Indbygningsovn - Bedst i test: Anmeldelser og sammenligning af indbygningsovne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Indbygningsovn - Bedst i test: Anmeldelser og sammenligning af indbygningsovne

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Som husejer skal man stå for alt selv, og man kan derfor komme i en situation, hvor man skal have udskiftet sin ovn. Det kan dog hurtigt blive en udfordrende opgave, da markedet er stort, og det kan derfor være svært at vælge den rette ovn.

Vores favorit

Siemens HB672GBS1S
Lager

Siemens HB672GBS1S

Gå til bedste pris
6.978 Kr. hos ComputerSalg A/S
Læs mere
Lager
Bosch HBG672BS1
Lager

Bosch HBG672BS1

Gå til bedste pris
5.997 Kr. hos Elgiganten
Læs mere
Lager
Miele H 2267 B Active
Lager

Miele H 2267 B Active

Gå til bedste pris
7.795 Kr. hos El-Salg Aalborg
Læs mere
Lager
Miele H2267BP
Lager

Miele H2267BP

Gå til bedste pris
6.666 Kr. hos Elgiganten
Læs mere
Lager
Bosch Series 2 HBF010BR0S
Ukendt Lager

Bosch Series 2 HBF010BR0S

Gå til bedste pris
2.919 Kr. hos Power
Læs mere
Ukendt Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 5 bedste indbygningsovne i test-guiden 2024:

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

    1
  • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
  • 2
  • Kundernes mening om produktet
  • 3
  • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
  • 4
  • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
  • 5
  • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Siemens HB672GBS1S - indbygningsovn med hurtig opvarmning

Er i på udkig efter en energivenlig ovn, kunne denne model være en mulighed. Den har en energimærkning på C, hvilket er en stor fordel.

Derudover er den også miljøvenlig, da den har en smart ECO-funktion, der gør, at man kan anvende varmluft uden at bruge meget strøm eller el.

Denne model bruger omkring 30 % mindre energi i sammenligning med andre ovne.

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens HB672GBS1S:

Mere om Siemens HB672GBS1S

SPECIFIKATIONER

  • Energiklasse: C
  • Funktioner: 8 forskellige programmer
  • Kapacitet: 71 liter

Fronten er i rustfrit stål, og det smarte TFT-display kan læses lige meget, hvor man står i køkkenet. Ovnen kan nemt bruges, når venner og familie kommer på besøg, da den har en kapacitet på 71 liter.

Ovnen har en funktion, der sikrer, at lågen altid lukkes stille og roligt, og man behøver heller ikke at frygte at brænde sig på ovnen, da fronten aldrig bliver højere end 30 grader.

Når man snakker om rengøring, så er denne ovn også smart. Den er udsyret med pyrolyse, hvilket betyder, at man nemt og hurtigt kan rengøre ovnen, da de høje temperaturer betyder, at fedt og madrester bliver brændt og derved bliver til aske.

Inden rengøring kan man benytte sig af 8 forskellige ovnfunktioner, hvor 4D-varmluft og coolStart er funktioner, der skiller sig ud.

På ovnens display kan man styre det hele, hvor man også selv kan vælge den rette temperatur, der spænder fra 30-300 grader. Ovnen har også en lunopvarmningsfunktion, og man behøver derfor ikke at skulle vente lang tid på at kunne spise.

Fordele og ulemper ved Siemens HB672GBS1S

Fordele

  • Vælg mellem mange forskellige funktioner (herunder lynopvarming, 4D-luft samt coolSta
  • Sikker lukning hver gang grundet smart SoftClose-funktion

Ulemper

  • Begrænset antal ovnfunktioner (8)
  • Relativt lille kapacitet (71 liter)
  • Måske ikke egnet til avancerede madlavningsteknikker (såsom sous vide)

Bosch HBG672BS1 - indbygningsovn lynopvarmning

Har du brug for en ovn, der skal sikre en god temperaturstabilitet, så skal du læse med her.

Ovnen har en kapacitet på 71 liter, og du behøver derfor ikke at frygte, at du skal bruge hele tiden i køkkenet, når du får gæster.

På den måde kan du nemt servere lækkert mad til alle, der kommer på besøg.

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch HBG672BS1:

Mere om Bosch HBG672BS1

SPECIFIKATIONER

  • Kapacitet: 71 liter
  • Funktioner: SoftClose-funktion der sikrer en rolig lukning hver gang
  • Børnesikring: Ja

Ovnen kan nemt rengøres, da den har en pyrolysefunktion. Den er derved selvrensende, og man kan derfor også undgå at skulle stå og skrubbe med skrappe rengøringsmidler for at få skidt og brændte madrester væk.

Udover den smarte pyrolysefunktion har ovnen også mange andre funktioner, som man kan få gavn af – eksempelvis har den en lynopvarmningsfunktion, så man ikke skal vente længe på at kunne spise.

Ofte kan man frygte, at en ovn med mange funktioner kan være besværlig at bruge, men brugervenligheden er i top, og man kan nemt betjene ovnen via det smarte TFT-display, der også har touch-funktion.

På displayet kan man indstille og se alt, så man nemt kan komme i gang med madlavningen. Denne moden er også udstyret med forskellige sikkerhedsfunktioner, så man ikke skal bekymre sig, når man går ud af køkkenet.

Den har både børnesikring samt en sikkerhedsafbryder. På restvarmeindikatoren kan man se, hvor varm ovnen er, når man er færdig med at bruge den, hvilket også er en stor fordel.

Fordele og ulemper ved Bosch HBG672BS1

Fordele

  • Hold øje med temperatur via restvarmeindikatoren
  • Selvrensende grundet smart pyrolysefunktion

Ulemper

  • Begrænset kogekapacitet (71 liter)
  • Støjende drift kan være en ulempe på grund af forskellige funktioner.
  • Dyr sammenlignet med andre lignende ovne.

Miele H 2267 B Active - god allround ovn med hurtig opvarmning

Miele H 2267 B Active er en integreret ovn med ikke mindre end 7 madlavningsfunktioner. Alle er beregnet til at hjælpe dig med at lave de lækreste retter. Ved hver funktion er det muligt at justere starttiden, længden og sluttiden. Det gælder også den smarte pizzafunktion og selvfølgelig de klassiske varmluft- og grillfunktioner.

Miele H 2267 B Active har fået en særlig award hos Stern og er topscorer på den tyske testside Testberichte. Desuden har ovnen fået en næsten perfekt forbrugerscore på 4,8 ud af 5 stjerner hos Elgiganten. Med de funktioner, ovnen har, er det ikke nogen overraskelse.

Sikkerheden er naturligvis i top i Miele H 2267 B Active. Med en lav overfladetemperatur, 3-lags glas i selve ovnlågen og en børnesikring er ovnen perfekt til husstande med små, nysgerrige fingre.

Dagens bedste priser og tilbud på Miele H 2267 B Active:

Miele H 2267 B Active vs. markedet

Er tiden ofte knap i hverdagen, så kan Miele H 2267 B Active hjælpe dig. Med Express-tilstand får du mulighed for at opnå en madlavningstemperatur på hele 200 grader på intet mindre end 6 minutter. Så er det slut med at forvarme ovnen.

Miele H 2267 B Active er udstyret med flere rengøringssystemer, bl.a. pyrolyse-rengøring og PerfectClean. Det skal minimere mængden af den tid, du skal bruge på ellers at rengøre ovn og tilbehør. Så kan du fokusere på andre, mere vigtige ting.

Den pyrolytiske rengøring varmer ovnen op til 400 grader, så fedtrester og madpartikler bliver til aske, der ganske let kan tørres væk. På den måde kan du skåne både ovnen og dig selv for skrappe rengøringsmidler. Når du bruger selvrensningsfunktionen, så hold børn væk fra ovnen.

Mere om Miele H 2267 B Active

SPECIFIKATIONER

  • Sikkerhed: God sikkerhed
  • Energiklasse: C
  • Rengøring: Sørg for at læse manualen grundigt, før du bruger pyrolytisk rengøring.

Fordele og ulemper ved Miele H 2267 B Active

Fordele

  • Bager og griller nemt og tille
  • Nem at rengøre
  • Hurtig varmefunktion
  • Energieffektivitet C

Ulemper

  • Ingen dampfunktion
  • Ingen optøningsfunktion

Miele H2267BP - indbygningsovn med pyrolyse

Leder du efter en moderne og samtidig nem indbygningsovn, så kan denne model være et godt bud på din næste indbygningsovn.

Ovnen har mange forskellige funktioner, hvor du selv kan justere varighed og start- og sluttidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Miele H2267BP:

Mere om Miele H2267BP

SPECIFIKATIONER

  • Garanti: Kan holde i op til 20 års brug
  • Funktioner: Vælg mellem 7 forskelige ovnfunktioner

Derudover kan du også benytte dig af hurtig opvarmning og en pizza-funktion, hvis du har travlt, eller hvis du har lyst til pizza.

Ovnen har en hurtig opvarmningstid, og du behøver derfor kun at vente i 6 minutter, før at ovnen når 200 grader.

Skal du lave mad til mange mennesker, kan denne ovn også give dig en stor fordel, da den har en kapacitet på 76 liter. Du kan derved sikre, at du kan lave mad til alle gæsterne på én gang, så alle får varmt mad på samme tid.

Når man skal tage tingene ud af ovnen, behøver man ikke at frygte at brænde sig. Ovnens overflade forbliver kold konstant, og derfor kan dine børn og andre nysgerrige væsner også gå forbi samt røre ovnen, uden at der sker uheld.

Ovnen rengøres nemt og hurtigt, da den er behandlet med Mieles PerfectClean, og sidder der ekstra madrester i bunden, så kan du gøre brug af pyrolytisk rensning.

Det betyder, at ovnen kommer op på cirka 400 grader, hvor madrester og skidt brændes til aske, som nemt og hurtigt kan fjernes bagefter.

Du slipper derved for at skulle svinge kluden med skrappe rengøringsmidler.

Ovnen er yderst holdbar, og investerer du i denne model, kan du næsten være sikker på at have en ovn i op til 20 år.

Til sidst skal det nævnes, at ovnen er i energiklasse C, og det vil din elregning samt miljøet på sigt takke dig for.

Fordele og ulemper ved Miele H2267BP

Fordele

  • Diverse tilbehør medfølger, så du hurtigt kan begynde madlavningen
  • Kan nemt rengøres grundet pyrolyse-funktion samt PerfectClean belægning
  • Hurtig opvarming så du ikke skal vente længe på at kunne få maden i ovnen

Ulemper

  • Begrænsede tilpasningsmuligheder
  • Længere forvarmningstid sammenlignet med andre modeller.
  • Begrænset antal ovnfunktioner (kun 7 at vælge imellem)

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Miele H2267BP

Bosch Series 2 HBF010BR0S - energivenlig indbygningsovn

Ønsker du at kunne tilberede flere forskellige måltider på én gang, så er denne ovn noget for dig.

Denne ovn er nemlig god, når man skal have flere ting i ovnen på samme tid, og med en kapacitet på 66 liter kan ovnen klare store måltider.

Ovnen passer ind i de flestes hjem, da den har et design i stål, som ikke skiller sig ud fra resten af køkkenet.

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch Series 2 HBF010BR0S:

Mere om Bosch Series 2 HBF010BR0S

SPECIFIKATIONER

  • Funktioner: Vælg mellem flere forskellige programmer alt efter behov
  • Kapacitet: på 66 liter

Ovnen er i neutrale farver, og er dit køkken hvidt eller sort, så passer ovnen klart ind, da den er i sort og sølv.

Den har ingen skarpe kanter eller forskellige overflader, og det er en stor fordel.

Med ovnen kan du også meget forskelligt mad, da ovnen har 5 forskellige programmer, du kan frit vælge imellem.

Herunder er der inkluderet 3D Hot Air Plus, som kan sikre, at varmefordelingen i ovnen kan sikre, at du får fantastiske bageresultater hver gang.

Ovnen er placeret i energiklasse A, og derfor kan du også sikre, at du både kan spare penge samt passe på miljøet, hver gang du skal lave mad.

På sigt kan du derfor se frem til en lavere elregning, og du kan derfor bruge de sparede penge til at prøve nye opskrifter af – måske med råvarer der er lidt dyrere, end hvad du ellers plejer at kaste dig ud i.

Fordele og ulemper ved Bosch Series 2 HBF010BR0S

Fordele

  • Pas på miljøet og spar penge på samme tid da ovnen er miljø- samt energivenlig
  • Passer ind i de flestes hjem grundet moderne design og stil
  • Sørg for perfekte bageresultater hver gang grundet 3D Hot Air Plus

Ulemper

  • Begrænset udvalg af madlavningsprogrammer
  • Ingen selvrensende funktion.
  • Kan tage længere tid at forvarme sammenlignet med andre modeller.

Hvad betyder pyrolyse, og hvordan fungerer det?

Langt de fleste ovne der er på markedet i dag, har en pyrolysefunktion. Fordelen ved funktionen er, at man slipper for at skrubbe og rense ovnen med skrappe rengøringsmidler.

En pyrolyse-ovn er kort sagt en ovn, der har en funktion, der gør, at den er selvrensende. Dog varierer selve funktionen på de forskellige modeller meget, og det skal man huske at undersøge, inden man investerer.

Typisk vil man dog skulle vente mellem 1,5 til 3 timer på, at ovnen får renset godt igennem, så man nemt og hurtigt kan tørre den over bagefter med en klud og få en pæn og ren ovn igen.

3 timer kan føles som lang tid, men man skal dog huske på, at ovnen skal brænde madrester og fedt af, og derfor skal der et grundigt program til.

Pyrolysefunktionen er kommet fra erhverv, da man også kan finde pyrolyseprocesser i kemisk industri og olieraffinaderier.

Når man sætter ovnen på pyrolyse, så betyder det, at ovnen varmer ovnrummet op mod 500 grader, hvilket er særdeles varmt for en almindelig ovn.

Ovnene låser automatisk, så man ikke kan komme ind i ovnen i perioden, hvor pyrolysefunktionen kører. Dette sikrer, at man ikke kommer alvorligt til skade.

Når ovnen er færdig, skal man blot tørre efter med en fugtig klud, da alt snavs og madrester er blevet forvandlet til aske.

Har du ofte inventar stående i ovnen, kan det være en rigtig god idé at fjerne det, inden man sætter ovnen i gang med pyrolyse, så man ikke risikerer, at inventaret går i stykker.

Det er nemlig ikke alt tilbehør, der kan tåle så høje temperaturer.

Når man bruger funktionen, skal man dog være opmærksom på, at der kan forekomme røg og lugt i køkkenet, da ovnen som sagt kommer op på meget høje temperaturer.

Det er vigtigt at sørge for at lufte godt ud både imens og efter, så man undgår sundhedsskadelige stoffer, som kan forekomme.

Eventuelt kan man lukke døren ind til køkkenet, hvis man har den mulighed. Dette skal man også have med i overvejelserne, når man køber en ny ovn.

Bruger man pyrolysefunktionen ofte, vil man dog også kunne mærke det på elregningen på sigt, da ovnen bruger meget energi på netop denne funktion.

Alt afhængig af ovn og model vil det koste mellem 8-14 kroner hver gang, man benytter sig af den smarte pyrolysefunktion.

Andre selvrenseprogrammer

I dag udvikler teknologien sig hurtigt, og det kan derfor være svært at følge med udviklingen.

Mange ovne på markedet har pyrolysefunktionen, men der findes andre ovne, der har andre selvrensende programmer – nemlig enten katalyse eller damprengøring.

Katalyseovne

Hvis man ønsker en ovn, der kan rense sig selv uden at skulle op på omkring 500 grader, så er katalyseovne et godt bud på en alternativ løsning.

Katalyseovne er beklædt med indvendige paneler, der er fedtafvisende, og derfor behøver ovnen kun at varme op til omkring 200 grader, før man nemt og hurtigt kan tørre ovnen af med en fugtig klud efter endt program.

Katalyseovne fungerer altså lidt ligesom pyrolyseovne – man slipper dog for at skulle have ovnen op på meget høje temperaturer.

Investerer man i en katalyseovn, skal man dog huske på, at processen ikke er fuldstændig selvrensende, da fedt- samt madrester kan samle sig andre steder i ovnen, og det skal man vaske af manuelt.

Riste samt bageplader skal også rengøres manuelt med vand og sæbe. Man slipper altså ikke 100 % for manuelt arbejde, hvis man vælger en katalyseovn.

Damprengøring

Hvis du ikke bryder dig om, at ovnen skal varmes op på høje temperaturer, så er dette tredje bud måske det bedste alternativ for dig.

Nogle ovne har damprengøring som bud på en selvrensende funktion, men den er dog langt fra nær så effektiv som de to ovenstående.

Damprengøring fungerer på den måde, at man sætter et fad ind i ovnen, der er fyldt med vand og derefter tænder for funktionen.

Varmen varmer vandet op, så det fordamper, hvilket i sidste ender løsner både snavs, fedt og madrester, som efter end program bliver nemmere at fjerne.

Denne rengøringsmulighed tager cirka en halv time, men man skal dog selv derefter sørge for det manuelle aspekt af funktionen, før at det fungerer optimalt.

Denne metode er dog den bedste løsning, hvis man ønsker at spare på elregningen, og hvis man ønsker at undgå lugt- og røggener, der i værste tilfælde kan være sundhedsskadelige.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type ovn du skal vælge, så kan det være en stor fordel at sætte sig ned for at lave undersøgelser og research, så man kan få sig et større indblik i, hvordan de forskellige funktioner fungerer, og hvad man egentligt har behov for.

Eventuelt kan man også søge råd hos venner og familie, da det kan være, at de har gode anbefalinger eller erfaringer.

Hvis du er interesseret i andre produkter, så se også vores test-guides af InduktionskogepladerGaskomfurerActifryers og meget mere her på siden.

Værd at vide om Indbygningsovne

Overvej allerførst dit budget. Hvor mange penge ønsker du at bruge på en ny ovn? Sørg for ikke at lade dig rive med at gode sælgere eller fancy funktioner, da det helt sikkert vil virke tiltrækkende.

Har man et nyrenoveret køkken, kan en indbygningsovn være at foretrække, da en indbygningsovn falder ind i køkkenets stil og indretning.

Husk at være opmærksom på disse ting når du investerer i en ny ovn

At skulle investere i en ny ovn kan være en stor udfordring.

Måske har man ikke meget viden indenfor emnet, eller måske er man bare på bar bund. Lige meget hvilken situation man står i, så er det vigtigt, at man allerførst overvejer, hvilke behov man har som forbruger.

Dine behov kan guide dig videre på markedet, da du på den måde kan indsnævre markedet, men de kan også være medvirkende til, at du i sidste ende kan spare nogle penge.

Kender du dig selv godt, vil du også vide, hvilke funktioner du vil komme til at bruge, og hvilke funktioner du godt kan undvære, og på den måde kan du spare penge, da du derved køber en ovn, der kan opfylde dine behov, så du ikke får mange funktioner med i købet, som du egentligt ikke har brug for.

For mange familier vil en ovn, der kan bage og stege være nok.

Det kan være fristende at investere i en ovn, der har mange smarte funktioner, men har man en travl hverdag, vil man have en tendens til at lave de samme retter igen og igen, og man vil derfor heller ikke have tid elle overskud til at kaste sig ud i nye opskrifter og smarte funktioner.

Dog kan det være en god idé at investere i en ovn, der har de mest basale funktioner såsom varmluft, grill og lignende, så man alligevel kan lave lækker mad, når der kommer gæster, eller hvis man får en ekstra time i hverdagen.

Når man forsøger at finde de behov, man har som forbruger, så bør man også overveje, om man har behov for en nem rengøring, eller om man har nok tid i weekenden til at gøre ovnen rent, når man alligevel gør resten af huset rent.

Ønsker du at lette rengøringen, bør du vælge en ovn med et selvrensende program, så du kun behøver at tørre ovnen efter med en klud, eller kan du tværtimod godt lide at gøre rent, så er en pyrolysefunktion ikke at foretrække for dig.

Dette vil også kunne spare dig nogle penge, da ovne med selvrendende funktioner ofte er dyrere end ovne, der ikke har de smarte funktioner indbygget.

Energimærker

Bruger man ovnen meget, kan det også være en stor fordel at kigge på de forskellige modellers energimærker.

Det anbefales, at man investerer i en ovn med energimærke A eller højere, og det kan der være flere grunde til.

Vælger man en ovn, der har energimærke C eller højere, vil man både kunne passe på miljøet samt spare penge på samme tid.

Når man investerer i en ovn, der har en god energimærkning, vil man typisk kunne mærke det på kontoen, da ovnene typisk er dyrere at investere i, men på lang sigt er det pengene værd, da en ovn med energimærke C eller højere bruger mindre energi, og du vil derved på sigt spare penge på elregningen.

Brugervenlighed

Til sidst kan det være en god idé at overveje brugervenlighed samt pris.

Måske har man allerede et budget at gå ud fra, og det kan være en god idé, da det på den måde kan gøre det nemmere at finde den rette ovn, men ønsker man samtidig en ovn, der er brugervenlig og nem at bruge, så kan det være, at man skal investere flere penge end først forventet.

Der er derfor rigtig mange ting, som man bør overveje, inden man bevæger sig ud på markedet.

Kender man sine behov, og har man et budget, kan man hurtigt finde den rette ovn, hvorimod det kan være en stor udfordring, hvis man er på bar bund, når man bevæger sig ud på markedet.

Nettet og fagpersoner kan dog altid hjælpe dig videre, hvis du er forvirret, eller hvis du har brug for vejledning.

Husk dog på at pris og kvalitet i nogle tilfælde hænger sammen, og ønsker man at investere i en ovn, der kan holde i mange år, kan det være en stor fordel at investere flere penge end først forventet, da det i sidste ende godt kan betale sig.

Hvis du vil læse mere om andre køkken produkter, så se vores test-guides af VakuumpakkereSous vide og meget mere her på siden.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Stern

Stern ved, at onlineshopping kan være vanskeligt. Derfor har siden valgt at tage rollen som den upartiske ekspedient, der hjælper dig med at overskue og forstå, hvilke produkter er bedst. Den tyske testside tester en masse forskellige ting og sammenligner allerede lavede tests fra andre sider.

Stern har testet 6 forskellige Miele ovne og sammenlignet dem i en testguide til 2021. Du kan let overskue de forskellige bedømmelser, og siden kan oversættes fra tysk oppe i URL. Miele H 2267 B Active fremhæves særligt, fordi den holder sig kold på ydersiden, selvom den har kørt i mange timer.

Du kan se testen her

Testberichte

Tysklands største testside, Testberichte, har hovedsæde i Berlin. Det dedikerede team undersøger og anmelder hver dag nye produkter, og på hjemmesiden kan du finde et utal af forskellige tests, lister og artikler.

Testberichte har testet en lang række Miele ovne og sat dem på en liste, så du nemt og bekvemt kan overskue dem og læse mere om den, du vil lære om. Miele H 2267 B Active ligger på førstepladsen hos testsiden, hvor i alt 9 ovne er samlet og bedømt.

Expertentesten

Expertentesten fokuserer udelukkende på handel over nettet. Med uafhængige partnerlaboratorier kan du være sikker på, at hvis et produkt ikke lever op til forventningerne, så finder tyske Expertentesten ud af det.

Expertentesten har testet Siemens HB63GBS1 i en omfattende test, der så du kan blive klogere på produktet. Overblikket giver dig en gennemgang af producenten og ovnens kvaliteter. Den er blandt andet bedømt på kvalitet, komfort og prislejde i forhold til tilsvarende produkter, og den anbefales i konklusionen af testen.

Testen er opdateret den: 1. maj 2021
Du kan se testen her

Testberichte.de

Testbrichte.de er et tysk forbrugersite, der tester og anmelder produkter og udstyr til hus og have. Testanmeldelserne er dybdegående, så du kan træffe de bedste beslutninger om køb af nyt tilbehør til hverdagen. Vi har anvendt Testberichte.de til vurdering af Siemens HB674GBS1. 

Ovnen kåres som testvinder og roses på grund af de brugervenlige funktioner og det brugbare programmer (herunder det velfungerende ActiveClean), der forlænger levetiden på indbygningsovnen. 

Testen er udført: August 2019
Læs hele testen her

Vi har også anvendt Testberichte.de til bedømmelse af den budgetvenlige Siemens HB634GBS1. Indbygningsovnen kåres som testvinder hos det tyske forbruger- og testmagasin, og det er særligt de praktiske funktioner, som panelet hæfter sig ved i bedømmelsen. Ovnen er en god allround model, som matcher ethvert køkken. 

Testen er udført: Februar 2017
Læs hele testen her

Råd & Rön

 Vi har brugt det svenske forbruger- og testmagasin til beskrivelse af BOSCH accentLine HSG856XC7. Ovnen modtager en 2. plads i den store test, hvor 32 andre indbygningsovne vurderes. Det er BOSCH ovnens velfungerende egenskaber og eksklusive design, der får den til at ligge i toppen. Den beskrives som det rette valg for dig, der går op i madlavning, og som ved have mest værdi for pengene. 

Testen er udført den: 10. juni 2020
Læs hele testen her

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er ét af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt. VI har gjort brug af Which.co.uk til bedømmelse af Bosch HRG6769S6. 

Ovnen kåres som “best buy” af testpanelet, og den modtager en samlet bedømmelse på 74%. Panelet hæfter sig ved den enkle rengøring, den høje brugervenlighed og den effektive opvarmning som de primære fordele ved ovnen. 

Testen er udført: Oktober 2016
Læs hele testen her

Vi har også anvendt Which.co.uk til vurdering af Samsung Dual Cook Flex™, der er den smarte indbygningsovn, der er inddelt i 2 mindre ovne. Den modtager en titlen som “best buy” med en score på 75% og anbefales til dig, der går op i fleksibel madlavning og bagning på ambitiøs plan. 

Testen er udført: November 2018
Læs hele testen her

Etm-testmagazin.de

Hos det tyske forbrugersite – Etm-testmagazin.de – finder du tests af nogle af de mest uundværlige produkter til hus og have. Vi har brugt sitet til vurdering af Samsung Dual Cook Flex™, der roses for sine brugbare programmer og smarte design. Testpanelet kårer dobbelt ovnen med 93,4% og tilføjer den til kategorien “very good”. 

Testen er udført den: 30. november 2018
Læs hele testen her

Expertentesten.de

Som navnet på det tyske forbrugersite antyder, finder du tests og anmeldelser af hårde hvidevarer, produkter og udstyr til hus og hjem på hjemmesiden. Fælles for alle testanmeldelser er, at de er udført af eksperter indenfor det pågældende produktområde. 

Vi har anvendt Expertentesten.de til bedømmelse af Siemens HB634GBS1. Indbygningsovnen testes i forhold til opvarmningshastighed, brugervenlighed og hygiejne. Simens ovnen kåres som testvinder, da den scorer højt på samtlige kriterier. 

Testen er udført den: 1. maj 2021
Læs hele testen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er verdens største handelsplatform og har i over 2 årtier leveret et utal af varer til alle steder i verden. På siden kan forbrugerne give deres mening og erfaringer med produktet tilkende.

Siemens HB634GBS1 er testet og anmeldt af forbrugerne, der samlet giver ovnen en score på 4,8 ud af 5 mulige stjerner. Der er mere end 100 anmeldelser, og der kommer hele tiden flere til, som flere forbrugere giver deres mening til kende.

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvilken indbygningsovn er den bedste?
Der er mange gode indbygningsovne, men en af de bedste modeller, som du kan købe lige nu, er Bosch HBA174BR0S. Indbygningsovnen er blevet kåret som testvinder af forbruger-test.dk, da den har en god, stor kapacitet, og den formår at ramme den indstillede temperatur meget præcist.
Hvordan vælger jeg en indbygningsovn?
Når du skal vælge en indbygningsovn, så skal du hovedsageligt være opmærksom på, hvilke dimensioner ovnen skal have, hvis den skal passe ind i dit køkken. Dertil bør du også overveje, hvor stor en kapacitet ovnen skal have, sådan at den matcher din husholdnings behov.
Skal en indbygningsovn have ventilation?
Det varierer en smule fra model til model, hvorvidt indbygningsovne har brug for ventilation eller ej. De fleste modeller bliver dog bygget sådan, at de ikke har brug for ventilation, hvormed de er langt nemmere at placere. I stedet kommer luft og varme ud fra bunden af ovnen.
Hvor meget koster en indbygningsovn?
Indbygningsovne varierer meget i pris, alt efter hvilket brand og kvalitet du går efter. Indbygningsovne starter dog omkring en pris på ca. 3000 kr., men du kan også få indbygningsovne til langt højere priser. Dermed skal du finde en ovn, som passer til dit personlige budget.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme