Guide til vitaminer til håret – Få sundere og stærkere hår med hårvitaminer

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 05.04.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Har du problemer med slidt hår eller hårtab? Sundt hår kommer ikke udelukkende gennem pleje udefra, det kræver også de rigtige vitaminer og mineraler indefra.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

For at opbygge en god hårstruktur har du brug for en lang række af vitaminer, heriblandt A-, B-, C-, D-, og E-vitamin. Det er særligt B-vitaminet Biotin; en vigtig ingrediens til sundt hår. Biotin påvirker vores hårvækst, skægvækst og styrkelse af neglebånd. Dit hår skal også bruge mineraler som magnesium, jern, jod og zink.

Hvis du oplever problemer med hårtab, slidt hår eller ønsker et fyldigere hår, kan hårvitaminer være en løsning for dig. 

Det skal du overveje, inden du køber hårvitaminer: 

 • De bedste resultater: Ønsker du den fulde effekt af kosttilskuddet, bør du kontinuerligt indtage den anbefalede dosis, som er angivet på pakken.
 • Indtag samtidig med måltider: Kroppen kan bedre optage næringsstofferne fra pillerne, hvis de tages samtidig med dagens måltider.
 • Spis fortsat varieret: Hårvitaminerne er et kosttilskud, og bør ikke erstatte en varieret kost.
 • Kombiner med andre produkter: Læs nedenstående afsnit om madvaner og anbefalinger af andre plejeprodukter, som du med fordel kan følge og anvende samtidig med den anbefalede dosis af hårvitaminer.

 

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Yummi Gummi – hårvitaminer med naturlige smags-og farvestoffer

Kundefavorit

 • Yummi Haircare har 4,7 stjerner på Trustpilot
Yummi Gummi haarvitaminer

Benyt koden: “YUAFOM10” og få 10 % rabat på dit køb

Den danske virksomhed Yummi Haircare tilbyder også hårvitaminer i vingummiform. Deres vingummer er formet som hjerter, og har smag af jordbær fra naturlige smags- og farvestoffer.

Kosttilskuddet giver håret næring indefra og hjælper dig opretholde en normal hårstruktur. 

Produktet Yummi Gummi blev i 2021 nomineret af Danish Beauty Award i kategorien Inner Beauty Award. Yummi Haircare har fået 4,7 stjerner ud af 5 på Trustpilot, baseret på 178 anmeldelser. 

Fordele

 • Nomineret til Danish Beauty Award 2021
 • Dansk virksomhed 
 • Jordbærsmag
 • Gluten-, laktose-, gelatine og sukkerfri
Ulemper

 • Emballagen fremstår ikke unisex

HairLust hårvitaminer- Hair Growth Formula Gummies 

Værdi for pengene

 • HairLust har 4,4 stjerner på Trustpilot
HairLust haarvitaminer

HairLust tilbyder kosttilskud til håret i form af en vingummi. Vingummierne er, trods den søde smag, ikke tilsat sødestoffer og indeholder udelukkende naturlige ingredienser . Baseret på +6000 anmeldelser har HairLust fået 4,4 stjerner ud af 5 på Trustpilot.

Det er ikke kun kunderne, som er glade for produktet. Hair Lust Formula Gummines er tidligere nomineret til Danish Beauty Award, Costumes Beauty favourites og Costumes Skønheds favoritter. Det giver en indikation af et produkt, som bliver anerkendt for sin kvalitet inden for branchen.
HairLust tilbyder en bøtte bestående af 90 vingummier til 249 kr, eller en abonnementsløsning med 10%.
 

Fordele

 • Ingen tilsatte sødestoffer 
 • Dansk virksomhed
 • Nomineret til 3 awards
Ulemper 

 • Gratis levering opnås ved køb over 399 kr

Australian Bodycare – Hair Loss Care vitaminer til håret – den kønsneutrale variant

Det budgetvenlige valg

 • Australian Bodycare har 4,6 stjerner på Trustpilot

Australian Bodycare kosttilskud

 

Australian Bodycare er kendt for deres udvalg af problemløsende hudpleje-produkter baseret på gode ingredienser, og Hair Loss Care kosttilskud er ingen undtagelse.

Har du problemer med hårtab, ofte oplever at håret spalter eller ønsker du et fyldigere hår, kan Hair Loss Care kapsler være en god løsning til dig.

Produktet består af 60 kapsler, som svarer til en måneds forbrug. Både bøtte og kapsler fremstår kønsneutrale, og kan benyttes af både mænd og kvinder.

Australian Bodycare giver en lovning på resultater inden for 3-4 måneder. Skulle du ikke opleve effekt af produktet, tilbyder Australian Bodycare 100% tilfredshedsgaranti. Du kan ved bestilling af et produkt opnå fri fragt på deres hjemmeside. 

Fordele

 • 100% tilfredshedsgaranti 
 • Fri fragt
 • Dermatologisk test
Ulemper

 • Skal sluges

Sugarbearhair – Hair Vitamins – populære hårvitaminer hos kendisser

 • NiceHair.dk har 4,7 stjerner på Trustpilot

Sugarbearhair haarvitaminer

Sugarbearhair tilbyder også vitaminer som kan tygges. Skulle du have problemer med at sluge piller, kan du med fordel vælge deres populære tygbare vitaminer. 

Vitaminerne har form som vingummibamser og deres forfriskende smag kommer fra ægte bær og citrusfrugter. Mange kvinder fik øjnene op for Sugarbearhair, da kendisser som Kim og Khloe Kardashian promoverede de blå vingummibamser på deres sociale medier for nogle år tilbage.

Kosttilskuddet er fri for laktose, gluten og gelatine, og kan derfor bruges af vegetarer og allergikere. 

Fordele

 • Tilsat smag fra ægte bær eller citrusfrugter 
 • Effekt inden for 3 måneder 
 • Vegetariske 
Ulemper 

 • Højere prisklasse


Hvilke vitaminer er godt for håret?

Følgende liste af vitaminer har betydning for styrkelsen af vores hårvækst, og indgår i ovenstående produktanbefalinger. 

Biotin
Biotin er et b-vitamin som naturligt findes i vores kost. Vitaminet indgår i de fleste fødevarer, men er særligt fremtrædende i fødevarer som æggeblommer, lever og havregryn. Til fornyelsen og udviklingen af nyt hår, har cellerne brug for biotin. Biotin påvirker både vores hårvækst, skægvækst og styrkelse af neglebånd. 

Vitamin C
En stor del af vores hårstrå består af proteinet kollagen. Ved indtag af vitamin C, hjælper du kroppen med at producere kollagen. Kollagen er også vigtig for produktionen af nye hårsække. Du finder et særligt højt indhold af vitamin C i citrusfrugter. 

Vitamin E
Vitamin E er et antioxidant som reparerer og opbygger vores hårceller. E-vitaminet er særligt fremtrædende i fødevarer som mandler, frø og avocado. 


Hvad kan jeg ellers gøre for at pleje mit hår?

 • Mindsk indtagelsen af usund mad, da vedligeholdelsen og udviklingen af håret kræver de vitaminer og mineraler du finder i en varieret og sund kost.
 • For at pleje dit eksisterende hår, kan du benytte en hårkur eller hårolie, som passer til dit hår og dets behov.
 • Mindsk brugen af stylingredskaber som føntørre, glatte-og krøllejern. Lad håret få en pause, og lad det lufttørre. Alternativt kan du anvende varmebeskyttende produkter, som beskytter håret mod de høje temperaturer.
 • Forsøg så vidt muligt at begrænse brugen af tørshampoo. Selvom tørshampoo kan redde en travl hverdagsmorgen, kan langvarigt brug medføre en usund hovedbund og hårtab. Ligeledes kan længerevarende brug af hårspray resultere i, at dit hår tørrer ud og knækker.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Australian Bodycare

Australian Bodycare er en dansk virksomhed som producerer hudplejeprodukter. Deres vision har siden 1992 været: “At være førende inden for problemløsende hudpleje og hjælpe danskerne til en bedre livskvalitet.”

Australian-bodycare.dk er deres Hair Loss Care kosttilskud vurderet på baggrund af kundeanmeldelser, produktbekrivelse og pris. Produktet har fået 4,3 stjerner baseret på anmeldelser fra 6 anmeldelser.

 

HairLust

HairLust er en dansk virksomhed som producerer og sælger hårpleje. Deres brand blev skabt med innovation, bæredygtighed og gennemsigtighed som grundsten.

thehairlust.com er deres Hair Growth Formula Gummies vurderet på baggrund produktbekrivelse og pris .

Nicehair.dk

NiceHair.dk er en dansk E-handelsvirksomhed. NiceHair sælger professionelle frisørprodukter og andre skønhedsprodukter på nettet til gode priser.
Produktet fra Sugarbearhair er vurderet på nicehair.dk på baggrund af kundeanmeldelser, produktbeskrivelse og pris. Produktet har 3,9 stjerner baseret på 28 anmeldelser.

NiceHair.dk har også lavet en guide til hvordan du kan pleje ødelagt hår.

Trustpilot

På Trustpilot.com kan forbrugere anmelde forskellige producenter og forhandlere af produkter. Det er en meget velanset side, hvor forbrugerne giver deres oplevelser til kende med et antal stjerner ud af 5 og en kommentar til anmeldelsen.

Anmeldelserne opdateres løbende
Thehairlust.dk: du kan se anmeldelserne her
Yummihaircare.dk: du kan se anmeldelserne her
Australian-bodycare.dk: du kan se anmeldelserne her
Nicehair.dk: du kan se anmeldelserne her

Yummi Haircare

Yummi Haircare er en dansk virksomhed som producerer og sælger skønhedsprodukter.

yummihaircare.dk er Yummi Gummi vurderet på baggrund af kundeanmeldelser, produktbekrivelse og pris. Yummi Gummi har fået 5 ud af 5 stjerner baseret på anmeldelser fra 86 kunder.

FAQ

Hvilke hårvitaminer er bedst?
Der findes mange forskellige hårvitaminer på markedet. En af de udbydere som er populær blandt kunder og beauty awards er HairLust Hair Growth Formula Gummies.
Hvilke vitaminer til hår og negle?
Vores hår og negle har brug for en række forskellige vitaminer og mineraler. Her kan nævnes magnesium, jern og A-, B-, C-, D-, E- vitamin.
Hvornår kan jeg se resultater af hårvitaminer?
Afhængigt af valget af hårvitamin kan effekten af pillerne variere fra 2-4 måneder. Personer med underskud af vitamin, vil hurtigere kunne se og mærke resultater end personer med vitamin-overskud.

forbruger-test.dk

Vores skribent og research-team

Find mere information her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme