Testoversigt: Sådan finder du den bedste gas terrassevarmer

597-feature
Udgivet 22.04.2020 | Senest redigeret 09.09.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

I Danmark er terrassesæsonen ofte overstået, hurtigere end vi ønsker, men heldigvis er der hjælp at hente. Med den rette terrassevarmer kan du nyde livet på terrassen eller altanen til langt ind i efteråret, når det er regnvejret og ikke kulden, der jager dig indenfor.

Vi har gennemgået en lang række tests af gasdrevne terrassevarmere for at finde frem til de allerbedste, så du kan danne dig et overblik. I sidste ende er det vores ønske, at du får mest mulig terrassevarmer for pengene.

597-feature

forbruger-test.dk

Elegance gas terrassevarmer– bedst i test

Elegance gas terrassevarmerTestresultater 

Det er ikke noget under, at gas terrassevarmeren med den blanke overflade i rustfrit stål er blevet kåret som det bedste valg af blandt andet den tyske test-gigant Test Vergleich, hvor den især blev rost for sit store strålingsområde.

Om Elegance terrassevarmeren 

Elegance er en gas terrassevarmer i enormt høj kvalitet og noget af det, der gør den til en anmelderrost terrassevarmer er blandt andet, at den er udstyret med en moderne øko-brænder. Det betyder, at den har reduceret sit CO2-udslip med hele 30% i forhold til tidligere modeller, og samtidig sparer du 30% af gasforbruget, hvilket betyder, at den også kører længere på literen.

Gas terrassevarmeren er udstyret med Piezo-tænding, hvilket betyder, at den er nem at betjene. Ligeledes er den sikkerhedsoptimeret, så gassen afbrydes, hvis terrassevarmeren på noget tidspunkt hælder mere end 45 grader, og samtidig går flammen automatisk ud ved ekstremt kraftige vindstød, hvilket yderligere øger sikkerheden.

 • Piezo-tænding
 • Udstyret med væltesikring.
 • Driftstid på 12-35 timer.
 • Trinløs regulering 5-8 Kw.
 • Diameter i bunden: 57 cm.
 • Diameter i toppen: 76 cm.
 • Designet i rustfrit stål.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Classic Hvid gas terrassevarmer: Bedst til prisen

Classic Hvid gas terrassevarmer

Ved første øjekast ser denne gas terrassevarmer måske ikke ud af meget, men ved nærmere eftersyn bliver det hurtigt tydeligt, hvorfor netop denne terrassevarmer er bedst til prisen. Selvom den er mærkbart billigere end elegance, er den nemlig udstyret med mange af de samme funktioner som økobrænder og vippesikring.

Om Terrassevarmer Classic Hvid 

Denne gas terrassevarmer er som allerede nævnt udstyret med en høj-effektiv øko-brænder, der reducerer CO2-udslippet med 30% i forhold til en almindelig gasvarmer på 12 kW, helt uden at gå på kompromis med varmeydelsen.

Ligeledes er den udstyret med en væltesikring, der aktiveres, hvis terrassevarmeren tippes mere end 45 grader, og ligesom Elegance afbrydes gasforsyning ved ekstreme vindstød.

Det eneste der kan tælle ned på en dansk terrasse, er at denne gas terrassevarmer ikke er lavet i rustfri stål. Den valgte ståltype er dog meget modstandsdygtig overfor anløbninger og rust ved almindelig vejrpåvirkning. De kan dog forekomme i skrappere miljøer, hvor den bliver udsat for salt, syre og chlorider.

 • Væltesikret ved 45 grader.
 • Effekt: 8 kW.
 • Bredde: 81,3 cm.
 • Højde: 228,5 cm.
 • Vægt: 17 kg.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Professionel Terrassevarmer: Premium valget

Professionel TerrassevarmerDet her er terrassevarmeren til den kræsne forbruger, der vil have det bedste af det bedste, og det er der en grund til. Ligesom der er en grund til, at dette er en model der ofte ses på restauranter, barer og andre serveringssteder. Det er en terrassevarmer med stor stråleradius, samtidig med at den har en lang driftstid, så hvis du leder efter den perfekte terrassevarmer, så er du i hvert fald tæt på med denne udgave.

Om den professionelle gas terrassevarmer

Denne professionelle gas terassevarmer er udviklet til opvarmning af udendørs arealer på restauranter, cafeer og barer, hvilket gør den til et ekstremt luksuriøst valg til hjemmebrug. Det betyder dog ikke, at den prismæssigt er udenfor den private forbrugers økonomiske rækkevidde.

Terrassevarmeren er udstyret med serveringsbord og hæve-/sænke-funktion, der gør det muligt at reducere højden, når brænderen ikke er i brug, og så er den udstyret med en udtrækkelig gasholder, der gør det nemt og hurtigt at skifte gasflasken. 

Som en sidste bonus er den professionelle gas terrassevarmer også udstyret med en aflåselig låge og en sikringskrog, der gør, at det er nemt og hurtigt at sikre gas terrassevarmeren mod tyveri.

  • Piezo-tænding.
  • Trinløs regulering: 5 – 14 kW
  • Væltesikring.
  • Reflektordiamenter: 88 cm.
  • Basediameter: 60 cm.
  • Driftstid: 10 – 28 cm.
  • Strålingsradius på 10 m.

    FORHANDLER

    TOTAL PRIS

    GÅ TIL

    Lux Mini: Bedste kompakte gas terrassevarmer

    Lux MiniDet er ikke alle, der har brug for en stor terrassevarmer, og det kan der være flere forskellige grunde til. Måske er din terrasse ikke så stor, eller måske vil du bare have en lille gasbrænder, der passer ved bordet. Uanset hvad grunden er, så er Lux Mini tæt på at være den perfekte, lille gas terrassevarmer.

    Om Lux Mini

    Lux Mini måler kun 1,15 meter i højden, og den er designet ud fra ideen om, at den skal kunne passe ind under f.eks. en parasol eller en markise, og til det formål, er den helt genial. Den er lille, kompakt og undseelig med en stor varme-evne. Hvad mere kan man ønske sig?

    Lux Mini er en gas terrassevarmer udstyret med et vindskjold af aluminium, og ligeledes er den udstyret med væltesikring, der gør at sikkerheden er i top.

    Lux Mini er udført i rustfrit stål, hvilket betyder, at den er særdeles modstandsdygtigt overfor almindeligt vejr, hvilket betyder, at der næsten ikke er nogen chance for anløbninger og rust med mindre terrassevarmeren udsættes for salt, syre, chlorid eller havgus.

    • Trinløs regulering: 3 – 7 kW
    • Væltesikring.
    • Bredde: 26 cm.
    • Højde: 115 cm.

    FORHANDLER

    TOTAL PRIS

    GÅ TIL

    Outfit gas terrassevarmer: Synlig flamme og smukt design 

    Outfit gas terrassevarmerDet er ikke kun funktionerne, der er afgørende for valget af gas terrassevarmer. For rigtig mange af os, har udseendet og designet også en del at skulle have sagt. Når det er tilfældet, så er denne Outfit tårnterrassevarmer i aluminium og stål et fantastisk bud på en terrassevarmer.

    Gasafbrændingen foregår i et indbygget flammerør designet i klart glas, der giver en flot effekt, samtidig med, at den producerer god varme. På den måde er Outfit terrassevarmeren med til at skabe den perfekte stemning lige meget om det er på terrassen, i indkørslen eller til din restaurant.

    Om Outfit terrassevarmeren

    Outfit gas terrassevarmeren er udført som en tårnbrænder, med et indbygget, gennemsigtigt afbrændingsrør, der giver en særdeles flot visuel effekt. Selve tårnet, der måler 49 x 49 x 200 centimeter, er designet i en blanding af aluminium og metal og vejer lige over 25 kilo.

    Selvom det tydeligvis er en gas terrassevarmer, hvor der er tænkt over designet, er den stadig lavet i et funktionelt design, der blandt andet inkluderer et beskyttelsesgitter, der gør, at du ikke kommer til at brænde dig ved et uheld, og selvfølgelig har den trinløs varmejustering og en bred stråleradius.

    • Trinløs regulering.
    • Dimensioner: 49 x 49 x 200 cm.
    • Vægt: 25,4 kg.

    FORHANDLER

    TOTAL PRIS

    GÅ TIL

    Sahara gas terrassevarmer: Vipbar reflektor

    Sahara gas terrassevarmerSahara gas terrassevarmeren er en stor, fritstående terrassevarmer udført i lakeret rustfrit stål, men dens egentlige særkende er den vipbare reflektor, hvilket betyder, at du kan retningsbestemme varmen, så du ikke spilder varmeeffekten på en del af terrassen, hvor ingen sidder.

    Om Sahara gas terrassevarmeren

    Sahara er konstrueret i lakeret rustfrit stål, piezo-tænding, trinløs regulering og en vipbar reflektor. Terrassevarmeren har en ydeevne på 13 kW, og selvfølgelig er den udstyret med væltesikring, der gør, at den er sikker, selv hvis der bliver danset på terrassen. Det betyder nemlig, at gastilførslen stopper, hvis brænderen vælter.

    Gas terrassevarmeren Sahara er udført i materialer af høj kvalitet, hvilket giver den en lang levetid. Både soklen, dækslet og standeren er produceret i rustfrit stål. Og sidst men ikke mindst er terrassevarmeren udstyret med hjul under soklen, hvilket gør, at den er let at flytte rundt på.

    • Piezo-tænding.
    • Trinløs regulering.
    • Konstruktion i rustfrit stål.
    • Væltesikring.
    • Vipbar reflektor.

    FORHANDLER

    TOTAL PRIS

    GÅ TIL

    Testkilder

    For at udarbejde denne sammenligning af de forskellige gas terrassevarmere, har vi gennemgået en lang række forskellige tests af gas terrassevarmere, for at kunne give dig et overblik over de bedste gas terrassevarmere på det danske marked.

    Test-Vergleiche.com er en tysk testgigant, der test alt fra hårde hvidevarer til sportsudstyr og gadgets. I deres gennemgik de en lang række terrassevarmere både gas og infrarød. Test-Vergleiche står ikke selv for at udføre alle deres tests, men ser det som deres pligt at samle forbrugerinformation på tværs af mange forskellige lande.

    The Telegraph er et britisk magasin grundlagt i 1855. Magasinet har en rimeligt stor forbrugersektion, hvor de blandt andet sammenligner tilbehør til hus og have, og deres test af en lang række terrassevarmer gennemgik og sammenlignede gas terrassevarmere, infrarøde terrassevarmere, bålsteder og mange andre udendørs varmekilder.

    Pricerunner. Pricerunners gennemgang af terrassevarmere er en anden test, der også ligger til grund for vores sammenligning. Pricerunners test er sammenligning af mange forskellige terrassevarmere i flere forskellige størrelser drevet af både gas og el.

    Dinside.no. Det norske testmagasins gennemgang af terrassevarmere er en stor gennemgang af både infrarøde, elektriske og gasdrevne terrassevarmere. Det norske magasin har både sammenlignet selve terrassevarmerne samt foretaget en sammenligning af de forskellige typer terrassevarmere.

    The Sun. The Sun er en engelsksproget avis, der udgives i både England, Skotland og Irland. The Sun har over 7,6 millioner daglige læsere, og blandt de mange forskellige tests i deres forbrugersektion, er også en test af terrassevarmere. I testen har den britiske avis testet en række terrassevarmere, hvorefter de har fundet frem til de bedste indenfor seks forskellige kategorier.

    Hvilken type terrassevarmer skal du vælge?

    Som du nok har opdaget, er der flere forskellige typer af terrassevarmere. I denne gennemgang har vi fokuseret på gas terrassevarmere, men der er også mulighed for at vælge en eldreven terrassevarmer eller en infrarød terrassevarmer. Alle tre typer terrassevarmer har forskellige fordele og ulemper.

    Gasdrevne terrassevarmere er den mest almindelige type terrassevarmer. En af de helt store grunde, til at både restauranter og private vælger gas terrassevarmere, er, at de er fritstående, hvilket gør det let at flytte dem omkring.

    Infrarøde terrassevarmere har ofte en højere varme-evne end gasdrevne terrassevarmere, og samtidig er de ofte også billigere i drift. Til gengæld er det de færreste større infrarøde terrassevarmere, der er lette at flytte rundt på, og samtidig er de typisk også dyrere at anskaffe sig i første omgang.

    Almindelig eldrevne terrassevarmere fungerer typisk, ved det man kalder reflektorvarme, hvor en varmekilde sender varme ind mod en reflektor, der forstærker varmen og sender den ud i rummet. En terrassevarmer, der fungerer på reflektorvarme, er normalt dyrere i drift end en infrarød terrassevarmer, og typisk er varme-evnen på de billigere modeller også ringere end på en gas terrassevarmer.

    Det skal du kigge efter, når du køber en gas terrassevarmer

    Det er forskelligt fra person til person, hvilken terrassevarmer der passer bedst til lige netop deres behov, men der er alligevel et nogen ting, der gør sig gældende for alle. Derfor har vi samlet en liste over de forskellige ting, du skal lægge mærke til, når du skal købe en terrassevarmer.

    Læg mærke til rækkevidden

    Når du køber terrassevarmer er det vigtigt at overveje, hvor stort et område du vil opvarme. Selvfølgelig er det let at tænke jo større jo bedre, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Hvis du f.eks. har en lille terrasse omgivet af mange vægge, kan en terrassevarmer med for stor rækkevidde let komme til at overopvarme din terrasse, fordi væggene kommer til at forstærke varmen. Omvendt vil en for lille rækkevidde til et for stort område efterlade din terrasse kold og uopvarmet.

    Hvor mange penge koster det dig?

    Der er to forskellige priser, du skal lægge mærke til, når du skal købe en terrassevarmer. Den ene pris er den, der står på prisskiltet, når du køber terrassevarmeren. Den anden pris er driftsomkostningerne, for det er jo ikke helt uden betydning, hvad det ender med at koste dig at opvarme din terrasse. Typisk er terrassevarmere, der er billige i drift, lidt dyrere til at starte med, men det tjener sig hurtigt ind. Derfor er det bestemt værd at have med i tankerne.

    Hvor skal din terrassevarmer stå?

    It is important to ask yourself where you intend to place your patio heater. Over the last few years, it has become more and more common for people to acquire wall-hung patio heaters, but not just about the space. A patio heater can also be a good focal point in the decor of your patio. Therefore, a large old-fashioned patio heater can be just as optimal as a small, wall-hung patio heater.

    Ultimately, it is up to you to decide what type of patio heater can best meet your particular needs. That said, all the gas patio heaters on our list are a fantastic choice.

    Se også denne artikel på bolius.dk: Terrassevarmer – hvilken skal du vælge?

    Denne side er anmeldt af: Simon J. Iversen Rating 5/5

    Vores skribent og research-team

    Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

    Find mere information her