Bedste trampoliner: Find de 4 bedste små trampoliner til haven

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Bedste trampoliner: Find de 4 bedste små trampoliner til haven

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Trampoliner er i løbet af årene blevet populære blandt de danske børnefamilier. og mange familier har en større trampolin stående eller gravet ned i haven. De moderne trampoliner optager ofte meget plads i haven, og selvom der er plads, kan det være et stort monstrum at se på.

Så hvad gør du, hvis du gerne vil imødekomme børnenes ønsker om en trampolin til at hoppe og lege på, men samtidig ikke vil gå på kompromis med havens æstetiske udseende eller bare ikke har en have, som er stor nok rumme en stor trampolin? Svaret kan findes i en mini trampolin.

Der findes mange modeller af trampoliner, som ikke er på størrelse med de store trampoliner, som du har set rundt omkring i de danske haver. En lille trampolin kan give dine børn den samme sjove oplevelse som de store trampoliner, idet børn sjældent laver de store gymnastiske spring på trampolinen, men i stedet bare nyder at hoppe rundt og lave små tricks.

Gode råd når du køber en lille trampolin

Se hele tabellen

Salta First Class antracit Ø305 cm - trampolin med ekstra tyk ramme

Salta First Class Ø305 cm har vundet førstepladsen som den bedste i test hos Fitnessunivers, hvor modellens storebror med sine Ø427 cm blev kåret til den bedste trampolin på markedet. Det skyldes trampolinens gode funktioner i forhold til opspring, robusthed og holdbarhed.

Dagens bedste priser og tilbud på Salta First Class antracit Ø305 cm :

 • Ekstra tyk ramme og kantpude
 • Designet til at hoppe højere og lande blødere
 • Høj maksimal belastning

Mere om Salta First Class antracit Ø305 cm

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 305 cm
 • Højde: 76 cm
 • Vægt: 101 kg
 • Springdug: 0,35 mm tyk
 • Maksimale brugervægt: 150 kg
 • Ramme: diameter: 42 mm, tykkelse: 2 mm
 • Kantpolstring: højde: 200 mm, bredde: 370 mm
 • Fjedre: antal: 72, diameter: 23,5 mm, længde: 165 mm, tykkelse 3,2 mm
 • Medfølger: Sikkerhedsnet og stige
 • Materiale: galvaniseret stål

Selvom det oprindeligt var den lidt større model, der fik titlen som den bedste trampolin på markedet, er lillesøsteren her lige så god. Den er noget mindre, men har de samme gode funktioner. Trampolinens diameter er på 305 cm, og selvom det ikke er den mindste af trampolinerne i artiklen, kvalificerer den sig til at være en mindre model, som nemmere kan være i haven. 

Salta garanterer høj kvalitet, holdbarhed og sikkerhed. Trampolinens stålramme er solid og galvaniseret, og du sikrer dermed, at fundamentet for trampolinen er godt og stabilt.

De guldfarvede fjedre er ligeledes galvaniserede samt beskyttet af en bred kantpude, så du ikke kommer til skade, hvis du lander forkert på trampolinens kant. 

Både voksne og børn kan være med, når der hoppes på Salta First Class, der har en anbefalet maksimal belastning på 150 kg, og trampolinen er til glæde for hele familien.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Salta First Class antracit Ø305 cm

Berg Favorit Ø270 cm - lille trampolin i høj kvalitet

Hvorfor er den bedst til prisen?

Berg Favorit koster nede omkring 3.000 kr., og det er uden, at der er gået på kompromis med materialer eller kvalitet. Desuden har Fitness Univers kåret trampolinen som en af de bedste på markedet, og fremhæver i den forbindelse også den gode pris.

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Favorit Ø270 cm :

 • Høj kvalitet
 • Holdbar måtte
 • Leveres med Safety Comfort-net

Mere om Berg Favorit Ø270 cm

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 270 cm
 • Højde: 70 cm
 • Vægt: 71,7 kg
 • Fjedre: antal: 48, diameter: 30 mm, længde: 190 mm, tykkelse: 3 mm
 • Springdug: 0,29 mm tyk
 • Maksimale brugervægt: 70 kg
 • Ramme: diameter: 38,1 mm, tykkelse: 1,5 mm
 • Steltype: galvaniseret stål udvendigt og indvendigt
 • Medfølger: Sikkerhedsnet

Du skal ikke være på udkig efter en trampolin til haven i lang tid, før du stifter bekendtskab med Berg. Det er et hollandsk brand, der har specialiseret sig i at fremstille udendørs legetøj i høj kvalitet, og herunder blandt andet trampoliner. Med Berg trampoliner får du god kvalitet og gode materialer, der kan holde til at blive brugt.

Modellen er i blandt de populære trampoliner, og du har helt sikkert stødt på den i de danske haver rundt omkring i landet. Den er udstyret med 80 guld solo-fjedre, der er beskyttet mod rost, og som giver dig og dine børn et godt opspring på trampolinen. Derudover har den en robust og solid ramme i galvaniseret stål både udvendigt og indvendt, og der følger et sikkerhedsnet med, som er 180 cm højt. Endelig er beskyttelseskanten UV beskyttet, så den ikke falmer under den danske sommer, og så er den tyk, så der ikke er risiko for skader, hvis man lander på den.

Er du på udkig efter en lille trampolin, som både er prisvenlig og af høj kvalitet, er modellen fra Berg en overvejelse værd. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at den maksimale vægtbelastning ligger på 70 kg hvilket betyder, at I skal tænke jer om, når der er flere personer på trampolinen.

Berg Grand Champion - lille trampolin med oval form

Berg er i Danmark kendt for sine trampoliner i høj kvalitet, men det er ikke kun danskerne, der sætter pris på brandet.

Independent.co.uk har kåret Berg Grand Champion som én af de 10 bedste trampoliner på markedet. Den får blandt andet æren grundet, at trampolinen både kan bruges inden- og udenfor, at den har medfølgende fitnessudstyr, og at du kan folde den sammen.

Ligeledes kårer Abilica Online også modellen som den bedste trampolin baseret på kundehenvendelser. I forhold til antallet af kundekøb, er den samme model i lidt større udgave én af de mest populære modeller på Abilica Online.

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Grand Champion :

 • Oval form giver god plads
 • Velegnet til tricks og akrobatiske øvelser
 • Hoppedug i høj kvalitet

Mere om Berg Grand Champion

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 350 x 250 cm
 • Højde: 85 cm (inklusiv net: 265 cm)
 • Fjedre: 80
 • Maksimale brugervægt: 110 kg
 • Medfølger: Sikkerhedsnet og ben

I en udfoldet udgave kan modellen ikke betegnes som værende en lille trampolin. Den er alligevel inkluderet i artiklen, da Berg er i stand til at imponere med trampoliner i høj kvalitet samtidig med at modellen har et innovativt design i forhold til andre trampoliner på markedet. 

Trampolinen kan foldes, så den ingeting fylder, og dermed slipper du for at se på den, når den ikke er i brug. Desuden kan den slås op indenfor, hvis I har højt til loftet i eksempelvis en garage eller kælder. Dermed opfylder trampolinen kriterierne, som købere af en lille trampolin ofte opstiller. 

Modellen er desuden oval og ikke rund, hvilket er en fordel, hvis du eller dine børn gerne vil øve tricks. Der er ganske enkelt mere plads til spring og styrke. Desuden har den det nyeste materiale inden for hoppeduge, hvor der kommer 50 % mere luft igennem, når der hoppes, hvilket betyder mindre modstand og højere hop.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Berg Grand Champion

Abilica Jumpit 1 meter - lille trampolin til børn

Før i tid var modeller som Abilica Jumpit helt klart den mest populære inden for trampoliner, og der er garanteret mange af de yngre voksne mennesker, som kan huske modellen fra deres barndom.

Dagens bedste priser og tilbud på Abilica Jumpit 1 meter :

Mere om Abilica Jumpit 1 meter

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 100 cm
 • Højde: 20 cm
 • Antal fjedre: 36
 • Maksimale brugervægt: 100 kg
 • Farve: Blå

Der er dog ikke tale om, at modellen er gået hen og blevet udvandet – tværtimod. Modellen holder stadig og har den store fordel, at den vender sig mod alle aldersgrupper, samt at den kan bruges til flere forskellige formål.

For det første er den god til små børn, der gerne vil hoppe selv eller med en voksen i hånden. 

Den er også god til børn, der kan blive overvældede af store trampoliner, eller som ikke tør at hoppe sammen med andre børn.

Samtidig er den også god til dig, der gerne vil træne på en trampolin derhjemme og dermed få en effektiv hjemmetræning. 

Modellen har en polstring på kanten i god kvalitet samt en kantpude på cirka 15 cm i bredden. Trampolinen er 20 cm høj og har en slidstærk dug, der kan holde til lidt af hvert. Den har 6 gummiben, så den står stabilt på jorden og 36 fjedre, der giver den nødvendige affjedring til det optimale hop.

Gode råd når du køber en lille trampolin

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du køber en trampolin, og meget af de drejer sig i høj grad om trampolinens sikkerhed, hvilket gælder uanset hvilken type du køber.

Du skal naturligvis starte med at vurdere, hvor du gerne vil have trampolinen stående, samt hvor meget plads der er til en trampolin det pågældende sted, da vil vil kunne sætte begrænsninger for hvilken størrelse og form, trampolinen kan have. 

Du skal også overveje, hvor meget du forventer, at trampolinen kommer til at blive brugt, ligesom det er vigtigt at vurdere, hvem der kommer til at bruge den. Går alle dine børn til gymnastik, og gerne vil bruge trampolinen til at lave vilde tricks på, vil en lille trampolin ikke være tilstrækkelig, da der ganske enkelt ikke er nok plads.

Vil alle jeres børn hoppe på den, og ønsker du også at bruge den til at træne på, vil trampolinen blive hurtigere slidt, og det er her en fordel at investere i en trampolin i høj kvalitet, som kan holde til lidt af hvert. Det er i den forbindelse også en god ide, at du købe en trampolin, hvor du kan købe reservedele til, så du også kan vedligeholde trampolinen. 

Når du køber en lille trampolin til haven, er der 4 ting, du skal kigge være ekstra opmærksom på. Det omfatter trampolinens stel, fjedre, springdug og kantpude.

Stel

Trampolinens base består af stellet, og her skal du se efter, om der er et galvaniseret lag på inder- og yderside af stellet. Det betyder nemlig, at stålet har et stærkt rustfrit lag, hvilket har stor betydning for holdbarheden på den længere bane. Du skal desuden se efter tykkelsen på de rør, som stellet er lavet af, og jo tykkere rørene er, jo bedre kvalitet er de.

Fjedre

Fjedrenes tykkelse har en betydning for, hvor meget trampolinen kan holde til. Jo kraftigere fjederen er, jo mere kan den holde til, og det har betydning, hvis både du og børnene skal bruge trampolinen. I samme forbindelse skal du se efter, hvilken maksimal belastning den pågældende trampolin har, da det er vigtigt at det overholdes, for at trampolinen ikke går i stykker. 

Springdug

Tykkelsen på trampolinens springdug er ligeledes afgørende. Lærredet i springdugen er syet, og jo flere gange den er syet igennem, jo tykkere er den, og er er dermed mere holdbar og sikker. Du skal også se på, hvordan springduen er blevet fæstnet til stellet, så du er sikrer, at sikkerheden er i top.

Kantpude

Kantpuden på trampolinen er særligt relevant, hvis børn skal hoppe eller lave tricks på trampolinen. Kantpuden beskytter mod fjedrene i tilfælde, hvor du eller dine børn skulle komme til at hoppe eller lande på kanten af trampolinen. Jo tykkere og breder kantpuden er, jo bedre vil den beskytte mod uheld.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Hvem kan bruge trampolinen?

Som nævnt kan både du og dine børn bruge en lille trampolin. Børnene vil ofte kunne bruge flere timer på at hoppe rundt på trampolinen øve samt vise forskellige tricks, og de vil dermed få brændt en masse krudt af.

Samtidig kan du også bruge trampolinen, da det er blevet populært blandt voksne at træne på en trampolin, idet det giver en effektiv måde at træne på.

Hele din krop er i gang, når du hopper på en trampolin, og du tvinger kroppen til at spænde op og holde flere muskler i gang. 

Desuden er det også god cardio- og bentræning, og et par ganges træning om ugen vil kunne gøre underværker for din krop og din energi.

Hvad koster en lille trampolin?

Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og bruger I ofte trampolinen, er det ikke en god idé at gå på kompromis med kvaliteten. Sikkerheden kommer først, og her er det mest forsvarligt og fordelagtigt at investere i en trampolin i god kvalitet.

Bruger I derimod ikke trampolinen særligt meget, vil den ikke blive slidt på samme måde og lige så hurtigt. I kan derfor her godt være på udkig efter en billigere model. 

Trampoliner kommer i alle prisklasser, og prisen afhænger af, hvad dit behov er. Det er vigtigt at være opmærksom på sikkerheden – og her kan du finde relativt prisvenlige modeller, hvor der ikke er gået på kompromis med sikkerheden.

Sådan vedligeholder du din trampolin

For at din trampolin kan holde i lang tid, er det vigtigt, at du sørger for at vedligeholde den. Du skal sørge for løbende at lave et eftersyn på den, da det danske vejr er særligt hårdt for havetrampoliner.

Tjek for løse fjedre, bøjede rør og revner i dugen. Finder du mangler, så sørg for at købe reservedele og få det repareret, inden du eller børnene kommer til skade.

Desuden bør I altid hoppe på trampolinen uden sko og med tømte lommer. Dermed undgår I, at der ryger sten og grus med, når I hopper, som kan være med til at lave hul i dugen.

Du skal også sørge for, at trampolinen står vandret, idet midtpunktet for hoppene ellers vil være forskudt, hvilket belaster trampolinens fjedre og ramme. Det er også vigtigt at sørge for at smøre rammen, når den begynder at knirke, samt at udskifte fjedrene, hvis de er blevet for slappe. 

Hvis trampolinen står udenfor, er det desuden en god idé at spænde den fast om efteråret, ligesom det kan være en god idé at dække den til om vinteren, så den ikke ødelægges af regn, slud og sne.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Independent.co.uk

Independent har lavet en test, hvor de kårer de 10 bedste trampoliner på markedet. Testen er fra juni 2019 og kårer blandt andet BERG Grand Champion som én af de bedste.
Her

Dgi.dk

DGI har skrevet en artikel om alle de ting, du skal vide, inden du køber en trampolin til haven. Herunder også hvordan du kommer bedst muligt i gang.

Bolius.dk

Bolius er altid god for fine råd til alt omkring hus og have, og de har i samme forbindelse forfattet en artikel om, hvordan du bedst muligt vedligeholder din trampolin.
Her

FAQ

Hvilke trampoliner er de bedste på markedet?
Der findes flere forskellige slags trampoliner på markedet – i forskellige priser, former og størrelser. En af de bedste og mest populære modeller blandt kunderne er Salta First Class antracittrampolinen. Trampolinen har en god pris, mens den er sikker og komfortabel at hoppe på.
Når du skal købe din trampolin, skal du først og fremmest undersøge stellet på trampolinen. Stellet er fundamentet til en god trampolin, og det er derfor vigtigt, at du vælger det rette. Derudover skal du kigge efter ordentlige fjedre, en god springmåtte og en god beskyttelseskant.
Hvordan ved du, hvilken størrelse trampolin du skal have?
Det er en god ide at måle op, når du skal vurdere, hvilken størrelse trampolin du har plads til. Trampolinen skal af sikkerhedsmæssige årsager stå frit uden træer eller andet inden for omkring 2 meters afstand. Det er vigtigt at sørge for altid at have sikkerheden som førsteprioritet.
Er en rund eller rektangulær trampolin bedre?
Der er både fordele og ulemper ved rektangulære og runde trampoliner. Den runde trampolin er for nogen personer lettere at hoppe på, da alle fjedre bliver aktiverede, når du hopper. Andre foretrækker en rektangulær trampolin, da den har mere plads til at springe på.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Abilica BounceUp Fitnesstrampolin

Berg Talent Ø183 cm

Berg Talent 240 - til den lille have

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme