Test af de 6 bedste Termokander

Kaffe og te er nogle af de drikke, der bliver drukket mest i det danske land, og det er derfor også vigtigt, at disse kan blive nydt varme. Varme drikke som disse, kan man ikke drikke lynhurtigt, men de også er bedst, når de bliver nydt. Derfor er det meget vigtigt, at eksempelvis kaffen kan holdes varm, efter den er brygget og en god rum tid frem.

Udgivet 03.04.2019|Senest redigeret 17.04.2019|

Der findes rigtig mange forskellige termokander på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste termokander, der er på markedet anno 2019, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

forbruger-test.dk

4.57 28
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen (Journalist fra DMJX)

Tiger PXM

Termokande, Tiger

Her er der tale om en kaffekande, som klarer sig særdeles godt på både designet og det praktiske. Den er ganske enkel og kan passe ind i de fleste køkkener. Derudover har den også en særdeles god isoleringsevne, sådan at kaffen eller teen holdes varm over en længere periode.

Forhandler Totalpris Læs mere
160,00 Læs mere
229,95 Læs mere

Gode ting ved Tiger PXM

 • Kapacitet på en liter
 • Findes i tre varianter
 • Det udvendige materiale er plast
 • Indsats i glas

Mere information om Tiger PXM

Med denne termokande kan man sagtens sætte kaffen på bordet og lade den stå i en del tid, uden at den bliver kold.

Modellen egner sig godt til langt de fleste familier, da den først og fremmest er særdeles let at hælde af, uden at man spilder. Derudover bliver der hældt med en fokuseret stråle, således at man rammer koppen, i stedet for at ramme ved siden af koppen. På den måde sviner man ikke bord, tøj, dug eller lignende til, når man hælder med denne kande.

For at putte et mere konkret tal på, hvor længe man kan lade kaffen stå på bordet uden den bliver kold, kan det oplyses, at kaffekanden kan holde en drik på en temperatur på omkring 80 grader i omkring 6 timer. På den måde kan man sagtens sætte kaffekanden på bordet til et møde, en fest eller lignende, uden at kaffen bliver kold.

Lækkert design og gode brugsmuligheder

Designet er blandet af sort plastic og børstet stål, hvilket samlet giver et rigtig flot design. Det er både muligt at få modellen i hvid og i krom, hvilket hjælper til at vælge den model man bedst kan lide.

Designet er faktisk ret gammelt, og det har levet i mange år, hvilket både er gældende for designet såvel som for opbygningen af kaffekanden. Der er nemlig en god grund til, at den har toppet markedet så mange år i streg.

Kaffekanden kan indeholde en liter væske, og dette holdes helt tæt. Dette er muligt ved hjælp af det smarte skruelåg, som sørger for, at der bliver lukket helt tæt. Det sørger for, at der ikke slipper kaffe ud, når den er lukket, selvom den måske måtte vælte.

Stelton EM77

Termokande, Stelton

En klassisk og ikonisk termokande Stelton. Denne Stelton EM77 har været udbredt på det danske marked siden 1977, så der er i høj grad tale om traditionelt design og opbygning.

Forhandler Totalpris Læs mere
349,00 Læs mere
390,00 Læs mere

Gode ting ved Stelton EM77

 • Kapacitet på en liter
 • Fås blandt andet i rød, hvid, kobber og sort
 • Fås i plast eller metal
 • Indsats i glas

Om Stelton EM77

Der kan ikke herske nogen tvivl om, hvorfor modellen har været i toppen af markedet så mange år, da dens kvalitet og design er helt i top.

En af fordelene ved varianten her, der er designet af Erik Magnussen, er, at den kan fås i flere forskellige farver og varianter. Derfor bør man med al sandsynlighed kunne finde en variant, der falder i hak med de ønsker og behov, man end måtte have.

Selvom modellen blev designet tilbage i 1977, er der stadig et minimalistisk og futuristisk design, som er et hit i langt de flestes hjem. Det er samtidigt også en termokande, der passer ind i nyere hjem såvel som lidt ældre hjem.

Modellen her er forholdsvis smal, og der er så lagt lidt på i højden, hvilket faktisk skal ses som en smart lille detalje. Det medfører nemlig, at man kan stille kanden på et bord, hvor der også skal stå mange andre forskellige madvarer og drikkevarer.

Termokanden fylder altså ikke ekstra i bredden, hvilket især er en fordel, når man eksempelvis skal holde fødselsdag, hvor der også skal være en masse andet på bordene.

Rummelig og godt isoleret

Modellen her kan indeholde en hel liter, hvormed man altså kan få en del kopper kaffe ud af denne kande. Det er også varme kopper kaffe, man får ud, hvilket kommer i kraft af den glasindsats, der fungerer godt som isolator. Det sørger for, at væsken holdes varm. Denne termokande fås med to forskellige låg:

 • Skruelåg
 • Vippelåg

Vippelåget fungerer godt i hjemmet, men det er utilstrækkeligt, hvis man skal have det med på farten, hvorfor man får et skruelåg med. Dette kan man benytte, hvis man skal have termokanden med på udflugt.

Stelton Emma

Termokande, Stelton, Emma

Stelton er en meget klassisk udvikler af termokander, og producenten er også blevet ganske etableret på markedet. Designet på Stelton Emma er en smule mere spændende og moderne end Stelton EM77, da der er sket en hel del nytænkende.

Forhandler Totalpris Læs mere
500,00 Læs mere
599,00 Læs mere
799,95 Læs mere

Gode ting ved Stelton Emma

 • Kapacitet på 1,2 liter
 • Håndtag i bøgetræ
 • God isoleringsevne
 • Fås i to forskellige designs
 • Nytænkende og moderne

Om Stelton Emma

Varianten her fra Stelton er udstyret med et kliklåg, som sørger for, at man altid ved, om termokanden er åben eller lukket. Dermed slipper man altså for at komme til at hælde af en lukket termokande.

Det sørger også for, at låget er ordentlig lukket, når det er lukket, således der ikke kan ryge væske ud, såfremt man kommer til at vende termokanden om ved et uheld, når den er fuld.

Designet i fokus uden at gå på kompromis med kvaliteten

I forhold til designet er der i høj grad lagt vægt på diskretion og det minimalistiske. Dette ses i høj grad, da det er muligt at få termokanden i henholdsvis mørkegrå og en lysere blågrå. Farvevalgene er særdeles moderne, og de passer ind i langt de fleste moderne boliger.

Denne termokande kan faktisk være med til at give noget ekstra til indretningen qua dens flotte design.

Noget af det, der er med til at gøre modellen ekstra moderne og nytænkende, er håndtaget. Det er nemlig produceret i bøgetræ, hvilket også er med til at gøre varianten mere unik i forhold til andre modeller, mens det også vidner en hel del om elegance.

Kapaciteten er skruet en smule mere op sammenlignet med den foregående variant, da den kan indeholde 1,2 liter. Denne termokande fra Stelton er også ganske god til at holde kaffen varm, hvorfor den også vil være oplagt at benytte til et møde, arrangement eller lignede, hvor der skal serveres kaffe.

Thermos Light & Compact

Thermos, Termokande

Det er ikke altid, at kaffen skal serveres på bordet, men at man i stedet for skal have den med på farten. Det kan eksempelvis være på en udflugt, en køretur eller lignende. Så kan denne termokande fra Thermos være en fordel at investere i.

Gode ting ved Thermos Light & Compact

 • Kapacitet på enten 1- eller ½ liter
 • Fås i to forskellige varianter
 • Indsats i stål
 • Udvendigt materiale er også stål
 • Meget robust variant

Om Thermos Light & Compact

Denne fås med et skruelåg, således der holdes tæt, når termokanden er i kurven, tasken eller lignende.

Denne model er såvel som Thermos’ andre termokander særdeles robuste og solide og kan klare en hel del knubs. Derfor er det også en variant, de fleste anbefaler, at man benytter på udflugter eller andre forskellige ture.

Man kan både få modeller med kapacitet på 1- eller ½-liter, hvormed dette altså kan afstemmes med behov.

Flere funktioner i termokanden

En meget smart detalje ved modellen er, at dens låg også kan fungere som en kop. Derfor behøver man altså ikke at medbringe en kop selv, hvormed man kan spare plads i tasken på ruten eller på arbejdet.

Der er i modellen en stålindsats, hvilket også har en ret god isolerende effekt, hvormed indholdet i termokanden kan være holdt varmt over en længere periode. Det er også stålindsatsen, der er med til at gøre modellen mere robust, således den kan klare stød og slag.

Termokanden er meget slank og i et diskret og lækkert design, og der ikke er gået på kompromis med noget i udviklingen af denne termokande, når det kommer til kvalitet og design.

Varianten her er altså praktisk, let at transportere og flot i sit design, hvormed man både kan bruge den på arbejde, på jagt, på udflugt og meget andet – det er en meget universel model.

 

Rosendahl Penta

Termokande, Rosendahl

Rosendahl er meget stolte af denne model, hvilket i høj grad har noget at gøre med det lækre design, den er lavet i. Der er tale om et skulpturelt design, og Rosendahl ynder faktisk at kalde det et kunststykke. På den måde er den ikke blot en kaffekande, men også en kaffekande der kan stå fremme og pryde kaffebordet.

Forhandler Totalpris Læs mere
373,00 Læs mere
499,95 Læs mere

Gode ting ved Rosendahl Penta

 • Kapacitet på 1 liter
 • Flot og elegant design
 • Mat på ydersiden – blank på indersiden i toppen
 • Indholdet holdes varmt i længere tid

Om Rosendahl Penta

Modellen er i den grad særpræget, når der ses på udseendet. Der er lagt mere vægt på de lige linjer i forskellige mønstre, og modellen har også et vist diamantislæt over sig.

Overfladen på modellen er mat på siderne, men i toppen på indersiden er den blank, hvilket er gjort af praktiske formål, da den blanke overflade er let at rengøre.

Det er muligt at få modellen i forskellige farver såsom sort og grå.

Modellen har som mange andre termokander en kapacitet på 1 liter, hvilket er tilstrækkeligt til langt de flestes behov.

Stærk isoleringsevne

Hernæst er der med glasindsatsen sørget for en bedre isoleringsevne, således indholdet i termokanden kan holdes varmt i ekstra lang tid.

Derfor kan du sagtens sætte en kande kaffe på bordet og alligevel nogle timer senere drikke en varm kop kaffe. Det gør det eksempelvis lettere at have kaffe på kanden i løbet af dagen, til forskellige arrangementer og lignende.

Normann Copenhagen Geo

Termokande, Normann

Denne termokande fra Normann er i høj grad nytænkende i sit design, og designet er sjældent set før, hvorfor der er tale om et ganske unikt produkt. Designet er ganske minimalistisk, mens det også er meget rent, hvilket er blevet meget moderne i mange danske hjem.

Forhandler Totalpris Læs mere
428,00 Læs mere
DuBuy.dk 429,00 Læs mere

Gode ting ved Normann Copenhagen Geo

 • Kapacitet på 1 liter
 • Simpel åbne-/lukkefunktion
 • Fås i 6 forskellige farver
 • Moderne, minimalistisk og rent design
 • Lavet i plastic

Om Normann Copenhagen Geo

Termokanden er også lavet på en sådan måde, at den ikke vil skille sig negativt ud i et mere klassisk udseende hjem. I så fald vil der blot være tale om nytænkning inden for det klassiske design.

Modellen fås desuden i hele 6 forskellige farver, hvorfor man også kan matche den med sine kopper, andre køkkenredskaber mv.

Udover at lægge meget vægt på udseendet, er der i høj grad også lagt meget vægt på, at den skal kunne holde kaffen varm over en længere periode.

Brugervenlighed i top

I udviklingen af denne termokande er der også tænkt på brugervenligheden, hvilket kommer i kraft af, at den har en meget simpel åbne-/lukkefunktion. Det gør, at man let kan åbne den, når der skal påfyldes indhold, mens den også er let at hælde fra.

Det er dog værd at være opmærksom på, at prisen på denne termokande er en smule højere end gennemsnittet, men man betaler så også for et meget flot design og en termokande af høj kvalitet.

Derudover har den ikke godt af at komme i opvaskemaskinen, hvorfor man bør rengøre den i hånden.

Isoleringsevnen er værd at have øje for

Det er vigtigt at have øje for isoleringsevnen, når man er på jagt efter en ny termokande. Hvis ikke der er en god isoleringsevne, vil indholdet i termokanden hurtigt blive koldt, hvormed effekten af at have en termokande mistes en del.

Derfor er det vigtigt, at man undersøger isoleringsevnen grundigt, og har øje for, at en høj pris ikke nødvendigvis er det samme som en god isoleringsevne.

Her anbefales det oftest, at man undersøger, om der er en ordentlig indsats i termokanden, der kan holde indholdet varmt. En god indsats består som oftest af glas eller stål, som også er to af de mest effektive materialer i forhold til isolering.

Det er altid lækkert med varm kaffe eller te, men det er også lige så kedeligt hvis den er kold, og lige netop derfor er en termokande essentiel. Er du på udkig efter en ny kaffemaskine, der kan brygge din varme kaffe, har vi lavet flere tests af de forskellige varianter.

Værd at vide om rengøring af termokander

Termokander er rigtig dejlige at have og sørger for at de varme drikke forbliver varme over en længere periode, så man kan nyde sin varme te eller kaffe i længere tid. Men når man benytter sin termokande vil den med tiden blive beskidt fordi kaffen eller teen sætter sig som aflejringer nede i kanden.

Efter noget tid, vil den altså ikke være lige så ren som da man købte den. Men heldigvis er der råd for rengøring af din termokande.

Udenpå kan den bare vaskes af med klud, så den holder sig pæn at se på, hvilket kan være vigtigt for dem som ser termokanden som en del af indretningen.

Men det er faktisk også meget simpelt at rengøre sin termokande indeni, og det eneste man skal bruge er en skefuld bagepulver, noget kogende vand og 10 minutter af din tid.

Hæld én spiseske bagepulver i termokanden og fyld den efterfølgende op med kogende vand. Så begynder det at boble og man skal så bare sætte uret på 10 minutter. Når uret ringer, hældes vandet ud af termokanden. Skyl herefter termokanden grundigt efter med vand.

Så er din termokande igen så god som ny. Er den meget snavset nede i, kan det være nødvendigt at lade den stå med kogende vand og bagepulver natten over.

Står du og mangler andet køkkenudstyr så se eventuelt vores andre test af eksempelvis panini grill, stavblendere eller elkedler her.

 

Anmeldelser af Termokander

4,7 baseret pa 15 anmeldelser

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Camilla Nørgaard

Camilia har tidligere arbejder som skribent hos diverse dameblade, hvor hun har været ansvarlig for områder som blandt andet mode, køkkenet og personlig pleje.

Find mere information her