Terrassevarmere – de bedste i tests og alt hvad du skal vide, inden du køber

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 15.12.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

terrassevarmere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Den danske sommer er den mest magiske tid på året, hvor vi kan sidde til langt ud på de lange, lyse aftenener og nyde de milde nætter i godt selskab. Dog er den danske sommer ofte alt for kort, og det kan være fristende at ville forlænge den med endnu flere aftenener i haven eller på terrassen.

Måske kunne du også være interesseret i at læse Test af de 7 bedste pillefyr.

Dette kan faktisk sagtens lade sig gøre, og en god måde at få muligheden for dette, er ved at anskaffe en terrassevarmer. Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om terrassevarmere, og hvordan du vælger den rette, så er du kommet til det rigtige sted. Vi guider dig gennem nogle af de modeller, som klarer sig bedst i test, og hjælper dig med hvad du skal overveje, inden du køber.

Læs også Danskerne vil forlænge sommeren og køber terrassevarmere som aldrig før udgivet af jyllands-posten.dk.

Se også vores artikel om 12 lækre havemøbelsæt.

terrassevarmere

forbruger-test.dk

Hortus 211-352 – bedst til prisen

Testresultater

Denne lille og smarte terrassevarmer fra Hortus fik hurtigt varmet flere testpaneler af eksperter op. Særligt skyldes begejstringen, at denne terrassevarmer er energieffektiv, holdbar og til en helt fantastisk pris. Derfor kåres den som den bedste terrassevarmer til prisen.

Derfor skal du vælge denne terrassevarmer:

 • Bedste model til prisen!
 • Effektiv varmekonvertering
 • Driftsomkostninger: 3,3kr per time
 • Lang funktionstid: 7000 timer
 • 3 til 5 meters rækkevidde
 • Fjernbetjening medfølger
 • Smart, lækkert og moderne design

Om Hortus 211-352

Denne model er væghængt, og gør det nemt at nyde en dejlig lun fornemmelse på terrassen i sommermånederne og langt ud på sensommeren. Den er udformet i et slankt og smart design, og har en sølvgrå overflade, som gør den stilfuld og elegant på langt de fleste nordiske terrasser.

Rørene i denne model er Golden Tube infrarød, og den har en effekt på 1500W, hvoraf hele 92% konverteres til varme. Det betyder, at du får utroligt meget varme for pengene, og altså på den måde ikke får en enorm energiregning ved brug af denne model. Driftsomkostningerne per time er beregnet til ca. 3,30 kr.

Den har en rækkevidde på 3 til 5 meter, hvilket betyder at I sagtens kan sidde en større flok rundt om denne terrassevarmer og stadig bliver lunet godt igennem alle sammen. Der medfølger desuden en praktisk fjernbetjening, så du nemt kan indstille den, selv hvis du sidder lidt på afstand.

Funktionstiden er omkring 7000 timer, og du kan med denne terrassevarmer nyde mange lune stunder på terrassen, og får altså en helt imminent model til prisen.

Hortus 211-372 – bedst til sommerhuset

Testresultater

211-372 er endnu en klassiker fra Hortus, som også klarer sig rigtig fint i bedømmelser. Særligt beundres den for sin behagelige varme, sit hyggelige skær og sin praktisk anvendelse. Netop derfor kåres den som bedst til sommerhuset.

Derfor skal du vælge denne terrassevarmer:

 • Bedst til sommerhuset!
 • Behagelig varme og hyggeligt skær
 • Opnår maks. effekt på blot 5 sekunder
 • 80% energiudnyttelse
 • Driftsomkostninger på 3 til 4 kr. per timer
 • Praktisk at flytte rundt på
 • Intelligent design med vedligeholdelsesfri aluminium

Om Hortus 211-372

Denne skønne terrassevarmer fra Hortus er en elegant gulvmodel, som altså stilles på terrassen i den afstand fra siddepladserne, du ønsker. Den er udformet i vedligeholdelsesfrit aluminium, og alle rør er lavet af Quartz (varmefast glas).

Modellen er praktisk på grund af sin justerbare højde på mellem 170 og 202 cm. Desuden er den lettere at flytte rundt på en mange af de konventionelle modeller, og det gør den praktisk at have i sommerhuset, hvor den også kan flyttes ud i et telt eller en pavillon til en af sommerens herlige festlige begivenheder. Ledningen til denne model er 2 meter, så du nemt kan finde tilslutningsmuligheder, selv hvis du ønsker fleksibilitet med, hvor terrassevarmeren placeres.

Hortus 211-372 har en energiudnyttelse på ca. 80%, hvilket er aldeles glimrende, og på samme tid har den ganske lave driftsomkostninger på mellem 3 og 4 kr. per time. Den har en funktionstid på 5000 timer, og kan opnå fuld varmestyrke i løbet af blot fem sekunder. På den måde slipper I for at sidde og klapre tænder, mens I venter på varmen – den er der med det samme. Med andre ord er denne model det perfekte valg til sommerhuset, og vil give mange timers ekstra glædelige og lune stunder.

Solamagic 2000 ECO+PRO – bedst til den kræsne køber

Testresultater

Denne model fra tyske Solamagic emmer af stærk, tysk kvalitet, og der er kræset for detaljerne. Blandt andet har den ekstra lang funktionstid, mange fleksible muligheder for ophæng og montering, samt smart No-Glare teknologi. Derfor kåres denne model som den bedste terrassevarmer til den kræsne køber.

Derfor skal du vælge denne terrassevarmer:

 • Bedste terrassevarmer til den kræsne forbruger!
 • Behagelig varme og behageligt dæmpet lys
 • No-Glare teknologi
 • Lille, kompakt og diskret design
 • Kan dække op til 17 m2
 • Ultrafleksible monteringsmuligheder
 • Fem års garanti

Om Solamagic 2000 ECO+PRO

Hvis du er træt af at hyggen ødelægges, når en terrassevarmer blænder alle fremmødte til en hyggelig stund, så kan det være at denne model er den helt rette for dig. Solamagic terrassevarmer model 2000 ECO+PRO er nemlig designet med No-Glare teknologi, som betyder at der udstråles 90% mindre lys, uden der gås på kompromis med varmeeffekten. Det er både smart og behageligere for alle tilstedeværende.

Det smarte og minimalistiske design gør den nem at holde diskret, og du slipper således samtidig for at have en stor og klodset terrassevarmer stående. Modellen måler nemlig blot 23 x 48,3 x 17,6 cm, og du kan derfor let have den siddende ganske skjult på terrassen. Til gengæld har den en imponerende rækkevidde, og kan dække et område på op til 17 m2.

Der er enorm fleksibilitet i forhold til placering og ophæng, og blandt andet kan denne model monteres fast på væggen eller i loftet. Hvis I ønsker endnu mere diskretion, kan den også monteres i markisen eller parasollen, hvilket meget få modeller af terrassevarmere kan. Hvis I ønsker endnu mere fleksibilitet, kan lampen også monteres på et af Solamagics tripodsystemer eller på deres Basepod stativ. Begge dele sælges separat. På denne måde kan I nemt skabe det rum på terrassen eller i haven, som I ønsker og let tilpasse aftenen til størrelsen af jeres selskab.

Med denne model fra Solamagic kan du desuden nyde godt af hele fem års garanti.

Hortus hængemodel 211-315 – bedste loftmonteret terrassevarmer

Testresultater

Endnu et hit fra Hortus, og med denne model har de skabt noget helt særligt elegant. Der er nemlig tale om en skøn loftmonteret terrassevarmer, som er både æstetisk skøn og absolut i orden i forhold til performance. Derfor kåres denne model til den bedste loftmonterede terrassevarmer.

Derfor skal du vælge denne terrassevarmer:

 • Bedste lofthængte terrassevarmer!
 • Opnår fuld effekt på blot 5 sekunder
 • Konverterer 80% af energien til varme
 • Rækkevidde på 5 m2
 • Driftsomkostninger på 4,4 kr. i timen
 • Smart og elegant design
 • Egner sig til både indendørs og udendørs brug

Om Hortus hængemodel 211-315

Hortus 211-315 er udformet i aluminium og er udstyret med rør, som udsender infrarøde kortbølger. Den kan anvendes både ude og inde og er altså et smart valg, hvad end du søger en varmelampe til udestuen eller terrassen.

Denne model lykkes med at konverterer 80% af energien til varme, og den udstråler således et godt og kontinuerligt varmt skær, som alle om bordet kan nyde godt af. Den har et mindre dækkeområde end nogle af de andre modeller, og dens rækkevidde er 5 m2. Dette er dog for det meste nok til de flestes hverdagsforbrug, hvor alle om bordet kan nyde godt af den behagelige lune varme.

Der medfølger en praktisk fjernbetjening til denne model, og det gør det nemt at indstille den, uanset hvor du sidder. Den opnår fuld effekt på blot 5 sekunder, og I kan derfor nøjes med at tænde den, når I skal bruge den. Modellen udleder ca. 1 kg CO2 per time og har en effekt på 2000W. Levetiden er ca. 5000 funktionstimer, og de gennemsnitlige driftsomkostninger ligger på ca. 4,4 kr. i timen.

Det er en smart, moderne og elegant løsning som vil være en smuk tilføjelse til det moderne hjem. Hvis du er på udkig efter en lofthængt terrassevarmer, så er denne model således et virkelig godt bud.

Hortus terrassevarmer golden tube – bedste terrassevarmer til gulv  

Testresultater

Hvis du er på udkig efter en terrassevarmer, som kan stå frit direkte på terrassen, så behøver du ikke lede meget længere end til denne Hortus golden tube model. Særligt er ekspertpanelerne vilde med, at den er så energivenlig, samt at den er perfekt til både indendørs og udendørs brug. Derfor kåres denne model til den bedste terrassevarmer til gulv.

Derfor skal du vælge denne terrassevarmer:

 • Bedste terrassevarmer til gulvet!
 • Fritstående og i elegant design
 • Udformet i aluminium
 • Imponerende energikonvertering
 • Rækkevidde på 4 til 5 meter
 • Driftsomkostninger: 3,3 kr. per time
 • Funktionstid på hele 7000 timer
 • Passer til både indendørs og udendørs

Om Hortus terrassevarmer golden tube

Hortus har med denne model lavet en terrassevarmer, som både er et virkelig solidt valg rent økonomisk, men samtidig er virkelig dejlig at kigge på. Der er her tale om en infrarød varmer, som giver et ganske behageligt lys og en god varmeeffekt. Med sin elegante udformning i aluminium, og sit spinkle og slanke design, så er der her tale om en terrassevarmer, som nemt kunne indgå som del af en smagfuld indretning på enhver moderne terrasse eller i en skandinavisk indrettet udestue.

Modellen har en effekt på 1500W og samtidig er den altså utroligt energivenlig. Faktisk formår den at konvertere hele 92% af elektriciteten til varme, hvilket betyder, at du ikke kommer til at opleve meget spild, når denne kører. Driftsomkostningerne ligger på ca. 3,3 kr. per time, hvilket er ganske fornuftigt.  

Denne Hortus terrassevarmer opnår fuld effekt i løbet af bare fem sekunder, og den har en rækkevidde på 4-5 meter, og er derfor godt egnet til små selskaber eller når den tætteste familie samles om spisebordet i løbet af sommeren. Funktionstiden på Hortus golden tube er ca. 7000 timer, og du får således en terrassevarmer, som du kan nyde godt af i mange sæsoner.

Hortus UFO bordmodel – bedste flytbare terrassevarmer

Testresultater

Her er endnu et skønt pletskud fra Hortus, som i denne omgang har udarbejdet en model, der har en imponerende rækkevidde trods sin lille størrelse. Flere roser den for, at den er både elegant og aldeles flytbar, hvilket giver dig stor fleksibilitet i forhold til indretning. Netop derfor kåres denne model til den bedste flytbare terrassevarmer.

Derfor skal du vælge denne terrassevarmer:

 • Bedste flytbare terrassevarmer!
 • Tre effekttrin som nemt kan indstilles
 • Effektiv energikonvertering
 • Lille, elegant og nemt at flytte rundt
 • Fjernbetjening medfølger
 • Lave driftsomkostninger
 • Funktionstid på 5000 timer
 • Indendørs og udendørs brug

Om Hortus UFO bordmodel terrassevarmer

Hortus UFO er en model af terrassevarmer, som anvender infrarøde halogenrør til at opvarme med. Det er en effektiv varmekilde, og på trods af at det er en bordmodel, varmer den lige så effektivt som en væg- eller loftmonteret udgave.

Modellen har en ganske effektiv energikonvertering på 80%, hvilket også gør den ganske energivenlig og økonomisk. Den har tre effekttrin på hhv. 800W, 1200W og 2000W, hvilket altså bestemmer hvor kraftigt apparatet varmer. Det giver dig god fleksibilitet i forhold til at vælge, hvor meget varme du ønsker på et givent tidspunkt. Det betyder samtidig at driftsomkostningerne varierer en del: Faktisk mellem 1,76 kr. og 4,40 kr. afhængigt af, hvor højt blus den kører med.

Hortus UFO er særligt karakteriseret ved sit moderne design, som nærmest ligner en almindelig elegant bordlampe. Den er udformet i sortlakeret aluminium, og afgiver et orangerødt skær. Den opnår fuld effekt på blot fem sekunder, og den er således nem at aktivere i det øjeblik, I begynder at mærke at aftenluften bliver køligere. Dens dækningsområder spænder op til 6 til 8 meter, hvilket betyder at den giver rigelig varme til selv de mellemstore forsamlinger.

Den har et elegant ”soft touch” tænd/sluk system, og der følger desuden en smart fjernbetjening med, så du nemt kan indstille den. Derudover er der som sagt tale om en lille og elegant bordmodel, som altså også giver dig rige muligheder for at flytte rundt på den efter behov.

Denne model fra Hortus har en funktionstid på omkring 5000 timer, og kan anvendes både indendørs og udendørs. Det betyder, at du med anskaffelse af denne model kan se frem til mange behagelige, lune stunder både på terrassen og i udestuen i løbet af alle årstider.

Parasolfod med varme – bedste innovative terrassevarmer

Derfor skal du vælge denne terrassevarmer:

 • Bedste innovative terrassevarmer!
 • Kombineret terrassevarmer og parasolfod i en
 • Udformet i robust plastik
 • Indvendig beton monteret for god stabilitet
 • Kan nemt styres med et tryk med foden
 • Passer til alle parasolstænger på op til 50 mm.
 • Pladsbesparende
 • Ganske prisvenlig

Klik på billedet for at se mere

Om parasolfod med varme

Hvis du godt kan lide moderne og diskrete løsninger på problemstillinger, så kan det være at denne varmekilde til terrassen er lige dét, du har gået og ledt efter.

Her er der tale om en elektrisk funktionel terrassevarmer, som er udformet som en genial kombination mellem en varmekilde og en parasolfod. Denne model er designet i slagkraftigt og robust plast med mange lufthuller, så den nemt og effektivt kan fordele varmen. Det betyder, at du kan nyde godt af 306 graders varmefordeling, som alle i forsamlingen kan få glæde af. I foden er samtidig placeret beton indvendigt for at balancere vægten tilstrækkeligt.

Denne model passer perfekt til dig, som har en parasol over havebordet, hvor den så kan placeres under bordet for størst mulig gavn og effekt. Dog kan den sagtens stilles under bordet, hvis du ikke har en parasol stående eller har slået parasollen ned eller fjernet den. Til gengæld passer den til alle parasolstænger på op til 50mm.

Som noget ganske smart, er terrassevarmeren udstyret med en praktisk tænd/sluk knap, som nemt kan styres med foden, så du slipper for at bøje dig ned eller rode rundt under bordet. Med et enkelt skub med foden, kan du således sikre, at alle om bordet får dejlig lun varme omkring deres ben og fødder, hvilket snildt kan forlænge en i forvejen sødmefuld sommer- eller sensommeraften i godt selskab.

Udover det ganske geniale påfund og design, er denne model faktisk også overraskende prisvenlig. Det gør den til den bedste innovative løsning i forhold til terrassevarmere, og er et oplagt valg til dig, som ønsker diskret og god varme, men måske ikke har plads eller har lyst til at have en større terrassevarmer stående.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Green>it Pyramide terrassevarmer

Testresultater

Denne terrassevarmer vil med garanti lede tankerne hen på nogle af de hyggelige aftener, som du har tilbragt på gode restauranter og spisesteder i eller uden for Danmark. Denne fritstående terrassevarmer roses særligt for sit fine design i rustfrit stål og for sin levende flamme, som giver netop denne varmer en utroligt flot og lækker atmosfære. Derfor kåres den til flotteste fritstående terrassevarmer.

Derfor skal du vælge denne terrassevarmer:

 • Flotteste fritstående terrassevarmer!
 • Levende flamme
 • Ingen ledninger eller kabler
 • Rækkevidde hele 20 m2
 • Praktiske hjul til at flytte den rundt
 • Flot pyramidedesign udformet i aluminium
 • Hyggelig atmosfære

 

Om Green>it Pyramide terrassevarmer

Her er der i sandhed tale om en fritstående terrassevarmer, for du slipper helt og aldeles for ledninger og kabler, og kan på den måde stille den præcis, hvor du vil. De praktiske hjul gør det nemlig muligt at flytte rundt på den, præcis som du ønsker dig. Den vil derfor være den ideelle løsning til både forsamlinger på terrassen eller som dekorativ og effektiv varmekilde i et festtelt til sommerens festlige begivenheder.

Denne fritstående terrassevarmer fra Green>it er en gasvarmer, som altså bruger enten propan eller butan for at brænde. Med en 11 kg. gasflaske har den en brændetid på mellem 11,5 til 24 timer – alt afhængig af, hvor højt blus den kører med.

Faktisk er denne terrassevarmer blandt de mest varmeeffektive modeller i denne artikel. Den har en rækkevidde på hele 20 m2, og er således aldeles egnet til de større selskaber, hvor den altså kan varme godt igennem og samtidig skabe en utroligt dejlig atmosfære. Særligt bidrager den synlige flamme til en autentisk følelse af levende ild og et fantastisk skær.

Denne model er også lidt dyrere end nogle af de andre modeller i denne artikel, men til gengæld er designet, den skønne stemning omkring den, samt den imponerende varmeeffektivitet heller ikke at tage fejl af.

Hortus golden tube bordmodel

Testresultater

Denne model fra Hortus skaber en vidunderlig og behagelig varme hele vejen rundt om bordet. Samtidig er den udstyret med unik væltesikring. Alt i alt er denne terrassevarmer utroligt smart til at have under bordet til de kølige sommeraftenener, og netop derfor kåres den også som den bedste terrassevarmer til bordet.

Derfor skal du vælge denne terrassevarmer:

 • Bedste terrassevarmer til bordet!
 • 360 graders effektiv varmefordeling
 • Unik væltesikring
 • Energikonvertering på hele 92%
 • Funktionstid på hele 7000 timer
 • Rækkevidde nok til 4 til 6 personer
 • Fuld effekt på blot et sekund

 

Om Hortus golden tube bordmodel terrassevarmer

Denne model er blandt de smarteste mindre terrassevarmere, som gør brug af infrarøde kortbølger. Den er udformet i aluminium og plast, og har et moderne design. Den har et dækningsområde på 3 til 4 meter – eller 4 til 6 personer – hvilket er lidt mindre end flere af de andre modeller i denne artikel. Til gengæld varmer den ligeligt hele vejen rundt på alle 360 grader af dens akse. Samtidig opnår den fuld effekt på bare et enkelt sekund, hvilket gør den utrolig pålidelig og nærmest uundværlig på de kølige sommeraftenener.

Samtidig udbydes den faktisk også til en utrolig fordelagtig pris, hvilket gør den til en oplagt investering til også de større arrangementer og fester på terrassen og i haven. Her vil modellen være en mere elegant løsning til gæsterne end en større mængde tæpper, som hurtigt bliver nussede og klamme af den typisk høje luftfugtighed i sommerhalvåret.

Noget af det mest smarte ved denne model er dens unikke væltesikring, som gør at den automatisk slukker i tilfælde af, at den vælter. Det betyder, at du sagtens kan bruge denne til festlige lejligheder, uden at være nervøs for uheld, hvor gæster kommer til skade. 

Modellen har en imponerende energikonvertering på hele 92%, og har samtidig en utroligt lang levetid på hele 7000 funktionstimer. Det gør den langtidsholdbar og ganske billig i drift, hvilket er godt for både din egen økonomi og for miljøet.

Andre nævneværdige mærker af terrassevarmere, som du bør overveje

Terrassevarmere er for alvor at finde i private hjem i disse år, og det skyldes blandt andet de mange gode producenter, som fremstiller stadig bedre, flottere og billigere modeller.

Der findes således langt flere mærker, end hvad der er nævnt i denne artikel, og for eksempel kan du overveje en Asserbo terrassevarmer, eller en model fra mærket Schou eller Outfit. Alle disse producenter er nemlig kendte for deres innovative design og gode, slidstærke kvalitet.

Det vigtigste element når du skal vælge en terrassevarmer er dog ikke mærket, men at du finder en model, som passer til din bolig, din livsstil og dine behov.

Derfor er en terrassevarmer god at have

De fleste danskere har nogle helt særlige følelser omkring den danske sommer, og ofte handler disse om den helt unikke stemning og atmosfære, som ofte opstår ud på de sene, lyse aftentimer, hvor luften stadig er mild, og der findes en anden stilhed, der stadig summer af liv og natur.

Dog kan det være en kølig fornøjelse nogle gange, og både lave temperaturer og høj luftfugtighed kan gøre drømmen om flere aftenener på terrassen svære at indfri. Det betyder sommetider også, at det ellers så hyggelig selskab må søge indendørs, og det er bare ikke helt den samme skønne følelse som at nyde sommeren udendørs. Den bedste løsning på disse problemer er en terrassevarmer, som giver jer muligheden for at opnå en behagelig og tør varme, mens I sidder udendørs, og som også kan bidrage med den hyggelige stemning.

De primære årsager til, at flere og flere danskere vælger at anskaffe sig en terrassevarmer i disse år er følgende: 

En uovertruffen varmekilde: Måske har du prøvet at købe dig mere tid udendørs ved at pakke dig ind i trøjer og tæpper. Desværre betyder den høje luftfugtighed dog ofte, at denne løsning bliver en klam og ubehagelig fornøjelse efter lidt tid. En terrassevarmer derimod giver god varme til alle tilstedeværende på terrassen på en utroligt behagelig, lun og tør måde. Derfor giver den også mulighed for at sidde længere ude og nyde naturen, selvom kalenderen viser september eller oktober.

Ekstra hygge: Der er noget særligt hyggeligt ved at sidde i et hyggeligt skær foran en varmekilde. Mange har den første indskydelse, at de vil lave bål, men ofte betyder dette uønsket røg og ubehagelig lugt, som sidder i hår og tøj til dagen efter. For at få alle fordelene ved et bål – og ingen af ulemperne – så er en terrassevarmer en fremragende løsning.

En del af en smagfuld indretning: De fleste danskere går op i deres have og terrasse, og hvis du er en af de heldige ejere af en eller begge af de to, så har du med garanti også gjort dig tanker om indretningen. Før i tiden var terrassevarmere ganske klodsede, store og ubehændige, men i dag findes de i et enormt udvalg og i absolut smagfulde design, som gør det nemt at finde en model, der passer ind i netop din stil. I dag bidrager de fleste terrassevarmere med et flot skær, og er desuden oftest udformet i elegante former i metal eller diskrete farver.

Hvilke forskellige terrassevarmere findes der?

Som du måske allerede har bemærket på dette tidspunkt, så findes der faktisk et ganske stort udvalg af forskellige terrassevarmere på markedet, og dette gælder ikke kun med hensyn til design og udseende. Faktisk findes der ganske fundamentalt forskellige typer. Hvis du overvejer en terrassevarmer som din udendørs varmekilde, så er der typisk disse forskellige slags at vælge mellem:

Terrassevarmer med gas: Dette er den klassiske og konventionelle type af terrassevarmer, som anvender gas til at brænde. Denne model er oftest fritstående, og gasflasken skjules i foden af konstruktionen. De fungerer på den måde at gas ledes op igennem stammen af terrassevarmeren til en gasbrænder, som er placeret i en stålcylinder. Herfra udledes varmen gennem hatten – også kaldet reflektoren – som sikrer, at varmen fordeles jævnt ud. Denne type terrassevarmer har tit en stor rækkevidde og egner sig godt til større terrasser. Til gengæld er de ofte lidt dyrere i drift end de andre typer, og de kan også larme en smule mere, når de kører. Gasflasken som leverer gas til gasbrænderen, skal skiftes regelmæssigt, men selve brænderen og standeren har ofte en meget lang levetid.

Terrassevarmer med el: El eldrevet terrassevarmer er blevet mere og mere populær inden for de sidste par år, og dette skyldes også særligt et stigende miljøhensyn. Denne type udleder nemlig en del mindre CO2 i timen i gennemsnit: ca. 1,1 kg i forhold til en almindelig gasdrevet terrassevarmers ca. 3 kg. Til gengæld er rækkevidden ofte kortere for en model, som er eldrevet end dem, som kører på gas. De eldrevne varmere kræver desuden tilslutning til elektricitet, så du er afhængig af at kunne føre dette ud til det område, hvor du ønsker, at terrassevarmeren skal stå. Der findes tre forskellige former for eldrevne terrassevarmere:

 • Infrarøde varmelamper: Bruger kortbølget stråling til at opvarme.
 • Halogenvarmere: Samme princip som infrarød, men mindre effektiv. En halogenvarmer bruger ca. 40% af sin energi på at lyse, og 60% på at varme. I kontrast bruger en infrarød varmer kun 4-5% på at lyse.
 • Reflektorvarmere: Disse modeller fungerer lidt på samme måde som en brødrister. Her opvarmes varmelegemer, som så udsender varme. Modsat en infrarød varmer, så bruger denne energi på at opvarme luften, og denne er derfor ret energikrævende og anvendes stort set ikke mere.

Herunder bringer vi mere information om infrarøde varmekilder, som er mest relevante for denne artikel.

Terrassevarmer med infrarød: Denne type terrassevarmer har vundet indtog på det seneste på grund af deres smarte teknologi. Disse kilder bruger nemlig infrarød stråling til at varme personer og ting op, og derfor går der ikke energi tabt på, at luften varmes op. Dette problem har du ellers med for eksempel en gasvarmer. De infrarøde varmekilder har den fordel, at de opvarmer de elementer, som strålerne rammer (lidt lige som solens stråler), og derfor går mindre varme tabt, hvis det for eksempel blæser. Lampen på de infrarøde terrassevarmer kan virke ret skarpe i deres lys, og det kan virke generende for nogle. Denne type varmekilde er ofte lidt dyrere at anskaffe, men vil til gengæld være billigere i drift. På den måde kan det sagtens være en god investering, selvom selve apparatet er dyrere.

Terrassevarmer med brænde: Hvis du er til en helt gammeldags løsning, kan du også anskaffe en terrassevarmer, som kører på rigtigt brænde. Her vil der typisk være tale om et bålfad, en lerbrændeovn eller en terrassepejs. Disse anskaffes dog oftest for hyggens skyld og ikke udelukkende som varmekilder, da de har den ulempe, at de bliver meget varme helt tæt på, og ikke udsender så stor en rækkevidde af varme, hvilket betyder, at det hurtigt bliver koldt, når du bevæger dig væk fra dem.

En terrassevarmers pris afhænger også af typen. En infrarød vil ofte koste mere end de andre eldrevne, men til gengæld holde længere og være billigere i drift. En gasbrænder er billigere at anskaffe, men er dyrere i drift (typisk omkring 20 kr. i timen). En terrassevarmer med rigtigt brænde vil ofte være ret dyr at anskaffe, og koste mellem 5 kr. og 10 kr. i timen at holde kørende.

Hvem egner en terrassevarmer sig til?

En terrassevarmer egner sig kort sagt til alle, som gerne vil kunne nyde flere timer udendørs i løbet af sommerhalvåret i Danmark. Selv hvis du ikke ejer hverken en terrassevarmer eller en have, så kan mange modeller i dag monteres i en udestue eller på en altan, så du stadig kan få glæde af alle fordelene ved at have en terrassevarmer.

En terrassevarmer er både egnet til hverdagsbrug, hvor den kan forlænge de gode stunder med familien på terrassen eller i udestuen. Samtidig er terrassevarmere en smart investering i forbindelse med sommerens udendørs arrangementer, hvor de snildt kan opvarme en større forsamling. Du kan enten vælge de diskrete modeller, som for eksempel står under bordene og er nærmest usynlige, eller du kan vælge de større fritstående udgaver, som så bliver en integreret del af det dekorative udtryk.

En terrassevarmer er en skøn investering til dig selv, men kan også fungere som en betænksom og dejlig gave til en housewarming eller til venner, familie eller bekendte, som fortjener at få mere glæde af deres udendørs arealer.

Hvad skal en terrassevarmer kunne, før den er god?

I denne artikel har vi fremhævet flere forskellige modeller, og kigget på forskellige typer, som har klaret sig godt i tests. Dette skyldes, at der ikke findes én bestemt model, som er den bedste eller som passer til alles behov.

For at finde den rigtige terrassevarmer til dig – og som du synes er god – kan du med fordel overveje nogle forskellige ting, som kan gøre dig klogere på, hvilke parametre og elementer der er vigtige for dig.

 • Rækkevidde: Har du et lille eller et større areal, som skal opvarmes? Dette er et af de vigtigste spørgsmål, du skal stille dig selv og forsøge at besvare. Der er nemlig ganske stor forskel på, hvor stor en rækkevidde de forskellige modeller af terrassevarmere har. Det bedste du kan gøre for dig selv, når du skal finde den rette model, er at måle det areal, som du gerne vil have, at terrassevarmeren skal kunne dække. Du kan selvfølgelig altid skabe en unik og tilpasset løsning, hvor du anvender flere terrassevarmere for at dække netop det areal, som du har i tankerne.
 • Driftsomkostninger: Hvad må modellen koste at have i brug? Også dette spørgsmål er ganske vigtigt at besvare, da de forskellige typer af terrassevarmere har forskellige driftsomkostninger. Og det er jo ikke helt ligegyldigt, hvad det koster at have den kørende i løbet af en hel sommer. Nogle modeller er meget besparende og udsender en pæn mængde varme ved brug af ganske lidt energi. Disse vil ofte være billigere i drift.
 • Effekt og energikonvertering: I samme boldgade kan du med fordel kigge på effekten og energikonverteringen på de forskellige modeller. Dette siger noget om deres strømforbrug, samt hvor effektive de er i forhold til at konvertere elektricitet til varme. Jo bedre de er til dette, desto mere varme får du altså for pengene, når den kører, og jo mere klimavenlig er den også, da mindre elektricitet går til spilde.
 • Placering: Hvor kunne du tænke dig at have den henne? Mange foretrækker i disse år at have deres terrassevarmere enten hængene på væggen eller over deres primære siddepladser på terrassen. Med denne løsning er der ingen løse ledninger, og heller ingen unødig optagelse af plads på terrassen. Andre derimod kan godt lide at have en flot fritstående terrassevarmer, som på en anden måde bliver et samlingspunkt og leder tankerne hen på den æstetiske stemning, som findes på mange sydeuropæiske spisesteder i disse år.
 • Fleksibilitet: Skal den let kunne flyttes, når først den er placeret? Dette er i høj grad en smagssag. Hvor nogle ved, at de vil have den hængene over spisebordet på terrassen eller i udestuen permanent, ønsker andre en større fleksibilitet i forhold til at kunne flytte rundt på den efter behov. Dette er uden tvivl en smagssag, og kan udelukkende vurderes ud fra indretningen på det sted, hvor terrassevarmeren skal benyttes, samt dine egne personlige præferencer.
 • Størrelse: Lidt i samme dur, kan du med fordel overveje, hvilken størrelse du ønsker. Som udgangspunkt er de fritstående modeller de største, mens de vægmonterede eller lofthængte terrassevarmere ofte er mindre i størrelsen og mere diskrete. Hvis du har en lille terrasse, kan det anbefales at vælge en monteret løsning. Hvis du derimod har en stor terrasse, er der flere valgmuligheder, og her kan du både vælge fritstående modeller, op til flere monterede eller en kombination af de to.
 • Belysning: En ganske betydelig del af oplevelsen ved en terrassevarmer, er dens belysning. De fleste foretrækker et varmt skær, som er blidere mod vores øjne, når mørket falder på, og heldigvis designes langt de fleste modeller i dag med et gult, orange eller rødligt skær, som minder lidt om lyset fra et bål. Hvis du gerne vil have en endnu mere diskret løsning, så kan en model med No-Glare teknologi være en overvejelse værd. Her får du langt mindre udstrålingslys, men samme høje varmeeffekt som på en almindelig terrassevarmer.

Sådan finder du den billigste terrassevarmer

En terrassevarmer til hjemmet er på alle måder en investering. Forhåbentlig giver den dig og jer en masse behagelige hyggelig og varme stunder i løbet af årstiderne, men på samme tid har den selvfølgelig også en omkostning.

Uanset driftsomkostningerne kommer ud ikke uden om engangsbeløbet, som skal betales, når den købes. Og i denne forbindelse kan det være en fordel at overveje, hvordan du får fat i den ønskede model til den bedste pris. I dag findes der nemlig et meget stort udvalg af forhandlere af udstyr til hus og have, og det betyder samtidig, at din foretrukne model kan købes et hav af forskellige steder – og til forskellige priser.

For at finde modellen til den allerbedste pris, kan du med fordel anvende nogle af de smarte hjemmesider, som sammenligner specifikke produkter på tværs af en lang række forhandlere. Du indtaster blot mærke og modellens navn og herefter præsenteres du for en lister over, hvor den kan købes til den bedste pris. I mange tilfælde får du over informationer om leveringsomkostninger og leveringstid. På den måde kan du altså nemt og overskueligt finde den butik, hvor din ønskede model kan erhvervs hurtigst og billigst.

En anden nem måde at spare penge på, er ved at holde øje med tilbud, kampagner og udsalg. Nogle butikker adviserer i forvejen, at de snart vil have stort udsalg, og derfor kan det være en idé at have is i maven og vente et par dage, hvor der potentielt så kan være mange penge at spare. Nogle hjemmesider tilbyder i dag også attraktive velkomstbonusser, hvor du som ny kunde kan opnå typisk mellem 5 og 15% på dit første køb. Hvis der er tale om en dyrere model inden for terrassevarmere, kan der med andre ord være et ganske betragteligt beløb at spare. En terrassevarmer på tilbud kan på den måde være vejen til at få en lidt bedre model, som ellers normalt ville ligge uden for dit budget.

Her er fordelene ved at købe din næste terrassevarmer på nettet

Flere og flere danskere benytter sig hvert år af handel på nettet, og måske du burde overveje om din næste terrassevarmer skal bestilles hos en netbutik. Udover enormt attraktive priser på de forskellige modeller, som du får, hvis du handler på nettet, er der nemlig også mange andre fordele. Her er de primære:

 • Nemmere overskuelighed: Du har med garanti prøvet det mange gange før; at havne i et have- og boligmarked en lørdag eller søndag eftermiddag. Der er tætpakket med mennesker, ekspedienterne er travlt beskæftiget, og udvalget af varer er desuden enormt. Når du vælger at handle på nettet i stedet, kan du nemt danne dig et overblik over alle tilgængelige modeller hos en forhandler, og du kan gøre dette fra komforten af din egen sofa, seng eller hængekøje! Det er hurtigt at scrolle igennem udvalget og samtidig få en let tilgængelig oversigt over de forskellige specifikationer. Det er både en lettere og langt behageligere måde at træffe en beslutning om din næste terrassevarmer.
 • God og kyndig vejledning: De fleste netbutikker i dag tilbyder et virkelig højt niveau af kundeservice, og har desuden et velinformeret personale, som kan hjælpe dig til at vælge det rette produkt. Ofte er åbningstiderne lange, serviceniveauet er højt, og du slipper for at vente i en lang kø på at blive betjent.
 • Adgangs til brugeranmeldelser: En absolut uvurderlig fordel ved at handle på nettet er, at du har adgang til en lang række anmeldelser fra andre brugere. På den måde kan du hurtigt sammenligne deres erfaringer med dine egne behov, og på den måde få et bedre indtryk af, hvorvidt en pågældende terrassevarmer, faktisk kan leve op til dine forventninger og ønsker.
 • Mulighed for levering: En anden virkelig skøn fordel ved nethandel er, at du i langt de fleste tilfælde kan vælge en meget favorabel leveringsløsning. Det betyder, at du ikke selv skal bakse med at få en terrassevarmer hjem, og du kan blot afvente at modellen bliver leveret på din bopæl eller tæt på, hvor du bor.
 • Sommetider gratis fragt og retur: Lidt i samme dur tilbyder flere og flere netbutikker i dag faktisk gratis levering og sommetider også gratis retur, hvis du mod forventning ikke skulle være tilfreds med dit køb. Det gør hele købsoplevelsen lidt sjovere, og du kan således anskaffe et ny terrassevarmer med et par enkelte klik, og herefter læne dig tilbage og vente på at den ankommer, mens du har ro i maven.

Vi håber, at du med denne guide er blevet klogere på terrassevarmere generelt, samt har fået et overblik over, hvilke forskellige typer, der findes, og måske endda hvilken der kunne være interessant for dig at anskaffe.

Testkilder

For at skrive og udgive denne artiklen om de bedste terrassevarmere på markedet netop nu, har vi skævet til forskellige testkilder. Dette er gjort for at kunne give dig et mere afrundet og mere fyldestgørende indblik i de forskellige modeller.

De anvendte testkilder til denne artikel er:

Bolius: Bolius er en nonprofitorganisation, som stiller gratis og uvildig viden til rådighed. Dette er muligt, fordi de er ejet af foreningen Realdania. Bolius har egne fageksperter, og deres viden formidler Bolius’ egne journalister.

Reviews-Test.com – En del af den tyske test-giant test-vergleiche.com. De tester ikke alle produkterne selv, men ser det som deres pligt at sammenfatte forskellige hæderlige og troværdige kilder, såsom Stiftung Warentest, kundeanmeldelser fra nettet og anerkendte tidsskrifter. Fra disse beregnes deres testkarakter og de samlede bedømmelser.

Haveunivers.dk – reklamefinansieret blog der gennem tips og inspiration til indretning, arbejdsopgaver, redskaber og projekter, guider til dét at have en have.

Testsektionen: En danskejet forbrugerguide, som blev stiftet i 2016 og er reklamefinansieret. De laver researcharbejde og udvælger blandt andet produkter, der er “bedst i test” hos andre forbrugerorganisationer, heriblandt Forbrugerrådet TÆNK.

Læs også vores artikel om de bedste højtryksrensere.

FAQ

Kan en terrassevarmer blive stående udenfor?
Ja, terrassevarmere er et produkt, som er lavet til at blive brugt udendørs, hvormed du sagtens kan lade den stå udenfor om natten. Dog bør du sørge for, at din terrassevarmer står i læ for regn og vind, da elementerne kan være med til at slide terrassevarmeren hurtigere ned.
Kan jeg stille en terrassevarmer under en overdægget terrasse?
Ja, du kan godt stille en terrassevarmer under en overdægget terrasse, så længe du har den rette model til at gøre det. Dertil er det vigtigt, at terrassevarmeren passer til terrassens størrelse, sådan at der ikke er risiko for, at nogle genstande kan blive overophedede af terrassevarmeren.
Hvor sikre er terrassevarmere at bruge?
Terrassevarmere er ganske sikre at bruge, så længe du bruger den ansvar og med forsigtighed. Du bør aldrig placere genstande alt for tæt på terrassevarmen, da du dermed risikere, at de kan overophede og potentielt antænde. Dertil bør terrassevarmeren stå uden for rækkevidde af børn og kæledyr.
Er det pengene værd at købe en terrassevarmer?
Ja, det kan helt bestemt være pengene værd at købe en terrassevarmer, hvis du elsker at bruge tid ude på din terrasse. Når du investerer i en terrassevarmer, så får du mulighed for at benytte din terrasse i en længere periode end normalt, hvilket er en rar fordel at have.

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Terrassevarmere: De bedste i test

 

 • Hortus 211-352
 • Hortus 211-372
 • Solamagic 2000 ECO+PRO
 • Hortus hængemodel 211-315
 • Hortus terrassevarmer golden tube
 • Green>it Pyramide terrassevarmer
 • Hortus golden tube bordmodel
 • Hortus UFO bordmodel
 • Parasolfod med varme

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme