De 8 bedste Indbygningsovne: Test-og anmeldelses-oversigt

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

De 8 bedste Indbygningsovne: Test-og anmeldelses-oversigt

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Som husejer skal man stå for alt selv, og man kan derfor komme i en situation, hvor man skal have udskiftet sin ovn. Det kan dog hurtigt blive en udfordrende opgave, da markedet er stort, og det kan derfor være svært at vælge den rette ovn.

Siemens HB674GBS1 - velfungerende og moderne ovn til bagning

Siemens HB674GBS1 er en moderne indbygningsovn, der er skabt i et blankt, sort look. Ovnen vil passe perfekt ind i det minimalistiske køkken, og den vil være det rette valg for dig, der nyder at bage. 

Med ActiveClean kan du se frem til at slippe for at skulle rengøre din ovn med jævne mellemrum. Funktionen klarer arbejdet for dig, så du kun skal forholde dig til at tilberede din mad, som du ønsker det. Når du igangsætter renseprogrammet, vil ovnen varme op til maksimumniveau, hvorved alle madrester forvandles til aske. 

Siemens HB674GBS1 vs. markedet

Det er renseprogrammet, der får Siemens HB674GBS1 til at skille sig positivt ud på markedet. Ovnen er skabt til at holde i mange år, da den selv klarer vedligehold. Bager du hyppigt, eller nyder du at lave ny og anderledes mad, skal du vælge en ovn, der tilgodeser dine ønsker og krav. 

Siemens HB674GBS1 er en populær ovn, hvilket blandt andet afspejles i kundevurderingerne hos Amazon. Her modtager indbygningsovnen 4,8/5 stjerner af 1082 kunder. 

Mere om Siemens HB674GBS1

SPECIFIKATIONER

 • Energiklasse: C
 • Watt: 3600W
 • Kapacitet: 71L
 • Design: Stilrent design i sort look
 • Børnesikring: Ja
 • Døre: Soft close klapdør

I dagligdagen kan du nyde den effektive opvarmningstid ved Siemens HB674GBS1, der letter din madlavning. 

Der er tænkt over både de praktiske og sikkerhedsmæssige detaljer i designet af den stilfulde ovn fra Siemens. Døren er lavet med blød soft close, der hindrer voldsomme slag, hvor små fingre kan risikere at komme i klemme. Der er forældrekontrol på ovnen, så du kan hindre små pilfingre i at tænde ovnen, når du eller andre voksne ikke er i nærheden. 

Siemens HB674GBS1 har intuitive funktioner og indstillinger, så du kan tage den i brug med det samme. Der er en praktisk drejeknap, hvor du kan justere på temperaturen. 

Sammenlignet med andre højkvalitetsovne til indbygning befinder Siemens HB674GBS1 sig i mellemklassen af prisskalaen. Du får masser af værdi for pengene, og du får en ovn med elegant design, gode funktioner til madlavning, høj sikkerhed og ikke mindst et velfungerende renseprogram.

Fordele og ulemper ved Siemens HB674GBS1

Fordele

 • Selvrensende
 • Varmer hurtigt op
 • Gode sikkerhedsfunktioner

Ulemper

 • Timeren kræver tilvænning at bruge
 • Fingeraftryk ses let på overfladen

Siemens HB634GBS1 - moderne indbygningsovn til skarp pris

 • 4,8/5 stjerner i bedømmelse hos Amazon

Er du på udkig efter en alsidig og stilren indbygningsovn, der skal kunne købes til en skarp pris, er Siemens HB634GBS1 et godt valg. Ovnen er skabt i et minimalistisk look, der vil matche det moderne køkken, hvor der ønskes et elegant udtryk. 

Siemens HB634GBS1 er en klassisk ovn, der er udstyret med alle de programmer, du har brug for til hverdagens madlavning, og når der skal laves større middage. Der er lynopvarmning, så du kan få varmet din mad op på kort tid og samtidig undgå at bruge unødvendig meget strøm. 

Er der små pilfingre i hjemmet, kan du sikre dem mod farlige situationer ved at aktivere børnesikringen på ovnen. Du kan låse skærmen, så det ikke muligt at starte ovnen og vælge program. 

Siemens HB634GBS1 vs. markedet

Det er prisen på Siemens ovnen, der får den til at skille sig positivt ud fra de andre moderne højkvalitetsovne til indbygning Siemens HB634GBS1 kan købes til en skarp pris i den lave ende af prisskalaen. Udseendemæssigt ligner den en af de mest eksklusive ovne i kategorien. 

Mere om Siemens HB634GBS1

SPECIFIKATIONER

 • Energiklasse: C
 • Display: TFT display
 • Børnesikring: Ja
 • Opvarmer: Lynopvarmning

Siemens HB634GBS1 er programmeret med den nyeste varmefunktion – 4D varmluft. Denne funktion og egenskab gør det muligt at have din mad placeret på et hvilket som helst sted i ovnen og få samme resultat. Dermed er det underordnet, om du har 1 eller 2 bradepander med mad i ovnen på samme tid, da begge pander vil få samme mængde varme. 

Øverst på ovnenes front er der en indbygget TFT skærm, hvor du kan følge temperaturen, og hvor du kan få indblik i, hvor lang tid der er tilbage af et bestemt program. Har du ikke brugt en ovn med digitale funktioner før, kan det kræve lidt tilvænning at få lært alle programmer og egenskaber at kende på Siemens HB634GBS1. 

Fordele og ulemper ved Siemens HB634GBS1

Fordele

 • Let aflæseligt display
 • Let at rengøre
 • Omfattende funktioner

Ulemper

 • Ingen auto-rengøringsprogram
 • Kompliceret at håndtere

Er i på udkig efter en energivenlig ovn, kunne denne model være en mulighed. Den har en energimærkning på C, hvilket er en stor fordel.

Derudover er den også miljøvenlig, da den har en smart ECO-funktion, der gør, at man kan anvende varmluft uden at bruge meget strøm eller el.

Denne model bruger omkring 30 % mindre energi i sammenligning med andre ovne.

Mere om Siemens HB672GBS1S

SPECIFIKATIONER

 • Energiklasse: C
 • Funktioner: 8 forskellige programmer
 • Kapacitet: 71 liter

Fronten er i rustfrit stål, og det smarte TFT-display kan læses lige meget, hvor man står i køkkenet. Ovnen kan nemt bruges, når venner og familie kommer på besøg, da den har en kapacitet på 71 liter.

Ovnen har en funktion, der sikrer, at lågen altid lukkes stille og roligt, og man behøver heller ikke at frygte at brænde sig på ovnen, da fronten aldrig bliver højere end 30 grader.

Når man snakker om rengøring, så er denne ovn også smart. Den er udsyret med pyrolyse, hvilket betyder, at man nemt og hurtigt kan rengøre ovnen, da de høje temperaturer betyder, at fedt og madrester bliver brændt og derved bliver til aske.

Inden rengøring kan man benytte sig af 8 forskellige ovnfunktioner, hvor 4D-varmluft og coolStart er funktioner, der skiller sig ud.

På ovnens display kan man styre det hele, hvor man også selv kan vælge den rette temperatur, der spænder fra 30-300 grader. Ovnen har også en lunopvarmningsfunktion, og man behøver derfor ikke at skulle vente lang tid på at kunne spise.

Fordele og ulemper ved Siemens HB672GBS1S

Fordele

 • Vælg mellem mange forskellige funktioner (herunder lynopvarming, 4D-luft samt coolSta
 • Sikker lukning hver gang grundet smart SoftClose-funktion

Har du brug for en ovn, der skal sikre en god temperaturstabilitet, så skal du læse med her.

Ovnen har en kapacitet på 71 liter, og du behøver derfor ikke at frygte, at du skal bruge hele tiden i køkkenet, når du får gæster.

På den måde kan du nemt servere lækkert mad til alle, der kommer på besøg.

Mere om Bosch HBG672BS1

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 71 liter
 • Funktioner: SoftClose-funktion der sikrer en rolig lukning hver gang
 • Børnesikring: Ja

Ovnen kan nemt rengøres, da den har en pyrolysefunktion. Den er derved selvrensende, og man kan derfor også undgå at skulle stå og skrubbe med skrappe rengøringsmidler for at få skidt og brændte madrester væk.

Udover den smarte pyrolysefunktion har ovnen også mange andre funktioner, som man kan få gavn af – eksempelvis har den en lynopvarmningsfunktion, så man ikke skal vente længe på at kunne spise.

Ofte kan man frygte, at en ovn med mange funktioner kan være besværlig at bruge, men brugervenligheden er i top, og man kan nemt betjene ovnen via det smarte TFT-display, der også har touch-funktion.

På displayet kan man indstille og se alt, så man nemt kan komme i gang med madlavningen. Denne moden er også udstyret med forskellige sikkerhedsfunktioner, så man ikke skal bekymre sig, når man går ud af køkkenet.

Den har både børnesikring samt en sikkerhedsafbryder. På restvarmeindikatoren kan man se, hvor varm ovnen er, når man er færdig med at bruge den, hvilket også er en stor fordel.

Fordele og ulemper ved Bosch HBG672BS1

Fordele

 • Hold øje med temperatur via restvarmeindikatoren
 • Selvrensende grundet smart pyrolysefunktion

Miele H 2267 B Active - god allround ovn med hurtig opvarmning

Miele H 2267 B Active er en integreret ovn med ikke mindre end 7 madlavningsfunktioner. Alle er beregnet til at hjælpe dig med at lave de lækreste retter. Ved hver funktion er det muligt at justere starttiden, længden og sluttiden. Det gælder også den smarte pizzafunktion og selvfølgelig de klassiske varmluft- og grillfunktioner.

Miele H 2267 B Active har fået en særlig award hos Stern og er topscorer på den tyske testside Testberichte. Desuden har ovnen fået en næsten perfekt forbrugerscore på 4,8 ud af 5 stjerner hos Elgiganten. Med de funktioner, ovnen har, er det ikke nogen overraskelse.

Sikkerheden er naturligvis i top i Miele H 2267 B Active. Med en lav overfladetemperatur, 3-lags glas i selve ovnlågen og en børnesikring er ovnen perfekt til husstande med små, nysgerrige fingre.

Miele H 2267 B Active vs. markedet

Er tiden ofte knap i hverdagen, så kan Miele H 2267 B Active hjælpe dig. Med Express-tilstand får du mulighed for at opnå en madlavningstemperatur på hele 200 grader på intet mindre end 6 minutter. Så er det slut med at forvarme ovnen.

Miele H 2267 B Active er udstyret med flere rengøringssystemer, bl.a. pyrolyse-rengøring og PerfectClean. Det skal minimere mængden af den tid, du skal bruge på ellers at rengøre ovn og tilbehør. Så kan du fokusere på andre, mere vigtige ting.

Den pyrolytiske rengøring varmer ovnen op til 400 grader, så fedtrester og madpartikler bliver til aske, der ganske let kan tørres væk. På den måde kan du skåne både ovnen og dig selv for skrappe rengøringsmidler. Når du bruger selvrensningsfunktionen, så hold børn væk fra ovnen.

Mere om Miele H 2267 B Active

SPECIFIKATIONER

 • Sikkerhed: God sikkerhed
 • Energiklasse: C
 • Rengøring: Sørg for at læse manualen grundigt, før du bruger pyrolytisk rengøring.

Fordele og ulemper ved Miele H 2267 B Active

Fordele

 • Bager og griller nemt og tille
 • Nem at rengøre
 • Hurtig varmefunktion
 • Energieffektivitet C

Ulemper

 • Ingen dampfunktion
 • Ingen optøningsfunktion

Siemens HB634GBS1 - ovn i rustfrit stål med god kapacitet

Den elektriske Siemens HB634GBS1 er produceret, ikke overraskende, af det anerkendte mærke Siemens. Siemens har i mange år leveret gode apparater til hjemmet, og ovnen her er ikke nogen undtagelse.

Siemens HB634GBS1 var i februar 2017 testvinder hos den tyske testside Testberichte, og har også været topscorer hos Expertentesten. På Amazon har forbrugerne været gavmilde og givet en næsten helt perfekt score på 4,8 ud af 5 stjerner – der er altså både tale om tilfredshed hos forbrugere og anmeldere.

Og det er altså også en smart ovn. Med en række funktioner og en masse sikkerhedsegenskaber, samt en garanti fra producenten på 2 år, er der masser at udforske med Siemens HB634GBS1.

Siemens HB634GBS1 vs. markedet

Siemens HB634GBS1 vejer 35 kg og er en elektrisk ovn af rustfrit stål. Med en samlet netto ovnvolumen på 71 liter, er der masser af plads til at lave lækre retter og varme mad til de stressede hverdage.

Ovnen er selvfølgelig børnesikret, så også familier kan nyde godt af den. Med en sikkerhedskontakt og tilbageværende varmeindikator, samt autosluk når døren er åben, kan du roligt gå i køkkenet, uden at frygte det værste.

Siemens HB634GBS1 er, som de fleste ovne, beregnet til indbygning. Med et LCD-display kan du udnytte en række funktioner, og med hele 13 opvarmningstilstande kan du lave lige den mad, du har brug for.

Ovnen er udført af rustfrit stål, og dét gælder både kontrolpanel og håndtag. Der medfølger et emaljebagefad, et kombinationsgitter og en universal pande, så du er klar til at gå i gang med det samme.

Mere om Siemens HB634GBS1

SPECIFIKATIONER

 • Energiklasse: C

Fordele og ulemper ved Siemens HB634GBS1

Fordele

 • Gode bageresultater
 • 13 typer opvarmning + hurtig opvarmning
 • Nem at rengøre
 • Madlavningsrum volumen: 71 l

Ulemper

 • Ikke selvrensende

Leder du efter en moderne og samtidig nem indbygningsovn, så kan denne model være et godt bud på din næste indbygningsovn.

Ovnen har mange forskellige funktioner, hvor du selv kan justere varighed og start- og sluttidspunkt.

Mere om Miele H2267BP

SPECIFIKATIONER

 • Garanti: Kan holde i op til 20 års brug
 • Funktioner: Vælg mellem 7 forskelige ovnfunktioner

Derudover kan du også benytte dig af hurtig opvarmning og en pizza-funktion, hvis du har travlt, eller hvis du har lyst til pizza.

Ovnen har en hurtig opvarmningstid, og du behøver derfor kun at vente i 6 minutter, før at ovnen når 200 grader.

Skal du lave mad til mange mennesker, kan denne ovn også give dig en stor fordel, da den har en kapacitet på 76 liter. Du kan derved sikre, at du kan lave mad til alle gæsterne på én gang, så alle får varmt mad på samme tid.

Når man skal tage tingene ud af ovnen, behøver man ikke at frygte at brænde sig. Ovnens overflade forbliver kold konstant, og derfor kan dine børn og andre nysgerrige væsner også gå forbi samt røre ovnen, uden at der sker uheld.

Ovnen rengøres nemt og hurtigt, da den er behandlet med Mieles PerfectClean, og sidder der ekstra madrester i bunden, så kan du gøre brug af pyrolytisk rensning.

Det betyder, at ovnen kommer op på cirka 400 grader, hvor madrester og skidt brændes til aske, som nemt og hurtigt kan fjernes bagefter.

Du slipper derved for at skulle svinge kluden med skrappe rengøringsmidler.

Ovnen er yderst holdbar, og investerer du i denne model, kan du næsten være sikker på at have en ovn i op til 20 år.

Til sidst skal det nævnes, at ovnen er i energiklasse C, og det vil din elregning samt miljøet på sigt takke dig for.

Fordele og ulemper ved Miele H2267BP

Fordele

 • Diverse tilbehør medfølger, så du hurtigt kan begynde madlavningen
 • Kan nemt rengøres grundet pyrolyse-funktion samt PerfectClean belægning
 • Hurtig opvarming så du ikke skal vente længe på at kunne få maden i ovnen

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Miele H2267BP

Ønsker du at kunne tilberede flere forskellige måltider på én gang, så er denne ovn noget for dig.

Denne ovn er nemlig god, når man skal have flere ting i ovnen på samme tid, og med en kapacitet på 66 liter kan ovnen klare store måltider.

Ovnen passer ind i de flestes hjem, da den har et design i stål, som ikke skiller sig ud fra resten af køkkenet.

Mere om Bosch Series 2 HBF010BR0S

SPECIFIKATIONER

 • Funktioner: Vælg mellem flere forskellige programmer alt efter behov
 • Kapacitet: på 66 liter

Ovnen er i neutrale farver, og er dit køkken hvidt eller sort, så passer ovnen klart ind, da den er i sort og sølv.

Den har ingen skarpe kanter eller forskellige overflader, og det er en stor fordel.

Med ovnen kan du også meget forskelligt mad, da ovnen har 5 forskellige programmer, du kan frit vælge imellem.

Herunder er der inkluderet 3D Hot Air Plus, som kan sikre, at varmefordelingen i ovnen kan sikre, at du får fantastiske bageresultater hver gang.

Ovnen er placeret i energiklasse A, og derfor kan du også sikre, at du både kan spare penge samt passe på miljøet, hver gang du skal lave mad.

På sigt kan du derfor se frem til en lavere elregning, og du kan derfor bruge de sparede penge til at prøve nye opskrifter af – måske med råvarer der er lidt dyrere, end hvad du ellers plejer at kaste dig ud i.

Fordele og ulemper ved Bosch Series 2 HBF010BR0S

Fordele

 • Pas på miljøet og spar penge på samme tid da ovnen er miljø- samt energivenlig
 • Passer ind i de flestes hjem grundet moderne design og stil
 • Sørg for perfekte bageresultater hver gang grundet 3D Hot Air Plus

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Hvad betyder pyrolyse, og hvordan fungerer det?

Langt de fleste ovne der er på markedet i dag, har en pyrolysefunktion. Fordelen ved funktionen er, at man slipper for at skrubbe og rense ovnen med skrappe rengøringsmidler.

En pyrolyse-ovn er kort sagt en ovn, der har en funktion, der gør, at den er selvrensende. Dog varierer selve funktionen på de forskellige modeller meget, og det skal man huske at undersøge, inden man investerer.

Typisk vil man dog skulle vente mellem 1,5 til 3 timer på, at ovnen får renset godt igennem, så man nemt og hurtigt kan tørre den over bagefter med en klud og få en pæn og ren ovn igen.

3 timer kan føles som lang tid, men man skal dog huske på, at ovnen skal brænde madrester og fedt af, og derfor skal der et grundigt program til.

Pyrolysefunktionen er kommet fra erhverv, da man også kan finde pyrolyseprocesser i kemisk industri og olieraffinaderier.

Når man sætter ovnen på pyrolyse, så betyder det, at ovnen varmer ovnrummet op mod 500 grader, hvilket er særdeles varmt for en almindelig ovn.

Ovnene låser automatisk, så man ikke kan komme ind i ovnen i perioden, hvor pyrolysefunktionen kører. Dette sikrer, at man ikke kommer alvorligt til skade.

Når ovnen er færdig, skal man blot tørre efter med en fugtig klud, da alt snavs og madrester er blevet forvandlet til aske.

Har du ofte inventar stående i ovnen, kan det være en rigtig god idé at fjerne det, inden man sætter ovnen i gang med pyrolyse, så man ikke risikerer, at inventaret går i stykker.

Det er nemlig ikke alt tilbehør, der kan tåle så høje temperaturer.

Når man bruger funktionen, skal man dog være opmærksom på, at der kan forekomme røg og lugt i køkkenet, da ovnen som sagt kommer op på meget høje temperaturer.

Det er vigtigt at sørge for at lufte godt ud både imens og efter, så man undgår sundhedsskadelige stoffer, som kan forekomme.

Eventuelt kan man lukke døren ind til køkkenet, hvis man har den mulighed. Dette skal man også have med i overvejelserne, når man køber en ny ovn.

Bruger man pyrolysefunktionen ofte, vil man dog også kunne mærke det på elregningen på sigt, da ovnen bruger meget energi på netop denne funktion.

Alt afhængig af ovn og model vil det koste mellem 8-14 kroner hver gang, man benytter sig af den smarte pyrolysefunktion.

Andre selvrenseprogrammer

I dag udvikler teknologien sig hurtigt, og det kan derfor være svært at følge med udviklingen.

Mange ovne på markedet har pyrolysefunktionen, men der findes andre ovne, der har andre selvrensende programmer – nemlig enten katalyse eller damprengøring.

Katalyseovne

Hvis man ønsker en ovn, der kan rense sig selv uden at skulle op på omkring 500 grader, så er katalyseovne et godt bud på en alternativ løsning.

Katalyseovne er beklædt med indvendige paneler, der er fedtafvisende, og derfor behøver ovnen kun at varme op til omkring 200 grader, før man nemt og hurtigt kan tørre ovnen af med en fugtig klud efter endt program.

Katalyseovne fungerer altså lidt ligesom pyrolyseovne – man slipper dog for at skulle have ovnen op på meget høje temperaturer.

Investerer man i en katalyseovn, skal man dog huske på, at processen ikke er fuldstændig selvrensende, da fedt- samt madrester kan samle sig andre steder i ovnen, og det skal man vaske af manuelt.

Riste samt bageplader skal også rengøres manuelt med vand og sæbe. Man slipper altså ikke 100 % for manuelt arbejde, hvis man vælger en katalyseovn.

Damprengøring

Hvis du ikke bryder dig om, at ovnen skal varmes op på høje temperaturer, så er dette tredje bud måske det bedste alternativ for dig.

Nogle ovne har damprengøring som bud på en selvrensende funktion, men den er dog langt fra nær så effektiv som de to ovenstående.

Damprengøring fungerer på den måde, at man sætter et fad ind i ovnen, der er fyldt med vand og derefter tænder for funktionen.

Varmen varmer vandet op, så det fordamper, hvilket i sidste ender løsner både snavs, fedt og madrester, som efter end program bliver nemmere at fjerne.

Denne rengøringsmulighed tager cirka en halv time, men man skal dog selv derefter sørge for det manuelle aspekt af funktionen, før at det fungerer optimalt.

Denne metode er dog den bedste løsning, hvis man ønsker at spare på elregningen, og hvis man ønsker at undgå lugt- og røggener, der i værste tilfælde kan være sundhedsskadelige.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type ovn du skal vælge, så kan det være en stor fordel at sætte sig ned for at lave undersøgelser og research, så man kan få sig et større indblik i, hvordan de forskellige funktioner fungerer, og hvad man egentligt har behov for.

Eventuelt kan man også søge råd hos venner og familie, da det kan være, at de har gode anbefalinger eller erfaringer.

Hvis du er interesseret i andre produkter, så se også vores test-guides af InduktionskogepladerGaskomfurerActifryers og meget mere her på siden.

Værd at vide om Indbygningsovne

Overvej allerførst dit budget. Hvor mange penge ønsker du at bruge på en ny ovn? Sørg for ikke at lade dig rive med at gode sælgere eller fancy funktioner, da det helt sikkert vil virke tiltrækkende.

Har man et nyrenoveret køkken, kan en indbygningsovn være at foretrække, da en indbygningsovn falder ind i køkkenets stil og indretning.

Husk at være opmærksom på disse ting når du investerer i en ny ovn

At skulle investere i en ny ovn kan være en stor udfordring.

Måske har man ikke meget viden indenfor emnet, eller måske er man bare på bar bund. Lige meget hvilken situation man står i, så er det vigtigt, at man allerførst overvejer, hvilke behov man har som forbruger.

Dine behov kan guide dig videre på markedet, da du på den måde kan indsnævre markedet, men de kan også være medvirkende til, at du i sidste ende kan spare nogle penge.

Kender du dig selv godt, vil du også vide, hvilke funktioner du vil komme til at bruge, og hvilke funktioner du godt kan undvære, og på den måde kan du spare penge, da du derved køber en ovn, der kan opfylde dine behov, så du ikke får mange funktioner med i købet, som du egentligt ikke har brug for.

For mange familier vil en ovn, der kan bage og stege være nok.

Det kan være fristende at investere i en ovn, der har mange smarte funktioner, men har man en travl hverdag, vil man have en tendens til at lave de samme retter igen og igen, og man vil derfor heller ikke have tid elle overskud til at kaste sig ud i nye opskrifter og smarte funktioner.

Dog kan det være en god idé at investere i en ovn, der har de mest basale funktioner såsom varmluft, grill og lignende, så man alligevel kan lave lækker mad, når der kommer gæster, eller hvis man får en ekstra time i hverdagen.

Når man forsøger at finde de behov, man har som forbruger, så bør man også overveje, om man har behov for en nem rengøring, eller om man har nok tid i weekenden til at gøre ovnen rent, når man alligevel gør resten af huset rent.

Ønsker du at lette rengøringen, bør du vælge en ovn med et selvrensende program, så du kun behøver at tørre ovnen efter med en klud, eller kan du tværtimod godt lide at gøre rent, så er en pyrolysefunktion ikke at foretrække for dig.

Dette vil også kunne spare dig nogle penge, da ovne med selvrendende funktioner ofte er dyrere end ovne, der ikke har de smarte funktioner indbygget.

Energimærker

Bruger man ovnen meget, kan det også være en stor fordel at kigge på de forskellige modellers energimærker.

Det anbefales, at man investerer i en ovn med energimærke A eller højere, og det kan der være flere grunde til.

Vælger man en ovn, der har energimærke C eller højere, vil man både kunne passe på miljøet samt spare penge på samme tid.

Når man investerer i en ovn, der har en god energimærkning, vil man typisk kunne mærke det på kontoen, da ovnene typisk er dyrere at investere i, men på lang sigt er det pengene værd, da en ovn med energimærke C eller højere bruger mindre energi, og du vil derved på sigt spare penge på elregningen.

Brugervenlighed

Til sidst kan det være en god idé at overveje brugervenlighed samt pris.

Måske har man allerede et budget at gå ud fra, og det kan være en god idé, da det på den måde kan gøre det nemmere at finde den rette ovn, men ønsker man samtidig en ovn, der er brugervenlig og nem at bruge, så kan det være, at man skal investere flere penge end først forventet.

Der er derfor rigtig mange ting, som man bør overveje, inden man bevæger sig ud på markedet.

Kender man sine behov, og har man et budget, kan man hurtigt finde den rette ovn, hvorimod det kan være en stor udfordring, hvis man er på bar bund, når man bevæger sig ud på markedet.

Nettet og fagpersoner kan dog altid hjælpe dig videre, hvis du er forvirret, eller hvis du har brug for vejledning.

Husk dog på at pris og kvalitet i nogle tilfælde hænger sammen, og ønsker man at investere i en ovn, der kan holde i mange år, kan det være en stor fordel at investere flere penge end først forventet, da det i sidste ende godt kan betale sig.

Hvis du vil læse mere om andre køkken produkter, så se vores test-guides af Vakuumpakkere, Sous vide, Minikøleskabe og meget mere her på siden.

Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Indbygningsovn test 2022 – De bedste indbygningsovne ifølge eksperterne

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Stern

Stern ved, at onlineshopping kan være vanskeligt. Derfor har siden valgt at tage rollen som den upartiske ekspedient, der hjælper dig med at overskue og forstå, hvilke produkter er bedst. Den tyske testside tester en masse forskellige ting og sammenligner allerede lavede tests fra andre sider.

Stern har testet 6 forskellige Miele ovne og sammenlignet dem i en testguide til 2021. Du kan let overskue de forskellige bedømmelser, og siden kan oversættes fra tysk oppe i URL. Miele H 2267 B Active fremhæves særligt, fordi den holder sig kold på ydersiden, selvom den har kørt i mange timer.

Du kan se testen her

Testberichte

Tysklands største testside, Testberichte, har hovedsæde i Berlin. Det dedikerede team undersøger og anmelder hver dag nye produkter, og på hjemmesiden kan du finde et utal af forskellige tests, lister og artikler.

Testberichte har testet en lang række Miele ovne og sat dem på en liste, så du nemt og bekvemt kan overskue dem og læse mere om den, du vil lære om. Miele H 2267 B Active ligger på førstepladsen hos testsiden, hvor i alt 9 ovne er samlet og bedømt.

Expertentesten

Expertentesten fokuserer udelukkende på handel over nettet. Med uafhængige partnerlaboratorier kan du være sikker på, at hvis et produkt ikke lever op til forventningerne, så finder tyske Expertentesten ud af det.

Expertentesten har testet Siemens HB63GBS1 i en omfattende test, der så du kan blive klogere på produktet. Overblikket giver dig en gennemgang af producenten og ovnens kvaliteter. Den er blandt andet bedømt på kvalitet, komfort og prislejde i forhold til tilsvarende produkter, og den anbefales i konklusionen af testen.

Testen er opdateret den: 1. maj 2021
Du kan se testen her

Testberichte.de

Testbrichte.de er et tysk forbrugersite, der tester og anmelder produkter og udstyr til hus og have. Testanmeldelserne er dybdegående, så du kan træffe de bedste beslutninger om køb af nyt tilbehør til hverdagen. Vi har anvendt Testberichte.de til vurdering af Siemens HB674GBS1. 

Ovnen kåres som testvinder og roses på grund af de brugervenlige funktioner og det brugbare programmer (herunder det velfungerende ActiveClean), der forlænger levetiden på indbygningsovnen. 

Testen er udført: August 2019
Læs hele testen her

Vi har også anvendt Testberichte.de til bedømmelse af den budgetvenlige Siemens HB634GBS1. Indbygningsovnen kåres som testvinder hos det tyske forbruger- og testmagasin, og det er særligt de praktiske funktioner, som panelet hæfter sig ved i bedømmelsen. Ovnen er en god allround model, som matcher ethvert køkken. 

