Havetrampolin testoversigt: Her er de 14 bedste trampoliner til haven

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 03.03.2021
Vi samler alle test for dig. Forbruger-test.dk anmelder ikke produkterne. Vi samler eksterne anmeldelser sådan, at du kan vælge det rigtige produkt.

Leder du efter den bedste havetrampolin? Eller blot den havetrampolin, der passer bedst til dig og familien? Her har vi samlet 10 af de bedste trampoliner i test.

Vi har foretaget grundig research for at finde frem til, hvilke havetrampoliner der har klaret sig bedst i test – og nu er vi klar med 10 gode kandidater.

Herunder kan du få inspiration til flere forskellige modeller, og der er en til ethvert budget og enhver familie.

Vi ved, at der er super mange fordele ved at have en trampolin i haven – især, hvis du har børn. Og netop derfor vil vi gerne hjælpe dig med at finde frem til den bedste.

forbruger-test.dk

BERG Favorit 430 – Testvinder

TestresultaterBERG Favorit 430

Berg Favorit er blevet kåret som testvinderen i to tests, der er foretaget uafhængigt af hinanden. Her er de flotte resultater: 

 • Testvinder hos PriceRunner
 • Bedst i test i Nordens største test af havetrampoliner (foretaget af Bäst-i-test.se)

På grund af disse flotte resultater har Berg Favorit 430 også fortjent en plads som testvinder i denne testoversigt.

Se priser og tilbud på BERG Favorit 430 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om BERG Favorit 430

Denne flotte trampolin passer til langt de fleste familier. Trampolinen har en god hoppekontrol og et solidt tryk i fjedrene. Herudover bliver havetrampolinen leveret inklusiv sikkerhedsnet. Disse tre ting kombineret resulterer i en meget sikker havetrampolin, som du sagtens kan sende ungerne ud på.

Fjedrene er trukket hårdt ud, hvilket giver dig bedre kontrol. De er dog ikke så stramme, at det ikke er sjovt. Her er Berg virkeligt lykkes med at finde den gyldne middelvej mellem sjov og sikkerhed.

Kantbeskyttelsen på denne havetrampolin er også en smule tykkere end gennemsnittet, hvilket gør det mere behageligt og sikkert at lande på kanten af trampolinen.

Bäst-i-test.se beskriver denne trampolin som en kvalitetstrampolin til en god pris. De giver trampolinen 5 ud af 5 stjerner. 

Udvalgte specifikationer

 • Vægt: 79 kilo
 • Fjedre: 96 styk
 • Diameter: 430 centimeter
 • Max personvægt: 120 kilo

JumpMaster 430 – Bedst til prisen

TestresultaterJumpMaster 430

JumpMaster er blevet kåret som ”bedste lavprisvalg trampolin” hos PriceRunner. Her får trampolinen 4,5 ud af 5 mulige stjerner.

Se priser og tilbud på JumpMaster 430 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om JumpMaster 430

Selvom denne trampolin ligger helt i toppen af den kategori, som man kan kalde ”lavpris trampolin”, er vi villige til at give PriceRunner ret. Dette er en vildt god trampolin til en ganske fin pris.

Hvis du vælger at købe JumpMaster 430 får du en trampolin, der er både sikker, sjov og holdbar. Lyder det ikke godt?

Herudover har havetrampolinen en meget god hoppekvalitet, som både børn og barnlige sjæle vil sætte pris på. Næsten 100 fjedre er med til at skabe både sjov, sikkerhed og kontrol for brugerne.

Sidst men ikke mindst bliver denne havetrampolin leveret med både stige og sikkerhedsnet, hvilket er meget fint i denne prisklasse. Sikkerhedsnettet kan lukkes til ved indgangen, når trampolinen anvendes, og stigen sikrer, at alle sikkert og let kan komme op og prøve trampolinen.

Udvalgte specifikationer

 • Vægt: 106 kilo
 • Fjedre: 96 styk
 • Diameter: 430 centimeter
 • Max personvægt: 120 kilo

BERG FlatGround Champion 430 – stor nedgravningstrampolin

BERG FlatGround Champion 430

Om BERG FlatGround Champion

BERG er en af de mest anerkendte producenter af havetrampoliner. Denne model er til nedgravning, og så har den en ekstra stor diameter. Den er forsynet med den helt specielle BERG Airflow hoppedug, som giver et markant bedre opspring, fordi der kommer 50 % mere luft igennem. Det gør den velegnet til at træne både hop og spring på enten for sjov og motion eller på et vist niveau. Den kan naturligvis også bare bruges for sjov og som god og underholdende motion.

Da BERG FlatGround Champion kan bære personer med en vægt op til 120 kg, så vil også mange voksne kunne hoppe på denne nedgravede trampolin. At den er nedgravet, betyder blandt andet, at den er nem at komme op på og ned af igen. Desuden vil den lave højde betyde, at risikoen for faldulykker bliver markant reduceret.

Den udmærker sig blandt andet også ved at være meget støjsvag, fordi dens stropper, der sidder under kantpolstringen, er støjreducerende, fordi de lader luften, der er under trampolinen, slippe ud. At der er et minimum at støj er meget gavnligt for alle de omkringboende.

Selve kantpolstringen er ekstra tyk, da den måler 3 cm. Den er også ekstra bred med sine 41 cm. Det betyder noget både for komforten og for sikkerheden. Hoppedugen er godt spændt ud på rammen med de 128 fjedre, der holder den stramt og sikkert fast.

BERG FlatGround Champion er designet med en patenteret ramme, der gør den nem både at samle og skille ad.

Egenskaber

 • Producent: BERG
 • Diameter: 430 cm (inkl. kantpolstring)
 • Vægt: 108,8 kg
 • Nedgravningsdybde: 100 cm
 • Antal fjedre: 128
 • Fås med grå eller grøn kantpolstring
 • Kantpolstring: 3 x 41 cm
 • Maks. brugervægt: 120 kg

Se priser og tilbud på BERG FlatGround Champion 430 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

        

       BERG Champion 380 – Premium valget

       TestresultaterBERG Champion 380

       Berg Champion er blevet vurderet til at være premium valget hos både PriceRunner og Bäst-i-test.se. Derfor har den naturligvis også fået denne plads i vores testoversigt. Berg Champion 380 har fået 4,5 ud af mulige stjerner hos PriceRunner.

       Se priser og tilbud på BERG Champion 380 her:

       FORHANDLER

       TOTAL PRIS

       GÅ TIL

       Mere om BERG Champion 380

       Dette produkt bliver i den store nordiske test beskrevet således: ”En premium trampolin til meget krævende forbrugere, som kun vil have det bedste”. Og dette er en meget præcis beskrivelse.

       Hvis du vil have det bedste af det bedste, er denne Berg Champion 380 uden tvivl noget for dig. Her får du en havetrampolin med fantastisk affjedring, der sikrer en god, sjov og sikker oplevelse.

       Trampolinen bliver leveret med et komfort sikkerhedsnet. Det smarte sikkerhedsnet og den gode størrelse lægger op til både leg og seje tricks. Så hvis du har en aspirerende springgymnast i hjemmet, vil dette være et meget godt valg.

       Udvalgte specifikationer

       • Vægt: 112 kilo
       • Fjedre: 112 styk
       • Diameter: 380 centimeter
       • Max personvægt: 110 kilo

       Berg Champion 430 InGround – Den bedste havetrampolin til nedgravning

       TestresultaterBerg Champion 430 InGround

       Denne inGround havetrampolin fra Berg bliver vurderet til 4,5 ud af 5 stjerner af forbrugerne hos PriceRunner.

       Se priser og tilbud på Berg Champion 430 InGround her:

       FORHANDLER

       TOTAL PRIS

       GÅ TIL

       Mere om Berg Champion 430 InGround

       Hvis du vil have en nedgravet trampolin i luksusklassen, bør du vælge Berg Champion 430 inGround. Dette er en sand klassiker fra Berg, og det er faktisk den allerførste trampolin, der blev designet med nedgravning som hovedformål.

       Berg Champion har nogle helt innovativ Twin Spring fjedre, der giver den bedst mulige oplevelse. Udover at denne havetrampolin er både sikker og sjov at anvende, så holder den også i lang tid. Både fjedrene og rammen er varmegalvaniserede, hvilket beskytter trampolinen mod rust.

       Der er to store fordele ved at vælge en nedgravet havetrampolin. Først og fremmest er den mere sikker at anvende, hvilket er utroligt rart. Herudover tager den også mindre udsyn, hvilket er praktisk, hvis du gerne vil nyde udsigten til andet end en trampolin.

       Hvis du vil grave denne trampolin ned, skal du bruge et hul med en diameter på 390 centimer og en dybde på 75 centimeter.

       Udvalgte specifikationer

       • Fjedre: 128 styk
       • Diameter: 430 centimeter
       • Max personvægt: 120 kilo

       Berg Grand Champion 2018 – Til den helt store familie

       TestresultaterBerg Grand Champion 2018

       Berg Champion 380 var medtaget som vores premium valg. Champion 380-modellen er ligeledes blevet vurderet til at være premium valget hos både PriceRunner og Bäst-i-test.se. Og her kan du læse mere om dens storebror – Berg Grand Champion 2018.

       Se priser og tilbud på Berg Grand Champion 2018 her:

       FORHANDLER

       TOTAL PRIS

       GÅ TIL

       Mere om Berg Grand Champion 2018

       Dette må siges at være den ultimative havetrampolin. Intet mindre. Hvis du vil have det bedste af det bedste til hele din familie, er Berg Grand Champion det rette valg.

       På denne kan I boltre jer på den store ovalformede hoppedug, der måler hele 520 x 345 centimeter. Hvis haven er stor nok, kan hele familien uden tvivl få mange sjove timer til at gå på trampolinen.

       Den store omkreds og de effektive fjedre sikrer, at denne havetrampolin er perfekt, hvis der skal øves saltomortaler, kraftspring og andre gymnastiske øvelser. Den ovale (aflange) form giver også de perfekte rammer for springgymnastik.

