testvindende løbebånd 

Med NordicTrack 1750 får du et af markedets bedste løbebånd, der egner sig perfekt til hjemmebrug. Du får en højtydende træningsmaskine, der er udstyret med kraftfuld motor, så du kan løbe op til 22km/t. Det er kun på de professionelle løbebånd, at du kan løbe mere end 20km/t. 

Har du planer om at træne dig op til maraton eller halvmaraton? Eller er du træt af at gå død i din træning? Du får de bedste træningsvilkår med NordicTrack 1750. På den 10” store touchskærm kan du se dine træningsdata, og du kan koble din smartphone til, så du kan høre musik eller se film.  

 • Testvinder hos Verywellfit.com og Tomsguide.com
 • Topscorer og en 3. plads hos Self.com 
 • Vinder af specialpris ”Bedste løbebånd til hjemmebrug” hos Treadmillreviewguru.com
 • God anmeldelse hos Runnersworld.com

Se priser og tilbud på NordicTrack Commercial 1750 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse:

Detaljer

 • Solid konstruktion
 • Du får 1 års gratis brug af iFit appen med i dit køb
 • 10” LCD skærm med touch funktion 
 • Kan håndtere en brugervægt på 130kg
 • 3,6Hk motor

Designet til intensiv træning

Du kommer ikke til at mangle udfordringer, når du er aktiv på NordicTrack 1750. Løbebåndet har et større motorrum, end hvad der findes på mange af de andre modeller i kategorien. Det forstørrede motorrum er med til at vedligeholde kvaliteten på den 3,6Hk funktionelle motor. Der er god plads til den nødvendige køleventilator, så motoren ikke overophedes, når du presser dig selv fysisk.  

NordicTrack Commercial 1750 vs. markedet 

Det er på udstyrsfronten, at NordicTrack 1750 skiller sig positivt ud fra mængden. Det professionelle løbebånd er udstyret med en støddæmpende løbeplade, så dine hofter, knæ og ankler skånes mest muligt. Og du kan få masser af motivation undervejs i dine træningspas, når du kan se serier, film eller høre musik, mens du er aktiv.

Sole F63 Bluetooth løbebånd – prisvenlig model

Sole F63 løbebånd

Lillebroren til Sole F85. Stadig testvindende. Bare billigere.

Denne version er en ny version af bestselleren. Nu er den udstyret med Bluetooth og mulighed for at bruge den nye og brugervenlige Sole app. Appen giver dig mulighed for at overføre og gemme din træningsdata, så du altid kan følge med i dine tal.

Sole F63 er et testvindene løbebånd, som ligesom storebror har vundet flere test. Igen har Bäst i test anmeldt dette løbebånd og vurderet at det er det bedste i sin prisklasse.

Ligesom storebror har Sole F63 en utrolig byggekvalitet samt er utrolig holdbar. Den er også udstyret med hele 3 hestekræfter.

Sole F63 er et altså et utrolig godt mellemprisklasse produkt.

Se priser og tilbud på Sole F63 Bluetooth løbebånd her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse:

Detaljer:

 • Længde x bredde x højde: 210 x 89 x 144 cm
 • L x B x H (sammenslået): 120 x 89 x 185 cm
 • Træningsprogrammer: 10 stk
 • Max stigning: 15%
 • Max hastighed 18 km/t
 • Løbeplade 51×152 cm
 • Vægt: 115 kg
 • Vægtkapacitet: 147 kg

Mere om Sole F63 Bluetooth løbebånd

Sole F63 er udstyret med et stort display, der er let at navigere rundt i. Displayet viser tydeligt hastighed, stigning, distance, tid, kalorieforbrug og selvfølgelig puls. Løbebåndet er udstyret med lettilgængelige hurtigknapper, som gør justering af hastighed og andet super nemt.

Hele 6 indbyggede programmer følger med – derudover kan du selvfølgelig selv bygge dine egne program.

Bluetooth opkoblingen giver dig også mulighed for at tilslutte din yndlingsmusik, så du ikke behøver at have store og irriterede hovedtelefoner på, mens du træner.

Løbebåndet har indbygget transporthjul under, så du nemt og behageligt kan rykke løbebåndet rundt.

Et super fedt løbebånd til dig som ønsker en god oplevelse når du løber.

ProForm Power 995i Løbebånd – indbygget tabletholder

Løbebånd ProForm Power 995i

ProForm Power har  lanceret denne model. Modellen har et indbygget iFit modul i form af en tabletholder. Du kan derfor bruge din egen tablet, og få den til arbejde sammen med google maps, som gør at du i teorien, kan løbe verden rundt og se landskab mens du løber. Ligeledes kan du se din yndlingserie- eller film.

Via det indbyggede iFit modul i får du mulighed for at træne efter de mange træningsprogrammer, som er lavet af professionelle personlige træner. Programmer kommer i alle størrelser, der er programmer for både erfarne maraton løbere til begyndere. Den er altså direkte opkoblet til alverdens muligheder.

iFit Live er et af markedets mest interaktive træningssystemer. Du kan læse meget mere om iFit her!

Se priser og tilbud på ProForm Power 995i løbebånd her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse:

Detaljer:

 • Længde x bredde x højde: 198 x 92 x 145 cm
 • L x B x H (sammenslået): 120 x 89 x 185 cm
 • Træningsprogrammer: 30 stk
 • Max stigning: 12%
 • Max hastighed 22 km/t
 • Løbeplade 51×152 cm
 • Vægt: 92 kg
 • Vægtkapacitet: 136 kg

Mere om ProForm Power 995i løbebånd

Displayet er stort og baggrundsbelyst, som viser dig alle de vigtigste data, som du behøver for at få en god træning. Du kan nemt ændre i både stigning og hastighed, med blot et par få klik.

Max hastigheden når helt op til 22 km/t – som er helt unikt for et løbebånd. Din intervaltræning er derfor sikret, hvis du er til de hastigheder.

Displayet har ligeledes indbygget Bluetooth, så du kan tilkoble dit trådløse pulsbælte og dermed følge med i din puls og evt. træne den.

Ligesom de andre løbebånd i test-guiden, har denne også indbygget højttalere så du kan tilslutte din yndlingsmusik.

Løbebåndet kan selvfølgelig også foldes sammen så det ikke fylder i din 2-værelses i København.

Især er det nævneværdigt, at løbebåndet har indbygget et ProShox afdæmpningssystem, som giver dig en god affjedring og dermed lægger mindre pris på dine knæ og led. Hvis du gerne vil undgå de hårde stød i led og ryg er dette løbebånd en ekstremt god løsning for dig!

Et super lækkert løbebånd som ikke er dyrt!

Spirit Fitness CT850 – eksklusivt løbebånd med ekstra, stor løbeflade 

Spirit Fitness CT850Løber du professionelt? Eller vil du have en træningsmaskine, du skal kunne bruges i flere årtier frem? Spirit Fitness CT850 hører til de mest eksklusive og veludstyrede løbebånd på både det danske og det internationale marked. Det er let at genkende de mest effektive og modstandsdygtige løbebånd. I denne forbindelse skal du holde øje med såvel motorkraft som brugervægt. Spirit Fitness CT850 har en 4Hk motor, og den kan klare en brugervægt på op til 180kg (til sammenligning kan de fleste andre kvalitetsløbebånd håndtere en vægt på op til 130-150kg).

 • God anmeldelse og en 10. plads hos Pricerunner.dk
 • God anmeldelse og en 8. plads hos xn—bst -i-test-q5a.se 

Se priser og tilbud på ProForm Power 995i løbebånd her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse:

Specifikationer 

 • Kan håndtere høj brugervægt (180kg)
 • Stabil 
 • Stærk motor 
 • Vendbar løbeflade 
 • 4Hk motor 
 • Dobbelt ventilator 

Stabil, driftssikker og robust 

Hver en komponent og bestanddel af Spirit Fitness CT850 er lavet af materialer af høj kvalitet. Du kan let vedligeholde dit løbebånd, der blot skal tørres af med en fugtig klud. Den brede løbeflade er med til at give maskinen en større soliditet og en bedre stabilitet. Du kan løbe intensivt, uden du får fornemmelsen af usikkerhed eller mangel på kontrol med dine bevægelser. 

Spirit Fitness CT850 vs. markedet 

Det enestående ved Spirit Fitness CT850 er, at løbebåndet er designet med en vendbar løbeflade. I takt med at du er aktiv på din træningsmaskine, vil du slide løbearealet op, hvilket kan forringe og forkorte maskinens levetid. Når det er muligt at vende pladen om, kan du få glæde af dit løbebånd i masser af år frem i tiden.

ODIN T6 Løbebånd – mindre og praktisk model til hjemmet

Løbebånd ODIN T6

Er du mere til et simpelt løbebånd for ingen penge, så har vi selvfølgelig også et til dig.

ODIN T6 er et lille løbebånd til dig som ønsker at starte med at løbe derhjemme.

Løbebåndet er meget praktisk, da det ikke vejer så meget – det kan altså nemt rykkes rundt på i hjemmet. Derudover kan det også foldes sammen så det nærmest intet fylder. Dertil er løbebåndet selvfølgelig også udført med transporthjul, så du kan flytte løbebåndet rundt derhjemme.

Der er sat en ekstra motor i, som giver løbebåndet et rigtig godt overskud. Maxhastigheden er dog på 12 km/t, så dette løbebånd er ikke til dig som ønsker et løbebånd med mulighed for en 100% spurt i form af noget intervaltræning.

Det er dog genialt hvis du har tænkt dig at bruge løbebåndet til genoptræning eller hvis du er dårligt gående.

Se priser og tilbud på ODIN T6 løbebånd her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Detaljer:

 • Trænings programmer: 12 stk
 • Max hastighed 12 km/t
 • Løbeplade 43×120 cm
 • Vægt: 45 kg
 • vægtkapacitet: 100 kg
 • Længde x bredde x højde: 151,5 x 69 x 129,7 cm
 • Stigning i 3 niveauer

Mere om ODIN T6 Løbebånd

Der følger 12 træningsprogrammer med dette løbebånd, så du har mulighed for at træne med stor variation. Det hjælper med at holde motivationen oppe, da du kan se på det indbyggede display hvor meget bedre din data bliver.

Det indbyggede display viser tid, distance, kalorieforbrug, hastighed, puls og meget mere. Det er dog desværre ikke muligt at tilslutte sin telefon, da der ingen indbyggede højttalere er.

ODIN T6 løbebåndet har en rigtig fin og god stødabsorberende løbeflade, som er med til at skåne dine led ved stødende hver gang du træder.

Alt i alt et super fint budget løbebånd.

Sole TT8 Løbebånd – oplagt til institutionen eller virksomheden

Sole TT8 er et virkelig godt løbebånd til institutionen eller virksomheden – selvfølgelig er det også godt til dig til hjemmet. Det er bare noget dyrere.

Løbebåndet kan klare op til 8 timers brug om dagen. Igen er Sole og deres produktlinje rost til skyerne af magasinet Treadmilldoctor – hvor lillebroren (F85) er testvinderen.

Stabilitet er en nøglefaktor ved køb af løbebånd, da det både forventes, at løbebåndet holder, men også at det er stabilt at løbe på. Hvorfor Sole har udviklet ”Double horseshoe”, som er en teknik der bruges til rammekonstruktion der øger stabiliteten.

Derudover er løbebåndet også udstyret med Cushion Flex dæmpningssystem, der er blevet testet til at have en reduktion på op til 40% af stødet kontra at løbe på asfalt.

Med sin løbeplade på 55,8cm i bredden føler du dig tryg ved dit løb – da du ved du ikke træder forbi.

Et super godt løbebånd, som måske er egnet mere til arbejdspladser end til hjemmet.

Se priser og tilbud på Sole TT8 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse:

Detaljer:

 • Træningsprogrammer 10 stk
 • Løbeplade 152,4×55,8 cm
 • Vægt: 144 kg
 • Max effekt 6 HK
 • Max vægtkapacitet: 180 kg
 • Længde x bredde x højde: 207 x 93 x 144 cm
 • Max personvægt 180 kg

Mere om Sole TT8 løbebånd

Displayet er en af de helt fantastiske egenskaber dette løbebånd besidder. Det er meget overskueligt og viser alt der er relevant for din løbetur.

Motoren er meget stille ift. til andre motorer med lige så store muskler.

Som noget helt unikt kan dette løbebånd også indstilles så du løber ned af bakke – med en stigningsprocent fra -6% til 15% kan du derfor simulere din tur i skoven endnu mere 1 til 1.

Treadmill ytrer yderligere, at de er vilde med produktets høje kvalitet samt samspillet med den gratis Sole app’en der er mulig at downloade og tilslutte dit løbebånd.

De siger dog at størrelsen på den er en modhage, da den ikke kan foldes og fylder mere end så mange andre løbebånd.

Stadig et super godt løbebånd, som virker bedre til større rum, som kontorer eller større

DraxFit+ Curved Treadmill – kurvet bånd og mindre risiko for skader

DraxFit Løbebånd

Dette løbebånd skiller sig ud fra andre i test-guiden. Det gør det blandt andet ved at være bøjet i stedet for fladt. Det har sine fordele – men også en noget dyrere pris.

Drax har tidligere haft stor succes med deres SpeedFit løbebånd, som er en tidligere udgave af dette løbebånd. De har videre udviklet på konceptet og kom frem til denne løsning.

Farten på løbebåndet er styret af din hastighed og ikke maskinens. Den reagerer altså på hvor hurtigt du løber og følger dit tempo. Løbebåndet er derfor uden motor og du ”trækker” det.

Det kurvede gør at du løber på forfoden, og derfor mindre risiko for skader og overbelastning af led. Derudover er den designet til at du kan nøjes med kortere træninger men stadig opnå samme effektive og høje forbrænding.

En super fed løsning der er virkelig velfungerende.

Se priser og tilbud på DraxFit+ Curved her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Detaljer:

 • Løbeplade 157×44 cm
 • Vægt: 135 kg
 • Længde x bredde x højde: 167 x 77 x 113 cm

Mere om DraxFit+ Curved

Med en DraxFit+ Curved får du mange fordele. Den kræver minimal vedligeholdelse da der ingen motor er i. Dette betyder selvfølgelig også at der er ingen max hastighed. Den styrer du helt selv, da du selv styrer farten. Og igen, da der ingen motor er, behøver løbebåndet ikke at tilsluttes strøm.

Forrest på løbebåndet sidder der en computer – denne er drevet af din energi fra dit løb. Den viser alle de vigtigste data til dit løb. Hastighed, distance, tid og kalorier forbrændt er blot få datapunkter computeren viser.

Det er også muligt at tilslutte et trådløst pulsbælte, dette skal dog tilkøbes.

En super fed maskine, som især henvender sig til folk der elsker intervaltræning.

Hvad skal du være opmærksom på før du køber et løbebånd:

Forskellen på en AC- og DC motor:

Der er større forskel end du tror mellem en AC- (vekselstrøm) og DC motor (jævnstrøm).

AC motor fordele:

 • Større motorkraft ved samme antal hestekræfter
 • Længere levetid
 • Mindre vedligeholdelse
 • Mere stille

Som regel er løbebåndene med DC motor billigere end dem med AC motor. Som du kan se herover er AC-motorerne også langt bedre.

Tips & tricks til brugen af løbebånd

Ønsker du effektiv men skånsom træning på løbebåndet, som giver associationer til en udendørs løbetur? Så læs med her for råd til brugen af løbebånd:

 • Første råd er varme godt op, inden din træning. Det kan du gøre ved at indstille båndet til en hastighed, hvor du har et normalt raskt gåtempo. På den måde varmer du de store muskelgrupper op på en skånsom måde. Ved at varme op mindsker du risikoen for skader. 
 • Placer dig midt på båndet, så du opnår den mest naturlige position. Du bør være i en afstand til håndtagene, hvor du kan gribe fat dem. Det forbedrer din sikkerhed. 
 • Lyt hele tiden til din krop, og juster hastigheden herefter. Det er en god idé at følge et træningsprogram. Hvis du for eksempel vil forbedre din kondition, kan du give dig i kast med intervaltræning. Nogle modeller har indbyggede intervaltræningsprogrammer, og ellers kan du for eksempel bruge et løbeur til tidtagning. 
 • Hvis du gerne vil variere træningen og gøre den ekstra virkningsfuld, kan du benytte dig af hældningsfunktionen, som du finder på mange løbebånd. Det skaber illusionen af at løbe i et bakket terræn i det fri. 
 • Når træningen er forbi, kan du strække ud på løbebåndet. Brug løbebåndets arme til at stabilisere din krop, mens du strækker ud. Du kan strække din akillessene ud ved at træde op med tæerne på kanten af løbebåndet og sætte hælen i gulvet. 

Sådan ændrer løbetræning din krop og hjerne

Løb bliver en mere og mere populær træningsform. Den kan dyrkes hvor som helst og når som helst. Det eneste, det kræver, er et par gode løbesko og den rette motivation. 

Motivationen er for mange, at der er en række fordele forbundet med træningsformen, som relaterer sig til sundhed. Løb viser sig gavnligt for både krop og sjæl. 

En hurtig effekt af løbetræningen er, at du vil opleve at have mere energi i hverdagen. Når du løber, bliver der frigivet endorfiner, som er kemikalier i hjernen. Det giver dig en større følelse af velvære og kan forbedre dit humør og overskud. Derfor bliver løb anset for et godt middel til at forebygge og lindre symptomer på depression og stress. 

Under et vægttab er løbetræningen et godt supplement til sund kost og styrketræning. Du forbrænder omkring 1 kalorie per kropskilo for hver kilometer, du løber. Din kondition bliver også bedre, så du får generelt mere energi i hverdagen til for eksempel at tage trappen frem for elevatoren. 

Løbetræning styrker flere af din krops organer såsom lungerne og hjertet. Kredsløbet bliver bedre, og du får også styrket dine led og knogler. 

Din hvilepuls daler, og det samme gør dit blodtryk, hvis du løbetræner med jævne mellemrum. Med et lavere blodtryk bliver risikoen for blodpropper mindsket. Dit kolesteroltal bliver også lavere, så risikoen for åreforkalkning bliver mindre. Samtidig får du en øget insulinfølsomhed. 

Du forbedrer dine forudsætninger for at få et sundt og godt langt liv, hvis du snører løbeskoene regelmæssigt og stiger op på løbebåndet. 

Husk, at alt tæller lige fra lunten til spurt. Uanset om din løbetur er kort eller lang, kan du opnå sundhedsmæssige fordele ved løbetræning. Det er et aktiv for mange, som vælger at investere i et løbebånd. 

 

9 hurtige om Løbebånd


Hvad er et godt løbebånd?

Et godt løbebånd til hjemmebrug skal være robust, da det skal kunne holde til, at du løber med fuld vægt på det. Det gælder især, hvis du løber hurtigt, er tung og hvis der er flere i familien, der skal bruge det.

Løbebåndet skal også gerne have et godt løbeareal, en solid ramme og støddæmpning.

Hvad koster et godt løbebånd?

Løbebånd af en ordentlig kvalitet, der primært er velegnet til hjemmetræning, ligger prismæssigt mellem ca. 9.000 kr. og 30.000 kr. Det kan altid godt betale sig at købe træningsudstyr af god kvalitet. Det fungerer bedre, og det holder i længere tid. Det er også med til at øge chancen for, at du kommer til at bruge det.

Hvor langt skal et løbebånd være?

Et typisk løbebånd til hjemmebrug har en længde på et sted mellem ca. 120 cm og 150 cm. I forhold til bredden så kan den ligge mellem ca. 41 cm og 56 cm. Som en tommelfingerregel siger man, at jo længere og bredere løbebåndet er, desto hurtigere kan du løbe på det.

Hvor meget vejer et løbebånd?

De tungeste løbebånd egner sig ikke til at blive flyttet på, da de er temmelig tunge. Vægten på et løbebånd kan variere ret meget. De kan veje fra omkring 80 kg og op til ca. 230 kg. De tungeste er også de mest solide. Nogle løbebånd er forsynet med transporthjul, og det er praktisk, hvis du vil flytte med det.

Kan et løbebånd stå udenfor?

Du bør ikke lade dit løbebånd stå permanent udenfor. Der kan være dele, der ruster, og der kan trænge fugt ind i maskineriet. Et løbebånd vil ikke kunne holde til at stå udenfor i det danske klima. Du kan sagtens bære det udenfor, når vejret er til det. Det er altid rart at træne under åben himmel.

Kan man have løbebånd i en lejlighed?

Ja, du kan fint have et løbebånd stående i din lejlighed. Mange løbebånd fylder ikke så meget, og flere kan tilmed klappes sammen.

I forhold til om det kan genere dine over- under eller naboer, så kan du placere løbebåndet et sted, hvor det generer mindst muligt. Vælg gerne et løbebånd med et lavt lydniveau. Du kan også vælge at træne på tidspunkter, hvor det forstyrrer mindst. 

Hvor hurtigt skal man løbe på løbebånd?

Du kan fint gå på dit løbebånd. Ligesom du også fint kan jogge. Den maksimale hastighed varierer fra løbebånd til løbebånd. Man kan sige, at jo højere en hastighed, desto større løbeareal kræver det. Den maksimale hastighed for løbebånd til hjemmetræning ligger et sted mellem 15 km/t og 20 km/t.

Hvordan starter man et løbebånd?

Som begynder er det tilrådeligt, at du starter med at gå på løbebåndet. Herefter kan du stille og roligt øge tempoet. Når du er fortrolig med det, kan du begynde at indstille intensiteten og hældningen. Nogle modeller kommer med indbyggede begynderprogrammer, så du langsomt trænes op. Gå hellere for langsomt end for hurtigt til værks.

Løbebånd: Sammenklappeligt eller stående?

Skal dit løbebånd ikke stå fremme hele tiden, så er det klart en fordel at vælge en model, der kan slås sammen. Den er transportabel, og hvis du skal bruge løbebåndet til at gå eller jogge på, så er sådan en model at foretrække. Vil du træne intensivt, kan det bedre betale sig med et faststående løbebånd.


Beskrivelse af kilder og tests 

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. 

Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Verywellfit.com

Verywellfit.com er en engelsk platform, hvis formål er at inspirere motionister over hele verden og give dem de bedste betingelser for at vælge det rette træningsudstyr. På sitet findes mere end 6.000 anmeldelser, guides og tests. 

I vores testoverblik har vi anvendt Verywellfit.com til vurdering af NordicTrack 1750. Løbebåndet kåres som det bedste valg, når du både vil have gode træningsfaciliteter derhjemme og høj grad af komfort. Det er særligt de stødabsorberende egenskaber på løbearealet, der får træningsmaskinen til at rangere øverst i testanmeldelsen hos Verywellfit.com.

Testen er udgivet den: 8. februar 2021
Du kan læse hele testen her

Tomsguide.com

Tomsguide.com er et digitalt og engelsksproget testmagasin, der indenfor de seneste år har opnået stor popularitet og udbredelse i Europa. Panelet og redaktionen hos Tomsguide.com består af eksperter og engagerede fagfolk, der skriver om de emner og produkter, som de er specialiserede indenfor. 

I vores testoverblik over bedste løbebånd har vi gjort brug af den seneste nye testanmeldelse fra Tomsguide.com, når det kommer til denne type træningsmaskine.

Her kåres NordicTrack 1750 som det bedste løbebånd på markedet. Det beskrives i testen, at du får en træningsmaskine for livet, som du kan blive ved at udvikle dig fysisk med.

Testen er udgivet den: 4. marts 2021 

Du kan læse hele testen her

Self.com

Self.com kombinerer det bedste fra livsstilsmagasiner med forbrugerguides. På den digitale platform finder du blogs, tests og artikler, der handler om psykisk trivsel, beauty og mode. 

Det er en del af missionen hos Self.com at være først ude med artikler og anmeldelser af de nyeste og mest aktuelle produkter på markedet – det gælder også udstyr til træning og fitness. 

Vi har gjort brug af Self.com til beskrivelse og vurdering af det eftertragtede NordicTrack 1750 løbebånd. 

NordicTrack 1750 anmeldes med en 3. plads i den store testoversigt, hvor løbebåndet fremhæves på grund af brugervenligheden. Det er træningsmaskinen, som alle uanset erfaring med maskiner og løbetræning kan få succes med at anvende derhjemme.

Testen er udgivet den: 5. januar 2021

Du kan læse hele testen her

Treadmillreviewguru.com 

Som navnet fortæller, er Treadmillreviewguru.com et website, der kun handler om løbebånd. Det er platformen, som de dedikerede, professionelle eller ambitiøse løbere gør brug af, når der skal købes nyt udstyr til hjemmetræningen. Én af årsager til magasinets popularitet er designet. Du får detaljerede beskrivelser af fordele og ulemper ved hvert et produkt, så du bedst muligt kan vurdere, hvilket løbebånd der egner sig til dig og dine behov.

Testen fra Treadmillreviewguru.com er anvendt til beskrivelse og vurdering af NordicTrack 1750. Hos det engelske magasin kåres løbebåndet som det bedste valg til hjemmetræning. Maskinen kommer ind på en 3. plads og fremhæves på grund af sine komponenter af høj kvalitet. 

Testen er udgivet den: 7. januar 2021
Du kan læse hele testen her.

Runnersworld.com

Runnerworld.com er sitet, der samler den nyeste viden om træning, fysiologi, udstyr og maskiner, som alle relaterer sig til løb. Sitet har sit eget nyhedsbrev, som flere tusinde løbere i hele Europa abonnerer på. Her får de nyheder hver måned, og de får adgang til de nyeste tests af løbebånd, høretelefoner, pulsmålere, løbetøj og tilbehør. 

Vi har brugt testanmeldelsen af de bedste løbebånd anno 2021 fra Runnersworld.com til vurdering af NordicTrack 1750. Dette løbebånd kommer ind på en 10. plads i den store og omfattende test, som samler de nyeste modeller på det internationale marked. NordicTrack 1750 beskrives positivt for at være udstyret med alle de funktioner og egenskaber, du som nybegynder eller øvet har brug for, når du vil have succes med træning i mange år frem.

Testen er udgivet den: 9. marts 2021
Du kan læse hele testen her.

Pricerunner

Når der er brug for at få overblik over priser på bestemte varer, tyr mange danskere til Pricerunner.dk. Pris- og produktsammenligningstjenesten opdaterer hver uge deres 9.000+ store database af varer. Sitet har omkring 18,2 millionerne besøgende hver måned, og det udvider løbende sin database med nye tests og produktsammenligninger. 

Pricerunners test af løbebånd er brugt til vurdering af Spirit Fitness CT850. Dette løbebånd kommer ind på en 10. plads og en score på 3,5/5 stjerner i den omfattende test. Pricerunner anmelder og tester løbebåndene i forhold til brugervenlighed, kvalitet og design, funktionalitet og ydeevne.

Testen er udgivet den: 24. november 2021
Du kan læse hele testen her.

Bäst-i-test.se

Det svenske magasin har testet Sole F63, som er udnævnt som testvinder takket være den høje ydeevne til prisen. Testteamet består af både elite- og hverdagsudøvere, der sammen evaluerer træningsmaskiner med fokus på brugervenlighed, kvalitet, design, funktionalitet og ydeevne. Magasinet opvejer fordele og ulemper og giver løbebåndet en høj vurdering på 4,5/5 stjerner. 

Vi har også anvendt Bäst-i-test.se til vurdering af Spirit Fitness CT850. Løbebåndet modtager 3,5/5 stjerner i testen og kommer ind på en 8. plads. Det bliver fremhævet for sin stabile og stærke motor, som er årsagen til, at du kan anvende træningsmaskinen til intensive løb i mange år frem. 

Testen er opdateret: Marts 2021

Læs hele testen her

Treadmilldoctor.com

Treadmill Doctor er et stort sundhedswebsite med rødder i USA. Websitet udgiver blandt andet løbebåndsanmeldelser og rådgivning til forbrugere. Skaberne bag er to specialister inden for industrien med mange års erfaring. 

Specialisterne har anmeldt Sole F85, som får en 3. plads i 2021 Best Buy Award. I anmeldelsen har eksperterne fokus på løbebåndets samlede værdi set i forhold til prisklassen. De har også fokus på enkeltparametre som motor, kapacitet og garanti. Anmelderne fremhæver fordele og ulemper ved produktet og konkluderer, at Sole F85 er den bedst byggede i sin prisklasse.

Læs hele anmeldelsen her

Treadmill Doctor har også anmeldt Sole TT8, som får positiv omtale. Her går specialisterne ind og bedømmer forskellige parametre med en score fra 1 til 10, for eksempel vandreområde: 9, strøm: 7,8 og garanti: 8,5. Samlet får produktet en god anmeldelse og ros for blandt andet soliditet, brugervenlighed og pris.

Læs hele anmeldelsen her

Sportogsundhedscenter.dk

Sport- og Sundhedscenter er et stort dansk sundhedsmagasin. Magasinet giver forbrugere relevant viden om træningsudstyr, sundhed, skader og lignende emner. Her kan danskerne finde anmeldelser, artikler og testresultater om nye produkter på markedet.  

Det danske sundhedsmagasin har udnævnt Odin T8 til testvinder i test. Testen af løbebåndet er forløbet over flere måneder og har blandt andet haft fokus på maksimal hastighed, stigningsgrad og motorens ydeevne. Både løbebåndet og den tilhørende testede app får en samlet høj vurdering.

Testen er blevet udført den: 12. januar 2020
Læs hele testen her


FAQ

Hvilke løbebånd er bedst?

Sole F85 er det bedste løbebånd i denne oversigt. Det er vurderet som ”bedst i test” af det svenske magasin Bäst-i-test. De testede ni modeller og udførte derved Skandinaviens største test af løbebånd. Hvis du vælger F85, får du et løbebånd i høj kvalitet, du kan bruge i mange år.

Hvordan vælger jeg det rigtige løbebånd?

Du bør overveje dine ambitioner, inden du køber et løbebånd. Hvis du vil bruge det, når vejret ikke er til udendørsløb, kan du nøjes med en billigere model. Hvis du bruger løbebåndet til professionel træning og vil have det bedste, bør du være villig til at investere mere.

Kan jeg tabe mavefedt ved at løbe på et løbebånd?

Ja, du kan sagtens tabe mavefedt ved at løbe på et løbebånd. Løb er en meget effektiv metode til at forbrænde kalorier, som tillader, at du kan lande i et kalorieunderskud. På den måde kan du med den rette træning og kost tabe fedt på hele kroppen.

Er det pengene værd at købe et løbebånd?

Et løbebånd er en god investering for dig, der ved, at du vil bruge det jævnligt. Mange køber et løbebånd, som ender med at samle støv i kælderen. Hvis du ikke er sikker, bør du starte med at købe en billigere model. Så kan du altid opgradere.

 

Denne side er anmeldt af: Filippa M. Madsen 10/10

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Hvis du ikke er typen, der hopper på løbebåndet, så har vi også andre test-guides til dig.

Du kan læse om fladskærme, bærbare computere og trådløse hovedtelefoner her!

Løbebånd: De bedste i test

 • Sole F85 Løbebånd
 • Odin T8 Løbebånd
 • Masterfit TP100 Løbebånd
 • NordicTrack Commercial 1750
 • Sole F63 Bluetooth løbebånd
 • ProForm Power 995i Løbebånd
 • Spirit Fitness CT850
 • ODIN T6 Løbebånd
 • Sole TT8 Løbebånd
 • DraxFit+ Curved Treadmill