Testoversigt: De 18 bedste kokkeknive til køkkenet

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 31.05.2021

En god kokkekniv er et must, hvis du er madentusiast. Kokkeknive er som regel en del skarpere end normale køkkenknive. Se de bedste på markedet i denne oversigt.

kokkekniv test
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

 

Er du på udkig efter en ny, skarp kokkekniv til madlavningen? Der findes rigtig mange forskellige kokkeknive på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge den helt rigtige til dine behov.

Vi anbefaler, du er særligt opmærksom på to ting, før du klikker din nye kniv hjem.


Hvilke materialer er kniven lavet af?

Noget af det første, du skal kigge på, er knivens materialer. Hvis knivbladet er hårdt og i god kvalitet, er der større chance for, at du har kniven mange år ud i fremtiden. Det er også mere sandsynligt, at kniven holder sig skarp.

Du skal også være opmærksom på, om skaftet er fremstillet i holdbare materialer. Det er en god ide at finde en kokkekniv, der har et vandafvisende og skridsikkert håndtag.

 

Hvad er prisen på kniven?  

Som regel hænger pris og kvalitet sammen. Hvis du vælger en kniv i god kvalitet, skal du formentlig også betale lidt ekstra.

Den høje pris giver typisk en garanti for, at kniven er lavet i nogle gode og holdbare materialer, så du kan beholde den i køkkenskuffen i mange år.

Vi har samlet 14 kokkeknive, som efter vores vurdering er de bedste på markedet anno 2021. Du får en gennemgang, så du har de bedste forudsætninger for at vælge den helt rigtige model.

kokkekniv test

forbruger-test.dk

4.5 28

Qknives Japansk kokkekniv – Bedste japanske kokkekniv

Med en kokkekniv fra Qknives får du en kokkekniv i høj kvalitet til en skarp pris.

Detaljer:

  • Vægt: 224 Gram
  • Kokkekniven er 33 cm
  • Længden på bladet udgør 20,5 cm
  • Stålhårdhed på 62 HRC ifølge Rockwell-skalaen
  • 67 Lags carbon stål
  • Skæfte i vandafvisende pakkatræ

Se priser og tilbud på Qknives her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om Qknives kokkekniv

Qknives kokkekniv er en ualmindelig lækker model til prisen. Du får en kniv, som har alle de egenskaber, en god kokkekniv bør have. Kokkekniven er lavet i stærkt carbon stål, så den holder sin skarphed i endnu længere tid end en normal kokkekniv. Hertil kommer skaftet, som er fremstillet i vandafvisende pakkatræ. Det gør, at kniven holder i rigtig mange år uden at bære præg af rengøring.

Knivbladet er smedet efter damascus-metoden, hvilket giver det unikke ”hamrede” og rå look. På grund af smedemetoden og de 67 lag carbon stål, har kniven en HRC på 62 på Rockwell-skalaen. Normale europæiske køkkenknive har en HRC på omkring 55. Derfor er Qknives knive både væsentligt skarpere, bedre og mere holdbare end normale europæiske knive.

QKnives giver altid 28 dages fuld returret samt gratis levering på alle ordre, uanset størrelse.

ONYX Kokkekniv Hybrid Keramisk Stål – Bedste kokkekniv under 500 kr.

ONYX Kokkekniv Hybrid Keramisk StålDe tre største fordele:

  • Patenteret hybrid keramisk stål skaber ultimativ skarphed
  • Letvægts og ergonomisk kokkekniv
  • Høj kvalitet og lang holdbarhed

Om ONYX Kokkekniv Hybrid Keramisk Stål

Er du på udkig efter en fantastik kokkekniv til køkkenet? Med denne 20 cm lange model fra ONYX får du en kniv, som er fremstillet med tanke på nytænkning. Kniven er helt unik i sin skarphed, og har dertil en lang holdbarhed, som kun de færreste knive kan leve op til. Kniven er lavet i stål og belagt med titanium. Det skal give både bedre holdbarhed, en bedre ydeevne og ikke mindst et smukt ydre. Så hvis du leder efter en fantastisk kokkekniv til hverdag og middagsselskaber, så skal du overveje denne model fra ONYX – du vil næppe blive skuffet.

Se priser og tilbud på ONYX Kokkekniv Hybrid Keramisk Stål her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Qknives Bright Series – Japansk Kokkekniv – køkkenkniv i imponerende kvalitet 

Qknives Bright Series

Hvis du går op i madlavning og gastronomi, og leder efter din næste kvalitetskniv, så skal du kigge på Bright Series kokkekniven fra Qknives. Bag Qknives er to unge nordjyder, der i jagten på at finde køkkenknive i virkelig høj kvalitet endte i Japan, hvor materialer og produktionsmetoder er en klasse for sig. Det er Bright Series kokkekniven er godt eksempel på. 

 

Se priser og tilbud på Qknives Bright Series her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere information om Qknives Bright Series – Japansk Kokkekniv

Den japanske kokkekniv er en kombination af stærke materialer samt godt håndværk og et elegant design. Der er tale om slidstærkt carbon stål i 67 lag smedet efter Damascus metoden. De 62 HrC ifølge Rockwell-skalaen viser knivens styrke og stålhårdhed. Den høje HrC score på Rockwell-skalaen og knivens hårdhed gør den enormt slidstærk. Kniven kræver derfor ikke at blive slebet med samme hyppighed som mange andre kokkeknive. 

I forhold til Qknives øvrige knivserier, er det særlige vægten og det lyse skaft i Ahorn, der får kniven til at skille sig ud. Den vejer kun 218 gram, og med et håndformet skæfte gør det kniven let og brugervenlig. Den er det oplagte valg til at assistere dig til alsidige køkkenopgaver. Undervejs vil vægten af kniven gøre det nemt og rart for dig, og det håndformede skæfte gør enhver opgave med kniven til en fornøjelse. Det gør ligeledes føringen af det 21 cm blad let. Det er alt sammen egenskaber, der tilsammen udgør den måske bedste kokkekniv til dig og dine behov. 

Det er en skarp kniv til en skarp pris, der uden tvivl er et udtryk for fusionen mellem japansk kvalitet og nordjysk mentalitet. Det er en kvalitets kokkekniv til en pris, der giver god mening for enhver madentusiast, der vil have en slidstærk og elegant udvidelse til sin knivblok. Det lyse ahorntræ på knivens skaft er et unikt modspil til markedets mørke knive, der vil bidrage med en charme og særlig kvalitet til ethvert kvalitetsbevidst køkken. 

Qknives Bright Series – Japansk Kokkekniv vs. markedet 

Den japanske kokkekniv fra QKnives Bright Series har 3 egenskaber, der gør, at den adskiller sig fra markedets øvrige kokkeknive. 

For det første har den en høj score i forhold til HrC på Rockwell-skalaen, hvilket ikke er forventeligt at flere af markedets lignende produkter. For det andet er det håndformede skæfte i lyst ahorn unikt. For det tredje er kombinationen af Nordjysk prissætning og japanske produktionsmetoder og -traditioner noget helt specielt. Samlet set giver det en unik kokkekniv med et særpræget og slidstærkt design, der kan klare langt de fleste skære- og snitteopgaver i ethvert køkken.

Fordele

  • 67 lags karbonstål smedet efter damascus metoden
  • Holder sin skarphed
  • 62 HRC på Rockwell-skalaen

Ulemper

  • Småt håndtag kræver tilvænning

Specifikationer

  • Alsidig kokkekniv med et 21 cm blad 
  • Vejer kun 218 gram

 

Qknives Black Series Japansk kokkekniv – En yderst god og anvendelig kokkekniv

Qknives Black Series Japansk kokkeknivEr du på udkig efter en yderst god kokkekniv, der er velegnet til at skære alle mulige forskellige ting i køkkenet med, så vil den japanske kokkekniv være et godt bud på en mulighed. Her får du nemlig en kokkekniv af meget høj kvalitet, og sammenlignet med andre kokkeknive på markedet, er det den skarpeste kokkekniv til prisen. Kniven har en HRC-værdi på 62 på Rockwell-skalaen, så der er derfor tale om en særdeles god stålhårdhed.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Qknives Japansk kokkekniv – Black Series

  • Den skarpeste kokkekniv til prisen
  • 67-lags carbonstål
  • Knivens skaft er tilpasset håndformen, hvilket gør den god at arbejde med
  • Der er intet logo på knivbladet, hvilket giver kniven et stilrent udtryk
  • 62 HRC på Rockwell-skalaen
  • En meget anvendelig kokkekniv, der både kan bruges til at snitte grøntsager, skære kød eller sågar skære brød med

Mere information om Qknives Japansk kokkekniv – Black Series

Kniven er et oplagt valg til dig, der er på udkig efter en anvendelig kokkekniv, der kan bruges til alle mulige forskellige ting i køkkenet. Der er tale om en kniv, hvor der hverken er gået på kompromis med kvaliteten eller det æstetiske udtryk, og hvis du er en person, der går op i, at dine køkkenredskaber samtidig skal være pæne at se på, vil det være en god idé at vælge en kokkekniv fra Qknives Black Series.

Der er samtidig tale om en kniv af meget høj kvalitet, da de 67-lags carbonstål er med til at sikre, at kniven kan holde sin skarphed. Kniven vil egne sig godt til både at skære kød, at snitte grøntsager eller skære brød, og det vil derfor være et meget anvendeligt redskab i køkkenet. Kniven har en stålhårdhed på 62 HRC på Rockwell-skalaen.

Derudover har kniven et skaft, der er tilpasset håndformen, hvilket generelt er en kæmpe fordel. Det betyder nemlig, at kniven kan ligge godt i din hånd, og det er med til at betyde, at det gør det langt lettere for dig at snitte. 

Qknives Japansk kokkekniv – Black Series vs. markedet

Qknives japanske kokkekniv fra mærkets Black Series er en af de skarpeste knive på markedet, og det er en kokkekniv, der har en højere HRC-værdi end mange andre europæiske kokkeknive.

Qknives Nakiri kniv – En japansk grøntsagskniv af meget høj kvalitet

Qknives Nakiri knivHvis du er på udkig efter en kniv, der er velegnet til at snitte grøntsager, kan du roligt tage et kig nærmere på Qknives’ Japansk Nakiri kniv. Der er her tale om en kniv af meget høj kvalitet, der blandt andet har 62 HRC på Rockwell-skalaen, hvilket betyder, at kniven har en høj stålhårdhed.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Qknives Japansk Nakiri kniv

  • En af de bedste grøntsagsknive på markedet 
  • Den japanske Nakiri kniv har 62 HRC på Rockwell-skalaen, hvilket betyder, at kniven har en meget god stålhårdhed
  • Kniven har 67-lags carbonstål, og dette medfører, at kniven kan holde sin skarphed
  • Stilrent knivblad uden logo
  • Kniven har et rektangulært blad, hvilket giver dig god kontrol med kniven
  • Knivskaftet er fremstillet af sammenpresset pakkatræ

Mere information om Qknives Japansk Nakiri kniv

Der er flere forskellige faktorer, der er med til at gøre, at Nakiri-kniven er en af de bedste grøntsagsknive, du kan finde på markedet. Kniven scorer først og fremmest 62 HRC på Rockwell-skalaen, hvilket er et udtryk for, at der er tale om en meget høj stålhårdhed. Det er blandt andet den høje stålhårdhed, der med til at gøre kniven til et genialt redskab til at snitte grøntsager med. Japanske knive har ofte en højere stålhårdhed end eksempelvis europæiske køkkenknive, og den høje stålhårdhed er med til at gøre kniven skarpere i meget længere tid. Du får altså på den måde en kniv med en meget lang levetid. Knivens blad har en rektanglet form, og det er med til at give dig utrolig god kontrol og stabilitet, når du snitter med kniven, hvilket er helt essentielt, når du snitter grøntsager. Derudover har kniven 67-lags carbonstål, og dette høje carbonindhold er med til at sikre, at kniven kan vedblive at være skarp, selvom den ofte tages i brug. Du får med kniven derudover et redskab med et stilrent udtryk, da der er tale om et stilrent knivblad uden logo.

Qknives Japansk Nakiri kniv vs. markedet

Nakiri kniven er en utroligt god grøntsagskniv sammenlignet med andre knive på markedet, da den japanske Nakiri-kniv blandt andet har en højere HRC-værdi end eksempelvis europæiske knive. Derfor er du med kniven sikret et produkt, der selv efter lang tids brug kan blive ved med til at være skarp.

Miyabi 7000D – knivskarp japansk kokkekniv i damaskus-stål

Miyabi 7000D

Testresultater

Denne japanske kokkekniv fra mærket Miyabi er en drøm at arbejde med i køkkenet. Hos Forbrugerrådet Tænk er Miyabi 7000D også kåret som ”Topscorer” i deres test af kokkeknive.

Gode ting ved Miyabi 7000D

  • Produktionsland: Japan
  • Type: Gyuto kokkekniv
  • Total længde: 20 cm
  • Knivbladets hårdhed: 60 HrC
  • 65 lag stål
  • Skæftemateriale: Micarta og stål

Se priser og tilbud på Miyabi 7000D her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om Miyabi 7000D

Ønsker du høj kvalitet og ekstra god holdbarhed, så er Miyabi 7000D et knivskarpt valg. Det er én af de dyreste knive i denne oversigt, men du får også en uovertruffen japansk kvalitet, som Miyabi er kendt for over hele verden.

Det er en 20 cm lang Gyuto kokkekniv, som er blevet smedet i 65 lag damaskus-stål. Denne teknik giver den unikke overflade i selve knivbladet, hvor du kan se, hvordan stålet er hamret sammen i lag. Denne særlige teknik garanterer også en meget holdbar og hård kniv, der kan levere et godt stykke arbejde, når du kokkererer.

Kniven har en HrC på 60, der gør den både skarpere og mere holdbar end de traditionelle, europæiske kokkeknive med en HrC på 55.

Skaftet er fremstillet i et enkelt design i stål og Micarta, der gør denne kniv let at rengøre og vedligeholde.

Njord kokkekniv – skarpt og slidstærkt håndværk

Søger du en god all-round kokkekniv til hverdagens kokkerier? Så se nærmere på denne håndlavede kokkekniv, der har et smukt og ergonomisk skæfte i enten ask, eg eller moseeg og en knivklinge, der er smedet i Japan. 

Om Njord kokkekniv 

Njord kokkekniv kan både bruges af hverdagskokken i hjemmet og af den professionelle kok. Den har en lang knivklinge og en skarp spids, hvilket gør, at den kan bruges til alle kulinariske opgaver fra snitning af grøntsager til partering af kød og filetering af fisk. Dens ergonomiske skæfte ligger godt i hånden, og er udført i et slidstærkt materiale, hvor du kan vælge mellem ask, eg eller moseeg. Hvis man gerne vil have den hængende på væggen som et æstetisk prydstykke, tjener dens mønstrede knivklinge af 33 lag VG10 San Mai-Stål, smedet i Japan, perfekt til dette formål. 

        Derfor anbefaler vi denne model

  • Knivklinge smedet i Japan
  • Ergonomisk og slidstærkt skæfte i ask, eg eller moseeg
  • Lang knivklinge til partering af kød og filetering af fisk
  • Langtidsholdbar
  • Unikt håndværk og smukt design

Njord kokkekniv vs. markedet

Denne kokkekniv fra Njord adskiller sig fra andre kokkeknive, idet den er håndlavet, og der er derfor virkelig blevet kælet for detaljerne. Dens knivklinge er smedet i Japan, hvilket gør, at den adskiller sig fra kokkeknive, der er produceret i Danmark. 

Klinge-specifikationer:

  • Stål: 33 lag VG10 San Mai stål 
  • Hårdhed: 60 HRC 
  • Klinge længde: 21,5 cm. 
  • Fuld længde: 34,8 cm. 
  • Vægt: 150 gram. 
  • Materiale skæfte: Ask, eg eller moseeg

Se priser og tilbud på Njord kokkekniv her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Yaxell Zen

Denne kokkekniv er til dig, som har brug for en ægte kokkekniv, lavet af de bedste materialer, på gammeldags facon. En flot, unik og robust kokkekniv.

Gode ting ved Yaxell Zen

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: Ca. 230 gram
  • Knivbladslængde: 20 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 61 HRC
  • Skæftemateriale: Micarta

Se priser og tilbud på Yaxell Zen her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Tojiro Gyoto DP

Denne model egner sig godt til dig, som ønsker en robust kokkekniv, der holder godt i mange år, og giver dig gode resultater.

Gode ting ved Tojiro Gyoto DP

  • Produktionsland: Japan
  • Vægt: Ca. 200 gram
  • Knivbladslængde: 18, 21, 24 eller 27 cm.
  • Knivbladets hårdhed: 60 HRC
  • Skæftemateriale: Træ

Se priser og tilbud på Tojiro Gyoto DP her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Video Anmeldelse af Tojiro Gyoto DP

Mere information om Tojiro Gyoto DP

Denne fine kokkekniv klarer sig supergodt i test og får topscore, og ikke mindst gode samlet bedømmelser. Modellen er japansk produceret, som betyder at baggrunden for dens design er velovervejet, for at skabe en skarp og holdbar kniv.

Der er mulighed for at købe denne kokkekniv i 4 forskellige længder: 18, 21, 24 eller 27 centimeter. Med den mulighed kan man nemt finde en kniv, som passer bedst til ens behov.

Tojiro Gyoto DP er frem for alt en superskarp og en robust kokkekniv, der vil holde i mange år. Med dens hårdhed på 60 HRC, betyder det at kniven vil slides langsommere og holde sig skarp i længere tid.

Tojiro knive bliver produceret i Japan nord for Tokyo, langs den japanske vestkyst, på en fabrik i Niigata-præfekturet.

Knivbladet på denne model er lavet således at centerstålet er en cobolt legering, som giver tæt og ensartet carbid. For at beskytte centerstålet har man lagt 2 lag rustfristål uden på.

Tojiro Gyoto DP går også ind under kategorien ’bæredygtig’, da skæftet er lavet af træfibre fra genbrugstræ, som man også kalder miljøvenligt ECO-Wood. Et træskæft giver kniven et mere rustikt retro look.

For at give en bedre balance i bladet, er der placeret en stålholk mellem blad og skæft. Kokkekniven har en hårdhed på 60 HRC. Den er foldet med 3 lag rustfristål, som giver den et flot look man ikke skal bekymre sig om.

Denne model fås i 4 forskellig størrelser, så ønsker man knive til forskellige formål kan man blot vælge mellem de 4 knive. Dog er Tojiro Gyoto DP en del af DP-serien, så har man brug for en hel anden slags kniv til andre formål, men i samme kvalitet, er der 12 at vælge mellem i denne serie.

Njord Universalkniv – håndlavet all-round kniv

Denne universalkniv fra Njord er til dig, der har behov for en god all-round kniv til hverdagens gastronomiske udfoldelser. Den er håndlavet og med et ergonomisk skæfte, der ligger godt i hånden. 

Om Njord Universalkniv

Denne universalkniv fra Njord i medium størrelse er god til alle slags kulinariske opgaver i køkkenet. Den kan bruges både til at hakke og snitte grøntsager og til at filetere fisk og partere kød. Dens japansk smedede knivklinge og håndlavede skæfte i ask, eg eller moseeg gør den til en skarp, langtidsholdbar, effektiv og ergonomisk god kokkekniv.   

Derfor anbefaler vi denne model

  • Knivklinge smedet i Japan 
  • Medium størrelse, der passer godt til alle kokke opgaver
  • Ergonomisk og slidstærkt skæfte i ask, eg eller moseeg 
  • Lang knivklinge til partering af kød og filetering af fisk 
  • Langtidsholdbar 
  • Unikt håndværk og smukt design 

      Njord Universalkniv vs. Markedet

      Denne universalkniv fra Njord adskiller sig fra andre lignende modeller på markedet ved at være håndlavet med et skæfte i solide og smukke materialer som ask, eg og moseeg. Knivklingen er smedet i Japan, hvilket gør, at den adskiller sig fra kokkeknive, der er produceret og lavet i Danmark. Knivens klinge har et unikt mønster pga. de 33 lag VG10 San Mai stål, den er smedet i. 

      Klinge-Specifikationer:

      • Stål: 33 lag VG10 San Mai stål 
      • Hårdhed: 60 HRC 
      • Klinge længde: 13,5 cm. 
      • Fuld længde: 26,0 cm. 
      • Vægt: 91 gram. 
      • Materiale skæfte: Ask, eg eller moseeg

      Se priser og tilbud på Njord Universalkniv her:

      FORHANDLER

      TOTAL PRIS

      GÅ TIL

      Elite Japansk Santoku

      Elite Japansk Santoku kniv

      Med Elite Japansk Santoku vil din kniv blive forenet med kunst og en utrolig smuk skulptur.

      En lidt billigere, men stadig utrolig lækker og skarp kokkekniv.

      Gode ting ved Elite Japansk Santoku

      • Produktionsland: Japan
      • Total længde: 31 cm.
      • Knivbladets længde: 18 cm.
      • Knivbladets hårdhed: 60 HrC
      • 37 lag af stål
      • Skæftemateriale: Rosentræ
      • 1 års skarphedsgaranti

      Se priser og tilbud på Elite Japansk Santoku her:

      FORHANDLER

      TOTAL PRIS

      GÅ TIL

       

      Mere om Elite Japansk Santoku kniv

      Elite Japansk Santoku er smedet af 37 lag stål med en særlig behandling af klinken kaldet Tsuchime, som efter lader klingen med fordybninger, som gør at grøntsager og andre fødevarer ikke sidder fast på bladet.

      Kniven har en hårdhed på 60 HrC som er en smule hårdere end den mere ”almindelig” hårdhed på 57 HrC.

      Stålet består af det japanske knivstål ved navn VG-10. VG-10 er testet og bedømt til at være det bedste rustfrie stål til knive.

      Kniven er fremstillet i det sydlige af Japan og er lavet af de bedste materialer for, at give dig en super god kokkekniv til pengene.

      Wüsthof Classic V1 20 cm – bedste all-round kokkekniv på markedet

      Wusthof Classic V1 20 cm

      Går du og mangler en kokkekniv af høj kvalitet til en fornuftig pris? Så kan du med fordel vælge Wüsthof Classic V1. Modellen er alsidig og kan opfylde netop de funktioner, du ønsker. 

      Kniven har fået en flot fjerdeplads i en test foretaget af Forbrugerrådet Tænk. Wüsthof Classic får en samlet bedømmelse på 75/100%, og eksperterne skriver om kniven: ”Kokkekniven fra Tyske Wüsthof er en god kniv, der er rigtig skarp fra start”. Herudover scorer kniven en 1. plads hos Healthykitchen101, en tredjeplads hos svenske Råd & Rön og får en god anmeldelse hos Cnet.com

      Kokkekniven egner sig først og fremmest til næsten alle opgaver i køkkenet: Den anbefales til flere former for kød, grøntsager og frugt, og kommer i mange forskellige længder, så du fint kan vælge den, der passer til lige netop dine behov. Kniven kan trygt bruges uden frygt for hurtig opslidning, da designet er specialudviklet. Wüsthof Classic V1 er din optimale køkkenkniv til hverdagsbrug.

      Den stilfulde kokkekniv er udført i specialhærdet stål, der sikrer ultimativ skarphed og udholdenhed, og den kommer desuden med et ergonomisk skaft, der ligger super godt i hånden.

      Designet er simpelt og klassisk, og vil derfor med sikkerhed passe ind i dit køkken. 

      Gode ting ved Wüsthof Classic V1 kokkekniv 

      • Alsidig kokkekniv i rustfrit stål
      • Ergonomisk og sikkert design
      • Ligger godt i hånden
      • 20 cm

      Se priser og tilbud på Wüsthof Classic V1 20 cm her:

      FORHANDLER

      TOTAL PRIS

      GÅ TIL

      Video af Wüsthof Classic V1

      Mere om Wüsthof Classic V1 kokkekniv

      Kniven er et oplagt valg til dig, der er på udkig efter en anvendelig kokkekniv, der ikke går på kompromis med kvalitet på trods af den ekstraordinære pris. Wüsthof er med sine 200 års erfaring et af de førende mærker af førsteklasses knive på verdensplan. Èn af de mest anbefalede knive fra deres brede sortiment er netop Wüsthof Classic V1, da du garanteres et klassisk stykke håndværk af rustfrit stål. Der er tale om en kokkekniv af meget høj kvalitet, hvilket bl.a. ses på knivens ergonomiske design. Samtidig har Wüsthof Classic V1 et optimalt design med et skaft der specielt er tilpasset håndformen. På den måde ligger kniven godt i din hånd, så du er sikret at det bliver nemt at snitte. Wüsthof Classic V1 20 cm passer til dit køkken, din pengepung og din smag.

      Wüsthof Classic V1 kokkekniv vs. markedet

      Wüsthof Classic V1 kniven er en god, alsidig kniv. Ved køb får du en kokkekniv i meget høj kvalitet, og sammenlignet med andre knive på markedet får du også den skarpeste kokkekniv til prisen.

      Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm – en af de bedste på markedet

      Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv

      Er du på udkig efter en kokkekniv der kan dække netop de behov, du har til madlavningen? Så vil Kai Shun Classic DM-0706 falde i din smag. 

      Kniven er topscorer hos svenske Råd & Rön og Foodsguy.com. Herudover har kniven modtaget flotte anmeldelser fra mere end 2.000 forbrugere hos Amazon.com, hvor den scorer hele 4,7 ud af 5 mulige stjerner. 

      Den klassiske kokkekniv fås i to forskellige størrelser, som både udvider dine muligheder og er en hjælp til dine opgaver i køkkenet. Den større kniv på 25,5 cm egner sig særligt til større opgaver, såsom at skære et kålhoved, meloner eller store stege. Derfor anbefales Kai Shun Classic DM-0706 20,5 cm særligt, da den lidt mindre model egner sig til enhver opgave. Knivens design viser tydeligt knivens høje kvalitet, med et skaft lavet i sortbejdset birketræ. Det klassiske design er perfekt for dig, der søger kvalitetsredskaber til dit køkken og til din madlavning.

      Gode ting ved Kai Shun Classic DM-0706

      • Fås i to størrelser
      • Holdbar
      • Skæfte i sortbejdset birketræ
      • Klassisk design
      • 20,5 cm
      • Skærende stål – VG-MAX

      Se priser og tilbud på Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm her:

      FORHANDLER

      TOTAL PRIS

      GÅ TIL

      Mere om Kai Shun Classic DM-0706

      Kai Shun Classic kokkekniv er en banebrydende model i denne prisklasse. Du får en kniv, som har alle de egenskaber en god kokkekniv bør have. Knivens design er ikke kun praktisk, men også smukt fremstillet. 

      Knivenes skafter er lavet i pakkatræ af sortbejdset birketræ, som ikke blot giver et elegant udtryk, men også et behageligt og godt greb.

      Designet vil gøre det lettere for dig at snitte, og garanterer derfor en behagelig oplevelse ved brug af kniven. Denne models blad er fremstillet af 32 lag rustfrit stål og har en hård stålkerne af VG-MAX, som er en videreudvikling af VG-10. Du forsikres altså om, at kniven er yderst skarp og slidstærk. Kai Shun Classic DM-0706 er en gyoto, også kendt som den klassiske franske kokkekniv, fremstillet primært til brug af en højrehåndet. Knivens høje kvalitet samt skarpe pris gør den til et uundværligt redskab i dit køkken.

      Kai Shun Classic DM-0706 vs. markedet

      Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm er en af de bedste knive på markedet, og det er en kokkekniv, der har en hårdere stålkerne end mange andre europæiske kokkeknive. Prisen er yderst god sammenlignet med lignende modeller, og størrelsen på kniven giver den endeløse funktionsmuligheder i køkkenet.

      MAC Chef

      Denne kokkekniv er til dig, som ønsker en supergod, skarp og holdbar kniv, til en brugervenlig pris.

      Gode ting ved MAC Chef

      • Produktionsland: Japan
      • Vægt: Ca. 195 gram
      • Knivbladslængde: 21 cm.
      • Knivbladets hårdhed: 59 HRC
      • Skæftemateriale: Lamineret birk
      • Knivbladbredde: 2,5 millimeter

      Se priser og tilbud på MAC Chef her:

      FORHANDLER

      TOTAL PRIS

      GÅ TIL

      Mere information om Mac Chef

      Med titlen, som bedst i test, og bedre bedømmelser end mange andre kokkeknive, klarer denne sig supergodt, og kan klart anbefales. Den får endda bedre anmeldelser end mange af de dyrere kokkeknive.

      MAC Chef lever op til nogle af de vigtigste krav en god kniv skal kunne leve op til. Den er nemlig både skarp og holdbar.

      En kokkekniv i en god kvalitet skal man passe på, således at kvaliteten ikke falder over tid. Derfor, som stort set alle kokkeknive, tåler MAC ikke slag og fald, da det kan skade knivbladet. Det handler om at behandle sine knive godt.

      Det byder så også at, passer man på sin MAC Chef kokkekniv vil den hjælpe en til sjovere og nemmere madlavning i mange år.

      Designet på denne kokkekniv er simpelt og klassisk, hvilket gør at den vil passe ind i alle køkkener. Producenten anbefaler den til næsten alle former for kød, grøntsager og frugt.

      MAC knive bliver smedet i en by i Japan, som hedder Sakai. Mac er kendt for dets håndværk, der stammer tilbage fra smedningen af de gamle samuraisværd. Stadig den dag i dag bliver alle knivene håndslebet, og ikke mindst kvalitetskontrolleret.

      Denne kniv er en mellemstor kniv, med et knivblad på 21 centimeter. Dens Knivblad er lavet af molybdæn stål, som har en hårdhed på 59 HRC.

      Med dens høje kulindhold, holder den skarpheden, og så er den endda også rustfri. Den har produktnummer BK-80. Tykkelsen på knivbladet er 2,5 millimeter, hvilket er med til at gøre så kniven ikke vejer mere end 195 gram.

      Skaftet på MAC er lavet af birk med en laminering for at den holder ekstra godt. Denne model er en del af Chef-serien, som er en af de billigere serier fra MAC.

      Video Anmeldelse af Yaxell Zen

      Mere information om Yaxell Zen

      Yaxell Zen vinder titlen bedst i test hos det svenske testmagasin Atnonbladet, hvor Markus Löfgren har testet 13 forskellig kokkeknive, der til dagligt er lærer på en svensk kokke- og restaurantskole.

      I denne artikel vinder den over konkurrenterne, som endda ligger i et markant højere prisniveau. En god kokkekniv til en supergod pris er noget, der helt klart er værd at overveje, vi er i hvert fald vilde med kombinationen.

      Det som vi specielt lægger mærke til, er dens robuste materialer den er lavet af. Den består nemlig af hele 37 lag stål. Alle knive i Zen-serien er har et superflot unikt design, da man har valgt at bibeholde de mærker, der dannes når stålet hamres.

      Dette giver derfor en flot unik struktur på både den øvre og nedre halvdel af kniven, da man kan se de mange lag.

      Modellen får ros for at være god at arbejde med, da den har et skarpt præcist knivblad, som giver lige og fine snit.

      Yaxell er en japansk knivproducent, som har eksisteret siden 1932. Byen Seki i Japan, hvor knivene bliver produceret, har i mange hundrede år været kendt for deres anerkendte samuraisværd. Yaxell laver derfor deres kokkeknive i hånden med de årgamle metoder.

      Hele Zen-serien har knivblade, der er lavet med en hårdfør VG10-stålkerne, som er kendt for at være meget hård og holdbar. Stålets hårdhed når op på 61 HRC.

      Skæftet er lavet af micarta og har en god form, som gør den nem og behagelig at holde fast på. Dette materiale er ekstremt robust og er med til at gøre denne kniv ekstra holdbar.

      Kokkeknivens knivblad er på 20 centimeter, som er en perfekt længde til tilberedning af diverse råvare. Kokkekniven har en samlet vægt på 230 gram.

      Endeavour Big Chopper

      Denne kokkekniv er til dig, som ønsker en kniv med et stort knivblad, der er robust og kan hjælpe dig til en bedre oplevelse i køkkenet.

      Gode ting ved Endeavour Big Chopper

      • Produktionsland: Knivblad fra Japan
      • Vægt: Ukendt
      • Knivbladslængde: 24 cm.
      • Knivbladets hårdhed: 59-60 HRC
      • Skæftemateriale: Pakkatræ

      Se priser og tilbud på Endeavour Big Chopper her:

      FORHANDLER

      TOTAL PRIS

      GÅ TIL

       

      Video Anmeldelse af Endeavour Big Chopper

      Mere information om Endeavour Big Chopper – Testvinder

      Denne model er blevet testet af Berlinske og vinder endda titlen, som testvinder. Den får stor ros for dens gode balance, trods det store knivblad på hele 24 centimeter. For at give denne kniv en fantastisk god skarphed er knivbladet lavet af damaskus stål, som er blevet foldet 33 gange.

      Udover at det gør kniven superskarp, giver det den også en bedre holdbarhed. Denne måde at lave kokkeknive på, er ofte en del dyre.

      Damaskus stål er en smede-teknik fra Damaskus-området i Syrien. Denne smede-teknik stammer tilbage fra da samuraierne smedede deres sværd. Teknikken stammer primært fra Japan hvor man smedede flere lag stål sammen en et.

      Kokkeknive smedet ved hjælp af denne teknik, bliver i dag brugt verden over af professionelle kokke og betragtes, som en af de bedste former for knive.

      Med denne kokkekniv, har man mange muligheder. Den er nemlig god til alt, den er god til både at skære groft, samtidig med den også klarer sig godt når det kommer til at noget skal skæres meget fint.

      Endeavour et dansk mærke, der primært er skabt til alle madelskere, og ikke mindst til dem, som elsker at lave maden fra bunden af, helt selv. Bag firmaet Endeavour står Michelin-kokken Mikkel Maabjerg og den folkelige Nikolaj Kirk.

      Denne model er en af de større kokkeknive man kan finde på markedet. Knivbladet er nemlig hele 24 centimeter. Med sådan en størrelse, er det nemt at tilberede råvare af meget fylde. Knivbladet består af Damaskus stål af typen 59-60 HRC.

      Endeavour Bik Choppers håndtag er lavet af mørk olieret Pakka-træ, som gør at den er god og behagelig at holde om, så det er mere behageligt når man laver mad. Den er derfor også både beregnet til privat og ikke mindst erhverv.

      Fiskars Norr

      Denne kokkekniv er til dig, som ønsker en god kniv til en god pris, der kan levere et fint stykke arbejde i det private køkken.

      Gode ting ved Fiskars Norr

      • Produktionsland: Norsk træ / Tysk stål
      • Vægt: Ca. 295 gram
      • Knivbladslængde: 20 cm.
      • Knivbladets hårdhed: 54 HRC
      • Skæftemateriale: Kebony

      Se priser og tilbud på Fiskars Norr her:

      FORHANDLER

      TOTAL PRIS

      GÅ TIL

       

      Video Anmeldelse af Fiskars Norr

      Mere information om Fiskars Norr

      Med positive høje bedømmelser fra Råd & Rön, bliver den anmeldt til at være et godt køb. Den formår at levere en rigtig god præstation, også selv når den er oppe imod en masse dyre kokkeknive.

      Noget af det vi ligger mærke til som det første, er knivens flotte klassiske design. Designet er inspireret af Fiskars Royal knivserie. Den har et enkelt og lækkert design, som vil passe ind i et hvert køkken i et skandinavisk hjem. Det brune skæft og det flotte simple knivblad, gør at den aldrig vil gå af mode.

      Skæftet er lavet af Kebony træ, som er norsk FSC certificeret. Dette betyder at den er miljøvenlig og bæredygtig, da Kebony er et alternativ til regnskovstræ. Derudover det 40% hårdere end teaktræ, der gør at kniven får en bedre holdbarhed.

      Norr kokkekniv er en del af en større serie fra Fiskars. Kendetegnet for denne serie er alle knivenes flotte skæfte, som er lavet af det norske miljøvenlige Kebony-træ.

      Ved køb af knive fra denne serie støtter man miljøet, samtidig med at man fortager sig et bæredygtigt køb med god samvittighed. Denne form for træ er også ekstremt holdbart da det består af fyrretræ, som har gennemgået en forbedringsproces med en biobaseret væske.

      Denne kokkekniv har et knivblad på 20 centimeter, der er lavet at rustfri tysk stål med en hårdhed på 54 HRC. Norr kokkekniv er vurderet til at være robust og holdbar. Vægten på denne model er 295 gram, som er lidt op i den høje ende.

      Global G2

      Denne kokkekniv er god til dig, som ønsker at starte en større samling af ens køkkenknive, da du kan finde op til 70 forskellige modeller inde for Global-serien.

      Gode ting ved Global G2

      • Produktionsland: Japan
      • Vægt: Ca. 170 gram
      • Knivbladslængde: 20 cm.
      • Knivbladets hårdhed: 56 HRC
      • Skæftemateriale: Stål

      Se priser og tilbud på Global G2 her:

      FORHANDLER

      TOTAL PRIS

      GÅ TIL

       

      Mere information om Global G2

      Denne meget populære kokkekniv fra Global, score topscore i mange tests fra både Danmark, Norge og Sverige. Den får meget stor ros for dens lave vægt, som vurderes til at ligge mellem 160 -170 gram. For en kokkekniv er dette utrolig lavt, og gør den derfor nem at håndtere.

      G2 har titlen om at være en af de bedste kokkeknive på markedet. Derfor anbefaler vi den til dig. som elsker at bruge tid i køkkenet, og lave en masse god hjemmelavet mad til dig og familien eller vennerne.

      Den har mange gode kvaliteter og kan bruges til flere opgaver i køkkenet, da den er superskarp, samtidig med at det er en meget holdbar kokkekniv.

      En god kokkekniv kan holde i mange år, hvis man passer godt på den, dette gælder selvfølgelig også G2. Den skal derfor altid vaskes op i hånden, da den ikke kan tåle at kommes i opvaskemaskinen.

      Kommer man den i opvaskemaskinen kan man risikere at den ruster og knivbladet bliver sløvt. Dette kan selvfølgelig være en ulempe for dem. som ønsker en kniv, der skal kunne tåle at kunne kommes i opvaskemaskinen.

      G2 høre med til Global-serien, hvor i man finder 70 forskellige køkkenknive til alle formål man kan forstille sig. Derfor er dette en god kniv til dig, som ønsker at starte en samling af gode knive, der er ens og fra samme serie. Denne kokkekniv har en standard størrelse på 20 centimeter.

      G2 kan ikke holde til lige så meget, som andre kokkeknive. Knivbladet er nemlig tyndere end mange andre, som derfor gør at den er en anelse mere skrøbelig.

      Man kan derfor ikke skære i frosne grøntsager, da det kan skade knivbladet. Derimod er den supergod til at skære skarpt, fint og helt præcist. Dens hårdhed er på 56 HRC.

      Oprindeligt blev denne kniv designet af Komin Yamada, tilbage i 1983, hvor den blev produceret i Yoshikin i Japan. Designet er lavet således, at der ikke er noget træskæft, som man ofte ser på knive. I stedet for er den lavet til at lignet et enkelt stykke metal, hvor skæftet er hult.

      Dick Premier Plus

      Denne kokkekniv er til dig, som står og mangler en kokkekniv, der er stor og skarp, til når der skal skæres store bøffer eller en god saftig steg.

      Gode ting ved Dick Premier Plus

      • Produktionsland: Tyskland
      • Vægt: 260 gram
      • Knivbladslængde: 26 cm.
      • Knivbladets hårdhed: 58 HRC
      • Skæftemateriale: Plastik

      Se priser og tilbud på Dick Premier Plus her:

      i samarbejde med PriceRunner

       

      Video Anmeldelse af Dick Premier Plus

      Mere information om Dick Premier Plus

      Denne kokkekniv tåler meget mere end mange andre kokkeknive, dog bør den ikke blive misbrugt, da ingen kokkeknive har godt af det. Er du madentusiast eller professionel kok er denne kniv beregnet til dig, som ønsker en robust kniv med god holdbarhed.

      Kniven er blevet testet og vurderet af Stiftung Warentest, der konkludere at den er holdbar, og blandt de bedste knive til hjemme brug. Han giver den en samlet god bedømmelse og ikke mindst placere den i toppen blandt nogle af de bedste knive.

      Dick er blandt verdens førende inde for køkkenknive med hårdt stål. Det startede tilbage i 1778, hvor grundlæggeren Johann Friedrich Dick fremstillede knivene på en lille fabrik i Esslingen. Siden den gang har det altid været kvalitet og godt håndværk, der har være essensen og kodeordet i alt, hvad der blev fremstillet.

      Skæftet på denne kokkekniv er lavet af hård plast, som gør at den er mere hygiejnisk når man bruger den til mange forskellige slags råvare. Derudover er skæftet formet sådan at det ligger godt i hånden, hvor plastikket er med til at gøre så man har et bedre greb om kniven.

      Kniven har en vægt på 260 gram.

      Der findes mange forskellige typer køkkenknive i Premier Plus-serien, som gør at man nemt kan skabe sig en flot samling af køkkenknive, i en god kvalitet.

      Hvordan finder du den rigtige kniv?

      Det kan være svært at vælge blandt de mange muligheder, når det kommer til købet af en kokkekniv. Hvilken kokkekniv, der passer bedst til dig kommer an på, hvilke behov du har.

      Det er nemlig ikke muligt at forslå kun én, da de alle er forskellige og bruges til forskellige formål. Derfor kommer vi med nogle gode råd til dig, så du nemmere kan finde den kniv, som passer bedst til dig og dine behov.

      Oftest er en kokkekniv beregnet til at kunne skære, hakke og snitte. Den betragtes derfor, som en universal køkkenkniv. Dog kan det være en fordel at overveje længden af din kommende kokkekniv, alt efter hvad du forventer den primært skal bruges til.

      Købes den med formålet at skære i bøffer og store stege, vil det være en fordel med et langt knivblad og omvendt, hvis den primært skal bruges til grøntsager.

      Se vores testartikel om løbeure, projektore, printere og gryder her!

      Der er dog stadig nogle kriterier man skal tage stilling til, når man køber en ny kokkekniv. For eksempel skal kniven primært bruges til at skære kød, er det første man skal være sikker på, at kniven skal være meget skarp, da det vil gøre processen hurtigere og nemmere.

      Skal man derimod skære, hakke elle snitte grøntsager eller frugt, er det vigtigt at kniven har en god balance og ikke mindste et godt ”rul”, som man kalder det når kniven runder i bladet.

      kokkeknive

       

      Udvid din knivsamling

      Man kan med fordel give sig selv et indblik i, hvilke knive det ellers er gode til diverse køkkenopgaver. For eksempel anbefaler vi at bruge santokukniven, hvis man skal skære grøntsager og tynde skiver. Grunden til anbefalingen af denne kniv, er at den er meget tynd og skarp, og kan derfor skære tynde fine skiver.

      Denne type kniv bliver brug meget i Japan, og er faktisk den foretrukne kniv i det japanske køkken.

      Der findes mange gode knive til mange forskellige specifikke formål. Man kan blandt andet få urteknive, brødknive, filetknive og mange mange flere. Det er derfor vigtigt at man overvejer, hvilke behov man har i køkkenet, når man skal investere i køkkenknive.

      En kokkekniv er derfor en god start, da den kan meget og har mange fordele.

      Uanset hvilken kniv du vælger, så er det yderst vigtigt at du aldrig vasker dem i din opvaskemaskine! Dette sløver nemlig kniven, hvilket vil føre til at du skal slibe den oftere, for at holde den skarp. Det er ikke bare utroligt kedeligt, men jo mere du sliber en kniv, jo kortere tid holder den. Så undgå at smide dem i opvaskemaskinen!

      Værd at vide om Kokkeknive

      • Vask aldrig en kokkekniv i opvaskemaskinen!
        Slib ofte kniven for at opretholde skarphed

      Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Test af japanske knive – Her er de bedste japanske kokkeknive ifølge eksperterne

      Denne side er anmeldt af: Mike C. Bruun Rating 10/10

      Beskrivelse af kilder og tests

      Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops.

      Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

      I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

      Forbrugerrådet Tænk

      Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

      Vi har anvendt forbrugerrådets test af kokkeknive, da vi skulle udvælge produkter til vores oversigt. Her faldt vi over Wüsthof Classic, som særligt bliver rost for disse parametre: Hårdhed, skarphed og holdbarhed. Kniven er blandt andet blevet vurderet gennem en paneltest, hvor den er blevet afprøvet på forskellige typer af madvarer.

      Testen er udført den: 15. marts 2021. 

      Du kan se læse hele testen her

      Ekspertrådet har testet Miyabi 7000D, hvor de har bedømt kniven på hårdhed, brugervenlighed, og om den er opvaskemaskinesikker. Samlet set får kniven en meget god bedømmelse på 79%, som sikrer den en plads som topscorer i testen. Ekspertrådet fremhæver, at kniven er utrolig skarp og holdbar, og så kan kniven holde til at komme i opvaskemaskinen.

      Testen er blevet udført den: januar 2015
      Du kan se testen her

      Healthykitchen 101

      Healthy Kitchen 101, LLC blev oprindeligt grundlagt som LunaRegina.com i 2017. Det startede som et sted, hvor Luna kunne dele sine enkle hjemmelavede opskrifter og madlavningstips som en hobby.

      Bloggen er vokset fra en lille personlig blog til et populært sted til at få tips og tricks til sund madlavning. Holdet består af personer med journalistisk ekspertise samt personer med stor viden inden for mad, ernæring og forbedring af hjemmet.

      Vi har anvendt mediet til at blive klogere på Wüsthof Classic V1, som bliver kåret som den bedste kokkekniv. Kniven er blevet vurderet ud fra parametre som størrelse, vægt, balance, skarphed, holdbarhed mm. 

      Testen er opdateret den: 2. april 2021

      Du kan se læse hele testen her

      Råd & Rön

      Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

      Råd & Rön har testet 23 forskellige kokkeknive, og vi har anvendt denne test til at få et indblik i markedet og hvilke produkter, der er de bedste af de bedste. I testen indgår både Wüsthof Classic V1 og Kai Shun Classic DM-0706. Begge knive er blevet testet af forbrugermagasinet, og der er lagt vægt på: Skarphed, fleksibilitet, holdbarhed og meget andet.

      Testen er udført den: 11. juni 2018

      Du kan se læse hele testen her

      Testpanelet har testet Fiskars Norr kokkekniv med fokus på skarphed, holdbarhed og brugervenlighed. Kokkekniven får en samlet score på 73, og den ender derfor på en 5. plads ud af 23. Eksperterne fremhæver, at kokkekniven er meget brugervenlig, fordi den kan skære igennem de fleste fødevarer. Testpanelet er begejstrede for kniven, og de anbefaler den som et godt køb.

      Testen er blevet udført den: 6. november 2018
      Du kan se testen her

      Cnet

      CNET fortæller dig, hvad der er nyt inden for teknologi, kultur og videnskab. De bringer gennemarbejdede anmeldelser, nyheder og tests og forklarer alt, du bør vide, om specifikke produkter. Deres globale team arbejder 24/7 for at udforske og forklare nye og innovative produkter. 

      Vi har anvendt mediets test af kokkeknive, hvor Wüsthof Classic V1 indgår. Kniven bliver kåret som den ”bedste tunge kniv” og får mange rosende ord med på vejen. Cnet kalder den for en ”arbejdshest i køkkenet”.

      Testen er udført den: 28. februar 2021

      Du kan se læse hele testen her

      Foodsguy

      Foodsguy er en personlig blog, der blev startet af Jaron. Han startede bloggen for at modbevise, at der ikke er plads på internettet til endnu en madblogger. Bloggen er fyldt med nemme og praktiske tips til madlavning og produkter til køkkenet. 

      Vi har anvendt Jaron’s test af kokkeknive fra 2021. Den opdaterede test har vurderet otte forskellige kokkeknive, og Kai Shun Classic DM-0706 ender som topscorer. De otte knive er blevet vurderet ud fra parametre som: Skarphed, holdbarhed, materiale og fleksibilitet. 

      Testen er udført den: 6. januar 2021

      Du kan se læse hele testen her

      JPM.Cuisine

      JPM Cuisine er madentusiast og hjemmekok, der tilbereder mad fra alle verdens køkkener. JPM Cuisine har en YouTube-kanal med 2.600 abonnenter, hvor indehaveren af kanalen deler anmeldelser af knive og andet køkkenudstyr. 

      Indehaveren af JPM.Cuisine har anmeldt MAC MTH-80 Chef på sin YouTube-kanal. Han fremhæver, at kniven er nem at bruge, og den ligger godt i hånden. Han er også begejstret for, at der ikke skal bruges mange kræfter på at skære igennem fødevarerne. Knivens kanter kan også skære igennem klistrede fødevarer som kartofler og squash.  

      Anmeldelsen er blevet udført den: 2. juli 2018
      Du kan se testen her

      Aftonbladet 

      Aftonbladet er en svensk avis, der bliver publiceret i Stockholm. Avisens hjemmeside aftonbladet.se er en af de største avishjemmesider i Skandinavien med mere end 2 mio. daglige læsere.  

      Aftonbladet.se har inviteret to nye professionelle kokke til at teste 15 forskellige knive. Kokkene testede blandt andet Yaxell Zen og kårede den japanske kokkekniv som testvinder. De to nye kokke er enige med forrige års dommere. De er vilde med den japanske kokkekniv, som for tredje år i streg bliver kåret som testvinder.  

      Testen er blevet udført den: 13. december 2018
      Du kan se testen her

      Berlingske

      Berlingske er Danmarks ældste eksisterende avis. Traditionelt set blev avisen kendt som en konservativ avis, men i dag er den ikke partipolitisk. Berlingske har deres eget testpanel B Søndag, der tester og anmelder forskellige typer produkter.  

      Testpanelet har testet Endeavour Big Chopper med fokus på design, kvalitet og brugbarhed. B søndag kårer kokkekniven til den bedste i test. De fremhæver, at den har en god tyngde, som ligger godt i hånden. Eksperterne er også glade for designet, som er klassisk med en flot struktur i stålet. 

      Testen er blevet udført den: 26. marts 2016
      Du kan se testen her

      Stiftung Warentest

      Stiftung Warentest blev etableret i 1964 af det tyske føderale parlament med målet om at give objektiv information om produkter til forbrugerne. Testpanelet køber produkterne, afprøver dem og skriver derefter en anmeldelse. 

      Stiftung Warentest har testet 20 forskellige kokkeknive. Knivene er blevet bedømt på skarphed, holdbarhed, vægt, og hvor nemme de er at rengøre. Eksperterne fremhæver, at Dick Premier Plus er meget holdbar. Kokkekniven får samlet set en god bedømmelse, og den bliver placeret i toppen blandt de bedste knive til hjemmebrug. 

      Testen er blevet udført den: 12. december 2014
      Du kan se testen her

      Pathos Aps

      Pathos Aps er en dansk forhandler af køkkenudstyr, som gør meget ud af at udvælge produkter af den bedste kvalitet. Pathos har også en YouTube-kanal, hvor de viser kvaliteterne ved køkkenudstyret frem.

      Pathos har lavet en anmeldelse af Endeavor kniv-og køkkenserien, hvor de fremhæver kokkeknivenes bedste egenskaber. I anmeldelsen fremhæver Pathos, at kokkekniven Big Chopper fra Endeavour kan hakke og skære alle former for fødevarer. Knivbladet er skarpt, så det skærer let igennem råvarerne. Det giver også et skarpt og præcist resultat.   

      Anmeldelsen er udført den: 9. juli 2015
      Du kan se anmeldelsen her

      YouTube brugeranmeldelser

      YouTube er en populær hjemmeside, hvor brugere frit kan dele videoer. YouTubes mission er at give alle muligheden for at udtrykke sig. Mange brugere benytter hjemmesiden til at lave produktanmeldelser af forskellige produkter. 

      En af brugerne på YouTube Justin Khanna er blevet oplært på en Michelin restaurant, og han har anmeldt Victorinox Fibrox Pro 8. Han fremhæver, at kniven er god til prisen. Den passer godt til dig, der leder efter en god kokkekniv til en skarp pris. Kniven er lavet at karbon-stål, og den er derfor meget holdbar. 

      Anmeldelsen er udført den: 6. december 2017
      Du kan se anmeldelsen her

       

      Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

      Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

      Victorinox

      Denne kokkekniv er til dig, som ønsker en billig kniv, der er god til mange formål. En hverdags kokkekniv, som stadig formår at præstere flot og ikke mindst giver gode resultater.

      Gode ting ved Victorinox

      • Produktionsland: Scweiz
      • Vægt: 176 gram
      • Knivbladslængde: 25 cm.
      • Knivbladets hårdhed: 55 HRC
      • Skæftemateriale: Rosentræ

       

      Video Anmeldelse af Victorinox

      Mere information om Victorinox

      Victorinox er primært kendt for deres schweizerknive, men hvad ikke alle ved er at de også laver køkkenknive, og at de er gode til det. Gode køkkenknive til gode priser, er noget mange ser fordele ved. Denne kniv er en god hverdags kokkekniv til dem, som ønsker at lave god mad, med godt køkkenudstyr.

      Victorinox kokkekniv klarer sig godt i test og får blandt andet stor ros for at være fleksibel og brugervenlig, blandt andet fordi man har et godt greb på dem. En godt greb på en kokkekniv betyder meget, det hjælper til en behageligere madlavning.

      Knivbladet har en god skarphed, som gør at du nemmere glider gennem tilberedning af råvarerne.

      Virksomheden blev grundlagt i 1884, hvor de siden 1891 har leveret knive til den schweiziske hær.

      Tilbage i 1891 blev den første model af den verdensberømte Swiss army kniv produceret af grundlæggeren Karl Elsener. Senere hen blev andet køkkenværktøj og knive produceret til kvalitets bevidste amatører. Alle knivene bliver fremstillet af DAUPHINOX stål.

      Skæfterne er enten fremstillet af fibroxplast, som er meget stærkt, eller af Rosentræ. Begge er ekstrem holdbare, dog er den af plastik lavet til at kunne holde til 150 graders varme i kort tid, og 120 grader i længere tid.

      Knivbladet er formet ud af et enkelt stykke pladestål, der er hærdet til 55 HRC. Dette betyder, at knivbladet på denne model er en anelse mere fleksibelt, og derfor nemmere at bruge som en ”all around” kniv. Sammenlignet med prisen, er denne kokkekniv vurderet til at være i god kvalitet, og anbefales derfor som en god hverdagskniv.

      Udvalgte specifikationer:

      • længde på 20 cm plus skaft
      • vægt på 248 g
      • fremstillet i keramisk stål
      • innovativ fremstilling
      • lang holdbarhed
      • belægning af unikt titanium
      • fremragende fra inderst til yderst
      • unik sammensætning af materialer
      • letvægter med ergonomisk antislip
      • håndtag i glasfiber

      Vores skribent og research-team

      Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.