Vores bud på vores bud på de 5 bedste kompressionsstøvler

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Vores bud på vores bud på de 5 bedste kompressionsstøvler

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Kompression i form af recovery boots er vejen frem, hvis du som en anden Tour de France-rytter føler, at benene er trætte efter en lang dag på kontoret. Det samme gælder, hvis du døjer med føleforstyrrelser, gigt, dårlig blodcirkulation eller bare gerne vil restituere endnu hurtigere efter træning.

Vi har kigget nærmere på de bedste recovery boots du kan få, og vi har bl.a. vægtet områder som antallet af kamre, brugervenlighed, pris og kompressionsstøvlernes overordnede funktion i forhold til restitution og massage.

Læs med og bliv klogere på, hvad recovery boots kan gøre for din personlige trivsel.

Vores favorit

Gode restitutionsstøvler

Optima Sport Recovery Boots K6

Gå til bedste pris Læs mere
Gode recovery boots i budgetklassen

Nordic-Wellness Recovery Boots

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste premiumvalg

YourBoots Model Pro m/boots 4 kamre

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste premiumvalg

Optima Sport Recovery Boots Ultima K8

Gå til bedste pris Læs mere
Recovery boots til både restitution og massage

Reecover Recovery Boots

Gå til bedste pris Læs mere

Seneste ændring:

“Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.”

Tidligere ændringer:

27. februar 2023

Vi har rykket YourBoots Model Pro m/boots 4 kamre til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

19. september 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Det skal du overveje, før dit køber recovery boots:

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 5 bedste recovery boots i test-guiden 2024:

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Gode restitutionsstøvler test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Optima Sport Recovery Boots K6 - få alle fordelene ved kompression i én og samme pakke

Recovery Boots K6 er et dansk produkt fra det evigt populære brand Optima Sport – kompressionsstøvlerne fra brandet giver dig alle de fordele, du kan få fra kompression, hvad enten du er sportsudøver eller døjer med dårligt blodomløb. Det er kvalitet for alle pengene, og fordelene er en hurtigere restitution samt bedre blodcirkulation via en individuel tilpasning af trykket fra de i alt 6 kamre.   

Optima Sport Recovery Boots K6
Gode restitutionsstøvler

Dagens bedste priser og tilbud på Optima Sport Recovery Boots K6:

 • Hurtigere restitution og bedreblodcirkulation
 • Individuel tilpasning af intensitet og styrke
 • Tryk fra 6 kamre på de ønskede steder

Det skal du vide, inden du køber Optima Sport Recovery Boots K6

SPECIFIKATIONER

 • Kompressionsniveauer: 6
 • Type: Med ledning
 • Effekt: 30 W
 • Materiale: Syntetisk

6 kamre – godt fordelt på under- og overbenet
Optima Sport Recovery K6 fås både som støvler og bukser – støvlerne går fra tæer til lænd og dækker således ikke bagdel og hofter. De 6 kamre er fordelt med 1 kammer til foden, 2 kamre til læggen samt 3 kamre omkring lårene. Optiflow-funktionen sikrer, at du får en god overlapning af alle zoner og ikke mærker overgangen mellem kamrene. Samtidig kan du også vælge Zoneboost-funktionen, hvor du kan aktivere én eller flere kamre som ønsket.

God mulighed for at justere intensiteten
Du kan justere trykket fra dine kompressionsbukser fra Optima Sport i intervallet 30-240 mm Hg. Du får her igennem stor fleksibilitet til at skræddersy din behandling. Kompressionsstøvlerne har 4 programmer til henholdsvis massage med 1 kammer, lymfedrænage til øget blodcirkulation og fjernelse af affaldsstoffer, pulserende massage samt fuld restituering via aktivering af samtlige 6 kamre.

Batteridrevne kompressionsbukser
Optima Sports recovery boots er bygget op om et lithium-batteri, der på en fuld opladning har en driftstid på ca. halvanden time. Opladningen tager godt 2 timer, og batteriet har en forventet levetid på 400 opladninger. Du har mulighed for at udskifte batteriet. Du skal være OBS på, at du også kan bruge dine kompressionsstøvler med stik, hvis du vel at mærke ønsker det.

 

Mere om Optima Sport Recovery Boots K6

SPECIFIKATIONER

 • Kompressionsniveauer: 6
 • Type: Med ledning
 • Effekt: 30 W
 • Materiale: Syntetisk

Redaktionens vurdering

Optima Sport Recovery Boots K6 er vores foretrukne valg af flere årsager – vi elsker idéen om, at du med de batteridrevne kompressionsstøvler på blot 1 kg har alle muligheder for at tage dem med på farten. Samtidig er det et par recovery boots, der er super nemme at betjene – på få minutter har du selv som nybegynder et godt overblik over, hvordan du styrer i alt de 4 programmer og de 6 kamre med en overlappende Optiflow-funktion.

Perfekt til dig, der både vil massere benene, mobilisere blodomløbet og fremme restitutionen.

 

Fordele og ulemper ved Optima Sport Recovery Boots K6

Fordele

 • Letvægtige, batteridrevne recovery boots
 • Optiflow-funktion
 • Brugervenlige kontroller

Ulemper

 • Ingen Bluetooth-opkobling
Gode recovery boots i budgetklassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Nordic-Wellness Recovery Boots - nyttigt redskab til lymfedrænage og ømme ben

Nordic-Wellness’ recovery boots bruger kompressionsteknologi til at fordele vægt og tryk jævnt, så du får de bedst mulige fordele, herunder muskel lindring og lymfedrænage. Støvlerne er derfor et specielt godt valg til dig, der tit har hævede ben eller lider meget af ømhed. 

Nordic-Wellness Recovery Boots
Gode recovery boots i budgetklassen

Dagens bedste priser og tilbud på Nordic-Wellness Recovery Boots:

 • Brugervenlig
 • 3 massagetilstande
 • Dræner væske

Anmeldelse: Produktanalyse af Nordic-wellness' recovery boots

SPECIFIKATIONER

 • Kompressionsniveauer: 12
 • Type: Med ledning
 • Effekt: ?
 • Materiale: Syntetisk

Justerbart tryk
Nordic Wellness’ recovery boots, eller kompressisonsstøvler, som det også hedder, giver dig omfattende lindring i benene ved at give fuld kompression, hvilket foregår ved hjælp af luftkamre i selve støvlen, der pustes op og tømmes i et specifikt interval. Trykket kan du selve justere fra 30-240 mmHg afhængig af, hvor ondt du har. Her er det en god idé at prøve dig frem, så du undgår evt. ubehag ved at starte for hårdt ud. Oppustningen og tømningen af luftkamrende skaber en massagelignende effekt, der øger blodgennemstrømningen og samtidig reducerer hævelse og betændelse i musklerne.

Forskellige massageprogrammer
Støvlerne har 4 kamre, hvor ét går over foden, ét over den nedre læg, ét over den øvre læg og det sidste over låret. Dertil er der 3 forskellige massageprogrammer, hvor det første starter massagen på foden og derefter går opad og masserer ét område ad gangen. Det andet massageprogram starter massagen ved foden og begynder derefter at bevæge sig op, men beholder her trykket ved hver region, så alle til sidst komprimeres. Det sidste massageprogram kører skiftevis program 1 og 2. kompressionsstøvlerne styres brugervenligt via en controller, hvorpå du kan tænde og slukke for støvlerne, ændre trykket, vælge massagetilstand og styre massagetiden.

Hvad siger brugere om Nordic-Wellness?

Nordic Wellness modtager 4,5/5 stjerner på Trustpilot, hvilket indikerer, at størstedelen af kunderne er tilfredse med deres oplevelse. Forbrugerne roser specifikt kvaliteten af deres produkter samt deres konkurrencedygtige priser. Derudover fremhæves den hurtige levering og den kompetente kundeservice.

Mere om Nordic-Wellness Recovery Boots

SPECIFIKATIONER

 • Kompressionsniveauer: 12
 • Type: Med ledning
 • Effekt: ?
 • Materiale: Syntetisk

Forbruger-tests vurdering

Nordic-Wellness’ kompressionsstøvler har et unikt design, der fordeler vægten jævnt, hvilket aflaster benene optimalt. Med de tre forskellige massageindstillinger er det dertil nemt at finde ud af, hvad der fungerer bedst for netop dig – sørg dog for ikke at starte for hårdt ud, da du ellers kan opleve følelsesløshed i benene. Med alle de gavnlige fordele, produktets pris og brugernes feedback på Trustpilot i mente, vurderer vi, at kompressionstøvlerne her klart er blandt de absolut bedste i budgetklassen.

Fordele og ulemper ved Nordic-Wellness Recovery Boots

Fordele

 • Letvægt
 • Fuld kompression af benene
 • Fremmer restitution i led og muskler
 • Øger blodgennemstrømningen

Ulemper

 • Der kan opstå følelsesløshed i benene, hvis trykindstillingen er for høj
Bedste premiumvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

YourBoots Model Pro m/boots 4 kamre - god blanding af lymfedrænage og massage

Recovery boots kommer i mange udformninger, og med valget af Optima Sport Recovery Boots Ultima K8 går du efter toppen af poppen. De 8 kamre er det optimale inden for kategorien, både med hensyn til lymfedrænage og en ekstra dybdegående massage. Du kan tilmed nemt tage dine recovery boots med til konkurrencer, stævner eller andre steder, hvor du ønsker at gøre brug af kompressionsstøvler.

YourBoots Model Pro m/boots 4 kamre
Bedste premiumvalg

Dagens bedste priser og tilbud på YourBoots Model Pro m/boots 4 kamre:

 • Ekstra dybdegående massage
 • Kan tages med på farten
 • Premiumvalg grundet de 8 kamre

Det skal du vide, inden du køber Optima Sport Recovery Boots Ultima K8

SPECIFIKATIONER

 • Type: Recovery boots – fås også som bukser
 • Kamre: 8 kamre (Optiflow-funktion & Zoneboost)
 • Vægt: 1,5 kg
 • Batteritid: Batteridreven
 • Justerbar: Intensiteten kan justeres

8 kamre med Optiflow og Zoneboost

De 8 kamre er fordelt med 1 kammer til foden, 3 kamre til læggen samt 4 kamre omkring lårene. Kamrene dækker området fra tæer til lysken. Optima Sports recovery boots er kendetegnet ved at benytte sig af Optiflow-teknologien. Den bidrager til, at ingen områder går ”tabt”. Det er din sikring for, at du ikke mærker noget til overgangene mellem de forskellige zoner, men i stedet få den fulde effekt af kompressionen og massagen. Har du brug for at tilpasse trykfordelingen, kan det ske via Zoneboost, hvor du kan vælge zoner fra og til via appstyringen.

Justér trykintensiteten som ønsket
Optima Sport tilbyder dig en individuel tilpasning af trykintensiteten – fra 30 til 240 mm Hg. Den store justerbarhed bliver fulgt op af 4 programmer, der spænder over den simple massage fra ét enkelt kammer til en fuld massage fra samtlige 8 kamre.

God driftstid på halvanden time
Modellen indeholder et lithium-batteri med en driftstid på ca. halvanden time, dog meget afhængig af, hvilken type program du vælger. Opladningen er klassificeret til at vare godt 2 timer, mens batteriet har en forventet levetid på 400 opladninger. Når det bliver nødvendigt, har du mulighed for at udskifte batteriet.

Mere om YourBoots Model Pro m/boots 4 kamre

SPECIFIKATIONER

 • Type: Recovery boots – fås også som bukser
 • Kamre: 8 kamre (Optiflow-funktion & Zoneboost)
 • Vægt: 1,5 kg
 • Batteritid: Batteridreven
 • Justerbar: Intensiteten kan justeres

Redaktionens vurdering

Har du budgettet til at betale lidt ekstra for dine recovery boots, kan vi varmt anbefale Optima Sports Ultima restitutions bukser, hvor der sågar medfølger en transporttaske. Du får ganske enkelt lidt ekstra på alle parametre – de 8 kamre er f.eks. mindre i størrelsen sammenlignet med modeller med færre kamre og kan derfor også gå grundigere til værks i de forskellige kompressionszoner.

Fordele og ulemper ved YourBoots Model Pro m/boots 4 kamre

Fordele

 • Appstyring
 • Mulighed for at indstille intensiteten
 • Smart transporttaske medfølger

Ulemper

 • Højere pris
Bedste premiumvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Optima Sport Recovery Boots Ultima K8 - smart appstyring og ekstra dybdegående massage

Recovery boots kommer i mange udformninger, og med valget af Optima Sport Recovery Boots Ultima K8 går du efter toppen af poppen. De 8 kamre er det optimale inden for kategorien, både med hensyn til lymfedrænage og en ekstra dybdegående massage. Du kan tilmed nemt tage dine massagebukser med til konkurrencer, stævner eller andre steder, hvor du ønsker at gøre brug af kompressionsstøvler.

Optima Sport Recovery Boots Ultima K8
Bedste premiumvalg

Dagens bedste priser og tilbud på Optima Sport Recovery Boots Ultima K8:

 • Ekstra dybdegående massage
 • Kan tages med på farten
 • Premiumvalg grundet de 8 kamre

Det skal du vide, inden du køber Optima Sport Recovery Boots Ultima K8

SPECIFIKATIONER

 • Type: Trådløs
 • Kompressionsniveauer: 6
 • Effekt: 30 W
 • Materiale: Syntetisk

8 kamre med Optiflow og Zoneboost

De 8 kamre er fordelt med 1 kammer til foden, 3 kamre til læggen samt 4 kamre omkring lårene. Kamrene dækker området fra tæer til lysken. Optima Sports recovery boots er kendetegnet ved at benytte sig af Optiflow-teknologien. Den bidrager til, at ingen områder går ”tabt”. Det er din sikring for, at du ikke mærker noget til overgangene mellem de forskellige zoner, men i stedet få den fulde effekt af kompressionen og massagen. Har du brug for at tilpasse trykfordelingen, kan det ske via Zoneboost, hvor du kan vælge zoner fra og til via appstyringen.

Justér trykintensiteten som ønsket
Optima Sport tilbyder dig en individuel tilpasning af trykintensiteten – fra 30 til 240 mm Hg. Den store justerbarhed bliver fulgt op af 4 programmer, der spænder over den simple massage fra ét enkelt kammer til en fuld massage fra samtlige 8 kamre.

God driftstid på halvanden time
Modellen indeholder et lithium-batteri med en driftstid på ca. halvanden time, dog meget afhængig af, hvilken type program du vælger. Opladningen er klassificeret til at vare godt 2 timer, mens batteriet har en forventet levetid på 400 opladninger. Når det bliver nødvendigt, har du mulighed for at udskifte batteriet.

Mere om Optima Sport Recovery Boots Ultima K8

SPECIFIKATIONER

 • Type: Trådløs
 • Kompressionsniveauer: 6
 • Effekt: 30 W
 • Materiale: Syntetisk

Redaktionens vurdering

Har du budgettet til at betale lidt ekstra for dine recovery boots, kan vi varmt anbefale Optima Sports Ultima restitutions bukser, hvor der sågar medfølger en transporttaske. Du får ganske enkelt lidt ekstra på alle parametre – de 8 kamre er f.eks. mindre i størrelsen sammenlignet med modeller med færre kamre og kan derfor også gå grundigere til værks i de forskellige kompressionszoner.

Fordele og ulemper ved Optima Sport Recovery Boots Ultima K8

Fordele

 • Appstyring
 • Mulighed for at indstille intensiteten
 • Smart transporttaske medfølger

Ulemper

 • Højere pris
Recovery boots til både restitution og massage test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Reecover Recovery Boots - mange indstillinger for komfortabel massage

6 kamre er nøglen for effektiviteten af Reecover Recovery Boots, ligesom du her selv får store muligheder for at ”designe” den optimale form for kompressionsoplevelse. Du kan bl.a. indstille tid, tryk og zoner, hvilket er en stor kvalitet i forebyggelsen af kramper, inflammationstilstande, dårligt blodomløb og uro i benene. Det er kort og godt kompressions boots, der tager højde for dine individuelle behov.

Reecover Recovery Boots
Recovery boots til både restitution og massage

Dagens bedste priser og tilbud på Reecover Recovery Boots:

 • Komfortabel og blid massage
 • Mulighed for at indstille tid, tryk og zoner
 • Kan forebygge krampe

Det skal du vide, inden du køber Reecover Recovery Boots

SPECIFIKATIONER

 • Type: Med ledning
 • Kompressionsniveauer: 6
 • Effekt: ?
 • Materiale: Syntetisk

6 programmer og 6 kamre
Reecover Recovery Boots har 6 kamre og 6 programmer, navngivet A – massage, B – lymfedrænage, C – restitution, D – komplet tryk fra alle kamre, E – kombination af B+C og F – kombination af A+C+D. Du kan med fordele læse producentens forslag til, hvornår du skal bruge hvad – og hvor mange kamre der skal i spil. Program B er f.eks. velegnet til problemstillinger som lymfeødemer, væske i benene og gigt, mens F er fordelagtigt til en bearbejdning af ømme/tunge ben.

Vælg selv intensiteten
Vi anbefaler, at du altid går målrettet efter de vacuum bukser, hvor du selv kan indstille intensiteten, præcis som tilfældet er med Reecover Recovery Boots. Du kan vælge indstillinger i spændet 30-250 mm Hg, ligesom du selv kan vælge varigheden af behandlingen. Du kan vælge alt fra 1-60 minutter.
Idet de 6 integrerede programmer giver en rigtig god og lettilgængelig vekselvirkning mellem de to funktioner – og du kan styre det hele ved hjælp af en smart fjernbetjening og nem brugeropsætning på displayet.

Mere om Reecover Recovery Boots

SPECIFIKATIONER

 • Type: Med ledning
 • Kompressionsniveauer: 6
 • Effekt: ?
 • Materiale: Syntetisk

Redaktionens vurdering

Vi kunne sagtens have placeret Reecover Recovery Boots i flere andre kategorier, f.eks. godt forhold mellem pris og ydelse. Vi betragter dog også modellen som et af de bedste bud på mikset mellem restituerings- og massagemuligheder.

Selvom vi betragter Reecover Recovery Boots som et af de bedre valg af kompressionsstøvler i den lavere ende af mellemprisklassen, må vi også nævne, at kompressionen til tider kan føles en smule utilstrækkelig. Det kommer i høj grad an på benets tykkelse.

Fordele og ulemper ved Reecover Recovery Boots

Fordele

 • Generelt god kraft bag kompressionen
 • Med fjernbetjening
 • Nem brugeropsætning

Ulemper

 • Alt efter tykkelsen på benet, kan trykket til tider føles en smule utilstrækkeligt

Hvad skal du overveje, før du køber

 • Pris & type: Nogle af de bedste recovery boots kan nemt koste flere tusinde kroner, så du bør naturligvis fastsætte et budget. Det bør dog stadig være kvaliteten af kompressionen, der vægter højest i din samlede vurdering. Husk gerne at søge på flere typer af kompressionsprodukter – produktkategorien er efterhånden ret velassorteret.
 • Størrelse: Du får den bedste effekt af dine recovery boots ved at vælge den helt rigtige størrelse, så de hverken sidder for løst eller stramt. Her kan vi varmt anbefale dig at kigge ekstra nøje på producentens størrelsestabel – og ikke blot gå ud fra, hvad du muligvis plejer at vælge.
 • Antal kamre: Der vil typisk være 4, 6 eller 8 kamre, og modellerne har hver især deres kerneområde. Mens støvlerne med 4 kamre er særligt velegnede til kun specifikt at dræne lymfesystemet for væskeophobninger og affaldsstoffer, giver støvlerne med 6 og 8 kamre en mere dybdegående behandling, ligesom massagegraden vil være noget mere udpræget.
 • Muligheder for individuel tilpasning: Tjek gerne, om du selv har mulighed for at justere, hvor hårdt dine recovery boots skal klemme på benet. Her er det ligeledes et særligt plus, hvis det er nemt at benytte de forskellige kontroller, eventuelt ved hjælp af en fjernbetjening eller i det mindste et lettilgængeligt display.
 • Hvad siger forbrugerne og eksperterne: Brug både forbrugerne og eksperternes indsigt i, hvilke recovery boots der fungerer bedst til såvel prisen som de respektive funktioner. Du kan her få belyst både fordele og ulemper, så du får et bedre sammenligningsgrundlag.

arrow-more

Hvad er recovery boots?

Måske kender du bedre recovery boots som kompressionsstøvler, massage bukser, vacuum støvler eller restitutions bukser? Kært barn har som bekendt mange navne.

Sygehusvæsenet og elitesportsfolk har i årevis gjort brug af recovery boots, men inden for de seneste år har producenterne sigtet mod en langt større målgruppe inden for det private segment. Så selvom recovery boots primært er kendt som et restitueringsredskab efter hård fysisk træning, har kompression også en rigtig god virkning på almene væskeophobninger, føleforstyrrelser, gigt og dårlig blodcirkulation.
Det er kort og godt en måde at gøre op med tunge, rastløse ben – hvad enten du har trænet eller ej. Det giver derfor også god mening i at investere i et par recovery boots til det private hjem.

Men hvordan virker recovery boots – eller rettere sagt kompression – så i praksis? Nøglen ligger i lymfesystemet, der har den vigtige opgave at føre lymfevæske rundt til både væv og organer – og herigennem både tilføre ilt og næringsstoffer samt fjerne affaldsstoffer.
Det er som regel en stor velfungerende mekanisme, hvor den resterende væske føres tilbage til blodbanerne, men der kan til tider forekomme væskeophobninger – også kendt som ødemer.
Der kan være et utal af grunde til, at du døjer med hævede ben – det kan være alt fra, at du har stået meget op i løbet af dagen, til du er gigt- eller sygdomsplaget og derfor ikke har det samme aktive bevægelsesmønster som tidligere.

Kompressions boots fungerer som et par støvler, du kan trække op over benene. Herefter klemmer de på forskellige zoner af benene via forskellige trykbelastninger. Det bidrager til, at der kommer en større blodgennemstrømning, hvorefter affaldsstofferne kan blive renset ud – og benene vil føles lettere.

Recovery boots - Virker det?

Recovery boots har som sagt vundet mange fans, primært fordi de er supernemme at bruge og er et glimrende valg af en ikke-medicinsk behandling. De har samtidig en rigtig god virkning – både hvis du spørger brugerne og forskere.

Kompression har været undersøgt i et utal af undersøgelser verden over, særligt med fokus på sportsudøvere. Konklusionen er, at du i langt de fleste tilfælde ville kunne se en markant effekt af kompressionsbehandlingen – både som en forebyggende og lindrende behandling af midlertidig karakter.

Kompressionen er med til, at syrefornemmelsen hurtigt fortager sig efter hårdere træning, og det sætter derfor også gang i restitutionsfasen endnu hurtigere. Det bevirker, at kroppen hurtigere kan indstille sig på nye træningsaktiviteter – og den vil ganske enkelt føle sig mere frisk og udhvilet, hvilket i sidste ende kan være med til at forebygge skader samt optimere træningsresultaterne.

Kompression bliver nu også i langt højere grad implementeret i sygehusvæsenet, hvor den med stor fordel kan benyttes til patienter, der har gennemgået større operationer eller generelt døjer med kredsløbsproblemer.

Så ja, recovery boots har en effekt – de kurerer ikke som sådan specifikke sygdomstilstande, men kan som beskrevet både have en lindrende og forebyggende evne ved at aktivere lymfesystemet aktivt over en kortere periode, så følelsen af tunge ben helt forsvinder.
Du kan eventuelt kombinere dine recovery boots med ekstraudstyr som massagepistoler, når du har givet den gas i dine løbetights på løbebåndet eller andre træningsformer med høj intensitet.

Hvilke recovery boots skal jeg vælge?

Det handler i høj grad om at vælge ud fra dine specifikke behov.

Du kan vælge dine recovery boots i flere forskellige modeller, og forskellen ligger primært i antallet af kamre. Der vil typisk være 4, 6 eller 8 kamre, og modellerne har hver især deres specialistområde.
Mens støvlerne med 4 kamre er særligt velegnede til kun specifikt at dræne lymfesystemet for væskeophobninger og affaldsstoffer, giver støvlerne med 6 og 8 kamre en mere dybdegående behandling, ligesom massagegraden vil være noget mere udpræget grundet de flere kamre.
Du bør bide mærke i, at flere recovery boots også gør det muligt at arbejde på isolerede områder af over- og underbenet.

Vil du have den bedste effekt af dine kompressionsstøvler, skal du også huske at vælge den helt rigtige størrelse, så de hverken sidder for løst eller stramt. Her kan vi varmt anbefale dig at kigge ekstra nøje på producentens størrelsestabel – og ikke blot gå ud fra, hvad du muligvis plejer at vælge.

Det er også altid en fordel, hvis du selv har mulighed for at justere, hvor hårdt dine recovery boots skal klemme. Her er det ligeledes et særligt plus, hvis det er nemt at benytte de forskellige kontroller.

Som med mange andre produkter kan kompressions boots også fås både som batteridrevne og ikke-batteridrevne modeller, alt efter hvor mobil du ønsker, at dine recovery boots skal være.

FAQ

Hvad er recovery boots?
Recovery boots, eller kompressionsstøvler, er en støvle du anvender til at forbedre din restitution. Støvlen anvender kompression til at øge blodgennemstrømningen. Det øger mængden af ilt i din krop, som så hjælper med at lindrer dine muskler. Derved opnår du en hurtigere restitutionsproces.
Hvilke recovery boots er bedst?
Vi er særligt glade for Optima Sport Recovery Boots K6 og de forskellige recovery boots fra Optima Sport. Vi har fremhævet Pro- og Ultima-modellen som vores foretrukne valg grundet de mange features, individuelle indstillinger og den store fleksibilitet, der gør, at du kan tage dem med på farten.
Hvornår skal jeg bruge recovery boots?
Recovery boots er et godt valg, hvis du vil restituere hurtigere efter den hårdere træning. Kompressionsstøvler er også altid anbefalelsesværdig til dig, der generelt har dårligt blodomløb eller har tendens til at få hævede fødder efter en lang dag på arbejdet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme