Din guide til ny elevationsseng – de 17 bedste elevationssenge 2021

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 15.09.2021

Elevationssengen er blevet en populær sengetype i de seneste år. De findes i mange forskellige størrelser, design og prislag. I denne artikel får du hjælp til at vælge den elevationsseng, der passer bedst til dig og dine behov.

Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

 

Har du besluttet dig for at investere i god nattesøvn?

Du kan finde mange forskellige senge på markedet, men hvis du får fingre i elevationsseng, er der lille sandsynlighed for, at du skifter til en almindelig model igen.

Elevationssengen er blevet et populært valg de seneste år, og det er en oplagt investering, hvis du elsker at bruge tid i sengen på at læse en god bog, sidde med din computer eller se fjernsyn.

Du kan også få stor glæde af elevationssengen, hvis du kæmper med fysiske udfordringer til daglig.

Det kan være, du har brug for at restituere efter en hård træning, måske er du plaget af ømme led og muskler, søvnbesvær, eller også mangler du den perfekte platform til komplet ro og afslapning.

Elevationen er en god støtte og aflastning for kroppen – du kan altid finde frem til den mest behagelige position ved at justere din sidde- og liggeposition.

En elevationsseng ligger ofte i den lidt dyrere ende af prisskalaen på grund af både kvaliteten og de mekaniske funktioner. Derfor er det vigtigt, du vælger den helt rigtige, når du beslutter dig for at investere.

Før du køber, anbefaler vi, at du gør dig nogle overvejelser.

 

Hvad skal du være særligt opmærksom på, før du køber en elevationsseng?

 

Elevationsbunden
Hvis du kan finde en sengebund, der indeholder en madrasbremse, er det en stor fordel. Bremsen sikrer, at madrassen holdes på plads og ikke glider i løbet af natten. Du skal også være opmærksom på kvaliteten af lamellerne. Lamellerne må meget gerne være justerbare, så du kan finjustere sengen i både hoved- og fodende.

Valg af fjedre
Vi anbefaler, at du kigger efter enten posefjedre, pocketfjedre eller multicpocketfjedre. Du får rigtig god støtte, og det er vigtigt for din nattesøvn. Hvis du har en vægt på mere end 95 kg, er det en god ide at vælge en seng med multipocketfjedre, da de indeholder flere fjedre pr. kvadratmeter.

En stabil motor
Du skal også sørge for, at sengen er udstyret med en stabil motor fra en anerkendt og god producent. To af de producenter, vi kan anbefale, er danske Linak og tyske Okin. De har også stort fokus på at producere motorer, som er støjsvage. Det er afgørende, at du ikke går på kompromis med motoren i din elevationsseng – de billige modeller har det med at gå i stykker meget hurtigt.

Pris 
Du skal naturligvis overveje dit budget, før du klikker din nye elevationsseng hjem. Du kan godt forvente at skulle bruge lidt flere penge end på en almindelig seng, men du får til gengæld også lidt mere luksus i hverdagen med en elevationsmodel.

 

Vores research-team har fundet frem til en række elevationssenge, hvor du får rigtig god kvalitet for pengene. Du får en gennemgang af nogle af de bedste elevationssenge på markedet anno 2021, så du kan vælge den helt rigtige.

forbruger-test.dk


Indholdsfortegnelse

Ragna Fjord – Bedste elevationsseng til prisen

 • Danskproduceret og komfortabel

Vi anbefaler denne skønne dobbeltseng med elevation, som er en populær model fra NordicDream. Det skyldes det flotte design og den praktiske, indbyggede elevation, som gør det let og enkelt at komme til at ligge helt perfekt. Sengen er designet og produceret i Danmark. hvilket sikrer en høj kvalitet.

Gode ting ved Ragna

 • Indbygget antiskrid
 • 7 trykaflastende zoner med ZonoCore-teknologi
 • 7 zoners springmadras
 • God og stabil træramme på ben
 • 5 års garanti på elevationsmotor og 25 på fjedre og træramme
Aura Älv 180x200

Bemærk: Ragna Fjord elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat med fra 34.995 kr. til 14.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Ragna Fjord her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Komfortabel seng i flot design

Ragna er en komfortabel seng, der er polstret med 25 mm Airflow-skum. Hele sengen har en højde på 68 cm, der inkluderer:

 • Springmadras på 18 cm
 • Bund på 21 cm
 • Ben på 19 cm

Modellen Ragna kommer med en solid sengeramme i træ, der står på 19 cm ben. Du kan vælge mellem 3 forskellige nuancer af naturtræ eller metalben. Disse ben passer flot til de forskellige farver betræk til sengerammen, der er fremstillet i højkvalitets møbelstof. Disse kan fås i enten mørkeblå, lysegrå eller mørkegrå alt efter dine præferencer.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og blød side

Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen bliver transporteret væk i løbet af natten. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning, og den faste side er flad, hvilket gør madrassen mere solid. Er du til en traditionel topmadras, er Ergoflex fra Nordic Dream helt sikkert noget for dig.

Ragna vs. markedet

Denne seng er et sikkert valg, der leverer et flot design og en superkomfortabel madras og topmadras med komfortzoner.

Med en seng fra NordicDream er du garanteret et dansk designet og produceret produkt. Du får 5 års garanti på selve elevationsmotoren og hele 25 år på fjedre og trærammen, som sengen er fremstillet med. Prisen er også derefter, men produktet leverer også mange år ud i fremtiden.

Ragna Fjord findes i følgende størrelser:

80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm


BRUXELLES – 180X200 – prisvenlig elevationsseng 

Bedworld Bruxelles

Bruxelles er en kvalitetsseng, som du får til en god pris. En elevationsseng kan hjælpe dig til at sove godt på en helt ny måde, og Bruxelles er et godt bud på en seng med indbygget elevation, der ikke smadrer budgettet helt.

Se priser og tilbud på BRUXELLES – 180X200 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Topmadras lavet af naturligt latex

Topmadrassen har en 40 mm kerne lavet af åndbart latexmateriale. Latex er et naturligt materiale, som giver din krop lov til at ånde, mens du sover. Det vil give dig en bedre søvnoplevelse, for du vil overophede i løbet af natten.

Din krop ligger direkte mod topmadrassen. Derfor er det afgørende, at materialet er af høj kvalitet. Topmadrassen er af polyesterfibre og naturlige træfibre med en kerne af latex, der vil støtte din krops forskellige punkter, hvor den har brug for det. Det giver alt sammen et sundere sovemiljø i forhold til støvmider og parasitter, så sengen er allergivenlig.

Madras med komfortzoner

De 5 komfortzoner vil fordele trykket forskellige steder, så din krop får den støtte, den har brug for. Det er ikke alle steder, vores krop har brug for samme støtte, og det er derfor vigtigt med forskellige komfortzoner. Madrassen er lavet med pocketfjedre, der hjælper med at forme madrassen efter din krop. 

Solid sengeramme

Sengens ramme er produceret i Danmark og lavet af holdbare materialer, så du ikke skal investere i en ny, dyr seng lige foreløbigt. Sengen er lavet af danske kvalitetsmaterialer og med en dansk motor. 

Bruxelles vs. markedet

Bruxelles elevationsseng er et rigtig godt bud til dig, der gerne vil have en elevationsseng i god kvalitet, uden at bruge en formue. Sengen er i den billige ende af prisskalaen, samtidig med at den er lavet af gode og holdbare materialer. 

Du kan med fordel gøre brug for tilbuddet fra producenten og prøve sengen af i 101 nætter, så du er sikker på, at du går med det rigtige valg. 

Fordele

 • 5 komfortzoner
 • Prøv sengen i 101 nætter
 • Dansk produceret
 • 15 års garanti
 • Allergivenlig

Ulemper

 • Ingen antiskrid indbygget

Specifikationer

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Højde: 36 cm (ekskl. ben)
 • Beslag til ben
 • Hævefunktion ved hoved- og fodende
 • Fjernbetjening: trådløs
 • Lux Pocket fjedre
 • Komfortskum
 • 11 cm elevationsramme
 • Garanti: 15 år
 • Garanti på motor: 5 år

 


Norhland Prestige Eksklusiv Elevation – Bedste elevationsseng ved Sengetid

 • Klassisk elevationsseng med app-styring

Norhland Prestige Delux Elevation 

Prestige Eksklusiv Elevation er en klassisk elevationsseng i dansk design. En træramme med 42 lameller og 2 nakkevip danner ramme om en komfortable spring- og topmadras, der følger din krops bevægelser. 

Sengen er betrukket med slidstærkt betræk, som kan vælges i en lys eller mørk nuance. Vælg den farve, der bedst fremhæver stilen i dit soveværelse. Du kan dekorere sengen med valgfri sengeben i moderne støbninger af enten metal eller egetræ. 

Se priser og tilbud på Prestige Eksklusiv Elevation her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Trådløs elevationsmotor

Intet som en støjende motor kan ødelægge oplevelsen af ro og velvære i soveværelset. Det problem har danske Linak løst i deres fremstilling af motoren til Prestige Eksklusiv Elevation. Motoren er trådløs og har et lydsvagt design, der som bonus sparer på strømmen. Du kan bruge elevationen via den intuitive fjernbetjening, eller du kan justere sengen fra din smartphone og tablet.  

Springmadras med medium eller fast hårdhed

Vælg selv om springmadrassen skal være med medium eller fast hårdhed. Begge varianter er udstyret med pocketfjedre i fem zoner, som sætter komforten i højsædet. Her vil din krop ligge i en naturlig position, da fjedrene justerer sig ind efter din kropsvægt. Det sikrer god støtte til hele kroppen og særligt nakke og ryg. 

Springmadrassen har fyld af 25 mm Cooltex-skum, som forlænger madrassens levetid og sørger for god ventilation. 

Ergonomisk topmadras 

Med Prestige Eksklusiv Elevation får du en ergonomisk topmadras på 10 cm med beskyttende bambusbetræk. Du kan vælge madrassen i enten latex eller memory skum. 

Latex-skum er kendt for sin fugt- og varmeregulerende egenskab, der mindsker ubehag for dig, der sveder ved sengetid. Skummet mindsker presset på hofte og nakke, der får ekstra støtte. 

Memory skum er tæt i strukturen og støtter kroppen ved at formgive sig. Du oplever at synke ned i madrassen, når din krop naturligt opvarmer skummaterialet. Topmadrassen kan gøre det nemmere at holde varmen om natten, hvis du ofte har tendens til at fryse. 

Derfor bør du vælge Prestige Eksklusiv Elevation

 • Dansk design
 • Madrasser med personlig tilpasning
 • Nem betjening med fjernbetjening og app
 • 25 års garanti på fjedre og sengestel
 • Danskproduceret motor med 5 års garanti

Prestige Eksklusiv Elevation vs. markedet

Med Prestige Eksklusiv Elevation får du ekstraordinær kvalitet til en god pris. Sengens elementer er skabt, så den som helhed er både stabil, behagelig og ventilerende. Samtidig har du i sengen god bevægelighed, og dine muskler og led får støtte. Elevationen er også behagelig, da den foregår på trådløs, støjsvag og strømbesparende vis. 

Prestige Eksklusiv Elevation findes i følgende størrelser:


Aura Älv – Elevationsseng helt i topklasse

Aura Älv 180x200

Er du på jagt efter en lækker kvalitetsseng med elevation? Så er Aura Älv fra Nordic Dream et rigtig godt bud på en seng, der yder optimal komfort hver eneste nat.

Sengen Aura Älv er designet i Danmark og produceret i de bedste materialer. Der er mange smarte funktioner indbygget, der sikrer dig den bedste nattesøvn.

Bemærk: Aura Älv boxelevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Dette betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 44.495 kr. til 18.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Aura Älv her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Aura Älv

 • Danskproduceret elevationsseng fra Nordic Dream
 • Dobbelt lag af ergonomiske pocketfjedre
 • 7 unikke komfortzoner
 • Kvalitetselevationsmotor
 • Kan styres med trådløs fjernbetjening og app

7 komfortzoner for optimal støtte

Aura Älv har en springmadras med et dobbelt lag af ergonomiske pocketfjedre. Fjedrene er inddelt i 7 individuelle komfortzoner, der hver yder den rigtige støtte til forskellige dele af din krop.

Ved nakken er madrassen mere fast, og ved skuldrene er der en mere eftergivende zone. Madrassen bliver igen fast ved lændeområdet, hvor svajet har brug for støtte. Ved hofterne vil der være mest tyngde fra kroppen, så her har Nordic Dream sørger for den mest faste zone.

De 7 komfortzoner sikrer, at din rygsøjle får den mest optimale position, når du hviler eller sover.

Fjernstyret elevation

Sengen Aura Älv fra danske Nordic Dream er en elevationsseng med mange smarte indstillinger. Du kan indstille både hovedenden og fodenden, så du problemfrit opnår den bedste liggeposition. Motoren kontrolleres via den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Med en særlig slideback-funktion vil sengen indstille både hoved- og fodende, så din rygsøjle altid har den rigtige placering. Har du brug for at sammenligne elevationssengen med andre modeller, kan du se på kontinentalsenge her.

Älv topmadras – den mest prisvenlige model

Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en og en højde på 6 cm og fås med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Inde i selve madrassen kan du vælge mellem latex eller memory skum, alt efter hvilke behov din krop har i løbet af natten. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, som afleder varmen fra kroppen, når du sover.

Det er derfor et oplagt valgt, hvis du ofte kæmper med temperaturen under dynen. Memory skum giver en mere eftergivende fornemmelse, og former sig efter din krop for maksimal komfort.

Aura Älv vs. markedet

Aura Älv er en luksuselevationsseng, der ligger i den relativt dyre ende af prisskalaen. Du får dog en elevationsseng, der er Oeko-Tex certificeret og fremstillet af solidt svensk fyrretræ, så du kan føle dig helt tryg ved materialerne. Sengen er produceret i Danmark og udviklet i samarbejde med dygtige eksperter, så du får den allerbedste trykaflastning og nattesøvn.

Derudover er kvalitetsmotoren meget pålidelig, og indstiller ubesværet sengen til din ønskede liggeposition.

Aura Älv findes i følgende størrelser:


COPENHAGEN – 180X200 – 7 behagelige komfortzoner

Bedworld Copenhagen Royal

Copenhagen er et godt bud til dig, der gerne vil have benene op engang imellem, eller til dig der elsker at se TV eller læse i sengen. En elevationsseng er ren hverdagsluksus.

Materialerne I Copenhagen Opera er Oeko-tex certificerede, så du får en elevationsseng i høj kvalitet. Alle materialer i sengen er udvalgt med fokus på din nattesøvn, og sengen former sig individuelt efter din krop. 

Se priser og tilbud på COPENHAGEN – 180X200 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Varmeafledende topmadras

Topmadrassen har en kerne af 40 mm latex materiale, og betrækket er i polyester- og naturlige træfibre. Det betyder, at topmadrassen har trykfordelende egenskaber, så den former sig efter din krop. Topmadrassen er næsten det vigtigste element, da din krop ligger direkte mod den. Den skal sørge for et godt og sundt miljø for din krop. Med naturligt latexmateriale ledes varmen væk fra din krop, så sengen ikke bliver varm og fugtig i løbet af natten.

Den optimale støtte

Med 7 komfortzoner sørger madrassen for, at den tilpasser sig din krop, så du får den bedste nattesøvn som overhovedet muligt. Det er forskelligt, hvor din krop har brug for støtte, og komfortzonerne vil fordele trykket over hele madrassens størrelse. Fjedrene er lux pocket fjedre, så du får det bedste af det bedste for at give dig den mest behagelige oplevelse.

Madrassen hjælper også med pocketfjedre til at lede varmen væk, så din krop kan hvile tempereret gennem natten. 

Dansk produceret

Copenhagen er dansk produceret i stærke og holdbare materialer. Sengen kan dermed holde til lidt af hvert. Den er desuden udstyret med en dansk motor og har antiskrid, så du ikke rutsjer ned, hvis du har hævet hovedstøtten. 

Copenhagen vs. markedet

Copenhagen er til dig, der gerne vil have en elevationsseng i gode materialer og til en fordelagtig pris. Copenhagen har flere komfortzoner og antiskrid til forskel fra Bruxelles-versionen.

Prøv den i 101 nætter, så du er sikker på, at sengen er det helt rigtige valg til dig. Den mulighed får du med Copenhagen-versionen. 

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • Allergivenligt
 • Prøv sengen i 101 nætter
 • Dansk produceret
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Lidt dyrere model

Specifikationer

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Højde: 44 cm (ekskl. ben)
 • Antiskrid
 • 7 komfortzoner
 • Beslag til ben
 • Lux pocket fjedre
 • Polstring: latex
 • Ramme: 19 cm elevationsramme
 • Garanti: 15 år

Norhland Prestige Delux Boxelevation 2D – Komfortabel seng med støjsvag elevation

Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D

Prestige Delux Boxelevation 2D har i sin helhed et behageligt design. Topmadrassen og den dobbeltfjedrede boxmadras er udviklet til at støtte kroppen korrekt, og elevationen fungerer lydsvagt og trådløst. 

Stoffet har en enkel og stilfuld struktur, og du kan vælge sengen i én af fem klassiske farver. Fuldend stilen ved at tilføje ben i enten eg eller metal. 

Se priser og tilbud på Prestige Delux Boxelevation 2D her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Fleksibel dobbeltfjedret boxmadras

Prestige Delux Boxelevation 2D har en dobbeltfjedret boxmadras, som giver fri bevægelighed. Du får 25 års garanti på pocketfjedrene, som er fordelt på fem zoner. Takket være madrassens opbygning bliver din kropsvægt jævnt fordelt, og madrassen afhjælper skævhed og rygproblemer. 

Polstring med 25 mm Cooltex-skum skaber ekstra stabilitet, og fyldet er med til at gøre overfladen antibakteriel. Den 32 cm høje boxmadras hviler på et holdbart 13 cm sengestel i robust træ, som du også får 25 års garanti på.

Topmadras med vaskbart betræk

For god hygiejne er topmadrassen udstyret med et vaskbart bambus-betræk. Du kan vælge skummet i enten latex eller wonderpur. 

Latex har en evne til at regulere varme og fugt fra kroppen, så du har det mere komfortabelt, hvis du normalt sveder om natten. Skummet skaber et mindre tryk på din øvre og nedre ryg, som får ekstra støtte.

Wonderpur aflaster din krop ved at danne form efter den, så du ikke risikerer problemer med ryggen. Mærk kroppen synke ned i det bløde skum, som hjælper med at holde dig lun, hvis du normalt fryser. 

Innovativ elevationsmotor

Elevationsmotoren er produceret af danske Linak, der har integreret innovativ teknologi i designet. Motoren er ikke støjende, og den bruger minimal strøm. Det trådløse design gør det muligt at styre funktionerne fra afstand via fjernbetjening eller app på din smartphone eller tablet. 

Sengen har desuden slide back-funktion, så du altid befinder dig i samme afstand til dine møbler i rummet også når elevationen er i brug.

Derfor bør du vælge Prestige Delux Boxelevation 2D

 • Dansk design
 • Fleksibel dobbeltfjedret boxmadras
 • Fuld kontrol med fjernbetjening og app
 • 25 års garanti på fjedre og sengestel
 • Danskproduceret motor med 5 års garanti

Prestige Delux Boxelevation 2D vs. markedet

Prestige Delux Boxelevation 2D er til dig, der ønsker en luksuriøs og behagelig seng med en lang levetid. Sengen er fremstillet i materialer, som er komfortable og har en høj slidstyrke. Din krop får støtte af boxmadrassens pocketfjedre i to lag og topmadrassen i wonderpur eller latex-skum. 

Sengens motor er mindre støjende og mere strømbesparende end mange andre modeller på markedet. Som noget særligt får du 25 års garanti på stel og fjedre. 

Prestige Delux Boxelevation 2D findes i følgende størrelser:


Yrla Fjord – Støjsvag og elegant elevationsseng

Ønsker du en både flot og skøn seng i mange år, så er Yrla Fjord et godt valg. Det er nemlig en skøn dansk designet og produceret seng, der leverer både på det æstetiske og komforten. Derfor er det også en populær model hos forhandleren NordicDream.

Gode ting ved Yrla Fjord

 • Danskproduceret
 • Trådløst fjernbetjent
 • Støjsvag motor
 • Madras med 5-zoners pocket- og multipocket fjedre
 • Fremstillet i holdbart svensk fyrretræ
 • Flot design i mørkegrå på ben

Yrla Fjord 180 x 200

BemærkElevationssengen Yrla Fjord er danskproduceret af firma Nordic Dreams, der har høje ambitioner omkring deres senge. Denne seng er for dig, der ønsker tårnhøj liggekomfort og kvalitetsmaterialer, der forenes på skønneste vis – Og så er den endda nedsat i øjeblikket fra 26.995 kr. til 11.495 kr.

Se priser og tilbud på Yrla Fjord her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Et sikkert valg

Sengen Yrla Fjord har en højde på 54 cm, der består af:

 • 7 cm topmadras
 • 18 cm springmadras
 • 10 cm bund
 • 19 cm ben

Sengerammen er udført i træ og beklædt med en behagelig polstring, der er lavet af 2,5 cm polyskum. Dette er betrukket med møbelstof i høj kvalitet i polyether, der fås i en flot mørkegrå farve.

Den medfølgende madras har indbygget 5-zoners pocket- og multipocket fjedre, der giver en god støtte omkring kroppen. Du kan vælge mellem tre fastheder af madrassen alt efter din vægt og ønskede oplevelse. 

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og blød side

Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen bliver transporteret væk i løbet af natten. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning, og den faste side er flad, hvilket gør madrassen mere solid. Er du til en traditionel topmadras, er Ergoflex fra Nordic Dream helt sikkert noget for dig.

Yrla Fjord vs. markedet

Yrla Fjord er en populær model hos NordicDream, hvor den er fremstillet med øje for både den gode komfort, kvaliteten og den fordelagtige pris. Det er ikke blot en behagelig seng, men den er også flot at have til at stå i soveværelset. Du får 15 års garanti på fjedrene og brud på rammen. Den indbyggede elevationsmotor har 5 års garanti.

Yrla Fjord findes i følgende størrelser:

80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

 


.


Wonderland Medley 412 – høj kvalitet og forskellige zoner

Wonderland Medley 412 – høj kvalitet og forskellige zonerRygsøjlen skal helst være lige, når vi sover. Når vi ligger på siden, sker der det, at hofter og skuldre danner de to hævede punkter i en bue. Hvis der derimod er taget højde for det med særlige zoner i madrassen, kan vi ligge helt lige. Det er vigtigt, at den er lige om natten, så der passes bedst muligt på de små hvirvelled i rygsøjlen. På den måde kan du være mere sikker på, at du ikke slider unødigt på din krop. Men det har mærket Wonderland tænkt ind i deres design, da madrassen er ekstra blød omkring skuldre og hofter, så de kropsdele synker tilpas ned til, at hele din rygsøjle kan være lige.

Derudover så kommer alle madrasser med betræk, der kan vaskes ved 60 grader. Så du er sikker på, at du får elimineret støvmider ved at sende det en tur i vaskemaskinen. Tekstilet, der anvendes, er svanemærket, så du er sikker på, at der ikke frigives farlige kemikalier i løbet af den restituerende søvn. De vendbare madrasser øger holdbarheden, da du ganske enkelt kan vende den og i teorien få en helt ny madras. De enkelte fjedre i madrassen er syet ind i separate lommer, hvilket både øger holdbarheden og hjælper med at tilpasse sengen i forskellige zoner.

Se priser og tilbud på Wonderland Medley 412 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

.
Derfor bør du vælge Wonderland Medley 412

 • Skulderzone
 • Hoftezone
 • Vendbar madras
 • Vaskbart betræk i svanemærket tekstil

Wonderland Medley 412 vs. markedet

Den er dobbelt så dyr som eksempelvis Auping, men til gengæld er den også med zoner i madrasssen, der giver en mere lige rygsøjle om natten, så dine muskler kan slappe bedre af. Sengen har et mere luksuriøst udtryk med beklædning i tekstil, og madrassen er i skandinavisk kvalitet med både svanemærkning og miljøcertificering.
.


TEMPUR® – innovativ madras i et minimalistisk design

TEMPUR® – innovativ madras i et minimalistisk designTempur® er det materiale, som hospitaler indkøber til deres senge. Det er der en særlig grund til. Udover at være ekstra holdbar er det et materiale, der er ekstra godt til at forebygge eksempelvis liggesår. Liggesår udvikles, hvis bevægelseshæmmede patienter belaster dele af kroppen uhensigtsmæssigt i længere tid. Og her er Tempur® altså et materiale, der aflaster så godt, at patienterne er bedre beskyttet. Det har en aflastende funktion, da det tilpasser sig kroppens kurver, så rygsøjlen er så lige som muligt, og hele kroppen belastes ens. Den helt unikke støtte er det, der gør materialet så velegnet til syge patienter, men det er også et godt valg til raske mennesker, da de også kan have behov for at støtte kroppen.

Den her seng kommer desuden med tre forskellige madras typer, blandt andet den helt originale med NASA teknologi. Sensation med fjedre så den er nemmere at vende sig i. Og cloud der er ekstra blød. De er alle med det særlige CoolTouch™, som sørger for en kølig overflade, så du som bruger har mindre risiko for at blive overophedet. Sengen fås i et minimalistisk design med enkle ben og en sengegavl i tre neutrale farver. Det er da heller ikke indpakningen, der er det ekstraordinære ved sengen, snarere fornemmelsen af at synke ned i en af de nyeste udviklinger inden for madrasser.

Se priser og tilbud på TEMPUR® her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

.
Derfor bør du vælge TEMPUR® Elevationsseng

 • Cooltex polstring
 • 5 zoners multipocket effekt
 • Topmadras med bambus
 • Kan styres med en app 

TEMPUR® vs. markedet.

Dette er en madras til dem, der ønsker en minimalistisk seng, hvor kvaliteten af madrassen er i fokus. Det er en madrastype, der egner sig til de fleste og vil hjælpe med at belaste kroppen helt ens hele vejen ned uden brug af diverse zoner.
.


Balder elevationsseng – med dansk motor og app

Balder elevationsseng – med dansk motor og app

Motoren til den her seng er produceret af det danske mærke Linak, der udmærker sig ved at være støjsvage og med høj kvalitet. Derfor kan motoren holde i mange år uden at gå i stykker. Madrassen kommer med fem forskellige zoner tilpasset med pocket fjedre, hvor de enkelte fjedre er syet ind i deres separate pose. Madrassen kan derfor holde længere, og den kan tilpasses din ryg. Derfor vil du undgå at synke ned der, hvor din krop kurver mest. Det er vigtigt, at rygsøjlen er lige om natten, og da de fleste foretrækker at ligge på siden, er det nødvendigt at få en seng med forskellige zoner. Hvis rygsøjlen ikke er lige, kan du risikere at slide på den, når den er i hvile, hvilket giver en dårligere restituering og flere muskelspændinger.

Sengen kommer med en polstret sengegavl, så det er ekstra behageligt at læne sig tilbage, når det sidste kapitel af bogen skal læses. Benene i smuk natureg giver et varmt udtryk, og de fås i forskellige højder. Dermed kan du selv vælge, om du vil have en rengøringsvenlig løsning eller en, hvor sengen fylder lidt mindre i rummet. Du kan tilkoble sengen til en app, så du slipper for at bruge fjernbetjeningen.

Se priser og tilbud på Balder elevationsseng her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

.
Derfor bør du vælge Balder

 • Med styring fra en app
 • Med dansk motor fra Linak
 • Polstret sengegavl og ben i natureg

Balder vs. markedet.

Med en mellemhøj prisklasse er dette en seng til de fleste. Den indbyder til en god nats søvn med sit luksuriøse design med polstring og detaljer i træ. Til de teknisk interesserede er der kælet for detaljerne med en tilkoblet app, så sengen er ekstra nem at manøvrere. Med en dansk motor er du garanteret en lang holdbarhed og lav støj.
.


Tempur Spring

elevationssenge

Denne seng fra Tempur kommer i et klassisk og elegant design, som passer ind i ethvert hjem. Elevationssengen tillader en tilpasning af hver side af sengen, så både du og din partner kan få lige præcis den ligge-position, i gerne vil have.

Sengen kan personligøres med tilvalg af den type sengegavl og sengeben, der passer bedst til dit hjem. Derudover kommer sengen selvfølgelig i en række forskellige farver, så sengen ikke behøver at ligne nogen andres.

Se priser og tilbud på Tempur Spring her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med Tempur Spring er det dig der bestemmer hvordan sengen skal være. Hvad enten du vil side op eller ligge ned, så så er Tempur Spring for dig. Dette viser sig også i elevationsfunktionen i sengen, som kan tilpasses til alt fra tv i sengen til en god nattesøvn.

Gode ting ved Tempur Spring

 • Produceret i Danmark
 • Mange elevations positioner
 • Kommer med Trådløs fjernbetjening
 • Kan benyttes med via en app
 • Højeste komfort

Fantastisk elevation

Med elevationsmotoren i Tempur Spring kan man ligge præcis som man vil, når man vil. Dette kan gøres utroligt let ved hjælp af den medfølgende trådløse fjernbetjening, eller ved download af den dedikerede app, så sengen kan styres fra din telefon.

Sengen kommer med mulighed for, at hæve og sænke fod- og hoved positionen, så du kan bruge din seng til enhver lejlighed. Hvad enten der skal ses serier i sengen en søndag formiddag, eller der skal spises morgenmad i sengen, så kan du indstille positionen til begivenheden.

Elevationsmodulet er placeret i en massiv sengebund der er lavet af træ. Dette giver sengen et solidt fundament, så du ikke skal være nervøs for en ustabil seng. Sengens bund er desuden opbygget af de populære pocket fjedre, så der sagtens kan udskiftes madras, hvis det ønskes.

elevationsseng

Kvalitets komponenter

Tempur Spring er opbygget af forskellige niveauer og dele, alle med et specifikt formål og kvalitet. Placeret i den massive træbund er der to individuelle elevationsbunde, så de to personer der ligger i sengen, hver især kan få den elevation de ønsker sig.

Elevationsbunden er en Tempur Spring Box Adjustable Elevationsbund, og giver sengen muligheden for, at hæve og sænke ryggen og benene, og dermed forbedre kroppens komfort og støtte i løbet af natten. Bunden af sengen er bygget op ved hjælp af en række fjedre, så den er universel i forhold til alle Tempur madrasser.

Oven på elevationsbunden kommer der to Tempur Supreme Elevationsmadrasser, som giver den bedste forudsætning for en god nattesøvn. Madrassen kan vaskes ved 60 grader, og har aftageligt betræk. Materialerne i Tempur er fremstille af Tempurs egne fabrikker, så de er sikret en kvalitet, man ikke kan få andre steder.

All-round god elevationsseng

Alle delene i elevationssengen fra Tempur, er med til at give en uovertruffen god oplevelse, hvad enten det er til natten, eller siddende oprejset i sengen. Betrækket på madrassen kan afmonteres og vaskes, så sengen kan forblive frisk igennem sin levetid.

Fordele

 • Solid dansk produceret seng
 • Multi justeringsbar
 • Kan styres fra en app

 


Hvorfor sover vi?

Dit valg af seng har helt sikkert betydning for, hvor godt du sover om natten. Derfor bruger mange tid og kræfter på at finde den rette seng, og elevationssengen er et populært valg. Men hvorfor er søvn vigtigt? Nogle centrale grunde til, at vi har brug for god søvn, er at:

 • Kroppen genopbygger sig selv
 • Dagens indtryk bliver bearbejdet
 • Mængden af stresshormoner falder
 • Affaldsstoffer bliver fjernet fra hjernen

Du kender sikkert følelsen af overskud og bedre trivsel, når du er veludhvilet. Manglende søvn kan derimod påvirke dit humør negativt, og du kan miste overskud og koncentration i dagligdagen. 

Vi sover for at give kroppen hvile til at genopbygge sig selv og bearbejde dagens indtryk. 

Du får det bedre i krop og sind, da mængden af stresshormoner daler, når du sover, og produktionen af væksthormoner stiger.  Om dagen ophober der sig affaldsstoffer i hjernen, og de bliver renset ud, mens du sover. Udrensningen kan være vigtig for at forebygge potentielle sygdomme, der kan opstå efter længerevarende søvnmangel. Du har altså al mulig god grund til at prioritere gode søvnforhold. 

Sådan kan du optimere din søvn

Du bruger omkring en tredjedel af dit liv på at sove, og det er værd at skabe gode søvnforhold om natten. Hvis du ønsker at forbedre din nattesøvn, kan du sætte ind på flere områder. 

Her får du 3 konkrete tips til mere kvalitetssøvn

1. Vurder, hvor meget søvn du har brug for

Ved du, hvor mange timers søvn du har brug for? Det er en god idé at overveje. En tommelfingerregel lyder, at teenagere har brug for 8 til 10 timers søvn, mens voksne behøver mellem 7 og 9 timers nattesøvn. Behovet kan dog variere fra person til person, og du gør klogt i at tænke over, hvor mange timers søvn der skal til for at du føler dig frisk om dagen. 

Når du kender dit søvnbehov, kan du sætte et fast tidspunkt for, hvornår du skal gå i seng om aftenen og stå op om morgenen. Prøv at overholde tidspunkterne, selvom det kan kræve lidt tilvænning. Med tiden skulle du gerne automatisk føle dig mere træt ved sengetid.

2. Invester i en komfortabel seng

Når du ønsker at optimere din søvn, er sengen ikke til at komme uden om. Intet som en knirkende og ubehagelig madras kan forstyrre søvnen. Samtidig kan en ukomfortabel seng føre til kropslige gener i ryg og nakke, der i sig selv kan gå ud over søvnen.  

Dit valg af seng kan have afgørende betydning for, hvor dyb din søvn er, og hvor længe du kan sove. Det er meget individuelt, om madrassen skal være blød eller fast og tyk eller tynd. For at blive klogere på udvalget af senge, kan du skimme eller nærlæse en guide som ovenfor.  

Gør dig gerne bevidst om, om sengen skal have ekstra funktioner. Foretrækker du for eksempel mere hældning i ryggen eller ved benene, kan du med fordel vælge en elevationsseng. Den gør det muligt at finde den ideelle soveposition for dig.  

Det er en god idé at investere i en støjsvag seng, så du ikke bliver holdt vågen af en støjende elevationsmotor eller fjedre med metallisk kontakt. I oversigten ovenfor finder du lydsvage elevationssenge, som kan bidrage til ro i soveværelset. 

Sengen kan være en investering for livet, hvis du vælger rigtigt i første omgang. Den rette seng kan forbedre din søvnkvalitet, som kan forbedre din generelle trivsel i hverdagen. Derfor kan du med fordel tænke langsigtet, når du vælger seng. Investerer du lidt ekstra i god kvalitet, stiger chancen for, at du ikke skal skifte din seng ud. 

3. Skab et behageligt sovemiljø

Sengen er ikke alene en vigtig faktor i soveværelset, når du gerne vil sove bedre om natten. Ønsker du forbedret søvn, så prøv at løfte dig op i fugleperspektiv og se dit soveværelse oppefra. 

Det er en god idé at tænke over farvekombinationen i rummets interiør. Du kan skabe mere ro i soveværelset ved at indrette i afdæmpede farver, som er harmoniske sammen. Overvej for eksempel en rolig nuance til din seng, klædeskab og sengebord. 

Du kan også skabe et behageligt sovemiljø ved at lufte ud om natten, sørge for en kølig rumtemperatur og ophænge mørklægningsgardiner. Dæmp lyset, og sluk gerne for elektronik, der udsender blåt lys, en times tid inden sengetid.

Når du har fundet dig til rette i en komfortabel seng, kan du gøre brug af hjælpemidler som sovemaske og ørepropper. Mange har også glæde af at falde i søvn til white noise, som du kan afspille fra din mobil med timer-funktion. Har du tankemylder, kan du også afprøve meditation eller mindfullness, som hjælper dig med at slippe tankerne. 

Følger du ovenstående råd, er du godt på vej til forbedret søvn, så du kan skabe de bedste forudsætninger for god trivsel i hverdagen.

 


Hvorfor bør jeg vælge en elevationsseng?

Man kan let komme til at spørge sig selv, hvorfor man i alverden skulle ofre så mange penge på noget så banalt som en elevationsseng. Dette er et forståeligt spørgsmål, da det er de færreste som ofrer 20-40 tusinde kroner på en seng – men der er trods alt noget om galskaben.

I modsætning til en elevationsseng, så er en almindelig seng mere eller mindre flad. Dette kan være helt acceptabelt for nogen, men lige så uudholdeligt for andre.

Elevationssenge bliver populært brugt hos bl.a. hospitaler, fordi det er vigtigt, at patienter både kan ligge helt ned, men samtidig ligge eller side op med en væsentlig hældning.

Dette kan fx perspektiveres til en person som har problemer med vejrtrækning, som klart vil drage fordel af, at ligge med hovedet hævet en smule. Dette vil resultere i lettere vejrtrækning, og en roligere nattesøvn.

Hvis du er interesseret i flere produkter til hjemmet, så se også vores test-guides om Nespressomaskiner, Vaffeljern og Køle-fryseskabe lige her på siden.

Rygsmerter

Mange mennesker har en tendens til, at bruge meget tid i sengen, det kan fx være dem som plejer at bruge de første par timer en søndag morgen i sengen, hvor der både bliver set lidt tv, men også spist morgen.

Dette kan være problematisk med en almindelig seng, da den er helt flad – og alt håb om ryg støtte kommer fra, hvor mange puder der kan stables op bag dig. En elevationsseng derimod kan med et enkelt klik fra en fjernbetjening eller app, køres i stilling til lige præcis den hældning der ønskes.

elevationssenge

Dette er også muligt, hvis du ønsker én slags hældning til dig selv, og en anden slags hældning til din partner. De fleste elevationssenge kommer nemlig med 2 elevationsmadrasser, som hver især kan styres individuelt.

Ud over det luksuriøse aspekt ved en elevationsseng, så er der også visse helbreds problemer, som potentielt kan løses. Mange mennesker døjer hver eneste dag med smerter i nakke, ryg eller lænd, og kan ikke nyde en god nats søvn, fordi en almindelig seng ikke kan yde den rigtige støtte og komfort.

Her kommer en elevationsseng ind i billedet. Elevationsmodulet kan hæve og sænke forskellige sektioner af sengen, der kan løsne trykket i din ryg. Dette fungerer fx ved, at fodenden hæves en smule ,hvilket hæver dine ben højere end 0 grader. Dette vil løsne op i lænden, da den nederste del af rygsøjlen vil blive trukket en smule fra hinanden.

Dette alene kan være nok til, at du ikke bare får en bedre nattesøvn, men også en bedre daglig dag, da du potentielt kan ligge 8 timer med et lettet tryk på din rygsøjle.

Hvilke kriterier skal du vælge en elevationsseng ud fra?

Vi har nu forklaret hvorfor du bør vælge en elevationsseng, samt hvilke elevationssenge som vi mener, er de bedste på markedet. Hvis der stadig hersker tvivl om, hvilken slags elevationsseng er den rette for dig, så kommer vi her med en række kriterier, som du selv kan bedømme ud fra.

 • Pris
 • Funktioner
 • Materiale valg
 • Design

Prisen vil for størstedelen af alle forbrugere spille en rolle i, hvilken type produkt der bliver købt. Dette kan spejles tilbage til, hvor stort et budget der er til rådighed. 9/10 gange vil højere pris betyde højere kvalitet, og det er såmænd også en god tommelfinger regel at tage udgangspunkt i. Dog mener vi, at vi har givet alternativer til de helt dyre produkter, som fx elevationssengen Hamilton.

elevationsseng

Funktionerne i moderne elevationssenge er mere eller mindre ens, og ændrer sig ikke meget, når man bevæger sig op og ned af pris-stien. Dog kan man med fordel, hvis man ønsker specielle funktioner, sætte det som et vigtigt kriterie når der skal vælges seng. Dette kan fx være graden af elevation der kan opnås i fodenden, hvis man døjer med rygsmerter.

Materialerne der er brugt i en given seng, kan være alt afgørende for, om det er den rigtige seng for dig. Hvis man lider af allergi eller lignende, så vil første prioritet være, at vælge en elevationsseng der er lavet af allergivenlige materialer, så det ikke generer din nattesøvn. Det samme gælder ved valg af dyne og hovedpude.

Til sidst, og måske mindst vigtigt for nogen, og mest vigtigt for andre, er designet. Designet kan være alt afgørende for nogle forbrugere, da det afgører hvorvidt det er en seng, som man vil have stående i sit soveværelse.

Dog kan det argumenteres, at størstedelen af de testede produkter ligner hinanden mere eller mindre.

Hvis du er interesseret i at læse om andre produkter, så se også vores test-guides om Pulsure, Termokrus eller gasgrill lige her på siden,

Værd at vide om Elevationssenge

 • Elevationssenge er især fordelagtige for personer med søvnbesvær eller rygproblemer, da den øgede støtte og komfort kan afhjælpe mange af disse problemer.
  Når man skal finde sig en elevationsseng, så er det essentielt hvilken type motor der sider i. Man ønsker sig generelt en motor med så lydløs en motor som muligt, så det ikke larmer om aftenen.

 

Se også GUIDE: DETTE SKAL DU OVERVEJE FØR DU KØBER EN ELEVATIONSSENG skrevet af chart.dk.

Denne side er anmeldt af: Andreas I. Steffensen Rating 10/10


 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Auping Match Aluminium Plan – minimalistisk og ergonomisk

Auping Match Aluminium Plan – minimalistisk og ergonomiskAuping har lavet den flotte Match Elevationsseng i både aluminium og træ. Der er 12 forskellige valgmuligheder af farver, så det kan passe præcist til jeres indretningsstil. Det enkle stel i aluminium giver et vægtløst og enkelt design, og det er tydeligt, at madrassen er i fokus. Det er også en yderst god madras, der er ergonomisk tilpasset, så du passer bedst på din rygsøjle, og du har den højeste liggekomfort. Den fås med to kerner, så du og din partner kan få hver jeres individuelle halvdel. Auping er et prisvindende mærke inden for produktionen af senge, og de har tænkt bæredygtighed ind i deres produktion. Derfor er deres møbler lavet af materialer, der kan genbruges, og de er lavet, så de kan holde i mange år fremadrettet. Det tidløse og smukke design hjælper med denne vision.

Sengen fås i to højder, så du kan vælge imellem en seng, det er nemt at svinge støvsugeren ind under eller en seng, der fylder mindre i rummet. Du kan få den manuelt justerbar eller elektrisk med en til tre motorer. De hvide madrasser er fra Auping og med integreret topmadras.

.
Derfor bør du vælge Auping Match Aluminium Plan

 • Ergonomisk madras
 • Individuelt tilpasset
 • 12 forskellige farver
 • Bæredygtig produktion

Auping Match Aluminium Plan vs markedet

Dette er en af de billigere elevationssenge på markedet. Den er stadig i høj kvalitet og dyrere end de fleste andre senge. Du kan få den tilpasset dine ønsker, og det er altid godt, at madrassen kan justeres til din kropstype efter fasthed. Alt i alt er det en smuk seng i et tidløst design, der samtidig leverer en god komfort. At den er designet og produceret med henblik på langtidsbrug og genanvendelige materialer gør kun sengen til et endnu bedre valg.


Hamilton Elevationsseng 

elevationsseng

Hvis du leder efter en elevationsseng til en overkommelig pris, så kan dette muligvis være sengen for dig. Hamilton elevationsseng er testens budgetmodel, og vi har valgt den, fordi den har rigtig mange af kvaliteterne fra de andre dyrere modeller vi ellers har fundet, men den er markant billigere.

Sengen kommer med mange lækre detaljer, og der er ikke gået ned på kvalitet trods prisen. Elevationssengen fra Hamilton kommer i et dansk produceret design, så du kan være sikker på, at den passer perfekt ind i det klassiske eller stilrene hjem.

Denne seng kan være perfekt for dig, som tidligere har haft problemer med at sove ordentligt om natten, og måske ikke har råd til de dyrere modeller på listen. Hamilton vil garantere for rammerne, der danner en sund nattesøvn.

Udover ”bare” at få en god nattesøvn, så får du også en række funktioner i elevationsmodulet, som man ikke normalt ser på en model til denne pris.

Gode ting ved Hamilton Elevationsseng

 • Dansk produceret
 • Vendbar madras
 • Trådløs fjernbetjening
 • 5 komfortzoner
 • Okin motor

Madrassen på Hamilton

Det der gør en elevationsseng god, er selvfølgelig, til dels, elevationsmotoren i sengen. Hvis ikke denne motor er stærk nok, lydløs nok og kan betjenes let, så vil sengen ikke få stor succes. På elevationssengen Hamilton, sidder der en motor fra firmaet OKIN, som er anderkendt i det meste af verden.

Til denne seng har de leveret en yderst effektiv motor, som er næsten lydløs og yderset pålidlig. Dette mærkes især ved de glidende bevægelser motoren laver, når senge positionen indstilles.

Sengen kommer også med en madrasse som indeholder de klassiske 5 komfortzoner, som alle tager hensyn til fx nakke og skuldre. De 5 komfortzoner er et klassisk element i en god elevationsseng, og selvom Hamilton ikke koster det samme som de andre på listen, så besidder den alligevel samme teknologi. Der medfølger endda en topmadras på 60 cm, som sikrer en endnu mere fuldbyrdet komfort gennem din nattesøvn.

Alt dette sørger for, at enhver der beslutter sig for at købe denne seng, vil få en god nattesøvn, samtidig med en krop som ikke lider overlast under natten.

elevationsseng

Ekstra funktionalitet

Som noget ekstra så kommer Hamilton sengen med en madrasbremse, der skal sikre end uovertruffen oplevelse når elevationsmotoren benyttes. Dette er et kæmpe plus for helhedsoplevelsen ved en elevationsseng, da det ofte er en feature, som kun befinder sig i væsentlig dyrere modeller.

Dette er uden tvivl den elevationsseng i vores test-guide, som tilbyder mest value for money – så hvis du er på jagt efter en seng der har, næsten, det hele, så er Hamilton noget for dig. Mærket Hamilton er produceret af den danske virksomhed Lepong, som også forhandler en lang række andre produkter.

Fordele

 • Dansk produceret
 • Vendbar madras
 • Bedste budget seng

Dunlopillo Natura Elevation 

elevationsseng

Denne seng fra Dunlopillo er en af markedets bedste elevationssenge. Sengen er designet helt klassisk og stilrent, hvilket betyder at den passer ind i stortset alle hjem.

Sengen er skabt med naturmaterialer, for at give dig den bedste nattesøvn. Dette giver også sengen en række sublime egenskaber, som gør den utroligt åndbar samt allergivenlig.

Den er baseret på den åndbare naturlatex kerne, der gør den anderledes end de andre fra markedet. Udover den eksklusive latexkerne, har sengen også hele 7 unikke komfortzoner.

Køb Dunlopillo Natura Elevation her.

Gode ting ved Dunlopillo Natura Elevation

 • Speciel latex kerne
 • Allergi venlig
 • Naturmaterialer
 • 7 komfortzoner
 • Højeste komfort

Materialer der sikrer en god nattesøvn

I modsætning til mange andre senge på markedet, både elevation- og kontinental senge, så er denne seng fra Dunlopillo skabt af naturmaterialer, istedet for syntetiske materialer. Derudover er kernen bygget op omkring en speciel type latex, i modsætning til fjedre som man ser hos mange af konkurrenterne.

Dette resulterer i en kerne som er utroligt åndbar og fleksibel, og ikke mindst allergivenlig. Kernen er også vendbar, så du kan vende den med jævne mellemrum. Dette anbefales for en længere levetid af sengen.

Naturmaterialerne i denne seng giver en temperatur styrende og åndbar oplevelse hele året, hvad enten det er koldt om vinteren eller varmt om sommeren. Det betyder at man ikke skal bekymre sig om, at ligge i en varm og fugtig seng igennem hele sommeren.

Elevationssenge er ofte skabt af mere syntetiske materialer, hvilket giver Natura Elevation en klar fordel over sine konkurrenter.

Sengens kerne af natur latex

Når vi sover, er det ofte med mange bevægelser og ryk igennem natten. Dette betyder altså, at vi skifter stilling og position mange gange på et par timer, når vi ligger ned. Dette kan være problematisk for mange senge, da det kan være svært at tillade fri bevægelse når man ligger fladt. Der vil ofte opstå en mindre kløft, hvor det er svært at bevæge sig, når man først er faldet ned i.

elevationssenge

Dette kan undgås med sengen fra Dunlopillo, da sengens kerne er opbygget af natur latex. Dette tillader fuld support af kroppens bevægelser, da sengen ikke ”åbner sig op”, og fjerner din bevægelsesfrihed. Det giver også en god støtte af kroppens ømme punkter, da kernen altid tilpasser sig din krop.

Kernen materiale passer også perfekt til elevationssenge, da materialet kan følge justeringerne i en elevationsseng uden problemer – samtidig med, at det fortsat giver fantastisk støtte.

Kvalitet og design

En seng fra Dunlopillo er ofte et solidt valg hvis du skal have en god seng. Producenten er kendt for at lave senge der kan holde i årevis, uden at miste sin form. Dette betyder, at du kan ligge på midten af sengen eller på kanten af sengen, uden at være bekymret for, om sengens struktur pludselig ændrer sig. Dette er specielt en essentiel del hvis du deler sengen med en partner, da man hver især kan få den støtte man har brug for.

Hvis du vælger at købe en seng fra Dunlopillo, så kan det gøre med ro i sindet, da producenten giver 15 års garanti – så sikre er de på deres produkter. Sengen er lavet af nogle af de bedste materialer på markedet, hvilket sikrer en langtidsholdbar seng, der ikke skuffer.

Natura Elevation har en god solid motor der driver elevations mekanikken, og sikrer stabil og lydløs brug. Sengen kommer med en trådløs fjernbetjnening, så du ikke skal bekymre dig om ledninger.

Fordele

 • Naturlatex-kerne
 • Allergivenlig
 • 15 års garanti

Hästens Novoria Elevationsseng 

elevationsseng

Denne elevationsseng fra Hästens er ikke bare en hvilken som helst seng. Novoria modellen fra Hästens er på enhver måde et luksuriøs justerbar seng, og er den øverste luksus man kan få fingrene i inden for senge. Sengen er opbygget med store lag åndbare naturelige materialer som fx bomuld, uld og krøldhår for eliminere chancen for statisk elektricitet og sikre god komfort.

Sengen fra Hästens kommer med to forskellige systemer baseret på fjedre, der ikke alene giver den bedste komfort og støtte til din krop, men også holder din krop i en korrekt position, efter du er faldet i søvn. Dette kan opsummeres i mange områder når denne seng bliver omtalt.

Der er ikke et område, som ikke er optimeret til maksimal komfort. Dette er dog også klart reflekteret i prisen, som gør den væsentligt dyre end mange andre produkter på denne liste.

Køb Hästens Novoria her.

Gode ting ved Hästens Novoria Elevationsseng

 • Bygget med organiske materialer
 • Komfort både når du sidder og ligger i sengen
 • God åndbarhed
 • Luksus produkt
 • Højeste komfort

Naturlige materialer med moderne teknologi

Når en seng kommer med en pris som denne, så kan man være garanteret, at det ikke kun er eksklusivitet man betaler for. Sengen er bl.a. opbygget af bomuld, uld og krølhår for at give sengen en god eftergivenhed. Derudover er Hästens senge også skabt med hestehår, for at give en stabilitet og lethed som ikke ses andre steder.

Novoria er en justerbar seng, som betjenes med en trådløs fjernbetjening, som du altid kan have liggende på natbordet. Den trådløse fjernbetjening sørger for, at der ikke skal bøvles med ledninger omkring sengen. Motoren der driver Hästens Novoria er fremstillet med fokus på miljøvenligt design og bruger derfor næsten ingen energi ved standby.

Elevationsseng

Madrassen

Hästens er kendt for sine historik inden for producering af senge, og har opbygget sig et ry for at være en af, hvis ikke den, bedste producent af senge i verden.

Denne seng er ingen undtagelse. Den kommer med en sammensætning på 13 cm pocketfjedre, som er specialbygget af Hästens. Dette kommer bl.a. forbrugeren til gode hvis sengen benyttes af to personer, hvilket den ofte gør når den købes af par. Dette kan Hästens også imødekomme, da sengen kommer med to forskellige fastheder, så både du og din partner kan sove trygt, med hver den fasthed i sengen, som i foretrækker.

Derudover kan der tilvælges en lang række forskellige topmadrasser til denne seng. Dette er et gennemgående tema ved valg af seng, da en topmadras er lettere at skifte ud end selve sengen. Det er derfor igen vigtigt, at vælge den topmadras der passer ens præferencer bedst.

Madrassen der kommer i Novoria kan vendes, og dette anbefales at gøre med jævne mellemrum, for at forlænge sengens levetid. Derudover kommer sengen i størrelser fra 90 x 200 til 210 x 200.

Fordele

 • Ekseptionel kvalitet
 • Højeste komfort
 • Flot design

Highline elevationsseng 

Highline elevationsseng – med app og bambusfibreHer er også en seng, hvor der er tænkt flere zoner ind i madrassen. De enkelte fjedre er syet ind i poser hver for sig, så der kommer en multipocket effekt. Rygsøjlen er tænkt ind i designet, da der er fem forskellige zoner. Så du kan være sikker på, at dine muskler aflastes bedst muligt, og de fine led i din rygsøjle bliver passet godt på, når du skal sove og restituere.

Selve madrassen er polstret med cooltex, der er et særligt materiale specielt velegnet til at transportere fugt. Din krop afgiver op til en halv liter fugt gennem et døgn, og hvis det ikke kan slippe væk eksempelvis gennem madrassen, hober det sig op og forringer madrassens levetid. Madrassen kommer med en topmadras, der er 8 cm høj, og som har en særligt kølig overflade, da der er brugt bambusfibre til fremstillingen. Det lover godt til de hede sommernætter, hvor kroppen nemt kan få det for varmt.

Du kan bruge den medfølgende fjernbetjening til at hæve både fod- og hovedende, hvis du da ikke har lyst til at bruge en særlig app på din smartphone. Det er dejligt at kunne bruge sin smartphone fremfor den mere klodsede fjernbetjening.

Derfor bør du vælge Highline 

 • Cooltex polstring
 • 5 zoners multipocket effekt
 • Topmadras med bambus
 • Kan styres med en app 

Highline vs. markedet.

Lige nu er sengen her på tilbud, men ellers hører den til prisklassen imellem de dyreste og billigste elevationssenge. Der er tænkt på liggekomforten, da multipocket fjedrene giver en bedre tilpasning til den enkelte krop. Sengegavlen kommer i fire forskellige typer, så du kan finde den, der passer bedst til dit soveværelse. Det er også en seng til dem, der nyder at have adgang via eksempelvis en app.

FAQ

Hvad er de bedste elevationssenge?

Du kan finde mange forskellige senge på markedet, men hvis du først har prøvet en elevationsseng, vil du ikke skifte igen. Den er blevet meget populær, og det er der god grund til. Det er en investering, men til gengæld har du den mange år fremover.

Hvordan vælger jeg en elevationsseng?

Du skal vælge ud fra elevationsbunden, fjedre, en stabil motor og den pris, du gerne vil give for en seng. En madrasbremse kan være en stor fordel, så madrassen ikke glider i løbet af natten. Af fjedre skal du kigge efter posefjedre, pocketfjedre eller multipocketfjedre.

Hvilke er de bedste elevationssenge til ældre?

Det er forskelligt, hvilke senge der er bedst for dig som senior. En elevationsseng er dog et godt valg, da det kan sikre dig en bedre nattesøvn og give dig støtte de steder, din krop har brug for det. Madrassen skal du købe ud fra din vægt.

Anbefaler læger elevationssenge?

Ja, nogle læger vil anbefale dig en elevationsseng. Du kan dog ikke få støtte til den. Det er altid en god idé at rådføre dig med din læge, inden du køber den, hvis du har særlige skavanker. Lægen vil dog sandsynligvis bifalde idéen.

Anmeldelser af Elevationssenge

4,7 baseret pa 46 anmeldelser fra forskellige platforme

 

Se også denne lignende artikel på vores side: Test af de 9 bedste Smart TV

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

læs omkring hvordan en forkert seng kan ødelægge din krop
Politiken – Debat
Læs hvordan vandsengen blev erstattet af elevationssengen
Politiken – Debat

Vi samler alle tests for dig

Forbruger-test.dk anmelder ikke selv produkterne. Vi samler eksterne anmeldelser, så du kan vælge det rigtige produkt.

Elevationssenge: De bedste i test

 

 • Ragna Fjord
 • BRUXELLES – 180X200
 • Norhland Prestige Eksklusiv Elevation
 • Aura Älv
 • COPENHAGEN – 180X200
 • Norhland Prestige Delux Boxelevation 2D
 • Yrla Fjord
 • Wonderland Medley 412
 • TEMPUR®
 • Balder elevationsseng
 • Tempur Spring