Hårkur test – De 7 bedste hårkure til dit hår

Udgivet 04.12.2018|Senest redigeret 15.02.2019

Vi har samlet et udvalg af de 7 bedste hårkure i test lige nu. Du kan i denne test læse om, hvilke ingredienser de forskellige hårkure indeholder, hvilken hårtype de egner sig bedst til, og hvilken effekt de havde på testpersoners hår, da de blev testet.

Når du har læst denne test, kan du med den bedste viden og de bedste råd nemt og trygt investere i en ny hårkur, så du kan få smukt og sundt hår.

Du kan også læse vores guide til hårkur og de forskellige typer, der findes samt hvordan du skal bruge hårkuren i dit hår lige her.

DENNE HÅRKUR TEST INDEHOLDER: forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af testvindende og populære hårkure fra adskillige tests, samt diverse forbrugeranmeldelser. Udover testen, bringer vi også guides til, hvad der er vigtigt at kigge efter, når du er på udkig efter en ny hårkur, hvordan du skal anvende den og hvilke typer af hårkure, der egner sig godt til dit hår. Du finder også en liste over alle de benyttede testkilder, der ligger til grund for denne artikel.

Vi gør dig opmærksom på, at Forbruger-test.dk ikke selv tester produkter. Vi laver i stedet en samlet oversigt over de produkter, som klarer sig bedst i test. Artiklen skal derfor fungere som en vejledende guide til dig.

En god og effektiv hårkur kan rede de fleste hårproblemer, hvad end du døjer med tørt hår, kruset hår, ødelagt hår, hårtab, fedtet hår eller glansløst hår.

Hårkur er dog ikke kun til hår, der falder inden for denne kategori. Hårkur er også for dem, som allerede i forvejen har velplejet hår, men som blot ønsker at vedligeholde det. Hårkur er til alle hårtyper og både til det korte og det lange hår. Til det glatte og til det krøllede hår og til det farvede og ufarvede hår.

Hårkur tilfører dit hår den næring, det har brug for og holder det sundt. Men hvilken hårkur er den bedste til dit hår? Vi bringer her en test af de bedste hårkure til de forskellige hårtyper, så du kan komme igang med at pleje dit hår. Hvis du er i tvivl omkring de hvilket hårprodukt der passer bedst til dig, så kan du klikke her, for at læse vores artikler om hårolie og epilatorer.

Vi bringer tests af følgende hårkure:


KÉRASTASE NUTRIVE MASQUE

Denne hårkur fra det anerkendte mærke Kérastase, som ligger i den dyre ende, men som til gengæld også leverer produkter af kvalitet. Kuren er til dig med fint og tørt hår, som har brug for ekstra fugt og pleje uden, at det tynger håret. Hårkuren var desuden testvinder i en test foretaget af magasinet Q, hvor den fik 6 ud af 6 point.

Specifikationer: KÉRASTASE NUTRIVE MASQUE

 • Størrelse: 200 ml.
 • Bedst egnet til: Tørt og fint hår.
 • Anvendelse: Skal anvendes i håndklædetørt hår.
 • Hovedingredienser: Lipider og iris.
ForhandlerTotalprisLæs mere
169,00 Læs mere
315,00 Læs mere

DERFOR ELSKER VI KÉRASTASE NUTRIVE MASQUE

I test viste denne hårkur fra Kérastase, at den allerede efter første brug i testpersonens tørre hår, formåede at både blødgøre håret og filtre håret ud. Samtidig blev håret efterladt luftigt og let.

En klar fordel ved denne hårkur vurderede Q i deres test var, at den ikke tyngede håret, men gjorde det glansfuldt og lækkert.

OM KÉRASTASE NUTRIVE MASQUE

Kérastase Nutrive Masque er udviklet særligt til tørt, sensitivt og fint hår og er en nærende hårkur med mange gode næringsstoffer, som plejer dit hår i dybden. Hårkuren indeholder vigtige ingredienser som blandt andet lipider, der forbedrer dit hårs naturlige olieproduktion og irisekstrakt, som sørger for at dit hår ikke udtørrer og giver håret næring. Hårkuren reparerer således fint og ekstra tørt hår, men gør dette uden at tynge dit hår.

Sådan skal hårkuren bruges:

 1. Påfør hårkuren i håndklæde tørt hår.
 2. Tag en passende mængde op i hænderne.
 3. Sørg for at fordele hårkuren jævnt i dit hårs spidser og længder.
 4. Lad hårkuren sidde i håret i 5-10 min.
 5. Skyl til sidst dit hår grundigt.

Herunder kan du se en video udarbejdet af Kérastase selv, der viser hvordan hårkuren skal anvendes. 

Testet og vurderet af:

 • Testvinder i test af magasinet Q.


OROFLUIDO MASK

Denne hårolie fra Orofluido egner sig særligt godt til skadet og slidt hår, og klarede sig særdeles godt i test, hvor den medvirkede til en øjeblikkelig forandring i testpersonens hår, som blev betydeligt mindre kruset og hermed også meget nemmere at rede ud.

Specifikationer:OROFLUIDO MASK

 • Størrelse: 250 ml.
 • Bedst egnet til: Normalt  til skadet og slidt hår.
 • Anvendelse: Skal anvendes i håndklædetørt hår.
 • Hovedingredienser: Arganolie, cyperusolie og linolie.
ForhandlerTotalprisLæs mere
58,00 Læs mere
169,00 Læs mere

DERFOR ELSKER VI OROFLUIDO MASK

Vi er vilde med denne hårkur fra det eksklusive mærke Orofluido, blandt andet grundet dens fugtgivende og genoprettende egeskaber og dens unikke formulering med de tre olier argan olie, cyperusolie og linolie. Argan olien er med til at styrke dit hår og tilføre det glans og blødhed. Cyperusolie beskytter dit hår mod frie radikaler og tilfører volumen. Linolien er med til at lukke og blødgøre dine hårstrå. I test sås det hvordan dette medførte, at testpersonens hår så mere glat og ensartet ud efter brug.

OM OROFLUIDO MASK

Orofluidos hårkur har en lækker aromatisk duft af amber i kombination med vaniljeekstrakt, som er med til at skabe et indbydende orientalsk univers af dufte.

Sådan skal hårkuren bruges:

 1. Påfør hårkuren i fugtigt hår.
 2. Lad hårkuren virke i 3-5 min.
 3. Skyl til sidst grundigt håret.

Testet og vurderet af:

 • Topscorer i test af magasinet ELLE


ALTERNA CAVIAR HAIR MASQUE

Denne hårkur fra Alterna egner sig særligt godt til tørt, ældet og skadet hår. Magasinet Elle peger i deres anmeldelse og test af produktet på, at hårkuren med sin cremede konsistens er nem at fordele i håret og, at testpersonens spidser både føltes og synede mindre spaltede efter få ugers brug.

Specifikationer:ALTERNA CAVIAR HAIR MASQUE

 • Størrelse: 161 gram.
 • Bedst egnet til: Tørt, ældet og skadet hår.
 • Anvendelse: Skal anvendes i håndklædetørt hår.
 • Uden parabener og sulfater.
ForhandlerTotalprisLæs mere
199,00 Læs mere
399,00 Læs mere

DERFOR ELSKER VI ALTERNA HAIR MASQUE

Vi elsker denne hårkur fra Alterna, blandt andet fordi den med sin unikke formulering er ekstra god for håret og hovedbunden. Solens stråler, almindelig ældning og kemiske behandlinger og kontakt med stylingsredskaber, er med til at skade dit hår og efterlade det glansløst og livløst. Dette kan denne hårkur rette op på ved at virke beskyttende og plejende for håret. Hårkuren beskytter desuden hårets farve og efterlader det blødt og glansfuldt.

OM ALTERNA HAIR MASQUE

Hårkuren fra Alterna har en dybdevirkende effekt og genopretter dit hårs fugtbalance og tilfører håret glans. Herudover er den formuleret uden nogle former for parabener og sulfater.

Sådan skal hårkuren bruges:

 1. Fordel en passende mængde af hårkuren i håndklædetørt hår.
 2. Lad produktet virke 5-10 min.
 3. Skyl herefter grundigt håret.

Du kan herunder se en anmeldelse af blandt andet Alterna Hair Masque

Testet og vurderet af:

 • Topscorer i test af magasinet ELLE


KEVIN MURPHY HYDRATE ME MASQUE

Denne hårkur fra mærket Kevin Murphy er både er anerkendt og populært blandt frisørerne, hvorfor du muligvis også har spottet Kevin Murphy produkter på hylderne hos din frisør. Hårkuren egner sig godt til kruset, groft eller farvet hår og så har den, den fordel at den er økologisk, hvilket betyder, at den er fri for parabener og sulfater.

Specifikationer:KEVIN MURPHY HYDRATE ME MASQUE

 • Størrelse: 200 ml.
 • Bedst egnet til: Kruset, groft eller farvet hår.
 • Anvendelse: Skal anvendes i nyvasket hår.
 • Hovedingredienser: Ekstrakt fra superfrugten kakadublomme, tang og vitaminer.
 • Økologisk.
ForhandlerTotalprisLæs mere
258,00 Læs mere

DERFOR ELSKER VI KEVIN MURPHY HYDRATE ME MASQUE

Først og fremmest er en helt klar fordel ved denne hårkur dens emballage. Hårkuren kommer nemlig i den praktisk flaske, der gør doseringen lettere og du slipper for at skulle grave i krukken. Testen af hårkuren viste, at den allerede ved første brug havde en tydelig effekt på testpersonens hår, som blev mærkbart blødere og mere glansfuldt at se på. Denne effekt holdt herudover også ud over den næste hårvask.

OM KEVIN MURPHY HYDRATE ME MASQUE

Denne hårkur eller hårmaske fra Kevin Murphy plejer og genopbygger håret. Den er formuleret med hyben og natlysolie, der er med til at tilføre næring og fugt til håret og har en udglattende effekt på kruset hår. Herudover indeholder hårkuren også små kapsler  af  tang og vitaminer mm., der åbner sig når du kommer produktet ud i hænderne. Dette er med til at sørge for, at dit hår får den optimale fugt og pleje, og skaber et velplejet, smukt og sundt hår.

Sådan skal hårkuren bruges:

 1. Påfør hårkuren i nyvasket hår.
 2. Massér den ind i dit hår og din hovedbund.
 3. Lad hårkuren virke i 5-10 min.
 4. Afslut med at skylde håret grundigt.

Du kan herunder se en video fra Kevin Murphy hvor hårkuren præsenteres og illustrerer hvordan du skal bruge den i dit hår.

Testet og vurderet af:

 • 6/6 stjerner i test af magasinet IN


SEBASTIAN HYDRE MOISTURIZING TREATMENT

Har du fint og tørt hår, som også er farvet vil denne hårkur fungere godt til dit hår. Den er nem at bruge og efterlader håret blødt og nemt at rede ud.

Specifikationer:SEBASTIAN HYDRE MOISTURIZING TREATMENT

 • Størrelse: 150 ml.
 • Bedst egnet til: Tørt, slidt og kemisk behandlet hår.
 • Anvendelse: Skal anvendes i nyvasket hår.
 • Hovedingredienser: Beriget med B-vitamin.
 • Reducerer krus.
ForhandlerTotalprisLæs mere
98,00 Læs mere
298,00 Læs mere

DERFOR ELSKER VI SEBASTIAN HYDRE MOISTURIZING TREATMENT

Denne hårkur fra Sebastian var populær i test, særligt på grund af dens duft. Testpersonen bemærkede, at hun var vild med produktets duft som hun syntes dufter virkelig ren. Hårkuren fik herudover ros for at have en god cremet konsistens, som ikke er for klæg. Hårkuren var desuden yderst nem at fordele i håret. Ligesom, at den var nem at skylde ud og efterladte testpersonens hår blødt og meget nemt at rede ud bagefter.

OM SEBASTIAN HYDRE MOISTURIZING TREATMENT

Sebastian Hydre Moisturizing Treatment fungerer godt til det tørre og krusede hår, særligt fordi den lægger alle de flyvske totter ned og efterlader dit hår silkeblødt og glansfuldt. Hårkuren er beriget med B-vitamin, som ifølge producenten er med til at forstærke dit hårs elasticitet og efterlade det sundt og velplejet.

Sådan skal hårkuren bruges: 

 1. Påfør hårkuren i nyvasket hår.
 2. Lad hårkuren sidde i håret i 3-5 min.
 3. Skyl herefter grundigt håret.
 4. Hårkuren kan med fordel anvendes ca. to gange om ugen.

Du kan herunder se en video af producenten selv, der viser hvordan produkterne fra serien virker og skal anvendes.

Testet og vurderet af:

 • 4/6 stjerner i test af magasinet Q


MOROCCANOIL SMOOTHING MASK

Moroccanoil er et af det mest respekterede og populære brands på markedet, når det kommer til hårpleje og det gælder både blandt forbrugerne og blandt de professionelle frisører. Derfor er det heller ingen overraskelse af et af producentens produkter, har fundet sin vej til denne liste. Morrocanoils hårkur er både genopbyggende og plejende, tilfører masser af fugt og bekæmper krus. Er du interesseret i at se test af flere af Moroccanoils produkter kan du læse vores test af deres hårolie lige her.

Specifikationer:MOROCCANOIL SMOOTHING MASK

 • Størrelse: 250 ml.
 • Bedst egnet til: Tørt, slidt og kemisk behandlet hår.
 • Anvendelse: Skal anvendes i håndklædetørt hår.
 • Hovedingredienser: Arganolie og argansmør.
 • Reducerer krus.
ForhandlerTotalprisLæs mere
259,00 Læs mere
339,00 Læs mere

DERFOR ELSKER VI MOROCCANOIL SMOOTHING MASK

Vi elsker denne hårkur fra Moroccanoil fordi det er en hårkur, som simpelthen gør underværker for dit hår og som giver et virkelig godt resultat hver gang du bruger den i dit hår. Marrocanoil Smoothing Mask tilførte testpersonens hår en intens fugt og pleje, der efterlod hendes hår velplejet at se på, silkeblødt at røre ved og super nemt at have med at gøre og rede igennem. Hårkuren fik desuden ros for dens evne til at bekæmpe kruset hår og slidte spidser.

OM MOROCCANOIL SMOOTHING MASK

Hårkuren fra Moroccanoil er en plejende hårkur, som egner sig særligt godt til at bekæmpe uregerligt og kruset hår. Hårkuren har et højt indhold af af arganolie og argansmør, der giver en langvarig og en dybdegående næring, som forbedrer hårets elasticitet, så du undgår, at det knækker.

Sådan skal hårkuren bruges:

 1. Påfør hårkuren i håndklædetørt hår.
 2. Red herefter håret igennem.
 3. lad hårkuren sidde og virke i håret i 5-10 minutter.
 4. Skyl hernæst grundigt dit hår.
 5. Hårkuren kan med fordel anvendes 1-2 gange om ugen.

Du kan herunder se en video udarbejdet af Moroccanoil, der viser hvordan hårkuren skal anvendes. 

Testet og vurderet af:

 • Populær i test af magasinet Girlsy.dk


OLAPLEX HAIR PERFECTOR NO.3

Denne fugtgivende og genopbyggende behandling fra mærket Olaplex til skadet hår er skabt med det formål, at du hjemmefra skal kunne viderebehandle en Olaplex behandling som man normalt får hos firsøren, i salonen. Hårkuren kan dog uden problemer også anvendes selvom, at du ikke har fået en Olaplexbehandling på forhånd. Denne er den ultimative forbrugerfavorit og roses til skyerne for sin uovertrufne effekt på håret, der bliver så godt som nyt.

Specifikationer: OLAPLEX HAIR PERFECTOR NO.3

 • Størrelse: 100 ml.
 • Bedst egnet til: Velegnet til at alle hårtyper.
 • Anvendelse: Skal bruges i håndklædetørt hår.
 • Fugtgivende og genopbyggende.
 • Vedligeholder Olaplex salonbehandling.
ForhandlerTotalprisLæs mere
148,00 Læs mere
279,00 Læs mere

DERFOR ELSKER VI OLAPLEX HAIR PERFECTOR NO. 3

Om Olaplex Hair perfector NO.3 siger en forbruger blandt andet, at den er “Uundværlig og hårhistoriens vidunder”. Dette stemmer overens med mange andre forbrugere, der giver udtryk for at Olaplex har reddet deres tørre og slidte hår, som allerede efter første brug blev blødt og livligt, nemt at rede ud og væsentlig sundere at se på og røre ved. Denne behandling fra Olaplex gør underværker for håret og redder det tørre og slidte hår.

OM OLAPLEX HAIR PERFECTOR NO. 3

Olaplex’s behandlinger består af et innovativt molekyle, som hverken indeholder silikone og olier, men beskytter og regenererer svovlbroerne i dit hårs struktur. Både under og efter kemisk behandling, herunder hårfarvning, så dit hår ikke knækker. kuren er god til alle hårtyper, men egner sig særligt godt til slidt og skadet eller farvet hår.

Vores hår nedbrydes hele tiden gennem styling med varmeredskaber og kemiske behandlinger og her kan det være en god ide at bruge en god genopbyggende kur som denne ca. en gang om ugen. Olaplex’s hair Perfector NO.3 er desuden også velegnet til extensions.

Sådan skal hårkuren bruges:

Der er nogle forholdsregler, der er vigtige at tage, når skal bruge denne behandling fra Olaplex i sit hår derhjemme. For at få det bedste resultat er det nemlig vigtigt, at du både forbereder dit hår og afslutter olaplexbehandlingen med en balsam og hårkur for at få den mest optimale virkning.

Start med at anvende en afrensende shampoo. Dette gør at Olaplex bedre kan trænge ind i dit hår.

Tør herefter håret, så det bliver håndklædetørt.

Red håret igennem og fordel hernæst Olaplex i hele håret. Start ved hovedbunden og før det ud i spidserne med kammen.

Lad Olaplex sidde i dit hår så længe som muligt og min. 10-15 minutter.

Sørg herefter for at få tilført håret masser af fugt ved brug af anden hårkur og lad den sidde i 10-15 minutter.

Til slut bør du anvende en balsam (gerne en proteinbalsam), som forsegler hårstråene og sikrer, at de plejende ingredienser bliver i dit hår.

Du kan i videoen herunder se en illustration af, hvordan behandlingen skal anvende i håret. 

Testet og vurderet af:

 • Favorit blandt forbrugerne.


HVAD ER EN HÅRKUR EGENTLIG?Hårkur

En hårkur er, som det fremgår af navnet, en kur til dit hår og i nogle tilfælde også din hovedbund. En hårkur er til for at give dit hår ekstra næring, fugt og glans som det måtte mangle og ikke får gennem din shampoo eller balsam.

Vær dog opmærksom på, at en hårkur ikke kan erstatte din balsam idet de to produkter har to forskellige formål og arbejder bedst hvis man bruger dem i forlængelse af hinanden. Du kan forneden læse mere herom.

HVORFOR SKAL DU BRUGE HÅRKUR?

En hårkur er det eneste produkt, som har evnen til at kunne reparere dit hår helt inde i dets kerne. Mens din shampoo går ind og åbner dit hår, så det kan blive rengjort i dybden og balsam lukker hårstråene igen og forsejler dem, så reparerer og fugtgiver hårkuren håret.

Dit hårs kerne kan udseendemæssigt sammenlignes med en DNA-streng. Her er svovlbroer det, som gør dit hår sundt og stærkt. Disse kan dog blive ødelagt hvis du eksempelvis bruger en forkert shampoo, vasker dit hår for ofte, bruger varmeredskaber til at style dit hår eller kemi i form af hårfarve og lignende. Ved at bruge hårkur kan du genoprette svovlbroerne, så dit hår bliver sundt igen. Herudover virker hårkure også forebyggende på de spaltede spidser, så dit hår ikke knækker så nemt.

INGREDIENSER DU SKAL KIGGE EFTER I DIN HÅRKUR

Når du skal ind i kampen mod det tørre og det skadede hår, er der en række vegetabilske kilder, som er særdeles gode at kigge efter på din hårkurs ingrediensliste. Her er tale om olierne kokosolie, argan olie, avocadoolie, olivenolie og aloe vera olie. Vi fortæller dig herunder hvorfor disse ingredienser er særligt gode at have i din hårkur og hvad, der kendetegner dem herunder.

Kokosolieolie

Kokosolie er en yderst nærende olie, som indeholder laurinsyre, der er med til at understøtte produktionen af protein i håret. Denne olie er særligt kendt for at kunne trænge dybere ind i håret i forhold til andre olier. Er denne olie at finde på din hårkurs ingrediensliste vil du således hurtigt kunne se og mærke forbedringer i dit hår.

Argan olie

Argan olien kommer fra det marokkanske argantræ og indeholder meget store mængder af næringsstoffer, fedtsyrer og vitaminer, som er rigtig gode for dit hår. Med sit høje indhold af E-vitamin fremmer olien en sund hårvækst idet den indeholder antioxidanter, der er med til at stimulere dine hårceller og din blodcirkulation, så de påvirkes til at producere nyt og sundt hår. En hårkur med indhold af denne olie er også rigtig god til at tilføre fugt til din hovedbund og bekæmpe skæl.

Avocadoolie

Denne olie fremstilles af avocadoens kød og er rig på antioxidanter, biotin og mineraler samt andre essentielle fedtsyrer. Dette betyder, at olien er særlig god til at bekæmpe skadet og tørt hår. Olien giver også næring til hårsækkene og kan således være med til at fremme hårvækst.

Olivenolie

Olivenolien er særlig god at have på ingredienslisten, hvis du har problemer med spaltede spidser eller kruset hår. Olien kan nemlig være med til at blødgøre dit hår og forbedre dets elasticitet. Olivenolie er nemlig rig på A og E vitamin og beriget med antioxidanter, der vedligeholder en sund produktion af keratinen i vores hår. Denne olie anvendes i hårkure til at reducere ophobningen af talg, som kan være med til at forhindre dannelsen af nye hårsække.

Aloe vera olie

Aloe vera indeholder proteolytiske enzymer, der reparerer døde hudceller i hovedbunden. Hårkure som indeholder denne olie, vil efterlade dit hår gennemfugtet og glansfuldt. Olien siges herudover også at kunne fremme hårvækst, og er med sin beroligende egenskaber gode til at bekæmpe kløe i hovedbunden, skæl og andre lignende problemer med hovedbunden.

SÅDAN SKAL DU BRUGE HÅRKUR I DIT HÅR

Det kan variere fra produkt til produkt hvornår og hvor ofte du skal putte hårkuren i dit hår. Som hovedregel bruges en hårkur dog i håret 1-2 gange om ugen. Sørg altid for at læse anvendelsesguiden bag på produktet, men som hovedregel gælder, at de fleste hårkure skal anvendes som følgende:

 • Vask dit hår helt rent med shampoo. Vask håret to gange, hvis du har haft brugt nogle former for stylingsprodukter, så du er sikret, at håret er helt rent.
 • Kom hårkuren i dit hår og lad den sidde så længe som det er angivet på pakningen.
 • Når hårkuren har siddet og virket i det anbefalede tidsrum skyldes den ud.
 • Afslut behandlingen ved at bruge din balsam i håret. (Dette trin er vigtigt idet en hårkur åbner dine hårstrå op så de er modtagelige for behandlingen. Det er nødvendigt at lukke hårståene igen med balsam, som ligger en beskyttende hinde over dit hår).

Hvis du vil optimere din hårpleje endnu mere kan du efterfølge balsamen i håret med hårolie. Hårolien kommes i dit håndklædetørre hår inden du redder det igennem. Vi har her på Forbruger-test lavet en test af de 8 bedste hårolier på markedet som du kan orientere dig i, hvis du ønsker at investere i en hårolie.

Du kan i hårolietesten desuden læse en guide til hvorfor du skal bruge hårolie, hvordan du skal bruge hårolie og hvilken hårolie du skal vælge. Herudover guider vi dig også til, hvilke ingredienser du henholdsvis skal lede efter på din hårolies ingrediensliste og hvilke ingredienser, der helst ikke må indgå som ingrediens. Du kan læse testen af hårolier lige her.

VÆLG EN HÅRKUR, DER PASSER TIL DIN HÅRTYPE

Det er vigtigt, at du vælger en hårkur, som passer til lige netop din hårtype og de specifikke problemområder, som du gerne vil bekæmpe. De fleste hårkure er dog hovedsageligt lavet med det formål, at de skal kunne behandle hårstråene samt styrke og beskytte dem imod nedbrydning og slid.

Der findes hårkure til alt fra tørt hår, hårkure til krøllet hår, hårkure til afbleget og lyst hår, hårkur til farvet hår og hårkurene til det fine hår eller til det mere kraftige hår. Du bør således nemt kunne finde en hårkur, der passer til lige netop din hårtype og dine behov.


LINKS OG TESTKILDER

For at guide dig gennem junglen af hårkure og hjælpe dig med at finde din nye hårkur, der passer til lige netop dine behov og dit hår, har vi foroven gennemgået forskellige tests og anmeldelser af udvalgte hårkure. Denne gennemgang tager udgangspunkt i en grundig research og testresultaterne fra nedenstående tests. Hvis du vil vide mere om de konkrete tests, kan du læse mere i artiklerne nedenfor.

Eftersom, at der på nuværende tidspunkt kun er foretaget et meget begrænset antal test af hårkure af forbrugersites- og organisationer, gør det sig gældende, at et flertal af vores anbefalinger og vurderinger af de forskellige hårkure hovedsageligt er baseret på forbrugeranmeldelser på de netbutikker, som forhandler produkterne.

Q.DK (15. FEBRUAR 2013)

Kvinde- og modemagasinet Q har testet flere forskellige hårkure fra producenter som blandt andet Wella, Kérastase og Sebastian. Hårkurene er blevet tildelt op til 6 point og er i testen blevet vurderet ud fra følgende parametre:

 • Pris.
 • Til hvilken hårtype egner hårkuren sig bedst.
 • Hvor let er det at dosere hårkuren.
 • Giver hårkuren glans og blødhed.
 • Effekt på spaltede og slidte spidser.
 • Effekt på kruset hår.

Du kan læse hele testen af de forskellige hårolier på Q.dk, hvor du kan trykke dig igennem galleriet af hårolier og læse den fulde bedømmelse af produkterne.

ELLE.DK (16. SEPTEMBER 2015)

Kvinde- og modemagasinet ELLE har i 2015 testet 5 forskellige hårkure. I denne test har ELLE’s skønhedsredaktør Anne P. udvalgt 5 af de bedste hårkure og bedt hele redaktionen om at teste dem hen over nogle måneder. De hårkure, der optræder i denne test er testet og vurderet ud fra parametre som:

 • Til hvilken hårtype egner hårkuren sig bedst.
 • Hvor let er det at dosere hårkuren.
 • Giver hårkuren glans og blødhed.
 • Effekt på spaltede spidser.
 • Effekt på kruset hår.

Hele testen kan læses direkte på ELLE.dk helt gratis. Du skal blot klikke dig igennem galleriet af produkter hvor du præsenteres for redaktionens fulde dom.

IN.DK (16. September 2015)

Kvinde- og modemagasinet IN har i 2015 testet og anmeldt flere forskellige hårkure og tildelt dem op til 6 stjerner, hvor 6 stjerner således er bedst. Produkterne er testet over længere tid af hele magasinets skønhedsredaktion og er blevet vurderet og testet ud fra parametrene:

 • Duft
 • Konsistens
 • Til hvilken hårtype egner hårkuren sig bedst.
 • Giver hårkuren glans og blødhed.
 • Effekt på spaltede spidser.
 • Effekt på kruset hår.

Testen kan læses i sin fuldhed på IN.dk hvor den kan læses helt gratis. Du skal blot trykke dig igennem galleriet hvor du kan læse redaktionens dom til fulde.

GIRLSY.DK (16. OKTOBER 2016)

Det danske kvindemagasin girlsy.dk har i 2016 testet og anmeldt en række hårkure hvor de har haft fokus på parametrene:

 • Konsistens
 • Hvor let er det at dosere hårkuren.
 • Til hvilken hårtype egner hårkuren sig bedst.
 • Giver hårkuren glans og blødhed.
 • Effekt på spaltede spidser.
 • Effekt på kruset hår.

Du kan læse hele denne test gratis på girlsy.dk hvor girlsy-redaktionens fulde dom over de hårkure, der er testet er listet og uddybet.

BRUGERANMELDELSER PÅ NETTET

En række af de produkter som vi har præsenteret og set nærmere på i denne test er forholdsvis nye. Det betyder, at de endnu ikke er blevet testet af forbrugersites, forbrugerorganisationer eller lignende endnu. Men da disse produkter stadig er interessante og brugbare har vi valgt også at tage jeres, dvs. forbrugernes, egne erfaringer med produkterne i praksis med.

Vi gør opmærksom på, at vi kun har medtaget hårkure fra denne kategori, som har opnået topscorere blandt forbrugerne på flere forskellige netbutikker, der forhandler produkterne.

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

forbruger-test.dk

4.64 14
Artikel godkendt af

Denne test er professionelt godkendt af Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

Om skribenten

Som skribent hos diverse dame og boligblade har jeg fået en stor pasion for indretning, samt kvaliteten af det jeg køber. Derfor ligger jeg stor fokus på at designet og kvaliteten er i top.
Maria Nørgaard