Mikroovn test – De 11 bedste mikroovne lige nu

Udgivet 14.11.2018|Senest redigeret 18.03.2019
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

Hos mange forbrugere er det blevet almindeligt at bruge en mikroovn til at opvarme mad fra frost, lave lækre popcorn og meget mere. Til gengæld er udvalget af mikroovne blevet større, og det kan derfor være svært som forbruger at finde den bedste mikroovn til den rette pris.

Vi har derfor fundet de 11 mikroovne som har klaret sig bedst i test blandt forskellige forbrugermagasiner. Det betyder, at du kan få det bedste overblik over, hvilken mikroovn netop du har brug for, og passer til dit behov.

DENNE MIKROOVN TEST INDEHOLDER: forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af testvindende mikroovne fra anerkendte og populære forbrugermagasiner. Udover testen, så bringer vi også to guides til, hvordan du får mest nytte af din mikroovn samt hvordan du bedst tilbereder maden i din mikroovn. Du finder også en liste over alle de benyttede testkilder der ligger til grund for denne artikel.

Vi gør dig opmærksom på, at Forbruger-test.dk ikke selv tester produkter. Vi laver i stedet en samlet oversigt over de produkter, som klarer sig bedst i test. Artiklen skal derfor fungere, som en vejledende guide til dig.

En mikroovn er et fantastisk husholdningsprodukt til dig som har travlt i hverdagen, og som har behov for at lave mad nemt, hurtigt og lækkert. Udover den nemme madlavning, så kan du også lave små desserter, riste nødder og brødkrummer samt hurtigt opvarme vand til kaffe og te. Med en mikroovn undgår du at bruge lang tid på madlavningen. En mikroovn er derfor det perfekte sammenspil mellem andre husholdningsapparater, specielt hvis det skal være nemmere i dagligdagen uden at gå ned på kvaliteten af din mad og drikke.

Husk derfor også, at vi tidligere har testet de bedste kaffekværnde mest populære vinkøleskabe samt de mest effektive Sodastream maskiner. Ved at læse de andre tests, som vi har samlet her på siden, så får du dermed det bedste overblik over køkkenapparater og hvidevarer. Dette er perfekt for dig, som skal til at flytte i lejlighed eller hus, eller bare mangler noget til køkkenet.

For at hjælpe dig godt på vej, til at finde den rette mikro ovn, har vi derfor samlet de 11 bedste mikroovne i denne artikel, som alle har det tilfælles at de klarer sig godt i anerkendte forbrugertests. Dermed skal du ikke bruge flere timer på at søge efter den rette mikroovn der passer til dit behov og dit budget. Har du derimod allerede fundet den perfekte mikroovn, og søger de bedste tips og tricks, så kan du klikke her for at læse dem.

Denne artikel bringer dig test af følgende mikroovne:


Sharp: R-642 – Billig mikroovn med nem brugervenlighed

Mikroovnen fra Sharp er til dig, som vægter nem brugervenlighed og betjening højt. Yderligere har den automatiske programmer til diverse madretter samt et lavt strømforbrug – hvilket den har fået stor ros for.

Specifikationer:

 • Ovnkapacitet: 20 L
 • Mikrobølgeeffekt: 1000 W
 • Vægt: 11,4 kg
 • Kombination af mikrobølgeeffekt og grill
 • 11 forskellige effektniveauer
 • 8 automatiske tilberedningsprogrammer
 • Energibesparelsesfunktion
 • Touch-display
 • Mål i mm (HxBxD): 439,5 x 257,8 x 358,5
ForhandlerTotalprisLæs mere
589,00 Læs mere
626,00 Læs mere
626,00 Læs mere

Derfor skal den være i vores køkken:

Sharp: R-642 er den perfekte mikroovn til dig, som ønsker en mikroovn der er nem at betjene uden at gå på kompromis med madlavningskvaliteten. Det tyske forbrugermagasin, Stiftung Warentest, giver netop denne mikroovn topkarakter på grund af dens automatiske programmer og nemme rengøring, hvilket gør den ideel til dig som vægter effektivitet i hverdagen. Råd & Rön, et svensk forbrugermagasin, roser den ligeledes for måden den tilbereder mad på – en sprød overflade og lækker smagsoplevelse.

Prisen er også meget tiltalende, hvis man leder efter en mikroovn der ikke bruger meget i strøm samtidig med at den har funktioner som gør maden lækker og sprød, og ikke kedelig og slatten som man ser ved mange andre mikroovne. Den tilbereder derfor maden markant bedre end man skulle tro ud fra den gode pris.

Ovnen er ligeledes velegnet til mange forskellige slags madretter. Med de otte forskellige tilberedningsprogrammer og kombinationen af mikrobølgeeffekt og grill, er det nemt at tilberede mad så som pizza, æg og grød uden at gå ned på kvaliteten.

En fordel ved bl.a. denne maskine er ovnkapaciteten på 20 liter, hvilket må siges at være en yderst rummelig ovn, og du kan derfor nemt tilberede et større måltid uden besvær. En mindre ulempe, er det store håndtag, som for nogle godt kan virke alt for stort.

Nedenfor kan du se en bruger som har købt en lignende Sharp mikroovn:

Om Sharp: R-642:

For at bevare den gode smag i maden, så er Sharp: R-642 udstyret med en ’’Mix Grill’’ funktion, hvilket betyder at maskinen bruger en kombination af mikrobølgeeffekt og grill – og dermed ikke går på kompromis med smagen og kvaliteten af maden.

Den er ligeledes udstyret med et touch-display og digital ur, hvilket gør mikroovnen nem at betjene samtidig med at du kan danne dig et overblik over tilberedningstiden.

Hvis du skal optø eller tilberede mad, så kan det ofte være svært at vurdere, hvor lang tid det skal have i mikroovnen. Sharps automatiske tilberedningsprogrammer ved nemlig selv, hvor lang tid din mad skal have – nemmere bliver det ikke.

Maskinen er også et oplagt valg til et lille køkken, hvor pladsen er begrænset. Med sin kapacitet på 20 liter, er den stadig rummelig, men passer samtidig perfekt i et lille hjem.

Testet og vurderet af:

 • Stiftung Warentest – Topscorer
 • Råd & Rön – Topscorer


Electrolux EMM21000W – mikroovnen til den travle hverdag

Ønsker du et alternativ til traditionel madlavning, men samtidig har en travl hverdag, så er denne den perfekte mikroovn. Den er også nem at betjene for både unge og gamle, eftersom den har manuelle knapper og ikke et touch-display.

Specifikationer:

 • Ovnkapacitet: 18,5 L
 • Mikrobølgeeffekt: 800 W
 • Vægt: 13,2 kg
 • Effektopløsningsfunktion
 • 5 forskellige effektniveauer
 • Lille og kompakt
 • Manuelle drejeknapper
 • Mål i mm (HxBxD): 287 x 485 x 422
ForhandlerTotalprisLæs mere
609,00 Læs mere
645,00 Læs mere
749,00 Læs mere
799,00 Læs mere

Derfor skal den være i vores køkken:

Denne mikroovn fra Electrolux kan klart anbefales, specielt hvor du har begrænset med plads i dit hjem. Mikroovnen er mindre end de andre modeller, som er blevet testet, men stadig lige så effektiv. Det er bl.a. derfor, at den har scoret topkarakter hos Testfakta.se. Yderligere har den manuel betjening, hvilket vil sige, at den har drejeknapper, og dermed er nem at betjene for alle, unge som gamle.

Når du bruger de manuelle drejeknapper, så kan du enkelt og nemt indstille den rette effekt på mikrobølgeovnen. Efter du har valgt den rette effekt, stiller du maden ind, og venter på den bliver tilberedt – nemmere bliver det ikke.

En mikroovn kan også bruges til at optø madvarer, hvilket denne er fantastisk til. Med den indbyggede effektoptøningsfunktion kan du hurtigt optø dine frosne madvarer, og fortsætte med madlavningen.

Fordelen ved denne model er den gode pris, har de mest basale funktioner og så er den meget brugervenlig. Du kommer derfor ikke galt afsted med denne mikroovn fra Electrolux. En mindre ulempe, er de begrænsede funktioner som denne mikroovn har. Omvendt, er den til gengæld perfekt for dig, som kun ønsker de mest basale funktioner som en mikroovn skal kunne udføre.

I denne video kan du komme tættere på designet og de forskellige funktioner, som mikroovnen fra Electrolux har.

Om Electrolux EMM21000W:

Hvis du skal til at købe en mikroovn, som er betjeningsvenlig og har de mest basale funktioner, så bør du helt klart købe denne model fra Electrolux. Mikroovnen fra Electrolux er både lille og vejer samtidig ikke meget. Det betyder, at den passer ind i selv det mindste køkken. Med en ovnkapacitet på 18,5 L, er den samtidig meget rummelig og du vil ingen problemer få, hvis du skal tilberede mad på en større tallerken.

Testet og vurderet af:

 • Testfakta.se – Topscorer


Whirlpool MAX 38 – Den kompakte og avancerede mikroovn

Denne mikroovn er til dig, som ønsker en kompakt og effektiv mikroovn. Whirlpool er kendt for at lave fantastiske hvidevarer, og denne mikroovn skuffer bestemt ikke.

Specifikationer:

 • Ovnkapacitet: 13 L
 • Mikrobølgeeffekt: 700 W
 • Vægt: 13,90 kg
 • Selvrensende grill
 • Jet Defrost – optø mad op til 7 gange hurtigere
 • Jet Start – Fuld styrke på opvarmningen
 • Crisp funktion – sprød og lækker mad på rekordtid
 • Touch-display
 • Mål i mm (HxBxD): 360 x 392 x 353
ForhandlerTotalprisLæs mere
675,00 Læs mere

Derfor skal den være i vores køkken:

Det er det svenske forbrugermagasin, Test.se, der har taget et nærmere kig på Whirlpool MAX 38, hvilket der kom et meget positivt resultat ud af. Modellen blev testet indenfor effektivitet og funktioner. Den præsterede så godt, at Test.se faktisk kårede den som testvinder.

Udover at være lille og kompakt, så kan Whirlpool MAX 38 sagtens konkurrere med de tunge drenge, specielt når det kommer til funktioner. Grill-funktionen er god, hvis man ønsker en sprød overflade til kødet. Jet Defrost giver dig mulighed for at optø madvarer op til 7 gange hurtigere i forhold til normale mikroovne. Yderligere, så kan du benytte dig af Jet Start-funktionen, hvilket gør at mikroovnen starter hurtigere op. Dette er specielt en fordel, hvis du ønsker en hurtigere opvarmning.

En mindre ulempe, er den begrænsede ovnkapacitet på 13 liter, hvilket dog ikke er en ulempe for personer som bor småt. Derfor er denne mikroovn et oplagt valg til kollegieværelset eller lejligheden, hvor I maksimalt bor to personer, hvilket må siges at være en fordel.

Om Whirlpool MAX 38

I følge eksperterne, så er Whirlpool MAX 38 bestemt en mikroovn man skal tage et kig på, hvis man leder efter en ny ovn. Det er en fantastisk mikroovn som er spækket med smarte funktioner og så til en attraktiv pris.

Whirlpool MAX 38 er en lille og kompakt mikroovn. Dette skræmmer dog ikke eksperterne, da de har lagt mærke til de unikke og effektive funktioner. Ligeledes så er det unikke design også blevet fremhævet – og dermed skiller den sig ud fra dens konkurrenter.

Testet og vurderet af:

 • Test.se – Testvinder
 • Skousen.dk – Forbrugeranmeldelser – 4/5 (fremragende)


Morphy Richards Accents 511502 – Den flotte retro mikroovn

Går du op i retrodesign, men samtidig gerne vil have en god og solid mikrobølgeovn med fantastiske funktioner? Så bør du læse med her!

Specifikationer: 

 • Ovnkapacitet: 20 L
 • Mikrobølgeeffekt: 800 W
 • Vægt: 11,77 kg
 • Elegant retro-design
 • Otte autofunktioner til forskellige madretter
 • Fem forskellige watt-indstillinger
 • Perfekt til dig med en travl livsstil.
 • Brugervenligt touch-display
 • Mål i mm (HxBxD): 380 x 488 x 291
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.429,00 Læs mere
1.509,00 Læs mere

Derfor skal den være i vores køkken:

Det er den anerkendte britiske avis, The Independent, samt forbrugermagasinet Which.co.uk, som har taget et nærmere kig på et par forskellige mikroovne, heriblandt denne Morphy mikroovn. Eksperterne fra hver test er generelt meget begejstret for denne Morphy mikroovn, da den gør det man beder den om, nemlig at lave mad, til perfektion.

Udover at det have de mest basale funktioner, så har den også et lækkert og elegant retro-design. Hvis du er en der går meget op i hvordan dit hjem ser ud, specielt dit køkken, så bør du bestemt overveje denne her mikroovn. Den kan købes i rød, hvid og sort – dermed kan du vælge en farve der passer til dit køkken.

Yderligere bliver den rost for varmefordelingen samt optøningsprogrammerne. Der er dermed fokus på en brugervenlig mikroovn, der samtidig ser godt ud i køkkenet. I mikroovnen er der ligeledes indbygget en digital timer, hvilket gør det let for dig at holde styr på, hvor lang tiden maden skal have.

De basale funktioner i mikroovnen bliver også fremhævet af The Independent. De fem forskellige watt-indstillinger samt de otte forskellige autoprogrammer gør det let for dig at tilberede alt for pizza og pasta til kylling og suppe.

Sidst, men ikke mindst, så er forbrugerne også meget tilfredse med mikroovnen fra Morphy. Hos Amazon.co.uk, en stor onlinebutik, får mikroovnen 4,5 ud af 5 stjerner. Her er det specielt det elegante design, maskinens holdbarhed samt de basale funktioner der bliver fremhævet af de forbrugere der i forvejen har købt maskinen.

En fordel ved denne maskine er både designet samt de basale funktioner. Det er ikke tit, at vi ser en mikroovn, hvor der er lagt vægt på begge dele, men det har Morphy, hvilket vi er begejstret for. En mindre ulempe er desværre at maskinen ikke er så stor igen, hvilket godt kan give problemer hvis der er flere end én der dagligt skal bruge en mikroovn.

Om Morphy Richards Accents 511502

Morphy har lavet denne mikroovn til forbrugeren som ønsker de mest basale funktioner ved en mikroovn, men samtidig ønsker et apparat med et lækkert og retro-inspireret design. Den fylder ikke det store, så den er perfekt til dig som bor på kollegie, eller i egen lejlighed.

Der er også kraft på denne Morphy mikroovn, hvor det maximale watt-niveau er på 800. Du har dog altid mulighed for at vælge et lavere niveau, eftersom der er fem forskellige watt-niveauer indbygget.

De otte forskellige autofunktioner til diverse madretter er også noget som denne mikroovn gør godt, og derfor er det nemt at lave diverse madretter. Derfor får mikroovnen fra Morphy vores klareste anbefaling.

Testet og vurderet af:

 • The Independent – Fantastisk til prisen!
 • Which.co.uk – En god maskine til en overkommelig pris
 • Amazon.co.uk – Forbrugeranmeldelser – 4.6/5 (fremragende)


Gorenje MI 281 W – mikroovnen til det store køkken

En mikroovn til dig der ønsker lidt mere end det sædvanlige. Denne Gorenje mikroovn har indbygget varmluft- og grillfunktion, hvilket giver dig mulighed for at tilberede lækker og sprød mad på ingen tid.

Specifikationer: 

 • Ovnkapacitet: 28 L
 • Mikrobølgeeffekt: 900 W
 • Vægt: 16,60 kg
 • Varmluft og grillfunktion
 • Ti forskellige watt-indstillinger
 • Perfekt mikroovn for hele familien
 • Fem autofunktioner til madlavningen
 • Autooptøningsfunktion
 • Mål i mm (HxBxD): 311 x 513 x 401
ForhandlerTotalprisLæs mere
849,00 Læs mere
984,00 Læs mere
984,00 Læs mere

Derfor skal den være i vores køkken:

Denne fantastiske Gorenje mikroovn har en ovnkapacitet på 28 liter, hvilket gør den oplagt for børnefamilien eller bofællesskabet. Den ekstra kapacitet betyder nemlig, at du kan lave større portioner til gavn for hele familien eller vennerne.

Vi kan også godt lide den indbyggede grillfunktion på hele 1250 watt, samt varmluftfunktionen. Det betyder at mikroovnen fra Gorenje kan bruges til traditionel madlavning, og dermed et supplement til en almindelig ovn.

Hvis man tager et kig på anmeldelserne, så er de danske forbrugerne meget begejstret for denne mikroovn. De beskriver den som en sublim kombi-ovn der er nemlig at betjene og har en fantastisk kapacitet.

En klar fordel er varmluftfunktionen og den store kapacitet, hvilket gør den oplagt til børnefamilien. En mindre ulempe er at den på sigt ikke helt kan erstatte en almindelig ovn, da den kun har 900 watt – vi har håbet på lidt mere. Men alt i alt, så er dette en fantastisk mikroovn som er spækket med funktioner. Du får dermed noget for dine penge, og vi kan kun anbefale dette fantastiske produkt.

For at vise hvordan de forskellige funktioner fungerer i en mikroovn fra Gorenje, så kan du tage et nærmere kig på denne video.

Om Gorenje MI 281 W:

I forhold til de andre testede mikroovne, så er denne fra Gorenje spækket med funktioner. Den indbyggede varmluft- og grillfunktion, gør mikroovnen til et fantastisk alternativ til en almindelig ovn.

Med den hvide design og klassiske drejeknapper, så passer den ind i ethvert køkken. Yderligere, så er mikroovnen også velegnet til børnefamilier samt bofællesskaber med dens rummelige ovnkapacitet.

Med denne mikroovn, kan du hurtigt og nemt tilberede eller optø din mad. Du indstiller bare ovnen efter den funktion du ønsker, og dermed har du lækkert tilberedt mad på ingen tid, velbekomme!

Testet og vurderet af:

 • Skousen.dk – Forbrugeranmeldelser – 4.4/5 (fremragende)


Bosch HMT75M451 – mikroovnen til det lille køkken

En elegant mikroovn i rustfrit stål med smarte funktioner. Mikroovnen har tilberedningsprogrammer der automatisk tilpasses til vægten af maden. Designet, de smarte funktioner og størrelsen er den dermed oplagt til det lille køkken.

Specifikationer: 

 • Ovnkapacitet: 17 L
 • Mikrobølgeeffekt: 800 W
 • Vægt: 12,79 kg
 • Indbygget memoryfunktion
 • Fem forskellige watt-indstillinger
 • Fire forskellige optøningsprogrammer
 • Tre tilberedningsprogrammer med vægtautomatik
 • Indbygget digitalt display
 • Mål i mm (HxBxD): 290 x 462 x 320
ForhandlerTotalprisLæs mere
929,00 Læs mere
1.499,00 Læs mere
1.499,00 Læs mere

Derfor skal den være i vores køkken:

Denne fritstående model fra Bosch blev fundet i den britiske test fra The Independent. Mikroovnen var blandt de 10 maskiner som blev testet, og her kan man sagtens sige at der er tale om en velfungerende mikrobølgeovn. Mikroovnen her er ligeledes en fritstående enhed, som gør at den passer perfekt på køkkenbordet.

Bosch HMT75M451 er ikke en af de dyre maskiner på markedet, ej heller ikke den kraftigste. Til gengæld har den en ovnkapacitet på 17 liter og en watt-effekt på 800, hvilket gør maskinen ideel i et lille køkken.

Brugervenligheden er også i top. Det er nemt og enkelt at lave de mest basale madretter. Betjeningen foregår med dreje- og trykknapper, hvilket gør at folk i alle aldre kan bruge den.

Memory-funktionen er også noget Bosch får ros for. Den giver mulighed for at gemme dit yndlingsprogram til en ret, som du laver ofte, hvilket vi helt ser som en klar fordel. Det betyder at du ikke skal rode med de forskellige indstillinger en mikroovn nu en gang har.  En mindre ulempe kan være den lille størrelse som mikroovnen har – specielt hvis I bor mange i boligen og ofte bruger mikroovnen.

En sidste ting, som de britiske eksperter roser mikroovnen for, er muligheden for at montere mikroovnen på undersiden af et køkkenskab, så den ikke fylder på køkkenbordet.

Om Bosch HMT75M451

Hvis du leder efter en nem, lille og brugervenlig mikroovn, så er Bosch HMT75M451 sagen. Det er en velfungerende og simpel mikroovn, men samtidig så er den spækket med spændende funktioner.

Den indbyggede memoryfunktion samt tilberedningsprogrammer som automatisk tilpasser vægten af maden i ovnen, må siges at være noget, hvor Bosch skiller sig ud i forhold til de andre mikroovne som er testet.

Mikroovnen er ligeledes bygget af rustfrit stål, og eftersom den ikke er særlig stor, så passer den ind i ethvert køkken. Baseret på diverse test, så kan vi kun anbefale den.

Testet og vurderet af:

 • The Independent – En velfungerende mikroovn til en god pris!
 • WhiteAway.com – Forbrugeranmeldelser – 4.1/5 (fremragende)


Caso M20 Electronic – en funktionsrig mikroovn 

Caso har endnu en gang designet en elegant mikroovn i stål uden at gå på kompromis med funktionerne. Hvis du går meget op i designrent hjem, så er dette den perfekte mikroovn til dig.

Specifikationer: 

 • Ovnkapacitet: 20 L
 • Mikrobølgeeffekt: 800 W
 • Vægt: 11,90 kg
 • Sound off-funktion
 • Fem forskellige watt-indstillinger
 • Elektronisk styring
 • Otte forskellige tilberedningsprogrammer
 • 60 minutters-timer med slutsignal
 • Mål i mm (HxBxD): 265 x 450 x 350
ForhandlerTotalprisLæs mere
752,00 Læs mere
752,00 Læs mere
799,00 Læs mere
1.029,00 Læs mere

Derfor skal den være i vores køkken:

Vi kan heller ikke komme udenom denne fantastiske fritstående mikroovn fra Caso. Selve mikroovnen er bygget rustfrit stål, og dermed er det ikke kun bygningskvaliteten der er fantastisk, men også det elegante design. Forbrugerne er også vilde med denne mikroovn, som kalder den ’’nem at bruge og oser af kvalitet’’, meget fin mikroovn med god ydelse’’ og en ’’mikrobølgeovn der lever helt op til forventningerne’’.

Udover de positive forbrugeranmeldelser, så kan vi især også godt lide kabinettet i rustfrit stål, der ikke kun vidner om solid mikroovn, men også et rigtig lækkert og elegant design.

Vi har også godt lide den lydløse indstilling, hvis man bliver træt af mikroovnens slutsignal. Udover til og fravalget af slutsignalet, så har den også en timerfunktion som sætte ovnen i gang i helt op til en time.

En klar fordel ved denne mikroovn er det lækre design, som er nævnt tidligere. Udover det er det en ganske almindelig mikroovn, hvor specifikationerne er ganske fint og udmærket til prisen. Som sådan er der ingen ulemper, men vi savner lidt nogle flere spændende funktioner – specielt på tilberedningssiden.

Her kan du se en forbrugervideo af en lignende Caso mikroovn, så du kan se hvordan den elegante mikroovn passer ind i dit køkken.

Om Caso M20 Electronic:

Caso M20 Electronic er en stor og rummelig mikroovn med en kapacitet på 20 liter. Mikrobølgeeffekten er på 800 watt med tilhørende fem forskellige mikrobølgeniveauer – hvilket må siges at være ganske almindeligt.

Den smarte sound on/off funktion giver dig også mulighed for at slå lyden til eller fra, så du ikke skal høre på det, hvis du har andre opgaver i huset.

Mikroovnen er ligeledes fritstående, så hvis du værdsætter en mikroovn i lækkert design og samtidig har et rumligt køkken, så bør du vælge denne.

Testet og vurderet af:

 • WhiteAway – Forbrugeranmeldelse – 4.7/5 (fremragende)
 • WhiteAway – En populær mikroovn blandt kunderne.
 • Wupti.com – Forbrugeranmeldelser – 5/5 (fantastisk)


OBH Nordica Vega 7541 – En lille mikroovn med grillfunktion

Specifikationer:

 • Ovnkapacitet: 20 L
 • Mikrobølgeeffekt: 700 W
 • Vægt: 11,10 kg
 • Indbygget grillfunktion (1000 watt)
 • Fem forskellige watt-indstillinger
 • Optøningsfunktion efter vægt
 • Otte forskellige tilberedningsprogrammer
 • 95 minutters-timer med slutsignal
 • Mål i mm (HxBxD): 258 x 440 x 355
ForhandlerTotalprisLæs mere
719,00 Læs mere
759,00 Læs mere

Derfor skal den være i vores køkken:

Dette er endnu en favorit blandet mange forbrugere, og så som ikke har været vurderet endnu. Efter at have kigget på de mange positive forbrugeranmeldelser om denne mikroovn fra OBH, så er vi også meget henrykte over dens ydeevne. Brugerne beskriver bl.a. mikroovnen som en ’’smuk og driftssikker mikrobølgeovn’’ samt en mikroovn der ’’ikke fylder meget, er nem og enkel at bruge’’.

Vi er også ret vilde med den røde farve. Dette er et sjældent syn, da mange mikroovne nu til dags enten er hvide eller sorte. Det her er et frisk pust fra OBH’s side.

Udover, så har den også en fantastisk grillfunktion, så du kan lave lækker og sprød mad på ingen tid. Den er også lille og kompakt, så passer perfekt til en studerende som bor på kollegie, eller personen i en lille lejlighed.

En fordel ved denne mikroovn er helt klart fantastiske grill funktion, samt den røde farve, som ellers er utraditionelt når det kommer til mikroovne. En ulempe er den manglede varmluft-funktion, så vi gerne havde set indbygget.

Om OBH Nordica Vega 7541:

Denne fritstående mikroovn har en kapacitet på hele 20 liter, en mikrobølgeeffekt på 700 watt, samt en grilleffekt på 1000 watt. Det gør den ideel til at lave grillmad i, eftersom du får et lækkert og sprødt resultat.

Kapaciteten på 20 liter kan måske knibe i en husholdning, hvis I bor mange, men til en mindre husholdning så vil den passe ganske fint.

Brugerne er generelt tilfredse med denne mikroovn fra OBH. Den elegante røde farve og det indbyggede LED-lys giver et fantastisk visuelt indtryk i køkkenet. Udover, så er maskinen også rigtig let at anvende, og leverer en perfekt tilberedning – hver gang.

Testet og vurderet af:

 • Skousen.dk – Forbrugeranmeldelser – 4.7/5 (fremragende)


Panasonic NN-GD38HSGTG – Toppen af poppen i følge brugerne

Specifikationer:

 • Ovnkapacitet: 23 L
 • Mikrobølgeeffekt: 1000 W
 • Vægt: 10 kg
 • Indbygget grillfunktion (1000 watt)
 • Inverter teknologi
 • Fem forskellige watt-indstillinger
 • Steam+ Pan – Damp maden
 • 17 forskellige tilberedningsprogrammer, heraf 8 til dampfunktionen
 • Crispy Pot – gør maden ekstra sprød
 • Mål i mm (HxBxD): 279 x 488 x 395
ForhandlerTotalprisLæs mere
2.089,00 Læs mere
2.365,00 Læs mere

Derfor skal den være i vores køkken:

Mikroovnen her har ikke været i nogen eksperttest endnu – til gengæld er der utallige forbrugere som har købt den alligevel. De beskriver den som en ’’dejlig funktionel’’ mikroovn, som ’’varmer lynhurtigt op’’ og ’’er nem at rengøre’’.

Den smarte inverter teknologi gør ligeledes at maden, som du tilbereder, bliver opvarmet, men emballagen gør ikke. Det betyder at ikke skal hente en grydelap eller lignende, når du skal have din tilberedte mad ud af ovnen.

Ligeledes er vi vilde med Steam+ Pot beholderen, som giver dig mulighed for at dampe forskellige madvarer – f.eks. fisk. Det eneste du faktisk skal gøre, er at hælde vand i den medfølgende Steam+ Pot beholder, og derefter placerer maden på dampindsatsen, dækker den til med låget og sætter ind i ovnen. Dette er også noget som brugerne er ellevilde med. En bruger har ligeledes fundet ud af, at funktionen er ’’perfekt til fisk’’.

En fantastisk fordel ved denne mikroovn er de smarte funktioner. Vi er vilde med at man kan dampe forskellige madvarer, eller stege med den medfølgende ’Crispy Pot’. En lille ulempe, er den manglede varmluft funktion, som vi synes Panasonic godt kunne have tilføjet.

I denne video, kan du få inspiration til hvilke retter, du kan tilberede med den indbygged dampfunktion.

Om Panasonic NN-GD38HSGTG:

Denne fritstående mikroovn fra Panasonic er intet mindre end fantastisk, og det er med god grund at den scorer topkarakterer blandt brugerne.  Med en mikroovns- og grilleffekt på 1000 watt samt med den medfølgende ’Crispy Pot’, kan du nemt og hurtigt lave lækkert og sprød mad.

Den har også indbygget inverter teknologi, hvilket vil sige at maden tilberedes hurtigere samtidig med at grillen sørger for sprødhed i maden.

Ovnkapaciteten er ligeledes på 23 liter, hvilket gør mikroovnen perfekt til en større husholdning eller bofællesskab.

Testet og vurderet af:

 • Skousen.dk – Forbrugeranmeldelser – 5/5 (verdensklasse)


Siemens BF634RGW1 – Den flotte integrerebar mikroovn

Specifikationer:

 • Ovnkapacitet: 21 L
 • Mikrobølgeeffekt: 900 W
 • Vægt: 16 kg
 • Fast ovnbund med roterende antenne
 • Inverter teknologi
 • CookControl
 • InnoWave teknik – opvarmer maden jævnt og skånsomt
 • Syv automatiske madlavningsprogrammer
 • TFT-display
 • Mål i mm (HxBxD): 382 x 594 x 318
ForhandlerTotalprisLæs mere
2.959,00 Læs mere
3.279,00 Læs mere
4.595,00 Læs mere
4.699,00 Læs mere

Derfor skal den være i vores køkken:

Det er ikke kun de fritstående mikroovne der får fantastiske brugeranmeldelser. De integrerede mikroovne er også blevet rigtig positive bedømt, eksempelvis denne model fra Siemens.

Udover at skille sig ud fra de andre mikroovne i denne test ved at være en integreret mikroovn, så er denne mikroovn også special på en anden måde. Denne model er en af de eneste på markedet, som bruger en roterende antenne, i stedet for en roterende tallerken. Dette sikre en jævn fordeling af varmen i ovnen, og opvarmer derfor maden jævnt og hurtigt. Et kæmpe plus herfra, mener vi.

Brugerne, som har købt denne model, synes også den er fantastisk. Den får især ros for at være nem at integrere i et eksisterende køkken, nem at betjene og rengøre samt smarte funktioner.

En klar fordel ved denne mikroovn er den roterende antenne, i stedet for en tallerken som bare drejer rundt. Dette giver en fantastisk god smagsoplevelse, hvilket er positivt i forhold til de andre modeller som er blevet testet. En lille ulempe er de manglede grill og varmluft egenskaber, som vi synes bør være i en integreret mikroovn.

I denne video kan du få et bedre indblik i, hvordan en Siemens mikroovn virker.

Om Siemens BF634RGW1

Siemens BF634RGW1 er en lækker og flot designet integreret mikroovn, der vil passe ind i et køkken hvor designet er udgangspunktet. Den har en ovnkapacitet på 21 liter og en mikrobølgeeffekt på 900 watt, hvilket gør den ideel for en husholdning med flere personer.

Ved hjælp af de to laveste effekttrin kan du nemt og hurtigt tå dine frostvarer op. Ligeledes følger der en forprogrammeret kogebog med på forskellige retter. Det betyder at du bare skal stille din ret i ovnen, herefter vælger du det rigtige program og et par minutter senere så er maden klar. Nemmere bliver det ikke.

Sidst, men ikke mindst, så har Siemens også puttet deres velkendte ’’Inverter’’-teknologi i den, hvilket øger ovnens effektivitet markant. Eksempelvis vil den kunne tø dine frostvarer op – helt op til 30% hurtigere end andre mikroovne på markedet.

Testet og vurderet af:

 • WhiteAway – Forbrugeranmeldelser – 4.5/5 (fantastisk)


Scandomestic MIG 26 SS – En flot og elegant mikroovn med grillfunktion

Specifikationer:

 • Ovnkapacitet: 23 L
 • Mikrobølgeeffekt: 800 W
 • Vægt: 13,90 kg
 • Indbygget grillfunktion
 • Nem brugerbetjening
 • Hurtig og enkel at rengøre
 • Bygget af rustfrit stål
 • Perfekt til det lille køkken
 • Digitalt display
 • Mål i mm (HxBxD): 288 x 486 x 410
ForhandlerTotalprisLæs mere
639,00 Læs mere
669,00 Læs mere
811,00 Læs mere

Derfor skal den være i vores køkken:

Den sidste mikroovn i vores test er denne elegante fritstående mikroovn fra Scandomestic, som er ganske ny. Det er bl.a. derfor, at ingen eksperter har anmeldt den endnu. Til gengæld er der mange forbrugere som har købt den, og de er alle begejstrede. Brugerne beskriver den som en mikroovn der er ’’rummelig og stor’’, ’’OK til prisen’’ og den ’’opfylder kravene i de fleste køkkener’’.

Yderligere, så kan vi også rigtig godt lide designet i rustfrit stål. Det giver et flot udtryk i køkkenet, og vil derfor passe til dig og dit hjem, hvor der er øje for design.

En god fordel er den perfekte balancegang mellem prisen og ydeevnen. Den opfylder de mindste krav til hvad en mikroovn bør kunne. Omvendt, så kunne vi godt have tænkt at den havde inkluderet en kogebog eller nogle tilberedningsprogrammer – dette må siges, at være en ulempe, hvilket også er blevet påpeget af nogle brugere.

Om Scandomestic MIG 26 SS:

Denne mikroovn fra Scandomestic har en ovnkapacitet på hele 23 liter og en mikrobølgeeffekt på 800 watt. Den opfylder dermed de mindste krav til en mikroovn, og passer perfekt ind i de fleste køkkener.

Den inkluderede grillfunktion giver dig mulighed for at gøre maden ekstra sprød – f.eks. hvis du skal tilberede et bestemt stykke kød fra aftenen før. Så vil du ikke ende op med et slattent resultat, men derimod et lækkert og sprødt stykke kød.

Til allersidst, så har den også en fin balancegang mellem specifikationer og prisen. Denne mikroovn er til dig, som kun kræver en mikroovn med de mest basale funktioner i et lækkert design, men samtidig har et budget at overholde. Hos os får den de varmeste anbefalinger – og de forbrugere som allerede har købt den, vil også være enige med os.

Testet og vurderet af:

 • Skousen – Forbrugeranmeldelser – 4.7/5 (fantastisk)

Hvordan bliver mikroovnene testet? 

Eftersom at vi har samlet vores anbefalinger blandt utallige mikroovne test fra uafhængige forbrugermagasiner, så er det måske svært at bedømme ud fra hvilke kriterier de forskellige magasiner har baseret deres vurderinger på.

I dette afsnit, vil vi dog gerne give dig eksperters vurderinger til, hvilke parametre der er vigtigst når du skal købe en ny mikroovn.

Which.co.uk og Testfakta.se vurderer ud fra følgende primære kriterier:

 • Opvarmningsevne

Begge forbrugermagasiner tester mikroovne i forhold til deres opvarmningsevne. Eksperterne kigger specielt på, om ovnen varmer jævnet. Dermed måles det om fødevaren har en godkendt og en jævn temperatur over det hele. Jo mere jævn opvarmningen er, jo mere saftig vil maden blive.

 • Optøningsevne

For at vurdere optøningsevnen, bliver der anvendt frossent kød. Efterfølgende testes både den automatiske optøningsfunktion samt den manuelle funktion. Ved gennemgangen af fødevaren efterfølgende tjekkes der for varme og kolde områder.

 • Brugervenlighed

En mikroovn skal være let at bruge, hvilket eksperterne ligger meget vægt på. Der kigges derfor på hvor simple og intuitive en mikroovn er.

I dag skal en mikroovn ikke kun optø eller opvarme mad. Nogle har grillfunktion, varmluft eller endda mulighed for at bage simple kager, f.eks. mug cake. Hvis mikroovnen har disse funktioner, så tester eksperterne dem også.

 • Grill

Nogle mikroovne kan grille, hvilket bliver testet af eksperterne fra diverse forbrugerorganisationer. F.eks. så bliver et brød, uden skorpe, fordelt ud på en grill-tallerken, hvorefter der vurderes hvor grillet brødet bliver.

 • Bagning

Noget som vinder fremgang i børnefamilierne, er de hyggelige mugcakes, som laves i en mikroovn. Derfor har visse eksperter også taget et kig på hvor gode de moderne mikroovne er til at bage. Dette tester eksperterne ved at kigge på hvor jævnt bagte og hævede kagerne bliver.


Testkilder – Disse sider har vi vurderet i vores mikroovn test

Her på Forbruger-test.dk foretager vi ikke selv de forskellige tests, hvilket i stedet bliver gjort af en række uafhængige testmagasiner. Det er på baggrund af uafhængige undersøgelser, at vi har skrevet en artikel, hvor du kan få et overblik over de bedste mikroovne. Yderligere, er vores anbefalinger også baseret på diverse kundeanmeldelser. Det er selvfølgelig ikke kun mikroovne vi har testet. Du kan selvfølgelig også finde flere gode tests af diverse husholdningsprodukter, elektronik-produkter, samt bolig- og fritidsprodukter.

Råd og Rön (13. februar 2015)

Det svenske forbrugermagasin, har lavet en test af forskellige mikroovne. I deres undersøgelse har de testet 32 forskellige fritstående mikroovne. Prislejet på disse modeller ligger mellem 449 og 2890 svenske kroner. Valget af disse modeller i dette prisleje er fordi de passer til de fleste privatpersoners budget.

Testen og vurderingen af hver mikroovn hos det svenske forbrugermagasin er baseret på følgende kritiker:

 • Tilberedning af mad
 • Betjening af mikroovnen
 • Maskinens miljøpåvirkning
 • Sikkerhed

I testen er der blevet lagt størst vægt på de forskellige funktioner som mikroovne kan tilbyde. Det kan f.eks. være en god grill-funktionen til en effektiv optøningsfunktion. I deres test, klarer Sharp R-643 sig acceptabelt.

Test.se (1. november 2017)

Et andet svensk forbrugermagasin, er Test.se, som faktisk er det svenske modstykke til Forbrugermagasinet Tænk i Danmark. De har også udført en lang række test på mikroovne. De testede 23 forskellige ovne på følgende parametre:

 • Design
 • Funktionalitet
 • Pris
 • Brugervenlighed

I deres test er det faktisk Whirlpool Max 38 som blev testvinder – hvilket også er derfor at den får vores anbefaling. De fremhæver designet, de avancerede programmer samt 3D-teknikken som grundene til at den løb med sejren.

Yderligere, så bliver Sharp R-642 også udnævnt som den bedste mikroovn til folk med et lille budget.

Testfakta.se (November 2010)

I Sverige er de vilde med forbrugermagasiner, og Testfakta.se er ingen undtagelse. Magasinet tester forskellige produkter i forskellige kategorier sammen med uafhængige førende eksperter på området.

I deres test af mikroovne har de gennemgået syv mikroovne i forskellige prisklasser. De har herefter sammenlignet maskinerne ud fra følgende parametre:

 • Brugervenlighed (10%)
 • Opvarmningsevne (50%)
 • Optøningsevne (40%)

Det er også Testfakta.se, som har testet Electrolux EMM21000W, og givet den en god anbefaling med på vejen. Overordnet set, så får den en rigtig god testscore og ender på en solid 2. plads ud af syv.

Testen kan du finde lige her.

Stiftung Warentest (28. august 2016)

Stiftung Warentest er ikke kendt herhjemme, men i Tyskland er de faktisk den største og mest anerkendte forbrugerorganisation. De er kendt for at lave grundige gennemgange og skrappe bedømmelser af de produkter som de tester. 17 forskellige mikroovne har de testet i en prisklasse mellem 70 og 315 euro (520 – 2350 dkk), som alle blev bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed og betjening
 • Evnen til at opvarme og tilberede mad
 • Sikkerhed

I deres test, er det igen Sharp: R-642 som klarer sig bedst, og dermed scorer flest point blandt de forskellige mikroovne.

The Independent (16. juli 2018)

The Independent er en anerkendt, britisk avis der beskæftiger sig med dagsaktuelle emner indenfor politi, sport, kultur, nyheder fra ind- og udland. Udover nyheder, så har de også fokus på forbrugertests, privatøkonomi og markedsføring.

I den forbindelse har The Independent testet forskellige mikroovne, hvor de bl.a. anbefalede Morphy Richards Accents 511502 for dens fantastiske funktioner samt lækre design.

Which.co.uk (2018)

Det store britiske forbrugermagasin, Which.co.uk, har også taget et kig på diverse mikroovne. Udover at teste mikroovne, så har de også testet hundredvis af andre produkter indenfor hver deres kategori for at se, hvor forbrugeren får mest for deres penge henne – og hvad de får for dem.

Which.co.uk testede også Morphy Richards Accents mikroovnen, og var også meget positive overfor den. De fremhævede også dens fantastiske design.

Forbrugeranmeldelser

I vurderingen af mikroovne har Forbruger-test.dk også taget et kig på diverse forbrugeranmeldelser, blandet andet hos Skousen og WhiteAway. Anmeldelserne her har ofte en fordel, da de er blevet testet i rigtige brugssituationer hos forbrugerne. Yderligere, kan der være ulemper ved de officielle tests, da disse kun fokuserer på bestemte parametre og ikke tager højde for en brugssituation over længere tid.


Sådan virker din mikroovn

I dag kan en mikroovn meget mere end opvarme mad og lave popcorn. Nutidens mikroovne har avancerede programmer, så de kan tilbede alt slags mad til perfektion. Men hvordan er det en mikroovn fungerer?

Mikrobølgerne gør arbejdet

Overordnet sagt, så er det mikrobølger der varmer maden op. For at gå ned i de tekniske detaljer, så er det faktisk mikrobølgerne som påvirker vandmolekulerne i maden, som begynder at bevæge sig. Bevægelserne gør, at maden bliver opvarmet både udenpå og indeni.

Den gamle mikroovn

Vi skal faktisk tilbage til 1940’erne, hvor den amerikanske våbenfabrik, Raytheon, fandt ud af at kulhydrater, fedt og vand udviklede varme ved hjælp af mikrobølger. Dette blev startskuddet til det vi i dag kalder for en mikroovn. Det var dog først i 1990’erne at mikroovnen blev populær.

Fritstående eller integreret?

Det kan ofte være svært at vælge den perfekte mikroovn, eftersom der findes utallige mærker og varianter med avancerede funktioner. Udover det, så skal du også beslutte dig for om din mikroovn skal være fritstående eller integreret.

En integreret mikroovn er en del af dit køkken. Det er ligesom en indbygningsovn, som er monteret ind i køkkenet. Fordelen ved at have mikroovn som er integreret i dit køkken er, at den er en del af stilen og er den del af dit køkken som helhed. Dermed vil den ikke stikke ud, ligesom en fritstående mikroovn vil gøre.

I modsætning til en integreret mikroovn, så skal en fritstående mikroovn stå frit fremme på køkkenbordet – alternativt kan den monteres under et køkkenskab. Hvis du har et meget lille køkken, så kan det godt blive en udfordring at have en fritstående mikroovn stående, da disse optager en del plads. Der findes dog mikroovne, ligesom i denne test, der er små, og dermed kan visse typer af mikroovne sagtens passe ind i et lille køkken.


Vælg den perfekte ovn til køkkenet – Kend forskellen

Der findes rigtig mange producenter af f.eks. mikroovne. Men udover mikroovne, så findes der også miniovne samt kombiovne. Det kan ofte være svært at overskue, hvad forskellen er på disse tre typer af ovne, og hvad du skal vælge. Vi bringer dig her en mindre overblik over forskellene på mikroovne, miniovne og kombiovne.

Mikrobølgeovnen

Mikrobølgeovnen, eller i daglig tale mikroovnen, er hvad denne artikel handler om. Når ret skal være ret, så har mikroovnen gennem sin levetid haft noget af et blakket ry. Mange har haft den opfattelse at en mikroovn kun kunne bruges til at tilberede en pizza eller lave popcorn, hvor maden ofte var slatten og af svingende kvalitet, men den kan faktisk meget mere end det – specielt i dag!

Igennem de sidste årtier, så har mikroovnen udviklet sig til et køkkenapparat der på mange punker kan bruges som en almindelig ovn. Mange nye mikroovne har fået smarte funktioner, f.eks. varmluft og grill. Det betyder faktisk at man, dog i mindre grad, faktisk kan anvende en mikroovn som en almindelig ovn.

Bruges primært til:

 • Optøning af madvarer
 • Opvarmning af vand til varme drikke
 • Popcorn
 • Pastaretter
 • Pizzastykker
 • Bacon

Miniovnen

En miniovn er perfekt til dig, som ikke har meget plads i din lejlighed eller køkken, men samtidig ønsker det bedste alternativ til en almindelig ovn. En miniovn er selvfølgelig ikke lige så stor som en almindelig ovn, dog kan du sagtens lave spændende mad i den – ligesom i en stor ovn.

Der er stadig plads til en smagfuld lasagne, en minipizza eller en lækker kage – kun fantasien sætter grænser.

Bruges primært til:

 • Små ovn-retter
 • Pizza
 • Lasagne
 • Indbagt laks

Kombiovnen

En kombiovn er det bedste fra to verdener. Den tæller både en mikroovn og en miniovn. Ofte har den faktisk flere funktioner i forhold til de andre to typer af ovne. I en kombiovn kan du eksempelvis anvende damp som tilberedningsmetode. Udover en dampeffekt, så vil en kombiovn også have funktioner som man også ser ved en almindelig ovn – f.eks. over- og undervarme, grill, varmluft osv.

Bruges primært til:

 • Dampede grøntsager
 • Fisk
 • Madretter der også kan tilberedes i en mikro- eller miniovn.


Gode råd til din mikroovn

Det er ikke kun mikroovn test, som vi har fokuseret på fra andre testkilder. Diverse internetmedier og online livsstilsmagasiner f.eks. Samvirke.dk, Alt.dk, Netto og Ekstra Bladet, har samlet de bedste tips og råd til din mikroovn. Ud fra disse artikler, giver vi dig hermed de bedste råd til din mikroovn, så du får det overblikket over de bedste råd.

Slip for rengøringen – lad mikroovnen gøre arbejdet

En ovn, specielt en mikroovn, kan være forfærdelig at gøre ren. Snavs, fedt og saltrester fra diverse madretter kan ofte sætte sig fast på indersiden af ovnen. Hvis du ikke rengør din mikroovn jævnligt, så bliver den med tiden, ikke så lækker at bruge. Der er dog et nemt trick, som gør rengøringen meget nemmere.

En amerikansk blogger ved navn Simply Stacie, har fundet en metode, så du ikke skal bruge knofedt, for at gøre din mikroovn ren. Du skal faktisk kun bruge tre ting for at gøre den ren – én citron, lidt eddike og en smule vand.

Find en skål, som er egnet til brug i en mikroovn. Put herefter en skive citron sammen med vandet og lidt eddike. Sæt skålen i mikroovnen, og tænd for mikroovnen på højeste niveau i fem minutter. Dernæst, kan du fjerne skålen og tørre ovnen af med en våd klud. Herefter skulle alt fed og gammel mad kunne fjernes uden besvær. Nemmere bliver det simpelthen ikke.

Benyt kun materialer som er egnet i en mikroovn

Når du skal opvarme eller optø mad i din mikroovn, så skal du selvfølgelig være opmærksom på, hvilke former for materialer du bruger. Reglen er, at metal, porcelæn med guldkanter samt plastik, som ikke er godkendt til brug i en mikroovn, ikke skal bruges i en mikrobølgeovn.

Dermed kan du i stedet bruge glas, varmfast plast, porcelæn, keramik, koge- og stegeposer samt bagepapir når du skal lave mad.

Hvis du er usikker på, om dine materialer eller service kan tåle mikrobølger, så kan du faktisk teste det på en meget simpel måde. Sæt dit service ind i mikrobølgeovn med et glas vand og giv det 30 sekunder.  Hvis servicet er så varmt, at du ikke kan tage fat i det, så er det ikke egnet til brug i en mikroovn.

Lav hjemmetørrede krydderier i din mikroovn

Oplever du ofte, at du har købt for mange friske krydderurter, og de dermed skal smides ud? Med dette trick kan du faktisk opbevare dine krydderurter i op til tre måneder ved at tørre dem. Det er denne amerikanske blogger, som har fundet det smarte trick.

Først vasker du bladene på dine krydderurter samt skiller dem fra stilken. Dernæst lægger du bladene enkeltvis på et stykke køkkenrulle. Læg det i mikroovnen og giv dem 20 sekunder ad gangen til de er tørre. Du kan dernæst knuse dem til mindre stykker, og i følge bloggeren, så kan du faktisk opbevare de tørrede krydderier i op til tre måneder.

Lav sprøde taco-skaller ud af tortillas

Vil du gerne være lidt kreativ med den mexicanske madlavning? Hvis du har nogle tortillas til overs, så kan du faktisk lave lækre og sprøde taco-skaller ud af tortillas.

Det eneste du skal gøre, er at rulle en tortilla sammen i et krus, så den ligger op ad indersiden af kanten. Læg derefter kruset på siden, og put den på en tallerken, hvorefter den kun skal have et minut i mikroovnen. Nemmere bliver det ikke. Pas ligeledes på, når du fjerner taco-skallen, da kruset kan være varmt.

Steg sprødt bacon i mikroovnen

Du kan faktisk også bruge din mikroovn til at stege bacon i, så undgår du f.eks. at grise køkkenet til. Det eneste du skal gøre, er at lægge to stykker køkkenrulle på en tallerken. Herefter folder du dem i to, så de ligger dobbelt. Put dine baconstykker i ét lag mellem de to lag køkkenrulle. Sæt dem ind i mikroovnen, og giv dem ét minut pr. skive. Efterfølgende har du sprødt og lækkert bacon – uden alt svineriet.

Hvis du vil have flere fede og gode tricks til mikroovnen, så kan du tage et kig denne video:

Spar opvasken – Disse madvarer kan du nemt lave i en mikroovn

Udover at opvarme og optø madvarer, så kan du faktisk også tilberede de mest simple madvarer i en mikroovn. Den tidligere overlæge Grete Krag Jacobsen står bag bogen ’’Mikrobølgeovnen – nemt, sundt, og lækkert’’ fra 2013. I følge hende, kan man uden problemer lave nemme og sunde retter i en mikroovn. Dette har Alt.dk interviewet hende om, og vi viderebringer de gode råd fra eksperten.

Først og fremmest, så anbefaler overlægen at man benytter sig af den maksimale effekt når man laver mad i en mikroovn. Dog bør man læse i mikrobølgeovnens brugsanvisning, da funktioner, watt-indstillinger og temperaturer varierer fra model til model. Når dette er gjort, så giver Grete sit bud på hvilke ni fødevarer man nemt, hurtigt og effektivt kan tilberede i en mikrobølgeovn:

Majskolber

Det er rigtig nemt at tilberede lækre majskolber. Læg en majskolbe på en tallerken og giv den halvandet minut (2-3 minutter hvis du tilbereder flere majskolber) ved højeste effekt. Efter tiden er gået, kan du se, om de har fået nok. Hvis ikke, så giver du dem et halvt minut mere, hvorefter du ender med lækre og smagfulde majskolber.

Kartofler

Skær nogle dybe hak i kartoflerne som skal tilberedes. Placér derefter kartoflerne på en tallerken med lidt olivenolie og giv dem fem minutter i mikroovnen. Efter fem minutter er de færdige, og du får nogle smagfulde kartofler der har konsistensen mellem kogte og bagte kartofler.

Blåmuslinger og østers

Placér blåmuslingerne jævnt på en tallerken og kom dem i mikroovnen i 3-4 minutter, indtil de har åbnet sig. Tilsvarende kan du også placere nogle østers på en tallerken, som skal have 4-5 minutter. Du ender dog ikke ud med en så fersk konsistens, mere pocheret, men det smager til gengæld også fantastisk.

Brødcroutoner

At lave brødcroutoner kan du også gøre i en mikrobølgeovn. Hak to-tre skiver rugbrød og skør dem ud i nogle små tern. Dernæst fordeler du dem på en tallerken og ind i mikroovnen indtil de er helt knasende. Det kan tage nogle minutter, og du kigge til dem undervejs.

Ris

Det er faktisk mere enkelt at lave ris i en mikroovn end i en gryde – og resultat er det samme. Tag den samme mængde ris og vand som du plejer i en høj skål og giv det derefter 10-12 minutter i mikroovnen. Du skal endda heller ikke bekymre dig om risen brænder på eller en gryde der koger over.

Auberginer

I en almindelig ovn skal en bagt aubergine faktisk have tre kvarter – i en mikroovn sparer du 2/3-dele af tiden. Prik en masse huller i en aubergine, og giv den 10-12 minutter. Når den er blevet helt blød, så kan du skære den op på langs, gøre plads til lidt olie og hakkede løg. Dernæst giver du den to minutter ekstra, og topper med lidt fetaost. Det er en nem og hurtig forret.

Grød

En skål grød er nok noget af det nemmeste, og det mest almindelige, der kan tilberedes i en mikroovn. Hæld mælk og havregryn i en dyb tallerken og giv det 1-2 minutter, hvorefter du vil ende op med en lækker skål havregrød.

forbruger-test.dk

4.56 16
Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Camilla Nørgaard

Maria har tidligere arbejder som skribent hos diverse dameblade, hvor hun har været ansvarlig for områder som blandt andet mode, køkkenet og personlig pleje.