Testoversigt: Er er de 9 bedste kapgeringssave på markedet

Testoversigt: Er er de 9 bedste kapgeringssave på markedet
Udgivet 04.06.2020|Senest redigeret 18.06.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks

En kap-/geringssav er en elektrisk sav, der er i stand til effektivt, præcist og under stor kraft at skære i træ. Når du skal have skåret de skarpeste vinkler eller de helt nøjagtige mål på træværk, er en kapgeringssav det uundværlige værktøj.

Der findes mange udgaver og modeller af værktøjet på markedet. De varierer i kraft og styrke, og deres volumen vil influere på prisen. Til dig der ofte arbejder med træ eller har brug for en kap-/geringssav til byggeri, er det værd at vælge testvinder.

Testoversigt: Er er de 9 bedste kapgeringssave på markedet

forbruger-test.dk

BOSCH blå kapgeringssav (GCM 8 SJL) – Testvinder

BOSCH blå kapgeringssav (GCM 8 SJL) – Testvinder

Testresultater 

Denne BOSCH blå kapgeringssav kåres som Bedst I Test hos Proshop.dk. På PriceRunner anmeldes den elektriske sav med 4,6/5 stjerner af kunderne. 

Om

Til dig der ønsker en professionel geringssav, er denne testvindende model fra BOSCH det helt rette valg. Den får rosende anmeldelser på websites hos både byggemarkeder og prissammenligningstjenester. Du får masser af kvalitet og værdi for pengene, når du vælger BOSCH GCM 8 SJL.

Saven har en driftseffekt på 1600 watt, der er i toppen for, hvad det elektriske værktøj kan præstere. 

Det er ikke kun effekt og ydeevne, der har betydning, når du arbejder med elektrisk værktøj. 

Brugervenlig og sikkerhed er lige så vigtige parametre. 

Kapgeringssaven fra BOSCH er udstyret med det smarte Spindle Lock system, der låser dine vinkelindstillinger på klingen. Dermed skal du ikke være bekymret for, at saven eller klingen ville sætte sig løs, når du skærer. 

GSM 8 SJL er en professionel kapsav. Den er let og smidig at indstille i alle vinkler, og med dens vægt på 17kg står den solidt på dit arbejdsbord i værkstedet eller garagen. 

Udvalgte specifikationer

 • 1600W
 • Professionel kvalitet
 • Kåres som testvinder og bedste valg i forhold til pris
 • Nem at indstille i alle vinkler
 • Spindle Lock system
 • Skarp pris

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Metabo Kap-/geringssav (transportabel)– Bedst til prisen

Metabo Kap-/geringssav (transportabel)– Bedst til prisen

Testresultater

Denne model fra Metabo er det budgetvenlige valg af geringssav i høj kvalitet. Den kåres med 9,4/10 stjerner hos Trustpilot, og den anmeldes hos onlinebyggemarkedet 10-4.dk som Bestseller. 

Om 

Metabo har fremstillet denne budgetvenlige kapgeringssav til dig, der en gang imellem har brug for at skære vinkler på træ. Dens lave pris, gode kvalitet og brugervenlige design gør det muligt for selvbyggere og dig uden stor håndværkererfaring at få succes med dine gør-det-selv projekter. 

Saven er transportabel og er en fordel at bruge, når du befinder dig udenfor, mens du arbejder. 

Den kraftige og fine savklinge tillader dig at skære i både træ, plastik og kunststof og paneler.

Som noget særligt og ekstra betydningsfuldt for din anvendelsesglæde kan du få glæde af LED lyset, når du vælger Metabo kapsaven. 

Du kan opnå de helt præcise snit, når du har praktisk LED-spot, der lyser ned på dit materiale. 

Holder du af at arbejde i garage eller værksted, kan det få stor værdi, at du med Metabo saven ikke skal forholde dig til rengøring af savsmuld. Værktøjet har en integreret spåntragt samt udsugning med både støv- og spånpose, der samler savsmuld og materialerester op, mens du arbejder. 

Saven er lavet i trykstøbt aluminium, der giver dig et produkt med høj slidstyrke og kraftigt design.

Udvalgte specifikationer

 • 1350W
 • LED-spot til arbejdslys
 • Spånudsugning 
 • Nem at skifte savklinge
 • Enkel at flytte rundt på (den vejer kun 9,4kg)
 • Materialeklemme til sikker fastgørelse af materialer 
 • Lav og attraktiv pris

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

DEWALT kapgeringssav (DWS780-QS) – Premium valg

DEWALT kapgeringssav (DWS780-QS) – Premium valg

Testresultater 

Denne DEWALT kapgeringssav er det perfekte valg for dig, der holder af gør-det-selv arbejde med træ. Den anmeldes med 4,7/5 stjerner hos PriceRunner.

Om 

Når du ofte har gang i projekter med træ, er det vigtigt, at du har det bedste værktøj, der letter dit arbejde og giver dig mulighed for at skære de mest komplicerede vinkler.

Med DEWALT DSW780-QS får du den mest veludviklede, elektriske geringssav til privat anvendelse. Modellen er professionel designet og giver dig alle de sikkerhedsindstillinger og funktioner, som du har brug for til dit træarbejde. 

Når du ofte arbejder med træ, er det en fordel at have din kapgeringssav placeret på samme sted. DEWALT DWS780-QS vejer 25kg, hvilket er en sikkerhedsmæssig fordel for dig i denne sammenhæng. Du får lettere ved at skære helt skarpe hjørner, når dit værktøj står stabilt, solidt og godt fast på arbejdsbordet. 

Hvad den bedste geringssav er, vil afhænge af, hvilke materialer og størrelser du arbejder med. Mens nogle modeller egner sig til små profiler, er der andre produktudgaver, som er bedst til stort tømmer.

Uanset hvilke størrelser af træ du har brug for at skære i, er DEWALT saven det rette værktøj. Den kan skære i tømmer på op til 110x303mm.

Udvalgte specifikationer

 • 1675W
 • Førsteklassesklinge med 60 tænder
 • Støvpose og skiftenøgle medfølger
 • Let at justere i vinkel så du får smidig anvendelse mellem dine opgaver
 • Låsefunktion for maksimal sikkerhed under skæring 
 • Egner sig til små profiler og stort tømmer
 • Skyggeskærelinje der sikrer skarp og korrekt skæring 
 • Elektronisk hastighedskontrol 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Black & Decker BES710-QS – En af de mest kraftfulde modeller

Black & Decker BES710-QS – En af de mest kraftfulde modeller

Testresultater 

Denne solide, kraftfulde og alsidige kapgeringssav anmeldes med 9,4/10 stjerner på Trustpilot og kan være det rette valg for dig, som første gang skal købe værktøjet til gør-det-selv projekter derhjemme.

Om 

Saven fra Black & Decker er en af de mest kraftfulde modeller på markedet. Den har hele 2100W, som ikke overgås af nogen anden model, og den sælges til en favorabel og konkurrencedygtig pris. Den er det rette valg for dig, som ikke har ejet værktøjet før og har brug for en brugervenlig, pålidelig og sikker kapsav.

Den kraftfulde sav giver dig mulighed for at skære i alle typer af træ. Klingen er nem at indstille og har stopfunktion, der sikrer, at klinken bliver på den vinkel, du har indstillet den til.

Om du skærer udenfor eller inde i værkstedet, er op til dig. Denne Black & Decker model er lavet med støvpose, der opsamler savsmuld og giver dig sunde og komfortable arbejdsforhold. 

Har du aldrig før skåret træ med en kapgeringssav, er det en god idé at vælge en model med skyggelinje. Denne sikrer, at du skærer korrekt og præcist hele vejen igennem dit materiale. Du kan nemt se den tynde linje og følge dit arbejde undervejs. 

Udvalgte specifikationer

 • 2100W
 • Ekstra kraftfuld effekt 
 • Alsidig og brugervenlig 
 • Nem at indstille og bruge
 • Mulighed for tilslutning af støvpose
 • Skyggelinje for præcise snit
 • Konkurrence dygtig pris 

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Makita Kapgeringssav (LSO815FLN) – Kapsav med laserstråle og justerbar lygte

Makita Kapgeringssav (LSO815FLN) – Kapsav med laserstråle og justerbar lygte

Testresultater

Denne kvalitetssav fra Makita er det rette valg, når du har brug for at udføre 100% nøjagtige og præcise snit. Modellen kåres som den billigste i sin klasse på PriceRunner. 

Om

Der er stor forskel på, hvilke typer af træ der arbejdes med derhjemme, og hvor grove eller fine snit der skal udføres. Laver du finere håndværk, og har du brug for at kunne skære under høj kontrol og med de helt perfekte snit, skal du vælge denne Makita kapgeringssav. 

Den er udstyret med både LED-lys og praktisk lygte, der kan indstilles i de ønskede vinkler. De fleste kvalitetssave har en skyggelinje. Det kan være tilstrækkeligt at bruge denne funktion til det grove arbejde, hvor der arbejdes og skæres i stort tømmer. 

Til de små snit eller til det bløde træ er det en stor hjælp at arbejde med en kapgeringssav med både laser og justerbar lygte. 

Du kan selv placere lygten, så du får den belysning, du har brug for. I det mørke værksted eller på et areal med skygge i haven har det stor værdi for dine resultater og din arbejdseffektivt at bruge laserstrålen. Du får mere frihed og fleksibilitet med din elektriske sav, når du ikke er udfordret af hverken belysningen indenfor i garagen eller i dagslyset udenfor. 

Med Makita LSO815FLN får du en højtydende og effektiv sav i professionel kapacitet. Du kan bruge den i mange år frem til alle dine praktiske eller kreative projekter derhjemme. 

Det særlige og attraktive ved modellen er dens pris. Den ligger på en pris, der svarer til en model fra mellemklassen. Du får masser af kvalitet og værdi for pengene, når du vælger en kapgeringssav med laser, som du kan bruge til alle træsorter.

Udvalgte specifikationer

 • 1430W
 • Højtydende og kraftfuld 
 • Laser og lygte der giver dig arbejdsfrihed uanset placering og tidspunkt på dagen
 • Perfekt valg til professionelle formål og kreativt træhåndværk
 • Egner sig til både fine og grove snit
 • Kan bruges til alle typer af træsorter
 • Støvpose medfølger 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Einhell Kap-/geringssav – Bedste kapsav med udtræk

Einhell Kap-/geringssav – Bedste kapsav med udtræk

Testresultater 

Vil du have en budgetvenlig og sikker kapgeringssav til små og store projekter, kan denne model fra Einhell Home være det rette valg. Den anmeldes med 3,8/5 stjerner på PriceRunner. 

Den anmeldes med 9,4/10 stjerner hos Trustpilot.

Om

Til dig der ofte arbejder med stort tømmer, er der brug for en kapgeringssav med udtræk som denne model fra Einhell. Når du bygger projekter i træ, vil du komme til at skære mange store flader i tømmer og bjælker. Her er det afgørende for din sikkerhed, at du bruger en sav med solidt fundament. En kapgeringssav med udtræk er det rette valg af produkt. 

Med udtrækket får du øget stabilitet på din sav, så du opnår større og bedre kontrol over klingen, når du arbejder. 

Einhell produktet ligger i den budgetvenlige ende af skalaen, der er ideel for dig, som ikke har erfaring med savværk. Produktet er bygget op omkring et drejeligt savebord, der er nem at indstille i den vinkel, du har brug for at skære dit træ i.

På trods af den lave pris får du et professionelt produkt, der er udstyret med de nyeste funktioner og elementer. Når du skærer, kan du gøre brug af den indbyggede laserstråle, der hele tiden sikrer dig et præcist og nøjagtigt snit på dit træ. Værktøjet leveres sammen med en støvpose, så du kan holde dit arbejdsbord rent og fri for støv og savsmuld. Med den kraftfulde kapacitet og dens solide design får du en sikker og brugervenlig kapgeringssav til mange år frem.

Udvalgte specifikationer

 • 1900W
 • Med udtræk der gør dit arbejde mere sikker og stabilt
 • Laserstråle for præcise snit
 • Egner sig til at skære i stort tømmer
 • Savens hoved kan vippes
 • Drejeligt savebord der er nem at indstille
 • Støtteskinner for ekstra kontrol under dit arbejde 
 • Konkurrencedygtig pris

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Husqvarna akku letvægtskapsav (K535i) – Bedste ergonomi og design

Husqvarna akku letvægtskapsav (K535i) – Bedste ergonomi og design

Testresultater 

Denne moderne og specialdesignede kapgeringssav anmeldes med 4,7/5 stjerner hos PriceRunner. Den er det perfekte valg for dig, som vil have suveræn arbejdskomfort.

Om 

Når du ofte er aktiv i hjemmet eller haven med at forme, skabe og udføre projekter med træ, skal du både forholde dig til ydeevne samt ergonomi på dine maskiner og dit værktøj. Mange timers fysisk arbejde om ugen med at skære i træ kan sætte spor på både nakke, arme og skuldre. 

Vil du have en af de mest moderne geringssave på det danske marked, skal du vælge denne model fra Husqvarna. Produktet skiller sig ud fra mange af de andre kvalitetskapsave som følge af sit design. Den minder i funktion om en motorsav på grund af det solide håndtag. 

Savklingen er solid og robust, og du kan skære i både vådt og tørt materiale med den. 

Det er ikke kun træ, du kan skære i fine og korrekte snit med Husqvarna saven. Er du i gang med at anlægge ny terrasse eller indkørsel, er letvægtssaven det helt rette valg. Du kan skære i granit, beton og teglsten. 

Produktet er uundværligt for dig, som holder af og har erfaring med at klare mange håndværksrelaterede opgaver i og omkring hjemmet på egen hånd. 

De fleste kapgeringssave fungerer i form af strømtilslutning. Husqvarna modellen skal oplades via batteri. Dette giver dig større fleksibilitet og frihed med dit værktøj, da du kan tage det hen til de projekter, som du har gang i på terrassen eller i haven. 

Udvalgte specifikationer

 • 36V
 • Letvægtsmodel 
 • Oplades via batteri
 • Du får maksimal arbejdskomfort- og frihed 
 • Egner sig til både våde og tørre materialer
 • Kan skære i både træ, granit, beton og tegl 
 • Perfekt valg for dig der har gør-det-selv erfaring og selv løser praktiske håndværksopgaver i hjemmet
 • Ergonomisk håndtag 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Probuilder kap-/geringssav – Bedste tilbud

Probuilder kap-/geringssav – Bedste tilbud

Om

Der kan være god grund til at købe værktøj på tilbud, når du vil have de bedste og mest velfungerende redskaber til gør-det-selv projekter til skarpe priser. 

Når du skal købe en kapgeringssav, vil pris i høj grad hænge sammen med kvalitet. Med produkter fra den dyrere ende af prisskalaen får du flere funktioner på dit værktøj, og du kan skære i flere materiale og i de hårdeste træsorter. 

Det behøver ikke at gå på kompromis med hverken kvalitet eller egenskaber, når du vil have en geringssav til en god og budgetvenlig pris. 

Vælger du denne model fra Probuilder, får du en sikker, enkel og brugervenlig kapsav, der er perfekt for dig, som arbejder med træ en gang i mellem. 

Værktøjet er fremstillet med en base af aluminium, der giver stabilitet og robusthed om saven. Når du skærer i stort tømmer, er det praktisk, at du kan udvide Probuilder produktet. Det er lavet med udtræk, der giver et ekstra bredt fundament. 

Udvalgte specifikationer 

 • 2000W
 • Med udtræk
 • Base af aluminium 
 • Bruger strøm som drivmiddel
 • Godt valg for dig der arbejder med træ på hobby plan
 • Kan findes på tilbud med 40% rabat

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Black & Decker kapgeringssav – Flest omdrejninger i minuttet

Black & Decker kapgeringssav – Flest omdrejninger i minuttet

Testresultater

Vil du have en effektiv sav til dine byggeprojekter, er denne model fra Black & Decker et godt valg. Den anmeldes som billigste valg i sin klasse på PriceRunner. 

Om

Til der er skal i gang med at anlægge terrasse eller bygge skur i haven, er der brug for en kapgeringssav, der giver dig mulighed for at arbejde både sikkert og effektivt. Black & Decker er kendt for deres fokus på funktionalitet, kvalitet og design. 

Med denne sav kan du skære planker af i alle de vinkler og former, som du har brug for til dit projekt. 

Saven er den mest effektive i sin prisklasse. Den skærer med op til 5000 omdrejninger i minuttet og kan klare træ på op til 305mm i bredden.

Med den indbyggede skyggelinje kan du følge hvert et snit og sikre, at du altid skærer korrekt og præcist. 

Er du træt af den traditionelle håndsav, der både kan være fysisk krævende at bruge og samtidig forsinke dine hobbyprojekter, er Black & Decker produktet det rette alternativ. 

Den sælges til en favorabel pris i den lave ende af prisskalaen og kan bruges til både hobby, fritid og byggeri.

Udvalgte specifikationer 

 • 2100W
 • Kan køre med op til 5000 omdrejninger i minuttet
 • Egnet til både fritid og byggeri
 • Enkel at bruge
 • Godt alternativ til den klassisk håndsav
 • Attraktiv, lav pris 
 • Indbygget skyggelinje for præcise snit

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testkilder

Power saw buying guide

Denne testanmeldelse af de bedste kap-/geringssave er udarbejdet i henhold til produktvejledningen fra DIY.com. 

DIY.com er en engelsk onlineportal med beskrivelser og vejledninger om produkter til hus og have. Når det kommer til at vælge den bedste kapgeringssav, er der flere elementer, du skal være opmærksom på i forhold til kapacitet, styrke og ydeevne.

Design, antal Watt og sikkerhed er de bærende forhold, som du skal orientere dig mod, når du undersøger forskellige save. 

Det bedste materiale du kan vælge kapsave i er aluminium. Alle produkter i denne testanmeldelse består primært af aluminium, der er et af de mest modstandsdygtige og slidstærke materialer, du kan vælge til værktøj og redskaber.  

Hvilken kapgeringssav skal jeg vælge?

Det bedste værktøj vil afhænge af individuelle forhold. Der er stor forskel på, hvad vores anvendelsesformål er, og der kan være lige så stor forskel på vores erfaringer med gør-det-selv projekter og håndværksopgaver. 

Når du skal vælge den bedste kap-/geringssav, skal du forholde dig til følgende detaljer og specifikationer:

 • Watt
 • Anvendelighed i forhold til type af træ og øvrige materialer 
 • Design
 • Særlige egenskaber og designmæssige fordele (batteridrevet, laserstråle, mulighed for udtræk, transportabel design, mulighed for at vippe savhoved eller ergonomisk håndtag)
 • Pris

Dit forventede brugsomfang vil have stor indflydelse på, hvilken type model du skal vælge. Til de mindre og kreative projekter kan det være tilstrækkeligt at vælge en kapgeringssav i den budgetvenlige ende af prisskalaen. Her får du en pålidelig, sikker og brugervenlig maskine, som du kan skære præcise snit med. 

Når du arbejder med skarpe og nøjagtige snit, er det en praktisk fordel at vælge et produkt med laserstråle. Denne laserstråle ’tegner’ dit snit op på hele materialet, mens du skærer. Du kan nemt og enkelt følge præcisionen og sikrer, at du skærer perfekt. 

Des højere Watt din elektriske sav har, des kraftigere ydeevne vil den have. Når du skærer i hårdt træ (som bruges til byggeri), er det bedst at vælge en kapgeringssav med 1500W eller derover. Med disse modeller kan du være sikker på, at savklingen er i stand til at skære problemfrit og effektivt.

For dig som er erfaren med håndværksrelaterede opgaver, får du størst anvendelsesglæde ved at vælge en dyrere model. Her kan du arbejde med alle slags træsorter, og med de nyeste produktudgaver kan du komme til at skære i både tegl, granit og beton.  

Hvad koster en kapsav?

Der findes geringssave i alle prisklasser. Hvilken en du skal vælge, afhænger af dine behov og dine krav. Til byggeri er det værd at investere i en professionel model med omkring 2000Watt. Des højere Watt dit produkt har, des højere hastighed vil klingen kunne arbejde med, og des mere effektiv er dit redskab være. 

Er du i gang med at bygge nyt skur, hønsehus, terrasse eller et fjerde træprojekt, er der mange bjælker og planker, som skal skæres til. 

I denne forbindelse vil det få positiv betydning for din arbejdsglæde- og effektivitet, at du nemt, enkelt og hurtigt kan skære dit træ til i de rette vinkler. 

Til dig der arbejder med træ på hobby plan, kan der være mange penge at spare ved at vælge en god og solid model til en skarp pris. Du kan få masser af værdi og kvalitet, når du går efter værktøj på tilbud. Her er det kun pengene, du sparer og ikke ydeevne og kapacitet. 

Værd at vide om at arbejde sikkert og forsvarligt med en kapgeringssav

Uanset om du har brug for en enkel og budgetvenlig kapgeringssav, eller om du skal i gang med at bruge en professionel model, er det vigtigt, at du forholder dig til sikkerheden i dit gør-det-selv arbejde.

Det anbefales, at du anvender en arbejdsstation, der er speciallavet til geringssave. På en arbejdsstation kan du fastgøre og montere dit savværktøj, så det står sikkert og stabilt. 

Det er ikke alle save, der er udstyret med hastighedskontrol, og her er det dine arbejdsforhold, der afgør sikkerheden. 

Du behøver ikke være bekendt med redskaber, værktøj og brands i byggebranchen for at vælge den helt rette arbejdsstation til din kapgeringssav. Der findes modeller fra alle de mærker, som også producerer de elektriske save. Det er fordel at vælge station, der i mærke matcher den sav, du anvender. 

På denne måde er du sikker på, at dit værktøj passer præcist til stationen, så du kan montere det korrekt.

Se også denne artikel på Testtest.dk: Geringssav

Denne side er anmeldt af: Anders Ravn Rating 5/5

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Forbruger-test.dk indsamler anmeldelser af produkter i Danmark. Vi har mere end 1000 tests og opdaterer ugentligt med nye.

Find mere information her