Test af store trampoliner – Testanmeldelse af de bedste og mest sikre XL trampoliner

Udgivet 31.03.2020|Senest redigeret 31.03.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks

En stor trampolin byder på utallige timers fysisk aktivitet, grin, sjov og leg for børn i alle aldre. Når du er på udkig efter en ny havetrampolin, er det vigtigt, at du forholder dig til parametre såsom konstruktion, materialer og sikkerhedsdesign i form af beskyttelsesnet.

I denne testanmeldelse er der udvalg de bedste og mest sikre, store trampoliner på det danske marked. De er testede i forhold til deres kvalitet og sikkerhedsforhold.

forbruger-test.dk

JumpMaster 430 (inkl. Sikkerhedsnet) – Testvinder

JumpMaster 430 (1)Vil du have en stor trampolin, som er skabt til at modstå det ustadige og til tider voldsomme, danske vejr, skal du vælge et produkt, der er bygget op af de bedste og mest slidstærke materialer. 

Denne JumpMaster udgave er skabt med de mest slidstærke fjedre og den mest vejrbestandige ramme, så du kan få sjove og alsidige hoppeoplevelser år efter år.

JumpMaster 430 får 4,5/5 stjerner hos PriceRunner, der fremhæver den for sin gode byggekvalitet sammenholdt med den skarpe pris.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om

En stor trampolin er et aktivitetsredskab, som kan bruges af både børn, unge og voksne. Når du vil have maksimal glæde ved din trampolin, skal du vælge en model, som er skabt til at kunne modstå det danske vejr. Du får mest værdi for pengene, når du vælger en model, som tåler at stå ude hele sommerhalvåret. 

Denne JumpMaster er designet af de mest hårdføre og slidstærke materialer. Kanten er fremstillet med en 3cm tyk polstring, så den er behagelig at træde ud på, og så den samtidig minimerer risikoen for skader i forbindelse med uheld. 

Rammen er lavet i galvaniseret stål, der giver maksimal styrke og stabilitet omkring konstruktionen på den store trampolin, der måler hele 4,3m i diameter. 

Det medfølgende sikkerhedsnet er skabt af slidstærke materialer og har en overlappende åbning, så det er nemt for både børn og voksne at komme ned fra og op på springdugen. 

Når du vælger JumpMaster, får du en stor trampolin, som kan stå ude hele sommersæsonen uden at tage skade. Den kan give både stor og små masser af sjove oplevelser med hop, leg og fysisk aktivitet.

Udvalgte specifikationer

 • Ramme i galvaniseret stål
 • Der gives livstidsgaranti på rammen fra producentens side
 • Sikkerhedsnet skabt i høj kvalitet 
 • God pris 
 • Lang holdbarhed 
 • Maksimumvægt: 120kg

Salta Premium - Bedst til prisen

Salta PremiumDenne Salta model er én af de bedste kvalitetstrampoliner på markedet, og det unikke ved den er, at den sælges til en pris, som svarer til en model af lavere kvalitet og færre sikkerhedsdetaljer.  

Det er blandt andet det kraftige sikkerhedsnet, de gode hoppeegenskaber samt det vejrbestandige design, der fremhæves i anmeldelserne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om

Selvom det anbefales at lade kvalitet og ikke pris råde, når der skal købes stor trampolin til haven, kan du stadig finde gode og sikre produkter, der sælges til konkurrencedygtige priser. 

Salta Premium er produktet for dig, som ikke ønsker at gå på kompromis med kvalitet og sikkerhed, når du vil have en stor trampolin til en budgetvenlig pris. 

Du får masser af værdi for pengene, når du vælger Salta Premium. Produktet er bygget op omkring en kraftig, dobbeltgalvaniseret stålrammer, der er i stand til modstå vind, nedbør og sol. 

Kantmåtten måler 29cm i bredden og befinder sig i den gode ende, når det kommer til sikkerhed og beskyttelse. Den giver optimal beskyttelse, så risikoen for uheld omkring fjedrene mindskes. 

Sikkerhedsnettet er designet med en dobbeltsidet lynlås, så det er nemt for enhver at komme ned fra og op på den store springdug. 

Salta Premium er en stor trampolin, der er skabt til at kunne klare en maksimumvægt på 120kg. Dette tillader både børn, unge og voksne i at få sjove og aktive hoppeoplevelser. 

Udvalgte specifikationer 

 • Dobbeltgalvaniseret ramme i stål der kan modstå det danske vejr
 • Bred og solid kantmåtte
 • Galvaniserede, dobbeltkoniske fjedre (de bedste på markedet)
 • Springdug med UV beskyttelse
 • Dobbeltsidet lynlås på sikkerhedsnettet
 • Maksbelastning på 120kg
 • Skarp pris

BERG Grand Champion 350 (inkl. Deluxe sikkerhedsnet) - Premium valg

BERG Grand Champion 350Vil du have en stor trampolin, som hele familien kan udfolde sig på, skal du vælge denne BERG Grand Champion 350. Hos Abilicaonline.dk (der er én af de førende forhandlere af kvalitetsudstyr til sport og træning) bliver BERG Grand Champion fremhævet som ”Best Buy”. 

Den er udstyret med en unik AirFlow dug, der gør den store og ovale springdug eget til blandt andet akrobatiske øvelser.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om

Der er forskellige ønsker og behov, som gør sig gældende, når der skal vælges en stor trampolin til haven. Mens nogle familier er på udkig efter en model, som kan bruges til hoppelege for mindre børn, er det ønsket i andre familier at finde en udgave, som kan bruges til at lave seje hop og akrobatiske øvelser hos de større børn.

Denne BERG Grand Champion 350 er skabt til at give masser af udfoldelsesmuligheder i sikre og trygge rammer. Dens ovale form gør den egnet som træningsredskab til hoppeøvelser, hvor der er brug for ekstra plads til at sætte fra under spring. 

Med den tykke og brede kantpolstring minimeres risikoen for, at hænder eller fødder kommer i karambolage med fjedrene.  

Den gode hoppeevne på BERG Grand Champion er sikret som følge af den moderne AirFlow hoppedug. Denne tillader 50% mere luft i at trænge igennem dugen under hop, så der opstår mindre modstand og dermed bedre acceleration.  

Udvalgte specifikationer

 • Unikt, ovalt design der gør den egnet til spring og akrobatiske hop
 • Deluxe sikkerhedsnet medfølger 
 • Bred og tyk kantpolstring 
 • AirFlow hoppedug

BestPlay PLUS 305 – Reason to buy

BestPlay PLUS 305Hos Moreland.dk bliver Best Play PLUS 305 kåret med 4,5/5 stjerner som følge af sin solide konstruktion, mange sikkerhedsdetaljer og gode hopeegenskaber. 

BestPlay PLUS er en stor trampolin for dig, som vil have en af de mest sikre bedste produktudgaver på markedet og til en lav pris. Produktet får rosende anmeldelser fra kunderne, der blandt andet fremhæver fordelene ved, at BestPlay er nem at samle, og at den skaber maksimal sikkerhed omkring de hoppende børn.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om

Der kan være forskellige ønsker, der gør sig gældende, når der skal købes en stor trampolin til haven. Mens nogle familier ønsker en produktudgave, som skal kunne bruges til akrobatiske øvelser igennem mange år, er andre på udkig efter en model i god kvalitet og til en konkurrencedygtig pris, og som skal bruges til lege og sjov i haven. 

BestPlay PLUS 305 er en stor trampolin, der er designet med de nyeste, sikkerhedsmæssige løsninger. Den er fremstillet med galvaniserede rør, der kan modstå det danske vejr.

Når det kommer til sjov og leg på en trampolin, handler det om fjedrenes evne til at give acceleration. Fjedrene på denne PLUS model er beskyttet af den ekstra brede kant på 30cm. 

Den moderne trampolin er designet til at give de bedste legeforhold for dine børn. 

Den medfølgende sikkerhedsnet måler hele 180cm i højden og er fremstillet i solidt design, så du eller dine børn er sikret mod fald.

Udvalgte specifikationer

 • Kanten er belagt med ekstra lag skum
 • Galvaniserede rør med høj modstandsdygtighed  
 • Bred kantbeskyttelse på 30cm
 • Højt sikkerhedsnet på 180cm
 • Lav pris

BERG Grand Favorite 520 Inground – Bedste nedegravende trampolin i XL udgave

BERG Grand Favorite 520 IngroundDer findes mange forskellige udgaver af havetrampoliner til privat brug. Den største forskel imellem modeller er i forhold til, om de er nedgravede (Inground modellen), eller om de står på ben på jorden(Ongorund udgaven).

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om 

Der kan være sikkerhedsmæssige fordele ved at vælge en Inground model, når du vil have en stor trampolin, der skal kunne bruges til både leg og hoppeøvelser. Det minimerer risikoen for alvorlige faldskader, at springdugen er i samme højde som jorden. 

Der behøves ikke sikkerhedsnet på en Inground model, da dit barn eller dig selv ikke kan falde ekstra hårdt på jorden i tilfælde af, at der hoppes ud over kanten. 

Har du et energisk barn, eller holder du selv af at lave akrobatiske hoppeøvelser, er der god grund til at vælge denne BERG Favorite 520 Inground. 

Designmæssigt får du et smart og tidløst redskab, som ikke tager unødvendig meget plads i haven. Fremfor at have en stor trampolin med ben og højt sikkerhedsnet, kan du optimere pladsen i haven med dette BERG produkt. 

BERG Favorite 520 Inground er designet med en solid og vejrbestandig ramme i galvaniseret stål, der er skabt til modstå det danske vejr. 

Udvalgte specifikationer 

 • Ekstra bred kantbeskyttelse på 38cm i bredden
 • Galvaniserede fjedre med zink coating for optimal holdbarhed 
 • Egnet for dig der vil have en stor trampolin til hop og akrobatiske øvelser 
 • Ovalt design der måler 5,20m i længden

Testkilder

Denne testanmeldelse er udarbejdet i henhold til de retningslinjer, som Sikkerhedsstyrelsen udstikker i forhold til regler om sikkerhed på trampoliner til privat brug.

Sikkerhedsstyrelsen hører til under Erhvervsministeriet og er den myndighed i Danmark, som har ansvar for sikkerheden i landet, når det kommer til teknik og udstyr. 

Styrelsens arbejdsområder er både offentlighed, erhverv og private forhold.

Når det kommer til valg af stor trampolin, gælder følgende regler og anbefalinger:

 • Vælg en model der kan tages ned og opbevares i vinterhalvåret
 • Vælg en model der har højt sikkerhedsnet 
 • Vælg en model med tyk kantbeskyttelse (gerne mere end 20-25cm i bredden)

Fra Sikkerhedsstyrelsens side anbefales det, at du fjerner din trampolin fra haven under kraftig blæst og stormvejr. Du opnår det bedste vedligehold, når du pakker den sammen og opbevarer den i vinterhalvåret. Herved skånes fjedrene mod rust, og deres fleksibilitet og funktion holdes ved lige i flere år. 

Der gælder nogle klare og skærpede regler til producenterne af havetrampoliner. Dette gælder specifikt i forhold til sikkerhed. Der skal f.eks. følge en monteringsvejledning med til dit produkt, ligesom der skal være en brugsanvisning, der konkret forklarer, hvad din trampolin er egnet til.

Du skal altid følge den brugsvejledning, som følger med til dit produkt. Den er udformet til at skabe de mest sikre forhold for dig og dine børn. 

I forhold til sikkerhed og ansvar er det værd at vide, at når din trampolin befinder sig på privat grund, er det dig som boligejer, der har ansvaret for korrekt anvendelse af hopperedskabet.

Sådan undgår du hoppeulykker og får mest muligt værdi for pengene

Korrekt vedligehold af en stor trampolin handler langt fra kun om at kunne få glæde af den i flest mulige år. Den korrekte opbevaring og det rette vedligehold handler mest af alt om at skabe de sikreste rammer for dig selv og dine børn. 

Fra Sikkerhedsstyrelsens side anbefales det, at du hvert halve år gennemgår din trampolin og giver den et sikkerhedstjek. 

Du skal:

 • Rustne fjedre
 • Sørge for at kantpuderne sidder som de skal
 • Tjekke for at der ikke er løse eller rustne skruer
 • Sørge for at ben sidder solidt fast til rammen
 • Undersøge omgivelserne (fjern f.eks. nedfaldne grene)

Det anbefales, at du gennemgår din havetrampolin både forår og efterår. 

I takt med at flere og flere familier vælger at anskaffe det populære hopperedskab hjem til haven, udvides sortimentet af tilbehør. Du kan blandt andet købe stige, ekstra sikkerhedsnet, ekstra kantpolstring og overdækning, så du kan skabe de mest sikre forhold samt forlænge og opretholde kvaliteten på din trampolin derhjemme. 

Sikkerhedsstyrelsen fraråder, at der laves saltomortaler på havetrampoliner – også selvom du har en model, der er skabt til akrobatiske øvelser.

Skal jeg vælge en Ingorund eller Onground model?

Når du skal vælge den rette trampolin, skal du være opmærksom på type og design. Hvis redskabet skal bruges til hop og akrobatiske øvelser, kan der både være fordele og ulemper ved Inground og Onground modellen. Med en Inground udgave minimeres risikoen for farlige fald, da redskabet flugter med jordoverfladen. Har du en lille have, kan det være en udseendemæssig fordel at være en Inground udgave, da denne tage mindre visuel plads i haven. 

Har du små børn, kan Onground udgaven med ben og sikkerhedsnet være et godt valg. Når du vælger iblandt de bedste kvalitetsmodeller, som er nævnt i denne testanmeldelse, får du de mest sikre, store trampoliner på markedet. Og du kan vælge imellem en række forskelligt udstyr, så du kan optimere sikkerheden omkring dine børn, når de hopper.  

Den helt store fordel ved Onground modellen er, at den er nemmere at efterse for rust eller mangler, da du nemt kan kigge op under dugen og tjekke benene og samlinger for rust. Dens design gør det let for dig at holde øje med fjedre, skruer og tilstanden på undersiden af springdugen.

Se også denne artikel på bgh.dk: Berg trampolin – De bedste trampoliner på markedet

Denne side er anmeldt af: Ditte J. Svendsen Rating 10/10

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Find mere information her