Blue light briller test-guide: Find de bedste blue light briller til dit behov

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 05.07.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Ser du serier inden sengetid? Kigger på din telefon, arbejder, studerer på computeren eller gamer? Hvis du falder ind under en af de kategorier, så er der stor sandsynlighed for, at din søvn bliver forstyrret. Du får svært ved at falde i søvn eller kan få hovedpine. Det er det blå lys, der kommer fra vores skærme, der er skadeligt.

Med en blue light brille kan du blokere noget af det skadelige lys, og din søvn kan blive bedre, og du kan opleve at få færre hovedpiner. Briller mod blåt lys er blevet meget populære, og du kan både få blue light briller uden styrke og blue light briller med styrke alt efter behov.

Vi har fundet et bredt udvalg af blåt lys briller til enhver smag, så du kan finde dit favorit-par.

Det skal du overveje, før du køber nye blue light briller:

 • Budget: Hvor mange penge vil du bruge på dine nye blue light briller? De kommer i forskellige typer, designs og med forskellig % blokering af det blå lys. Derfor har de også forskellige prisklasser, men typisk ligger de mellem 250 og 500 kr. 
 • Design: Måske skal du bruge brillerne mere end bare derhjemme. Hvis du skal bruge dem på arbejde, skal du overveje, om det skal være et design, du vil gå med til dagligt.
 • UV400 beskyttelse: Er det vigtigt for dig, at brillerne også er UV beskyttende mod solens stråler.
 • Blue light briller med styrke: Skal du bruge styrke i dine briller? Så skal du vælge nogle blue light briller, hvor det er en mulighed, så du får det bedste syn, når du skal sidde ved computeren eller andre skærme.

Wayfarer blue light brille – Testvinder

Wayfarer blue light

 

Introduktion

Du får den blue light brille med den bedste beskyttelse i oversigten med Wayfarer blue light brille. Det er også i den dyreste ende af prisskalaen, men du kan regne med, at dine øjne bliver beskyttet med de 92 % beskyttelse, som Wayfarer lover. Derfor har vi udnævnt dem som testvinder. 

Om Wayfarer blue light brille

Wayfarers blue light briller vil hjælpe dig til at få bedre søvn, da de har en høj beskyttelsesprocent mod det blå lys, som er forstyrrende i forhold til at sove. Elsker du at se serier inden sengetid eller at se på din telefon, kan du stadig gøre det med Wayfarers blue light briller. 

Blue light brillerne blokerer op til 92 % af det violette og blå lys, hvilket gør dem til de nogle af bedste skærmbriller mod blåt lys ift. beskyttelse. Hvis du sidder foran en computer hele arbejdsdagen, er det nemt at få hovedpine. Du vil samtidig også opleve, at du får mindre hovedpine, hvis du døjer med det. Brillerne hjælper også mod trætte øjne.

Brillerne er udviklet i Danmark og testet på Wayfarers kontor i Danmark.

Du får 31 dages gratis returret med Wayfarer, og de tilbyder 100 % tilfredshedsgaranti. Du får et etui og en stofpose sammen med brillerne, så du kan beskytte dem, hvis du skal have dem med i en taske eller lignende. 

Fordele

 •     Blokerer 92 % af det blå lys
 •     31 dags returnering
 •     Moderne design
Ulemper

 •  Ingen tilpasningsmuligheder

Udvalgte specifikationer

 • Farve: Sort

ANCR Copenhagen Modern blue light brille – Bedste premiumvalg

 

Introduktion

ANCR Copenhagen har lavet et par smarte blue light briller i et tidløst design. De blokerer 40 % af det blå HEV lys. Samtidig er de UV beskyttede ligeså meget som andre briller, og de er kvalitetstestet på DTU.

Brillerne er meget holdbare og i høj kvalitet. Det er de mest optimerede materialemæssigt i oversigten, hvilket også betyder, at det er nogle af de dyreste. 

Om ANCR Copenhagen

ANCR Copenhagen blokerer 40 % af det blå HEV lys på 420-460nm og lys fra LED pærer, hvilket kan give dig færre hovedpiner, mindre trætte øjne og gøre dig i stand til at se på en skærm i længere tid.

Brillerne kommer i et tidløst design, så du både kan se moderne ud og mindske skadelige bivirkninger.  De er lavet i et holdbart materiale TR90. Det er let, har stor holdbarhed og er fleksibelt. Brillerne er så lette, at mange glemmer, at de har dem på. 

Glasset i brillerne er lavet af polykarbonat, så det ikke kan splintre. De er vand- olie og fedtafvisende, så du nemt kan rengøre dem. Glasset har anti-rids og er antistatiske, så de ikke samler støv og ikke så nemt bliver ridsede. De har et anti-reflekterende lag, der reducerer glans og refleksion.

Brillerne er CE- og UV400 mærkede, og de beskytter lige så godt mod solen som de bedste solbriller på markedet. 

Fordele

 • Tidløst og moderne design
 •     Blokerer mere end 40 % blåt HEV-lys
 • Effektiv beskyttelse mod UV-stråler
 • Lavet i det holdbare materiale TR90
Ulemper

 • Højere prisklasse

Udvalgte specifikationer

 • Farve: sort

Excec blue light brille – Bedst til prisen

Excec_blue_light

Introduktion

Excec blue light briller kommer til en god pris, og du får samtidig god værdi for pengene. Det er nogle af de billigste i oversigten, og de har 40 % beskyttelse af det blå lys.

Designet er unikt, og du kan vælge mellem flere farver, så du kan finde den, der passer til dig og din stil.  

Om Excec blue light brille

Excec giver dig en blue light brille, der er certificeret blue light og blokerer 40 % af det blå lys, der kommer fra din skærm. Det blå lys er et spektrum af lys fra 380nm til 500nm, som brillerne dækker.

Samtidig er brillerne UV400 beskyttede. Det betyder, at du vil opleve, at dine øjne generelt set slapper mere af. Du vil opleve færre hovedpiner, og du kan nemmere sidde en hel arbejdsdag foran computeren. 

Det kan samtidig give dig bedre søvn, hvis du gerne vil se fjernsyn om aftenen, game eller se på telefonen. Med blue light brillerne kan du nemmere sove efterfølgende og være veludhvilet næste morgen.  

Fordele

 • Blokerer 40 % af det blå lys
 • Fås i 4 farver
 • Holdbar og let vægt
Ulemper

 • Kan ikke fås med styrke i

Udvalgte specifikationer

 • Farve: blå, brun, grå eller sort

ANCR Copenhagen Business blue light brille – med ridsefaste og antireflekterende brilleglas

ANCR Copenhagen Business blue light

Introduktion

ANCR Copenhagen har lavet en blue light brille med fokus på business, så du kan bruge dem på arbejde. Designet er moderne, og du kan nemt tage dem på hver dag på arbejde.

Brillerne er meget lette, så de vil ikke irritere dig, når du har dem på. Faktisk glemmer de fleste, at de har dem på. 

Om ANCR Copenhagen

Business brillen fra ANCR Copenhagen blokerer mere end 40 % af det skadelige blå lys, som kommer fra din computer, tablet eller mobil. De kan hjælpe dig til at sove bedre om aftenen, og de kan hjælpe dig til ikke at spænde meget i øjnene, når du arbejder.

Business brillen er lavet med fokus på dig, der gerne vil bruge dem på arbejdspladsen og generelt set, når du arbejder. Mange arbejder foran en skærm, og mange arbejder i dag også om aftenen. Det er om aftenen, at du skal passe på med det skadelige blå lys. Det kan gøre, at du har sværere ved at sove og bliver mere ukoncentreret. 

Brillerne er lavet i holdbare og gode materialer som Modern udgaven fra ANCR Copenhagen. De er kvalitetstestet hos DTU, og glasset er anti-rids, antireflekterende, og fedt-, olie- og vandafvisende. De er på alle mulige måder optimerede, så du får de bedste forhold, og du nemt kan gøre dem rene.

Modellen kan holde længe, da de er lavet af TR90.

Fordele

 • Blokerer 40 % af det blå HEV lys
 • Antireflekterende lag
 • Antirids belægning
 • CE og UV400 mærket
Ulemper

 • Højere prisklasse

Udvalgte specifikationer

 • Farve: sort

Blue glass round blue light brille – komfortable og diskrete skærmbriller

Blue glass round blue light

 

Introduktion

Bluelight brillen blokerer 92 % af det violette og blå lys, der kan være skadeligt for dine øjne og din nattesøvn. De er ideelle til dig, der gerne vil se på din mobil om aftenen, inden du skal sove. Så kan du tage brillerne på, og du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt du kan sove bagefter. 

Om Blue glass round blue light brille transparent 

Bluelight brillen er i et super fedt design med transparent glas og stel. Det gør, at det er mindre synligt, at det er blue light briller. Du kan derfor sagtens bruge dem omkring andre eksempelvis på arbejdspladsen.

Brillerne blokere op til 92 %, hvilket er noget af det højeste, du kan opnå. Det kan give dig bedre søvn og færre hovedpiner. 

Blue glass tilbyder 100 % tilfredshedsgaranti og 31 dages returret. Du kan derfor prøve brillerne af, før du endeligt beslutter dig. De kommer med et etui og en stofpose, så du kan passe godt på dem.

Fordele

 •  Blokerer op til 92 % af det blå lys
 • Meget lette
 • 31 dages gratis returpolitik
Ulemper

 •  Plastik rammen er ikke lige så holdbar som metal

Udvalgte specifikationer

 • Farve: gennemsigtig

Freestyler blue light brille – effektive og flotte glas i 2 farver

Freestyler_blue_light

Introduktion

Du får et par blue light briller til en billig prisklasse, i et fedt design og som blokerer op til 40 % af det skadelige lys fra Freestyle.

Designet er retro, så hvis du gerne vil have noget andet end det moderne og minimalistiske, så er brillerne lige noget for dig. Desuden er de nogle af de billigste i oversigten. 

Om Freestyler

Freestyler er en blue light brille, der har UV400 beskyttelse og blokerer 40 % af det blå lys, der kan være skadeligt for dine øjne. Det er særligt om aftenen, når du sidder og ser fjernsyn eller gamer, at dine øjne kan tage skade, og det kan have betydning for din nattesøvn. En god nattesøvn er afgørende for at gøre det godt i skolen, på studie eller arbejde dagen efter.

Brillerne hjælper dine øjne til at slappe mere af, og du vil opleve at få en bedre søvn. Du behøver ikke gå på kompromis med at game om aftenen, studere eller arbejde, eller hvad du laver, for du kan gøre det med brillerne på.

Fordele

 • Fås i to farver
 • UV400 beskyttede
 • Blokerer 40 % af det blå lys
Ulemper

 • Kan ikke fås med styrke i

Udvalgte specifikationer

 • Farve: sort og guld eller grå

Ikon blue light brille – certificerede og med UV400 beskyttelse

Ikon_blue_light

Introduktion

Ikon er en blue light brille, hvor du kan vælge lige netop den farve, du ønsker. Brillerne er retro i stilen og oplagte til dig, der gerne vil have nogle mere unikke blue light briller. De er super fede i designet og kommer i flere farver. De blokerer 40 % af det skadelige lys, og du kan få dem til en god pris. 

Om Ikon

Ikon vil hjælpe dig med at minimere hovedpiner, trætte øjne og dårlig nattesøvn. Måske arbejder du eller studerer om aftenen, eller du gamer, ser fjernsyn eller ser på din telefon. Det beskriver i hvert fald de fleste danskere. Med en blue light brille kan du sove bedre om aftenen, efter du har lavet de aktiviteter.

Ikon har et fedt design, der samtidig kan passe ind i din stil. De er også UV400 beskyttede. Stellet er holdbart, men samtidig er de meget lette og rare at have på.

Fordele

 • Blokerer 40 % af det blå lys
 • Tilgængelige i 5 farver
 • Holdbare, men lette
Ulemper

 • Kommer uden tilbehør

Udvalgte specifikationer

 • Farver: sort, guld, sort og guld, sølv og sort, sølv

Hvad er blue light briller?

Du har sikkert hørt om blue light briller eller skærmbriller, som er blevet meget populære på det seneste. Blue light briller er briller, der beskytter dine øjne mod en bestemt type lys. Det er det blå og violette lys, som kommer fra skærme såsom mobiler, computer, tv eller tablets. Det gælder alle skærme, der bruger LED lys. I dag ser vi alle på den slags skærme i flere timer om dagen. Det kan være skadeligt for vores øjne, og det blå lys kan gøre, at det er svært at lægge sig til at sove om aftenen. 

Det blå lys er lys, der ikke bliver registreret af den menneskelige hjerne. UV er ultraviolet og er en del af lysspektret, som vi ikke kan se, men som kommer fra skærme. Det usynlige blå lys har et meget højt energiniveau, hvorfor det kan være svært at sove efterfølgende.

Det blå lys er ikke skadeligt i sig selv, ligesom sollys, men hvis du får for meget af det, kan det blive skadeligt – ligesom hvis du soler dig en hel dag. Det giver os signaler om, hvilken tid på døgnet det er. Derfor kan det blå lys have indflydelse på din søvn. Mange mennesker i dag døjer med søvnbesvær, og det kan det blå lys fra skærme være en af grundende dertil.

Nogle studier viser, at det blå lys også kan være skadeligt over længere tid. Det betyder, at det kan give skader på nethinden og nedsat synsevne.

Et studie undersøgte, om blue light briller havde en effekt. Det viste, at unge mænd, der brugte blue light briller, havde mere melatonin i blodet, end mænd der ikke brugte dem. Melatonin er med til at gøre os trætte. Derfor kan blue light briller gøre en forskel for dine øjne, hverdag og din søvn.

Kilde: Billigbrillen.dk

Hvordan kan blue light briller påvirke din hverdag?

Blue light briller kan gøre en forskel for dig. Fordelene ved dem er blandt andre:

 1. Du sover bedre. Når du bliver udsat for det blå lys, tror din hjerne, at det er dag og fortæller dig ikke, at du skal blive træt og sove. Det betyder, at du kan have svært ved at falde i søvn, og vi ved, at dårligere søvn er lig med dårligere livskvalitet. Det kan føre til livsstilsygdomme og mange andre sygdomme på længere sigt.
 2. Blue light briller kan hjælpe til, at du får mindre hovedpine. Hvis du døjer meget med hovedpine, kan det være et forsøg værd at se, om blue light briller kan gøre en forskel for dig på det område.
 3. Blue light briller vil hjælpe til, at du får mindre trætte og tørre øjne. Vi ser meget på skærme i løbet af en dag, og ligesom hvis du har været i stærk sol en hel dag, kan ens øjne blive trætte og tørre – og de kan næsten gøre ondt.
 4. Blue light briller kan have flere fordele, som vi endnu ikke ved. Man er endnu ikke helt klar over, hvilke skader der kan komme fra at se så meget på skærme og blive udsat for blåt lys gennem en hel dag.

Et studie har vist, at det kan lede til overvægt, men endnu er det uvist, udover at man ved, at det kan være skadeligt for ens søvn og gøre skade på øjnene på lang sigt. Der kan være flere skader, som vi endnu ikke kender til, som brillerne kan hjælpe på.

Kan alle bruge blue light briller?

Ja, alle kan bruge briller mod blåt lys. Hvis du bruger briller til dagligt, skal du naturligvis have nogle blue light briller med styrke. Det kan koste en del ekstra, hvis du bruger meget i styrke, men det kan være det værd.

Du kan sagtens få blue light briller til en god pris med 1,5+ eller mindre i styrke. Ellers kan du vælge blue light briller i det design og den farve, du ønsker, for der er efterhånden mange af dem.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Blue Glass Nature blue light brille – stilede blue light briller med styrke

Introduktion

Blueglass har lavet en effektiv og stilet blue light brille, som blokerer op til 92 % af det blå og violette lys.

De kommer i et fedt design, og de er ideelle til dig, der gerne vil have blue light briller med styrke. De kommer i styrken 1,5+. 

Om Blue Glass Nature

Blue light brillerne Blue Glass Nature kommer i et design, der er en naturlig brunlig nuance. Det er anderledes, men kan være fedt, hvis du gerne vil have noget andet end sort eller gråt.

Blue light brillerne blokerer op til 92 % af det blå lys ligesom Blue glass’ andre blue light briller. De kommer i et kvalitetsstel, der er fleksibelt og behageligt at have på. Hvis du skal sidde med brillerne på længe – måske hvis du arbejder om aftenen, så er de ideelle til dig. 

Brillerne kommer med styrke, hvilket ikke er typisk for blue light briller. De er derfor egnet til dig, som skal bruge lidt styrke på1,5+. Det vil hjælpe dig til at kunne slappe mere af i øjnene.

Fordele

 • Stellet er fleksibelt og behageligt
 • Moderne og stilfuldt design
 • Kommer med styrke
Ulemper

 • Højere prisklasse

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Billigbrillen

Billigbrillen er en online brille butik, hvor de også besvarer spørgsmål i artikler.

Fra Billigbrillen har vi anvendt artiklen ”BLUE LIGHT BRILLER VIRKER DET?”.

Du kan se artiklen her

Andre relevante tests og artikler

Er du også på udkig efter andre briller, kan det være, at du har brug for et par skibriller til vinterens komme. Skitur er meget populært, og skibriller er et nødvendigt stykke udstyr, når du skal ud på pisterne. 

Oculus skal du bruge, hvis du bruger VR. Oculus er en virksomhed, der laver VR headsets til virksomheder og private.


FAQ

Hvilken blue light brille er den bedste?
Det kommer an på dit behov, om du skal have styrke i eller ej, og hvilket design du godt kan lide.
Hvad skal man overveje før man køber blue light briller?
Du skal overveje, hvor mange penge du gerne vil bruge på dine blue light briller, og om du skal have dem med styrke eller ej.
Hvad er fordelene ved blue light briller?
Der er mange fordele; bedre nattesøvn, mindre hovedpine og mindre trætte øjne.

forbruger-test.dk

Vores skribent og research-team

Find mere information her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme