Test af de 5 bedste Termokrus

Der er flere forskellige ting at være opmærksom på ved valg af termokrus, og du får her en gennemgang af en række produkter samt nogle generelle gode råd.

termokrus
Udgivet 15.04.2019|Senest redigeret 29.07.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks

Der findes rigtig mange forskellige Termokrus på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste vaffeljern, der er på markedet anno 2020, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

termokrus

forbruger-test.dk

4.74 23

Bodum rejsekrus

Bodum rejsekrus Bodum er kendt for kvalitet og lækkert designede køkkenredskaber og -tilbehør. Dette er også gældende for deres termokrus, der er meget eksklusive og faktisk også specielt udviklet. Det er ikke kun designet her, der er eksklusivt, da kruset også egner sig godt til at holde på varmen, og det er let at åbne og lukke for låget. En af fordelene fra Bodum er, at de har en stor viden inden for produktion af krus, termokander osv., og denne viden har de bragt med sig ind i udviklingen af denne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Bodum rejsekrus

Gode ting ved Bodum rejsekrus

 • 350 ml kapacitet
 • Rustfrit stål og silikone (kan vælges i mange farver)
 • Virker effektivt til kolde og varme drikke
 • Tætlukkede åbninger

Mere information om Bodum rejsekrus

Dette krus fra Bodum har en særdeles god isoleringsevne, hvilket vil sige, at der skal meget til for, at det bliver præget af omkringværende temperaturer. Det vil sige, at termokruset egner sig særdeles godt til at holde den temperatur, væsken i kruset har. Dermed vil kaffen eksempelvis ikke bliv kold, mens det kolde vand heller ikke vil blive varmt. Modellen her egner sig derfor godt til kolde såvel som til varme drikke, så den er god at tage med på farten, uanset om man har behov for en kop varm kaffe, te osv. eller en kop koldt vand på vej til arbejde. Udseendet på denne kop er der gjort meget ud af, og dette har også affødt mange roser. Ydersiden er primært bestående af rustfrit stål kombineret med en bred ring af silikone. Den brede ring af silikone sørger for, at man får et godt greb i koppen, hvormed der også er tænkt på det praktiske i udviklingen af denne model. Her er noget af det smarte ved modellen også, at det er muligt at vælge kruset i flere forskellige farver, hvormed man selv kan vælge ud fra egne ønsker. Man kan få alt fra neutrale til mere spraglede farver. En anden lille detalje er, at låget er særdeles tæt, mens det hul, man skal drikke fra, bliver dækket af en praktisk prop. Denne prop er let at fjerne, mens den også er let at sætte i igen. Her er detaljen, at denne prop lukker åbningen helt til, hvormed den udvendige temperatur heller ikke her vil præge væsken inde i termokruset.

Eva Trio To Go Cup

Eva Trio To Go Cup Eva Trio har også lagt meget vægt på design såvel som på kvalitet i deres To Go Cup. Denne minder i sit udseende om en klassisk termokande, hvor der også er en rem i låget, hvilket giver smarte anvendelsesmuligheder. Dermed lykkedes Eva Trio med at kombinere deres eksklusive og flotte design med det praktiske aspekt, som også er vigtigt for termokrus. Derudover er det også muligt at vælge modellen i flere forskellige farver, hvilket såvel som den oven for omtalte model giver nogle fordele, da man derigennem kan personalisere sit termokrus.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Eva Trio To Go Cup

Gode ting ved Eva Trio To Go Cup

 • Kapacitet på 350 ml
 • Lavet af rustfrit stål, silikone og kunststof
 • Designet med dobbelte vægge for at sikre god isolering inde i koppen
 • Klik-funktion i låget, som gør, at man kan åbne og lukke med en hånd

Mere information om Eva Trio To Go Cup

Selvom der lægges meget vægt på eksklusivitet, farver, design og lignende, så er der ikke gået på kompromis med det praktiske. Dette er gældende, da det er muligt at sætte denne model i opvaskemaskinen, uden den vil tage skade heraf. Så skal man ikke bruge tid på at vaske termokruset i hånden, hvilket både kan være tidskrævende, mens det også kan være svært at gøre den helt rent uden hjælp fra opvaskemaskinen. Det praktiske aspekt spiller også igennem ved låget, der er lavet på en sådan måde, at proppen, der lukker åbningen, kan fjernes og påsættes med en hånd. Dermed kan man altså let tage termokruset her med på vejen. Dernæst er modellen designet med dobbeltvæg, der en vakuumeffekt, hvilket er med til at isolere væsken i termokruset en hel del bedre. På den måde vil temperaturen i kaffen, teen eller lignende være holdt over en længere periode. I udviklingen er der også lagt meget vægt på, at modellen skal kunne holde tæt, hvilket Eva Trio er nået i mål med. De slår sig nemlig på, at modellen her ikke drypper, hvormed man ikke skal bekymre sig om at spille dråber på tøjet, i bilen, bussen, toget, eller hvor man måtte tage sit termokrus med hen.

Stelton To Go Click

Stelton To Go Click Denne model fra Stelton er en smule mindre end nogle andre varianter, da dens kapacitet er på 0,2 liter, hvor mange andre termokrus kan indeholde 0,35 liter. Der er så til gengæld tale om en model, der er førende på nogle andre parametre, hvilket er gældende for det praktiske såvel som for det designmæssige.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Stelton To Go Click

Gode ting ved Stelton To Go Click

 • Kapacitet på 200 ml
 • Materialet er stål og plastic
 • Fås i flere farver (stål og sort)
 • 100 % tætsluttende

Mere information om Stelton To Go Click

Termokoppen her er meget elegant i sit design og er et af de termokrus på markedet, der minder mest om en regulær kaffekop.

Derudover er den også ret kompakt i sit design, hvormed den altså ikke vil kræve den store opbevaringsplads, når man har den med på farten.

Stelton har også lavet modellen i flere forskellige farver, hvilket blandt andet er gældende for stål sort og i stål.

Det er to meget enkle og minimalistiske design, hvormed kruset også kan klæde en, når man er på vejen. Designet er også lækkert i og med, at den er lavet på en sådan måde, at låget kan åbnes ved hjælp af kun en enkelt hånd.

Dermed fungerer den rigtig godt at have med i bilen, da men med en hånd kan åbne og lukke den, hvormed det ikke forstyrrer kørslen.

Det smarte system er også lavet på en sådan måde, at det er muligt at drikke fra koppen hele vejen rundt, hvormed man ikke skal have fat et specielt sted på koppen eller dreje hånden for at drikke af kaffen. Herudover er den også lavet tæt, hvilket er gældende, når den står op og ligger ned.

Derved skal man altså ikke blive bekymret, hvis kruset vælter på siden, da indholdet bliver i beholderen. Kruset er ligeledes udartet på en sådan måde, at sandsynligheden for, at koppen drypper, er minimal, hvormed man ikke skal bekymre sig om at spilde på sit tøj, når man drikker fra denne variant.

WOW Thermo Cup

WOW Thermo Cup

Her er der tale om en model, der egner sig godt, hvis man er på et stramt budget og alligevel gerne vil have et termokrus.

Det kan også være en god model til, hvis ikke man ønsker at ofre så mange penge i et termokrus, eksempelvis fordi man ikke skal benytte den ofte.

Det ydre af modellen er galvaniseret, så man får sig et ganske fint og elegant design, hvis man vælger at købe denne variant.

Video Anmeldelse af WOW Thermo Cup

Gode ting ved WOW Thermo Cup

 • Kapacitet på 400 ml
 • Drikkekant på 360 grader
 • Kan deles i to – forenkler rengøring
 • Galvaniseringen på ydersiden giver det pæne udseende

Mere om WOW Thermo Cup

Modellen er også ganske praktisk, hvilket både er gældende i henhold til vask, og når man skal bruge termokruset.

Det består nemlig af to dele, der er lette at skille fra hinanden, når den skal rengøres, hvilket er med til at gøre rengøringen lettere og sørge for et bedre resultat.

Termokruset er også ganske smalt i sit design, hvilket dog ikke betyder, at den har en lav kapacitet, da den kan indeholde 400 ml.

Det er faktisk en smule mere, end mange af de andre termokrus på markedet kan præstere. Den er også formet på en måde, der gør det let at have den i bilen, med i bussen, toget eller lignende, således man kan få en kop kaffe på vej til arbejdet.

Den smarte push-ventil bør også nævnes som en smart funktion ved dette termokrus. Det er muligt at drikke fra kruset hele vejen rundt, således man let kan få fat i den, når man eksempelvis kører i bil.

Den førnævnte ventil sørger for, at åbningen åbner automatisk, når man trykker med den på en finger og ikke på alle mulige andre tidspunkter.

Derudover er den også let at lukke igen med en enkelt finger. Det er på mange måder praktisk, når man er på farten.

De smarte funktioner, det gode design og modellens evne til at holde væsken i kruset koldt eller varmt er nogle af de ting, der gør, at kvaliteten stadig er i top, selvom prisen ligger forholdsvist lavt.

Alfi IsoMug Plus

Alfi IsoMug Plus

Denne model fra Alfi har en kapacitet på omkring 350 ml, mens producenten også brander produktet ved, at det er 100 % tætsluttende.

Derfor skal man ikke frygte, at der kommer kaffe, te, vand eller lignende ud over det hele, mens man drikker, eller når koppen står i kopholderen, på bordet eller lignende.

Køb Alfi IsoMug Plus her.

Video Anmeldelse af Alfi IsoMug Plus

Gode ting ved Alfi IsoMug Plus

 • Kapacitet på 350 ml
 • Lavet af rustfrit stål
 • Let at åbne og lukke
 • 100 % tæt
 • Holder væske varm i 4 timer

Mere om Alfi IsoMug Plus

Termokruset her er lavet med dobbeltvæg med vakuumeffekt, hvilket vil sige, at isolationsevnen er helt i top. På den måde mindsker termokruset i indflydelsen fra ydre temperaturer, hvormed altså væsken inde i kruset forbliver ved den ønskede temperatur over en længere periode.

Det forårsager faktisk, at varme drikke kan holdes varme hele 4 timer efter, at væsken er blevet hældt i kruset.

Derudover forårsager det også, at den kan holde drikken kold i hele 8 timer efter, at den blev hældt i termokruset.

På den måde kan man både tage en kop varm kaffe med på de kolde dage, mens man på varme dage også kan tage et krus isvand, saftevand eller lignende med, uden at det bliver varmt.

”Push & Drink” er navnet på den funktion, der er implementeret i låget. Denne funktion sørger for, at åbningen beregnet til at drikke fra kun åbner, såfremt der trykkes på det. Det sikrer, at låget ikke pludseligt åbner under tryk.

Man skal også ved dette termokrus hæfte sig ved, at kruset er gjort helt tæt, så det ikke drypper, når man drikker, eller når man ikke gør.

Varianten her er også designet på en sådan måde, at den vil passe til langt de fleste kopholdere, så man let kan tage den med i bilen.

Den er også af et ganske robust design, hvilket vil sige, at den godt kan klare små slag og stød uden at tage for meget skade.

Ved denne model er der også tænkt på rengøringen, hvilket er gjort på flere forskellige måder. Først og fremmeste tåler modellen opvaskemaskine, så man let og hurtigt kan få den rengjort.

Der er også en smart detalje, som består i, at den kan skilles helt ad, således man sikrer sig, at alle delene bliver rengjort optimalt. Ved at skille termokruset helt ad, inden det puttes i opvaskemaskinen, skabes de bedste forudsætninger for, at den bliver helt ren.

Brug termokruset fornuftigt

Når man så har investeret i et termokrus, er det også vigtigt, at man bruger det fornuftigt, så det holder længere tid, og der ikke sidder for mange rester af kaffe, te eller lignende, når man er færdig med at benytte den hver gang.

Først og fremmest anbefales det, at man efter brug rengør sit termokrus grundigt. Det er nemlig ikke en fordel at benytte sit termokrus flere dage i træk uden at rengøre det, selvom man benytter det til den samme drik.

Det kan synes at være en træls opgave at rengøre termokruset, men det tager ikke ret meget mere end et par minutter at gøre det rent i vasken med en børste og en omgang sæbe.

Nogle modeller kan sågar gå i opvaskemaskinen, hvormed rengøringen altså ikke bliver meget lettere. Hvis man bruger sit termokrus hver dag, bør man også vaske sit termokrus hver dag.

Det medfører, at man undgår bakterier i kruset, mens det også i høj grad kan forebygge dårlig lugt i kruset. Forestiller man sig en situation, hvor man gennem en længere periode har drukket kaffe i termokruset uden at rengøre det jævnligt, vil det have en stærk lugt af kaffe.

Hvis man så en dag skal benytte den til te, vil dette være meget svært grundet duften af kaffen, som kan ødelægge teen. Det er en af årsagerne til, at det er vigtigt med god rengøring af sit termokrus.

Man bør også hver gang, at man har fyldt sit termokrus op, skrue låget ordentligt på, så man er sikker på, at der ikke kommer varm drik ud på kruset. Hvis der løber væske ud af kruset, er der flere forskellige konsekvenser.

Der er risiko for, at man kan få brandmærker, hvis eksempelvis te eller kaffe kommer i direkte kontakt med huden. Samtidigt kan det også være svært at fjerne kaffepletter fra bilsæder, sofa eller lignende, hvorfor vigtigheden af at have lukket låget ikke kan understreges nok.

I forlængelse af rådet med, at det er en god idé at rengøre kruset dagligt, kan det måske være en fordel at have et reservekrus. Hvis man kun har et krus, kan man fristes til lige at bruge det igen, hvis ikke man har fået det gjort rent, eller hvis opvaskemaskinen ikke har været i gang.

Dette kan hurtigt blive en tendens, hvormed kruset på sigt kan blive svært at holde helt rent. Derfor kan det være en fordel at erhverve sig endnu et termokrus, som man kan bruge, hvis det andet er til vask.

På den måde sikrer man sig, at man har muligheden for at rengøre krusene hver dag. Det giver de bedste forudsætninger for, at der ikke kommer dårlig lugt eller bakterier i termokruset.

Der er altså tale om følgende råd:

 • Rengør grundigt efter brug for at undgå dårlig lugt og bakterier – helst dagligt
 • Skru låget ordentligt på, så der ikke spildes
 • Invester i et reservekrus og skab de bedste forudsætninger for at få rengjort kruset

Er du interesseret i andre produkter, så se også vores tests af Powerbanks, Indbygningsovne, Emhætter og meget mere her på siden.

Værd at vide om Termokrus

 • Termokruset holder kaffen varm over længere tid og sørger for, at man ikke spilder så let.
  Den er perfekt til at tage med i bilen eller den offentlige transport. Dermed får man både sin kaffe, og man har ikke for travlt med at suge kaffen, inden man tager afsted.

Ved termokrus betaler man for kvalitet

Når man snakker termokrus, er det værd at bide mærke i, at man for det meste betaler for kvalitet. Hvis man har vænnet sig til at benytte en dyrere variant og så bevæger sig til en lidt billigere en af slagsen, kan man måske mangle nogle ting, mens termoeffekten måske heller ikke vil være i top.

Herfor anbefales det af de fleste, at man vælger at investere en smule mere i et termokrus, så man får et godt termokrus, der kan opfylde de krav og behov, der end måtte være.

Det handler naturligvis også meget om, hvad man skal benytte termokruset til, og hvor ofte man skal benytte det. Hvis man skal benytte det dagligt og måske flere gange om dagen, kan det være en fordel at investere lidt mere i et termokrus.

Skal man derimod kun benytte det ved sjældnere lejligheder, hvor kaffen blot skal holdes varm til de første kilometer af en køretur, kort tid på en gåtur eller lignende, behøver man måske ikke investere så meget i et termokrus.

Pointen er, at der inden for markedet af termokrus er en vis kausalitet mellem pris og kvalitet, hvilket er værd at have øje for, når man er på jagt efter termokrus. Nogle
af de ting, man får af kvaliteter ved et dyrere krus, er oplistet nedenfor:

 • Højere kvalitet på produktet
 • Længere levetid – det er sjældent nødvendigt at skifte krus
 • De er oftere helt drypfrie
 • De har en bedre evne til isolering – kan holde drikken varm/kold længere tid
 • Nemmere rengøring
 • Nem opbevaring samt transport

Den længere levetid er blandt andet værd at tage fat i, når der tales om kvalitet vs. pris i forhold til termokrus. Hvis man investerer i et dyrere krus, skal man nuvel betale en smule mere første gang, men det medfører også, at man kan have kruset over længere tid.

Vælger man en billigere variant, risikerer man at skulle købe et nyt eller to nye på den tid, det ville tage et slide en dyrere model op.

Derfor kan det også vise sig, at det over tid, hvis man passer på sit krus, kan være billigere at investere et dyrere termokrus.

Vil du også læse om andre produkter, så se også vores tests af Induktionskogeplader, Hårtrimmere, Kapsel-kaffemaskiner og meget mere her på siden.

Afstem med behov

Der er i denne beskrivelse i høj grad tale om en generalisering, og det er ikke sikkert, at det er gældende for alle modeller. Det er eksempelvis ikke garanteret, at en model vil være helt tæt, selvom det er en af de dyrere.

Derfor er det også vigtigt, at man har et øje for specifikationer, anmeldelser og tests, så man ikke kommer til at købe et dyrt krus, der ikke er tæt. I forlængelse af dette er det også vigtigt, at man afstemmer valget af termokrus med behov.

Jo mere man skal bruge det, jo mere vil det være nødvendigt at investere i et godt termokrus. Materialet er også værd at overveje i forhold til behov. De fleste termokrus er af stål, hvor det er muligt at få forskellige farver.

Det er gældende af flere forskellige årsager. Først og fremmest ser det godt ud, mens det også er det materiale, der giver de bedste forudsætninger for, at man kan skabe en god isolation.

Ved nogle modeller er der så placeret en ring af silikone, plastic eller lignende, som fungerer som en slags greb. Det er især gældende for silikone, der sørger for, at man får et godt greb i kruset og ikke taber det. Hvis der kun er stål på ydersiden, kan modellen være ganske glat at holde ved.

Denne ring af silikone laves af de fleste producenter i flere forskellige farver, hvormed man hos de fleste udbydere også kan finde netop den farve, man finder passende til sig selv.

Nøglespecifikationerne spiller her også en forholdsvis vigtig rolle. Går man eksempelvis ikke så meget op i, at det skal være muligt at drikke fra kanten hele vejen rundt, eller at det skal være muligt at åbne med en hånd, er der ingen grund til at betale for dette.

Derfor er det vigtigt, at man ikke udelukkende har fokus på prisen, da den plot er et praj i forhold til kvaliteten af produktet. Formår man derimod at afstemme sine behov med valg af produkt, er det muligt at finde frem til netop den pris, hvor man kun betaler for det, man bruger.

Derigennem er det altså også muligt at komme til at spare penge, da det ikke altid er nødvendigt kun at gå efter den dyreste model.

Læs også: Test af de 6 bedste Termokander

Anmeldelser af Termokrus

4,7 baseret pa 46 anmeldelser fra forskellige platforme

Læs også vores artikel om: Bærbar computer test 2020 – find de bedste her

Denne side er anmeldt af: Martin N. Bach Rating 10/10

FAQ

🏆 Hvilke termokopper er bedst?
Se vores test af hvilke termokoppe der er bedst og pænest i vores artikel. Vi har samlet anmeldelser fra 5 produkter og lavet en samligning.
🔍 Hvordan anmeldes termokop?
termokoppe vurderes på holdbarhed og brugervenlighed, derudover kigges der på designet af koppen og størrelsen.
🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny termokop?

Vi hos forbruger-test.dk anbefaler, at du overvejer, hvor stort forbrug du har og dit budget. Ud fra de 2 faktorer kan du kigge på design og størrelse efterfølgende.

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Forbruger-test.dk indsamler anmeldelser af produkter i Danmark. Vi har mere end 1000 tests og opdaterer ugentligt med nye.

Find mere information her

læs omkring hvordan du vedligeholder din termokop
HM-Homeware – Debat
Læs omkring miljøvenlige termokrus
European Coffee Trip – Debat