Test-overblik: Se de 18 bedste elektriske tandbørster anbefalet af eksperter

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 14.06.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Hvis du leder efter den perfekte elektriske tandbørste, som passer til dine præferencer, er det ikke altid en lige hurtig beslutning. Med denne test-guide håber vi at du får god inspiration til hvilket valg du skal tage. Elektriske tandbørster findes i alle prisklasser, så derfor er det også muligt at finde en god elektrisk tandbørste til få penge.

elektrisk tandbørste

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige elektriske tandbørster på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste elektriske tandbørster, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

 

elektrisk tandbørste

forbruger-test.dk

4.29 34

Tony eltandbørste – Bedst til Prisen

Føler du ikke, du har råd til at anskaffe dig en god, elektrisk tandbørste? Det behøver slet ikke koste alverden for god kvalitet. TONY eltandbørste er et nyt produkt fra danske GetTony. Tandbørsten bliver bedst beskrevet som prisvenlig, effektiv og stilfuld. Sammenlignet med andre, og endda dyrere modeller, på markedet leverer TONY et meget tilfredsstillende resultat. Den tilbyder flere smarte funktioner og en timer på din børstning, så du altid børster efter tandlægernes anbefalinger. 

 • Høj værdi for pengene: Ingen fordyrende mellemled
 • 5 års garanti 
 • Fri fragt
 • Godt anmeldt af kunderne – God score på Trustpilot

Om TONY eltandbørste 

GetTony stoler så meget på kvaliteten af TONY, at de giver dig 5 års garanti, hvis du ikke er tilfreds ved brug. Du får en eltandbørste i rigtig fin kvalitet, som kan hjælpe dig med at holde dine tænder sunde og rene.  Du får hele 4 smarte børstefunktioner, som du frit kan vælge imellem, når du skal børste dine tænder: Clean, Whitening, Polish og Gum Care. Børsten bevæger sig med 38.000 rotationer i minuttet, men du behøver ikke bekymre dig om at trykke for hårdt – TONY passer på dit tandkød med skånsom og blid børstning. Du kan også altid være sikker på at komme hele vejen rundt. TONY har en indbygget intervalfunktion, som med bløde vibrationer giver dig besked om, hvornår du skal skifte område i munden – mere effektivt bliver det ikke.   

Derfor anbefaler vi TONY eltandbørste

Det ergonomiske design sørger også for, at eltandbørsten ligger godt og naturligt i hånden, når du skal børste. Det er en anbefaling fra danske tandlæger, at du skal bruge omkring 2 minutter på at børste dine tænder to gange dagligt. TONY er udstyret med en timer, så du lige præcis ved, når tiden er gået. Det giver dig en garanti for grundig børstning, som følger eksperternes råd. TONY er også super nem at oplade og har lang batteritid. Du får 20 dages rensning og børstning to gange om dagen efter kun én opladning – her kan du både bruge både stikkontakt og USB. Du kan også sagtens tage TONY med i bad, hvis tiden løber fra dig om morgenen, og du har brug for en mere effektiv rutine. Ifølge GetTony får du en tandbørste for livet.

Derfor anbefaler vi TONY eltandbørste 

TONY fra GetTony er en prisvenlig elektrisk tandbørste i god kvalitet.   Det er normalt, at tandbørster bliver slidte, når du har brugt dem i en rum tid. Det smarte ved TONY er, at du ikke behøver tænke på at skulle ud og lede efter nye børstehoveder. Du kan få leveret lige til døren, og lige så ofte, du ønsker. Det kan være en stor hjælp i en travl hverdag, hvor planlægning er en pine – om du bor alene, med en partner eller har huset fuld. Med TONY får du en intelligent intervalfunktion, og en timer, der fortæller dig, hvornår du har opnået den anbefalede, daglige børstning. Du får også 4 smarte børstehoveder, som giver dig både grundig og effektiv børstning – uden at gøre skade på dit tandkød. Du får samtidig et ergonomisk og flot design i hånden, som også passer perfekt til det øvrige miljø på badeværelset. Du kan vælge din TONY i enten moderne hvid eller mat sort,

Udvalgte specifikationer

 • 38.000 rotationer i minuttet 
 • IPX7 Vandtæt
 • Lang batteritid 
 • 4 børstefunktioner 
 • Intervaltimer 
 • 2 min. timer 

Oral-B Eltandbørste Genius 10000N White – børster tænderne, som din tandlæge ønsker det

Oral-B Eltandbørste Genius 10000N WhiteOral-B Eltandbørsten Genius 10000N white er blevet vurderet bedst i test hos forbrugerrådet tænk, hvor den er blevet testet i dens evne til at rengøre tænderne, dens batteris levetid, dens ageren i brug og dens støvniveau, hvorudfra et samlet resultat er blevet givet.

Gode ting ved Oral-B Eltandbørste Genius 10000N White

 • Er kompatibel med en lang række børstehoveder: CrossAction, 3D White, Sensi UltraThin, Sensitive Clean, Precision Clean, FlossAction, TriZone, Dual Clean, Power Tip, Ortho Care
 • Giver sundere tandkød og hvidere tænder ved at fjerne 100% mere plak end en almindelig manuel tandbørste
 • Skånsom tandrensning ved hjælp af den indbyggede timer, indbygget trykkontrol og 360 SmartRing teknologien. 

Mere information om Oral-B Eltandbørste Genius 10000N White

Oral-B Eltandbørste Genius 10000N white hjælper dig med at børste dine tænder præcis som din tandlæge gerne vil have, at du skal gøre det. Den er Oral-B’s første intelligente børstesystem, der børster dine tænder mere skånsomt og beskytter dit tandkød i processen. Tandbørsten overser ikke det mindste og mest skjulte sted på dine tænder grundet den unikke Position Detection-teknologi og det runde børstehoved samtidig med, at den fjerner 100% mere plak end en almindelig manuel tandbørste. Dermed får du hvidere tænder og sundere tandkød. Derudover har Oral-B Genius 10000N White Eltandbørsten også en kombination af den nye revolutionerende tandkødsbeskyttelse, 360 SmartRing og trykkontrol. Trykkontrollen er medvirkende til, at din tandbørstning bliver mere skånsom, da den sænker hastigheden på børstehovedet, hvis du trykker for hårdt, så du kan blive opmærksom på dette, og lette trykket igen.  Sidst har Oral-B Genius 10000N white et li-ion batteri, der holder i mere end to uger på en enkelt opladning, så du ikke skal lade telefonen op hvert andet øjeblik. 

Udvalgte specifikationer:

 • Har 6 forskellige børstefunktioner
 • Er kompatibel med en række forskellige børstehoveder: CrossAction, 3D White, Sensi UltraThin, Sensitive Clean, Precision Clean, FlossAction, TriZone, Dual Clean, Power Tip, Ortho Care.
 • Har indbygget position detection teknologi
 • Har indbygget 360 SmartRing teknologi
 • Har indbygget trykkontrol
 • Benytter et li-ion batteri, der holder i 2 uger på én opladning
 • Beskytter tænderne og tandkødet ved hjælp af teknologier, der sikrer skånsom tandbørstning
 • Fjerner 100% mere plak end en almindelig manuel tandbørste

Philips eltandbørste – ProtectiveClean 4300 – Sort – skånsom mod tænderne

Philips eltandbørste - ProtectiveClean 4300 - Sort - skånsom mod tænderneDenne ProtectiveClean 4300 eltandbørste fra Philips i sort er blevet vurderet bedst i test hos forbrugerrådet tænk, hvor den er blevet testet i dens evne til at rengøre tænderne, dens batteri, hvordan den er i brug og støjniveau. 

Gode ting ved Philips eltandbørste – ProtectiveClean 4300

 • Børster tænder effektivt og skånsomt
 • Lade dig vide, hvis den bemærker, at du børster for hårdt
 • Giver besked, når det er tid til at skifte børstehoved
 • Har en indbygget timer

Mere information om Philips eltandbørste – ProtectiveClean 4300 i sort

Philips eltandbørste ProtectiveClean 4300 I sort er den perfekte elektriske tandbørste til dig, der gerne vil passe så godt som muligt på dine tænder. Den rengør tænderne skånsomt, men fjerner samtidigt op til syv gange mere plak end en normal tandbørste, så du får en friskere mund og hvidere tænder.   At børste tænderne skånsomt med Philips ProtectiveClean 4300 eltandbørsten giver sig selv, da den har en indbygget tryksensor, der gør dig opmærksom på, hvis du børster for hårdt, mens den indbyggede timer sikrer, at du børster tænderne i de anbefalede to minutter. Yderligere giver tandbørsten også selv besked, når hovedet trænger til at blive skiftet, så du altid er sikret det bedste resultat.   Udover at give dig besked, når minutterne er gået, hvis du børster for hårdt, eller hvis du trænger til at skifte børstehovedet, så kan tandbørsten også selv tilpasse sig til lige netop det børstehoved, som du foretrækker. Pakken indeholder ét ProtectiveClean håndtag, en oplader og ét børstehoved, men hvis du foretrækker en anden type, så indstiller håndtaget sig automatisk til program, der passer det givne børstehoved.

Udvalgte specifikationer

 • Har op til to ugers batteritid.
 • Har en indbygget timer, der sikrer, at du børster det anbefalede antal minutter.
 • Har en indbygget tryksensor, der advarer dig, når du børster for hårdt.
 • Giver dig besked om, hvornår tandbørstehovedet trænger til at blive skiftet.
 • Tilpasser sig børstehovedet
 • Fjerner op til syv gange så meget plak som en almindelig tandbørste
 • Der medfølger ingen ekstra børste.
 • Opladningsenhed er inkluderet.
 • Højde: 23,5 cm
 • Bredde: 17,1 cm
 • Diameter: 9,5 cm

Oral-B iO 9 Black – den bedste rensning takket være magnetisk teknologi

Oral-B iO 9 BlackDen elektriske tandbørste iO 9 Black integrerer en række unikke teknologier, som gør tandbørstningen både sjov og effektiv. Ifølge Oral-B får du den absolut bedste rensning af tænderne takket være en lineær magnetisk motor, der virker ved at rette energien direkte mod de enkelte børstehår. iO 9 Black er dog også spækket med andre praktiske funktioner såsom mikrovibrationer, tracking af tandbørstningen i 3D, interaktivt farvedisplay og en smart tryksensor.   

Gode ting ved Oral-B iO 9 Black

 • Revolutionerende magnetisk motor og 3D-tracking
 • Interaktivt farvedisplay og smart tryksensor
 • God anmeldelse på Amazon.de – 4,7/5
 • Flere gode anmeldelser på Testberichte.de 

Derfor anbefaler vi Oral-B iO 9 Black

Oral-B promoveres under sloganet ”mærket, som flest tandlæger i verden anbefaler”, og med iO 9 Black er du i trygge hænder, når du ønsker at effektivisere din tandbørstning. Du bliver guidet sikkert gennem processen via de forskellige teknologier, der både signalerer, når du børster for hårdt, og når det er tid til at skifte position. Du skal ganske enkelt blot sørge for at flytte den elektriske tandbørste rundt i munden.

Teknologierne er førende og effektive, og med Oral-B iO 9 får du endnu mere ud af din elektriske tandbørstning. Prisen ligger derfor også på et lidt højere niveau. Produktet er eftertragtet og har hentet både gode anmeldelser hos Testberichte.de og Amazon.de. 

Flere oplysninger om Oral-B iO 9 Black

Oral-B iO 9 Black er bygget op om en magnetisk motor – den første af sin art, og den sørger for at optimere ydeevnen sammen med den nye iO-teknologi, hvor mikrovibrationerne fremmer den friske fornemmelse i munden. Ifølge Oral-B får du et 100% sundere tandkød på blot en uge.

Med 3D-trackingen får du vist, hvordan du børster bedst muligt på de forskellige overflader. Du kan desuden personliggøre børsteindstillingerne, ligesom den integrerede tryksensor indikerer, hvornår du f.eks. børster for hårdt eller blødt. Oral-B iO 9 Black kan oplades på blot 3 timer.    

Oral-B iO 9 Black vs markedet

Du får her en elektrisk tandbørste fra topklassen, der bl.a. hjælper med at give dig et sundere tandkød. De mange teknologier – såsom valget af en magnetisk motor frem for en vibrationsmotor – hjælper desuden med at gøre tandbørstningen mere innovativ. Den hører ikke til den billigste model på markedet, men giver dig så også glæde af en række unikke teknologier.

Fordele: 

 • Magnetisk motor (i stedet for vibration)
 • Med tryksensor 
 • Lydsvag 
 • 3 timers opladning
Ulemper:

 • 3D-visningen er ikke altid helt nøjagtig

Udvalgte specifikationer: 

 • Fås i tre farver
 • 7 indstillinger til personlig tilpasning
 • Ny iO-teknologi
 • Interaktivt farvedisplay
 • Med opladeligt rejseetui – Power2Go

Oral-B Pro 2 2000 – med rundt børstehoved for sundere tandkød

Oral-B Pro 2 2000Oral-B Pro 2 2000 er en prisvenlig elektrisk tandbørste, der har mange nyttige effekter. Den hjælper eksempelvis med at fjerne plak – 100% mere i sammenligning med en traditionel tandbørste – samtidig med at du får et sundere tandkød og hvidere tænder. Misfarvningerne bliver fjernet med virkning fra dag 1. Du kan derfor gøre rigtigt meget godt for dine tænder ved at vælge Pro 2 200 fra Oral-B. 

Gode ting ved Oral-B Pro 2 2000

 • Fjerner 100% plak
 • Giver hvidere tænder
 • Bidrager til et sundere tandkød
 • God anmeldelse på Amazon.de – 4,8/5
 • Gode anmeldelser på Testberichte.de 

Derfor anbefaler vi Oral-B Pro 2 2000

Oral-B er et velrenommeret brand inden for elektriske tandbørster, og med Pro 2 2000 får du en af deres mere prisvenlige modeller. Tandbørsten har et stort rundt børstehoved, der kommer godt rundt i alle kroge og sikrer, at du får børstet grundigt overalt. Du kan derfor effektivt forebygge både plak og misfarvninger.

Samtidig får du her en elektrisk tandbørste, der passer til en række forskellige børstehoveder. Pro 2 2000 er et must for dig, der vil have professionel hjælp til at optimere mundhygiejnen. 

Flere oplysninger om Oral-B Pro 2 2000

Oral-B Pro 2 2000 har en smart integreret timer, der sørger for, at du får flyttet tandbørsten rundt i munden i løbet af 30 sekunders intervaller. Du skal derfor i virkeligheden blot sørge for at få tandbørsten drejet rundt. Resultatet bliver en bedre mundhygiejne i form af mindre plak, færre misfarvninger og et sundere tandkød. Alt det, du ønsker dig af en elektrisk tandbørste.

En anden force er tryk-teknologien, der nedsætter børstehastigheden, hvis du børster for hårdt. Hermed undgår du at være for hård mod gummerne. Et problem, du måske kender fra den manuelle tandbørste.    

Oral-B Pro 2 2000 vs markedet

Den elektriske tandbørste fra Oral-B er god til dig, der vil have en enkel, men stadig effektiv elektrisk tandbørste. Prisen ligger på et meget fornuftigt leje, hvor de fleste kan være med. Du får derfor en god mulighed for at få smag for de mange innovative teknologier, der knytter sig til et brand som Oral-B. 

Fordele: 

 • Passer til flere børstehoveder
 • Rundt børstehoved
 • Trykkontrol
Ulemper: 

 • Relativt lav batteritid

Specifikationer:

 • Fås i flere farver
 • Med timerfunktion
 • 2 børstefunktioner: Daglig tandbørstning og tandkødspleje

Oral-B Genius X 20000N til Voksne – opfylder alle behov

Oral-B Genius X 20000NOral-B Genius X 20000N, Voksen er blevet vurderet bedst i test hos forbrugerrådet tænk, hvor den er blevet testet i forhold til dens evne til at rengøre tænderne, dens batteris levetid, den ageren i brug, selve tandbørste håndtaget og dens støjniveau. 

Gode ting ved Oral-B Genius X 20000N, Voksen

Har seks forskellige renser programmer, der er beregnet til forskellige dele af tandrensning processen: tandkødspleje, sensitiv, hvidgørende, tungerens osv. 

 • Fjerner effektivt plak fra tænder ved hjælp af 3D teknologien fra Oral-B.
 • Har en indbygget timer, så du børster det anbefalede antal minutter.
 • Har en indbygget tryksensor, der viser, når du trykker for hårdt, hvis du kobler den til din telefon.

i samarbejde med PriceRunner

Mere information om Oral-B Genius X 20000N, Voksen

Oral-B Genius X 20000N til Voksne er en eltandbørste, der kan opfylde forskellige behov, alt efter hvad du søger i det givne øjeblik. Den har seks forskellige indstillinger, der hver især tilhører en del af tandrensning processen eller blot opfylder din krav til en god tandrensning. Disse inkluderer blandt andet et program til tandkødspleje, et sensitivt program, et hvidgørende program og et tunge rensningsprogram.    Eltandbørsten fjerner effektivt plak fra tænderne, hvilket er muligt grundet 3D teknologien fra Oral-B. Yderligere har den både en indbygget timer, der sikrer, at du børster dine tænder i det anbefalede antal minutter, samt en pressure sensor, der fortæller dig, hvis du børster dine tænder for hårdt, så du er sikker på at få en skånsom rensning af dine tænder både morgen og aften.   Sidst er det muligt at koble din telefon til din tandbørste ved hjælp af Bluetooth. Ved hjælp af denne funktion kan du blandt andet styre farven på den SmartRing, der er i toppen af tandbørsten. Det er denne, der viser dig, hvornår du trykker for hårdt og er altså forbundet til pressure sensoren.

Udvalgte specifikationer:

 • Har en indbygget timer
 • Har en indbygget pressure sensor
 • Har et indbygget batteri, der holder i op til 2 uger på en opladning
 • Kan kobles til din smartphone via Bluetooth. 
 • Fjerner effektivt plak fra dine tænder via 3D teknologien fra Oral-B.
 • Har en SmartRing med et LED lys, hvis farve du kan styre via din telefon. 

ORAL-B, Genius 9900 Duo, Eltandbørste – giver en ekstra grundig tandbørstning

Oral-B Genius 9900 DuoORAL-B Genius 9900 Duo, Eltandbørste er blevet kåret bedst i test hos forbrugerrådet tænk, hvor den er blevet testet i dens evne til at rengøre tænder, dens brugervenlighed og ageren i brug, dens støjniveau og selve tandbørste håndtaget.

Gode ting ved ORAL-B Genius 9900 Duo, Eltandbørste

 • Har seks indbyggede funktioner

Mere information om Oral-B Genius 9900 Duo, Eltandbørste

Oral-B Genius 9900 Duo, Eltandbørste er værktøjet til dig, der ønsker en ekstra grundig tandbørstning, da dette netop er den ekspertise grundet dens stabile tempo samt børstehovedet rotationer, der sørger for, at du når hver en plet på hver en tand.     Eltandbørsten har et intuitivt system, der hjælper dig med at børste dine tænder, præcis som din tandlæge ønsker, at du børster dem. Dette er muligt grundet den unikke position detection-teknologi, der sikrer, at du ikke misser en tand eller blot en plet. Den fjerner op til 100% mere plak end en almindelig tandbørste samtidig med, at den gør dit tandkød sundere og dine tændere hvidere.    Derudover er den også skånsom mod dit tandkød, da den har en SmartRing- og trykkontrol teknologi, der advarer dig ved at sænke børstehastigheden, når du trykker for hårdt foruden den indbyggede timer, der sikrer, at du børster det anbefalede antal minutter.   Yderligere har Oral-B Genius 9900 Duo også et lithiom-ion batteri, der holder i helt op til 12 dage på en enkelt opladning.   Eltandbørsten er desuden kompatibel med en række forskellige børstehoveder: Cross Action, 3D White, Sensi Ultrathin, Sensitive Clean, Precision Clean, Floss Action, Tri Zone, Dual Clean, Power Tip, Ortho Care. Altså kan du vælge lige netop det børstehoved, som du bedst kan lide. 

i samarbejde med PriceRunner

Udvalgte specifikationer

 • Har indbygget trykkontrol
 • Har indbygget timer, så du børster i de anbefalede minutter
 • Antal motorenheder: 2
 • Funktioner: 6
 • Funktioner inkluderer Pro-Clean, hvidgørende, sensitiv og tandkødspleje. 
 • Rotationer pr. minut: 8800
 • Pulseringer: 40000 pr. minut
 • Fjerner op til 100% mere plak end en almindelig tandbørste, samt giver sundere tandkød i løbet af 30 dage.
 • Kan kommunikere trådløst via Bluetooth
 • Pakken inkluderer: 
 • 1 rosaguld tandbørste
 • 1 sort tandbørste
 • 4 stk. børstehoveder 
 • 1 lithium-ion batteri
 • Rejseetui med USB-opladning
 • smartphoneholder

Braun Oral-B Pro 600 Cross Action elektrisk tandbørste – effektiv børsteteknik til alle tænder

Braun Oral-B Toothbrush Pro 600 Cross Action   Har du overvejet at udskifte din almindelige tandbørste med en elektrisk? Så er Braun Oral-B Pro 600 Cross Action en meget god indsats. Her sørger du for, at dine tænder børstes bedst muligt – du kan endda fjerne op til 100% mere plak med den elektriske tandbørste end med en almindelig manuel tandbørste.

Mange muligheder

Selvom tandbørsten leveres med det anbefalede Cross Action-børstehoved, passer alle oral-B-børstehoveder på tandbørsten. Så har du en anden, der er din favorit, du kan nemt udskifte den. Cross Action børstehovedet er formet i en umærkelig spids, så du er sikker på at børste helt ned i de små rum, der ellers er svære at komme til.   Tandbørsten er genopladelig, og en oplader er inkluderet i pakken. Det betyder, at du ikke behøver at skifte batteri, så længe du har det i opladeren, er det ikke et problem at bruge det hver eneste dag.

Specifications:

Tandbørsten leveres med forskellige funktioner, der kan lette tandbørstning for dig:

 • 2 minutters timer
 • 20000 impulser pr. Minut
 • 8000 svingninger pr. Minut
 • Kontrol sensor

Timeren giver dig mulighed for altid at vide, hvornår du har børstet længe nok. Det roterende børstehoved fungerer ekstremt hurtigt, og selv efter de første få børstninger vil du opdage, at dine tænder bliver mere hvide på grund af den effektive teknik til fjernelse af plak.   Børstehovederne sidder i en vinkel på 16 grader, hvilket hjælper børsterne med at nå helt ind mellem tænderne. Børsten børster en tand ad gangen, så ingen undslipper, da børstehovedet omgiver hele tanden på én gang. Det bidrager også til, at tandlæger rundt om i verden anbefaler tandbørster af mærket Oral-B.

Oral B iO Series 8S Elektrisk tandbørste IO8BK – Overraskende, behagelig og stilfuld

Oral B iO Series 8S elektrisk

Denne elektriske tandbørste har modtaget strålende anmeldelser fra Elgiganten. Her har det fået en samlet score fra forbrugerne på 4,6 ud af 5 mulige stjerner.

Gode ​​ting om Oral B iO Series 8S IO8BK

 • 7 funktioner og børstemuligheder
 • Oplader på kun 40 minutter
 • Smart LED-skærm
 • Gode ​​anmeldelser blandt forbrugerne

Flere oplysninger om Oral B iO Series 8S IO8BK

Oral B iO Series 8S er en tandbørste, der sikrer dine tænder maksimal pleje og hygiejne. Denne elektriske tandbørste er perfekt til dig, der holder af dine tænder og ønsker at tage den bedst mulige pleje af dem. Det er også en tandbørste til dig, der holder af kvaliteten og ikke ønsker at gå på kompromis med dette.   Oral B iO Series 8S har en brugstid på op til 40 minutter ved fuld opladning. Så du kan børste tænderne 20 gange ved fuld opladning, hvis du børster i de 2 minutter, der anbefales. Selve opladningstiden er ca. 3 timer. Dette er en magnetisk hurtig opladning.   Tandbørsten har syv børstetilstande, som du kan vælge imellem, når du børster tænder. De syv børstetilstande er daglig rengøring, følsom, intens, tandkødspleje, hvidtekalk, tungere og superfølsom rensning. Med disse syv muligheder for tandbørsten at vælge imellem, er du sikker på, at børstning altid kan tilpasses til dine behov. På denne måde har du muligheden for at passe ekstra på dine tænder.   For at hjælpe dig med at få børstet tænderne til perfektion er Oral B iO Series 8S også bygget med et trykstyringssystem. Dette system hjælper dig med ikke at børste med forkert tryk på tænderne. Hvis du trykker tandbørsten for hårdt mod dine tænder eller tandkød, lyser tandbørsten rødt, mens den lyser grønt, hvis du børster med det korrekte tryk. Oral B iO Series 8S bruger farvekoder til at hjælpe dig med at børste tænderne korrekt.   Oral B iO Series 8S tilbyder dig interaktiv børstning. Dette sker ved hjælp af den farverige LED-skærm, der er monteret på tandbørsten. Kunstig intelligens hjælper dig med at ramme en blid og effektiv børstning af tænderne.   Tandbørsten er også udstyret med en timer. Timeren gør det nemt for dig at overholde den anbefalede børstetid på 2 min. Ud over at lyde, når din børstning slutter, giver tandbørsten også en påmindelse, hver gang der er gået 30 sekunder. Dette er givet for at sikre, at du når alle dine fire hjørner af munden.   Når du køber Oral B iO Series 8S, er et iO8-håndtag tilgængeligt. Du får også 1x Ultimate Clean børstehoved, 1x rejseladeretui, 1x oplader og 1x genopfyldningsbeholder. Alt hvad du behøver for at opnå noget nær den perfekte børstning er inkluderet i pakken, når du køber Oral B iO Series 8S.   Oral B iO Series 8S fås også til rimelige priser. Med sin elegante og enkle ydre er det en elektrisk tandbørste, der falder i de fleste menneskers smag. Oral B iO Series 8S fås i både sort og violet afhængigt af hvad du er til. Det er minimalistisk i sit design og sikrer dets elegance. Derudover er det designet til at komme godt i de fleste menneskers hænder. Dette sikrer ultimativ komfort, når du børster tænder.

Udvalgte specifikationer

 • Med timer
 • Vægt: 509 g
 • Med trykstyringssystem
 • LED display

Flere oplysninger om Oral B 8000 Genius

Den første elektriske tandbørste fra Oral-B er Model Genius 8000. Denne specifikke model hævdes at være meget effektiv og fås til en meget rimelig pris midt i prisskalaen. Genius 8000 har det ikoniske og klassiske runde børstehoved, som gradvist er blevet et varemærke for Oral-B-tandbørster.   Det runde børstehoved tager inspiration fra tandlæger, og det er lavet på en sådan måde, at det hjælper dig med at rense tænderne så grundigt som muligt. Oral-B Genius 8000 har et oscillerende børstehoved.   Oscillerende betyder simpelthen, at tandbørstehovedet roterer, hvilket betyder, at du ikke behøver at foretage de cirkulære bevægelser selv. Du kan bare bære tandbørsten over dine tænder. Denne rotation skal også fjerne mere plak end almindelige tandbørster, som skal styres manuelt.   Genius 8000 skal angiveligt have en batterilevetid svarende til 12 dages brug eller ca. 60 minutter pr. Fuld opladning.   Genius 8000 har, som den tidligere elektriske tandbørste på listen, 5 indstillinger, der alle kan hjælpe dig efter behov. Du har mulighed for at indstille tandbørsten til at give dig hvidere tænder ved at polere stærkere. Du kan også indstille det til at være blødere, hvis du fx døs med følsomme tænder eller tandkød.   Derudover kan du også aktivere Pro Clean Mode, som er en indstilling, der skal give en mere kraftig rengøring af munden.   Hvis disse funktioner ikke er nok, har Genius 8000 også en indbygget trykføler, der kan fortælle dig, om du børster tænder eller tandkød for hårdt. Tandbørsten advarer dig ved at skifte lyset i LED-ringen til en lys rød farve.   Du kan også personliggøre din tandbørste ved at vælge din helt egen farve til LED-ringen på den elektriske tandbørste. Inkluderer 3 forskellige børstehoveder til Genius 8000.   Disse børstehoveder er et 3D hvidt børstehoved, Cross Action børstehoved og et følsomt børstehoved. Disse børstehoveder kan alle fastgøres til tandbørsten efter behov, og hver har deres egen funktion.   Navnene siger lidt om disse funktioner, men de kan give hvidere tænder, dybere og mere grundig rengøring og følsom børstning. Det inkluderer også en oplader, opladningsetui med funkton og en sugekopholder til din smartphone, så den kan hænge på spejlet, når du børster tænder. På denne måde kan du få alle de gode oplysninger fra appen uden at skulle holde din telefon hele tiden.   tandbørste   Ud over de mange ovennævnte fordele og funktioner kan du også slutte Oral-B Genius 8000 til en smartphone-app. Denne app giver dig mulighed for at se en masse information om din børstning og din tandbørste.   For eksempel kan du bruge appen til at se, om du børster for hårdt, og hvis du har børstet alle områder af din mund grundigt nok. Appen kan også fortælle dig, hvor slidt dit børstehoved er, og hvornår du bør overveje at udskifte det.   De indbyggede timer med den elektriske tandbørste kan også følges gennem appen, så du får et bedre overblik over, hvor længe du har børstet tænderne. Dette kan være smart, hvis du for eksempel er den type, der glemmer at komme hele vejen rundt om alle mundens områder på det anbefalede tidspunkt. Appen giver dig mulighed for at se nøjagtigt, hvor længe du har børstet, og hvor meget tid der er tilbage.

bedste elektriske tandbørste

Oral B Genius 8000

Produktet vurdering

Når du snakker elektriske tandbørster, kan du næppe undgå at tale Oral-B. Oral-B har designet utroligt mange gode elektriske tandbørster, og det bør ikke komme som nogen overraskelse, at vi i denne vejledning også gennemgår de elektriske tandbørster fra dette mærke.

Video anmeldelse af Oral B Genius 8000

Gode ​​ting ved Oral B Genius 8000

 • Overkommelig, effektiv og praktisk tandbørste
 • Inkluderer 3 forskellige børstehoveder, hver med deres egen funktion
 • 5 indstillinger giver dig mulighed for at tilpasse børstningen til dine egne behov
 • Oscillerende børstehoved sikrer, at lukkede tænder til grundig rengøring
 • Den ledsagende app kan vise dig en masse information, såsom grundigheden af ​​din børstning, hvor længe du har børstet, og om du børster for hårdt
 • Inkluderet oplader og smartphoneholder ved køb

Flere oplysninger om Oral B Genius 9000

Denne model er ligesom sin bror meget effektiv til at fjerne både plak og anden bakteriel belægning, og det kan også hjælpe med at gøre dine tænder lysere efter kort brugstid.   Denne model elektriske tandbørste fås i både hvid og sort, og den er relativt let af en elektrisk tandbørste. Det er derfor let at bruge og undgår at blive træt i armen, som det ellers kan være tilfældet med andre typer elektriske tandbørster. Denne model elektriske tandbørste er i samme stil som Genius 8000 utrolig effektiv og meget praktisk.   Genius 9000 har så mange som 6 børstemuligheder. Disse indstillinger er som følger: Pro Clean, daglig rengøring, pleje af tandkød, følsomme tænder, blegning og tungere rengøring.   Med disse funktioner kan du let tilpasse den elektriske tandbørste til dine egne behov og ønsker. Pro Clean tilbyder en dybtgående rengøring, hvis du har brug for at få din mund renset helt. Daglig rengøring siger dog lidt, men det kan bruges til den daglige rutine, når du ikke har brug for ekstra funktioner i den elektriske tandbørste.   Det er også muligt at indstille den elektriske tandbørste til at passe tandkødet, hvilket kan være en fordel, hvis du har trukket tandkød tilbage eller har brug for at passe på tandkødet.   Genius 9000 kan også begge tage følsomme tænder i betragtning ved at skrue ned for strømmen eller hjælpe med at gøre dine tænder hvidere ved at skrue op for poleringskraften. Forskellen fra Genius 8000 og 9000 er, at Genius 9000 har en indstilling til rengøring af tungen.   Med denne indstilling får du hurtigt tungeovertræk og dårlig ånde, og du kan derefter gøre dig klar til dagen uden at skulle bekymre dig om din ånde.   Ud over disse funktioner er den elektriske tandbørste også udstyret med intervaltimer og en farvet LED-ring, som kan ændre farve efter eget valg. Timeren sørger for at informere dig hvert 30. sekund, så du kan børste hele munden jævnt.

Den smarte LED-ring kan vælges efter eget valg, hvilket gør den elektriske tandbørste mere personlig. Dette er især nyttigt, hvis der er flere i hjemmet, der har den samme tandbørste. På denne måde kan du skelne mellem dine tandbørster.

tandbørste   Timeren bruger også denne ring til at informere om intervallet på 30 sekunder, og den elektriske tandbørste vibrerer på samme tid. Så kan du være sikker på, at du ikke overser eller overhjerer timeren. Den samme LED-ring bruges også, når tandbørstens trykføler er i aktion.   Genius 9000 har en indbygget trykføler, der kan advare dig, når den registrerer, at du børster for hårdt. Du kan muligvis beskadige tænder, tandkød og emalje ved at børste for hårdt.   Ved køb af denne elektriske tandbørste indeholder flere ting. Ligesom Genius 8000 er en oplader og en sugekopholder inkluderet til din smartphone. Også inkluderet er en rejsetaske, der kan bruges til at oplade den elektriske tandbørste, når du er på farten. Den elektriske tandbørste placeres lige i kufferten, og den tilsluttes enten en computer eller anden elektronik via USB-kabel.   Du kan også slutte kabinettet til en almindelig stikkontakt. Genius 9000 oplades på relativt kort tid, og en fuld opladning kan vare i cirka 12 dages brug. Dette svarer til 24 tandbørster på en hel opladning.   Det inkluderer også 4 ekstra børstehoveder, hver med deres egen funktion. I samme stil som hans yngre bror, Genius 8000, er CrossAction børstehoved, 3D-hvid børstehoved og følsom børstehoved inkluderet. Når du køber en Genius 9000, er der imidlertid også et Floss Action-børstehoved, der hjælper dig med at nå vanskelige områder af munden.   Oral-B Genius 9000 kan også forbindes til en tilknyttet app, hvis du i stedet ønsker at få alle oplysningerne på din smartphone. Det kan ofte være svært at holde øje med både LED-ringen og vibrationerne fra den elektriske tandbørste, så disse lyder i stedet op på din telefons skærm.   Du kan også få mere information gennem denne app, inklusive resterende og anvendt børstetid, trykføler og “Positionsdetektor” -teknologi. Sidstnævnte informerer dig om du har børstet grundigt nok i visse områder af din mund.

Mere om:

Tandlæger anbefaler, at tandbørster udskiftes regelmæssigt. Derfor kan du med denne tandbørste let skifte børstehoved. Teknik i børstehårene betyder, at de falmer halvt ned, når det er tid til at skifte ud. Det betyder, at du aldrig behøver at bekymre dig, hvis din tandbørste stadig fungerer godt nok, hvis der er farve i den.   Det er usundt for tandkødet, hvis tandbørsten skubbes for hårdt, hvorfor Braun Oral-B Pro 600 Cross Action også er udstyret med en kontrolsensor, der viser, om den trykkes for hårdt under børstningen for at regulere den undervejs. Så er du altid garanteret den bedste oplevelse.

bedste elektriske tandbørste

Braun Oral B Genius 8900 Promo Duo

Produktet vurdering Dette produkt kommer fra et samarbejde mellem Braun og Oral-B. Genius 8900 Promo Duo er en pakke, hvor du ikke kun får en, men to gode og effektive elektriske tandbørster.   Dette inkluderer 2 såkaldte håndtag, hvilket betyder, at du kan dele dette produkt med din partner eller gemme et ekstra håndtag til dig selv, så du er dækket i lang tid.

Video anmeldelse af Braun Oral B Genius 8900 Promo Duo

Gode ting ved Oral B Genius 8900

 • En overkommelig og bekvem løsning til to personer til elektrisk tandbørste
 • Det tandlægeinspirerede børstehoved sikrer grundig rengøring af hele tanden
 • 4 forskellige børsteindstillinger kan tændes efter behov og ønskes
 • Tryksensor og timer hjælper dig med at møde børstetid og korrekt børsteteknik
 • Mulighed for tungere rengøring
 • Mulighed for at oprette forbindelse til en smartphone-app, som kan visualisere mange gode oplysninger gennem din smartphone
 • Ved køb inkluderet 2 håndtag, 3 børstehoveder, smarthphone-holder og ladestation med lagerplads til 3 børstehoveder

Flere oplysninger om Oral B Genius 8900 Promo Duo

Denne produktpakke er midt i prisskalaen, så det er en overkommelig løsning, fordi der er så meget ekstra, og fordi de elektriske tandbørster har mange gode funktioner.   Genius 8900-tandbørsten har flere gode egenskaber. Først og fremmest bruger den Oral-Bs ikoniske runde børstehoved, som sikrer, at du renser hele tanden, og den kan nå selv de sværeste steder. Denne elektriske tandbørste har en batterilevetid på over 60 minutter pr. Fuld opladning.   Det betyder, at du kan bruge tandbørsten i mere end 2 uger pr. Fuld opladning, så du skal ikke bekymre dig om at oplade den elektriske tandbørste ofte. Genius 8900 har 6 egenskaber inklusive 4 børsteindstillinger og 2 ekstra; Pro Clean, tandkødspleje, blød, blegning, kraftigere rengøring og Bluetooth-forbindelse.   Pro Clean giver dybderensning af munden. Tandkødspleje giver sundere tandkød. Bløde indstillinger er gode for mennesker med følsomme tænder og tandkød, og det giver blid rengøring af hele munden. Blegning kan hjælpe dig med at få hvidere tænder på kort tid.   Tyngre rengøring er en ekstra funktion, der kan hjælpe dig med at fjerne bakteriel belægning på tungen, hvilket kan sikre dig frisk ånde.   Genius 8900 har også mulighed for via en Bluetooth-forbindelse at oprette forbindelse til en app til din smartphone. Med denne app kan du visualisere en masse gode oplysninger for at hjælpe dig med at blive bedre til at børste tænder ordentligt.   Du får adgang til både timer, trykføler og Positionsdetektor-teknologi. Sidstnævnte viser dig, hvilke områder af munden du har forsømt, og hvilke områder du bør børste mindre. Genius 8900 behøver imidlertid ikke at være tilsluttet din smartphone for at gøre dig opmærksom på børstetiden, eller om du børster for hårdt, da den elektriske tandbørste vibrerer efter den anbefalede 2 minutters børstetid. Derudover lyser den smarte LED-ring, hvis du børster tænder for hårdt.

i-oral-b-pro-690-duo-pack

Oral B Pro 690 Duo Pack

Produktet vurdering Nu skal vi se på en anden type elektrisk tandbørste. Oral-b pro 690 Duo Pack. Dette produkt adskiller sig fra de andre på et bestemt tidspunkt.   Dette er det første produkt, hvor du ikke kun får en tandbørste i købet. Du får to elektriske tandbørster! Faktisk kaldes det mere specifikt et “håndtag”, men du kan bruge begge elektriske tandbørster på samme tid.

Video anmeldelse af Oral B Pro 690

Gode ​​ting om Oral B Pro 690 Duo Pack

 • Meget overkommelig, da du får 2 elektriske tandbørster i en pakke
 • Indbygget timer og trykføler hjælper med korrekt børsteteknik og tid
 • Når du køber, er der inkluderet 2 børstehoveder med kryds og 1 oplader

Mere information om Oral B Pro 690

Selvfølgelig kræver det, at du først oplader dem. Denne Duo Pack er smart, hvis du leder efter en simpel, men effektiv tandbørste til mere end en person. Måske bør børnene have deres egne? Måske er det en gave til dig og din kæreste? Eller måske har du bare brug for en ekstra elektrisk tandbørste til dokumentmappen. Uanset årsagen er dette et meget overkommeligt køb.   Børstehovederne, der er inkluderet i denne pakke, er begge Cross Action-børstehoveder. Det betyder, at du får en grundig rengøring af tænderne med disse børstehoveder. Der er også indbygget timer og trykføler i de elektriske tandbørster, så du kan være sikker på at børste i den anbefalede tid samt undgå at bære dine tænder med unødvendigt tryk.   Selvom 2 håndtag er inkluderet i denne pakke, skal du dog være opmærksom på, at kun en enkelt oplader er inkluderet. Derfor skal du enten være på forhånd med opladningen, hvis begge elektriske tandbørster bruges, eller du skal kun bruge et af håndtagene.   Uanset om du vælger, har begge elektriske tandbørster en batterilevetid på ca. 30 minutter, hvilket svarer til en uges forbrug pr. Fuld opladning.

bedste elektriske tandbørste

Oral B Smart 4 4000N

Produktet vurdering Oral-B Smart 4 4000N. Det er en hel mundfuld, og det er også navnet på den næste model i serien af ​​elektriske tandbørster i denne vejledning.   4000N er en god og effektiv elektrisk tandbørste, der har mange forskellige indstillinger og funktioner. På trods af dette lander det komfortabelt i den lave ende af prisskalaen.

Video anmeldelse af Oral B Smart 4 4000N

Gode ​​ting om Oral B Smart 4 4000N

 • Overkommelig og praktisk elektrisk tandbørste
 • 3 børsteindstillinger giver gode børsteintensitetsindstillinger
 • Adgang til feedback via smartphone-app
 • Lang batterilevetid, mere end 2 uger pr. Fuld opladning
 • Timer og trykføler sikrer kvalitetsrensning af hele munden

Flere oplysninger om Oral-B Smart 4 4000N

4000N har indbygget intervalltimer og trykføler til den bedst mulige børstning. Du får besked af tandbørsten efter 2 minutter, så du overholder den anbefalede børstetid. Derudover vil tandbørsten informere dig samt skrue ned for strømmen, hvis du børster tænder og tandkød for hårdt.   Du kan endda få disse oplysninger på en mere håndterbar måde. Du kan slutte din elektriske tandbørste til en app på din smartphone, som derefter visualiserer forskellige oplysninger om din børstning. På denne måde kan du både få feedback og få mest muligt ud af din elektriske tandbørste.   4000N har også 3 børsteindstillinger. Disse er tre repeatere: funktionerne Daily Clean, Sensitive og Whitening. Med disse indstillinger kan du vælge, om du vil have en regelmæssig rengøring af tænderne, eller om du vil have mindre eller mere strøm i din elektriske tandbørste.   Evnen til at dreje både op og ned med henholdsvis Whitening og Sensitive-funktionerne er en god hjælp for dem, der ønsker enten hvidere tænder eller dem, der ønsker at beskytte deres tænder og tandkød.   Hvis du køber en Oral-B Smart 4 4000N, medfølger også en oplader, der fungerer som holder til din elektriske tandbørste. Denne ladestation er udstyret med to børstehovedholdere, så du kan opbevare både elektrisk tandbørste og børstehoveder samme sted.   Et ekstra børstehoved er også inkluderet, når du køber denne model. Børstehovederne er runde og ved hjælp af svingning giver de grundig rengøring af hele tanden.   Denne model kan bruges i mere end 2 uger ved fuld opladning. Det skal dog bemærkes, at inden den første brug skal den elektriske tandbørste oplades i mindst 24 timer for at motordelen skal være så klar som muligt.   Når du oplader nummer to, skal den elektriske tandbørste få lov til at oplade i mindst 18 timer. Du kan derefter bruge din elektriske tandbørste, som du finder det passende.

Philips Sonicare DiamondClean

bedste elektriske tandbørsteProduktet vurdering

Den elektriske tandbørste, vi nu går ind i, er Philips Sonicare DiamondClean. DiamondClean er en utrolig populær elektrisk tandbørste, og den roses fra flere sider for både dens evne til at fjerne plaque såvel som dens brugervenlighed og mange funktioner.

Videoanmeldelse af Philips Sonicare DiamondClean

Gode ​​ting ved Philips Diamondclean

 • Dyr, men effektiv og praktisk elektrisk tandbørste
 • Fjerner plak 7 gange mere effektivt end almindelige tandbørster
 • Giver hvidere tænder på kort tid
 • 5 indstillinger, der giver dig mulighed for at tilpasse applikationen til din særlige mund
 • Indbygget timerfunktion sikrer, at du overholder den anbefalede børstetid
 • Udstyr inkluderet i form af opladningsglas og rejsetaske med opladningsfunktion
 • Batterilevetid svarende til 21 dages brug på en enkelt opladning

Flere oplysninger om Philips Sonicare Diamondclean

DiamondClean er en meget praktisk elektrisk tandbørste, og den kan klare næsten enhver opgave. Denne elektriske tandbørste har dog en dyr prisafslutning, men den er også utrolig effektiv og inkluderer lækkert tilbehør.   Denne elektriske tandbørste kan også hjælpe dig med at få hvidere tænder. DiamondClean skal angiveligt være i stand til at gøre dine tænder lysere på bare en uge, og det er også 7 gange mere effektivt end almindelige tandbørster, når det gælder fjernelse af plak.   DiamondClean har børster med medium hårdhed, og det er derfor ikke tandkødet, som kan være en stor fordel for mange mennesker. Børstehovedet er diamantformet, og det er netop denne form, der hjælper med at gøre DiamondClean til en meget effektiv tandbørste.   Denne elektriske tandbørste fås i både sort og hvid og har 31.000 børstebevægelser pr. Minut. Ud over at være utrolig effektiv er denne elektriske tandbørste også meget praktisk. DiamondClean har mere praktiske funktioner og har god batterilevetid.   Ved fuld opladning kan denne tandbørste bruges i 84 minutter. Dette svarer til 42 tandbørster eller 21 dages forbrug, før tandbørsten skal genoplades. Mange vælger at oplade deres tandbørste mellem brug, og dette er også en mulighed.   Dette er dog ikke et krav. Mange anbefaler, at du nu og da skal lade tandbørsten løbe tør for strøm, inden du oplader den igen.   tandbørste   DiamondClean har indbygget timer, og tandbørsten giver dig besked hvert 30. sekund. Disse intervaller på 30 sekunder giver dig mulighed for at holde styr på tiden, og du kan være sikker på at huske alle områder af din mund.   Tandbørsten vibrerer kort hvert 30. sekund, og når de 2 minutter er gået, vibrerer den længere end normalt. Dette indikerer, at du er færdig med den anbefalede børstetid, og du bør derfor prøve at nå hele munden på dette tidspunkt.   Ud over timerfunktionen kan DiamondClean også indstilles på flere måder afhængigt af behov og ønsker. Med denne elektriske tandbørste er det muligt at vælge, om du vil polere dine tænder ekstra grundigt eller bare få hvidere tænder. Du kan også indstille den elektriske tandbørste til at massere tandkød eller indstille den på følsomme tænder og følsomme tandkød. Med de følsomme indstillinger bliver tandbørsten automatisk mere skånsom i brug.   DiamondClean har mange gode funktioner, men ekstraudstyr er inkluderet i denne elektriske tandbørste. For eksempel er en oplader i form af et glas inkluderet. Du kan bruge dette glas til både at oplade tandbørsten, men du kan også bruge glasset til at skylle med eller til at opbevare tandbørsten i badeværelset.   Derudover er der inkluderet en rejsetaske, der også fungerer som en oplader. For at oplade tandbørsten i rejsetasken kan du slutte sagen til en stikkontakt eller til en computer via en almindelig USB-forbindelse.   DiamondClean har ry for at oplade utroligt hurtigt, så du behøver ikke bekymre dig om, at tandbørsten ikke kan være på farten. Det er muligt at gøre det. Der er yderligere to børstehoveder til tandbørsten, så du behøver ikke købe nye børstehoveder med det samme.

Oral B Pro 3000

oralb pro3000Produktet vurdering

Den næste elektriske tandbørste i rækken kommer også fra Oral-B. Denne specifikke variant kaldes Pro 3000, og den lander i den overkommelige kategori.   Denne elektriske tandbørste er ikke kun overkommelig, den er også praktisk, da den har flere gode funktioner end for eksempel Oral-B Vitality Precision Clean.

Video anmeldelse af Oral B Pro 3000

Gode ​​ting ved Oral B Pro 3000

 • Prisbillig og effektiv elektrisk tandbørste med fantastiske funktioner og indstillinger
 • De 3 indstillinger giver dig mulighed for at kontrollere effekten af ​​den elektriske tandbørste efter behov
 • Timerfunktion og trykføler hjælper med grundig og korrekt rengøring
 • Ved køb er 2 ekstra børstehoveder, rejsetaske og oplader inkluderet

Flere oplysninger om Oral B Pro 3000

Tandbørsten kommer i mørkeblå variant med udskifteligt Oral-B børstehoved. Børstehovedet er det ikoniske, runde børstehoved, der renser hele tanden.   Pro 3000 har en indbygget timer, der giver dig besked efter 2 minutters børstning. Denne timer hjælper dig med at imødekomme din tandlæges anbefalede børstetid. Derudover har denne model også en indbygget trykføler, så den kan give dig besked, hvis du børster for hårdt.   Med denne funktion kan du undgå at bære tænder eller tandkød.   Ved køb af en Oral-B Pro 3000 indeholder flere ting. Først og fremmest får du 2 ekstra børstehoveder af varianterne “PrecisionClean” og “3D Whitening”. Derudover medfølger både en rejsetaske og en oplader, som den elektriske tandbørste kan placeres til. Pro 3000 har to lysindikatorer, der kan vise dig to ting. Den elektriske tandbørste blinker grønt, når den oplader opladningsstativet korrekt og lyser rødt, når den skal oplades.

Oral B Trizone

bedste elektriske tandbørsteProduktet vurdering Endnu en gang vil vi afrunde en Oral-B elektrisk tandbørste. Der er nu utroligt mange modeller af elektriske tandbørster, og de forbedres konstant og tilpasses vores behov. Denne tandbørste er ingen undtagelse. Oral-B Trizone er en utrolig overkommelig elektrisk tandbørste, og det skyldes delvis, at Trizone ikke har så mange funktioner og ekstra egenskaber som de tidligere nævnte elektriske tandbørster i denne vejledning.

Video anmeldelse af Oral B Trizone

Gode ​​ting ved Oral B Trizone

 • Utrolig overkommelig og effektiv elektrisk tandbørste
 • 4 indstillinger, så du kan børste alene efter behov og ønske
 • Ved køb inkluderet 3 børstehoveder og ladestation med lagerplads til børstehovederne
 • Tryksensor og intervaltimer hjælper med grundig og korrekt børstning

Flere oplysninger om Oral B Trizone

Det er derfor en god løsning for dem, der ikke overpris for mange funktioner og ekstra udstyr, som de alligevel ikke bruger. Hvis du leder efter en elektrisk tandbørste, der gør hvad den skal, kan Oral-B Trizone håndtere ærterne uden problemer.   Denne elektriske tandbørste har også indbygget timer, som er indstillet til at informere hvert 30. sekund. Som sagt hjælper dette med at holde tandbørstetiden inden for de anbefalede 2 minutter. Tandbørsten både surrer og giver lyd hvert 30. sekund.   Trizone har også en indbygget trykføler, så du kan være sikker på, at du ikke børster tænder eller tandkød for hårdt. Hvis dette er tilfældet, lyser Trizone op og underretter dig. Denne model elektriske tandbørste har 4 indstillinger, som alle kan bruges efter behov. Disse indstillinger er som følger: Blegning, daglig rengøring, tandkødspleje og følsom børstning.   Daglig rengøring er beregnet til almindelig brug, og det er i det væsentlige den grundlæggende funktion. Derudover kan du vælge mellem mere blide vibrationer, hvis du dør med følsomme tænder eller tandkød.   Du har også mulighed for at vælge gummiplejefunktionen, der ændrer vibrationsmønsteret, eller Whitening-funktionen, som kan hjælpe med at gøre dine tænder lysere.   Når du køber en Oral-B Trizone, er 3 ekstra børstehoveder inkluderet. Disse gør det lettere for dig at udskifte børstehovedet, når det gamle er nedslidt, så du behøver ikke bekymre dig om at gå til købmanden for at få nye. Derudover er en såkaldt ladestation inkluderet, hvorpå den elektriske tandbørste placeres, når den skal oplades.   Ladestationen har også lagerplads til de medfølgende børstehoveder, så du kan samle alt dit udstyr samme sted. Trizone har et børstehoved svarende til børstehovedet til almindelige tandbørster.   De medfølgende børstehoveder har en vis form, men hvis du vil have et rundt børstehoved, er dette også muligt.   Oral-B har lavet de fleste af deres elektriske tandbørster, så børstehoveder kan skiftes og give de elektriske tandbørster imellem. Det betyder, at du nemt kan købe dig et rundt børstehoved og montere dette på Oral-B Trizone.

 

Oral B Genius 9000

Oral B Genius 9000

 

Produktet vurdering Ældre bror til Oral-B Genius 8000. Navnet på denne model er Genius 9000, og den kan mere end sin yngre bror på markedet.   Det ligner i mange henseender Genius 8000, men det har lidt mere funktion i bagagen. Derfor er denne model også dyrere end dens navnebror, men du behøver ikke gå langt op ad prisstigen, før du møder geni 9000.

 

 

 

 

Videoanmeldelse af Oral B Genius 9000

Gode ​​ting ved Oral B Genius 9000

 • Utrolig effektiv og avanceret elektrisk tandbørste
 • 6 funktioner giver dig mulighed for at tilpasse tandbørsten efter behov
 • Indbygget timer informerer om brugt børstetid og hjælper med at nå den anbefalede mængde
 • Den smarte LED-ring kan farves efter eget valg og personificerer den elektriske tandbørste
 • Tryksensor fortæller dig, om du børster for hårdt
 • Inkluderet rejsetaske med opladningsfunktion og en sugekopholder til din smartphone
 • Inkluderet 4 ekstra børstehoveder, hver med deres egen ejendom
 • Kan tilsluttes smartphone via app, der visualiserer mange forskellige oplysninger

  Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

  Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

   

  Oral B Vitality Precision Clean

  bedste elektriske tandbørsteProduktet vurdering Vi går tilbage til en oral-B elektrisk tandbørste. Denne gang er det Model Oral-B Vitality Precision Clean. Denne elektriske tandbørste er utrolig overkommelig.   Det er den hidtil billigste elektriske tandbørste på hele listen. Denne elektriske tandbørste er beregnet til dem, der leder efter en effektiv og enkel tandbørste. Vitality Precision Clean er meget enkel, og den har ikke mange funktioner.

  Video Review of Oral B Vitality Precision Clean

  Gode ​​ting ved Oral B Vitality Precision Clean

  • Meget, meget overkommelig elektrisk tandbørste
  • Indbygget timer giver dig besked efter børstning af de anbefalede 2 minutter
  • Batterilevetid svarende til en uges brug pr. Fuld opladning
  • Inkluderet 1 børstehoved og opladningsstativ

  Flere oplysninger om Oral-B Vitality Precision Clean

  Den er dog udstyret med det ikoniske runde børstehoved, der sikrer en grundig rengøring af hele tanden. Børstehovedet svinger, det vil sige det roterer. Denne rotation hjælper yderligere med at sikre en grundig rengøring.   Oral-B Vitality Precision Clean har en indbygget timer, ligesom så mange andre elektriske tandbørster, og dette hjælper dig med at overholde det anbefalede antal minutter (2 minutter), du bruger på at børste tænder. Vitality Precision Clean har kun en mulighed: Daily Clean.   Det betyder også, at du ikke behøver at bekymre dig om at aktivere den forkerte indstilling, da du kun har en at klare dig godt med. Den elektriske tandbørste har en relativt kort batterilevetid på ca. 30 minutter pr. Fuld opladning. Dette svarer til en uges brug, inden du skal genoplade den elektriske tandbørste.   Når du køber en Oral-B Vitality Precision Clean, leveres der en oplader i form af et lille stativ. Derudover er der inkluderet et enkelt børstehoved, som du skal udskifte hver 3. måned eller 4. måned ifølge tandlægerne. Du bør også udskifte børstehovedet, hvis børsterne falmer eller bliver slidte. Da denne model kommer fra Oral-B, kan du selvfølgelig udskifte børstehovedet med et andet Oral-B børstehoved, hvis du har en af ​​disse.

   

  Oral B Pro 7000

  Oral B Pro 7000

  Produktet vurdering Endnu en gang er vi nødt til at se på en elektrisk tandbørste fra Oral-B, og denne gang handler det om Pro-serien model 7000. Pro 7000 er en meget avanceret elektrisk tandbørste model, som har mange fantastiske funktioner og egenskaber.   Den elektriske tandbørste er meget overkommelig og ligger omkring midten af ​​prisskalaen. Selve tandbørstehåndtaget fås i sort, og de tilhørende børstehoveder findes normalt i en almindelig hvid farve.

  Videoanmeldelse af Oral B Pro 7000

  Gode ting ved Oral B Pro 7000

  • Overkommelig, avanceret og effektiv elektrisk tandbørste med smartphone-tilslutning
  • Tryksensor og timer hjælper dig med at nå den anbefalede børstetid og sørg for, at du ikke børster for hårdt
  • 6 forskellige penselprogrammer tilbyder mange muligheder for at bruge den elektriske tandbørste
  • 5 medfølgende børstehoveder kan kombineres med børsteprogrammerne til grundig og effektiv rengøring af hele munden
  • 1,5 ugers levetid pr. Fuld opladning
  • Kan forbindes med den tilsvarende SmartGuide- eller Oral-B-app
  • Til indkøb inkluderer rejsetaske 5 børstehoveder, opladertaske, trådløs SmartGuide og opladningsstation med lagerplads til børstehoveder

  Mere information om Oral B Pro 7000

  Pro 7000 har mange funktioner, og den kan mere end din almindelige elektriske tandbørste. For eksempel har denne model så mange som 6 forskellige børstefunktioner. Pro 7000 har en batterilevetid på ca. 40 minutter pr. Fuld opladning, hvilket svarer til cirka 1,5 ugers brug pr. Fuld opladning. Derudover er en ladestation med lagerplads til børstehoveder inkluderet ved køb af denne elektriske tandbørste. Du får også en rejsetaske i pakken og selvfølgelig også ovenstående børstehoveder. Endelig får du også en taske til din ladestation og en trådløs SmartGuide. Denne SmartGuide kan tilsluttes din smartphone, og ved hjælp af denne kan du overføre data fra din elektriske tandbørste til din smartphone. SmartGuide kan derefter give dig en masse information om din børstning, og du kan med fordel bruge den til at forbedre din børsteteknik og komme rundt i alle oversete områder.

   

  Oral B AP950TX Børn

  Oral-B-AP950TX-KidsProduktet vurdering

  Den sidste elektriske tandbørste model i denne vejledning er også beregnet til de mindste. Oral-B AP950TX Kids er en børnevenlig elektrisk tandbørste fremstillet af ikke-giftige stoffer.

  Den har et mindre børstehoved sammenlignet med almindelige elektriske tandbørster, der passer til de mindste. Designet er også børnevenligt, og den elektriske tandbørste er dekoreret med forskellige farver, og Mickey Mouse pryder det medfølgende børstehoved.

  Video Review of Oral B AP950TX Kids

  Gode ​​ting om Oral B AP950TX Kids

  • Børnevenlig og økonomisk overkommelig elektrisk tandbørste til de mindste i et farverigt design
  • Fremstillet af giftfri materialer og håndtaget består af blød og behagelig gummi
  • 16 musikalske sange af 2 minutters varighed kan afspilles under børstningen og hjælper med at observere børstetiden
  • Batteriets levetid på 60 minutter svarer til mere end 2 ugers brug pr. Fuld opladning
  • Inkluder 1 børstehoved og en oplader, når du køber

  Flere oplysninger om Oral B AP950TX Kids

  AP950TX Kids kan også spille 16 forskellige musikalske melodier, og hver sang spiller i nøjagtigt 2 minutter. På denne måde kan børn huske at børste i den anbefalede tid, og børstningen kan i stedet blive en dejlig og hyggelig rutine med musikken.   Håndtaget er lavet af behagelig gummi, så det er rart at holde, og derudover har det faktisk ikke mange andre funktioner.   Denne elektriske tandbørste er beregnet til at lære de mindste at bruge en elektrisk tandbørste, og derfor er fokus på at gøre børstens rutine til en regelmæssig del af det daglige liv. Samtidig kan de mindste drage fordel af, at den elektriske tandbørste er mere effektiv end almindelige tandbørster.   Når du køber denne elektriske tandbørste, er en oplader inkluderet, og du skal derfor ikke bekymre dig om at købe batterier til tandbørsten. Batteriet har en levetid på 60 minutter, så du kan bruge tandbørsten i mere end 2 uger pr. Fuld opladning. Derudover er der et enkelt børstehoved inkluderet, som du skal udskifte efter 3-4 måneders brug.

  bedste elektriske tandbørste

  Ailoria BB 371L

  Produktet vurdering Ailoria BB-371L er navnet på den næste elektriske tandbørste i rækken, og for første gang skal vi hverken gennemgå en tandbørste fra hverken Oral-B eller Philips. Selvom disse mærker er tunge på markedet, og med god grund er denne elektriske tandbørste fra Ailoria meget speciel. BB-371L er en børns elektriske tandbørste.

  Video anmeldelse af Ailoria BB 371L

  Gode ​​ting om Ailoria BB 371L

  • Børnevenlig og overkommelig elektrisk tandbørste til de yngste
  • Lysshow, delfinform og musikafspiller gør børstningen til en sjov oplevelse
  • Lavet af ikke-giftigt materiale og bruger børstehoveder med blødt hårdt
  • Intervalltimer hjælper de mindste med at møde børstetiden
  • Kører på batteri, der kun kan tilgås ved hjælp af en skruetrækker

  Der er en stor forskel mellem almindelige tandbørster og elektriske tandbørster. Mange vælger i disse dage den elektriske variant, fordi de har så mange fordele. Blandt dem er brug en vigtig faktor. Den elektriske tandbørste gør det lettere for dig som forbruger at børste tænderne grundigt. Mange børster tænder og renser derfor ikke tænderne ordentligt.   Husk for eksempel at børste med cirkulære bevægelser for at komme ind overalt, og hvis du ikke klarer dette, risikerer du, at plak og andet snavs sidder fast eller ophobes. Dette kan blandt andet føre til huller og andre gener.   Med en elektrisk tandbørste behøver du ikke selv foretage de cirkulære bevægelser, da det roterende børstehoved gør ærterne selv. Børstehovederne til elektriske tandbørster er også formet, så de kommer ind overalt og fjerner mere plak end almindelige tandbørster.   Danskerne mener også, at de har god mundhygiejne. Desværre viser tests, at kun en ud af tre danskere har god mundhygiejne. Dette til trods for at 8 ud af 10 danskere børster tænder to gange dagligt, hvilket er den anbefalede mængde. Du bør børste tænder både morgen og aften, men det er ikke nok at børste dem. Det skal gøres grundigt, ellers har det ingen virkning.   Dansk Institut for Sundhed har oprettet et sæt huskeregler, så du kan komme rundt, når du børster tænder. Du kan huske dem, så du ikke glemmer at børste rundt. Disse 4 områder er som følger:

  • Over- og underkæbe
  • Højre og venstre side af munden
  • Tandens ydre og indvendige sider og tyggeflader
  • Mellem tænderne og bag de bageste tænder i munden

  Ud over disse memorabilia-regler har Danmarks Sundhedsinstitut også anbefalet børstning i cirkulære bevægelser, som du sikkert vidste. Denne rutine kan dog hjælpe på din vej ved hjælp af en elektrisk tandbørste. Så har du en ting mindre at huske på, når du børster tænder. Derudover skal du også huske at passe på dit tandkød.   Dette vil blive forklaret mere detaljeret i et senere afsnit.

  Fordele ved elektriske tandbørster i forhold til almindelige

  Der er mange gode grunde til at vælge en elektrisk tandbørste, og langt de fleste danskere er efterhånden blevet opmærksomme på dette. Tilbage i 2013 viste en undersøgelse, at 20% af danskerne valgte en elektrisk tandbørste.   Dette skyldtes dels, at flere og flere unge danskere var utilfredse med børstningen, mens den ældre del af befolkningen var meget tilfreds med deres børstning.   I disse dage vokser elektriske tandbørster i popularitet, og der kan være noget ved snakket.   tandbørste

  Se vores testvejledninger til stavblendere, støvsuger, gryder og stegepander.

    Først og fremmest er den elektriske tandbørste en sikker vinder, når det kommer til rengøring af tænder. Flere tests viser, at brugen af ​​en elektrisk tandbørste gør din mund renere grundigt, end du bruger en almindelig tandbørste.   Dette skyldes, som den tidligere nævnte, den elektriske tandbørste har et specielt formet roterende børstehoved. Børstehovedet og drejningen gør dig bedre omkring tændernes overflader.   Derudover er elektriske tandbørster bedre til at fjerne plak og andet snavs. Det elektriske tandbørstehoved er også udstyret med blødt hår for at undgå at beskadige tandkødet. Tandkødet er sårbart, og til sidst kan du ikke børste det for hårdt.   Derudover er den elektriske tandbørste utrolig praktisk, fordi du kan oplade den, og du ikke behøver at udskifte hele tandbørsten.   Du kan kun købe nye børstehoveder, og på denne måde kan det være en god økonomisk og sundhedsmæssig investering. Mange elektriske tandbørster har også yderligere funktioner, der giver brugeren mere spillerum og hjælp. Nogle elektriske tandbørster kan fortælle dig, hvornår du bør færdigbørste.   Andre elektriske tandbørster kan fortælle dig, om du børster for hårdt. Derudover kan individuelle elektriske tandbørster også fortælle dig, hvornår du skal udskifte børstehovedet.

  Du skal være opmærksom på dette, når du bruger elektriske tandbørster

  Før du vælger at købe en elektrisk tandbørste, er der flere ting at være opmærksom på. Først og fremmest skal du have en med bløde børster til alle typer tandbørster. Hvis hårene er for hårde, risikerer du at bære både tandkød og emalje, når du børster tænderne.   Langt størstedelen af ​​tandbørster og børstehoveder til elektriske tandbørster har en hårdhedsindikator på ydersiden af ​​pakken. Brug dette næste gang du vælger børstehoved eller tandbørste.   Du skal også være opmærksom på forskellene mellem almindelige tandbørster og elektriske tandbørster. Elektriske tandbørster har mange gode fordele, men der er også visse ting, du ikke kan forvente at få med en elektrisk tandbørste. For eksempel kan du ikke spare tid på børsten med en elektrisk tandbørste.   Tiden er altid den samme, og du bør bruge de anbefalede 2 minutter til at børste hver gang, uanset om du bruger en almindelig eller elektrisk tandbørste.   Du skal også være opmærksom på, at hvis du har korrekt børsteteknik, kan en almindelig tandbørste fjerne næsten lige så meget plak og bakterier som en elektrisk tandbørste. Det er dog meget lettere at bruge en elektrisk, så hvis du vil være sikker på at få den bedst mulige rengøring i munden, kan du med fordel købe en elektrisk. Det er også en god idé, hvis du i første omgang er usikker på din børsteteknik.   tandbørste   Du skal dog også huske, at du får den bedst mulige rengøring af munden ved hjælp af både børstning og tandtråd. Den elektriske tandbørste kan ikke trænge ind mellem tænderne, hvis de er tæt på hinanden, og du bør derfor bruge de rigtige hjælpemidler.   Den elektriske tandbørste kan også være en stor hjælp for ældre eller mennesker med gigt eller andre motoriske vanskeligheder. Almindelige tandbørster kræver, at du har evnen til at udføre de mange gentagne cirkulære bevægelser.   Hvis du er skadet, uanset om det er alder eller fra den anden side, kan den elektriske tandbørste gøre børstningen meget lettere.   Uanset om du har en almindelig eller en elektrisk tandbørste, skal du også huske på, at denne skal placeres korrekt i badeværelset, så du undgår unødvendige bakterier bedst muligt. Badeværelserne har individuelle smittezoner, hvor der er en øget risiko for bakterievækst og spredning. Derfor skal du også placere din tandbørste så langt væk som muligt fra disse zoner.   Dette er især tilfældet for toilettet, hvor undersøgelser viser, at toiletskyl kan sprøjte op til 25 cm væk. Tandbørsten skal også efterlades væk fra vasken, da der er risiko for at sprøjte vand på tandbørsten, når du vasker hænder efter toiletbrug. Tandbørsten skal også stå lodret for at undgå kontakt med bakteriefyldte overflader. Når tandbørsten står op, giver den dig også mulighed for at tørre mellem brug, og på denne måde kan du undgå unødvendig fugt og bakteriedannelse.   Det anbefales også at skifte børstehoved eller tilberede dette hver 3. måned. Du kan bruge disse råd til at placere tandpastaslangen, så den ikke udsættes for unødvendige bakterier.

  Du har måske hørt det før, eller du har bemærket, at det er blevet nævnt flere gange i denne vejledning. Derfor kommer det sandsynligvis ikke som nogen overraskelse, at dit tandkød er vigtigt at passe på. Tandkød er en vigtig faktor for din mundhygiejne, og det er derfor vigtigt at beskytte det.   Du kan beskytte dit tandkød på mange måder. Som tidligere foreslået kan du anvende en tandbørste med bløde børster. Derudover skal du prøve at undgå at børste tandkødet for hårdt. Du kan med fordel investere i en elektrisk tandbørste med trykføler for at sikre, at du ikke beskadiger tandkødet under tandbørstning.   Mange danskere dør allerede med slidte eller tilbagetrukne tandkød. Dette skyldes forkert børsteteknik eller hård børstning. Problemet med tandkød ligger i, at når tandkødet begynder at trække sig tilbage, er der risiko for flere ting.   Du risikerer at udsætte tændernes hals eller rødder, hvilket gør dine tænder meget mere følsomme over for både varme og kulde.   Du har måske prøvet at bide en is før og oplevet stor utilfredshed i dine tænder. Dette kan skyldes, at dit tandkød allerede er trukket tilbage. Når tandkødet begynder at trække sig tilbage, anbefales det, at du snakker med din tandlæge hurtigst muligt, da du ikke har mange muligheder for at rette det.   tandbørste   Den første mulighed er at begynde at bruge ordentlige tandbørsteteknikker. Du kan også skifte til en elektrisk tandbørste med trykføler og bløde børstehår for at sikre, at tandkødet ikke lider yderligere skade.   En anden løsning for tilbagetrukket tandkød er at få lavet en plastfyldning. På denne måde kan du skabe et kunstigt beskyttende lag ud over tandkødet, så du igen kan nyde både koldt og varmt uden at skulle frygte isdannelse.   Selvfølgelig har du også muligheden for at styrke følsomme tænder ved at bruge specielle tandpastaer med specielt fokus på følsomhed.   Ud over at børste tænderne med korrekt teknik og / eller elektrisk tandbørste, kan du gøre en ting mere for at passe bedst til dit tandkød. For eksempel, når du børster tænder, skal du ikke fokusere på at børste dit tandkød. Faktisk tror mange, at de bør børste tandkødet, især hvis de allerede dør med tilbagetrukket tandkød eller udsatte tandhalser. Dette er dog en myte. Du kan faktisk bare børste tænder ordentligt.   Du behøver ikke at børste dit tandkød, da du kun prøver at fjerne bakterier og plaque i munden, da disse hjælper med at forværre din mundhygiejne. De kan også hjælpe med at beskadige dit tandkød, især hvis du allerede børster dit tandkød for hårdt, da dette kan skabe huller i tandkødet, hvorigennem bakterierne kan trænge ind.   Bakterierne er kun på tænderne, og fokus bør derfor være på at komme rundt. Det er også et spørgsmål om at ramme de områder, som en tandbørste ikke nødvendigvis kan klare. Til dette skal andre hjælpemidler, såsom tandtråd, anvendes.

  Brug af tandtråd er et vigtigt redskab til mundhygiejne

  Brug af tandtråd er din bedste ven, når det gælder rengøring af hele munden. For selvom en elektrisk tandbørste kan klare det meste af arbejdet, vil den have svært ved at nå mellem tænderne. Det er især hos mennesker, hvor tænderne sidder tæt sammen, at det er vigtigt at huske tandtråden.   Tandlæger anbefaler det ofte, og du har helt sikkert hørt det før, hvis du har været på tandlægebesøg. Det er kun de få, der rent faktisk får det gjort. Derfor er det stadig vigtigt at huske, og du kan med fordel gøre det til en del af dit faste børstningsritual.   Mundhygiejne er grundlæggende utrolig vigtig for os mennesker. Der er flere ting. Først og fremmest er det vigtigt at have god mundhygiejne for at undgå forskellige skader, ubehag og mulige sygdomme i munden. Men vidste du, at dårlig mundhygiejne faktisk kan føre til flere og større problemer, der kan påvirke hele kroppen?

  Skader, sygdomme og andre gener forbundet med mundhygiejne

  God mundhygiejne hjælper med at forhindre mange sygdomme og gener. Omvendt kan dårlig mundhygiejne også føre til, at du risikerer at fremprovokere visse sygdomme. For at gøre dette lettere at forstå har vi samlet et antal af de mest generelle og mere alvorlige helbredsproblemer, der kan opstå som følge af dårlig mundhygiejne:

  • Hjertesygdom – hvis dit tandkød er i dårlig tilstand eller betændt af bakterier, kan du faktisk risikere, at disse bakterier kommer ind i blodbanen. Hvis disse bakterier får adgang til blodbanen, kan der dannes plak i arterierne. Når der dannes plak i arterierne, risikerer du, at arterierne hærder. Dette kaldes åreforkalkning og øger risikoen for hjerteanfald.
  • Demens og Alzheimers – betændt tandkød kan mere end øge risikoen for hjerteanfald. Når tandkødet bliver betændt, afgiver det også visse stoffer. Disse stoffer kan nå hjernen i værste tilfælde, og her kan de dræbe hjerneceller. Når hjernecellerne angribes, risikerer du at opleve hukommelsestab. Desuden vil bakterierne fra betændt tandkød være i stand til at nå nervekanalerne. Hvis dette sker, risikerer du at udvikle demens eller den dødbringende demenssygdom Alzheimers.
  • Problemer med diabetes – mennesker med diabetes bør være særlig opmærksomme på at opretholde sund mundhygiejne. Dette skyldes, at diabetikere allerede er mere modtagelige for infektioner, og at de risikerer at få periodontal sygdom gennem betændt tandkød. Periodontal sygdom kan gøre det endnu sværere at kontrollere diabetes, og det anbefales derfor stærkt at undgå dette så vidt muligt. Hvis du ikke har diabetes, kan betændt tandkød føre til tyggesygdomme, der kan hjælpe med at øge blodsukkeret og i værste tilfælde provokere diabetes.
  • Nyresygdom – som nævnt tidligere kan dårlig mundhygiejne forårsage periodontal sygdom. Periodontal sygdom er ikke kun dårlig for diabetikere, det kan faktisk også forårsage nyresygdom. Nyresygdomme er i den mere alvorlige ende, fordi de kan påvirke både nyrer, hjerte, knogler og blodtryk. I værste fald kan nyresygdomme føre til nyresvigt eller hjerte-kar-sygdomme. Både nyresvigt og hjertesygdomme er dødelige helbredsproblemer.
  • Gigt – dårlig mundhygiejne kan forårsage tyggesygdomme. Tyggesygdomme er dårlige nyheder på flere punkter. Vi har allerede nævnt, at tyggesygdomme øger risikoen for infektioner i kroppen, hvilket kan være dårligt på flere måder. Men vidste du også, at personer med tyggesygdomme er 4 gange mere tilbøjelige til at lide af reumatoid arthritis?

  Denne liste kan være god at huske på, hvis du ikke ønsker at børste tænder ind imellem. Det kan – i værste fald – få fatale følger for dig, hvis du ikke opretholder god mundhygiejne. Du bør altid tage dine forholdsregler, og derfor har vi også sammensat et sæt tip til dig, der hjælper dig med at få sund mundhygiejne.

  Tips til sund mundhygiejne

  I dette afsnit får du råd og hjælp til at skabe en sund balance i munden. Uanset om du kæmper for at opretholde god mundhygiejne eller bare vil sikre dig, at du gør det rigtige, vil du ikke gå galt ved at følge disse råd:

  • Børst to gange om dagen i 2 minutter – det anbefales tandlægerne
  • Husk at bruge tandtråd – så får du hele munden renset
  • Børst din tunge – så slipper du af dårlig ånde og andre skadelige bakterier
  • Undgå for mange sure drikkevarer – den kan permanent glide på din emalje
  • Vær forsigtig med sukkeret – har ikke for meget
  • Vælg den rigtige tandpasta til dine specifikke behov – der er mange gode smag
  • Besøg din tandlæge oftere – mange undgår at gå til tandlægen, men du skal faktisk planlægge et besøg 1-2 gange om året

   

  Beskrivelse af kilder og tests

  Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
  Testberichte.de

  Testberichte.de er en tysk forbrugerportal, der gør det muligt at sammenstille forskellige testresultater fra adskillige medier. De forskellige testartikler og anmeldelser bliver hentet fra hundredvis af tysksprogede medier. Portalen blev grundlagt i 2000 og har base i Berlin.  

  To af de produkter, du kan få mere information om, er Oral-B’s Pro 2 2000 og iO 9 Black. Under de forskellige links på Testberichte.de kan du bl.a. få et overblik over testscore, samt hvordan den elektriske tandbørste har klaret sig blandt andre lignende produkter, og hvilke parametre der har dannet baggrund for testscoren. Generelt er anmeldelserne for Oral-B produkterne meget positive og fremhæver den gode rensning af tænderne.

  Du kan se tests for Oral-B Pro 2 2000 her
  Du kan se tests for Oral-B iO 9 Black her

  Trustpilot.com

  På Trustpilot.com kan forbrugere anmelde forskellige producenter og forhandlere af produkter. Det er en meget velanset side, hvor forbrugerne giver deres oplevelser til kende med et antal stjerner ud af 5 og en kommentar til anmeldelsen.

  Tony eltandbørste får hos Trustpilot 4,6 ud af 5 stjerner af over 35 forbrugere på siden. 85% af alle anmeldelserne er 5-stjernede, og forbrugerne beskriver produktet i positive vendinger. Modellen fra Tony anbefales for at være effektiv til at rengøre tænderne, lader hurtigt op og kan holde batteri i lang tid.

  Du kan se anmeldelserne her

  Forbrugerrådet Tænk

  Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

  Forbrugerrådet Tænk tester og anmelder en række forskellige el-tandbørster, der også er med i vores test-oversigt. Alle modellerne er vurderet på baggrund af deres evne til at rengøre tænderne, batteriets opladningstid og levetid samt modellernes brugervenlighed i praksis.

  Oral-B Eltandbørste Genius 10000N White er vurderet som ”bedst i test” hos Forbrugerrådet Tænk.

  Anmeldelsen er udgivet: januar 2019
  Du kan se anmeldelsen her

  Oral-B Genius X 20000N får også en positiv vurdering hos Forbrugerrådet Tænk. Den anbefales som et godt valg til voksne.

  Anmeldelsen er udgivet: maj 2020
  Du kan se anmeldelsen her

  Hos Tænk er ORAL-B, Genius 9900 Duo anmeldt på samme parametre. Den får en fin anmeldelse og vurdering af eksperterne.

  Anmeldelsen er udgivet: januar 2019
  Du kan se anmeldelsen her

  Philips ProtectiveClean 4300 er også med i oversigten over el-tandbørster hos Forbrugerrådet Tænk.

  Anmeldelsen er udgivet: januar 2019
  Du kan se anmeldelsen her

  Råd & Rön

  Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

  Oral-B Genius 10000 er blevet testet af det svenske forbrugermagasin, hvor den er vurderet på tandbørstens rengøringsresultater, brugervenligheden, batteriets opladningstid og levetid samt støjniveauet. Modellen får særligt gode resultater i forhold til resultatet af rengøringen og brugervenligheden med henholdsvis 8 og 9 ud af 10 point, mens både batteri og lyd scorer 6 ud af 10 mulige point. Samlet får Oral-B Genius 10000 en bedømmelse på 77%.

  Testen er udgivet den: 1. april 2020
  Du kan se testen her

  Amazon

  På Amazon kan du handle en lang række af forskellige produkter fra hele verden. Siden fungerer som handelsportal, og hvert 2. danske køb online foregår gennem hjemmesiden. Forbrugerne har også mulighed for at give deres mening om produkterne til kende efter køb.

  Oral-B iO 9 Black har modtaget over 1.500 anmeldelser på Amazon, hvor den gennemsnitlige vurdering ender på 4,7 stjerner ud af 5. Modellen er vurderet på baggrund af, hvor blødt den børster, om den er rejsevenlig, batterilevetiden og værdi til pengene. 84% af forbrugerne giver modellen 5 stjerner.

  Anmeldelserne opdateres løbende.

  Du kan se anmeldelserne her

  Oral-B Pro 2 2000 får også en vurdering på 4,7 ud af 5 stjerner hos forbrugerne på Amazon. Over 22.000 forbrugere har anmeldt produktet, og det er vurderet ud fra samme parametre som Oral-B iO 9 Black. Til prisen anbefales den som en god begyndermodel af forbrugere, hvis du leder efter en prisvenlig udgave.

  Anmeldelserne opdateres løbende.
  Du kan se anmeldelserne her

  Electricteeth.com

  Hos Electricteeth.com er de eksperter i elektriske tandbørster. Du kan finde hjælpsomme guides til brug af el-tandbørster, læse forklaringer på tilstande i munden og finde anmeldelser af forskellige elektriske tandbørster på markedet.

  Philips ProtectiveClean 4300 er anmeldt af eksperterne hos Electricteeth.com, hvor den samlet får en bedømmelse på 4 stjerner ud af 5. Modellen er vurderet på baggrund af tandbørstens design, brugervenlighed, rengøringsresultat og generelt brugen af tandbørsten i praksis. Den ligger i den dyre ende, men der er mange positive ord til modellen all-round.

  Anmeldelsen er opdateret den: 23. februar 2021
  Du kan se anmeldelsen her

  Google Shopping

  Google Shopping er en del af den verdenskendte søgemaskine Google. På Google Shopping kan du nemt danne dig et overblik over forskellige produkter og markedet. Det er også muligt at se og dele anmeldelser om produkterne til andre forbrugere.

  Hos Google Shopping er Oral-B Pro 600 Cross Action bedømt af forbrugerne med samlet 4,7 stjerner ud af 5. Med over 15.000 anmeldelser er over 11.500 af bedømmelserne 5-stjernede, så modellen klarer sig godt hos forbrugerne. Modellen får især ros for de mange forskellige funktioner og integrerede muligheder.

  Anmeldelserne opdateres løbende.
  Du kan se anmeldelserne her


  FAQ

  Hvilke elektriske tandbørster er de bedste at købe?

  Nogle af de tandbørster, som har klaret sig bedste i en række tests, og dermed potentielt er de bedste på markedet i øjeblikket, er blandt andet modellerne Tony eltandbørste, Oral-B Eltandbørste Genius 10000N White og Philips eltandbørste. Tandbørsterne bliver rost for deres gode og praktiske egenskaber.

  Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en elektrisk tandbørste?

  Når du skal købe en elektrisk tandbørste, så bør du specielt overveje, hvor lang en batterilevetid du ønsker, at tandbørsten har. Dertil bør du også overveje opladningstiden. Det kan være frustrerende, hvis din tandbørste konstant løber tør for strøm, når du skal til at børste tænder.

  Anbefaler tandlæger elektriske tandbørster?

  Ja, tandlæger anbefaler generelt elektriske tandbørster. Grunden til det er, at det er nemmere at rense tænderne grundigt med en elektrisk tandbørste frem for en almindelige tandbørste. Dermed kan du altså potentielt opnå en bedre mundhygiejne med en elektrisk tandbørste, hvilket tandlægerne selvfølgelig anbefaler.

  Er det pengene værd at købe en elektrisk tandbørste?

  Ja, det kan bestemt være pengene værd at købe en elektrisk tandbørste. Det er nemmere at rense tænderne grundigt med en elektrisk tandbørste frem for en almindelig, hvormed du potentielt kan opnå en bedre mundhygiejne med en elektrisk tandbørste. Dermed er købet af en eltandbørste en investering i dine tænder.

  Vores skribent og research-team

  Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

  Elektriske tandbørster: De bedste i test

  • Tony eltandbørste
  • Oral-B Eltandbørste Genius 10000N White
  • Philips eltandbørste – ProtectiveClean 4300
  • Oral-B iO 9 Black
  • Oral-B Pro 2 2000
  • Oral-B Genius X 20000N til Voksne
  • ORAL-B, Genius 9900 Duo, Eltandbørste
  • Philips Sonicare DiamondClean
  • Braun Oral-B Pro 600 Cross Action elektrisk tandbørste
  • Oral B iO Series 8S Elektrisk tandbørste IO8BK
  • Oral B Genius 8000
  • Oral B Genius 9000
  • Braun Oral B Genius 8900 Promo Duo
  • Oral B Vitality Precision Clean
  • Oral B Pro 690 Duo Pack
  • Oral B Smart 4 4000N
  • Oral B Pro 7000

  Bedøm denne artikel

  Klik på en stjerne for at bedømme