Test af de 10 bedste hårolier

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 07.10.2021
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.
# Nu hvor vinteren er over os, har du måske også lagt mærke til, at dine lokker har en tendens til at være mere tørre og livløse end normalt.

Vores hår har nemlig ikke helt let ved at stå imod det kolde vintervejr hvor luftfugtigheden er enormt lav. Vi risikerer derfor, at vores hår bliver tørt, spaltet i spidserne og knækker.

Det er dog langt fra kun om vinteren, at det er vigtigt at passe på og tilføre sit hår ekstra fugt.

Gør du det til en vane at fugte og pleje dit hår ekstra, foruden din normale vask med shampoo og balsam, ved at bruge hårolie, er der en større chance for, at du får et smukt, skinnende og sundt hår.

 

forbruger-test.dk

4.62 13

Hair Strengthening & Protection Hair Oil fra thehairlust.dk

Hair Strengthening and Protection OilVi giver vores varmeste anbefalinger til Hairlusts svar på en lækker hårolie, Hair Strengthening & Protection Hair Oil. Denne hårolie er en næringsrig og styrkende hårolie, der efter anvendelse efterlader håret glansfuldt og med en beskyttende fugtbarriere.

Oliens ingredienser er certificeret vegansk, og er baseret på effektive økologiske olier.

Se priser og tilbud på Hair Strengthening & Protection Hair Oil her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Sådan bruger du HairLust Hair Strengthening & Protection Hair Oil

Mere information om Hair Strengthening & Protection Hair Oil

Nogle af de økologiske olier, som blandt andet benyttes i produktet, er økologisk kokosolie, arganolie,solsikkefrøolie og abrikoserneolie, som er rige på vitaminer samt sunde fedtsyrer. Hårolien er velegnet til alle hårtyper og naturligt UV- og varmbeskyttende.

Gode ting ved Hair Strengthening & Protection Hair Oil

 • Egnet til tørt og kruset hår
 • Rig på mange økologiske og vitaminrige ingredienser
 • Naturlig og mild parfume
 • Produceret i Danmark
 • Kan også anvendes i farvebehandlet hår

Du kan finde produktet hos Hairlust.dk her

Yummi Haircare Smooth and Shine Hair Elixir – vegansk og glansgivende
Yummi Haircare Smooth and Shine Hair Elixir

Håreliksiren fra Yummi Hair beskytter dit hår og gør det blødt og lækkert. Ifølge Yummi Hair er dette ”hårolien til dig, der ønsker maksimal styrke og glans!”. Olien er dermatologisk testet, vegansk, og så er den varmebeskyttende, så du kan passe ekstra godt på dit hår. 

Se priser og tilbud på Yummi Haircare Smooth and Shine Hair Elixir her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Yummi Haircare Smooth and Shine Hair Elixir

Gode ting ved Yummi Haircare Smooth and Shine

 • Indeholder de fantastiske olier Inca Inchi og Argan
 • Anti Frizz
 • Vegansk
 • Glansgivende

Mere om Yummi Haircare Smooth and Shine

Eliksiren indeholder Inca Inchi, der kommer fra Sacha Inchi-frø. Olien indeholder gode mængder af protein og vitamin til dit hår og hjælper det med at reparere sig selv ved at sætte gang i produktionen af naturlige olier.

Yummi Haircare Smooth and Shine er god til alle hårtyper og er særligt velegnet til hår, der er tørt og skadet.

Eliksiren skal bruges i tørt eller håndklædetørt hår – den skal nænsomt gnides i spidserne, så den kan arbejde sig op. Flasken indeholder 100 ml og skal nok holde et stykke tid.

Yummi Haircare Smooth and Shine vs. markedet

Hvis du vælger denne hårolie, får du en effektiv olie, der indeholder Arganolie, og som er rig på antioxidanter, vitamin E og essentielle fedtsyrer – det øger hårets naturlige elasticitet og fugtindhold og kæmper aktivt mod kruset hår.

Moroccan Oil Treatment Light

forbrugertest, Moroccan Oil Treatment Light

Vi anbefaler MoroccanOils Oil Treatment, fordi produktet først og fremmest er meget drøjt i brug. Med sine 100 ml. og en dosering på 1-2 små pump, vil hårolien vare længe før du skal investere i en ny.

Herudover har flasken et velfungerede pumpesystem, der betyder at den er yderst nemt at anvende.

Se priser og tilbud på Moroccan Oil Treatment Light her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Videoanmeldelse af Moroccan Oil Treatment Light

Gode ting ved Moroccan Oil Treatment Light

 • Multiformålsolie
 • Indeholder Omega 3
 • Naturlig UV beskyttelse
 • Antioxiderende
 • Nem at bruge

Mere information om Moroccan Oil Treatment Light

Olien trænger hurtigt ind i hårstråene og giver også en flot glans, der ikke er alt for voldsom eller får håret til at fremstå fedtet.

Herudover kan du allerede efter første brug af olien mærke en tydelig forskel på håret og dets struktur, som bliver blødt og smidigt.

Hårolien har desuden en naturlig UV-beskyttelse, der beskytter håret mod afblegning og udtørring fra solens stråler, og beskytter samtidig dit hår mod miljøfaktorer.

Fordelen ved netop denne olie fra MoroccanOil er, at den mere eller mindre kan det hele. Den kan bruges i vådt hår, hvor den giver nærende pleje og så kan den også bruges i tørt hår mod kruset hår og spaltede spidser.

Ulempen ved denne hårolie var dog ifølge testen, at produktet var relativt flydende i konsistensen, der måske kunne være med til at tynge håret en anelse.

Med denne hårolie fra MoroccanOil får du et hår, der er sundt, silkeblødt, glansfuldt og fuldt af liv.

Olien er en nærende behandling, der er tilsat den antioxidantrige arganolie samt en række vitaminer, der giver ekstra glans, og hjælper til at glatte håret ud.

Ifølge MoroccanOil er dette også med til at fremskynde dit hårs tørretid, hvorefter dit hår vil være næret og let at have med at gøre.

BC Oil Miracle, Schwartzkopf

Forbrugertest, BC Oil Miracle

Vi er vilde med denne hårolie fra Schwartzkopf, fordi den først og fremmest er meget let at dosere og testen af produktet viste, at det kun var nødvendigt at anvende en relativ lille mængde, hvilket betyder, at olien med sin størrelse på 100 ml. er drøj i brug.

BC Oil Miracle fra Schwartzkopf er en smule tyk i konsistensen, men fik alligevel meget stor ros, i test, for sin evne til meget nemt og godt at kunne fordeles i vådt hår.

Se priser og tilbud på BC Oil Miracle, Schwartzkopf her:

i samarbejde med PriceRunner

BC Oil Miracle, Schwartzkopf

Gode ting ved BC Oil Miracle, Schwartzkopf

 • Bedst egnet til tørt hår
 • Indeholder Arganolie
 • Kan bruges som leave-in-kur
 • Antioxiderende
 • Nem at bruge

Mere information om BC Oil Miracle, Schwartzkopf

Fordelen ved olien er, at den giver masser af shine og efterlader håret meget blødt.

Ulempen ved denne hårolie er dog, at testpersonens hår viste sig at være en anelse fedtet efter brug på andendagen.

Dette peger testen på kan hænge sammen med, at testpersonen havde relativt fint hår og Q mener i forlængelse heraf, at olien derfor vil være rigtig god til det meget tørre hår.

Denne hårolie er baseret på det som Schwartzkopf kalder “the breakthrough Evaporating Technology” som er med til at skabe en lækker blødhed og glans, uden at efterlade rester i håret eller at overbebyrde det.

Produktet kommer i en lille plastikflaske med skruelåg og en praktisk lille åbning, der sørger for, at du ikke kommer til at overdosere, når du anvender olien.

Kérastase Elixir Ultime

Forbrugertest, Kérastase Elixir ultime

Denne hårolie fra Kérastase er særlig god til at bruge i hverdagen. Den egner sig godt til dig med hårtypen normalt hår, som ikke har meget tørt hår, men blot ønsker, at dit hår skal få et lidt sundere look.

Kérastase er et populært og anerkendt brand, særligt blandt frisører, som tit har produkter herfra på hylderne i salonen.

Se priser og tilbud på Kérastase Elixir Ultime her:

i samarbejde med PriceRunner

 

Videoanmeldelse af Kérastase Elixir Ultime

Gode ting ved Kérastase Elixir Ultime

 • Velegnet til alle hårtyper
 • Indeholder Argan, marula, amla, majs og kamelia olie.
 • Varmebeskyttende op til 239 grader
 • God til tørt hår
 • Nem at bruge

Mere information om Kérastase Elixir Ultime

Olien kommer i en relativt flydende form, som får ros for at være nem at fordele i håret, og for ligeså at trænge hurtigt ind. Håret efterlades herefter blødt og fedtes slet ikke til.

Kérastases hårolie har en øjeblikkelig plejende effekt, og er med til at gøre håret hurtigere at føntørre.

Fordelen ved denne hårolie, ud over dens effektivitet, er uden tvivl dens varmebeskyttende effekt, som er særlig god til dig, der ofte bruger varmeredskaber til at style dit hår.

Her undgår du yderligere at skulle investere i varmebeskyttende produkter til dit hår, men får et 2-in-1 produkt med denne hårolie.

Ulempen ved Kérastases hårolie er dog, at Q i deres test mente, at testpersonens hår efter brug af olien ikke havde nok glans.

Denne hårolie fra Kérastase er en luksuriøs olie, som kan anvendes af alle hårtyper.

Olien har en unik formel, der er sammensat af 4 forskellige olier, der sammen giver dit hår en lethed, glans, blødhed og velplejethed, som giver misundelsesværdigt hår.

Hårolien har også varmebeskyttende ingredienser, som beskytter dit hår, når du bruger varmeredskaber som glattejern, krøllejern eller føntørrer det.

Hårolien har en eksklusiv duft med strejf af kokos. Denne duft forsvinder dog relativt hurtigt, hvis du ikke er den store fan af kokos.

Redken All Soft Argan-6 Oil

Forbrugertest, Redken All Soft Argan-6 Oil

Vi er vilde med denne hårolie fra Redken, særligt fordi den kan anvendes til mange forskellige formål.

Ønsker du en dybdegående pleje af dit hår kan du eksempelvis anvende hårolien som en intens natpleje ved at påføre nogle dråber til dit hår og lade olien sidde til næste morgen.

Se priser og tilbud på Redken All Soft Argan-6 Oil her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af Redken All Soft Argan-6 Oil

Gode ting ved Redken All Soft

 • Bedst egnet til tørt og spaltet hår
 • Indeholder Arganolie, omega 6 og proteiner
 • Varmebeskyttende
 • Kan anvendes som varmebeskytter eller udredning af kruset hår
 • Nem at bruge

Mere information om Redken All Soft Argan-6 Oil

Olien kan også anvendes i hele håret og din hovedbund inden du vasker sit hår, for at fugte og blødgøre tørt hår og hovedbund.

Ligesom at olien også kan anvendes i håret som varmebeskyttelse mod varmeredskaber.

Herudover fungerer olien også rigtig godt til at tilføre glans og blødhed til dine stylingsprodukter ved at blande et par dråber i disse.

Og sidst men ikke mindst fungerede denne olie også særligt godt til udredning af uglet, kruset eller statisk hår hvor kammen fint fik fordelt olien i håret, så processen blev væsentlig nemmere og hurtigere.

Fordelen ved denne olie var ifølge Q, at testpersonens hår efter brug både så mere sundt og glansfuldt uf og gav de tørre spidser et boost, uden at håret blev tynget eller klaskede sammen den efterfølgende dag.

Ulempen ved olien er dog samtidig også, at produktet bliver brugt op relativt hurtigt, hvis man ønsker at bruge det til flere af de nævnte formål.

OM REDKEN ALL SOFT ARGAN-6 OIL

Redkens All Soft Argan-6 Oil har en lækker og diskret duft, som ikke bliver så længe i håret. Olien kommer med en praktisk pumpe, så olien kan pumpes ud i hænderne og herefter nemt fordeles i længderne og spidserne.

Ifølge testen af den, er den ikke for flydende, men har en god konsistens, som nemt og hurtigt trænger ind i hårstråene.

L’OREAL Mythic Oil Originale

Forbrugertest, L'OREAL mythic oil

L´Oreal Mythic Oil Originale er en plejende og udglattende olie, som indeholder de intenst nærende og plejende ingredienser argan- og risklidolie.

Olien er fugtbeskyttende i op til hele 48 timer og er velegnet til dig med normalt til tørt hår.

Vi er vilde med denne hårolie fra L’Oreal, fordi du med denne olie får en meget nærende olie, som gør dit hår blødt og giver det en super flot glans.

Testen af dette produkt viste desuden, at olien slet ikke tyngede testpersonens hår, men derimod gjorde håret lettere at have med at gøre.

Se priser og tilbud på L’OREAL Mythic Oil Originale her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved L’OREAL Mythic

 • Bedst til normalt eller tørt hår
 • Kan bruges som leave-in kur, til styling og til finish.
 • Anti-frizz effekt
 • Fugtbeskyttelse i op til 48 timer
 • Nem at bruge

Mere information om L’OREAL Mythic

En anden meget positiv ting ved L’Oreals Mythic Oil Originale er desuden, at den trænger let og hurtigt ind i håret.

Fordelen ved denne hårolie er særligt dens evne til udredning af hår, der er sammenfiltret ved at give fugt, pleje og næring, så håret nemt kan redes ud, uden den store indsats med kammen eller børsten, der blot glider ubesværet igennem håret.

Ulempen ved L’Oreals hårolie var ifølge Costumes testere, at det var testpersonens oplevelse, at olien tyngede lidt og var lidt fedtet i konsistensen.

L’Oreal Mythic Oil Originale er tæmmende og plejende, og giver med sin særlige kombination af olier et øjeblikkeligt udglattet, kontrolleret og skinnende hår, og modvirker på samme tid at håret kruser.

Hårolien sørger desuden for, at de spaltede spidser samles og giver håret glans. Olien er et af de produkter, der i test gav allermest shine til håret, som blev rigtig flot og er god til hverdagsbrug.

Hårolien kommer med en praktisk pumpe, så det er let at dosere indholdet til hver brug.

Wella SP Luxeoil Reconstructive Elixir

Forbrugertest Wella SP Luxeoil Reconstructive Oil

Denne hårolie fra Wella har en særlig god plejende effekt, der ikke blot kommer til udtryk når den påføres håret, men som i test viste sig at have en effekt på længere sigt.

Olien er særligt til dig med tørt eller beskadiget hår, der ønsker at genopbygge håret hen over tid.

Se priser og tilbud på Wella SP Luxeoil Reconstructive Elixir her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af Wella SP Luxeoil

Gode ting ved Wella SP Luxeoil Reconstructive Elixir

 • Fint og tyndt hår og ødelagte spidser
 • Kan bruges som leave-in kur, til styling og til finish.
 • Indeholder olier fra jojoba, mandel og argan
 • Anti-frizz effekt
 • Nem at bruge

Mere information om Wella SP Luxeoil

En af grundende til, at vi er vilde med denne hårolie fra Wella er dens evne til at genopbygge håret og dets struktur henover tid. Olien har herudover en god konsistens, som betyder, at den er nem at fordele i håret.

Fordelen ved hårolien er, at den tydeligt gør tørt og skadet hår sundere over tid og genopbygger hårstråene.

Ulempen ved Wellas hårolie er dog, at den lige når den bliver sprøjtet ud lugter en smule af alkohol.

Wellas Sp Luxeoil Reconstructive Elixir er en lækker olie med en skøn duft, som hænger hele dagen istedet for at forsvinde hurtigt, som det er tilfældet med mange andre hårolier.

Olien er en genopbyggende og plejende elixir, der har en blødgørende effekt. Dette betyder, at tørt, stresset og skadet hår med det samme vil både se og føles sundere.

Herudover er hårolien fyldt med olier fra jojoba, mandel og argan, som ifølge producenten har en kontrollerende effekt på dit hår og så kommer den med en praktisk pumpe, der gør dosering let.

Davines Oi Oil Absolute Beautifying Potion

Forbrugertest, Davies oi oil

Davines Oi Oil Absolute Beautifying Potion er en multifunktionel hårolie, som gør en stor forskel for alle hårtyper.

Den er meget fugtgivende, tilfører fugt og næring og får håret til at tørre hurtigt samtidig med, at den bekæmper krus og giver dit hår glans.

Se priser og tilbud på Davines Oi Oil Absolute Beautifying Potion her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved Davines Oi Oil

 • Bedst egnet til alle hårtyper
 • Kan bruges som leave-in kur, til styling og til finish.
 • Indeholder Roucou Olie
 • Anti-frizz effekt
 • Får håret til at tørre hurtigere

Mere information om Davines Oi Oil

Grunden til, at vi er faldet for denne hårolie fra Davines er, at den er beviset på at olie ikke nødvendigvis behøver at fedte til. Denne hårolie blødgør håret og tilfører et subtilt hint af glans.

En anden god ting ved dette produkt er også, at den kan anvendes inden sengetid som en natbehandling.

Fordelen ved denne hårolie er at den, når den bruges i tørt hår, giver glans og samler hårspidserne, så håret ser sundt og velplejet ud. Olien giver således ifølge Costumes testpanel en rigtig lækker finish.

Ulempen mente Costumes testpanel ikke var, at hårolien fedtede, men brugte man mere end 4 pump, kunne håret godt blive en anelse for tungt at se på.

Med denne olie bliver dit hår nemmere at håndtere, både i våd og og tør tilstand. Hårolien giver et silkeblødt og fugtet hår og ligger alle de genstridige krusede totter og statisk hår ned.

Davines Oi Oil Absolute Beautifying Potion har desuden en skøn duft af vanilje og en praktisk pumpe, så du let kan dosere olien efter behov.

Ecooking Multi Olie Parfumefri

Forbrugertest, Ecooking multi olie

Denne olie fra det populære danske mærke Ecooking er en favorit blandt forbrugerne særligt, fordi der er tale om en multifunktionel olie, som kan bl.a. bruges som hårkur, hårolie, neglebåndsolie, serum under din creme, til barbering og som makeupfjerner.

Herudover er denne olie særligt til dig, der går op i kemien i dine skønhedsprodukter. Olien er nemlig økologisk, parfumefri og fri for farvestoffer og parabener.

Se priser og tilbud på Davines Oi Oil Absolute Beautifying Potion her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved Ecooking Multi Olie Parfumefri

 • Bedst egnet til alle hårtyper
 • Kan bruges som leave-in kur, til styling, til finish og diverse
 • Indeholder økologisk jojobaolie og sesamolie
 • Parfumefri
 • Økologisk og 100% vegansk

Mere information om Ecooking Multi Olie

Vi er vilde med denne multifunktionelle olie fra Ecooking, fordi du først og fremmest får rigtig meget for dine penge.

Produktet kan nemlig bruges til alverdens formål og man slipper således for at investere i en masse produkter, for at dække alle disse behov.

Olien kan desuden, med god samvittighed, kommes i håret og på kroppen, fordi den ikke indeholder uønsket kemi og derfor er den uden tvivl anbefalelsesværdig.

Ecookings Multi olie vandt i forlængelse heraf i 2017 også en Allergy Award som det internationale allergimærke AllergyCertified står bag.

Er du allergiker eller ekstra følsom over for kemi er denne olie det perfekte valg til dig.

Olien bliver herudover af forbrugerne rost for dens evne til at tilføre glans, fugt og blødhed til håret.

OM ECOOKING MULTI OLIE PARFUMEFRI

Ecookings Multi olie er altså en skøn parfumefri og økologisk olie med enorm mange anvendelsesmuligheder.

Den indeholder blandt andet økologisk jojobaolie og økologisk sesamolie, er fri for skadelige kemikalier og så er det en af de olier på markedet, som får allerflest positive brugeranmeldelser på nettet.

Værd at vide om hårolie

 • Hårolie bør altid være dit første redksab til at forbedre dit hårssundhed.
  Der findes mange forskellige metoder at genfinde sin hårglans eller gør sit hår sundere, men inden man prøver alverdens metoder af, så start med hårolie, det kan ofte være rigeligt.

Hvorfor du skal bruge hårolie

Hårolien er efterhånden blevet et must, når det kommer til at sikre at vores hår ser og føles blødt, glansfuldt og sundt.

Der findes enormt mange hårolier og næsten lige så mange måder at anvende den på. I denne guide giver vi dig alle de informationer du har brug for at vide, når du skal vælge en hårolie.

Grunden til, at det er vigtigt at anvende hårolie er at du, når du behandler håret med olie, får tilført det en masse fugt, som dermed også giver håret en flot glans og smidighed.

Hårolie er et produkt, som faktisk kan anvendes af alle. Hårolie egner sig dog allerbedst til hår, som er tørt, filtret eller som mangler glans og liv.

Når du skal investere i en hårolie er det derfor også meget vigtigt, at du er opmærksom på til hvilken hårtype, at olien er beregnet.

Hårolieprodukter kan i kraft af deres ingredienser, herunder naturlige koldpressede olier og nærende vitaminter og fedtstoffer, hjælpe med at sørge for at dine spaltede spidser forsegles, så dit hår ikke knækker så nemt.

hårolie

Hvad er hårolie egentlig?

Som navnet antyder er der tale om en olie til håret. Hårolier kan have forskellige egenskaber afhængig af hvilken olie, der benyttes.

Nogle hårolier indeholder dog ikke naturlig olie, men istedet silikone eller lignende ingredienser, som skal modkæmpe spaltede spidser og gøre håret galt og smidigt.

At disse produkter sælges som og klassificeres som hårolier er således en smule misvisende.

Mange brugere peger eksempelvis også på, at den fungerer rigtig godt til barbering. Er du interesseret i at læse mere om barbering og hårpleje, har vi på Forbruger-test også lavet en guide til 6 forskellige epilatorer her.

Vær opmærksom på hvilken type olie du anvender!

SILIKONEBASEREDE HÅROLIER – HÅROLIER DU SKAL VÆRE PÅPASSELIG MED

Hårolier, der indeholder silikone har den virkning, at de lægger sig om dit hår, og medvirker til et flot hår, som ser glansfuldt og sundt ud, uden at tynge eller fedte håret. Silikonebaserede hårolier tilfører dog ikke nogen form for reel pleje, der styrker håret i længden.

Er man på udkig efter et produkt, der gør dette er det derfor en plantebaseret hårolie du skal vælge. Hvis du vil anvende hårolie for at forbedre dit udseende, så kan du passende læse vores artikler om løbesko, proteinpulver, el-tandbørster eller affugtere.

Forbrugerrådet Tænk advarer desuden mod visse former for silikone i dine skønhedsprodukter.

Tænk har således mistænkt silikone, der går under navnet cyclopentasiloxane eller cyclomethicone på produkternes ingredienslister for at være hormonforstyrrende og miljøbelastende.

Denne form for silikone er dog kun skadelig, når den kommer i kontakt med huden, hvorfor disse hårolier ikke må komme i kontakt med din hovedbund.

Silikone kan som oftest spores på ingredienslisten ved at ingrediensen ender på -oxane eller -cone.

hårolie

PLANTEBASEREDE HÅROLIER

Disse typer af hårolier er oftest lavet på naturlige koldpressede olier fra eksempelvis argan, jojoba eller kokos. De plantebaserede olier giver dit hår et sundt look samtidig med, at de naturlige olier plejer dine hårstrå.

Alle af de nævnte olier er i deres rene form rigtig gode for dit hår, fordi de indeholder vitaminer, fedtsyrer og antioxidanter, der holder dit hår sundt og stærkt.

Mange af hårolierne på markedet indeholder disse koldpressede olier, som udvindes fra planter og er de 100% rene i form, kan de bruges til både hud og hår.

Arganolie er en olie, som udvindes fra træsorten Argan Spinos’, som vokser i Marokko. Arganolie er særligt kendt for sin evne til at bekæmpe tør og skadet hud og hår.

Når olien er en populær ingrediens at finde i hårolier er det fordi, at den er rig på mættende fedtsyrer og E-vitamin. Disse er nemlig med til at binde fugten til håret uden, at det bliver fedtet.

Hvis du vil være sikker på, at det er arganolie i sin rene form, som står på din hårolies ingrediensliste skal du kigge efter formuleringen “Argan Spinosa kernel Oil”.

Jojobaolie bliver udvundet af jojobaplantens nødder. Fordelen ved denne olie er, at den omslutter sig dit hår og på en og samme tid tilfører fugt og blødgører dit hår.

Er denne olie på ingredienslisten i sin rene form, skal der stå Buxus Chinensis eller Simmondsia.

Kokosolie er en olie vi hyppigt benytter til alt fra madlavning til skønhedsmæssige formål. Kokosolien udvindes af kødet fra kokosnødder og er særdeles god for dit hår.

Ren kokosolie er dog i brug meget drøj og kan fedte en del, så det er vigtigt at understrege, at du kun skal anvende en smule.

Læs også: Nyt glattejern? Find de bedste i test her

FAQ

Hvilket hårolie er bedst til håret?

Hvilket hårolie der er bedst til dit hår, det afhænger af, hvilken type hår du har. Nogle bud på nogle rigtig gode hårolier med plejende egenskaber er dog blandt andet Hair Strengthening & Protection Hair Oil, Yummi Haircare Smooth and Shine Hair Elixir og Moroccan Oil Treatment Light.

Hvad gør hårolie?

Hårolier er med til at pleje og vedligeholde dit hår. Alt efter hvor sundt eller skadet dit hår er, så kan hårolier være med til at pleje det, eller være med til at genopbygge og styrke håret. Hvis dit hår derfor er lidt slidt, så kan hårolier være en løsning.

Kan jeg bruge hårolie hver dag?

Teknisk set kan du bruge hårolie hver dag, men da olie kræver, at du vasker det ud, så skal du ligeledes også vaske dit hår hver dag. Derfor anbefales det generelt, at du maks. bruger hårolie en til to gange i ugen, da det er nok til at pleje håret.

Hvornår skal jeg putte olie i mit hår?

Du kan putte hårolie i både tørt og fugtigt hår, men generelt bør du sørge for, at dit hår og din hovedbund er helt ren, når du putter olien i håret. Hvis håret og hovedbunden ikke er det, så bliver olien ikke lige så let absorberet.

Denne side er anmeldt af: Nicklas B. Mathiesen Rating 10/10

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.