       Ikke nok med, at dette er en stor, sjov og sikker trampolin, er det faktisk også en af de pænere havetrampoliner på markedet. Den er lakeret med en sort farve, hvilet giver den et enkelt og elegant look, hvilket sjældent findes i havetrampoliner.

       Hoppedugen er et resultat af nytænkende design, og resultatet er rost af mange. AirFlow hoppedugen lader op til 50 procent mere luft igennem dugen, når der hoppes. Dette skaber mindre modstand, samt et bedre og højere hop.

       Udvalgte specifikationer

       • Fjedre: 144 styk
       • Størrelse: 520 x 345 centimeter
       • Max personvægt: 120 kilo

       Berg Grand Favorit – Flot trampolin til den store have

       TestresultaterBerg Grand Favorit

       Berg Favorit har fået 5 ud af 5 stjerner af Bäst-i-test.se. Den bliver rost for mange af sine egenskaber. Heriblandt disse: Kvalitet til prisen, høj byggekvalitet, høj sikkerhed og flot design.

       Se priser og tilbud på Berg Grand Favorit her:

       FORHANDLER

       TOTAL PRIS

       GÅ TIL

       Mere om Berg Grand Favorit

       Berg Grand favorit er en fantastisk havetrampolin til familien. Den ligger i den høje ende, hvad angår både popularitet, kvalitet og pris.

       Denne model måler, ligesom Grand Champion, 520 x 345 centimeter. Den har ligeledes den samme ovale form, der gør den fordelagtig at bruge til springgymnastik.

       Denne model bliver leveret med et komfort sikkerhedsnet, der øger sikkerheden en hel del.

       Favorit-serien er især kendt for sine goldspring solo fjedrer, som er længere end de fjedre, der findes i mange andre modeller. Længere fjedre er lig med højere fleksibilitet, hvilket vil sige, at du får en langt bedre oplevelse med disse fjedre.

       Sikkerhedsnettet er heller ikke blot en standardudgave – nettet er et af de bedste, der findes. Indgangen er selvlukkende, og stængerne på nettet er polstret med skum. 

       Udvalgte specifikationer

       • Fjedre: 96
       • Størrelse: 520 x 345 centimeter
       • Max personvægt: 120 kilo

       JumpMaster 365 – Det bedste budgetvalg i hele Norden

       TestresultaterJumpMaster 365

       Ifølge Abilicaonline er JumpMaster 365 kåret som ”bedst til prisen” i norden største test af havetrampoliner.

       Mere om JumpMaster 365

       Hvis du vil have en god hoppekvalitet, en masse sjov og en høj sikkerhed til en lav pris, bør du tage et nærmere kig på JumpMaster 365.

       Her får du en havetrampolin med en diameter på 365 centimeter, som kan anvendes af både store og små. Rammen er fremstillet i galvaniseret stål, hvilket gør den ekstra holdbar.

       Trampolinen bliver leveret med et praktisk sikkerhedsnet, som har en overlappende åbning, der både tilgodeser let indgang og udgang samt en høj sikkerhed.

       Se priser og tilbud på JumpMaster 365 her:

       FORHANDLER

       TOTAL PRIS

       GÅ TIL

       Udvalgte specifikationer

       • Vægt: 94 kilo
       • Fjedre: 72 styk
       • Diameter: 365 centimeter
       • Max personvægt: 120 kilo

       Salta Premium trampolin inkl. sikkerhedsnet – Elegant sort design

       Salta Premium trampolin inkl. sikkerhedsnet

       3 gode ting ved Salta Premium trampolin

       • Elegant og gennemført sort design
       • Sikkerhedsnet medfølger
       • God diameter på 366 cm

       Mere om Salta Premium trampolin inkl. sikkerhedsnet

       Fra Saltas Premium Black Edition får du denne Premium trampolin i høj kvalitet med øget fokus på både holdbarhed, sikkerhed og et stiligt design. Denne trampolin er holdt helt i sort fra ben til det medfølgende sikkerhedsnet, der giver den et strømlinet og enkelt udtryk.

       Trampolinen har en diameter på 3,66 m, hvilket er en meget gennemsnitlig størrelse. Den egner sig fint til de fleste haver, hvor man ønsker et både sikkert og stilrigtigt valg, når det kommer til havetrampoliner.

       Med til denne Salta Premium trampolin følger et sikkerhedsnet, der garanterer, at ingen falder ud. Sikkerhedsnettet er let at sætte op og passer perfekt til det gennemførte sorte design. Du kan derfor både selv springe rundt, eller lade børnene hygge sig og brænde krudt af, fordi nettet beskytter jer alle.

       Den maksimale belastning for denne trampolin er i alt 375 kg, hvoraf personer max må veje op til 150 kg.

       Udvalgte specifikationer

       • Højde: 88 cm
       • Højde inklusiv sikkerhedsnet: 270 cm
       • Diameter: 366 cm
       • Max personvægt: 150 kg

       Se priser og tilbud på Salta Premium trampolin her:

       Salta Comfort Edition trampolin inkl. sikkerhedsnet – Ekstra fokus på sikkerheden

       Salta Comfort Edition trampolin inkl. sikkerhedsnet

       3 gode ting ved Salta Comfort Edition trampolin inkl. sikkerhedsnet

       • Opfylder alle strenge krav til trampoliner
       • Billigere prisklasse
       • Sikkerhedsnet medfølger

       Mere om Salta Comfort Edition trampolin inkl. sikkerhedsnet

       Vil du gerne have en god, men ikke alt for dyr trampolin til haven, så er Salta Comfort Edition trampolin inkl. sikkerhedsnet et godt valg. Denne trampolin er nemlig både lavet med øje for den ekstra gode hoppekomfort, et elegant design, men kommer samtidigt til en fordelagtig god pris.

       Salta Comfort Edition trampolin inkl. sikkerhedsnet opfylder alle de nyeste krav til sikkerhed, så du kan føle dig tryg ved at lade både børn og voksne springe rundt.

       Sikkerhedsnettet garanterer, at børn eller barnlige sjæle ikke falder ud over kanten, når de har det sjovt. Nettet er lavet i et blødt og finmasket netstof med en smart dobbeltsidet lynlås, der giver adgang både udefra og indefra.

       Trampolinen har en diameter på 3,96 m, og den kan klare op til 250 kg belastning.

       Stålrammen er galvaniseret og har en sort overflade, der sikrer trampolinen mod rust. Denne ramme holder ligeledes sikkerhedsnettet på plads, så det altid er stramt og effektivt.

       Udvalgte specifikationer

       • Højde: 89 cm
       • Højde inkl. sikkerhedsnet: 269 cm
       • Diameter: 396 cm
       • Max personvægt: 120 kg

       Se priser og tilbud på Salta Comfort Edition her:

       Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

       Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

        

        

       Berg Talent 240

       TestresultaterBerg Talent 240 (1)

       Berg Talen 240 har klaret sig ganske fint i testen, der er foretaget af svenske Bäst-i-test.se. I denne test bliver den især rost for en god støddæmpning.

       Mere om Berg Talent 240

       Berg Talent 240 bliver leveret inklusiv sikkerhedsnet, og det er den næst billigste havetrampolin fra Berg. Dette er den perfekte trampolin, hvis du har et stramt budget, eller hvis du vil prøve at købe end billigere model, inden du opgraderer senere hen.

       Selv om dette er en mindre trampolin til en lav pris, har den stadig den samme kvalitet som alle andre Berg trampoliner. Den er helt perfekt til en mindre have, hvor trampolinen helst ikke skal optage alt plads på græsplænen.

       Berg Talent er testet til at bære helt op til 250 kilo, og derved er du ganske sikker på, at den kan holde til lidt af hvert. Den anbefalede maksimale personvægt er dog blot 50 kg. Derved er denne trampolin ganske fint til ét enkelt barn.

       På trods af den lave pris, er trampolinen stadig fornøjelig og ganske sikker. Den bliver endda leveret med et sikkerhedsnet på 150 centimeter, som er let at montere.

        

       Udvalgte specifikationer

       • Vægt: 38 kilo
       • Fjedre: 42
       • Diameter: 244 centimeter
       • Max personvægt: 50 kilo

       Berg Talent 300

       TestresultaterBerg Talent 300

       Dette er den største af trampolinerne i Berg Talent serien. Denne har ligeledes fået gode resultater hos Bäst-i-test.se.

        

        

       Mere om Berg Talent 300

       Denne havetrampolin minder meget om den ovenstående og er også fremstillet i samme serie. Der er dog visse forskelle.

       Berg Talent 300 er det rette valg for dig, hvis du har teenagere, eller hvis du blot gerne vil have en lidt større havetrampolin. Denne har en diameter på 3 meter og en anbefalet person max vægt på 70 kilo. Derved er den egnet til lidt større børn, der ikke vil få så stor glæde af Berg Talent 240.

       Du kan også købe denne havetrampolin til en ganske lav pris, og dog stadig nyde godt at den høje kvalitet, som mange associerer med brandet Berg.

       Trampolinen er udstyret med en sikkerhedspude på 29 cm. Herudover er der overlagt en kraftig presenning, som øger sikkerheden og skærmer mod fjedrene. 

       Udvalgte specifikationer

       • Vægt: 36 kilo
       • Fjedre: 54 styk
       • Diameter: 305 centimeter
       • Max personvægt: 70 kilo

       BestPlay PLUS ø396

       BestPlay PLUS o396

       Mere om BestPlay PLUS ø396

       Hvis du vil have en af de sikreste havetrampolin, som kan bruges af hele familien, er BestPlay PLUS et meget godt valg. Trampolinen bliver leveret med sikkerhedsnet og stige, men dette er ikke engang de bedste sikkerheds features.

       Designet på trampolinen sikrer nemlig den højst mulige sikkerhed, da sikkerhedsnettet bliver holdt fast af stænger. Disse stænger er belagt med en blød overflade, og de sikrer, at man ikke falder ud igennem eller over nettet.

       Kantpuden er fremstillet i 500PVC og kan derfor holde til lidt af hver. Trampolinen er testet til at kunne bære op til 375 kilo, men det anbefales, at max belastningen er 150 kilo. Dette giver dog også rigelig mulighed for, at de fleste kan anvende havetrampolinen.

       Når vi overvejer den lave pris og sammenholder denne med en ganske fin kvalitet, må vi konkludere, at dette er en meget god og sikker trampolin. 

       Udvalgte specifikationer

       • Vægt: 87,5 kilo
       • Fjedre: 84 styk
       • Diameter: 396 centimeter
       • Max personvægt: 150 kilo

       Salta Royal Sport trampolin

       Salta Royal Sport trampolin

       3 gode ting ved Salta Royal Sport trampolin

       • God sportstrampolin i høj kvalitet
       • Lavet særligt til nedgravning
       • Med unikt Air Performance System for øget komfort

       Mere om Salta Royal Sport trampolin

       Denne Salta Royal Sport trampolin er lavet, så du kan føle dig helt tryg ved at boltre dig på den. Den er nemlig lavet med en ekstra fast kant og lav højde, så den let kan nedgraves. Her vil den kun rage 3 cm over jordoverfladen og derfor være plan med din græsplæne.

       Trampolinen er oplagt til teenagere og voksne, og med et sikkerhedsnet kan du ligeledes lade de mindste springe af fryd på den gode trampolin.

       Trampolinen har en diameter på 4,27 cm og et særligt udviklet Air Performance System. Det giver en god komfort, når du hopper på den, da luftstrømmen er optimeret til netop nedgravning.

       Metalrammen er dobbeltgalvaniseret og med en belægning, der forhindrer rust. Kanten er udstyret med solide paneler, der sikrer et stabilt underlag, inden du træder ud på trampolinen. Du er beskyttet mod fjedrene via et net-system, der hindrer direkte kontakt.

       Udvalgte specifikationer

       • Lavet til nedgravning
       • Højde: 25 cm
       • Diameter: 427 centimeter
       • Max personvægt: 180 kilo

        

       Testkilder

       Denne testoversigt har én klar mission – at hjælpe netop dig med at finde den bedste havetrampolin. Vi har dog ikke selv fået pulsen op ved at teste alle de ovenstående trampoliner. Dette betyder dog ikke, at vi har udvalgt produkter i blinde.

       Herunder kan du se, hvilke kilder vi har anvendt for at finde frem til de bedste produkter.

       • Test fra PriceRunner.dk
       • Test leveret af Abilica, foretaget af Bäst-i-test.se
       • Forbrugeranmeldelser hos PriceRunner

       Vi har derved fundet produkter gennem to centrale metoder. Først og fremmest har vi lyttet til autoriteter, som faktisk har testet de gældende produkter. Dette har givet os en fremragende indsigt i de forskellige produkters kvalitetsniveau.

       Herefter har vi valgt udelukkende at fremhæve produkter, som har fået gode forbrugeranmeldelser. Hvis en forbruger har købt et produkt og derefter taget sig tid til at anmelde dette, er det et klart tegn på, at forbrugeren har noget konstruktivt at sige.

       Gennem disse to metoder har vi udvalgt 10 af de bedste havetrampoliner. Da vi ikke selv har testet produkterne, føler vi os nødsaget til at klargøre, hvordan de er blevet testet hos PriceRunner.

       Sådan er trampolinerne blevet testet

       Når havetrampolinerne er blevet testet, i de tests vi har anvendt, har disse fire nedenstående parametre været essentielle.

       Brugervenlighed

       Når brugervenligheden er blevet testet, har det handlet om flere forskellige parametre. Den første af disse har handlet om montering. Her er der blevet stillet spørgsmål som: Hvor let er den at montere? Hvor god er brugsanvisningen? Og medfølger det nødvendige værktøj?

       Herudover er brugervenligheden også blevet vurderet alt efter, hvor let trampolinen er at rengøre.

       Sikkerhed

       Sikkerhed er for mange den vigtigste faktor, hvad angår havetrampoliner. Produkterne er blevet vurderet i kategorien sikkerhed ud fra disse spørgsmål: 

       • Hvordan er kvaliteten på kantbeskyttelsen?
       • Er både ramme og fjedre afdækkede? 
       • Er sikkerhedsnettets åbning selvlukkende? 
       • Hvor holdbart er sikkerhedsnettet?
       • Er sikkerhedsnettets stolper polstret i en tilstrækkelig grad?

       Hvis en trampolin er blevet vurderet positivt ud fra de ovenstående spørgsmål, har den fået en høj score i kategorien ”sikkerhed”.

       Kvalitet og design

       Når produkterne er blevet vurderet inden for parametrene kvalitet og design, er disse spørgsmål blevet stillet: 

       • Er konstruktionen velovervejet?
       • Er rammen holdbar og kraftig?
       • Er rammen varmgalvaniseret? 
       • Er kantbeskyttelsen fremstillet af kvalitetsmaterialer? 
       • Hvor godt er sikkerhedsnettet?

       Service

       I kategorien ”service” er produkterne blevet vurderet alt efter, hvor let det er at finde reservedele, og hvor længe disse kan købes.

       Udover de fire ovenstående parametre, har det været vigtigt for os at fremhæve gode produkter i alle prisklasser og størrelser. Hvis du endnu ikke er sikker på, hvilken havetrampolin der er bedst til dig og familien, kan du blive klogere herunder.

       Hvad bør du vide om havetrampoliner?

       Det er næsten umuligt at kigge ind i baghaver i de danske villakvarterer uden at spotte mindst et par havetrampoliner. Men hvorfor er de så populære? Og hvad bør du egentligt vide om trampolinerne, før du køber? Det kan du få svar på i de efterfølgende afsnit.

       Havetrampolinen giver stor glæde i hverdagen – både for børn og voksne. Og dette er helt klart det første argument for, hvorfor du bør købe en til din have. 

       Det er dog ikke helt billigt, især ikke hvis du gerne vil have det bedste. Og der er faktisk meget god grund til at bruge lidt ekstra penge, hvis du gerne vil ud at købe en havetrampolin.

       PriceRunners undersøgelse viste nemlig, at det ofte kan siges at være billigere i længden, hvis du bruger 1-2.000 kroner ekstra på købet. Grunden til dette er, at du vil få en produkt med en meget længere holdbarhed. Så hvis du har svært ved at træffe et valg mellem to forskellige produkter, kan det være en fordel at vælge det produkt, der har den højeste pris – måske kan det spare dig penge i længden.

       Er det sikkert for børn at bruge en havetrampolin?

       Mange mennesker fravælger en trampolin i haven, da de mener, at det er usikkert for børn at bruge en trampolin. Dette er dog ikke sandt. Dette er der to primære grunde til: 

       1. Havetrampoliner bliver fremstillet med sikkerhed for øje
       2. Der er strenge retningslinjer for, hvordan en trampolin bør anvendes

       Som du kan se på produkterne i vores testoversigt, er sikkerhed en meget væsentlig faktor. Det er netop derfor, at stort set alle produkterne bliver leveret inklusiv et sikkerhedsnet i høj kvalitet. Sikkerhedsnettet i sig selv gør en stor forskel – der er dog andre vigtigste faktorer, som du kan læse om i næste afsnit. 

       Retningslinjerne for brug af trampolinen bør du også altid læse, inden du anvender produktet. Det samme gælder for dine børn. 

       Sådan forøger du sikkerheden

       Hvis du vil forøge sikkerheden, så du eller dine børn ikke kommer til skade på trampolinen, er der en del ting, du kan gøre. 

       Først og fremmest bør du vælge en trampolin i høj kvalitet. Dette gælder ikke blot for hoppeglæden, men også for kantbeskyttelsen og sikkerhedsnettet.

       Sikkerhedsnettet bør være fremstillet af holdbare materialer, og det bør have en automatisk åbne- og lukkefunktion. En automatisk lukkefunktion er smart, da denne tillader en let indgang, samtidig med at den sikrer, at ingen falder ud gennem indgangen.

       Kantbeskyttelsen bør være bred, tyk og fremstillet af holdbare materialer. Derved undgår du, at denne bliver beskadiget, og du undgår, at du eller dine børn slår sig på trampolinens fjedre eller ramme. 

       Hvis du vil have den absolutte sikkerhed, kan du overveje at vælge en nedgravet havetrampolin. Hvis du træffer dette valg, bliver det langt sikrere at hoppe på den. Hvis uheldet skulle være ude, vil du nemlig opleve et væsentligt mindre fald, end hvis din havetrampolin ikke var gravet ned. 

       Sådan finder du de billigste havetrampoliner

       Hvis du vil finde din næste havetrampolin til den bedst mulige pris, er du faktisk landet et meget godt sted. Udover at vi fremhæver de bedste trampoliner, vil vi nemlig også give dig nogle gode råd med på vejen om, hvordan du finder disse billigst.

       At gå ud og købe en budgettrampolin er ikke den optimale løsning. Derfor bør du altid gå efter at spare penge på kvalitetsprodukter. Og det gør du således: 

       1. Køb altid online
       2. Hold øje med tilbud og udsalg
       3. Køb i særlige perioder 

       Hvis du køber online, vil du oftest kunne få en lidt lavere pris. Den primære grund til den lavere pris på nettet er, at det er billigere at drive en webshop, og at konkurrencen er hårdere blandt webshops end blandt fysiske butikker.

       Hvis du har udvalgt den bedste trampolin, kan du med fordel slå koldt vand i blodet – i hvert fald hvis denne ikke er på tilbud p.t. Der er nemlig ofte gode tilbud at hente.

       Du finder lettest gode tilbud eller udsalg på havetrampoliner, hvis du køber på specifikke dage eller perioder. Først og fremmest kan du stort set altid finde et godt tilbud på Black Friday. Hvis du ikke kan vente så længe, er der dog også ofte gode tilbud på produkter i denne kategori op til og i løbet af sommeren.

       De vigtigste komponenter

       Hvis du gerne vil være sikker på at træffe det rette valg, når du kigger efter en god trampolin til haven, bør du sætte dig lidt ind i trampolinens vigtigste komponenter. Dem kan du læse om her:

       • Fjedre

       Trampolinens fjedre er essentielle ift. hoppekvaliteten. Når disse strækkes eller udvides, bliver det muligt at hoppe på trampolinen. Disse er normalvis fremstillet af galvaniseret ståltråd, hvilket sikrer en lang holdbarhed.

       Fjedre kan påvirke det samlede produkt på mange måder. Antallet af fjedre, fjedrenes størrelse, materiale og længde kan have en stor indvirken på den samlede hoppekvalitet.

       Jo flere fjedre en trampolin har, jo mindre pres vil der være på den enkelte fjeder. Trampoliner med et højt antal fjedre vil normalvis give en bedre affjedring, holdbarhed og samlet oplevelse. Derfor bør du gå efter en trampolin med mange fjedre, hvis du vil have den bedste oplevelse.

       • Form

       Langt de fleste trampoliner er runde, og mange tager dette som en selvfølge eller en ligegyldighed. Men sådan er det faktisk ikke. Formen på trampolinen har nemlig en stor effekt på, hvordan affjedringen fungerer.

       Der er fordele ved alle de forskellige former. En rund trampolin vil ofte være mere sikker, da den leder dig ind på midten af trampolinen. Dette sker helt naturligt, da kraftfordelingen er symmetrisk i midten af trampolinen og asymmetrisk langs kanterne.

       En oval eller rektangulær trampolin bliver oftere anvendt af voksne, professionelle eller kompetente trampolinspringere. Disse giver dig en dybere og mere kontrolleret affjedringen, hvilket blandt andet er en fordel, hvis du udøver springgymnastik.

       • Hoppedug

       Hoppedugen er en af trampolinens vigtigste komponenter. Denne bør være fremstillet af en holdbart UV-beskyttet materiale, så den både kan holde til sol, regn og blæst.

       Når du kigger på en trampolin, er det vigtigt, at du overvejer hoppedugens friktion. Hvis denne er for lav, kan dugen være meget glat. Hvis friktionen er for høj, er der en øget sandsynlighed for at få brændemærker og lignende skrammer. En for høj friktion ses ofte på billigere trampoliner, og derfor kan det godt betale sig at vælge en trampolin, der ligger en eller to prisklasser herover for at få den perfekte mængde friktion. 

       Når du kigger på trampolinens hoppedug, bør du samtidig også overveje kantbeskyttelsen. Denne forhindrer dig i at ramme fjedre og ramme, hvis du kommer tæt på kanten.

       En sikker kantbeskyttelse i høj kvalitet er meget dyrere at fremstille end en ”discount” kantbeskyttelse. Dette er en af den primære grunde til, hvorfor dyrere trampoliner ofte er en del sikrere. 

       • Ramme

       Trampolinens ramme skal altid være skabt af holdbare materialer, som aldrig kan give efter. Dette ses dog desværre ofte på budgettrampoliner, når de bliver udsat for en stor mængde pres.

       Rammen på gode trampoliner er fremstillet i galvaniseret stål, hvilket sikrer holdbarhed og rustbeskyttelse. Herudover skal denne gerne være minimum 1,5 millimeter tyk. 

       Hvilken størrelse havetrampolin skal du vælge?

       Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken af de 10 trampoliner du bør vælge, kan du også tage udgangspunkt i størrelsen. Dette er en meget håndgribelig faktor, som sagtens kan hjælpe dig med at træffe en beslutning. I hver af produktbeskrivelserne fortæller vi dig præcist, hvor stor trampolinen er.

       Nogle af de mindste har en diameter omkring 240 centimeter, hvor de største har en diameter på 430 centimeter. 

       Du kan vælge en af de mindre modeller, hvis der kun er én person som skal anvende trampolinen. Herudover passer disse ofte godt til børn.

       Et andet argument for at købe en mindre udgave kan være, at du har en mindre have, og at du ikke ønsker, at trampolinen skal tage alt pladsen på græsplænen.

       De mindre udgaver vil ofte være billigere, og derfor kan dette også være et godt køb, hvis du endnu ikke er sikker på, om en havetrampolin er noget for dig eller din familie i længden. 

       Hvis du har flere børn, som elsker at springe trampolin samt en stor have, kan du med fordel vælge en af de større trampoliner. Disse vil give mere plads til leg samt en større sikkerhed for, at børnene kan holde sig midt på trampolinen.

       Hvem skal bruge havetrampolinen?

       Inden du køber din næste havetrampolin, bør du også afklare, hvem der skal bruge den. Er det mindre børn? Teenagere? Eller voksne?

       Hvis du har et par små børn, vil dit valg være væsentligt anderledes, end hvis du har et par teenagere. Børn på under 8-9 år vil sjældent have noget i mod at hoppe på en lidt mindre trampolin. Børnene vil derved heller ikke overstige den maksimale personvægt. Dette kan samtidig være med til at gøre investeringen mindre for dig. 

       Ældre børn på 11-16 år vil ofte hoppe og lege mere vildt i en trampolin. Derfor vil det være en stor fordel, hvis du vælger en større trampolin, der har en højere maksimal personvægt og er af en højere kvalitet. 

       Hvis du har helt små børn på 2-5 år, vil nogle af de små trampoliner i oversigten også være fine. Du bør dog også overveje, om de skal starte med en helt lille indendørs trampolin, før du køber en havetrampolin til dem.

       Hvad er fordelene ved at have en trampolin i haven?

       Vi går ud fra, at du allerede er forelsket i ideen om at have en trampolin stående i haven. Hvis dette endnu ikke er tilfældet, vil du nok være overbevist efter dette afsnit. Her kan du nemlig læse om tre af de største fordele ved at have en havetrampolin.

       • Sjov

       Den første grund til at købe en havetrampolin er, at det er super sjovt. Dette gælder både for børn og voksne.

       Mange børn kan få timevis til at gå ude på trampolinen sammen med vennerne. Dette er naturligvis sjovest om sommeren, men så længe at det er tørvejr, kan trampolinen sagtens bruges. Mange børn og unge mennesker bruger trampolinen som en del af sjove lege eller til at øve saltomortaler og andre spring.

       • Motion

       Effektiv motion er en stor fordel, som du og din familie kan opnå, hvis I vælger at købe en trampolin. Dette er et utroligt effektivt træningsredskab.

       Denne fordel kan sagtens kombineres med den ovenstående. For når børnene bruger timevis på at lege på trampolinen, tænker de faktisk slet ikke over, at de også dyrker motion. Derved er dette en vildt god måde, hvorpå du kan lære dine børn, at motion kan være sjovt.

       Dette gælder dog ikke kun for børn. Mange voksne mennesker kan også have brug for en sjov måde at få motion på. Så hvis du køber en havetrampolin, kan dette være din grund til at være mere aktiv sammen med din familie.

       • Motorik

       Denne fordel gør sig især gældende for yngre børn. En trampolin er nemlig en fantastisk måde, hvorpå du kan styrke dit barns motorik og kontrol.

       At hoppe på en trampolin kommer med en masse positive fordele. Ved køb af en havetrampolin investerer du derved ikke blot i et stykke legetøj – du investerer i en masse sjov motion sammen med familien.

       Hvad er alternativerne til en havetrampolin?

       Hvis motionsdelen er det vigtigste for dig, findes der også et alternativ til havetrampolinen. Du kan nemlig også vælge at købe en fitness trampolin.

       En fitness trampolin fylder stort set ingenting og kan sagtens stå indenfor. Dette er en meget effektiv metode til at forbrænde kalorier, mens du har det sjovt.

       Disse henvender sig mest til voksne, men kan også bruges af børn.

       Mange fitness trampoliner kan endda foldes sammen, så de ikke fylder eller ødelægger indretningen i dit hjem, når du ikke anvender trampolinen.

       Bør du købe en brugt trampolin? 

       I denne testoversigt har vi talt meget om, hvor vigtig kvalitet er. Og en måde, hvorpå du normalt kan få mere kvalitet for pengene er ved at købe brugt. Så er dette også en mulighed, hvad angår trampoliner? Vores umiddelbare råd er nej.

       Sikkerhed og holdbarhed er de to vigtigste ting ved en trampolin. Selvom en trampolin ser ret ny ud, og sælger siger, at den næsten ikke er brugt, så ved du ikke dette med sikkerhed. Derfor bør du altid købe en trampolin fra ny hos en forhandler. Og som nævnt tidligere behøves dette ikke at have en negativ indvirkning på prisen – især ikke, hvis du køber online.

       Konklusion

       Vi håber, at denne testoversigt har inspireret dig, så du nu kan købe den helt perfekte trampolin til din have. Hvis du har gjort dig nogle overvejelser om, hvad der er vigtigt for dig, bør du tage et endnu et kig på de 10 produkter, som vi har fremhævet øverst på denne side.

       Når du har læst disse ovenstående afsnit, vil du sikkert have en langt bedre ide om, hvilken af de 10 produkter der passer bedst til dig.

       Det er nemlig et individuelt valg, og netop derfor kan det være svært at kåre en ”testvinder” inden for denne kategori. Men så længe du ved, hvilken havetrampolin der vinder din test, så er dette det vigtigste. 

       Se også denne artikel på bedste5.dk: Trampolin Test – Her er de bedste havetrampoliner

       Se vores artikel om: På jagt efter en lille trampolin? Find de bedste i test her

       Læs også: Testoversigt: Find den bedste fitness trampolin

       Læs også vores artikel om: Test af trampoliner til nedgravning – Testanmeldelse af de bedste nedgravede trampoliner 2020

       Se vores artikel om: Test af store trampoliner – Testanmeldelse af de bedste og mest sikre XL trampoliner

       FAQ

       🏆 Hvilke Trampoliner er bedst i test?

       Vi har samlet en test over de bedste Trampoliner på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

       🔍 Hvordan testes Trampoliner?

       Trampoliner vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

       🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange Trampoliner?”

       Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes Trampoliner til flere forskellige prisklasser.

       Denne side er anmeldt af: Katrine F. Andersen Rating 10/10

       Vores skribent og research-team

       Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

       Find mere information her