Vores bud på de bedste gryder til dit køkken

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Vores bud på de bedste gryder til dit køkken

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Laver du tit mad? Vi har her i artiklen samlet en liste over de absolut bedst testede gryder på markedet.

Der findes rigtig mange forskellige gryder på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste gryder, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Vores favorit bedste gryder

Bedste gryde med non-stick

ONYX Cookware™ Hybrid Non-Stick gryde

Gå til bedste pris Læs mere
WMF Provence Plus Potset
Lager
Bedste alsidige gryder

WMF Provence Plus Potset

Gå til bedste pris
999 Kr. hos GrydeGuru.dk
Læs mere
Lager
Bedste gryde i letvægt

Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde

Gå til bedste pris Læs mere
Tefal Intuition
Lager
Bedste billige grydesæt

Tefal Intuition

Gå til bedste pris
802 Kr. hos Proshop.dk
Læs mere
Lager
Le Creuset 3-PLY
Lager
Bedste premiumvalg

Le Creuset 3-PLY

Gå til bedste pris
1.849 Kr. hos GrydeGuru.dk
Læs mere
Lager
EVA Trio Kasserolle RS
Lager
Flot design

EVA Trio Kasserolle RS

Gå til bedste pris
199 Kr. hos Alstrøm
Læs mere
Lager
Rösle Elegance
Lager
Komplet sæt

Rösle Elegance

Gå til bedste pris
2.327 Kr. hos ComputerSalg A/S
Læs mere
Lager

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af Bedste gryder, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

25. juli 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Hvad skal du overveje, når du køber en gryde?

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste gryder i test-guiden 2024:

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste gryde med non-stick test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

ONYX Cookware™ Hybrid Non-Stick gryde - tåler metalredskaber og opvasker

Med denne gryde fra ONYX Cookware™ i non-stick format er der dømt holdbarhed, design og funktionalitet. Denne gryde er perfekt til dig, der er vild med kvalitet i køkkenskufferne, men som samtidigt vil have redskaberne, som både er funktionelle og smarte.

Bedste gryde med non-stick
ONYX Cookware™ Hybrid Non-Stick gryde

Dagens bedste priser og tilbud på ONYX Cookware™ Hybrid Non-Stick gryde:

 • Tre-lags konstruktion af høj kvalitet
 • Tåler opvaskemaskine
 • Hurtig opvarmning

Derfor anbefaler vi ONYX Cookware™ gryde med non-stick

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 5 l
 • Materiale: Aluminium, keramik
 • Diameter: 24 cm
 • Vægt: 1,53 kg

ONYX Cookware™ får gode anmeldelser på Trustpilot, hvor de scorer hele 4,7 stjerner ud af 5 stjerner. De gode kundevurderinger holdt op imod størrelsen, kvaliteten og non-stick belægningen gør, at dette er en af de bedste non stick gryder.

Netop denne kasserolle måler 24 cm og har en kapacitet på 5 liter. Det helt særlige ved denne gryde er dens evner. Den klarer nemlig ovnvarme, men vær sikker på følge forhandlerens instrukser når det kommer til temperaturer. Hvis non stick-belægningen bliver beskadiget eller overophedet kan der frigives skadelige kemikalier. Følg derfor altid instrukserne, for at sikre en længere levetid for gryden. Derudover fungerer den også optimalt på alle typer komfurer.

Denne gryde har en non-stick bund, som på ingen måde bliver beskadiget af metalredskaber. Derudover gør det også, at man kan rengøre den med ståluld, hvis maden har brændt sig fast i bunden, eller hvis den har stået for længe med madrester i. En anden fed feature ved gryden er, at den tåler opvaskemaskine. 

Vi har testet gryden, og er vilde med den patenterede belægning. Vi lavede bl.a. risengrød, som altid brænder på, og i denne gryde var der minimalt til ingen risengrød, der brændte på. Dette ser vi ellers altid med andre gryder. Derudover gør non-stick belægningen, at kunne bruge mindre fedtstof end vi normalt vil gøre. Du skal dog være opmærksom på kun at bruge 2/3 af den varme du normalt vil bruge med en gryde, da du ellers risikere, at gryden bliver for varm og derved brænder maden på. Dette skriver ONYX Cookware™ også selv på deres hjemmeside, men så længe du husker det er denne gryde en klar anbefaling herfra.

Der er altså mange gode grunde til at købe netop denne gryde fra ONYX Cookware™ – specielt hvis du vil optimere (og minimere) din opvask.

Mere om ONYX Cookware™ Hybrid Non-Stick gryde

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 5 l
 • Materiale: Aluminium, keramik
 • Diameter: 24 cm
 • Vægt: 1,53 kg

Redaktionens vurdering

Vi er på redaktionen meget begejstrede for ONYX Cookwares gryde. Vi er særligt glade for, hvor nemt det er at arbejde med gryden i den daglige madlavning. Vi testede gryden med risengrød – der altid brænder på – og her var det minimalt, hvad der brændte på. Derudover er den patenterede non-stick belægning et vidunder i vores øjne, da det gør det muligt at tilberede mad og rengøre gryden ved hjælp af metalredskaber, uden at skulle bekymre sig om at ridse (og derved ødelægge) grydens belægning. 

Det eneste minus vi fandt ved gryden er, at den kommer uden låg, hvilket skal købes separat. Men selve produktet an vi ikke sætte en finger på, og derfor er dette den bedste gryde med non-stick i vores øjne.

 

Fordele og ulemper ved ONYX Cookware™ Hybrid Non-Stick gryde

Fordele

 • 100 dages returret
 • Virker på alle komfur
 • Bliver ikke beskadiget af metalredskaber
 • Ovnfast

Ulemper

 • Låg medfølger ikke
 • Ikke egnet til brug, hvis PTFE-belægningen bliver beskadiget (risiko for PFAS)
Bedste alsidige gryder test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

WMF Provence Plus Potset - slidstærke gryder

 • 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon

Dette sæt af gryder fra WMF er enormt populært hos både forbrugere og testeksperter.

Og det er da heller ikke nogen overraskelse, at det så har fået 4,4 stjerner på det amerikanske Amazon, og 4,5 på det britiske Amazon. Her skriver en anmelder: “WMF stuff cannot be beaten and will last a lifetime”. Forbrugerne er altså stærkt tilfredsstillet.

WMF Provence Plus Potset
Bedste alsidige gryder

Dagens bedste priser og tilbud på WMF Provence Plus Potset:

 • Komplet sæt af multi-facetterede gryder
 • Stålkonstruktion af høj kvalitet
 • Passer til alle typer brændeovne

Derfor anbefaler vi WMF Provence Plus Potset

Med WMF Provence Plus Potset får du her utrolig meget for pengene, da der er hele 9 dele inklusiv låg til dette sæt. Derudover får du også en nem madlavning, da du ikke skal tænke på at passe på gryderne. De er hårdføre og robuste og kan klare både induktion og opvaskemaskine. Det her er gryderne vi anbefaler til dig, der gerne vil investere i langtidsholdbare gryder. 

Mere om WMF Provence Plus Potset

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Kapacitet: 1,4 - 5,7 l
 • Diameter: 16-20 cm
 • Vægt: 7,37 kg

Provence Plus grydesættet fra WMF er utrolig lækkert og brugbart, da det med sine mange dele, altid giver dig de muligheder, som du har brug for under madlavningen. I dette sæt får du hele 9 dele inklusiv låg. 

Disse gryder er utrolig robuste, der med sit rustfrie stål kan klare lidt af hvert. Selvom du bruger gryderne hver dag, holder de stadig stand efter megen madlavning og slid. 

