Test af de 8 bedste Airfryere

Airfryere er en sundere udgave af frituregryder, og hvis du leder efter et alternativ til de mere fedtede pomfritter, men du stadig ønsker at nyde gode, sprøde pomfritter, så skal du læse med her, hvor vi gennemgår testen af de bedste airfryere på markedet.

Udgivet 09.04.2019|Senest redigeret 23.09.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Der findes rigtig mange forskellige airfryere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste airfryere, der er på markedet anno 2020, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

forbruger-test.dk

4.67 24

Philips airfryer – HD9650/90

Philips airfryer - HD9650/90Denne airfryer kan alt det, som du gerne vil have. Den kommer med fem forudindstillede programmer, så du hurtigt kan lave alle de retter, som du elsker. 

Udover at lave pommes frittes, grøntsager og alt det andet, du er vant til med en Airfryer. Men du kan også bage, grille og stege i den. Så du kan lave alt din mad i den.

Du kan vaske alle de vigtigste dele i opvaskemaskinen. Den har en kapacitet på 1,4 kg., så du kan lave mad til hele familien. Den er sikker at have, da den slukker, hvis den bliver for varm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Philips Airfryer HD9211/90

Philips airfryer

Denne model placeres blandt de allerbedste på markedet, hvilket er imponerende. Philips Airfryer HD9211/90 er rost meget for den velsmagende mad og alle de mange forskellige funktioner, som modellen har. Den er ikke så stor, da den har en kapacitet på 800 gram, men alligevel stor nok til at levere mad til familien.

Videoanmeldelse af Philips Airfryer HD9211/90

Gode ting ved Philips Airfryer HD9211/90

 • Kan riste, bage, stege og grille
 • Cool Touch-håndtag
 • Mulighed for at downloade app med opskrifter
 • Timer
 • Auto-sluk funktion
 • Rapid Air-teknologi

Om Philips Airfryer HD9211/90

Den er ikke blandt de største modeller, da den har en kapacitet på 800 gram, men det er alligevel en model, der har nok kapacitet til at lave et måltid til din familie.

Det skal derfor ikke være det, der skræmmer dig væk, hvis du ellers er tilfreds med de andre aspekter ved modellen.

Ofte tænker man på pomfritter, når man tænker på enten frituregryder eller airfryers. Men en maskine kan meget mere end bare at tilberede en portion pomfritter.

Denne er særligt godt til meget andet end pomfritter. Philips Airfryer HD9211/90 har en unik Rapid Air-teknologi, der gør at maskinen tilbereder ingredienserne godt og sundt, så der er ikke behov for særlig meget olie.

Du har mulighed for at tilberede blandt andet en kylling, hvor du får en sprød skorpe og meget lækkert kød. Det kan du pga. Rapid Air-teknologien.

Du kan mange ting med Philips Airfryer HD9211/90. Du kan riste, bage, grille og stege med den. Det gør den til et multiprodukt. Det er udelukkende en fordel at have en maskine, som du kan bruge til så mange forskellige ting.

Dette er en fordel især, fordi denne model kun bruger en enkelt skefuld olie, så det kommer til at være et sundt alternativ at bruge denne maskine.

Mange funktioner

Philips Airfryer HD9211/90 er udstyret med mange forskellige funktioner og indstillinger, der gør den både nem at bruge, men også meget fleksibel i form af, at du kan lave mange retter.

Modellen har blandt andet en smart timer, hvor du har mulighed for at forudindstille tilberedningstider op til en halv time.

Den fortæller selv, når maden er klar, og den har en auto-sluk funktion, så den slukker helt automatisk, når maden er færdig. Derfor skal du ikke selv gå og bekymre dig, om du nu har fået slukket Philips Airfryer HD9211/90.

Det øger brugervenligheden, at den har et display på forsiden, hvor du hurtigt kan få aflæst både tiden og temperaturen.

Du har selv mulighed for at justere på temperaturen alt efter, hvor meget maden skal have og afgørende af, hvilken ret det er.

Brugervenligheden er nemlig prioriteret i modellen, og der er tænkt meget på forbrugeren, og hvilke problemer, som du ellers kan støde ind i ved brug af maskinen.

Philips har også prioriteret komfort, og det kan ses ved, at modellen er udstyret med Cool Touch-håndtag, så du ikke ender med at brænde dig, når du tager fat i håndtaget. Det er et rart element, at du ikke skal frygte at tage fat i håndtaget.

Modellen sørger for, at dit køkken ikke ender i en stank af friture. Vægten er hele 7 kilo, og den sikrer en god stabilitet.

Philips har et smart initiativ, hvor de har lavet en app, så du som forbruger kan få mest muligt ud af din Philips Airfryer HD9211/90.

Det er en app, der har trin-for-trin guides til maskinen, og der er diverse opskrifter, der kan hjælpe dig med at få en idé om, hvor mange forskellige retter, du faktisk kan lave. Det kan give dig mange forskellige idéer, og du kan få lov at være kreativ.

Philips Airfryer HD9211/90 har følgende mål:

 • Højde: 31,5 cm
 • Bredde: 29 cm
 • Dybde: 38,5 cm
 • 7 kilo

Philips HD9220 Airfryer

philips airfryer

Vi tager endnu en model fra Philips, og det er begrundet med, at brandet har meget fornuftige modeller, som har fået stor ros. Denne model tilbereder lækre pomfritter, mens de stadig er sunde, og modellen er nem at få i gang. Den er brugervenlig, og den er nem at anvende.

Videoanmeldelse af Philips HD9220 Airfryer

Gode ting ved Philips HD9220 Airfryer

 • Du kan bruge den til pomfritter og kød
 • Opskriftsbog medfølger
 • Luftfilter sørger for mindre lugt
 • Rapid Air-teknologi
 • Varmluft bliver kombineret med grill-element, og derfor bliver der 80% mindre fedt

Om Philips HD9220 Airfryer

Det er blevet udtalt, at Philips HD9220 Airfryer føles som et køkkenredskab mellem en frituregryde og en ovn. Maden, der ender med at blive resultatet, minder nemlig om det, som du kan få ud som resultat i en ovn med en god smag.

Det der gør, at man får lyst til at kalde det en mellemting mellem en ovn og en frituregryde, er at pomfritterne ikke bliver oversvøbt i olie, og de drypper ikke af fedt.

Der er faktisk utrolig lidt fedt i pomfritterne, men det er intet, der går ud over smagen. De er stadig sprøde og velsmagende, og de er bestemt ikke ligeså usunde som, når de laves i frituregryde.

Philips HD9220 Airfryer er udstyret med Philips Rapid Air-teknologi. Den teknologi gør, at der er et meget hurtigt cirkulerende varmluft kombineret med et grill-element.

Det ender med at give op til 80% mindre fedt i dine pomfritter, fordi der udelukkende skal en enkelt skefuld olie til, før du får lækre portioner pomfritter.

Når luften får lov til at cirkulere rundt i selve gryden, så er det med til at gøre pomfritterne sprøde i alle steder.

Philips HD9220 Airfryer er skabt til at lave pomfritter, og det er et af dens allerbedste funktioner. Det er en af Philips HD9220 Airfryer nøglefunktioner.

Det er dog ingen begrænsning på maskinen. Den kan sagtens bruges til at lave alverdens andre ting – både forskelligt kød og kylling. Der vil være det samme resultat som med pomfritterne. Kødet vil blive til med en sprød kant.

Med denne model har du mulighed for at justere temperaturen, som du ønsker. Dog er maksimum 200 grader, så temperaturen kan ikke blive mere end dette. Men det er stadig en meget høj temperatur.

Det følger med

Når du køber Philips HD9220 Airfryer, medfølger der en opskriftsbog med helt op til 30 forskellige retter.

Det giver dig en god start, og du kan få en idé om, hvor mange forskellige ting, som du faktisk kan bruge din airfryer til. Der er forskellige tips til maskinen, og det er også for, at du lærer maskinen bedre at kende.

Blandt de mange forskellige opskrifter, er der forslag til alt fra tapas til kyllinge-nuggets. Der er også opskrifter på fiskefrikadeller.

I kogebogen er der ikke kun råd til opskrifter. Der er også anbefalede temperaturer og stegetider. Hvis du ikke før har arbejdet med sådan en maskine, er det fornuftigt at få nogle tips til din maskine.

Brugervenlig

Modellen varmer hurtigt op, det tager faktisk kun et par minutter. Selvom den varmer hurtigt op, bliver modellen aldrig alt for varm udenpå.

Den er nemlig meget brugervenlig, og den har gode og nemme indstillinger. Den har fået ros for, at indikatorerne er nemme at tyde, og indstillingerne er ikke svære at forstå.

Philips HD9220 Airfryer har et imponerende luftfilter, og det er det, der gør, at der ikke lugter af friture i dit køkken. Det holder luften frisk og ren.

Hvis du bekymrer dig om rengøringen, når der er olie indblandet, er skuffen og holder aftagelige. De må gerne komme i opvaskemaskinen, så dem skal du ikke vaske i hånden, hvis du vil slippe for det.

Philips HD9220 Airfryer har følgende mål:

 • Højde: 32 cm
 • Bredde: 29 cm
 • Dybde: 39 cm
 • 7 kilo

 

Videoanmeldelse af Tefal Actifry 2in1

Gode ting ved Tefal Actifry 2in1

 • Indbygget Actifry-teknologi
 • Du kan tilberede to retter på samtidig (pande til pomfritter og bakker til kødet)
 • En stor kapacitet, der har mulighed for at tilberede 1500 gram pomfritter
 • Der er fire forskellige madlavningsprogrammer
 • Non-stick belægning sikrer, at der ikke er meget snavs, der sidder fast

Om Tefal Actifry 2in1

Det er en stor fordel, at den kan tilberede to retter på en gang. Den kan nemlig lave pomfritter med den medfølgende pande, og der er også en bakke til fjerkræ, fisk eller bøffer. De kan stege samtidig, og når de begge er færdige, har du et helt måltid klar.

Det er en forskel fra andre airfryere, hvor du skal stege en ting af gangen. Her kan du ikke bare lave pomfritter, og så vente, før du går i gang med kødet. Du kan tage begge dele på en gang.

Du får et lækkert resultat med nogle pomfritter, der er bløde indeni, og så bliver kødet mørt med en sprød skorpe.

Der er en fedt procent under 3 procent i pomfritter, fordi der kun bruges en enkelt skefuld olie til en omgang pomfritter.

Tefal Actifry 2in1 har en god kapacitet, som faktisk kan rumme en del. Den kan rumme 1500 gram pomfritter.

Den er blevet udstyret med Tefals specielle Actifry-teknologien, der sikrer en god og sprød fritering af pomfritterne.

Der findes fire forskellige madlavningsprogrammer på modellen, og derfor kan det passe til enhver ret, som du skal i gang med. Det giver dig mange muligheder, og det gør også, at du kan stege din mad bedst muligt.

God til flere retter

Det er en airfryer, der kan bruges til vidt forskellige ting, hvilket den også har modtaget ros for.

Der er selvfølgelig de standard-ting, der er blevet nævnt, men den passer også til supper, desserter og selv også til bagning af frost-rundstykker.

Actifry-teknologien sikrer en god varmefordeling, og den ender med at give maden et jævnt resultat.

Stor brugervenlighed

Tefal Actifry 2in1 er udstyret med sin egen timer, og den slukker, når tiden på timeren udløber. Du kan derfor være sikker på, at maden ikke ender med at brænde på.

Maskinen lukker under madlavningen, så du skal ikke bekymre dig om at komme til skade under madlavningen. Det er der ingen risiko for, fordi maskinen er lukket.

Det er nogle gode funktioner og indstillinger, der er indbygget i modellen, der sikrer dig som forbruger. Der er tænkt meget på, hvilke udfordringer, man som forbruger kan have, når man er i kontakt med olie og høje temperaturer.

Der er flere af Tefal Actifry 2in1’s dele, der kan kobles af og komme ind i opvaskemaskinen, så du får en grundig rengøring af elementerne.

Den er udstyret med non-stick belægning, så der er ikke noget snavs eller olie, der kan sætte sig fast. Det gør den endnu nemmere at rengøre.

Der kan godt sætte sig lidt snavs fast, men det er i høj grad forhindret pga. belægningen. Det gør det meget mere renligt og hygiejnisk.

Tefal airfryer – Fry Delight Initial

Tefal free delight, airfryer

Tefal er et fantastisk mærke indenfor airfryere, da de har deres egen specielle teknologi, der gør deres retter endnu bedre. Retterne bliver sprøde, de bliver bløde indeni, og så er de ovenikøbet sundere, end hvis du skulle lave det med en frituregryde. De vil være ligeså gode, og nogen vil faktisk mene, at de ville være endnu bedre

Videoanmeldelse af Tefal airfryer – Fry Delight Initial

Gode ting ved Tefal airfryer – Fry Delight Initial

 • Dele kan komme i opvaskemaskinen
 • Mange forskellige funktioner
 • God varmeluft
 • Kapacitet på 800
 • Kan grille, bage og stege

Om Tefal airfryer – Fry Delight Initial

Tefal er i hvert fald et mærke, som du bør kigge mere på, hvis du leder efter en airfryer. Det er trods alt et sundere alternativ end frituregryder, der bruger masser af olie, og pomfritterne ender med at blive meget fedtede.

Mange kan godt udelukkende forbinde en airfryer med pomfritter, men det er ikke sådan, at virkeligheden ser ud. Faktisk kan man enormt mange ting med en airfryer.

Tefal airfryer – Fry Delight Initial er en model, der både kan grille, stege og bage. Ja, du kan faktisk lave desserter med denne model.

Det er altså et køkkenredskab, der kan meget mere, end bare at levere en god omgang pomfritter. Den kan faktisk så meget mere, og det er noget, som du altid kan udforske, når du har lært maskinen at kende.

Teknologien der er så smart i Tefals maskiner, er at de opvarmer og cirkulerer luften rundt. På den måde sikrer maskinen, at alle ingredienserne bliver stegt jævnt. Det ender derfor også med et resultat, hvor dine pomfritter (eller kød) er sprødt i alle dele.

Tefal airfryer – Fry Delight Initial gemmer på en helt speciel teknologi. Det er et smart luftlagningssystem, der kaldes Air Pulse Technology. Det der gør denne teknologi fantastisk, er, at det består af et varmeelement helt oppe i toppen af frituren, og der er en ventilator.

Ventilatoren cirkulerer den varme luft omkring din mad i en meget høj fart. Denne luft kan varmes fra 150 grader og op til de 200 grader.

Den gode varme luftstrøm sikrer, at alt den luft, der er i din kurv, er varm. Det betyder, at du ender med et lækkert resultat. Det er sprødt, men blødt indeni, og det er sundt. Det kunne ikke blive meget bedre.

Det er faktisk kun lavet med meget, meget lidt olie eller slet ingenting. Man plejer at sige, at der skal en skefuld olie til at lave en omgang pomfritter.

Airfryeren sikrer også, at hele dit køkken ikke lugter af olie. Det er derfor ikke nødvendigt at lufte ud konstant, mens maskinen er i gang. Men det er dog nok meget rart at sikre god udluftning.

Modellen har en kapacitet på 800 gram, og det passer til en familie på 4.  Tefal airfryer – Fry Delight Initial kan have 500 gram tynde pomfritter på 15 minutter ved 200 grader.

Rengøringen er heller ej noget problem, fordi modellen har flere aftagelige dele, så du kan lægge dem i opvaskemaskinen.

Tefal airfryer – Fry Delight Initial har følgende mål:

 • Højde: 36,7 cm
 • Bredde: 34,2 cm
 • Dybde: 45,2 cm

OBH Nordica airfryer – ActiFry Original

OBH, Airfryer

Der skal selvfølgelig også være en model fra et mærke, som du muligvis ikke har hørt om. Dette er også en god model. Den leverer gode resultater, og den er brugervenlig og meget nem at bruge. Den er let at forstå og let at bruge, og det er noget, der er fokuseret på i denne model.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af OBH Nordica airfryer – ActiFry Original

Gode ting ved OBH Nordica airfryer – ActiFry Original

 • Kapacitet på 1 kg
 • Har en timer, og den siger en lyd, når maden er klar
 • Sundt alternativ
 • Mange dele tåler opvaskemaskine
 • Lav alt slags frituremad

Om OBH Nordica ActiFry Original

Det kan være forvirrende med en airfryer, eller det kan du i hvert fald frygte. Men faktisk, er du så heldig, at de fleste modeller og mærker har taget hensyn til det. De vil gerne være lette at forstå og lette at bruge, og det er noget, der kan mærkes på denne model.

OBH Nordica ActiFry Original sikrer dig fantastiske madresultater med kun en skefuld olie. Det er noget, man skal lægge mærke til, fordi det er vildt, hvor sprødt og godt et resultat som du kan få, selvom modellen udelukkende bruger så lidt olie.

Det er noget, der kan komme bag på en, men det er sandt. Denne kan tilberede op til 4 portioner ad gangen, og der er flere positive ting at sige om denne model.

Brugervenlighed i fokus

Den er lavet med aftagelige dele, der alle sammen kan komme i opvaskemaskinen. Det er noget, der er særligt lokkende ved modellen.

Det hjælper dig i køkkenet, at du ikke skal stå manuelt og gøre maskinen ren. Det kan din opvaskemaskine klare for dig, og samtidig kan du få lækre resultater og nyde begge dele.

Grunden til, at denne model kun skal bruge en enkelt skefuld olie for at kunne give dig gode resultater, er takket være varmluft. Det er dog ikke sådan, at du skal føle dig begrænset til kun at lave pomfritter på modellen.

Der er masser af forskellige spændende opskrifter, som du kan undersøge på internettet. Det er alt fra kød, frisk og faktisk alt muligt frituremad. Det bliver bare lavet på en meget sundere måde, end hvis det var i en frituregryde.

Modellen har en kapacitet på 1 kg, hvilket er svarende til 4 portioner. Der er en timer indbygget i modellen, så den kan du bare sætte til, mens maden er ved at stege, og så kommer der en lille lyd, når maden er færdig.

Det bliver ikke meget nemmere. Det er smart, at den siger en lyd, når maden er færdig. På den måde skal du ikke føle dig begrænset af udelukkende at være ude i køkkenet og tjekke til maden hele tiden.

Du kan nemlig bare sætte timeren i gang, og ellers kan du sætte dig ind i stuen og slappe af og påbegynde det næste afsnit af din serie. Når maskinen siger en lyd, så kan du sætte dig ind og nyde et måltid.

OBH Nordica ActiFry Original har følgende mål:

 • Højde: 22,1 cm
 • Bredde: 37,2 cm
 • Dybde: 37,2 cm

FRITEL My SnackTastic 4202 Frituregryde – Anmeldt positivt af Forbrugerrådet Tænk

FRITEL My SnackTastic 4202

Testresultater

Denne Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryde er blevet vurderet ”Good buy” hos Forbrugerrådet tænk i en test fra juli 2020, hvor de har testet den tilberedningsevner, energiforbrug, brugervenlighed, byggekvalitet og sikkerhed og sidst givet en samlet bedømmelse værdig af denne plads.

Gode ting ved Fritel My SnackTastic 4202

 • Ideel til sundere stegning, bagning og grillning.
 • Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryde har intet behov for dyr olie eller fast fedt.
 • Skuffe og kurv er kombineret i 1 for optimal pladsudnyttelse

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryde

Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryde er den perfekte airfryer til de små portioner og dermed ideel til kollegieværelset eller en-personers hjemmet, hvor sundhed og gode, nemme måltider er en prioritet. Airfryeren bruges nemlig til sundere stegning, bagning og grillning, da den har et begrænset brug af fedt med op til 80% mindre fedt ved tilberedning af mad. Derudover efterlader den ingen ubehagelig lugt i køkkenet, og passer derfor fint ind i det lille hjem, hvor køkken ikke er adskilt fra stue og eventuelt soveværelse. 

Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryde kan følge dig mange år i fremtiden, og er ikke kun brugbar i dine år i kollegiet. Brug den til at lave små snacks til flere mennesker, når du ikke længere bor alene.

Hvis du ønsker lækre hjemmelavede pommes frites eller forårsruller, eller står og mangler en hurtig og nem måde, hvorpå du hurtigt kan varme dine færdigretter op og gøre dem ekstra lækre, så er Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryden et godt køb, da den kan bruges til flere forskellige ting og gør det hele lækkert og sprødt, uden at det flyder i olie og bliver usundt. Dermed er det ikke længere nødvendigvis usundt at friturestege din mad og du kan spise både pommes frites, forårsruller og nogle færdigretter med god samvittighed på dine travle dage. 

Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryden har en skuffe og en kurv i 1 for optimal pladsudnyttelse, og den er nem at gøre ren, da kurven kan gå i opvaskemaskinen uden problemer. Det er altså muligt at have en køkkenmaskine, der gør det nemmere at lave mad, uden at den optager en masse plads i et – muligvis – i forvejen lille køkken. 

Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryden kan tidsindstilles på mellem 0 og 60 minutter og sættes på temperature mellem 40 grader celsius og 200 grader celsius. Kurven er aftagelig og bruges til snacks, pomfritter og mere, og så er airfryeren fremstillet i farven sort højglans og i en mat sølv farve. 

Udvalgte specifikationer

 • Tidsindstilling: 0 – 60 minutter
 • Temperaturindstilling: 40 graders celsius til 200 graders celsius
 • Kompakt og nem at få plads til
 • Kurven kan vaskes i opvaskemaskine
 • Efterlader ingen ubehagelig lugt
 • Fås både i farven sort højglans og mat sølv

   

   

  PHILIPS HD9741/10 Frituregryde – Friturestegning næsten uden olie

  PHILIPS HD9741/10

  Testresultater

  Denne PHILIPS HD9741/10 Frituregryde har scoret 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt de 35 anmeldere hos Skousen.

  Gode ting ved Philips HD9741/10 Frituregryde

  • Ideel til sundere friturestegt mad i hverdagen med 90% mindre fedt.
  • Kan fjerne fedt fra madvarer ved hjælp af Twin Turbostart teknologien, så maden bliver endnu sundere.
  • Kommer med 4 forudindstillede programmer, så du kan lave mad blot ved et enkelt tryk.

  FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  GÅ TIL

  1.634,00

  Om PHILIPS HD9741/10 Frituregryde

  PHILIPS HD9741/10 Frituregryde er den ideelle frituregryde til sundere mad i hverdagen. Frituregryderne i blevet udviklet til sundere modeller i løbet af årene, og nu kan PHILIPS tilbyde en frituregryde, der tilbereder sprød og lækker mad med op til 90% fedt. Tilsæt blot en meget lille eller slet ingen olie til frituregryden og tænd for maskinen – ud kommer sprøde og velsmagende pommes frites eller hvad end du havde af planer for aftensmaden. 

  Dette skyldes at PHILIPS HD9741/10 Frituregryde anvender varmluft til at stege og tilberede maden, og med den nye Twin Turbostart teknologi bruger du ikke blot mindre olie til tilberedningen, du har også mulighed for at fjerne fedt fra fødevarer og gøre maden endnu sundere. Dette gøres ved at kombinere et kraftigt varmelegeme og en kraftig motor med Twin TurboStar teknologien, der hvirvler den varme luft rundt i maskinen.

  PHILIPS HD9741/10 Frituregryde kommer med 4 forudindstillede indstillinger, så du kan tilberede dine favoritter med et enkelt tryk på en knap. Disse er beregnet til frosne pommes frites, kød, fisk og kyllingelår. Du vil opleve, at pommes frites er lige så sprøde, som havde du brugt en traditionel frituregryde, og kyllingelår får sprødt skind og mørt kød. 

  Frituregryden er ikke kun velegnet til friturestegning, men også til både at grille, bage, riste og stege forskellige retter, så med lid træning og tilvænning kan du hurtigt finde en nem løsning på en lang række måltider. Hvis ikke du er interesseret i at eksperimentere, kan du også bruge opskriftsbogen, der medfølger, og få inspiration til hverdagens måltider.

  Brug den smarte hold varm funktion, hvis ikke familien er færdig til at spise, når maden er klar, eller til at holde maden klar til de sidste kommer hjem, hvis ikke I spiser samlet. 

  Udvalgte specifikationer: 

  • Kan stege med enten lidt eller ingen tilsat olie.
  • Twin TurboStar funktion
  • QuickControl knap med et digitalt display.
  • 4 forudindstillede programmer til madlavning af forskellige typer
  • Kan holde maden varm
  • EasyClick universalhåndtag, der gør det nemt at udskifte tilbehør til frituregryden.
  • QuickClean kurve med et slip-let trådnet og aftageligt håndtag, hvilket gør den nem at vaske op.
  • Kompakt airfryer, der kan rumme 800 gram pommes frites.
  • Der medfølger over 200 gratis opskrifter i appen og en gratis opskriftsbog

  Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l – Perfekt til den store familie

   Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l

  Testresultater

  Denne Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l har scoret 4,5 ud af 5 stjerner hos Princesshome.eu med kommentarer som ”alsidig og brugervenlig med syv forprogrammerede indstillinger” og ”den ideelle airfryer til at servere sund mad til hele familien”.  

  Gode ting ved Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l

  • Har en stor størrelse, der gør den ideel til den store familie
  • Kommer med syv forudindstillede programmer, der gør madlavningen nemmere i hverdagen. 
  • Frituresteger ved hjælp af varm cirkulerende luft og kun meget lidt olie, hvilket gør maden sundere.

  FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  GÅ TIL

  Om Princess Aerofryer Digital XXL 5,2l

  Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l er den ideelle airfryer til den store familie eller til dig, der ofte inviterer både venner og familie på middag og gerne vil servere pommes fritter eller andet, der har gavn af at være i en airfryer. Grundet en diameter på 24 cm, kan airfryeren tilberede nok mad til flere mennesker, og endda hele måltider. Airfryeren kan både forberede kager, æggeretter og brød. 

  Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l har syv automatiske programmer; én for henholdsvis pommes frites, kød, fisk, rejer, kylling, steak og kage. Airfryeren tilbereder fisk, kød og grøntsager på en sund måde, da den kombinerer varm cirkulerende luft med den perfekte temperatur og dermed gør den i stand til at friturestege, bage, grille og stege forskellige måltider. 

  Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l sørger også for at maden er sundere end det, der normalt betegnes som friturestegt mad, da den ikke bruger nær den mængde olie som mange andre friturestegningsmetoder gør. Den kan faktisk tilberede måltider helt uden brug af olie, hvilket også gør det muligt at efterlade den i køkkenet, uden at det ser rodet og beskidt ud. Dette kan lade sig gøre, fordi den ”frituresteger” ved brug af varm, cirkulerende luft fremfor olie.

  Temperaturen kan indstillet på mellem 80 grader celsius og 200 grader celsius, og den har en tidsindstilling på mellem 0 minutter og 60 minutter. Når tiden er udløbet og maden har fået nok, så slår den automatisk fra.

  Den aftagelige kurv gør det nemt at servere maden, da du blot kan stille denne på bordet – efter maden kan denne blot sættes i opvaskemaskinen, og så er den så god som ny igen.

  Der medfølger Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l, en bageform og manual i prisen.

  Udvalgte specifikationer: 

  • Tidsindstilling: 0 – 60 minutter
  • Temperaturindstilling: 80 grader celsius og 200 grader celsius.
  • Kommer med aftagelig bakke
  • 7 automatiske og forprogrammerede indstillinger.
  • Hurtig varmluftscirkulation for optimale resultater
  • Største model fra Princess.
  • Mad til 9 personer
  • Digitalt display for maksimal kontrol
  • Temperaturmåler
  • Volumen på 5,2 Liter
  • Diameter (indvendige pande): 24 cm

  Hvad er forskellen på actifry og airfryer?

  • Airfryer er en fællesbetegnelse for alle slags modeller, der både bruger varmluft og en smule olie. Actifry er derimod en teknologi, der er blevet skabt af Tefal tilbage i 2007. Mange airfryers fra mærket Tefal kaldes derfor ”Tefal Actifry”
   Der er andre på markedet, som har sine egne teknologier. Mærket Philips har blandt andet Rapid Air-teknologien, der har til mål at skabe den bedste kombination af cirkulation af varmluft, varmeelementet og en enkelt skefuld olie.

  Hvad er en airfryer egentlig?

  Du kan godt undre dig over, hvad en airfryer egentlig er. Det er ikke et ord, som du har stødt på så tit, og det kan være svært helt at forstå, hvad det er. Det kan vi gøre mere forståeligt for dig her i denne artikel.

  Mangler du andre køkkenmaskiner, så kan du med fordel kigge på vores test-guides om vakuumpakkere, ismaskiner og toastmaskiner her!

  En airfryer er egentlig en køkkenmaskine, der kan tilberede din mad ved hjælp af varmluft, der cirkulerer rundt med en mekanisk vifte i en høj fart.

  Det er den grundlæggende betegnelse for, hvad en airfryer er. På den måde bliver varmen tilberedt godt, og du ender med at få gode og sprøde resultater. Det kan være, at du undrer dig over, om det egentlig er meget olie, der skal til i sådan en maskine.

  Faktisk er det kun en smule olie, ofte kræver det kun en enkelt skefuld. Selve maden bliver tilberedt i en kurv over en drypbakke.

  Du kan selv sætte en timer over, hvor længe maden skal have, og du bestemmer også helt selv temperaturen. På den måde kan du vælge den temperatur, der passer til din mad.

  Som du ved, findes der mange forskellige slags olier, som du nemt kan få fingrene i ved at gå en tur i supermarkedet. Det er muligt at bruge alle slags olier, men der er nogle typer, der er bedre end andre.

  Det er blandt andet olivenolie, rapsolie og solsikkeolie, der vil være de bedste til airfrying. Du kan også bruge olie med smag, hvis du går efter en bestemt smag i din mad.

  Det er helt forskelligt afgørende, hvilken model du køber, hvor stor kapacitet modellen har.

  Det er dog en meget almindelig størrelse, at den har en kapacitet på over et kilo. Det er rigeligt til et måltid til en hel familie. Der er dog nogle modeller som faktisk kan have helt op til to kilo.

  Du kan være heldig at få en maskine, der kan klare alt arbejdet selv, men ved nogle modeller, skal du huske at ryste kurven en gang i mellem, så olien kommer omkring alle ingredienserne i kurven.

  Ved de fleste modeller behøver du ikke at forvarme maskinen, og det er for det meste sådan, at de moderne modeller har mange aftagelige dele, så du kan lægge dem i opvaskemaskinen.

  På den måde slipper du for at vaske den manuelt, og du skal heller ikke bekymre dig for meget om rengøring, fordi den er blevet gjort nemmere.

  Mange af modellerne har også et indbygget nedkølingssystem, der sørger for at den med det samme begynder at køle airfryeren ned efter, du har brugt den. Den kan blive meget varm, faktisk helt op omkring 200 grader, mens du bruger den.

  Endnu en fordel ved en airfryer er, at den ikke sviner, fordi der ikke er oliesprøjt. Derudover slipper du også for lugten, hvilket er et stort plus.

  Et sundere alternativ

  En airfryer er en sundere udgave af de helt traditionelle frituregryder, der bruger meget mere olie i tilberedningen af maden. Du kan faktisk spare omkring 80% ved at skifte fra en traditionel frituregryde til en airfryer.

  Pomfritter er en meget populær ret at lave på en airfryer, og det er den pga. fedtindholdet er på under 3 procent.

  Hvis du laver pomfritter i en almindelig ovn, indeholder pomfritter 9 procent fedt, i en frituregryde 14 procent og i en mikroovn 13 procent. Det er derfor en meget stor forskel, når man kigger på denne sammenligning.

  Det er selvfølgelig ikke kun pomfritter, som du kan lave med din airfryer. Der er mange forskellige retter, der er lækre at lave med sådan en metode.

  Det kan være alt fra supper, grøntsager, fisk, kød, kylling og bagværk. Som du kan se, er det en del forskellige retter. Du har også mulighed for at krydre maden, mens den er under tilberedning i airfryeren.

  Det er en sikker metode at bruge en airfryer, fordi der som sagt ikke bruges særlig meget olie. Når der ikke bliver brugt særlig meget olie, så kan det heller ikke sprøjte.

  Hvis olien sprøjter, kan det hurtigt og nemt brænde dig og give dig diverse hudskader. De fleste airfryers er lukkede under tilberedning, og desuden er de kølige udenpå, så du slipper for risikoen for at brænde dig.

  Hvad er vigtigt, når du køber en airfryer?

  I følgende afsnit, kommer vi ind på de elementer, der er vigtige at have med sig og tænke over, når du skal ud og investere i en airfryer.

  Airfryer eller en frituregryde

  Først og fremmest, er det væsentligt at finde ud af, om du helst vil have en airfryer eller en traditionel frituregryde. Der er væsentlige forskelle på de to, selvom man kunne tro, at de mindede meget om hinanden.

  Hvis du er mere til pomfritter, der smager som dem du køber nede i burgerkiosken, der er mere fedtede, så skal du overveje en traditionel frituregryde.

  Men der er sine fordele ved en airfryer. Du sparer blandt andet meget fedt, så dine pomfritter er en sundere udgave, samtidig er de ligeså sprøde og lækre. Du slipper også for den stærke os.

  Timer

  Dette er muligvis en mindre detalje, men det gør den ikke ubetydelig. De fleste airfryers har et digitalt ur, men der er nogle, hvor det er manuelt.

  Det er relevant at finde ud af, om du godt kan nøjes med en manuel timer. Dog kan man sige, at hvis man alligevel skal ud og købe en airfryer, kan man vælge at sikre sig, at den også har en timer.

  airfryer

  Temperatur

  Temperaturen er en som du selv kan indstille, og den kommer helt an på, hvilken mad du er ved at tilberede. Der er nogle modeller, hvor du kan sætte temperaturen helt ned til omkring de 30 grader.

  Dog er det normale, at temperaturen går fra 80-200 grader. Det er nok også de temperaturer, du skal gå efter.

  Du skal også lægge mærke til intervallerne. Ved de fleste modeller kommer modellen med fem graders intervaller.

  Kapacitet

  Det er godt at overveje, hvor mange personer din airfryer skal kunne levere mad til. Der er nogle modeller, der har en kapacitet på omkring 800 gram. Det svarer til fire portioner pomfritter.

  Der er også andre modeller, der er blandt de store på markedet, som kan rumme mere end 1700 gram. Det svarer derimod til omkring otte portioner pomfritter.

  Man skal dog være opmærksom på at jo højere kapaciteten er, jo mere plads vil din airfryer kræve fysisk.

  Pris

  Pris er selvfølgelig en væsentlig ting, når du skal ud og købe en airfryer. Priserne på airfryers kan variere meget.

  Du kan sagtens finde nogle modeller, der vil koste dig et par hundrede kroner, og der er også modeller i den helt anden ende af prisklassen, der koster et par tusinde kroner.

  Der er både airfryers fra mærker, som du nok har hørt om og har noget fra, og der er fra mærker, du nok slet ikke kender til.

  Hvis du investerer i en billigere model, har de ofte en mindre kapacitet, og det kan gå ud over kvaliteten.

  Men en dyr model er heller ikke ligmed perfekt kvalitet. Det bedste er at læse diverse tests af maskinerne under alle omstændigheder.

  Se også vores test-guides om gasgrillemhætter og meget mere her på siden. Der er udarbejdet en test-guide af de bedste produkter i hver enkelt kategori, for at gøre det nemmere for dig, at træffe det rigtige valg.

  Se vores artikel om: Test af de 5 bedste gryder

  Læs også vores artikel om: Nem hverdagsmad – her er de 9 bedste slow cooker fra test

  Denne side er anmeldt af: Elias L. Thomsen Rating 10/10

   

  r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
  Bedøm denne artikel

  Om skriben

  Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

  Find mere information her

  Læs hvilke airfryers som andre forbrugere anbefaler
  Grillguru – Debat