Test af de 7 bedste hårkure

Mangler dit hår lidt ekstra pleje og kærlighed? Måske er en hårkur lige det du har brug for – se de bedst testede hårkure her!

Udgivet 04.12.2018|Senest redigeret 06.01.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks

Der findes rigtig mange forskellige hårkure på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste hårkure, der er på markedet anno 2019, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

forbruger-test.dk

4.64 14

Kérastase Nutritive Masque

hårkure

Denne hårkur fra det anerkendte mærke Kérastase, som ligger i den dyre ende, men som til gengæld også leverer produkter af kvalitet.

Kuren er til dig med fint og tørt hår, som har brug for ekstra fugt og pleje uden, at det tynger håret. Hårkuren var desuden testvinder i en test foretaget af magasinet Q, hvor den fik 6 ud af 6 point.

Forhandler Totalpris Læs mere
169,00 Læs mere
315,00 Læs mere

Video Anmeldelse af Kérastase Nutritive Masque

Gode ting ved Kérastase Nutritive Masque

 • Perfekt egnet til tørt og fint hår.
 • Lipider og iris.
 • Anerkendt mærke

Mere information om Kérastase Nutritive Masque

I test viste denne hårkur fra Kérastase, at den allerede efter første brug i testpersonens tørre hår, formåede at både blødgøre håret og filtre håret ud. Samtidig blev håret efterladt luftigt og let.

En klar fordel ved denne hårkur vurderede Q i deres test var, at den ikke tyngede håret, men gjorde det glansfuldt og lækkert.

Kérastase Nutrive Masque er udviklet særligt til tørt, sensitivt og fint hår og er en nærende hårkur med mange gode næringsstoffer, som plejer dit hår i dybden.

Hårkuren indeholder vigtige ingredienser som blandt andet lipider, der forbedrer dit hårs naturlige olieproduktion og irisekstrakt, som sørger for at dit hår ikke udtørrer og giver håret næring. Hårkuren reparerer således fint og ekstra tørt hår, men gør dette uden at tynge dit hår.

Orofluido Mask

hårkure

Denne hårolie fra Orofluido egner sig særligt godt til skadet og slidt hår, og klarede sig særdeles godt i test, hvor den medvirkede til en øjeblikkelig forandring i testpersonens hår, som blev betydeligt mindre kruset og hermed også meget nemmere at rede ud.

Forhandler Totalpris Læs mere
58,00 Læs mere
169,00 Læs mere

Gode ting ved Orofluido Mask

 • Bedst egnet til normalt  til skadet og slidt hår.
 • Bedst egnet til håndklædetørt hår.
 • Hovedingredienser: Arganolie, cyperusolie og linolie.

Mere information om Orofluido Mask

Vi er vilde med denne hårkur fra det eksklusive mærke Orofluido, blandt andet grundet dens fugtgivende og genoprettende egeskaber og dens unikke formulering med de tre olier argan olie, cyperusolie og linolie. Argan olien er med til at styrke dit hår og tilføre det glans og blødhed.

Cyperusolie beskytter dit hår mod frie radikaler og tilfører volumen. Linolien er med til at lukke og blødgøre dine hårstrå. I test sås det hvordan dette medførte, at testpersonens hår så mere glat og ensartet ud efter brug.

Orofluidos hårkur har en lækker aromatisk duft af amber i kombination med vaniljeekstrakt, som er med til at skabe et indbydende orientalsk univers af dufte.

Alterna Caviar Hair Masque

hårkure

Denne hårkur fra Alterna egner sig særligt godt til tørt, ældet og skadet hår.

Hårkuren har med sin cremede konsistens er nem at fordele i håret og brugerens spidser både føltes og synede mindre spaltede efter få ugers brug.

Forhandler Totalpris Læs mere
199,00 Læs mere
399,00 Læs mere

Video Anmeldelse af Alterna Caviar Hair Masque

Gode ting ved Alterna Caviar Hair Masque

 • Bedst egnet til: Tørt, ældet og skadet hår.
 • Bedst i håndklædetørt hår.
 • Uden parabener og sulfater.

Mere information om Alterna Caviar Hair Masque

Vi elsker denne hårkur fra Alterna, blandt andet fordi den med sin unikke formulering er ekstra god for håret og hovedbunden. Solens stråler, almindelig ældning og kemiske behandlinger og kontakt med stylingsredskaber, er med til at skade dit hår og efterlade det glansløst og livløst.

Dette kan denne hårkur rette op på ved at virke beskyttende og plejende for håret. Hårkuren beskytter desuden hårets farve og efterlader det blødt og glansfuldt.

Hårkuren fra Alterna har en dybdevirkende effekt og genopretter dit hårs fugtbalance og tilfører håret glans. Herudover er den formuleret uden nogle former for parabener og sulfater.

Kevin Murphy Hydrate Me Masque

hårkure

Denne hårkur fra mærket Kevin Murphy er både er anerkendt og populært blandt frisørerne, hvorfor du muligvis også har spottet Kevin Murphy produkter på hylderne hos din frisør.

Hårkuren egner sig godt til kruset, groft eller farvet hår og så har den, den fordel at den er økologisk, hvilket betyder, at den er fri for parabener og sulfater.

Forhandler Totalpris Læs mere
258,00 Læs mere
258,00 Læs mere

Video Anmeldelse af Kevin Murphy Hydrate Me Masque

Gode ting ved Kevin Murphy Hydrate Me Masque

 • Rigtig god til kruset, groft eller farvet hår.
 • Hovedingredienser: Ekstrakt fra superfrugten kakadublomme, tang og vitaminer.
 • Økologisk.

Mere information om Kevin Murphy Hydrate Me Masque

Først og fremmest er en helt klar fordel ved denne hårkur dens emballage. Hårkuren kommer nemlig i den praktisk flaske, der gør doseringen lettere og du slipper for at skulle grave i krukken.

Testen af hårkuren viste, at den allerede ved første brug havde en tydelig effekt på testpersonens hår, som blev mærkbart blødere og mere glansfuldt at se på. Denne effekt holdt herudover også ud over den næste hårvask.

Denne hårkur eller hårmaske fra Kevin Murphy plejer og genopbygger håret. Den er formuleret med hyben og natlysolie, der er med til at tilføre næring og fugt til håret og har en udglattende effekt på kruset hår.

Herudover indeholder hårkuren også små kapsler  af  tang og vitaminer mm., der åbner sig når du kommer produktet ud i hænderne. Dette er med til at sørge for, at dit hår får den optimale fugt og pleje, og skaber et velplejet, smukt og sundt hår.

Sebastian Hydre Moisturizing Treatment

hårkure

Har du fint og tørt hår, som også er farvet vil denne hårkur fungere godt til dit hår. Den er nem at bruge og efterlader håret blødt og nemt at rede ud.

Forhandler Totalpris Læs mere
98,00 Læs mere
298,00 Læs mere

Video Anmeldelse af Sebastian Hydre Moisturizing Treatment

Gode ting ved Sebastian Hydre Moisturizing Treatment

 • Hovedingredienser: Beriget med B-vitamin.
 • Reducerer krus.

Mere information om Sebastian Hydre Moisturizing Treatment

Denne hårkur fra Sebastian var populær i test, særligt på grund af dens duft. Testpersonen bemærkede, at hun var vild med produktets duft som hun syntes dufter virkelig ren. Hårkuren fik herudover ros for at have en god cremet konsistens, som ikke er for klæg.

Hårkuren var desuden yderst nem at fordele i håret. Ligesom, at den var nem at skylde ud og efterladte testpersonens hår blødt og meget nemt at rede ud bagefter.

Sebastian Hydre Moisturizing Treatment fungerer godt til det tørre og krusede hår, særligt fordi den lægger alle de flyvske totter ned og efterlader dit hår silkeblødt og glansfuldt.

Hårkuren er beriget med B-vitamin, som ifølge producenten er med til at forstærke dit hårs elasticitet og efterlade det sundt og velplejet.

Moroccanoil Smoothing Mask

hårkure

Moroccanoil er et af det mest respekterede og populære brands på markedet, når det kommer til hårpleje og det gælder både blandt forbrugerne og blandt de professionelle frisører.

Derfor er det heller ingen overraskelse af et af producentens produkter, har fundet sin vej til denne liste. Morrocanoils hårkur er både genopbyggende og plejende, tilfører masser af fugt og bekæmper krus

Forhandler Totalpris Læs mere
259,00 Læs mere
339,00 Læs mere
349,00 Læs mere

Video Anmeldelse af Moroccanoil Smoothing Mask

Gode ting ved Moroccanoil Smoothing Mask

 • Anvendelse: Skal anvendes i håndklædetørt hår.
 • Hovedingredienser: Arganolie og argansmør.
 • Reducerer krus.

Mere information om Moroccanoil Smoothing Mask

Vi elsker denne hårkur fra Moroccanoil fordi det er en hårkur, som simpelthen gør underværker for dit hår og som giver et virkelig godt resultat hver gang du bruger den i dit hår.

Marrocanoil Smoothing Mask tilførte testpersonens hår en intens fugt og pleje, der efterlod hendes hår velplejet at se på, silkeblødt at røre ved og super nemt at have med at gøre og rede igennem.

Hårkuren fik desuden ros for dens evne til at bekæmpe kruset hår og slidte spidser.

Hårkuren fra Moroccanoil er en plejende hårkur, som egner sig særligt godt til at bekæmpe uregerligt og kruset hår. Hårkuren har et højt indhold af af arganolie og argansmør, der giver en langvarig og en dybdegående næring, som forbedrer hårets elasticitet, så du undgår, at det knækker.

Olaplex Hair Perfector NO.3

hårkure

Denne fugtgivende og genopbyggende behandling fra mærket Olaplex til skadet hår er skabt med det formål, at du hjemmefra skal kunne viderebehandle en Olaplex behandling som man normalt får hos firsøren, i salonen.

Hårkuren kan dog uden problemer også anvendes selvom, at du ikke har fået en Olaplexbehandling på forhånd. Denne er den ultimative forbrugerfavorit og roses til skyerne for sin uovertrufne effekt på håret, der bliver så godt som nyt.

Forhandler Totalpris Læs mere
148,00 Læs mere
179,00 Læs mere
229,00 Læs mere

Video Anmeldelse af Olaplex Hair Perfector NO.3

Gode ting ved Olaplex Hair Perfector NO.3

 • Fugtgivende og genopbyggende.
 • Vedligeholder Olaplex salonbehandling.

Mere information om Olaplex Hair Perfection No.3

Om Olaplex Hair perfector NO.3 siger en forbruger blandt andet, at den er “Uundværlig og hårhistoriens vidunder”.

Dette stemmer overens med mange andre forbrugere, der giver udtryk for at Olaplex har reddet deres tørre og slidte hår, som allerede efter første brug blev blødt og livligt, nemt at rede ud og væsentlig sundere at se på og røre ved.

Denne behandling fra Olaplex gør underværker for håret og redder det tørre og slidte hår.

Olaplex’s behandlinger består af et innovativt molekyle, som hverken indeholder silikone og olier, men beskytter og regenererer svovlbroerne i dit hårs struktur. Både under og efter kemisk behandling, herunder hårfarvning, så dit hår ikke knækker.

kuren er god til alle hårtyper, men egner sig særligt godt til slidt og skadet eller farvet hår.

Vores hår nedbrydes hele tiden gennem styling med varmeredskaber og kemiske behandlinger og her kan det være en god ide at bruge en god genopbyggende kur som denne ca. en gang om ugen. Olaplex’s hair Perfector NO.3 er desuden også velegnet til extensions.

Hvad er en hårkur egentlig?

En hårkur er, som det fremgår af navnet, en kur til dit hår og i nogle tilfælde også din hovedbund. En hårkur er til for at give dit hår ekstra næring, fugt og glans som det måtte mangle og ikke får gennem din shampoo eller balsam.

Vær dog opmærksom på, at en hårkur ikke kan erstatte din balsam idet de to produkter har to forskellige formål og arbejder bedst hvis man bruger dem i forlængelse af hinanden. Du kan forneden læse mere herom.

hårkur

HVORFOR SKAL DU BRUGE HÅRKUR?

En hårkur er det eneste produkt, som har evnen til at kunne reparere dit hår helt inde i dets kerne. Mens din shampoo går ind og åbner dit hår, så det kan blive rengjort i dybden og balsam lukker hårstråene igen og forsejler dem, så reparerer og fugtgiver hårkuren håret.

Dit hårs kerne kan udseendemæssigt sammenlignes med en DNA-streng. Her er svovlbroer det, som gør dit hår sundt og stærkt. Disse kan dog blive ødelagt hvis du eksempelvis bruger en forkert shampoo, vasker dit hår for ofte, bruger varmeredskaber til at style dit hår eller kemi i form af hårfarve og lignende.

Ved at bruge hårkur kan du genoprette svovlbroerne, så dit hår bliver sundt igen. Herudover virker hårkure også forebyggende på de spaltede spidser, så dit hår ikke knækker så nemt.

Læs også vores artikler om stavblendere, gryder og kaffemaskiner.

INGREDIENSER DU SKAL KIGGE EFTER I DIN HÅRKUR

Når du skal ind i kampen mod det tørre og det skadede hår, er der en række vegetabilske kilder, som er særdeles gode at kigge efter på din hårkurs ingrediensliste. Her er tale om olierne kokosolie, argan olie, avocadoolie, olivenolie og aloe vera olie.

Vi fortæller dig herunder hvorfor disse ingredienser er særligt gode at have i din hårkur og hvad, der kendetegner dem herunder.

Kokosolie

Kokosolie er en yderst nærende olie, som indeholder laurinsyre, der er med til at understøtte produktionen af protein i håret. Denne olie er særligt kendt for at kunne trænge dybere ind i håret i forhold til andre olier. Er denne olie at finde på din hårkurs ingrediensliste vil du således hurtigt kunne se og mærke forbedringer i dit hår.

Argan olie

Argan olien kommer fra det marokkanske argantræ og indeholder meget store mængder af næringsstoffer, fedtsyrer og vitaminer, som er rigtig gode for dit hår.

Med sit høje indhold af E-vitamin fremmer olien en sund hårvækst idet den indeholder antioxidanter, der er med til at stimulere dine hårceller og din blodcirkulation, så de påvirkes til at producere nyt og sundt hår.

En hårkur med indhold af denne olie er også rigtig god til at tilføre fugt til din hovedbund og bekæmpe skæl.

Avocadoolie

Denne olie fremstilles af avocadoens kød og er rig på antioxidanter, biotin og mineraler samt andre essentielle fedtsyrer. Dette betyder, at olien er særlig god til at bekæmpe skadet og tørt hår. Olien giver også næring til hårsækkene og kan således være med til at fremme hårvækst.

Olivenolie

Olivenolien er særlig god at have på ingredienslisten, hvis du har problemer med spaltede spidser eller kruset hår. Olien kan nemlig være med til at blødgøre dit hår og forbedre dets elasticitet. Olivenolie er nemlig rig på A og E vitamin og beriget med antioxidanter, der vedligeholder en sund produktion af keratinen i vores hår.

Denne olie anvendes i hårkure til at reducere ophobningen af talg, som kan være med til at forhindre dannelsen af nye hårsække.

Aloe vera olie

Aloe vera indeholder proteolytiske enzymer, der reparerer døde hudceller i hovedbunden. Hårkure som indeholder denne olie, vil efterlade dit hår gennemfugtet og glansfuldt.

Olien siges herudover også at kunne fremme hårvækst, og er med sin beroligende egenskaber gode til at bekæmpe kløe i hovedbunden, skæl og andre lignende problemer med hovedbunden.

Sådan skal du bruge hårkur i dit hår

Det kan variere fra produkt til produkt hvornår og hvor ofte du skal putte hårkuren i dit hår. Som hovedregel bruges en hårkur dog i håret 1-2 gange om ugen. Sørg altid for at læse anvendelsesguiden bag på produktet, men som hovedregel gælder, at de fleste hårkure skal anvendes som følgende:

 • Vask dit hår helt rent med shampoo. Vask håret to gange, hvis du har haft brugt nogle former for stylingsprodukter, så du er sikret, at håret er helt rent.
 • Kom hårkuren i dit hår og lad den sidde så længe som det er angivet på pakningen.
 • Når hårkuren har siddet og virket i det anbefalede tidsrum skyldes den ud.
 • Afslut behandlingen ved at bruge din balsam i håret. (Dette trin er vigtigt idet en hårkur åbner dine hårstrå op så de er modtagelige for behandlingen. Det er nødvendigt at lukke hårståene igen med balsam, som ligger en beskyttende hinde over dit hår).

Hvis du vil optimere din hårpleje endnu mere kan du efterfølge balsamen i håret med hårolie. Hårolien kommes i dit håndklædetørre hår inden du redder det igennem.

Vi har her på Forbruger-test udarbejdet en test-guide af de 8 bedste hårolier på markedet som du kan orientere dig i, hvis du ønsker at investere i en hårolie.

Du kan i hårolietesten desuden læse en guide til hvorfor du skal bruge hårolie, hvordan du skal bruge hårolie og hvilken hårolie du skal vælge.

Herudover guider vi dig også til, hvilke ingredienser du henholdsvis skal lede efter på din hårolies ingrediensliste og hvilke ingredienser, der helst ikke må indgå som ingrediens. Du kan læse testen af hårolier lige her.

 

hårkur

VÆLG EN HÅRKUR, DER PASSER TIL DIN HÅRTYPE

Det er vigtigt, at du vælger en hårkur, som passer til lige netop din hårtype og de specifikke problemområder, som du gerne vil bekæmpe. De fleste hårkure er dog hovedsageligt lavet med det formål, at de skal kunne behandle hårstråene samt styrke og beskytte dem imod nedbrydning og slid.

Der findes hårkure til alt fra tørt hår, hårkure til krøllet hår, hårkure til afbleget og lyst hår, hårkur til farvet hår og hårkurene til det fine hår eller til det mere kraftige hår. Du bør således nemt kunne finde en hårkur, der passer til lige netop din hårtype og dine behov.

Værd at vide om Hårkure

 • Hårkure er meget forskellige – vælg med omhu!
  Hårkure kan suppleres med hårvitaminer for optimalt resultat

Denne side er anmeldt af: Anders M. Kruse Rating 10/10

 

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Forbruger-test.dk er en af Danmarks største websites indenfor test af produkter. Vi samler tests ind og giver dig en oversigt over, hvad du skal vælge imellem. Hurtigt og nemt.