Test af de 18 bedste løbesko i 2019

18 bedste løbesko på markedet
Udgivet 08.02.2019|Senest redigeret 18.03.2019

18 bedste løbesko – Test og prissammenligning (2019)

At vælge løbesko kan være en dyr, tidskrævende og potentielt skadelig affære. Hver dag køber løbere løbesko der ikke passer til netop deres behov, som på lang sigt resulterer i skinnebensbetændelse, ankelskader, mangel af komfort og meget mere.

DENNE LØBESKO TEST INDHOLDER:
forbruger mand

Vi har i denne test samlet 18 af de absolut bedste løbesko på markedet – uanset behov! Om du er neutral, pronations, eller supinations løber. Her er noget til alle!

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af de forskellige enheder, fra adskillige tests. Vi bringer dig også en guide, så du kan komme godt fra start med din nye din nye produkt. Derudover kan du til sidst i artiklen, finde alle de benyttede testkilder der er blevet brugt.

Vi har derfor lavet denne gennemførte test af de bedste løbesko på markedet i dag, for at hjælpe dig på vej, til den helt rigtige beslutning – uden skader og andre gener. Se også vores test af fodboldstøvler

En stor del af løbere kender ikke til hvilken sko der passer til netop deres løbestil, hvilket resulterer i flere og flere skadede mennesker, i takt med at løb som sport bliver mere og mere udbredt. Vigtigheden i at vælge den rigtige sko er derfor fuldkommen essentiel hvis man vil undgå skader, og øge ens resultater.

Derfor har vi nu hos forbrugertest samlet de 18 absolut bedste, mest komfortable, og visuelt overlegene løbesko, om du så er neutral løber, overpronations løber, eller
oversupinations/underpronations løber!

Motion bør være en utrolig vigtig del af alles hverdag. Vi mener her hos forbrugertest.dk at det sagtens kan være et led af personlig pleje, da man i den grad plejer sig selv, når man dyrker motion. Hvis du vil læse mere om personlig pleje, så klik her.


DE BEDSTE NEUTRALE LØBESKO.

Hvis din fod rammer således på underlaget når du står stille, har du en naturlig løbestil (kun 20-30% af alle løbere har denne løbestil). Du rammer underlaget med hælen, og ruller frem mod tæerne, kolliderer indad

bedste løbesko

og absorberer effekten fra stødet. Herunder har vi samlet vores 6 favoritter på markedet, med den neutrale løbestil.

 


Nike Epic React Flyknit 2

Produktet vurdering

Nike Epic React Flyknit

Hurtige detaljer:
Neutral løbesko til både hverdagsløb og lange løb.
Super komfort – nyt skum materiale fra Nike (REACT).
Utrolig holdbar.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.195,00 Læs mere
1.200,00 Læs mere

Nike Epic React Flyknit som ses her, er en af Nike’s absolutte topmodeller i 2019. Skoen byder på Nike’s nye, revolutionerende REACT-støddæmpning, som giver en dejlig behagelig fjedrende fornemmelse under foden, og derfor god support og aflastning for ankel, knæ og resten af kroppen.

Overdelen af skoen, er lavet af Nikes meget tynde, og super elastiske Flytknit-væv, som vil forme sig over din fod for at sikre at skoen passer perfekt til dig. REACT-materialet er en egenudviklet skumform som er blødere, lettere, mere affjedrende og slidstærk end de klassiske mellemsålmaterialer.

Her er der søgt efter et super behageligt materiale, som skal skåne både foden, og hele kroppen under løb. I forhold til Nike’s tidligere udgave af den bløde skum, er den 10% blødere, samt 10% mere responsiv.
Epic React Flyknit er en neutral løbesko, som trods den gode støddæmpning og komfort, har en meget lav vægt – fuldkommen ligesom en konkurrence-sko.

Facts:
Vægt: 222g (str. 42) 184g (str. 39).
Hældrop 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoene til – og til hvem.

Nike React Flyknit er en fantastisk sko til hverdagsløberen med neutral løbestil. Skoen kombinerer komfort med absolut topklasse design og stødabsorbering. En super sko til den kræsne, neutrale løber.


Saucony Triumph ISO 5

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Neutral løbesko primært til hverdags løb.
Nogle af markedets letteste løbesko.
Hældrop: 8mm.
God støddæmpning.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.259,00 Læs mere
1.500,00 Læs mere

I mange år har den ”normale” hældrop på løbesko været omkring de 12mm. Dog har vi i løbeverdenen i de seneste år set en ændring med lavere drop hos mange af de helt store løbesko-producenter. Her har Saucony virkelig taget et skridt frem, da deres sko ligger på enten 8mm og helt ned til 4mm hældrop.

Grunden til det lavere hældrop, er at de skulle give en markant mere naturlig, dynamisk og skånsom fodafvikling. ISOFIT teknologien i denne sko, gør at din fod holder sig kølig, og komfortabel. Skoen er også designet således, at den låser sig fast rundt om din fod, så du får et mere ”custom” fit til netop din fod.

Facts:
Vægt: 312 (str. 42) 282g (str. 39)
Hældrop: 8mm (herresko) 8mm (damesko)

Hvorfor vi vil anbefale skoen – og til hvem.

Saucony Triumph ISO 5 er en super sko til den almene løber, der har haft besvær med at finde en sko til netop deres fod – trods deres neutrale løbestil. Grundet skoens gode design, kan den tilpasse sig enhver fod, samtidig med den tilbyder et lavt hældrop som gør den mere naturlig at løbe i.


Adidas Pureboost DPR

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Neutral løbesko med BOOST teknologi.
Perfekt til ligefods løbere.
Findes kun til mænd.
Elastan i overdelen – former sig efter fodens facon.

ForhandlerTotalprisLæs mere
576,00 Læs mere
699,00 Læs mere
1.100,00 Læs mere

Den nye Pureboost DPR fra Adidas, er en af den klart fedeste sko i vores test! Det nye design, der benytter Adidas’ viden fra boost-teknologien, med et drop på 8mm, som opsamler og frigiver energien mere effektivt når skoen rammer underlaget – dette gør løberen i stand til at mærke vejen bedre. Skoen er designet specifikt til urbanløberen – altså hvis du løber i byen.

Pureboost DPR er designet med hidsig trafik, zigzag mellem fodgængere og lyskryds i mente. Skoen har en knit-overdel som omfavner foden fra indersiden af midterfoden, og rundt på ydersiden hvilket virkelig giver et dejligt feel af komfort, uanset hvor og hvordan du løber.

Skoen har også en lidt bredere forfod, som giver en mere stabil platform i skoen. BOOST teknologien har ultra-responsiv komfort og støddæmpning, som tilbagegiver energien hver gang. En sko med en masse at give af!

Facts:
Vægt 258g (str. 43)
Hældrop: 8mm (herresko)

Hvorfor vi vil anbefale skoen – og til hvem.

Pureboost DPR fra Adidas er skoen til herren der løber i byens tumult og trafik. En god og ligeledes flot sko med bredere forfod for øget stabilitet.


Brooks Glycerin 16

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Neutral løbesko.
Brooks’ topmodel.
DNA Midsole Technology giver adaptiv og komfortabel løb.
Åndbar 3D Fit Print teknologi.

ForhandlerTotalprisLæs mere
993,00 Læs mere

Glycerin 14 er den nye version, af hvad Brooks anser for at være deres ”premium ultra-polstrede sko”. Den har mange af de samme elementer og funktioner fra den tidligere version. Skoen har fået en lille designændring fra sidste år, med et par tilpasninger til 3D-overlejringspositioneringen. Udover dette har ydersålen fået en lille ændring.

Den øvre del består af en lukket mesh, silikone laminater, samt syntetisk læder. Mellemsålen er dual density kompressionsstøbt EVA skum med 10mm hældrop. Ydersålen består af hård karbongummi under hælen, og en blødere blæstgummi under forfoden. Alt i alt en fremragende sko, til løberen med lidt ekstra kroner på lommen, som ikke vil gå på kompromis med komfort.

Skoen minder meget om den tidligere version, dog er der tyndere overlag for at frigøre forfodsplads, samtidig med ydersålen er blevet blødere.

Facts:
Vægt: 300g (str. 43)
Hældrop: 10mm

Hvorfor vi vil anbefale skoen – og til hvem.

Brooks Glycerin 14 anbefales til den kræsne langdistanceløber. Skoen kan blive for hård til de lette løbere, men giver en ultra god komfort til den lidt tungere løber.


Asics Gel Nimbus 20

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Neutral løbesko.
En af ASICS absolut bestsellers.
God til kvinder (13mm hældrop for at beskytte kvinders achillessene)

ForhandlerTotalprisLæs mere
896,00 Læs mere
999,00 Læs mere
999,00 Læs mere
1.050,00 Læs mere

Asics Gel-Nimbus er en af de mest solgte sko i Danmark år efter år. Nimbus er kendt i hele verden for at være markedets mest komfortable og støddæmpende løbesko til neutrale løbere. Skoen har over årene haft, hold fast, 20 forbedringer af samme model.

I forhold til den tidligere model, Asics Gel-Nimbus 19 er pasformen løsere og derfor er der mere plads til tæerne, overdelen er lettere, tyndere og langt mere åndbar, hælkappen er blevet en del mere fleksibel og blød.

Hvis det er vigtigt for dig at have en løbesko med blød og behagelig støddæmpning samt god plads i forfoden er dette bestemt en sko for dig! Komfort i luksusklassen med et snert af stabilitet, så man trygt kan ændre sin daglige træningstur til en langdistancetur.

Facts:
Vægt: 308g (str. 42)
Hældrop: 10mm

Hvorfor vi vil anbefale skoen – og til hvem.

Asics Gel-Nimbus 20 anbefales til den neutrale løber, der ikke kun har ét mål i sine løbetræninger. Grundet ASICS mange års erfaring og forbedringer med netop denne sko, er den nu udviklet til at tilpasse sig både korte og lange distancer. En absolut favorit i løbeverdenen!

Nogle løber ikke af den årsag, at det er kedeligt. Selvfølgelig kan vi alle finde på sjovere ting at lave, men der er flere måder man kan gøre det lidt mere spændende på. Et par høretelefoner kan blandt andet være én af de måder. Klik her, for at læse vores reviews af høretelefoner på markedet!


Under Armour HOVR SONIC

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Neutral løbesko.
Go digital – UA Record Sensor technology.
Threadborne upper – åndbart, let materiale med styrke i platformen.

ForhandlerTotalprisLæs mere
679,00 Læs mere
686,00 Læs mere

Under Armour HOVR SONIC er en sko primært til brug på hårde underlag, til løberen der har brug for fleksibilitet samt bløde men stærke materialer. Skoen leverer et komfortabelt fit til medium-størrelse fødder. Ydersålen benytter sig af Under Armours ”High Abrasion Rubber” som er deres egen-udviklede teknologi der befinder sig i hælen for at støtte løberen under selv de hårdeste underlag.

Midtersålen består af Under Armours HOVR-teknologi, der byder på en ”nul tyngdekraft” lignende følelse under løb, hvilket giver al den energi tilbage under løb, som man ligger i selv.

Dette hjælper med at eliminere stødet fra underlaget. Overdelen ”Threadborne” er et kompressions-like materiale som giver letvægts styrke samt åndbarhed. Super komfortabelt og lækkert materiale som gør de lange løb mindre ubehagelige for forfoden.

Skoen har også UA Record Sensor teknologi fra Under Armour indbygget, som gør det muligt for dig at tracke dine løb igennem skoen – helt uden brug for at have telefonen med. Bare forbind med UA appen efter løb. Denne teknologi kan også forhindre skader, da skoen selv notificerer løberen om, hvornår et nyt par bør købes.

Facts:
Vægt: 275 (str. 42) 229 (str. 39)
Hældrop: 8mm (herresko) 8mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Grundet skoens indbyggede teknologi, vil vi klar anbefale denne sko til den tech-ready løber med interesse for at tracke sine løb. Skoen kan med god samvittighed benyttes på hårde underlag hvilket gør det til en perfekt sko til løberen i byområder.


DE BEDSTE OVERPRONATIONS LØBESKO

Overpronation er ikke en skade i sig selv, men kan meget hurtigt lede til væsentlige skader hvis man ikke passer på. Overpronation kan ses, hvis man som på billedet her rammer gulvet/jorden med den inderste del

bedste løbesko

af foden når man står stille.

Dette betyder i de fleste tilfælde, at indersiden af hælen, og derefter resten af foden ruller indad under løb, som lægger stort pres på hæl, læg og musklerne der sidder forrest på skinnebenet – det er her

skinnebensbetændelse begynder at overtage.

Med den rigtige stabilitet i ens løbesko, kan man undgå dette problem, og sikre en mere komfortabel løbetur – om man har opdaget forhindringer i ens løb endnu eller ej. Vi har her samlet vores 6 favoritter for overpronatorer.


Mizuno Wave Horizon 2

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Pronations løbesko.
Cloudwave teknologi.
DynamotionFit for en sikker tilpasning af foden.
God stabilitet og lækkert materiale.

ForhandlerTotalprisLæs mere
895,00 Læs mere
909,00 Læs mere

Denne sko fra Mizuno er til den absolut blødeste og mest stabile løbetur, der nogensinde kommer fra dem. Deres nye stabilitetsteknologi kaldet ”smooth ride” kombineres med deres ”cloud wave” for at skabe en blød, livlig og polstret følelse med en masse god støtte.

Mange brugere af skoene har skrevet tilbage, at deres skinnebensbetændelse og knæsmerter er blevet markant bedre efter brugen af disse sko – to meget hyppigt fremkommende problemer ved pronations løb. Man kan med disse sko forvente et integreret støttesystem der leder en frem til en forbedret løbeoplevelse.

Ud over den fantastiske støtte for pronationsløbere, har Mizuno med denne sko formået at kreere en yderst åndbar overdel, som de fleste pronationssko ikke har grundet den meget faste pasform.

Facts:
Vægt: 340g (str. 42) 280g (str. 39)
Hældrop 12mm (herresko) 12mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Skoen anbefales til løberen med en mild pronation. Wave Horizon 2 kan bruges til ikke bare hverdagssko eller til korte, daglige løbesko, men også til langdistanceløberen som ikke vil gå på kompromis ift. kvalitet og komfort i især forfoden, da skoen byder på god komfort og stabilitet i overdelen.


New Balance 1260 V7

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Pronations løbesko.
Moderat/kraftig pronation
Fast underlag
God til mængdetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
811,00 Læs mere
899,00 Læs mere

Dette er en seriøs gamechanger for overpronations løberen, som leverer en premium stabilitet, og fremragende polstring uden at tage fokus fra design. Første gang man ser 1260 V7 kan skoen godt virke lidt bred, som mange andre pronations løbesko, vil skoen helt automatisk tilpasse sig din fod.

Fordi det er en pronations løbesko, vejer den selvfølgelig en anelse mere end den neutrale og konkurrencedygtige sko på hele 345g i str 43. Dette er dog en af de lettere sko i overpronationskategorien.

Ser man på pasform, har V7 specifikt dedikeret denne sko til optimal pasform uanset fod – som nævnt i bredden. Denne sko føles derfor ikke så klodset som så mange andre overpronationssko. Støtten i V7 er helt fantastisk. Skoen er konstrueret i USA, som sikrer kvalitet fra øverste hylde.

Om du løber korte eller lange ture, vil denne sko sikre god støtte til moderate overpronatorer og kraftig overpronation. Skoen er kåret til årets bedste opdatering af en dansk forening dedikerede til løbesko.

Denne topmodel fra New Balance giver massere affjedring, støtte og komfort. Hældroppet på kun 8mm sikrer en mere naturlig afvikling for brugeren. ABZORB skum i skoens mellemsål sikrer stabilitet i både afsæt og landing.

Skoens ny udviklede teknologi ASYM COUNTR hjælper også til med, at rette styringen i foden uanset løbestil, med et fast greb om ikke kun hæl, men hele foden. Skoene har også små reflekseffekter. Løber du langt og ofte, med en overpronation, kan denne sko helt sikkert hjælpe dig på vej til en bedre løbeoplevelse! Skoen kan afvikle eventuelle skader og ubehag ved løb.

Facts:
Vægt: 345g (str. 43)
Hældrop: 8mm (herresko) 8mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Denne sko er en klar vinder til enhver mængdeløber med en meget kraftig overpronation, da den giver en utrolig god støtte og hældning fra inderpolstringen.


Asics Gel-Kayano 25

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
En af verdens absolutte favoritter.
25 års forbedring.
Både velegnet til den neutrale løber, og overpronatoren.

ForhandlerTotalprisLæs mere
969,00 Læs mere
999,00 Læs mere
1.299,00 Læs mere

Ingen liste med overpronationssko er fuldendt uden denne levende legende af sko! ASICS har igennem flere år sat deres præg på løbesko branchen med denne favorit blandt løbere, da denne sko gang på gang har bevist sig selv værdig af at være en af de absolut bedste, hvis ikke den bedste sko til overpronatorer.

I over 20 år har Gel Kayano været skoen de seriøse løbere er gået til, hvis de ledte efter professionelt konstrueret, letvægts polstrede samt komfortable sko. Den nye Gel-Kayano 25 sko beviser igen at man altid kan forbedre sig. De har denne gang tilføjet ”MetaCluch” hælen og redesignet deres jacquard mesh overdel for en uovertruffen støtte til forfoden. Skoen er let og er lavet til langdistance løb.

Den nye opdatering giver helt ny mellemsål, med endnu mere effektivt afsæt – denne består nu af to skummaterialer: FlyteFoam Lyte i bunden, som sikrer at mellemsålen holder sin form samt FlyteFoam Propal der giver et godt responsivt afsæt og øger returenergien for hvert skridt.

Pasformen i skoen er rigtig behagelig og god til langdistanceløberen. ASICS kalder deres materiale til overdelen ”Jacquard Stretch Mesh” som består af 3 individuelle lag, hvor det inderste lag tilføjer en rigtig god og behagelig støtte til foden, mens de to andre lag er lavet af en tynd mesh som giver fantastisk airflow/åndbarhed samt ventilation til foden så den ikke overopheder.

Støtten, som er en absolut vigtigste for overpronatorer er i Gel-Kayano det største fokuspunkt. Dette ligger dels i hælen, men også i forfoden. Dette er godt, da det giver en god fornemmelse i foden og resten af kroppen hver gang man tager et skridt. Skoen er utrolig slidstærk, og er flere gange kåret til verdens absolutte 1’er i løbeverdenen – dette afspejles dog også i prisen. En sko der ikke kan ignoreres ved valg af løbesko.

Facts:
Vægt: 336g (str. 43)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Gel-Kayano 25 kan anbefales til langdistanceløberen med overpronation. Skoen vil i mange tilfælde også være et super valg for ligefodsløbere, da skoen tilpasses her også.


Nike Lunarglide 9

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Overpronationsko.
Tiltænkt den let overpronerende løber.
Fantastisk støtte.
Brug af Nike’s nyeste og mest innovative teknologi.
God til roligere ture.

ForhandlerTotalprisLæs mere
489,00 Læs mere
1.050,00 Læs mere

Nike’s øje til design og finesse kommer virkelig til syne her, med den nye og videreudviklet Lunarglide 8. Et nydeligt syn, let i vægt og ikke mindst super støttende. Denne sko er en letvægts, godt polstret og understøttende løbesko til overpronatoren, som kan tages på under hvilken som helst distance. Med lækker komfort, åndbarhed og alsidighed.

Skoen er fantastisk grundet dens evne til at konkurrere med nogle af de mest berømte letvægts stabilitetssko på markedet uden at ramme samme prisleje.

Nike har formået at øge stabiliteten i overdelen, ved at gøre sig brug af de såkaldte ”Flywires” som er små kabler der trækker overdelen tæt omkring foden, når snørebåndene snøres. Dette gør, at man får en lækker tætsluttet og stabil fornemmelse i foden. I denne sko får man glæde af Nike’s nyeste og innovative teknologier.

Nike har gjort brug af deres Lunarlon, som er konstrueret sådan, at sålen gradvist bliver mere og mere fast, når foden bevæger sig indad i bevægelsen.

En sko der gør sig god som træningssko til de rolige ture, hvor letheden af skoen, samt den gode støddæmpning og lækre komfort virkelig bevises. Man kan dog roligt sætte fart på under ens løbeture, da skoen ikke er helt dårlig til dette grundet dens lethed og fleksibilitet.

Facts:
Vægt: 258g (str. 43) 227g (str. 37)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Lunarglide 8 er den perfekte sko til den let overpronerende løber med sans for stil, og lækre og lette materialer. Skoen benyttes bedst i bløde omgivelser, og korte distancer. Endnu en super lækker sko fra Nike!


Adidas Solar Glide ST

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Overpronationsko.
Boost Midsole for øget energi ved stød.
Engineered Mesh giver fast større og åndbarhed.
God til overpronatorer der løber ofte.

ForhandlerTotalprisLæs mere
659,00 Læs mere
699,00 Læs mere
709,00 Læs mere
799,00 Læs mere
1.095,00 Læs mere

I stedet for en klumpet plastikkile som mange andre sko, har Adidas i stedet lagt en lille mængde stabilitetsskum under buen. Dette føles som en stivere version af Boost uden at tilføje vægt. Styreskinnerne langs begge sider af fødderne holder foden plantet lige, hvor den skal være.

På ydersiden af Adidas Solar Glide ST har de i samarbejde med dækfirmaet Continental tilføjet ”Continental Rubber” som giver en god mængde trækkraft til både tørre og våde underlag. Gummiet er formet til deres ”StretchWeb” ydresål for at dække det meste af foden imens den vedligeholder en masse fleksibilitet.

Midtersålen er polstret med deres famøse ”Boost Midsole” som Adidas siger giver skoen et ”boost” af energi ved alle skridt.

Fordi den har denne dual-density i skoen minimeres løberens pronation. Overdelen er lavet af Adidas’ egen ”Engineered Mesh” som i forhold til andre mesh materialer er en del fastere, som eliminerer for meget stræk i foden. Dette giver en lille del support, men bevarer en god fleksibilitet og åndbarhed uden at tilføje for meget vægt. Overordnet set en rigtig god løbesko til overpronatorer der løber ofte. Skoen bringer en solid ydeevne uanset løbeafstanden.

Facts:
Vægt: 318g (str. 42)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Adidas Solar Glide ST er skoen for dig der løber ofte, og har brug for støtten grundet overpronation. Især for løberen uden faste distancemål, da skoen henvender sig til et bredt spektrum af muligheder.


New Balance Rubix

bedste løbesko

Produktet vurdering

Hurtige detaljer:
Designet specifikt til overpronation.
Super stabil.
Letvægts overdel.
Optimal til mængdetræning.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.199,00 Læs mere
1.495,00 Læs mere

New Balance Rubix er en fuldkommen revolutionerende sko indenfor løbeverdenen. Navnet Rubix kommer fra New Balance’s forsøg på at konstruere skoens farver som en Rubiks Cube. Skoen er meget solid, men ikke så tung som man normalt ser i disse sko. Skoen er nydesignet med overpronation i fuldkommen fokus. Designet af denne sko er anderledes, og konstrueret uden den klassiske kile, som giver en mere blød og komfortabel støtte i skoen.

Skoen har fået en innovativ rampe i mellemsålen, som giver brugeren en optimal mængde stabilitet i foden samtidig med foden guides til optimalt afsæt. Mellemsålen i denne sko er lavet i det responsive ACTEVA materiale som giver en god stødabsorbering og med EVA ydersål er du sikret fast, og god kontakt med jorden.

Overdelen laves i ”engineered mesh” som tilpasser sig foden som har behov for mere støtte – i dette tilfælde en overproneret fod. Denne overdel sørger ligeledes for, at foden kan ånde uanset hvor hurtig og/eller intens løbeturen bliver. Designet er letvægts, med en solid base, og sikker overdel.

Pronationsstøtten er trukket længere tilbage i skoen end man normalt ser, hvilket er perfekt for løberen med den fleksible hæl og stive forfod.


Facts:
Vægt: 305g (str. 43)
Hældrop: 8mm (herresko) 8mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Denne sko er den ideelle sko til overpronatoren med fleksibel hæl, da hælsupporten ligger længere tilbage i skoen. Den er især god for folk med en meget hidsig pronation. En klar favorit hos os!


DE BEDSTE OVERSUPINATIONS/UNDERPRONATIONS LØBESKO

Sidst, men ikke mindst har vi oversupinations løbestilen (også kaldt underpronation). Supinationsløberens fod spænder ikke nok til at give en effektiv stødabsorption under løb, som gør kontakt med underflader

bedste løbesko

meget hårde og derfor farlige for løberen.

Foden har en tendens til at dreje udad når man rammer underfladen, som tilføjer al vægten bag skridtet til den yderste del af foden. Her er de 6 bedste sko til oversupinationsfødder vi har fundet!


Adidas Ultra Boost

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Underpronation / oversupination.
Boost teknologi.
Super fedt design.

ForhandlerTotalprisLæs mere
899,00 Læs mere
1.269,00 Læs mere
1.495,00 Læs mere

Denne meget populære sko er nok ingen ”nyhed” til nogen der leder efter løbesko. Siden Adidas i januar 2015 introducerede Ultra Boost, har skoen formået at rangere sig, som en af de absolut topsælgende løbesko i verden. Skoen er ikke kun populær iblandt løbere, men også helt normale sko entusiaster grundet skoens fantastiske design, samt komfortable materiale inde i skoen.

Denne sko er kåret af flere store sko retailers i USA som værende ”The Greatest Running Shoe Ever”. Sneakeren her er en af de første sko i verden som er testet af ARAMIS systemet, som er benyttet af verdens bedste ingeniør institutter – NASA, Boeing, Audi og mange flere.

Spørger man brugere af Boost-sko vil de sige det samme; Boost har en fuldkommen anderledes fornemmelse i forhold til andre stødafdæmpningsmaterialer – blødere, og super holdbar! Overdelen er hæklet, og pasformen er som skabt til brugeren, uanset fod. Denne sko er god til underpronationsløberen.

Facts:
Vægt: 303g (str. 43)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Denne sko er til den kræsne køber når det kommer til design og komfort. En fuldkommen uovertruffen æstetisk løbesko til supinations/underpronations løberen.


Nike Air Zoom Pegasus

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Underpronation/Supinationssko.
Skrå hæl optimerer touchdown.
Udviklet mesh for god støtte.
Zoom Air giver glat og responsiv løbetur.

ForhandlerTotalprisLæs mere
615,00 Læs mere
734,00 Læs mere
999,00 Læs mere
1.000,00 Læs mere

Denne sko fra Nike giver en god støtte til løbere med underpronation/oversupination under løb. Altså når man har en tendens til at lande på ydersiden af foden ved løb. Denne sko er designet til løberen med brede fødder, som har svært ved at finde en sko der sidder behageligt. Pegasus kommer i en lang række farver, så du kan være sikker på, at blive set uanset om du kommer flyvende forbi på asfalten, eller er i fuld gang med at træne hårdt i fitnesscenteret. Skoen her kan bruges til en lang række aktiviteter, som gør den til mere end bare en løbesko.

Benyt friheden til at tage dem på til fodboldkampen, den normale hverdag, eller lange løb. Brugere af Pegasus henvender sig tit til Nike, og fortæller at de har fået forbedret deres underpronation ved hyppig brug af denne sko. Midtfodsstøtten i skoen giver nemlig en buet og lækker fornemmelse ved hvert man lander på underlaget.

Efter sidste model har Nike gjort den populære model endnu bedre, ved at forlænge deres kompresset-luft kassette (som i øvrigt giver fornemmelsen af at løbe på skyer) under hele sålen, i stedet for blot i hælen. En super komfortabel sko til den daglige løber.

Facts:
Vægt: 267g (str. 42,5) 223 (str. 38)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Denne sko anbefales til alle løbere med underpronation/oversupination. Den er god til både langdistanceløb, korte gåture, sportsaktiviteter, og generel hverdagsbrug.


Mizuno Wave Rider 22

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Ægte klassiker til supinationsløberen.
Optimeret overdel og sål.
SmoothRide giver dynamisk afvikling.
Triple Zone AirMesh giver højere slidstyrke og mere åndbar overdel.

ForhandlerTotalprisLæs mere
779,00 Læs mere
856,00 Læs mere

Mizuno Rider er Mizunos storsælger og absolut mest ikoniske produkt. Denne version af skoen muliggør Cloudwave en dæmpning og løbefølelse i helt egen version. Den opdaterede, lette og tynde mesh gør denne model super slidstærk, og perfekt i pasformen til den erfarne underpronations løber som stiller høje krav til sit fodtøj.

Man har i den nye version valgt at kigge på to store centrale punkter på løbeskoen – overdelen og sålen. Overdelen har aldrig rigtig fejlet noget, men i den nye version er den fuldkommen overlegen.

Den nye Triple Zone overdel i skoen er blevet super ventilerende, med den selvsamme overdel i den tidligere model som tager godt fat om forfoden. Næst er der ydersålen. Her har de med den nye SmoothRide en ydersål med flere flex zoner som gør sålen langt mere fleksibel og ”smooth” at løbe med. Materialet består af gummi og carbon for at samle både det robuste, langtidsholdende med det lette og behagelige.

Facts:
Vægt: 257g (str. 39)
Hældrop: 12mm (herresko) 12mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Denne sko er velegnet til den erfarne, daglige løber som har en supinations/underpronations løbestil. Pasformen er helt normal, så den er uegnet til mere specielle fødder. Velegnet til faste underlag. En fantastisk sko til lange ture.


Brooks Levitate 2

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Supinations/underpronations sko.
Meget robust.
Super god polstring.
En anelse tungere.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.399,00 Læs mere

Brooks Levitate 2 er en fast og polstret sko der har som formål at være alsidig nok for både korte og lange løbeture, samt god nok respons til at komme op i tempo. Skoen er en af markedets tungeste, dog får man også super komfort og støtte til foden – som jo er vigtigt ved underpronation/supination.

Midtpunktet af Levitate skoen er DNA Amp, som er midtersålens teknologi der er kreeret af ingeniører i en blanding af polyurethan (PU) – polstring der tilbagegiver energien når kræften fra stødet er tilføjet til underlaget, og thermoplastisk polyurethan (TPU) som resulterer i at PU’s skum udvider sig og tilføjer energien tilbage til løberen.

Et super ”bounce” fra skoen når man løber. Brooks Levitate 2 har et fantastisk fit ifølge anmeldelserne de har fået, samt et yderst komfortabelt fit. Midtersålen er responsiv, og overdelen giver et fit som en sok – fuldkommen perfekt.

Facts:
Vægt: 318g (str. 42)
Hældrop: 8mm (herresko) 8mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Denne sko anbefales til underpronations/supinationsløberen til de korte løb. Skoen giver en sindssyg god support og polstring, og det kan mærkes i skoens vægt. Dette begrænser den dog ikke, og vi vil stadig gerne anbefale skoen!


Nike Odyssey React Shield

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Supinations/underpronations sko.
God på fast underlag (vej, grus, stier).
Til daglig træning.

ForhandlerTotalprisLæs mere
779,00 Læs mere
787,00 Læs mere
799,00 Læs mere
859,00 Læs mere

Nike Odyssey React Shield er en af markedets absolut letteste løbesko. På kun 220g i en størrelse 39 kan man nærmest blive helt forbløffet når man tager dem på. Nike har dog ikke gået på kompromis med jeres famøse kvalitet og overlegne teknologi de gang på gang indfører i deres løbesko.

Odyssey React Shield er designet til supinations/underpronations løberen med sans for detaljer, som ønsker en let sko.

Skoen er til mængdetræning, med Shield Effekt der afskyer vand og holder fødderne varme i de kolde vintermåneder. En kvalitet man normalt kun ser i store, robuste og klodsede løbesko. Mellemsålen er ligeledes en af markedets blødeste, som gør skoen ideel til byløb på hårde og faste overflader. Ydersålen er lavet i Storm-Tread gummi der giver bedre greb i våde forhold. En super sko til alle forhold!

Facts:
Vægt: 220g (str 39)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko).

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Nike Odyssey Shield er en sko perfekt til mængdeløb i Danmark – den er nemlig super vandtæt og let! En kvalitet man oftest ser i tungere, og mere klodsede sko. Skoen er beregnet specifikt til supinationsløberen, som løber meget. En super lækker løbesko!


Asics Gel Cumulus

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Supinations/underpronations sko.
Flytefoam teknologi.
Meget velformet.

ForhandlerTotalprisLæs mere
699,00 Læs mere
719,00 Læs mere
799,00 Læs mere
1.020,00 Læs mere

Endnu en overlegen sko fra Asics. De viser her med Gel-Cumulus at design og komfort ikke nødvendigvis er adskilt. Dette er en mængdetræningssko med en anelse supinationshældning, til den svage supinationsløber. Dette er skoen til løberen med brug for en let og hurtig sko, med god kontant afvikling af stød fra underlaget.

Asics egen teknologi, Flytefoam, sidder i mellemsålen, som fastholder skoens stødabsorberende egenskaber – også på den lange bane.

Som en af de tidligere anmeldte sko, har Gel-Cumulus også Jacquard Stretch integreret i overdelen, som er et sømløst mesh med fantastisk mesh i form af godt hold om foden, god ventilation og så bidrager den i øvrigt til skoens lette tryk. Denne sko er betegnet som Asics Nimbus’ ”lillebror” hvilket betyder at skoen er lettere, er mindre kompakt og mere kontant i afvikling.

Ydersålen på Gel-Cumulus er bygget med I.G.S (Impact Guidance System) som guider foden fra landing til afsæt på en naturlig og helt neutral måde. Skoen er således designet med AHAR gummi på ydersålen, som giver rigtig høj slidstyrke, og god trækkræft på hårdere underlag.

Facts:
Vægt: 320g (str. 43)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Gel-Cumulus er skoen til mængdeløberen, med brug for let supinationshældning. Skoen er super velformet, og designet til lange løb, med god ventilation og fast hold om forfoden.


Mizuno Wave Horizon 2

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Pronations løbesko.
Cloudwave teknologi.
DynamotionFit for en sikker tilpasning af foden.
God stabilitet og lækkert materiale.

ForhandlerTotalprisLæs mere
895,00 Læs mere
909,00 Læs mere

Denne sko fra Mizuno er til den absolut blødeste og mest stabile løbetur, der nogensinde kommer fra dem. Deres nye stabilitetsteknologi kaldet ”smooth ride” kombineres med deres ”cloud wave” for at skabe en blød, livlig og polstret følelse med en masse god støtte.

Mange brugere af skoene har skrevet tilbage, at deres skinnebensbetændelse og knæsmerter er blevet markant bedre efter brugen af disse sko – to meget hyppigt fremkommende problemer ved pronations løb. Man kan med disse sko forvente et integreret støttesystem der leder en frem til en forbedret løbeoplevelse.

Ud over den fantastiske støtte for pronationsløbere, har Mizuno med denne sko formået at kreere en yderst åndbar overdel, som de fleste pronationssko ikke har grundet den meget faste pasform.

Facts:
Vægt: 340g (str. 42) 280g (str. 39)
Hældrop 12mm (herresko) 12mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Skoen anbefales til løberen med en mild pronation. Wave Horizon 2 kan bruges til ikke bare hverdagssko eller til korte, daglige løbesko, men også til langdistanceløberen som ikke vil gå på kompromis ift. kvalitet og komfort i især forfoden, da skoen byder på god komfort og stabilitet i overdelen.


New Balance 1260 V7

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Pronations løbesko.
Moderat/kraftig pronation
Fast underlag
God til mængdetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
811,00 Læs mere
899,00 Læs mere

Dette er en seriøs gamechanger for overpronations løberen, som leverer en premium stabilitet, og fremragende polstring uden at tage fokus fra design. Første gang man ser 1260 V7 kan skoen godt virke lidt bred, som mange andre pronations løbesko, vil skoen helt automatisk tilpasse sig din fod.

Fordi det er en pronations løbesko, vejer den selvfølgelig en anelse mere end den neutrale og konkurrencedygtige sko på hele 345g i str 43. Dette er dog en af de lettere sko i overpronationskategorien.

Ser man på pasform, har V7 specifikt dedikeret denne sko til optimal pasform uanset fod – som nævnt i bredden. Denne sko føles derfor ikke så klodset som så mange andre overpronationssko. Støtten i V7 er helt fantastisk. Skoen er konstrueret i USA, som sikrer kvalitet fra øverste hylde.

Om du løber korte eller lange ture, vil denne sko sikre god støtte til moderate overpronatorer og kraftig overpronation. Skoen er kåret til årets bedste opdatering af en dansk forening dedikerede til løbesko.

Denne topmodel fra New Balance giver massere affjedring, støtte og komfort. Hældroppet på kun 8mm sikrer en mere naturlig afvikling for brugeren. ABZORB skum i skoens mellemsål sikrer stabilitet i både afsæt og landing. Skoens ny udviklede teknologi ASYM COUNTR hjælper også til med, at rette styringen i foden uanset løbestil, med et fast greb om ikke kun hæl, men hele foden. Skoene har også små reflekseffekter. Løber du langt og ofte, med en overpronation, kan denne sko helt sikkert hjælpe dig på vej til en bedre løbeoplevelse!

Skoen kan afvikle eventuelle skader og ubehag ved løb.

Facts:
Vægt: 345g (str. 43)
Hældrop: 8mm (herresko) 8mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Denne sko er en klar vinder til enhver mængdeløber med en meget kraftig overpronation, da den giver en utrolig god støtte og hældning fra inderpolstringen.


Asics Gel-Kayano 25

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
En af verdens absolutte favoritter.
25 års forbedring.
Både velegnet til den neutrale løber, og overpronatoren.

ForhandlerTotalprisLæs mere
969,00 Læs mere
999,00 Læs mere
1.299,00 Læs mere

Ingen liste med overpronationssko er fuldendt uden denne levende legende af sko! ASICS har igennem flere år sat deres præg på løbesko branchen med denne favorit blandt løbere, da denne sko gang på gang har bevist sig selv værdig af at være en af de absolut bedste, hvis ikke den bedste sko til overpronatorer.

I over 20 år har Gel Kayano været skoen de seriøse løbere er gået til, hvis de ledte efter professionelt konstrueret, letvægts polstrede samt komfortable sko. Den nye Gel-Kayano 25 sko beviser igen at man altid kan forbedre sig. De har denne gang tilføjet ”MetaCluch” hælen og redesignet deres jacquard mesh overdel for en uovertruffen støtte til forfoden. Skoen er let og er lavet til langdistance løb.

Den nye opdatering giver helt ny mellemsål, med endnu mere effektivt afsæt – denne består nu af to skummaterialer: FlyteFoam Lyte i bunden, som sikrer at mellemsålen holder sin form samt FlyteFoam Propal der giver et godt responsivt afsæt og øger returenergien for hvert skridt.

Pasformen i skoen er rigtig behagelig og god til langdistanceløberen. ASICS kalder deres materiale til overdelen ”Jacquard Stretch Mesh” som består af 3 individuelle lag, hvor det inderste lag tilføjer en rigtig god og behagelig støtte til foden, mens de to andre lag er lavet af en tynd mesh som giver fantastisk airflow/åndbarhed samt ventilation til foden så den ikke overopheder.

Støtten, som er en absolut vigtigste for overpronatorer er i Gel-Kayano det største fokuspunkt. Dette ligger dels i hælen, men også i forfoden. Dette er godt, da det giver en god fornemmelse i foden og resten af kroppen hver gang man tager et skridt. Skoen er utrolig slidstærk, og er flere gange kåret til verdens absolutte 1’er i løbeverdenen – dette afspejles dog også i prisen. En sko der ikke kan ignoreres ved valg af løbesko.

Facts:
Vægt: 336g (str. 43)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Gel-Kayano 25 kan anbefales til langdistanceløberen med overpronation. Skoen vil i mange tilfælde også være et super valg for ligefodsløbere, da skoen tilpasses her også.


Nike Lunarglide 9

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Overpronationssko.
Tiltænkt den let overpronerende løber.
Fantastisk støtte.
Brug af Nike’s nyeste og mest innovative teknologi.
God til roligere ture.

ForhandlerTotalprisLæs mere
489,00 Læs mere
1.050,00 Læs mere

Nike’s øje til design og finesse kommer virkelig til syne her, med den nye og videreudviklet Lunarglide 8. Et nydeligt syn, let i vægt og ikke mindst super støttende. Denne sko er en letvægts, godt polstret og understøttende løbesko til overpronatoren, som kan tages på under hvilken som helst distance.

Med lækker komfort, åndbarhed og alsidighed. Skoen er fantastisk grundet dens evne til at konkurrere med nogle af de mest berømte letvægts stabilitetssko på markedet uden at ramme samme prisleje.

Nike har formået at øge stabiliteten i overdelen, ved at gøre sig brug af de såkaldte ”Flywires” som er små kabler der trækker overdelen tæt omkring foden, når snørebåndene snøres. Dette gør, at man får en lækker tætsluttet og stabil fornemmelse i foden. I denne sko får man glæde af Nike’s nyeste og innovative teknologier. Nike har gjort brug af deres Lunarlon, som er konstrueret sådan, at sålen gradvist bliver mere og mere fast, når foden bevæger sig indad i bevægelsen.

En sko der gør sig god som træningssko til de rolige ture, hvor letheden af skoen, samt den gode støddæmpning og lækre komfort virkelig bevises. Man kan dog roligt sætte fart på under ens løbeture, da skoen ikke er helt dårlig til dette grundet dens lethed og fleksibilitet.

Facts:
Vægt: 258g (str. 43) 227g (str. 37)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Lunarglide 8 er den perfekte sko til den let overpronerende løber med sans for stil, og lækre og lette materialer. Skoen benyttes bedst i bløde omgivelser, og korte distancer. Endnu en super lækker sko fra Nike!


Adidas Solar Glide ST

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Overpronationssko.
Boost Midsole for øget energi ved stød.
Engineered Mesh giver fast større og åndbarhed.
God til overpronatorer der løber ofte.

ForhandlerTotalprisLæs mere
659,00 Læs mere
699,00 Læs mere
709,00 Læs mere
799,00 Læs mere
1.095,00 Læs mere

I stedet for en klumpet plastikkile som mange andre sko, har Adidas i stedet lagt en lille mængde stabilitetsskum under buen. Dette føles som en stivere version af Boost uden at tilføje vægt. Styreskinnerne langs begge sider af fødderne holder foden plantet lige, hvor den skal være.

På ydersiden af Adidas Solar Glide ST har de i samarbejde med dækfirmaet Continental tilføjet ”Continental Rubber” som giver en god mængde trækkraft til både tørre og våde underlag.

Gummiet er formet til deres ”StretchWeb” ydresål for at dække det meste af foden imens den vedligeholder en masse fleksibilitet. Midtersålen er polstret med deres famøse ”Boost Midsole” som Adidas siger giver skoen et ”boost” af energi ved alle skridt. Fordi den har denne dual-density i skoen minimeres løberens pronation.

Overdelen er lavet af Adidas’ egen ”Engineered Mesh” som i forhold til andre mesh materialer er en del fastere, som eliminerer for meget stræk i foden. Dette giver en lille del support, men bevarer en god fleksibilitet og åndbarhed uden at tilføje for meget vægt. Overordnet set en rigtig god løbesko til overpronatorer der løber ofte. Skoen bringer en solid ydeevne uanset løbeafstanden.

Facts:
Vægt: 318g (str. 42)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Adidas Solar Glide GT er skoen for dig der løber ofte, og har brug for støtten grundet overpronation. Især for løberen uden faste distancemål, da skoen henvender sig til et bredt spektrum af muligheder.


New Balance Rubix

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Designet specifikt til overpronation.
Super stabil.
Letvægts overdel.
Optimal til mængdetræning.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.199,00 Læs mere
1.495,00 Læs mere

New Balance Rubix er en fuldkommen revolutionerende sko indenfor løbeverdenen. Navnet Rubix kommer fra New Balance’s forsøg på at konstruere skoens farver som en Rubiks Cube. Skoen er meget solid, men ikke så tung som man normalt ser i disse sko. Skoen er nydesignet med overpronation i fuldkommen fokus. Designet af denne sko er anderledes, og konstrueret uden den klassiske kile, som giver en mere blød og komfortabel støtte i skoen.

Skoen har fået en innovativ rampe i mellemsålen, som giver brugeren en optimal mængde stabilitet i foden samtidig med foden guides til optimalt afsæt. Mellemsålen i denne sko er lavet i det responsive ACTEVA materiale som giver en god stødabsorbering og med EVA ydersål er du sikret fast, og god kontakt med jorden. Overdelen laves i ”engineered mesh” som tilpasser sig foden som har behov for mere støtte – i dette tilfælde en overproneret fod.

Denne overdel sørger ligeledes for, at foden kan ånde uanset hvor hurtig og/eller intens løbeturen bliver. Designet er letvægts, med en solid base, og sikker overdel. Pronationsstøtten er trukket længere tilbage i skoen end man normalt ser, hvilket er perfekt for løberen med den fleksible hæl og stive forfod.


Facts:
Vægt: 305g (str. 43)
Hældrop: 8mm (herresko) 8mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Denne sko er den ideelle sko til overpronatoren med fleksibel hæl, da hælsupporten ligger længere tilbage i skoen. Den er især god for folk med en meget hidsig pronation. En klar favorit hos os!


DE BEDSTE OVERSUPINATIONS/UNDERPRONATIONS LØBESKO

Sidst, men ikke mindst har vi over supinations løbestilen (også kaldt underpronation). Supinationsløberens fod spænder ikke nok til at give en effektiv stødabsorption under løb, som gør kontakt med underflader

bedste løbesko

meget hårde og derfor farlige for løberen.

Foden har en tendens til at dreje udad når man rammer underfladen, som tilføjer al vægten bag skridtet til den yderste del af foden. Her er de 6 bedste sko til oversupinationsfødder vi har fundet!


Adidas Ultra Boost

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Underpronation / oversupination.
Boost teknologi.
Super fedt design.

ForhandlerTotalprisLæs mere
899,00 Læs mere
1.269,00 Læs mere
1.495,00 Læs mere

Denne meget populære sko er nok ingen ”nyhed” til nogen der leder efter løbesko. Siden Adidas i januar 2015 introducerede Ultra Boost, har skoen formået at rangere sig, som en af de absolut topsælgende løbesko i verden. Skoen er ikke kun populær iblandt løbere, men også helt normale sko entusiaster grundet skoens fantastiske design, samt komfortable materiale inde i skoen.

Denne sko er kåret af flere store sko retailers i USA som værende ”The Greatest Running Shoe Ever”. Sneakeren her er en af de første sko i verden som er testet af ARAMIS systemet, som er benyttet af verdens bedste ingeniør institutter – NASA, Boeing, Audi og mange flere.

Spørger man brugere af Boost-sko vil de sige det samme; Boost har en fuldkommen anderledes fornemmelse i forhold til andre stødafdæmpningsmaterialer – blødere, og super holdbar! Overdelen er hæklet, og pasformen er som skabt til brugeren, uanset fod. Denne sko er god til underpronationsløberen.

Facts:
Vægt: 303g (str. 43)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Denne sko er til den kræsne køber når det kommer til design og komfort. En fuldkommen uovertruffen æstetisk løbesko til supinations/underpronations løberen.


Nike Air Zoom Pegasus

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Underpronation/Supinationssko.
Skrå hæl optimerer touchdown.
Udviklet mesh for god støtte.
Zoom Air giver glat og responsiv løbetur.

ForhandlerTotalprisLæs mere
615,00 Læs mere
734,00 Læs mere
999,00 Læs mere
1.000,00 Læs mere

Denne sko fra Nike giver en god støtte til løbere med underpronation/oversupination under løb. Altså når man har en tendens til at lande på ydersiden af foden ved løb. Denne sko er designet til løberen med brede fødder, som har svært ved at finde en sko der sidder behageligt.

Pegasus kommer i en lang række farver, så du kan være sikker på, at blive set uanset om du kommer flyvende forbi på asfalten, eller er i fuld gang med at træne hårdt i fitnesscenteret. Skoen her kan bruges til en lang række aktiviteter, som gør den til mere end bare en løbesko.

Benyt friheden til at tage dem på til fodboldkampen, den normale hverdag, eller lange løb. Brugere af Pegasus henvender sig tit til Nike, og fortæller at de har fået forbedret deres underpronation ved hyppig brug af denne sko.

Midtfodsstøtten i skoen giver nemlig en buet og lækker fornemmelse ved hvert man lander på underlaget. Efter sidste model har Nike gjort den populære model endnu bedre, ved at forlænge deres kompresset-luft kassette (som i øvrigt giver fornemmelsen af at løbe på skyer) under hele sålen, i stedet for blot i hælen. En super komfortabel sko til den daglige løber.

Facts:
Vægt: 267g (str. 42,5) 223 (str. 38)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Denne sko anbefales til alle løbere med underpronation/oversupination. Den er god til både langdistanceløb, korte gåture, sportsaktiviteter, og generel hverdagsbrug.


Mizuno Wave Rider 22

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Ægte klassiker til supinationsløberen.
Optimeret overdel og sål.
SmoothRide giver dynamisk afvikling.
Triple Zone AirMesh giver højere slidstyrke og mere åndbar overdel.

ForhandlerTotalprisLæs mere
779,00 Læs mere
856,00 Læs mere

Mizuno Rider er Mizunos storsælger og absolut mest ikoniske produkt. Denne version af skoen muliggør Cloudwave en dæmpning og løbefølelse i helt egen version. Den opdaterede, lette og tynde mesh gør denne model super slidstærk, og perfekt i pasformen til den erfarne underpronations løber som stiller høje krav til sit fodtøj.

Man har i den nye version valgt at kigge på to store centrale punkter på løbeskoen – overdelen og sålen. Overdelen har aldrig rigtig fejlet noget, men i den nye version er den fuldkommen overlegen.

Den nye Triple Zone overdel i skoen er blevet super ventilerende, med den selvsamme overdel i den tidligere model som tager godt fat om forfoden. Næst er der ydersålen. Her har de med den nye SmoothRide en ydersål med flere flex zoner som gør sålen langt mere fleksibel og ”smooth” at løbe med. Materialet består af gummi og carbon for at samle både det robuste, langtidsholdende med det lette og behagelige.

Facts:
Vægt: 257g (str. 39)
Hældrop: 12mm (herresko) 12mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Denne sko er velegnet til den erfarne, daglige løber som har en supinations/underpronations løbestil. Pasformen er helt normal, så den er uegnet til mere specielle fødder. Velegnet til faste underlag. En fantastisk sko til lange ture.


Brooks Levitate 2

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Supinations/underpronations sko.
Meget robust.
Super god polstring.
En anelse tungere.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.399,00 Læs mere

Brooks Levitate 2 er en fast og polstret sko der har som formål at være alsidig nok for både korte og lange løbeture, samt god nok respons til at komme op i tempo. Skoen er en af markedets tungeste, dog får man også super komfort og støtte til foden – som jo er vigtigt ved underpronation/supination.

Midtpunktet af Levitate skoen er DNA Amp, som er midtersålens teknologi der er kreeret af ingeniører i en blanding af polyurethan (PU) – polstring der tilbagegiver energien når kræften fra stødet er tilføjet til underlaget, og thermoplastisk polyurethan (TPU) som resulterer i at PU’s skum udvider sig og tilføjer energien tilbage til løberen.

Et super ”bounce” fra skoen når man løber. Brooks Levitate 2 har et fantastisk fit ifølge anmeldelserne de har fået, samt et yderst komfortabelt fit. Midtersålen er responsiv, og overdelen giver et fit som en sok – fuldkommen perfekt.

Facts:
Vægt: 318g (str. 42)
Hældrop: 8mm (herresko) 8mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Denne sko anbefales til underpronations/supinationsløberen til de korte løb. Skoen giver en sindssyg god support og polstring, og det kan mærkes i skoens vægt. Dette begrænser den dog ikke, og vi vil stadig gerne anbefale skoen!


Nike Odyssey React Shield

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Supinations/underpronations sko.
God på fast underlag (vej, grus, stier).
Til daglig træning.

ForhandlerTotalprisLæs mere
779,00 Læs mere
787,00 Læs mere
799,00 Læs mere
859,00 Læs mere

Nike Odyssey React Shield er en af markedets absolut letteste løbesko. På kun 220g i en størrelse 39 kan man nærmest blive helt forbløffet når man tager dem på. Nike har dog ikke gået på kompromis med jeres famøse kvalitet og overlegen teknologi de gang på gang indfører i deres løbesko.

Odyssey React Shield er designet til supinations/underpronations løberen med sans for detaljer, som ønsker en let sko.

Skoen er til mængdetræning, med Shield Effekt der afskyer vand og holder fødderne varme i de kolde vintermåneder. En kvalitet man normalt kun ser i store, robuste og klodsede løbesko. Mellemsålen er ligeledes en af markedets blødeste, som gør skoen ideel til byløb på hårde og faste overflader. Ydersålen er lavet i Storm-Tread gummi der giver bedre greb i våde forhold. En super sko til alle forhold!

Facts:
Vægt: 220g (str 39)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko).

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Nike Odyssey Shield er en sko perfekt til mængdeløb i Danmark – den er nemlig super vandtæt og let! En kvalitet man oftest ser i tungere, og mere klodsede sko. Skoen er beregnet specifikt til supinationsløberen, som løber meget. En super lækker løbesko!


Asics Gel Cumulus

Produktet vurdering

bedste løbesko

Hurtige detaljer:
Supinations/underpronations sko.
Flytefoam teknologi.
Meget velformet.

ForhandlerTotalprisLæs mere
699,00 Læs mere
719,00 Læs mere
799,00 Læs mere
1.020,00 Læs mere

Endnu en overlegen sko fra Asics. De viser her med Gel-Cumulus at design og komfort ikke nødvendigvis er adskilt. Dette er en mængdetræningssko med en anelse supinationshældning, til den svage supinationsløber. Dette er skoen til løberen med brug for en let og hurtig sko, med god kontant afvikling af stød fra underlaget. Asics egen teknologi, Flytefoam, sidder i mellemsålen, som fastholder skoens stødabsorberende egenskaber – også på den lange bane.

Som en af de tidligere anmeldte sko, har Gel-Cumulus også Jacquard Stretch integreret i overdelen, som er et sømløst mesh med fantastisk mesh i form af godt hold om foden, god ventilation og så bidrager den i øvrigt til skoens lette tryk. Denne sko er betegnet som Asics Nimbus’ ”lillebror” hvilket betyder at skoen er lettere, er mindre kompakt og mere kontant i afvikling.

Ydersålen på Gel-Cumulus er bygget med I.G.S (Impact Guidance System) som guider foden fra landing til afsæt på en naturlig og helt neutral måde. Skoen er således designet med AHAR gummi på ydersålen, som giver rigtig høj slidstyrke, og rigtig god trækkræft på hårdere underlag.

Facts:
Vægt: 320g (str. 43)
Hældrop: 10mm (herresko) 10mm (damesko)

Hvem vi vil anbefale skoen til – og hvorfor.

Gel-Cumulus er skoen til mængdeløberen, med brug for let supinationshældning. Skoen er super velformet, og designet til lange løb, med god ventilation og fast hold om forfoden.

18 bedste løbesko på markedet

forbruger-test.dk

4.42 24
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Jacob Hansen

Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har 8 års erfaring med redaktionelle artikler for TV2, DR, Jyllands Posten og Berlingske – kildekritik og referencer er mit speciale.