Udover at have en bund der kan tåle alle slags komfurer inklusiv induktion, så kan disse gryder også tåle opvasken, som bare gør tingene lidt lettere.

Fordele og ulemper ved WMF Provence Plus Potset

Fordele

 • Meget robust
 • Flere dele
 • Fremragende opvarmningsevne

Ulemper

 • Intet låg til kasserollen
Bedste gryde i letvægt test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Er du på udkig efter en gryde, du kan anvende på alle varmekilder, så er Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde et godt bud. Den er lavet af aluminium, hvilket giver den en lav vægt og gør den nem at håndtere, og så fås den i flere forskellige størrelser. Med 5 års garanti er du også sikker på at få glæde af gryden i lang tid.

Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde
Bedste gryde i letvægt

Dagens bedste priser og tilbud på Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde:

 • Lavet af aluminium
 • Robust og holdbar base
 • Fås i forskellige størrelser fra 1,3-6 liter

Det skal du vide, før du køber Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 4,5 l
 • Materiale: ?
 • Diameter: 24 cm
 • Vægt: ?

Lavet i let aluminium 

Denne gryde er lavet af aluminium, hvilket er et holdbart, men samtidig meget let materiale. Det betyder at gryden har en lav vægt og er nem at flytte rundt på. Samtidig ruster aluminium ikke. Du slipper altså for grimme rustpletter, der i sidste ende kan ødelægge din gryde.
Gryden må ikke vaskes i opvaskemaskinen, da det kan slide på den smarte non-stick belægning. Derudover skal du helst anvende træ- eller nylonredskaber, når du bruger gryden – igen for at bevare belægningen bedst muligt. Det vil være en ulempe for nogen, men hvis du kan leve med det, er denne gryde bestemt et godt valg.

Fås i forskellige størrelser

Det er rart at have gryder i forskellige størrelse, så man både har muligheden for at koge en lille smule vand til et æg, lave en mellemstor portion sovs eller koge en ordentlig omgang kartofler. Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde fås i størrelser fra 1,3-6 liter, så du kan vælge lige præcis den kapacitet, du har brug for.

Mere om Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 4,5 l
 • Materiale: ?
 • Diameter: 24 cm
 • Vægt: ?

Redaktionens vurdering

Denne gode gryde kan bruges på alle typer komfurer, lige fra gas til induktion. Det er en fordel for dig, der gerne vil være sikker på, at du kan bruge din gryde fremover, selv hvis du udskifter dit komfur med et, hvor varmekilden er en anden.
Den smarte non-stick belægning gør, at maden ikke så nemt brænder på. Er det et problem, du tit oplever i køkkenet, vil denne gryde altså være ideel for dig.

Fordele og ulemper ved Pot with non-stick coating, 24 cm. 4.5 liters gryde

Fordele

 • Non-stick belægning
 • Lav vægt
 • Induktionsbund i rustfrit stål

Ulemper

 • Kan ikke vaskes i opvaskemaskine
Bedste billige grydesæt test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Tefal Intuition - gryder med tynde bunde og måleindikator

 • 4,4 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,4 ud af 5 stjerner på Amazon

Dette er et fantastisk sæt af gryder fra Tefal, hvor det ligger som utroligt populært på Skousen, samtidig med at det også har fået 4,5 stjerner fra forbrugerne,

På Pricerunner ligger det også utrolig godt i forhold til sin kategori “Gryder”, da det her ligger som nummer 2. Det kan vist siges, at det er et sæt, der er værd at anbefale.

Tefal Intuition
Bedste billige grydesæt

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Intuition:

 • Fire gryder og tre låg
 • Virker på induktion
 • Udstyret med en hældningstud på hver side

Derfor anbefaler vi Tefal Intuition

Disse gryder er utrolig smarte i forhold til andre af sin slags på markedet, da de først og fremmest sørger for, at der kommer en ensartet varme i hele bunden, samtidig med at de altid holder sig lige.
Derudover kan de også klare induktion, samtidig med at de har smarte hældetipper i siden og måleindikatorer på indersiden. Dette gør madlavningen en smule lettere, fordi du har de funktioner, som du skal bruge til madlavningen integreret i gryden. Alle disse funktionaliteter holdt op mod hinanden, anbefaler vi derfor sættet fra Tefal.

Mere om Tefal Intuition

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 1,3 - 4,9 l
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Diameter: 16 - 24 cm
 • Vægt: ?

Dette sæt fra Tefal Intuition består af hele 7 dele inklusiv låg, som betyder, at du har utrolig mange muligheder i madlavningen. 

Gryderne er udstyret med meget tykke bunde, så du ikke står med deforme gryder efter noget tid, samtidig med at varmen fordeler sig ens hen over grydernes bundflade. 

Derudover får du også en fleksibel madlavningsproces med disse gryder, da der både er hældekanter på siderne, som giver en præcis og nem hældning, hvor der også er tydelige måleindikatorer på indersiden af gryderne, så du nemt kan se, hvor meget du har i gryderne.

Fordele og ulemper ved Tefal Intuition

Fordele

 • Tynde bunde
 • Indvendige måleenheder
 • Hældekanter

Ulemper

 • Kan tage lidt tid om at blive varme
Bedste premiumvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Le Creuset 3-PLY - gryde velegnet til induktion

 • 4,9 ud af 5 stjerner på Google Shopping

Til dig der sætter pris på rustikt design og gerne vil have gryder der holder hele livet.

Vi kan stærkt anbefale Le Creuset 3-PLY, det er en gryde som indbærer et elegant design. Gryden er udstyret med en aluminiumskerne indkapslet i rustfrit stål, det gør at LE Creuset har en fantastisk varmefordeling.

Le Creuset 3-PLY
Bedste premiumvalg

Dagens bedste priser og tilbud på Le Creuset 3-PLY:

 • Tætsluttende låg består af tre lag
 • Effektiv varmeledning
 • Brugervenlig og tåler opvaskemaskine

Mere om Le Creuset 3-PLY

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 6 l
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Diameter: 24 cm
 • Vægt: 2,9 kg

Aluminium er utrolig godt til at lede og fordele varmen hurtig og jævnt, derfor når du hurtig kogepunktet.

Le Creuset 3-PLY er en gryde for dig der ønsker et smukt design med høj kvalitet. Låget på gryden er tætsluttende og dermed godt til simreretter og suppe, som skal stå i længere tid.

Gryden kan tåle en tur i ovnen med temperaturer på max 260 grader, hvilket giver dig en mulighed for at lave spændene madlavning.

3-PLY-serien bærer det elegante design, som er ikonisk for Le Creuset. Serien består både af små kasseroller og større gryder, som i testen hos Klikk.no udmærker sig ved et robust design og en rigtig god varmefordeling i den solide bund.

Håndtagene gør det nemt at arbejde med gryden, som har indvendige måleenheder på siden.

Fordele og ulemper ved Le Creuset 3-PLY

Fordele

 • Velegnet til induktion
 • Holdbar og robust
 • Brugervenligt designet

Ulemper

 • I den tunge ende

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Le Creuset 3-PLY
Flot design test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

EVA Trio Kasserolle RS - gryde i rustfrit stål

 • 4,8 ud af 5 stjerner på Google Shopping

Til dig der ønsker klassiske gryder med noget nær evig holdbarhed og rige muligheder for udvidelse med ekstratilbehør.

EVA Trio Kasserolle RS
Flot design

Dagens bedste priser og tilbud på EVA Trio Kasserolle RS:

 • Fremragende madlavnings- og stegeegenskaber
 • Praktisk størrelse
 • Holdbar konstruktion i rustfrit stål

Mere om EVA Trio Kasserolle RS

SPECIFIKATIONER

 • Kapacitet: 1,1 l
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Diameter: 13 cm
 • Vægt: 0,74 kg

Vi anbefaler Eva Trio gryden pga. dens rigtig flotte design og den kvalitet du får med, denne form for serie af gryder er virkelig elsket herhjemme i Danmark.

Gryden er næsten uopslidelig og det bærer igen præg af dens rigtig gode kvalitet.

I denne serie findes der små kasseroller helt ned i 1,1 liter og op til store gryder på 10 liter. Gryden er i rustfrit stål og kan tåle maskine opvask.

Denne ikoniske serie af gryder og kasseroller er sandsynligvis den mest kendte og elskede herhjemme. Den har overlevet en halv menneskealder på markedet, og på trods af dette er serien stadig meget populær.

Det skyldes sandsynligvis kombinationen af det tidløse design og så det faktum at gryderne og kasserollerne er noget nær uopslidelig.

På grund af grydens design er det nemt at hælde væske fra, uden at tænke på hvilken vej du vender den.

Alle Eva Trio gryder og kasseroller i rustfrit stål kan maskinopvaskes, og gryder og kasseroller er lavet i kun 3 forskellige diametre så du kan bruge de samme låg på flere forskellige modeller.

Fordele og ulemper ved EVA Trio Kasserolle RS

Fordele

 • Velegnet til induktion
 • Kan tåle opvaskemaskine
 • Serien fås i flere størrelser

Ulemper

 • Låg medfølger ikke
Komplet sæt test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Rösle Elegance - gryder med god varmefordeling

 • 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,6 ud af 5 stjerner på Amazon

Til dig der ønsker en klassisk gryde med noget nær evig holdbarhed og med rige muligheder for udvidelse med ekstratilbehør.

Rösle Elegance
Komplet sæt

Dagens bedste priser og tilbud på Rösle Elegance:

 • All-round sæt
 • Inkl. glaslåg til gryderne
 • Elegant konstruktion i rustfrit stål

Mere om Rösle Elegance

SPECIFIKATIONER

 • Antal stykker: 7
 • Kapacitet: 1,5 - 5,9 l
 • Materiale: Rustfrit stål
 • non-stick: ?
 • ovnsikker: ?
 • induktionskompatibel
 • Diameter: 16 - 24 cm
 • Vægt: ?

Vi kan anbefale Rösle Elegance sættet, da du får et sæt af gryder i alle størrelser. Derudover er sættet utrolig flot designet og kvaliteten er rigtig god.

Dette sæt er et sæt for dig som godt kunne tænke sig kvalitet for pengene.

Rösle Elegance er en flot serie af gryder og kasseroller, og her får du et helt sæt i en meget høj kvalitet. Sættet består af 3 gryder og en enkelt kasserolle, og det er særdeles populært blandt køberne.

Mange købere har anmeldt gryderne efter de har testet dem i egne køkkener, og den gennemsnitlige bedømmelse er særdeles høj. De fleste købere roser blandt andet dette grydesæt for at være i en høj kvalitet, nemme at rengøre og generelt lækre at anvende.

Grydesættet består af følgende:

 • Stor gryde på 5,9 liter, ø24 cm.
 • Mellem gryde på 3,6 liter, ø20 cm.
 • Mellem gryde på 2 liter, ø16 cm.
 • Kasserolle på 1,5 liter, ø16 cm.

 

Hele sættet er af rustfrit stål med låg af glas, og de kan bruges ved alle varmekilder. Derudover kan gryderne også tåle at blive sat i ovnen, ved temperaturer på højst 180 grader.

Der er litermål på grydernes indersider, og der medfølger låg til alle gryderne. Der medfølger ikke låg til kasserollen.

Fordele og ulemper ved Rösle Elegance

Fordele

 • Tåler opvaskemaskine
 • Tåler alle varmekilder
 • Låg medfølger til gryder

Ulemper

 • Lavere ovnvarme end andre gryder

Hvad skal du overveje, før du køber bedste gryder

 • Størrelse
  Uanset om du vælger en for stor eller for lille gryde, kan det resultere i ineffektiv madlavning, hvis du vælger en gryde, der er for stor eller for lille, når grøntsagerne skal steges, eller hvis væsken fordamper for hurtigt. Der findes forskellige størrelser af gryder. En af mulighederne omfatter bl.a. en stopfad, en stor, dyb gryde, der bruges til at tilberede flydende mad. Der findes mange forskellige størrelser af gryder, fra 5,5 l til 19 l. Hvis du ønsker en gryde til alle formål, kan du vælge en 7,5-11 liter stor gryde. Så kan du lave små mængder mad og samtidig producere store mængder til flere personer eller den store familie. En anden mulighed er gryden, et meget alsidigt og populært kogegrej, der kan bruges, når du laver alle slags saucer og supper. Gryder er ideelle i ethvert køkken, da de kan bruges med eller uden låg for at regulere fordampningen. Den store standardkasserolle måler 20 cm fra den ene side til den anden (diameteren). En gryde på 20 cm kan rumme ca. 4,5 liter med hensyn til volumen.
 • Materialer
  Gryder fås i en række forskellige materialer og belægninger. Gryder med nonstick er populære, fordi de er mere praktiske at rengøre, da du ikke behøver olie under madlavningen. Gryder med naturlig finish er mere velegnede til højere temperaturer, som er ideelle til at stege kød. Nedenfor er der flere eksempler på materialer:

  • Aluminium har gode varmeledningsegenskaber, men er ikke kompatibelt med induktion.
  • Rustfrit stål er et populært grydemateriale, fordi det er holdbart og let at rengøre. Det ruster ikke, men har dårlig varmeledningsevne, hvilket gør det ideelt til brug med forskellige varmekilder.
  • Kobber er et andet materiale at overveje, fordi det er en god varmeleder og kan holde hele livet. Da kobber kan reagere med sure fødevarer, fisk og kød, er det ofte foret med tin eller rustfrit stål for at fungere som en barriere.
 • Kemikalier
  Kemikalier – Vær opmærksom på, om gryden indeholder fluorstoffer, som kan være til skade for din sundhed og miljøet. Selvom flere af de skadelige fluorstoffer er ulovlige i Danmark, som PFOA og PFOS, er det ikke alle. Non-stick belægninger (som PTFE, teflon og tefal) på pander og gryder indeholder nemlig ofte PFAS grundet dets vand- og fedtafvisende egenskaber. Vil du gerne undgå disse, så kig efter produkter med anprisninger som: PFC fri, PFAS-fri, uden fluorstoffer og Fluorcarbonfri, og vær særligt opmærksom på, at PFOA-fri og PFOS-fri IKKE er en garanti for, at du undgår alle miljøbelastende fluorstoffer, men kun de, som allerede er ulovlige i Danmark, og derfor er helt standard. Disse gryder kan godt indeholde PFAS.
 • Tykkelse
  Tykkelsen kan variere fra 35 mm på en diameter på 160 mm til 50 mm på en diameter på 500 mm. Den bedste tykkelse til dine behov afhænger af, hvad du vil bruge gryden til. Hvis du laver mad på et elektrisk eller keramisk komfur, skal du have en gryde med tyk bund, så den ikke let bøjer ud af form. Hvis du laver meget langsom madlavning, skal du også have en gryde med tyk bund, så varmen bliver mere jævnt fordelt. Det kan tage længere tid at varme en tykkere gryde op, men det vil være lettere at holde temperaturen, når den først er nået. En tykkere gryde er bedre end en tynd gryde, fordi der er mindre risiko for at få buler eller blive slidt med tiden.
 • Pris
  Priserne på gryder kan variere meget afhængigt af, hvad du leder efter. Dyrere gryder koster omkring 2.000 kr. eller mere, er lavet af rustfrit stål og kan opvarmes op til 220 grader. Der medfølger også et smart låg og en nonstick-belægning af høj kvalitet. Billigere gryder koster omkring 200 kr. og har en keramisk nonstick-belægning og en ekstra tyk bund. Den er måske ikke lige så holdbar som den dyrere løsning, men den kan stadig være et godt valg til dine behov. Når du beslutter dig for prisen på en gryde, skal du overveje, hvilke funktioner der er vigtigst for dig, og hvor meget du er villig til at bruge.
 • Brugeranmeldelser
  Det er en god idé at læse tidligere kunders kommentarer om gryden, da de kan indeholde nyttige oplysninger om grydernes opvarmningskapacitet, generelle kvalitet og brugervenlighed. Du kan også se, om andre synes, at gryden er prisen værd. Vi har inkluderet bruger- og ekspertanmeldelser nedenfor for at hjælpe dig med at vælge den bedste gryde til dine behov.

arrow-more

Tips til rengøring af din gryde

Rengør fastbrændt mad med salt
Skyl det fastbrændte mad og hæld 2 dl vand og 3 spiseskefulde salt ned i gryden. Bring saltblandingen i kog og lad den koge ved lav varme, til det løsner sig.

Gør brændt gryde ren med vaskemiddel
Er vand og salt ikke løsningen på dit problem, kan du bruge almindeligt vaskemiddel. Hæld 2 dl vand i den brændte gryde sammen med en skefuld vaskepulver. Bring blandingen i kog, sluk for blusset og lad gryden stå i et par timer.

Skrub efter med din skuresvamp
Når du har forsøgt dig med salt og vaskemiddel, vil du nok opleve, at der stadig er nogle rester af fastbrændt mad tilbage i gryden. Resterne sidder formentlig ikke særlig godt fast.

Tag din skuresvamp og skrub efter, og du vil opleve, at den brændte gryde hurtigt bliver helt ren.

 

Mangler du andre ting i hjemmet har vi anmeldt stegepander, stavblendere, løbeure og printere også.

Beskrivelse af tests og kilder

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Test-vergleiche.com

Test-vergleiche.com er et online magasin, der laver tests og sammenligninger af produkter indenfor en lang række kategorier, bl.a. køkkenudstyr. Deres hold af forfattere og journalister arbejder for at gøre det lettere for dig som forbruger at gøre de rette køb.

Testvergleiche.com har testet WMF Provence Plus Potset, og de mener bestemt, at sættet er anbefalelsesværdigt. De har sammenlignet det med andre grydesæt ud fra kriterier som materialer, hvorvidt de kan komme i opvaskemaskinen, forskellige egenskaber og fordele. De fremhæver især grydernes sikre håndtag og gode varmefordeling som klare fordele ved dette sæt.

Testen er udført: 2021

Du kan se testen her

FAQ

Hvilke gryder og pander er de bedste at købe?
Der findes mange mærker og produkter inden for gryder og pander, men et af de mest populære er dog ONYX Cookware™ Hybrid Non-Stick gryde. Onyx gryder og pander har gode håndtag samt et flot design. Du vil med sikkerhed elske at lave mad med grej fra mærkerne i artiklen.
Hvor mange gryder og pander har jeg brug for?
Mængden af gryder og pander kommer meget an på, hvor mange mennesker du i gennemsnit laver mad til. Er du kun én enkelt person i din husholdning, kan du sagtens nøjes med to gryder og pander, men er I derimod en familie på 3-4, skal du bruge flere.
Hvilke er de billigste gryder og pander?
Når det kommer til at købe gryder og pander, skal du altid kigge på design, kvalitet og pris – der er nemlig ingen grund til at betale overpris for almindelige gryder og pander. Der findes mange billige gryder og pander på markedet, men mange vælger mærket Cook & Baker.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme