Stegepande test 2019 – Find den bedste stegepande til dit køkken

Udgivet 23.01.2019|Senest redigeret 18.03.2019

I denne artikel får du et overblik over hvilke stegepander der er bedst på markedet idag. Vi giver dig test fra eksperter indenfor branchen så du får den rette viden til at vælge den rette stegepande til dit behov.

DENNE STEGEPANDE TEST INDHOLDER:
forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af de forskellige stegepander, fra adskillige tests. Vi bringer dig også en guide, så du kan komme godt fra start med din nye din nye stegepande. Derudover kan du til sidst i artiklen, finde alle de benyttede testkilder der er blevet brugt.

Vi gør dig opmærksom på, at forbruger-test.dk ikke selv tester produkterne. Vi laver i stedet en samlet oversigt over produkterne, så du kan vælge det rette produkt for dig. Artiklen skal fungere, som en vejledende guide til dig.

Elsker du at lave mad? Vi mener det er utrolig vigtig at have de rigtig køkkenudstyr, det er gør det nemmere og en del sjovere at lave god mad. En god stegepande kan gøre rigtig meget, når det kommer til madlavning. Men hvordan finder man en god stegepande, som kan holde i flere år og ikke går i stykker.

Når man køber en stegepande er det vigtig, at det er kvalitet og panden er nemt at betjene. Den skal både ligge godt i hånden så du nemt kan styre panden men, den skal også passe til din kogeplader, da der findes forskellige pander til forskellige kogeplader. 


 

Greenpan Barcelona

Greenpan

Produktet vurdering

Velegnet til dig der ønsker en stegepande uden kemi, som både er nem at rengøre og let at anvende.

ForhandlerTotalprisLæs mere
414,00 Læs mere
415,00 Læs mere
449,00 Læs mere
488,00 Læs mere

Specifikationer:

20, 24, 28 eller 30 cm.
Velegnet til induktion
Keramisk belægning indvendigt og udvendigt
Tåler maskinopvask

Derfor anbefaler vi Greenpan Barcelona

Derfor anbefaler vi den: Greenpan klarer sig med deres Barcelona-serie rigtig godt i test, og bliver således testvinder blandt 16 testede stegepander. Det er dog ikke kun testresultaterne der er positive, for generelt er køberne også meget glade for Barcelona-stegepanden.

Den roses blandt andet for at have en god keramisk non-stick belægning, som gør den nem at anvende og rengøre, og så er den designet med stålhåndtag så den kan tåle en tur i ovnen. Til prisen er den desuden et godt køb netop nu.

Om Greenpan Barcelona

Denne stegepande er en del af Greenpans Barcelona-serie, der omfatter kogegrej i flere forskellige typer og størrelser. Stegepanden har en keramisk belægning, som ifølge producenten tåler både metal-, træ- og plastikredskaber. Ifølge producenten frigiver den keramisk belægning ingen kemikalier, og du slipper for at maden brænder fast.

Greenpan Barcelona fås i flere størrelser, og tåler både ovn og maskinopvask. Det anbefales dog altid at vaske stegepanden i hånden, da maskinopvask slider mere på overfladebelægningen end håndvask.


Fiskars All Steel

Fiskars all steel stegepande

produktet vurdering

Til dig der har brug for en stegepande, der der kan tåle lidt af hvert og som holder længere end gennemsnittet.

ForhandlerTotalprisLæs mere
349,00 Læs mere
379,00 Læs mere

Specifikationer:

28 cm
Velegnet til induktion
Rustfrit stål med Ceratec belægning
Tåler maskinopvask

Derfor anbefaler vi Fiskars All Steel

Vi kan stærkt anbefale Fiskars All Steel, Fiskars (tidligere Raadvad) All Steel får stor ros hos Gastromand, der anbefaler stegepanden på grund af dens gode egenskaber og lange holdbarhed. Den har været igennem en række prøvelser – blandt andet opvarmning til høje temperaturer og nedkøling i koldt vand.

Varmefordelingen er desuden særdeles god, og den bliver hurtigt varm. Alt i alt en suveræn stegepande, der overrasker både Gastromand og Søndagsavisen på den gode måde.

2 år efter den oprindelige test har Gastromand igen valgt at hive denne stegepande frem. I en gruppetest, hvor 4 Fiskars-stegepander indgår, ender Fiskars All Steel på 6 ud af 6 stjerner. Den er stadig favoritten, og anbefales derfor som et af de bedste køb netop nu.

Om Fiskars All Steel

Fiskars All Steel er en del af All Steel serien, som blandt andet tæller en række pander i forskellige størrelser, gryder og sauterpande med låg. Det udvendige design er udført i rustfrit stål, mens den indvendige Ceratec belægning modvirker fastbrændte madrester.

Ceratec belægningen har de samme egenskaber som Teflon, dog vurderes den at kunne klare højere temperaturer. Det kolde greb er langt som på de professionelle køkkenredskaber, og du er således altid sikker på at få godt fat når du tilbereder mad.

Tips og tricks til din madlavning.

1. Det hele handler om forberelsen
Fjern stress og fejl i køkkenet ved at forberede dig godt. Hvis du for eksempel har planlagt at stå for en større middag, så skær grønsagerne ud aftenen før. På denne måde undgår du stress og jag og du kan i stedet bruge den kostbare tid med dine gæster på selve dagen.

2. Hold knivene skarpe
Skarpe knive skal rengøres og opbevares korrekt for at vedligeholde skarpheden. Sørg for altid at håndvaske dem, lad dem ikke ligge i blød i længere tid, og opbevar dem gerne i en træblok i stedet for skuffen. Det er desuden også en god idé at bruge et træskærebræt, da det er knapt så hårdt for kniven Læs omkring hvilken kniv der er bedst her.

3. Brun kødet rigtigt
Hvis du skal brune en bøf, kødstykker eller lignende, skal du først duppe kødet tørt med lidt køkkenrulle, salte det og derefter sørge for, at panden ikke er for overfyldt. Husk at vente til kødet er blevet godt karamelliseret. Det er også vigtigt, at panden er godt varm, og brug gerne en pande i stål eller støbejern.

WMF Comfort Ceradur

WMF comfort ceradur stegepande

produktet vurdering

Til dig der ønsker en god stegepande med et godt greb, som i øvrigt har en god og holdbar non-stick belægning.

ForhandlerTotalprisLæs mere
399,00 Læs mere

Specifikationer:

28 cm.
Velegnet til induktion
Rustfrit stål med Ceratec belægning
Tåler maskinopvask

Derfor anbefaler vi WMF Comfort Ceradur

WMF Comfort Ceradur klarer sig rigtig godt i både danske, svenske og tyske tests. Stegepanden udmærker sig blandt andet på en meget høj materialekvalitet, og det kan blandt andet mærkes på den gode non-stick belægning.

Derudover er det en fordel med det gode og store plasthåndtag, som sikrer en god isolering med den varme stegepande. Alt i alt en rigtig god og robust stegepande, der fås til en fornuftig pris på nettet og anbefales til hverdagsbrug.

Om WMF Comfort Ceradur

Tyske WMF står bag denne stegepande, som har en keramisk non-stick belægning og en konstruktion i stål. Den tåler kogepladetemperaturer på op til 400 grader, og så kan den også klare at komme i en ovn, så længe temperaturen er på højst 180 grader.

Stegepanden er velegnet til alle varmekilder, og således også induktion. Den kan også klare en tur i opvaskemaskinen, men det anbefales altid at vaske stegepander i hånden.


SCANPAN CTX

Til dig der ønsker en god stegepande, som giver et flot stegeresultat og som er nem at rengøre efterfølgende.

ForhandlerTotalprisLæs mere
699,00 Læs mere

Specifikationer:

28 cm
Velegnet til induktion
Rustfrit stål og keramisk belægning
Tåler maskinopvask

Derfor anbefaler vi SCANPAN CTX

Scanpan CTX klarer sig bedst hos Aftonbladet, hvor den får testens bedste samlede bedømelse. Den roses blandt andet for at stege jævnt og give en flot stegeskorpe på både hakkebøffer og pandekager, og så er den nem at tørre af og rengøre.

Håndtaget har desuden en ergonomisk udformning, og da det er lavet af stål kan stegepanden også bruges i ovnen ved op til 260 grader. Køberne hos KitchenOne er meget tilfredse med denne stegepande, og 8 ud af 8 giver den 5/5 stjerner. Med en pris på kun ca. 500 kroner og en diameter på 28 centimeter, er den et rigtig godt køb.

Om SCANPAN CTX

CTX-stegepanden fra Scanpan er blandt de bedste på markedet. Den perfekte kombination af smukt design og kraftfulde materialer, giver dig en stegepande i verdensklasse. De buede sider, gør det nemmere at komme til med køkkenredskaber. Produktet er ovnfast op til 260 grader, hvilket giver dig alsidige muligheder for anvendelse. Produceret i Danmark på Djursland, hvor Scanpan siden 1956 har haft fokus på kvalitet og innovation.

Stegepanden har 5 lag med hver deres funktion, hvor bl.a. kernen af aluminium er værd at fremhæve som en god varmeleder og -fordeler. Scanpan CTX-serien er kendt for den slidstærke non-stock belægning, hvorved du kan bruge køkkenredskaber af metal og stål direkte på panden. Non-stick belægningen gør desuden, at maden ikke brænder fast og at du kan reducere forbruget af fedtstof.

SE VORES TEST AF GRYDER.

Fiskars Birassere

Til dig der ønsker en støbejernspande med porcelænsemalje, som ikke kræver løbende vedligeholdelse.

ForhandlerTotalprisLæs mere
289,00 Læs mere

Specifikationer:

20, 24, 28 eller 30 cm.
Velegnet til induktion
Keramisk belægning indvendigt og udvendigt
Tåler maskinopvask

Derfor anbefaler vi Fiskars Birassere

Fiskars Brasserie klarer sig så godt i test, at den vinder over 6 modeller hos Testfakta. Den er lavet af støbejern som efterfølgende har fået en porcelænsemalje, hvilket betyder at den er nemmere at vedligeholde. Emaljen beskytter nemlig støbejernet mod rust, og du undgår at kød og grøntsager sætter sig fast i bunden.

En velplejet pande i rent støbejern har selvfølgelig de samme egenskaber, men det kræver løbende vedligeholdelse og pleje med olie. Da Fiskars Brasserie har en emaljeret overflade, slipper du således for denne vedligeholdelse og kan samtidig vaske den med vand og sæbe efter brug. Den er med andre ord et rigtig godt valg for dig der ønsker en stegepande af støbejern, som kan vaskes og ikke kræver løbende vedligeholdelse.

Om Fiskars Birassere

Fiskars Brasserie er en robust og tung stegepande af støbejern, som er porcelænsemaljeret. Denne emalje gør at stegepanden ikke kræver løbende pleje og vedligeholdelse med olie, og at du kan vaske den op med vand og sæbe i stedet. Det anbefales dog at være forsigtig når du vasker den, ligesom det ikke tilrådes at bruge skarpe køkkenredskaber af metal. Brug i stedet redskaber af træ eller melamin, så porcelænsemaljen holder bedst muligt.

Stegepanden er en del af en større serie som både omfatter gryder og pander. Som stegepande fås den i 3 størrelser: 24 centimeter, 27 centimeter og 29 centimeter. Den har desuden et håndtag af træ, som ikke overfører varme fra panden og dermed altid kan holdes om uden grydelapper.


Sådan rengøre du din stegepande

1. Undgå overophedning
Selvom stegepander er beregnet til at kunne modstå intens varme, så kan stegepander altså ikke holde til alt. Ved overophedning bliver stegepanden mørkebrun i overfladen. Stegepandens materialer kan ændre form og faconved for høje temperaturer, og på slip-let stegepander kan du direkte ødelægge den fordelagtige belægning. Så undersøg, hvor meget varme din stegepande kan udsættes for.

2. Køl ikke en glohed pande af under hanen
Er din pande varm efter at have været på blusset, skal du lade den køle ned af sig selv. Bruger du den kolde hane, kan du ændre pandens struktur og forårsage hot spots, så panden varmer ujævnt.

3. Drop skarpe køkkenredskaber
Metalredskaber ridser belægningen, og er der først én gang gået hul, så spreder det sig hurtigt til resten af panden, så den bliver ubrugeligt. Brug i stedet køkkenredskaber af træ, plastik eller kunststof.

4. Fjern madrester
Madrester skal ikke opbevares på panden. Syren i maden kan gå til angreb på belægningen.

5. Sørg for at rengøre din pande ordentligt
Når stegepanden er kølet af, skal den rengøres. Madrester og selv meget små fedtrester kan brænde sig fast på belægningen, hvis du ikke rengør den efter hver gang du bruger den. Hvordan rengør man så ordentligt sin slip-let pande? Det kommer vi til.

Lær at rengøre slip-let på den rigtige måde
En slip-let belægning – som eksempelvis teflon – skal kæres om, ellers går det i stykker. Derfor skal du som udgangspunkt altid vaske din stegepande med opvaskemiddel og en blød børste efter brug. Har du problemer med genstridige mad- og fedtrester, skal du ikke tage en skuresvamp frem og brænde knofedt af. Du risikerer at slide belægningen af, og så dør din pande. Oplever du problemer med rengøringen, kan du følge nedenstående fremgangsmetode:

1. Hæld to spiseskefulde vaskepulver på panden – brug eventuelt en opvasketab i stedet for
2. Hæld varmt vand på
3. Kog blandingen op med moderat varme på kogepladen
4. Sluk for varmen efter et par minutter
5. Lad panden stå til dagen efter
6. Vask panden af med opvaskemiddel og en blød børste.

Virker ovenstående ikke, kan du altid prøve med den gamle husmoder klassiker – brun sæbe. Smør panden godt ind i brun sæbe, pak den ind i plastfolie, lad panden stå et døgns tid og skyl derefter panden af. Nu skulle alle fremmede partikler gerne have forladt din stegepande.


Sådan klargøre du din stegepande

Tip 1: Varm din pande langsomt
Mange laver den fejl med det samme at fyre helt op for blusset under panden, når de skal lave mad. Selvom intens varme giver en god skorpe på kødet, så kan for hurtig opvarmning ødelægge din pande. Hvis du varmer din pande langsomt op, sikrer du, at panden ikke bliver skæv, og samtidig er du med til at bevare pandens slip-let belægning, der ved for høje temperaturer risikerer at krakelere. Undgå at din pande bliver en slip-svært pande i stedet for slip-let – for så kan du lige så godt købe en ny.

Tip 2: Undersøg din madlavning
Oksekød, svinekød, kylling, fisk og grøntsager skal ikke tilberedes på samme måde på en stegepande. Oksekødet skal gerne være næsten rødt i midten, svinekødet skal være rosa, kyllingen skal gennemsteges og så videre. Inden du går i gang med at stege madvarer på din pande, så gør du klogt i at tænke en ekstra gang, inden du kaster kødet på. Så er der større chance for, at resultatet bliver derefter.

Tip 3: Skal du bruge fedtstof eller ej?
Det er ikke altid nødvendigt at bruge fedtstof på sin pande. Har du en slip-let pande – også kaldet en pande med non-stick belægning – er det faktisk ikke nødvendigt at bruge fedtstof. Men hvis du steger ved for høj varme, er det ikke sikkert at pandens belægning forbliver non-stick, så pas på.

Hvis du vil stege med fedtstof – som ofte giver det bedste resultat – kan du enten stege med olie eller smør. Foretrækker du olie, så giver olivenolie eller raspolie det bedste resultat. Hvad mange ikke ved er, at du faktisk først skal komme olien på, når panden har nået sin stegetemperatur; det vil sige, når panden er varm nok til at stege på. Bruger du smør eller margarine, kan du blot komme det på, mens panden er kold. Her skal du blot holde øje med, at du ikke brænder smørret af.

Tip 4: Indstil temperaturen til 2/3 varme
Det er stort set aldrig nødvendigt at bruge blussets maksimale varmeindstilling. I stedet kan du nøjes med at indstille varmen til 2/3 af maks. Hvis dit blus går op til 9, svarer det til nummer 6, og hvis dit blus går op til 3, svarer det til 2.

Stort set alle former for madvarer vil blive stegt tilfredsstillende ved denne varme, og på den måde undgår du også at brænde maden af. Moderat varme forlænger også pandens levetid væsentligt sammenlignet med de mest intense varmegrader.


Gastromands tester stegepander.

Under overskriften “Den bedste pande nogensinde testet”, har Gastromand taget et nærmere kig på 4 stegepander fra Fiskars. I testen nævnes det blandt andet at Raadvad er blevet til Fiskars, og at Raadvad All Steel er den stegepande der har klaret sig bedst i Gastromands køkken. Raadvad All Steel er nu blevet til Fiskars All Steel, og denne stegepande er blandt de 4 testede modeller.

I testen gennemgås følgende punkter for hver stegepande:

Udseende og førstehåndsindtryk
Kvalitet og design
Konklusionen af testen er at Fiskars stegepander generelt er meget højtydende, men Fiskars All Steel skiller sig alligevel ud som den bedste. Den får som den eneste 6 ud af 6 stjerner, mens Rotisser+ og Hard Face får 5 ud af 6 stjerner, og den billige Functional Form ender på 4 ud af 6 stjerner. Alt i alt vurderes det, at Fiskars er en værdig arvtager efter Raadvad.

Du kan læse testen gratis og se hvordan alle stegepanderne klarede sig i praksis, ved at klikke dig videre til Gastromand.


Søndagsavisen tester non-stick belægning.

Søndagsavisen har i samarbejde med Testfakta foretaget en test af 7 forskellige stegepander med non-stick belægning. I testen konstateres det generelt, at stegepander med keramiske belægninger er mere modstansdygtige mod ridser på bekostning af holdbarheden, mens den sartere teflon-belægning holder bedre, så længe den ikke udsættes for metal-redskaber.

De testede stegepander vurderes ud fra følgende kriterier:

Belægningens holdbarhed 40 %
Bundens stabilitet 10 %
Varmefordeling 20 %
Evne til at holde på varmen 20 %
Energieffektivitet 10 %
I testen overrasker den billige OBH Nordica Supreme Steel. Den får stor ros for en god byggekvalitet og en stabil bund, der sikrer en god varmefordeling over hele stegefladen. Raadvad All Steel og Eva Solo Gravity overrasker ligeledes positivt, men mister lidt på den ringere holdbarhed.

Hele testen kan læses gratis hos Søndagsavisen.

Se også vores test af gryder eller vores bagemaskine test

forbruger-test.dk

4.52 23
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Camilla Nørgaard

Maria har tidligere arbejder som skribent hos diverse dameblade, hvor hun har været ansvarlig for områder som blandt andet mode, køkkenet og personlig pleje.

Find mere information her

Madlavnings forum – find inspiration omkring madlavning
http://www.debatten.net/forum/viewforum.php?f=34


Find kursuser til madlavning
http://www.fof.dk/kbh/Kursusoversigt/madkurser