Havespil guide: De 11 sjoveste havespil til sommer

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

featured image

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Have- og strandspil er den perfekte underholdning til sommer, og der findes en masse forskellige spil at vælge imellem som både børn, unge og voksne kan være med til. 

Skal du planlægge sommerfest på arbejdspladsen, eller invitere venner over til en grillaften, er der brug for de bedste havespil. Stigegolf, kongespil, klodsmajor, stangtennis og kroket er blot et lille udpluk af de forskellige spil, du kan vælge imellem. 

Herunder finder du forskellige bud på havespil, som med sikkerhed vil skabe god stemning i blandt dine gæster.

Bedste valg til udendørs spil

Spikeball - Vores anbefaling

Igennem de seneste 10 år er der kommet mange nye udendørs spil til, som både kan bruges til ferier, fester og hyggelige sammenkomster. Mens kongespil regnes for at være en klassiker, er Spikeball en af de nyeste spil, og har du for nyligt været i en park nær en storby, har du helt sikkert set flere spille det.

Spikeball
Bedste valg til udendørs spil
 • Sjovt spil for voksne
 • Kan spilles af 4 deltagere
 • Nemt at lære

Mere om Spikeball

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 1,7 kg
 • Diameter: Spikeball bolden måler 9,5 cm
 • Diameter: Spikeball nettet måler 90 cm

Spil til udendørs brug kræver ofte mange deltagere. Er du på ferie med et par gode kammerater, eller er I en familie på 4 personer, som tager i sommerhus, skal der vælges spil herefter – Og her er Spikeball et godt valg.

Spikeball er et spil, som kan bruges af op til 4 deltagere, og er I dygtige, kan der være endnu flere deltagere. 

Det lille og kompakte spil indeholder et rundt net, 3 små bolde samt en transporttaske. 

Spillet er egnet til både unge og voskne, og næsten alle kan lære det, da det gælder om at holde boldene i bevægelse ved at ’bounce’ dem på det lille net. Det handler om at ramme nettet og studse boldene heri for at undgå at tabe.

I begyndelsen er det en god idé at være to mod to deltagere, og du skal altid studse bolden hen til den makker, du er parret med. 

Der er ingen banehalvdel ved Spikeball, og det bliver derfor sværere at ramme det lille net i midten, afhængig af hvor meget turbo der sættes på jeres bevægelser,

Selvom boldspilet er iblandt de nyeste udendørsspil på markedet, kan du købe det på tilbud, hvilket er en oplagt mulighed for at supplere beholdningen derhjemme, så du kan stable de sjoveste havefester på benene. Det kan også være den oplagte måde at spare penge på, når du vil have motion og udfordringer samtidig med at have det sjovt med din familie.

Er du på udkig efter en trampolin til haven? Så se vores guide til havetrampoliner her.

Bedste valg til sportsspil

ZERV Sommerhuspakken - Bedste udendørs badmintonsæt

Ét af de klassiske og meget værdsatte havespil er badminton, og med ZERV’s sommerhuspakke får du alt, hvad du skal bruge til spillet.

ZERV Sommerhuspakken
Bedste valg til sportsspil
 • Nemt at transportere
 • Velegnet til hele familien
 • Godt til nybegyndere

Mere om ZERV Sommerhuspakken

SPECIFIKATIONER

 • Medfølger: 2x Viking ketsjere, 1x badmintonnet og 3x badmintonbolde
 • Fremstillet af: Det danske brand ZERV
 • Ramme: H. M. Graphite
 • Størrelser: Grebs 3U/G4
 • Vægt: Normal (83-87 gram)

Badminton har simple regler, da det gælder om at slå bolden over nettet med ketsjeren, så modstanderen ikke når at ramme den på sin banehalvdel. På de indendørs baner er der markeringer for banens størrelse, men når det kommer til haveversionen, er det som regel mere frit, hvor banen går til. Her handler det primært om at slå modstanderen ved at lave et smash eller to – og i det hele taget om at få bolden over nettet. 

ZERV sommerhuspakken indeholder 2x Viking ketsjere, 1x badmintonnet og 3x badmintonbolde. Pakken er oplagt til en udflugt, sommerhustur eller til sjove stunder hjemme i haven efter en grillaften. 

Sættet er fremstillet af kvalitetsmaterialer, som leverer en ekstra god holdbarhed og modstandsstyrke. Det er velegnet til nybegyndere, så både børn og voksne kan være med i spillet. 

Badminton er en populær sportsgren i Danmark, hvor de danske spillere har klaret sig flot i alverdens turneringer verden rundt – så du kan passende lade børnene indtage rollen som Viktor Axelsen eller Camilla Martin, når årets badminton-havemester skal kåres. 

ZERV Sommerhuspakken sammenlignet med andre produkter på markedet 

ZERV er et kendt dansk brand inden for ketsjersport, som beskæftiger sig med tilgangen ”Value For Money”. Sommerhuspakken fra ZERV er ikke den billigste på markedet, men du får ketsjere og bolde af høj kvalitet, du vil tydeligt kunne mærke, at produkterne er hentet direkte fra en professionel leverandør. Sættet indeholder alt det nødvendige udstyr, det er dog en lille ulempe, at der kun medfølger to ketsjere, så planlægger I at spille double, skal der tilkøbes flere ketsjere. 

Fordele og ulemper ved ZERV Sommerhuspakken

Fordele

 • Badmintonsæt inkluderer ketsjere og badmintonbolde
 • Velegnet som havespil for hele familien

Ulemper

 • Sættet er i den dyrere ende
 • Indeholder kun to ketsjere (flere kan tilkøbes)
Bedste alsidige valg

Kongespil - Det velkendte og populære havespil

Kongespillet er et ikonisk, velkendte og populære havespil for mange personer familier. I 2020 blevet kongespillet også kåret som det bedste havespil i test af Politiken. 

Kongespil
Bedste alsidige valg
 • Havespil for hele familien
 • Der kan være fra 2 til 12 spillere
 • Kommer i en praktisk opbevaringspose

Mere om Kongespil

Som det også beskrives af Politiken, er kongespillet gået hen og blevet en motionsform og sportsgren. Det er et af de mest udbredte havespil herhjemme, som samler venner og familie, da det er sjovt, nemt og uforpligtende. Der er rig mulighed for at lave sjove alliancer i familien, hvor der kan spilles børn mod voksne og andre forskellige konstellationer.

Det gælder om at have styr på sin kasteteknik, når modstanderholdets træpinde skal væltes. Det er et populært spil, som stort set alle kender, og spillet gør det muligt at inkludere alle, da børn fra 5 år og opefter kan deltage.  

Kongespillet fra Vini Sport Klub er et af de billigere kongespil på markedet. Spillet leveres i en kraftig æske, som alle træklodserne kan opbevares i, og i æsken er der en manual med en beskrivelse af reglerne, så det er let at komme godt i gang med spillet.

Er der børn med i spillet, kan det være en fordel at korte banen en anelse af, så de mindste deltagere har mulighed for at ramme modstanderholdets træklodser. Når du køber kongespillet fra Vini Sport Klub, får du et tidløst udendørs spil, som kan tages frem år efter år. Træet gør spillet slidstærkt, og det kan dermed bruges til mange timers udendørs sjov. 

UNO - Velegnet til strandturen

UNO er en klassiker, når det kommer til sommerspil og det kan både spilles på stranden, i haven, på altanen, på campingturen og indenfor i sommerhuset. Kortspillet kan let tages med på udflugter og ferier, da det ikke fylder mere end et klassisk sæt spillekort.

 • God underholdning til enhver lejlighed
 • Kan spilles både indenfor og udendørs

Mere om UNO

SPECIFIKATIONER

 • Til børn: fra 8 år og opefter

Det kan være en god idé at medbringe underholdning, som kan bruges både indenfor og udendørs, når du pakker til sommerferien herhjemme. Den danske sommer har mange vejudsigter, og den kan vise sig fra både sin varme og våde side. På lune regnvejrsdage i sommerhuset eller i campingvognen er der brug for underholdning, som børn og voksne kan være med til – og her er UNO et godt bud. 

UNO er det populære spil, hvor det gælder om at være den første spiller, der slipper af med alle sine kort på hånden. Alle spillere skal forsøge at matche egne kort med det kort, som ligger øverst i bunken. 

Det er ikke nok kun at slippe af med alle ens kort for at være vinder af spillet. Man skal huske at råbe ”UNO”, når du kun har ét enkelt kort tilbage på hånden. 

Spillet med de velkendte farver og ’koder’ vil med sikkerhed skabe sjov og god stemning. UNO er et favoritspil i mange familier, der kan spilles på alle tidspunkter af året. 

Bedste premiumvalg

Hvad får man, hvis man blander en fodbold med dart og fjerner alle de farlige elementer ved dartspillet? Fodbolddart. 

Fodbolddart er et opfindsomt og underholdende spil, som inkluderer at alle i blandt familien og vennerne kan være med, og spillet i sig selv sjovt, da det består af en kæmpe dartskive i et oppusteligt design.

Bestway oppustelig fodbolddart
Bedste premiumvalg
 • Kan bruges til konkurrencer og træning
 • Et innovativt sommerspil
 • Et spil for både børn og voksne

Mere om Bestway oppustelig fodbolddart

På dartskivens frontparti er der de velkendte ringe med pointvisning. Selve dartskiven måler hele 157 cm, så der er rigeligt med udfordringer i forhold til at sparke fodbolden ind i midten.  Det smarte ved fodbolddart er, at det både kan bruges til sjov og til mere seriøs fodboldtræning. Har du en søn eller datter i hjemmet, der i forvejen går til fodbold, er spillet det oplagte valg som havespil. 

Sammen kan I lave konkurrencer, hvor det gælder om at sparke fodbolden ind i midten af dartskiven, og I kan ligeledes bruge havespillet til at træne på egen hånd.  I bunden af dartskiven er et kammer, der skal fyldes med vand, og dermed stabiliserer den oppustelige dartskive, så den ikke tilter, hver gang den rammes.

Der følger en praktisk pumpe med spillet, så skiven kan blive optimalt pustet op på få minutter. Når du bestiller Bestway oppustelig fodbolddart, får du 3 valgmuligheder i forhold til køb af medfølgende pumpe, og det er op til dig selv at bestemme, om du er til en praktisk, let eller transportabel udgave af pumpen. 

KanJam Frisbee spil - Sjovt spil for hele familien

Efter at have været et hit i USA i flere år, er det innovative frisbee spil kommet til Danmark, og det er det helt rette spil til vennerne og til de aktive familier. 

 • Spil til både børn og voksne
 • Et oplagt strandspil
 • God motionsform

Mere om KanJam Frisbee spil

KanJam minder i sin spilform om rundbold. Der skal skabes 2 hold, som spiller mod hinanden, og det handler om at kaste frisbeen mod målet, der befinder sig midt på banen. Ens holdkammerater skal dunke frisbeen ned i målet for at få point. Når du køber spillet fra KanJam, følger der 2 mål og 1 frisbee med.

KanJam kan spilles overalt, da målene kan stå på græs, grus, sand og skovbund, og begge mål kan foldes sammen, så de ingenting fylder. De kan tages med under armen og slås op på stranden, hvor der er god plads til at spille uden at genere andre strandgæster. 

I kan selv vælge hvor svært og udfordrende spillet skal være, men ifølge de officielle regler, gælder det om at være det første hold, der når 21 point. Når børn deltager, kan banen kortes af, og målene kan sættes tættere på det punkt, hvorfra der kastes. 

Selvom KanJam er et af de nyeste spil på markedet, sælges det til en skarp pris. Sommerferien kan betyde flere timers afslapning og solbadning. Vil du motivere din familie eller have gang i vennerne, er et spil med Frisbee den rette løsning. Det er en god måde at få motion på, så der kan nydes is og grillmad med god samvittighed.

Bex Croquet Family - Havespil med god motion

Der er ingen grund til at lade sommeren blive en periode med inaktivitet, og du kan vælge mellem flere spil, som kombinerer underholdning og motion. Kroket er ét disse spil, da det er et afslappende og hyggeligt spil, som alle i familien kan være med til.

 • Nem at opsætte
 • God pris
 • Populært havespil

Mere om Bex Croquet Family

Med de 10 pinde kan der etableres en bane, hvor det gælder om at skyde boldene igennem. Der følger 6x kugler, 2x målpinde, 6x køller og 10x buer med til Bex Croquet Family spillet, og Bex er kendt for at producere strand- og havespil i høj kvalitet. 

Spillet fra Bex er lavet af gummitræ, der har en længere holdbarhed end almindeligt træ, og alle trædelene er desuden lakerede for at forlænge holdbarheden. Bex er en svensk producent, som har været på markedet i mere end 20 år, og de videreudvikler hvert år deres produkter, samtidig med at de producerer helt nye varer. 

Kroket er det mest populære græsplænespil, som kan spilles efter enhver sværhedsgrad. Om I vælger at følge de officielle kroketregler, eller om I laver jeres egen lille bane, er op til jer. I konkurrencer er en kroketbane 12 x 24 meter, men man bestemmer afstandene mellem buerne. 

Når hele familien er samlet, er det skønt at kunne invitere de ældre medlemmer i familien med til spil og underholdning. Kroket er en udbredt motionsform hos den modne målgruppe, og de kan med sikkerhed give de unge mennesker i familien udfordringer i spillet. 

Klodsmajor (”Klods Hans”) - Have- og strandspil i træ

Når du ønsker at købe et havespil i træ, og det skal være i god kvalitet, skal du vælge de certificerede træspil. Klods Hans spillet bærer FSC mærket, der angiver, at brikkernes træ er fra miljøvenligt skovbrug. 

 • Miljøvenligt træ
 • God underholdning til sommer
 • Kan spilles i alle aldre

Mere om Klodsmajor (”Klods Hans”)

Næsten alle børn og voksne kender til klodsmajor. Det er spillet med de små brikker, der stables ovenpå hinanden på langs og på tværs, hvor det efterfølgende gælder om forsigtigt at tage én brik ud af gangen uden at tårnet vælter. 

Klodsmajor bliver kun endnu sjovere som strandspil hvor klodserne er større og måler 15 cm, så udfordringerne bliver også kun større. Spillet kan spilles på stranden af venner og familie, og det vil være god underholdning både for jer og de øvrige strandgæster, der kigger på og griner med. Skal der laves spændende dyster på familieturen i sommerhuset, kan der spilles børn mod voksne i haven. 

Sommerspil til haven

Det er en fordel, at der findes mange forskellige have- og strandspil, da det giver mulighed for, at du kan vælge det spil, som matcher jeres målgruppe og formål. Hvis der er børn, som skal spille med, skal der tages hensyn til det, og skal I spille på stranden, skal I vælge lette og kompakte spil.

Bex Bean Bag (”Cornhole”)
Sommerspil til haven
 • Nemt at lære
 • Der kan laves egne regler
 • Kan også spilles indenfor

Mere om Bex Bean Bag (”Cornhole”)

Bex Bean Bag (bedre kendt under navnet ”Cornhole”) er et oplagt spil til haven eller sommerhuset. Spillet består af en træplade og 8 ærteposer, hvoraf 4 er røde og 4 er  blå. Det er et simpelt og sjovt spil, som kan spilles i løbet af hele dagen. 

Spillet gælder om at få ærteposerne i eget mål på den modsatte side af pladen, og man spiller op til 21 point. Når en ærtepose kommer i mål, giver det 2 point, og bliver den liggende på pladen, giver det 1 point. 

Det kræver koncentration, at ærteposen ikke kastes over pladen med for høj kraft. Der er ingen kanter og afslutninger på træpladen, så der er risiko for, at ærteposerne glider ud over kanten. Træpladen kan foldes sammen, så den er nemmere at opbevare og transportere. 

Spillet er et familiespil, som børn ned til 4 års alderen kan være med til. En fordel ved havespil er, at der kan laves særregler, der tilpasses deltagerne. Når der er børn med til Bex Bean Beg, kan det være en god idé at have et lavere antal samlet point end 21, alt efter hvor gode I er til at ramme mål på den modsatte side af pladen. 

Bex Stigegolf - Sjovt spil til en skarp pris

Bex Sport står bag flere af de populære og underholdende have- og strandspil. De designer og udvikler deres produkter af slidstærke materialer, så du og vennerne kan spille frit. 

Det er vigtigt at vælge dit sommerspil i gode materialer, da elementerne vil blive udsat for meget slid. Det gælder ofte om at vælte eller kaste med brikker i spillet, og derfor skal kvaliteten være i top, så du får mest værdi for pengene.

 • Godt udendørs sommerspil
 • Kan tilpasses i sværhedsgrad
 • Der kan købes ekstra bolas

Mere om Bex Stigegolf

Er det første gang, du skal købe sommer spil, er Bex Stigegolf et godt valg, da spillet velegner sig til både børn, unge, voksne og ældre mennesker. Der kan spilles på hold eller individuelt afhængig af hvor mange mennesker, man er med til at spille. 

Stigegolf går ud på at kaste snorene med golfbolde i begge ender, som også kaldes ”bolas”, hen på stativet, som er et for mål. Stativet har 3 niveauer, som er de tværgående bjælker, og de hver giver forskellige point. Det øverste niveau giver 3 point, det midterste niveau giver 2 point og det nederste niveau giver 1 point. Hvert hold har 3 bolas, der er markeret med en bestemt farve. 

De officielle regler siger, at holdet der får 21 point, vinder spillet, og får et hold 22 point, har de tabt. Det handler om at være målrettet og gå efter det rigtige niveau, så man opnår det præcise pointantal. Når der er børn med til spillet, kan det gøres mere simpelt ved at man tæller point pr. runde eller kun spiller til 10 point. 

Stigegolf er et af de spil, hvor formålet ikke kun er at have det sjovt. Både børn og voksne kan udvikle deres kasteteknik og evne til at bedømme afstande. Skulle en eller flere bolas gå i stykker eller blive væk, kan der købes ekstra fra Bex Sport. 

Stangtennis - Godt udendørsspil til sommerfesten

Skal du holde sommerfest hjemme i haven, er det en god idé at have forskellige havespil. Der vil uden tvivl blive rift om spillene, som er med til at skabe godt humør, samt få folk til at snakke og grine sammen.

 • Simpelt og sjovt spil
 • Kan stå ude hele sommeren
 • Skarp pris

Mere om Stangtennis

Det behøver ikke være en dyr fornøjelse at skabe en god havefest, hvor der er underholdning for enhver deltager. Du kan med fordel have stangtennis sat op i en af afkrogene af din have, hvor et par gode venner eller veninder, som ikke kender hinanden endnu, kan tage et spil. Fordelen ved stangtennis er, at alle mennesker ofte kender reglerne.

Når du køber spil til din sommerfest, skal du gå efter dem, som de fleste mennesker kan være med til. Det skal være nemt, hurtigt og enkelt at gå i gang med spillene, så stemningen til festen forbliver i top.

Det er et oplagt havespil til voksne, som både kan spilles i ædru tilstand og efter et par glas rødvin, da det kun bliver mere underholdende at spille, når alkoholen har sat ind i kroppen. Stangtennisspillet måler 170cm i højden, og du kan have spillet stående i haven hele sommerperioden. 

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Hvilke havespil er mest populære?

Kongespil, stigegolf, UNO, stangtennis og kroket er iblandt de mest velkendte og populære havespil. De har været på markedet i mange år, og er derfor velkendte af både unge og ældre mennesker. Have- og strandspil er en oplagt måde at få motion på i løbet af sommeren, og udover de klassiske havespil, produceres der nye spil hver sæson, som indbyder til konkurrencer, bevægelse og sjov. 

Spikeball, smash ball og fodbolddart er nogle af de nye spil, der er mest populære hos de yngre målgrupper, og som kombinerer forskellige typer af spil eller motionsformer. Når du vælger de moderne havespil, får du produkter, der er lavet af letvægtsmaterialer og designet, så de let kan foldes sammen. Det gør det nemmere at have underholdningen med i bilen, og det er nemt at opbevare spillene i garagen eller skuret.

Hvad koster havespil?

Have- og strandspil fås i alle prisklasser, og alle de klassiske havespil kan fås til under 600 kr. Når først du har købt Klodsmajor, Kanjam eller et af de andre havespil, får du underholdning, som kan bruges i mange forskellige sammenhænge og blandt mange aldersgrupper. 

Spillene kan både bruge til sommerfesten med vennerne, på sommerferien med familien og til firmafesten på arbejdspladsen. Udendørs spil er uforpligtende og sjove aktiviteter, der kan bruges til at samle folk.

Hvis du vil garantere underholdningen til din næste fest, skal du købe forskellige havespil, og du kan finde nogle af de nye strandspil til skarpe priser og på den måde spare penge. Når du vælger de ovennævnte havespil, får du produkter, der er lavet i slidstærke materialer, og du får dermed spil, som holder til at blive brugt i mange år. 

Hvilket havespil er bedst til børn?

Når du skal købe have- eller strandspil til børn, skal du vælge dem, hvor regler og spilform kan tilpasses, hvilket er spil som kongespil, stigegolf og foldbolddart. Mens de fleste børn over 8-10 år kan være med til de samme spil som voksne, skal der tages særligt hensyn til børnene under 8 år.

Dog er der også forskel på børn i forhold til deres motoriske udvikling og deres interesser. Mens nogle børn er dygtige til boldspil, er der andre, som er mere skarpe til at tænke taktisk. Det kan være en god idé at gå på opdagelse iblandt forskellige sommerspil og udvælge dem, som vil passe til dine børn eller børnebørn. 

Der findes mange sjove udendørs spil for børn, og du kan gå specifikt efter dem, som vil motivere dine børn, og mange spil kan tilpasses i sværhedsgrader, så det passer til jeres behov. I stigegolf kan I lave ens point på alle niveauer af stativet, og i kongespillet kan I bevidst sørge for at lave en mindre bane, så børnene kan ramme træstolperne på den modsatte side af banen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Politiken

Siden 1884 har Politiken været ét af Danmarks mest læste dagblade, og avisen har knap 500.000 læsere om ugen, samtidig med at der bliver klikket 50 millioner gange på webartiklerne om måneden. Politiken er et omnibusmedie, der dækker brede samfundsemner i Danmark og i udlandet.

Avisen anmelder også mange forskellige livsstilsprodukter, så læserne får det rette grundlag at træffe de rigtige køb. Vini Sport Klub er blandt andet med på en samlet liste over forskellige havespil. De sammenligner dem på baggrund af, hvor nemt det er at spille, hvor mange spillere kan spille med og kvaliteten i forhold til prisen.

Anmeldelsen er udført den: 9. juli 2020
Du kan se anmeldelsen her

Denne testanmeldelse af de bedste udendørsspil er udarbejdet i henhold til Politikens testartikel indenfor samme emne. 

Her er velkendte og nye sommerspil vurderet i forhold til følgende kriterier:

 • Holdbarhed og robusthed
 • Brugervenlighed 
 • Pris 
 • Underholdningsværdi 
 • Mobilitet 
 • Tiltænkt målgruppe 

Det bedste havespil vil være en individuel vurdering. Det afgøres af, hvem der spiller, og hvor der spilles henne. Skal du til stranden med vennerne, vil det være mere oplagt at tage UNO eller Spikeball med fremfor stigegolf og Cornhole. Det handler om at vælge spil, der passer til målgruppe og formål. 

Underholdningsværdien er afhængig af målgruppe.

Det er vigtigt, at du vælger spil, som matcher aldrene hos deltagerne. Dette gælder i særdeleshed, når der skal vælges sommerspil, som børn skal være med til. 

Mobiliteten vil have betydning i de tilfælde, hvor du ønsker at kunne tage dine spil med dig. I denne forbindelse skal du vælge de nyere spil, der er designet og nøje udviklet til formålet. 

FAQ

Der er et hav af forskellige havespil, der er sjove at spille udendørs, og som du hurtigt få mange sommeraftener i haven til at gå med. Nogle få eksempler på sjove havespil er blandt andet Spikeball, stigegolf, fodbolddart, frisbee spil og selvfølgelig en klassiker som kongespil.
Hvilke spil er sjove at spille på stranden?
Der er mange spil, som egner sig godt til at tage med på en strandtur. Du kan blandt andet med fordel pakke kortspillene UNO eller Det Dårlige Selskab i din strandtaske, og hvis der skal mere gang i den, er frisbee spillet en god mulighed.
Hvilken aldersgruppe egner spikeball sig til?
Spikeball er et spil, som alle der er i stand til at gå, gribe, kaste og slå til en bold kan være med til, og det kommer derfor an på spillerens færdigheder. Generelt anbefales spillet til børn fra 6 år og op, hvis der spilles efter de officielle regler.
Kan kongespil spilles med kun to personer?
Det kan sagtens lade sig gøre at spille kongespil kun to personer, da hvert hold dermed består af én person. Det er minimumskravet at være to deltagere, for at kunne spille, men det er dog generelt sjovere at spille kongespil, hvis I er mellem 4-6 personer.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme