Test af de 16 bedste espressomaskiner

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 15.05.2021

Er du blevet træt af kun at kunne drikke sort kaffe hele tiden? Og vil du gerne bringe smagen og konsistensen af de helt lækre kaffer, som man ser på forskellige cafeer, ind i hjemmet?

Så er du kommet til det helt rette sted, da du her får gennemgået en række af de mest populære espressomaskiner.

Forbrugertest, espressomaskine
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Der findes rigtig mange forskellige espressomaskiner på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste espressomaskiner, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Forbrugertest, espressomaskine

forbruger-test.dk

4.54 28

Melitta Barista T Smart Black – Testvinder hos Tænk og Råd&Rön

Melitta Barista T Smart BlackBarista T Smart Black har fået rigtig gode anmeldelser fra både Forbrugerrådet Tænk, hvor den er kåret som ”Bedst i test”, og af Råd & Rön ligeledes som ”Bedst i test” i oktober 2019. Det er en af de dyre maskiner i denne test, men så får du også en ekstra god espressomaskine med både indbygget kaffebønnekværn og smart app.

Se priser og tilbud på Melitta Barista T Smart Black her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Barista T Smart Black

 • Fuldautomatisk espressomaskine
 • Effektiv mælkeskummer
 • Indbygget kaffekværn
 • Todelt kaffebønnebeholder til 270 g bønner
 • Vandbeholder: 1,8 liter
 • Automatisk slukning
 • Styr maskinen med Melitta® Connect-app

Mere information om Barista T Smart Black

Denne espressomaskine fra Melitta er en særlig klasse for sig. Den er fuldautomatisk, så du nemt og hurtigt kan få en lækker kop kaffe, når du trænger.

Barista T Smart Black har en indbygget kaffekværn, så du kan få friskbrygget kaffe på hele bønner. Kapaciteten i bønnebeholderen er på 270 g, der er todelt, så du både kan have de almindelige kaffebønner og espressobønner i maskinen. Vandbeholderen kan rumme op til 1,8 liter. 

Styr den smarte espressomaskine med app

Du kan let indstille styrken på din kaffe og lave hele 18 forskellige kaffespecialiteter, så både du selv og dine gæster kan få deres favorit. Med den fikse Melitta® Connect-app kan du styre espressomaskinen fra din smartphone. Her kan du vælge typer af bryg og styrke, så du kan sørge for, at kaffen er klar. Du kan endda eksperimentere med dine helt egne typer af bryg, hvis du vil have en ganske særlig kaffe.

Med plads til mælk er det nemt at lave mælkeskum. Mælkeskummeren sørger for et ekstra cremet skum til dine lækre cappuccinoer.

Maskinen er udstyret med en automatisk sluk-funktion, så den selv slår fra, når du er gået fra den uden selv at slukke.

Derudover er vedligeholdelse og rengøring super let, da maskinen har et automatisk renseprogram, du kan sætte til efter behov.

DeLonghi Dinamica Plus ECAM 370.95.T – Espressomaskine med smart app

DeLonghi Dinamica Plus ECAM 370.95.THvis du vil have en god kop kaffe hver gang unikt lavet efter dine præferencer, så er DeLonghi Dinamica Plus ECAM 370.95.T et godt valg. Den er anbefalet af Forbrugerrådet Tænk, så det er en espressomaskine, der bestemt kan anbefales. Den ligger lige midt i prislejet, så det er en god maskine til en mellem pris.

Se priser og tilbud på DeLonghi Dinamica Plus ECAM 370.95.T her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved DeLonghi Dinamica Plus

 • Fuldautomatisk espressomaskine
 • Dobbelt brygningscyklus – lav to kopper kaffe på én gang
 • Effektivt farvedisplay med One-Touch-teknologi
 • Justerbar kaffebønnekværn med beholder til 300 g bønner
 • Husker din unikke brugerprofil
 • Smart Kaffelink-app
 • System uden rør

Mere information om DeLonghi Dinamica Plus

Med smart One-Touch-betjening er det nemt at styre, hvilke kaffetyper der lige frister. Du kan nemt lave hele 2 kopper kaffe på én gang, så I begge kan få en varm kop kaffe på samme tid. Der er ligeledes mulighed for at brygge 6 kopper kaffe på én gang til kaffekanden.

Maskinen bygger kaffen, så det efterligner den klassiske proces med filterpapir og friskmalede kaffebønner, der drypper langsomt ned. Kaffebønnerne kan kværnes frisk i den indbyggede og justerbare kaffebønnekværn.

Gem dine unikke præferencer og lav dine egne opskrifter

Der er som udgangspunkt 12 forskellige kaffetyper, og du kan lave dine helt egne opskrifter. Der er rig mulighed for både at indstille styrken, temperatur, smag, mælkemængde og konsistens på mælkeskummet.

DeLonghi Dinamica Plus kan gemme din egen personlige profil, så den altid husker, hvad du bedst kan lide. Du kan have op til 3 forskellige profiler gemt på maskinen.

Derudover kan du styre maskinen via din smartphone med den smarte app, så du ikke behøver trykke på knapper for at lave en god kop kaffe klar. Over app’en kan du lave dine helt unikke blandinger, der er unikke til din smag.

Sage SES878 Barista Pro – Espressomaskine til hjemme-baristaen

Sage SES878 Barista Pro

Drømmer du om at være barista i eget hjem? Med Sage SES878 Barista Pro, der er anbefalet af Forbrugerrådet Tænk, får du en maskine meget lig den, du ser på caféerne rundt om i storbyerne. Den har det helt rigtige look og laver nemt og effektivt en skøn kop kaffe, når du trænger til et skud koffein.

Se priser og tilbud på Sage SES878 Barista Pro her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Sage SES878 Barista Pro

 • Klar til brygning på 3 sekunder
 • ThermoJet opvarmningsteknologi
 • Integreret kaffekværn
 • Bønnebeholder til 227 g kaffebønner
 • Vandbeholder til 2 liter vand
 • Smart LCD-skærm

Mere information om Sage SES878 Barista Pro

Barista Pro espressomaskine fra Sage er til dig, der drømmer om en flot og effektiv maskine til dit eget køkken. Espressomaskinen er klar til at brygge kaffe på få sekunder, så du hurtigt kan få stillet trangen, når den kommer over dig. Det betyder, at du sparer tid med den smarte ThermoJet opvarmningsteknologi, når du ikke skal vente.

Barista Pro kan fås enten i sort eller stål med en praktisk LCD-skærm, så du kan overskue alle informationer. Her kan du let indstille styrken og vælge typen af kaffe. Du kan vælge mellem Espresso, Americano, Latte, Flat White & Cappuccino og din helt egen unikke blanding.

Integreret kaffekværn og mælkeskummer

Med denne espressomaskine får du en smart integreret kaffekværn, der kan tage sig af dine friske og hele kaffebønner. Det garanterer en smagfuld kop kaffe hver gang. Beholderen til kaffebønner kan rumme max 227 g hele bønner.

Du får en digital temperaturkontrol, der garanterer at vandet forbliver den perfekte temperatur til kaffebrygning, så du opnår den mest optimale espressoekstraktion.

Mælkeskummeren er automatisk og kan let indstilles til dine præferencer. Mælkedysen har en god kraft, så du kan lave din egen latte-kunst hjemme i køkkenet.

DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica

Forbrugertest, Delonghi ECAM

Denne kaffemaskine fra DeLonghi udmærker sig på en række af forskellige parametre, hvilket er gældende for, at den laver kaffe med særdeles god smag og fylde, god temperatur på en friskbrygget espresso, mens den også er særdeles brugervenlig, da den er enkel at starte, har et overskueligt display og har en meget simpel manual.

Se priser og tilbud på DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Delonghi ECAM 21.117 Magnifica

Gode ting ved Delonghi ECAM 21.117 Magnifica

 • Elegant i udseendet
 • Kompakt og lille
 • Fleksibel og alsidig
 • Meget brugervenlig
 • God pris
 • Lavt støjniveau
 • God espresso i den rette temperatur

Mere information om Delonghi ECAM 21.117 Magnifica

Den kan således meget af det, de fleste må være på jagt efter: En god kop kaffe eller espresso, der er let og hurtig at lave. Det faktum, at den er let at betjene, gør, at alle vil kunne være i stand til at lave netop den kop espresso eller kaffe, der end måtte være behov for.

Dermed skal man altså ikke gennem en række af forskellige indstillingsmuligheder for at kunne lave netop den type af espresso, man har lyst til at drikke.

Det overskuelige display sørger også for, at man altid ved, hvad man laver, hvordan espressoen skal laves osv., hvilket er med til at gøre betjeningen en hel del lettere.

Dette er både en fordel om morgenen, hvor man måske har lidt travlt og hurtigt skal have brygget kaffe, mens det også kan være en fordel om eftermiddagen, hvor man kommer hjem og har behov for at få en lækker kop kaffe efter en lang arbejdsdag.

Tryk, størrelse, rengøring og pris

Når bønnerne bliver kværnet under disse omstændigheder, kommer der meget smag ud af bønnerne, som i den grad vil kunne smages, når kaffen eller espressoen er færdigbrygget.

Derudover er den også ganske fleksibel i rengøringen, da den er udviklet på en sådan måde, at det er let at komme til i rengøringen. På den måde kan man lave en grundig rengøring meget hurtigt. Hvis du ikke lige er kaffepersonen, så kan du med fordel lave the.

Rancilio Silvia E-Model 2016

Forbrugertest, Rancilio Silvia

Denne model bevæger sig en smule op i prisleje, hvis man sammenligner med den ovenstående model, men dette er dog ikke meget. Denne får særdeles meget ros, og bliver ofte nævnt som den bedste model i sin prisklasse.

Se priser og tilbud på Rancilio Silvia E-Model 2016 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Rancilio Silvia E-model 2016

Gode ting ved Rancilio Silvia E-model 2016

 • God og holdbar variant
 • Høj kvalitet på det bryggede produkt
 • Overdelen fungerer som kopvarmer
 • Meget brugervenlig variant
 • Miljøvenlig
 • Strømsparefunktion via. timer
 • Enkel vedligeholdelse

Mere information om Rancilio Silvia E-model 2016

Det kommer blandt af, at den er lavet af nogle gode og holdbare materialer, mens kvaliteten af de espressoshots, den laver, også er særdeles høj.

Derudover høster modellen også mange roser på at være let at betjene, hvilket kommer i kraft af, at det er let at påfylde vand, selvom modellen måske står placeret under et køkkenskab, hvor pladsen ellers kunne være lidt knap.

Denne problemstilling er producenten kommet udenom via en smart løsning, som gør det let at påfylde på selv lidt plads.

Dernæst har maskinen også en godmælkeskummer, som dog kræver, at man kun damper mælk til to kopper cappuccino ad gangen, da varmelegemet ellers kan løbe tør for vand og tage skade.

Timer og sparefunktion giver gode fordele

Med en smart timer i espressomaskinen, sparer modellen meget på strømmen, når den ikke benyttes, uden at man skal bruge tid på at opstarte modellen, inden man skal benytte den.

Den slukker selv, hvis der er gået 30 minutter, uden at den er blevet brugt. Det betyder dog ikke, at det tager meget lang tid før, at den bliver varm. Den kan nå at blive varm inden for samme tidsperiode, hvormed man altså hurtigt kan få lavet sig en varm kop espresso.

Man kan godt komme til at glemme at slukke en maskine, hvormed den står og bruger meget strøm på at holde sig varm. Det undgår man med timeren, der sparer på strømmen.

Der er tænkt over vedligeholdelsen

Modellen er lavet på en sådan måde, at den er let at vedligeholde. Det anbefales eksempelvis, at man benytter et kalkfilter, således maskinen ikke bliver for hårdt ramt af dette.

Derudover bør man også altid at holde maskinen tør, når den ikke er i brug, hvilket især er gældende under drypbakken, hvor der ofte kan være tendens til at ophobe sig vand. Sker dette, er der risiko for, at der sker korrosion, som er ganske skadeligt for modellen.

Sage The Oracle espressomaskine

Forbrugertest, sage the oracle

Denne model er en af de dyrere af slagsen, hvilket man dog ikke bør tage fejl af, da maskinen også har mange forskellige kvaliteter og på mange måder måler sig med de espressomaskiner, man ser hos de største cafeer og restauranter landet over.

Se priser og tilbud på Sage The Oracle espressomaskine her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Sage The Oracle espressomaskine

Gode ting ved Sage the Oracle Espressomaskine

 • God espresso med god konsistens
 • Let at betjene
 • Høj temperaturpræcision
 • Bønnebeholder kapacitet på 280gram
 • 45 forskellige kaffe indstillinger
 • Brygningsprocessen kan følges på display
 • Gennemsigtig kaffebeholder
 • Flot design

Mere information om Sage The Oracle espressomaskine

Den har mange forskellige funktioner og muligheder, som gør, at man kan få lavet mange forskellige kopper kaffe og espresso.

Man kan fristes til at tro, at en maskine som denne er svær at betjene, fordi der er så mange forskellige funktioner og muligheder. Dette er dog ikke tilfældet, da modellen er særdeles let at betjene.

Modellen er ikke helt så fuldautomatisk som de andre modeller, hvorfor man skal vælge denne model, såfremt man har ønske om selv at være med i brygningen. Derigennem kan man i højere grad blive sin helt egen barista i hjemmet.

Brugervenligheden er i top, og det kommer blandt andet som et resultat af kontrolpanelet på fronten af maskinen. Her får man fuld adgang til hele processen og har mulighed for at lave nogle forskellige indstillinger i forhold til personlige præferencer.

Solidt varmesystem

Espressomaskinen er opbygget omkring en dobbelt kedel, der har et tredobbelt varmesystem, der er udstyret med en såkaldt PID-teknologi. Denne teknologi sørger for, at udtrækningen foregår inden for et meget præcist temperaturinterval.

På den måde er det muligt at brygge espresso og skumme mælk på en og samme tid, hvormed tilberedningstiden er kort, så der ikke spildes nogle aromaer, hvilket ellers kan være tilfældet i en længere tilberedningsproces.

Designet på kaffemaskinen er meget industrielt, mens der er tale om et meget lækkert design.

Jura E6

Forbrugertest, Jura E6

Denne model bevæger sig en smule ned i prisleje, men der er stadig tale om en af de mere eksklusive og luksuriøse varianter, og man får i høj grad noget for pengene, hvis man vælger at investere i denne variant.

Se priser og tilbud på Jura E6 her:

i samarbejde med PriceRunner

Videoanmeldelse af Jura E6

Gode ting ved Jura E6

 • Brygger kaffe af særdeles god kvalitet
 • Lækkert design
 • Et væld af valgmuligheder
 • Auto-sluk funktion, så der ikke benyttes unødvendig strøm
 • Kan brygge to kopper kaffe på én gang

Jura E6

Der er tale om en særdeles effektiv variant, der kan lave den første kop espresso på kun 1 minut og 6 sekunder, hvilket kan siges at være meget lidt, når man tager i betragtning, at maskinen både skal varme op og lave koppen. Laver man en kop nummer to i en omgang, vil denne tage 28 sekunder at lave, da den er blevet varmet op.

Derfor er der tale om en særdeles hurtig og effektiv variant, der faktisk er en af de hurtigste på markedet. Det kan være en fordel, når man har travlt og gerne vil have en espresso med på vejen.

To kopper på samme tid uden at gå på kompromis med temperaturen

Der er også tale om en solid variant, da denne kan lave to kopper på samme tid, uden at der gås på kompromis med temperaturen.

Man fristes måske til at tro, at når maskinen skal yde mere i form af at lave to kopper, vil den gå på kompromis med temperaturen, da der skal mere varmeenergi til to kopper end til en.

Denne maskine er dog lavet på en sådan måde, at kedelsystemet let kan kapere dette, hvormed det er muligt at få to kopper espresso på én gang, hvor temperaturen i begge kopper er optimal.

Alsidig model med mange valgmuligheder

Denne espressomaskine fra Jura har også et væld af forskellige muligheder for indstilling af kværn, valg af typer af kaffe og lignende.

På den måde bliver man nærmest i stand til at lave sin helt egen kaffebar i hjemmet, hvor man kan byde sig selv og sine eventuelle gæster på en lækker kop espresso direkte fra maskinen.

Maskinen kan dog ikke lave den klassiske café latte, men den kan lave en kop kaffe, som man ganske enkelt kan blande op til en lækker kop espresso, hvormed der stort set ikke er en kop kaffe, man ikke vil være i stand til at lave med denne maskine.

Lækkert og stilfuldt design

På denne model er der også tænkt over designet, som passer særdeles godt ind i det moderne køkken. Farven er udarbejdet på en sådan måde, at den passer ind i forhold til mange andre forskellige farver, der end måtte være i et køkken.

Så i forhold til indstillinger, brygning og udseende er der tale om en alsidig variant, hvis kvalitet ikke er til at tage fejl af.

Melitta Caffeo Varianza CSP

Forbrugertest, Melitta Caffeo

Her bevæger vi os et lille skridt mere ned ad prisstigen i forhold til de to foregående modeller, hvilket dog ikke betyder, at der er mangel på kvalitet.

Modellen her laver gode kopper kaffe og er af ganske fint udseende, som passer ind i de fleste køkkener.

Se priser og tilbud på Melitta Caffeo Varianza CSP her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Melitta Caffeo Varianza CSP

Gode ting ved Melitta Caffeo Varianza CSP

 • Elegant
 • Meget brugervenlig
 • Høj kvalitet på den bryggede kaffe
 • Bønnetragt til benyttelse af andre bønner
 • Let at rengøre
 • Mange personlige indstillinger

Mere information om Melitta Caffeo Varianza CSP

Denne model fra Melitta besidder en ganske stor fleksibilitet, da det er muligt at lave mange forskellige typer af kopper kaffe og espresso, mens man samtidigt har mange muligheder for at lave personlige indstillinger, som gør, at man kan lave kaffen netop, som man ønsker den.

Nogle af de typer af kaffe, modellen kan lave, er:

 • Klassisk espresso
 • Cappuccino
 • Latte macchiato
 • Café creme
 • Risretto
 • Lungo
 • Esprosse
 • Americano
 • Café au lait
 • Café latte

Brugervenlighed og god kvalitet

Modellen her udmærker sig blandt andet ved, at den har en meget god brugervenlighed, hvilket gør, at man let kan lave de forskellige typer af kaffe.

Det betyder, at man ikke skal bøvle med betjeningen for at få en kop kaffe, men at man hurtigt og enkelt kan gøre det via. maskinens betjeningspanel.

Rengøringsvenlighed og justering

Maskinen er på trods af de mange funktioner særdeles enkel at rengøre, hvilket blandt andet kommer som et resultat af, at maskinen har et program integreret, som rengør mælkesystemet.

Ved hjælp af et dampsystem i dette rengøringssystem, rengøres alle de forskellige dele, der er i kontakt med mælk, således maskinen altid holdes hygiejnisk og ren.

Derudover er maskinen designet på en måde, så det er let at komme til i forhold til rengøringen, således man ikke skal bruge for meget tid på at holde den ren.

Det er muligt at lave forskellige justeringer på maskinen, hvilket blandt andet er gældende for, hvor fint eller groft kaffebønnerne skal males.

Det har en stor indflydelse på smagen, hvormed man kan finde det niveau af bønnemaling, man synes smager bedst. Derudover kan man også justere på mængden af vand, der benyttes til de forskellige kaffer, så man selv justerer på, hvor stærk koppen er.

Jura E8 Platin

forbrugertest, Jura E8 Platin

Denne model høster mange roser på brugervenlighed og kvalitet af den espresso, der brygges, hvilket er to af de parametre, man oftest måler på ved valg af espressomaskine.

Den førnævnte Jura E6 er ”lillebroren” til denne variant, og det betyder også, at man lignende teknologier og et lignende design.

Se priser og tilbud på Jura E8 Platin her:

i samarbejde med PriceRunner

Videoanmeldelse af Jura E8 platin

Gode ting ved Jura E8 Platin

 • Brugervenlig model
 • 12 forskellige valg af kaffe
 • Lang ekstraktionsperiode giver god smag
 • 60% mindre kaffegrums
 • OneTouch funktion
 • Let rengøringsproces
 • Espresso af meget høj kvalitet

Mere information om Jura E8 Platin

Der er nogle forskelle, der skiller Jura E6 fra Jura E8 fra hinanden, og det er blandt andet gældende for funktionen oneTouch, hvor man blot ved at trykke på knappen en enkelt gang kan lave mælkekaffer såsom cappuccino, latte macchiato og lignende.

Funktioner på Jura E8

Denne model er ydermere udstyret med en funktion kaldt Pulse Extraction Process, som gør, at ekstraktionsperioden for bønnerne bliver længere.

Det betyder, at der kommer mere smag ud af den kaffe, der laves på maskinen, hvilket altid vil være at foretrække. I praksis betyder det, at vandet pumpes stille i små pulseringer ind i systemet, således at vand og bønner er i kontakt i længere tid, således der kan udvindes mere smag af bønnerne.

Derudover er der på maskinen også en AromaG3 kværn i maskinen, som er med til at gøre kaffeoplevelsen bedre.

Mange valgmuligheder

Det er en mulighed at tilkøbe en foam mælkeskummer, såfremt man også ønsker fald varmt mælkeskum til sin kaffe. Modellen her laver standard mælkeskum, og det andet er kun et tilkøb, hvis man foretrækker en anden type af mælkeskum.

Ydermere er det også muligt at regulere på styrken af kaffen, således man kan tilpasse dette netop til sin helt egen smag.

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

Forbrugertest, Siemens EQ 3

Denne model fra Siemens høster rigtig mange roser rundt omkring hos forbrugerne, hvilket er et resultat af flere forskellige ting.

Først og fremmest er den god til at lave fyldig og smagfuld espresso, mens den selv kan kværne bønnerne og skumme mælken, som eventuelt skulle til for at lave den ønskede kop espresso.

Det betyder altså, at man ikke selv skal have en mælkeskummer, tænke på at bønnerne skal kværnes eller lignende, da maskinen klarer det hele.

Se priser og tilbud på Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Siemens EQ. 3 S300

Gode ting ved Siemens EQ. 3 s300

 • Fuldautomatisk
 • 1.4 liters vandbeholder
 • 250grams bønneholder
 • 1 tryk = 1 kop friskbrygget og smagfuld espresso
 • SensoFlow sørger for hurtig opvarmning
 • Har mælkeskummer og kaffekværn
 • Rense- og afkalkningsprogram integreret

Mere information om Siemens EQ. 3 S300

At modellen er fuldautomatisk vil sige, at man ikke selv skal foretage sig ret meget andet end blot at indstille maskinen, og så kommer det færdige resultat i koppen, når kaffen er brygget.

Dette er især en god løsning i tilfælde af, at man ikke selv ønsker at have så meget med selve brygningen at gøre, men stadig gerne vil have nogle gode kopper kaffe og espresso af høj kvalitet.

Smart varmesystem og god kapacitet

Ventetiden på kaffen er også blevet minimeret ved denne model, da der er installeret et varmesystem kaldet SensoFlow. Det er et varmesystem, der gør, at vandet meget hurtigere opvarmes, hvormed man hurtigere kan få sin kaffe.

Mange espressomaskiner har ellers den ulempe, at det tager lang tid at opvarme vandet, hvilket giver en lang ventetid. Det er ikke tilfældet her, hvorfor man også kan få en god kop kaffe med på vejen, når der er travlt.

Brugervenlig med mange funktioner og enkel rengøring

Modellen er også god forstået på den måde, at den er meget let at bruge, da man kan få kaffen på blot et tryk på en knap.

Derudover besidder den også mange valgmuligheder i forhold til valg af kaffe, og det er en fordel, når man gerne vil prøve forskellige kopper af kaffe.

Nuova Simonelli Oscar II

Forbrugertest, Nuova Simonelli Oscar II

Hvis man derimod ønsker at være lidt mere på under brygningen af kaffen, kan det være en fordel med en semiautomatisk variant.

Det er denne model fra Nuova nemlig. At den er semiautomatisk betyder, at der kun er nogle af funktionerne, der er automatiske, mens der er nogle af de andre funktioner, man selv skal stå for at udfylde.

Se priser og tilbud på Nuova Simonelli Oscar II her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Nuova Simonelle Oscar II

Gode ting ved Nuova Simonelli Oscar II

 • Semiautomatisk model med mange valgmuligheder
 • Mælkeskummer på fronten af maskinen
 • Effektiv varmeveksler sikrer kort ventetid
 • Lækkert design passende til de fleste køkkener
 • Let og enkel betjening med mange muligheder

Mere information om Nuova Simonelli Oscar II

Her får man lidt mere mulighed for at være sin helt egen barista i hjemmet. Modellen her udmærket sig ikke kun på det indre, da udseendet også bliver rost til skyerne af mange forbrugere.

Der er tale om et udseende i rustfrit stål med nogle sorte detaljer, som får det samlede udtryk til at gå op i en højere enhed.

Kraftfuldt maskineri

Der er ikke lagt fingre imellem i udviklingen af denne model. Det er en kraftfuld model, der i den grad gør sin pligt ganske effektivt og med et godt resultat.

Her kunne man fristes til at tro, at den gode kvalitet her ville gå ud over hastigheden på kaffebrygningen, men dette er ikke tilfældet, da maskinen både kan skumme mælk og brygge kaffe i den rette temperatur.

Nem betjening

Mælkeskummeren er forholdsvis lang, mens den også er let tilgængelig, da den er placeret på fronten af maskinen, hvormed man let kan komme til at skumme mælk.

Derudover er det også ganske let at aktivere dampen, da der er en knap på toppen af maskinen. Denne knap vil så udløse dampen, som giver det lækre slutresultat.

Derudover er maskinen generel meget enkel at styre, når man har prøvet det enkelte gange og er blevet komfortabel med fremgangsmåderne.

Maskinen giver også en god mulighed for at opbygge sig nogle vaner, da den har de programmerbare knapper, som gør det lettere for dig at koncentrere dig om mælkeskumningen.

Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC)

forbrugertest, Siemens EQ 9

Hvis man er på jagt efter en espressomaskine med mange funktioner og mulighed for at brygge mange forskellige typer af kopper kaffe, så er denne model et godt bud.

Udover dette er maskinen også ganske kraftfuld, og den har en god kapacitet, så alt i alt er der tale om et meget fint produkt til pengene.

Se priser og tilbud på Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC) her:

i samarbejde med PriceRunner

Videoanmeldelse af Siemens EQ. 9 Connect

Gode ting ved Siemens EQ. 9 Connect

 • Kaffekværn, mælkeskummer og mælkebeholder er alt sammen indeholdt i maskinen
 • Vandkapicitet på 2.3 liter
 • Bønnebeholder på 250 gram
 • Stor model med en række af muligheder
 • Kan brygge op til 6 kopper kaffe på én gang
 • Mange valgmuligheder i form af BaristaMode
 • App kan give lettere styring af maskinen

Mere information om Siemens EQ. 9 Connect

Der er tale om en fuldautomatisk variant, så maskinen klarer alt brygningsarbejdet, hvormed man blot skal vente en meget lille rum tid, efter at man har trykket på en knap, indtil man har en lækker kop kaffe klar.

Det er udover dette også en mulighed, at man kan indstille bønnekværnen i forhold til kaffetype. Dette foregår på displayet, hvor man kan lave nogle indstillinger i forhold til kaffekværnen, således det bliver matchet med de ønsker, man end måtte have hertil.

Hvis man hælder mere til formalede bønner, er det også muligt at benytte disse i maskinen, hvilket er med til at gøre det til en meget alsidig model.

Fra vandbeholderen skal vandet over og varmes op, og det sker på ganske effektiv vis, da modellen er udstyret med SensoFlow, som sørger for at brygge kaffen hurtigt og holde den ved den rette temperatur på samme tid.

Brugervenlighed

Modellen her er også særdeles brugervenlig, hvilket afspejler sig i, at man via. enkelte tryk hurtigt kan få sin espresso frem. En anden ting, der er en fordel for brugeren, er, at man kan vælge mellem mange forskellige typer af kaffe, hvilket i høj grad præger alsidigheden i den positive retning.

Dermed kan man roligt have denne maskine i hjemmet, selvom der måske er mange kaffedrikkere, der har forskellige præferencer i forhold til kaffe.

Espresso, dobbelt espresso, latte macchiato, risretto, almindelig kaffe, espresso macchiato og café au lait er blot et lille udvalg af de valgmuligheder, man får med denne maskine. Udover dette kan modellen faktisk også lave en hel kande på 2, 3 eller helt op til 6 kopper.

Det skal også nævnes, at man kan styre maskinen gennem en app, hvilket gør det lettere at vælge.

Især hvis man har gæster er den en fordel, da man hurtigt kan indstille maskinen til at lave kopperne netop efter gæsternes specifikke ønsker.

Melitta Cafeo Solo & Perfect Milk

Forbrugertest, Melitta Cafeo Solo

Denne model bevæger sig ned i et prisleje, hvor de fleste kan være med, hvilket dog ikke skal være til at tage fejl af, da maskinen stadig har en række af gode kvaliteter, som gør den ganske favorabel for dig som forbruger.

Se priser og tilbud på Melitta Cafeo Solo & Perfect Milk her:

Videoanmeldelse af Cafeo Solo & Perfect Milk

Gode ting ved Melitta Cafeo Solo & Perfect Milk

 • Fuldautomatisk espressomaskine, der kan lave kaffe med og uden mælk
 • Mælkeskummer af høj kvalitet
 • Auto Cappuccinatore
 • Mulighed for at individualisere kaffen i forhold til ønsker og behov
 • Vandkapacitet på 1.2 liter
 • Bønnebeholder på 125 gram
 • Automatisk renseprogram forenkler rengøringen

Mere information om Melitta Cafeo Solo & Perfect Milk

Denne model er specifikt udviklet til netop at kunne tilbyde forbrugeren netop den type af kaffe, der ønskes. Mælkeskummeren er indbygget, hvilket åbner mulighederne for, at man let kan få lavet en række forskellige kaffer med mælk.

Mælkeskummeren er særdeles godt udviklet, hvilket medfører, at der kommer cremet mælkeskum af god kvalitet. Skummeren giver også cremen en meget blød og rund konsistens, mens det også bliver meget let og luftigt.

Dermed kan mælken fra denne skummer i den grad bidrage til, at man får sig en meget lækker kop kaffe. Bønnerne må ikke være formalade, ved brug af denne maskine.

Funktioner og drift

På trods af den gode mælkeskummer kan det være, at man får lyst til en kop kaffe uden mælk, og dette er naturligvis også en mulighed ved denne variant.

Det er let at følge med på modellens display med overskuelige LED-symboler med tilhørende drejeknap, hvor det er muligt at justere på ønskerne til kaffen.

Denne drejeknap er også mulig at benytte med Auto Cappuccinatore, som forbereder varm mælk, varmt vand og skummer mælken til kaffen. Det gør det let at styre maskinen og få netop den kop kaffe, man har lyst til.

Kopvarmer og justering af kaffestyrke

På maskinen er der en indbygget kopvarmer, som sørger for, at kaffen ikke kommer ned i en kold kop. Ledes kaffen ned i en kold kop, kan det risikeres, at kaffen hurtigere bliver kold, hvilket man gennem denne smarte funktion undgår.

Derudover er det også muligt at justere på kaffestyrken, hvor der er tale om 3 niveauer. Dermed kan man justere alt efter, om man har lyst til en meget stærk kop kaffe eller en meget mild kop kaffe.

Dernæst kan man også programmere modellen her i forhold til vandets hårdhed, hvilket er med til at sørge for kaffe af høj kvalitet – hver gang.

Sage The Barista Express

Forbrugertest, Sage the Barista

Denne espressomaskine får mange roser med på vejen, hvilket især er gældende på mange af de parametre, hvor man i høj grad vurderer en espressomaskine: nemlig på kvaliteten af kaffens smag og mange gode ekstrafunktioner, som er med til at give en bedre oplevelse.

Se priser og tilbud på Sage The Barista Express her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Sage the Barista Express

Gode ting ved Sage The Bariasta Express

 • Stor maskine med stor kapacitet
 • Vandkapacitet på 2 liter
 • Bønnekapacitet på 250 gram
 • 18 forskellige indstillinger
 • Kaffekværn og mælkeskummer integreret
 • 18 forskellige indstillinger i kværnen
 • Kopvarmer og auto-sluk funktioner

Mere information om Sage The Barista Express

Modellen her udmærker sig meget på dens design, som siges at være ganske imponerende af mange forbrugere, som faktisk også vil kalde det en udvidelse af indretningen af køkkenet.

Først og fremmest passer maskinen godt ind i mange indretninger, mens den samtidigt giver noget ekstra til indretningen i køkkenet.

Det gør, at den kan opfylde de flestes behov og lidt mere til, da det er muligt at lave mange kopper kaffe på en påfyldning.

Maskinen er også meget alsidig, hvilket kommer i kraft af, at den har en integreret kaffekværn og mælkeskummer, og det er med til at sørge for, at man altid kan få helt friskbrygget kaffe.

Når maskinen selv kværner bønnerne, får man lidt ekstra smag udvundet, hvilket giver smagsløgene én på opleveren hver gang. Mælkeskummeren sørger for, at der altid er friskskummet mælk af god konsistens, hvilket alt sammen bidrager meget til smagen.

Mange muligheder med modellen

Den indbyggede kaffeskummer gør også, at der er mange muligheder for at lave forskellige kopper af kaffe, som kan tilgodese ethvert behov inden for kaffeverdenen.

Den kan lave cappuccino, café latte, espresso og lignende af forskellige arter. Kaffekværnen er udviklet meget intelligent, da maskinen kan tilpasse styrken i forhold til den valgte kop kaffe. Det gør, at man sikrer sig den gode smag.

DeLonghi Dedica

Forbrugertest, Delonghi Dedica

Dette er måske ikke modellen med de fleste funktioner, indstillinger og lignende, som man ser på mange af de andre modeller.

Modellen er dog meget billig og er en af de billigste modeller på markedet, hvilket man dog ikke skal tage fejl af, da modellen stadig er ganske god og af høj kvalitet.

Se priser og tilbud på DeLonghi Dedica her:

Videoanmeldelse af DeLonghi Dedica

Gode ting ved DeLonghi Dedica

 • Semiautomatisk model, der brygger kaffe med og uden mælk
 • Mælkeskummer indbygget
 • FlowStop-funktion tilpasser vandmængde i forhold til kaffetype
 • Cremet skum som resultat af cappuccino-systemet

Mere information om DeLonghi Dedica

Kaffen, der bliver lavet af maskinen, er af høj kvalitet og lever op til høje krav på trods af den billige pris, som derved kun bliver en fordel for dig som forbruger.

Semiautomatisk model i smalt design

Modellen her er semiautomatisk, hvilket vil sige, at opgaverne, der skal løses for at få en kop kaffe, deles mellem dig som forbruger og maskinen selv. Det gør, at man selv er lidt med i brygningen, hvormed man kan være sin egen barista hjemme i køkkenet.

Derudover er modellen også i et meget smalt design, hvilket gør, at den kan passe ind i selv det mindste køkken. Modellen er også designet på en sådan måde, at den ligner de modeller, de fleste professionelle baristaer benytter sig af.

Det bunder blandt andet i, at modellen er udstyret med specielt varmesystem og elektronik, som er med til at højne effektiviteten og optimere smagen af den bryggede kaffe.

Kvaliteten på mælkeskummen er også rigtig god, og denne laves i den indbyggede mælkeskummer, som giver muligheder for, at man kan lave mange forskellige typer af kaffe på maskinen.

Den funktionelle del

Modellen er ret effektiv på trods af dens smalle design, da den kan opvarme kaffen til den helt rette temperatur på kun 40 sekunder, hvormed man altså ikke skal vente længe på en kop kaffe med denne maskine.

Derudover har modellen også en FlowStop-funktion, der sørger for at tilpasse vandmængden, således den passer til kaffetypen.

Derudover er der også et justerbart cappuccino-system, der er med til at levere den cremede mælkeskum til kaffen, således den bliver i den helt rette konsistens og rette smag.

Modellen er ganske overskuelig i styring, da den har et kontrolpanel på 3 knapper, og disse kan man let og enkelt manøvrere rundt med og få valgt, hvilken kop kaffe, man ønsker at drikke.

Rocket Appartamento

Forbrugertest, Rocket Appartamento

Denne model er som mange af de andre modeller udviklet i Italien, som af mange benævnes som hjemmet for espressoen og de lækre kopper kaffe.

Den udmærker sig på rigtig mange punkter, hvilket er gældende for kvaliteten og designet, som Rocket her er sluppet ganske godt fra.

Se priser og tilbud på Rocket Appartamento her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Rocket Appartamento

Gode ting ved Rocket Appartamento

 • HX-kobberkedel
 • Smart gruppehoved med gode funktioner
 • Kobberkedel på 1.8 liter
 • Tung og stabil
 • Elegant og lækkert design
 • Stor vandbeholder
 • Håndlavet kvalitet fra Italien

Mere information om Rocket Appartamento

Modellen kan sågar sammenlignes med mange af de modeller, professionelle baristaer benytter i deres arbejde.

Det kommer blandt andet i kraft af den høje kvalitet, modellen leverer, mens den også er meget effektiv, når kaffen brygges, hvormed man ikke skal vente så længe på en kop lækker espresso.

Manuel model med gode detaljer

Modellen er manuel, mens den brygges ved hjælp af en bajonet, og den leveres med to forskellige bajonetter. En til 1 kop og en til 2 kopper, og her kan man vælge bajonet alt efter behovene.

Modellen har desuden et gruppehoved, som har indbygget cirkulation af vand, hvilket er med til at sikre stabil varme i maskinen, således vandet til kaffen holdes på det ønskedes temperaturniveau.

Derudover benytter modellen en kobberkedel, som har en kapacitet på 1,8 liter. Denne hedder HX-kobberkedel, og HX står for ”heat exchanging”, som altså er en form for varmeudveksler.

Dette system sørger for, at maskinen er i stand til at varme kaffe og dampe mælk på samme tid. Damperen på maskinen har også den fordel, at den er hurtig til at opvarme vand og lave dampe til mælkeskummeren, hvilket giver den korte ventetid.

Ingen kompromisser i forhold til kvalitet på trods af kompakt design

Maskinen her er ganske kompakt i sin opbygning i forhold til andre varianter i samme stil, hvilket dog ikke betyder, at der gås på kompromis med kvaliteten af maskinen.

Den er opbygget på en sådan måde, at den kan det samme som større varianter, mens kvaliteten sammenlignet med denne og en tilsvarende større variant heller ikke vil variere ret meget.

Espresso eller kaffe?

Espressomaskinen er i løbet af de senere år blevet meget populær, og det kommer i kraft af dens evne til at kunne lave mange forskellige typer af kaffe, mens det også er kaffe af særdeles god kvalitet, som man ser det på cafeer og restauranter.

Oftest stryger man begreberne kaffe og espresso over en kam, hvilket dog ikke helt er sandt, da der er en forskel på de to ting. Espresso er en type af kaffebønner, der er mørkere ristet, end den kaffe, man benytter til at fremstille pulver til kaffefiltre.

Derudover har espressobønnerne, Arabica, også en lidt mere fyldig smag end sorten, Robusta, der benyttes til almindelig filterkaffe. Derudover er der også den forskel, at espressoen bliver lavet under et forholdsvist højt tryk, hvor vand på 92-95 grader presses gennem tætpakkede bønner i 20-30 sekunder.

espresso

Dette høje damptryk medfører, at det cremede skumlag på toppen fremkommer. Til en espresso benyttes der 2-6 forskellige bønnetyper for at afbalancere smagen, hvilket ikke er gældende ved normal kaffe, hvor der kun benyttes en enkelt.

Hvis du er vant til at løbe eller generelt at motionere, så har du sikkert stiftet bekendtskab med energi drinks og pre-workout drikke. Du kan faktisk erstatte disse med kaffe, hvis du ikke bryder dig om den syntetiske smag. Så mangler du bare et godt løbeur og nogle dejlige løbesko, så er du på vej i god form!

Disse maskiner kan ikke denne slags, men du kan her læse vores artikel om de bedste el-kedler, som bidrager med at gøre din the ekstra lækker!

Generelle overvejelser ved valg af espressomaskine

Nu ved du en masse om de forskellige produkter, kaffe, koffein, espresso og lignende, hvor du så her vil få samlet trådene lidt mere i forhold til, hvad du generelt bør være opmærksom på ved valg af ny espressomaskine.

Først og fremmest er der prisen, som skal afstemmes med budget. Det er muligt at få varianter, der koster ned mod 1.000 kroner, mens man også kan finde modeller til et 5 cifret beløb, hvis man hælder mere til dette.

De billige alternativer kan være gode og lave espresso af høj kvalitet, og det er mest funktionerne, der er forskel på.

Det er også vigtigt at have øje for funktionerne på maskinen, da det har stor betydning for den daglige drift og oplevelsen ved at bruge sin espressomaskine.

Nogle af modellerne vil eksempelvis være fuldautomatiske med indbygget mælkeskummer og kaffekværn, hvilket medfører, at man ikke selv skal gøre andet end just at vælge den type af kaffe, man gerne vil have.

Andre modeller kræver mere betjening før og under brygningen. Det kan eksempelvis være modeller, hvori det er muligt at benytte formalet kaffe, hvor man så selv kan formale denne.

Hernæst er det også vigtigt at være opmærksom på, om det er let at rengøre, og om der eventuelt er et indbygget rengørings- og afkalkningsprogram i modellen.

Det gør, at man ikke selv skal stå for rengøringen, og at modellen er ren og klar til brug, således man opnår den optimale smag.

Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Espressomaskine Test 2020 – Se de bedste espressomaskiner

Denne side er anmeldt af: Silas E. Hansen Rating 10/10

 

Værd at vide om espressomaskiner

 • Mange mennesker tænker måske at en kop kaffe bare er kaffe, og at hvis man vil have den ekstraordinære oplevelse, så er den kun at finde i caféer.
  Men med en espressomaskine så får du hele oplevelsen i dit hjem. Det vil så naturligvis sige, at du både får den lækre kaffe, men også rengøringen og vedligeholdelsen.

 

Beskrivelse af kilder og tests 

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark. 

Tænk har testet de 3 espressomaskiner Melitta Barista T Smart Black, DeLonghi Dinamica Plus ECAM 370.95.T og Sage SES878 Barista Pro. 

Testvinderen er Melitta-maskinen med en testscore på 86%, skarpt forfulgt af de to andre maskiner med henholdsvis 84% og 83%. De er testet ud fra faktorer som konsistens, udseende, farve og skum, ligesom de 30 testpersoner har vurderet alt fra syrlighed til balance i smagen.

Testen er opdateret den: 24. august 2020
Du kan se testen her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som en pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Råd & Rön har udnævnt Melitta Barista T Smart Black som testvinder i deres test af 52 espressomaskiner. Den har opnået karakteren 86 ud af 100 mulige point. Maskinerne i testen er blandt andet blevet vurderet ud fra parametre som aroma, temperatur og skum, men også hvor nemt det er at rengøre de enkelte maskiner.

Testen er udført den: 11. december 2020
Du kan se testen her

Se vores artikel om: Test af de 5 bedste Airfryere

Anmeldelser af Espressomaskiner

4,7 baseret pa 46 anmeldelser fra forskellige platforme

 •            4,7 (15 anmeldelser)                              Se anmeldelser
 •                                       4,8 (14 anmeldelser)      Se anmeldelser
 •                                   4,8 (8 anmeldelser)        Se anmeldelser

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.