Test-guide: Find den bedste seng til dit behov

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 23.11.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Bedste seng featured

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Din seng og madras er vigtige faktorer for at sove godt og vågne udhvilet op om morgenen. Hvis du ikke får din nattesøvn, mister du energien i dagtimerne og kan føle dig træt hele dagen.

Kvaliteten af søvnen er mindst lige så vigtigt som antallet af timer, man sover. For hvis du sover rigtigt, er behovet for søvn også mindre. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at investere i seng, som er lavet i gode materialer og hvor der er taget højde for både design, funktion og komfort.

Seks gode overvejelser før du køber ny seng:

 • Type: De tre mest gængse madrastyper er boksmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge. De har hver deres gode egenskaber, så derfor er den første overvejelse, hvilken type seng, du er på udkig efter. Skal du udelukkende sove i sengen eller vil du gerne kunne hæve hovedenden og sidde op? Skal den være ekstra høj, så den er nemmere at træde ind og ud af?
 • Fasthed: Når du skal fastslå, hvor fast madrassen skal være, afgøres det først og fremmest af din vægt. Jo tungere du er, desto højere fasthed skal sengen have. Dernæst spiller din sovestilling en rolle; sengen skal være mere fast, hvis du sover på ryggen eller maven. Den skal kunne give sig lidt, hvis du sover på siden, så hofte og skuldre kan synke lidt ned i materialet, så du ikke gør rygsøjlen skæv, mens du ligger i sengen.
 • Topmadrassen: Topmadrasser med latexkerner er gode, hvis du ofte har det meget varmt om natten, da de er temperaturregulerende og kan lede varmen væk fra kroppen. Memory foam topmadrasser holder på varmen, hvilket er en fordel, hvis du ofte fryser eller har ømme muskler, der skal varmes lidt op i løbet af natten. På en memory skum topmadras kan du også synke længere ned i madrassen og få rigtig god støtte for hele kroppen.
 • Størrelsen: Sengens størrelse kan afgøres af størrelsen på dit soveværelse, men også af om du skal sove alene eller sammen med nogen. Den skal gerne være mindst 10 cm længere end dig og mindst 90 cm bred per person, så du har plads til at vende dig. Har du skråvægge kan senges højde – specielt ved kontinentalsenge – være en afgørende faktor, mens denne sengetype er en fordel, hvis du er ældre eller fysisk besværet.
 • Materialet: Hvis du lider af astma og allergi, skal du vælge en madras eller topmadras, der er allergivenlig. Gå også gerne efter en åndbar madras, hvor der ikke kan leve husstøvmider og andre bakterier.
 • Budget: Inden for hver sengetype kan prisen variere meget, så det er en god idé at overveje, hvordan du ønsker, at balancen mellem pris og kvalitet skal være. Elevationssenge og kontinentalsenge er typisk dyrere end boksmadrasser, men til gengæld får du gode funktioner for pengene, så her spiller dine behov også en stor rolle i forhold til, hvad du vil spendere på sengen.

 

I denne guide har vi samlet 11 senge af forskellige typer og giver dig al den information, du skal bruge for at træffe et informeret valg om din næste seng lige fra fakta om sengen til fordele og ulemper ved de forskellige senge. Vi guider dig også til, hvad du bør være opmærksom på, når du skal købe ny seng.

 

Vurdering og udvælgelse af sengene
Vi gennemgår flere anderkendte og populære senge og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med flere af landets største sengebutikker og selvom disse kan influere selve udvalget af senge i denne artikel, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner sengene på parametre som:

 • Kunders anmeldelser af produktet
 • Modellens specifikationer og features
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • Kundedata: Vores interne statistikker på sengens popularitet
 • Officielle tests hvis der er foretaget objektive tests

Alt dette målt op imod produktets pris og tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men blot en gennemgang af nogle af markedets bedste senge.


Freja Nordlys Seng – fokus på komfort i opbygning og materialevalg

Vores anbefaling

Freja Nordlys Seng

Freja er designet med rene, nordiske linjer i tankerne. Den er fremstillet i solide, skandinaviske materialer af dygtige, danske håndværkere. Sengetypen er en klassisk boxmadras, der er udformet med fokus på høj komfort i opbygning og materialevalg.

Stor komfort med syv støttende zoner
Materialevalget er udvalgt efter at skabe en smuk og solid seng, du kan have i mange år. Boxmadrassen er bygget af svensk fyrretræ, hvilket vikingerne brugte til at bygge deres skibe med for 1000 år siden, så det er en velafprøvet træsort. Derudover er sengerammen forstærket med trælameller i boxmadrassens bund. Fjedrene i sengen er ergonomiske pocketfjedre, der tilpasser sig individuelt til din krop. Fjedrene er ekstra høje i forhold til andre senge, så de kan forme sig bedst muligt efter din kropsbygning og aflaste dér, hvor kroppen har mest brug for det.

Madrassen har 7 komfortzoner netop for at understøtte kroppen bedst muligt. Det gør madrassen meget fleksibel, hvilket øger komforten. De forskellige dele af kroppen afgiver forskelligt tryk og har ligeledes behov for forskellig støtte. Derfor er det en fordel, at fjedrene ikke har den samme trykaflastning alle steder, men støtter ekstra op omkring de tungere områder som skuldre, nakke, ryg, hofte og lænd.

De ergonomiske fjedre er beskyttet af Airflow-skum, der hjælper med at holde fjedrene elastiske og smidige, så de kan bevæge sig sammen med din krop. Det er samtidig et antibakterielt materiale, der hjælper med at holde fugt væk fra madrassen, så den beholder sin friskhed. Alle tekstiler i sengen er Oeko Tex-certificerede, hvilket betyder, at forholdene under produktionen er i orden og at de ikke indeholder nogen skadelige kemikalier, der kan fremkalde astma eller allergi.

Du får 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, så du er godt sikret i mange år, hvis uheldet skulle være ude og noget knækker.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende betræk
Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi inden for området.

Betrækket er aktivt og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at hvile eller sove på madrassen. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere, så du får det bedst mulige soveklima.

Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som Nordic Dream er kendt for, og som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten.

Memory-skum former sig efter dig krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

Fordele

 • Rene, nordiske linjer
 • Naturlige materialer med god støtte til hele kroppen
 • Danskproduceret
 • Trykaflastende topmadras
 • 7 komfortzoner
 • 100 dages ombytningsgaranti
 • Høj åndbarhed giver god ventilation
Ulemper

 • Findes kun med to forskellige topmadrasser

Konklusion: Derfor anbefaler vi Freja Nordlys
Der er mange fordele ved at vælge Freja Nordlys boksmadrassen. Når du køber en seng hos Nordic Dream, får du 100 dage til at teste sengen i dine vante omgivelser. Hvis den ikke er som ønsket, kommer Nordic Dream og afhenter den igen uden beregning. Det trækker op i vores samlede vurdering, at du kan bytte til en anden fasthed, andre ben eller en anden farve kvit og frit.

Du får 25 års garanti på fjedre- og rammebrud og en seng med komfort i fokus. Samspillet mellem topmadrassens og fjedrenes særdeles høje kvalitet skyder komfortniveauet helt til tops.

Den bedste test af et produkt er dog kundens egen tests af produktet i den virkelige verden. Nordic Dream scorer 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, hvilket er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet og deres flotte modtagelse af Nordic Dreams senge bekræfter os i, at de har et af markedet absolut bedste produkter.

Freja Nordlys fås i følgende størrelser:

 • 90×200
 • 80×200
 • 90×210
 • 140×200
 • 120×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210

Saga Fjäll Boxmadras – klassisk boxmadras med god støtte

Bedst til prisen

Saga Fjäll Boxmadras

Saga boxmadrassen har et simpelt, men stilrent design, der er tidløst og passer godt ind i de fleste soveværelser.

Der er sat stor fokus på komforten, så den giver dig god støtte til skuldre, ryg og hofter. Den er også allergivenlig og temperaturregulerende, hvilket er med til at gøre din søvn så god som overhovedet muligt.

Trykaflastende og bæredygtig topmadras
Nordic Dream har nøje udvalgt materialerne til topmadrassen, så den giver dig optimal støtte hver nat. Fjäll topmadrassen har en kerne af trykaflastende naturlatex, som både er den god løsning for miljøet og din krop. Latex tappes fra gummitræet Havea Brasiliensis, som kan tappes hvert år. Derfor er det en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade.

Kernen er betrukket med bambusbetræk, der fremmer ventilationen i sengen og er temperaturregulerende. Det kan optage 50 % mere fugt end bomuld uden at føles vådt, så det gør det til et oplagt valg til dig, der ofte sveder om natten. Det er også et allergivenligt materiale, fordi det har antibakterielle komponenter. Ved bambusproduktionen bruges der ikke sprøjtemidler og kunstgødning og så kræver det ikke lige så meget vand som bomuld. Derfor har det også fået Oeko-Tex certificering.

Dobbelt ergonomisk fjedrelag i madrassen
Saga har mere affjedring end den typiske boxmadras, fordi den har et to lag fjedre indbygget. Den øgede affjedring højner komfortniveauet, fordi den ekstra fleksibilitet og støtte giver bedre aflastning af kroppen. Når fjedrene er fleksible, kan de tilpasse sig efter kroppen, så den får forskellig støtte på forskellige områder, så du ligger anatomisk korrekt hele natten.

Det øverste lag fjedre er inddelt i fem komfortzoner, mens det nederste lag er stabilitetsfjedre, som sørger for et robust og stabilt fundament. Ovenpå fjedrene ligger der et tykt lag skum, så du ikke kan mærke fjedrene udover på grund af støtten.

Fordele

 • Klassisk, simpelt og stilrent design
 • Ergonomiske pocket fjedre, der tilpasser sig kroppen
 • Designet og produceret i Danmark
 • Bygget af svensk fyrretræ
 • Topmadrassen giver støtte til hele kroppen
Ulemper

 • Begrænset farveudvalg

Konklusion: Derfor anbefaler vi Saga Fjäll

Når vi vurderer sengene her på listen, er ét af de vigtigste aspekter hvad kunderne synes. Her kigger vi blandt andet på Trustpilot, hvor Nordic Dream får den bedste rating af alle i sengebranchen med 4,9 ud af 5,0. Det viser os, at både vi og forbrugerne synes, at Nordic Dream har nogle af markedets bedste senge. Du har 100 dages risikofri prøveperiode på sengen og ønsker du at sende den retur, afhenter Nordic Dream den kvit og frit og returnerer beløbet til dig.

Sengeramme og fjedre er udviklet specielt til disse senge med fokus på ekstraordinær komfort. Derfor gør samspillet mellem topmadrassen og fjedrene, at du får de optimale vilkår får den dybe søvn. Materialevalget er særdeles hårdført, men det tæller op i vores samlede vurdering, at du alligevel får 15 års brudgaranti på ramme- og fjedrebrud.

Designet er subjektivt, men vi er vilde med det klassiske, stilrene design. Fordi du kan få sengen i sort og grå, passer den ind i de fleste soveværelser.

Saga Fjäll fås i følgende størrelser:

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210
 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210

 


Solveig Nordlys Kontinentalseng – kontinentalseng i luksusklassen

Bedste premiumvalg

Solveig Nordlys

Solveig er et populært valg, når det kommer til kontinentalsenge. Den er skabt med luksus i hovedsædet, så derfor har den syv komfortzoner og tre madraslag indeni samt et stilrent og tidløst design udenpå.

Én stor, allergivenlig springmadras
Med Solveig Nordlys får du en seng med tre madraslag: en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Det nederste lag er en boxmadras, der er bygget af solidt svensk fyrretræ, som sikrer sengens stabilitet. Indeni har den pocketfjedre, der er inddelt i komfortzoner. Zonerne er bygget op, så de giver forskellig støtte til forskellige dele af kroppen. Så får du optimal aflastning af specielt skulder, nakke eller hofter, mens rygsøjlen holdes lige, så du ikke får uønskede buk i kroppen. Der er airflow skum omkring fjedrene, som holder dem elastiske og hjælper dem med at tilpasse sig efter din krop. Det har også en antibakteriel effekt, så du får et sundt sovemiljø, da der ikke kan bo husstøvmider og bakterier i madrassen.

Ovenpå boxmadrassen ligger en springmadras. Det unikke med Solveig er, at alle størrelserne på nær 210×210 har én enkelt springmadras, så du slipper for revnen mellem de to senge. Sengen er således bygget op af én kerne, så du ligger ergonomisk korrekt uanset hvor i sengen, du ligger. I midten af to separate springmadrasser er der nemlig et stykke skum, som ikke giver den mest optimale støtte, hvilket du slipper for med denne model.

Selvom madrassen har én stor kerne, kan du stadig vælge to forskellige fastheder i de to sider, hvis du og din partner har forskellige behov. Rammer du ikke den rigtige fasthed i første hug, kan du gratis ombytte den i 100 dage efter køb.

I springmadrassen er der specialudviklede Ergonomic+ pocketfjedre, som er 20 mm højere end traditionelle pocket fjedre. Det giver en mærkbar øget fleksibilitet i fjedrene, så de kan tilpasse sig efter din liggestilling og vægtfordeling, så din krop kan hvile længere tid i den dybe søvn.

Aktivt kølende topmadras
Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi inden for området.

Betrækket er aktivt og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at hvile eller sove på madrassen. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere, så du får det bedst mulige soveklima.

Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som Nordic Dream er kendt for, og som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten.

Memory-skum former sig efter dig krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • 3 madrastyper
 • Danskproduceret
 • Trykaflastende topmadras
 • God ventilation og åndbarhed
 • 25 års garanti
Ulemper

 • Høj prisklasse

Konklusion: Derfor anbefaler vi Solveig Nordlys
Som noget unikt i forhold til andre senge her på listen fås Solveig Nordlys ikke blot i ekstra længde, men også ekstra bredde. Du kan få den i 210×210, hvis du vil have ekstra god plads i sengen. En anden unik ting er også, at alle størrelser på nær 210×210 har én stor springmadras, så du undgår revnen i midten, hvor komforten mindskes.

Solveig er i den høje ende af prisklassen, men du får virkelig høj kvalitet for pengene. Du har også gode mulighed for at tilpasse den din indretningsstil med de forskellige farvevalg på betræk og ben.

Som en god service har du mulighed for at prøve sengen i 100 dage hjemme i dine vante rammer, så du bliver sikker på, at den er den rette for dig. Er du ikke tilfreds med fastheden eller andet, tilbyder Nordic Dream at afhente den igen, uden det koster dig noget.

Foruden 25 års garanti på ramme og fjedre kan du komme i hurtig kontakt med Nordic Dreams kundeservice store dele af døgnet, så du ikke skal vente på svar, hvis du har problemer eller spørgsmål til din seng. På Trustpilot scorer Nordic Dream 4,9 stjerner, hvilket bekræfter os i, at sengene og servicen er i topkvalitet.

Solveig Nordlys fås i følgende størrelser:

 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210
 • 210×210

 


Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D – elevationsseng med dobbeltfjedret madras

Bedste boxelevation

Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D

 

Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D er fremstillet af dygtige, danske håndværkere, som har stor respekt for deres håndværk. Derfor er arbejdet grundigt udført og materialerne er udvalgt for at have høj kvalitet. Derudover adskiller Norhland sengen sig fra andre elevationssenge ved at have to lag fjedre, hvilket giver øget stabilitet og fleksibilitet til sengen.

To lag fjedre og slideback-funktion
En unik detalje ved denne seng er, at den har en slideback funktion. Det betyder, at når du kører elevationsdelen op, vil hele madrassen glide tilbage i stedet for kun at hæve højden. Så holder du den samme afstand til for eksempel fjernsynet, også selvom du er i siddeposition.

Sengens to lag fjedre gør den ekstra stabil og fleksibil i forhold til andre senge. Der er to lag pocket fjedre, hvor der er indlagt op til 11 komfortzoner. Fjedrene har forskellig tykkelse og fleksibilitet i de forskellige zoner, så de skaber stabilitet for kroppen præcis dér, hvor den har brug for det. De steder, hvor du lægger mest vægt på sengen, skal sengen støtte mere op end på andre dele af kroppen, og det er der taget højde for i opbygningen. Hvis sengen ikke støtter ordentligt op omkring specielt nakke, skuldre og hofte, vil kroppen synke for langt ned i madrassen og skabe skævhed i kroppen, hvilket ikke er en optimal sovestilling i det lange løb.

Topmadras til ethvert behov
Du kan vælge mellem to typer topmadrasser til Prestige Luksus Boxelevation 2D alt efter hvilket behov, du har: Latex eller Wonderpur.

Latex er det optimale valg, hvis du ofte sveder om natten, da materialet leder varmen væk fra kroppen og holder temperaturen på et behageligt niveau hele natten. Du skal vælge Wonderpur madrassen, hvis du vil have en topmadras, der former sig efter din krop og giver god varme til ømme muskler. I takt med din krop bliver varmere, bliver topmadrassen det også, så den kan forme sig bedst muligt efter din krop og give støtte.

Madrassen hviler på en solid træramme beklædt med eksklusivt møbelstof. Farven er en flot lysegrå, der komplimenterer specielt den skandinaviske indretningsstil.

Fordele

 • 5 års fuld garanti
 • Trådløs fjernbetjening
 • Kan styres via app
 • Nordisk kvalitet
 • Op til 11 komfortzoner
Ulemper

 • Topmadras sælges separat

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D
Vi anbefaler Prestige luksus Boxelevation 2D blandt andet på grund af den unikke slideback-funktion, der øger luksusfølelsen, når du ligger i sengen. Det er en oplagt seng til dig, der har brug for ekstra støtte, hvilket du får på grund af det dobbelte lag fjedre.

Sengetid tilbyder dig 101 nætter til at teste den i vante rammer efter køb. Er du ikke tilfreds, kan du omkostningsfrit returnere den eller bytte den til en anden fasthed, en anden topmadras eller ben. Den gode service trækker op i vores samlede anmeldelse.

Det påvirker også vores anmeldelse positivt, at Sengetid.dk får 4,4 ud af 5,0 på Trustpilot. Det er vores bekræftelse på, at kunderne værdsætter produkterne og sengene, hvilket er én af de vigtigste faktorer, når vi skal anbefale dig din nye seng.

Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D fås i følgende størrelser:

 • 90×200
 • 90×210
 • 180×200
 • 180×210

Er du på udkig efter en ny elevationsseng, så læs vores guide her, inden du køber.

 


Edda Fjord – klassisk kontinentalseng i nordisk, stilrent design

Gode tilpasningsmuligheder

Edda Fjord

 

Edda er designet med det klassiske nordisk udtryk i tankerne, så den har rene linjer og naturlige, diskrete farver. Du kan få den i grå og sort, hvilket er meget tidløse farver, der passer godt ind i de fleste hjem. Du har mulighed for at vælge mellem 3 forskellige slags ben i 6 højder, så du kan få den perfekte indstigningshøjde til dine ønsker.

ErgoFlex topmadras
Madrassen ovenpå Edda hedder Fjord. Den har en 6,5 cm kerne af ErgoFlex skum. Den er udviklet med tanke for ergonomi og fleksibilitet. Skummet har en åben cellestruktur, der reagerer på din kropstemperatur, tryk og fugtighed, så der er optimal luftstrømning i madrassen. På den måde kan den justere sig efter temperaturen, så kroppen aflastes korrekt. Topmadrassen er betrukket med Oeko-tex certificeret bambusbetræk, der er utroligt blødt og åndbart – og det er også et miljøvenligt materiale.

Den har forskellige fastheder på hver side, så du kan vende topmadrassen, hvis du vil justere den hårdhed, du ligger på. Den ene side har små forhøjninger på overfladen, hvilket giver kroppen rigtig god støtte og fremmer komforten. Den er oplagt at bruge, hvis du har problemer med lænden og skal bruge lidt ekstra støtte. Den modsatte side er mere fast, så den er mere stabil, når du lægger dig på den. De to fastheder gør den meget alsidig og en topmadras du kan have i mange år, fordi du kan tilpasse den, som dine behov skifter.

Fem-zonet pocket fjedre
Det midterste lag i kontinentalsengen er en springmadras med pocket fjedre, der er inddelt i fem zoner. Kroppen er tungere nogle steder end andre og derfor har nogle områder mere brug for støtte. Derfor er madrassen opdelt i komfortzoner, hvor hver zone er tilpasset til at understøtte kroppens trykpunkter bedst muligt. Komfortzonerne gør, at du får ekstra god støtte dér, hvor kroppen er tungest, nemlig skuldre og hofter.

Du skal som udgangspunkt vælge fasthed efter din kropsvægt – jo tungere du er, jo fastere skal madrassen være. Skulle du dog ramme forkert i første omgang, har du mulighed for at ombytte madrassen kvit og frit i 100 dage efter købet, hvis du ønsker en anden fasthed.

Springmadrassen er én stor madras, så du undgår en træls revne i midten, hvor kroppen ikke får ligeså god støtte som på resten af madrassen. Selvom madrassen har en enkelt kerne, kan du og din partner få forskellige fastheder i hver sin side, så den ene ikke skal gå på kompromis med sovekomforten.

Nederst er der en solid boxmadras bygget i svensk fyrretræ, der ligesom springmadrassen har trykaflastende pocketfjedre. Det dobbelte fjedrelag giver ekstra god komfort og aflastning.

Fordele

 •  3 madraslag giver ekstra sovekomfort
 • Fremstillet i Danmark
 • Dobbelt lag fjedre
 • Bygget i Svensk fyrretræ
Ulemper

 • Gavl skal købes separat

Konklusion: Derfor anbefaler vi Edda Fjord
NordicDream scorer hele 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, og det er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet, så deres flotte modtagelse af NordicDreams senge bekræfter os i, at de har nogle af markedet absolut bedste produkter.

Nordic Dream tilbyder en 100 dages prøveperiode på sengen, så du kan teste den i vante rammer. Er du ikke tilfreds, afhentes den uden betaling, hvilket er en helt unik service i branchen.

Materialevalget er særdeles hårdført, men det tæller op i vores samlede vurdering, at du alligevel får 25 års brudgaranti på fjedre- og rammebrud. Foruden garantien er komforten helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet, hvilket overordnet set gør sengen til en model, vi glædeligt anbefaler.

Edda Fjord fås i følgende størrelser:

 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200

Læs vores store test-guide til kontinentalsenge her.

 


Norhland Prestige Delux Elevationsseng – Velskabt elevationsseng

God værdi for pengene

Norhland Prestige Delux Elevationsseng

Med Norhland Prestige Delux fås i 5 farver, der er meget klassiske og derfor passer godt ind i de fleste soveværelser. Gavlen har fine detaljer, der adskiller designet fra andre tilsvarende senge. Selve sengen har gode komfortzoner og er bygget i solide materialer, så det er en seng, du kan have i mange år.

Op til 11 komfortzoner
Sengen fra Norhland har en 21 cm tyk træramme i bunden, hvor der er lagt 42 lameller ovenpå. Der er valgt en særdeles robust træsort i det svenske fyrretræ, der har været brugt i møbelindustrien i mange år.

Ovenpå ligger der en springmadras med pocket fjedre. De er inddelt i op til 11 komfortzoner, så de kan give forskellige støtte alt efter hvilken del af kroppen, de skal støtte op omkring. Der hvor kroppen har tendens til at være tungest, støtter fjedrene ekstra op og holder rygsøjlen stabil og lige. Mellem fjedrene er der et tykt lag polstring pakket ind i en tyk tekstil. Det fremmer komforten, så du ikke bemærker fjedrene, når du lægger dig på sengen, men kun den gode effekt af dem. Madrassen fås i to fastheder, hvilket passer til de fleste personer med gennemsnitlig kropsbygning.

To valgmuligheder for topmadras
Du kan vælge mellem to topmadrasser til Prestige Delux. Du kan få en Wonderpur memory foam topmadras, der er optimalt til dig, hvis du ønsker en topmadras, der giver god varme og former sig efter kroppen. Med denne type topmadras kan du synke længere ned i materialet, så du optimerer støtten mest muligt. Omvendt kan du vælge Latex skum, hvis du ofte sveder meget om natten. Den giver god trykaflastning til kroppen og leder varmen væk fra kroppen, så du ikke vågner badet i sved. Begge topmadrasser er beklædt med betræk i 3D bambus stof, som er meget ventilerende.

Støjsvag motor med god garanti
Elevationssengen har en motor fra danske Linak, der er velkendt for pålideligt håndværk. Motoren er meget støjsvag og bruger ikke meget power for at bevæge sengen. Sengen har to nakkevip, så du får en behagelig siddeposition. Du kan styre motoren via den trådløse fjernbetjening, men du kan også installere en app på din telefon og styre den på den måde. Motoren er vedligeholdelsesfri og du får 5 års fuld garanti på motoren, hvis der skulle opstå udfordringer med den.

Fordele

 • Dansk design og håndværk
 • Trådløs fjernbetjening
 • Tilhørende app til telefon/tablet
 • Ventilerende topmadras
 • Op til 11 komfortzoner
Ulemper

 • Høj prisklasse

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Prestige Delux
Når du køber seng fra Norhland får du 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud. Du får også 5 års garanti på den danskproducerede LINAK-motor. Så er du dækket godt ind og kan trygt investere i sengen.

Sengetid.dk tilbyder gratis levering på alle deres senge samt 101 nats ombytningsret. Derfor kan du bytte sengen til en anden, hvis hårdheden, topmadrassen eller benene ikke er som ønsket – helt uden omkostninger. På den måde er du sikker på at tage den rigtige beslutning.

Sengetid.dk får 4,4 stjerner af forbrugerne på Trustpilot, hvilket vidner om senge i høj kvalitet og en service i verdensklasse. Kundernes bedømmelse og Sengetids gode fordele trækker vores samlede bedømmelse af sengen op.

Norhland Prestige Delux fås i følgende størrelser:

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210
 • 120×200
 • 140×200
 • 180×200
 • 180×210
 • 210×210

 


Norhland Dreamline Ekslusiv Komfort Seng – en investering i sundhed, wellness og livskvalitet

God indstigningshøjde

Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort Seng

Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort har komforten i højsædet. Kontinentalsengen er helt unikt bygget op af fire lag, hvilket er et lag mere end andre kontinentalsenge. Sengen er bygget af danske håndværkere, der har stor viden og teknisk forståelse for de forskellige elementer i sengen, så det hele spiller.

Fire komfortlag
Dreamline Eksklusiv Komfort er høj med sine 71 cm, hvilket faktisk er højere end andre kontinentalsenge. Det gør det nemt og behageligt at stige ind og ud af sengen, hvilket er en fordel, hvis du er ældre eller fysisk besværet, selvom det gør den mindre optimal til soveværelser med skråvægge. Sengen adskiller sig også fra andre modeller ved, at den har et ekstra lag i forhold til tilsvarende kontinentalsenge.

I bunden er der en boxmadras med et dobbelt lag pocketfjedre. De to lag skaber endnu mere støtte og fleksibilitet i sengen end et enkelt lag ville. Rammen er lavet af langtidsmodnet svensk fyrretræ, der er særdeles holdbart. På trods af de velvalgte, solide materialer, får du alligevel 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud.

Ovenpå boxmadrassen ligger en springmadras med smartpocket fjedre. Det er en speciel type fjedre, hvor de øverste 5 cm er bygget til, at man kan synke ned i madrassen på de steder, hvor der kommer større pres fra kroppen. Det er blandt andet hofte og skuldre, der er tungere, så her skal der være plads til at synke lidt ned i overfladen, så kroppen ikke ligger skævt, men ligger anatomisk korrekt – specielt med rygsøjlen.

Resten af fjedrene bestemmer fastheden af madrassen, så den får den korrekte støtte til din kropsvægt. Jo tungere du er, desto højere skal fastheden i madrassen være. Fjedrene er polstret med latex, som sørger for at holde madrassen åndbar og leder fugt væk fra kroppen, så derfor er det et oplagt valg, hvis du ofte har det varmt om natten.

Sæsonbetonet topmadras
Det sidste komfortlag er en 8 cm varmeregulerende topmadras. Den er vævet i bambus og er sæsonbetonet. Den har to forskellige sider af bambusuld og uld, som kan bruges henholdsvis sommer og vinter. Hele sengen er betrukket med tykt og slidstærk tekstil, som beskytter underlaget.

Øverst er der en topmadras på 9 cm. Du kan vælge mellem to forskellige topmadrasser alt efter dine behov. Hvis du sveder meget om natten, skal du vælge latex topmadrassen, da den ventilerer godt og regulerer temperaturen, så du ikke vågner op badet i sved. Den giver rigtig god støtte og virker trykaflastende, så du ikke synker for langt ned i topmadrassen.

Har du omvendt tendens til at fryse om natten eller har du ofte ømme muskler, er Wonderpur topmadrassen noget for dig. Den er fremstillet af memory skum, der former sig efter din krop. Specielt omkring nakken, lænden og skuldrene svøber den sig omkring din krop, så du synker ned i materialet og får den nødvendige støtte.

Fordele

 • Hele 4 komfortlag
 • 25 års garanti
 • Gratis levering
 • Eksklusiv topmadras
 • Fremstillet i Danmark
Ulemper

 • Leveringstid 12-25 arbejdsdage

Konklusion: Derfor anbefaler vi Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort
Hvis du er på udkig efter en ny seng med god støtte til hele kroppen, der giver dig mulighed for rigtig god søvn, så er Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort et godt bud. Du kan afprøve sengen i 101 dage og returnere den, hvis den ikke er som ønsket. Så kan du teste sengen i en periode og være sikker på, at den er det rette valg i forhold til fasthed, ben og topmadras.

Sengetid er blevet vurderet til 4,4 stjerner af forbrugerne på Trustpilot. Det bekræfter os i, at deres produkter og service er værdsat blandt kunderne. Du får 25 års garanti på sengen, så du er sikret i mange år. Den lange garanti, prøveperioden og kundernes anmeldelse af Sengetid trækker samlet set vores anbefaling af sengen op.

Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort fås i følgende størrelser:

 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210
 • 210×210

 


Tindra Snö Seng – luksus kontinentalseng med simpelt og skandinavisk udtryk

Giver ekstra god støtte

Tindra Snö Seng

Tindra er designet med det skandinaviske udtryk i tankerne. Luksussengen fås i rolige farver, der er tidløse og lækre i mange år frem i tiden. Sengen er udviklet og designet sammen med førende fageksperter og fysioterapeuter, der har stor viden om kroppens anatomi, hvilket har resultereret i en seng, der har komfort i højsædet.

Syv komfortzoner til optimal aflastning
Springmadrassen i Tinda er lavet som én stor kerne, hvor andre senge ofte er delt op i to. Fordelen ved én kerne er, at der ikke er steder på madrassen, hvor du ligger dårligere end andre, men frit kan bevæge dig rundt og stadig få optimal støtte. Når madrassen er delt i to, er der typisk et skumlag i midten, hvor du ikke får den bedste støtte. Det undgår du med denne seng, da den giver støtte uanset hvor på madrassen, du ligger. Du kan vælge samme fasthed over hele madrassen eller to forskellige fastheder.

Derudover er springfjedrene i denne seng også optimeret i forhold til traditionelle springmadrasser. De er 20 mm højere end standardfjedre, hvilket gør dem mere fleksible, så de endnu bedre kan tilpasse sig din krop, når du skifter sovestilling i løbet af natten.

Madrassen har syv forskellige komfortzoner. Det er fordi, vores krop har forskellig vægt på forskellige steder og derfor afgiver forskelligt tryk. Ved at inddele madrassen i zoner, er det muligt at give hver kropsdel præcis den støtte, den har brug for. Specielt omkring skuldre og nakken er der brug for ekstra aflastning, så her er fjedrene tyndere og mere fleksible, så skuldrene aflastes helt korrekt. Så bliver blodcirkulationen ikke hæmmet, så hele kroppen kan slappe af og holde dig i det dybe søvnstadie så længe som muligt.

Topmadrassen flytter sig ikke, mens du sover, for den bliver holdt på plads på springmadrassen ved hjælp af en anti-skrid funktion. Den nederste del af sengen er en solid boxmadras, der giver dig stabil trykaflastning uanset om du sover på ryggen, siden eller maven. Der er pocketfjedrene i dette lag, der hjælper med at aflaste kroppens trykpunkter.

Snö topmadras – ErgoFlex skum med aktiv køling
Leder du efter ekstra komfort og en behagelig temperatur i sengen? Så er Snö topmadras fra Nordic Dream noget for dig.

Topmadrassen måler 8 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som tilpasser sig din krop og give den mulighed for at ånde. På den ene side er madrassen blød og riflet, hvilket giver dig maksimal komfort, når du lægger dig i sengen. På den anden side er madrassen flad, hvilket gør den mere fast og robust.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur, som hjælper med at holde madrassen tør og ren. Det ventilerende materiale sørger for, at eventuel fugt fra kroppen bliver afledt i løbet af natten. Snö er en traditionel topmadras fra Nordic Dream, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten.

Fordele

 • Materialer i høj kvalitet
 • Høj sovekomfort
 • Robuste materialer
 • Fair pris
 • Trykaflastende topmadras
Ulemper

 • Fås kun med én topmadras

Konklusion: Derfor anbefaler vi Tindra Snö
Sengeramme og fjedre er udviklet specielt til disse senge med fokus på ekstraordinær komfort. Derfor gør samspillet mellem topmadrassen og fjedrene, at du får de optimale vilkår får den dybe søvn. Materialevalget er særdeles hårdført, men det tæller op i vores samlede vurdering, at du alligevel får 25 års brudgaranti.

På Trustpilot, får Nordic Dream den bedste rating af alle i sengebranchen med 4,9 ud af 5,0. Det bekræfter for os, at forbrugerne synes, at Nordic Dream har nogle af markedets bedste senge, hvilket er et af de vigtigste aspekter for os, når vi skal vurdere sengene her til guiden.

Designet er subjektivt, men vi er vilde med det nordiske inspirerede og stilrene design, hvor der er kredset for alle detaljer.

Tindra Snö fås i følgende størrelser:

 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210
 • 210×210

 


Yrla Fjord Elevationsseng – minimér risikoen for smerter i kroppen

Bedste elevationsseng til to

Yrla Fjord Elevationsseng

Yrla er en oplagt seng til jer, der skal dele og som ikke vil gå på kompromis med komforten. Yrla kombinerer høj komfort og gode materialer til en attraktiv pris. Elevationssengen er udviklet i Danmark og det bærer sine tydelige spor på blandt andet designvalget, der er meget klassisk og enkelt og fås i to neutrale farver: grå og sort. Man ser også det danske præg på materialevalget og bygningen af selve sengen, da der er valgt solide og bæredygtige byggematerialer, så sengen kan holde så længe som muligt.

Stærke elevationsmotorer
Motorerne i elevationssengen er fra Okin og både stærke og støjsvage. Så risikerer du ikke at forstyrre din partner, hvis du får behov for at justere vippet i løbet af natten. Elevationsbunden har 28 formspændte lameller, der kan løfte ryg og ben separat af hinanden, hvilket er en fordel, da de kan løse forskellige udfordringer eller komfortønsker, du må have.

Døjer du med rygproblemer eller vil du gerne sidde op og læse eller se tv, kan du løfte hovedenden til den ønskede position og sidde behageligt. Har du udfordringer med uro i benene eller åreknuder, kan du løfte benene lidt, mens du sover for at fremme blodcirkulationen. Fem af lamellerne i elevationssengen er justerbare, så du kan tilpasse fastheden alt efter, hvad der passer bedst til din krop.

Elevationsbunden ligger solidt på en ramme af svensk fyrretræ, der har været brugt i den nordiske træproduktion siden vikingernes tid. Du får 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud og 5 års garanti på motoren.

Ergonomiske pocketfjedre
Springmadrassen er udviklet, så den er ergonomisk god for kroppen. Den er bygget op af pocket fjedre, der er inddelt i 5 komfortzoner. De forskellige zoner er inddelt sådan for at give den korrekte støtte til de forskellige dele af kroppen. Fordi fjedrene er gjort kraftigere i nogle dele af madrassen end andre, kan din krop hvile anatomisk korrekt på madrassen, så du minimerer risikoen for smerter. Sengen er delt op i to springmadrasser, så du og din partner kan have forskellig fasthed, hvis I ønsker det, så I begge får optimal komfort. Efter køb har i 100 dage til at teste sengen og kan sende den retur, hvis fastheden ikke er som ønsket.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og blød side
Fjord topmadrassen har en 6,5 cm kerne af ErgoFlex skum. Den er udviklet med tanke for ergonomi og fleksibilitet. Skummet har en åben cellestruktur, der reagerer på din kropstemperatur, tryk og fugtighed, så der er optimal luftstrømning i madrassen. På den måde kan den justere sig efter temperaturen, så kroppen aflastes korrekt. Topmadrassen er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart – og det er også et miljøvenligt materiale.

Den har forskellige fastheder på hver side, så du kan vende topmadrassen, hvis du vil justere den hårdhed, du ligger på. Den ene side har små forhøjninger på overfladen, hvilket giver kroppen rigtig god støtte og fremmer komforten. Den er oplagt at bruge, hvis du har problemer med lænden og skal bruge lidt ekstra støtte.

 Den modsatte side er mere fast, så den er mere stabil, når du lægger dig på den. De to fastheder gør den meget alsidig og til en topmadras, du kan have i mange år, fordi du kan tilpasse den, som dine behov skifter

Fordele

 • Udstyret med stærke elevationsmotorer
 • Udviklet og produceret i Danmark
 • Bygget i solidt svensk fyrretræ
 • Oeko-tex certificeret
 • Kroppen hviler anatomisk korrekt
Ulemper

 • Leveringstid cirka 20-30 arbejdsdage

Konklusion: Derfor anbefaler vi Yrla Fjord

Nordic Dream scorer 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, hvilket er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet. Kundernes flotte modtagelse af Nordic Dreams senge bekræfter os i, at de har nogle af markedet absolut bedste produkter. Der er fokus på komforten i sammenspillet mellem topmadrasser og fjedre i særdeles høj kvalitet. På trods af det solide materialevalg, får du 15 års garanti på ramme- og fjedrebrug og 5 års fuld garanti på elevationsmotoren.

Som en ekstra bonus får du 100 dages tryghedsgaranti, når du køber seng fra Nordic Dream. Så kan du prøve sengen i vante rammer og blive helt sikker på, det er den rette. Nordic Dream kommer og henter sengen igen på din  adresse, hvis du ikke er tilfreds, hvilket er helt unikt for markedet.

Yrla Fjord fås i følgende størrelser:

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210
 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210

 


Ragna Fjäll Elevationsseng – Gode komfortzoner og en støjsvag motor

Mest støjsvage motorer

Ragna Fjäll Elevationsseng

Ragna har en solid elevationsbund, gode madrasser med ekstra høje fjedre og 7 komfortzoner. Så kan du kontrollere din liggeposition med den indbyggede elevationsmotor og ligge behageligt hele natten. Ragna er udviklet af nogle af de førende danske eksperter indenfor senge, søvn og ergonomisk komfort på markedet, så du får den bedste søvn muligt.

Støjsvage motorer, der kan styres via app
Sengen består af en elevationsbund i hårdført fyrretræ med integreret motor. Motoren er meget lydsvag, så du ikke generer andre sovende i rummet, når du skifter position midt om natten. Det er en fordel, hvis I er et par, der skal dele elevationssengen.

Når du skal styre hoved- og fodenden af sengen, så bruger du den medfølgende fjernbetjening eller hente en app ned til din telefon eller tablet, så du kan styre sengen direkte fra dine enheder.

2 lag ekstrahøje fjedre
Indvendigt i Ragna finder du 2 lag pocketfjedre, der er ekstra høje. Det er et kendetegn for mange af Nordic Dreams senge, at de har fjedre, der er 2 cm højere end traditionelle sengefjedre. Det giver en bedre fleksibilitet, når du vender dig eller sover på siden, fordi fjedrene bedre kan give sig.

Fjedrene er fordelt i zoner efter, hvor nogle er kraftigere end andre, så du får støtte i de områder, hvor kroppen er tungest. Det giver 7 komfortzoner, der er særligt udviklede til at støtte kroppen under hvile og søvn, så den ligger ergonomisk korrekt, mens du ligger under dynen. Din krop får derfor støtte særligt omkring hofter og lænd, hvor du ofte vil synke mest ned i madrassen, mens rygsøjlen forbliver lige, så du ikke vrider den.

Ragna er en luksus elevationsseng, der ikke blot kan justeres, men også hjælper dig til at ligge rigtigt. Den indbyggede elevation er nøje designet, så den støtter din nakke, ryg og ben korrekt, når du skifter position. Derfor får du en unik tilpasning, så du opnår en ergonomisk og behagelig komfort.

Trykaflastende og bæredygtig topmadras
Nordic Dream har nøje udvalgt materialerne til topmadrassen, så den giver dig optimal støtte hver nat. Fjäll topmadrassen har en kerne af trykaflastende naturlatex, som både er en god løsning for miljøet og din krop. Latex tappes fra gummitræet Havea Brasiliensis, som kan tappes hvert år. Derfor er det en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade.

Kernen er betrukket med bambus betræk, der fremmer ventilationen i sengen og er temperaturregulerende. Det kan optage 50 % mere fugt end bomuld uden at føles vådt, så det gør det til et oplagt valg til dig, der ofte sveder om natten. Det er også et allergivenligt materiale, fordi det har antibakterielle komponenter. Ved bambus produktionen bruges der ikke sprøjtemidler og kunstgødning og så kræver det ikke lige så meget vand som bomuld. Derfor har det også fået Oeko-Tex certificering.

Fordele

 • Fremstillet af danske håndværkere
 • Ergonomisk pocket fjedre i høj kvalitet
 • Udviklet sammen med førende eksperter og fysioterapeuter
 • Stærke og stille motorer fra Okin
 • 7 komfortzoner
Ulemper

 • Sengegavl skal købes separat

Konklusion: Derfor anbefaler vi Ragna Fjäll
Når du vælger en model fra Nordic Dream, har sengen 100 dages tryghedsgaranti. Det betyder, at du får mulighed for at afprøve din seng i 100 dage kvit og frit i dine vante rammer, så du kan blive helt sikker på, at Ragna er sengen for dig. Hvis det ikke er den rette, kommer Nordic Dream og henter den igen hos dig uden det koster dig noget, så du kan bytte den til en anden model.

Når vi vurderer sengene , er forbrugernes mening en vigtig faktor. Nordic Dream scorer 4,9 ud af 5,0 på Trustpilot, og det er højst af alle i hele sengebranchen. Det er kundernes bekræftelse af, at Nordic Dreams senge er blandt markedets absolut bedste. Foruden de de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, er komforten helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet.

Foruden komfort er design også en del af overvejelsen, når du skal købe seng, hvilket er subjektivt, men vi synes, at Nordic Dream har ramt plet med det stilrene, skandinaviske udtryk, som vi tror, vil passe godt ind i de flestes indretning.

Ragna Fjäll fås i følgende størrelser:

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210
 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210

 


Norhland Prestige Eksklusiv Superior Seng – en synergi mellem det eksklusive og nødvendige

Solidt og holdbart materialevalg

Norhland Prestige Eksklusiv Superior Seng

Norhlands senge er udviklet og produceret i Danmark, så det er danske, kvalitetsbevidste værdier, der kommer til udtryk i produktionen af kontinentalsengen. Det kan ses i det høje fokus på komfort og i materialevalget, som indfanger nogle af de bedste elementer fra den nordiske møbelindustri. Sengen forener dét, der er nødvendigt for en optimal søvn med eksklusiv luksus.

3 komfortlag med god højde
Kontinentalsengen fra Norhland har den velkendte højde for sengetypen, selvom den er lidt lavere end andre her på listen med 63 cm i totalhøjde. Den er bygget op af tre komfortlag: boxmadras, springmadras og topmadras, hvilket er med til at give den øgede højde, så den er nemmere at stige ind og ud af.

Sengerammen og den nederste boksmadras er bygget af svensk fyrretræ, der blev brugt af vikingerne til skibsbygning for 1000 år siden, så det er et solidt og veltestet materialevalg, der er kendt for sin holdbarhed.

Ovenpå boxmadrassen ligger en springmadras med pocketfjedre, der er pakket ind i 25 mm Cooltex skum. Springmadrassen kan vendes, så du kan forlænge sengens levetid, hvilket du gerne skal gøre et par gange om året. Den er betrukket med en tyk og slidstærk tekstil, der beskytter underlaget. Både sengeramme og fjedre kommer med 25 års brudgaranti, hvis du mod forventning skulle få brug for det.

Tyk og behagelig topmadras på 9 cm
Det øverste lag i kontinentalsengen er en tyk og behagelig topmadras. Den er 9 cm høj, hvilket betyder at den har en markant effekt på helhedsoplevelsen af sengen. Som udgangspunkt følger der en naturlatex topmadras med sengen, men du kan også vælge en Wonderpur-udgave med memory foam, hvis du har brug for ekstra støtte og varme til musklerne.

Naturlatex er god til at temperaturregulere og lede varmen væk, så den er det bedste valg, hvis du ofte har det varmt om natten, da den holder temperaturen konstant på et behageligt niveau omkring 33-36 grader.

Wonderpur har en kerne af memory skum, der er mere eftergivende en latex. Det betyder, at du nemmere synker ned i madrassen og lader dig omslutte af materialet. Samtidig opvarmes materialet sammen med din kropsvægt, så det både giver varme og støtte. Derfor er det et oplagt valg, hvis du døjer med muskelsmerter.

Fordele

 • Komfort i alle tre lag
 • Fremstillet i Danmark
 • 25 års garanti
 • Rentefri finansiering
Ulemper

 • Leveringstid 12-25 arbejdsdage

Konklusion: Derfor anbefaler vi NorhlandPrestige Eksklusiv Superior
Når du vælger en seng fra Norhland, er designet gennemtænkt ned til mindste detalje. Prestige Eksklusiv Superior er ingen undtagelse, og her er alle komfortlagene gennemtænkt.

Med sengen her får du et varigt design med et tidløst ydre, der passer godt ind i de fleste hjem. En ekstra god detalje er garantien på 25 år på fjedre og ramme, hvilket også er med til at trække vores samlede vurdering af sengen op.

Du får også 101 nætter, hvor du risikofrit kan afprøve sengen og returnere den igen, hvis du ønsker en anden i stedet for. Så skal du ikke bekymre dig om at tage et forkert valg i forhold til fasthed, ben eller design, så det er et trygt og sikkert valg med en seng fra Sengetid.

NorhlandPrestige Eksklusiv Superiorfås i følgende størrelser:

 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210
 • 210×210

Hvis pladsen i dit soveværelse eller gæsteværelse er kneben, kan det være en fordel med en god sovesofa – læs vores test-guide her.

 


Hvilke slags senge kan jeg vælge mellem?

Der findes forskellige typer senge på markedet, der hver især har fordele og ulemper. Elevationssenge, kontinentalsenge og boxmadrasser er de mest gængse sengetyper og det er her, du finder det største udvalg.

Elevationssengen er et oplagt valg til dig, hvis du godt kan lide at læse eller se fjernsyn, mens du sidder i sengen. Her kan du hæve hoveddelen, så du sidder mere behageligt end opad puder eller lignende.

Kontinentalsenge har den fordel, at de er højere end de andre sengetyper. Er du fysisk besværet, har en kontinentalseng en god højde at stige ind og ud af, da du ikke skal lige så tæt på gulvet, men mere kan vippe ind og ud.

Boxmadrassen er den mest simple type, der ikke har en masse ekstrafunktioner. Den er god til dig, der blot skal bruge din seng til at sove i og gerne vil spare lidt på budgettet.

Fasthed
Sengens fasthed afgøres primært af din kropsvægt og dernæst af din sovestilling. Jo tungere du er, desto mere fast skal madrassen være for at give dig den mest optimale støtte. Din sovestilling kan også påvirke, hvilken fasthed du skal vælge. Hvis du ofte sover på maven, er det en fordel med en hård madras, men sover du på siden, skal den være blødere, så den kan give sig lidt for at dine skuldre og hofter kan synke ned i overfladen, så du ligger ergonomisk bedst.

Din seng skal aflaste kroppen mest muligt. Når du afprøver sengen, skal du prøve at lægge dig på ryggen og mærke, om lænden får støtte. Er der hulrum under din ryg, er madrassen for hård. Læg dig så på siden og se om taljen støttes, så rygsøjlen ikke buer, mens skuldre og hofter synker med i madrassen. Det skal være nemt at vende sig og ellers er madrassen for blød.

Ved de fleste dobbeltsenge kan du vælge forskellig fasthed på de to sider af dobbeltsengen, så du og din partner får den optimale støtte, selvom I ikke har de samme behov.

Topmadras
Topmadrassen har også en stor påvirkning på din søvnkvalitet og er kronen på værket på sengen. Topmadrasser med latexkerner er gode, hvis du ofte har det meget varmt om natten, da denne type er temperaturregulerende og kan lede varmen væk fra kroppen.

Memory foam topmadrasser holder på varmen, hvilket er en fordel, hvis du fryser eller har ømme muskler, der skal varmes lidt op i løbet af natten. På en memory skum topmadras kan du også synke længere ned i madrassen og få rigtig god støtte for hele kroppen.

Læs mere her: SamvirkeJysk

Hvilken seng passer til min højde?

De fleste senge er som standard 200 cm lange, hvilket er rigeligt fint for det fleste personer. Hvis du er 190 cm høj eller over, skal du gerne gå efter en seng med ekstra længde, som er 210 cm eller måske endda 220 cm, hvis det er muligt. Det er fordi, din seng gerne skal være mindst 10 cm længere end dig selv.

Hvis dine fødder stikker udenfor sengen, kan det gøre, at du ikke ligger behageligt, hvilket kan forstyrre søvnen. Hvis du ikke ligger helt optimalt i sengen, kan det medføre, at du bliver urolig og vender og drejer dig ofte, kan kroppen ikke kan nå det dybeste søvnstadie, der er kritisk vigtigt for at vågne frisk og udhvilet. 

Du skal gerne have mindst 90 cm i bredden, så der er plads til at vende dig i løbet af natten. Derfor anbefales det, at I anskaffer jer en seng, der er mindst 180 cm bred, hvis I skal ligge to personer i sengen.

Hvis du generelt bevæger dig meget mens du sover, kan du også føle behov for en større seng end ellers. Er du hele tiden i fare for at falde ud af sengen eller skal der af og til være plads til kæledyr eller børn i sengen, kan I vælge en bredere seng, der er 200 cm eller 210 cm bred, så der er god plads til alle.

Skal I dele sengen, er det en klar fordel at vælge to separate madrasser. Så bliver den anden person ikke forstyrret, når du vender dig om natten, fordi fjedrene ikke giver sig på deres side. Så kan I også bedre tilpasse fastheden af madrassen til jeres individuelle kroppe og behov.

Læs mere her: Samvirke

Hvornår burde jeg gå i seng?

Din sengetid afhænger af, hvornår du skal op igen. Voksne personer skal gerne have 7-8 timers søvn hver nat, mens teenagere og børn skal have flere timer under dynen.  Det er en fordel at afsætte rigeligt tid til at sove, også selvom bogen eller filmen trækker og du hellere vil være vågen. Søvnen styrker nemlig både din krop og dit sind, fordi dannelsen af væksthormoner stiger under dyb søvn, mens stresshormornerne falder, så derfor er det vigtigt ikke at gå på kompromis med den dyrebare sovetid. Vent også gerne med at gå i seng, til du er søvnig, så du ikke ligger og vender og drejer dig og bliver mere og mere frustreret over ikke at kunne falde i søvn.

Det vigtigste er at opretholde en så regelmæssig døgnrytme som muligt. Prøv at stå op og gå i seng på det samme tidspunkt hver dag. Ellers er det nemt at få udviklet en forsinket døgnrytme og så bliver det sværere og sværere at vende tilbage til den normale døgnrytme.

Læs mere her: Psykiatrifonden

Hvad er den bedste placering af seng i soveværelset?

Feng Shui er en gammel kinesisk filosofi, der bygger på idéen om harmoni mellem mennesket og dets omgivelser. Det benyttes i indretningen for at skab ro, velvære og velstand. Det er en filosofi, der har holdt i mange år, så det kunne tyde på, at det er nogle gode råd at følge for at styrke nattesøvnen.

Sengens placering
Sengens placering er vigtig for energien i rummet. En dårlig placering af sengen kan påvirke søvnen i så høj en grad, at din nattesøvn bliver dårlig og du vågner uden at være udhvilet. Sengen skal gerne placeres, så du har udsyn til både døre og vinduer i rummet, når du ligger på puden. Udsynet giver dig et godt overblik over dine omgivelser, der giver tryghed.

Sengebenene må ikke vende mod en døråbning, så sørg for, at sengen ikke er placeret på linje med døren. Endelig må sengen ikke være placeret på samme væg som døren. Du får mest ro ved at have luft på hver siden af sengen og ved at placere den mod en solid væg.

Indret gerne dit soveværelse med tanke på symmetri. Indret det, så det inviterer til tosomhed med to sengeborde, lamper, dyner og puder også selvom de ikke begge skal bruges.

Sengegavlen
En sengegavl vil ifølge Feng Shui give dig tryghed og støtte, da den repræsenterer stabilitet i dit liv og i forhold til din partner. Sengegavlen skal gerne være solid og sidde fast på selve sengen. Undgå helst sengegavle uden tremmer.

Opbevaring under sengen
Opbevaring og rod under sengen kan give dig negativ energi, mens du sover. Sørg derfor for at holde rodet under sengen på et minimum.

Læs mere her: Elle

Hvornår skal man skifte seng?

En god huskeregel er, at en seng skal skiftes hver ottende-tiende år, mens topmadrassen skal skiftes oftere og gerne hver fjerde år. Det kan dog afvige på baggrund af nogle forskellige parametre:

 • Madrassens kvalitet spiller en rolle i forhold til, hvor længe den kan holde sig god. Jo højere kvalitet madrassen har, desto længere levetid har den.
 • Vægten, du ligger på madrassen er med til at afgøre, hvornår den trænger til at blive skiftet. Tungere personer lægger mere tyngde på madrassen, så den slides hurtigere end en let person.
 • Hvis du sveder meget om natten, kan det forkorte holdbarheden på madrassen. Når vi sveder, udskiller vi affaldsstoffer, som sengen ikke kan tåle i længden.
 • I de fleste tilfælde kan du selv have en påvirkning på madrassens levetid i forhold til, hvordan du vedligeholder den. Herunder giver vi dig gode råd til, hvordan du bedst vedligeholder sengen og forlænger levetiden.

Du kan mærke om madrassen trænger til at blive skiftet ud ved at mærke efter, om du ligger behageligt og føler dig veludhvilet og tilpas, når du vågner om morgenen. Hvis madrassen trænger fornyelse, vil du få en dårligere nattesøvn. Det vil også komme til udtryk i smerter i ryg og lænd, så hvis du oplever muskelsmerter, kan det være en indikator på, at du skal på udkig efter en ny madras.

Sådan vedligeholder du bedst din seng
Du kan forlænge levetiden ved at passe på den og vedligeholde den:

 • Brug en rullemadras. Hvis du sveder meget om natten, kan du med stor fordel lægge en rullemadras ovenpå topmadrassen. Den kan absorbere sveden, så det ikke kommer på topmadrassen. En rullemadras er nem at tage af og vaske, så du kan holde hygiejneniveauet oppe. Vask den gerne minimum seks gange om året eller oftere, hvis du har allergi. Rullemadrassen skal skiftes ud med to-tre års mellemrum.
 • Brug en topmadras. Mange senge har en topmadras med i prisen, når du køber sengen. Hvis den ikke har, er det et godt sted at investere din penge. Topmadrassen øger både din komfort, men den beskytter også madrassen mod sved og afbøder også en del af din kropsvægt, så madrassen slides langsommere. Topmadrassen skal skiftes omkring hvert fjerde år eller oftere, hvis den daglige belastning er stor.
 • Vend din madras 3-4 gange om året. Husk både at vende den om på den anden liggeflade og byt også om på hoved- og fodende. Det er specielt vigtigt på boxmadrasser, så den ikke tager for meget form efter din krop. De fleste springmadrasser, skummadrasser og topmadrasser kan vendes uden problemer, men husk at tjekke, at den er vendbar, når du køber sengen.
 • Støvsug madrassen med jævne mellemrum. Så undgår du, at støv og snavs trænger ind og lukker strukturen i materialet.
 • Hav luft under madrassen. Hvis madrassen er ventileret både oven- og nedefra, så kan fugten slippe væk fra madrassen. Spring- og skummadrasser skal helst ligge på en lamelbund på en sengeramme, så kondensvandet kan komme væk.
 • Undgå sengetæpper. Lad gerne sengen stå og lufte lidt ud, efter du er stået op. Hvis du lægger sengetæppe på med det samme, kan den fugt, der er blevet dannet fra sved og damp ikke slippe væk. Så bliver madrassen hurtigere slidt og det er ikke godt for hygiejnen eller allergier at lukke fugten inde.
 • Giv madras og topmadras luft. Med jævne mellemrum kan du med fordel tage sengetøjet af sengen og lade madrasserne lufte. Husstøvmider trives i fugtige miljøer, så hvis du giver sengen god mulighed for at slippe helt af med alt fugt, vil det gøre midernes levevilkår besværlige.
 • Tænd ligeledes for varmen i soveværelset, hvis du sover med åbent vindue om natten. Når væggene køles ned, kan det give kondens på overflader i soveværelset, der igen er optimalt af bo i for husstøvmider og skimmelsvamp. Tænd derfor gerne for varmen om dagen, hvis du har åbent vindue om natten, så du mindsker væksten af svamp og husstøvmider.
 • Elevationssenge skal smøres jævnligt for at fungere optimalt. Sørg for at give den lidt silikonespray i alle de bevægelige dele et par gange om året, så det fortsat kan bevæge sig gnidningsløst.
 • Sid ikke på kanten af sengen – specielt ikke på elevationssengens hjørner, når madrassen er hævet. Så risikerer du, at sengen bliver skæv og kører ujævnt. Generelt set er det en fordel ikke at sidde på alle madrasser, da du kan du få lavet uhensigtsmæssige fordybninger i madrassen, fordi du ofte sidder det samme sted hver gang du fx tager sokker på.
 • Efterspænd alle skruer på sengegavl, sengeramme og sengeben med mellemrum, så du er sikker på, at alt er, som det skal være.

Læs mere her: DrømmelandDrømmelandJysk

Hvor lang tids tilvænning er der på en ny seng?

Det tager et sted mellem 14 dage og op til seks uger at vænne sig til en ny seng. I starten kan du have mere ondt i kroppen end normalt, fordi madrassen er anerledes, så derfor er det først efter 2-3 nætter, at du ordentligt kan mærke, om sengen er den rigtige.

Derfor er det en stor fordel at købe sengen med en prøveperiode, hvis muligt. Så kan du bytte sengen, hvis fastheden for eksempel ikke er passende. Mange forhandlere tilbyder en lang prøvetid, hvor du kan afprøve sengen i vante rammer derhjemme og mærke efter, om den er den rette for dig.

Ofte kan du nøjes med at skifte topmadrassen, hvis sengen ikke føles rigtig. Topmadrassen sørger for at fordele din vægt udover madrassen og kan ændre en smule på fastheden både til den bløde og hårde side alt efter hvad du synes, problemet er.

Fire gode råd, når du har købt ny seng:

 1. Sov på sengen med en rullemadras eller topmadras, så du bibeholder din returret.
 2. Hav tålmodighed. Det kan tage op til seks uger at teste om sengen er den rigtige. Du kan dog tit få en fornemmelse for det efter cirka to uger.
 3. Tjek madrassens fasthed i forhold til din kropsvægt. Hovedreglen er, at vejer du under 65 kg, skal madrassen være blød; 65-95 kg skal have medium fasthed, og vejer du over 95 kg, skal den være fast.
 4. Søg råd og vejledning hos sengeforhandleren. De er eksperter på området og kan guide dig til den helt rigtige madras.

Læs mere her: Seng

 

FAQ

Hvilken seng skal jeg vælge?
De tre mest gængse madrasser er boksmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge, som har hver deres gode egenskaber. Skal du udelukkende sove i sengen eller vil du gerne kunne hæve hovedet og sidde op? Skal den være ekstra høj, så den er nemmere at træde ind og ud af?
Hvad skal jeg tænker over, inden jeg køber en seng?
Du skal overveje på typen, størrelsen og topmadrassen inden du går på sengeindkøb. Dernæst afgøres fastheden og topmadrassens materiale af din kropsbygning og sovestilling. Endelig skal du fastsætte et budget, så du forener dine ønsker til sengen med din ønskepris.
Hvornår skal jeg lægge mig til at sove?
Voksne personer skal gerne have 7-8 timers søvn hver nat. Derfor afhænger din sengetid af, hvornår du skal op igen. Det er en fordel at afsætte rigeligt tid til at sove, også selvom du hellere vil være vågen. Vent også gerne med at gå i seng, til du er søvnig.
Hvor meget koster en ny seng?
Senge afviger meget i pris alt efter typen. Elevationssenge og kontinentalsenge er dyrere end boxmadrasser, men til gengæld får du gode egenskaber med i prisen. De helt billige senge ligger på et par tusind kroner, mens andre senge kan koste helt op til 50.000 kr.

Bedste seng featured

forbruger-test.dk

Vores skribent og research-team

Find mere information her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme