De 10 sjoveste have- og strandspil til sommer

Havespil
Udgivet 10.09.2020|Senest redigeret 14.09.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Have- og strandspil er den perfekt underholdning til sommer leg for både børn og voksne. Der er masser af forskellige spil at vælge imellem, som både børn, unge og voksne kan være med til. 

Skal du planlægge sommerfest på arbejdspladsen, eller vil du invitere venner over til en grillaften, er der brug for de bedste udendørsspil. Stigegolf, kongespil, klodsmajor, stangtennis og kroket er blot et lille udpluk af de spil, du kan vælge imellem. 

Herunder finder du forskellige bud på sommerspil, som med sikkerhed vil skabe god stemning og få smilene frem hos gæster og deltagere.

Havespil

forbruger-test.dk

Vini Sport Klub spil (Kongespil) – Testvinder

Vini Sport Klub spil (Kongespil)Testresultater

Det ikoniske, velkendte og populære havespil i træ kåres som det bedste havespil af Politiken i deres test fra den 9. juli 2020.

Om ”Vini Sport Klub spil”

Som det beskrives af Politiken, er kongespil blevet en motionsform og en sportsgren. Det er et af de mest udbredte sommerspil herhjemme, som samler venner og familie. Det er sjovt, nemt, uforpligtende, og der er rig mulighed for at lave sjove alliancer i familien. Der kan spilles børn mod voksne, piger mod drenge eller helt andre konstellationer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det gælder om at have styr på kasteteknik, når modstanderholdets træpinde skal væltes på afstand. 

Der er mange fordele ved at vælge Vini Sport Klub. Det er et af de mest billige kongespil på markedet, og det er et populært spil, som stort set alle kender. 

Det smarte ved kongespillet er, at børn fra 5 år og opefter kan deltage.  

Vini Sport Klub leveres i en kraftig æske, som alle træklodserne kan opbevares i. I æsken er der en manual med beskrivelse af reglerne. Det er let at komme godt i gang med spillet.

Er der børn med, kan det være en fordel at korte banen en anelse af, så de mindste deltagere har mulighed for at få succes med at ramme modstanderholdets træklodser. 

Når du køber Vini Sport Klub, får du et tidløst udendørs spil, som kan tages frem år efter år. Træet gør spillet spildstærkt, så det kan bruges til mange timers sjov og udfordring.

Udvalgte specifikationer 

 • Sjovt spil for børn
 • Lav pris
 • Perfekt til sammenkomster, firmafester, grillaftenener, sommerferier og hyggelige sommerdage
 • Populært havespil i træ

Spikeball – Vores foretrukne

SpikeballOm Spikeball

Igennem de seneste 10 år er der kommet mange nye udendørs spil til, som kan bruges til ferier, fester og hyggelige sammenkomster. Mens kongespil regnes for at være en klassiker, er Spikeball en af de nyeste spil. Og har du for nyligt været på en strand eller i park nær en studie- eller storby, så har du helt sikkert set flere spille det.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mange spil til udendørs brug kræver mange deltagere. Er du på ferie med et par gode kammerater, eller er I 4 personer i familien, som tager i sommerhus, skal der vælges spil herefter – Og her er Spikeball et supersjovt valg.

Spikeball kan være den perfekte underholdning til en strandtur. Det er et spil, som kan bruges af op til 4 deltagere. Er I dygtige, kan der deltage endnu flere. 

Det lille og kompakte spil indeholder et rundt net, 3 små bolde samt en transporttaske. 

Alle og enhver kan være med til spillet. Det gælder om at holde boldene i bevægelse ved at ’bounce’ dem på det lille net. Det gælder således om at ramme nettet og studse boldene heri for at undgå at tabe. Spillet er egnet til mange aldre og alle kan lære det, både ung eller voksen.

I begyndelsen er det en god idé at være 2×2 deltagere. Du skal altid studse bolden hen til den makker, du er parret med. 

Der er ingen banehalvdel ved Spikeball. Des mere turbo der sættes på jeres bevægelser, des sværere bliver det at ramme det lille net, der befinder sig i midten. 

Selvom det sjove boldspil er iblandt de nyeste udendørsspil på markedet, kan du købe det på tilbud. Dette kan være en oplagt anledning til at supplere beholdningen derhjemme, så du kan stable de mest succesfulde fester på benene. Eller det kan være den oplagte måde at spare penge på, når du vil have motion, sjov og udfordringer sammen med din familie.

Udvalgte specifikationer

 • Sjovt spil for voksne
 • Kan spilles af 4 deltagere
 • Nemt at lære
 • Kan gradueres i udfordring (afhængig af tempo omkring net)
 • Kan købes på tilbud 
 • Perfekt til strandbrug

UNO – Bedst til prisen

UNOOm UNO

UNO er en klassiker, når det kommer til sommer spil. Det kan spilles på stranden, i haven, på terrassen, på ferien, på altanen, på campingturen og indenfor. Det lille kortspil kan let tages med på ture og ferier, da det ikke fylder mere end et klassisk sæt spillekort.

Det kan være en god idé at helgardere sig med underholdning, som kan bruges både indenfor og udendørs, når der pakkes til sommerferien herhjemme.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Den danske sommer har mange ansigter, og den kan vise sig både fra sin varme og våde side. På lune regnvejrsdage i sommerhuset eller i campingvognen er der brug for underholdning, som store børn og voksne kan være med til. 

UNO er det populære spil, hvor det gælder om at være den første spiller, der slipper af med alle ens kort på hånden. Alle spillere skal forsøge at matche egne kort med det kort, som ligger øverst i bunken. 

Der kan sættes ekstra udfordringer op ved øge tempoet. 

Det er ikke nok kun at slippe af med alle ens kort for at være vinder af spillet. Husk at råbe ”UNO”, når du kun har 1 enkelt kort tilbage på hånden. 

Spillet med de velkendte farver og ’koder’ vil med sikkerhed skabe sjov og god stemning. 

UNO er et favoritspil i mange familier, der kan spilles på alle tidspunkter af året. 

Udvalgte specifikationer 

 • Lav pris
 • Kan spilles hele året rundt (både indenfor og udendørs)
 • Perfekt underholdning til regnvejrsdage
 • Kan spilles af børn fra 8 år og opefter 
 • Kan gradueres i sværhedsgrad afhængig af tempo

Bestway Oppustelig Fodbolddart – Premium valg

Bestway Oppustelig FodbolddartOm Bestway spillet

Hvad får man, hvis man blander en fodbold med dart og fjerner alle de farlige elementer ved dartspillet?

Fodbolddart. 

Det er det geniale, opfindsomme og underholdende spil, som alle i familien og vennekredsen kan være med til. I sig selv er spillet sjovt, da det består af en kæmpe dartskive i oppusteligt design.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

På skivens frontparti er der de velkendte ringe på med pointvisning. Skiven måler hele 157cm, så der er rigeligt med udfordringer i forhold til at sparke fodbold ind i midten. 

Det smarte ved Bestway spillet er, at det både kan bruges til sjov og til mere seriøs fodboldtræning. 

Har du en søn eller datter i hjemmet, der i forvejen går til fodbold, er spillet det helt oplagte valg som havespil. 

Sammen kan I lave konkurrencer, hvor det gælder om at sparke fodbolden ind i midten af den kæmpe dartskive. Din søn eller datter (eller dig) kan bruge havespillet på egen hånd til træning. 

I bunden af dartskiven er et kammer, der skal fyldes med vand. Dette stabiliserer skiven, så den ikke tilter, hver gang den rammes. 

Hverken du eller dine børn behøver at kæmpe med lungekapaciteten for at puste den store dartskive op. 

Der følger en praktisk pumpe med, så skiven kan blive optimalt pustet op på få minutter. 

Når du bestiller Bestway Oppustelig Fodbolddart, får du 3 valgmuligheder i forhold til køb af medfølgende pumpe. Om du er til en praktisk, let eller transportabel udgave, er helt op til dig at bestemme. 

Udvalgte specifikationer 

 • Kan bruges til sjov, konkurrencer og træning 
 • Pumpe medfølger (du kan selv vælge model)
 • Mest innovative sommerspil 
 • Sjovt spil for børn 
 • Bold sætter sig fast på dartskive
 • Leveres med reparationssæt

KanJam Frisbee spil – Sjovt kastespil for hele familien

KanJam Frisbee spilOm KanJam

I USA har det innovative frisbee spil været et hit i flere år. Nu er det kommet til Danmark, og det er det helt rette spil til vennerne og til de aktive familier.  

KanJam minder i sin spilform om rundbold. Der skal skabes 2 hold, som spiller mod hinanden. Frisbee spillet handler om at kaste frisbeen mod målet, der befinder sig midt på banen. Ens holdkammerater skal dunke frisbeen ned i målet for at få point.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Der følger 2 mål og 1 frisbee med. 

KanJam kan spilles overalt. Målene kan stå på græs, grus, sand og skovbund. Friebee spillet kan hurtigt blive årets favoritstrandspil. Begge mål kan foldes sammen, så de ingenting fylder. De kan tages med under armen og slås op på stranden, hvor der er god plads til at spille uden at genere andre strandgæster. 

I henhold til de officielle regler gælder det om at være det første hold, der når 21 point. 

I kan selv vælge, hvor svært og udfordrende spillet skal være. Når børn deltager, kan banen kortes af, og målene kan sættes tættere på det punkt, hvorfra der kastes. 

Selvom KanJam er et af de nyeste spil på markedet, sælges det til en skarp pris. 

Sommerferien kan betyde ekstra afslapning og flere timer på langs. Vil du motivere din familie eller have gang i vennerne, er Friebee spillet den rette løsning. 

Det er en god måde at få motion på, så der kan nydes is og grillmad med god samvittighed. 

Udvalgte specifikationer

 • Spil til børn og voksne 
 • Perfekt strandspil 
 • Nem at montere og stille op
 • Budgetvenlig pris 
 • God motionsform

Bex Croquet Family – Havespil med god motion

Bex Croquet FamilyOm Croquet Family

Der er ingen grund til at lade sommeren blive en periode med inaktivitet. Du kan vælge flere spil, som kombinerer underholdning med god motion. Kroket er ét disse spil. 

Kroket er et roligt, afslappende og skønt spil, som alle i familien kan være med til.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med de 10 pinde kan der etableres en bane, som det gælder om at skyde boldene igennem.

Der følger 6 kugler, 2 målpinde, 6 køller og 10 buer med til Bex Croquet Family spillet. 

Bex er kendt for at producere strand- og havespil i bedste kvalitet. 

Deres spil i træ er lavet af gummitræ, der har en væsentlig længere holdbarhed sammenholdt med almindeligt træ. Alle trædele er lakerede for at forlænge holdbarheden. 

Bex er en svensk producent, der er en af de ældste på området for have- og strandspil. De har været på markedet i mere end 20 år, og de videreudvikler og forfiner hvert år deres produkter, samtidig med at de producerer helt nye varer. 

Kroket er det mest populære græsplænespil, som kan spilles efter enhver sværhedsgrad. Om I vælger at følge de officielle kroketregler, eller om I laver jeres egen lille bane, er helt op til jer. 

I konkurrencer er en kroketbane 12x24m. Sådan behøves det ikke at være hos jer. 

I bestemmer selv afstandene mellem buerne. 

Når hele familien er samlet, er det skønt at kunne invitere de ældre medlemmer i familien med til spil og underholdning. Kroket er en udbredt motionsform hos den modne målgruppe, og de kan med sikkerhed give de unge mennesker i familien udfordringer. 

Udvalgte specifikationer 

 • Populært græsplænespil
 • Kan spilles af børn, unge og ældre
 • Komplet sæt 
 • Budgetvenlig pris 
 • Nem at stille op

Stangtennis – Perfekt udendørsspil til sommerfesten

StangtennisOm stangtennis 

Skal du holde sommerfest hjemme i haven, er det en god idé at have forskellige havespil til rådighed. Der vil uden tvivl blive rift om spillene, som er med til at højne humøret og få folk til at snakke og grine sammen. 

Det behøver ikke være en dyr fornøjelse at skabe den skønneste havefest, hvor der er underholdning for enhver deltager.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Du kan med fordel have stangtennis sat op i en fjernere afkrog af din have. Her kan et par gode venner, veninder eller 2 mennesker, som ikke kender hinanden endnu, tage et spil. Fordelen ved stangtennis er, at alle kender reglerne. 

Når du køber spil til din sommerfest, skal du gå efter dem, som flest mennesker kan være med til. Det skal være nemt, hurtigt og enkelt at gå i gang med spillene, så stemningen til festen kan højnes. 

Dette stangtennisspil måler 170cm i højden. Det er et ideelt havespil til voksne, som kan spille både i ædru tilstand og efter et par glas rødvin. Det bliver kun mere underholdende at spille, når alkoholen har sat ind i kroppen. 

Du kan have stangtennis stående i haven i hele sommerperioden. Du kan tage et spil med børnene, eller det kan bruges som god afslapning om aftenen. 

Udvalgte specifikationer

 • Simpelt og sjovt spil 
 • Kan stå ude i haven hele sommeren
 • Børn og voksne kan spille mod hinanden 
 • God underholdning til sommerfesterne 
 • Lav pris

Klodsmajor (”Klods Hans”) – Bedste have- og strandspil i træ

Klodsmajor (Klods Hans)Testresultater 

Når du vil have de bedste sommerspil i træ, skal du vælge de certificerede produktudgaver. Dette Kolds Hans spil bærer FSC mærket, der fortæller, at træet er fra miljøvenligt skovbrug. For hvert træ der fældes, sås der nye træer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Klodsmajor

Alle børn og voksne kender Klodsmajor fra den originale størrelse. Det er spillet med de små brikker, der skal stables 3 og 3 på langs og på tværs. Det gælder om med forsigtighed at prikke en klods ud fra ’tårnet’ a gangen – uden at tårnet vælter. 

Som strandspil er Klodsmajor kun endnu sjovere. Hver klods måler 15cm, og udfordringerne bliver kun større ved de ekstraordinære dimensioner. 

På stranden kan spillet spilles af venner og familie, og det vil helt sikkert være god underholdning både for jer og de øvrige strandgæster, der kigger på og griner med. 

Skal der laves spændende familiedyster i sommerhuset, kan der spilles børn mod voksne i haven. 

Udvalgte specifikationer 

 • Miljøvenligt træ
 • FSC certificeret 
 • Perfekt underholdning til sommer
 • Kan spilles af alle

Bex Bean Bag (”Cornhole”) – Bedste sommerspil til haven

Bex Bean Bag (”Cornhole”)Om Bex Bean Bag

Det er en fordel, at der findes mange slags have- og strandspil. Det giver mulighed for, at du kan vælge de spiltyper, som matcher dine ønsker og krav. Det vigtigste er, at du vælger spil, som passer til målgruppen og til formålet. Er der børn, der skal spille med, skal der tages hensyn til det, og skal der spilles på stranden, skal der vælges lette og kompakte spil.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bex Bean Bag (der bedre kendes under navnet ”Cornhole”) er det ideelle spil til haven og til sommerhuset. Det består af en træplade og 8 ærteposer (4 røde og 4 blå). Det er et simpelt, sjovt og hyggeligt spil, som kan bruges hele dagen igennem. 

Det gælder om at ’skyde’ ærteposerne i eget mål på den modsatte side af pladen. Der spilles op til 21 point. Kommer ærteposen i mål, gives der 2 point. Bliver den liggende på pladen, giver det 1 point. 

Det kræver finesse at sikre sig, at ærteposen ikke kastes afsted over pladen med for høj kraft. Der er ingen kanter og afslutninger på træpladen, så der er risiko for, at ærteposerne glider ud over kanten. 

Træpladen kan foldes sammen, så den er nemmere at transportere og opbevare. 

Cornhole er et familiespil, som børn ned til 4års alderen kan være med til. 

Det skønne ved havespil er, at der kan laves særregler, der tilpasses deltageren. Når børn er med til Cornhole, kan det være en god idé at have et lavere loft for antal point end 21. Alt efter hvor gode I er til at ramme hullet, kan spillet tage lidt tid. 

Udvalgte specifikationer 

 • Henvender sig til hele familien
 • Kan klappes sammen
 • Sjovt spil for voksne og børn
 • Nem at komme i gang med
 • Der kan laves egne regler
 • Kan også spilles indenfor

Bex Stigegolf – sjovt spil til en skarp pris

Om stigegolf fra Bex Sport

Bex stigegolf

Bex Sport står bag flere af de populære og underholdende have- og strandspil. Producenten designer og udvikler deres produkter af de bedste og mest slidstærke materialer, så du og 

vennerne kan spille frit. 

Det er vigtigt at vælge sommerspil i robuste materialer, da elementerne helt automatisk vil blive udsat for meget slid. Tit gælder det om at vælte eller kaste med dele i spillet, og derfor skal kvaliteten være i top, så du får mest værdi for pengene.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Er det første gang, du skal købe sommer spil, er Bex Stigegolf et sikkert valg. Det er et spil, som både børn, unge, voksne og ældre kan være med til. 

Der kan spilles på hold eller individuelt, og der kan spilles for sjov eller som konkurrence. 

Stigegolf går ud på at kaste snorene med golfbolde i begge ender (redskabet kaldes ”bolas”) hen på stigegolf målet. Stativet har 3 niveauer (de tværgående bjælker), som giver forskellige point. 

Øverste niveau i stigegolf målet giver 3 point, midterste niveau 2 point og det nederste niveau giver 1 point. Hvert hold har 3 bolas, der er markeret med en bestemt farve. 

Det hold, der får 21 point, vinder. Får et hold 22 point, har de tabt. Det handler om at være målrettet og gå efter det rigtige niveau, så det præcise pointantal kan opnås. Dette er de officielle regler.

Når børn er med til spillet, kan det gøres mere simpelt. Her kan der vælges at tælle point pr. runde, eller det kan aftales at spille til 10 point. 

Stigegolf er et af de læringsrige spil, hvor formålet ikke kun er at have det sjovt. Både børn og voksne kan udvikle deres kasteteknik og evne til at bedømme afstande. 

Skulle en eller flere bolas gå i stykker eller blive væk, kan der købes ekstra fra Bex Sport. 

Udvalgte specifikationer 

 • Sikkert hit til sommer
 • Kan tilpasses i sværhedsgrad
 • Der kan købes ekstra bolas
 • Styrker afstandsbedømmelse og kasteevne
 • Kan spilles af 2 personer og opefter
 • God pris

Testkilder 

https://politiken.dk/forbrugogliv/test/art7843008/%C3%85rets-bedste-havespil-er-n%C3%A6rmest-en-sportsgren

Denne testanmeldelse af de bedste udendørsspil er udarbejdet i henhold til Politikens testartikel indenfor samme emne. 

Her er velkendte og nye sommerspil vurderet i forhold til følgende kriterier:

 • Holdbarhed og robusthed
 • Brugervenlighed 
 • Pris 
 • Underholdningsværdi 
 • Mobilitet 
 • Tiltænkt målgruppe 

Det bedste havespil vil være en individuel vurdering. Det afgøres af, hvem der spiller, og hvor der spilles henne. Skal du til stranden med vennerne, vil det være mere oplagt at tage UNO eller Spikeball med fremfor stigegolf og Cornhole. Det handler om at vælge spil, der passer til målgruppe og formål. 

Underholdningsværdien er afhængig af målgruppe.

Det er vigtigt, at du vælger spil, som matcher aldrene hos deltagerne. Dette gælder i særdeleshed, når der skal vælges sommerspil, som børn skal være med til. 

Mobiliteten vil have betydning i de tilfælde, hvor du ønsker at kunne tage dine spil med dig. I denne forbindelse skal du vælge de nyere spil, der er designet og nøje udviklet til formålet. 

Hvilke havespil er mest populære?

Kongespil, stigegolf, UNO, stangtennis og kroket er iblandt de mest velkendte og populære spil. De har været på markedet i mange år, og derfor er de kendte af både unge og ældre. 

Have- og strandspil er en ideel måde at få motion på i sommerens løb. Der produceres nye spil hver sæson, som indbyder til konkurrencer, bevægelse og masser af sjov. 

Spikeball, smash ball og fodbolddart er de spil, der begynder at blive mest populære hos de yngre målgrupper. Det er spil, der kombinerer forskellige spil eller motionsformer, og de kan spilles på forskellige steder. 

Du kan gå ud fra, at des nyere spillene er, des mere mobile vil de være. Når du vælger de moderne havespil, får du produkter, der er lavet i sammenklappelige designs og af letvægtsmaterialer. Det gør det nemmere at have underholdningen med i bilen, og det er let at opbevare spillene i garagen eller i skuret, uden de optager meget plads.   

Hvad koster havespil?

Have- og strandspil fås i alle prisklasser. Alle de bedste havespil kan fås til under 500-600 DKK., og det er underholdning, som kan bruges igen og igen. Når først du har købt Klodsmajor, Kanjam eller et af de andre populære sommerspil, får du underholdning, som kan bruges i mange forskellige forbindelser. 

Til sommerfesten med vennerne, til ferien med familien og til firmafesten på arbejdspladsen. Udendørs spil er uforpligtende og sjove aktiviteter, der kan bruges til at samle folk og festdeltagere. 

Kongespil, stigegolf, UNO og stangtennis er de mest budgetvenlige spil, du kan vælge. 

Vil du have underholdningen garanteret til din næste fest, skal du købe forskellige spil. Du kan finde nogle af de nye strandspil til skarpe priser og derved spare penge. 

Når du vælger de bedste havespil, får du produkter, der er lavet i de mest vejrbestandige og slidstærke materialer. De holder til at blive brugt i mange år. 

Hvilket havespil er bedst til børn?

Når du skal købe have- eller strandspil til børn, skal du vælge de produkter, hvor regler og spilform kan gradueres. Det kan f.eks. være kongespil, stigegolf, smash ball, foldbolddart eller pindespil. 

Mens de fleste børn over 8-10 år kan være med til de samme spil som voksne, skal der tages særligt hensyn til børnene under 8 år. Der er forskel på børn, der motoriske udvikling og deres interesser. 

Mens nogle børn er dygtige til boldspil, er der andre, som er mere skarpe til at tænke taktisk. Det kan være en god idé at gå på opdagelse iblandt forskellige sommerspil og udvælge dem, som vil passe til dine børn eller børnebørn. 

Der er mange sjove spil for børn til udendørs brug at vælge imellem. Du kan gå specifikt efter dem, som vil motivere dine børn. Det kan være, det skal være en velkendt spil for barnet, som han eller hun har stiftet bekendtskab med i andre sammenhænge (såsom klodsmajor eller pindespil). Når spillet laves i kæmpeudgave, vil det underholde børnene, og de kan være med på deres præmisser. 

Mange spil kan gradueres i sværhedsgrader. 

I stigegolf kan I vælge at lave ens point på alle niveauer af målet, og i kongespillet kan I bevidst sørge for at lave en mindre bane, så børnene kan få en chance for at ramme træstolperne på den modsatte side af banen.

Denne side er anmeldt af: Mia N. Thorsen Rating 10/10

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Forbruger-test.dk indsamler anmeldelser af produkter i Danmark. Vi har mere end 1000 tests og opdaterer ugentligt med nye.

Find mere information her