Gryde test 2019 – Find den bedste gryde til dit køkken

Udgivet 26.01.2019|Senest redigeret 18.03.2019
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

I denne artikel får du et overblik over hvilke gryder der er bedst på markedet idag. Vi giver dig test fra eksperter indenfor branchen så du får den rette viden til at vælge den rette gryde til dit behov.

DENNE GRYDE TEST INDHOLDER:
forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af de forskellige gryder, fra adskillige tests. Vi bringer dig også en guide, så du kan komme godt fra start med din nye din nye gryde. Derudover kan du til sidst i artiklen, finde alle de benyttede testkilder der er blevet brugt.

Vi gør dig opmærksom på, at forbruger-test.dk ikke selv tester produkterne. Vi laver i stedet en samlet oversigt over produkterne, så du kan vælge det rette produkt for dig. Artiklen skal fungere, som en vejledende guide til dig.

Elsker du at lave mad? Vi mener det er utrolig vigtig at have de rigtig køkkenudstyr, det er gør det nemmere og en del sjovere at lave god mad. En god gryde kan gøre rigtig meget, når det kommer til madlavning. Men hvordan finder man en god gryde, som kan holde i flere år og ikke går i stykker.

Når man køber en gryde er det vigtig, at det er kvalitet og gryden er nemt at betjene. Den skal både være nem styre gryden men, den skal også passe til din kogeplader, da der findes forskellige gryder til forskellige kogeplader.


Le Creuset 3-PLY

Le creuset gryde

Produktet vurdering

Til dig der sætter pris på rustikt design og gerne vil have gryder der holder hele livet.

ForhandlerTotalprisLæs mere
999,00 Læs mere
1.223,00 Læs mere

Specifikationer:

→ 3,8 liter.
→ Velegnet til induktion 
→ Rustfrit stål med aluminiumskerne i bunden
→ Tåler maskinopvask

Derfor anbefaler vi Greenpan Barcelona

Vi kan stærkt anbefale Le Creuset 3-PLY, det er en gryde som indbærer et elegant design. Gryden er udstyret med en aluminiumskerne indkapslet i rustfrit stål, det gør at LE Creuset har en fantastisk varmefordeling. Aluminium er utrolig godt til at lede og fordele varmen hurtig og jævnt, derfor når du hurtig kogepunktet.

Le Creuset 3-PLY er en gryde for dig der ønsker et smukt design med høj kvalitet. Låget på gryden er tætsluttende og dermed godt til simreretter og suppe, som skal stå i længere tid. Gryden kan tåle en tur i ovnen med temperaturer på max 260 grader, hvilket giver dig en mulighed for at lave spændene madlavning.

Om Greenpan Barcelona

3-PLY-serien bærer det elegante design, som er ikonisk for Le Creuset. Serien består både af små kasseroller og større gryder, som i testen hos Klikk.no udmærker sig ved et robust design og en rigtig god varmefordeling i den solide bund. Håndtagene gør det nemt at arbejde med gryden, som har indvendige måleenheder på siden.


EVA TRIO KASSEROLLE RS

Eva Trio kasserolle

Produktet vurdering

Til dig der ønsker klassiske gryder med noget nær evig holdbarhed og rige muligheder for udvidelse med ekstratilbehør.

ForhandlerTotalprisLæs mere
479,00 Læs mere

Specifikationer:

→ 1,1 liter.
→ Velegnet til induktion 
→ Rustfrit stål
→ Tåler maskinopvask

Derfor anbefaler vi Eva Trio Kasserolle

Vi anbefaler Eva Trio gryden pga. dens rigtig flotte design og den kvalitet du får med, denne form for serie af gryder er virkelig elsket herhjemme i Danmark. Gryden er næsten uopslidelig og det bærer igen præg af dens rigtig gode kvalitet.

I denne serie findes der små kasseroller helt ned i 1,1 liter og op til store gryder på 10 liter. Gryden er i rustfrit stål og kan tåle maskine opvask.

Om Eva Trio Kasserolle

Denne ikoniske serie af gryder og kasseroller er sandsynligvis den mest kendte og elskede herhjemme. Den har overlevet en halv menneskealder på markedet, og på trods af dette er serien stadig meget populær.

Det skyldes sandsynligvis kombinationen af det tidløse design og så det faktum at gryderne og kasserollerne er noget nær uopslidelig.

I serien findes små kasseroller helt ned til 1,1 liter og store suppegryder på 10 liter. På grund af grydens design er det nemt at hælde væske fra, uden at tænke på hvilken vej du vender den.
Alle Eva Trio gryder og kasseroller i rustfrit stål kan maskinopvaskes, og gryder og kasseroller er lavet i kun 3 forskellige diametre så du kan bruge de samme låg på flere forskellige modeller.

Tips til rengøring af din gryde

1. Fjern fastbrændt risengrød med vand og salt
Skyl den brændte gryde og hæld 2 dl vand og 3 spiseskefulde salt ned i gryden. Bring saltblandingen i kog og lad den koge ved lav varme, til det løsner sig.

2. Gør brændt gryde ren med tøjvaskemiddel
Er vand og salt ikke løsningen på dit problem, kan du bruge almindeligt tøjvaskemiddel. Hæld 2 dl vand i den brændte gryde sammen med en skefuld vaskepulver. Bring blandingen i kog, sluk for blusset og lad gryden stå i et par timer.

3. Skrub efter med din skuresvamp
Når du har forsøgt dig med salt og tøjvaskemiddel, vil du nok opleve, at der stadig er nogle rester af fastbrændt risengrød tilbage i gryden. Resterne sidder formentlig ikke særlig godt fast. Tag din skuresvamp og skrub efter, og du vil opleve, at den brændte gryde hurtigt bliver helt ren.

OBH NORDICA KASSEROLLE RS

Obh nordica kasserolle

Til dig der ønsker en klassisk gryde med noget nær evig holdbarhed og med rige muligheder for udvidelse med ekstratilbehør. Kvalitet gryde.

ForhandlerTotalprisLæs mere
299,95 Læs mere
349,00 Læs mere

Specifikationer:

→ 1,5 liter.
→ Velegnet til induktion 
→ Rustfrit stål med aluminiumskerne i bunden
→ Tåler maskinopvask

Derfor anbefaler vi OBH Nordica Kasserolle

Vi anbefaler OBH supreme steel pga. den lækre design og kvalitet. Den skiller sig ud fra de andre produkter pga. den smarte dobbelthåndtag der gør det nemt at holde på både låg gryde, når der skal hældes. OBH har været rigtig smart og lavet sådan, gryden kan stables med de andre størrelser, så den passer nemt ind i skabet.

Om OBH Nordica Kasserolle

BH Supreme Steel er en meget stor serie af gryder og kasseroller, som fås i et væld af størrelser. Der er først og fremmest lagt vægt på brugervenligheden, og gryderne er således udstyret med smart hældetud og riller i låget så det bliver nemt at hælde vandet fra uden at spilde.

Supreme Steel klarer sig godt i test, hvor gryderne blandt andet skiller sig ud på grund af de smarte dobbelthåndtag der gør det nemt at holde på både låg og gryde/kasserolle når der skal hældes. De er desuden nemme at vaske op, da madrester nemt løsnes med en skuresvamp.

Er der ikke indtørrede madrester i gryden, kan den i øvrigt gå direkte i opvaskemaskinen.
Som med C-Smart-serien kan Supreme Steel-gryder og kasseroller stables, så du kan spare plads i køkkenet. Gryderne fås i 6 størrelser helt op til 10 liter, så der er gode muligheder for at finde en der passer til dit behov.


Rösle Elegant grydesæt

Til dig der ønsker en klassisk gryde med noget nær evig holdbarhed og med rige muligheder for udvidelse med ekstratilbehør. Kvalitet gryde.

ForhandlerTotalprisLæs mere
999,00 Læs mere

Specifikationer:

→ 1,5 liter.
→ Velegnet til induktion 
→ Rustfrit stål med aluminiumskerne i bunden
→ Tåler maskinopvask

Derfor anbefaler vi Rösle elegant

Vi kan anbefale Rösle elegant sættet, da du får et sæt af gryder i alle størrelser. Derudover er sættet utrolig flot designet og kvaliteten er rigtig god. Dette sæt er et sæt for dig som godt kunne tænke sig kvalitet til ok penge.

Om Rösle elegant

Rösle Elegant er en flot serie af gryder og kasseroller, og her får du et helt sæt i en meget høj kvalitet. Sættet består af 4 gryder og en enkelt kasserolle, og det er særdeles populært blandt køberne. Mange købere har anmeldt gryderne efter de har testet dem i egne køkkener, og den gennemsnitlige bedømmelse er særdeles høj. De fleste købere roser blandt andet dette grydesæt for at være i en høj kvalitet, nemme at rengøre og generelt lækre at anvende.

Grydesættet består af følgende:
Stor gryde på 5 liter, ø24 cm.
Mellem gryde på 3 liter, ø20 cm.
Mellem gryde på 2 liter, ø20 cm.
Lille gryde på 1,5 liter, ø16 cm.
Kasserolle på 1 liter, ø16 cm.

Hele sættet er af rustfrit stål med låg af glas, og de kan bruges ved alle varmekilder. Derudover kan gryderne også tåle at blive sat i ovnen, ved temperaturer på højst 180 grader.
Der er litermål på grydernes indersider, og der medfølger låg til alle gryderne. Der medfølger ikke låg til kasserollen.

SE VORES TEST AF STEGEPANDER.

Eva Solo Gravity

—–

ForhandlerTotalprisLæs mere
849,00 Læs mere

Specifikationer:

→ 1,5 liter.
→ Velegnet til induktion 
→ Rustfrit stål
→ Tåler maskinopvask

Derfor anbefaler vi Eva Solo Gravity

Vi anbefaler dig gravity-serien som er en nyere tilføjelse til de meget populære serie af gryder. Gravity serien har klaret så utrolig godt i testen hos klikk.no, som blandt andet er glad for silikonelåget og den nemme rengøring. Du får altså en gryde som er nem at arbejde med og en gryde som er pæn i designet i forhold til, når man tænker et silikonelåg.

Om Eva Solo Gravity

Gryderne fra Gravity-serien fra Eva Solo er lavet i rustfri stål, glas og silikone. Det unikke låg som følger med alle kasseroller, gryder og pander har flere funktioner udover at fungere som et normalt låg. Det fungerer også som stænkbeskyttelse når det placeres på grydens kant, det har små huller i bunden som fungerer som en si så du let kan hælde vand fra gryden og har samtidigt en indbygget dampventil.

Desuden er der plads til at placere dine køkkenredskaber fra samme serie på kanten af gryden. Gryden kan bruges på alle typer af komfurer inklusiv induktion, og har endda et litermål på indersiden. Gravity-serien har med andre ord alt du kunne ønske dig fra dine kasseroller, gryder og pander!


Vurdering fra: Aftonbladet

Aftonbladet har i august 2017 testet 9 forskellige kasseroller, som alle indgår i serier af gryder og kasseroller i forskellige størrelser. De testede modeller fås til vidt forskellige priser, og der er ikke nødvendigvis sammenhæng mellem pris og testresultat.

Testen er ikke en holdbarhedstest, men udelukkende en test af kasserollernes kvalitet og brugervenlighed.
I testen er en liter vand bragt i kog for at måle hvor hurtigt de forskellige kasseroller klarer dette.

Herefter er det blevet målt hvor varme håndtagene bliver på de enkelte modeller. De er derefter blevet fyldt med 1,5 liter vand og båret rundt på, for at vurdere hvor god balance der er i kasserollerne og hvor nemme de er at håndtere i en travl hverdag.
Den ultimative test bestod i at opvarme en bechamelsauce i hver kasserolle. Dette for at se hvor godt varmen fordeles i bunden af kasserollen, men også for at kunne teste hvor nemt det er at hælde saucen ud af kasserollen.

Til sidst er hver sauce blevet brændt på, for at vurdere hvor nemt det er at gøre kasserollerne rene.
Flere af kasserollerne klarer sig godt i denne test, og i toppen finder vi blandt andet mo-deller fra OBH Nordica, Professional Secrets og Scanpan. Testvinderen bliver dog Greenpan Brussel, som er eneste kasserolle med testens højeste bedømmelse.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab af Aftonbladet.


Vurdering fra: Klikk

Norske Klikk.no har i deres boligsektion testet hele 17 forskellige gryder og kasseroller. Jagtet gik på at finde den bedste og mest praktiske gryde til hverdagsbrug, og ved testpa-nelet sad Morten Leiren og Jan Mårtensson, der begge er kokke.

Samtlige gryder er blandt andet blevet testet på hvor hurtige de er til at koge vand, og her er der blevet doseret 1 deciliter per diameter gryden måler i bunden. Under denne test er det blevet noteret hvordan gryderne opfører sig med og uden låg, samt hvordan det var at hælde vandet ud af gryderne igen. Derudover er der blevet kogt en deciliter mælk i hver gryde ved middel varme, for at undersøge hvor nemt mælken brænder sig fast i gryderne. Efterfølgende blev det testet hvor nemme gryderne var at rengøre. Gry-derne er alle blevet testet på samme temperaturer og på den samme kogeplade, for at sikre et helt ensartet testresultat.
Samtlige gryder er blevet testet på induktionskogeplade.

Gryderne er blevet testet og vurderet ud fra følgende kriterier:
• Brugervenlighed
• Sikkerhed
• Effektivitet
• Varmefordeling
• Materialer

Testens klare vinder blev Eva Solo Gravity, der som den eneste gryde fik 6 ud af 6 stjer-ner. Le Creuset 3-PLY og OBH C-Smart klarer sig også rigtig fint i testen, og begge får 5 ud af 6 stjerner. I bunden finder vi henholdsvis en dyr og en billig gryde. Det drejer sig om Høyang Polaris All Steel og Invite Solid, der bliver testens tabere med 2 ud af 6 stjerner.
Du kan læse hele testen og se hvordan alle gryderne og kasserollerne klarede sig, ved at klikke dig ind på Klikk.no.

Se også vores test af stegepander

forbruger-test.dk

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Camilla Nørgaard

Maria har tidligere arbejder som skribent hos diverse dameblade, hvor hun har været ansvarlig for områder som blandt andet mode, køkkenet og personlig pleje.

Find mere information her

Madlavnings forum – find inspiration omkring madlavning
https://kokkenfreak.dk/blogs/news/gryde-guide