Test af de 5 bedste Airfryere

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 11.10.2021

Airfryere er en sundere udgave af frituregryder, og hvis du leder efter et alternativ til de mere fedtede pomfritter, men du stadig ønsker at nyde gode, sprøde pomfritter, så skal du læse med her, hvor vi gennemgår testen af de bedste airfryere på markedet.

Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Der findes rigtig mange forskellige airfryere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste airfryere, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

forbruger-test.dk

4.67 24

Roylity Line Airfryer 1,8 l.

Bedst til prisen

Roylity Line Airfryer 1,8 l.Airfryer 1,8 l. fra Royalty Line er en god airfry’er til en overkommelig pris. Med airfry’eren kan du tilberede mad med et minimalt forbrug af olie. I stedet tilberedermaskinen maden ved hjælp af et smart luftcirkulationssystem.

Du kan minimere dit olieforbrug med op til 80%, når du anvender Airfryer 1,8 l. i stedet for en traditionel frituregryde. Du slipper også for den fedtede lugt, som en klassisk frituregryde typisk spreder i køkkenet.

Om Roylity Line Airfryer 1,8 l.

Airfry’eren er udstyret med timer på op til 30 minutter. Hvis du er optaget af andre gøremål under madlavningen, kan du blot sætte timeren til. Når timeren ringer, er din mad færdig. Det gør også airfryeren til et godt valg for børnefamilien, hvor fokus under madlavningen hurtigt kan forsvinde. 

Med Airfryer 1,8 l. har du mulighed for at indstille temperaturen mellem 80 op til 200 grader. På den måde kan du tilpasse airfry’eren til lige præcis den ret, som du gerne vil lave. Airfryer 1,8 l. kan du anvende til mere end bare friturestegning. Du kan også både grille og bage med maskinen i køkkenet.

Tilberedningskurven har en slip-let-belægning. Slip-let-belægningen mindsker risikoen for, at din mad brænder på. Som en ekstrabonus gør slip-let-belægningen også rengøringen af tilberedningskurven lettere.

Airfryer 1,8 l. har et Cool Touch-kabinet, der sørger for at holde temperatur nede på overfladen. Airfryeren har også Cool Touch-greb, så du ikke skal bekymre dig, om grebet på maskinen er blevet varmt. Du kan flytte rundt og røre ved overfladen på airfry’eren uden at brænde dig. Det er en stor fordel, hvis du har børn i hjemmet. 

Når du er færdig med at anvende Airfryer 1,8 l., er maskinen let at rengøre, da alle løsdelene tåler maskinopvask.

Fordele

 • Kortere tilberedningstid end traditionel varmluftovn
 • 80% mindre olie end klassiske frituregryder
 • Nem og hurtig at rengøre
Ulemper

 • Kapacitet angivet til 1,8 l, men har en brugskapacitet på 1,6 l.

  Udvalgte specifikationer:

  • Skridsikre gummifødder for optimal sikkerhed
  • Slip-let-belægning på flere komponenter
  • Varmluftscirkulationsteknologi
  • Løsdele tåler maskinopvask
  • Timerfunktion: 30 minutter
  • Brugskapacitet: 1.6 liter
  • Effekt: 1.000 Watt

  FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  ANNONCER

  Philips airfryer – HD9650/90

  Philips airfryer - HD9650/90Denne airfryer kan alt det, som du gerne vil have. Den kommer med fem forudindstillede programmer, så du hurtigt kan lave alle de retter, som du elsker. 

  Udover at lave pommes frittes, grøntsager og alt det andet, du er vant til med en Airfryer. Men du kan også bage, grille og stege i den. Så du kan lave alt din mad i den.

  Du kan vaske alle de vigtigste dele i opvaskemaskinen. Den har en kapacitet på 1,4 kg., så du kan lave mad til hele familien. Den er sikker at have, da den slukker, hvis den bliver for varm.

  FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  ANNONCER

  OBH Nordica airfryer – ActiFry Original

  OBH, Airfryer

  Der skal selvfølgelig også være en model fra et mærke, som du muligvis ikke har hørt om. Dette er også en god model. Den leverer gode resultater, og den er brugervenlig og meget nem at bruge. Den er let at forstå og let at bruge, og det er noget, der er fokuseret på i denne model.

  i samarbejde med PriceRunner

  Videoanmeldelse af OBH Nordica airfryer – ActiFry Original

  Gode ting ved OBH Nordica airfryer – ActiFry Original

  • Kapacitet på 1 kg
  • Har en timer, og den siger en lyd, når maden er klar
  • Sundt alternativ
  • Mange dele tåler opvaskemaskine
  • Lav alt slags frituremad

  Om OBH Nordica ActiFry Original

  Det kan være forvirrende med en airfryer, eller det kan du i hvert fald frygte. Men faktisk, er du så heldig, at de fleste modeller og mærker har taget hensyn til det. De vil gerne være lette at forstå og lette at bruge, og det er noget, der kan mærkes på denne model.

  OBH Nordica ActiFry Original sikrer dig fantastiske madresultater med kun en skefuld olie. Det er noget, man skal lægge mærke til, fordi det er vildt, hvor sprødt og godt et resultat som du kan få, selvom modellen udelukkende bruger så lidt olie.

  Det er noget, der kan komme bag på en, men det er sandt. Denne kan tilberede op til 4 portioner ad gangen, og der er flere positive ting at sige om denne model.

  Brugervenlighed i fokus

  Den er lavet med aftagelige dele, der alle sammen kan komme i opvaskemaskinen. Det er noget, der er særligt lokkende ved modellen.

  Det hjælper dig i køkkenet, at du ikke skal stå manuelt og gøre maskinen ren. Det kan din opvaskemaskine klare for dig, og samtidig kan du få lækre resultater og nyde begge dele.

  Grunden til, at denne model kun skal bruge en enkelt skefuld olie for at kunne give dig gode resultater, er takket være varmluft. Det er dog ikke sådan, at du skal føle dig begrænset til kun at lave pomfritter på modellen.

  Der er masser af forskellige spændende opskrifter, som du kan undersøge på internettet. Det er alt fra kød, frisk og faktisk alt muligt frituremad. Det bliver bare lavet på en meget sundere måde, end hvis det var i en frituregryde.

  Modellen har en kapacitet på 1 kg, hvilket er svarende til 4 portioner. Der er en timer indbygget i modellen, så den kan du bare sætte til, mens maden er ved at stege, og så kommer der en lille lyd, når maden er færdig.

  Det bliver ikke meget nemmere. Det er smart, at den siger en lyd, når maden er færdig. På den måde skal du ikke føle dig begrænset af udelukkende at være ude i køkkenet og tjekke til maden hele tiden.

  Du kan nemlig bare sætte timeren i gang, og ellers kan du sætte dig ind i stuen og slappe af og påbegynde det næste afsnit af din serie. Når maskinen siger en lyd, så kan du sætte dig ind og nyde et måltid.

  OBH Nordica ActiFry Original har følgende mål:

  • Højde: 22,1 cm
  • Bredde: 37,2 cm
  • Dybde: 37,2 cm

  FRITEL My SnackTastic 4202 Frituregryde – Anmeldt positivt af Forbrugerrådet Tænk

  FRITEL My SnackTastic 4202

  Testresultater

  Denne Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryde er blevet vurderet ”Good buy” hos Forbrugerrådet tænk i en test fra juli 2020, hvor de har testet den tilberedningsevner, energiforbrug, brugervenlighed, byggekvalitet og sikkerhed og sidst givet en samlet bedømmelse værdig af denne plads.

  Gode ting ved Fritel My SnackTastic 4202

  • Ideel til sundere stegning, bagning og grillning.
  • Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryde har intet behov for dyr olie eller fast fedt.
  • Skuffe og kurv er kombineret i 1 for optimal pladsudnyttelse

  FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  ANNONCER

  Om Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryde

  Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryde er den perfekte airfryer til de små portioner og dermed ideel til kollegieværelset eller en-personers hjemmet, hvor sundhed og gode, nemme måltider er en prioritet. Airfryeren bruges nemlig til sundere stegning, bagning og grillning, da den har et begrænset brug af fedt med op til 80% mindre fedt ved tilberedning af mad. Derudover efterlader den ingen ubehagelig lugt i køkkenet, og passer derfor fint ind i det lille hjem, hvor køkken ikke er adskilt fra stue og eventuelt soveværelse. 

  Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryde kan følge dig mange år i fremtiden, og er ikke kun brugbar i dine år i kollegiet. Brug den til at lave små snacks til flere mennesker, når du ikke længere bor alene.

  Hvis du ønsker lækre hjemmelavede pommes frites eller forårsruller, eller står og mangler en hurtig og nem måde, hvorpå du hurtigt kan varme dine færdigretter op og gøre dem ekstra lækre, så er Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryden et godt køb, da den kan bruges til flere forskellige ting og gør det hele lækkert og sprødt, uden at det flyder i olie og bliver usundt. Dermed er det ikke længere nødvendigvis usundt at friturestege din mad og du kan spise både pommes frites, forårsruller og nogle færdigretter med god samvittighed på dine travle dage. 

  Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryden har en skuffe og en kurv i 1 for optimal pladsudnyttelse, og den er nem at gøre ren, da kurven kan gå i opvaskemaskinen uden problemer. Det er altså muligt at have en køkkenmaskine, der gør det nemmere at lave mad, uden at den optager en masse plads i et – muligvis – i forvejen lille køkken. 

  Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryden kan tidsindstilles på mellem 0 og 60 minutter og sættes på temperature mellem 40 grader celsius og 200 grader celsius. Kurven er aftagelig og bruges til snacks, pomfritter og mere, og så er airfryeren fremstillet i farven sort højglans og i en mat sølv farve. 

  Udvalgte specifikationer

  • Tidsindstilling: 0 – 60 minutter
  • Temperaturindstilling: 40 graders celsius til 200 graders celsius
  • Kompakt og nem at få plads til
  • Kurven kan vaskes i opvaskemaskine
  • Efterlader ingen ubehagelig lugt
  • Fås både i farven sort højglans og mat sølv

    

    

   PHILIPS HD9741/10 Frituregryde – Friturestegning næsten uden olie

   PHILIPS HD9741/10

   Testresultater

   Denne PHILIPS HD9741/10 Frituregryde har scoret 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt de 35 anmeldere hos Skousen.

   Gode ting ved Philips HD9741/10 Frituregryde

   • Ideel til sundere friturestegt mad i hverdagen med 90% mindre fedt.
   • Kan fjerne fedt fra madvarer ved hjælp af Twin Turbostart teknologien, så maden bliver endnu sundere.
   • Kommer med 4 forudindstillede programmer, så du kan lave mad blot ved et enkelt tryk.

   i samarbejde med PriceRunner

   Om PHILIPS HD9741/10 Frituregryde

   PHILIPS HD9741/10 Frituregryde er den ideelle frituregryde til sundere mad i hverdagen. Frituregryderne i blevet udviklet til sundere modeller i løbet af årene, og nu kan PHILIPS tilbyde en frituregryde, der tilbereder sprød og lækker mad med op til 90% fedt. Tilsæt blot en meget lille eller slet ingen olie til frituregryden og tænd for maskinen – ud kommer sprøde og velsmagende pommes frites eller hvad end du havde af planer for aftensmaden. 

   Dette skyldes at PHILIPS HD9741/10 Frituregryde anvender varmluft til at stege og tilberede maden, og med den nye Twin Turbostart teknologi bruger du ikke blot mindre olie til tilberedningen, du har også mulighed for at fjerne fedt fra fødevarer og gøre maden endnu sundere. Dette gøres ved at kombinere et kraftigt varmelegeme og en kraftig motor med Twin TurboStar teknologien, der hvirvler den varme luft rundt i maskinen.

   PHILIPS HD9741/10 Frituregryde kommer med 4 forudindstillede indstillinger, så du kan tilberede dine favoritter med et enkelt tryk på en knap. Disse er beregnet til frosne pommes frites, kød, fisk og kyllingelår. Du vil opleve, at pommes frites er lige så sprøde, som havde du brugt en traditionel frituregryde, og kyllingelår får sprødt skind og mørt kød. 

   Frituregryden er ikke kun velegnet til friturestegning, men også til både at grille, bage, riste og stege forskellige retter, så med lid træning og tilvænning kan du hurtigt finde en nem løsning på en lang række måltider. Hvis ikke du er interesseret i at eksperimentere, kan du også bruge opskriftsbogen, der medfølger, og få inspiration til hverdagens måltider.

   Brug den smarte hold varm funktion, hvis ikke familien er færdig til at spise, når maden er klar, eller til at holde maden klar til de sidste kommer hjem, hvis ikke I spiser samlet. 

   Udvalgte specifikationer: 

   • Kan stege med enten lidt eller ingen tilsat olie.
   • Twin TurboStar funktion
   • QuickControl knap med et digitalt display.
   • 4 forudindstillede programmer til madlavning af forskellige typer
   • Kan holde maden varm
   • EasyClick universalhåndtag, der gør det nemt at udskifte tilbehør til frituregryden.
   • QuickClean kurve med et slip-let trådnet og aftageligt håndtag, hvilket gør den nem at vaske op.
   • Kompakt airfryer, der kan rumme 800 gram pommes frites.
   • Der medfølger over 200 gratis opskrifter i appen og en gratis opskriftsbog

   Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l – Perfekt til den store familie

    Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l

   Testresultater

   Denne Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l har scoret 4,5 ud af 5 stjerner hos Princesshome.eu med kommentarer som ”alsidig og brugervenlig med syv forprogrammerede indstillinger” og ”den ideelle airfryer til at servere sund mad til hele familien”.  

   Gode ting ved Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l

   • Har en stor størrelse, der gør den ideel til den store familie
   • Kommer med syv forudindstillede programmer, der gør madlavningen nemmere i hverdagen. 
   • Frituresteger ved hjælp af varm cirkulerende luft og kun meget lidt olie, hvilket gør maden sundere.

   FORHANDLER

   TOTAL PRIS

   ANNONCER

   Om Princess Aerofryer Digital XXL 5,2l

   Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l er den ideelle airfryer til den store familie eller til dig, der ofte inviterer både venner og familie på middag og gerne vil servere pommes fritter eller andet, der har gavn af at være i en airfryer. Grundet en diameter på 24 cm, kan airfryeren tilberede nok mad til flere mennesker, og endda hele måltider. Airfryeren kan både forberede kager, æggeretter og brød. 

   Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l har syv automatiske programmer; én for henholdsvis pommes frites, kød, fisk, rejer, kylling, steak og kage. Airfryeren tilbereder fisk, kød og grøntsager på en sund måde, da den kombinerer varm cirkulerende luft med den perfekte temperatur og dermed gør den i stand til at friturestege, bage, grille og stege forskellige måltider. 

   Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l sørger også for at maden er sundere end det, der normalt betegnes som friturestegt mad, da den ikke bruger nær den mængde olie som mange andre friturestegningsmetoder gør. Den kan faktisk tilberede måltider helt uden brug af olie, hvilket også gør det muligt at efterlade den i køkkenet, uden at det ser rodet og beskidt ud. Dette kan lade sig gøre, fordi den ”frituresteger” ved brug af varm, cirkulerende luft fremfor olie.

   Temperaturen kan indstillet på mellem 80 grader celsius og 200 grader celsius, og den har en tidsindstilling på mellem 0 minutter og 60 minutter. Når tiden er udløbet og maden har fået nok, så slår den automatisk fra.

   Den aftagelige kurv gør det nemt at servere maden, da du blot kan stille denne på bordet – efter maden kan denne blot sættes i opvaskemaskinen, og så er den så god som ny igen.

   Der medfølger Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l, en bageform og manual i prisen.

   Udvalgte specifikationer: 

   • Tidsindstilling: 0 – 60 minutter
   • Temperaturindstilling: 80 grader celsius og 200 grader celsius.
   • Kommer med aftagelig bakke
   • 7 automatiske og forprogrammerede indstillinger.
   • Hurtig varmluftscirkulation for optimale resultater
   • Største model fra Princess.
   • Mad til 9 personer
   • Digitalt display for maksimal kontrol
   • Temperaturmåler
   • Volumen på 5,2 Liter
   • Diameter (indvendige pande): 24 cm

   Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

   Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

   Philips HD9220 Airfryer

   philips airfryer

   Vi tager endnu en model fra Philips, og det er begrundet med, at brandet har meget fornuftige modeller, som har fået stor ros. Denne model tilbereder lækre pomfritter, mens de stadig er sunde, og modellen er nem at få i gang. Den er brugervenlig, og den er nem at anvende.

   Videoanmeldelse af Philips HD9220 Airfryer

   Gode ting ved Philips HD9220 Airfryer

   • Du kan bruge den til pomfritter og kød
   • Opskriftsbog medfølger
   • Luftfilter sørger for mindre lugt
   • Rapid Air-teknologi
   • Varmluft bliver kombineret med grill-element, og derfor bliver der 80% mindre fedt

   Om Philips HD9220 Airfryer

   Det er blevet udtalt, at Philips HD9220 Airfryer føles som et køkkenredskab mellem en frituregryde og en ovn. Maden, der ender med at blive resultatet, minder nemlig om det, som du kan få ud som resultat i en ovn med en god smag.

   Det der gør, at man får lyst til at kalde det en mellemting mellem en ovn og en frituregryde, er at pomfritterne ikke bliver oversvøbt i olie, og de drypper ikke af fedt.

   Der er faktisk utrolig lidt fedt i pomfritterne, men det er intet, der går ud over smagen. De er stadig sprøde og velsmagende, og de er bestemt ikke ligeså usunde som, når de laves i frituregryde.

   Philips HD9220 Airfryer er udstyret med Philips Rapid Air-teknologi. Den teknologi gør, at der er et meget hurtigt cirkulerende varmluft kombineret med et grill-element.

   Det ender med at give op til 80% mindre fedt i dine pomfritter, fordi der udelukkende skal en enkelt skefuld olie til, før du får lækre portioner pomfritter.

   Når luften får lov til at cirkulere rundt i selve gryden, så er det med til at gøre pomfritterne sprøde i alle steder.

   Philips HD9220 Airfryer er skabt til at lave pomfritter, og det er et af dens allerbedste funktioner. Det er en af Philips HD9220 Airfryer nøglefunktioner.

   Det er dog ingen begrænsning på maskinen. Den kan sagtens bruges til at lave alverdens andre ting – både forskelligt kød og kylling. Der vil være det samme resultat som med pomfritterne. Kødet vil blive til med en sprød kant.

   Med denne model har du mulighed for at justere temperaturen, som du ønsker. Dog er maksimum 200 grader, så temperaturen kan ikke blive mere end dette. Men det er stadig en meget høj temperatur.

   Det følger med

   Når du køber Philips HD9220 Airfryer, medfølger der en opskriftsbog med helt op til 30 forskellige retter.

   Det giver dig en god start, og du kan få en idé om, hvor mange forskellige ting, som du faktisk kan bruge din airfryer til. Der er forskellige tips til maskinen, og det er også for, at du lærer maskinen bedre at kende.

   Blandt de mange forskellige opskrifter, er der forslag til alt fra tapas til kyllinge-nuggets. Der er også opskrifter på fiskefrikadeller.

   I kogebogen er der ikke kun råd til opskrifter. Der er også anbefalede temperaturer og stegetider. Hvis du ikke før har arbejdet med sådan en maskine, er det fornuftigt at få nogle tips til din maskine.

   Brugervenlig

   Modellen varmer hurtigt op, det tager faktisk kun et par minutter. Selvom den varmer hurtigt op, bliver modellen aldrig alt for varm udenpå.

   Den er nemlig meget brugervenlig, og den har gode og nemme indstillinger. Den har fået ros for, at indikatorerne er nemme at tyde, og indstillingerne er ikke svære at forstå.

   Philips HD9220 Airfryer har et imponerende luftfilter, og det er det, der gør, at der ikke lugter af friture i dit køkken. Det holder luften frisk og ren.

   Hvis du bekymrer dig om rengøringen, når der er olie indblandet, er skuffen og holder aftagelige. De må gerne komme i opvaskemaskinen, så dem skal du ikke vaske i hånden, hvis du vil slippe for det.

   Philips HD9220 Airfryer har følgende mål:

   • Højde: 32 cm
   • Bredde: 29 cm
   • Dybde: 39 cm
   • 7 kilo

   Hvad er forskellen på actifry og airfryer?

   • Airfryer er en fællesbetegnelse for alle slags modeller, der både bruger varmluft og en smule olie. Actifry er derimod en teknologi, der er blevet skabt af Tefal tilbage i 2007. Mange airfryers fra mærket Tefal kaldes derfor ”Tefal Actifry”
    Der er andre på markedet, som har sine egne teknologier. Mærket Philips har blandt andet Rapid Air-teknologien, der har til mål at skabe den bedste kombination af cirkulation af varmluft, varmeelementet og en enkelt skefuld olie.

   Hvad er en airfryer egentlig?

   Du kan godt undre dig over, hvad en airfryer egentlig er. Det er ikke et ord, som du har stødt på så tit, og det kan være svært helt at forstå, hvad det er. Det kan vi gøre mere forståeligt for dig her i denne artikel.

   Mangler du andre køkkenmaskiner, så kan du med fordel kigge på vores test-guides om vakuumpakkere, ismaskiner og toastmaskiner her!

   En airfryer er egentlig en køkkenmaskine, der kan tilberede din mad ved hjælp af varmluft, der cirkulerer rundt med en mekanisk vifte i en høj fart.

   Det er den grundlæggende betegnelse for, hvad en airfryer er. På den måde bliver varmen tilberedt godt, og du ender med at få gode og sprøde resultater. Det kan være, at du undrer dig over, om det egentlig er meget olie, der skal til i sådan en maskine.

   Faktisk er det kun en smule olie, ofte kræver det kun en enkelt skefuld. Selve maden bliver tilberedt i en kurv over en drypbakke.

   Du kan selv sætte en timer over, hvor længe maden skal have, og du bestemmer også helt selv temperaturen. På den måde kan du vælge den temperatur, der passer til din mad.

   Som du ved, findes der mange forskellige slags olier, som du nemt kan få fingrene i ved at gå en tur i supermarkedet. Det er muligt at bruge alle slags olier, men der er nogle typer, der er bedre end andre.

   Det er blandt andet olivenolie, rapsolie og solsikkeolie, der vil være de bedste til airfrying. Du kan også bruge olie med smag, hvis du går efter en bestemt smag i din mad.

   Det er helt forskelligt afgørende, hvilken model du køber, hvor stor kapacitet modellen har.

   Det er dog en meget almindelig størrelse, at den har en kapacitet på over et kilo. Det er rigeligt til et måltid til en hel familie. Der er dog nogle modeller som faktisk kan have helt op til to kilo.

   Du kan være heldig at få en maskine, der kan klare alt arbejdet selv, men ved nogle modeller, skal du huske at ryste kurven en gang i mellem, så olien kommer omkring alle ingredienserne i kurven.

   Ved de fleste modeller behøver du ikke at forvarme maskinen, og det er for det meste sådan, at de moderne modeller har mange aftagelige dele, så du kan lægge dem i opvaskemaskinen.

   På den måde slipper du for at vaske den manuelt, og du skal heller ikke bekymre dig for meget om rengøring, fordi den er blevet gjort nemmere.

   Mange af modellerne har også et indbygget nedkølingssystem, der sørger for at den med det samme begynder at køle airfryeren ned efter, du har brugt den. Den kan blive meget varm, faktisk helt op omkring 200 grader, mens du bruger den.

   Endnu en fordel ved en airfryer er, at den ikke sviner, fordi der ikke er oliesprøjt. Derudover slipper du også for lugten, hvilket er et stort plus.

   Et sundere alternativ

   En airfryer er en sundere udgave af de helt traditionelle frituregryder, der bruger meget mere olie i tilberedningen af maden. Du kan faktisk spare omkring 80% ved at skifte fra en traditionel frituregryde til en airfryer.

   Pomfritter er en meget populær ret at lave på en airfryer, og det er den pga. fedtindholdet er på under 3 procent.

   Hvis du laver pomfritter i en almindelig ovn, indeholder pomfritter 9 procent fedt, i en frituregryde 14 procent og i en mikroovn 13 procent. Det er derfor en meget stor forskel, når man kigger på denne sammenligning.

   Det er selvfølgelig ikke kun pomfritter, som du kan lave med din airfryer. Der er mange forskellige retter, der er lækre at lave med sådan en metode.

   Det kan være alt fra supper, grøntsager, fisk, kød, kylling og bagværk. Som du kan se, er det en del forskellige retter. Du har også mulighed for at krydre maden, mens den er under tilberedning i airfryeren.

   Det er en sikker metode at bruge en airfryer, fordi der som sagt ikke bruges særlig meget olie. Når der ikke bliver brugt særlig meget olie, så kan det heller ikke sprøjte.

   Hvis olien sprøjter, kan det hurtigt og nemt brænde dig og give dig diverse hudskader. De fleste airfryers er lukkede under tilberedning, og desuden er de kølige udenpå, så du slipper for risikoen for at brænde dig.

   Hvad er vigtigt, når du køber en airfryer?

   I følgende afsnit, kommer vi ind på de elementer, der er vigtige at have med sig og tænke over, når du skal ud og investere i en airfryer.

   Airfryer eller en frituregryde

   Først og fremmest, er det væsentligt at finde ud af, om du helst vil have en airfryer eller en traditionel frituregryde. Der er væsentlige forskelle på de to, selvom man kunne tro, at de mindede meget om hinanden.

   Hvis du er mere til pomfritter, der smager som dem du køber nede i burgerkiosken, der er mere fedtede, så skal du overveje en traditionel frituregryde.

   Men der er sine fordele ved en airfryer. Du sparer blandt andet meget fedt, så dine pomfritter er en sundere udgave, samtidig er de ligeså sprøde og lækre. Du slipper også for den stærke os.

   Timer

   Dette er muligvis en mindre detalje, men det gør den ikke ubetydelig. De fleste airfryers har et digitalt ur, men der er nogle, hvor det er manuelt.

   Det er relevant at finde ud af, om du godt kan nøjes med en manuel timer. Dog kan man sige, at hvis man alligevel skal ud og købe en airfryer, kan man vælge at sikre sig, at den også har en timer.

   airfryer

   Temperatur

   Temperaturen er en som du selv kan indstille, og den kommer helt an på, hvilken mad du er ved at tilberede. Der er nogle modeller, hvor du kan sætte temperaturen helt ned til omkring de 30 grader.

   Dog er det normale, at temperaturen går fra 80-200 grader. Det er nok også de temperaturer, du skal gå efter.

   Du skal også lægge mærke til intervallerne. Ved de fleste modeller kommer modellen med fem graders intervaller.

   Kapacitet

   Det er godt at overveje, hvor mange personer din airfryer skal kunne levere mad til. Der er nogle modeller, der har en kapacitet på omkring 800 gram. Det svarer til fire portioner pomfritter.

   Der er også andre modeller, der er blandt de store på markedet, som kan rumme mere end 1700 gram. Det svarer derimod til omkring otte portioner pomfritter.

   Man skal dog være opmærksom på at jo højere kapaciteten er, jo mere plads vil din airfryer kræve fysisk.

   Pris

   Pris er selvfølgelig en væsentlig ting, når du skal ud og købe en airfryer. Priserne på airfryers kan variere meget.

   Du kan sagtens finde nogle modeller, der vil koste dig et par hundrede kroner, og der er også modeller i den helt anden ende af prisklassen, der koster et par tusinde kroner.

   Der er både airfryers fra mærker, som du nok har hørt om og har noget fra, og der er fra mærker, du nok slet ikke kender til.

   Hvis du investerer i en billigere model, har de ofte en mindre kapacitet, og det kan gå ud over kvaliteten.

   Men en dyr model er heller ikke ligmed perfekt kvalitet. Det bedste er at læse diverse tests af maskinerne under alle omstændigheder.

   Se også vores test-guides om gasgrillemhætter og meget mere her på siden. Der er udarbejdet en test-guide af de bedste produkter i hver enkelt kategori, for at gøre det nemmere for dig, at træffe det rigtige valg.

   Se vores artikel om: Test af de 5 bedste gryder

   Læs også vores artikel om: Nem hverdagsmad – her er de 9 bedste slow cooker fra test

   FAQ

   Hvilke airfryers er de bedste på markedet?
   Der er i øjeblikket flere gode airfryers på markedet, men nogle af de modeller, som har fået de bedste anbefalinger, er blandt andet modellerne Philips airfryer HD9650/90, OBH Nordica airfryer ActiFry original og Fritel My SnackTastic 4202 Frituregryde. Modellerne har alle modtaget ros for deres smarte og praktiske egenskaber.
   Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en airfryer?
   Der er en del forskellige aspekter, som du skal være opmærksom på, når du køber en airfryer. F.eks. varierer støjniveauet fra model til model, såvel som at nogle modeller oser mere end andre. Dertil kan det være relevant at undersøge, hvor mange grader airfryen er i stand til at opnå.
   Er det pengene værd at købe en airfryer?
   Ja, hvis du elsker sprøde og varme snacks, som ikke er alt for usunde, så kan det bestemt være pengene værd at købe en airfryer. Med en airfryer bliver det meget nemmere at tilberede alverdens forskellige fødevarer, så de bliver dejligt sprøde, uden at du skal bruge særligt meget fedtstof.
   Hvad kan jeg tilberede i en airfryer?
   Du kan tilberede mange forskellige slags madvarer i en airfryer. Du kan blandt andet stege kylling, burgerbøffer, steak og lam i maskinen, men du kan også sagtens tilberede tilbehør såsom grøntsager og pomfritter. Dermed kan du lave rigtig meget forskelligt mad, når du investerer i en airfryer.

    

   Denne side er anmeldt af: Elias L. Thomsen Rating 10/10

    

   Vores skribent og research-team

   Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

   Find mere information her

   Læs hvilke airfryers som andre forbrugere anbefaler
   Grillguru – Debat

   Airfryere: De bedste i test

   • Roylity Line Airfryer 1,8 l.
   • Philips airfryer – HD9650/90
   • OBH Nordica airfryer
   • FRITEL My SnackTastic 4202 Frituregryde
   • PHILIPS HD9741/10 Frituregryde
   • Princess Aerofryer Digital XXL 5.2l