Guide til panserglas: Vi har fundet de bedste skærmbeskyttelse

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 04.04.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Kender du følelsen af lige at have købt den nyeste smartphone, og pludselig kan du se en ridse i skærmen? Så er du i hvert fald ikke den eneste. Det kan både være irriterende og meget dyrt at få skiftet skærmen hver gang, den får en skade.

Derfor er de holdbare og slidstærke panserglas blevet meget populære, hvis du vil passe godt på din smartphone. De er nemme at installerer og beskytter din mobilskærm ekstra mod slag, fald og ridser.

Vi har i vores oversigt over panserglas tests samlet nogle de bedste panserglas, for at hjælpe dig til at finde det helt rigtige for dig.

Det skal du overveje, før du køber et nyt panserglas:

 • Hvilken størrelse skal du bruge? Størrelsen på panserglas afhænger af hvilken telefon du har. Panserglassene er tilpasset skærmens størrelse. Uanset om du har en Samsung eller iPhone, så er der et panserglas præcis til den model, du ejer. 
 • Er det nødvendigt med et panserglas? Et panserglas er langt stærkere end almindelig skærmbeskyttelse eller flydende panserglas, og det er derfor bedre til at passe på din telefons skærm.
  Med prislejet for en ny smartphone og reparationer i dag, kan det godt betale sig at investere i et godt panserglas, der beskytter din skærm i lang tid.
 • Er det irriterende at have panserglas på? Telefonens skærm virker på helt samme måde, som hvis du ikke havde beskyttelse på. Der kan dog være forskel på, hvordan skærmen føles – især hvis panserglasset er meget tykt. Hvis du er bekymret for, om det bliver irriterende at have på, så kig efter et tyndt panserglas.

 


PanzerGlass Galaxy S21 Ultra panserglas

Redaktionens Anbefaling

 • 14 dages fuld returret

PanzerGlass Galaxy S21 Ultra panserglas

Introduktion

PanzerGlass Galaxy S21 Ultra AntiBacterial Fingerprint kompatibel skærmbeskyttelse er redaktionens favorit. Panserglasset leverer det, du forventer af enhver form for skærmbeskyttelse; det er modstandsdygtigt overfor ridser, skrammer og støv.

Samtidig har det en række andre fordele, der gør, at glasset er ét af de ekstra gode valg. Det er bakterieafvisende, fuldt kompatibelt med både ansigtsgenkendelse og in-screen fingerprint og beskytter din skærm, hvis du taber den. 

Om Galaxy S21 Ultra Skærmbeskyttelse

Den indlysende fordel er ved skærmbeskyttelse, at panserglasset er slidstærkt og beskytter skærmen mod ridser og mindre skader. Selvom telefon i ny og næ får et par stød eller skrammer, så vil du ikke kunne se det på skærmen. 

Panserglasset er stadig kompatibelt med den fingeraftrykslæser, der sidder i telefonens skærm. Du kan stadig bruge alle touch-funktionerne på skærmen, selvom der er en skærmbeskyttelse over selve skærmen.

Panserglasset er meget modstandsdygtigt, hvilket du også kan mærke på tykkelsen af glasset. Det har dog ingen indflydelse på, hvordan et cover eller en case sidder på telefonen, og du kan derfor sagtens beskytte din telefon med begge dele.

Galaxy S21 Ultra skærmbeskyttelsen fra Panzerglass er et af de stærkeste panserglas, du kan finde på markedet, og du beskytter din telefon og skærm i højeste grad.

Som en ekstra detalje er den belagt med et olefobisk lag, som er modstandsagtigt overfor bakterier, og samtidig forhindrer belægningen irriterende fingeraftryk på skærmen.

Fordele

 • Slidstærk
 • Fingeraftrykskompatibel – 100% touch
 • God beskyttelse mod ridser, stød og andre mindre skader
Ulemper

 • Tykt glas
 • Ikke støvafvisende

Udvalgte specifikationer

 •     Passer til Samsung Galaxy S21 Ultra
 •     Sort kant
 •     Fingeraftryks kompatibel
 •     Fungerer med cover eller case

 


PanzerGlass IPhone SE Privacy panserglas

Bedst til prisen

 • 14 dages returret

PanzerGlass IPhone SE Privacy

Introduktion

Panserglasset fra PanzerGlass til IPhone SE-modellen er det bedste, vi har fundet til prisen. Det er meget populær model med mere end 3370 anmeldelser på Google shopping.

Hos forbrugerne på Google Shopping modtager den 3,5 stjerner. En af anmelderne skriver: ”PanzerGlasset virker meget solidt, og sidder perfekt på mobilen. Nemt at montere”. Det er kort og præcist, hvad du kan forvente – og så til en fornuftig pris.

Leder du efter et enkelt og nemt panserglas til at beskytte din telefon mod ridser, så er iPhone SE Privacy fra PanzerGlass af god kvalitet, men til en god pris. 

Om IPhone SE (2020)/8/7/6 Privacy Skærmbeskyttelse

Panserglasset er op mod 9 gange så stærkt, som almindeligt glas. Du får derfor en solid beskyttelse af skærmen på din telefon. 

På glasset er der en oleofobisk belægning. Det er et fedtafvisende materiale, som er nemt at rengøre, og forhindrer fingeraftryk på glasset. Din telefon ser pænere ud og holder sig renere i længere tid. 

Privatlivsfilteret sikrer dig i høj grad privatliv, hvis du ikke vil dele informationerne på din skærm med andre. Filteret gør skærmen sort fra siden af, så du ikke bliver kigget over skuldrene, når du bruger din telefon. Så kan du uforstyrret sidde i bussen eller på arbejdspladsen og tjekke din netbank eller skrive beskeder med din familie og venner, uden at andre kan følge med. 

Panserglasset kan påvirke fingeraftrykslæseren hos enkelte brugere, så den kan nogle gange kræve et ekstra forsøg eller to for at låse op.

Fordele

 • 9 gange stærkere end almindeligt glas
 • Oleofobisk belægning forhindrer fingeraftryk og let at rengøre
 • Privatlivs skærmbeskyttelse
Ulemper

 • Kan påvirke fingeraftrykslæserens funktion

Udvalgte specifikationer

 •     Passer til iPhone SE (2020)/8/7/6
 •     Reducerer blåt lys
 •     Gennemsigtigt
 •     Privatlivsfilter

 


PanzerGlass iPhone 12 Pro Max panserglas

Bedste premiumvalg test

 • 14 dages fuld returret

PanzerGlass iPhone 12 Pro Max

Introduktion

Hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af dit nye panserglas, så skal du vælge iPhone 12 Pro Max AntiBacterial CamSlider skærmbeskyttelse fra PanzerGlass.

Googles forbrugere har givet det en samlet score på 4,2 stjerner ud af 5 mulige. En af anmelderne skriver, at de: ”endnu ikke har fundet en bedre beskyttelse til sin telefon”.

Panserglasset er i den højeste ende hvad angår kvalitet, og selvom prisen også afspejler kvaliteten, så er det pengene værd at investere, for at beskytte din telefon så godt som muligt. Det kan i længden spare dig for dyre udgifter til reparationer af skærmen eller at købe en helt ny telefon. 

Panserglasset er perfekt til dig som lidt for ofte taber din telefon og gerne vil have den ultimative beskyttelse. 

Om iPhone 12 Pro Max Skærmbeskyttelse

Som med andre panserglas, så beskytter det smarte iPhone 12 Pro Max panserglas effektivt telefonens skærm mod ridser og skrammer.

Glasset er ikke generende for brugen af telefonen, og du får derfor samme funktionalitet af telefon, som hvis du ikke havde beskyttelse på.

Panserglasset er udstyret med et filter der dræber op til 99% af de bakterier, der kan sætte sig på skærmen i løbet af dagen. Selvom du vasker hænder og spritter af flere gange om dagen, så kan du stadig overføre bakterier til din telefon. Slip for at tage for mange bakterier med hjem ved at vælge et panserglas, der ikke lader bakterierne sidde fast på skærmen.

Panserglasset har også en CamSlider funktion. Hvis du er nervøs for, om nogen kigger med via dit frontkamera, kan du nemt dække kameraet til. Du skal bare slide den lille plastikdel henover kameraet, og så er du fuldt dækket.

Selvom det er i den dyre ende, så får du den kvalitet, du betaler for med panserglasset til iPhone 12 Pro Max.

Fordele

 • Dobbelt privatlivsglas
 • Modstandsdygtig over for ridser og bakterier
 • Nem at montere
Ulemper

 • Højt prisleje

Udvalgte specifikationer

 •     Passer til iPhone 12 Pro Max
 •     CamSlider til frontkamera
 •     Antibakteriel
 •     Stødabsorberende
 •     100% touch

 


PanzerGlass Galaxy 20+ panserglas – god beskyttelse af hele skærmen

 • 14 dages fuld returret

 

PanzerGlass Galaxy 20+ panserglas

Introduktion

PanzerGlass Galaxy 20+ er et panserglas, der beskytter mod ridser og skrammer, og som dækker hele skærmen.

På Google har brugerne anmeldt panserglasset, og giver det 3,5 stjerner ud af 5 mulige. En af brugerne skriver i sin anmeldelse, at det er et: ”super godt panserglas, nemt at påføre”.

Netop at påføre panserglasset kan være en af de besværlige ting ved at beskytte din telefon. Få nemt og hurtigt beskyttet din skærm, ved at vælge et panserglas med Easy Edge påføring. Så kan du selv montere panserglasset derhjemme og sætte et nyt på så ofte, du ønsker. 

Om Galaxy 20+ Fingerprint kompatibel Skærmbeskyttelse

PanzerGlass Galaxy 20+ Fingerprint kompatibel skærmbeskyttelse dækker hele skærmen, og holder skærmen fri for ridser og skrammer.

Rundt langs panserglasset sidder en sort kant, der indrammer telefonens skærm, når det sidder på. Det er kompatibelt med Samsungs funktion med at aflæse fingeraftryk, så du får stadig den fulde touch-funktion.

Panserglasset er ikke støvafvisende, så det kan samle støv, du skal tørre af indimellem.

Det kommer med en smart detalje med Easy Edge påføring, der gør det endnu nemmere at montere dit panserglas derhjemme uden luftbobler og skævheder. Du kan nemt både montere og udskifte panserglasset, når det har fået for mange ridser, og din smartphone trænger til et nyt. Det er en stor fordel, der kan spare dig for både en del tid og penge. 

Fordele

 • Dækker hele overfladen af skærmen
 • Easy Edge påføring
 • Kompatibel med fingeraftrykslæser
Ulemper

 • Ikke støvafvisende

Udvalgte specifikationer

 •     Passer til Samsung Galaxy S20+
 •     Sort kant 
 •     100% touch
 •     Nem at montere

 


PanzerGlass iPhone 12/12 Pro panserglas – effektiv antibakteriel skærmbeskyttelse

 • 14 dages fuld returret

 

PanzerGlass iPhone 12and 12 Pro

Introduktion

Med det antibakterielle panserglas fra PanzerGlass får du både beskyttet din telefon mod ridser og bakterier. I løbet af dagen kan der sætte sig flere tusinde bakterier på din smartphone, og derfor har de udviklet en filter som dræber op til 99% af de bakterier.

Googles brugere har anmeldt panserglasset, og det får 3,5 stjerner ud af 5 mulige. Leder du efter et panserglas der både beskytter dig når du er lidt for klodset, og som heller ikke fanger bakterier, så har vi fundet det rigtige til dig. Panserglasset tiltrækker dog let støv, hvilket kan være irriterende. 

Om iPhone 12/12 Pro AntiBacterial Privacy Skærmbeskyttelse

Beskyttelsen af skærmen mod ridser og bakterier er en af de største fordele ved iPhone 12/12 Pro AntiBacterial Privacy panserglasset. 

Det er ikke de eneste fordele det har. Panserglasset beskytter også dine øjne, ved at reducere det blå lys der kommer fra din lille skærm. Er du en af dem, der bruger både din telefon og computer meget i hverdagene, kan du med fordel beskytte dine øjne ekstra ved at bruge skærmbeskyttelsen.

Det beskytter ovenikøbet også mod nysgerrige blikke. Hvis du er træt af, at andre kan kigge med på hvad du laver på telefonen, så bliver du glad for privatlivsglas. Du kan se alt, hvad der foregår på skærmen, men står andre og kigger med fra siden, vil telefonen se sort og slukket ud. Så bestemmer du selv, hvem der skal med på din telefon.

Fordele

 • Privatlivsglas
 • Modstandsdygtig over for ridser og bakterier
 • Nem at montere
Ulemper

 • Kan let tiltrække støv

  Udvalgte specifikationer

  •     Passer til iPhone 12/12 Pro
  •     Sort kant
  •     Privatlivsbeskyttelse
  •     Reducerer blåt lys

   


  PanzerGlass iPhone X/Xs/11 Pro panserglas – med god privatlivsbeskyttelse

  • 14 dages fuld returret

   

  PanzerGlass iPhone XXs11 Pro

  Introduktion

  Panserglasset fra PanzerGlass med CamSlider Privacy giver fuldkommen privatlivsbeskyttelse, samtidig med at det beskytter skærmen mod skrammer og ridser.

  Googles brugere er tilfredse med panserglasset og giver det en score på 4,2 stjerner. En af brugerne skriver, at det: ”beskytter skærmen uden at forstyrre billedet på nogen måde”. Vurderingen fra brugerne er høj. Det er et panserglas der giver både dig og din telefon høj beskyttelse udover at passe på selve skærmen. 

  Om iPhone X/Xs/11 Pro CamSlider Privacy Skærmbeskyttelse

  Den dobbelte privatlivsbeskyttelse dækker både din skærm og dit frontkamera, så uvedkommende ikke kan følge med hos dig. Du slipper for nysgerrige blikke over skulderen, når du sidder i bussen eller på kontoret. Samtidig er dit kamera fuldt beskyttet mod at nogle kigger på dig.

  Uden at gå på kompromis med kvaliteten er det modstandsdygtigt overfor stød og ridser, så din skærm er godt dækket mod uheld og hverdagens slid og brug. Panserglasset kan virke meget tykt i siden, fordi det er lavet af flere lag glas.

  Det er et panserglas der beskytter både dig og din telefon på flere måder. Dine øjne er beskyttet mod den store påvirkning af blåt lys, som du får fra skærmen.

  Selve glasset kan være skrøbeligt, og du kan være ude for, at du er nødsaget til at skifte det oftere end med andre modeller. 

  Fordele

  • Sikret med dobbelt privatlivsbeskyttelse
  • Modstandsdygtig overfor stød og ridser
  • Antibakteriel
  Ulemper

  • Tyk i siden
  • Skrøbelig

    Udvalgte specifikationer

    •     Passer til iPhone X/Xs/11 Pro
    •     CamSlider
    •     Reducerer blåt lys
    •     Privatlivsbeskyttelse
    •     Sort kant

     


    Hvordan monterer jeg et panserglas?

    Panserglasset holder i længst tid, når der ikke er støv eller snavs under det. Sørg derfor for at rengøre skærmen grundigt, inden du påfører panserglasset.

    • Du kan med fordele vaske hænder, inden du monterer panserglasset.
    • Start med at fjerne støv og skidt med en klud eller det medfølgende udstyr, inden du går i gang med montering af panserglas. Sidder der støv eller fedtfingre på skærmen, vil der komme luftbobler under glasset.

    Mange panserglas kommer med et klistermærke, du kan bruge til at fange det sidste støv.

    • Derefter fjerner du den beskyttende folie fra skærmbeskyttelsen, og undgå så vidt muligt at røre ved glasset eller skærmen med fingrene.
    • Placér panserglasset over skærmen og brug eventuelt frontkamera, hjørner eller home-knap til at vurdere, hvor det skal sidde.
    • Tryk let med en enkelt finger midt på skærmen, når glasset ligger rigtigt. Det vil få den overskydende luft forsvinde ud til siden, og de resterende kan du presse ud med et tryk med en finger fra midten og ud til kanterne.
    • Panserglasset er korrekt monteret, når der ikke er flere luftbobler på skærmen.
    • Undgå at bruge cover det første døgn, så glasset sætter sig helt tæt til skærmen. Så holder panserglasset i lang tid, og beskytter din telefon mest muligt.  

    Hvad er panserglas?

    Et panserglas er en særligt stærk beskyttelsesfilm til din smartphone skærm. Panserglasset skal du montere på skærmen.

    Panserglasset består oftest af en kombination af vinduesglas og plastglas. De to typer glas bliver klæbet skiftevis sammen, der giver et stærkt materiale, der er perfekt til at beskytte smartphone skærme mod ridser og skrammer. Samtidig er det også stadig muligt at bruge touch-funktionen, hvilket er en nødvendighed.

    Panserglas kan variere i tykkelse, og være ned til 20 mm og op mod 200 mm tykke. Et tykkere lag giver en bedre beskyttelse, mens et tyndere lag kan føles bedre, når du stryger fingrene hen over det.

    Panserglas er godt til at beskytte mod stød og ridser, men der er også modeller, der kan mere end det. Eksempelvis er der udviklet specielle panserglas med privatlivsbeskyttelse. Skærmen er som normalt for dig, når du bruger den, men helt sort hvis man ser på den fra siden. Så slipper du for at bekymre dig om, at sidemanden læser med i dine sms’er på busturen.

    En anden funktion er en slider til frontkameraet, så du kan slå den manuelt til og fra, som du ønsker det. 

    Hvad koster et panserglas?

    Prisen varierer en del alt efter kvalitet og hvilken model telefon, du skal bruge dit panserglas til. Panserglas er dog generelt en af de dyreste skærmbeskyttelsestyper på markedet. Det er primært, fordi panserglas er noget af det mest hårdføre, du kan finde, som samtidig fungerer i kombination med touch-skærme.

    Prisen ligger fra ca. 80 kroner og op til 300-400 for de dyreste udgaver. Den største forskel i prisen afhænger, hvor stærkt glasset er. Som regel er de tykkere glas mere holdbare, og derfor også dyrere end de tyndere modeller.

    I den høje ende af prislejet er der som regel flere funktioner, når du køber et panserglas. Mange af modellerne kommer dermed også med privatlivsfilter, så andre ikke kan følge med, i hvad der sker på din skærm.

    Der er også modeller med antibakterielle overfalder, så telefonen kan forblive så vidt muligt fri for bakterier og andet skidt. Der er også panserglas med et oleofobt lag, som beskytter skærmen og panserglasset mod fingeraftryk, bevarer trykfølsomheden og forlænger holdbarheden af panserglasset. 

     


     

    Beskrivelse af kilder og tests

    Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
    Google Shopping

    Google er verdens største søgemaskine, og derfor også det sted flest kunder finder de produkter du leder efter. Derfor har Googlet med deres Shopping side samlet kunderne, så de kan afgive anmeldelser af de produkter de har købt og afprøvet. 

    Googles brugere har anmeldt panserglasset IPhone SE Privacy Skærmbeskyttelse fra PanzerGlass.
    Du kan se anmeldelserne her

    Hos Google har brugerne også anmeldt PanzerGlass iPhone 12 Pro Max AntiBacterial CamSlider Skærmbeskyttelse.
    Du kan se anmeldelserne her

    Derudover har brugerne hos Google også anmeldt PanzerGlass Galaxy 20+ Fingerprint kompatibel Skærmbeskyttelse.
    Du kan se anmeldelserne her

    Googles anmeldere har også anmeldt PanzerGlass iPhone 12/12 Pro AntiBacterial Privacy Skærmbeskyttelse.
    Du kan se anmeldelserne her

    Anmelderne hos Google er vilde med PanzerGlass iPhone X/Xs/11 Pro CamSlider Privacy.
    Du kan se anmeldelserne her

    FAQ

    Hvilket panserglas er bedst?
    Jo tykkere panserglasset er, jo bedre beskytter det telefonen. Det bedste panserglas er dog det, der opfylder dine krav til, hvad du foretrækker. Et tyndt panserglas kan være mere behageligt at bruge på skærmen.
    Hvad skal jeg overveje før jeg køber et panserglas?
    Panserglasset skal passe til den størrelse skærm din telefon har. Vælg derfor altid et panserglas, der passer til din specifikke mobil. Ellers kan du overveje tykkelsen og kravet for beskyttelse.
    Hvad er panserglas lavet af?
    Panserglas er lavet af en kombination af vinduesglas og plastglas, der et limet sammen på skift. Det giver et klart, men holdbart beskyttende lag til skærmen.

    forbruger-test.dk

    Vores skribent og research-team

    Find mere information her

    Bedøm denne artikel

    Klik på en stjerne for at bedømme