Anmeldelse af 2 af de stærkeste akku græstrimmere

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

featured image

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Haven står allersmukkest, når græsset er nyslået. Det samler alle havens dele og giver øjet ro. Men så er der jo lige de steder, hvor græsslåmaskinen ikke kan komme til. Det er ved alle kanterne, som for eksempel ved et stendige, et bed, et træ, en flagstang og så videre. Det kan også være på meget smalle eller stejle steder i haven, hvor plæneklipperne må give op.

For at få den bedste finish, så må du have klippet de steder også. Her er det, at en græstrimmer kommer ind i billedet. Den kan nemlig både trimme på de nævnte steder og rydde for ukrudt. Derfor er en trimmer et meget anvendeligt haveredskab.

De fås i mange forskellige modeller og i forskellige mærker. Sæt dig grundigt ind i, hvad den enkelte trimmer kan, sådan at du får en, som passer til din have og til dit behov.

Her får du en grundig gennemgang af nogle af de bedste og testvindende græstrimmere på markedet lige nu. Du bliver præsenteret for 7 modeller af græstrimmere, der alle sammen kører på batterier – også kaldet akku græstrimmere. Der findes også maskiner, der kører på benzin eller via et elkabel, men de har ikke fundet vej til denne lille anmeldelse.

De 2 bedste [græstrimmere i test-guiden 2022:

Se hele tabellen

Bedste valg til lettere opgaver

Stiga SGT 500 AE græstrimmer 48V - ideel til hobbybrug i den lille villahave

 • Bedste købspris hos GardenersWorld
 • Topscorer hos PriceRunner med en bedømmelse på 4/5
 • 4,4/5 stjerner på Google Shopping

Stiga SGT 500 AE græstrimmer 48V uden batteri og lader er blevet testet af PriceRunner indenfor ydeevne, brugervenlighed, ergonomi, batterilevetid og funktioner og tilbehør, hvor den har scoret 4/5 stjerner med kommentaren ”En gennemtænkt konstruktion med flere funktioner”.

Stiga SGT 500 AE græstrimmer 48V
Bedste valg til lettere opgaver
 • Stille, 20 minutters trimning på én opladning
 • Håndtag med ergonomiske kontakter
 • Højtydende skærehoved

Mere om Stiga SGT 500 AE græstrimmer 48V

SPECIFIKATIONER

 • Strøm: 48 V
 • Batteristørrelse: Uden batteri
 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Drivmiddel: Batteri
 • Klippebredde: 30 cm
 • Vægt: 3 kg

Græstrimmeren er let anvendelig og dermed også brugervenlig, og så ligger den i lavprissegmentet, hvorfor den er ideel til den private havemand. Ydeevnen opfylder alle krav i forhold til hindbærkrat og mellemstore græstuer; disse kræver dog tålmodighed, da de skal tages lidt ad gangen.

Trimmerhovedet kan roteres 90 grader via en knap, og batteriet holder i 15 minutter, hvilket lige netop svarer til konkurrenterne i samme prisklasse.

Bedste alsidige valg

Makita DUR 181Z - den miljøvenlige og støjsvage græstrimmer

 • 4,7/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,6/5 stjerner på Amazon

Her er endnu en mindre, men meget powerfuld trimmer med gode egenskaber. Den kommer fra mærket, Makita, som også er en sværvægter inden for elektrisk værktøj og haveredskaber. Makita leverer denne letvægtsmodel, som tilmed kommer med et par bæreseler, der gøre arbejdet endnu lettere. Med selerne får du fordelt vægten på en ergonomisk fornuftig måde, og du kan dermed bedre holde til at arbejde med den i længere tid.

Makita DUR 181Z
Bedste alsidige valg
 • 5-vinklet justerbart drejeligt hoved
 • Godt afbalanceret og behagelig at bruge
 • Let at bruge i trange rum

Mere om Makita DUR 181Z

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 2,6 kilo
 • Batteri: 18V Lithium-Ion batteri
 • Klippebredde: 26 cm

Den vejer bare 2,6 kilo, og den har en klippediameter på 30 cm. Motoren er beskyttet imod overophedning, hvilket sikrer, at du ikke kommer til at køre med den for længe. Det forlænger dens levetid, at den lukker ned, når den trænger til det, eller når den ellers bare ville køre i tomgang. Batteriet er også kun 15 – 55 minutter om at lade op, hvilket gør den nem at arbejde med, fordi du hurtigt kan komme i gang eller komme videre med dit arbejde.

Batteriet kan også bruges i flere af Makitas øvrige maskiner. Det betyder, at du kan nøjes med bare at købe selve græstrimmeren, hvis du har nogle af de andre i serien i forvejen.

Makita græstrimmeren har høj ydeevne, lang levetid og lav vægt. Den er velegnet til alle haver – både store og små.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Makita DUR 181Z

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Klikk.no

På den norske hjemmeside Klikk.no er de ledende indenfor test af produkter. De fokuserer særligt på bolig, køretøjer, mode, mad, teknologi og forældrerollen, så der er få emner, de ikke kommer omkring.

Klikk.no laver en række tests og anmeldelser af forskellige produkter. Bosch Art 26-18 Li er testet af eksperterne hos Klikk.no. Modellen bedømmes på baggrund af tests af klipperesultatet, resultatet på højt græs og brugervenlighed. Eksperterne bedømmer Bosch Art 26-18 Li som en af de bedste græstrimmere de har testet.

Anmeldelsen er opdateret den: 28. juni 2017
Du kan se anmeldelsen her

Idenyt

Idenyt er en dansk hjemmeside, der er en af de største, når det kommer til alt til hus og have. De laver artikler, guides, vejledninger og inspiration til, hvordan du selv kan lave projekter i huset, haven og til kæledyrene.

Idenyt har testet og anmeldt 6 forskellige græstrimmere, hvor Bosch Art 26-18 Li er med i oversigten. Udvalgt er modeller der egner sig til den klassiske parcelhushave, og de er bedømt med en karakterskala fra 1 til 5, hvor 1 point er skuffende, mens 5 point er suveræne gode produkter. Bosch Art 26-18 Li er deres tests vinder, der har god kraft og klarer udfordringerne effektivt. 

Anmeldelsen er udført den: 5. september 2011
Du kan se anmeldelsen her

Politiken

Politiken er en dansk avis, der bade udkommer i fysisk form, men også har en stor hjemmeside, hvor indholdet også deles. De skriver om de sidste nyheder fra både indland og udland, men de anmelder også forbrugerprodukter.

Bosch Art 26-18 Li er testet og anmeldt af flere eksperter, der har testet græstrimmeren i praksis. De deler hver især deres oplevelse med modellen fra Bosch med de fordele og ulemper, den har. Bosch ender som topscorer; det er en kraftfuld og tungere maskine, der giver solide resultater, ifølge anmeldelsen.

Anmeldelsen er udført den: 5. august 2013
Du kan se anmeldelsen her

Testfakta.se

Testfakta.se er en svensk test- og researchside, der er specialiserede i laboratorie og evaluering af forbrugerprodukter. De guider i, hvilke produkter der er gode og velegnede til den almindelige forbruger.

Gardena Easycut Li-18/23 indgår i en større test af græstrimmere hos Testfakta.se. Modellen er bedømt med et antal point fra 1 til 5 i kategorierne: 

 • Klippekvalitet og præstation: 3,7
 • Batteri, kapacitet og opladning: 3,4
 • Brugervenlighed og ergonomi: 3,6

Det giver modellen en samlet bedømmelse på 3,6 point. Gardena Easycut Li-18/23 får ros for at være meget ergonomisk, men har en lang ladetid.

Du kan se testen her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Gardena Easycut Li-18/23 er testet hos det svenske forbrugermagasin, hvor den får en samlet score på 75%. Det bygger på tests af trimmeresultat, batteri, brugervenlighed og støjniveau. Produktet får en vurdering mellem 1 og 10 på de forskellige parametre. Gardena Easycut Li-18/23 får flotte resultater i alle kategorier, men kommer til kort i forhold til støjniveauet.

Testen er udført den: 3. maj 2018
Du kan se testen her

Aftonbladet.se

Aftonbladet er et svensk nyhedsside, der deler journalistisk indhold om særligt forbrugerprodukter og markedet generelt. De skriver anmelder blandt andet en række produkter, så forbrugerne kan blive oplyst og tage velovervejede valg i købssituationer.

6 forskellige græstrimmere er testet og anmeldt hos Aftonbladet, hvor de er bedømt på, hvor effektive de er, opladningstiden for batteriet og hvor kompakt modellen er. Black & Decker GLC 3630 og Stiga SGT 48 AE er begge med i oversigten hos Aftonbladet. Begge modeller kåres til testvindere, fordi de klarer sig godt i alle parametre.

Du kan se anmeldelsen her

FAQ

Hvilke akku græstrimmere er de bedste?
I denne artikel finder du nogle af de bedste græstrimmere uden ledning. Alle græstrimmerne, som du finder i artiklen, er testvindere. Det kan derfor være en god idé, hvis du sætter dig grundigt ind i de forskellige græstrimmere, så du finder en, der passer til dine ønsker.
Hvordan vælger jeg en akku græstrimmer?
Når du skal finde en akku græstrimmer, er det vigtigt at finde ud af, hvilke ønsker du har til græstrimmeren. Det kan være, at du ønsker en græstrimmer, der er justerbar, lydsvag eller har en lang batterilevetid. Når du kender dine ønsker, kan du søge målrettet efter en græstrimmer.
Er græstrimmere, der kører på batteri, gode?
Hvis du vælger en græstrimmer, der kører på batteri, skal du ikke slås med en ledning. Du skal bare være opmærksom på, at en græstrimmer uden ledning kan løbe tør for strøm under arbejdet. De fleste batterier er dog så kraftfulde, at de uden problemer kan klare havearbejdet.
Hvad er forskellen på en 20V og 40V græstrimmer?
En græstrimmer med 40V er generelt mere kraftfuld end en græstrimmer med 20V. Et batteri på 20V bruger dog kortere tid på at lade op sammenlignet med et batteri på 40V. Det er også vigtigt at have pris, størrelse og vægt med i beregningen.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Gardena Easycut Li-18/23

Black & Decker græstrimmer USTC 5433

Black & Decker GLC 3630

Stiga SGT 48 AE

Bosch Art 26-18 Li

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme