Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Spinningcykel - Bedst i test: Sådan vælger du den bedste spinningcykel

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Spinningcykel - Bedst i test: Sådan vælger du den bedste spinningcykel

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Når pulsen skal op, er en spinningscykel et effektivt træningsredskab. Det er allerede populært i fitnesscentrene, men du kan også få lov at træne derhjemme med din egen private spinningcyke, og dermed kan du tage din træning i dit eget tempo samt tilpasse det din travle hverdag.

Vores artikel indeholder en detaljeret oversigt over vores bud på de bedste modeller ifølge forbrugeranmeldelser og eksterne eksperttests. Vi hjælper dig med at finde den model, der passer bedst til dig, samtidig med at vi dykker ned i hvert produkts fordele og ulemper.

Vores favorit spinningcykel

Bedste premium valg

KEISER Indoor Bike M3i

Gå til bedste pris Læs mere
Mest for pengene

Ascendic 8005 Spin-Away Cykel

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste brugervenlige spinningcykel

Abilica Racer 2.1

Gå til bedste pris Læs mere
Finnlo Exum III
Lager
Bedst til hjemmebrug

Finnlo Exum III

Gå til bedste pris
4.330 Kr. hos Elgiganten
Læs mere
Lager
inSPORTline Drakkaris
Lager
Bedste prisvenlige spinningcykel

inSPORTline Drakkaris

Gå til bedste pris
3.999 Kr. hos Sporttema
Læs mere
Lager
Schwinn Airdyne AD8
Lager
Bedst til professionel træning

Schwinn Airdyne AD8

Gå til bedste pris
8.905 Kr. hos Fitshop
Læs mere
Lager
inSPORTline Alfan
Lager
Bedste spinningcykel til billige penge

inSPORTline Alfan

Gå til bedste pris
1.749 Kr. hos Sporttema
Læs mere
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Det skal du overveje, før du køber en spinningcykel:

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste spinningcykler i test-oversigten2024:

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste premium valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

KEISER Indoor Bike M3i - en af de bedste spinningcykler med computer ifølge forbrugere og eksperter

 • 4,8/5 stjerner på Amazon
 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping

Hos Pricerunner får KEISER Indoor Bike M3i en 7. plads i deres oversigt over de bedste 8 spinningcykler. De skriver, at det er en stilfuld model af høj kvalitet, der giver en behagelig cykeloplevelse, mens den understøtter trådløs pulsmåling.

Eksperterne savner dog en bedre justering af sæde og håndtag, mens det også ville være praktisk med en flaskeholder til væske under træningen.

På Verywellfit.com scorer KEISER Indoor Bike M3i 4,3 stjerner ud af 5. Ifølge anmeldelsen er den støjsvag, nem at samle og er fremstillet af materialer af høj kvalitet, men selvom det er en dyrere model, er sædet ikke det mest komfortable.

Bedste premium valg
KEISER Indoor Bike M3i

Dagens bedste priser og tilbud på KEISER Indoor Bike M3i:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • V-form for optimal komfort
 • Konstruktion af høj kvalitet i rustfrit stål
 • Gratis gruppe Cykling App

Mere om KEISER Indoor Bike M3i

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 125 x 66 115 cm
 • Vægt: 38,6 kg
 • Maks personvægt: 159 kg
 • Pedaler: SPD Kombi
 • Afstand imellem pedaler: 30 cm

M3i Indoor Bike er en professionel spinningcykel, der er lavet af Keiser med over 20 års erfaring i udvikling og produktion af træningsudstyr.

Spinningcyklen kommer i et stilrent designet, hvor alle materialer er af høj kvalitet, hvor de fleste dele er af rustfrit stål, der er solidt og giver en robust cykel.

Med mange muligheder for at indstille cyklen, kan de fleste med en højde mellem 148 og 223 cm bruge cyklen. Hele familien kan derfor få trænet deres kondition med M3i Indoor Bike.

Du kan justere modstanden i 24 forskellige niveauer, mens en magnetisk bremse uden friktion giver en let og lydløs oplevelse.

Keiser M3i er EN957 certificeret som den eneste spinningcykel i verden, og det giver dig en nøjagtighed på +/- max 10% i watt-måling. Computeren viser dig på et display både tid, distance, ydelse i watt, kalorieforbrug, puls og pedalomdrejninger, så du har alle data tilgængeligt.

Med indbygget Bluetooth er cyklen kompatibel med trænings-apps, så du kan lave forskellige træninger med data gemt til senere analyse. Den gratis Keiser-app er god til den almindelige bruger, men der er også mange andre muligheder med M3i Indoor Bike fra Keiser.

Redaktionens vurdering

Hvis du er på udkig efter den ultimative spinningcykel, så er KEISER Indoor Bike M3i måske noget for dig. Spinningcyklen byder på et stilfuldt design og en høj kvalitet, der garanterer dig en solid cykeloplevelse. Du kan samtidig overvåge din puls trådløst og have din smartphone lige ved hånden, mens du træner.

Selvom vi godt kunne tænke os lidt bedre justeringsmuligheder af sædet og styret samt en integreret flaskeholder, så har spinningcyklen stadig mange andre fordele. Plus, du får stadig en tilstrækkelig justerbarhed, som gør, at den passer til alle i dit hjem – uanset højde.

Vi synes, at KEISER M3i skiller sig ud som en premium cykel, der leverer på alle fronter, hvilket gør den til et oplagt valg, hvis du er den mere seriøse cykelentusiast – ideel til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvalitet.

Fordele og ulemper ved KEISER Indoor Bike M3i

Fordele

 • Komfortabel, stilet og solid
 • Trådløs pulsmåler
 • Hylde til smartphone
 • Justering uden trin lodret af sadel og styr

Ulemper

 • Flaskeholder er svær at nå
Mest for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ascendic 8005 Spin-Away Cykel - kompakt spinningcykel med justerbar modstand

Ascendics spinningcykel er et velegnet valg for motionister på alle niveauer, uanset om du er nybegynder eller mere erfaren. Spinningcyklen har justerbare modstandsniveauer, så din træning bliver så udfordrende, som du ønsker det.

Ascendic 8005 Spin-Away Cykel
Mest for pengene

Dagens bedste priser og tilbud på Ascendic 8005 Spin-Away Cykel:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Justerbare modstandsniveauer
 • Godt LCD-display
 • Stropper på pedalerne

Anmeldelse: Produktanalyse af Ascendic 8005 Spin-Away Cykel

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 101 x 49 x 113 cm
 • Max. brugervægt: 120 kg
 • Modstandsniveauer: Justerbar
 • Vægt på svinghjul: 13 kg

Ascendic 8005 Spin-Away Cykel har en totalvægt på 33 kg samt et svinghjul på 13 kg, hvilket gør den stabil, uanset hvor hurtigt du cykler. Udover justerbare modstandsniveauer kan sædet også justeres, både i højden, og frem og tilbage, for optimal kropsposition. Pedalerne har et gummibånd, som du kan spænde over dine sko, hvilket forbedrer dit tråd. Spinningcyklen leveres med et LCD-display, så du har mulighed for at spore kalorier, se din tid og distance, hastighed og puls. Derudover har modellen en flaske- og smartphoneholder, så du har vand og underholdning, mens du træner.

Mere om Ascendic 8005 Spin-Away Cykel

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 101 x 49 x 113 cm
 • Max. brugervægt: 120 kg
 • Modstandsniveauer: Justerbar
 • Vægt på svinghjul: 13 kg

Redaktionens vurdering

Ascendic 8005 Spin-Away Cykel tilbyder stabilitet og justerbare funktioner, der gør den komfortabel for næsten alle kropstyper. Den eneste ulempe er, at LCD-skærmen kræver AAA-batterier for at fungere, som ikke er inkluderet i købet. Alt i alt er dette en kompakt spinningcykel med gode og praktiske funktioner og tilbehør, såsom transporthjul, drikkedunk- og smartponeholder samt justerbart sæde, hvilket gør den til vores bud på den spinningcykel, hvor du for mest for pengene.

Fordele og ulemper ved Ascendic 8005 Spin-Away Cykel

Fordele

 • Justerbart anatomisk sæde
 • Transporthjul
 • Flaske- og smartphoneholder

Ulemper

 • LCD-skærm skal bruge AAA-batterier for at fungere (ikke inkluderet)
Bedste brugervenlige spinningcykel test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Abilica Racer 2.1 - stilfuld og brugervenlig spinningcykel med computer og wattmåler

Abilica Racer 2.1 er en af de dyrere modeller, men den er pengene værd, hvis du vil have en model af høj kvalitet. Spinningcyklen har fået en 2. plads i test hos Pricerunner. Den anbefales som bedste middelklassevalg, der både er en stilfuld og brugervenlig spinningcykel med SPD-pedaler og indbygget træningscomputer.

I bedømmelse får Abilica Racer 2.1 4,5 stjerner ud af 5 af eksperter, der særligt fremhæver de mange træningsprogrammer, indstillinger og pedalerne. Dog savner man, at der er bagbelysning i displayet, og der er ingen holder til din telefon eller tablet.

Bedste brugervenlige spinningcykel
Abilica Racer 2.1

Dagens bedste priser og tilbud på Abilica Racer 2.1:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Det tunge svinghjul sikrer en stabil tråd
 • Holdbar og stille rem giver behagelig træning
 • Fremragende design, der ligner en racercykel

Mere om Abilica Racer 2.1

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 45 kg
 • Svinghjulsvægt: 22 kg
 • Størrelse: 120 x 55 x 117 cm
 • Pedaler: SPD Kombi
 • Maks personvægt: 120 kg
 • Afstand imellem pedaler: 30 cm

Drømmer du om at køre på en spinningcykel, der giver dig følelsen af friheden på landevejen, så er Abilica Racer modellerne kendt som de spinningcykler, der giver dig den mest realistiske oplevelse, som sad du på din cykel ude på vejene.

Abilica Racer 2.1 har et tungt svinghjul på 22 kg og en 3-delt krank, så du nemt får den træning, der matcher dit niveau. Remmen er støjsvag, når du træder i SPD-pedalerne selv med høj fart. En filtbremse sørger for at stoppe cyklen, hvis du skal af eller holde en pause i din intervaltræning.

Du kan justere cyklen i forskellige højder af både sæde og håndtag, så du får en ergonomisk stilling, når du træner. Det smalle raver-sæde er lavet til dig, der kører i lang tid ad gangen for at holde formen ved lige.

Den indbyggede computer viser kadence, tid, kalorier, distance og hastighed, mens du nemt vælger mellem de forskellige programmer på skærmen.

Fordele og ulemper ved Abilica Racer 2.1

Fordele

 • Funktionel træningscomputer
 • Mange forskellige indstillinger
 • SPD-pedaler

Ulemper

 • Ingen hylde til mobil eller tablet
 • Displayet er ikke bagbelyst
Bedst til hjemmebrug test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Finnlo Exum III - solid spinningcykel til hjemmetræning

Hos Pricerunner løber Finnlo Exum III med 1. pladsen i deres test, hvor den bliver beskrevet som en stabil og robust konstruktion med bred, blød sadel og elektromagnetisk modstand. 

Den gode kvalitet med robust og solid ramme er med til at anmelderen giver Finnlo Exum III 4 ud af 5 stjerner i alt.

Forbrugerne tilslutter sig de flotte roser og giver modellen 4,3 stjerner ud af 5. I en af anmeldelserne skriver forbrugeren: ”godt lavet og meget stille. De forskellige træningsprogrammer med forskellige præstationskrav gør træningen meget varieret”.

Du kan derfor med både eksperterne og forbrugerne med god grund anskaffe dig spinningcyklen Finnlo Exum III.

Finnlo Exum III
Bedst til hjemmebrug

Dagens bedste priser og tilbud på Finnlo Exum III:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Lodret og vandret indstilling af sædet
 • Høj maks. brugervægt
 • Indbygget ergometer watt-funktion

Mere om Finnlo Exum III

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 102 x 55 x 125 cm
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Modstandsniveauer: 1 – 40
 • Pulsmåling: Ja
 • Svinghjulsvægt: 8 kg
 • Trænings programmer: 12 stk
 • Vægt: 39 kg
 • Watt: 25 – 400 watt

Spinngcyklen er designet med en ergometer watt-funktion, og den er lavet særligt til dig, der gerne vil træne hjemme. Der er ekstra modtandsniveauer sammenlignet med andre modeller, hvor du kan vælge mellem 40 modstandsniveauer og 12 forskellige træningsprogrammer med forskelligt formål.

På displayet kan du gemme op til 5 forskellige profiler, hvis du vil have forskellige muligheder for nem træning, eller flere i husstanden har deres personlige favorit program. Med en maksimal belastning på 150 kg er Finnlo Exum III en af de spinningcykler, der egner sig godt til hele familien – store som små, der trænger til effektiv træning.

Ergometeret måler din ydelse, hvor du kan ligge mellem 25 og 400 watt. Svinghjulet vejer 8 kg og giver en fin modstand til dig, der vil have din krop i form let og bekvemt uden generende støj.

Fordele og ulemper ved Finnlo Exum III

Fordele

 • Stabil
 • Robust
 • Støjsvag
 • Lavet i høj kvalitet

Ulemper

 • Ingen hylde til tablet
Bedste prisvenlige spinningcykel test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

inSPORTline Drakkaris - prisvenlig batteridrevet spinningcykel med en let vægt

Hos Pricerunner har spinningcyklen Schwinn Airdyne AD8 modtaget en 5. plads i en større test af flere forskellige spinningcykler på markedet. De anbefaler modellen til intervaltræning til hele kroppen, hvor du har begrænset med plads. Schwinn Airdyne AD8 fylder ikke meget, når du først har fundet et godt sted til den.

Forbrugerne på Google Shopping giver Schwinn Airdyne AD8 en flot samlet vurdering på 4,4 stjerner ud af 5 mulige. 

Særligt hvis du er ude efter en effektiv træning, anbefaler forbrugerne Airdyne AD8: ”This is no easy ride…hard going if you’re serious about it”. Du kan derfor for alvor få pulsen op og sved på panden med spinningcyklen fra Schwinn.

inSPORTline Drakkaris
Bedste prisvenlige spinningcykel

Dagens bedste priser og tilbud på inSPORTline Drakkaris:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om inSPORTline Drakkaris

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 51 kg
 • Størrelse: 106 x 50 x 132 cm
 • Maks personvægt: 160 kg

Med Schwinn Airdyne AD8 kan du ikke kun få spinning-oplevelsen, men også få aktiveret armene for en helkropstræning. Den kan både stå i det professionelle træningscenter eller idrætsklubber, men den er også god til dig, der vil træne hjemme i høj kvalitet med god komfort.

I stedet for at justere modstanden manuelt, kan du med Airdyne AD8 øge modstanden ved at træde hårdere i pedalerne. Det øger automatisk belastningen, så du nemt og enkelt kan lave effektiv intervaltræning.

Det specielle, og smarte ved Airdyne Pro er måden du øger modstanden på. Jo hårdere du træder i pedalerne, jo mere belastning kommer der på cyklen. Når du øger intensiteten i din træning, trækkes der mere luft ind, hvilket laver modstanden på cyklen. Du kan derfor altid køre med en modstand som passer til dit niveau.

Der er også 9 forskellige træningsprogrammer, der udfordrer på ethvert niveau. Spinningcyklen har et LCD-display, der viser data som: tid, distance, kalorieforbrug og watt.

Du kan indstille håndtaget i mange forskellige positioner, mens sadlen kan justeres både vertikalt og lodret, så du får den rigtige siddestilling. Cyklens pedaler har også en skridsikker overflade, så dine fødder står fast på dem under selv intense træningspas.

Fordele og ulemper ved inSPORTline Drakkaris

Fordele

 • Effektiv overflade
 • Komfortabel i brug
 • Robust
 • Glidende bevægelser

Ulemper

 • Larmer en smule
 • Pulsmålingen er ikke helt præcis
Bedst til professionel træning test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Schwinn Airdyne AD8 - professionel spinningcykel med høj komfort og bluetooth

Hos Pricerunner har spinningcyklen Schwinn Airdyne AD8 modtaget en 5. plads i en større test af flere forskellige spinningcykler på markedet. De anbefaler modellen til intervaltræning til hele kroppen, hvor du har begrænset med plads. Schwinn Airdyne AD8 fylder ikke meget, når du først har fundet et godt sted til den.

Forbrugerne på Google Shopping giver Schwinn Airdyne AD8 en flot samlet vurdering på 4,4 stjerner ud af 5 mulige. 

Særligt hvis du er ude efter en effektiv træning, anbefaler forbrugerne Airdyne AD8: ”This is no easy ride…hard going if you’re serious about it”. Du kan derfor for alvor få pulsen op og sved på panden med spinningcyklen fra Schwinn.

Schwinn Airdyne AD8
Bedst til professionel træning

Dagens bedste priser og tilbud på Schwinn Airdyne AD8:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Schwinn Airdyne AD8

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 51 kg
 • Størrelse: 106 x 50 x 132 cm
 • Maks personvægt: 160 kg

Med Schwinn Airdyne AD8 kan du ikke kun få spinning-oplevelsen, men også få aktiveret armene for en helkropstræning. Den kan både stå i det professionelle træningscenter eller idrætsklubber, men den er også god til dig, der vil træne hjemme i høj kvalitet med god komfort.

I stedet for at justere modstanden manuelt, kan du med Airdyne AD8 øge modstanden ved at træde hårdere i pedalerne. Det øger automatisk belastningen, så du nemt og enkelt kan lave effektiv intervaltræning.

Det specielle, og smarte ved Airdyne Pro er måden du øger modstanden på. Jo hårdere du træder i pedalerne, jo mere belastning kommer der på cyklen. Når du øger intensiteten i din træning, trækkes der mere luft ind, hvilket laver modstanden på cyklen. Du kan derfor altid køre med en modstand som passer til dit niveau.

Der er også 9 forskellige træningsprogrammer, der udfordrer på ethvert niveau. Spinningcyklen har et LCD-display, der viser data som: tid, distance, kalorieforbrug og watt.

Du kan indstille håndtaget i mange forskellige positioner, mens sadlen kan justeres både vertikalt og lodret, så du får den rigtige siddestilling. Cyklens pedaler har også en skridsikker overflade, så dine fødder står fast på dem under selv intense træningspas.

Fordele og ulemper ved Schwinn Airdyne AD8

Fordele

 • Effektiv overflade
 • Komfortabel i brug
 • Robust
 • Glidende bevægelser

Ulemper

 • Larmer en smule
 • Pulsmålingen er ikke helt præcis
Bedste spinningcykel til billige penge test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

inSPORTline Alfan - billig spinningcykel med manuel justering af modstand

Hos Pricerunner har spinningcyklen Schwinn Airdyne AD8 modtaget en 5. plads i en større test af flere forskellige spinningcykler på markedet. De anbefaler modellen til intervaltræning til hele kroppen, hvor du har begrænset med plads. Schwinn Airdyne AD8 fylder ikke meget, når du først har fundet et godt sted til den.

Forbrugerne på Google Shopping giver Schwinn Airdyne AD8 en flot samlet vurdering på 4,4 stjerner ud af 5 mulige. 

Særligt hvis du er ude efter en effektiv træning, anbefaler forbrugerne Airdyne AD8: ”This is no easy ride…hard going if you’re serious about it”. Du kan derfor for alvor få pulsen op og sved på panden med spinningcyklen fra Schwinn.

inSPORTline Alfan
Bedste spinningcykel til billige penge

Dagens bedste priser og tilbud på inSPORTline Alfan:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om inSPORTline Alfan

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 51 kg
 • Størrelse: 106 x 50 x 132 cm
 • Maks personvægt: 160 kg

Med Schwinn Airdyne AD8 kan du ikke kun få spinning-oplevelsen, men også få aktiveret armene for en helkropstræning. Den kan både stå i det professionelle træningscenter eller idrætsklubber, men den er også god til dig, der vil træne hjemme i høj kvalitet med god komfort.

I stedet for at justere modstanden manuelt, kan du med Airdyne AD8 øge modstanden ved at træde hårdere i pedalerne. Det øger automatisk belastningen, så du nemt og enkelt kan lave effektiv intervaltræning.

Det specielle, og smarte ved Airdyne Pro er måden du øger modstanden på. Jo hårdere du træder i pedalerne, jo mere belastning kommer der på cyklen. Når du øger intensiteten i din træning, trækkes der mere luft ind, hvilket laver modstanden på cyklen. Du kan derfor altid køre med en modstand som passer til dit niveau.

Der er også 9 forskellige træningsprogrammer, der udfordrer på ethvert niveau. Spinningcyklen har et LCD-display, der viser data som: tid, distance, kalorieforbrug og watt.

Du kan indstille håndtaget i mange forskellige positioner, mens sadlen kan justeres både vertikalt og lodret, så du får den rigtige siddestilling. Cyklens pedaler har også en skridsikker overflade, så dine fødder står fast på dem under selv intense træningspas.

Fordele og ulemper ved inSPORTline Alfan

Fordele

 • Effektiv overflade
 • Komfortabel i brug
 • Robust
 • Glidende bevægelser

Ulemper

 • Larmer en smule
 • Pulsmålingen er ikke helt præcis

Hvad skal du overveje, før du køber spinningcykel

 • Træningsbehov: Har du brug for at holde formen ved lige over vinteren, når der er sne på vejene og cyklen skal stå sikkert i tørvejr, er en spinningcykel et godt redskab. Det er dog op til dit træningsniveau, hvilken model der bedst opfylder dine behov. Træner du sjældent, kan det være unødvendigt med en avanceret model.
 • Funktioner: De fleste spinningcykler kan både måle tid, hastighed, kadence, puls og meget andet. Det er en god ide, at du overvejer, om du skal bruge en spinningcykel med wattmåler, ekstra funktioner og mange programmer eller en model, der er kompatibel med apps for ekstra træningsmuligheder.
 • Budget: Mængden af funktioner vil ofte have en indflydelse på prisen, så vil du have en mere avanceret model, skal du også betale mere for det. Du kan med fordel fastlægge et budget for, hvad du er villig til at give, før du dykker ned i de mange muligheder der findes på markedet.

 

arrow-more

Hvad er en spinningcykel?

Du har sikkert set dem stå i fitnesscenteret, hvor spinning er en populær træningsform, der får pulsen op og sved på panden.

En spinningcykel er en særlig motionscykel, hvor du for alvor kan komme op i fart, træde hårdt i pedalerne og få en oplevelse svarende til en tur på en racercykel. Klikpedaler sørger for, at dine fødder ikke skrider, mens du cykler. 

Der er mange modeller på markedet, hvor du kan få forskellige træningsprogrammer og smarte app’s, så du kan holde styr på din udvikling og komme i god form.

Hvilken spinningcykel skal jeg købe?

Du skal vælge en spinningcykel, der matcher dine behov og dit træningsniveau. Det er ikke nødvendigt med den dyreste og mest avancerede model, hvis du blot vil træne indimellem eller er i tvivl, om det er en træningsform for dig.

Inden du køber en spinningcykel, bør du overveje:

 • Funktioner: Hvad skal din cykel kunne? Har du brug for mange programmer og modtandsniveauer, så du kan træne forskelligt?
 • Indstillinger: Det kan også være vigtigere, at cyklen kan justeres på mange måder, så både du, men også resten af husstanden kan benytte cyklen til motion.

Når du er færdig med at træne, er det vigtigt du tager dig godt af kroppen, så den får en optimal restitution. Du kan blandt andet bruge en massagepistol til at løsne op for spændinger og ømme muskler, så du hurtigere kan komme i gang med træningen igen.

Husk altid at få et bad bagefter, så du får vasket sveden af kroppen, og det ikke tilstopper dine porer. Brug evt. en god deodorant uden aluminium efter badet, så du er sikker på at være svedfri efter din træning.

Hvad er forskellen på en motionscykel og en spinningcykel?

Forskellen på en motionscykel og spinningcykel kan være svær at skelne mellem. På mange måder opfylder de begge den samme funktion: At lade dig træne på cykel uden at skulle bevæge dig langt omkring. 

Der er dog nogle forskelle på motionscyklen og spinningcyklen.

Motionscykel

 • Du sidder som på en almindelig cykel
 • Stort og komfortabelt sæde
 • Nem sædeindstilling
 • Computer med distance, tid mm
 • Eventuel pulsmåling
 • Frihjul

Spinningcykel

 • Du sidder som på en racercykel
 • Har et smalt racer-sæde
 • Nem indstilling af sæde og styr
 • Til tunge intervaller
 • Du kan stå i pedalerne
 • Klikpedaler

Motionscykel eller spinningcykel?

Stil dig selv de følgende 4 spørgsmål, der vil hjælpe dig med at spore dig ind på, hvilken model du skal vælge:

 • Hvordan vil du sidde på din cykel?
 • Vil du have mange forskellige træningsprogrammer?
 • Træder du meget tungt, så det er praktisk at kunne stå op?
 • Har du rygproblemer, så det er bedst med en oprejst siddestilling?

Kilde: Abilicaonline.dk

Alternativer til en spinningcykel

 1. Romaskine: En romaskine er en god træningsmaskine, der giver en fuld krops træning. Det bruger både armene, benene og kernemusklerne, hvilket gør det til en effektiv måde at forbrænde kalorier og øge kardiovaskulær kondition.
 2. Løbebånd: Et løbebånd er en klassisk træningsmaskine, der giver en god kardiovaskulær træning og hjælper med at forbedre løbeformen. Det kan justeres til forskellige hastigheder og hældninger for at tilpasse sig forskellige niveauer af træning.
 3. Crosstrainer: En crosstrainer er en anden populær træningsmaskine, der giver en lav-påvirkning, helkrops træning. Det bruger både armene og benene og er godt til at forbedre kardiovaskulær kondition og forbrænde kalorier.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Pricerunner

Pricerunner er kendt som sammenligningside for produkter og forhandlere, men de laver også selv deres egne oversigter, lister og anmeldelser. Deres anmeldelser er lavet af eksperter på området, der går i dybden med produktet.

KEISER Indoor Bike M3i har modtaget en positive anmeldelse og fået en placering på Pricerunners liste. 

Anmeldelsen er udgivet den: 13 marts 2021

Du kan se anmeldelsen her

De rosende ord går igen for Abilica Racer 2.1, der klarer sig godt på Pricerunner.

Anmeldelsen er udgivet den: 13 marts 2021

Du kan se anmeldelsen her

Finnlo Exum III Test Winner er et hit hos eksperterne på Pricerunner i deres anmeldelse.

Anmeldelsen er udgivet den: 5 marts 2021

Du kan se anmeldelsen her

På listen får Schwinn Airdyne AD8 også en fin placering og bedømmelse af eksperterne.

Anmeldelsen er udgivet den: 5 marts 2021

Du kan se anmeldelsen her

Verywellfit.com

Verywellfit.com er en hjemmeside dedikeret til træning og de sunde livsstil. De skriver om alt, der vedrører kroppen, sundhed og anmelder også træningsudstyr.

Eksperterne hos Verywellfit.com har anmeldt KEISER Indoor Bike M3i med en grundig og dybdegående anmeldelse.

Anmeldelsen er udgivet den: 4. april 2021

Du kan se anmeldelsen her

Abilicaonline.dk

Abilicaonline.dk er en webshop med forskelligt fitnessudstyr. Du kan også finde artikler og gode råd til din træning.

Under vores research har vi anvendt: ”Motionscykel eller spinningcykel – hvilken skal du vælge” udgivet af Abilica Online ApS på deres hjemmeside.

Du kan se artiklen her

 

Kundeanmeldelser

Google Shopping

På Google Shopping kan du nemt få et godt overblik over produkter, forhandlere og priser. De giver også forbrugerne mulighed for at anmelde deres køb med stjerner fra 1 til 5 og en anmeldelse. Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne af Finnlo Exum III her 

Du kan se anmeldelserne inSPORTline Drakkaris her

Du kan se anmeldelserne Schwinn Airdyne AD8 her

Du kan se anmeldelserne inSPORTline Alfan her

Du kan se anmeldelserne af Hammer Ergometer Ergo-Motion BT her

FAQ

Hvilken spinningcykel er bedst?
Vi har udvalgt KEISER Indoor Bike M3i som vores testvinder, men alle 9 udvalgte modeller i oversigten har hver deres fordele og ulemper. Den bedste spinningcykel passer til din træning, har dine ønskede funktioner og opfylder dine krav til budget og størrelse.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en spinningcykel?
Inden du køber en spinningcykel, bør du overveje, hvilken type træning, du vil lave, og hvilke funktioner der er afgørende for, at du kan komme i mål. Overvej, om du har brug for en billigere model med færre funktioner, eller om du skal træne professionelt og holde konditionen ved lige så effektivt som muligt.
Hvad koster en spinningscykel?
Du kan få spinningcykler i mange prisklasser, men du skal regne med at de som udgangspunkt koster et par tusinde kroner og opefter. Jo flere funktioner, du gerne vil have, jo mere skal du også være villig til at investere i din cykel. Derfor er det godt at fastsætte et budget, så du ikke forelsker dig i den dyreste model uden at have råd til det.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme