Her er vores bud på de 4 bedste elevationssenge

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Her er vores bud på de 4 bedste elevationssenge

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Markedet byder i dag på et utal af forskellige senge, men hvis du først prøver en elevationsseng, er det usandsynligt, du nogensinde skifter tilbage til en almindelig model igen. Elevationssengen, der findes i mange forskellige størrelser, designs og priser, er blevet en populær sengetype i de seneste år, og i vores artikel får du hjælp til at vælge præcis den elevationsseng, der bedst passer til dig og dine specifikke behov.

En elevationsseng er en oplagt investering, hvis du elsker at bruge tid i sengen på at læse en god bog, sidde med din computer eller se fjernsyn. Derudover kan de være til stor hjælp, hvis du kæmper med fysiske udfordringer.

Elevationssenge ligger ofte i den dyrere ende af prisskalaen på grund af både kvalitet og mekaniske funktioner. Derfor er det vigtigt, du vælger den helt rigtige, når du beslutter dig for at investere i en.

De 6 bedste elevationssenge i test 2023

 • Bedre Nætter Venus Elevationsseng – Vores anbefaling
 • Ragna Nordlys – Bedste elevationsseng hos Nordic Dream
 • Norhland Prestige Luksus Elevation – Bedste elevationsseng til allergikerne
 • Bedre Nætter Atlas Elevationsseng – Bedste elevationsseng i budgetklassen
 • Aura Fjord – Bedste elevationsseng i premium klassen
 • Yrla Fjäll – Bedste støjsvage elevationsseng

Vores favorit elevationssenge

Vores anbefaling

Bedre Nætter Venus

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste elevationsseng til prisen

Aura Fjäll

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste elevationsseng hos Nordic Dream

Ragna Älv

Gå til bedste pris Læs mere
Elevationsseng med stærke motorer

Yrla Nordlys

Gå til bedste pris Læs mere

Seneste ændring:

Vi har rykket BRUXELLES – 180X200, COPENHAGEN – 180X200, TEMPUR®, Tempur Spring til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

7. august 2022

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af elevationssenge, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

2. august 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Hvad skal man overveje, når man køber en elevationsseng?

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

I vores research har vi fundet ud af, at selvom kvalitet naturligvis ikke er ens blandt de mange senge på det danske marked, så er der ofte en større forskel i pris, end vi ser i materiale, konstruktion og kvalitet af sengene, da mange funktioner og egenskaber ofte er ens på tværs af modeller og prisklasser, og producenten af sengene ofte er de samme på tværs af brands. Som følge heraf kan der være rigtig gode - og dyre - senge, som ikke er inkluderet her. En stor del af vores analyse er altså vægtet meget op på værdi for pengene.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Nætter Venus - elevationssengen til dig der ønsker kvalitet i højeste klasse

 • 4,5/5 stjerner baseret på mere end 360 brugeranmeldelser

Hvis du ønsker fornemmelsen af luksus i dit soveværelse, skal du ikke lede længere end til Bedre Nætters Venus Elevationsseng. Der er en grund til, at dette er deres bedst sælgende sengeserie: den er blevet grundigt testet og har bevist sit værd igen og igen. Over 10.000 samlet set i norden, sover godt i en Venus hver nat.

Vores anbefaling
Bedre Nætter Venus

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Venus:

 • 100 nætters risikofri prøveperiode
 • 7 komfortområder
 • Svanemærket topmadras

Anmeldelse og analyse

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 64 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Gratis prøveperiode: 100 dage
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 (5 på motor) år

Venus er Bedre Nætters luksusseng, og den højere pris er det hele værd, da du får et smukt design, stor komfort og en miljøvenlig profil. Den høje pris giver dig mange muligheder for at sætte dit eget præg. Du kan f.eks. vælge mellem beige, sort, antracit og lysegrå. Perfekt til dem, der går op i æstetik.

Hvad siger forbrugere om Bedre Nætter Venus Elevationsseng?

Bedre Nætter er en velkendt forhandler, og kunderne er meget tilfredse med Venus-serien.

Med et gennemsnit på 4,7 ud af 5 stjerner på Trustpilot er Bedre Nætter et af de mest populære steder at købe sengeprodukter af høj kvalitet. Køberne er glade for servicen og de mange garantier, som gør, at de føler sig godt behandlet som kunder. Særligt den 100 dages prøveperiode er populær.

Venus er også et populært valg blandt forbrugerne. Modellen er blevet anmeldt af over 350 personer, og den får i gennemsnit 4,5 ud af 5 stjerner. Flere kunder bemærker, at de aldrig har sovet bedre, eller at den helt lever op til høje forventninger. De bemærker også produktets skønhed og eksklusivitet samt sengens enkelhed når det kommer til at samle den.

Et mere fuldendt produkt
Hvis du ønsker et mere fuldendt produkt, kan du tilføje en gavl. Dit værelse vil se ud som om det er taget ud af et 5-stjernet hotel. Du kan også vælge at opgradere looket ved at tilføje skinnende sorte, sølv-, guld- eller kobberben i skinnende sort, sølv, guld eller kobber. Normale træben er selvfølgelig inkluderet fra start.

Derudover kan du også vælge mellem tre forskellige fasthedsgrader af madrassen. Typisk bør du basere din beslutning om, hvilket fasthedsniveau du skal vælge, ud fra din vægt. Hvis du ønsker at dele sengen med en partner, er der dog gode chancer for, at I har forskellige behov. Her har sengen en unik fordel, da i hver især kan vælge jeres eget niveau af komfort.

7 komfortzoner fordel på springmadrassen
Bedre Nætters Venus Elevationsseng er en elevationsseng med en løfte- og sænkemekanisme, der giver dig mulighed for at ændre de bevægelige dele. Det betyder, at du kan sidde op og læse, se tv eller spise, eller du kan tage dig af kropsområder, der ikke er i brug – herunder problemer med blodomløbet.

Danske Linak har udviklet motoren. Den er blandt de mest populære på markedet og som en bonus leveres motoren med en femårig garanti.

Venus-madrassen har to lag: en springmadras med komfortzoner og en madras af hukommelsesskum. Der er syv forskellige komfortzoner, som aflaster forskellige trykpunkter på din krop. Med dette niveau af tilpasning vil du lettere kunne slappe af på hele din krop.

Svanemærket topmadras af højeste kvalitet
Topmadrassen er noget helt særligt. Den er Svanemærket, hvilket betyder, at den ikke indeholder skadelige kemikalier, og den er med til at opretholde et sundt klima. Den anvendte latex er elastisk, åndbar og slidstærk med evnen til hurtigt at fjerne sved og fugt.

De fugttransporterende egenskaber skaber et køligt og behageligt klima. Rönd-betrækket er antibakterielt, hvilket betyder, at mikroorganismer som f.eks. husstøvmider ikke kan overleve. Derfor er du mindre tilbøjelig til at udvikle allergi.

Bedre Nætters Elevationsseng leveres kun med en topmadras i latex som mulighed. Andre konkurrenters madrasser har også en skumvarianter. Madrassens tykkelse er seks centimeter, hvilket nogle kunder finder for tyndt.

Mere om Bedre Nætter Venus

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 64 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Gratis prøveperiode: 100 dage
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 (5 på motor) år

Forbruger-tests vurdering

Hos forbruger-test er vi enige i købernes begejstring, og vi mener, at Venus Elevationssengen er et velafprøvet produkt, som vil være næsten fejlfrit. Det betyder, at du kan være sikker på en høj kvalitet, der vil holde år efter år. Vi vil også gøre opmærksom på garantierne – 25 år på fjedre og rammebrud samt fem år på motoren – som øger din tillid til produktet. Det er utroligt lange garantier, som ikke alle konkurrent kan matche.

Sengen er ikke kun Svanemærket, den er også OEKO-TEX-certificeret. Denne 100 % garanti betyder, at kunden kan sove trygt uden at bekymre sig om, at skadelige stoffer kan forårsage sundhedsproblemer.

Med syv forskellige komfortzoner giver dette produkt støtte, der er skræddersyet til din krop og tager sig af alle dele.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Venus

Fordele

 • Ifølge brugerne får sengen i gennemsnit 4,5 ud af 5 stjerner
 • Sengen er gennemtestet for fejl og mangler
 • OEKO-TEX certificeret, allergivenlig og svanemærket topmadras
 • 7 komfortzoner, 25 års garanti på fjedre og rammebrud og 5 år på motoren

Ulemper

 • Få kunder ønskede, at topmadrassen var lidt tykkere
 • Kun én valgmulighed når det kommer til topmadrassen

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 centimeter
 • 90 x 200 centimeter
 • 120 x 200 centimeter
 • 140 x 200 centimeter
 • 160 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter
 • 180 x 210 centimeter
 • 210 x 210 centimeter
Bedste elevationsseng til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Aura Fjäll - elevationsseng helt i topklasse

Hvis du er på udkig efter en kvalitetsseng med elevation, er Aura fra NordicDream et godt bud på en model, der yder optimal komfort hver eneste nat.

Aura er designet i Danmark, produceret i kvalitetsmaterialer og indeholder smarte funktioner, der sikrer dig den bedste nattesøvn.

Aura Fjäll
Bedste elevationsseng til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Aura Fjäll:

 • 7 unikke komfortzoner
 • Kvalitetselevationsmotor
 • Dobbelt lag af ergonomiske pocketfjedre

Aura vs. markedet

Aura er en luksuselevationsseng, der ligger i den dyre ende af prisskalaen. Du får dog en elevationsseng, der er Oeko-Tex certificeret og fremstillet af solidt svensk fyrretræ. Sengen er produceret i Danmark og udviklet i samarbejde med eksperter, så du får den allerbedste trykaflastning og nattesøvn.

Derudover er motoren pålidelig og indstiller ubesværet sengen til den ønskede liggeposition.

Mere om Aura Fjäll

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 64 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex / memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 (5 på motor) år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Aura har en springmadras med et dobbelt lag af ergonomiske pocketfjedre. Fjedrene er inddelt i 7 individuelle komfortzoner, der hver yder den rigtige støtte til forskellige dele af din krop.

Ved nakken er madrassen mere fast, og ved skuldrene er der en mere eftergivende zone. Madrassen bliver igen fast ved lændeområdet, hvor svajet har brug for støtte. Ved hofterne vil der være mest tyngde fra kroppen, hvorfor NordicDream har sørget for, at det er sengens mest faste zone.

De 7 komfortzoner sikrer, at din rygsøjle får den mest optimale position, når du hviler eller sover.

Med Aura kan både hovedenden og fodenden indstilles, så du nemt opnår den bedste liggeposition. Motoren kontrolleres via den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Med en særlig slideback-funktion vil sengen indstille både hoved- og fodende, så din rygsøjle altid har den rigtige placering. Har du brug for at sammenligne elevationssengen med andre modeller, kan du se på kontinentalsenge her.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation 

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum. 

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en mere bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten. 

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Aura findes i følgende størrelser:

Fordele og ulemper ved Aura Fjäll

Fordele

 • God støtte til kroppen
 • Tre lag madras
 • Indbygget lys under sengen
 • Solid sengegavl
 • 100 dages risikofri prøveperiode

Ulemper

 • Høj prisklasse, når der ikke er udsalg
 • Levering og montering er ikke inkluderet

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Aura Fjäll
Bedste elevationsseng hos Nordic Dream test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ragna Älv - bestseller elevationsseng hos Nordic Dream

Vi anbefaler den populære elevationsseng fra Nordic Dream på baggrund af dens flotte design, en elevationsevne, der gør det nemt at finde den perfekt soveposition, samt komfort af højeste kaliber. Sengen er designet og produceret i Danmark, hvilket sikrer, at kvaliteten er høj, og så forhandles den ved anmelderroste Nordic Dream. Alt i alt, gør dette, at vi vurderer Ragns Nordlys fra Nordic Dream som den bedste elevationsseng til prisen.

Ragna Älv
Bedste elevationsseng hos Nordic Dream

Dagens bedste priser og tilbud på Ragna Älv:

 • Indbygget antiskrid
 • 7 zoners springmadras
 • God og stabil træramme på ben

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 67 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex / Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 (5 på motor) år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Älv topmadras – god støtte til en fornuftig pris 

Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale. 

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund  er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

Ragna vs. markedet

Ragna er et sikkert valg med et flot design og en meget behagelig madras samt topmadras med komfortzoner.

Med en seng fra NordicDream er du garanteret et dansk produkt af højeste kvalitet, hvilket også er grunden til, du får 5 års garanti på selve elevationsmotoren og hele 25 år på fjedre og trærammen. Prisen afspejles naturligvis i kvaliteten, hvor du til gengæld kan være sikker på at sove godt mange år fremadrettet.

Mere om Ragna Älv

Ragna er er polstret med 25 mm Airflow-skum. Hele sengen har en højde på 68 cm, der inkluderer:

 • Springmadras på 18 cm
 • Bund på 21 cm
 • Ben på 19 cm

Modellen kommer med en solid sengeramme i træ, der står på 19 cm ben. Du kan vælge mellem 3 forskellige nuancer af naturtræ eller metalben. Benene passer flot til de forskellige farver betræk til sengerammen, der er fremstillet i højkvalitets møbelstof. Disse kan fås i enten mørkeblå, lysegrå eller mørkegrå alt efter dine præferencer.

Ragna findes i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Ragna Älv

Fordele

 • Justerbar fasthed af madrassen
 • Trådløs fjernbetjening
 • Funktion til belysning med pæreformet indbygning
 • Anti-slip-madras

Ulemper

 • Det kan være svært at justere lamellerne i sengen

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Ragna Älv
Elevationsseng med stærke motorer test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Yrla Nordlys - støjsvag og elegant elevationsseng

Er du på jagt efter en flot seng, der skal holde i mange år, er Yrla et godt valg. Det er nemlig en dansk designet og produceret seng, der leverer både på æstetikken og komforten, hvilket er årsagen til dens popularitet hos NordicDream

Yrla Nordlys
Elevationsseng med stærke motorer

Dagens bedste priser og tilbud på Yrla Nordlys:

 • Danskproduceret
 • Trådløst fjernbetjening
 • Støjsvag motor

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 55 cm
 • Antal komfortzoner: 5
 • Type topmadras: Naturlig latex / Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 15 (5 på motor) år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Nordlys topmadras – temperaturregulerende og vaskbart betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte. 

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Yrla vs. markedet

Yrla er fremstillet med øje for både komfort, kvalitet og pris. Det er ikke bare en behagelig seng — den er også flot at have til at stå i soveværelset. Derudover får du 15 års garanti på fjedrene og brud på rammen samt 5 år på elevationsmotoren.

Mere om Yrla Nordlys

Sengerammen er udført i træ og beklædt med en polstring, der er produceret af 2,5 cm polyskum, der er betrukket med møbelstof af polyether.

Den medfølgende madras har indbygget 5-zoners pocket- og multipocket fjedre, der giver god støtte omkring kroppen.

Du kan vælge mellem tre fastheder af madrassen alt efter din vægt og ønskede oplevelse. 

Yrla har en højde på 54 cm, der består af:

 • 7 cm topmadras
 • 18 cm springmadras
 • 10 cm bund
 • 19 cm ben

Yrla findes i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Yrla Nordlys

Fordele

 • 5 komfortzoner
 • OEKO-TEX-certificeret
 • Bygget i massivt svensk fyrretræ
 • Understøtter kroppens trykpunkter
 • Madrassen støtter kroppens trykpunkter

Ulemper

 • Gavlen skal tilkøbes

Hvad skal du overveje, før du køber elevationssenge

Størrelse
En for stor seng kan få dit soveværelse til at virke trangt og rodet, mens en for lille seng kan gøre, at du ikke sover komfortabelt. Som tommelfingerregel bør man vælge en elevationsseng, der fylder omkring 2/3 af gulvarealet i dit soveværelse. Det giver plads nok til andre møbler og skaber en behagelig visuel balance. En standard enkeltmandsseng er 80×200 cm. Den klassiske kompakte enkeltmandsseng er velegnet til ethvert rum, da den har en praktisk størrelse, samtidig med at den giver god komfort.

Den er også et glimrende valg til singler, der har et lille soveværelse, samt børn og teenagere. Hvis du ønsker en elevationsseng, der komfortabelt kan rumme to personer, anbefaler vi, at du køber en seng, der er enten 160 cm eller 180 cm i bredden. Denne størrelse er særlig populær hos par, da den giver super god plads i sengen uden at tage for meget gulvplads i soveværelset. Har du rigeligt med plads i soveværelset, så anbefaler vi, at du vælger en elevationsseng, som er 210 cm i længden, da den giver super komfort til par eller personer som er relativt høje, og har brug for ekstra plads, når de sover.

Funktioner
Sørg for, at elevationssengen har alle de justeringer, du har brug for. De fleste elevationssenge har hoved- og fodjusteringer, men nogle har også ryg- og knæjusteringer. Nogle elevationssenge har ønskværdige funktioner som forskellige massagestyrker og forbedret nakkestøtte.

De mest eksklusive elevationssenge kan styres via din smartphone og endda indstilles til at skifte position på bestemte tidspunkter. Du kan også finde modeller med natbelysning under sengen.  Disse funktioner er værd at overveje, fordi de kan gøre din seng mere komfortabel og lettere at bruge. Alle elevationssenge fås desuden med fjernbetjening, hvilket gør det nemmere for dig at justere indstillingen på din seng.

Madras
Først og fremmest skal du sikre dig, at madrassen er kompatibel med din elevationsseng. Nogle madrasser er ikke designet til elevationssenge, så det er vigtigt at tjekke det, før du foretager dit køb. Generelt fungerer madrasser af memoryskum eller latex bedst sammen med elevationssenge, da de tilpasser sig din krops konturer og justeres sammen med sengen. Springmadrasser eller hybridmadrasser kan være en bedre løsning, hvis du er på udkig efter en mere traditionel følelse.

Dernæst skal du overveje madrassens fasthed. Hvis du lider af rygsmerter, skal du måske vælge en blødere madras, der giver ekstra polstring, og hvis du sover på maven eller siden, skal du måske vælge en fastere madras, der giver støtte og forhindrer dig i at synke ned i sengen. For rygsovere anbefales det at kigge efter en mellemfast madras, der støtter lænden og fordeler vægten jævnt. Hvis du er usikker på, hvilken fasthed der er bedst, anbefaler vi, at du køber en madras med to forskellige fastheder og får den gratis ombyttet, hvis den ikke passer til dig.

Pris
Priserne på elevationssenge kan variere fra 10.000 kr. – 50.000 kr. Generelt set vil de dyrere elevationssenge tilbyde flere funktioner og bedre kvalitet end de billigere modeller. For eksempel vil dyre og ekslusive elevationssenge ofte tilbyde massage og flere andre luksusfunktioner. De kan også være fremstillet af materialer af højere kvalitet, hvilket kan gøre en forskel i komfort og holdbarhed.

Det er dog vigtigt at huske, at det ikke er alle, der har brug for eller ønsker alle disse funktioner. Nogle gange kan en helt basal og prisvenlig elevationsseng være den bedste løsning. I sidste ende er den bedste måde at vælge en elevationsseng på at sammenligne en række modeller med hinanden, og så vurdere hvor man får mest for pengene.

Kunde- og ekspertanmeldelser
Kundeanmeldelser kan give dig indsigt i den daglige oplevelse af elevationssengen, mens ekspertanmeldelser kan give mere dybdegående oplysninger om sengens funktioner og fordele. Hvis en forhandler har en Trustpilot, er det værd at tjekke den ud. Det vil give dig en masse oplysninger om deres produkters kvalitet, leveringstider, garantier og kundeservice.

arrow-more

Hvorfor sover vi?

Dit valg af seng har stor betydning for, hvor godt du sover om natten. Derfor bruger mange tid og kræfter på at finde den rette seng, og i de sidste par år er elevationssengen blevet et populært valg. Men hvorfor er søvn vigtigt? Nogle centrale grunde til, at vi har brug for god søvn, er at:

 • Kroppen genopbygger sig selv
 • Dagens indtryk bliver bearbejdet
 • Mængden af stresshormoner falder
 • Affaldsstoffer bliver fjernet fra hjernen

Du kender sikkert følelsen af overskud og bedre trivsel, når du er veludhvilet. Manglende søvn kan derimod påvirke dit humør negativt, og du kan miste overskud og koncentration i dagligdagen. 

Vi sover for at give kroppen hvile og ro til at genopbygge sig selv og bearbejde dagens indtryk. 

Du får det bedre i krop og sind, da mængden af stresshormoner daler, når du sover, samtidig med, at produktionen af væksthormoner stiger. Om dagen ophober der sig affaldsstoffer i hjernen, og de bliver renset ud, mens du sover. Udrensningen kan være vigtig for at forebygge potentielle sygdomme, der kan opstå efter længerevarende søvnmangel. Du har altså al mulig god grund til at prioritere gode søvnforhold. 

Sådan kan du optimere din søvn

Du bruger omkring en tredjedel af dit liv på at sove, og det er værd at skabe gode søvnforhold om natten. Hvis du ønsker at forbedre din nattesøvn, kan du sætte ind på flere områder. 

Her får du 3 konkrete tips til mere kvalitetssøvn

1. Vurder hvor meget søvn du har brug for

Ved du, hvor mange timers søvn du har brug for? Det er i hvert fald en god idé at overveje. En tommelfingerregel lyder, at teenagere har brug for 8 til 10 timers søvn, mens voksne behøver mellem 7 og 9 timers nattesøvn. Behovet kan dog variere fra person til person, og du gør klogt i at tænke over, hvor mange timers søvn, der skal til for, at du føler dig frisk om dagen. 

Når du kender dit søvnbehov, kan du sætte et fast tidspunkt for, hvornår du skal gå i seng om aftenen og stå op om morgenen. Prøv at overholde tidspunkterne, selvom det kan kræve lidt tilvænning. Med tiden skulle du gerne automatisk føle dig mere træt ved sengetid.

2. Invester i en god seng

Hvis du vil optimere din søvn, er sengen ikke til at komme uden om. Intet som en knirkende og ubehagelig madras kan forstyrre søvnen. Samtidig kan en dårlig seng føre til kropslige gener i ryg og nakke, der i sig selv kan gå ud over søvnen.  

Dit valg af seng kan have afgørende betydning for, hvor dyb din søvn er, og hvor længe du kan sove. Det er meget individuelt, om madrassen skal være blød eller fast og tyk eller tynd. For at blive klogere på udvalget af senge, kan du skimme eller nærlæse en guide som ovenfor.  

Gør dig gerne nogle tanker om, om sengen skal have ekstra funktioner. Foretrækker du for eksempel mere hældning i ryggen eller ved benene, kan du med fordel vælge en elevationsseng. 

Det er en god idé at investere i en støjsvag seng, så du ikke bliver holdt vågen af en støjende elevationsmotor eller fjedre med metallisk kontakt. I oversigten ovenfor finder du lydsvage elevationssenge, som kan bidrage til ro i soveværelset. 

Sengen kan være en investering for livet, hvis du vælger rigtigt første gang. Den rette seng kan forbedre din søvnkvalitet, som kan forbedre din generelle trivsel i hverdagen. Derfor kan du med fordel tænke langsigtet, når du vælger seng. Investerer du lidt ekstra i god kvalitet, stiger chancen for, at du ikke skal skifte den. 

3. Skab et behageligt sovemiljø

Sengen er ikke alene en vigtig faktor i soveværelset, hvis du gerne vil sove bedre om natten. Ønsker du forbedret søvn, så prøv at se dit soveværelse oppefra. 

Det er en god idé at tænke over farvekombinationen i rummets interiør. Du kan skabe mere ro i soveværelset ved at indrette i afdæmpede farver, som er harmoniske sammen. Overvej for eksempel en rolig nuance til din seng, klædeskab og sengebord. 

Du kan også skabe et behageligt sovemiljø ved at lufte ud om natten, sørge for en kølig rumtemperatur og ophænge mørklægningsgardiner. Dæmp lyset, og sluk gerne for elektronik, der udsender blåt lys, en times tid inden sengetid.

Når du har fundet dig til rette i en komfortabel seng, kan du gøre brug af hjælpemidler som sovemaske og ørepropper. Mange har også glæde af at falde i søvn til white noise, som du kan afspille fra din mobil med timer-funktion. Har du tankemylder, kan du også afprøve meditation eller mindfullness, som hjælper dig med at slippe tankerne. 

Følger du ovenstående råd, er du godt på vej til forbedret søvn, så du kan skabe de bedste forudsætninger for trivsel i hverdagen.

Hvorfor bør jeg vælge en elevationsseng?

Man kan let komme til at spørge sig selv, hvorfor man i alverden skal ofre så mange penge på noget så banalt som en elevationsseng. Dette er et forståeligt spørgsmål, da det er de færreste, der ofrer 20-40.000 kr. på en seng – men der er trods alt noget om snakken.

I modsætning til en elevationsseng, så er en almindelig seng mere eller mindre flad. Det kan være fint for nogen, men lige så uudholdeligt for andre.

Elevationssenge bliver populært brugt hos bl.a. hospitaler, fordi det er vigtigt, at patienter både kan ligge helt ned, men samtidig ligge eller side op med en væsentlig hældning.

Dette kan fx perspektiveres til en person med vejtrækningsproblemer, som vil drage fordel af at ligge med hovedet hævet en smule. Dette vil resultere i lettere vejrtrækning, og en roligere nattesøvn.

Rygsmerter

Mange mennesker har en tendens til at bruge meget tid i sengen. Det kan fx være dem, som plejer at bruge de første par timer en søndag morgen i sengen, hvor der både bliver set lidt tv, men også spist morgenmad.

Her kan det være problematisk med en almindelig seng, da den er helt flad og alt håbet om rygstøtte derfor kommer fra, hvor mange puder der kan stables op bag dig. En elevationsseng derimod kan med et enkelt klik fra en fjernbetjening eller app køres i stilling til lige præcis den hældning, der ønskes.

Det er også muligt, hvis du ønsker én slags hældning til dig selv, og en anden slags hældning til din partner. De fleste elevationssenge kommer nemlig med 2 elevationsmadrasser, som hver især kan styres individuelt.

Ud over det luksuriøse aspekt ved en elevationsseng, så er der også visse helbreds problemer, som potentielt kan løses. Mange mennesker døjer hver eneste dag med smerter i nakke, ryg eller lænd, og kan ikke nyde en god nats søvn, fordi en almindelig seng ikke kan yde den rigtige støtte og komfort.

Her kommer en elevationsseng ind i billedet. Elevationsmodulet kan hæve og sænke forskellige sektioner af sengen, der kan løsne trykket i din ryg. Det fungerer fx ved, at fodenden hæves en smule, hvilket hæver dine ben højere end 0 grader. Det vil herefter løsne op i lænden, da den nederste del af rygsøjlen vil blive trukket en smule fra hinanden.

Dette alene kan være nok til, at du ikke bare får en bedre nattesøvn, men også en bedre daglig dag, da du potentielt kan ligge 8 timer med et lettet tryk på din rygsøjle.

Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?

Vi har nu forklaret hvorfor du bør vælge en elevationsseng, samt hvilke elevationssenge, vi mener, er de bedste på markedet. Hvis der stadig hersker tvivl om, hvilken elevationsseng, der er den rette for dig, så kommer vi her med en række kriterier, du selv kan bedømme ud fra.

 • Pris
 • Funktioner
 • Materiale
 • Design

Prisen vil for størstedelen af alle forbrugere spille en rolle i, hvilken type produkt, der bliver købt. 9/10 gange vil højere pris betyde højere kvalitet, og det er såmænd også en god tommelfingerregel at tage udgangspunkt i. Dog mener vi, at vi har sørget for at give alternativer til de helt dyre produkter.

Funktionerne i moderne elevationssenge er mere eller mindre ens, og ændrer sig ikke meget, når man bevæger sig op og ned af pris-stien. Dog kan man med fordel, hvis man ønsker specielle funktioner, sætte det som et vigtigt kriterie, når der skal vælges seng. Det kan fx være graden af elevation, der kan opnås i fodenden, hvis man døjer med rygsmerter.

Materialerne, der er brugt i en given seng, kan være alt afgørende for, om det er den rigtige seng for dig. Hvis man lider af allergi eller lignende, så vil første prioritet være at vælge en elevationsseng der er lavet af allergivenlige materialer, så det ikke generer din nattesøvn. Det samme gælder ved valg af dyne og hovedpude.

Til sidst, og måske mindst vigtigt for nogen, og mest vigtigt for andre, er designet. Designet kan være afgørende for nogle forbrugere, da det har indflydelse på, hvorvidt det er en seng, man vil have stående i sit soveværelse.

Dog kan det argumenteres, at størstedelen af de testede produkter mere eller mindre ligner hinanden.

Værd at vide om elevationssenge

Elevationssenge er især fordelagtige for personer med søvnbesvær eller rygproblemer, da den øgede støtte og komfort kan afhjælpe mange problemer.

Når man skal finde en elevationsseng, så er typen af motor, der sidder i, essentiel. Generelt skal man gå efter en støjsvag motor, så det ikke larmer om aftenen.

Anmeldelser af Elevationssenge

Søvnbehov og anbefalinger - Mikael Rasmussen

For voksne mellem 18 og 65 år anbefales det at få mellem 7 og 9 timers søvn hver nat. Mange får dog ikke nok søvn, og det er op til den enkelte at finde ud af, hvor meget søvn der er behov for, da dette i høj grad er genetisk bestemt. For teenagere mellem 14 og 17 år anbefales 8-10 timer, skolebørn mellem 6 og 13 år bør sove 9-11 timer, og førskolebørn mellem 3 og 5 år bør sove 10-13 timer.

Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med søvnens varighed. Selvom man kan vænne sig til at få for lidt søvn, vil både hjerne og krop fungere suboptimalt som følge heraf.

Indikatorer for tilstrækkelig søvn

For at vurdere, om man får nok søvn, bør man spørge sig selv, om man føler sig frisk og udhvilet. Man bør ikke opleve træthed i løbet af dagen eller have problemer med at bevare koncentrationen. Ens generelle trivsel er en god indikator for, om man får tilstrækkelig søvn.

REM/søvn cyklus

For voksne mennesker er 7,5 timers søvn ofte det optimale, da dette svarer til fem søvnstadier af 90 minutters varighed. Statistikker viser, at personer, der sover mere eller mindre end 7,5 timer, generelt har et dårligere helbred. Dog kan søvnstadierne variere mellem 90 og 110 minutter, og det kan tage tid at falde i søvn samt medføre, at man vågner flere gange i løbet af natten.

Faktisk er det vigtigste at have en regelmæssig søvnstruktur, hvor man går i seng og står op på samme tidspunkt hver dag. Søvnen kan ikke kontrolleres bevidst, og derfor er det afgørende, hvor længe man har været vågen og hvordan ens døgnrytme er indrettet. Regelmæssighed er nøgleordet, når det kommer til søvn.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Kundeanmeldelser

Trustpilot.com

Trustpilot er et anmeldelsessite, der giver kunderne mulighed for at give feedback om deres erfaringer med virksomheder. Denne feedback kan hjælpe andre kunder med at træffe informerede valg om, hvor de skal bruge deres penge. Det giver også virksomhederne mulighed for at reagere på anmeldelser, hvilket kan hjælpe dem med at forbedre deres service.

Ragna Fjäll, Aura Nordlys og Yrla Ålv fra NordicDream er alle med i denne oversigt. NordicDream har fået en samlet bedømmelse på 4.9/5.

Du kan se anmeldelserne her.

FAQ

Hvad er de bedste elevationssenge?
Det er svært at sige hvilke elevationssenge, der specifikt er bedst, da det kommer an på individuelle behov. I dag findes der mange forskellige på markedet, men én ting er sikkert: hvis du først har prøvet en elevationsseng, vil du ikke skifte tilbage til en almindelig igen. Vores anbefaling er Bedre Nætter Venus.
Hvordan vælger jeg en elevationsseng?
Du skal vælge ud fra elevationsbunden, fjedre, motor og den pris, du vil give. En madrasbremse kan være en stor fordel, så madrassen ikke glider i løbet af natten. Af fjedre skal du kigge efter posefjedre, pocketfjedre eller multipocketfjedre.
Hvilke er de bedste elevationssenge til ældre?
Det er forskelligt, hvilke senge der er bedst for dig som senior. En elevationsseng er dog et godt valg, da det kan sikre dig en bedre nattesøvn og give dig støtte de steder, din krop har brug for. Madrassen skal du købe ud fra din vægt.
Anbefaler læger elevationssenge?
Ja, nogle læger vil anbefale dig en elevationsseng. Du kan dog ikke få økonomisk støtte til den. Det er altid en god idé at rådføre dig med din læge, inden du køber den, hvis du har særlige skavanker.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme