Luftfugter test-oversigt: De 15 bedste luftfugtere for et bedre indeklima

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 17.03.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Der er flere ting, du kan gøre for at få et bedre indeklima i din bolig. Du kan f.eks. anskaffe dig en luftfugter.
Sådan én vil kunne hjælpe dig af med den tørre luft, og du vil derfor også kunne slippe for de tilhørende gener, den tørre luft måtte bringe.

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige luftfugtere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste luftfugtere, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

forbruger-test.dk

4.59 22

PHILIPS AC2729 2000i luftrenser – godt anmeldt

 • PHILIPS AC2729 2000i luftrenserDen har fået 4/5 stjerner hos Testberichte.de
 • 4,2/5 stjerner i det online magasin Breathequality.com

Luftrenseren har smarte funktioner, og derudover er designet super flot. Det er også det, anmelderne nævner og roser den for. Den skulle være mere optimeret på Wi-fi forbindelsen end forgængeren (i1000). Filtrene er meget gode og fanger op mod 99,97 % af alle fine partikler helt ned til 0,003 mikrometer.

Gode ting ved Philips AC2729 2000i

 • Hurtig luftrensning på 250 m3/h, som renser luften i et rum på 20m2 på kun 12 minutter. Luften bliver dermed renset mere end 5 gange i timen. 
 • Kan dog bruges i rum helt op til 65m2.
 • Befugtningsgrad: 500 ml/h
 • Fjerner 99,97 % af alle partikler og allergener

Mere information om Philips AC2729 2000i

Denne luftrenser sørger for, som mange af de andre, et sundere indeklima og hjem. Den identificerer og fjerner bakterier. Dermed får du en renere luft i dit hjem, som kan være en fordel for særligt dig med allergi. Den fjerner op mod 99,97 % af alle fine partikler; disse værende støv, pollen, husdyrskæl, bakterier osv. 

Luftfugteren har nogle sensorer, som måler luftkvaliteten i rummet. Den indstiller automatisk efter, hvad rummet har brug for af luftrensning. Luftkvaliteten kan du følge med i, og den vises af et allergiindeks fra 1 til 12. Du kan derfor være sikker på, at luften i dit hjem er god. 

Med en app kan du styre og kontrollere luftfugteren. Dette har førhen ikke fungeret så godt med forbindelsen, men skulle være optimeret i i2000-udgaven. App’en kan give tips til, hvordan du kan undgå pollen, hvis du fx lider af denne allergiform. App’en kan downloades gratis. 

Philips 2000i har tre indstillinger: normal, ekstra følsom og allergenindstilling. Alle regulerer efter dit behov, og der er også en stille natindstilling. Du kan også indstille det alt sammen manuelt. 

Derfor bør du købe Philips AC2729 2000i

Denne skal du købe, hvis du gerne vil have en luftrenser, der tæt på renser luften helt perfekt. Du får en del funktioner i denne luftrenser, som kan gøre, at dit indeklima bliver så optimalt som muligt. 

Philips AC2729 2000i vs. markedet

Luftrenseren er meget effektiv, og du får en hel del til prisen. God til dig der har allergi.

SOEHNLE Airfresh Clean 300 luftrenser

SOEHNLE Airfresh Clean 300 luftrenser

SOEHNLE Airfresh Clean 300 er anbefalet af Testsieger.de og opnår hele 4/5 stjerner hos testmagasinet Testberichte.de.

 

 

 

Gode ting ved SOEHNLE Airfresh Clean 300

 • Fjerner op til 99 % af alle partikler
 • Timer funktion
 • Night mode
 • Ultraviolet lys
 • Rækkevidde max 30 m2
 • Energibesparende: 65W
 • Luftoutput 170 m3/timen
 • 3 hastigheder

Mere information om SOEHNLE Airfresh Clean 300

Luftrenseren fra Soehnle fjerner effektivt 99 % af alle allergener og partikler. Den er ikke helt så effektiv som nogle af produkterne, men rigtig godt med. Dette sker ved et trefaset filtersystem bestående af forfilter, EPA filter og aktivt kulfilter. Efter luften er blevet renset, bliver den gennemlyst af UV stråler, hvilket er forskelligt fra nogle af de andre luftrensere. Dette lys skulle dræbe de sidste bakterier. Luften bliver dermed ren, og det skaber et sundt indeklima. 

Denne luftrenser fordeler luften jævnt, som er blevet renset. Dette sker op til 30m2. Den kan rense i op til 3 gange i timen i et 20m2 rum. 

Du kan indstille maskinen manuelt med en timer funktion, så kan den rense efter dit behov. Den har derudover night mode, så du kan sove, selvom den kører. 

Derfor bør du købe SOEHNLE Airfresh Clean 300

Du skal købe denne luftrenser, hvis du gerne vil være sikker på en rimelig renset luft. Den renser luften 99 % og derefter ”renser” den yderligere med UV stråler. Du skal købe den, hvis du gerne vil have en støjsvag luftrenser, hvis den for eksempel skal stå i soveværelset. Den er oplagt til dig, der har allergi. 

SOEHNLE Airfresh Clean 300 vs. markedet

Designet er smart, og luftrenseren er rund i stedet for de fleste andre, som er firkantede. På den måde skiller den sig lidt ud. Designet er flot, og den kan næsten se ud som en højtaler eller et andet element. Hvis du har en forestilling om en stor, klodset tingest, så gælder det i hvert fald ikke denne luftrenser. Den kan ikke rense store rum, men burde være nok til at rense en stue eller et soveværelse.

Beurer LB88 luftfugter

Forbrugertest, Beurer LB88

Beurer LB88 er navnet på den første luftfugter, der i denne guide vil blive gennemgået.

Modellen fås i både en hvid og en sort variant, og den tager sig godt ud i mange hjem grundet dens moderne og kompakte design.

Beurer LB88 egner sig i særdeleshed til større rum end mange andre luftfugtere. Den fungerer optimalt i rum, der er op til 48kvm store.

Dette skyldes Beurer LB88’s aftagelige 6 liters vandtank. Den gennemsigtige, aftagelige vandtank gør det desuden utroligt nemt at skifte vandbeholdningen i maskinen.

Videoanmeldelse af Beurer LB88

Gode ting ved Beurer LB88

 • Effektiv, lydløs og kraftfuld
 • Gennemsigtig, aftagelig 6 liters vandtank
 • Mulighed for at tilsætte duft
 • Slukker automatisk når tømt
 • God til store rum

Mere information om Beurer LB88

Du skal bare tage vandtanken af, skrue skruelåget af og fylde maskinen. Herefter kan du igen sætte vandtanken fast, og så kan Beurer LB88’eren igen fugte luften i dit hjem.

Beurer LB88 har desuden trinløs regulering af fordampningen, hvilket betyder, at du helt selv kan bestemme intensiteten og mængden af damp, der afgives fra maskinen.

Denne type luftfugter anvender desuden en ny slags befugtningsteknologi, der ved hjælp af ultralyd giver en utroligt hygiejnisk og bakteriefri damp.

Derudover er maskinen meget effektiv, da den afgiver op til 550 ml. damp i timen. Dette betyder også, at du kan have maskinen kørende i næsten 12 timer uden at skulle skifte tanken.

Hvis Beurer LB88 løber tør for vand, skal du dog ikke være bange for, at der sker noget med den. Den kan nemlig helt selv registrere, at vandtanken er tom, og maskinen slukker herefter for sig selv.

På denne kan du også være sikker på, at maskinen ikke bruger unødvendig strøm, bare fordi du har glemt at fylde den aftagelige vandtank.

Beurer LB88 er i øvrigt en meget lydløs luftfugter. Luftfugtere har tradition for at være forholdsvis larmende maskiner, men nu om dage kan man få mange næsten lydløse varianter. Beurer LB88 er én af disse varianter.

Maskinens lave lydniveau gør det også muligt at anvende den om natten, og du behøver ikke bekymre dig om at blive vækket.

Ved køb af denne model luftfugter medfølger 15 puder. Disse puder gør det muligt at tilsætte duft til den afgivne damp, såfremt dette ønskes.

Philips HU4813/10

Forbrugertest, Philips HU4813 10

Philips HU4813/10 er den næste luftfugter i rækken i denne guide. Denne luftfugter fra Philips har mange gode funktioner, og den kan snildt hjælpe dig af med tør luft i boligen.

Apparatet er en energieffektiv luftfugter, der fungerer på den måde, at den suger tør luft ind, befugter denne og pumper den befugtede luft ud igen.

Denne teknologi kaldes NanoCloud, og det er en naturlig befugtningsteknologi, der samtidig sørger for at sprede 99 % færre bakterier og støv ud i luften.

Videoanmeldelse af Philips HU4813/10

Gode ting ved Philips HU4813/10

 • Diskret og avanceret luftfugter
 • Cirkulært design giver jævn spredning
 • NanoCloud-teknologi mindsker spredning af bakterier med 99.99%
 • Vandkapacitet på 2 liter, effektiv i op til 44kvm
 • Timer- og sleep-funktion

Mere information om Philips HU4813/10

Maskinen er cylinderformet og derfor mere diskret end andre luftfugtere. Philips HU4813/10 har en vandkapacitet på 2 liter, og den har en fordampningshastighed på 330ml i timen.

Den egner sig fint til store rum på op til 44kvm. Modellen har desuden indbygget timer, så du har mulighed for at planlægge, hvor længe apparatet skal køre, før det slukker for sig selv.

Timeren kan indstilles til 1, 4 eller 8 timer.

Denne model er dog også speciel, idet den sørger for jævnere spredning af befugtet luft end mange andre luftfugtere.

Dens cirkulære design er nemlig skabt med henblik på at kunne pumpe luften ud i 360 grader. Dette er altså med til at spare dig for flere bekymringer, som f.eks. vandpletter på gulve, tæpper eller andet underlag.

Philips HU4813/10 har desuden en sleep-funktion. Når sleep-funktionen slås til, så slukker samtlige af lamperne på maskinen, og støjniveauet reduceres.

Denne funktion er yderst hjælpsom, hvis man f.eks. planlægger at anvende maskinen, når man sover.

Når maskinen kører uden sleep-funktionen slået til, så har en et støjniveau på 34dB. Dette er dog ikke til stor gene, da almindelige samtaler er sat til ca. 60dB.

Stadler Form Oskar

Forbrugertest, stadler form oskar

Stadler Form Oskar kommer fra samme serie som Stadler Form Fred. Denne model fås i både hvid og sort, og den passer derfor fint ind i alle hjem.

Oskar er den energivenlige storebror til Stadler Form Fred.

Den er faktisk et af markedets mest energivenlige luftfugtere, og der er derfor penge at spare i sammenligning med andre luftfugtere.

Videoanmeldelse af Stadler Form Oskar

Gode ting ved Stadler Form Oskar

 • Bruger – og energivenlig
 • Integreret hygrostat
 • Lavt støjniveau og nattefunktion
 • Tilsætning af duft er muligt
 • Effektiv i rum op til 40kvm

Mere information om Stadler Form Oskar

Stadler Form Oskar er en luftfugter, der er god til store rum. Den er effektiv i rum helt op til 40kvm, og den har en vandkapacitet på 3,5 liter.

Denne maskine er meget brugervenlig, og den har flere gode funktioner, der gør den behagelig at have i sit hjem.

Først og fremmest er Oskar med til at forbedre indeklimaet i din bolig. Den har en indbygget hygrostat, så den selv kan måle og regulere fugtighedsniveauet, så du får det bedst mulige indeklima.

Ligesom mange andre luftfugtere, så fungerer Stadler Form Oskar på den måde, at den først suger tør luft ind.

Denne luft befugtes så inde i maskinen og pumpes dernæst ud i rummet igen. Oskar sørger desuden for at filtrere bakterier fra vandet, så du ikke skal bekymre dig om at få usunde partikler eller andre gener ud i luften i hjemmet.

Maskinen kan fyldes gennem en lille låge på siden, der blot åbnes og hældes vand ned i. Oskar har desuden en måler, så du kan se, hvor meget vand der er tilbage i maskinen.

Ønsker man at tilsætte duft til dampen, så er dette også muligt. For i samme låge, hvor vandet hældes i, kan man tage en lille del ud af maskinen.

Heri dryppes vandopløselige dufte, hvorefter den sættes tilbage i lågen og lukkes.

Beurer LB44

Forbrugertest, Beurer LB44

Endnu en gang skal vi se på en luftfugter fra Beurer. Det drejer sig om Beurer LB44, som er en meget brugervenlig luftfugter.

Dette skyldes bl.a. maskinens størrelse og diskrete, hvide design, der gør, at den kan placeres overalt i hjemmet uden at fylde. Den ligger desuden i den lave ende ift. prisklasse.

Beurer LB44 har en effektiv rækkevidde på 25kvm, og er derfor god til mindre rum. Den samlede vandkapacitet er 2,8 liter, og maskinen kan udseende 220ml damp i timen.

Dette svarer til 5,3 liter fugt i døgnet, og outputtet kan styres ved trinløs regulering. Vandtanken er aftagelig og gennemsigtig, så du altid kan se, hvornår maskinen trænger til genopfyldning.

Videoanmeldelse af Beurer LB44

Gode ting ved Beurer LB44

 • Pris – og brugervenlig luftfugter
 • Energivenlig
 • Aftagelig og gennemsigtig vandbeholder
 • Automatisk slukkefunktion

Mere information om Beurer LB44

Beurer LB44 er desuden produceret med støjreducerende teknologi, så det er en stille model. Dette, i kombination med en vægt på 1,5kg, gør det let at placere luftfugteren i samtlige rum i hjemmet, selv i soveværelset.

Derudover er den forsynet med automatisk slukning, når den registrerer en tom vandbeholdning, så du ikke skal bekymre dig om strømforbrug. Dette behøver du i forvejen ikke tænke yderligere på, da Beurer LB44 er forholdsvis energivenlig.

Hace MJS-401

Hace MJS-401 er næste luftfugter i rækken i denne guide. Her er endnu en gang tale om en energivenlig luftfugter. Apparatet har nemlig en effekt på kun 30 Watt.Forbrugertest, Hace MJS-401

Denne luftfugter fra Hace følger samme designkoncept som mange af de førnævnte luftfugtere. Den har nemlig et meget diskret og stilrent design, og dette gør den utroligt nem at passe ind i alle slags hjem.

Den er produceret i hvid, og den er med sine 1,8kg meget let at rykke rundt i hele hjemmet, såfremt man ønsker at bruge den forskellige steder.

Gode ting ved Hace MJS-401

 • Lydsvag med nattelampe-funktion
 • Energivenlig
 • Antikalk-filter sikrer hygiejnisk damp
 • Timerfunktion

Mere information om Hace MJS-401

Hace MJS-401 har en gennemsigtig vandtank, der gør det let at se, hvornår den igen skal fyldes op. Vandtanken holder 3,5 liter, og maskinen kan udseende 7,2 liter fugt i døgnet.

Denne luftfugter har en effektiv rækkevidde på op til 40kvm, og det gør den meget effektiv, selv i store rum. Hace MJS-401 er desuden udstyret med flere filtre, så du kan være sikker på, at den udledte damp er hygiejnisk og ren.

Den har også et antikalk-filter, så du ikke skal bekymre dig om kalkpletter indvendigt. Dette betyder også, at maskinen ikke kræver meget vedligeholdelse. Maskinen er i øvrigt utroligt nem at anvende, da den har trinløs regulering.

Denne type luftfugter kan anvendes i alle rum, både grundet det diskrete design, men også på grund af lydniveauet. Hace MJS-401 er nemlig en lydsvag luftfugter med et output på ca. 35dB.

En normal samtale mellem to personer svarer til ca. 60dB. Det er derfor intet problem at bruge maskinen i soveværelset.

Den har tilmed en ekstrafunktion, der gør den god i soveværelset. Maskinen har nemlig en indbygget natlampe, der skruer ned for lyset, og samtidig producerer et blidt, blåt lys, som virker beroligende.

Ønsker man at udsætte anvendelsen på maskinen, så kan det også lade sig gøre. Hace MJS-401 har nemlig timerfunktion, så den også kan fugte boligen, når du ikke er hjemme.

Hvis vandtanken tømmes under anvendelse, vil maskinen gøre opmærksom på, at det er tid til påfyldning.

Beurer LB37

Beurer LB37, forbrugertest

Beurer har udviklet mange luftfugtere, og den næste i rækken kommer også herfra. Beurer LB37 er navnet på denne lille, fine luftfugter.

Denne model kommer i to farver, henholdsvis hvid og brun, og den kan også sagtens placeres offentligt i hjemmet.

Den vejer næsten ingenting og kan let rykkes rundt. Den er lavet i et moderne og elegant design, og den fungerer bedst i mindre rum.

Beurer LB37 har nemlig en effektiv rækkevidde på 20kvm. Denne luftfugter er en praktisk luftfugter, da den er utroligt bruger- og prisvenlig.

Videoanmeldelse af Beurer LB37

Gode ting ved Beurer LB37

 • Lydsvag luftfugter med nattefunktion
 • Energivenlig og praktisk
 • Mulighed for tilsætning af duft
 • Aftagelig vandbeholder med kapacitet på 2 liter

Mere information om Beurer LB37

Den er desuden energivenlig og har mange gode egenskaber, der gør den let at bruge. F.eks. har Beurer LB37 en aftagelig vandbeholder med en kapacitet på 2 liter.

Den aftagelige vandbeholder gør det let at udskifte vandet, uden du behøver at flytte selve luftfugteren.

Vandbeholderen er desuden meget let at rengøre, så maskinen selv kræver ikke megen vedligeholdelse. Der medfølger også en rengøringsbørste i købet af denne luftfugter.

Du har med en Beurer LB37 også mulighed for at tilføje duft til den udsendte damp. Du kan nemlig tilkøbe aromatiske olier eller bruge dine egne til maskinen.

Dog bør du huske på, at det er bedst at anvende vandopløselige olier, så du undgår at skade maskinen eller blokere filtrene.

Du tilføjer duften til maskinen ved at dryppe de aromatiske olier på de små medfølgende puder, som sættes tilbage i det lille rum i bunden af maskinen.

Det er også muligt at tilkøbe ekstra filtre til maskinen, hvis man f.eks. bor i områder med meget kalkholdigt vand. Med disse ekstra filtre kan du være sikker på, at du ikke får forstøvet kalkmineraler spredt ud i rummet.

Som tidligere nævnt, så kan denne luftfugter snildt bruges i flere værelser i hjemmet.

Soveværelset er heller ikke noget problem, for Beurer LB37 er en lydsvag luftfugter. Det vil altså sige, at den ikke larmer, og man skal derfor ikke bekymre sig om at blive forstyrret under nattesøvnen.

Hvis man vil være på den helt sikre side, så kan man benytte sig af maskinens nattefunktion. Når denne slås til, så kører luftfugteren på laveste niveau, og den slukker samtidig for alt lys. Du skal heller ikke bekymre dig om, at maskinen kører på tom tank, når du sover.

Beurer LB37 er nemlig udstyret med automatisk slukning. Hvis maskinen registrerer en tom vandtank, så slukker den helt af sig selv.

Hace PCMH45

Forbrugertest, Hace PCMH45

Sidste maskine på listen kommer også fra producenten, Hace. Denne model luftfugter går under navnet PCMH45. Den adskiller sig fra almindelige luftfugtere på et bestemt område.

Den er nemlig meget større og mere kraftfuld end alle andre luftfugtere på denne liste. Den egner sig derfor bedst til store områder som f.eks. butikker, konferencelokaler eller store kontorer. PCMH45 har nemlig en effektiv rækkevidde på hele 250kvm.

Videoanmeldelse af Hace PCMH45

Gode ting ved Hace PCMH45

 • Kraftfuld luftfugter
 • Indbygget hygrostat
 • Let at transportere rundt
 • Lydsvag

Mere information om Hace PCMH45

Vandkapaciteten i denne maskine er 30 liter, og den kan udseende helt op til 45 liter fugt i døgnet. Maskinens filter sørger for at fjerne både kalk og bakterier i vandet, før dette igen pumpes ud som damp.

Maskinen kan desuden let flyttes rundt, da den er udstyret med et sæt robuste hjul.
Skal du have et bedre indeklima på arbejdspladsen, så er dette altså maskinen til netop dig.

Foruden at være yderst kraftfuld, så er PCMH45 meget praktisk på andre områder. Først og fremmest har denne luftfugter en indbygget hygrostat, der gør det muligt for maskinen kun at køre, når der er behov for det.

Maskinen kan indstilles på 3 forskellige niveauer. Disse niveauer er henholdsvis 30 %, 45 % og 60 % luftfugtighed. Maskinen registrerer selv fugtighedsniveauet og justerer herefter sit output.

Selvom PCMH45 er en større model luftfugter, så er den stadig forholdsvis lydløs. Den har nemlig et lydoutput på 30dB.

Dette gør det muligt for maskinen at køre i dagtimerne på kontoret, uden at du og dine medarbejdere bliver forstyrret.

Ønsker man at ankomme til en arbejdsplads, hvor luften allerede er befugtet ved ankomst, så kan dette også lade sig gøre.

PCMH45 er nemlig udstyret med timerfunktion, der gør det muligt at planlægge en udskudt start. Foruden timerfunktion, så er maskinen også udstyret med automatisk slukning. PCMH45 kan selv slukke efter flere kriterier.

Maskinen slukker, hvis den registrerer en tom vandtank, eller hvis det ønskede fugtighedsniveau er nået.

Man behøver derfor ikke bekymre sig om unødvendigt strømforbrug, når maskinen eksempelvis kører om natten eller før mødetid på arbejdspladsen.

Stadler Form Fred

Forbrugertest, Stadler Form Fred

Stadler Form Fred er en luftfugter i en serie af luftfugtere fra Stadler.

Denne specifikke model går under navnet Fred, og den er bygget med flere ting i mente. Hos Stadler ved de udmærket godt, at en luftfugter kommer til at stå fremme i hjemmet.

Derfor har de ikke kun bygget en kompetent luftfugter, de har også bygget en luftfugter i et flot, rundt og moderne design.

Denne luftfugter kommer i flere farver, heriblandt hvid, sort, gul, grøn samt mange andre varianter. Den står på 3 metalfødder, så du kan være sikker på, at den står fast på underlaget.

Videoanmeldelse af Stadler Form Fred

Gode ting ved Stadler Form Fred

 • Vandkapacitet på 3.6 liter
 • Flot og moderne design
 • Lydløs
 • Automatisk slukning når vandbeholderen er tom
 • Kan betjenes på afstand med tilhørende fjernbetjening

Mere information om Stadler Form Fred

Stadler Form Fred fungerer godt i store rum, og den er effektiv i rum på op til 40kvm.

Den har en vandkapacitet på 3,6 liter, og den er derudover udstyret med et eksternt hygrometer, så den selv kan justere luftfugtigheden i lokalet.

Stadler Form Fred producerer desuden helt ren damp, så du ikke skal bekymre dig om urenheder og bakterier i den luft, du indånder.

Denne luftfugter har 2 forskellige styrke-outputs, så du selv kan bestemme mængden af damp, der udseendes.

Stadler Form Fred har desuden automatisk slukning, når den registrerer en tom vandbeholder. Du skal derfor ikke bekymre dig om unødvendigt strømforbrug, hvis du har glemt at fylde beholderen.

Som prikken over i’et, så er Stadler Form Fred lydløs. Dette er en ønske-funktion hos mange, da luftfugtere ofte har tendens til at larme.

Stadler Form Fred kan dog med fordel anvendes i rum, hvor du opholder dig ofte. Den kan også sagtens placeres i soveværelset, uden du behøver bekymre dig om at blive vækket.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Blueair Aware

Forbrugertest, Blueair-aware

Næste maskine i rækken kommer fra producenten, Blueair. Modellen hedder Blueair Aware, og her er faktisk ikke tale om en luftfugter. Du undrer dig nok over, hvorfor den så er på listen.

Jo, ser du – Blueair Aware er en luftsensor, der giver dig muligheden for at få en masse målinger vedrørende luften i dit hjem. Denne maskine kan være et rigtig godt supplement til en luftfugter eller til dit hjem generelt.

Videoanmeldelse af BlueAir Aware

Gode ting ved BlueAir Aware

 • Lille, let og med indbygget luftsensor
 • Kan måle både fugtighed og temperatur
 • Kan informere om luftværdier og forurenende stoffer
 • LED display
 • Night-mode

Mere information om BlueAir Aware

Den kan nemlig vise dig mange forskellige målinger omkring luften i dit hjem såsom temperatur og luftfugtighed.

Derudover kan den også informere om eventuelle luftbårne partikler eller gasser i luften i dit hjem.

Maskinen viser dig disse informationer på et LED-display, men du har også muligheden for at koble maskinen sammen med din smartphone ved at downloade den tilhørende app ved navn ”Blueair Friend”.

Dette giver dig mulighed for at se alle informationerne på din telefon, og du kan også sammenligne disse værdier med den udendørs luft, da appen altid har målinger om dette gennem mange hundrede målestationer verden over.

Ved at bruge Blueair Aware kan du altså blive klogere på dit indeklima, og du kan derfor også se, hvilke parametre du bør være opmærksom på.

Dette er især hjælpsomt til allergikere eller astmatikere, da du har mulighed for at gøre noget ved tingene, hvis der f.eks. er for mange støv- eller pollenpartikler i luften.

Blueair Aware har også den funktion, at den gør dig opmærksom på, hvis luftkvaliteten i dit hjem forringes. Den giver dig en oversigt over de forskellige værdier i realtid, men du kan også se tidligere data præsenteret i grafer.

Du kan se grafer for både dage, uger og måneder. Herved kan du se, om luftkvaliteten er blevet bedre eller ringere over en længere periode.

Nordic Home Culture HAR-1005

Forbrugertest, Nordic Home Culture HAR

Næste produkt på listen kommer fra Nordic Home Culture. Der er tale om deres model HAR-1005. Denne maskine er dog ikke bare en luftfugter.

Det er både en luftfugter og en diffuser i én maskine. Dette betyder dermed, at du har mulighed for at anvende æteriske olier til maskinen, som man ellers normalt fraråder til luftfugtere med dertilhørende aromapuder.

Man anbefaler oftest at bruge vandopløselige olier til luftfugter, da de tilhørende puder går i stykker ved anvendelse af æteriske olier. Dette behøver du dog ikke tænke på med HAR-1005’eren.

Gode ting ved Nordic Home Culture HAR-1005

 • Luftfugter og diffuser i én
 • Lydsvag model
 • Automatisk slukning ved tom vandbeholder
 • Aftagelig vandbeholder

Mere information om Nordic Home Culture HAR-1005

Maskinen kan derfor være behjælpelig til at forbedre indeklimaet i din bolig, samtidig med at den tilføjer dejlige dufte til luften.

Denne maskine kommer i en flot hvid farve, og den kan anvendes i rum på op til 30 kvm. Den er altså effektiv i langt de fleste værelser i de fleste hjem.

Maskinen er forsynet med en aftagelig vandtank med en kapacitet på 3,5 liter. Den aftagelige vandtank er let at rengøre, og den gør påfyldning af luftfugteren meget nemmere.

Det er muligt at regulere intensiteten at maskinens output ved hjælp af den frontsiddende knap. HAR-1005 kan udseende op til 300ml damp i timen, og en fuld tank rækker til ca. 10 timers anvendelse.

Maskinen har indbygget automatisk slukning, og den slukker derfor helt selv ved registrering af tom vandbeholder.

På denne måde kan du altså, uden bekymring for strømforbruget, bruge den både om dagen og om natten. Nattesøvnen kan du også være helt tryg ved, for HAR-1005 er nemlig en lydsvag model.

Selvom HAR-1005 er en kombinationsmaskine med funktioner som både luftfugter og diffuser, så er den dog utroligt prisvenlig, og den ligger i den lave ende af prisskalaen

 

SOEHNLE Airfresh Hygro 500 luftfugter

 

SOEHNLE Airfresh Hygro 500 luftfugterSOEHNLE Airfresh Hygro 500 har en stor kapacitet i en 4,9 liter vandtank. Den har en teknologi, som sørger for den mest effektive og hygiejniske luft… og så er den anbefalet i det tyske magasin Testsieger.de. SOEHNLE Airfresh Hygro 500 scorer ligeledes 89,4% hos Testberichte.de.

 

Gode ting ved Soehnle Airfresh Hygro 500

 • 4,9 liter vandtank
 • Kan befugte rum op til 50 m2
 • Evaporation teknologi for effektiv luftbefugtning
 • Individuel justering
 • Automatisk overvågning af rummet
 • Energibesparende: 40W

Mere information om Soehnle Airfresh Hygro 500

Soehnle luftfugter hjælper til et bedre indeklima. Ofte er opvarmnet luft inde i bygninger for tør og ikke god for os. Særligt om vinteren, når der ikke kommer så meget frisk luft ind, kan vi være særligt udsatte. Soehnle luftfugter suger den tørre luft ind, og dermed filtrerer den støvpartikler, og tilføjer nye friskvandsmolekyler til luften. Dette sker uden opvarmning af vandet. 

Luftfugteren sørger tilmed for at fordele luften derefter. Den frigør op til 99 % færre bakterier end en ultralyd luftfugter. 

Det praktiske er, at luftfugteren klarer alt arbejdet selv. Den overvåger luften, og hvor ren den er, og dermed sikrer den en konstant luftfugtighed. Dette sker ved en tilpasset blærehastighed, som regulerer luften, hvis fugtigheden falder eller øges. Det hele kan ses på en skærm. 

Du kan også indstille den manuelt, så den passer til dit behov, som jo kan være forskelligt fra de automatiske indstillinger. Dette kan også ske, når du har travlt, så du kan indstille den på forhånd. 

Luftfugteren slukker automatisk, når vandtanken er tom. Du kan indstille timerfunktionen i op til 12 timer. 

Derfor bør du købe Soehnle Airfresh Hygro 500

Du bør købe denne for en luftfugter med rigtig mange gode funktioner. Den kan befugte rum til op på 50m2. Vandtanken er stor, så du skal købe den, hvis du netop har brug for en stor vandtank. Derudover kan du indstille den manuelt efter dit eget behov, og det kan være en fordel. 

Soehnle Airfresh Hygro 500 vs. markedet

Denne luftfugter fra Soehnle har en stor vandtank på hele 4,9 liter. Den kan derfor befugte rum op til 50 m2. Den kan dermed nå bredere ud end nogle af de andre modeller.

 

Philips AC 4080/10 Air Combi

Forbrugertest, Philips AC4080 Air Combi

Næste luftfugter i rækken kommer fra Philips. Navnet på modellen er Philips AC4080/10 Air Combi. Som navnet på modellen nok afslører,

så er denne maskine ikke bare en luftfugter. Den fungerer nemlig både som luftfugter og luftrenser.

Det betyder altså, at maskinen udover at kunne afgive damp også kan rense luften i dit hjem. Det virker således, at maskinen suger den omkringværende luft ind.

Herefter filtreres luftbårne allergener og andre gener såsom støv, pollen og gasser. Maskinen egner sig derfor også fint til personer med allergi.

Videoanmeldelse af Philips Combi AC 4080/10

Gode ting ved Philips Air Combi

 • Luftrenser og luftfugter i ét apparat
 • Rigtigt god til allergikere
 • Indbygget sensor til måling af luftkvalitet
 • Indbyget interval-timer
 • God til store rum

Mere information om Philips AC4080/10 Air Combi

Grundet kombinationen af luftfugter og luftrenser i én maskine, så er denne model også i den høje ende af prisskalaen.

Denne smarte maskine fungerer også bedst i store rum. Den er effektiv i rum, der er til og med 45kvm store. Maskinen har en indbygget sensor, der fortæller dig, om luftkvaliteten i dit hjem er god eller ej.

Den kan ved hjælp af en ringformet lampe vise dig tre farver, der hver især antyder en bestemt luftkvalitet. Farverne er rød, lilla og blå. Viser maskinen den røde farve, så er luftkvaliteten dårlig.

Lilla betyder, at luftkvaliteten er nogenlunde, og blå betyder god luftkvalitet. Maskinens sensor kan indstilles til at være ekstra følsom eller ej.

Dette er især brugbart for allergikere, eller personer med overfølsomhed overfor f.eks. pollen eller støvmider. Denne følsomhedssensor har også tre niveauer. Disse tre er standard, følsom og ekstrafølsom.

Alle maskinens funktioner er tilgængelige på toppen af apparatet, og den er yderst brugervenlig. Philips AC4080/10 Air Combi har derudover 3 blæserhastigheder, så du helt selv kan bestemme intensiteten.

Foruden blæserhastigheder kan maskinen også indstilles på en timer. Den har tre timer-intervaller på henholdsvis 1, 4 og 8 timer. Når du har valgt et interval, vil maskinen køre, indtil timeren stopper.

Herefter slukker den automatisk. Ønsker man udelukkende at bruge Philips AC4080/10 Air Combi som luftrenser, så er dette også en mulighed.

Det eneste, du skal gøre, er at tømme vandet fra beholderen og slå luftfugter-funktionen fra på toppen af maskinen.

Dyson AM10

Forbrugertest, Dyson AM10

Dysons model AM10 er ikke bare en luftfugter. Nej, dette apparat er en klimakontrol, der giver dig mulighed for at regulere både temperatur og luftfugtighed på samme tid.

Maskinen kan altså hjælpe dig med at skabe et bedre indeklima i dit hjem.

Dyson AM10 ligger også i den høje ende af prisskalaen, netop fordi den har mange gode funktioner. Den kan derudover anvendes både sommer og vinter, da du har mulighed for både at styre luftfugtighed og temperatur.

 

Videoanmeldelse af Dyson Humifidier AM10

Gode ting ved Dyson AM10

 • Mulighed for styring af temperatur og luftfugtighed
 • Dræber 99.99% af bakterier i vandet
 • Kan bruges året rundt
 • Anbefalet til allergikere og astmatikere
 • Kan betjenes på afstand med tilhørende fjernbetjening

Mere information om Dyson AM10

Maskinen er nemlig, ligesom andre luftfugtere, i stand til at udseende vanddamp, som derefter absorberes i luften.

Derudover kan den udseende luftstrømme, så du har mulighed for at køle et varmt rum ned.

Dyson AM10 er desuden udstyret med intelligente sensorer i form af en termostat og et hygrometer, så apparatet automatisk kan justere mængden af damp og luft, der udseendes.

Dyson AM10 udseender ren vanddamp, fordi den ved hjælp af en patenteret renseteknologi anvender ultraviolet lys til at rengøre vandet i beholderen.

Dette reducerer mængden af bakterier i vandet med op til 99,9 %, og du kan derfor uden bekymring indånde den fine dis, som apparatet udseender.

Apparatet er i stand til op til 18 timers uafbrudt anvendelse, og det egner sig bedst til mindre rum til og med en størrelse på op til 16kvm.

Denne specifikke luftfugter har desuden den fordel, at den kommer med tilhørende fjernbetjening. Mange luftfugtere skal normalt betjenes manuelt på maskinen, men Dyson AM10 kan altså betjenes på afstand.

Med fjernbetjeningen har du bl.a. mulighed for at indstille maskinens timer, der kan indstilles fra 15 minutter og helt op til 9 timer.

Du har selvfølgelig også mulighed for at styre intensiteten af både luftstrømmen og fugtighedsniveauet. Den har derudover en vandkapacitet på 3 liter, og kan især anbefales til allergikere eller de, der døjer med astma.

Hvad er en luftfugter og hvad kan den egentlig?

En luftfugter er en maskine, der kan hjælpe med at øge luftfugtigheden i hjemmet. Luftfugtere virker på den måde, at de tilsættes vand, som de anvender til at producere damp, der så bliver pumpet ud i lokalet.

Dampen bliver herefter absorberet i luften, og luftfugtigheden i lokalet vil herefter stige. Mange luftfugtere kan endda trække tør luft fra lokalet ind, hvorefter denne befugtes og pumpes ud igen.

Du tænker måske: ”får man ikke fugtskader i hjemmet af sådan en maskine?”
Til det kan vi svare: ”Nej!”

Mange luftfugtere er nemlig så smarte, at de kan indstilles til at bibeholde luftfugtigheden i et lokale til et ønsket niveau.

Altså kan man selv bestemme, hvor høj luftfugtighed man ønsker i sin bolig.

Forhøjet luftfugtighed kan bl.a. afhjælpe førnævnte gener såsom røde øjne og tørre slimhinder, og det er både godt for din hud, dit hår, dine møbler og dine planter.

Ønsker man at vide, hvor høj luftfugtigheden er, så kan man med fordel anskaffe sig et hygrometer. Mange luftfugtere har et indbygget hygrometer, så de selv kan måle den nøjagtige luftfugtighed i rummet.

Det kan dog også lade sig gøre at anskaffe en luftfugter uden denne funktion. Gør man dette, kan hygrometeret også anskaffes separat.

Der findes mange forskellige luftfugtere, og de har alle hver især deres egne fordele og funktioner.

Der findes f.eks. luftfugtere, hvor det er muligt at tilsætte aroma eller duft til den damp, som maskinen producerer.

luftfugter

Derudover kan der fås luftfugtere, der ikke larmer. Enkelte luftfugtere fungerer bedst i store rum, og ligeledes kan der fås luftfugtere, der er bedst i mindre rum.

Med så mange forskellige maskiner, gælder det netop også om at finde den luftfugter, som bedst passer til dit hjem og dine behov.

Du får nedenfor en gennemgang af udvalgte luftfugtere og disses funktioner og egenskaber samt fordele, så du nemmest muligt kan finde den helt rigtige luftfugter.

Luftfugtere bidrager naturligvis til et bedre inde-miljø, men det langt fra alle problemer den kan ordne. For flere artikler om støvsugere, robotstøvsugere, affugtere og håndstøvsugere, kan du følge de her links.

Hvornår kan man bruge en luftfugter?

Nu har du fået en masse information om mange gode luftfugtere. Men ved du egentligt, hvornår en luftfugter kan være god at bruge?

Som oftest vil en luftfugter være en god investering til både hjem og helbred i de flestes tilfælde.

Denne påstand kan forstærkes, hvis du ovenikøbet er allergiker eller astmatiker, eller hvis du døjer med et meget tørt indeklima i hjemmet. En luftfugter kan nemlig afhjælpe et tørt indeklima ved at øge luftfugtigheden.

Der findes mange symptomer på et tørt indeklima, og hvis du kan nikke genkendende til flere af disse, så bør du overveje at anskaffe dig en luftfugter.

luftfugtere

De fleste af symptomerne på et tørt indeklima ses oftest i vintermånederne, da det er her, vi varmer hjemmene op. Når hjemmene varmes op, bliver indeklimaet også automatisk mere tørt.

Derfor er det vigtigt at få noget fugt ind i hjemmet. Selvfølgelig skal du ikke have for meget fugt ind i hjemmet, du så kan risikere flere forskellige sundhedsrisici.

Symptomer på et tørt indeklima kan være ting såsom hovedpine, træthed, skulder- og nakkeproblemer samt tørre og sviende øjne.

Derudover kan irriteret og rød hud samt tørre slimhinder også være tegn på et tørt indeklima. Foruden disse gener, så medfører et tørt indeklima også højere infektionsrater. Det er bl.a. derfor, at mange bliver syge om vinteren.

Det er netop fordi influenza har større chance for at smitte i et dårligt og tørt indeklima, som opstår ved opvarmning af boligen. Har man desuden åndedrætsgener, så kan en luftfugter også afhjælpe dette.

Der er altså mange gode grunde til at investere i en luftfugter. Du skal dog ikke kun se dig nødsaget til at anskaffe en luftfugter, hvis du døjer med ét eller flere af disse symptomer.

Luftfugtere har nemlig mange fordele foruden oprettelsen af et godt indeklima.

Dette skal du være opmærksom på ved brug af luftfugter

Selvom luftfugtere har mange fordele, så er der også visse ting at ære opmærksom på ved brug af en luftfugter.

For selvom luftfugtere er forholdsvis automatiske og selvstyrende, så skal du f.eks. alligevel stadig sørge for både at skifte vandet i maskinen ofte samt rense filtrene.

Fordi en luftfugter pumper vanddamp ud i det lokale, som den er placeret i, så er det utroligt vigtigt, at vandet selvfølgelig er rent. Du bør skifte vandet i din luftfugter med jævne mellemrum for at undgå, at vandet når at blive beskidt eller bakteriefyldt.

Hvis dette sker, så risikerer du at fremprovokere både allergi, astma og infektioner i luftvejene.

Ligeledes bør du huske på, at alle filtre i din luftfugter skal være rene, så du undgår at pumpe eventuelle bakterier og andet snavs ud i lokalet.

En helt anden ting at være opmærksom på er luftfugtigheden i rummet.

Det blev tidligere nævnt, at luftfugterens evne til at øge luftfugtigheden i et lokale kan have mange fordele. Dog er det nødvendigt at nævne, at for meget fugt er en dårlig ting.

Selvom det helst ses, at lokalet ikke bliver for tørt, så må lokalet heller ikke blive for fugtigt.

For høj luftfugtighed medfører nemlig flere risici. Først og fremmest giver en for høj luftfugtighed gode leveforudsætninger for husstøvmider.

 

luftfugter

Samtidig risikerer du at få fugtskader i dit hjem. Dette kan i værste ende føre til skimmelsvamp, og skimmelsvamp er meget sundhedsskadeligt for både dig og dit hjem.

Det gælder derfor om at ramme et gyldent midtpunkt i forhold til luftfugtigheden i hjemmet. Det anbefales at ramme en luftfugtighed på mellem 45-50 % af flere årsager.

Vil man helst slippe for dannelsen af støvmider, så skal luftfugtigheden under 45 %. Dog kan man også sagtens undgå disse ved at lufte ud flere gange om dagen.

Det bør man i øvrigt gøre i forvejen, og du kan derfor godt have en højere luftfugtighed i dit hjem. Dog bør man også forsøge at holde luftfugtigheden under 55 %, da det er her, bakterier begynder at dannes.

Når dit hjem over 70 % luftfugtighed, så har du et problem, da du her risikerer dannelsen af skimmelsvamp.

Som det også blev nævnt tidligere, så kan du tjekke luftfugtigheden i dit hjem ved hjælp af et hygrometer. Mange af de udvalgte luftfugtere har i forvejen et indbygget hygrometer, og du kan derfor slippe for at købe et ved siden af.

Er der dog ikke indbygget et hygrometer i din luftfugter, så bør du kraftigt overveje at investere i et, da det kan spare dig for skader på både krop og bolig.

Derudover vil et hygrometer også kunne hjælpe dig på vej, når du skal fintune luftfugtigheden i hjemmet.

Se også Luftfugter Guide 2020 – Find de bedste luftfugtere her skrevet af forbrugsguiden.dk

 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Testberichte.de

Testberichte er et tysk magasin, der hjælper sine læsere med at skelne mellem gode og mindre gode produkter. Det gør de ved at lave en grafisk oversigt over, hvordan specifikke produkter er blevet testet og anmeldt af både eksperter og forbrugere. 

Vi har brugt deres test af Philips AC2729 2000i som baggrund for at udvælge den til vores oversigt. I deres test kan du læse om fordele, ulemper, specifikationer og meget andet. Herudover kan du få et overblik over, hvad forbrugere hos forskellige forhandlere mener om produktet.

Testen er udført den: 28. december 2018

Læs hele testen her

Testsieger.de

Testsieger er en tysk testportal, der tester og anmelder produkter inden for mange forskellige kategorier. Deres mål er at støtte forbrugerne og informere dem, så de kan lave det rette køb. Et vigtigt element i den proces er produktets resultater i uafhængige tests, som Testsieger.de opsummerer og præsenterer for dig.

Testsieger.de bruger over 2.000 tyske og internationale kilder. Vi har brugt hjemmesiden til at se, hvordan Soehnle Airfresh Clean 300 har klaret sig i test. 

Testen er udført den: 30. oktober 2019

Læs hele testen her

FAQ

Hvilke luftfugtere er de bedste?
Nogle af de bedste luftfugtere, som er på markedet lige nu, er blandt andet modellerne Philips AC2729 2000i luftrenser, Soehnle Airfresh Clean 300 luftrenser og Beurer LB88 luftfugter. Modellerne har fået nogle gode resultater i test af luftfugtere, og de bliver bl.a. rost for deres smarte og praktiske egenskaber.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en luftfugter?
Når du skal købe en luftfugter, så er det oplagt at være opmærksom på, hvor højt et støjniveau luftfugteren har. Det kan blive temmelig frustrerende, hvis maskinen larmer relativt meget – specielt hvis luftfugteren skal bruges i soveværelset. Dertil bør du også overveje, hvilke dimensioner luftfugteren skal have.
Hvad kan jeg bruge en luftfugter til?
Du kan bruge en luftfugter til at skabe et bedre indeklima. En luftfugter er speciel oplagt at bruge om vinteren, hvor luften godt kan blive meget tør. Det kan resultere i luftvejsproblemer og i tør og irriteret hud. Problemerne kan en luftfugter afhjælpe, da den tilfører fugt til luften.
Er det okay at sove med en luftfugter i soveværelset?
Ja, det er helt fint at sove med en luftfugter i soveværelset. Det kan tilmed være en fordel, hvis din krop er plaget af effekterne af en tør luft. Dog bør du tænke over at købe en maskine med et lavt støjniveau, hvis du skal bruge den i soveværelset.

 

Værd at vide om luftfugtere

 • Luftfugtere er det perfekte redskab, hvis du oplever problemer med din hals eller hud derhjemme.
  De skaber en balance som naturligt er god for os som mennesker, og kan også have en signifikant påvirkning på astma eller allergi.

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Luftfugtere: De bedste i test

 • PHILIPS AC2729 2000i luftrenser
 • SOEHNLE Airfresh Clean 300 luftrenser
 • Beurer LB88 luftfugter
 • Philips HU4813/10
 • Stadler Form Oskar
 • Beurer LB44
 • Hace MJS-401
 • Beurer LB37
 • Hace PCMH45
 • Stadler Form Fred

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme