Test-oversigt kokkeknive: De 12 bedste kokkeknive til køkkenet

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

featured image

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Er du på udkig efter en ny, skarp kokkekniv til madlavningen? I dag findes der mange forskellige på markedet, og det kan derfor være svært at vælge den rigtige.

Nedeunder er der nogle faktorer, vi anbefaler, du er særligt opmærksom på, før du foretager et køb.

Hvad bør du overveje, når du køber en kokkekniv?

Produkt
Qknives Gyuto Kokkekniv Black Series
Qknives Bright Series – Japansk Gyuto Kokkekniv
Qknives Nakiri kniv
Gastrotools Gyuto Kokkekniv
Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm.
Wüsthof Classic V1 20 cm
Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm.
Legacy Kiritsuke kokkekniv – 200 Mm.
Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm
Classic Basic Collection
KOKKEKNIV – 20CM
SANTOKU KOKKEKNIV
Pris 1.099,00 kr. 1.099,00 kr. 949,00 kr. 999,00 kr. 799,00 kr. 666,00 kr. (Produktet er udgået) kr. 1.199,00 kr. 1.384,00 kr. (Produktet er udgået) kr. 899,00 kr. 899,00 kr.
Vurdering
Materiale Kulstofstål smedet efter Damaskus-metoden
Kulstofstål smedet efter Damaskus-metoden
Kulstofstål smedet efter Damaskus-metoden
Stål VG10-kernestål omgivet af 66 lag rustfrit stål
Damaskus stål
Rustfrit stål
Damaskus stål
Damaskus stål
Stål
Blad Damaskus stål
Damaskus stål
Knivblad Rustfrit damaskusstål
Bladets længde 21 cm
21 cm
17 cm
21 cm
20 cm
20 cm
18 cm
20 cm
20.5 cm
20 cm
16.5 cm
Håndtag materiale G-10 komposit
Sycamore træ
Pakkatræ
G10 komposit
Sort olieret Pakka træ
Plast
Sort olieret Pakka træ
Ibenholt træ
Sortbejdset birketræ
Pakka træ
G10-komposit baktieriaafvisende håndtag
G10-komposit baktieriaafvisende håndtag
Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere
Vores anbefaling

Qknives Gyuto Kokkekniv Black Series - japansk kokkekniv i høj kvalitet

Er du på udkig efter en ny kokkekniv, der er velegnet til at skære alt muligt forskelligt, så er kokkekniven fra Qknives et godt bud. Her får du en kokkekniv af meget høj kvalitet der sammenlignet med lignende produkter på markedet bogstaveligt talt, er den skarpeste kniv til prisen. Kniven har en HRC-værdi på 62 på Rockwell-skalaen, hvilket indikerer høj stålhårdhed.

Qknives Gyuto Kokkekniv Black Series
Vores anbefaling
  • Kulstofstål smedet efter Damaskus-metoden
  • Tilfredshedsgaranti eller pengene retur
  • 67-lags carbonstål

Mere om Qknives Gyuto Kokkekniv Black Series

Kniven er et oplagt valg, hvis du har brug for et redskab, der kan bruges til en masse forskelligt i køkkenet. Der er tale om en kniv, hvor der hverken er gået på kompromis med kvaliteten eller æstetikken. Hvis du som person går op i, at dine køkkenredskaber skal være pæne at se på, har du her en god kandidat.

Derudover er kniven fordelagtig, fordi de 67 lag carbonstål sikrer, at kniven holder sin skarphed. Den egne sig bedst til at skære kød og brød og snitte grøntsager.

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 21 cm
  • Håndtagslængde: 12 cm
  • Stål hårdhed: 62 HRC
  • Materiale: Kulstofstål smedet efter Damaskus-metoden
  • Håndtag materiale: G-10 komposit
  • Vægt: 244 g

Skaftet, der er tilpasset håndformen, er også en fordel, da det gør, at kniven ligger godt i hånden, når den bruges.

Derfor anbefaler vi Qknives Japansk kokkekniv – Black Series
Kniven er én af de skarpeste på markedet og samtidig har den en højere HRC-værdi end mange andre europæiske kokkeknive. Dertil kan den bruges til at skære stort set alt, og så ligger den godt i hånden, hvilket trækker op i vores vurdering. Knivens mange fordele kombineret med de gode kundeanmeldelser, som Qknives får på Trustpilot, gør, at vi anbefaler kokkekniven fra Qknives til alle dem, der leder efter en ny kvalitetskniv. 

Fordele og ulemper ved Qknives Gyuto Kokkekniv Black Series

Fordele

  • Den skarpeste kokkekniv til prisen
  • Håndtag, der tilpasser sig den naturlige håndform
  • Der er intet logo på knivbladet, hvilket giver et elegant udtryk
  • 62 HRC på Rockwell-skalaen
  • Kan bruges til at snitte grøntsager og skære kød eller brød med

Ulemper

  • I højere prisklasse
  • Kan være vanskelig at bruge for uerfarne brugere
Kokkekniv i æstetisk tiltalende design

Qknives Bright Series – Japansk Gyuto Kokkekniv - køkkenkniv i imponerende kvalitet

Hvis du går op i madlavning og gastronomi, og leder efter din næste kvalitetskniv, så skal du kigge på Bright Series kokkekniven fra Qknives. Bag Qknives er to unge nordjyder, der i jagten på at finde køkkenknive i virkelig høj kvalitet endte i Japan, hvor materialer og produktionsmetoder er en klasse for sig. Det er Bright Series kokkekniven er godt eksempel på.  

Qknives Bright Series – Japansk Gyuto Kokkekniv
Kokkekniv i æstetisk tiltalende design
  • 67 lag kulstofstål
  • Håndtag i sykomortræ
  • Alsidig i brug

Mere om Qknives Bright Series – Japansk Gyuto Kokkekniv

Den japanske kokkekniv er en kombination af stærke materialer samt godt håndværk og et elegant design. Der er tale om slidstærkt carbon stål i 67 lag smedet efter Damascus metoden.

De 62 HRC ifølge Rockwell-skalaen viser knivens styrke og stålhårdhed. Den høje HRC score på Rockwell-skalaen og knivens hårdhed gør den enormt slidstærk. Kniven kræver derfor ikke at blive slebet med samme hyppighed som mange andre kokkeknive. 

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 21 cm
  • Håndtagslængde: 14.5
  • Stål hårdhed: 62 HRC
  • Materiale: Kulstofstål smedet efter Damaskus-metoden
  • Håndtag materiale: Sycamore træ
  • Vægt: 218 g

I forhold til Qknives øvrige knivserier, er det særlige vægten og det lyse skaft i ahorn, der får kniven til at skille sig ud. Den vejer kun 218 gram, og med et håndformet skæfte gør det kniven let og brugervenlig. Den er det oplagte valg til at assistere dig til alsidige køkkenopgaver.

Undervejs vil vægten af kniven gøre det nemt og rart for dig, og det håndformede skæfte gør enhver opgave med kniven til en fornøjelse. Det gør ligeledes føringen af det 21 cm blad let. Det er alt sammen egenskaber, der tilsammen udgør den måske bedste kokkekniv til dig og dine behov. 

Det er en skarp kniv til en skarp pris, der uden tvivl er et udtryk for fusionen mellem japansk kvalitet og nordjysk mentalitet. Det er en kvalitets kokkekniv til en pris, der giver god mening for enhver madentusiast, der vil have en slidstærk og elegant udvidelse til sin knivblok. Det lyse ahorntræ på knivens skaft er et unikt modspil til markedets mørke knive, der vil bidrage med en charme og særlig kvalitet til ethvert kvalitetsbevidst køkken. 

Den japanske kokkekniv fra QKnives Bright Series har 3 egenskaber, der gør, at den adskiller sig fra markedets øvrige kokkeknive. Derudover får Qknives også rigtig gode brugeranmeldelser med en score på 4.9 stjerner ud af 5 på Trustpilot.

For det første har den en høj score i forhold til HRC på Rockwell-skalaen, hvilket ikke er forventeligt at flere af markedets lignende produkter. For det andet er det håndformede skæfte i lyst ahorn unikt. For det tredje er kombinationen af Nordjysk prissætning og japanske produktionsmetoder og -traditioner noget helt specielt.

Samlet set giver det en unik kokkekniv med et særpræget og slidstærkt design, der kan klare langt de fleste skære- og snitteopgaver i ethvert køkken.

Fordele og ulemper ved Qknives Bright Series – Japansk Gyuto Kokkekniv

Fordele

  • Hård og holdbar klinge
  • Holder sin skarphed
  • 62 HRC på Rockwell-skalaen
  • Føles stabilt i hånden

Ulemper

  • Det tager lidt tid at vænne sig til håndtaget
  • I højere prisklasse
Bedste japanske kniv til at skære grøntsager

Qknives Nakiri kniv - meget høj kvalitet

Hvis du er på udkig efter en kniv, der er velegnet til at snitte grøntsager, kan du roligt tage et nærmere kig på Qknives’ Japansk Nakiri kniv. Der er her tale om en kniv af meget høj kvalitet, der blandt andet har 62 HRC på Rockwell-skalaen. Det betyder, at kniven har en høj stålhårdhed.

Qknives Nakiri kniv
Bedste japanske kniv til at skære grøntsager
  • Skaft lavet af naturligt pakkatræ
  • Rektangulær form for nem kontrol
  • Unikt design af bladet

Mere om Qknives Nakiri kniv

Der er flere forskellige faktorer, der er med til at gøre, at Nakiri-kniven er en af de bedste grøntsagsknive, du kan finde på markedet. Kniven scorer først og fremmest 62 HRC på Rockwell-skalaen, hvilket er et udtryk for, at der er tale om en meget høj stålhårdhed.

Det er blandt andet den høje stålhårdhed, der med til at gøre kniven til et genialt redskab til at snitte grøntsager med. 

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 17 cm
  • Håndtagslængde: 13 cm
  • Stål hårdhed: 62 HRC
  • Materiale: Kulstofstål smedet efter Damaskus-metoden
  • Håndtag materiale: Pakkatræ
  • Vægt: 254 g

Japanske knive har ofte en højere stålhårdhed end eksempelvis europæiske køkkenknive, og den høje stålhårdhed er med til at gøre kniven skarpere i meget længere tid. Du får altså en kniv med en meget lang levetid. Knivens blad har en rektangulær form, og det er med til at give dig utrolig god kontrol og stabilitet, når du snitter med kniven, hvilket er helt essentielt, når du snitter grøntsager.

Derudover har kniven 67-lags carbonstål, og dette høje carbonindhold er med til at sikre, at kniven kan vedblive at være skarp, selvom den ofte tages i brug. Du får med kniven derudover et redskab med et stilrent udtryk, da der er tale om et stilrent knivblad uden logo.

Nakiri kniven er en utroligt god grøntsagskniv sammenlignet med andre knive på markedet, da den japanske Nakiri-kniv blandt andet har en højere HRC-værdi end eksempelvis europæiske knive. Derfor er du med kniven sikret et produkt, der selv efter lang tids brug kan blive ved med til at være skarp. 

Fordele og ulemper ved Qknives Nakiri kniv

Fordele

  • En af de bedste grøntsagsknive på markedet
  • Kniven har 67-lags carbonstål, og dette medfører, at kniven kan holde sin skarphed
  • Behagelig at bruge
  • Kniven har et rektangulært blad, hvilket giver dig god kontrol med kniven
  • Fantastisk skæreevne

Ulemper

  • Ikke så alsidig som andre/egnet mest til grøntsager
Bedste allrounder

Gastrotools Gyuto Kokkekniv - alsidig kniv i ergonomisk design

Du kan sagtens investere i mange forskellige knive, så du er fuldstændig forberedt, næste gang du skal trylle i køkkenet. Men du kan også vælge at investere i én kniv, der kan udføre stort set alle opgaver – og sådan en kniv er Gastrotools Gyuto Kokkekniv. 

Gastrotools Gyuto Kokkekniv
Bedste allrounder
  • 67 lag rustfrit stål
  • Stabilt VG10-kernestål
  • Benyttes af kendis kokke som Jacob Jørgsholm

Mere om Gastrotools Gyuto Kokkekniv

Gyuto-kokkeknive stammer oprindeligt fra Japan, og de kommer i flere forskellige størrelser og design. Den klare fordel ved en Gyuto-kokkekniv er, at den ofte har en flad profil mod hælen til hakning og en spids tip til præcisionsarbejde.

En Gyuto-kokkekniv er derfor én af de mest effektive typer knive på markedet.

Gastrotools Gyuto Kokkekniv er i den dyrere ende af prisskalaen, men med denne kokkekniv kan du stort set udskifte alle dine gamle knive.

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 21 cm
  • Stål hårdhed: 60 HRC
  • Materiale: Stål VG10-kernestål omgivet af 66 lag rustfrit stål
  • Håndtag materiale: G10 komposit
  • Vægt: 228 g

Den føles meget behagelig at holde om, og så bærer den et smukt, minimalistisk design. Gyuto-kokkekniven fra Gastrotools er dog utrolig skarp, så hvis du er nybegynder, skal du være varsom med denne kokkekniv. 

Fordele og ulemper ved Gastrotools Gyuto Kokkekniv

Fordele

  • Meget skarp
  • Føles behagelig i hånden
  • Elegant design
  • God returpolitik
  • Kokkekniv til kød, grøntsager, frugt og krydderurter

Ulemper

  • Lidt lavere HRC end nogle andre modeller
  • Ikke det bedste valg for nybegyndere
Bedst til prisen

Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm. - fantastisk all-round kniv til enhver opgave

Bladet på denne kniv har 67 lag damaskeret rustfrit stål, hvilket sikrer dens robusthed og skarphed. Den skærer let igennem selv det sejeste kød. Vi har gennemgået denne model i dybden og vurderet alle dens funktioner for at sikre, at den dækker dine behov.

Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm.
Bedst til prisen
  • Velafbalanceret, ergonomisk håndtag
  • 67 lag damaskeret rustfrit stål
  • 15 graders skarp kant

Mere om Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm.

Kniven har et 20 cm langt blad, der er blevet slebet til 15 grader og derfor er ekstremt skarpt, som gør den ideel til at skære og hakke.

Bladets skråning gør det muligt at lave en skærebevægelse med mindre kraft, hvilket mindsker risikoen for, at kniven glider og skærer dine fingre. 

SPECIFIKATIONER

  • Håndtagslængde: 13cm
  • Håndtag materiale: Sort olieret Pakka træ
  • Materiale: Damaskus stål
  • Bladets længde: 20 cm
  • Garanti: Stålhårdhed 56 HRC

Det ergonomiske håndtag er lavet af sort olieret Pakka træ og er vandafvisende, så det ikke vil blive skævt eller revet over tid. Kniven er velafbalanceret og let at holde i hånden, du kan sagtens bruge den i længere tid, uden ubehag.

Den er også lavet af Damaskus stål, som er ekstremt hårdt og holdbart, derfor kan kniven holde i mange år, hvis den bliver behandlet korrekt. 56 HRC-klassificeringen sikrer også, at kniven vil kunne modstå en høj grad af belastning, hvilket gør den ideel til hårdt brug i køkkenet.

Som følge af de mange stållag har hver kniv fra Classic-kollektionen sit eget særprægede design og sin egen stil. Knivens stilfulde design gør den til en smuk tilføjelse til ethvert køkken. Den er prissat i det mellemste segment, hvilket gør den overkommelig for de fleste mennesker.

Redaktionens vurdering

Vi er ret vilde med Gyuto kokkekniven. Den er utrolig velafbalanceret og nem at holde. Det 15 grader slebne blad gør det til en leg at skære gennem selv de hårdeste råvarer, og det stilfulde design i Damaskus-stål er ganske enkelt smukt. Selv om den ikke tåler opvaskemaskine, er denne kniv meget nem at rengøre i hånden. 

Fordele og ulemper ved Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm.

Fordele

  • Bevarer skarpheden over tid
  • Kan modstå vand
  • Let at rengøre
  • Let at holde

Ulemper

  • Ikke opvaskemaskineegnet
  • Moderat HRC-score i forhold til prisen.
  • Damaskusstål kan være svært at slibe
Populær kokkekniv fra tysk mærke

Wüsthof Classic V1 20 cm - til skæring, hakning og skæring i tern

  • 4.8 Google Shopping

Går du og mangler en kokkekniv af høj kvalitet til en fornuftig pris? Så kan du med fordel vælge Wüsthof Classic V1. Modellen er alsidig og kan opfylde netop de funktioner, du ønsker. 

Wüsthof Classic V1 20 cm
Populær kokkekniv fra tysk mærke
  • Smedet af ét stykke rustfrit stål
  • Ergonomisk design
  • Fås i flere bladlængder

Mere om Wüsthof Classic V1 20 cm

Kniven har fået en flot fjerdeplads i en test foretaget af Forbrugerrådet Tænk. Wüsthof Classic får en samlet bedømmelse på 75/100%, og eksperterne skriver om kniven: ”Kokkekniven fra Tyske Wüsthof er en god kniv, der er rigtig skarp fra start”.

Herudover scorer kniven en 1. plads hos Healthykitchen101, en tredjeplads hos svenske Råd & Rön og får en god anmeldelse hos Cnet.com

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 20 cm
  • Håndtagslængde: 13.2 cm
  • Stål hårdhed: 58 HRC
  • Materiale: Rustfrit stål
  • Håndtag materiale: Plast
  • Vægt: 578 g

Kokkekniven egner sig først og fremmest til næsten alle opgaver i køkkenet: Den anbefales til flere former for kød, grøntsager og frugt, og kommer i mange forskellige længder, så du fint kan vælge den, der passer til lige netop dine behov. Kniven kan trygt bruges uden frygt for hurtig opslidning, da designet er specialudviklet. Wüsthof Classic V1 er din optimale køkkenkniv til hverdagsbrug.

Den stilfulde kokkekniv er udført i specialhærdet stål, der sikrer ultimativ skarphed og udholdenhed, og den kommer desuden med et ergonomisk skaft, der ligger super godt i hånden.

Designet er simpelt og klassisk, og vil derfor med sikkerhed passe ind i dit køkken. 

Kniven er et oplagt valg til dig, der er på udkig efter en anvendelig kokkekniv, der ikke går på kompromis med kvalitet på trods af den ekstraordinære pris. Wüsthof er med sine 200 års erfaring et af de førende mærker af førsteklasses knive på verdensplan. Èn af de mest anbefalede knive fra deres brede sortiment er netop Wüsthof Classic V1, da du garanteres et klassisk stykke håndværk af rustfrit stål.

Der er tale om en kokkekniv af meget høj kvalitet, hvilket bl.a. ses på knivens ergonomiske design. Samtidig har Wüsthof Classic V1 et optimalt design med et skaft der specielt er tilpasset håndformen. På den måde ligger kniven godt i din hånd, så du er sikret at det bliver nemt at snitte. Wüsthof Classic V1 20 cm passer til dit køkken, din pengepung og din smag.

Wüsthof Classic V1 kniven er en god, alsidig kniv. Ved køb får du en kokkekniv i meget høj kvalitet, og sammenlignet med andre knive på markedet får du også den skarpeste kokkekniv til prisen.

Fordele og ulemper ved Wüsthof Classic V1 20 cm

Fordele

  • Skærer og snitter med stor præcision
  • Let og smidigt
  • Godt afbalanceret
  • Skarp kant
  • Designet til tungt brug

Ulemper

  • Kræver særlig pleje efter brug
  • Skal slibes noget ofte
Budgetvenlig Santoku-kniv

Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm. - til præcise kulinariske opgaver

Santoku-kniven er et alsidigt redskab, der kan bruges til en lang række opgaver. Den vil gøre dit arbejde lettere, uanset om du snitter, skærer i tern eller hakker. Vi har kigget på alle dens funktioner for at se, om den er en investering værd. 

Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm.
Budgetvenlig Santoku-kniv
  • Holdbar stålkerne
  • Robust håndtag af Pakka-træ
  • Alsidig i brug

Mere om Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm.

En Santoku-kniv i japansk stil er et godt valg for både amatør- og professionelle kokke. Den har et tyndere blad end en almindelig kokkekniv, hvilket giver mulighed for finere hakning og skære råvarer i helt tynde skiver.

Skæftet er lavet af holdbart sort Pakka træ, hvilket gør den resistent over for slid og vand. Derudover er skæftet 13,6 cm langt, så kniven er nemmere at håndtere og ligger godt i hånden. 

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 18 cm
  • Håndtagslængde: 13.6 cm
  • Materiale: Damaskus stål
  • Håndtag materiale: Sort olieret Pakka træ
  • Garanti: Stålhårdhed 56 HRC

De unikke mønstre på siden af bladet tilføjer et strejf af stil til dette klassiske køkkenredskab. Dens ekstraordinære holdbarhed sikrer, at den kan bruges uden at blive sløvet af tidens brug eller lide skade af vandpåvirkning.

Vægten er jævnt fordelt, så denne kniv skærer problemfrit. På grund af det skarpe og tynde blad behøver du ikke at anvende meget kraft, når du tilbereder aftensmaden. Du kan anvende en række forskellige skæreteknikker med denne kniv, fordi den nemt kan arbejde med forskellige ingredienser. 

Redaktionens vurdering

Den præcision kniven skærer med er fantastisk, og den er meget velafbalanceret, hvilket gør den behagelig at bruge. Sammenlignet med en traditionel kokkekniv tager det lidt tid at vænne sig til, men vi mener, at det er et godt valg for folk, der skal hakke eller snitte alle slags ingredienser.

Fordele og ulemper ved Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm.

Fordele

  • Godt afbalanceret og behagelig i hånden
  • Høj skærepræcision
  • Let at slibe eller stryge

Ulemper

  • Tager lidt tid at vænne sig til
  • Damaskus stål kan være svært at slibe
Smukt og funktionelt design

Legacy Kiritsuke kokkekniv – 200 Mm. - den mest eksklusive kokkekniv

På Rockwell-skalaen har denne kokkekniv en hårdhed på 62 HRC. Dette indikerer, at bladet vil være mere holdbart og mindre tilbøjeligt til at miste sin skarphed over tid. Vi har gennemgået denne model i detaljer for at se, om den er en god værdi, og hvad der gør den unik blandt andre knive på markedet.

Legacy Kiritsuke kokkekniv – 200 Mm.
Smukt og funktionelt design
  • Stålets hårdhed: 62 HRC
  • 14 cm langt skæfte for bedre balance
  • Elegant design

Mere om Legacy Kiritsuke kokkekniv – 200 Mm.

Kniven er fremstillet af luksuriøse materialer og er både elegant og praktisk, hvilket gør den perfekt til hverdagsbrug.

Den har en unik bladprofil og et håndtag af ibenholt træ med en stålkerne. Det er en af de længste og største knive i Legacy-serien, med et 20 centimeter langt blad og et 14 centimeter langt skæfte. 

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 20 cm
  • Håndtagslængde: 14 cm
  • Materiale: Damaskus stål
  • Håndtag materiale: Ibenholt træ
  • Garanti: Stålhårdhed: 62 HRC

Uanset om du er professionel kok eller hjemmekok, er denne kniv designet til at gøre tilberedning af måltider til en leg. Selv de vanskeligste skæreopgaver kan klares med lethed takket være dens imponerende hårdhed.

Kokkekniven er det mest alsidige værktøj i ethvert køkken. Dens smukke form er en fantastisk tilføjelse til enhver knivsamling. Den kan sagtens bruges hver dag uden at blive ødelagt. Folk, der ønsker præcis kontrol, mens de bruger kniven, vil sætte pris på denne model.

Og det faktum, at den måler op til 62 HRC på Rockwell-skalaen, bidrager kun til værdien og kvaliteten. Og med en pris, der er høj, men ikke uden for rækkevidde, vil Legacy Kiritsuke kokkekniv være en god investering til ethvert køkken. 

Redaktionens vurdering

Denne kniv kan klare enhver opgave, du ønsker, uanset om det er at skære kød i stykker, hakke grøntsager eller snitte krydderurter. Desuden kan den bruges hver dag uden at du skal bekymre dig om, at den mister sin skarphed. Selv om den er til den dyrere side, gør dens elegante design den perfekt til både professionel og personlig brug. 

Fordele og ulemper ved Legacy Kiritsuke kokkekniv – 200 Mm.

Fordele

  • Perfekt balance
  • Længste kniv i Legacy-kollektionen
  • Holder sig skarp i lang tid
  • Skarp knivkant

Ulemper

  • I en højere prisklasse
  • Et kantet skæfte giver ikke den samme komfort som andre
  • Kan være for letvægtig til en erfaren kok
God kokkekniv til at hakke grøntsager og skære kød i skiver

Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm - en af de bedste på markedet

  • 4.9 Google Shopping

Er du på udkig efter en kokkekniv der kan dække netop de behov, du har til madlavningen? Så vil Kai Shun Classic DM-0706 falde i din smag. 

Kniven er topscorer hos svenske Råd & Rön og Foodsguy.com. Herudover har kniven modtaget flotte anmeldelser fra mere end 2.000 forbrugere hos Amazon.com, hvor den scorer hele 4,7 ud af 5 mulige stjerner. 

Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm
God kokkekniv til at hakke grøntsager og skære kød i skiver
  • 32-lags Damaskus stål
  • Fra den japanske knivmester Kai
  • Klassisk design

Mere om Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm

Den klassiske kokkekniv fås i to forskellige størrelser, som både udvider dine muligheder og er en hjælp til dine opgaver i køkkenet. Den større kniv på 25,5 cm egner sig særligt til større opgaver, såsom at skære et kålhoved, meloner eller store stege. Derfor anbefales Kai Shun Classic DM-0706 20,5 cm særligt, da den lidt mindre model egner sig til enhver opgave.

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 20.5 cm
  • Stål hårdhed: 61 HRC
  • Materiale: Stål
  • Håndtag materiale: Sortbejdset birketræ

Knivens design viser tydeligt knivens høje kvalitet, med et skaft lavet i sortbejdset birketræ. Det klassiske design er perfekt for dig, der søger kvalitetsredskaber til dit køkken og til din madlavning.

Kai Shun Classic kokkekniv er en banebrydende model i denne prisklasse. Du får en kniv, som har alle de egenskaber en god kokkekniv bør have. Knivens design er ikke kun praktisk, men også smukt fremstillet. Knivenes skafter er lavet i Pakka træ af sortbejdset birketræ, som ikke blot giver et elegant udtryk, men også et behageligt og godt greb.

Designet vil gøre det lettere for dig at snitte, og garanterer derfor en behagelig oplevelse ved brug af kniven. Denne models blad er fremstillet af 32 lag rustfrit stål og har en hård stålkerne af VG-MAX, som er en videreudvikling af VG-10.

Du forsikres altså om, at kniven er yderst skarp og slidstærk. Kai Shun Classic DM-0706 er en gyoto, også kendt som den klassiske franske kokkekniv, fremstillet primært til brug af en højrehåndet. Knivens høje kvalitet samt skarpe pris gør den til et uundværligt redskab i dit køkken.

Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm er en af de bedste knive på markedet, og det er en kokkekniv, der har en hårdere stålkerne end mange andre europæiske kokkeknive. Prisen er yderst god sammenlignet med lignende modeller, og størrelsen på kniven giver den endeløse funktionsmuligheder i køkkenet.

Fordele og ulemper ved Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm

Fordele

  • Fås i to størrelser
  • Holdbar
  • Skæfte i sortbejdset birketræ
  • Klassisk design
  • Let at slibe og bevarer kanten godt
  • Skærende stål – VG-MAX

Ulemper

  • Designet kan let vaskes af
  • Håndtaget er kun højrehåndet
Praktisk sæt til daglig brug

Classic Basic Collection - forskellige udskæringsmuligheder

Sættet indeholder fire knive i rustfrit stål med knive, der er holdbare og nemme at rengøre. Vi har gennemgået denne kollektion nærmere, herunder en beskrivelse af hver enkelt kniv og dens skæreevner.

Classic Basic Collection
Praktisk sæt til daglig brug
  • 4 kvalitetsknive
  • Stål af høj kvalitet
  • Ideel til ethvert køkken

Mere om Classic Basic Collection

De fire knive er af høj kvalitet, fremstillet af holdbart stål. De er perfekte til ethvert køkken og har en hårdhedsskala på 56 HRC, hvilket betyder, at de kan modstå meget slid.

Det stilfulde design og den imponerende hårdhed af knivene vil helt sikkert imponere selv de mest kræsne kokke. 

SPECIFIKATIONER

  • Materiale: Blad Damaskus stål
  • Stål hårdhed: 56 HRC
  • Håndtag materiale: Pakka træ

Uanset om du er en nybegynder eller en erfaren professionel, har dette sæt alt, hvad du har brug for, for at få arbejdet gjort ordentligt. Alle knive i kollektionen har et meget behageligt greb, der vil gøre dem til en fornøjelse at bruge. 

Den klassiske Gyuto kokkekniv er det ideelle skæreredskab til alle dine opgaver. Det er et fremragende værktøj til kokke, der arbejder med krydderurter, større udskæringer af kød, grøntsager og finere stykker.

Santoku-knivens design er blevet modificeret for at gøre den mere alsidig og velegnet til hårde kokkedage samt til specifikke skære- og madlavningsopgaver.

Classic Cutting Knife er designet til at skære større udskæringer af fisk, kylling og andet kød, der skal tilberedes lidt længere tid.

Endelig er Classic Utility Knife en fremragende allround-kniv, da den kan skære kød såvel som mere fine ingredienser. Selv om disse knive er noget dyre, giver de stor værdi for pengene.

Redaktionens vurdering

Sættet er fantastisk til præcis skæring af alle typer mad. Vi elsker det stilfulde design, og hvor nemt det er at vedligeholde dem. Derfor anbefaler vi det til dig, som ikke har noget imod at betale en lidt højere pris, og som har brug for et alsidigt og stilfuldt knivsæt.

Fordele og ulemper ved Classic Basic Collection

Fordele

  • Let at vedligeholde
  • Holdbar konstruktion
  • Præcis skæring af alle typer mad

Ulemper

  • I højere prisklasse
Slidstærk kokkekniv

KOKKEKNIV – 20CM - kvalitetskniv i damaskusstål

Modellen KOKKEKNIV – 20CMs bedste kvalitet er dens 59-61 HRC-hårdhed, hvilket gør kniven ekstremt skarp og slidstærk og i stand til at klare selv de vanskeligste kulinariske arbejdsopgaver. Vi har kigget nærmere på denne model for at se, om den rent faktisk er pengene værd.

KOKKEKNIV – 20CM
Slidstærk kokkekniv
  • Hårdhed på 59-61 HRC
  • Fremstillet i damaskusstål
  • To måneders returret

Mere om KOKKEKNIV – 20CM

Modellen er fremstillet i rustfrit Damaskusstål, og har en bladlængde på 20 cm. Rustfrit damaskusstål er meget populært, da det er slidstærkt og har en høj modstandsdygtighed over for rust og korrosion. 

Metallet er fremstillet ved hjælp af kulstof og jern som grundlag, og yderligere belagt med krom, som giver kniven en blank glans og modstår pletter. Dette forbedre knivenes styrke og holdbarhed samt udseende.

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 20 cm
  • Stål hårdhed: 59 - 61 HRC
  • Materiale: Damaskus stål
  • Håndtag materiale: G10-komposit baktieriaafvisende håndtag

Knivens blad er fremstillet af stål af høj kvalitet med en hårdhed på 59-61 HRC, hvilket er ret enestående. Kantvinklen er 16 grader, hvilket gør den ganske spids.

Denne kokkekniv er rigtig god til både at hakke og skære, i alt fra kød til frugt og grønt. Det bakterieafvisende håndtag holder dine hænder rene og sikre, mens knivens skarphed sikrer præcise snit. Med denne model får du en rigtig god kniv for pengene, hvilket gør den super god til dem, som allerede har lidt erfaring.

Fordele og ulemper ved KOKKEKNIV – 20CM

Fordele

  • I alt 67 lag stål
  • Knivkant på 16 grader
  • Antibakterielt håndtag
  • Gratis levering

Ulemper

  • Ikke så velegnet til uerfarne brugere
  • Har brug for ugentlig slibning
Gammel traditionskniv i et moderne design

SANTOKU KOKKEKNIV - ideel til at skære fisk

SANTOKU KOKKEKNIV fra Nourmet er fremstillet i rustfrit damaskusstål. Damaskusstål sikrer at kniven har super skarphed og holdbarhed, hvilket gør det yderst velegnet til brug i køkkenet. Vi har testet denne model og sammenlignet den med andre lignende produkter på markedet. 

SANTOKU KOKKEKNIV
Gammel traditionskniv i et moderne design
  • 59-61 HRC (hårdhed)
  • Omhyggeligt håndlavet
  • Fremstillet i damaskusstål af høj kvalitet

Mere om SANTOKU KOKKEKNIV

SANTOKU KOKKENIV fra Nourmet er en flot, håndlavet kniv, der vil pryde ethvert køkken.

Kniven består af rustfrit damaskusstål med en hårdhed på 59-61 HRC, hvilket gør det til en holdbar og pålidelig kniv, til både professionelle og amatører.

Kniven er designet som en Santoku-kniv, hvilket er ideelt til præcisionsarbejde og hakning. Santoku-knive er fantastiske til minutiøst snitte- og skærearbejde.

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 16.5 cm
  • Materiale: Knivblad Rustfrit damaskusstål
  • Stål hårdhed: 59-61 HRC
  • Håndtag materiale: G10-komposit baktieriaafvisende håndtag

Modellen er også kendt som “santoku-bacho,” hvilket kan oversættes til “tre anvendelser,” som henviser til at kniven er super god til at hakke, skærer i tern og mosning.

Det er knivens spids design som gør, at kniven egner sig så godt til at skære præcist og nøjagtigt. For at forhindre, at maden hænger fast på knivbladet, har bladet ofte fordybninger. Kniven er perfekt til at skære fisk, og dens brede design gør, at den er super god til at holde madvarer samlet – brugbart hvis du vil lave sushi.

Redaktionens vurdering

Vi er meget begejstrede for Nourmets SANTOKU KOKKEKNIV, da den er rigtig god til at skære frugt, grønt og fisk. Det er en velafbalanceret kokkekniv, der er behagelig at bruge, hvilket gør den ideel til at snitte diverse slags frugt og grønt. Den eneste ulempe er, at den ikke er velegnet til at skære brød, omend det ikke er knivens hovedfunktion. Med Nourmets fem års garanti og gratis levering, så mener vi, alt taget i betragtning, at dette er et super godt køb til en meget fair pris.

Fordele og ulemper ved SANTOKU KOKKEKNIV

Fordele

  • 5 års garanti
  • Gratis levering og returnering
  • Ideel til at skære fisk, frugt og grøntsager
  • Ligger godt i hånden

Ulemper

  • Ikke ideel til at skære brød

Hvad bør du overveje, når du køber en kokkekniv?

  • Vægt – Vi anbefaler, at du ser på knivens vægt. En tungere kniv er generelt lidt bedre at skære med, da den har en større skærekraft. En lettere kniv er bedre til at hakke og uerfarne brugere vil ofte finde en let kniv nemmere at bruge. Tag derfor med i dine overvejelser, hvad du vil bruge den til. Med det sagt, så er det vigtigste naturligvis, at den føles rigtig for dig. 
  • Materiale – Kokkeknive laves i flere forskellige materialer. Et populært valg er kulstofstål, som er hårdere og skarpere end rustfrit stål, men også mere skørt og mere udsat for korrosion og rust. Det ændrer dog ikke på at kulstofstål er et fremragende materiale til knive, men det kræver mere vedligeholdelse.
    De fleste kokkeknive er fremstillet af rustfrit stål, som er modstandsdygtigt over for rust og korrosion. De kan dog være sværere at holde skarpe, omvend det ikke er umuligt. Damaskusstål er et mønstersvejst stål, der er meget skarpt og flot. Det bliver ofte brugt til at lave japanske knive af høj kvalitet, selvom det kan være svært at slibe. Keramiske knive er lette og super skarpe, men de er også ret skrøbelige og kan ikke slibes derhjemme.
  • Håndtag – Håndtaget (også kaldet skaftet) på en kokkekniv er gerne fremstillet i træ, metal, plast og kompositmaterialer. Håndtaget er ofte beskrevet som knivens “akkileshæl,” og det er derfor vigtigt at vedligeholde det. Vi anbefaler, at du ikke smider din kokkekniv i vaskemaskinen, men vasker den i hånden – særligt hvis håndtaget er lavet af træ. De fleste moderne knive med træhåndtag har dog et tyndt gennemsigtigt plastlag, for at beskytte det mod skader.
    Husk på, at de fleste kokkeknive er designet, så de kan bruges af både højre- og venstrehåndede, da den dobbelte skråkant gør begge sider skarpe. Nogle knive har derimod normalt kun én skråkant. Dette betyder ofte, at bladet udelukkende er skarpt på højre side.
  • Pris – En dyr kokkekniv koster omkring 1.500 eller mere. De er lavet i høj kvalitet, og ofte af kulstofstål. Ønsker du at finde en kokkekniv, der er knap så dyr, så kan du slippe med 400-500 kr. De er ofte fremstillet i keramik eller rustfrit stål. . Vi mener, at en kokkekniv til 400-500 kr. er ganske fin, hvis du blot laver mad derhjemme. Men går du op i mere avanceret madlavning eller skal bruge den i professionel sammenhæng, så anbefaler vi, at du køber en kokkekniv af højere kvalitet. Vores råd er, at du overvejer nøje, hvad du vil bruge din kokkekniv til, inden du beslutter dig.
  • Forbruger- og ekspertanmeldelser – Forbrugeranmeldelser kan give dig nyttig information om, hvordan andre forbrugere har oplevet en given kokkekniv. Ekspertanmeldelser kan være nyttige, når du søger information om produktets konstruktion og kvalitet. Eksperter har ofte kendskab til en række forskellige producenter og kan give anbefalinger om, hvilke knive der er de bedste.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

    1
  • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
  • 2
  • Kundernes mening om produktet
  • 3
  • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
  • 4
  • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
  • 5
  • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Vi har anvendt forbrugerrådets test af kokkeknive, da vi skulle udvælge produkter til vores oversigt. Her faldt vi over Wüsthof Classic, som særligt bliver rost for disse parametre: Hårdhed, skarphed og holdbarhed. Kniven er blandt andet blevet vurderet gennem en paneltest, hvor den er blevet afprøvet på forskellige typer af madvarer.

Testen er udført den: 15. marts 2021.
Du kan se læse hele testen her

Healthykitchen 101

Healthy Kitchen 101, LLC blev oprindeligt grundlagt som LunaRegina.com i 2017. Det startede som et sted, hvor Luna kunne dele sine enkle hjemmelavede opskrifter og madlavningstips som en hobby.

Bloggen er vokset fra en lille personlig blog til et populært sted til at få tips og tricks til sund madlavning. Holdet består af personer med journalistisk ekspertise samt personer med stor viden inden for mad, ernæring og forbedring af hjemmet.

Vi har anvendt mediet til at blive klogere på Wüsthof Classic V1, som bliver kåret som den bedste kokkekniv. Kniven er blevet vurderet ud fra parametre som størrelse, vægt, balance, skarphed, holdbarhed mm. 

Testen er opdateret den: 2. april 2021
Du kan se læse hele testen her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Råd & Rön har testet 23 forskellige kokkeknive, og vi har anvendt denne test til at få et indblik i markedet og hvilke produkter, der er de bedste af de bedste. I testen indgår både Wüsthof Classic V1 og Kai Shun Classic DM-0706. Begge knive er blevet testet af forbrugermagasinet, og der er lagt vægt på: Skarphed, fleksibilitet, holdbarhed og meget andet.

Testen er udført den: 11. juni 2018
Du kan se læse hele testen her

Cnet

CNET fortæller dig, hvad der er nyt inden for teknologi, kultur og videnskab. De bringer gennemarbejdede anmeldelser, nyheder og tests og forklarer alt, du bør vide, om specifikke produkter. Deres globale team arbejder 24/7 for at udforske og forklare nye og innovative produkter. 

Vi har anvendt mediets test af kokkeknive, hvor Wüsthof Classic V1 indgår. Kniven bliver kåret som den ”bedste tunge kniv” og får mange rosende ord med på vejen. Cnet kalder den for en ”arbejdshest i køkkenet”.

Testen er udført den: 28. februar 2021
Du kan se læse hele testen her

Foodsguy

Foodsguy er en personlig blog, der blev startet af Jaron. Han startede bloggen for at modbevise, at der ikke er plads på internettet til endnu en madblogger. Bloggen er fyldt med nemme og praktiske tips til madlavning og produkter til køkkenet. 

Vi har anvendt Jaron’s test af kokkeknive fra 2021. Den opdaterede test har vurderet otte forskellige kokkeknive, og Kai Shun Classic DM-0706 ender som topscorer. De otte knive er blevet vurderet ud fra parametre som: Skarphed, holdbarhed, materiale og fleksibilitet. 

Testen er udført den: 6. januar 2021
Du kan se læse hele testen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme