Test af de 9 bedste Vejrstationer

Når man skal have ny vejrstation, så er der mange ting, som man bør være opmærksom på. For medmindre du i forvejen har prøvet kræfter med indkøb af sådan en maskine, så er der med garanti en masse informationer, som du ikke kender til.

vejrstationer
Udgivet 08.03.2019|Senest redigeret 04.05.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks

Der findes rigtig mange forskellige vejrstationer på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste vejrstationer, der er på markedet anno 2020, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

vejrstationer

forbruger-test.dk

4.39 28

NetAtmo vejrstation

vejrstationer

Produktet vurdering

Den første vejrstation, som vi vil gennemgå i denne guide, kommer fra NetAtmo. Dette er en af de dyrere modeller på markedet, og det er altså en vejrstation i høj kvalitet.

Den høje pris skyldes dog flere ting. Bl.a. er denne vejrstation designet som to stk. flotte og elegante sølv-cylindere.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af NetAtmo vejrstation

Gode ting ved NetAtmo vejrstation

 • Elegant, trådløs og avanceret vejrstation til vejrnørden, der måler både inde- og udeklima
 • Registrering af NetAtmo-konto og tilhørende app er begge gratis
 • Indendørssensor og udendørssensor måler næsten alle vejrforhold
 • Kompatibel med både iOS og Android smartphones samt iPad og iPod
 • Mulighed for at få advarsler ved bestemte vejrforhold
 • Mulighed for at tilkøbe vindmåler

Mere information om NetAtmo vejrstation

Disse cylindere fungerer således, at de måler henholdsvis udendørs- og indendørsklimaet. Prisen indikerer desuden, at denne vejrstation har utroligt mange gode og praktiske funktioner, og det er derfor den perfekte model til vejrnørden.

Målerne kan give dig mange gode informationer. Indendørsmåleren kan f.eks. måle temperatur, luftfugtighed, lufttryk, CO2-mængde og lydniveau. Du har altså mulighed for at få fat i alle relevante informationer vedrørende dit indeklima gennem denne måler.

Du kan også få gode råd til forbedring af indeklimaet, hvis indendørssensoren f.eks. måler dårlig luftkvalitet. Indendørsmåleren skal helst placeres i nærheden af en stikkontakt, da den ikke kører på batterier.

Hvis man ønsker at måle indeklimaet i mere end ét rum ad gangen, så er det også muligt at tilkøbe en ekstra indendørssensor. Du kan tilkoble op til i alt 3 ekstra sensorer til vejrstationen.

Udendørsmåleren er derimod trådløs og kan køre på batterier. Dette betyder også, at du kan placere den, hvor end du ønsker. Denne måler kan både måle temperatur, luftfugtighed og mange andre gode vejrforhold.

Vejrstationen er ikke bare praktisk, den er også utroligt nem at installere. Denne vejrstation fungerer nemlig både med smartphones, iPads og iPods. Den virker både på iOS og Android, og du skal derfor ikke have fat i en ny telefon for at kunne anvende apparatet.

Det er muligt at tilpasse appen således, at den kan advare dig i bestemte tilfælde. Du kan f.eks. få en advarsel, hvis vindstyrken overskrider et bestemt niveau. Dette kan være smart, hvis man er bådejer og har sådan én ankret ved vandet.

Ventus W155

vejrstationer

Produktet vurdering

Denne slags vejrstation er god, hvis man bare ønsker at få de mest grundlæggende informationer om det lokale vejr.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video anmeldelse af Ventus W155

Gode ting ved Ventus W155

 • Billig og simpel vejrstation med mange funktioner
 • Trådløs model gør det muligt at montere hvor end man ønsker
 • Indbygget stormalarm advarer dig ved usædvanligt vejr
 • Vejrstationens informationer bygger på lokale data
 • Ved køb medfølger anemometer, regnmåler og AC-adapter

Mere information om Ventus W155

Den næste vejrstation på listen kommer fra Ventus, og den går under navnet W155. Denne model står i stor kontrast til NetAtmos model på især ét punkt. Denne model er langt, langt billigere. Derfor har den også langt færre funktioner og informationer at videregive dig.

Ventus’ W155 kommer ikke både med en indendørs- og udendørssensor. Den skal ej heller anvendes i samspil med en smartphone. Nej, dette er en helt simpel vejrstation, der bare skal monteres på f.eks. terrassen eller altanen.

Du kan herefter aflæse måleren for at se diverse informationer. Denne model er i øvrigt trådløs, så du skal ikke bekymre dig om et større arbejde med at få ledninger til at nå måleren. W155 kan i stedet køre på batterier, og du kan derfor snildt placere den, hvor end du ønsker.

Denne vejrstation har flere forskellige funktioner. Den er udstyret med termometer, hygrometer, vejrudsigt, lufttryksmåler og vindmåler. Du har derfor rig mulighed for at få en bred vifte af informationer om vejret på din adresse.

Modellen kan også give dig advarsler ved særligt vejr. Du kan f.eks. få stormvarsel, hvis vindhastighederne overstiger bestemte niveauer. På denne måde kan du nå at sikre dig, at dine havemøbler og din trampolin bliver fjernet, inden de risikerer at blæse væk.

Selvom måleren også viser dig både temperatur og vindstyrke, så har den også både et varme- og kuldeindeks. Dette hjælper dig til at vurdere, hvor varmt eller koldt der er udenfor. Varme-/kuldeindeks siger nemlig meget mere, end temperaturen og vindstyrken gør.

Ved køb af denne vejrstation fra Ventus medfølger både 1 stk. trådløst anemometer med indbygget fugtighedssensor, 1 stk. trådløs regnmåler samt 1 stk. AC-adapter.

Ventus W831

vejrstationer

Produktet vurdering

Endnu en gang skal vi kigge på en vejrstation på Ventus. Modellen har serienummer W831, og dette er en opgradering fra den forrige på listen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Ventus W831

Gode ting ved Ventus W831

 • Brugervenlig og trådløs vejrstation med mange praktiske funktioner og stort display
 • Har både regn- og vindmåler samt termohygrometer
 • Mulighed for at se vejrudsigt
 • Alle data kan gemmes på din computer
 • Mulighed for at måle luftfugtigheden både inde og ude

Mere information om Ventus W831

Denne model har flere funktioner end W155, og den bliver derfor også en anelse dyrere. Her er dog stadig tale om en trådløs vejrstation med display, og du kan derfor ikke anvende den sammen med smartphones eller tablets.

Denne vejrstation har både vind- og regnmåler samt en termohygrometersensor. Sidstnævnte viser dig informationer om både temperaturer samt luftfugtighed. W831 er udstyret med kraftige sensorer, så du kan være sikker på, at du får pålidelige data.

Samtlige data fra denne vejrstation kan gemmes på din computer, såfremt du ønsker dette.

I samme stil som W155’eren, så har denne vejrstation også vejrudsigt. Denne viser dig selvfølgelig en prognose for det kommende vejr. Regnmåleren kan vise dig tal på både dags-, uge- og månedsbasis.

Dette betyder, at du har mulighed for at planlægge i forvejen mht. både transport og påklædning. Dette kan især være smart, hvis man skal pakke en taske til de mindste.

Du har også mulighed for at måle luftfugtighed både inde og ude, hvilket kan være effektivt til f.eks. at opdage et dårligt indeklima. Vindmåleren vil kunne vise dig både vindhastighed, vindretning og vindstød. Derudover kan du også få vist et kuldeindeks.

OBH Vejrstation 4832

vejrstationer

Produktet vurdering

OBH har også produceret en vejrstation. Oftest kender man dem fra køkkenprodukter, men de har også lavet en bred vifte af produkter, der kan bruges i hjemmet generelt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af OBH Vejrstation 4832

Gode ting ved OBH Vejrstation 4832

 • Billig og simpel vejrstation
 • Kan måle både indendørs- og udendørstemperaturer
 • Indbygget ur og kalender
 • Mulighed for at tilkoble op til 3 sendere

Mere information om OBH vejrstation 4832

Denne model har nummeret 4832, og her er tale om en meget simpel vejrstation. Den befinder i den billige ende af prisskalaen, og det fås næsten ikke billigere.

Man får dog også hvad man betaler for, for denne vejrstation kan kun vise dig udendørs- og indendørstemperaturer.

Se en bred vifte af OBHs vejrstationer.

Den er også udstyret med radiostyret ur og kalender, og den kan vise dig en prognose for de næste 12-24 timer.

Hvis man ønsker at anvende en vejrstation til udelukkende at se temperaturer, så kan dette apparat klare opgaven uden problemer. Det kræver heller ikke nogen stor investering, for modellen fås utroligt billigt.

Vejrstationen har et medfølgende termometer, som måler både inde- og udetemperaturen. Du har mulighed for at tilkoble helt op til 3 sendere til vejrstationen, såfremt du ønsker at måle flere forskellige steder.

Dette kan f.eks. bruges til at måle temperaturerne på både solsiden og skyggesiden af dit hus, hvilket kan være smart f.eks. om sommeren. På denne måde kan du orientere dig, om det f.eks. er muligt at spise morgenmad på terrassen, eller om der er for koldt.

NSH Nordic Lonobox W920

vejrstationer

Produktet vurdering

Vi har nu set en række produkter, som alle befandt sig i den billige ende af prisskalaen.

Det næste produkt på listen kommer fra NSH Nordic, og dette er et dyrere produkt i høj kvalitet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af NSH Nordic Lonobox W920

Gode ting ved NSH Nordic Lonobox W920

 • Avanceret og brugervenlig vejrstation i høj kvalitet med mange funktioner
 • Måler næsten alle vejrforhold
 • Mulighed for at se live vejrdata fra andre steder i verden
 • Data videregives til smartphone, PC eller tablet
 • Historikfunktion giver dig mulighed for at se udviklingen af vejrforhold over en længere periode
 • Ved køb medfølger gateway inkl. strømforsyning, temperatur- og fugtighedsmåler, vindretnings- og vindhastighedsmåler samt nedbørsmåler og Ethernet-kabel
 • Batterier til samtlige målere medfølger ved køb

Mere information om Lonobox W920

Modellen går under navnet Lonobox W920, og den har et hav af gode funktioner og egenskaber. Den er en større investering end mange andre vejrstationer, men du får til gengæld også meget for pengene.

Lonobox W920 er lidt af et pakkeprodukt. Når man køber denne vejrstation, så medfølger mange forskellige målere. Du får bl.a. en temperatur- og fugtighedsmåler, en nedbørsmåler samt en vindretning- og vindhastighedsmåler.

Samtlige af disse målere anvender batteri, og disse følger også med i pakken. Derudover får du også en ”gateway” med dertilhørende strømforsyning samt et Ethernet-kabel til at oprette forbindelse til din gateway.

Denne vejrstation er forholdsvis let at installere, og efter opsætning kan den videregive et væld af informationer til din smartphone, så du altid har disse ved hånden.

Se vores test-guide af Bluetooth højttalere der kan akkompagnere din vejrstation her!

Du kan også få videresendt disse informationer til din computer, såfremt du ønsker dette.

Lonobox W920 giver dig mulighed for at se mange forskellige informationer. Du kan bl.a. få lokale målinger af både barometertryk, luftfugtighed, temperatur, nedbør, vindretning og vindhastighed.

Derudover kan du også få målinger fra både ind- og udland fra andre Lonobox-vejrstationer. Dette betyder, at du ikke kun skal nøjes med dine egne målinger, men at du også kan se et utal af andre vejrmålinger fra hele verden.

Denne model har også en historikfunktion, der gør det muligt at se informationer fra tidligere. Med denne funktion er det muligt at se, hvordan vejret har udviklet sig over en periode på flere måneder.

Det kan f.eks. være smart, hvis man ønsker at danne sig overblik over temperaturudviklingen fra vinter til sommer.

DAY Vejrstation

vejrstationer

Produktet vurdering

Den næste vejrstation i rækken kommer fra DAY. Denne producent har lavet en meget prisvenlig og forholdsvis simpel vejrstation.

Videoanmeldelse af DAY vejrstation

Gode ting ved DAY Vejrstation

 • Meget prisvenlig og simpel vejrstation
 • Kan måle temperatur og luftfugtighed både indendørs og udendørs
 • Kan vise temperatur i både grader Celsius og Fahrenheit
 • Indbygget alarm-funktion med dertilhørende snooze-funktion
 • Displayet viser også tid, dato og ugedag
 • Har både fod og hul bagpå, så produktet kan stå selv eller hænges op

Mere information om DAY vejrstation

Denne model giver dig mulighed for at måle de mest basale vejrforhold, uden at du skal investere en større mængde penge i et produkt.

Denne vejrstation er derfor fin til dig, der gerne vil have en praktisk og brugervenlig vejrstation med mere end én funktion.

Denne trådløse vejrstation har flere gode funktioner. Først og fremmest kan den vise dig både klokkeslæt, ugedag og dato. Derudover har den en alarmfunktion med dertilhørende snooze-funktion.

Dette betyder, at man også kan anvende den som vækkeur. Dette kræver kun, at man husker at placere den trådløse sensor, så den kan måle de ønskede vejrforhold bedst muligt.

Vejrstationen har en fod, hvis man ønsker at stille den et bestemt sted, samt et hul bagpå, så man også har mulighed for at hænge vejrstationen op.

Vejrstationen fra DAY kan måle to forskellige ting, nemlig temperatur og luftfugtighed. Disse kan måles både indendørs og udendørs, og du har derfor gode muligheder for at tilpasse vejrstationen efter dine behov.

Vejrstationen kan måle alt mellem 0 og 50 graders Celsius indendørs, og -20 til 60 graders Celsius udendørs. Hvis man ønsker, så kan temperaturen også vises i grader Fahrenheit.

Derudover kan den måle alt mellem 20% til 95% luftfugtighed inden for en rækkevidde på op til 60m. Både vejrstationen og den trådløse sensor anvender 2 stk. AA-batterier, og disse medfølger ikke ved køb.

Rosenborg 66830

vejrstationer

Produktet vurdering

Vi skal kigge på endnu en vejrstation og endnu et nyt mærke. Denne gang skal vi se på et produkt fra Rosenborg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Rosenborg 66830

Gode ting ved Rosenborg 66830

 • Trådløs vejrstation i midten af prisskalaen med flere funktioner end simple modeller
 • Kan måle både temperaturer og luftfugtighed
 • Mulighed for at måle både indendørs og udendørs
 • Touchskærm giver mulighed for brugervenlig betjening
 • Indikatorer viser fremtidige ændringer i vejrforholdene

Mere information om Rosenborg 66830

Modellen har nummeret 66830, og dette er en vejrstation, der befinder sig i midten af prisskalaen. Denne model har flere funktioner end de helt simple vejrstationer, som vi tidligere har gennemgået i denne guide.

Den har dog ikke lige så mange funktioner og egenskaber som de helt dyreste produkter på markedet, hvilket er at forvente.

Denne vejrstation fra Rosenborg er trådløs, og det betyder, at du ikke er begrænset af ledninger, når du skal have monteret eller placeret din vejrstation. Du har derimod mulighed for at sætte den op, lige hvor du ønsker.

Dette kan især være en fordel, hvis man gerne vil have det meste ud af sin vejrstation, da placeringen af produktet har stor betydning for, hvilke vejrforhold man kan måle mest optimalt.

Rosenborg 66830 kan måle flere forskellige ting. Du kan først og fremmest måle temperaturer og luftfugtigheden. Disse målinger kan både foretages indendørs og udendørs. Modellen har også en indikator, der kan vise dig, hvordan vejret vil udvikle sig inden for den nærmeste tid.

Displayskærmen vil f.eks. vise dig ved hjælp af pile, om temperaturen er faldende eller stigende. Foruden disse funktioner, så er vejrstationen også udstyret med både kalender og ur.

Displayskærmen viser samtlige målinger på én gang, og du kan derfor hurtigt danne dig overblik over de mange tal. Modellen betjenes via touchskærmen.

Ventus W928

vejrstationer

Produktet vurdering

Endnu en gang skal vi kigge på en model på Ventus. Denne gang drejer det sig om modellen W928, og dette er en af Ventus’ dyrere modeller.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Ventus W928

Gode ting ved Ventus W928

 • Avanceret vejrstation med et utal af målefunktioner
 • Mulighed for at se både månefaser samt solopgang og -nedgang
 • Medfølgende program til computer tillader dig at overføre data hertil
 • Ved køb medfølger både vejrstation, vindsensor med solcelle-oplader, regnsensor samt temperatursensor
 • Kan måle både temperatur og luftfugtighed indendørs og udendørs
 • Indbygget ur og kalender
 • Kan advare dig i tilfælde af kritisk vejr
 • Udstyret med alarmfunktion

Mere information om Ventus W928

Den lander i den høje ende af prisskalaen, og den har utroligt mange funktioner og egenskaber. Dette er i den grad en multifunktionel vejrstation, og den vil derfor være en værdifuld investering, hvis man er lidt af en vejrnørd.

Denne vejrstation anvender flere slags målere, og disse videresender alle målte data til vejrstationen. Den har flere salgs sensorer, heriblandt en vindsensor, en regnsensor og en temperatursensor.

Disse giver dig adgang til mange forskellige målinger og andre funktioner, som du kan se herunder:

 • Vejrudsigt
 • Vindretning
 • Kuldeindeks
 • Varmeindeks
 • Barometrisk forudsigelse
 • Barometrisk lufttryksvisning
 • Grafer
 • Forudsigelse af vejrtrends
 • Solopgang og -nedgang
 • Månefase
 • Temperatur
 • Luftfugtighed
 • Alarm ved kritisk vejr

Foruden disse mange forskellige målinger, så kan denne vejrstation også gemme data for både temperaturer, luftfugtighed og lufttryk. På denne måde kan du udviklingen af de forskellige vejrforhold over en længere periode.

Vejrstationen fungerer desuden også som ur, og den har både kalender og alarm-funktion. Hvis man ønsker det, så kan man også installere et program på sin computer, så man kan overføre dataene hertil.

Jacob Jensen 32001

vejrstationer

Produktet vurdering

Den sidste vejrstation på denne liste kommer fra endnu et nyt mærke, nemlig Jacob Jensen. Denne model har modelnummeret 32001, og her er tale om en forholdsvist prisvenlig vejrstation.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Jacob Jensen 32001

Gode ting ved Jacob Jensen 32001

 • Prisvenlig og praktisk vejrstation med mange målingsfunktioner
 • Kan måle både indendørs og udendørs
 • Kan måle temperaturer, lufttryk, luftfugtighed og nedbør
 • Advarer dig, hvis der er udsigt til kraftigt nedbør
 • Stort display overskueliggør informationerne

Mere information om Jacob Jensen 32001

Modellen kan dog stadig foretage mange forskellige målinger, og det er derfor en smart model, hvis man ønsker kvantitet for pengene.

Denne vejrstation fra Jacob Jensen giver dig mulighed for at lave lokale målinger, og du får videregivet disse informationer i et stort og overskueligt display.

Du har mulighed for både at måle indendørs og udendørs, og hvilket kan være praktisk, hvis man f.eks. gerne vil måle både luftfugtighed og temperaturer flere steder.

Der medfølger eksterne sensorer ved køb af denne model, og disse kan både vise dig temperaturer i grader Celsius eller Fahrenheit. Ved hjælp af luftfugtighedsmåleren kan du også måle, hvorvidt dit hjem er for fugtigt eller for tørt.

Dette kan være en god information at få, da indeklimaet kan have stor betydning for bl.a. astmatikere og personer med vejrtrækningsproblemer.

Foruden temperatur, luftfugtighed og lufttryk, så kan du også bruge Jacob Jensen 32001 til at måle nedbør. Der medfølger nemlig en regnmåler, og denne kan hjælpe dig med at danne et overblik over, hvor meget regn, der er faldet inden for de sidste 9 dage.

Regnmåleren viser dig data, som er baseret på både opsamlingsbeholdere og modtagestationer. Regnmåleren er ovenikøbet trådløs, så du skal ikke bekymre dig om at sætte ledninger op, hvis sensoren er placeret upraktisk.

Regnmåleren kan derudover informere dig, hvis der f.eks. er udsigt til mere nedbør end sædvanligt, så du kan tage dine forbehold.

Hvad er en vejrstation egentlig?

Du har nu fået en gennemgang af udvalgte produkter på markedet. Men ved du overhovedet, hvad en vejrstation er?

For at være helt præcis, så er en vejrstation et apparat, som meteorologer anvender til at få en masse informationer om vejrforholdene for et bestemt område. Det er selvfølgelig ikke kun meteorologer, der kan bruge disse apparater.

Forbrugere har også muligheder for at købe og montere disse derhjemme, og de kan fås i både simple og avancerede modeller. Jo flere funktioner man ønsker at have adgang til, jo dyrere vil vejrstationen typisk være.

Instruktioner til vejrstationer kan findes her.

Vejrstationen består typisk af måleenheder, som er fastgjorte til en mastopstilling. Disse måleenheder vil kunne måle forskellige forhold, og de mere avancerede vejrstationer kan måle mange forskellige forhold.

Mangler du andre fede gadgets til huset, kan vores test-guide om robotstøvsugere, ismaskiner og projektorer findes her!

De helt simple vejrstationer kan typisk kun måle temperaturer, hvorimod de avancerede modeller kan måle alt fra vindstød og luftfugtighed til lufttryk og nedbør. De simple modeller vil som oftest kun kunne få lokale data, hvorimod de avancerede modeller kan få informationer fra hele verden.

Desuden vil de avancerede modeller ofte kunne kommunikere med både smartphones og computere, og du vil også kunne gemme data på disse. Denne luksus har de simple modeller ikke.

Værd at vide om vejrstationer

 • De fleste vejrstationer kan også bruges som et vækkeur!
  Brug vejrstationen til at tjekke fugtighed, antal grader og udsigt for nedbør

Gode råd og tips til anvendelse af vejrstation

Når man skal bruge vejrstationer, så er der flere ting, man skal tage højde for. Først og fremmest skal man tage højde for, hvor vejrstationen skal monteres eller placeres henne.

Det skal dog siges, at det for forbrugere er nærmest umuligt at få en optimal placering til sin vejrstation, fordi der er så mange forhold at tage højde for. Det kan dog ofte lade sig gøre at koble flere sendere eller sensorer til sin vejrstation, hvilket øger chancen for at få bedre og mere korrekte data.

Som oftest vil man kunne placere sin vejrstation på terrassen og herved få lokale data. Her skal man dog også tage højde for, at der vil være både sol og skygge, alt efter tidspunktet på døgnet.

Dette kan give svingninger i dataene, hvis ikke du har flere sensorer eller tager højde for skygge- og solsiderne af dit hjem.

Vejrstationen bør dog under alle omstændigheder placeres på en vandret overflade, som ikke er alt for glat. Der må eksempelvis gerne gro korttrimmet græs på denne overflade.

Derudover bør vejrstationen placeres i et åbent område, så man undgår forstyrrende elementer såsom træer, mure eller bakker.

Vil man gerne have de optimale resultater for nogle af mere grundlæggende målinger, såsom temperatur, luftfugtighed og vindmålinger, så er der flere forbehold at tage.

Hvis man skal måle temperaturer, så anbefales det, at man forsøger at placere sin måler ca. 2m over jorden. Dette er selvsamme højde, som meteorologer arbejder efter, og derfor bør du også forsøge at ramme denne.

Mangler du andre redskaber derhjemme kan du finde vores test-guides om køkkenknive, stavblendere, mikroovne og meget mere på denne side.

Man bruger denne højde, fordi temperaturer har det med at svinge meget alt efter højden. Derudover gælder det også, at man forsøger at placere måleren i et åbent område, hvor der kan være god ventilation omkring selve termometeret.

Hvis dette ikke kan lade sig gøre, så risikerer du upålidelige målinger. Derudover skal du selvfølgelig også sørge for at gøre måleren ren fra tid til anden.

Hvis måleren dækkes til af skidt og støv, så risikerer du også at få upålidelige data, da det som oftest er målerens egen temperatur, der videregives.

Når det kommer til at måle luftfugtighed, så gælder samme højdeanbefaling. Luftfugtighed er som oftest målt via et hygrometer, og mange apparater har allerede sådan ét installeret.

Du bør dog stadig forsøge at ramme de ca. 2m for at få så præcise målinger som muligt.

Lidt anderledes er det dog, når man skal måle vindforhold. Her måler man som oftest både vindretning og vindhastigheden. Her anbefales det, at man placerer vindmåleren et godt stykke højere oppe, end de andre målere.

Faktisk anbefales det, at selve vindmåleren skal 10m op i luften. Derudover anbefales det, at man flytter vindmåleren væk fra huset, så dette ikke påvirker målingen. Det anbefales, at man flytter vindmåleren 10 gange hjemmets højde væk.

Bor du derfor i et 4m højt hus, så skal måleren gerne 40m væk.

Disse målinger kan især være svære at få pålidelige data fra, hvis man ikke har adgang til store åbne steder. Det er de færreste, der har mulighed for at stille en vindmåler 40m væk fra hjemmet, og derfor vælger mange også at nøjes med de mere basale målefunktioner.

Anmeldelser af vejrstationer

4,7 baseret pa 32 anmeldelser fra forskellige platforme

Denne side er anmeldt af: Valdemar A. Juhl Rating 10/10

 

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Forbruger-test.dk indsamler anmeldelser af produkter i Danmark. Vi har mere end 1000 tests og opdaterer ugentligt med nye.

Find mere information her

Vejrstationer er et must have

https://meremobil.dk/2017/12/netatmo-vejrstation-test/

Hvordan virker en vejrstation

https://temperaturesensei.com/weather-station/how-does-a-home-weather-station-work/