Selvom luftfugtere har mange fordele, så er der også visse ting at ære opmærksom på ved brug af en luftfugter.
For selvom luftfugtere er forholdsvis automatiske og selvstyrende, så skal du f.eks. alligevel stadig sørge for både at skifte vandet i maskinen ofte samt rense filtrene.
Fordi en luftfugter pumper vanddamp ud i det lokale, som den er placeret i, så er det utroligt vigtigt, at vandet selvfølgelig er rent. Du bør skifte vandet i din luftfugter med jævne mellemrum for at undgå, at vandet når at blive beskidt eller bakteriefyldt.
Hvis dette sker, så risikerer du at fremprovokere både allergi, astma og infektioner i luftvejene.
Ligeledes bør du huske på, at alle filtre i din luftfugter skal være rene, så du undgår at pumpe eventuelle bakterier og andet snavs ud i lokalet.
En helt anden ting at være opmærksom på er luftfugtigheden i rummet.
Det blev tidligere nævnt, at luftfugterens evne til at øge luftfugtigheden i et lokale kan have mange fordele. Dog er det nødvendigt at nævne, at for meget fugt er en dårlig ting.
Selvom det helst ses, at lokalet ikke bliver for tørt, så må lokalet heller ikke blive for fugtigt.
For høj luftfugtighed medfører nemlig flere risici. Først og fremmest giver en for høj luftfugtighed gode leveforudsætninger for husstøvmider.

Samtidig risikerer du at få fugtskader i dit hjem. Dette kan i værste ende føre til skimmelsvamp, og skimmelsvamp er meget sundhedsskadeligt for både dig og dit hjem.
Det gælder derfor om at ramme et gyldent midtpunkt i forhold til luftfugtigheden i hjemmet. Det anbefales at ramme en luftfugtighed på mellem 45-50 % af flere årsager.
Vil man helst slippe for dannelsen af støvmider, så skal luftfugtigheden under 45 %. Dog kan man også sagtens undgå disse ved at lufte ud flere gange om dagen.
Det bør man i øvrigt gøre i forvejen, og du kan derfor godt have en højere luftfugtighed i dit hjem. Dog bør man også forsøge at holde luftfugtigheden under 55 %, da det er her, bakterier begynder at dannes.
Når dit hjem over 70 % luftfugtighed, så har du et problem, da du her risikerer dannelsen af skimmelsvamp.
Som det også blev nævnt tidligere, så kan du tjekke luftfugtigheden i dit hjem ved hjælp af et hygrometer. Mange af de udvalgte luftfugtere har i forvejen et indbygget hygrometer, og du kan derfor slippe for at købe et ved siden af.
Er der dog ikke indbygget et hygrometer i din luftfugter, så bør du kraftigt overveje at investere i et, da det kan spare dig for skader på både krop og bolig.
Derudover vil et hygrometer også kunne hjælpe dig på vej, når du skal fintune luftfugtigheden i hjemmet.
Se også Luftfugter Guide 2020 – Find de bedste luftfugtere her skrevet af forbrugsguiden.dk
Denne side er anmeldt af: Mathias L. Holm Rating 10/10