Testen er udført: Februar 2017
Læs hele testen her

Råd & Rön

 Vi har brugt det svenske forbruger- og testmagasin til beskrivelse af BOSCH accentLine HSG856XC7. Ovnen modtager en 2. plads i den store test, hvor 32 andre indbygningsovne vurderes. Det er BOSCH ovnens velfungerende egenskaber og eksklusive design, der får den til at ligge i toppen. Den beskrives som det rette valg for dig, der går op i madlavning, og som ved have mest værdi for pengene. 

Testen er udført den: 10. juni 2020
Læs hele testen her

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er ét af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt. VI har gjort brug af Which.co.uk til bedømmelse af Bosch HRG6769S6. 

Ovnen kåres som ”best buy” af testpanelet, og den modtager en samlet bedømmelse på 74%. Panelet hæfter sig ved den enkle rengøring, den høje brugervenlighed og den effektive opvarmning som de primære fordele ved ovnen. 

Testen er udført: Oktober 2016
Læs hele testen her

Vi har også anvendt Which.co.uk til vurdering af Samsung Dual Cook Flex™, der er den smarte indbygningsovn, der er inddelt i 2 mindre ovne. Den modtager en titlen som ”best buy” med en score på 75% og anbefales til dig, der går op i fleksibel madlavning og bagning på ambitiøs plan. 

Testen er udført: November 2018
Læs hele testen her

Etm-testmagazin.de

Hos det tyske forbrugersite – Etm-testmagazin.de – finder du tests af nogle af de mest uundværlige produkter til hus og have. Vi har brugt sitet til vurdering af Samsung Dual Cook Flex™, der roses for sine brugbare programmer og smarte design. Testpanelet kårer dobbelt ovnen med 93,4% og føjer den til kategorien ”very good”. 

Testen er udført den: 30. november 2018
Læs hele testen her

Expertentesten.de

Som navnet på det tyske forbrugersite antyder, finder du tests og anmeldelser af hårde hvidevarer, produkter og udstyr til hus og hjem på hjemmesiden. Fælles for alle testanmeldelser er, at de er udført af eksperter indenfor det pågældende produktområde. 

Vi har anvendt Expertentesten.de til bedømmelse af Siemens HB634GBS1. Indbygningsovnen testes i forhold til opvarmningshastighed, brugervenlighed og hygiejne. Simens ovnen kåres som testvinder, da den scorer højt på samtlige kriterier. 

Testen er udført den: 1. maj 2021
Læs hele testen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er verdens største handelsplatform og har i over 2 årtier leveret et utal af varer til alle steder i verden. På siden kan forbrugerne give deres mening og erfaringer med produktet tilkende.

Siemens HB634GBS1 er testet og anmeldt af forbrugerne, der samlet giver ovnen en score på 4,8 ud af 5 mulige stjerner. Der er mere end 100 anmeldelser, og der kommer hele tiden flere til, som flere forbrugere giver deres mening til kende.

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvilken indbygningsovn er den bedste?
Der er mange gode indbygningsovne, men en af de bedste modeller, som du kan købe lige nu, er Bosch HBA174BR0S. Indbygningsovnen er blevet kåret som testvinder af forbruger-test.dk, da den har en god, stor kapacitet, og den formår at ramme den indstillede temperatur meget præcist.
Hvordan vælger jeg en indbygningsovn?
Når du skal vælge en indbygningsovn, så skal du hovedsageligt være opmærksom på, hvilke dimensioner ovnen skal have, hvis den skal passe ind i dit køkken. Dertil bør du også overveje, hvor stor en kapacitet ovnen skal have, sådan at den matcher din husholdnings behov.
Skal en indbygningsovn have ventilation?
Det varierer en smule fra model til model, hvorvidt indbygningsovne har brug for ventilation eller ej. De fleste modeller bliver dog bygget sådan, at de ikke har brug for ventilation, hvormed de er langt nemmere at placere. I stedet kommer luft og varme ud fra bunden af ovnen.
Hvor meget koster en indbygningsovn?
Indbygningsovne varierer meget i pris, alt efter hvilket brand og kvalitet du går efter. Indbygningsovne starter dog omkring en pris på ca. 3000 kr., men du kan også få indbygningsovne til langt højere priser. Dermed skal du finde en ovn, som passer til dit personlige budget.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bosch HRG6769S6

VOSS IEL600RF

Bosch HBA174BR0S

BOSCH accentLine HSG856XC7

AEG BPB331021M

Samsung Dual Cook Flex™

Electrolux EOB100X

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme