Test af de 5 bedste stegepander

Elsker du at lave mad? Vi mener det er utrolig vigtig at have de rigtig køkkenudstyr, det er gør det nemmere og en del sjovere at lave god mad.

En god stegepande kan gøre rigtig meget, når det kommer til madlavning. Men hvordan finder man en god stegepande, som kan holde i flere år og ikke går i stykker.

Udgivet 23.01.2019|Senest redigeret 23.04.2019

Der findes rigtig mange forskellige stegepander på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste stegepander, der er på markedet anno 2019, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

forbruger-test.dk

4.52 23
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen (Journalist fra DMJX)

Greenpan Barcelona

Forbrugertest, Greenpan Barcelona

Velegnet til dig der ønsker en stegepande uden kemi, som både er nem at rengøre og let at anvende.

Derfor anbefaler vi den: Greenpan klarer sig med deres Barcelona-serie rigtig godt i test, og bliver således testvinder blandt 16 testede stegepander.

Det er dog ikke kun testresultaterne der er positive, for generelt er køberne også meget glade for Barcelona-stegepanden.

Forhandler Totalpris Læs mere
449,00 Læs mere
469,00 Læs mere
499,00 Læs mere
499,00 Læs mere

Videoanmeldelse af Greenpan Barcelona

Gode ting ved Greenpan Barcelona

  • Velegnet til induktion
  • Keramisk belægning indvendigt – og udvendigt
  • Stilrent design
  • Tåler maskinopvask

Mere information om Greenpan Barcelona

Den roses blandt andet for at have en god keramisk non-stick belægning, som gør den nem at anvende og rengøre, og så er den designet med stålhåndtag så den kan tåle en tur i ovnen. Til prisen er den desuden et godt køb netop nu.

Denne stegepande er en del af Greenpans Barcelona-serie, der omfatter kogegrej i flere forskellige typer og størrelser. Stegepanden har en keramisk belægning, som ifølge producenten tåler både metal-, træ- og plastikredskaber.

Ifølge producenten frigiver den keramisk belægning ingen kemikalier, og du slipper for at maden brænder fast.

Greenpan Barcelona fås i flere størrelser, og tåler både ovn og maskinopvask. Det anbefales dog altid at vaske stegepanden i hånden, da maskinopvask slider mere på overfladebelægningen end håndvask.

Fiskars All Steel

Forbrugertest, Fiskars All Steel

Til dig der har brug for en stegepande, der der kan tåle lidt af hvert og som holder længere end gennemsnittet.

Vi kan stærkt anbefale Fiskars All Steel, Fiskars (tidligere Raadvad) All Steel får stor ros hos Gastromand, der anbefaler stegepanden på grund af dens gode egenskaber og lange holdbarhed.

Den har været igennem en række prøvelser – blandt andet opvarmning til høje temperaturer og nedkøling i koldt vand.

Forhandler Totalpris Læs mere
429,00 Læs mere
439,00 Læs mere

Videoanmeldelse af Fiskars All Steel

Gode ting ved Fiskars All Steel

  • Velegnet til induktion
  • Rustfrit stål med Ceratec belægning
  • 28 cm kogeoverflade
  • Tåler maskinopvask

Mere information om Fiskars All Steel

Varmefordelingen er desuden særdeles god, og den bliver hurtigt varm. Alt i alt en suveræn stegepande, der overrasker både Gastromand og Søndagsavisen på den gode måde.

Fiskars All Steel er en del af All Steel serien, som blandt andet tæller en række pander i forskellige størrelser, gryder og sauterpande med låg.

Det udvendige design er udført i rustfrit stål, mens den indvendige Ceratec belægning modvirker fastbrændte madrester.

Ceratec belægningen har de samme egenskaber som Teflon, dog vurderes den at kunne klare højere temperaturer.

Det kolde greb er langt som på de professionelle køkkenredskaber, og du er således altid sikker på at få godt fat når du tilbereder mad.

WMF Comfort Ceradur

Forbrugertest, WMF Comfort Ceradur

Til dig der ønsker en god stegepande med et godt greb, som i øvrigt har en god og holdbar non-stick belægning.

Stegepanden udmærker sig blandt andet på en meget høj materialekvalitet, og det kan blandt andet mærkes på den gode non-stick belægning.

Derudover er det en fordel med det gode og store plasthåndtag, som sikrer en god isolering med den varme stegepande.

Alt i alt en rigtig god og robust stegepande, der fås til en fornuftig pris på nettet og anbefales til hverdagsbrug.

Forhandler Totalpris Læs mere
349,95 Læs mere
399,00 Læs mere

Videoanmeldelse af WMF Comfort Ceradur

Gode ting ved WMF Comfort Ceradur

  • Velegnet til induktion
  • Rustfrit stål med Ceratec belægning
  • 28 cm kogeoverflade
  • Non-stick stegepande
  • Tåler kogepladetemperaturer helt op til 400 grader

Mere information om WMF Comfort Ceradur

Tyske WMF står bag denne stegepande, som har en keramisk non-stick belægning og en konstruktion i stål.

Den tåler kogepladetemperaturer på op til 400 grader, og så kan den også klare at komme i en ovn, så længe temperaturen er på højst 180 grader.

Stegepanden er velegnet til alle varmekilder, og således også induktion. Den kan også klare en tur i opvaskemaskinen, men det anbefales altid at vaske stegepander i hånden.

Scanpan CTX

Forbrugertest, Scanpan CTX

Til dig der ønsker en god stegepande, som giver et flot stegeresultat og som er nem at rengøre efterfølgende.

Den roses blandt andet for at stege jævnt og give en flot stegeskorpe på både hakkebøffer og pandekager, og så er den nem at tørre af og rengøre.

Håndtaget har desuden en ergonomisk udformning, og da det er lavet af stål kan stegepanden også bruges i ovnen ved op til 260 grader.

Køberne hos KitchenOne er meget tilfredse med denne stegepande, og 8 ud af 8 giver den 5/5 stjerner. Med en pris på kun ca. 500 kroner og en diameter på 28 centimeter, er den et rigtig godt køb.

Forhandler Totalpris Læs mere
556,00 Læs mere
599,95 Læs mere
705,00 Læs mere

Videoanmeldelse af Scanpan CTX

Gode ting ved Scanpan CTX

  • Velegnet til induktion
  • Rustfrit stål med keramisk belægning
  • 28 cm kogeoverflade
  • Tåler at komme i ovnen i grader op til 260

Mere information om Scanpan CTX

CTX-stegepanden fra Scanpan er blandt de bedste på markedet. Den perfekte kombination af smukt design og kraftfulde materialer, giver dig en stegepande i verdensklasse.

De buede sider, gør det nemmere at komme til med køkkenredskaber. Produktet er ovnfast op til 260 grader, hvilket giver dig alsidige muligheder for anvendelse.

Produceret i Danmark på Djursland, hvor Scanpan siden 1956 har haft fokus på kvalitet og innovation.

Stegepanden har 5 lag med hver deres funktion, hvor bl.a. kernen af aluminium er værd at fremhæve som en god varmeleder og -fordeler.

Scanpan CTX-serien er kendt for den slidstærke non-stock belægning, hvorved du kan bruge køkkenredskaber af metal og stål direkte på panden. Non-stick belægningen gør desuden, at maden ikke brænder fast og at du kan reducere forbruget af fedtstof.

Fiskars Birassere

Forbrugertest, Fiskars Birassere

Til dig der ønsker en støbejernspande med porcelænsemalje, som ikke kræver løbende vedligeholdelse.

Fiskars Brasserie er lavet af støbejern som efterfølgende har fået en porcelænsemalje, hvilket betyder at den er nemmere at vedligeholde.

Emaljen beskytter nemlig støbejernet mod rust, og du undgår at kød og grøntsager sætter sig fast i bunden.

Forhandler Totalpris Læs mere
279,00 Læs mere
279,00 Læs mere

Gode ting ved Fiskars Birassere

  • Velegnet til induktion
  • Keramisk belægning indvendigt og udvendigt
  • 20/24/28 eller 30 cm kogeoverflade
  • Tåler at komme i ovnen i grader op til 260

Mere information om Fisk Birassere

En velplejet pande i rent støbejern har selvfølgelig de samme egenskaber, men det kræver løbende vedligeholdelse og pleje med olie.

Da Fiskars Brasserie har en emaljeret overflade, slipper du således for denne vedligeholdelse og kan samtidig vaske den med vand og sæbe efter brug.

Den er med andre ord et rigtig godt valg for dig der ønsker en stegepande af støbejern, som kan vaskes og ikke kræver løbende vedligeholdelse.

Fiskars Brasserie er en robust og tung stegepande af støbejern, som er porcelænsemaljeret. Denne emalje gør at stegepanden ikke kræver løbende pleje og vedligeholdelse med olie, og at du kan vaske den op med vand og sæbe i stedet.

Det anbefales dog at være forsigtig når du vasker den, ligesom det ikke tilrådes at bruge skarpe køkkenredskaber af metal. Brug i stedet redskaber af træ eller melamin, så porcelænsemaljen holder bedst muligt.

Stegepanden er en del af en større serie som både omfatter gryder og pander. Som stegepande fås den i 3 størrelser: 24 centimeter, 27 centimeter og 29 centimeter.

Den har desuden et håndtag af træ, som ikke overfører varme fra panden og dermed altid kan holdes om uden grydelapper.

Tips og tricks til din madlavning

Det hele handler om forberelsen
Fjern stress og fejl i køkkenet ved at forberede dig godt. Hvis du for eksempel har planlagt at stå for en større middag, så skær grønsagerne ud aftenen før. På denne måde undgår du stress og jag og du kan i stedet bruge den kostbare tid med dine gæster på selve dagen.

Hold knivene skarpe
Skarpe knive skal rengøres og opbevares korrekt for at vedligeholde skarpheden. Sørg for altid at håndvaske dem, lad dem ikke ligge i blød i længere tid, og opbevar dem gerne i en træblok i stedet for skuffen. Det er desuden også en god idé at bruge et træskærebræt, da det er knapt så hårdt for kniven Læs omkring hvilken kniv der er bedst her.

Brun kødet rigtigt
Hvis du skal brune en bøf, kødstykker eller lignende, skal du først duppe kødet tørt med lidt køkkenrulle, salte det og derefter sørge for, at panden ikke er for overfyldt. Husk at vente til kødet er blevet godt karamelliseret. Det er også vigtigt, at panden er godt varm, og brug gerne en pande i stål eller støbejern.
Hvis du foreksempel skal lave kødsovs og bruner kødet i en stegepande først, men mangler en ordentlig gryde, så kan du læse vores test om gryder her.

Sådan rengører du din stegepande

Undgå overophedning
Selvom stegepander er beregnet til at kunne modstå intens varme, så kan stegepander altså ikke holde til alt. Ved overophedning bliver stegepanden mørkebrun i overfladen. For at gøre dine køkkenevner endnu bedre kan du her læse vores tests af sous-vide, blendere og vakuumpakker.

Stegepandens materialer kan ændre form og faconved for høje temperaturer, og på slip-let stegepander kan du direkte ødelægge den fordelagtige belægning. Så undersøg, hvor meget varme din stegepande kan udsættes for.

stegepande

Køl ikke en glohed pande af under hanen
Er din pande varm efter at have været på blusset, skal du lade den køle ned af sig selv. Bruger du den kolde hane, kan du ændre pandens struktur og forårsage hot spots, så panden varmer ujævnt.

Drop skarpe køkkenredskaber
Metalredskaber ridser belægningen, og er der først én gang gået hul, så spreder det sig hurtigt til resten af panden, så den bliver ubrugeligt. Brug i stedet køkkenredskaber af træ, plastik eller kunststof.

Fjern madrester
Madrester skal ikke opbevares på panden. Syren i maden kan gå til angreb på belægningen.

Sørg for at rengøre din pande ordentligt
Når stegepanden er kølet af, skal den rengøres. Madrester og selv meget små fedtrester kan brænde sig fast på belægningen, hvis du ikke rengør den efter hver gang du bruger den. Hvordan rengør man så ordentligt sin slip-let pande? Det kommer vi til.

Lær at rengøre slip-let på den rigtige måde
En slip-let belægning – som eksempelvis teflon – skal kæres om, ellers går det i stykker. Derfor skal du som udgangspunkt altid vaske din stegepande med opvaskemiddel og en blød børste efter brug.

Har du problemer med genstridige mad- og fedtrester, skal du ikke tage en skuresvamp frem og brænde knofedt af. Du risikerer at slide belægningen af, og så dør din pande. Oplever du problemer med rengøringen, kan du følge nedenstående fremgangsmetode:

  1. Hæld to spiseskefulde vaskepulver på panden – brug eventuelt en opvasketab i stedet for
  2. Hæld varmt vand på
  3. Kog blandingen op med moderat varme på kogepladen
  4. Sluk for varmen efter et par minutter
  5. Lad panden stå til dagen efter
  6. Vask panden af med opvaskemiddel og en blød børste.

Virker ovenstående ikke, kan du altid prøve med den gamle husmoder klassiker – brun sæbe. Smør panden godt ind i brun sæbe, pak den ind i plastfolie, lad panden stå et døgns tid og skyl derefter panden af. Nu skulle alle fremmede partikler gerne have forladt din stegepande.

Værd at vide om stegepander

  • Hvad din stegepande kan bruges til varierer meget. Hvis du har set en kok sætte sin stegepand i ovnen, så er det vigtigt at anvende en støbejernspande.
    Hvis du ønsker at stege bøffer eller stege æg, så er en non-stick pande bedst. Sæt dig altid ind i hvad du vil bruge din pande til, inden du køber den.

Anmeldelse af Stegepander

4,7 baseret pa 24 anmeldelser fra forskellige platforme

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Camilla Nørgaard

Camilia har tidligere arbejder som skribent hos diverse dameblade, hvor hun har været ansvarlig for områder som blandt andet mode, køkkenet og personlig pleje.

Find mere information her

Madlavnings forum – find inspiration omkring madlavning
http://www.debatten.net/forum/viewforum.php?f=34


Find kursuser til madlavning
http://www.fof.dk/kbh/Kursusoversigt/madkurser