Test af de 10 bedste Indbygningsovne

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 23.04.2021

Som husejer skal man stå for alt selv, og man kan derfor komme i en situation, hvor man skal have udskiftet sin ovn. Det kan dog hurtigt blive en udfordrende opgave, da markedet er stort, og det kan derfor være svært at vælge den rette ovn.

indbygningsovn
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt.

Der findes rigtig mange forskellige indbygningsovne på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste indbygningsovne , der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

indbygningsovn

forbruger-test.dk

4.75 24

Bosch HBA174BR0S

Hvis man leder efter en ovn, der har god plads til at lave mad og samtidig scorer højt i test er dette ovnen for dig. Hos Forbrugerrådet Tænk er denne ovn blevet vurderet som Bedst i Test, da det er en god ovn, der stabilt rammer og holder temperaturen, så det er nemt at tilberede sin mad meget præcist.

 

 

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Bosch HBA174BR0S indbygningsovn

 • Stor volumen på 71 liter
 • Automatisk pyrolyserengøring gør, at man slipper for rengøringen
 • AutoPilot 10-programmer tilbereder automatisk din mad
 • LED-skærm til at holde øje med madlavningen
 • Tilbered din mad på flere niveauer med 3D Hot Air
 • Populær hos Elgigaten

Mere information om Bosch HBA174BR0S indbygningsovn

Denne ovn er en fantastisk makker under madlavningen, da den stabile temperatur gør, at man kan tilberede mad til perfektion. I Tænk’s madlavningstest er den vurderet som rigtig god, og scorer generelt også højt hen over alle parametre.

Med sine højtekniske og automatiske tilberedningsprogrammer kan man nærmest overlade madlavningen til ovnen, da de kan hjælpe en til at få maden sat over i en fart. Med det smarte 3D Hot Air program kan man tilberede på tre niveauer samtidig på grund af varmefordelingen i ovnen.

Pyrolyserengøring gør rengøring af ovnen til en leg, så man slipper for skrappe kemikalier eller at spilde tid på at skrubbe fastbrændte madrester fra ovnen. 

Bosch HBA174BR0S indbygningsovn vs. Markedet

Denne ovn adskiller sig fra andre ovne på markedet ved sin evne til at kunne tilberede mad meget præcist på flere niveauer samtidig og med sine avancerede automatiske tilberedningsprogrammer. 

Siemens HB672GBS1Sindbygningsovn

Er i på udkig efter en energivenlig ovn, kunne denne model være en mulighed. Den har en energimærkning på A+, hvilket er en stor fordel.

Derudover er den også miljøvenlig, da den har en smart ECO-funktion, der gør, at man kan anvende varmluft uden at bruge meget strøm eller el.

Denne model bruger omkring 30 % mindre energi i sammenligning med andre ovne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Siemens HB672GBS1S

Gode ting ved Siemens HB672GBS1S

 • Vælg mellem mange forskellige funktioner (herunder lynopvarming, 4D-luft samt coolStart)
 • Kapacitet på 71 liter
 • 8 forskellige programmer (funktioner)
 • Miljø- samt energivenlig (energiklasse A+)
 • Sikker lukning hver gang grundet smart SoftClose-funktion

Mere information om Siemens HB672GBS1S

Fronten er i rustfrit stål, og det smarte TFT-display kan læses lige meget, hvor man står i køkkenet. Ovnen kan nemt bruges, når venner og familie kommer på besøg, da den har en kapacitet på 71 liter.

Ovnen har en funktion, der sikrer, at lågen altid lukkes stille og roligt, og man behøver heller ikke at frygte at brænde sig på ovnen, da fronten aldrig bliver højere end 30 grader.

Når man snakker om rengøring, så er denne ovn også smart. Den er udsyret med pyrolyse, hvilket betyder, at man nemt og hurtigt kan rengøre ovnen, da de høje temperaturer betyder, at fedt og madrester bliver brændt og derved bliver til aske.

Inden rengøring kan man benytte sig af 8 forskellige ovnfunktioner, hvor 4D-varmluft og coolStart er funktioner, der skiller sig ud.

På ovnens display kan man styre det hele, hvor man også selv kan vælge den rette temperatur, der spænder fra 30-300 grader. Ovnen har også en lunopvarmningsfunktion, og man behøver derfor ikke at skulle vente lang tid på at kunne spise.

Bosch HBG672BS1

Har du brug for en ovn, der skal sikre en god temperaturstabilitet, så skal du læse med her.

Ovnen har en kapacitet på 71 liter, og du behøver derfor ikke at frygte, at du skal bruge hele tiden i køkkenet, når du får gæster.

På den måde kan du nemt servere lækkert mad til alle, der kommer på besøg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Bosch HBG672BS1

Gode ting ved Bosch HBG672BS1

 • Selvrensende grundet smart pyrolysefunktion
 • Hold øje med temperatur via restvarmeindikatoren
 • Flere sikkerhedsfunktioner samt børnesikring
 • SoftClose-funktion der sikrer en rolig lukning hver gang
 • Kapacitet på 71 liter

Mere information om Bosch HBG672BS1

Ovnen kan nemt rengøres, da den har en pyrolysefunktion. Den er derved selvrensende, og man kan derfor også undgå at skulle stå og skrubbe med skrappe rengøringsmidler for at få skidt og brændte madrester væk.

Udover den smarte pyrolysefunktion har ovnen også mange andre funktioner, som man kan få gavn af – eksempelvis har den en lynopvarmningsfunktion, så man ikke skal vente længe på at kunne spise.

Ofte kan man frygte, at en ovn med mange funktioner kan være besværlig at bruge, men brugervenligheden er i top, og man kan nemt betjene ovnen via det smarte TFT-display, der også har touch-funktion.

På displayet kan man indstille og se alt, så man nemt kan komme i gang med madlavningen. Denne moden er også udstyret med forskellige sikkerhedsfunktioner, så man ikke skal bekymre sig, når man går ud af køkkenet.

Den har både børnesikring samt en sikkerhedsafbryder. På restvarmeindikatoren kan man se, hvor varm ovnen er, når man er færdig med at bruge den, hvilket også er en stor fordel.

AEG BPB331021MIndbygningsovn

Denne model rangerer højt grundet en god temperaturstabilitet og et lydniveau, der er meget overkommeligt.

Modellen har også en høj sikkerhed, hvilket betyder, at man nemt kan arbejde med ovnen uden at frygte, at man kommer til skade eller i værste tilfælde kommer til at brænde sig.

Modellen er energi- samt miljøvenlig, da man kan finde ovnen under modeller, der er placeret i energiklasse A+.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af AEG BPB331021M

Gode ting ved AEG BPB331021M

 • Multifunktionsovn med mange forskellige programmer og indstillinger
 • Mange sikkerhedsfunktioner der sikrer en god oplevelse hver gang
 • Selvrensende grundet pyrolysefunktioner
 • 8 forskellige programmer (funktioner)
 • Kapacitet på 72 liter

Mere information om AEG BPB331021M

Har man en stor familie, kan man nemt lave mad til alle gæster, da ovnen har en kapacitet på 72 liter.

Denne model har ligesom mange andre modeller smarte funktioner, der kan gøre madlavningen som en leg. Ovnen har et smart display, hvor man kan følge med i madlavningen, mens man også kan indstille en alarm samt justere forberedningstiden, hvis eksempelvis kagen har brug for flere minutter i ovnen.

Ovnen er også udsyret med et ekstra varmelegeme, og man kan derfor være helt sikker på, at alle madvarer bliver tilberedt optimalt – og det er lige gyldigt funktion eller hvor mange plader, man har i ovnen ad gangen.

Derudover har modellen også to forskellige pyrolyseprogrammer, som man kan vælge imellem.

Den er altså selvrensende, og man kan derfor nemt rengøre ovnen ved at fjerne askeresterne med en fugtig klud.

Fedtede fingre kan du også nemt tørre af ovnen, da den også er udstyret med AntiFingerPrint.

Sikkerhedsfunktioner har ovnen også masser af, og man kan derfor sikre, at alle der nærmer sig ovnen, kan gøre det i sikkerhed.

Toplågen bliver aldrig varm, og derfor kan man heller ikke brænde sig på den. Denne ovn har altså mange fordele, og derfor er den også meget populært blandt

VOSS IEL600RFIndbygningsovn

Leder man efter en ovn, der er til at betale, så er denne model et godt bud.

Denne model er nemlig budgetvenlig, men det betyder ikke, at man skal gå på kompromis med funktioner eller design.

Den har nemlig et moderne design, der vil passe ind i mange indretningsstile, mens den også har mange funktioner, som man kan få gavn af – herunder nævnes de gode sikkerhedsfunktionerne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved VOSS IEL600RF

 • Stort ovnrum der sikrer, at du kan lave mad til hele familien på én gang
 • Vælg mellem mange forskellige programmer
 • Har sikkerhedsfunktioner der sikrer en sikker oplevelse
 • Flere smarte systemer
 • Energiklasse A

Har man en stor familie, så er denne ovn god, da den har en kapacitet på 71 liter.

Det gør det altså muligt at kunne lave mad til store grupper af mennesker på én gang.

Derfor medfølger der også en ekstra bageplade med i ovnkøbet, som giver op til 20 % mere plads, end hvis man sammenligner den med almindelige standardplader.

Mere information om VOSS IEL600RF

Til trods for at ovnen er stor, så skal man ikke frygte, at den er dyr i drift. Modellen er placeret i energiklasse A, og derfor kan man både spare penge samt passe på miljøet.

Ovnen har som nævnt ovenfor mange funktioner, og man kan derfor frit vælge mellem 9 programmer alt afhængigt af, hvad man skal tilberede.

Ovnen er også udstyret med SurroundCook og Hot Air, der sikrer, at maden man tilbereder altid bliver tilberedt optimalt, og man kan på den måde undgå at skulle vende maden halvejs.

Ovnen har også et ekstra varmelegeme, som sikrer, at man kan have flere bageplader i ovnen ad gangen, uden at det betyder noget. Ovnen er nem at gøre rent grundet ovnens AntiFingerPrint, mens det også er muligt at skille ovnens dele af, som nemt kan rengøres.

Sikkerhedsfunktioner har ovnen også, og man skal derfor ikke bekymre sig, når børnebørnene kommer tæt på ovnen. Det er ikke muligt at brænde sig på overfladen af ovnen, da den ikke overstiger 20 grader.

Electrolux EOB100XIndbygningsovn

Denne model har ligesom mange andre modeller brugervenlige funktioner, der kan lidt af hvert.

Ovnen har et effektivt varmluftssystem, og man kan derfor altid sikre, at der er en ensartet temperatur i ovnen, når man skal forberede mad.

Derudover har ovnen mange andre smarte funktioner samt et indbygget kølesystem, så man kan sikre, at ovnen ikke bliver alt for varm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Electrolux EOB100X

Gode ting ved Electrolux EOB100X

 • Lav mad med en stabil og ensartet temperatur hver gang (temperaturpræcis)
 • Miljø- og energivenlig
 • Prisvenlig model hvor de fleste familier kan være med
 • Energi- samt miljøvenlig (energiklasse A)
 • Kapacitet på 71 liter

Mere information om Electrolux EOB100X

Modellen har en kapacitet på 72 liter, og derfor kan man lave mad til hele familien, hvis man vælger denne model.

Derudover har den et lavt energiforbrug, så man på sigt kan spare på elregningen, mens den også er miljøvenlig, da den er energimærket A.

Inden du begynder at bruge ovnen, kan det være en stor fordel at læse den medfølgende manual, så man er sikker på, at man vælger de rette funktioner, når man skal lave mad.

I købet medfølger der også 3 bageplader og en rist, så man har gode forudsætninger for at kunne starte madlavningen med det samme.

Modellen er prisvenlig, og derfor kan mange danske familier følge med, når man snakker om denne model.

Miele H2267BPIndbygningsovn

Leder du efter en moderne og samtidig nem indbygningsovn, så kan denne model være et godt bud på din næste indbygningsovn.

Ovnen har mange forskellige funktioner, hvor du selv kan justere varighed og start- og sluttidspunkt.

 

 

Video Anmeldelse af Miele H2267BP

Gode ting ved Miele H2267BP

 • Diverse tilbehør medfølger, så du hurtigt kan begynde madlavningen
 • Kan nemt rengøres grundet pyrolyse-funktion samt PerfectClean belægning
 • Hurtig opvarming så du ikke skal vente længe på at kunne få maden i ovnen
 • Kan holde i op til 20 års brug
 • Vælg mellem 7 forskelige ovnfunktioner

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere information om Miele H2267BP

Derudover kan du også benytte dig af hurtig opvarmning og en pizza-funktion, hvis du har travlt, eller hvis du har lyst til pizza.

Ovnen har en hurtig opvarmningstid, og du behøver derfor kun at vente i 6 minutter, før at ovnen når 200 grader.

Skal du lave mad til mange mennesker, kan denne ovn også give dig en stor fordel, da den har en kapacitet på 76 liter. Du kan derved sikre, at du kan lave mad til alle gæsterne på én gang, så alle får varmt mad på samme tid.

Når man skal tage tingene ud af ovnen, behøver man ikke at frygte at brænde sig. Ovnens overflade forbliver kold konstant, og derfor kan dine børn og andre nysgerrige væsner også gå forbi samt røre ovnen, uden at der sker uheld.

Ovnen rengøres nemt og hurtigt, da den er behandlet med Mieles PerfectClean, og sidder der ekstra madrester i bunden, så kan du gøre brug af pyrolytisk rensning.

Det betyder, at ovnen kommer op på cirka 400 grader, hvor madrester og skidt brændes til aske, som nemt og hurtigt kan fjernes bagefter.

Du slipper derved for at skulle svinge kluden med skrappe rengøringsmidler.

Ovnen er yderst holdbar, og investerer du i denne model, kan du næsten være sikker på at have en ovn i op til 20 år.

Til sidst skal det nævnes, at ovnen er i energiklasse A+, og det vil din elregning samt miljøet på sigt takke dig for.

Bosch Series 2 HBF010BR0Sindbygningsovn

Ønsker du at kunne tilberede flere forskellige måltider på én gang, så er denne ovn noget for dig.

Denne ovn er nemlig god, når man skal have flere ting i ovnen på samme tid, og med en kapacitet på 66 liter kan ovnen klare store måltider.

Ovnen passer ind i de flestes hjem, da den har et design i stål, som ikke skiller sig ud fra resten af køkkenet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Bosch Series 2 HBF010BR0S

 • Pas på miljøet og spar penge på samme tid da ovnen er miljø- samt energivenlig
 • Vælg mellem flere forskellige programmer alt efter behov
 • Passer ind i de flestes hjem grundet moderne design og stil
 • Sørg for perfekte bageresultater hver gang grundet 3D Hot Air Plus
 • Har kapacitet på 66 liter

Ovnen er i neutrale farver, og er dit køkken hvidt eller sort, så passer ovnen klart ind, da den er i sort og sølv.

Den har ingen skarpe kanter eller forskellige overflader, og det er en stor fordel.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Outlet section for .dk

 

Samsung NV70M3372BS

Hvis man vil have en ovn, der er brugervenlig og varmer hurtigt op inden brug, er dette ovnen for dig. Ovnen er en af de hurtigste på markedet til at blive varm og scorer generelt højt på alle parametre i ovntests fra Forbrugerrådet TÆNK. Her bliver den især rost for temperaturstabilitet og sikkerhed.

 

 

 

Video Anmeldelse af Samsung NV70M3372BS

Gode ting ved Samsung NV70M3372BS Indbygningsovn

 • Stor volumen på 68 liter
 • Indbygget stegetermometer 
 • Automatisk pyrolyserengøring, så man slipper for rengøringen
 • Brugervenligt display
 • Populær hos Elgiganten

Mere information om Samsung NV70M3372BS Indbygningsovn

Denne ovn er er en ideel samarbejdspartner til madlavningen. Den store volumen på 68 liter gør, at der kan laves mad på flere niveauer på samme tid, så man slipper for at bruge al tiden i køkkenet, hvis man har gæster.

Efter madlavningen er rengøringen en leg, da pyrolyserengøring betyder, at ovnen opvarmes til 400 grader og al fedt og madrester bliver til aske, der nemt kan fjernes med en våd klud. Dette gør, at man slipper for at bruge skrappe rengøringsmidler eller stå og skrubbe i timevis for at fjerne fedt og skidt fra ovnen. 


Det indbyggede stegetermometer gør, at det er supernemt at holde øje med sin mad i ovnen, og det bidrager til, at madlavningen kan blive tilberedt helt perfekt. Ifølge testen hos Tænk rammer ovnen også den ønskede temperatur godt, og derudover er temperaturstabiliteten rigtig god.

Samsung NV70M3372BS Indbygningsovn vs. Markedet

Denne ovn adskiller sig fra andre ovne på markedet ved at blive hurtigere varm inden madlavningen og derudover scorer den højt på alle parametre og bliver anbefalet af forbrugerrådet Tænk.

 

Beko BIE253EOX

Denne model kan hjælpe dig med tilberedningen af alle ugens måltider – også når du har travlt.

Ovnen har nemlig en smart funktion, der sikrer, at man nemt og hurtigt kan få ovnen på den rette temperatur, så man hurtigere kan få maden i ovnen til tilberedning.

Booster-funktionen gør altså, at ovnen kommer op på den ønskede temperatur 35 % hurtigere end ellers, og det er værd at tage med i overvejelserne, inden man beslutter sig for den rette ovn.

Gode ting ved Beko BIE253EOX

 • Energi- samt miljøvenlig grundet energiklassen
 • Booster-funktion kan give dig mere tid til andet end madlavning
 • Nem rengøring med aftagelig glasrude
 • Hold altid øje med tiden via LCD-display
 • Kapacitet på 71 liter

Ovnen er også stor nok til, at du kan lave mad til store grupper af mennesker på én gang, da den har en kapacitet på 71 liter.

Mere information om Beko BIE253EOX

Sidestativerne i ovnen kan fjernes, og den har 5 forskellige madlavningsniveauer, så du altid kan sætte maden ind det rette sted. Denne model ligger i energiklasse A, og derfor er den både miljø- og energivenlig.

Når maden er i ovnen, så kan du altid holde øje med, hvor lang tid der er tilbage af tilberedningstiden, da ovnen er udstyret med et smart LCD-display.

På displayet har du også altid muligheden for at orientere dig om klokken, og det kan også være en stor fordel, så man nemt kan følge med i, hvor lang tid man har tilbage, før gæsterne kommer ind ad døren.

Når gæsterne er smuttet, og rengøringen venter, så behøver du ikke at sætte meget tid af, hvis du vælger denne model.

Den indre glasdør kan nemt fjernes, og det sikrer, at du kan få en meget nemmere rengøring end ellers.

 

Mere information om Bosch Series 2 HBF010BR0S

Med ovnen kan du også meget forskelligt mad, da ovnen har 5 forskellige programmer, du kan frit vælge imellem.

Herunder er der inkluderet 3D Hot Air Plus, som kan sikre, at varmefordelingen i ovnen kan sikre, at du får fantastiske bageresultater hver gang.

Ovnen er placeret i energiklasse A, og derfor kan du også sikre, at du både kan spare penge samt passe på miljøet, hver gang du skal lave mad.

På sigt kan du derfor se frem til en lavere elregning, og du kan derfor bruge de sparede penge til at prøve nye opskrifter af – måske med råvarer der er lidt dyrere, end hvad du ellers plejer at kaste dig ud i.

 

Outlet section for .dk

Hvad betyder pyrolyse, og hvordan fungerer det?

Langt de fleste ovne der er på markedet i dag, har en pyrolysefunktion. Fordelen ved funktionen er, at man slipper for at skrubbe og rense ovnen med skrappe rengøringsmidler.

En pyrolyse-ovn er kort sagt en ovn, der har en funktion, der gør, at den er selvrensende. Dog varierer selve funktionen på de forskellige modeller meget, og det skal man huske at undersøge, inden man investerer.

Typisk vil man dog skulle vente mellem 1,5 til 3 timer på, at ovnen får renset godt igennem, så man nemt og hurtigt kan tørre den over bagefter med en klud og få en pæn og ren ovn igen.

3 timer kan føles som lang tid, men man skal dog huske på, at ovnen skal brænde madrester og fedt af, og derfor skal der et grundigt program til.

Pyrolysefunktionen er kommet fra erhverv, da man også kan finde pyrolyseprocesser i kemisk industri og olieraffinaderier.

Når man sætter ovnen på pyrolyse, så betyder det, at ovnen varmer ovnrummet op mod 500 grader, hvilket er særdeles varmt for en almindelig ovn.

Ovnene låser automatisk, så man ikke kan komme ind i ovnen i perioden, hvor pyrolysefunktionen kører. Dette sikrer, at man ikke kommer alvorligt til skade.

Når ovnen er færdig, skal man blot tørre efter med en fugtig klud, da alt snavs og madrester er blevet forvandlet til aske.

Har du ofte inventar stående i ovnen, kan det være en rigtig god idé at fjerne det, inden man sætter ovnen i gang med pyrolyse, så man ikke risikerer, at inventaret går i stykker.

Det er nemlig ikke alt tilbehør, der kan tåle så høje temperaturer.

Når man bruger funktionen, skal man dog være opmærksom på, at der kan forekomme røg og lugt i køkkenet, da ovnen som sagt kommer op på meget høje temperaturer.

Det er vigtigt at sørge for at lufte godt ud både imens og efter, så man undgår sundhedsskadelige stoffer, som kan forekomme.

Eventuelt kan man lukke døren ind til køkkenet, hvis man har den mulighed. Dette skal man også have med i overvejelserne, når man køber en ny ovn.

Bruger man pyrolysefunktionen ofte, vil man dog også kunne mærke det på elregningen på sigt, da ovnen bruger meget energi på netop denne funktion.

Alt afhængig af ovn og model vil det koste mellem 8-14 kroner hver gang, man benytter sig af den smarte pyrolysefunktion.

Andre selvrenseprogrammer

I dag udvikler teknologien sig hurtigt, og det kan derfor være svært at følge med udviklingen.

Mange ovne på markedet har pyrolysefunktionen, men der findes andre ovne, der har andre selvrensende programmer – nemlig enten katalyse eller damprengøring.

Katalyseovne

Hvis man ønsker en ovn, der kan rense sig selv uden at skulle op på omkring 500 grader, så er katalyseovne et godt bud på en alternativ løsning.

Katalyseovne er beklædt med indvendige paneler, der er fedtafvisende, og derfor behøver ovnen kun at varme op til omkring 200 grader, før man nemt og hurtigt kan tørre ovnen af med en fugtig klud efter endt program.

Katalyseovne fungerer altså lidt ligesom pyrolyseovne – man slipper dog for at skulle have ovnen op på meget høje temperaturer.

Investerer man i en katalyseovn, skal man dog huske på, at processen ikke er fuldstændig selvrensende, da fedt- samt madrester kan samle sig andre steder i ovnen, og det skal man vaske af manuelt.

Riste samt bageplader skal også rengøres manuelt med vand og sæbe. Man slipper altså ikke 100 % for manuelt arbejde, hvis man vælger en katalyseovn.

Damprengøring

Hvis du ikke bryder dig om, at ovnen skal varmes op på høje temperaturer, så er dette tredje bud måske det bedste alternativ for dig.

Nogle ovne har damprengøring som bud på en selvrensende funktion, men den er dog langt fra nær så effektiv som de to ovenstående.

Damprengøring fungerer på den måde, at man sætter et fad ind i ovnen, der er fyldt med vand og derefter tænder for funktionen.

Varmen varmer vandet op, så det fordamper, hvilket i sidste ender løsner både snavs, fedt og madrester, som efter end program bliver nemmere at fjerne.

Denne rengøringsmulighed tager cirka en halv time, men man skal dog selv derefter sørge for det manuelle aspekt af funktionen, før at det fungerer optimalt.

Denne metode er dog den bedste løsning, hvis man ønsker at spare på elregningen, og hvis man ønsker at undgå lugt- og røggener, der i værste tilfælde kan være sundhedsskadelige.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type ovn du skal vælge, så kan det være en stor fordel at sætte sig ned for at lave undersøgelser og research, så man kan få sig et større indblik i, hvordan de forskellige funktioner fungerer, og hvad man egentligt har behov for.

Eventuelt kan man også søge råd hos venner og familie, da det kan være, at de har gode anbefalinger eller erfaringer.

Hvis du er interesseret i andre produkter, så se også vores test-guides af Induktionskogeplader, Gaskomfurer, Actifryers og meget mere her på siden.

Værd at vide om Indbygningsovne

 • Overvej allerførst dit budget. Hvor mange penge ønsker du at bruge på en ny ovn? Sørg for ikke at lade dig rive med at gode sælgere eller fancy funktioner, da det helt sikkert vil virke tiltrækkende.
  Har man et nyrenoveret køkken, kan en indbygningsovn være at foretrække, da en indbygningsovn falder ind i køkkenets stil og indretning.

Husk at være opmærksom på disse ting når du investerer i en ny ovn

At skulle investere i en ny ovn kan være en stor udfordring.

Måske har man ikke meget viden indenfor emnet, eller måske er man bare på bar bund. Lige meget hvilken situation man står i, så er det vigtigt, at man allerførst overvejer, hvilke behov man har som forbruger.

Dine behov kan guide dig videre på markedet, da du på den måde kan indsnævre markedet, men de kan også være medvirkende til, at du i sidste ende kan spare nogle penge.

Kender du dig selv godt, vil du også vide, hvilke funktioner du vil komme til at bruge, og hvilke funktioner du godt kan undvære, og på den måde kan du spare penge, da du derved køber en ovn, der kan opfylde dine behov, så du ikke får mange funktioner med i købet, som du egentligt ikke har brug for.

For mange familier vil en ovn, der kan bage og stege være nok.

Det kan være fristende at investere i en ovn, der har mange smarte funktioner, men har man en travl hverdag, vil man have en tendens til at lave de samme retter igen og igen, og man vil derfor heller ikke have tid elle overskud til at kaste sig ud i nye opskrifter og smarte funktioner.

Dog kan det være en god idé at investere i en ovn, der har de mest basale funktioner såsom varmluft, grill og lignende, så man alligevel kan lave lækker mad, når der kommer gæster, eller hvis man får en ekstra time i hverdagen.

Når man forsøger at finde de behov, man har som forbruger, så bør man også overveje, om man har behov for en nem rengøring, eller om man har nok tid i weekenden til at gøre ovnen rent, når man alligevel gør resten af huset rent.

Ønsker du at lette rengøringen, bør du vælge en ovn med et selvrensende program, så du kun behøver at tørre ovnen efter med en klud, eller kan du tværtimod godt lide at gøre rent, så er en pyrolysefunktion ikke at foretrække for dig.

Dette vil også kunne spare dig nogle penge, da ovne med selvrendende funktioner ofte er dyrere end ovne, der ikke har de smarte funktioner indbygget.

Energimærker

Bruger man ovnen meget, kan det også være en stor fordel at kigge på de forskellige modellers energimærker.

Det anbefales, at man investerer i en ovn med energimærke A eller højere, og det kan der være flere grunde til.

Vælger man en ovn, der har energimærke A eller højere, vil man både kunne passe på miljøet samt spare penge på samme tid.

Når man investerer i en ovn, der har en god energimærkning, vil man typisk kunne mærke det på kontoen, da ovnene typisk er dyrere at investere i, men på lang sigt er det pengene værd, da en ovn med energimærke A eller højere bruger mindre energi, og du vil derved på sigt spare penge på elregningen.

Brugervenlighed

Til sidst kan det være en god idé at overveje brugervenlighed samt pris.

Måske har man allerede et budget at gå ud fra, og det kan være en god idé, da det på den måde kan gøre det nemmere at finde den rette ovn, men ønsker man samtidig en ovn, der er brugervenlig og nem at bruge, så kan det være, at man skal investere flere penge end først forventet.

Der er derfor rigtig mange ting, som man bør overveje, inden man bevæger sig ud på markedet.

Kender man sine behov, og har man et budget, kan man hurtigt finde den rette ovn, hvorimod det kan være en stor udfordring, hvis man er på bar bund, når man bevæger sig ud på markedet.

Nettet og fagpersoner kan dog altid hjælpe dig videre, hvis du er forvirret, eller hvis du har brug for vejledning.

Husk dog på at pris og kvalitet i nogle tilfælde hænger sammen, og ønsker man at investere i en ovn, der kan holde i mange år, kan det være en stor fordel at investere flere penge end først forventet, da det i sidste ende godt kan betale sig.

Hvis du vil læse mere om andre køkken produkter, så se vores test-guides af Vakuumpakkere, Sous vide, Minikøleskabe og meget mere her på siden.

Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Indbygningsovn test 2020 – De bedste indbygningsovne ifølge eksperterne

Denne side er anmeldt af: Emil L. Møller Rating 10/10

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Dette skal du være opmærksom på ved en ny ovn
Jyllands-Posten – Debat
Hvordan skal du arrangere hvidevarerne i dit køkken
Politiken – Debat