Test af trampoliner til nedgravning – Testanmeldelse af de bedste nedgravede trampoliner 2020

Udgivet 31.03.2020|Senest redigeret 31.03.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks

Trampoliner er populære redskaber til haveaktiviteter, der inviterer til sjov, leg og hop for både store og små. I takt med den stigende popularitet bliver der udviklet nye modeller, som varierer i designs, størrelser, priser og omfang af sikkerhed.

Den største forskel imellem havetrampoliner er, om de er bygget op med et design på ben, der står på jorden (Onground model), eller om de skal nedgraves og flugte i niveau med jorden (Inground model).

En Inground model (som også omtales som nedgravet trampolin) har en række sikkerhedsmæssige fordele, da risikoen for skader i forbindelse med fald minimeres.

Herunder finder du testanmeldelse af de bedste og mest sikre Inground modeller på markedet.

forbruger-test.dk

BERG Favorit 330 InGround (grøn) – Testvinder

Hos Abilica.dk (som er én af Danmarks førende forhandlere af sportsudstyr og træningstilbehør i bedste kvalitet) bliver denne Inground model fra BERG kåret med 4,9/5 stjerner.

Det er den høje materialekvalitet og det kraftige design, der fremhæves i kundeanmeldelserne og gør, at BERG produktet klassificeres som ”Bedste valg”.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om

Vil du have en nedgravet trampolin, der skal kunne bruges igennem mange år, er denne BERG Favorit 330 Inground et oplagt valg. 

Modellen måler 330cm i diameter, der gør til en af de større trampoliner på markedet. Den tåler en maksimumbelastning på 100kg, så både små og store kan få sjove og aktive oplevelser. 

Den tykke kantpolstring er medvirkende til at nedsætte risikoen for, at hænder eller fødder kommer i klemme ved uheld. 

BERG er én af de største og mest anerkendte producenter af havetrampoliner på det nordiske marked. Deres mest anmelderroste produktlinje er ”Favorit”, som denne Inground model tilhører. 

Sammenholdt med sin høje kvalitet og brede design, sælges BERG Favorit 330 til en skarp pris. Den er egnet for dig, som vil have en robust og slidstærk, nedgravet trampolin til haven, som skal kunne holde i mange år.

Design- og udseendemæssigt kan der være forskel på, hvilket look du ønsker på dit haveaktivitetsredskab. BERG Favorit 330 Inground findes i både en grøn og sort produktudgave.

Udvalgte specifikationer

 • Produkt fra anmelderrost producent 
 • Kraftigt design med galvaniseret ramme
 • 72 rustikke og rustfrie fjedre
 • Skarp pris
 • Findes i 2 forskellige farver (hhv. sort og grøn)

BERG Talent 240 - Bedst til prisen

BERG Talent 240 (2)Der er forskellige behov, som gør sig gældende, når der skal vælges den rette Inground model til haven. Mens nogle familier har brug for en nedgravet trampolin med stor diameter og med de bedste detaljer for hoppekomfort og sikkerhed, er det ønsket hos andre familier at finde en nedgravet trampolin, der kan bruges til leg, og som sælges til en budgetvenlig pris.

Det store udvalg af trampoliner til haver gør det muligt at finde kvalitetsmodeller i enhver prisklasse.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om

Vil du have en god og pålidelig Inground model, er denne kvalitetsudgave fra BERG et fornuftigt valg både sikkerhedsmæssigt og økonomisk.

BERG er en anerkendt trampolinproducent, der har mere end 20 års erfaring. Producenten er kendt for at udvikle og forfinet materialer og komponenter til både Onground og Inground modeller, så du får maksimal sikkerhed, hoppekomfort og værdi for pengene. 

BERG Talent 240 hører til iblandt de små trampoliner, der er egnet for 1 person. Har du et hoppeglad barn, eller er din have lille eller smal, er det ideelt at vælge en mindre model.

Du får samme høje kvalitet på BERG Talent, som du gør med de mange andre luksus- og premiummodeller fra den anmelderroste producent. 

Dugen er udviklet med BERG’s anerkendte ventilationssystem, der skaber god luftventilation for at give dit barn den bedste komfort under hop og aktivitet. 

Udvalgte specifikationer

 • Mindre, nedgravet trampolin skabt i kvalitetsmaterialer
 • Lav pris
 • Ventilationssystem i hele dugen for god komfort under hop
 • 42 fjedre 
 • Anbefalet maksimumbelastning på 50kg

Salta Royal Basegrund - Premium valg

Salta Royal BasegrundDenne Inground model fremhæves på grund af sit specialudviklede ”Air Performance System”, der skaber det mest optimale komfort under hop og leg. 

I kundeanmelder bliver Salta Royal Baseground rost for at skabe maksimal sikkerhed omkring de hoppende børn. Modellen er designet med en ekstra bred kantpolstring.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om

Holder du selv af at udfolde dig på en nedgravet trampolin, eller har du aktive børn eller unge, som holder af lave øvelser og hop, er denne Salta Royal Baseground et godt valg. 

Inground modellen fra kvalitetsbevidste Salta er designet til at skabe de mest sikre og trygge rammer for hop, leg og fysisk udfoldelse. 

Modsat mange af kvalitetstrampoliner til privat brug er denne model fra Salta udstyret med en unik, bred kantpolstring på hele 43cm. De fleste kvalitetsudgaver har kantpolstring på mellem 30-40cm i bredden.

Én af de helt store årsager til, at Salta Royal hører til i Premiumklassen er som følge af sit ”Air Performance Systsem” på dugen. Dette unikke design sørger for en optimal luftgennemstrømning under hop og leg. Det skaber først og fremmest komfort, og designet er derudover medvirkende til at nedsætte støj.  

Når du vil have en nedgravet trampolin i bedste materialekvalitet, skal du gå efter de modeller, der er bygget op omkring galvaniserede elementer. Salta Royal er bygget op omkring en dobbeltgalvaniseret metalramme med rustfri belægning.

Udvalgte specifikationer

 • Ekstra bred kantpolstring på 43cm
 • Egnet for dig med aktive børn der holder af at kunne hoppe højt
 • Air Performance System for maksimal komfort under leg og hop
 • Støjsvag funktion
 • 80 fjedre og 
 • Springdugen måler 396cm i diameter
 • Dobbeltgalvaniseret metalramme for maksimal robusthed
 • Rustfri belægning på hele konstruktionen for lang holdbarhed

JumpMaster 430 InGround - Reason to buy

JumpMaster 430 InGroundVil du både have en nedgravet trampolin, der giver god komfort under hop, er skabt de mest slidstærke materialer, og som samtidig sælges til ekstra lav pris, vil denne Inground model fra JumpMaster matche alle dine ønsker.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om 

JumpMaster 430 er en stor trampolin, der er egnet til de familier, hvor fysisk aktivitet er en naturlig del af hverdagen. Med den tykke kantpolstring på 3cm skånes hænder og fødder fra at komme i klemme under leg og op. Bredden på kantpolstringen er 38cm og forhindrer, at børn eller barnlige sjæle ikke hopper ud i fjedrene. 

Med de mange fjedre (96 styk) er der garanti for utallige timers gode hoppeoplevelser. De skaber en god affjedring, så både små og store kan få underholdende timer til at gå med hop og fysisk aktivitet i haven.

Den solide JumpMaster 430 er skabt i et klassisk design med sort dug og grøn kantpolstring, der kan falde ind i enhver have.

Den helt store fordel ved at vælge JumpMaster 430 er den solide kvalitet i kombination med den skarpe pris. Du kan købe modellen på tilbud og spare mange penge, når du vil have en nedgravet trampolin i bedste kvalitet, der skal kunne holde i mange år ud i fremtiden.

Udvalgte specifikationer

 • Stor, nedgravet trampolin skabt i høj materialekvalitet
 • Bred kantpolstring på 38cm
 • 96 fjedre der giver optimal affjedring 
 • Maksimumvægt på 120kg 
 • Kan købes på tilbud

BERG Elite 430 (Inkl. deluxe sikkerhedsnet) - Bedste Inground trampolin til hele familien

BERG Elite 430 (Inkl. deluxe sikkerhedsnet)Holder hele familien af at udfolde sig aktivt med hop og leg, er der god grund til at vælge en nedgravet trampolin, der er udviklet med de nyeste og bedste funktioner og materialer på markedet. 

Denne BERG Elite 430 model fremhæves som ”Campion produkt” hos Moreland.dk som følge af sine Twinspring Gold fjedre samt Airflow springdugen, der tilsammen skaber de mest komfortable, trygge og underholdende hoppeoplevelser for store og små.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om 

Når flere af familiens børn ønsker at brænde energi af sammen i haven, eller når du selv holder af hop og fysisk aktivitet, er det værd at overveje en nedgravet trampolin, der er skabt til at give hele familien de mest sikre hoppeforhold. 

Denne BERG Elite 430 er designet med et sikkerhedsnet, så børn i alle aldre kan hoppe i afskærmede og trygge rammer. Deluxe sikkerhedsnettet er medvirkende til at minimere risikoen for fald i forbindelse med uheld. Skulle et barn miste fodfæste, vil han eller hun blive skånet mod fald på grund af nettet. 

Den særlige Airflow springdug sørger for god luftventilation, der giver høj komfort under fysisk aktivitet. Dugen kan øge luftgennemstrømning med hele 50%, så der kan hoppes højere. 

BERG Elite 430 giver de bedste hoppeoplevelser på grund af de specialdesignede V-fjedre – også kaldet Twinspring Gold. Disse fjedre er placeret med tættere afstand, så der kan skabe den bedste affjedring. Alle fjedre er galvaniserede og belagt med rustfri beskyttelse, så de gode hoppeoplevelser er sikret år efter år.

Udvalgte specifikationer

 • Bedste sikkerhed som følge af det medfølgende kvalitetssikkerhedsnet 
 • Twinspring Gold fjedre for optimal affjedring 
 • Airflow springdug der skaber høj komfort under leg og hop
 • Buet design der giver mere frihed og plads til udfoldelse 
 • Tåler en maksimumbelastning på 120kg
 • 128 galvaniserede og rustfrie fjedre

BERG EasyFit Inground – Bedste firkantede trampolin til nedgravning

BERG EasyFit IngroundVil du optimere pladsen i haven og samtidig få maksimal hoppeglæde med din Inground trampolin, er det værd at overveje én af de nyeste modeller på markedet. 

Denne BERG EasyFit er udviklet i et firkantet design, og den roses af kunderne på Moreland.dk med 4,5/5 stjerner på grund af det veludnyttede hoppeareal.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om

BERG designer konstant nye modeller og materialeløsninger, så du kan få det største udbytte og maksimal glæde med din trampolin til haven. Det firkantede design optimerer hoppearealet samtidig med, at den ikke optager unødvendig plads i din have.

Inground trampolinen er bygget op omkring de bedste komponenter og de mest slidstærke materialer på markedet, som BERG er anerkendt for at anvende. 

Den brede kantbeskyttelse på hele 40cm sikrer, at hverken hænder eller fødder kan komme i klemme ved uheld mellem fjedrene. Beskyttelsen er lavet i robust vinyl, der tåler både slid, vind og vejr. 

Når det kommer til at vælge en nedgravet trampolin med den bedste affjedring, handler det om at se på både designet og antallet af fjedrene. Denne BERG EasyFit er skabt med de bedste fjedre på markedet – Twinspring Gold. Disse fjedre adskiller sig fra de traditionelle udgaver ved, at de sidder diagonalt og ikke lige. Dette giver bedre affjedring og dermed bedre mulighed for at hoppe højt. Alle fjedre er galvaniserede og skabt til at modstå rust, så du og dine børn kan få mange års glæde med hop og leg i haven. 

Airflow springdugen har betydning for både komfort og lyd. Springdugen er designet med god luftventilation, der kan øge luftgennemstrømningen med 50% for optimal springkraft. 

Det tidløse, sorte look kan matche enhver have. 

Udvalgte specifikationer

 • Bred kantbeskyttelse på 40cm der er fremstillet i vinyl
 • Twinspring Gold fjedre (96 styk)
 • Airflow springdug der giver den bedste springkraft
 • Firkantet design der udnytter pladsen i haven bedst muligt (måler i alt 355x245cm)
 • Tåler maksimumbelastning på 110kg
 • Stilrent, sort design

Bestplay PLUS (Hard) – Nedgravet trampolin til voksne

Bestplay PLUS (Hard)Det er langt fra kun børn, som finder glæde, sjov og spænding med hop. Hører du til den voksne målgruppe, der nyder friheden på en nedgravet trampolin, skal du vælge en model, som er skabt med en hård springdug.

Mens BERG og Salta producerer kvalitetstrampoliner i mange forskellige designs, udvikler Bestplay træningsredskabet til forskellige målgrupper.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om

BestPlay tilbyder Inground modeller i hhv. Soft, Medium og Hard udgave. Hvor Soft modellen er henvendt til børn, er Medium og Hard udgaver skabt til både børn og voksne. 

Bestplay PLUS er bygget op omkring galvaniserede rør, der kan modstå de danske vejrforhold. Onground modellen måler 366cm, så der er god plads til både leg og hop.

Det tidløse look i sort design kan skabe stil i enhver have. 

Som noget særligt er kantbeskyttelsen designet til at dække fjedrene både over og ned langs trampolinen. Dette øger sikkerheden og hindrer, at dine hænder eller fødder kommer i karambolage med fjedrene.  

Prismæssigt befinder Bestplsy PLUS sig i mellemprisklassen og er et godt valg for dig, som ønsker at kunne udfolde dig på lige fod med dine børn. 

Udvalgte specifikationer

 • Egner sig til både børn og voksne
 • Kan tåler en maksimumbelastning på 120kg
 • Modellen findes også i en Soft og en Medium udgave
 • Stilrent look i sort design 
 • Heldækkende kantbeskyttelse 
 • Galvaniserede rør for lang holdbarhed
 • 72 fjedre

Testkilder

Denne testanmeldelse af de bedste trampoliner til nedgravning på det danske marked er skabt ud fra retningslinjer og anbefalinger fra Sikkerhedsstyrelsen. 

Sikkerhedsstyrelsen er den øverste myndighed i Danmark, som fører kontrol med og udstikker regler for udstyr, materiel og redskaber både i erhvervssammenhæng og til private.

De nævnte produkter i denne anmeldelse lever alle op til de anbefalinger, som Sikkerhedsstyrelsen har til private ejere af Inground trampoliner.

Disse drejer sig om:

 • Bred kantbeskyttelse (gerne over 20cm i bredden)
 • Rustfri ramme
 • Galvaniserede fjedre 
 • Mulighed for montering af sikkerhedsnet

Den mest afgørende faktor, du skal være opmærksom på i forhold til en nedgravet trampolin, er sikkerhed. Der er flere elementer, som influerer på sikkerheden. Kantbeskyttelsen er med til at skåne hænder og fødder mod at komme i klemme i fjedrene. De bedste Ingorund produkter er designet med en kantbeskyttelse på mellem 35-45cm i bredden. Det anbefales at vælge en model, hvor kantbeskyttelsen rækker udover fjedrene. 

Det kan både økonomisk og sikkerhedsmæssigt svare sig at gå efter kvalitetsmodeller, der er bygget op omkring en solid og stræk ramme i galvaniseret stål. Det galvaniserede materiale er i stand til at modstå det danske vejr, og det er rustfrit, så du og dine børn kan få mange års glæde med at hoppe og lege i haven. 

Har du mindre børn, der ønsker at udfolde sig på en nedgravet trampolin, anbefaler sikkerhedsstyrelsen, at du vælger en udgave, hvor der kan monteres sikkerhedsnet. 

Der kan købes meget forskelligt udstyr til trampoliner. Det gælder alt fra ekstra kantbeskyttelse og nye fjedre over supplerende springdug til sikkerhedsnet og beskyttelsesovertræk. 

Det er en fordel at vælge en kvalitetstrampolin fra én af de største producenter på markedet. For det første kan du i denne forbindelse være sikker på, at dit produkt er designet med de bedste sikkerhedsdetaljer og materialer, og du kan derudover få glæde af at købe ekstraudstyr, så du får mest værdi for pengene. 

Som privatperson bærer du det fulde ansvar omkring brugen af din havetrampolin, når den befinder sig på privat grund.

Gode råd til køb af nedgravet trampolin

Der er forskellige forhold, du skal være opmærksom på, når du vil købe en Ingorund havetrampolin. Det gælder blandt andet i forhold til størrelse og diameter, og det gælder i forhold til behov for omfang af sikkerhed. 

Du kan bruge disse overvejelsespunkter, når du skal vælge den bedste model:

 • Diameter i forhold til størrelse på have
 • Maksimumvægt
 • Med eller uden sikkerhedsnet?
 • Pris
 • Bredde på kantbeskyttelse 

Har du små eller mindre børn, er det anbefalet at vælge en Inground model med sikkerhedsnet. Der er forskel på, hvor store vores haver er. Har du en mindre have, kan det være en praktisk fordel at vælge en Inground udgave, der måler maksimalt 2,5-3m i diameter. 

Du behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten, uanset om du har brug for en nedgravet trampolin til lav pris eller med en mindre diameter. 

Priserne varierer blandt andet i forhold til, hvilke materialer der er brugt. Det er i høj grad rørenes slidstyrke og overfladebehandling, typen af springdug samt fjedrenes kvalitet, som er afgørende for prisen. 

Uanset hvilken model til nedgravning du vælger, kan du selv være med til at forlænge levetiden og holdbarheden ved korrekt udgravning og optimalt vedligehold.

Samtlige produkter i denne test leveres med en brugsvejledning til nedgravning.

Hvordan nedgraver jeg min Inground trampolin?

Flere og flere boligejere vælger en nedgravet trampolin, da den optager mindre visuel plads i haven, og da den skaber sikre forhold som følge af sit niveau, der flugter i højde med jorden.

De mest sikre forhold skabes også ved korrekt udgravning.

Du kan bruge denne vejledning, når du vil sikre dig, at dine Inground trampolin placeres og nedgraves efter anbefalingerne.

 • Start med at finde den optimale placering i haven

Det bedste sted er ét, hvor der er god afstand til buske og træer. Det er en god idé at bruge en grundplan over dit hus, når du skal sikre dig, at der ikke ligger rør eller ledninger i jorden.

Det bedste område til nedgravning er ét sted med leret og fast jord. Undgå at grave et sted, hvor der er risiko for samling af vand. 

Af hensyn til naboer er det en god idé at vælge en placering på afstand fra skellet, så dine hoppende børn kan lege uden at genere naboerne. 

 • Markering af omkreds

Der er forskel på, hvor dybt hullet skal være. Før du begynder den store udgravning, kan du starte med at grav et hul på den dybde, som står angivet i brugsvejledningen. På denne måde kan du sikre dig, at jorden er leret og fast nok.

Når du har fundet den rette placering, hvor jorden er optimal, skal du starte med at brede springdugen ud over det areal, hvor trampolinen skal befinde sig.

På denne måde er du sikker på at grave den rette diameter. 

Du kan enten markere omkredsen ved at hakke med en skovl, eller du kan placere en træpløk i midten og binde en spraydåsen i den anden ende og spraye omkredsen op.

 • Udgravning af hul

Du vælger selv, om du vil bruge en almindelige spade til udgravningen, eller om du vil spare tid og kræfter og anvende en lille gravko. Du kan leje denne i et byggemarked eller havecenter.

Det er vigtigt, at hullet graves helt ud. Det vil sige, at kanterne ned til bunden skal have samme dybde. 

Det anbefales at placere en fiberdug i bunden af hullet, så du er fri for, at der med tiden vokser ukrudt op langs kanterne. Det er en god idé at placere trampolinens ben på fliser, så de står sikkert og stabilt.

Du vil helt naturligt få en masse jord til overs, når du laver udgravningen. Du kan aflevere den overskydende jord på genbrugsstationen, eller du kan beholde jorden og bruge den, hvis du efter nogle år vil have hullet fyldt ud igen.

Hvordan vedligeholder jeg bedst en nedgravet trampolin?

En nedgravet trampolin skal efterses 2 gange om året, så du er sikker på, at den er sikker for børnene at hoppe på, og så de kan få glæde af den i flest mulige år. Det anbefales, at du går din Ingound model efter for rust både forår og efterår. Rust kan opstå på fjedre, rør og ben. 

Du kan købe løse dele og reservedele hos de store forhandlere, som også sælger de bedste havetrampoliner. Når du har en nedgravet model, er det en god idé at anvende et beskyttelsesovertræk, som skåner springdugen både sommer og vinter. Solens varmende UV-stråler vil med tiden nedbryde springdugens kvalitet og evne til fleksibilitet. Og med et beskyttelsesovertræk slipper du for at fjerne fugleklatter, nedfaldne blade og tørre vand op. 

Stålrammen kan med tiden komme til at knirke. Dette slipper du for ved at smøre den forår og efterår i forbindelse med dit gennemsyn. Fjedrene kan du beskytte særskilt ved at give dem cykelolie. 

Står din Inground trampolin ude i vinterhalvåret med beskyttelsesovertræk på, skal du sørge for at fjerne sne, som kan tynge og belast både springdug og fjedre.

Se også denne artikel på kondition.dk: Trampolin til nedgravning – De bedste nedgravet trampoliner

Se vores artikel om: Test af store trampoliner – Testanmeldelse af de bedste og mest sikre XL trampoliner

Denne side er anmeldt af: Niels A. Brandt Rating 10/10

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Find mere information her