Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Vores bud på de bedste senge

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Vores bud på de bedste senge

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Hvis ikke du får en god nattesøvn, kan det være hårdt at have energi nok til komme igennem dagen. For at sove godt er både seng og madras vigtige faktorer, der kan have indflydelse på, hvor veludhvilet du er næste morgen.

Kvaliteten af søvnen er mindst lige så vigtigt som antallet af timer, du sover. Får du kvalitetssøvn, er behovet for søvn også mindre. Derfor er det en god idé at investere i en kvalitetsseng, der er produceret af gode materialer, og hvor der er taget højde for design, funktioner og komfort.

Vores favorit senge

Vores Anbefaling af seng

Solveig Nordlys

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste seng til prisen

Bedre Nætter Senses

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste seng i premium klassen

Ragna Älv

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste seng i budgetklassen

Freja Nordlys

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste elevationsseng til to

Yrla Nordlys seng

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste boksmadras til prisen

Saga Fjäll

Gå til bedste pris Læs mere

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af senge, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

15. august 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Seks gode overvejelser før du køber ny seng:

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 6 bedste senge i test-guiden 2024:

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

I vores research har vi fundet ud af, at selvom kvalitet naturligvis ikke er ens blandt de mange senge på det danske marked, så er der ofte en større forskel i pris, end vi ser i materiale, konstruktion og kvalitet af sengene, da mange funktioner og egenskaber ofte er ens på tværs af modeller og prisklasser, og producenten af sengene ofte er de samme på tværs af brands. Som følge heraf kan der være rigtig gode - og dyre - senge, som ikke er inkluderet her. En stor del af vores analyse er altså vægtet meget op på værdi for pengene.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Vores Anbefaling af seng test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Solveig Nordlys - god seng med syv komfortzoner og tre madraslag

Solveig er et populært valg, når det kommer til kontinentalsenge, fordi den er fremstillet med syv komfortzoner og tre madraslag. Derudover har den et tidsløst design, der er svært ikke at kunne lide. 

Solveig Nordlys
Vores Anbefaling af seng

Dagens bedste priser og tilbud på Solveig Nordlys:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Lommefjedre af høj kvalitet
 • Kontinentalseng i naturmaterialer
 • 7 komfortzoner

Konklusion: Derfor anbefaler vi Solveig

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 67 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex / Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Solveig fås både med ekstra længde og ekstra bredde (210×210 cm), hvis du vil have bedre plads i sengen. Solveig er i den høje ende prismæssigt, men du får til gengæld høj kvalitet for pengene. Du har også gode mulighed for at tilpasse den din indretningsstil med de forskellige farvevalg på betræk og ben.

Som en god service har du mulighed for at prøve sengen i 100 dage hjemme, så du er sikker på, den passer til dig. Er du ikke tilfreds med fastheden eller andet, tilbyder Nordic Dream gratis at afhente den igen.

Foruden 25 års garanti på ramme og fjedre kan Nordic Dreams kundeservice kontaktes store dele af døgnet, så du ikke skal vente på svar, hvis du har problemer eller spørgsmål.

Mere om Solveig Nordlys

Én stor og allergivenlig springmadras
Solveig er en seng med tre madraslag: en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Indeni har den pocketfjedre, der er inddelt i komfortzoner. Zonerne er bygget op, så de giver forskellig støtte til forskellige dele af kroppen. Der er desuden airflow skum omkring fjedrene, som holder dem elastiske og hjælper dem med at tilpasse sig efter din krop. Det har også en antibakteriel effekt, så du får et sundt sovemiljø, da der ikke kan bo husstøvmider og andre bakterier i madrassen.

Ovenpå boxmadrassen ligger én springmadras, så du slipper for revnen mellem de to senge. Sengen er bygget op af én kerne, så du ligger ergonomisk korrekt uanset hvor i sengen, du er.

Selvom madrassen har én kerne, kan du stadig vælge to forskellige fastheder i de to sider, hvis du og din partner har forskellige behov. Rammer du ikke den rigtige fasthed første gang, kan du gratis ombytte den i 100 dage efter køb.

I springmadrassen er der specialudviklede Ergonomic+ pocketfjedre, som er 20 mm højere end traditionelle pocket fjedre. Det øger fleksibiliteten i fjedrene, så de kan tilpasse sig efter din sovestilling og vægtfordeling.

Aktivt kølende topmadras
Betrækket er aktivt og reagerer, hvis du får det for varmt eller for koldt. Det vil sige, at du får det bedst mulige soveklima.

Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory foam. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten.

Memory-skum former sig efter dig krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

Solveig fås i følgende størrelser:

 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210

Redaktionens vurdering

Solveig Nordlysgod er et populært valg for dem, der er på udkig efter en kontinentalseng i høj kvalitet, og det forstår vi faktisk godt. Med sine syv komfortzoner og tre madraslag får du intet mindre end en rigtig god støtte og komfort. En funktion, vi personligt godt kan lide, er kontinentalsengens pocketfjedre, som sørger for en optimal støtte, da den tilpasser sig efter din krops behov. Derudover er sengen fremstillet af naturlige materialer, og har en trykaflastende topmadras, så du er sikret god ventilation og åndbarhed.

Det er dog værd at nævne, at Solveig Nordlysgod ligger i den højere prisklasse. Men når man tænker på produktets kvalitet og lange levetid, får du også rigtig meget for pengene – og netop derfor anbefaler vi Solveig Nordlysgod. Med en kombination af syv komfortzoner, tre madraslag, og at det så i øvrigt er dansk håndværk, bliver sengen nemlig intet mindre end et pålideligt og komfortabelt valg, så du kan få en god nats søvn – hver nat. Desuden giver Nordic Dream 25 års garanti og en 100 dages prøveperiode, så du nemt kan afprøve og være sikker på, at sengen er noget for dig.

Fordele og ulemper ved Solveig Nordlys

Fordele

 • 3 madrastyper
 • Danskproduceret
 • Rykaflastende topmadras
 • God ventilation og åndbarhed
 • 25 års garanti

Ulemper

 • Høj prisklasse
Bedste seng til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Nætter Senses - en unik seng til en god pris

Senses sengen er en af de mest solgte senge hos Bedre Nætter – en af landets mest pålidelige og største producenter. Det sikrer, at sengen vil være et godt valg til de fleste forbrugeres behov.

Bedste seng til prisen
Bedre Nætter Senses

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Senses:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 7 komfortzoner
 • Svanemærket topmadras
 • Du får en gratis prøveperiode på 100 dage

En detaljeret gennemgang af Bedre Nætters Senses seng

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 55 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Latex / Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Svanemærket topmadras

Senses-sengen har tre lag af komfort.
Nederst er der en boksmadras, som giver sengen en stærk stabilitet.
Boxmadrassen er lavet af 12 cm tykt skum med en massiv svensk fyrretræsramme, der måler 8 cm i tykkelse.

Springmadrassen har syv komfortzoner, der tilpasser sig din krop og giver målrettet støtte, hvor du har brug for mere hjælp. Med Senses-sengen kan både du og din partner ændre fastheden på hver side af sengen separat, så alles præferencer kan opfyldes – uanset om den ene kan lide en blød seng, mens den anden foretrækker en hård.

Latexkernen i topmadrassen er 6 centimeter tyk, hvilket betyder, at den er blød og skånsom mod huden. Det er også vigtigt, at topmadrassen er meget åndbar, så varmen ikke ophobes om natten. Det der gør topmadrassen speciel er, at den er Svanemærket og OEKO-tex-certificeret for at beskytte dig mod skadelige kemikalier og garantere et allergivenligt produkt.

Senses sengen er nem at samle, da der intet værktøj kræves til opsætning. Benene leveres med skridsikre beslag, så sengen ikke flytter sig rundt eller beskadiger dine gulve. Sengen ankommer til dit hjem i syv håndterbare pakker, så den uden problemer passer gennem smalle døråbninger.

Med denne seng kan du vælge mellem fire forskellige farver og tre unikke hovedgærder for at finde den seng, der passer bedst til dig. Sengens samlede højde er kun 55 centimeter, hvilket gør den let at komme ind og ud af – en god egenskab for dem, der har problemer med mobilitet. De fleste senge i denne prisklasse omfatter ikke et 7-zone komfortsystem eller en gratis sengegavl, som denne gør.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Bedre Nætters Senses seng?

Kunderne har givet senses kontinentalseng en rosende anmeldelse med over 500 anmeldelser på dens eget websted. De har fået 4,5/5 stjerner der, hvilket indikerer en stor kundetilfredshed. Evalueringerne tages alvorligt, da de er fra personer, der ejer det pågældende produkt og bruger det regelmæssigt. Samlet set har Bedre Nætter en fremragende grad af tilfredshed på tværs af alle deres senge. Deres TrustPilot har over 2900 anmeldelser og er vurderet til 4,7/5 stjerner samlet set.

Selv om kontinentalsengen har fået mange komplimenter, har nogle få kunder oplevet problemer med, at madrassen glider og hovedgærdet knirker. Desuden har nogle personer oplevet forsinkelser i forbindelse med modtagelsen af deres senge. Deres kundeservice har dog hurtigt løst disse klager.

Mere om Bedre Nætter Senses

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 55 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Latex / Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 6 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Redaktionens vurdering

Senses sengen er for det meste fremragende. Vi kan godt lide, hvor behagelig og åndbar den er, samt dens allergivenlige og OEKO-TEX-certificerede status. Vi er også glade for prøveperioden på 100 dage, hvilket viser, at Bedre Nætter har fuld tillid til deres produkt. Hvad der adskiller Bedre Nætter fra konkurrenterne er, at deres topmadras er Svanemærket, og at der medfølger en vægmonteret sengegavl ved køb. Bedre Nætter tilbyder den korteste leveringstid, 2-8 dage, hvor de fleste andre forhandlere tager 10-30 dage om at komme frem.

Vi anbefaler varmt Senses sengen på grund af den hypoallergene topmadras, de 7 komfortzoner og de fremragende anmeldelser. Desuden får du en gratis vægmonteret sengegavl med, og den leveres på kun 2-8 arbejdsdage.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Senses

Fordele

 • Svanemærket og OEKO-TEX certificeret topmadras
 • 7 komfortzoner
 • Garanti i op til 25 år
 • Du får sengegavlen med i prisen
 • Levering på kun 2-8 dage

Ulemper

 • Få har klaget over at topmadrassen glider og at gavlen kan knirke

Sengen fås i størrelserne:

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm
Bedste seng i premium klassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ragna Älv - seng med støjsvag motor

Ragna har en solid elevationsbund, gode madrasser med ekstra høje fjedre og 7 komfortzoner. På den måde kan du justere din position og ligge behageligt hele natten. Ragna er udviklet af nogle af de førende danske eksperter indenfor senge, søvn og ergonomisk komfort, så du får den bedst mulige søvn.

Ragna Älv
Bedste seng i premium klassen

Dagens bedste priser og tilbud på Ragna Älv:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Udviklet i samarbejde med førende eksperter
 • Justerbar fasthed af madrassen
 • Med fjernbetjening og lysfunktion

Konklusion: Derfor anbefaler vi Ragna Älv

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 68 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: ErgoFlex
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 5 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Sengen består af en elevationsbund i fyrretræ med en integreret motor. Motoren er støjsvag, så du ikke generer en eventuel partner, der sover ved siden.

Når du skal styre hoved- og fodenden af sengen, bruges den medfølgende fjernbetjening eller din egen telefon, hvor du kan downloade en app.

Mere om Ragna Älv

To lag ekstra høje fjedre

Ragna har to lag ekstra høje pocket fjedre, der giver en bedre fleksibilitet, når du vender dig eller sover på siden.

Fjedrene er fordelt i zoner, hvor nogle er kraftigere end andre, så du får støtte i de områder, hvor kroppen er tungest. De 7 komfortzoner er særligt udviklede til at støtte kroppen, så den ligger ergonomisk korrekt, mens du ligger under dynen. Din krop får derfor støtte særligt omkring hofter og lænd, hvor du oftest synker mest ned i madrassen.

Trykaflastende og bæredygtig topmadras
Topmadrassen har en kerne af trykaflastende naturlatex, som både er en god løsning for miljøet og din krop. Latex tappes fra gummitræet Havea Brasiliensis, hvilket er en mere bæredygtig proces, fordi træet ikke skal fældes.

Kernen er betrukket med bambus betræk, der fremmer ventilationen i sengen og er temperaturregulerende. Derudover er det med sine antibakterielle egenskaber også allergivenligt.

Ragna fås i følgende størrelser:

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210
 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210

Fordele og ulemper ved Ragna Älv

Fordele

 • Fremstillet i Danmark
 • Ergonomiske pocket fjedre i høj kvalitet
 • Støjsvage motorer fra Okin
 • 7 komfortzoner

Ulemper

 • Sengegavl skal købes separat
Bedste seng i budgetklassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Freja Nordlys - god seng med høj komfort

Freja er designet i en klassisk nordisk stil og desuden fremstillet af skandinaviske materialer af danske håndværkere. Sengetypen er en boxmadras, der er udformet med fokus på komfort og kvalitet.

Freja Nordlys
Bedste seng i budgetklassen

Dagens bedste priser og tilbud på Freja Nordlys:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Trykaflastende komfort
 • Betrukket med eksklusivt møbelstof
 • Nøje udvalgte naturmaterialer

Konklusion: Derfor anbefaler vi Freja Nordlys

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 57 cm
 • Antal komfortzoner: 7
 • Anti-skrid
 • Type topmadras: Naturlig latex / Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 25 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Der er mange fordele ved at vælge Freja Nordlys hos Nordic Dream. Du får 100 dage til at teste sengen i vante omgivelser, og hvis den ikke er som ønsket, afhentes sengen igen uden beregning. Det trækker derudover op i vores samlede vurdering, at du kan bytte til en anden fasthed, andre ben eller en anden farve kvit og frit. Du får dertil 25 års garanti på fjedre- og rammebrud.

Kundernes anmeldelser er afgørende for vores vurdering af produktet, og anmeldelserne af Freja bekræfter os i, at de har et produkt i høj kvalitet. Nordic Dream scorer desuden 4,9/5 stjerner på Trustpilot, hvilket er højst af alle i sengebranchen.

Mere om Freja Nordlys

Høj komfort med syv komfortzoner
Materialevalget er udvalgt for at skabe en flot og solid seng, du kan have i mange år. Sengerammen er forstærket med trælameller i boxmadrassens bund og fjedrene i sengen er ergonomiske pocketfjedre, der tilpasser sig individuelt til din krop. Fjedrene er ekstra høje i forhold til andre senge, så de former sig bedst muligt efter din kropsbygning og aflaster dér, hvor kroppen har mest brug for det.

Madrassen har 7 komfortzoner for at understøtte kroppen. Det gør madrassen fleksibel, hvilket øger komforten. De forskellige dele af kroppen afgiver forskellige tryk og har af den grund behov for forskellig støtte. Derfor er det en fordel, at fjedrene ikke har den samme trykaflastning alle steder, men støtter ekstra op omkring de tungere områder som skuldre, nakke, ryg, hofte og lænd.

De ergonomiske fjedre er beskyttet af Airflow-skum, der hjælper med at holde dem elastiske og smidige, så de kan bevæge sig sammen med din krop. Det er samtidig et antibakterielt materiale, der hjælper med at holde fugt væk fra madrassen. Alle tekstiler i sengen er Oeko Tex-certificerede, hvilket betyder, at de ikke indeholder skadelige kemikalier, der kan fremkalde astma eller allergi.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende betræk

Topmadrassens betræk er aktivt og reagerer på, om du har for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at sove. Du får derfor det bedst mulige soveklima.

Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Memory-skum former sig efter dig krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

Freja Nordlys fås i følgende størrelser:

 • 90×200
 • 80×200
 • 90×210
 • 140×200
 • 120×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210

Fordele og ulemper ved Freja Nordlys

Fordele

 • Nordisk design
 • Naturlige materialer med god støtte til hele kroppen
 • Danskproduceret
 • Trykaflastende topmadras
 • 7 komfortzoner
 • 100 dages ombytningsgaranti
 • Høj åndbarhed og god ventilation

Ulemper

 • Findes kun med to forskellige topmadrasser
Bedste elevationsseng til to test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Yrla Nordlys seng - minimér risikoen for smerter

Yrla er oplagt til jer, der skal dele og ikke vil gå på kompromis med komforten. Elevationssengen er udviklet i Danmark og kombinerer høj komfort og gode materialer til en attraktiv pris. Man ser også det danske præg i form af de solide og mere bæredygtige byggematerialer, der gør, at sengen har lang holdbarhed.

Yrla Nordlys seng
Bedste elevationsseng til to

Dagens bedste priser og tilbud på Yrla Nordlys seng:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Udstyret med kraftige elevationsmotorer
 • Giver ergonomisk korrekt hvile
 • ErgoFlex kernemadras

Konklusion: Derfor anbefaler vi Yrla Fjord

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 55 cm
 • Antal komfortzoner: 5
 • Type topmadras: Naturlig latex / Memory-skum
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 15 (5 på motor) år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Ved køb af Yrla får du 15 års garanti på ramme- og fjedrebrug og 5 års fuld garanti på elevationsmotoren.

Som en ekstra bonus får du 100 dages tryghedsgaranti, når du køber en seng fra Nordic Dream. Du får derfor god mulighed for at prøve modellen og derigennem være sikker på, den er det rigtige valg.

Mere om Yrla Nordlys seng

Stærke elevationsmotorer
Motorerne er fra Okin og er både stærke og støjsvage. Du forstyrrer derfor ikke din partner, hvis du justerer sengen i løbet af natten. Elevationsbunden har 28 formspændte lameller, der kan løfte ryg og ben separat af hinanden, hvilket er en fordel, da det kan løse forskellige udfordringer.

Døjer du med rygproblemer eller vil du gerne sidde op og læse eller se tv, kan du løfte hovedenden til den ønskede position og sidde behageligt. Har du udfordringer med uro i benene eller åreknuder, kan du løfte benene lidt mens du sover for at fremme blodcirkulationen. Fem af lamellerne i elevationssengen er justerbare, så du kan tilpasse fastheden alt efter, hvad der passer bedst til din krop.

Ergonomiske pocketfjedre
Springmadrassen er udviklet, så den ergonomisk er god for kroppen. Den er bygget op af pocket fjedre, der er inddelt i 5 komfortzoner. De forskellige zoner er inddelt for at give den korrekte støtte til de forskellige dele af kroppen. Fordi fjedrene er kraftigere i nogle dele af madrassen end andre, kan din krop hvile anatomisk korrekt på madrassen, så du minimerer risikoen for smerter. Sengen er delt op i to, så du og din partner begge kan have forskellige fastheder, hvis I vil.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og blød side
Fjord topmadrassen har en 6,5 cm kerne af ErgoFlex skum og er udviklet med tanke for ergonomi og fleksibilitet. Skummet har en åben cellestruktur, der reagerer på din kropstemperatur, tryk og fugtighed, så der er optimal luftstrømning i madrassen. På den måde kan den justere sig efter temperaturen, så kroppen aflastes korrekt. Topmadrassen er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der både er blødt, åndbart og miljøvenligt.

Sengen har forskellige fastheder på hver side, så du kan vende topmadrassen, hvis du vil justere den hårdhed, du ligger på. Den ene side har små forhøjninger på overfladen, hvilket giver kroppen støtte og fremmer komforten. Den er oplagt at bruge, hvis du eksempelvis har problemer med lænden og skal bruge ekstra støtte.

Den modsatte side er mere fast og stabil, når du lægger dig på den. De to fastheder gør den alsidig og sørger for, du kan have den i mange år, fordi du gradvist kan tilpasse den efter dine behov.

Yrla Fjord fås i følgende størrelser:

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210
 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210

Fordele og ulemper ved Yrla Nordlys seng

Fordele

 • Udviklet og produceret i Danmark
 • Fremstillet af solidt svensk fyrretræ
 • Materialer af høj kvalitet
 • Oeko-tex certificeret

Ulemper

 • Leveringstid cirka 20-30 arbejdsdage
Bedste boksmadras til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Saga Fjäll - klassisk seng med god støtte

Saga har et simpelt og tidsløst design, der passer godt ind i de fleste soveværelser.

Der er fokus på komforten, så du får støtte til skuldre, ryg og hofter. Den er også allergivenlig og temperaturregulerende, hvilket er med til at øge din søvnkvalitet.

Saga Fjäll
Bedste boksmadras til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Saga Fjäll:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Afslappende støtte til hele kroppen
 • Hypoallergen og temperaturregulerende betræk
 • Designet og fremstillet i Danmark

Konklusion: Derfor anbefaler vi Saga Fjäll Boxmadras 

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 56 cm
 • Antal komfortzoner: 5
 • Type topmadras: Naturlig latex
 • Topmadras tykkelse: 7 cm
 • Certificeringer: Oeko-tex certificeret
 • Garanti: 15 år
 • Gratis prøveperiode: 100 dage

Sengerammen og fjedrene er udviklet specielt til sengene og har fokus på høj komfort. Derfor gør samspillet mellem topmadrassen og fjedrene, at du får optimale vilkår får god og dyb søvn. Det tæller derudover op i vores samlede vurdering, at du får 15 års brudgaranti på ramme og fjedre.

Om du kan lide designet eller ej er subjektivt, men vi er tilhængere af det klassiske, stilrene design, og fordi sengen fås i både sort og grå, passer den ind i de fleste soveværelser.

Mere om Saga Fjäll

Trykaflastende og bæredygtig topmadras
Topmadrassen har en kerne af trykaflastende naturlatex, som både er en godt for miljøet og din krop.

Betrækket er fremstillet af bambus, der fremmer ventilationen i sengen og er temperaturregulerende. Det kan derudover optage 50 % mere fugt end bomuld, som gør det til et oplagt valg, hvis du ofte sveder om natten. Det er også et allergivenligt materiale, og der bruges ikke sprøjtemidler og kunstgødning. Derfor har det fået Oeko-Tex certificering.

Dobbelt ergonomisk fjedrelag i madrassen
Saga har dobbelt fjedrelag, som øger komfortniveauet, fordi den ekstra fleksibilitet og støtte giver bedre aflastning til kroppen. Når fjedrene er fleksible, tilpasser de sig efter kroppen, så du ligger anatomisk korrekt hele natten.

Det øverste lag fjedre er inddelt i fem komfortzoner, mens det nederste lag er stabilitetsfjedre, som sørger for et robust og stabilt fundament. Ovenpå fjedrene et der et tykt lag skum, så du ikke mærker fjedrene.

Saga Fjäll fås i følgende størrelser:

 • 80×200
 • 90×200
 • 90×210
 • 120×200
 • 140×200
 • 160×200
 • 180×200
 • 180×210

Fordele og ulemper ved Saga Fjäll

Fordele

 • Simpelt og stilrent design
 • Ergonomiske pocket fjedre, der tilpasser sig kroppen
 • Produceret af svensk fyrretræ
 • Topmadrassen giver støtte til hele kroppen

Ulemper

 • Begrænset farveudvalg

Hvad skal du overveje, før du køber senge

 • Type: De tre mest gængse sengetyper er boksmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge. Hver type har deres fordele, så et godt råd er at først at overveje, hvilken type seng, du skal på udkig efter. Skal du udelukkende sove i sengen, eller vil du gerne kunne hæve hovedenden og sidde op? Skal den være ekstra høj, så den er nemmere at træde ind og ud af?
 • Fasthed: Når du skal afgøre, hvor fast madrassen skal være, bestemmes det først og fremmest af din vægt. Jo tungere du er, desto højere fasthed skal sengen have. Dernæst spiller din sovestilling en rolle; sengen skal være mere fast, hvis du sover på ryggen eller maven. Den skal kunne give sig lidt, hvis du sover på siden, så hofte og skuldre kan synke lidt ned i materialet. På den måde bliver rygsøjlen ikke skæv, mens du ligger.
 • Topmadrassen: Topmadrasser med latexkerner er gode, hvis du ofte har det varmt om natten, da de er temperaturregulerende og kan lede varme væk fra kroppen. Memory foam topmadrasser holder på varmen, hvilket er en fordel, hvis du ofte fryser eller har ømme muskler, der skal varmes op i løbet af natten. På en memory foam topmadras synker du også længere ned i madrassen, som støtter hele kroppen.
 • Størrelsen: Sengens størrelse kan afgøres af størrelsen på dit soveværelse, men også af om du skal sove alene eller sammen med nogen. Den skal gerne være mindst 10 cm længere, end du er høj, og mindst 90 cm bred per person, så du har plads til at vende dig. Har du skråvægge kan senges højde – specielt ved kontinentalsenge – være en afgørende faktor.
 • Materialet: Hvis du lider af astma og allergi, skal du vælge en madras eller topmadras, der er allergivenlig. Gå også gerne efter en åndbar madras, hvor husstøvmider og andre bakterier ikke kan overleve.
 • Budget: Inden for hver sengetype kan prisen variere meget, så det er en god idé at overveje balancen mellem pris og kvalitet. Elevationssenge og kontinentalsenge er typisk dyrere end boksmadrasser, men til gengæld får du flere funktioner. Et godt tip er at få afgjort, hvad du specifikt har brug for, så du dernæst kan indskrænke din søgning.

arrow-more

Hvilke slags senge kan man få?

Der er flere forskellige typer senge, herunder kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser:

 1. Kontinentalseng: En kontinentalseng er en type seng, der består af flere lag madrasser. Den består typisk af en boxmadras i bunden, en springmadras i midten og en topmadras øverst. Kontinentalsenge er kendt for deres komfort og støtte samt deres luksuriøse udseende. De er ofte lidt højere end andre sengetyper og kan være meget behagelige at sove i.
 2. Elevationsseng: En elevationsseng er en seng, hvor ryg- og fodenden kan justeres elektronisk eller manuelt. Dette gør det muligt at finde den mest behagelige position for at læse, se tv eller sove. Elevationssenge er ideelle for dem, der har brug for justerbar støtte eller har visse helbredsproblemer, da de kan lette pres og ubehag i kroppen.
 3. Boxmadras: En boxmadras er en type madras, der er indkapslet i en fast ramme eller “boks”. Den består af en enkelt madras uden separate lag eller fjedre. Boxmadrasser er kendt for deres enkle design og god støtte. De kan være en mere økonomisk løsning sammenlignet med kontinentalsenge og elevationssenge, men stadig tilbyde komfortabel søvn.

Hvilken seng passer til min højde?

De fleste senge er som standard 200 cm lange, hvilket er rigeligt fint for det fleste personer. Hvis du er 190 cm høj eller over, skal du gerne gå efter en seng, som er 210 cm lang. Din seng gerne skal være mindst 10 cm længere end dig selv.

Hvis dine fødder stikker udenfor sengen, kan det gøre, du ikke ligger behageligt, hvilket kan forstyrre søvnen. Derudover skal sengen gerne være mindst 90 cm i bredden, så der er plads til at vende dig i løbet af natten. Sover du med en partner, er det derfor optimalt med en seng på 180 cm.

Hvis du generelt bevæger dig meget mens du sover, kan du også føle behov for en større seng. Er du hele tiden i fare for at falde ud af sengen eller skal der af og til være plads til kæledyr eller børn i sengen, kan I vælge en bredere seng, så der er god plads til alle.

Læs mere her: Samvirke

Hvornår burde jeg gå i seng?

Den optimale sengetid afhænger af, hvornår du skal stå op morgenen efter. Voksne skal gerne have 7-8 timers søvn hver nat, mens teenagere og børn skal have endnu flere timer.  Det er en fordel at afsætte rigeligt tid til at sove selvom filmen trækker ud, og du hellere vil være vågen. Søvnen styrker nemlig både din krop og dit sind, fordi dannelsen af væksthormoner stiger og stressniveauet falder.

Det vigtigste er at opretholde en så regelmæssig døgnrytme som muligt. Prøv at stå op og gå i seng på det samme tidspunkt hver dag. Ellers er det nemt at få udviklet en forsinket døgnrytme og så bliver det sværere og sværere at vende tilbage til den normale.

Læs mere her: Psykiatrifonden

Hvad er den bedste placering af sengen i soveværelset?

Feng Shui er en gammel kinesisk filosofi, der bygger på idéen om harmoni mellem mennesket og dets omgivelser. Det benyttes i indretningen for at skabe ro og velvære. Det er en filosofi, der har holdt i mange år, så det kunne tyde på, der er noget om snakken.

Sengens placering
Sengens placering er vigtig for energien i rummet. En dårlig placering af sengen kan påvirke søvnen i så høj en grad, at din nattesøvn bliver dårlig, og du vågner uden at være udhvilet. Sengen skal gerne placeres, så du har udsyn til både døre og vinduer i rummet, når du ligger på puden. Udsynet giver dig et godt overblik over dine omgivelser, hvilket øger tryghedsfølelsen.

Sengebenene må ikke vende mod en døråbning, så sørg for, at sengen ikke er placeret på linje med døren. Endelig må sengen ikke være placeret på samme væg som døren. Du får mest ro ved at have luft på hver siden af sengen og ved at placere den mod en solid væg.

Indret gerne dit soveværelse med tanke på symmetri, f.eks. med to sengeborde, lamper, dyner og puder, også selvom de ikke begge skal bruges.

Sengegavlen
En sengegavl vil ifølge Feng Shui give dig tryghed og støtte, da den repræsenterer stabilitet i dit liv og i dit forhold til din partner. Sengegavlen skal gerne være solid og sidde fast på selve sengen.

Opbevaring under sengen
Opbevaring og rod under sengen kan give dig negativ energi, mens du sover. Sørg derfor for at holde rodet under sengen på et minimum.

Læs mere her: Elle

Hvornår skal man skifte seng?

En god huskeregel er, at en seng skal skiftes hver ottende-tiende år, mens topmadrassen gerne skal skiftes hver fjerde år. Det kan dog afvige på baggrund af forskellige parametre:

 • Madrassens kvalitet spiller en rolle i forhold til, hvor længe den kan holde sig god. Jo højere kvalitet madrassen har, desto længere levetid har den.
 • Vægten, madrassen udsættes for, er med til at afgøre, hvornår den trænger til at blive skiftet. Tungere personer slider hurtigere madrassen end en let person.
 • Hvis du sveder meget om natten, kan det forkorte holdbarheden på madrassen. Når vi sveder, udskiller vi affaldsstoffer, som sengen ikke har godt af i længden.
 • I de fleste tilfælde påvirker du selv madrassens levetid med hensyn til, hvordan du vedligeholder den. Herunder giver vi dig gode råd til, hvordan du bedst vedligeholder sengen og forlænger levetiden.

Du kan mærke om madrassen trænger til at blive skiftet ved at mærke efter, om du ligger behageligt og føler dig veludhvilet og tilpas, når du vågner om morgenen. Hvis madrassen trænger til fornyelse, vil du få en dårligere nattesøvn. Det vil også komme til udtryk i smerter i ryg og lænd.

Sådan vedligeholder du bedst din seng
Du kan forlænge levetiden ved at passe på sengen og vedligeholde den:

 • Brug en rullemadras. Hvis du sveder meget om natten, kan du med stor fordel lægge en rullemadras ovenpå topmadrassen, der absorberer sveden. En rullemadras er nem at tage af og vaske, så du kan holde hygiejneniveauet oppe. Vask den gerne minimum seks gange om året eller oftere, hvis du har allergi. Rullemadrassen skal skiftes ud med to-tre års mellemrum.
 • Brug en topmadras. Ved køb af mange senge medfølger der en topmadras med i prisen. Hvis den ikke har, er det et godt sted at investere din penge. Topmadrassen øger både din komfort, men den beskytter også madrassen mod sved og afbøder også en del af din kropsvægt, så madrassen slides langsommere. Topmadrassen skal skiftes ca. hvert fjerde år eller oftere, hvis den daglige belastning er stor.
 • Vend din madras 3-4 gange om året. Husk både at vende den om på den anden liggeflade og byt også om på hoved- og fodende. Det er specielt vigtigt på boxmadrasser, så den ikke tager for meget form efter din krop. De fleste springmadrasser, skummadrasser og topmadrasser kan vendes uden problemer.
 • Støvsug madrassen med jævne mellemrum. På den måde undgår du, at støv og snavs trænger ind og lukker strukturen i materialet.
 • Hav luft under madrassen. Hvis madrassen er ventileret både oven- og nedefra, kan fugten slippe væk fra madrassen. Spring- og skummadrasser skal helst ligge på en lamelbund på en sengeramme, så kondensvandet kan komme væk.
 • Undgå sengetæpper. Lad gerne sengen stå og lufte lidt ud, efter du er stået op. Hvis du lægger sengetæppe på med det samme, kan den fugt, der er blevet dannet fra sved og damp, ikke slippe væk.
 • Giv madras og topmadras luft. Med jævne mellemrum kan du med fordel tage sengetøjet af sengen og lade madrasserne lufte. Husstøvmider trives i fugtige miljøer, så ved at lufte madrasserne gør du midernes levevilkår besværlige.
 • Tænd ligeledes for varmen i soveværelset, hvis du sover med åbent vindue om natten. Når væggene køles ned, kan det give kondens på overflader i soveværelset, der igen er optimalt at bo i for husstøvmider og skimmelsvamp. Tænd derfor gerne for varmen om dagen, hvis du har åbent vindue om natten, så du mindsker væksten af svamp og husstøvmider.
 • Elevationssenge skal smøres jævnligt for at fungere optimalt. Sørg for at give den lidt silikonespray i alle de bevægelige dele et par gange om året, så det fortsat kan bevæge sig gnidningsløst.
 • Sid ikke på kanten af sengen – specielt ikke på elevationssengens hjørner, når madrassen er hævet. Så risikerer du, at sengen bliver skæv og kører ujævnt. Generelt set er det en fordel ikke at sidde på alle madrasser, da du kan du få lavet uhensigtsmæssige fordybninger i madrassen, fordi du ofte sidder det samme sted hver gang du fx tager sokker på.
 • Efterspænd alle skruer på sengegavl, sengeramme og sengeben med jævne mellemrum, så du er sikker på, at alt er, som det skal være.

 

Læs mere her: DrømmelandDrømmelandJysk

Hvor lang tids tilvænning er der på en ny seng?

Det tager et sted mellem 14 dage og op til seks uger at vænne sig til en ny seng. I starten kan du have mere ondt i kroppen end normalt, fordi madrassen er anderledes.

Et godt råd er derfor at købe senge med en prøveperiode, hvis muligt. Så kan sengen byttes, hvis fastheden for eksempel ikke er passende. Mange forhandlere tilbyder lang prøvetid, hvor du kan afprøve sengen i vante rammer derhjemme og mærke efter, om den er den rette for dig.

Fire gode råd, når du har købt ny seng:

 1. Sov på sengen med en rullemadras eller topmadras, så du bibeholder din returret.
 2. Hav tålmodighed. Det kan tage op til seks uger at teste, om sengen er den rigtige. Du kan dog tit få en fornemmelse efter ca. to uger.
 3. Tjek madrassens fasthed i forhold til din kropsvægt. Hovedreglen er, at vejer du under 65 kg, skal madrassen være blød; 65-95 kg skal have medium fasthed, og vejer du over 95 kg, skal den være fast.
 4. Søg råd og vejledning hos sengeforhandleren. De er eksperter på området og kan guide dig til den rigtige madras.

 

Læs mere her: Seng

Søvn og dens betydning - Mikael Rasmussen

Vi tilbringer en tredjedel af vores liv i søvnens bevidsthedstilstand. Intet kan erstatte søvn. Søvn er en anabolsk, opbyggende tilstand, hvor kroppen og hjernen gennemgår restitution og genopbygning. Søvn er afgørende for, at både krop og hjerne kan fungere optimalt. Det modsatte af søvn er en katabolsk, nedbrydende tilstand.

Søvn er en markant anderledes bevidsthedstilstand end at være vågen. Sanseinput blokeres, og hjernen samt hele kroppen gennemgår forskellige processer i forskellige faser. Disse processer indebærer, at vores bevidsthedssystem gennemløber forskellige søvnstadier, hver med deres unikke amplitude og genopbygningsfunktioner.
Hvorfor er søvn nødvendigt, og hvad foregår der i vores hjerne under søvn?
Når du falder i søvn, sker der en nedsættelse af dit stofskifte, kropstemperatur og muskeltonus, hvilket reducerer behovet for stimulansindtag.

Kort tid efter du falder i søvn – cirka 15-20 minutter senere – går du ind i den dybe søvn. Dette er en vigtig del af søvnen, som hjernen prioriterer først. Den dybe søvn er afgørende for fysisk restitution, frigivelse af væksthormoner og rensning af hjernen gennem det glymfatiske system.

I hjernen skrumper gliacellerne med omkring 20 %, hvilket gør det muligt for cerebrospinalvæsken under kraniet at dræne ned gennem vandkanalerne og skylle 7 gram giftigt protein ud af hjernen hver nat. Dette kan sammenlignes med et opvaskeprogram. Nogle forskere undersøger, om en suboptimal funktion af dette system kan være årsag til Parkinsons, Alzheimers og lignende sygdomme, som er forbundet med plakdannelse i hjernen. Under søvnen ryddes hjernen også for unødvendig information, hvilket er vigtigt for følelsesmæssig bearbejdning og for at skabe plads til næste dags indlæring.

Dyb søvn spiller desuden en vigtig rolle for immunforsvaret. Immunforsvaret får et offline boost under søvnen, og mindre søvn resulterer i færre antistoffer i blodet. Det er derfor især vigtigt under Covid-19-pandemien og for immunforsvarets generelle funktion at få tilstrækkelig søvn.

FAQ

Hvilken seng skal jeg vælge?
De tre mest gængse sengetyper er boksmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge, som hver har deres egenskaber. Et godt tip er først at afgøre, hvad du har brug for. På den måde kan du nemmest finde den seng, der er bedst til dig. Skal du udelukkende sove i sengen, eller vil du gerne kunne hæve hovedet og sidde op? Skal den være ekstra høj, så den er nemmere at træde ind og ud af?
Hvad skal jeg tænke over, inden jeg køber en seng?
Du skal overveje typen, størrelsen og topmadrassen inden du går på sengeindkøb. Dernæst afgøres fastheden og topmadrassens materiale alt efter din kropsbygning og sovestilling. Endelig skal du fastsætte et budget, så du på den måde kan indskrænke udvalget.
Hvornår skal jeg lægge mig til at sove?
Voksne skal gerne have 7-8 timers søvn hver nat. Derfor afhænger din sengetid af, hvornår du skal op morgenen efter. Det er en god idé at have en nogenlunde ens døgnrytme, hvor du går i seng og står op ca. samme tid hver dag.
Hvor meget koster en ny seng?
Senge afviger meget i pris alt efter typen. Elevationssenge og kontinentalsenge er dyrere end boxmadrasser, men til gengæld får du flere funktioner med i prisen. De helt billige senge ligger på et par tusind kroner, mens andre senge kan koste 50.000 kr. og opefter.
Hvilken seng, som er den bedste for dig kommer meget an på, hvilke præferencer du har. Nogen skal have kontinentalseng, andre med elevation og en tredje kan nøjes med en boxmadras. Vores anbefaling til de fleste er Solveig Nordlys, som er en suveræn seng.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme