Test af de 7 bedste Vakuumpakkere

Vil du gerne blive bedre til at bevare din mad og på den måde forlænge holdbarheden markant? Men har du samtidig svært ved at finde plads i fryseren til masser af bokse, æsker og pakker? Så kan det være, at den helt rette løsning for dig er en god og effektiv vakuumpakker.

Bedste vakuumpakker 2019
Udgivet 07.03.2019|Senest redigeret 10.05.2019|
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen (Journalist fra DMJX)

Der findes rigtig mange forskellige vakuumpakkere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste vakuumpakkere, der er på markedet anno 2019, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Bedste vakuumpakker 2019

forbruger-test.dk

4.72 25

FoodSaver V2860

Denne vakuumpakker er god til nedfrys af dine madvarer, og så er den også ideel til tilberedning af din mad i en sous vide-maskine. Så er du på udkig efter en god vakuumpakker, der også fremstår både robust og holdbar, så kan det være, FoodSaver V2860 er lige hvad du mangler.

Forhandler Totalpris Læs mere
1.499,00 Læs mere
1.499,00 Læs mere
1.598,00 Læs mere

Video Anmeldelse af FoodSaver V2860

Gode ting ved FoodSaver V2860

  • FoodSaver V2860 kommer i et stilrent design, der kan passe ind i ethvert køkken
  • Du får en robust og solid model, der kan holde til hverdagens brug
  • Maskinen er velegnet til frysning såvel som sous vide
  • Vakuumpakkeren kommer med mange smarte funktioner, der sikrer brugervenligheden
  • Du får en sikker maskine, der holder, hvad den lover

Mere information om FoodSaver V2860

Pakningen, som FoodSaver V2860 sørger for, er meget tæt samtidig med, at den sørger for, at der ingen ilt er tilbage i posen. Og det er nemlig ilten, der er med til at forringe madens holdbarhed, hvorfor denne er i stand til at forlænge den markant.

Maskinen er enkel at betjene, og poserne er lette at lukke, så længe man ikke fylder for meget i dem. Poserne er desuden af en god kvalitet, hvorfor de ikke sprækker. Der følger dog en ekstra bred tætningsstrimmel med, således det er sikret, at maden bevares optimalt.

Bredt udvalg af funktioner

FoodSaver V2860 kommer med to hastighedsindstillinger samt en vakuum-puls-funktion. Denne sikrer optimal kontrol. Maskinen er desuden håndfri, hvorfor en Progress Indicator fortæller dig, hvornår processen er færdig.

Maskinen har også to forseglingsniveauer. Og derfor er den god til både at fugte og tørre fødevarer. For de sarte fødevarer findes der desuden en ekstra særfunktion. Det betyder, at du også kan vakuumpakke fødevarer, der ellers kan have svært ved at klare processen uden skader.

FoodSaver V2860 er designet med et låg, der kommer i rustfrit stål, og så kommer den også med en beholder samt en aftagelig drypbakke, fem poser med en kapacitet på 0,94 liter, fem poser med en kapacitet på 3,78 liter og en rulle.

Gastroback 46007

Vil du gerne have en vakuumpakker, der holder hvad den lover, så du kan opbevare din mad op til 5 gange længere samtidig med, at den undgår frostskader? Så bør du kigge på Gastroback 46007.

Forhandler Totalpris Læs mere
585,00 Læs mere
585,00 Læs mere
585,00 Læs mere

Video Anmeldelse af Gastroback 46007

Gode ting ved Gastroback 46007

  • Gastroback 46007 har en indbygget kniv, så du hurtigt kan tilpasse poserne
  • Maskinen er meget brugervenlig og kan benyttes af alle uanset efterfaring med vakuumpakkere
  • Du får en effektiv sugeevne
  • Vakuumpakkeren er fuldautomatisk
  • Du får en maskine, der er meget nem at rengøre efter brug

Om Gastroback 46007

Gastroback 46007 er udstyret med en indbygget kniv på bagsiden. Det betyder, at det er muligt at benytte poser i ruller, som efterfølgende nemt kan skæres efter den størrelse, der er behov for og passer i din fryser. Denne vakuumpakker er derfor også perfekt i samspil med en sous vide-maskine.

Maskinen er yderst brugervenlig, og derfor er den nemt at pakke især kød på. Med denne følger der fem poser af 20 x 30 centimeter og fem poser af 30 x 40 centimeter.

Det er dog også muligt at bruge poser hertil, som er forberedt til andre vakuumpakkere. Og så har den en sugeevne med op til 11 liter per minut.

Denne er desuden fuldautomatisk, og så får du også mulighed for først at forsegle en pose for derefter at vakuumpakke den. Og bedst af alt så er Gastroback 46007 meget nem at rengøre.

OBH Nordica Supreme 7949

Maskinen ligger i den højere ende af prisskalaen, men den emmer desuden også af god kvalitet og høj alsidighed. For udover at OBH Nordica Supreme 7949 er god til frysning og sous vide, er den også yderst velegnet til brug i mikroovnen.

Forhandler Totalpris Læs mere
689,00 Læs mere
689,00 Læs mere
699,00 Læs mere
699,00 Læs mere

Video Anmeldelse af OBH Nordica Supreme 7949

Gode ting ved OBH Nordica Supreme 7949

  • OBH Nordica Supreme 7949 er et produkt i god kvalitet
  • Du får en meget stor alsidighed til alle typer af madvarer
  • Vakuumpakningen kan bruges i mikroovnen
  • Maskinen er meget brugervenlig og let at betjene
  • Med dig får du en god og udførlig manual

Om OBH Nordica Supreme 7949

OBH Nordica Supreme 7949 kommer med et godt system til vakuum-forsegling, så den sørger for både at lukke posen helt til og holde maden frisk i fryseren. Denne er desuden også med til at nedsætte risikoen for frostskader, hvis man bruger de poser, som følger med maskinen.

Stor brugervenlighed

OBH Nordica Supreme 7949 er en meget brugervenlig model, som er let at betjene. Den kommer også med en udførlig manual, der kan hjælpe i usikre situationer. Du bliver derfor guidet i forhold til knapper, der skal trykkes på – og så klarer maskinen resten.

Maskinen er desuden meget lydsvag, hvorfor den kan bruges på alle tider af døgnet. Og så kommer den i et pænt design, hvorfor den kan passe ind i ethvert køkken. Den indeholder desuden en smart opbevaring til rullen, flere specialindstillinger og en startpakke med ruller i to forskellige størrelser.

OBH Nordica Supreme 7949 kan pakke alle typer af mad lige fra stege, fedt, fisk og kartofler til bær.

Caso VC300 Pro

Hvis du vil forlænge holdbarheden på din mad med flere måneder, er det nødvendigt at luften suges helt ud, og det er noget, som Caso VC300 Pro kan klare for dig. Maskinens vakuum-funktion er faktisk så effektiv, at der næsten ingen luft er tilbage efter processen.

Forhandler Totalpris Læs mere
1.065,00 Læs mere
1.065,00 Læs mere
1.065,00 Læs mere

Video Anmeldelse af OBH Caso VC300 Pro

Gode ting ved Caso VC300 Pro

  • Caso VC300 Pro er en lidt dyrere model, men kommer i en høj kvalitet
  • Du får en meget effektiv vakuum-evne
  • Maskinen forsegler vakuummet godt
  • Vakuumpakkere giver mulighed for selv at vælge størrelse på pose
  • Du får en maskine, der er god til sous vide

Om Caso VC300 Pro

Når du bruger Caso VC300 Pro har du selv mulighed for at vælge størrelsen på posen. Og derfor kan du pakke, som det passer dig med en bredde på helt op til 30 cm.

Maskinen kommer desuden med et aftageligt vakuumkammer og en foliboks, der kan bruges til opbevaring af rullen. Denne gør det let at vakuumpakke, idet man så blot trækker folien ud i den ønskede længe og skærer den med en integreret folieskærer.

Caso VC300 Pro er derudover rigtig god, hvad enten man ønsker at tørre eller fugte sine fødevarer. Og det er let at skifte mellem de forskellige indstillinger.

KitchPro-vakuumpakker

KitchPro-vakuumpakker er en af de bedste maskiner, der findes på markedet på nuværende tidspunkt. Og den er desuden kendt for sine mange smarte løsninger, der er med til at gøre hverdagen meget lettere for mange mennesker.

Video Anmeldelse af KitchPro-Vakuumpakker

Gode ting ved KitchPro

  • Du får en af de bedste vakuumpakkere, der findes på markedet
  • KitchPro-vakuumpakker er en meget hurtig og effektiv model
  • Maskinen kommer med genanvendelige poser, hvorfor den tilgodeser miljøet
  • Vakuumpakkeren er meget let at betjene, hvorfor den ikke kræver nogen erfaring
  • Du får mulighed for at minimerer dit madspild

Om KitchPro

Modellen er super hurtig, hvorfor du inden for ganske kort tid kan have alt din mad vakuumpakket og klar til fryseren – faktisk tager det kun cirka 15 sekunder for KitchPro-vakuumpakker at gennemføre processen og suge alt luften ud af en pose. Den kommer desuden med genanvendelige poser, så du hurtigt kan komme i gang med den lufttætte pakning.

Maskinen er desuden yderst brugervenlig. Den er smart, hurtig og let at betjene, og så tjener prisen på den sig hurtigt ind igen, idet du kan minimere dit madspild og sikre dig selv mere lækre madvarer.

Caso VC10

Caso VC10 har endnu ikke være en del af nogle eksperts-tests, dog scorer den utrolig godt blandt forbrugerne, og derfor er den medtaget her. Det er jo forbrugerne, der bruger maskinen, og de fremhæver især vakuumpakkeren. Derfor scorer den også hele 4,5 stjerne ud af i alt 5 mulige hos Amazon, som har fået omkring 1200 anmeldelser.

Forhandler Totalpris Læs mere
453,00 Læs mere
455,00 Læs mere
529,00 Læs mere

Video Anmeldelse af CASO VC10

Gode ting ved Caso VC10

  • Caso VC10 er en prisvenlig model, hvorfor alle kan få en vakuumpakker i hjemmet
  • Med maskinen får du stadig god kvalitet, og derfor meget værdi for pengene
  • Vakuumpakkeren suger effektivt alt ilten ud af posen og forsegler den tæt
  • Du får nogle poser, der ikke lækker
  • Caso VC10 har en høj grad af brugervenlighed, og den kan derfor betjenes af alle

Om Caso VC10

Caso VC10 er en lidt billigere model end de andre, der her er blevet gennemgået, dog betyder det ikke, at modellen mangler nogen form for kvalitet. Faktisk er det det modsatte, der gør sig gældende, idet forbrugerne er rigtig glade for den. De fremhæver især, at den har en god sugeevne, idet alt luften suges ud af posen, hvorefter den forsegles helt og tæt.

Derudover kan maskinen bruges til mange forskellige formål, og det er netop fordi, at den formår at lave en så tæt forsegling. Med den sikres det nemlig, at der ikke kommer vand ind i posen, og derfor kan den meget vel bruges til blandt andet sous vide-tilberedning.

Maskinen er desuden meget alsidig, hvorfor den er ideel til alle typer af vakuumpakninger. Du kan således bruge den til alt lige fra madpakken til skovturen til de store stege, der skal være plads til i fryseren. På den måde får du altid super frisk mad, der bibeholder sin gode smag og sit store indhold af næring.

Brugervenlighed i top

Caso VC10 roses desuden også for sin store brugervenlighed. Maskinen er nemlig yderst let at betjene uanset erfaring med vakuumpakkere. Den kan bruges meget ofte, og så er det let at finde rundt i de indstillinger, som den kommer med. Den har nemlig flere gode og brugbare funktioner, der kan tilpasses den enkelte type af vakuumpakning.

Det er også muligt selv at bestemme, hvor store stykker af madvarer man vil vakuumpakke. Med op til en svejsebredde på 30 centimer kan Caso VC10 nemlig opfylde alle behov.

Maskinen kommer i et flot design, der kan passe ind i ethvert køkken. Den er designet i farverne sort og sølv, og så er den aflang, så den mest af alt ligner en lille og kompakt printer. Med den følger der som en stratpakke 10 poser, der måler 30 x 20 centimeter.

Caso VC200

Leder du efter en vakuumpakker, der har opnået stor ros fra forskellige kilder? Så bør du tage et kig på Caso VC200. Denne model har nemlig udmærket sig over for både forbrugere og eksperter. Og derfor er både de professionelle og amatørerne enige om, at denne maskiner giver god glæde i den almindelige husholdning.

Forhandler Totalpris Læs mere
1.047,00 Læs mere
1.146,00 Læs mere
1.279,00 Læs mere

Video Anmeldelse af Caso VC200

Gode ting ved Caso VC200

  • Caso VC200 er blevet rost af eksperter såvel som forbrugere
  • Vakuumpakkeren er yderst effektiv og har en god vakuumpakkefunktion, der holder maden frisk
  • Du får en meget sikker model med en tæt forsegling
  • Maskinen er let at bruge og betjene, og den kan derfor anvendes af alle uanset erfaring
  • Du kan selv vælge længden på de vakuumpakkede fødevarer

Om Caso VC200

Caso VC200 har flere formål. For det første kan den forberede de madvarer, der skal bruges under en sous vide-tilberedning, og så forlænger den også generelt holdbarheden på madvarer, som man for eksempel putter i fryseren.

Den kan faktisk forlænge holdbarheden med op til fem gange. Det sker ved, at maskinen suger alt ilten ud af en pose, som maden er kommet ned i. Herefter forsegles posen grundigt med hele to svejsetråde. Det er din sikkerhed for, at din mad og vakummet vedligeholdes mest optimalt.

Med den sikkerhed kan du med fordel vakuum-pakke alle typer af mad. Og her kan du også medtage de små pakninger, som for eksempel pålæg udgør. Kan du ikke nå at få det spist, inden det bliver for gammelt, kan det således være en fordel at fryse det ned i en vakuumpakning.

Caso VC200 er derudover meget brugervenlig og enkel i brug. Derfor er den ikke besværlig, og den giver heller ikke nogen form for langsommelig proces med pakningen. Den er således effektiv i ethvert køkken.

Det følger med

Udover at Caso VC200 er meget nem at bruge, så kommer den også med nogle forskellige indstillinger og funktioner ,som er lette at betjene. Der er således ikke nogen grund til at bruge tid på overflødigheder med denne maskine. Den arbejder også effektivt og præcist, mens vakuumpakningen foregår med både folieposer og ruller.

Med den kommer et udtageligt vakuumkammer og en folieboks, i hvilken du kan opbevare folieruller. Dem trækker du blot ud i den ønskede længde, hvorefter du skærer dem til med den integrerede folieskærer. Dog er bredden ikke helt lige så valgfri. Med en mulighed for at vakuum-pakke i en længe på op til 30 centimer bliver du dog givet gode muligheder for at opfylde alle behov.

Med Caso VC200 følger der også en slange til eksterne vakuumbeholdere samt en startpakke, der sikrer, at du hurtigt kommer i gang. Denne indeholder to folieruller, der kan bruges til selve vakuumpakningen.

Derfor bør du vakuumpakke din mad

Der er flere og mange gode grunde til, hvorfor du bør investere i en effektiv vakuumpakker, der kan forsegle din mad i en pose uden ilt. Dog er ideen ganske kort sagt at forlænge holdbarheden på din mad samtidig med, at den bibeholder sin smag og alle de gode næringsstoffer.

Den tætte pakning sikrer en beskyttende atmosfære for dine madvarer, således der ikke udvikler sig bakterier i maden, de kræver nemlig ilt, førend de kan leve.

Derfor er det også muligt at forlænge holdbarheden med helt op til fem gange, hvis man sørger for en meget tæt forsegling. Det er dog ikke alle bakterier, der udebliver.

Der er for eksempel risiko for dannelse af mælkesyrebakterier og andre sygdomsfremkaldende bakterier som listeria monocytogenes, dog er risikoen for, for eksempel skimmelsvamp og mikroorganismer væk. Med en vakuumpakker kan man således sikrer sig, at hygiejnen er i top på ens madvarer.

Mangler du andre køkkenudstyr kan du finde vores test af røremaskiner, blenderesous vide og meget mere på denne side!

vakuum

Det handler om, at vakuumpakningen suger alt ilten ud af den pose, som du har placeret dine fødevarer i. Det er ilten, der er med til at forringe holdbarheden, og derfor er det vigtigt, at den fjernes helt. Herefter forsegles posen tæt, således der ikke kan trænge ny ilt ind til dine madvarer.

Vakuumpakningen sørger desuden for en meget mere effektiv form for opbevaring af dine madvarer, idet de således ikke kommer til at tage lige så meget plads i for eksempel en fryser. Der er stor forskel på de madvarer, der vakuumpakkes, og dem der placeres i almindelige fryseposer.

Hvis man for eksempel fryser noget kød ned med en god fedtkant, vil denne blive harsk med tiden. I den normale frysepose kan der nemlig trænge ilt ind. Disse er derfor også mere sundhedsskadelige end de poser, der bruges til vakuumpakninger samtidig med, at smagen påvirkes negativt.

Derudover sikrer den tætte pakning også, at frostskader forhindres. Fryseskader er det, der kaldes for rimfrostskader. Og sådanne opstår sammen med udtørringen af for eksempel kød under frosten. Det er den proces, der tærer på kvaliteten af din mad. Du kan derfor sikre dig bedre mad, hvis du vakuumpakker den og nedsætter risikoen for frostskader ved nedfrysningen.

Metoden er også meget god, hvis man godt kan lide at benytte sig af sous vide-metoden, når man tilbereder sin mad. Her nedsænkes vakuumpakkede fødevarer i et vandbad med en bestemt temperatur og langtidstilberedes.

Temperaturen er lavere end ved en normal form for tilberedning, og derfor får man noget mere mørt mad, der bevarer alle sine mineraler og vitaminer. Vakuumpakningen sørger nemlig for, at disse ikke ryger ud, som det gør sig gældende ved for eksempel normal stegning af blandt andet bøffer og grøntsager.

Værd at vide om Vakuumpakker

  • Du kan vakuumpakke stort set hvad du har lyst til. Dog skal man sørge for at man håndtere fødevarerne korrekt. Når du skal fylde din pose med madvarer, så sørg for der ikke er for meget vækse i.
    Når du har vakuumpakket dit kød eller lignende, bør du ligge det i fryseren hvis det skal gemmes til et andet tidspunkt.

Sådan finder du den bedste vakuumpakker til dit hjem

Der er mange, der kan se fordelen ved at vakuumpakke deres mad, og derfor er der også en del, der er på udkig efter en god maskine, de kan bruge i deres hjem. Udvalget er dog stort på nuværende tidspunkt med et bugnende marked, og derfor kan det være svært at beslutte sig for, hvilken man skal vælge at investere i.

Én ting er dog sikkert, og det er, at man bør finde sig en god model, der kan sørge for, at man kommer til at leve meget mere miljøvenligt med et større fokus på nedsættelsen af madspild. Det er nemlig noget, der er særdeles populært for tiden, og det er også et emne, som ligger mange på sinde.

Mangler du andre køkkenredskaber kan du finde vores test af køkkenknive, stavblendere, mikroovne og meget mere på denne side!

Det handler bare om at finde de små tricks, der kan være med til at øge ens ege indsats for at tilgodese det hårdt trænge miljø, som vi alle er med til at belaste en lille smule mere hver evig eneste dag. Vi skal derfor alle gøre en indsats og lige meget, hvor lille og ubetydelig den synes, så kan en vakumpakker faktisk være den indsats, som du yder for at nedsætte risikoen for voldsomme klimaforandringer.

Foruden det store fokus på miljøet er en vakuumpakker også god, idet den giver mere plads i fryseren ved at sørge for en mere praktisk indpakning i forhold til for eksempel bøtter, æsker og bokse. Posen uden ilt holder maden friskere i længere tid og sørger for, at vigtige vitaminer og mineraler forbliver i maden. Der er således mange fordele ved en sådan maskine.

Men inden du begiver dig ud efter en vakuumpakker, er der nogle vigtige overvejelser, som du bør gøre dig, således du giver dig selv de bedste forudsætninger for at få den maskine, som stemmer bedst overens med de behov, der er i din familie.

vakuum

Typen

For det første bør du overveje, hvilken type af vakuumpakker du er interesseret i. Disse kommer nemlig i forskellige prisklasser alt efter, om man leder efter det der kaldes for en chamber-vakumpakker eller en external-vakuumpakker.

En chamber-vakuumpakker er ofte en smule dyrere, og så fylder den også mere. Dog er en sådan særdeles god til at forsegle maden optimalt, idet den kommer med en kraftig vakuum-pumpe og et stort kammer. Det betyder, at pakningen også foregår ganske let og hurtigt. Det er ofte denne form for vakuumpakker, der anvendes på restauranter, idet den sørger for at bevare det samme tryk.

En external-vakuumpakker er derimod en smule billigere, og så fylder den også meget mindre i køkkenet. Denne anbefales af eksperterne til den almindelige forbruger, og den fungerer også, som den skal. Den fungerer ved, at den åbne ende af vakuum-posen placeres ved den åbne ende, og herefter forsegles den.

Prisen

Prisen kan variere meget blandt andet i forhold til, hvilken type maskine du vil købe. Du kan således få dig en vakuumpakker til et parhundrede kroner lige såvel, som du kan komme til at skulle slippe et par tusinde kroner. Her er det dog vigtigt at være opmærksom på, at størrelse og type beslutter den endelige pris, og det er essentielt at overveje, hvad man egentlig har behov for.

Maden

Det er muligt at vakuumpakke de fleste typer af madvarer, dog er der nogle ting, der er bedre at bruge metoden til end andre.

Eksperterne fortæller, at især de mere skrøbelige madvarer som for eksempel udskæringer af fisk ikke bør vakuumpakkes. Det skyldes det tryk, som maden udsættes for, som kan være med til at mase den. De madvarer der desuden har behov for luft, som for eksempel en burger har, bør ej heller vakuumpakkes, da det vil være med til at ødelægge den endelige smagsoplevelse.

Madvarerne vil få en helt forkert tekstur, som det kan være svært at forholde sig til rent æstetisk, og derfor er det også, at man skal være opmærksom på de ulemper, der kan forekomme, hvis man vælger at vakuumpakke substanser af en flydende karakter.

De flydende madvarer og det sug, som der kommer i en vakuumpose, kan nemlig godt komme til at reagere negativt mod hinanden. Derfor anbefales det af eksperterne, at man fryser den flydende substans, før man vakuumpakker den – hvis det da overhovedet er nødvendigt herefter.

Der er således flere ting, du skal være opmærksom på, når du køber en vakuumpakker til dit hjem. Vigtigt er det dog, at du finder en, der stemmer overens med dine behov, således du får dig en maskine, der er brugervenlig både i forhold til betjening, aftørring, rengøring og opbevaring for dig og din familie.

Anmeldelser af Vakuumpakker

4,7 baseret pa 46 anmeldelser fra forskellige platforme

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Jacob Hansen

Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har 8 års erfaring med redaktionelle artikler for TV2, DR, Jyllands Posten og Berlingske – kildekritik og referencer er mit speciale.

Find mere information her

Debat omkring vakuumpakkere
Nordjyske – Debat
Læs omkring hvorfor folk er imod vakuumpakkere
Jyllands Posten – Debat