Romaskine test-oversigt: De bedste romaskiner til hjemmetræning

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 04.07.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Romaskinen er én af de mest effektive og udbytterige maskiner, du kan vælge, når det kommer til træning inden for hjemmets fire vægge.

Den er alsidig og kan imødekomme mange forskellige ønsker og behov, du måtte have til din træning. Uanset, om du er professionel sportsudøver, fitness-entusiast eller bare gerne vil i bedre form. Inden du dykker ned i vores oversigt fortæller vi dig, hvad du skal overveje før køb og giver dig samtidig nogle gode grunde til, hvorfor en romaskine er en rigtig god investering.

Indholdsfortegnelse

Hvad skal du overveje, før du køber en romaskine?

 • Størrelse: Du skal selvfølgelig have plads til romaskinen. Romaskiner fylder ikke så meget i bredden, men husk altid at tjekke længden, før du klikker din nye træningsmakker hjem. Du kan også komme i nærheden af foldbare romaskiner, hvilket gør dem nemme at opbevare. Du skal desuden være opmærksom på vægt. Nogle maskiner vejer ikke så meget – andre er tunge og sværere at flytte. Uanset, er romaskiner mere mobile end løbebånd, crosstrainere og motionscykler.
 • Modstandstype: Modstandstypen (hydraulisk, magnetisk, luft, vand) betyder meget for, hvordan det føles at ro. Generelt er det sådan, at vand- og luftmodstand er bedst og føles mest naturligt, mens magnetisk modstand er et billigere alternativ – et godt kompromis til prisen og føles naturlig. Hydraulisk modstand er billigst, men føles ikke lige naturligt.
 • Pris: Romaskiner koster fra 1500 kr. til +10000 kr. Prisen hænger ofte sammen med kvalitet. I vores guide og sammenligning kan du finde de anbefalede modeller i forskellige prisklasser. De professionelle modeller finder du til omkring 7000kr og de mere simple modeller ligger fra 1500 kr. til 5000 kr.

5 gode grunde til at investere i en romaskine: 

 • Du kan træne, styrke og udvikle op til 80% af alle kroppens små og store muskelgrupper
 • Der findes en maskine til enhver,  uanset erfaring og ambition
 • Du behøver ikke træne flere timer om dagen for at opnå effekt og udbytte med fysisk aktivitet
 • Du overbelaster ikke knæ eller ankler ved korrekt indstilling af sæde
 • Til de mindre boliger kan du vælges en transportabel og kompakt maskine

 

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Concept 2 romaskine – testvinder med solidt og robust design

Vores anbefaling + Bedst i test

 • 4,5/5 stjerner i kundeanmeldelser hos Trustpilot
 • Prismatch
 • 60 dages fuld returret
  Concept 2 romaskine

   

  Se priser og tilbud på Concept 2 romaskine her:

   

  Mere om

  Concept 2 har vundet prisen som det bedste produkt inden for sin kategori flere år i træk. Maskinen ligger øverst på hitlisterne hos webshops med sportsudstyr og på blogs, der anmelder fitnessudstyr til hjemmetræning. Du finder Concept 2 romaskinen i fitnesscentre og klubber, men den kan også købes til privatbrug. 

  Der er flere grunde til, at Concept 2 er det helt rigtige valg for dig, der har høje krav til din træningsmaskine. Det slidstærke og robuste design har stor indflydelse på din anvendelsesglæde.

  Når du vil træne effektivt og intensivt, skal din maskine kunne modstå belastningen. Concept 2 er bygget op med et svinghjul, der generer vindmodstand. Når du træner på den, vil det føles som at ro på vandet. Er du en habil roer, skal din maskine til vinterbrug give så høj en overføringsgrad af træningen som muligt. Du får størst træningsudbytte ved at bruge en maskine, der kan simulere bedst muligt at ro på vand.

  Når du vil udvikle dig fysisk, har du brug for at lægge nye udfordringer for dig selv. Det kan du, når du har indsigt i dine ugentlige præstationer. På det brugervenlige og praktiske display på maskinen kan du løbende følge med i dine træningsdata. Du kan holde styr på forbrændte kalorier, gennemsnitlig hastighed pr. træningssession, distance og tid.

  Med en Concept 2 romaskine til hjemmetræning kan du træne effektivt og problemfrit i mange år. 

  Derfor anbefaler vi Concept 2 romaskine

  Concept 2 romaskine fra Abilica scorer 4,5 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket indikerer for os, at forbrugerne overordnet set er meget tilfredse med mærkets maskiner. Med gemt træningsdata, så du kan holde styr på dine præstationer og mål. Den høje kvalitet af maskine som kan bruges i privaten eller i et fitnesscenter trækker op for os i vores anbefaling af produktet, sammen med kundernes anbefaling.

   

   

  Udvalgte specifikationer 

  • Solid og robust design
  • Egnet til dig der vil træne ambitiøst og professionelt 
  • Display med data 
  • Nem at indstille 
  • Håndtag for transport
  • Enkel at skille ad efter behov

   

  Abilica WinRower 2.0 – romaskine med magnetmodstand

  Bedst til prisen

  •  4.5/5 stjerner på Trustpilot.
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Prismatch
  Abilica WinRower 2.0

  Se priser og tilbud på Abilica WinRower 2.0 her:

  Mere om 

  Abilica og Kettler romaskiner er iblandt de mest budgetvenlige modeller, du kan vælge, når du vil have en funktionel og robust maskine. De er derfor denne artikels bud på en billig romaskine. 

  Abilica WinRower er en enkel og klassisk romaskine til hjemmetræning, der er et godt valg for dig, som ønsker at begynde med motionsformen. 

  Hos Abilicaonline.dk anmeldes den som den bedste i sin prisklasse. 2.0 modellen er en videreudvikling af Abilica WinRower. Den er designet i et ekstra slidstærkt design, så du kan træne intensivt og med høj modstand. På den let aflæselige skræm kan du få oplysninger om dine præstationer undervejs i træningen.

  Du kan vælge mellem 12 forudindstillede programmer, der kan være med til at skabe variation og motivation i din træning. Når du er ukendt med roning, får det stor værdi at træne på en maskine, der har elektronisk, justerbar magnetmodstand. Her vil maskinen tilpasse sin belastning i forhold til dit tempo. Du slipper for at indstille og justere modstanden, da din maskine klarer det for dig.

  Derfor anbefaler vi Abilica WinRower 2.0 romaskine

  Abilica scorer 4,5 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket for os indikerer , at forbrugerne overordnet set er meget tilfredse med mærkets maskiner. WinPower 2.0 er trods sin lidt lavere pris et godt produkt til den som ønsker at starte ud med roning. Brugervenligheden er høj med hele 12 forudinstillet programmer så det er hurtigt at komme igang og holde motivationen til at fortsætte. Det bygger godt op til at blive vores anbefaling sammen med de gode brugeranmeldelser.

  Udvalgte specifikationer 

  • Godt valg for dig som nybegynder med roning 
  • Nem at komme godt i gang med
  • Elektronisk, magnetisk modstand
  • Display med data
  • Enkelt og robust design
  • Budgetvenlig pris

  Fluid Rower Apollo Plus – Bedste premiumvalg

  • 4,8/5 stjerner af kunderne på Trustpilot.

  Fluid Rower Apollo PLUS

  Se priser og tilbud på Fluid Rower Apollo PLUS her:

  Mere om

  Til de professionelle og seriøse udøvere af roning er der brug for en kvalitetsmaskine med vandmodstand. Den største forskel imellem de forskellige produkter i romaskine tests er i forhold til drivmiddel. De fleste modeller har et svinghjul. Disse kan fås til favorable priser og i velfungerende designs, og de henvender sig til både nybegyndere og øvede.

  Det anbefales, at du vælger en maskine med vandmodstand, når du er vant til at ro. Funktionen med vandbeholderen giver dig den mest autentiske og realistiske træning, så du får mest gavn af dine kræfter og anstrengelser i vinterperioden, når du ikke kan komme på vandet.

  Det er ikke kun egenskaber og funktioner, du får glæde af, når du vælger Fluid Rower Apollo PLUS. Dens smukke og stilfulde design gør, at den med fordel at få sig en fast plads i hjemmet. Som habil fitnessudøver har det stor værdi, at du ikke skal til at samle din maskine, hver gang du skal træne. Romaskine tests bliver lavet i forhold til, hvilket drivmiddel de forskellige produkter er lavet med. Vandmodstand er den bedste funktion. 

  PLUS modellen er en videreudvikling af forgængeren – Fluid Rower Hybrid AR. Begge modeller er producerede af First Degree Fitness, der er kendt for at lave professionelle maskiner i elegante designs.

  Den største forskel mellem de 2 modeller er størrelsen på vandtanken. Fluid Rower Apollo PLUS har en kapacitet på 15L ekstra vand sammenholdt med forgængeren. Denne ekstra vandmængde giver dig øget modstand under din træning.

  Du bestemmer selv graden af belastning. Des kraftigere og hurtigere du ror, des tungere tag vil du opleve. 

  Udvalgte specifikationer

  • Smukt og elegant design i træ
  • Slidstærk konstruktion 
  • Egnet til professionelle og seriøse udøvere af roning
  • Vandmodstand der giver dig de mest autentiske træningsforhold 
  • Let aflæseligt display med træningsdata

   

  ODIN R9 romaskine – Kombineret magnetisk og luftmodstand

  • 5/5 stjerner af kunderne hos PriceRunner.

  ODIN R9

  Se priser og tilbud på ODIN R9 her:

   

  Mere om

  Det er til din fordel som forbruger, at du finder mange forskellige produkter i romaskine tests. Dette giver dig anledning til at sammenligne dine valgmuligheder for at finde frem til den model, der er den rette for dig. Skal du gå med en billig romaskine til hjemmetræning, eller lægge lidt mere og få en bedre maskine.

  ODIN er et populært brand af fitnessudstyr, der er kendt for at designe og udvikle innovative maskiner. Dette gælder også på deres udgaver af maskiner til roning. Denne R9 model er den seneste udgave i række af kvalitetsmaskiner, der er designet til dig, der vil træne derhjemme.

  ODIN R9 er lavet med den smarte kombination af både magnetetisk modstand og luftmodstand, så du får det bedste fra begge verdenen. Du får den støjsvage træning fra den magnetiske funktion, og du får en glidende og problemfri træning med luftmodstanden. Du kan træne i det tempo, der passer dig, når du har R9 modellen.

  Under maskinen er der transporthjul, så du let og ubesværet kan flytte dit træningsudstyr derhen, hvor du ønsker det. Du er fri for at skille maskinen ad, når du kan køre det på de praktiske hjul underneden.

  Som det er kendetegnende for ODIN, bliver der lagt stor vægt på kvalitet og materialer. De bedste produkter i en romaskine test er dem, der kan holde til en maksimumbrugerbelastning på op til 150kg. Det kan ODIN R9. 

  På computeren kan du se distance, tid, kalorier og modstand. Du kan bruge disse data til gradvist at skabe progression og nye udfordringer for dig selv i din træning.

   

  Udvalgte specifikationer

  • Kraftigt og slidstærkt design 
  • 6 robuste transporthjul forneden
  • Egnet til både ambitiøse nybegyndere og øvede
  • Justerbar, manuel modstand 
  • Computer 
  • 104,5cm lang glideskinne

   First Degree Neon PLUS romaskine – bedste ergonomi og design

   • 5/5 stjerner hos Trustpilot.
   • Prismatch
   • 60 dages fuld returret

   First Degree Neon PLUS

   Se priser og tilbud på First Degree Neon PLUS her:

   Mere om

   Det ergonomiske design vil komme dig til gode, når du træner, og når du restituerer. Du får en mere behagelig og afslappende komfort i det specialdesignede sæde, der former sig efter din krop. Når du træner med stor intensitet, får du større stabilitet ved at sidde sikkert. Du risikerer at miste balancen, når du sætter tempoet op for at øge modstanden. 

   First Degree Neon PLUS er gennemført designet med fokus på din glæde, sikkerhed og komfort. Den stærke konstruktion er lavet med en metalramme, der giver lang levetid på din maskine. 

   Hvis du sammenligner flere fitnessmaskiner for at lave din egen romaskine test, skal du holde forskellige produkter op imod hinanden i forhold til drivmiddel, materiale og egenskaber.

   Denne maskine skiller sig positivt ud på flere af punkterne. 

   Den bruger vand som modstand. Dette giver en støjsvag anvendelse, så du ikke skal bekymre dig om at genere andre medlemmer i husstanden, når du er fysisk aktiv. 

   First Degree Neon PLUS ligger i den dyrere ende af prisskalaen. Det er den bedste investering for dig, der vil have den mest motiverende træning samt undgå skader, overbelastning og manglende udfordringer i fremtiden.

   Udvalgte specifikationer

   • Specialdesignet sæde
   • Stor sikkerhed og stabilitet under træning (selv under høj intensitet)
   • Vandmodstand 
   • Brugervenlig og let aflæselig computer 
   • Egnet for dig der vil ro i mange år frem 
   • Metal ramme for ekstra høj slidstyrke

   Masterfit TP900 romaskine – kompakt og praktisk design

   • 4,8/5 stjerner hos brugerne på Trustpilot
   • Kåret som Pro model hos Abilicaonline.dk
   • Prismatch

   Masterfit TP900

   Se priser og tilbud på Masterfit TP900 her:

   Mere om 

   Du behøver ikke ændre hele din indretning i boligen, når du vil til at træne derhjemme. De nyeste maskiner på markedet tager i stigende grad hensyn til vores livsstile og indretningsbehov i hjemmet. 

   Bor du i en mindre lejlighed, eller er du træt af at have din fitnessmaskine stående fremme hele tiden, skal du vælge de flytbare og transportable modeller i romaskine tests.

   Denne Masterfit TP900 er det helt rette valg for dig, som vil have en af de nyeste modeller på markedet. Maskinen har luftbaseret modstand, der ikke støjer i omgivelserne. Den er lavet, så du får de mest fleksible og smidige opbevaringsforhold. Du kan nemt skille maskinens enkelte dele ad, så du kan opbevare dem i et skab eller under en seng. 

   Dens stærke konstruktion tillader dig at træne med høj modstand, uden du skal bekymre dig om slitage eller problemer med flow. 

   På computeren kan du følge dine træningsdata, så du hele tiden er ajourført med dine præstationer fra træning til træning. Du kan placere din Smartphone i beholderen midtfor, så du kan afspille din favoritmusik og få øget motivation, når du er aktiv derhjemme.

   Udvalgte specifikationer 

   • Enkel at skille ad
   • Stærk konstruktion 
   • Luftbaseret modstand 
   • Smartphone holder
   • 9 modstandsniveauer 
   • Computer med trådløs pulsmodtager 
   • Moderne og smart design

    

   Titan Life Trainer R10 – billig romaskine

   • 9/10 hos Fitnessfrank.dk
   • Top 10 blandt de mest populære romaskiner på Pricerunner.dk

   Titan Life Trainer R10

    

    Se priser og tilbud på Titan Life Trainer R10 her:

     

    Mere om

    Titan Life Trainer R10 er en superbillig maskine, som holder en høj kvalitet og træner hele kroppen. Maskinen adskiller sig fra andre modeller ved at være opbygget med elastikmodstand – 3 stk à 5 kg. De 3 elastikker kan udvide dine træningsøvelser, da du ikke blot kan ro, men også træne arme, skuldre og ryg. 

     

    Titan Life Trainer R10 vs markedet

    Titan Life Trainer R10 er den billigste romaskine i de forskellige tests, og den klarer sig flot i sammenligning med de dyrere modeller. Samtidig har den en optimal størrelse til hjemmetræning, ligesom du kan folde den sammen efter brug. Andre plusser tæller displayet, hvor du kan følge dine fremskridt, samt elastikmodstanden, der muliggør en alsidig træning. Der medfølger desuden en DVD, så du får gode træningsøvelser som inspiration. 

     

    Udvalgte specifikationer

    • Med lys og display, så du kan følge dine fremskridt
    • Funktioner tæller scan, tid, rotag, rotag og antal forbrændte kalorier
    • Træn klassisk roning samt arme, skuldre og ryg
    • 3 modstande i form af elastikker (hver elastik: modstand på 5 kg)
    • Trænings-DVD medfølger 
    • Max. brugervægt 110 kg, anbefalet højde på 198 cm
    • Mål, når sammenfoldet: 94 x 43,5 x 138 cm 
    • Mål, når samlet: 195 x 43,5 x 65 cm

    Hop Sport HS-060R romanskine – Perfekt til nybegynderen

    Billigste romaskine

    • 30 dages prøveperiode
    • Prismatch

     

    Hop Sport HS-060R romanskine

    Se priser og tilbud på Hop Sport HS-060R romaskine til hjemmetræning her:

    Om 

    Er det første gang, du skal i gang med rotræning, kan det have stor betydning at få kvalitetsudstyr til en skarp pris. Denne romaskine fra Hop Sport kan købes på tilbud, og den er lavet af gode materialer, der giver træningsudstyret lang levetid. Med Hop Sport maskinen får du anledning til at træne både bryst, arme, ben og mave. Du får helkropstræning, du kan sætte i gang derhjemme, når du ønsker det.

    Den store fordel ved romaskiner er træningsudbyttet samt udstyrets minimale pladsbehov. Du kan let have Hop Sport maskinen stående på hjemmekontoret, eller du kan indrette et lille hjørne i stuen, hvor du kan træne. Der er transporthjul under romaskinen fra Hop Sport, så du kan trække maskinen sammen og have den opbevaret uden at være synlig for dig selv, husets øvrige beboere eller dine gæster.

    Maskinen er skabt i et moderne design bestående af sort/rød farver og er udstyret med et magnetisk modstandssystem på 9kg, hvilket placerer maskinen i klasse med de bedste romaskiner til hjemmetræning. 

    Derfor anbefaler vi Hop Sport HS-060R

    På styret er der en praktisk LCD computer, der giver dig et godt overblik over dine træningsdata. Du kan blandt andet følge med i, hvor mange kilometer du har roet, og du får indblik i tid, kalorieforbrænding og gennemsnitlig ro-hastighed. Når du har planer om at gøre ro-træningen til en ambitiøs hobby, får det stor værdi, at du kan tracke dine data. Dermed kan du lægge udfordringer for dig selv, så du presser dig fysisk og forbedrer din kondition. 

    Fordele 

    • 9kg modstandssystem 
    • Sammenfoldelig 
    • Magnetisk modstand 
    Ulemper 

    • Fylder mere end andre moderne romaskiner 

    Udvalgte specifikationer 

    • LCD skærm med computer 
    • Magnetisk bremsesystem 
    • Samlet vægt på 26kg
    • Transporthjul under maskinen 
    • Håndtag med neopren belægning for bedre greb 
    • Sikkerhedsstropper over fødder

    Hop Sport HS-070R romaskine – Romaskine med luftmodstand 

    • 30 dages prøveperiode
    • Prismatch

    Hop Sport HS-070R romaskine

    Se priser og tilbud på Hop Sport HS-070R romaskine til hjemmetræning her:

    Om 

    Dyrker du allerede rotræning på vandet i sommerperioden? Eller har du planer om at gøre træningen til en seriøs og ambitiøs hobby? Når du skal vælge romaskine til hjemmetræning, skal du forholde dig til teknikken med modstand. Det kan være luft- eller magnetmodstand, som er de mest udbredte former. Vandmodstand er dén teknik, der er den mest avancerede og dén, der giver størst overførbarhed mellem maskinen og fysisk træning på vandet. 

    Hop Sport HS-070R er udstyret med luftmodstand. Den store fordel herved er den lydsvage funktion. Det får stor betydning for både dig og din familie, at du træner på en maskine med luftmodstand, så ingen bliver generet af høj lyde fra hvert tag. 

    Maskinen er udstyret med 8 modstandsniveauer, som du kan vælge manuelt imellem. Der er intuitive funktioner på maskinen, som gør det effektivt og let for dig at komme i gang med din træning. På LCD computeren kan du holde øje med dine træningsdata, mens du er i gang og bagefter. Du kan gemme dine data og få et overblik over din træningsprogression. 

    Hop Sport HS-070R vs. markedet

    Under maskinen er der transporthjul, så du let kan flytte rundt på Hop Sport HS-070R, når du holder hviledage. Modsat andre maskiner af samme kvalitet fylder Hop Sport HS-070R en anelse mere. Det er funktionen med luftmodstand, der gør, at der kræves ekstra plads for at have maskinen stående. Ved fødderne er hjulet placeret, der er årsagen til, at du kan generere kraft og hastighed.

    Fordele

    • Lydsvag 
    • Flytbar takket være transporthjulene
    • Let aflæselig skærm 
    Ulemper 

    • Relativ høj pris sammenlignet med andre romaskiner i klassen

    Udvalgte specifikationer 

    • Sammenfoldelig 
    • 8 modstandsniveauer 
    • God til både nybegyndere og øvede roere
    • Låsestropper ved fødderne 
    • God komfort på sæde
    • Ergonomisk sæde
    • Solid konstruktion 

    Hop-Sport HS-030R Romaskine – effektiv maskine i let design

    • 30 dages prøveperiode
    • Prismatch

    Hop-Sport HS-030R Romaskine

    Se priser og tilbud på Hop-Sport HS-030R Romaskine her:

    Om 

    Romaskinen HS-030R fra Hop-Sport er en budgetvenlig model, der er ideel til effektiv hjemmetræning. Den helt store fordel ved romaskiner er den effektive træning, hvor du både træner arme, mave, bryst og ben på én gang. Maskinen er både let i vægt og i forhold til at klappe sammen og opbevare. Du slipper derfor for at have en stor romaskine stående permanent midt i stuen. Romaskinen er konstrueret med et magnetisk modstandssystem, det giver et jævnt træk i styrken og er støjsvagt. HS-030R ligger prismæssigt i den lave ende, men du får meget får pengene hvis du vælger den til at holde din krop sund og i gang. 

    Hop-Sport HS-030R vs. markedet

    Den helt store fordel ved HS-030R romaskinen er, at du til en meget fordelagtig pris får en kraftfuld og stabil træningsmaskine til hele kroppen. Samtidig kan maskinen foldes sammen og nemt pakkes væk, da den er udstyret med transporthjul under. Den nemme opbevaring er dog ikke et kompromis med kvaliteten af træningen, og maskinen har 10 forskellige modstandsniveauer, så du kan indstille træningen efter dit træningsniveau. 

    Modstandssystemet i maskinen er magnetisk, og det kører gnidningsløst når du trækker i håndtaget. Vægten er en stor fordel, når du skal flytte maskinen væk til opbevaring, men har den ulempe, at den føles mindre stabil end andre modeller der er en del tungere, men også samtidigt dyrere. På LCD-displayet kan du følge med i tid, gentagelser og kalorier under din træning, så du ved præcis hvor meget du yder undervejs. 

    Fordele

    • Gnidningsløst magnetisk modstandssystem
    • 10 forskellige modstandsniveauer
    • Let at opbevare og flytte, overkommelig pris
    Ulemper

    • Mindre stabilitet end de dyrere modeller

    Udvalgte specifikationer

    • Modstandssystem op til 9,5 kg
    • LCD-display
    • Transporthjul og sammenklappelig
    • Samlet vægt: 26,1 kg
    • Magnetisk modstand
    • Maksimal brugervægt: 120 kg

    Hvordan vælger du den bedste romaskine? 

    Der er flere punkter, du skal være opmærksom på, når du skal vælge den maskine til roning, der vil være den bedste for dig:

    • Type af drivmiddel
    • Design og konstruktion
    • Display og computer
    • Antal modstandsniveauer
    • Justerbare indstillinger

    Når du bruger en romaskine test, kan du sammenligne forskellige produkter i forhold til deres drivmidler. Der findes ikke én bestemt type maskine, der er bedre end de andre. Det afhænger af dine ønsker og krav til fysisk træning.

    Du får mest værdi for pengene, når du vælger en maskine, der i design, materiale og konstruktion matcher dit anvendelsesformål. Nogle mennesker ønsker at træne intensivt og med høj modstand flere gange om ugen, mens andre ønsker at ro et par gange om ugen for at holde formen ved lige.

    I længden kan det få stor betydning for din motivation og glæde ved træningen, at du vælger en maskine med display og præindstillede programmer.

    Samtlige produkter i denne romaskine test har display, der viser data fra træning.

    Noget af det mest afgørende for din komfort og skadesfrihed er, at du sikrer dig, at du kan indstille din maskine. Sædet skal kunne indstilles i den afstand fra grundpositionen (når grebet ikke er trukket ud), som passer til længden på dine ben. Du risikerer at overstrække og overbelaste dine knæ, hvis ikke du kan indstille sædet korrekt.

    Kom godt i gang med din romaskine-træning 

    Når du er nybegynder med roning, skal du bruge de første 2-3 uger på at tilvænne dig træningsformen. Det kræver øvelse at blive komfortabel og velkendt med teknikken. 

    Det er vigtigt, at du har helt styr på teknikken, før du begynder at sætte tempoet op i din træning. 

    Start altid med at træne uden modstand, så du stille og med kontrollerede bevægelser kan vænne dig til hvert et tag. 

    Før du sætter dig til rette på din maskine, skal du starte med at indstille sædet på glideskinnen. Du kan altid tilpasse afstanden i forhold til længden på dine ben. Dine knæ må ikke være strakte, når du ror. De skal være let bukkede. 

    Du opnår den mest effektive træning, når du laver intervaltræning. Det vil sige, at du undervejs i hver en træningssession graduerer modstanden og tempoet. 

    Fra fitnessudøver til fitnessudøver kan der være forskel på, hvilke funktioner og egenskaber en maskine til fysisk træning skal have. 

    Nogle foretrækker de manuelle indstillinger af modstand, mens andre finder det mest komfortabelt at indstille modstanden ved en knap på computeren. Hvad du er til, er op til dine præferencer for frihed og træningseffektivitet. 

    Værd at vide om test af romaskiner

    Når der laves tests af romaskiner, bliver produkterne opdelt i 3 forskellige kategorier. Kategorierne handler om, hvilket drivmiddel maskinerne anvender til at generere modstand.

    Der findes 3 udgaver af maskiner til roning:

    • Magnetisk modstand 
    • Luftmodstand 
    • Vandmodstand

    De billigste maskiner er dem med magnetisk modstand. Du behøver ikke gå på kompromis med egenskaber, styrke og modstandskraft, når du vælger en lavprismaskine. Vælger du et produkt fra Kettler eller Inshape, får du pålidelige og slidstærke maskiner. 

    Uanset hvad dine ønsker og behov for fysisk træning er, får det stor praktisk og økonomisk værdi for dig i fremtiden at gøre brug af en romaskine test. 

    Vælger du en professionel model som nybegynder, kan dette produkt være for kompliceret eller avanceret for dig at træne med. Har du høje krav til din træning, og har du planer om at være aktiv med roning flere gange om ugen, får du mest værdi, størst træningsudbytte og højeste anvendelsesglæde ved at vælge en professionel maskine. 

    Fordelen ved at vælge maskiner med magnetmodstand er, at disse modeller er de mest støjsvage på markedet. Modellerne med vandmodstand giver dig den mest autentiske og virkelighedstro træning. Når du dyrker roning som fritidsaktivitet, har du i vinterperioden brug for en maskine, der giver dig den mest realistiske træning, som du kan overføre til dine aktiviteter på vandet til sommer.

    Læs også om de bedste paddleboards til sommerens sæson.

     

    Beskrivelse af kilder og tests

    Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

    The Telegraph

    The Daily Telegraph, kendt online og andre steder som The Telegraph,  er en national, britisk dagbladsavis, som bliver udgivet i London. Bladet er også internationalt anerkendt. Denne romaskine-test er blandt andet lavet ud fra de anbefalinger, som The Telegraph har til valg af fitnessmaskinen.

    Testen er udført: Den 9. februar 2021
    Du kan se testen her

    Toppricer

    Toppricer er en sammenligningsportal, der gennemgår produkter på det danske marked ud fra bl.a. pris og testanmeldelser. Siden drives af almindelige borgere.

    Toppricer har fundet frem til de 9 bedste romaskiner på dagens marked – efter at have sammenlignet med over 8000 anmeldelser. Produkterne er ikke testet af Toppricer selv, og derfor skal du mest af alt se gennemgangen som vejledende. Titan Life Trainer R10 er kåret som den billigste model i testen.

    Testen er udført: marts 2021
    Læs testen her

    Fitnessfrank

    Fitnessfrank er en svensk side, der ejes af Venerolink AB. Der er tale om en side, der via test guider læserne frem til de bedste produkter inden for fitnessområdet, herunder kosttilskud og træningsudstyr.

    Fitnessfrank har gennemgået et antal romaskiner og har sammenlignet dem i forhold til pris, kvalitet og funktioner. Testpanelet har dog også inddraget andre testanmeldelser. Der er udvalgt 11 romaskiner, og Titan Life Trainer R10 har opnået en flot karakter på 9/10. 

    Testen er udført: 8. marts 2021Læs testen her.

    Amazon 

    Amazon er et af de største og mest populære handelsplatforme på nettet. Der lanceres hver dag nye produkter og varer fra alle dele af verden, som du kan købe med elektroniske betalingsmidler.

    Romaskinen HS-060R fra Hop Sport er anmeldt af forbrugerne på Amazon.
    Du kan se anmeldelserne her  

    Derudover har vi gjort brug af Amazon til beskrivelse af Hop Sport HD-070R maskinen.
    Du kan se anmeldelserne her

    FAQ

    Hvilke romaskiner er bedst?

    Vi anbefaler Concept 2. Vores anbefaling giver vi på baggrund af de mange tilfredse brugere, der har anbefalet produktet på Trustpilot. Her har den modtaget 4,5/5 stjerner. Hvis du vælger Concept 2, får du et robust design, et smart display og høj kvalitet.

    Hvordan vælger jeg en romaskine?

    Når du skal vælge en romaskine, skal du særligt overveje forholdet mellem dine ambitioner og romaskinens funktioner samt kvalitet. Hvis du er nybegynder, kan du starte med en lidt billigere udgave. Hvis du derimod bruger den i et professionelt øjemed, kan du investere i en bedre model.

    Hvilke muskler bruger jeg på en romaskine?

    En romaskine er en god og alsidig træningsmetode, fordi den aktiverer flere muskelgrupper. Du træner faktisk hele kroppen, men du bruger især dine store rygmuskler, ben og arme. Herudover er romaskinen meget effektiv for din core, som i høj grad vil blive styrket.

    Kan jeg forbrænde mavefedt på en romaskine?

    Ja, du kan sagtens forbrænde mavefedt på en romaskine. Du kan sænke din fedtprocent ved at dyrke motion og forbrænde mere, end du indtager. En romaskine er en meget effektiv metode til fedtforbrænding. Maskinen vil aktivere mange muskelgrupper, og du vil hurtigt få pulsen op.

     

    Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

    Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

     

    inSPORTline inCondi RW600 Romaskine – effektiv romaskine til fedtforbrænding

    Bestseller

    inSPORTline inCondi RW600 Romaskine

    Om 

    Det er med god grund, at romaskinen inCondi RW600 er en af de bedst sælgende på markedet. Her får du en professionel romaskine, der kan give den maksimalt udbytte af din træning, uanset om den er til hjemmet eller i fitnesscenteret. Romaskinen er konstrueret med et magnetisk bremsesystem, som giver dig 16 modstandsniveauer. Uanset om du skal have en hård og svedig træning, eller om den står på aktiv restitution af kroppen, så kan du få det rigtige niveau til en optimal træning.

    inSPORTline inCondi RW600 vs. markedet

    Har du brug for mere end bare en romaskine til at holde dig lidt i gang, så er inCondi RW600 den romaskine du leder efter. Du får den optimale træning af hele kroppen, men i tillæg også en lang række ekstra funktioner, som både kan udfordre og motivere dig i din træning. Udover 16 forskellige modstandsniveauer har maskinen også 12 forudindstillede programmer og et virtuelt race mod computeren. Hvis du er et konkurrencemenneske er der en del ekstra motivation at hente under træningen, når du kan konkurrere undervejs. 

    Romaskinen kan tilkobles den tilhørende app og en pulsmåler. Pulsmålingen bruges til at holde dig på et aktivitetsniveau du selv vælger, så din træning bliver endnu mere effektiv. Hvis du ikke kan finde den optimale træning til dig mellem de forudindstillede programmer, så har du også mulighed for at justere brugerprogrammet til lige den træning du vil have. App’en synkroniserer med romaskinen, dine træningsdata bliver gemt, og du kan evaluere og sammenligne dine resultater, og finde ud af hvor du kan forbedre dig. 

    Fordele

    • Bluetooth forbindelse til in
    • Condiapp
    • Forudindstillede og brugerdefinerede programmer
    • Meget effektiv til fedtforbrænding
    Ulemper

    • Ingen pulsmåler

    Udvalgte specifikationer 

    • 16 modstandsniveauer
    • Baggrundsbelyst LCD-display
    • Skinnelængde: 98,5 cm
    • Maksimal brugervægt: 150 kg
    • Samlet vægt på 45 kg
    • Sammenklappelig ramme
    • Transporthjul
    • Ergonomisk sæde

    Inshape romaskine – Høj kvalitet til lavpris

    • 4,5/5 stjerner i kundeanmelderne på Coop.dk

    Inshape romaskine

    Mere om 

    Du behøver ikke melde dig i fitnesscenter for at få effektiv træning af hele kroppen og forbedre din kondition. De seneste år er træningsmaskiner til private blevet mere og mere udbredte i danske forretninger og webshops, og derfor finder du et stort udvalg af forskellige modeller i dag. 

    For dig der vil have et enkelt, brugervenligt og pålideligt produkt, er Inshape romaskinen et godt valg, selvom det er en billig romaskine.  

    Den er udstyret med 10 modstandsniveauer, som du nemt kan vælge imellem i dine træningsprogrammer. 

    Maskinen har den særlige fordel, at den kan foldes sammen. Den er nem at bære, og den kan opbevares under en seng eller bag ved en dør. Når du bor i en mindre bolig, vil dit træningsudstyr automatisk komme til at optage både fysisk og visuel plads. 

    Du slipper for at have dit fitnessudstyr stående fremme hele tiden, når du nemt kan sætte det til side. 

    Modstanden skabes af det magnetiske system, der har lang levetid. 

    På skærmen kan du se tid, kalorieforbrænding og distance. 

    Udvalgte specifikationer 

    • Billig romaskine
    • Egnet for nybegyndere og for dig der vil ro 1-2 gange om ugen 
    • 10 modstandsniveauer 
    • Nem at komme godt i gang med 
    • Godt valg for dig der bor i en mindre bolig

    GS 617

    GS 617

    Mere om 

    Rotræning kan være den ideelle motionsform i en vinterperiode, eller det kan blive den supplerende træning til anden sport. Er du på udkig efter en ekstra træningsmaskine til hjemmet, eller vil du prøve kræfter med roning, vil prisen på din maskine have stor indflydelse på dit valg.

    Med denne GS 617 model kan du komme godt i gang med træningen. Du kan få glæde af og udfordringer med maskinen igennem flere år, da den er lavet i et robust og kraftigt design.

    Maskinen har et mekanisk bremsesystem, der er anbefalet til nybegyndere. Bremsesystemet arbejder for sig selv, og vil tilpasse sig dine bevægelser.

    Når du sætter tempoet ned, vil bremsesystemet automatisk nedsætte belastningen. På den måde kan du træne i kontrollerede forhold, uden du risikerer at miste styringen med dine tag.

    Den store fordel ved G2 617 er dens konkurrencedygtige pris. I forhold til andre kvalitetsmaskiner i romaskine tests befinder GS 617 sig i den budgetvenlige ende af prisskalaen. 

    Du er fri for at skulle spare op i længere tid for at få råd til en funktionel, slidstærk og effektiv maskine, som du kan træne hele kroppen med.

    forbruger-test.dk

    Vores skribent og research-team

    Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

    Find mere information her

    Romaskiner: De bedste i test

    • Concept 2 romaskine
    • Abilica WinRower 2.0 romaskine
    • Fluid Rower Apollo PLUS romaskine
    • ODIN R9 romaskine
    • Inshape romaskine
    • First Degree Neon PLUS romaskine
    • Titan Life Trainer R10
    • Masterfit TP900 romaskine

    Bedøm denne artikel

    Klik på en stjerne for at bedømme